Lady Dahmer försöker bli gravid trots makens högljudda protester

Lady Dahmer är inte klar!
Hon är absolut inte klar, och det skulle förvåna mig om hon skulle känna sig klar ens efter att hon avlat fram ett helt 11-manna lag i fotboll.
Hennes man verkar dock vara mer än klar, och om ni minns så fick Lady Dahmer tjata till sig barn nummer tre, och nu är hon på att igen.

Så här har det sett ut under veckan som gått, i hyfsad kronologisk ordning.

Lady Dahmer gör ett ”självtest” för att se huruvida hennes sekret var fertilt eller inte.
Hur man gör eller kan se det har jag ingen aning om, det är första gången jag hör talas om ett fertilt sekret.
Någon mer?

Nu har hon fått själv med lite medicin som ska hjälpa henne bli gravid igen, och hade det inte varit för hennes mans reaktion så hade jag helhjärtat hejat på både spermier och ägg. 

Så här sa nämligen Lady Dahmers man när hon meddelade honom att hon ville att de skulle ha ett barn till:

I mitt kommentarsfält svarar LD de som tycker det är själviskt att skaffa ett barn mot en annans persons vilja och varför hon högaktningsfullt skiter i mannens åsikt trots att det krävs två för att baka en bulle i ugn. 
Lady Dahmer är 1
Lady Dahmers man är 1
Vilket blir två bakande 2 personer.

Stämmer det?
Jag har svårt att relatera till barnlängtan och hur man drömmer om bara en bebis till när man redan har flera stycken.
Jag säger inte att man ska nöja sig, jag undrar mest om ni upplevt att kvinnlig barnlängtan är SÅ mycket större än manlig?
Män har väl också en biologisk klocka? Nu handlar kanske den nog mer om att så sin säd på så många ställen som möjligt för att säkra upp att generna förs vidare, framför att stirra på en vit pinne med streck och gå sönder av besvikelse när den visar ”inte gravid” för fjärde gången.

Lady Dahmers tips till alla kvinnor vars partners inte vill ha ytterligare ett till barn:
Han är en jävla egoist. Låt honom veta det och ställ ultimatum!
Och sluta knulla med honom till han fattar.

LD skriver att ingen man kommer ångra ett till barn, när det väl är här.
Det stämmer kanske men är det verkligen hennes sak att avgöra? Att gå händelserna så mycket i förväg och till och med upplysa för mannen vad han förväntas känna inför den nyaste familjemedlemmen?

Skarevanått, verkligen?

521 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oavsett vems kropp bör det vara bådas beslut och vilja att ha barn, för barnets bästa. Men LDs man kan ju sterilisera sig eller använda kondom eller vägra sex om han verkligen inte vill. Tror inte han orkar ta kampen bara vilket är sorgligt i sig.

   De är omtänksamma föräldrar, båda två, och bryr sig om barnen de har och blir det ännu ett barn får hen det också bra. Men flera saker försvårar för LD att bli gravid och hon verkar inte reflektera över detta. Samma med FE förutom åldersmässigt.

    Ingen tvekan att de är det. Men vill inte den ena som redan med nr 3, why push it?

     Slår vad om att han har steriliserat sig i smyg. Haha fan så roligtm

    FE?

     Fayme Elmen

    Fast det spelar väl ingen roll här??? Det hon skriver är ju helt galet.

   Lady Dahmer är en egoist. Hon har sin man till att avla barn och betala räkningarna. Resten av tiden talar hon vitt och brett om hur hon hatar män, att de inte är något att ha, att de inte tar hand om barnen eller gör något rätt, vilket ju inkluderar hennes man. Ja, utom att försörja henne då, det verkar hon vara okej med. Hennes feminism är den mest förvrängda som finns.

    Och ja, jag tycker att hennes man borde säga nej till sex men det är lika komplicerat känslomässigt och maktmässigt för en man i ett förhållande att göra det. Han blir dessutom uthängd på en stor feministiskt plattform om han gör det. Tror LD satt igång ett stort psykologiskt bråk för att få som hon vill, hon är ju sällan långsam i att gå på hårt för att få som hon vill och köra psykologiska spel. Hela hennes samspel med Fayme är ju obehagligt, kan tänka mig att hennes man har det än värre.

   Hon vill ju ha barn för bästisen jobbar på saken… löjligt…

    Exakt.

  Vi kan väl i alla fall enas om att detta att man ”aldrig ångrar ett barn” är en myt.

   Verkar va så att många som känner att de ångrar sina barn, ändå älskar dem (Även om jag inte riktigt får ihop det..)

   Resten vill man ju inte ens tänka på. Barn ska vara efterlängtade av bägge!

    Precis. Man älskar sitt barn, men man kan ändå ångra själva beslutet att skaffa det, med allt vad det innebär.

     Jo ja vet, men ångra för mig är att göra ogjort… så gillar väl inte riktigt ordet om man ändå älskar sitt barn

     Man kan ju säga att det var fel tid istället : )

      Fast vissa ångrar verkligen sitt föräldrarskap helt, inte bara tajmingen. Däremot ångrar man ju inte barnet i sig eftersom man älskar hen, men man ångrar valet att bli förälder, om det låter logiskt?

      En som ångrar sitt föräldrarskap blir inte heller automatiskt en dålig förälder då man ändå kan älska sitt barn och vilja dennes bästa. Bara att man önskar att man inte hade den där lilla människan att rå om.

      Själv är jag frivilligt barnfri av just den anledningen, för rädslan att ångra mitt föräldrarskap i efterhand. Sån maktlös känsla när barnet väl finns, inget man kan testa och gå ogjort liksom.

       Har faktiskt aldrig träffat nån som ångrar sitt föräldraskap. Har aldrig hört nån heller. Tror faktiskt de flesta normala, stabila människor inte ångrar sig.

       Dock förstår jag att folk som blir gravida med nån ranson snubbe kan ångra sig. Eller kanske om man märker att ens partner är nån annan än man trodde å inte bryr sig ett skit. Men då ångrar man väl snarare partnern än barnet. Och det tror jag faktiskt är jättevanligt att folk ångrar

        Jag har träffat flera stycken som ångrat sig. De har sagt det till mig rakt ut. Kanske för att jag själv är barnfri och det då känns ”säkert” på något sätt att säga det till mig, som att jag skulle förstå dem. Men jag tror inte det är något man säger till andra föräldrar. Jag tror anledningen till att du (och de allra flesta) aldrig stött på någon som säger att de ångrar sitt föräldraskap, är att det är totalt tabu att uttrycka.

         Fast alla som har barn har ju en gång i tiden varit barnfria

          Barnfri= vill inte ha barn

           Hur gammal måste man var för att få kalla sig barnfri? Jag har barn nu, men för kanske sex år trodde jag att jag aldrig någonsin skulle skaffa barn. Man ändrar sig.

        Har träffat folk som sagt att om de visste, när det begav sig, vad de vet nu, så skulle de aldrig ha tagit beslutet att skaffa barn.

        Jag känner flera (män) som inte ville ha barn och som inte älskar sina barn.
        En är min far.

   Japp… en myt. Skulle vara så intressant att se hur livet skulle se ut för LD med 4 barn varannan vecka om mannen skulle bestämma sig för att det var droppen. Se henne börja göra reklam för pengar osv ?.

  Även om hon nekar till detta så tror jag det är Faymes försök till ytterligare ett barn som gjort att LD också försöker nu.

   Men det har hon ju redan sagt, att Faymes alla tester och liknande triggade igång hennes önskan om ett till barn

    Shit är LD precis som IL. Kan inte tänka en enda självständig tanke och måste göra allt som kompisen gör. .
    .

     Verkligen noll likhet. Säga vad man vill om IL men hon har alltid lyckats jobba och aldrig levt på sin man.

      ??? dagens största skämt!!

       Inte alls, IL har aldrig levt som hemmafru på sin mans pengar. Det kan du inte ta ifrån henne.

  Alltså inte ångrar ett barn man fått… jaaa kanske inte MEN det handlar ju om att orka också – ha kvar energi att tycka livet är roligt, orka se och hitta på saker med de barn man redan har – alla har väl olika energi över när jobbet är slut men JAG hade mått psykiskt dåligt av ett fjärde barn även om jag älskat det. För jag är så trött nu – vill bara ha stora barn och upptäcka världen med dom 🙂

   …delvis tycker jag inte det är rätt att tvinga någon till utmattning

   Verkligen!! Man får ju barn och bygger sin familj tillsammans (om man nu ÄR två i relationen). Barn är underbart, fantastiskt och skitjobbigt och inget man bara skaffar och så är det färdigt.

   Samma, jag hade en önskan om ett tredje barn och efter många diskussioner med min man har jag också landat i att 2 räcker. Jag insåg hur ogärna han ville ha ett andra och varför och det gjorde mig riktigt osugen på en till.

    Det var samma här, jag ville ha ett tredje men maken ville verkligen inte. Det var ganska jobbigt att acceptera, men jag har landat i det, några år senare. Håller med ts, vill upptäcka världen tillsammans med barnen (ja och maken då)!

  Kanske att han inte ångrar barnet om det väl kommer till världen men frågan är vad det gör med deras förhållande, jag tror att det kan skada en del.

  Jag har själv precis accepterat att det inte blir en trea, jag kan inte bli gravid igen pga åldern och dess fysiska besvär det medför. Det gör ont men man lär sig leva med det och accepterar det.

   Ja, och inte för att jämföra då det inte hjälper ens egna situation men de som inte kan få barn alls eller jag som inte kan få ett andra barn har också lärt sig att leva med det. Det är hemskt att höra att man är egoist om man inte skaffar barn eller syskon till sitt barn när sanningen många gånger kan vara att man inte kan. Man blir sällan ifrågasatt om man har minst två barn dvs enligt normen. Jag vet att det inte dämpar den egna smärtan men samhällets kommentarer slår ofta hårdare än man tror, och när man redan ligger ner.

    ♥️♥️♥️
    Visst är det så och jag känner med dig för vår tvåa var ingen självklarhet, vi fick kämpa i många herrans år innan det ville sig väl och alla kommentarer innan dess, många gånger man bara ville dö.

   Jag vill gärna ha en trea, men min man vill absolut inte. Jag känner inte att min vilja står över hans, då det påverkar honom mer att få ett till barn än det gör mig om vi inte får ett till. Tycker inte man kan kräva av en annan person att den igen ska ställa upp på åtskilliga vakennätter, blöjtid, vabbdagar, magsjuka mm som ett litet barn faktiskt innebär.

    Säger inget om det är rätt/fel osv men är inte ett av LD’s argument just att hon ändå tar majoriteten av detta iom att hon är hemma osv?

     Jo, verkar som att hon kanske är ihop med en mansbebis. Min man och jag delade väldigt mycket och trots att jag ammade på gick han ändå upp på nätterna och hämtade vatten och bytte blöja. Han skötte i princip hela hemmet, matlagning, handling och städning och han känner att det är så mycket skönare nu när barnen är äldre och att vi har tid för varandra igen. Hans argument är att vi klarade småbarnsåren och nu ska vi njuta av frukten. Kan inte argumentera mot det.

      Han betalar ju notan. Hon jobbar ju inte, vill bara vara hemma med massa barn. Han kanske vill kunna se dem ibland innan han fixar fler.

      Det är samma här, jag mår inte bra under graviditet och spädbarnstiden, så det var nog det sammantaget med vakennätter och blöjbyten som avskräckte maken. Vi har också delat det mesta när barnen var små,trots att han arbetade och jag var hemma mer. Det är ju trots allt en ganska intensiv period när barnen är små.

     Jo men herregud, om han jobbar heltid och försörjer fyra pers inklusive sin fru kanske han vill kunna spendera den lilla tid han har med de tre barnen som existerar? Inte försumma samtliga. Varför kallar du honom för mansbebis, du kan precis lika mycket kalla henne för parasit. Vill ha fyra ungar, har inget jobb men mannen ska bara st9lla upp?

      Kunde inte hålla med mer, hon vill ha fler barn och ja hon kanske är hemma med dom men det är han som ska försörja alla och en till mun att mata, han jobbar och hon går hemma. Han kanske hade planer på att dra ner på arbetet lite, kunna va med familjen mer. Vet han har massa pengar men även dom pengarna tar ju slut nån gång, annars skulle han väl inte jobba heltid om de inte behövdes dra in mer.

       Tänker att det kanske är svårt att motivera att hon ska fortsätta vara hemmafru om yngsta ungen går i skolan, då måste man fixa ny bebis. Tror helt enkelt hon tycker det är skitläskigt att behöva hitta något vettigt att hålla på med, vad blir hennes egenvärde och identitet utan hemmafruskapet?

        Jag är inte hemmafru. Jag jobbar hemifrån. Stor skillnad. Det gör min man också, men aldrig att nån kallar honom för hemmaman. Märkligt det där.

         F.ö inget fel i att vara hemmafru och ta hand om barn och hem. Tvärtom.

          Det håller jag med om 100%! Om vi bortser från att det är en kvinnofälla. Att ta hand om barn och hem är ett heltidsjobb. Men jag jobbar alltså också. Inte heltid men nästan. En bebis kommer försvåra men har privilegiet att kunna styra över min arbetstid så tror jag kommer klara det bra. Annars får jag dra ner på jobb en period.

           Hur menar du att du har ett jobb? Du menar en hobby? Jag kollar din omsättning på ditt företag och det ser inte ut som du skulle klara dig över huvudtaget på den lilla summan du drar in där. Jag har arbetat som konstnär och tjänat mer/ dragit in hälften av hushållsinkomsten så vi klarat oss i vår familj. Jag tröttnade på att bara dra in ca 250k-300k per år och vidareutbildade mig till något annat, och det kunde jag för att min man började tjäna mer pengar (utbilda mig utan CSN). Antingen så redovisar du inte vad du tjänar i ditt företag eller så tjänar du oskattade pengar, eller så har du ett till hemligt företag som ej går att hitta. Tvivlar på att du skulle överleva ens helt själv på det du drar in i din enskilda firma. Ser mer ut som en hobby som vissa kulturarbetare har vid sidan av sitt riktiga jobb for fun, du frågar mig. Din man försörjer dig, äg det istället för feminismen skull och sluta slå i folk (kvinnor) att det går att leva som du gör på det du hobbyar med.

           Inser du att du svarar på ett inlägg med kommentarer från 2020?

         Kanske för att du är tydlig med att det är du som tar hand om barnen. Hade du lagt ut dina sociala medier att Oskar har huvudansvaret, att han tar all föräldrarledighet, all vabb och fixar allt kring barnen det nog framstått som att han är hemmaman. Men det är ju inte den bilden du valt att förmedla. Så Oskar kommer vara föräldrarledig denna gången medan du jobbar?

          Jag kan kombinera jobb med barnen för det mesta. Det kan inte Oskar. Dels pga olika jobb dels pga olika förmåga i att koncentrera sig i barnens sällskap. När jag behöver jobba utanför hemmes så tar han barnen. Och vi jobbar båda hemifrån. Varför är jag hemmafru när jag jobbar samtidigt?

       Hahaha men lugn! Älska ändå att alla verkar tro att hon tvingat honom att försörja alla och våldtar honom varje kväll. Det lär vara något de diskuterat och kommit överens om.

        Nån som har läst hennes story ser jag haha

     Klassisk kvinnofälla by a feminist, och som behöver inkomsten kanske?

    Svårt att säga vad som är rätt. Då blir det ju hans vilja över din liksom. Har ingen aning hur man borde resonera. Man är ju 2, förhoppningsvis kan man prata och komma överstens så båda känner sig nöjda på något vis

     Det verkar de ju ha gjort? Hon har 2 barn och tycker det ar okej.

      Ja exakt. Svårt att kompromissa om en sån sak, antingen blir det eller inte liksom ?‍♀️ Man kan ju inte skaffa ett halvt barn.

      Men vet folk som lämnat sina män för de så sjukt gärna vill ha ett till barn. Och sen skaffat ny kille där man får fler barn. Jobbiga där är ju att man ofta väljer bort sina befintliga barn på halvtid då, oftast har man ju delad vårdnad med pappan.

     Om man nu inte kan komma överrens, båda vill olika saker så tycker jag det enda rätta är att det inte blir fler barn eller att man går isär om fler barn är viktigare än relationen/familjekonstellationen som den är. Anledningen är helt eneklt att ett nej väger mest, i de allra flesta situationer. Det är mer fel att köra över någons vilja och göra något den inte vill, än att inte få det man vill. Många rättigheter är skrivna på detta viset också, visserligen har man rätt till vissa saker, men ofta handlar det om att man har rätt att inte bli utsattt och rätt att avstå. T.ex. vid vård, du har inte rätt till all vård men du har alltid rätt att säga nej till vård. Du har rätt att säga nej till sex, men inte rätt till sex. Du har rätt att säga nej till barn, men inte rätt till att ha barn.

     Resonerar du på samma vis om en tjej inte vill ha sex men hennes kille vill? Resonerar du på samma vis om en tjej vill göra abort och hennes kille vill ha barnet? Nej? Det ar exakt samma sak, du kan inte tvinga folk, skaffa ny kille eller avsluta relationen och inseminera dig. Men du kan inte tjata eller manipulera dig till sex eller barn (om du inte vill vara ett manligt eller kvinnligt svin).

      Hennes senaste story på instagram är ju bara obehaglig. Oskar är vuxen och det är minsann ingen som våldtas. Tänk er en man som först skriver att hans fru/partner sagt nej, nej, nej och sedan att det minsann inte är så att han våldtar henne, hon kan säga nej. Vad skull LD säga då? En hel del troligen.

       Eller hur, helt sjukt. ”Hon är vuxen, hon kan gå om hon inte vill ha sex, barn, stryk…” Hoppas inga unga tjejer misstar de här kvinnorna för feminister bara för att de påstår sig vara det utan inser att det handlar om fullblodsegoism & misshandelsvarning.

        Jämför ni våldtäkt och misshandel med frivilliga oskyddade samlag? Wow.

         Manipulation, tvång & hot i en relation för att ens egen vilja ska gå igenom trots att ens partner vill annorlunda är misshandel. Liksom gaslighting.

    Jag ville också ha en trea och det blev en. Det är vi alla tacksamma för idag. Att jag tog upp det. Blir väl säkert samma med derad fyra om det blir en ❤️

   Tror samma. Jag vill inte ha en 3a. Detta för att jag vill fokusera på min två barn jag redan har och jag vill inte starta om bebislivet. Vill även satsa på jobbet å det skulle inte funka att va föräldraledig nu. Eller funka skulle det väl, men jag vill inte.

   Hade min man börjat tjata om en 3 och börja ställa ultimatum så hade det garanterat skadat vårt förhållande.

  Kolla in Vulverinekoos (FB, insta) för att lära mer om fertilt sekret, menscykeln, kvinnohälsa!

   Bästa kontot även för oss med pms/pmsd

    Varför ska man hota sig till ett barn? …sen kommentaren att ” han kommer inte ångra sig när tredje väl är här…?”

    Tänk alla de barn som blir lämnade av sin förälder JUST för att de var oönskade.

    Håller inte med om att det är det bästa för oss med pmds, för mig är ssri det enda som funkar och utan det hade mitt liv varit en plåga. Hon har en väldigt negativ ton mot de som väljer det samt preventivmedel ist för att enbart vara informerande.

   Himla mycket reklam för d3nna vulverin. Är d3nne svaret på allt.

    Absolut inte, hormonspiral och ssri har varit min lösning men då är jag styrd av patriarkatet.

     Endo eller pmds? Förstår att det är en sjukt stor uppoffring att vända om sin kost helt, sluta med kaffe osv (JA jag har avsevärt mycket mindre mensvärk efter att ha slutat med kaffe och det berodde inte på några andra orsaker). De flesta är inte beredda att gå så långt och hormonpreventivmedel och antidepp är en tillfällig lösning.

      Kan vi bara vara överrens om att alla åkommor inte blir helt bra för alla genom att lägga om kosten. Om man äter väldigt ohälsosamt blir det säkert bättre om man slutar äta ohälsosamt, men för de allra flesta behöver medicinska åkommor behandlas med medicin.

      På pmds, jag har aldrig lidit av särskilt mycket mensvärk så där har jag tur, kan inte tala för hur saker fungerar för andra men för min del fungerar hormonspiral iom att jag slipper min mens och ssri för att jag slipper känna mig självmordsbenägen och då är ssri inte att ”gå långt”. Det är inte en tillfällig lösning utan något jag kommer att äta tills jag hamnar i klimakteriet.

       Och sen har jag aldrig druckit kaffe och äter en balanserad vegansk diet och lider inte av celiaki. Har tagit blodprover så jag vet.

    Är så trött på tjatet om denna kvinna! Hon är inte svaret på alla problem. Tvärtom tycker jag hon verkar ha väldigt enahanda svar till folk. Typ sluta ät gluten så blir du fertil… ?

     Det är väl jättebra om kvinnor blir mer informerade om hur deras kroppar faktiskt fungerar. Det är läskigt många som inte vet hur kvinnokroppen fungerar och allt som bidrar till kunskap borde hyllas istället för att försöka sänkas. Ta emot den kunskap du vill och skit i det du inte är intresserad av.

      Absolut men man behöver inte påstå att det är lösningen på alla problem, samt blanda in patriarkatet i att kvinnor väljer hormonella preventivmedel.

     Jag har varit på föreläsning med henne, jag skulle säga tvärtom. Tycker hon tillskillnad från många andra kommer med väldigt underbyggda råd som hin har källor på. Till skillnad från de flesta andra hälsoprofiler som har en halv PT-utbildning så har hon en gedigen utbildning och driver en fullbokad klinik.

  Men hennes man kan alltid sexvägra eller sterilisera sig. Är han så överlåt att han inte kan motstå får han ju stå sitt kasst. Å andra sidan respektlöst av henne men de kanske har kommit överens och ”nej, nej, nej, nej” Var kanske hans spontana första reaktion.

   * Överkåt inte överlåt

    [Borttagen kommentar]

   Exakt, en man som inte vill ha (fler) barn kan så enkelt sterilisera sig. Ansvaret att skydda sig mot barn borde inte läggas över på kvinnan när det alternativet är långt ifrån lika enkelt som för mannen.

  Hon verkar ju redan vara i nionde månaden.

   Förlåt – men kunde inte låta bli att skratta.

   Kan va en gammal bild ?

    Det ÄR en gammal bild. Jösses.

    Nu tror jag nog att du missförstod den ursprungliga kommentaren. 😉

  Hur orkar folk mer än ett barn?? Haha, lite skämt såklart. Jag har en dotter och känner att det räcker gott och väl, min sambo tycker detsamma så det är skönt.
  Jag känner mig verkligen som en enbarnsmamma och hade verkligen tagit mig vatten över huvudet om vi skaffade ett till barn. Det optimala hade la varit två barn så dom har varandra men gud, orkar inte ens tänka på det haha.

   Men same! Har en dotter på 5 och är såå nöjd

   Jag håller helt med. Mitt barn är snart 4 och vet helt ärligt inte om jag skulle orka ett till. Min sambo känner samma. Vi tycker såklart att det hade varit mysigt med syskon för vårat barn, men samtidigt – vem säger att deras relation varar hela livet? Bättre vi känner våra begränsningar och ger vår tid och energi till det barn vi valt att sätta till världen. Sen att folk inte kan lära sig hålla käften och fråga efter syskon eller uttrycka sig med saker som ”BARA ett barn” är en annan femma.

   Trots att jag tycker syskon känns viktigt så tycker jag ni tänker rätt. Barn ska komma av en längtan, inte en sorts tvång.

   Själv hade jag lite tiden emot mig för syskon men valde ändå att vänta på bl.a. på orken, känslan av vilja på riktigt.
   Nu har vi 2 och de kom liksom rätt i tiden för att man ville ha dem till 100 procent.

   Hur gammal är dottern? Tycker många verkar stressa på barn 2

   Jag blev gravid igen när min första var 8 månader. Och ja, såhär i efterhand har det varit skitjobbigt helt ärligt (de är 2 och 3 nu). Jag älskar såklart mina barn, ångrar inget osv och jag hade inte hellre gjort det ogjort, men jag tycker det är hälsosamt med människor som förstår sina begränsningar. Det gjorde inte jag.

   Självklart väljer ni själv hur många man vill ha, och som i ert fall tillsammans. Låter klokt tycker jag. Tillsammans kan betyda kompromissande eller väntan för den ena men man bör vara överens tycker jag. Jag tycker att det är ett sjukligt oförskämt beteende att ifrågasätta andras val att ha ett barn. Det är väl toppen att få vara sina föräldrars enda ögonsten. Våga gå era egna vägar vare sig det är noll, ett eller fyra barn. Bara man själv kan avgöra och skit högaktningsfullt i resten. Tack för mig!

   Min son kommer vara 3,5 år när bebis nr 2 kommer och trots att jag själv tycker de är rätt Tätt så har folk (familj, släkt, bekanta, mannen på gatan) frågat om ”när de är dags för en till” sen sonen var typ 6 mån. Sån jävla hets!

    Visst är det sjukt! Folk i allmänhet hetsar på om att man ska ha 2 år mellan barnen ”annars får de ingen glädje av varandra”! Vi har 4 år mellan våra och de leker (och bråkar) med varandra hela tiden. SÅ glad att vi väntade lite och skaffade andra när det kändes rätt för oss. Fattar inte varför man hetsar om barn ö h t. Vill folk ha 0, 1 eller 4 barn, gör som ni vill, jag bryr mig inte.

   Jag har en dotter som är 10 år nu och enda barnet. Jag älskar att vara enbarnsmamma!! Jag har så mycket tid, ork, tålamod och kärlek att ge henne, det är så smidigt med ett barn! Hon har mycket vänner runt sig genom förskolan, skolan samt att vi har en stor umgängeskrets och ofta hittar på saker med andra familjer. Ångrar inte en sekund att vi beslöt oss för att inte skaffa fler barn!

    Vad härligt det låter! För mig är det tvärtom, har en 11-åring. Vi fick inte fler barn (medicinska skäl), och mitt barn saknar verkligen syskon.

    Visst får han uppmärksamhet , men är ett blygt och försiktigt barn som behövt någon mer att ”stångas med”. Tyvärr så är han en rätt ensam kille och vi känner inte andra familjer med barn i samma ålder att hitta på grejer med. Vi har heller inte mycket till släkt, vilket blir extra tydligt vid tillfällen som födelsedagar och jul då han alltid är enda barnet i sällskapet. Jag är glad för er som är tillfreds med att bara ha ett barn, men jag vet inte om jag hade skaffat barn alls om jag vetat hur svårt det skulle vara att bara ha ett.

     ❤️❤️

   Hur orkar man med ens ett barn?!?

    Eller hur! Underskattat att vara barnfri!

    Fråga dina föräldrar hur de orka med dig när du va liten ?

   Har en dotter på 16år och hon är sjukt nöjd att vara ensambarn. Och jag är sjukt nöjd att jag stod på mig av alla tryck utifrån att hon ska ha ett syskon. Nu i efterhand så hade jag inte klarat av 2 barn. 1 passade mig perfekt och alla är nöjda 🙂 .

    [Borttagen kommentar]

     Varför ska folk ”avslöja” varanda i kommenterara? Sluta med det!! Skicka privata meddelande till varandra istället med frågan…

   jag har en son på 4 månader, när han var åtta veckor började folk i min närhet fråga om vi börjat tänka på att skaffa ett syskon :))) men NEJ liksom

    Hahaha så sjukt!

     Innan min första son var ens en timme gammal (vi låg alltså fortfarande kvar i förlossningsrummet, tror inte ens att jag blivit sydd än) sa en av barnmoskorna att vi (jag och sambon) var ju SOM GJORDA för att skaffa barn och borde få minst fem till! Yeah, no thanks.

  Jag tycker att det är vidrigt av henne. Hennes man är nöjd med (3 barn?). Varför ska han tvingas till fler? Och hota med att sluta ha sex med honom tills han ger med sig?

  Om det vore omvänt, hur hade folk reagerat då?

  Nä fy fan rent ut sagt.

   Ja, jag vet att män kan sterilisera sig eller använda kondom, har folk i mina föräldrars kretsar som gjort det pga att de känt tvång, både man som kvinna.

   Men en kvinna kan också skydda sig.

    Men hon vill ju ha barn?

   Men hennes man verkar ju jävligt sinnessvag också. Varför valsar han med i den här skiten? Odla lite ryggrad plz.

    Riktig toffla och det är så oattraktivt ?

     Vilken himla tur att han inte är din man då. Synd för honom dock, du som verkar så sympatiskt.

     HERREGUD! En toffla? Som om det vore något negativt… han verkar vilja vara tillmötesgående och deras relation verkar sund. Mer tofflor till folket, skulle jag säga.

   Håller med helt. Denna dubbelmoral från kvinnors sida är helt sjuk. Tvingar hon honom till ett till barn behöver hon inte grina sen när han sticker

    Men snälla om man inte vet hur barn blir till bör man helt avstå sex. Vill han verkligen inte ha barn får han skydda sig. Hur kan de vara en kvinnas dubbelmoral? Män däremot som inte tar ansvar ens för hur, var och när de ”kommer” och sedan ”inte vill ha barn” det är dubbelmoral.

     Exakt! Bara att avstå sex om han inte vill ha barn.

      ”Bara att avstå sex” –
      Märkligt resonemang. Sex är del av ett förhållande men att tvinga någon till ett tredje barn är inte det. Punkt.

       Hundra procent sant

       Men hur tvingar man nån? Antar att hon övertalat honom och han verkar inte Såå svårövertalad

        Men snälla, ett nej är ett nej. Man bör kunna ta de redan första gången och inte tjata till sig en unge, respektlöst.

   [Borttagen kommentar]

    Ja den minsta verkar va utom kontroll, kommer ihåg när pappan behövde bära bort honom från vagnen på tåget för han skrek så mycket.

     Kan hända vilken 2-3 åring som helst ??

   Har hon hotat med det???

  Är i samma sits men väljer att bearbeta att jag inte är klar med barn men att min man är det. En får inte allt en vill ha, det går att ha det bra ändå. Typ så. Fortfarande känsligt och jag reagerade inte bra på att han hade bokat steriliseringstid men skulle aldrig lura till mig ett barn pga hur blir det med tilliten mellan mig och min man då?
  sen tror jag inte Lady Dahmer lurar till sig ett barn, han är uppenbarligen med på att försöka få barn även om han säkert inte är drivande. Tror hon provocerar med hans reaktion.

   Tycker dock att det är bra att mannen steriliserar sig om han inte vill ha fler barn. Annors kan det gå så att sen när det är för sent för en själv att få fler så byter han till en yngre kvinna och börjar om igen.

    Varför kan inte hon bara respektera hans önskan om att han inte vill ha fler?

    Det är ett definitivt beslut som man inte bör kräva av någon. Om 5 år kan han ångra sig…

    Så om han inte är kär längre, men träffar nån ny och vill ha barn då så ska han inte få det? Märkligaste kravet ?

    What? Hur vidrigt egoistisk kan man bli? Skulle du fixa en hysterektomi om du inte vill bli gravid idag?

     Ja. Jag hade gärna gjort det själv. Men en sterilisering av kvinnor är inte lika enkel som för män.

      Och oftast dyrare också ? håller med om att det är rimligt att han gör ingreppet om det är han som inte vill ha fler barn. Så vore det här också, om det inte vore för att spiralen funkar mot pmds också.

  Att en man vill tala känslor via sitt känselsprö ska inte utnyttjas för att skaffa barn om han inte vill innerst inne.

  Det är en fruktansvärd och skadlig myt att man inte ångrar ett barn. Jag tycker att LD är bra i mycket men här har hon så jävla fel och borde bara hålla käften.

  Hennes prat om att barn måste ha syskon, att man är egoistisk om man inte ger sitt barn syskon, att kvinnors barnlängtan ska gå före partnerns ovilja, att man aldrig ångrat ett barn man fått – allt det är skitprat som bara bidrar till den familjenorm vi har idag. Den gör så att kvinnor känner sig värdelösa om de inte älskar att vara mammor, att kvinnor som bara kanske lyckas få ett barn känner sig värdelösa för att de förvägrar sitt barn ett syskon, att människor med npf-diagnoser, eller som lever i fattigdom, eller som är ensamstående får känna sig ännu lite jävla sämre för att de kanske inte har tid, råd eller möjlighet att skaffa ett till barn.

  LD må vara feminist men i den här frågan är hon snarare livmodersfeminist än något annat. Och jag tänker mest att det är JÄVLIGT lätt att argumentera för att man ska ha ett dussin jävla barn när man lever med en miljonär vilket möjliggör att man själv kan gå hemma bara (jajajaja, hon gör en podd och skriver på insta. Det är inte samma sak som att varje dag masa sig till ett faktiskt heltidsjobb).

   Ja hennes sk kvinnokamp går inte ihop med dessa åsikter

    I deras podd Dålig stämning pratade dom också i ett avsnitt (eller var det i Postpatriarkatet? Skitsamma) om att något av det mest feministiska man kan göra är att just barnvägra, för att kunna fokusera på sin karrär etc (kommer inte ihåg allt som sades) men de lever ju verkligen inte som de lär.

     Blir inte alls förvånad. Enligt mig går deras resonemang aldrig ihop.

      Det har det aldrig gjort. Jag reagerade för flera flera år sedan hur LD lever ett helt annat liv än det hon säger åt andra att leva. Inget konstigt tycker hon…vsrför ska man då ens lyssna på henne undrar jag.

       Vad ska hon göra då? Ge bort millarna och flytta till Alby? Klart hon inte kan säga åt andra att de ska leva som hon, hon har ju helt andra förutsättningar än gemene man.

     Fast LD har väl alltid varit öppen med att allt hon gör inte är feministiskt. Man kan ju veta vad som är bäst i teorin men ändå inte vara villig att offra det som krävs. Få människor är perfekta.

      Fast när inte ens grundbulten är feministisk precis som hennes svägerska så håller det aldrig.

       Jag håller inte med att grundbulten i feminism är att skaffa få eller inga barn

   Håller med om varenda ord! Mina föräldrar hade ”bara” tre, men den yngsta var inte planerad och vårt liv var inte bra. Deras ork räckte inte och jag var den ”snälla” av oss, den som inte gjorde nåt väsen av sig, så jag blev också den som försummades…

    Ångrade de sig, eller klarade de bara inte av situationen? Jag tänker att det är olika saker ?

     Vet inte om jag helt förstår frågan? Men det som stjälpte oss var att ett av syskonen har en npf-diagnos och var extremt krävande, det hände alltid mycket runt hen, massor av konflikter bl.a.

     Med två barn hade det nog kunnat funka, men tre var för många. Det utvecklades till en situation där jag önskar att de bett om hjälp från samhället för vi for illa till slut. Jag flyttade hemifrån väldigt tidigt (mitten av tonåren) pga behövde komma bort, men jag mådde inte så bra av det heller, mkt ansvar att ta hand om sig själv, skolan, hushållet när man är så ung. Önskar att jag kunnat få leva ett mer normalt liv. Nu är det många år sedan, men jag tänker att man verkligen ska fundera över om man kan ge ALLA sina barn det de behöver innan man skaffar dem. Om orken finns…

   Precis på pricken!!??

   Men tack!!!! On före point

  Tycker argumentet om man har stabil ekonomi och redan är förälder finns inga argument för att inte skaffa fler barn är märkligt. Tycker barn förtjänar omsorg i att känna sig sedda, uppmärksammade, att deras föräldrar lyssnar på dem och kan vara närvarande, ju fler barn som ska dela omsorgen desto mindre blir det till det enskilda barnet, det är enkel logik. Om man som förälder vill ha en sund, nära och hållbar relation till sina barn tror jag inte det alltid är en bra lösning att fortsätta skaffa fler, det slutar ofta med att barnen blir förbisedda och får ta för stort ansvar för sin ålder i hemmet och omsorgen av de yngre. Men det är bara mina tankar efter att ha vuxit upp med många syskon, skulle såklart inte önska bort en familjemedlem, men kan klart se i vuxen ålder att våra föräldrar inte riktigt kunde klara påfrestningen av många barn alla gånger, trots ordnad ekonomi och att de redan var föräldrar, rent fysiskt och psykiskt, och det gick ut över oss barn som kände att det var vi som var belastningen, trots att det var deras val att föda oss.

   Ja eller hur? Barn kräver ju mer än bara det ekonomiska!

    Det ekonomiska är ju den lilla biten. Engagemanget är det som är riktigt krävande och det bör ju även en ofrivillig förälder ge, annars är man dum i huvudet.

     Ja och därför är det ju vettigt att säga nej (och för den andra att lyssna på nejet) om man känner att man inte vill!

   Ja, exakt så. Vettigt skrivet! En av anledningarna till att jag aldrig velat ha mer än två barn är att jag vill kunna ge mina barn mer närvarande föräldrar än vad jag hade som barn i en stor familj. Vi kanske hade plats för alla rent fysiskt men jag satt barnvakt åt flera småsyskon när en del jämnåriga fortfarande hade barnvakt. En får bli stor alldeles för fort i en stor familj.

  Räknas inte hans nej, nej, nej, nej på samma sätt som en kvinnas nej, nej, nej, nej? Varför ska han tvingas göra nåt som han absolut inte vill för att hon vill det?

   Hade det varit en man som tvingade en kvinna att få barn skulle hon skrika om övergrepp, vilket det är oavsett kön. Hoppas han steriliserar sig!

    Yes! Det hade inte tagit många sekunder innan de hade tagit upp kvinnokampen mot patriarkatet och skrikit sig hesa om kvinnoförtryck.

     Kan ju bero på att kvinnor och män har helt olika förutsättningar när det kommer till barnalstrande. Om en man skulle tvinga på en kvinna ett barn, innebär det för kvinnan en 9 månaders graviditet med efterföljande förlossning (och därefter då själva barnet så att säga) . Om en kvinna tvingar på en man ett barn, innebär det för mannen att han knullar utan skydd (och efter 9 månader kommer då själva barnet).

     Jag säger inte att LD gör rätt, jag tycker själv hon är rätt egotrippad, men att likställa kvinnor och män här är faktiskt bara dumt.

      Så en pappa gör inga fler insatser för ett barn mer än att tillverka dem?

      Är du såhär dum på riktigt?

       Poängen är att det inte går att likställa kvinnors och mäns förutsättningar när det kommer till att alstra barn. Belastningen är ALLTID tyngre för kvinnan, i och med att det är hon som bär och föder barnet med allt vad det innebär. Även om pappans liv SJÄLVKLART påverkas av ett till barn så är det idioti att försöka få det till att graviditet och barn påverkar män och kvinnor på exakt samma sätt, som många tycks göra i den här tråden.

      Men vad i helvete…herregud vilken idioti. Ska farsan dumpa barnet efter att det fötts? Det finns spermiedonatorer om du vill ha barn utan pappa.

       Vilket i sin tur är jävligt tragiskt. Är helt emot att medvetet skaffa barn utan pappa och tillgång till hans sida av släkten, farmor/farfar och dess historia.
       En kvinnas egoism på högsta nivå.

   För att den som inte vill ha barn automatiskt inte ska va den som får som hen vill. Men det argumentet använde hon väl redan till barn 3? Så då borde ju hon ge med sig nu? Han gav ju med sig då..

    När det gäller sexualitet; sex, förökning, sånt… så väger ett ”nej” alltid tyngst.
    NEJ, jag vill inte ha sex. NEJ, jag vill inte ha ett barn.

    Ligga oskyddat = skyll dig själv, så att säga, om det blir barn. MEN varför vill man ha barn under de premisserna, ja mannen är en kukstyrd fjant om han ”måste” ha sex men vägrar kondom trots att han inte vill ha barn, men alltså, vill man inte att den andra föräldern är engagerad och ser fram emot barnet?! Usch.

     Tror han sa nenej INITIALT. Jag sa samma när jag träffade min man å han sa att han ville ha fem barn… Folk ändrar sig

  Man kan inte förvänta annat av någon som uppkallat sig efter en massmördare. Moralen och etiken är inte riktigt som den borde vara.

   Seriemördare, inte massmördare 🙂

  Tappar talförmågan när jag läser detta. Det här är för mig ett exempel på när den kvinnliga kampen har gått för långt…

   Fast det är inte den kvinnliga kampen som gått för långt, kvinnor är fortfarande som grupp mer utsatt än män som grupp.

   Det är bara LD och hennes partner som har en skitrelation där hon får styra och ställa hur fan hon vill. Hon borde lägga av, han borde sluta valsa med.

    Menar just LD:s kvinnokamp. Vissa kämpar så mycket att allt blir skevt till slut.

     Fast LD har väl aldrig påstått att hon vill ha många barn för att gynna kvinnokampen? Det är väl två helt olika saker.

  Kan man sitt sekret och cykel och kan på riktigt veta när man har ägglossning slipper man pumpa sin kropp med en massa syntetiska läkemedel ?? ( aka p piller etc).

  Grymma aktier dock. Nestle Till exempel fixar först socker i mat (Coco pops till köttprodukter till vegangrejer allt pricesseserat) sedan säljer de också läkemedel och inte bara det så har de även riktiga forskare inom medicin! Helt grymt bra företag för den utan moral att köpa aktier i tips. För 99% av befolkning tror det är att vara foliehatt att se det sambandet.

   va

  Sjukt. Längtan kan man förstå men ett barn förtjänar att vara önskad av båda föräldrarna vilket hon tydligen skiter i.

  Tycker det är lite läskigt när nån som annars har rätt vettiga åsikter om jämlikhet mm samtidigt kan vara så korkad/ego

   När vi fått två barn var min man nöjd. Han bokade en tid på hälsocentralen och fick ett samtal samt en remiss till kirurgen för sterilisering. Så var det med det. Han bestämmer över sin kropp tänker jag och försökte inte övertala honom åt ena eller andra hållet. Hade jag velat få ett tredje barn hade jag fått hitta en annan man. Hans ansvar. Mitt ansvar.

    Oj. Hade tänkt lämna en egen kommentar, inte menat som ett svar till dig här ovan. Sorry

  Att använda sex i utprensningsyfte för att skaffa ett barn till är helt jäkla sjukt.

  Skulle min partner komma med ett sådant ultimatum så skulle förhållande vara över.

   Fast vill man absolut inte ha barn och fortfarande är fertil så är ju att avstå sex enda lösningen att garantera att det inte blir ett till barn. Det är ju ett faktum, bara att gilla läget.

    Absolut, men då avstår man i syfte av att man inte vill bli gravid eller göra någon annan gravid antar jag. Vad jag tror ovanstående refererar till är att LD skriver som tips till läsare att ”sluta knulla” tills mannen fattar att han är en egoist och kvinnans vilja är viktigare. Det är manipulativt och riktigt sjukt och inte hur man behandlar någon man älskar och vill ha sex med.

     Exakt! Det är riktigt sjukt!

    Absolut så vet ju alla hur barn blir till och får ta sitt ansvar. Men jag reagerar på att allt beskrivs som en kamp och ett krig liksom. Det är inte partnerskap för mig. Man diskuterar väl och respekterar varandra, bestämmer nåt tillsammans.

  Det är ju såklart svårt och jobbigt om man inte är överens om antal barn. Men jag håller ändå med LD att kvinnans önskan väger tyngre. Ja, man är två att skapa och vilja ha ett barn till men man är också två att avstå och det går inte att kompromissa och skaffa ett halvt barn. Varför ska mannen ha någon slags vetorätt? Gäller samma rättigheter för kvinnan att säga tvärnej om mannen vill köpa en båt, byta jobb eller liknande, som kan få stora konsekvenser för familjen? Som LD skriver har kvinnans fertilitet ett utgångsdatum, mycket mer strikt än mannens. Det kan vara nu eller aldrig. Det är också svårt att på förhand veta precis hus många barn man vill ha så att man bestämt något tidigare i förhållandet kan inte vara skrivet i sten. Men en stark barnlängtan väger ändå tyngre än något ”jag kommer inte kunna älska ett till barn” (hur kan man ens säga så? Vet man att man inte kommer kunna älska ett till barn, vad med ett barnbarn i framtiden?) eller att man inte orkar, det är ju ändå ett aktivt val hur man lägger upp sitt liv. Med det sagt så visst kan man riskera relationen med ett till barn om man inte är överens, men det gäller ju det omvända också.

   Då får man väl hitta sig en ny karl? Ett barn är inte något materiellt man kan sälja av när man tröttnar på det (se: köpa båt).
   Klart man får skaffa barn, men då får man göra det med någon som VILL ha barn.

    Men vadå vill ha barn? De har ju redan barn? Det är ju inte så att hon tvingar på honom ett föräldraskap, han är ju redan pappa?

     LD är 44 år. Lite för gammal för att bli mamma igen. Risken för komplikationer ökar med åldern.

   Såklart vetorätt gäller om man inte vill köpa en jävla båt för familjens pengar ? den som inte vill får utslagsrösten om man inte kommer överens, så är det bara

   Men det handlar ju liksom inte om att köpa en båt utan att sätta ytterligare en människa till jorden, som man ska vilja och orka ansvara över.

   Nys. Sjukt tycka att den som vill ha barn har mer att saga till om, skaffa en ny man eller inseminera dig men du kan ju fan inte tvinga nan? Det ar lika javla dumt som att vara emot fri abort om mannen sager nej. Har inget med kvinnokamp att gora, enbart egoism.

   Aldrig i livet att jag låter min kille köpa något för MINA pengar om jag inte vill ha det. Dessutom är barn inte en rättighet, barnlängtan är en del av vår biologiska drift precis som typ kåthet. Betyder inte att det är rätt och förnuftigt att agera på den (annars kan vi börja tillåta våldtäkt lika gärna).

   Det är en sak om hon inte hade några barn men hon har TRE barn som säkert skulle bli jätteglada om de har två föräldrar som kan ge dem den kärlek och uppmärksamhet de behöver – istället för att sätta en fjärde unge till världen som den ena föräldern uppenbarligen inte känner att han kan mäkta med. Vilket fullkomligt idiotiskt och själviskt beteende mot sin partner och sina barn, att låta sina drifter styra. Somliga kvinnor tappar aldrig barnlängtan, get over it.

   Men det handlar ju inte om ekonomi eller kärlek, utan ork. Att ha en bebis igen, hålla på med blöjor och skrik och småbarnsuppfostran när man trodde man var klar. Vad det gör med resten av familjen, de andra barnen får mindre av ens tid och energi.
   Sen förstår jag problemet om det gäller första och kanske andra barnet. När man har två har man ju redan två syskon, bara att gilla läget om partnern inte vill ha en tredje. Vad är det man måste ha liksom?

   Varför ska kvinnan ha någon slags jävla veto-rätt då?
   Är man inte överens blir det inget, punkt slut.

  Kommer aldrig fatta varför folk testar som galningar och försöker tyda massa spökstreck. Mitt guilty pleasure på familjeliv, vill bara skrika att de är idioter.

   För att infertilitet gör en lite lätt psyko.

    Man blir ju också psyko av att inte vänta de dagar som krävs. Man får bara opålitlig information som ändå inte gör någon nytta eftersom man ändå inte blir fertil innan det datum man kan göra ett pålitligt test. Man kan BARA få ångest av att testa för tidigt. Får man ett test man tolkar som positivt får man ångest av att tänka på att det kanske inte stämmer, får man ett negativt får man ångest för att man tror att man inte kan vara gravid. Finns inga vinnare när man testar för tidigt. (utom tillverkarna då som tjänar pengar på eländet)

   Hoppas verkligen att du inte har barn eller någonsin får barn. Fy f*n för din kommentar.

    Jag har två vadådå? Anonym 19:36 förklarade det bra. Bra pengamaskin för de som tillverkar tester dock. Samma med alla trådar om symptom. Allt och inget kan vara tecken på graviditet. Exakt samma kan vara symptom på mens. Ta ett test, när tiden är inne. Inte före.

  Ett par kompisar till oss har ”erkänt” att de tog sig vatten över huvudet när de valde att skaffa en trea. De älskar såklart sitt barn, och är fina människor på alla sätt, men de har berättat att det på alla sätt var jobbigare än de tänkt sig att gå från två till tre barn. Så visst kan man ångra ett barn. De ligger dessutom i skilsmässa nu, familjelivet är tufft för många, men för dem blev det FÖR svårt till slut.

   Svårt att veta innan ändå? För många blir det för mycket med ett barn andra klarar fint fem?

  Det är självklart att kvinnan ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp om en oönskad graviditet uppstått. Det är lika självklart att hon inte har rätt att själv bestämma om samma kropp ska bli gravid; lever hon i en fast relation och gör så skulle jag vilja jämställa det med otrohet, det är ett lika stort svek. Och lever hon ensam och gör samma sak anser hon sig uppenbart ha rätt att beröva ett barn dess rätt att veta vem pappa är/umgås med pappa, vilket är ett vidrigt och extremt egoistiskt beteende.

  Det är länge sedan sex och graviditet hängde ihop för människan.

   Inte alls länge sedan (ens i Sverige); dessutom hänger sex och graviditet fortfarande ihop i större delen av världen.

  LD:s man vet ju om att hon inte skyddar sig. Vill han inte ha fler barn så är det han som får se till att det inte blir några. Gör han inte det så vet han att det kanske blir barn. Inte synd om honom, han vet ju om läget. Få se hur han väljer.

   Ja visst. Känns ju ändå ärligare att tala om för mannen att man vill ha ett till barn och slutar skydda sig än att ”glömma pillret” för att få sin vilja igenom.

   Han har ju fortfarande all rätt i världen att vägra sex utan kondom.

    Eller sterilisera sig, skulle jag göra.

   Jovisst, men så himla konstigt sätt att sköta sin relation på? ”Nu gör jag såhär för jag vill ha barn!”

   Synd om honom att ha en oresonlig partner. Hur ska deras relation se ut framöver då, aldrig sex igen? Låter sunt

    Kondom? Sterilisera sig?

  Personligen är jag inte så intresserad av egna barn. Har på känn att jag skulle bli en sådan där förälder med barn som jag försöker formtoppa (aka statussymbol), så är nog ingen bra idé.

   Har en svåger och svägerska som är så och stackars barn, 12-åringen har redan sagt flera gånger att hon inte vill leva längre. Hemskt att se. ?

    Usch va hemskt. Får barnet nån hjälp av er som vet det?

    Jag tror inte jag skulle vara så illa. Jag var själv ett ”statusbarn” så jag känner med 12 åringen ?

    Jag tror dock jag skulle vara intellektuellt medveten om det och försöka undvika det extrema. Men sedan så kommer ju det emotionella vara där ?

  LD brukar ju, när det kommer till sex, skriva att ”den som vill minst avgör när man ska ligga”
  Tycker det är rimligt. Men här är det alltså tvärtom? Den som vill mest har tolkningsföreträde?

  Vilket märkligt par det där verkar vara? En kvinna som skiter totalt i sin mans åsikter och en man som antingen är för sinnessvag, slö eller rädd för att säga nej? Hur man än vrider och vänder på det så låter det inte bra.

  I min värld är det helt vansinnigt att medvetet ta på sig det största ansvaret man kan här i världen när båda parterna inte är överens om det. Främst för barnets skull.

   Håller med. Tycker detta är märkligt.

  Tycker också man måste tänka på att LDs man har valt att inte sterilisera sig, liksom säkert många andra män som ”inte vill ha flera barn”. Det måste ju betyda att om det skulle råka bli ett till barn så är det helt ok? Eller räknarn man med att kvinnan ska genomgå abort? Eller är förklaringens att man valt att inte genomgå detta otroligt simpla ingrepp att man vill förbli fertil ifall man skulle träffa någon annan? Så länge en man inte valt att sterilisera sig så väger hand åsikt inte speciellt tungt i min mening.

   Så om en kvinna inte skyddar sig eller steriliserat sig så måste hon föda barnet?

    Ja, så blir det ju? Om hon inte gör abort förstås. Det är ju hennes kropp så hennes val. Svårare att bestämma över någon annan.

   Han kanske inte vill ha fler barn just nu? Han kanske vill när han är 60 tillsammans med sin nya smala glada flickvän? Miljonärer är attraktiva för yngre.

    Då är det hans val som man får respektera.

    Han jobbar iallafall

   Alltså hon KÄMPAR för att bli gravid. Om hon bara låter bli att kämpa behöver ingen trycka i sig saker eller göra ingrepp för att slippa barn. Att kräva att en partner ska göra ett ingrepp om den personen inte vill ha barn är ju förjävligt. Hade min man tvingat mig till operation eller p-piller eller sprutor eller whatever om jag inte ville ha barn så hade han inte varit min man längre. I ett förhållande ska man väl för fan kunna visa någon slags respekt?

   Jag har inte heller steriliserat mig. Jag räknar med att min partner som älskar mig, precis som jag älskar honom inte kommer tvinga mig varken psykisk eller fysisk att skaffa fler barn. Brukar funka så i bra relationer.

  Har aldrig förstått vad hon jobbar med?

   Barnaalstrande!

   [Borttagen kommentar]

    Och så ska hon skaffa fler barn??
    Låter ju helt sjukt.
    Tror hon skaffar för att hennes bästis försöker nu

    Har för mig att hon vägrar att gå i terapi.
    Hon testade der tydligen förr men det funkade inte. Man kan inte testa en gång för att sedan vägra testa igen. Man måste pröva sig fram och ta eget ansvar.

    Ja det är skit svårt och jättejobbigt men man mår bättre när man hittar rätt.

   Hon bloggade förr och skrev ett tag krönikor. På den tiden var hennes plattform intressant om man var nyfiken på feminism. Idag gör hon poddar om mord och även en dålig stämning där hon och hennes kompis sitter och pratar.. Hon målar även tavlor i perioder. På bloggtiden kom det genomtänkta feministiska tankar -idag är podden mest flams och utfall. Kvaliteten på mordpodden vet jag inte har inte lyssnat.

  Nog för det krävs två för att göra barn som regel men det är ju så mycket tokigt med hennes svar.. Sen har hon/dom redan tre barn och den sista var ju med livet som insats vid förlossningen så varför ens ta den risken igen? För den har ju knappast blivit mindre.. Och om hon nu älskar barn och bebisar så mycket varför inte hitta andra sätt att tillgodose det behovet? Måste man vara gravid och föda barn med allt som det innebär? Hade det inte räckt med att tex se till sina vänners barn, kanske jobba som doula eller utbilda sig till barnmorska etc? Eller varför inte fundera på adoption när ens ålder och kropp säger nej?

   Fast adoption har ju en tydlig åldersgräns, samt att med de köer som finns så lär du aldrig få något barn om du redan har biologiska och inte har medicinska hinder. Du ska också klara av olika utredningar, osv. Så för LD är det inte en väg att gå.

    Om allt det där gäller för att adoptera, varför gäller det inte när man ska pumpa ut egna?

     För att staten inte kan utföra tvångsaborter utan att skita helt i mänskliga rättigheter t.ex. Staten äger inte din kropp, men kan sätta gränser för vad en person får göra, exempelvis adoptera.

   Lady Dahmer? Jobba? Hon vill sitta hemma och instagramma och bli försörjd av sin man. Och föda lite barn.

    Inget fel i det om hon stod upp för det.

   Jag trodde LD var emot adoptioner också

    Det är hon

     Jaha, det visste jag inte men varför är hon det då? Är väl inget fel med adoption vad jag kan se eller handlar det om kvinnas val och att nån lämnat ifrån sig sitt barn? Att det finns biologiska band som barnet kan vilja söka upp i vuxen ålder?

      Pga barnhandel.

       Är det ett stort problem generellt? Frågar av nyfikenhet samt att jag inte är så värst insatt i adoption, har som alltid tänkt att det är ett vettigt alternativ med tanke på hur många oönskade och oälskade barn i världen det finns kontra föräldrars stora önskan om att ha ett barn de kan älska och ta hand om när de själva inte kan..

        Det finns stora problem med internatoinell adoption, det börjar bli lite bättre men det är inte helt rent hus ännu. Det finns alldeles för många fall där de biologiska föräldrarna blivit lurade, inte förstått vad det är de skriver på riktigt, inte förstått att barnet försvinner från dem helt. Det finns tyvärr också en hel del fall av ren kidnappning och barn som blivit tagna från sina föräldrar under väldigt tveksamma omständigheter. I huvudsak gäller detta dock bebisar och småbarn som är friska. Det är dessa barn som det finns en stor ”efterfrågan” på internationellt. Att det finns många oönskad och oälskade barn i världen är en sanning med modifikation, där svaret inte heller alltid borde vara adoption.

        Dels så finns det större efterfrågan på friska bebisar/småbarn än vad det finns tillgång, så där stämmer det inte. Däremot äldre barn och/eller barn med svårare medicinska problem eller funktionsnedsättning finns det många fler av, men den sorgsna sanningen är att efterfrågan på barn i dessa åldersspann och med dessa behov är väldigt liten. Så de förblir föräldralösa.

        Den andra delen i det är att ja, det finns många barn som far väldigt illa. Men svaret borde inte vara att adoptera ut dem till ett annat land. Det kommer ju inte ens på frågan i länder som Sverige. Istället sätts det in resurser för att hjälpa föräldrar och familjer att nå en lösning och situation där barnet kan växa upp och må bra och ha kontakt med sin familj. Så poängen med anti-adoptionrörelsen är snarare att det borde gå resurser till att få till bättre sociala skyddsnät för att så många barn som möjligt ska kunna växa upp där de kommer ifrån. Detta blir mer etiskt komplicerat iom hur mycket pengar som går in i adoptionsindustrin – den är enorm och omsätter extremt mycket pengar.

        Med det sagt så finns det en del etisk adoption. Framförallt närstående adoption brukar inte vara några större konstigheter med. Nationell adoption är och borde vara sällsynt; det borde finnas tillgång till preventivmedel för att förhindra oönskad graviditet, abort för att avbryta oplanerad graviditet, sociala resurser för att stötta föräldrar och barn som behöver det och adoption bara som en sista utväg egentligen (och då i första hand närstående adoption, nationell adoption kommer sist). Det betyder att om allt fungerar väl, så borde antalet nationella adoptioner vara rätt få. Och internationell adoption borde egentligen knappt existera, för då betyder det att det finns grava brister i de tidigare stegen, samt att det är den mest skadliga adoptionen för barn.

         Du verkar väldigt insatt och kunnig. Man kan inte annat än nicka, lära sig och hålla med. Men jag tänker ändå att det i extrema fall borde vara lättare med nationell adoption, med Esmeralda och alla andra barn i samma situation färskt i minnet.

        Det finns mycket som är problematiskt kring adoption. Gå gärna in på Instagramkontot Stulen identitet om du är intresserad av att läsa lite om det.

         Fast hon är extremt partisk pga sin egen historia. Väldigt ensidigt negativ till adoptioner

          Jo men det behövs kanske en motvikt till de enbart positiva åsikterna om adoption som i regel yttras av människor utan erfarenhet av ämnet. Dessutom är hon inte ensam om den typen av kritik.

           Nej, men hade varit mer givande om hon var balanserad. Nu blir det så ensidigt & vinklat man inte kan ta henne på allvar.

          Hon är bland de minst partiska personerna som uttalar sig om adoption, och tar inte ens klar ställning för eller emot, utan har en mycket nyanserad bild. Att hon har egen erfarenhet av att adopteras innebär inte att den kritik hon framför automatiskt ska avfärdas. Få människor som inte har en personlig anknytning till adoption uttalar sig över huvud taget, men av någon anledning så är det just de som lyfter kritiska röster som avfärdas som ”partiska”.

        Förutom risken med det oetiska som en del tar upp här så är det i te alls lätt att adoptera idag. Köerna är långa, kraven höga och antalet barn som är tillgängliga för adoption är inte så många.

       Ja fy så hemskt det är att barn som annars skulle växa upp på barnhem pga att ingen i hemlandet vill ha dem får ett bättre liv nån annanstans!

      Jag vet inte om hon har en öppen Instagram, men om hon har det så kan du kolla på hennes stories. Jag tror att hon skriver om det där

   Jag hade också ett svagt minne om att det gick rätt illa vid lds senaste förlossning och det tycker jag nästan är värre. Har man 3 barn så sätter man de först. Hur kommer de må om hon stryker med vid nästa förlossning? Självklart gör alla som de vill men jag har så svårt att förstå egoismen.
   Samtidigt som det hela är så otroligt anti-feministiskt. Det är lite som familjerna i familjen annorlunda som verkar skaffa barn mest för att bebistiden och föräldraledigheten är det de vill åt.

    Madde
    Jag ser dwt sim en form av missbruk.
    Så fort bebisen är stor nog att klara sig själv då känner sug mamman tom och känner att hon saknar syfte. Många gånger handlar det om att de vill ga någon att ta gand om, någon att älska.
    Bebis suget kommer nösta direkt nör spädbarnet går till barn. De behöver inte mamma på samna sätt. Många erkänner att när spädbarnsåren är över så saknar de bebistiden och så kommer det ett nytt barn.

    Barnen som kommer duger bara ett par månader för att sedan bli utbytt. Det är ren egoism och ett rent jävla missbruk. Mamman bryr sig inte om de andra äldre barnen då hennes personliga behov är viktigast.
    Nästa bebis är alltid den sista tills den blir större.

     ”nästa bebis är alltid den sista tills den blir större” – det är ju klockrent. Har sett det så otroligt många gånger även om det inte handlat om riktigt samma antal barn som i de ”annorlunda” familjerna – en kvinna med dålig självkänsla (som ofta förnekas), inte sällan som ett resultat av en dålig relation med den egna pappan vill bli villkorslöst älskad och behövd och då duger inte bara en man. Mannen blir bara ett verktyg, en väg mot målet. Det hemska är att se hur de här kvinnorna säger sig älska alla sina barn samtidigt som de ofta klagar på hur de större barnen tar tid och plats . Det senaste barnet däremot glorifieras på olika sätt, det är ”sötast”, ”smartast” och så vidare men bara tills en ny baby kommer. De äldre barnen förutsätts också ställa upp på hela cirkusen genom att vara obetalda barnvakter och påstås vara ”förtjusta” när en ny graviditet annonseras vid middagsbordet. Spontanaborter (som drabbar alla kvinnor) används hänsynslöst som sympatifiske, så att mannen ska ställa upp en gång till.

     Det hela är så tragiskt.

     Oj, jag har 5 syskon och nu i vuxen ålder inser jag att det är exakt såhär min mamma är.

  Jag förstår inte riktigt det här med ”Varför är HANS åsikt/önskan mer värd en din, när du vill ha barn”. Men i detta fallet har han ju INGEN rätt till något utan ska bara vara ett verktyg för att bli gravid. Vad är det för förhållande om man kör den ursäkten i varje diskussion.

  Är hon på riktigt? Har hon något liv mer än att leva genom barnen?

   Jag tror hon har internet som sitt liv.

  En del män menar att de förlorar sin maskulinitet, sin manlighet, om de är sterila. En man ska kunna sprida sina spermier för att räknas som Karl.

   Haha, karl skulle det stå, inte Karl! ?

   Okunnigt av de männen. Man märker absolut ingen skillnad på satsen som kommer vid ejakulering efter en sterilisering. Blotta ögat kan inte se spermierna.

  Hon verkar gränslös och knäpp.

  Jag tror ändå det kommer gå bra för LD och hennes man Oskar hur det än blir. De verkar trots allt vara förnuftiga och stabila människor båda två.

  Dock en helt annan sak, på hennes IG önskar folk henne lycka till, men samtidigt nämner flera att de är ofrivilligt barnlösa, i vissa fall flera år samt med missfall på vägen. DET tycker jag är lite märkligt att hon inte tar sig tid att svara på. Själv uttrycker hon bl a i ett inlägg att vi har ”bara” försökt i tre månader. Med ”bara” uppfattar jag att hon menar är länge och förstås har man vid de tre tidigare gångerna blivit på smällen direkt så kan man ju förstå att det känns så.

  Det jag menar är givetvis inte att hon inte ska få känna som hon gör, men kan ändå tycka att det är lite empatistört att inte säga något till de här personerna, som följer henne, i stil med att typ hoppas ni förstår att jag inte jämför min frustration med er.

  Ja, ja det är förstås för att jag själv tidigare fick kämpa i många år för att bli gravid och få behålla barnet som jag nu har som jag tänker så här. Jag förstår också att man inte kan ta hänsyn till allt och alla. Tycker ändå inte att det här handlar om att ta hänsyn till varenda lättkränkt sate, utan faktiskt mer om att uttrycka empati för andra mindre lyckligt lottade.

   Försöker tänka hur du tolkar ”bara” som att hon anser det vara länge när ”bara” i den meningen är en kort tid?

  Har för mig att hon tjatade till sig barn nummer tre. Hennes man tyckte att det räckte med två barn. Efter mycket tjat så gick han med på det.
  Att tjata till sig ett till barn är egoistiskt oavsett vem det är.

   Ja, är det inte samma som ’tjat-sex’ som feminister näst intill vill påstå är våldtäkt?

   Att tjata till sig ett barn är ännu värre.

   Sikken dubbelmoral de har, varenda gång de öppnar munnen.

    Anonym 16:22
    De reglerna gäller tydligen inte om det är en tjej som tjatar. Killen är bara ett avelsdjur!
    Då hennes man står för brödfödan och redan gett med sig en gång så har han all rätt att säga nej.

     Exakt så är det.

     De har sån dubbelmoral att jag skäms å deras vägnar.

    ”De” – menar du feminister då eller? Det är knappast en typisk feministfråga att man som kvinna har rätt till barn eller att tjata till sig ett barn.

    Mvh en feminist som tycker det är uppåt väggarna att bete sig så mot sin partner

     Yes!

  Hon är f-n inte klok nånstans.
  Nej, man skaffar inte barn mot någons vilja någonsin. Hade jag fått ett nej så hade jag backat, inte minst för barnets skull, då det skall vara efterlängtat av BÅDA.
  Kvinnors egoism skäms jag gruvligt över – usch!

  Sen hennes vidriga ingående intima äckelbeskrivningar på hennes sekret och hur hon pillar sig både här och där? Vem är intresserad av det?
  Finns det INGENTING som är privat längre?

   Hon är bara för mycket!

   Anonym 16:17
   Tyvärr har internet tagit över den heliga dagboken.

   Ja, det är fan vidrigt ang hennes sekretkrafsande!?

  Var det inte hon som typ hade nervsammanbrott när den yngsta röjde runt?

   Vägrade hon inte förskola med?
   Har för mig att hon ville vara hemma med barnet då länge som möjligt.

    Det kan iofs vara ett förnuftigt drag, men då hålla sig borta från nätet den tiden barnet är vaken.
    Det lär ju inte vara ngt hon klarar.

  LD har en kass människosyn. Hennes sätt att prata om barnfrågan säger allt. Behöver inte förklara mer.

  [Borttagen kommentar]

   Är du kvinna? Vet du hur kroppen fungerar? Hon är över 40 år. Det handlar troligtvis om antal ägg och äggens kvalité mer än hennes kilon.

    Antal ägg och äggens kvalité är absolut det som spelar mest roll, men det är dock rätt etablerat och erkänt att signifikant övervikt och fetma påverkar fertiliteten negativt. Som med allt, så måste det ju såklart inte göra det, men det är en signifikant faktor överlag fortfarande. Det var ett tag sedan jag läste på om detta, men om jag minns rätt så har det främst att göra med hormonerna som triggar igång ägglossning, ens progesteron- och östrogennivåer. Att fettceller producerar högre östrogennivåer vilket kan försvåra ägglossning. Om du googlar på fetma + fertilitet / obesity + fertility så hittar du säkert mer ingående förklarningar.

    Eftersom man inte kan påverka sin ålder, skaffa sig fler ägg eller göra så mycket för att förbättra kvalitén på de ägg man har, så kan det ju dock vara ännu viktigare att se till att man har de bästa förutsättningarna gällande de saker man faktiskt kan påverka. Om man nu verkligen vill bli gravid då.

     Tro mig av oss två så är det mer troligt att jag är mer insatt i det hela med tanke på vad jag gått igenom för att bli gravid och skaffat barn så föreläs inte för mig inte om hormoner. Och jag är inte överviktig innan du börjar anta något sådant.

     Hon har ju kunnat skaffa minst två barn med övervikt och det har inte hindrat henne från att bli gravid. Efter 35 års åldern och särskilt efter 40 så dalar det utför för många rätt snabbt och varje år räknas.

     Klart östrogenhalterna minskar när du närmar dig klimakteriet och i förklimakteriet kan ju kvinnor befinna sig i många år. Östrogenet behövs också för att tjocka till slemhinnan som blir tunnare när man blir äldre.

     Vad gäller problem med ägglossning så har det också med storleken på äggblåsor.

     Infertilitet är en hel vetenskap och är man inte insatt så kanske man inte ska börja tala om övervikten det första man gör?

     Så kryllar det av smala kvinnor med infertilitet också.

      Känns som du av någon anledning tog det personligt när jag bara syftar till forskning, inte din eller någon annas individuella erfarenhet. Som jag skrev så behöver det ju såklart inte betyda att person med fetma får just det problemet, men överlag – statistiskt sett – så är det en faktor. Det bara är så. Det betyder inte att personer med fetma inte kan få barn, eller att normalviktiga inte kan ha svårgiheter att få barn uppenbarligen inte. Det är inte så det fungerar att det fetma är en faktor i fertilitet. Det betyder bara att det påverkar. Det finns en himla massa saker som påverkar, vissa mycket mer signifkant än andra och vissa i mycket större utsträckning än andra.

      Fetma är en faktor, av många. Det var inget jag drog upp som ”det första”, svarade bara på tidigare kommentar för att förklara att det är en faktor – av många – och på vilket sätt det kan spela roll. Kan beroende på situationen vara en intressant faktor också, då vi som sagt inte kan påverka vår ålder när vi väl åldrats, vi kan inte göra något för att producera fler ägg plötsligt, vi kan inte öka kvalitén på våra ägg bara sådär. Mycket med infertilitet är svårt att påverka, andra saker kan vi påverka – som hormonnivåer i viss mån. Fetma påverkar hormonnivåerna, så indirekt kan vi därför skapa bättre förutsättningar för våra hormonnivåer genom att hålla en hälsosam vikt. Det är allt. Varken mer eller mindre, det är ingen mirakellösning, det kanske inte hjälper i vilket fall, det kanske inte var ett problem överhuvudtaget – vem vet. Det är bara en faktor vi kan påverka.

       Ok, då är jag med.

       Men som sagt, hon har varit gravid sex gånger så för hennes del har jag svårt att tänka mig att det skulle vara det utan tror mer på åldern. I Sverige är man van att gå direkt på övervikt som faktor istället för att göra en rejäl undersökning.

        Nu har jag ingen åsikt om LD just, vad gäller hennes kropp och vikt så är det hennes ensak och val. Men om vi pratar tidigare lyckade graviditeter och faktorer så kan det ju bli som så att faktorer som förut spelade mindre roll p.g.a. bättre förutsättningar, senare kommer att spela större roll för att förutsättningarna har förändrats. T.ex. så vid ens mest fertila ålder, så kanske det är en sådan bra förutsättning att de faktorer som man ligger lite sämre till på inte gör så mycket. För ens utgångsläge är redan såpass ”bra”. Medan sen när man blivit äldre och kommer längre och längre ifrån sin kropps mest fertila ålder – då är förutsättningen lite sämre. Då kanske de där andra faktorerna som förut inte störde så mycket blir lite mer betydelsefulla, genom att förbättra förutsättningarna i dessa (om möjigt) så kanske man fortfarande kan nå hela vägen in i mål fastän ens ålder inte längre är på topp.

        Jag håller med och tycker det är hemskt att man som överviktig inte får lika bra vård, samtidigt som jag också förstår att vården resonerar på det sättet de gör. Det är fruktansvärt om/när det leder till att någons medecinska problem (som inte har med fetma/övervikt) att göra blir förbisedda. Men fetma påverkar också kroppen på så otroligt många sätt och fetma/kraftig övervikt kan väldigt, vädligt ofta förvärra problemen. En simpel och resurssparande lösning från vårdens perspektiv blir då att rekommendera att gå ner i vikt. Det kan rentav ta bort problemet man sökte för hel, eller förbättra problemt så att mindre medicinsk intervention behövs, och gör det lättare att diagnostisera problemet då man kan lättare kan utesluta vanligare viktrelaterade problem. Men det är verkligen inte lätt, förstår det som sagt från vårdens perspektiv, likväl som jag känner för de som faktiskt drabbas illa av det.

   Ja, det var elakt. Det kunde du fan ha låtit bli.

  Fruktansvärda människa!!

  Igår så stod det på hennes IG att Oscar sagt ”packa en väska”, det låg lite förväntan i luften över vad som komma skulle.
  Folk tyckte det var så mysigt att Oscar skulle överraska henne med något romantiskt äventyr.

  Visade sig att överraskningen var att åka iväg – igen – med bästisen Fayme på hotellnatt med spa. Jag tycker de umgås jämt och är det något de två behöver så är det väl i sådana fall egen tid med sina makar för att vårda relationen. Eller är det vanligt att umgås med och utan barn med sin bästis och utan makarna jämt och ständigt för att sedan få som överraskning från maken en hotellnatt med bästisen? Fattar seriöst inte.

  Sen beklagar sig Fayme att hon längtar hem till barnen då hon aldrig sover hemifrån utan dem, enligt henne sker det i princip aldrig fast hennes följare kan tro det. Hon verkar dock ha glömt tidigare övernattningar i LD:s lägenhet i stan och deras road trip i Sverige i början på sommaren t ex. Känns mer som om hon försökte sig på lite damage control då hon själv insåg hur märkligt det hela ter sig.

   Exakt så! Tänkte också att hon skulle iväg med sin man och blev väldigt förvånad när jag såg Fayme där.

   Även att Fayme hävdade att dom inte är borta mycket? Tycker dom åker iväg tillsammans väldigt ofta utan barn och man.

   Min man och jag tar alla tillfällen att åka iväg tillsammans, nu är alla barn till och med utflyttade och vi är 52 och 60 år men hänga tillsammans så mycket som möjligt vill vi ju så klart, det har vi velat i alla år, man får ju ta vara på tiden man har.
   Vi har vänner som är viktiga för oss, men aldrig att vi väljer bort varandra för det.

   Vi har lagt sjuka pengar på upplevelser tillsammans, mycket spa, restauranger, champagne mm, välinvesterade pengar i relationen tycker jag, vi hade nog haft det lika bra utan iofs men vi har haft sjukt roligt under tiden och som jag helst av allt delar med honom!

    Vad härligt det låter!

    Det blir så konstigt när deras makar uppenbarligen tycker att LD och Fayme behöver mer tid tillsammans och bokar en hotellnatt för dem istället för boka in tid tillsammans med sina fruar. Jag skulle själv blivit helt förvånad ifall min man bad mig packa en väska och så dyker kompisen upp som jag umgåtts med dagligen i veckor och det är överraskningen. Väldigt konstiga prioriteringar de allihopa verkar ha.

     jag och Oskar jobbar hemma båda två så vi får tillräckligt med tid ihop. Men om du ställer upp som barnvakt åt mina barn (och fyraåringen som inte vill sova utan föräldrar) så tar jag gärna en resa nånstans med mina barn! Vad säger du? Ska vi höras via mail?

      Gudars, så konstig du är!

      Bara ursäkter. Det är väl självklart att du kunde umgås med din man utanför hemmet och klämma in partid ifall viljan finns. Jag är säker på att Fayme och Moltas skulle ställa upp en natt och att fyraåringen skulle klara sig utmärkt. Vid det här laget så borde väl dina barn känna Fayme väldigt bra.

      Du skriver nog lite fel, är det barnen och inte Oscar du vill ta en resa med? Eller är det en Freudian slip?

      Finns det ens ”tillräckligt med tid ihop” med sin man? Jag upplever det inte så, men då är vi äldre än er i och för sig. Men jag kommer inte ihåg att jag såg det så ens i trettioårsåldern. Min man har slutat jobba och jag jobbar hemifrån, men tillräckligt med tid ihop tycker jag inte att vi får ändå.

       Så du jobbar hemma och han drar iväg? För om ni går hemma båda två borde ni ju ses massor? Eller måste ni göra nåt extravagant för att det ska räknas?

        Nej, vi är hemma båda två. Tycker ändå inte inte att det blir tillräckligt med tid att umgås! Att ”ses massor” räcker inte tycker vi. Extravaganta saker räknas lite extra, det skapar minnen som vi plockar fram sen, när vi är hemma. Vi trivs bäst tillsammans helt enkelt.

         Härligt! Men är det fel att även trivas med andra eller hur menar du

          Nej, inte fel alls, men vi ser helt enkelt inte att vi hellre skulle spendera den tid vi har med andra. Livet är så sjukt kort, det blir man medveten om när ens man fyller 60. Vi vill ta vara på tiden vi har.

  Varför ska jämställdheten inte ske åt båda håll? En man får absolut inte tjata på kvinnan att ha sex med honom, men kvinnan ska ställa ultimatum och ”kräva” ett barn. Låt oss säga att det var tvärtom – att mannen krävde ett barn av kvinnan som uttryckt ”nej nej nej”.

   Tror dock inte att hon våldtar sin man? En kvinna som säger nej nej nej ser väl till att skydda sig och om inte så har hon valet att göra abort. I det här fallet så kan man faktiskt inte ställa lika mot lika vad gäller män och kvinnor. Men skulle det vara så att hon våldtar sin man så skulle jag såklart tycka det vore fel.

    Det räcker inte med att respektera den andras åsikt?

  Camcam, är det verkligen första gången du hört talas om sekret?
  Men fy för LDs beskrivning när hon skulle kolla sekretet offentligt ?

   Ingen av dessa svenska feminist influencers har lagt nånting om katastrofen i Libanon. Jävla hycklare. Man märker verkligen hur de lever i lyx och är väldigt priviligierade men ska spela offer.

   Också förvånad över det. Tycker det liksom hör till allmänbildningen att kvinnors sekrets ändras beroende på var i cykeln kvinnan befinner sig, och att det har att göra med ägglossning och fertilitet. Cam har väl flytningar som alla andra, något de flesta har koll på vare sig man vill ha barn eller inte så det hänger liksom inte på det.

   Jag hann tyvärr se en bild när hon visade upp sekretet också. Den försvann dock….

    Usch ?

    Åh, stackars dig!
    ?

   Hejja att känna till hur sin egna kvinnokropp fungerar!!

   Sekret – nej.
   Fertilt sekret – ja.

    Sekretet blir tjockare och klibbigare vid ägglossning. Tar man tag i det med tummen och pekfingret blir det en sträng mellan fingrarna när man särar på dem.

  Men är inte LD ett par år över 40?
  Kraftigt överviktig och rökare…?

  Jag tycker åsido mannens åsikt att det är djupt oansvarigt att trotsa biologin och försöka bli gravid med det utgångsläget. Oavsett kroppspositiva åsikter (jag har dem också) så har LD många riskfaktorer för en graviditet. Att få ett levande, friskt barn har inga goda odds.

  Jag blir ledsen av kändisar spridande av att kvinnan liksom aldrig blir för gammal för graviditet. För det blir vi! Man gamblar med barnets liv.

   Naturen är dock bra konstig, för inte heller män borde få göra barn i alltför höga åldrar. Stackars barn att börja skolan och ha en 60-årig gubbe till pappa. Hur många kändispappor är det inte som börjat om med en ny yngre kvinna och som är över 50, 60 och ja ibland t o m äldre än så. Då, minsann, blir folk inte så upprörda. Men en kvinna som är lite över 40 strecket, då ska det skammas och ojas för huuuur ska det gå och huuur ska hon orka.

    Jag tycker att samma bör gälla män. Trots det är det ändå kvinnan som bär barnet och ska klara en förlossning. Hennes ägg försämras drastiskt efter 30+, efter 40+ är kvalitén oftast kass. Sannolikheten för syndrom etc ökar markant med ålder. Riktigt så illa är det inte för män så därför skrev jag om kvinnan.

     Jag förstår det och håller med. Sedan kan man väl ändå se på fostervattensprov om något är fel. Tycker dessutom att det finns andra aspekter än att få ett barn med funktionsnedsättning. Har du en förälder som är gammal redan när du föds är förstås risken stor att du i tidiga år kommer att förlora din förälder, eller kanske t o m få ta hand om din/dina föräldrar. Vet att unga närstående till föräldrar med exempelvis Alzheimers har ökat och det är förstås beroende på att många, män och kvinnor, får barn senare i livet. Fast det är också därför jag tog upp det här med mäns förmåga att fortplanta sig genom typ hela livet och som verkar vara socialt accepterad, åtminstone när det kommer till kändismän. Kvinnor får inte samma sociala acceptans från omgivningen, så är det bara.

    Jo, det kommenteras en del om gamla kändispappor också. Skådisen Per Ragnar blev pappa först som 60-åring (detta är nog minst 20 år sedan) och fick såpass mycket kommentarer att han gick ut offentligt och försvarade sig.

   Jag skrev det till henne på IG. Blev blockad.

  Hon är för mycket på många plan.

  Men Herregud… vill han inte ha fler barn så är det ju ingen som tvingar honom till oskyddat sex. Snälla någon…

   Så det är okay att tjata till sig ett barn?

    Nej? Men om min sambo säger att han absolut vill ha ett till barn så har ju fortfarande jag rätt att inte ha sex oskyddat med honom. Samma gäller om kvinnan vill ha barn. Man kan ju även välja att separera om ens olika viljor är ett för stort problem.

  Vad märkligt att LDs blogginlägg om att ha tvingat Oskar till det tredje barnet (länkat till i ett inlägg från 2016 här på BB, men länken är utdaterad då LDs blogg bytt adress, här är inlägget: http://postpatriarkatet.nu/uncategorized/2016_september_jag-tvingade-oskar-att-skaffa-ett-tredje-barn/) innehåller flera kommentarer som är skrivna av LD men som uppenbarligen inte har varit avsedda att synas som skrivna av henne. Kanske försvann en anonymisering av dessa kommentarer när bloggen flyttade?

  Skärmdumpat för den intresserade:
  https://forumfiles.com/5cHcZ4K9o8/Avska_rmat_2020-08-07_at_16.51.39_jpg
  https://forumfiles.com/74H7Z6K3o9/Avska_rmat_2020-08-07_at_16.47.18_jpg
  https://forumfiles.com/96HaZ2Kdo0/Avska_rmat_2020-08-07_at_16.46.52_jpg
  https://forumfiles.com/B1H2Z5Kao4/Avska_rmat_2020-08-07_at_16.48.34_jpg (denna sista är från ett annat inlägg: http://postpatriarkatet.nu/uncategorized/2016_september_hanar-alskad-och-onskad/)

   Du kommer hitta gott om sånt om du letar, har själv sett. Nej jag kommenterar inte som nån annan i min egen blogg, men när jag bytte plattform så förvandlades många andras kommentarer till ”mina”. Dvs alla de där jag svarade på nån annans. Blogg.se hade en helt annan svarsfunktion än WordPress, så nu ser det ut som att det är jag som svarar på sånt som andra svarar på. Det är en bugg. WordPress tolkar alla svar på direkta kommentarer i blogg.se som svar från mig. Finns liksom ingen anledning att jag skulle svara sådär märkligt och detaljerat och låtsas vara nån annan?

   Också en anledning till att jag avslutade blogg.se-samarbetet, deras kommentarsverktyg funkade inte.

    Jag kollade igenom en del andra inlägg och såg inga tecken på samma typ av ”bugg” där. Verkar inte som en särskilt trovärdig förklaring. Klart det finns en anledning till att försöka framställa det som att andra stödjer dig i ett såpass kontroversiellt ämne.

    Till och med i samma kommentarsfält finns det poster skrivna av andra, som svar till andras kommentarer. Varför skulle bara vissa av dessa kommentarer ha markerats som författade av dig?

  Har aldrig förstått varför hon har fått såpass mycket luft och får synas här och var.

   Jag tycker att hon har (eller har haft) många intressanta analyser, även om jag långt ifrån alltid har hållit med henne. Hon har många gånger fått mig att reflektera över mina egna åsikter och tankar.
   I den här frågan känner jag dock bara….vad fan?!?

    Samma här, hon har tagit upp många intressanta ämnen och fått en att tänka efter, inte alltid man hållit med men det har lämnat ett frö så att säga men nuförtiden.. Nähee, jag får det inte alls att gå ihop och det mesta hon säger och gör känns mest bakvänt och bakåtsträvande.. Om hon nu tex är så less och hatiskt på män allmänt, varför är hon då gift med en? och sitter även fast i en såndär typiskt kvinnofälla som hon förespråkar mot, hemmafru och enbart mamma. Är det inte lika bra att skilja sig och ha det bättre på varsitt håll? Hon skulle förmodligen få större delen av vårdnaden om barnen oavsett och skulle kunna göra sin egna lilla kvinnoby som hon verkar vilja ha..

  Skulle aldrig tvinga ngn till att skaffa barn – å andra sidan är han väl medveten om det och då kan han väl skydda sig?!

  Min man ville ha fler barn, inte jag…jag steriliserade mig – min kropp mitt val!

  Unpopular opinion: många ångrar att de skaffade barn, men det är tabu att prata om det. Barn är ju tydligen ”meningen med livet”.

  Om LDs man inte vill ha fler barn bör han inte ha oskyddat sex med henne. Han kan använda kondom, sterilisera sig eller sexvägra. Det hänger på honom att förhindra det om han absolut inte vill.

   Är bonusmamma åt ett barn vars mamma ångrade sig och dumpade barnet på min sambo.

   Fast det kan ju vara så att LD ljuger och säger att hon käka preventivmedel och liknande fast hon inte gör det, inte helt ovanligt att det blir barn på så vis när kvinnan vill ha barn men inte mannen, kvinnan slutar med sitt preventivmedel i hemlighet och säger sen ”hoppsan”

    Ljuger för sin man? Och går ut öppet på instagram och berättar? Hur fick du ihop det?

  Min mamma var 39 då hon födde mig, och idag känns det rätt ångestfyllt att veta att hon inte har så många år kvar att leva. Skulle hellre haft en yngre mamma, mera tid med henne. För mammor är viktiga. Kanske det är nåt att tänka på för alla äldre som prompt ska skaffa barn på onaturlig väg. Det är inte så kul att ha gamla föräldrar. Älskar dem förstås, men ångestfyllt som sagt. Men det här är bara ett av mina perspektiv, kanske andra känner annorlunda.

   Som tröst till dig är att vi lever längre nuförtiden. Vet inte hur gammal du är nu, men väldigt många kvinnor blir gamla och med relativt bibehållen hälsa.

   Jo men om hon hade fått barn tidigare så hade det ju inte blivit du.

   Man kan ju faktiskt tuppa av som ung. Cancer, trafik, covid, mord…Sorgligt men sant. Att ha eller vara ung mamma garanterar ingen tid.

   Tack för tröstförsöken, men nu talade jag om min ångest. Man har ju inte ångest inför ett hastigt dödsfall, för det kommer ju som en överraskning.

    Sant! Men chocken och ångesten vid ett hastigt dödsfall e vidrigare an vidrigast! Var glad åt din fina mamma och tiden ni har och haft!

    Har man ångest har man ångest.. i ditt fall verkar det som att du borde jobba på din ångest och inte se åldern hos din mamma som orsak…hade hon varit 45 hade du haft ångest iaf men hittat en annan grej.

     Oj, nu tror jag nog du missförstår mig med flit. Och igen – det här är ett av många perspektiv.

      Jag kanske uttryckte mig klumpigt, sorry- inte alls meningen. Men man brukar säga att summan av ens ångest är konstant, det var det jag syftade på. Orsaker hittar vi alltid.

       Låter intressant! Nåt att klaga på hittar man ju alltid, men det betyder ju inte att det inte är befogat.

        Precis 🙂 men grejen är (enligt den här teorin iaf) att det alltid är befogat/obefogat, den ångest vi har kommer alltid ta sig uttryck, det är bara orsakerna som växlar.

   Förstår din kommentar men samtidigt har vi inte alla något val. Kvinnor som skaffar barn som unga kan också dö tidigt, det vet man aldrig.

   Fick min dotter (barn 2) som 39, hon är liten nu men hoppas hon inte kommer tänka så en dag. Tror det handlar mycket om person, gener mm också.
   Mina föräldrar är lika gamla men det är stor skillnad till sättet och hur pigga de är. Ena känns ung, den andra äldre.

    Min mamma fick mig vid 41, har aldrig funderat på det viset. Dock så gick min pappa bort vid 53 vilket var hemskt. Det finns inga garantier, man måste ta vara på tiden man har.

    Säkert olika hur man känner, säkert blir det bra med din dotter!

  Men alltså snälla – här tycker jag ändå att LD’s man har ett fritt val.
  Det är väl inte så att hon står med en pistol mot hans tinning. Skärpning!

   Anonym 17:34
   Hon har tjatat till sig ett barn redan.
   Han tyckte att det räckte med två barn, men hon tjatade till sig barn nummer tre. Jag kan förstå om han är less då det är han som jobbar. Hon sitter hemma och klagar på att yngsta barnet är jobbigt och vägrade förskola ett tag.

  Äh, klart att LD’s man har ett val och en vilja. Om han väljer att ha sex oskyddat så vet han att det kan blir ett barn.

  Och ang sekret: det är basic knowledge om man försöker få barn. Då har man koll på sin menscykel och hur kroppen ändras och beter sig under den.

  Att få ett barn är ett livslångt åtagande ingen ska tvingas göra för någon annans skull. Det gör man bara för barnets skull.

  Vill En kvinna tvunget ha fler barn finns andra lösningar än att tvinga sin man. Vill en kvinna sluta ligga med sin man för att han inte vill ha fler barn visar det bara att hon inte värdesätter relationen högre än att hon är beredd att äventyra den om hon inte får som hon vill. Vill en människa leva i en relation som inte betyder mer?

  Det handlar också, eller främst, om barnet. Barn har rätt två föräldrar som har en intention att orka och vilja vara förälder. Inte bara till en bebis utan även till en tonåring om femton år med alla vidkommande åtagande…

  Många är föräldrarna från Familjen Annorlunda som bloggar. Deras barn börjar växa upp. Problem i olika former hopar sig. Skola, sjukdomar, olyckor, konflikter, mobbing, saker går sönder/försvinner/blir stulna etc Mammorna suckar över tuffa perioder där mycket drabbar dem. Men nej, de drabbas inte mer än andra men med många barn upplevels det som ”saker hela tiden” och en ”extra tuff höst”. Det är just detta som är konsekvensen av storfamiljer. Det handlar inte bara om ekonomi och treårstrots. Det handlar om barnens behov och vad barnen går igenom i ett vanligt liv. Vet man med sig att man inte vill så är man skyldig att låta bli att skaffa fler barn. Att säga nej är inte egoism, det är att ta ansvar.

  Fy vad taskigt.

  Blir svårt att få barn om man inte har sex.
  Men det kanske hon inte förstår.

  Vidare: fy fan för henne,vill inte mannen så ska det vara så!!!

   Jag har funderat mycket på den där grejen, i föräldragrupper skrivs det ofta om hur kvinnor inte vill ha sex pga orkar inte, ingen lust, tänder inte på mannen osv….
   Sen helt plötsligt en dag så bara : Vi har startat bebisverkstad, vi ska försöka få en bebis till!!

   Alltså, hur går det till? Låtsas man vara kåt eller gör man det till en ren ”tillverkningsprocess”? Ja, mannen lär ju behöva komma för att det ska ha en chans att bli ett barn, men hur fan känns det, när man vet att hon gör det bara för att bli gravid? Sjukt.

   Jag har aldrig förstått mig på de där som är tillsammans med någon de inte vill ha sex med, varför är man tillsammans ens då?
   En bästa vän kan man ha ändå, utan att behöva leva utan sex.

   Eller så skiljer man sig.
   Om ena partnern tycker att skaffa barn är det viktigaste är världen, och andra partnern absolut inte vill ha barn. Då kanske det är bäst att skilja sig och hitta en partner som vill samma sak.
   En person som verkligen vill ha barn ska ju inte behöva leva som barnlös hela livet. Men en person som inte vill ha barn ska inte tvingas bli förälder. Båda måste få leva det liv dem vill, och då gäller det att hitta en partner som vill samma sak

    Men om man redan har barn så känns det jävligt själviskt att skilja sig bara för att få skaffa ytterligare ett barn. Om relationen i övrigt är bra alltså.

     Ja verkligen? Särskilt med tanke på att man då bara kommer träffa dem hälften av deras uppväxt?

     Hur bra relation har man om man inte är överens om en så grundläggande sak som barn?

  Men alltihop är väl för att få nytt content, gissar jag. Vad ska de annars prata om i sin pod? Sen tror jag LD har rejäl ångest över sin ålder – hennes bff är tjugo år yngre och troligen hyggligt fertil. Hon kommer att vara yngre än LD när hennes fjärde barn flyttar ut. LD brottas nog i sitt inre med frågan vad hon ska göra i sitt liv – ingen utbildning, ingen reell möjlighet att försörja sig på sitt måleri (smal målgrupp utan pengar som vill ha dessa bilder), helt beroende av sin man och de pengar han fick när han sålde av sin del i spelföretaget, barnen blir större och börjar forma sin egen identitet där mammas genustänk står i bjärt kontrast mot vad de själva ser varje dag:en rökande överviktig mamma som vägrar ens försöka jobba lite utanför hemmet. Vilken feministisk förebild. Klart det är kris. Ett till barn är inte svaret. Det skjuter bara fram det problem hon har. Och på ett barns liksom enmakes bekostnad. Inte vettigt nånstans.

   Hon röker väl inte längre?

    Börjat storröka sedan hon träffade Fayme.

  Märklig situation? Hade aldrig velat att det skulle ligga uppe öppet på nätet heller att barnets pappa inte velat ha barnet (visst kanske det förändras när barnet faktiskt föds men ändå?) starten bådar ju inte gott. Sen tycker jag LD är så naiv kring sin fertilitet som tror att det ska gå så snabbt, verkar som att hon tycker att det är mkt med 3 mån. Åldern talar ju inte för henne tyvärr och typiskt nog när man blivit gravid på typ första försöken tidigare så verkar det som att förväntningarna ligger på samma nivå.

  Är man inte överens om sådana grundläggande saker i relationen som hur många barn man ska ha, så lär inte relationen bli särskilt långlivad efter detta. Det fungerar inte i längden att köra över någons vilja så totalt.

  Angående om han skulle sterilisera sig eller ej, han kanske vill hålla möjligheten öppen med nästa fru, den nya, smala, glada frun? Då kanske man kan tänka sig en bebis till trots allt.
  Hoppas att han ser till att skydda sig nu i alla fall, eller vägrar sex.

  Jag har så svårt att se hur man skulle klara av en bebis till, när man blir näst intill utbränd av att ha tre barn och inte jobba. Det finns väl bara en till som klagar så mycket på sina barn och det är Cissi Wallin. Jag har aldrig i mitt liv hört människor klaga så mycket på sina egna barn, helt overkligt.

   Det ska väl vara lite så där finrumscharmigt. ”Det är så jobbigt att vara mamma…”

   Ja om du har ett 7-16 jobb, är skiftarbetaren eller jobbar obekväma tider kanske det är jobbigt. Men att dessa priviligierade vita kvinnorna klagar så jäkla mycket på sina barn samtidigt som de ska syssla med genusmedvetet föräldraskap tycker jag bara är extremt sunkigt.

    Cissi har ju även Nanny, så att hon klagar, och försöker få det att framstå att hon har det lika jobbigt som en mamma som lämnar på dagis/skola, åker till jobbet, jobbar, hämtar på dagis/skola, handlar, lagar mat, gör läxor med barnen, och nattar dem, det är bara sjukt (i min text syftar jag på hur livet kan se ut för ensamstående kvinnor)

    Vadå vita kvinnorna? Vad har färg med något att göra?

  Med tanke på att hon var nära på att dö när yngsta grabben föddes så känns det rätt riskabelt att skaffa en till.

  Sen är hon lite utav en hycklare. Hon predikar en massa men följer det inte själv. Att man som kvinna ska satsa på sig själv, se till att man har kapital, står upp för sig själv och vägra bli överkörd av män.

  Samtidigt som hon själv lever på sin man (nej hennes podcast och sociala medier räknas inte då hon inte gör reklamsamarbeten utan bara kör patreon, får hon skatta på det?), tycker andra kvinnors sätt att leva är under hennes värdighet, spammar och skuldbelägger andra kvinnors val och vägrar lyssna på en annan åsikt än sin egen. Jag förstår varför folk är tveksamma mot Cissi, men ibland funderar jag på hur jävla mycket LD har påverkat hennes sätt att bli. LD känns väldigt manipulativ och självcentrerad.

  Snacka om att inte leva som man lär.

   Att leva som man lär är de lite dåliga på, både LD och Cissi. Det är ju superenkelt att gå omkring och ”hata män” när man samtidigt är gift med en man och väldans gärna vill bli gravid igen lite smidigt 😀 Så otrovärdigt!

   Ingenting av det de predikar lever de upp till själva,men andra ska göra det? De har ingen frihet, inget fuck-off-kapital, ingenting.

   Den dagen de gör något trovärdigt kan man möjligtvis lyssna på dem, inte innan dess.

    Skulle nog säga att två miljonärsfruar har både frihet och fuck off-kapital så det räcker och blir över. ¯\_(ツ)_/¯

     ”Fruar” är väl ordet här, enligt dem ska man ha eget kapital, så är inte fallet här. För sitt eget värdes skull bör man tjäna sina egna pengar, inte leva på sin mans pengar. Om man vill vara en riktig feminist alltså. Men alla vill ju inte vara det tydligen, mer än ytligt då…

      Vem säger att man bara kan vara en riktig feminist om man tjänar egna pengar? Vem har bestämt det?

       Nae, det är superfeministiskt att leva på en man. Verkligen. Gärna samtidigt som man hatar män. Superfräscht!

       Eller vad tänkte du att man ska leva på om man inte tjänar egna pengar? Leva på luft då eller?

       Ursäkta? Du tror att feminismen uppmuntrar kvinnor till totalt ekonomiskt beroende av män? Det fattar du väl utan att ens ha läst 180 HP att feminismen INTE gör.

        Haha, du har inte en susning om hur många HP jag har. Eller har jag inga alls, men har drivit eget företag sedan jag var 18 och försörjt mig själv sedan dess? Vem vet?
        Titta upp ur vinglaset imorgon så kanske du är med i matchen igen!

         Uhuu? Vinglaset var det ja… (Tror du tolkar lite tokigt nu:))

         Känns lite som du trollar. Trollmormor

        Att uppmuntra kvinnor att vara ekonomiskt oberoende för sin egen skull innebär inte att man inte kan vara feminist om man inte är det. Menar du att alla som är beroende av en man inte kan vara feminister? Då har du ett och annat att lära sig om feminism.

        Det finns inga feministiska regler som säger att du måste vara ekonomiskt självständig.

         Klart du kan vara feminist & inte leva som du preach men vem kommer ta dig på allvar? Som om skatteverkets chef skiter i att deklarera. Klart hen kan.

          Det där med logiskt tänkande hos den gruppen är att begära alltför mycket.

          Du har givetvis helt rätt, men det lär inte vara något de kommer förstå vad du menar.

  Om man vänder på det, om min sambo (man) skulle ställa ett ultimatum för att försöka tvinga mig att säga okej till att vi skaffade barn ihop, då skulle feministerna skrika högt, för inte kan man kräva/tvinga en kvinna att bli mamma. Men att tvinga mannen att bli pappa emot hans vilja är helt okej?

  Och den stabila ekonomin som gör det möjligt att skaffa barn, om pappan tröttnar på att kvinnan bara kräver och kräver, och jämnt tvingar sin vilja fram, kanske mannen tillslut skiljer sig, och delad vårdnad med 4 barn, ja då kanske inte ekonomin är lika stabil.

   Det är exakt sådana här kommentarer som LD sitter och ”skrikskrattar” till, som hon gör till kommentarer om fetma och så. Men det kan man ju göra så länge man har det som man har det. Sedan man kanske inte gör det. Fråga min mans ex-fru!

    Hon får skrik skratta hur mycket hon vill. Det är bara sorgligt hur hon beter sig och uttrycker sig.
    Tyvärr är nog hennes man för tofflig för att lämna henne…

  Låt oss alla som inte vet vad fertilt sekret är undersöka detta och lära oss någonting om kvinnokroppen. En kropp som är magisk och som har mycket magiskt för sig varje månad. Kunskap är makt och att ha kunskap om hur sin egen kropp fungerar är en makt som varje kvinna borde vilja äga.

   Magisk vettefan, känns som rätt naturliga funktioner

    Det är magiskt, naturen är magisk.

     Nej. Naturen är naturlig.

   Den är inte magisk, utan högst naturlig.

  När jag var färdig med min p-stav sa jag till min man att jag ville inte ha dessa hormoner i kroppen längre, att jag gärna blev gravid och att om han inte ville bli förälder ännu så var det upp till honom att planera för det. Eftersom min man inte är dum i huvudet köpte han det och tog det ansvaret fram till att han kände lika. Förstår inte hur man kan tvinga sin partner? Varken till barn, preventivmedel, abort eller sex.

  Det är mitt under brinnande pandemi och flera företrädare för vården har bett på sina bara knän att vi INTE ska bli gravida nu. Klimatet är på väg åt helvete, delvis pga att vi har för många människor som konsumerar för mycket. Vi kan se fram emot fler flyktingkriser och fler naturkatastrofer.

  Men ändå är det alltså superviktigt för folk att skaffa barn 2, 3, 4, 5 just nu. Jag kommer aldrig förstå. Det är bland annat era barn som kommer få stå ut med skiten? Men ni vill elda på ännu mer? Driften att skaffa barn verkar sätta all empati ur spel. Det är fan läskigt.

   Trams. Har du empati forsvinner inte den pga barndrift. Skyller du på barndrift har du nog ingen empati att starta med.

    Förklara gärna hur dessa människor tänker då? De sätter sin drift före de existerande barnens väl framöver? De skiter i att sjukvården går på knäna för ”jag måste ha ett fjärde barn”? Är det inte ego så vet jag inte vad som är det.

     Ja. Men att de har alltid saknat empati och varit egoister, har inget med barndrift att göra, det har bara exponerats nu.

      Fast nja, i övrigt empatiska människor verkar ju totalt tappa det när barndriften kommer in.

       Nej. De exponerar bara sidor de dolt tidigare.

   Amen!!

  Så skevt av LD att bara hänvisa till pengar. Man ska även ha tid för alla barn, kunna ge samtliga en meningsfull fritid inkl en själv.

   Tid har man nog om man jobbar hemifrån. Gissar att både Oskar och LD har mer tid för sina barn är föräldrar som jobbar heltid.

    Man kan jobba heltid även hemifrån. Men blir man utbränd av att gå hemma och ha tre barn så bör man nog inte skaffa en bebis till!

  Om det nu blir ett fjärde barn, kul för hen att senare läsa att pappa inte ville ha mig…

   Eller hur!

  Är det bara jag eller är det anmärkningsvärt att hon röker som en tok medan hon försöker bli gravid?

   Jag får i alla fall inttycket av att hon inte är beredd att göra någon livsförändring.

    Hon lever lite i en bubbla med sin girlfriend och sin mans pengar. Hon har tappat kontakten med verkligheten och kan inte ta in att hon bör sluta röka om hon vill bli gravid.

  Kan lugna alla med att min man inte bara är frivillig utan också en glatt engagerad deltagare i våra oskyddade samlag. Ska bespara er detaljer men kan lova er att det inte bara är jag som tar initiativ eller är noggrann med vad sperman hamnar.

  Har ni tänkt på att han kanske också tar hänsyn till mig och min önskan? Att det inte bara är motsatsen som ska förväntas? Att han kanske tycker att mina argument för är rimliga och resonabla? Att om man älskar nån så vill man att den ska må bra? Att man skapar ett liv tillsammans och att man också då tar hänsyn till ett större perspektiv?

  Att ett instinktivt NEJ kan förvandlas till ett ok eller ja, om man samtalar med varandra? (och sluta jämför det med våldtäkt, det är osmakligt)

  Och tror ni inte att jag VET att min man kommer vara glad åt ett till barn, älska det, önska det, ta hand om det och vara samma engagerade pappa som han är till de andra tre? Att jag kan ta beslut som grundar sig i ansvar och tanke?

  Ni känner inte honom alls men ni uttalar er (otroligt kränkande f.ö) om vem ni tror att han är och vad han vill och vad han känner. Det är förminskande. Det är inte omtanke om hans eventuella välmående.

  Jag skrek nej rakt ut. Nej nej nej nej hahahahaha nej nej när jag fick det falska pluset på stickan som satte igång min barnlängan. Det tog ett par veckor, men min initiala rädsla inför vad som kanske var på gång förbyttes mot ett hmmm ja kanske, varför inte?

  Sen vill jag också passa på att påpeka när jag har er på tråden, att jag är ekonomiskt oberoende OCH tjänar mer än min man just nu. Vi är gifta för att vi vill vara gifta med varandra just nu, inte för att jag (eller han) inte har nåt val. Också otroligt förminskande påståenden.

   Ingen vet egentligen vad som händer hemma hos er, det har du helt rätt i. Men om du skriver att din man sagt ”nej, nej, nej” men kallar HONOM för egoist via en stor plattform för att han nekar dig barn nummer fyra och uppmanar kvinnor att manipulera sina partners med sex för att de ska alstra barn de inte vill ha, osv, måste du ju vara tacksam för att folk reagerar? Det handlar inte om vad som sker hemma hos just dig, det struntar nog de flesta i, utan vilka attityder och signaler du legitimerar. I det har fallet blev det extremt fel, en åsikt jag hoppas du har förståelse för.

    svaret nej nej nej var på frågan ”vad var din mans reaktion?”. Inte ”vad tycker din man om att skaffa ett fjärde barn”.
    Jag tycker inte det är att manipulera att man argumenterar emot. Om två personer har olika önskningar och det inte kommer gå att kompromissa så behöver en få sin vilja fram igenom. Det jag ifrågasätter är varför det alltid är mannen som säger nej. Varför hans ovilja är viktigare än hennes längtan. Många diskuterar det inte ens eftersom att de flesta, speciellt männen, tycker att deras vilja är självklar. Det är egoistiskt. Att neka en kvinna barn när man är i en långtidsrelation är egoistiskt.

     Tycker du det är manipulativt att ”låta bli att knulla” (alt vägra närhet eller dylikt) som allt är relativt vanliga narcissistiska trick och ofta förekommer i misshandelsrelationer för att få sin vilja igenom mot partnerns bättre vetande och vilja? Tycker du det är okej att berätta för en person hur den borde känna och hur den kommer känna? Jag hoppas att du inte på riktigt tycker det är okej och inte uppmuntrar dina följare till det här beteendet mot andra i framtiden.

     Men det är det väl sannerligen inte? Då får man byta till en karl som vill samma som en själv. Val måste vara fria kring en så viktig sak. Läs kommentaren 18:43, det tror jag mer är en vettig analys till varför du måste ha ett fjärde barn.

     Vilken entitlement 🙁 ” Att neka en kvinna barn när man är i en långtidsrelation är egoistiskt.” Ingen (man eller kvinna) är skyldig en annan människa ett eller fyra barn oavsett hur lång relationen är. Barn skaffar man om man vill.

     En mycket märklig åsikt. Ingen kan tvinga den andre att bli förälder. Båda måste vilja det. Är feminism alltid ska få som hon vill?

      Hon har varit hemmafru de senaste typ 14 åren och lever i en bubbla där hon alltid får som hon vill. Därför tror hon att det är så det ska vara.

    Anonym / 22:57 – håller verkligen med.

    Först så formulerar sig LD på ett visst sätt och sen när hon får kritik så ska alla tydligen fatta att det egentligen är Bullerbyn med Oscars inställning. Verkligen lätt att hänga med. Not.