Trumps mest kända tweets

Trumps twittertumme är ungefär lika stabil och pålitlig som valresultatet från den senaste folkomröstningen i Belarus, och man vet aldrig vad som komma skall.
På gott och ont.
Så länge man själv slipper förekomma i något av den här, smått kopparglänsande, mans inlägg så är hans konto fascinerande att följa. Man kan inte låta bli att sakta ner och titta på den här bilolyckan som är Donlad Trumps Twitterflöde och nu finns det en dokumentär på SVT Play som handlar om Donald Trumps mest kända tweets.

AP Photos/Mstyslav Chernov

En av dem handlar om hur Donald Trump twittrade om Greta Thunberg och den kritik som hon riktade och fortfarande riktar mot världens ledare vad gäller klimatfrågan.
Han spottade ur sig mer än ett inlägg där han attackerade Greta Thunberg, men den som blivit mest känd är den där han, i egenskap av USAs president, säger åt henne att ”chilla” lite.

Återkommande i dokumentären är att de refererar till det hela som att presidenten attackerade ett barn.
ETT BARN! (A child)
Greta är inte myndig och således inte räknas som en vuxen, men hon är heller inte fem år, som de i dokumentären vill försöka få det att framstå som för att svärta ner Trump lite extra. (Vilket inte behövs då han jobbar på bra på egen hand med det)
Greta skulle precis fylla 17 år när Trump skrev sina tweets, så varför inte kalla henne för en tonåring? Att Trump attackerade en tonåring?
Det är fortfarande illa, men inte lika illa som att Trump attackerade ett BARN på Twitter, vilket bara får mig att inse att alla sidor, oavsett ståndpunkt, vill använda Greta som en bricka i sitt spel och här känns det som att hon spelas ut av båda sidor, samtidigt.

Jag tycker det är både skrämmande och fascinerande på samma gång att sociala medier fått den här typen av makt, och där den kan vara direkt avgörande i exempelvis ett presidentval.
Utan sociala medier och möjligheten att omedelbart kunna kommunicera med sina följare – utan filter från varken journalister eller kommunikationsavdelningar – har jag mycket svårt att se att Donald Trump hade kunnat bli USAs president.
Varför skulle han sätta sig ner med journalister med mössan i hand med förhoppningen om en positiv artikel när han själv har 85,4 miljoner följare på Twitter som han kan nå i realtid?
Med 140 tecken åt gången tog han sig hela vägen in i Vita Huset där han kompletterat arsenalen med att skrika ”Fake News” till pressen så fort någonting inte passar honom.

En skrämmande men också fascinerande dokumentär om Trumps framfart på Twitter, som jag varmt kan rekommendera om man vill få en sammanfattning av presidentens framfart med den blå pippin.
Han har ju trots allt twittrat runt 44 000 gånger sedan han startade sitt Twitterkonto och det skulle ta rätt lång tid att försöka läsa ikapp. =)

197 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När Trump blev vald 2016 tappade jag typ hoppet om mänskligheten. Eller iaf om USA.
  Att vissa av väljarna inte såg vad han gick för redan innan valet, utan behövde upptäcka det sen..

   Vad har han gjort som är så hemskt?

    Hahahahahahahahahahaha………. Read a book som Trump skulle ha sagt

     Hahahahahahahahahahaha……tack för dagens skrattanfall!

      Tycker dock att hans hysteriska hållning är söt, synd dock att clownen kom så långt. För han är ju sällan speciellt rolig.

       Jag hoppas att han bara drev med alla igenom hela valet osv, att han typ gjorde sitt värsta men folk fattade inte att det var ett skämt. Och nu fortsätter han att testa hur långt han kan gå innan folk fattar.

    Har du blundat för alla dessa snedsteg, konstiga/felaktiga uttalanden, försök att dölja information meed mera under hans år som president så antar jag att det är lönlöst för oss att berätta det för dig här. One does not see it if one does not want to see.

    Vad han har gjort??

    Han jobbar för ett samhälle med ett utdukat bord för de rika. Att han tycker sig få fart på ekonomin handlar aldrig om dem som har de sämst ställt. De som frodas är överklassen, i en Trump-ekonomi.

    Han har gjort allt för att ta bort miljölagstiftning (en hel del skapat av Obama), lagstiftning som skyddar minoriteter i olika frågor i fråga om jobb och hälsa mm. Kvinnliga rättigheter, som t.ex. tillgång till vård, preventivmedel mm, gör han också allt för att inskränka. Att minska på det som idag ingår i den amerikanska sjukförsäkringen. Att vapen ska få finnas i allas händer, utan bakgrundskontroller. Han vill utvisa barn till tidigare migranter, de som redan skapat sig ett liv i USA och arbetar. Det finns hur mycket som helst.

    Men det som dock talar emot hela hans presidentskap är hans sätt, istället för att försöka lugna ner en situation, så hetsar han upp folk. Hela tiden.
    Han har inget samvete och allt handlar om att få skryta om sig själv, att han är världsbäst på allt. Narcissist.
    Corona härjar i USA utan motstycke p.g.a. hans usla presidentskap och lögner, folk dör i tusentals.

     Och hans jävla sjuka lagar om att skjuta Björnungar i gryt…

     Nu har du sveriges televisions glasögon på dig. I landet i väster har man inte inställningen att allt ont kommer från vita män.
     Va inte så säker i det du skriver. Men visst här i Sverige är han värre än satan!

      Vänligen kom med motargument för att bevisa motsatsen. För FYI så är det inte ett skarpt argument att bara påstå att den andres argument på något vis är felaktigt.

       Huvudargument mot en total sågning av ALLT vad Trump gör är att han vann förra valet. Amerikanerna var fullt medvetna vem de valde.

       Att lägga fram massa argument som vänstern i Sverige kan hålla med om är bara oseriöst. Bättre att beskriva vad han gjort som många amerikaner gillar.

       Han kommer med stor sannolikhet vinna i höst.

       🇺🇲, Live free or die!

       New Hampshire valspråk.

        Hillary vann dock över honom 2016 med tre miljoner röster, men de har verkligen ett ”finfint demokratiskt system” i det ”fria” USA.

         Att Hillary fick flest röster kan förklaras såhär:
         Hillary, och demokraterna, är populärast bland unga medborgare. Unga medborgare är mer benägna att faktiskt gå och rösta.
         I förra valet var det bara drygt hälften av den röstberättigade befolkningen som faktiskt röstade. Vilket innebär att för varje röst så finns det en potentiell röst som aldrig blev ”registrerad” så att säga. Och eftersom unga röstar i mycket högre utsträckning så kan man anta att minst 2/3 av de ”oregistrerade” rösterna skulle ha gått till Trump.

          Jasså man kan anta…

           Jag alltså statistiken är ganska glasklar på den frågan.
           Av de som inte har tagit examen från high school är det bara knappt 20% som röstar. I 2016 val röstade 70% av dessa på Trump.

           Så att 2/3 av de som inte röstade skulle ha lagt sin röst på Trump om de var tvungna att rösta är att avrunda till Hillarys fördel.

          Vad är din poäng? Man kan ju bara räkna de röster som faktiskt läggs. De andra kan vi inte ta hänsyn till.

          Med det sagt så har usa ett system som tyvärr inte möjliggör ett högt röstdeltagande och ja, det är vissa grupper som tenderar att kunna/väljer att rösta.

           Varför möjliggör inte USA’s system ett högt röstdeltagande?

           Därför att varje delstat röstar var för sig. Man har ett indirekt valsystem.
           ”Säkra” stater kommer ha lågt deltagande. Och i stater där prognoserna är ovisst högre.
           Men de har ett lågt valdeltagande generellt. Valet kan va på en vardag. Kriminella får rösta i Sverige, det får man inte i flera stater i USA.

           https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Presidentval_i_USA

           Jag vet hur röstningen går till i USA. Det jag frågade efter var vad i systemet som inte möjliggör ett högt röstdeltagande.
           Att kriminella inte får rösta hör inte till saken, de är inte röstberättigade och räknas inte med i den statistiken.

           Sverige har också ett indirekt valsystem när det kommer till att välja vår statsminister. Vi väljer bara partiet, men det är partiet i sin tur som står för valet av statsminister. Det hindrar inte oss från att ha ett högt valdeltagande. I USA finns, som i Sverige, möjligheten att förtidsrösta, om det är så att man vet att man inte kommer kunna rösta på själva valdagen pga jobb eller annat. Så det är inte heller någon direkt anledning till varför bara 50% av befolkningen röstar.

           Vad är det som gör att ”säkra” stater har lägre valdeltagande?

        Och på vilket sätt är de fria när miljontals amerikaner dör för att de inte har RÅD att uppsöka vård?
        Underbar frihet, att dö i förtid?

         Skulle du vilja länka till en källa på det?

          Det kanske inte är miljoner. Men här har du en länk https://www.theguardian.com/us-news/2020/jan/07/americans-healthcare-medical-costs som skriver om en undersökning som gjordes för 11 år sedan. Den undersökningen kom fram till att över 45.000 per år dör som direkt anledning för att de inte hade någon sjukvårdsförsäkring.

          Den tar ju inte i beaktande hur många sk. förlorade år som genereras på grund av att folk väntar med att uppsöka vård pga kostnaderna, viket är hela 25% av befolkningen. Jag misstänker att det inte finns något bra sätt att mäta hur många år dessa personer dör i förtid pga att de inte söker vård i tid.

         Var fjärde dödsfall inom svensk sjukvård beror på bristande vård.

         ”Miljontals amerikaner dör”
         Tala om att överdriva. Du tappar all trovärdighet.

        Stackars dig😫

         Tack

      Den stora merparten av allt ont i väst kommer från västvärldens makthavare och den stora merparten av västvärldens makthavare är vita män.

       Visst är det så, i Sverige. Allt ont kommer från svenska vita män.
       Ska man förstå USA kan man inte använda en svensk berättelse om hur amerikaner tänker.

        Fast samma gäller ju usa. De flesta makthavare är vita män även där, den stora merparten av allt ont kommer även där från vita män.

      Läser inte svenska nyheter gällande USA, utan de amerikanska nyheterna endast.

      Men bra försök.

      Allt ont kommer från vita män? Nej verkligen inte, de flesta vita män är mycket bra. Finns dock undantag och trumpen är en sån. Fast han är väl snarare orange i och för sig.

     Han har visat hur en regering strid av SD skulle se ut…

    Massor!
    Jag står på den kommunistiska regimens sida. Precis som Sveriges dumma blondiner.

    Om du har facebook så kan du lätt gå in på cnn, abc news, cbs news, washington post och ca tio nyhetssajter till för updates om hans presidentskap och vad han hittar på dagligen.

    Du har även fox news – för de som fortfarande gillar presidenten och tycker han är nån slags patriotisk hjälte

     Eller så tittar du på The Hill som iaf. försöker göra det som journalister ska göra och vara objektiva.

     https://www.youtube.com/c/thehill

     Men jag förstår att indoktrinerade svenskar har svårt för allt som inte är helt i linje med SR/SVTs agenda.

    ” Grab them by the pussy” Säger allt om dåren.

     Öht de sakerna som Trump driver fram angående kvinnor gör att Handmaid’s tale verkar inte vara så långt borta.

     Clinton försvarade en pedofil, som våldtog igen efter frikännande.

      Bra försvar där.

   Oj tog de så lång tid att öppna ögonen kring USA.
   Hur som, grattis.

    Varför så spydig

    Kände du dig lite längre nu när du fick sagt det? Det viktiga är väl att folk får upp ögonen, oavsett när dom får det.

     Oohja säkert hela 1,90.

   En anledning var väl att många verkligen inte gillade just Hillary heller… och eftersom de röstar på person och inte parti så…

    Precis. När hennes följare förgäves väntade på henne under valnatten så blev det klart för många att känslan var ömsesidig. Känner demokrater som i det ögonblicket ångrade att de röstat Clinton överhuvudtaget.

   Precis så sa folk om både pappa och son Bush. De sa det om Reagan, Ford och Nixon också. Innan dess sa folk det om Eisenhower, Hoover, Coolidge och Harding. Folk har sagt så om precis varenda republikansk president sedan partiet bildades. Förmodligen eftersom republikaner ses som extremt konservativa där värderingarna baseras otroligt mycket på den kristna tron.

   Det är inte så konstigt att de som står utanför och inte riktigt förstår sig på den amerikanska kulturen och dess värdegrunder tycker att det är helt galet att befolkningen kan välja en sådan person som står för dessa åsikter. Det man inte ser är att över 50% av befolkningen faktiskt delar samma åsikter och värderingar, och faktisk i månt och mycket beter sig på precis samma sätt.
   Det är majoriteten av den amerikanska befolkningen som vill ha ett samhälle med ett uppdukat bord för de rika. Antingen för att de är eller för att de vill bli rika. De flesta tillhör inte de som har det sämst ställt och eftersom individualismen är så oerhört extremt stark i USA har man inte samma synsätt på ”folkhemmet” och diverse socialförsäkringar.

   Allt Trump har gjort har han haft väldigt stort stöd för. Folket har velat se en starkare inhemsk industrialism, vilket bl.a. miljölagstiftningen har satt stopp för. De vill inte skydda minoriteter, de är pro life som tycker att det är bättre att utbilda i avhållsamhet. De vill ha rätten att använda vapen. Och fråga vilken amerikan som helst om vad de tycker om ”the wall”, de kommer på allvar svara att den där väggen inte är i närheten så bra som utlovats. Att det behövs något mycket större och starkare.

   Vid valet var folket trötta på etablissemanget. De ville ha någon som kom utifrån, som inte var av samma skrot och korn. Någon som istället för att prata lugnt och sansat tog och reagerar, någon som hetsar till förändring. Och det var precis det de fick.

    Håller med dig. Däremot behöver inte majoriteten av folket rösta på den vinnande presidenten. De har inte samma system som oss i Sverige och därför krävs inte en majoritet av folket för att vinna.

     De behöver inte rösta heller för den delen. I förra valet fick han runt 46% av rösterna om jag inte minns fel?
     Det var ju dock bara drygt 50% av den röstberättigade befolkningen som faktiskt röstade.

      Nej och det behöver vi inte göra i Sverige heller. Min poäng är att majoriteten inte behöver rösta på den vinnande presidenten i usa. Oavsett hur många som röstar.

       Om man tänker efter så är det på det sättet vi också har. Vi väljer bara parti. Partiet i sin tur väljer statsminister. I USA väljer man elektorer som i sin tur väljer president.
       På grund av USA’s demografi blir det också oerhört snett om man bara går efter antalet röster eftersom det går 80 Kalifornien på 1 Wyoming befolkningsmässigt.

    Dock har ingen president, vare sig demokrat eller republikan, haft så usla opinionssiffror som Trump.
    Icke att förglömma också, Hillary VANN över honom med tre miljoner röster 2016.

     Icke att förglömma är att otroligt många inte är röstberättigade i USA och röstdeltagandet låg på extremt låga 54,7%. I 16 stater har t.ex. inte fångar rätten att rösta medan de sitter inne, i 21 stater får fångar inte rösta medan de sitter inne plus några år efter att de blivit släppta, i 11 stater tappar de rätten att rösta helt och hållet om du blivit dömd för vissa brott. Och eftersom USA är världsledande i antal fängslade medborgare per capita så blir det en hel del som faller bort.

     3 miljoner röster kan låta mycket i en svensk öron, men det är bara en miniliten andel, 0,6% av den totala befolkningen om man ska vara exakt.

     Har du någon fakta som styrker att det inte finns någon president som haft så dåliga opinionssiffror som Trump?
     För vad jag vet så finns det en presidenter som förlorat sin andra mandatperiod till opinionen.

      Här kan man läsa fakta (om man orkar).
      wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_approval_rating

      Även hur Trump vann över Clinton.
      wikipedia.org/wiki/2016_United_States_presidential_election
      Trump
      62,984,828 46.09% 304 (304 electoral votes)
      Clinton
      65,853,514 48.18% 227 (227 electoral votes)

       Det din wikipedialänk säger är att Bush den yngre, Truman och Nixon haft sämre siffror i lägsta gillande. Bush den äldre ligger på samma nivå. Samma sak på högsta ogillande. Dessa ligger också högre upp än Trump när det kommer till den slutliga undersökningen.
       Han är ju dock den som har de sämsta genomsnittliga siffrorna, vilket man ser tydligt är pga att han alltid legat väldigt stabilt. Det är som att titta på ett rakt streck jämfört med alla andra. Det ser inte ut som hos Truman som började jättestarkt, sjönk till botten på en gång, hade ett par rejäla lyft 47 och 49 för att sedan sjunka ännu lägre. Eller Carter som också började rejält starkt och sedan sjönk som en sten. Eller Bush som fick extremt bra siffror direkt efter 9/11 för att sedan stadigt sjunka bara någon vecka efteråt.
       Allt det där förbättrar ju de genomsnittliga siffrorna.

       Så jag vet inte om jag håller med dig om att ingen president, vare sig demokrat eller republikan, haft så usla opinionssiffror som Trump. När det de facto faktisk funnits enligt länken.

        Tack för att du orkar skriva och bemöta andras kommentarer på ett sakligt och informativt sätt. Det är riktigt trevligt att läsa dina nyanserade kommentarer.
        Det behövs.

         Oj, tack så mycket! Vilken komplimang 🙂

         Tack för att du lyfter upp positiva saker. Det behövs också 😉

   Jag är övertygad om att han har placerats på sin position av mäktiga personer som av olika skäl ville ha honom där. Hur förklarar man annars att så otroligt få kom till hans installation som ny president? Det borde ha varit fullsmockat med folk (som det varit för alla andra vinnarkandidater) men det var väldigt tomt. Valet var riggat.

    Foliehatt much?

    Med tanke på att det precis bevisats i en 1000-sidig rapport att hans kampanj 2016 hade nära relation med Putin-stödda personer så ja – Ryssland hjälpte honom att vinna valet 2016.

     Nja. Den rapporten är bristfällig av flera skäl. Jäv och hörsägen bland annat.

  Visst var det nån som räknat hans lögner dom senaste åren till ca 20.000?

   Så en politiker som ljuger? I’m shocked.

    Det finns dock mängder av politiker som inte har som heltidssysselsättning att ljuga, som Trump.

    Om Corona sa han ”det kommer försvinna, på ett helt magiskt sätt!”
    Hans idioter till väljare köpte det, sket i alla regler om socialisering mm och vissa av dem har sen dött. Googla Herman Cain, som förmodligen fick Corona på Trumps valmöte (där inga regler om masker, avstånd mm fanns).

     Jo det är ju knepiga lögner, som till exempel det om corona. Mytomanlögner, inte slingra sig som en politikerlögner.

  Själv hejar jag på Trump, jag skulle mer än gärna bo i 🇺🇸.

   Ok, hejdå! Ha det så bra där.

   Good riddance!

   Jasså varför flyttar du inte då?

    För att jag har två föräldrar som tyvärr är sjuklingar. Situationen kommer se annorlunda ut för mig om några år och då jag har ett arbete som jag kan ta med mig så är det inte omöjligt att det blir en flytt dit.
    Jag bor idag i Danmark sedan 6 år, så jag är inte rädd för att flytta på mig. Dock känner jag mig inte redo att flytta längre bort så länge mina föräldrar fortfarande är i livet.

     Absolut en förståelig orsak!

      Ja, eftersom sjukhusräkningen där skulle gå på enorma summor är det bäst att vänta tills de dör – billigare så!

      Ja, det hadde ju varit svindyrt att ta med sig sjuka föräldrar till Amerkat!

       Vilken förskräcklig syn på föräldrar du har.

       Föräldrar är inga objekt, som man kan använda som dockor och packa ner i lådor och bestämma över hur som helst.

     Ja men ta med dina sjuka föräldrar till det fantastiska USofA!
     Lycka till med sjukhusräkningen!

     Kul att du tycker du är äventyrlig och orädd som vågat flytta… …till Danmark!
     Dejlig! Sjovt! Pragtfuld!

      Men tror du sjukvård är gratis i Sverige?

      Varför så spydig?

     Han kommer nog slänga ut dig. Han gillar ju inte ens utlänningar som har jobb och försörjer sig.

      I just detta avseende så blandade du nog ihop Usa med Sverige.

       😂🙌

     I modd pga att man nämner USAs sjukvårdpolitik? Spännande…

   Jag är inte förtjust i någon av oligarkerna men tyckte det var fint när han lät den svarta hemlösa kvinnan få bo i Trump Tower i 3 år med 3 mål mat om dagen och 1 💐 bukett blommor /vecka.

    Får mig mest bara att tänka på hur äckligt mycket pengar vissa har, medan andra har absolut inget. Och tyvärr finns det oändligt många som henne, som Trump väljer inte göra några reella politiska förändringar alls för.

     Jag lyssnade på anhängare av blacks for trump som radade upp punkt efter punkt för vad han hade gjort för svarta i USA. Det var intressant att höra deras perspektiv.

   Jag skulle då inte vilja bo i ett land där man är så extremt delad i precis alla viktiga frågor.
   Där man står för 40% av världens totala militära resurser och 35% av världens vapenexport. Där man är världsledande i producent av naturgas, olja, kärnkraft och snabbmatskedjor.
   Ett land där sjukvårdssystemet är bankrutt, där man bryr sig mer om sin egna rätt att använda vapen mot någon för att skydda sin mark än vad man bryr sig om sina medmänniskor.

   Är det verkligen ett land man vill bo i?

    Usa kan vara ruttet på många plan men usa är också ett helt unikt land olikt något annat. Det är så lätt att tro att alla amerikanare är desamma på så vis media visar upp dom. Men när du är här, när du besöker olika stater, platser och städer så är det en sån otrolig stor varation. Finns så mycket coola grejer här, konstiga grejer, onaturligt vacker miljö, fantastiska öppna varma och trevliga människor. Men så finns det ju också de mindre samhällena eller vissa stater som kanske har lite att erbjuda på. Men de är ofta ändå trevliga.
    Tycker det är så lätt att kolla på nyheterna och säga typ ”jävla amerikanare feta och dumma i huvudet” när det är en sån liten del.

    Jag tror inte folk förstår hur enormt stort och utbrett USA är.

     Jag håller med. USA är ett fantastiskt ställe att besöka.
     Men bara för ett besök. Jag skulle aldrig någonsin vilja bo där, då i princip inga samhällsfunktioner fungerar.
     Då väljer jag Kanada alla dagar i veckan!
     De har lika stor variation, lika många coola grejer, konstiga grejer, onaturligt vacker miljö och öppna och varma människor. OCH deras samhällsstruktur fungerar.

  Trevligt att du har mera djupa inlägg! Fortsätt så, varvat med vad mera vanliga influensers gör.

   Hon vill ju dock hålla politik utanför denna bloggen så just liknande inlägg bör ju minimeras om hon inte vill att inläggen ska generera politiska åsikter bland kommentarerna.

  Okej – ett helt inägg om Trump och Twitter, men du missar berätta att Twitter har faktagranskat, flaggat för möjlig falsk information och till och med raderat en tweet Trump skrivit. Intressant och relevant, åtminstone enligt mig.

   Faktiskt rätt kul, Trump anklagade då twitter för att vara vänster. På twitter, hehe

  Så rätt Camilla, Trump bad, Greta good, you’re so woke.

  Du sa häromdagen att hon åstadkommit så fantastiskt mycket, exakt vad har hon åstadkommit?

  Hon säger ju själv att typ ingenting har blivit gjort, alltså har hon ju inte åstadkommit någonting!?

  Eller missar jag något?

   Att skapa debatt, opinion och uppståndelse kring klimat och miljö är en bedrift i sig. Det har/kommer garanterat att leda till mkt gott ska du se 🍀

    Vi har haft en debatt om klassklyftor och ekonomiska orättvisor i 50-70 år (minst) och ändå är klyftorna och dom ekonomiska orättvisorna större än någonsin, så uppenbart har inte debatten den effekt du verkar tro.

     Åhh herregud. Stay in school, kids!

      Du väljer att med flit missförstå och låter poängen gå dig förbi.
      Jag kan säga att 09:17 har en stark poäng angående de ekonomiska klyftorna. Sedan kan man ju välja att vara hånfull om man vill, men tråkigt nog stämmer det. De ekonomiska klyftorna fortsätter att öka.

     😂 Verkligen, den här kommentaren tog priset…

     ”Debatt om klassklyftor i 50-70 år” 😂😂😂😂😂😂

   Så extremt outbildad kommentar. Ingen sa samma sak om Nelson Mandela, Martin Luther King eller Gandhi när det begav sig. Vänta du några år så ska du se att hon har åstadkommit något.

  Det hade varit jätteroligt om du letade upp Löfvens grodor när han intervjuas och inte vill svara på frågorna utan helt byter ämne och börjar prata om något annat.

   Inte riktigt passande ämne i en blogg om sociala medier och influencers kanske.

    Varför?

     Löfven är statsminister, det är skälet till att han inte förekommer i en blogg som täcker sociala medier. Gillar du inte Löfven, rösta på ett annat parti nästa gång. Eller, starta en blogg där du tar upp hans beteende. Fri värld, än så länge.

      Men Trump som är president ska göras inlägg om men inte Löfven för att han är stadsminister? Hur tänkte du där?

       Löfven twittrar inte är det korta svaret. Det långa svaret kräver analysförmåga och dito slutsatskompetens. Statsminister med t, ej d, kan vara en förklaring till att du inte ser skillnaden.

       StaTsminister!!!

       Vilken stad är Löfven minister för?
       Borås?
       Ludvika?

        Ludvika tror jag

         Då måste han blivit det ganska nyligen för han var ju stadsminister i Jokkmokk senast. Jag tyckte väl att det var lite skrytigt att Jokkmokk skulle ha en stadsminister då den Inte är en riktig stad utan centralort.

          Titeln borde alltså ändras till ”centralortsminister”.

           Precis!

        Borlänge såklart!

   Nä, det bästa svenskar vet är att hata på amerikaner. Medan bakgården hemma står ostädad.

    Svenskar är sååå toleranta också och tvekar inte en sekund att framhålla det. Men toleransen gäller bara de med rätt åsikter för stunden. Svensk mentalitet är vidrig och omvärlden börjar äntligen inse det på riktigt.

     Känner ingen som längre tar svenskarna på allvar. Mest en artig tystnad när man berättar var man kommer ifrån. Min tandläkare berättade hur den ortodontiska industrin tidigare dominerades av svensktillverkade verktyg och proteser. Hur han hade förundrats över deras kvalitet och funktion. Allt är idag från Tyskland. Sverige har hamnat långt efter. Man ser ju här i kommentarsfältet hur självinsikter saknas medans man dissekerar en vald ledare i ett land långbortistan. Detta är svensken idag.

  Alla använder Greta Thunberg. Om hon ska tas på allvar bör man skriva hela hennes namn första gg och sedan efternamnet i följande text, inte förminska genom att bara använda förnamnet. Hon är en galjonsfigur och inte den första när det gäller klimatet. https://vancouversun.com/news/local-news/before-greta-there-was-severn-the-b-c-girl-who-silenced-the-world
  De är medialt tacksamma, speciellt eftersom de är av kvinnligt kön. I Thunbergs fall är jag tveksam, hon hade, med sin diagnos, lika gärna kunnat bli besatt av sims eller nåt annat.

   Fräscht med lite generaliserande av asperger

  Oj. Jag är förvånad över hur kränkta folk verkar vara i kommentarerna när Camcam skrev nedlåtande mot Trump. Synd, trodde vi hade bättre åsikter än så här inne

   Nja, vem är du att bestämma vilka åsikter som är bättre än andras när det kommer till politik?

    För mig, i min värld, finns det bättre och sämre politiska åsikter. Så även i din och i alla andras världar.

    Vem är jag att bestämma? Jomen jag har ju all rätt o bestämma vad som är en bra åsikt enligt mig. Jag försöker ju faktist inte tvinga dig, eller någon annan, att tycka som mig.

    Har inte du en egen uppfattning om vilka åsikter som är bättre och sämre eller är alla åsikter precis lika bra enligt dig?

   En bra åsikt gissar jag är en som överensstämmer med din?

    Ja? Men det är inget krav för att en åsikt skall vara bra. Tycker det är mkt märkligt att du försöker kritisera min kommentar då jag antar att du också tycker att en åsikt som överensstämmer med din åsikt är en bra åsikt?

   Tror dock inte det är dom vanliga som brukar kommentera. Så fort det blir ett ämne likt detta så dyker SD-trollen upp.

    Skulle anklaga alla för att vara sd-troll. Det är så tröttsamt.

    (och försök inte ens, jag har aldrig röstat på sd)

   Tur att förträffliga du är här och samordnar alla!

  Många säger att Greta inte gjort något.
  Jo det har hon! Hon har fått väldigt många människor att börja tänka! Hon har fått människor att reagera och agera. Både på mikronivå och på macro. Macro genom enorma demonstrationer. Mikro genom att agera mer miljömässigt.

   På vilket sätt agerar gemene man mer miljövänligt pga Greta? Några konkreta exempel?

    Min man har börjat sopsortera!

     Så jävla deprimerande

      Inte alls, din galning

       Såklart det är deprimerande att det inte ens är självklart att sopsortera. Typ som att det skulle vara en bedrift och något vi ska vara glada över.

        Vet många som inte sopsorterar för att möjligheten inte finns i deras bostadsrättsföreningar. Min närmaste tjejkompis för att nämna någon.

        Där finns inte ens insamling för glas eller returpapper. Så hon slänger allt i samma (utom elavfall. För det kan hon slänga i återvinningsstationen nere vid Ica).

         Dummaste argumentet jag hört. Isf finns inte möjligheten att sopsortera i villa heller. Men jag samlar glatt allt avfall och tar med det till återvinningsstationen varje vecka. Detta kan ALLA göra. Kan man få hem skiten kan man få bort den med.

    Flyger betydligt mindre. Hört talas om flygskam???

     Fast flög vi så mycket mindre eller lät vi bara bli att skylta med det?

     Bland annat konsumtionen gick spikrakt uppåt under sista halvan av förra året.

     Nu flyger vi ju mindre men inte på grund av klimatet…

     Lätt att sluta flyga under en pandemi. Det är knappast de som flyger mycket som börjat flyga mindre.

   När jag har arbetat på en kafékedja med mycket plast- och pappersåtgång har flera tackat nej till saker (kassar, papper, sugrör, servetter, you name it) och hänvisat till Greta. Några lite skämtsamt, några mer seriöst. Så nånting verkar ju hända innanför folks pannben. 🙂 Många bäckar små, om det så bara väcker en lite tanke så har det gjort nytta.

  Under hela denna pandemi har Trump varit mitt guilty pleasure. Bland alla hemska nyheter så har han fått mig att skratta med sina utspel. Bara att dricka handsprit, äta penicillin i förebyggande syfte osv, sorry men jag har skrattat. 😬

   Sjuka var dock att vissa verkligen drack rengöringsmedel sen och dog.

   Håller med men ibland fastnar skrattet i halsen eftersom vissa faktiskt gör som han säger och dör av att ha druckit blekmedel.

    Ja absolut. 😔

   Person, woman, man, camera, tv

  Heja Biden och Kamala!

   En senil pedofil?

    Snark

    Hellre än Donald Trump.

   Kamala betyder hemsk på finska. Kan inte låta bli att fnissa varje gång jag läser om henne.

   Kamala Harris, av Indisk Brahmin börd och ättling till slavägare. Indier i USA är en grupp som tjänar bra, har höga utbildningar och sopar banan med andra etniciteter när det gäller inkomst och inflytande. Hon avancerar till makt på en poc våg där hon ger intrycket av att vara en av ”de färgade”. När i själva verket hon är Indo-Arier och tillhör en av de mest framgångsrika etniciteterna i USA.

    Åh nej! Hon är inte ÄKTA brun! Stackars alla invandrare och andra generationen som nu inte längre kan identifiera sig med henne!

  Har sån ångest inför i höst. Hoppas hoppas hoppas att Trump försvinner bort och att Biden blir vald 😭😭😭

   Ganska troligt att Trump även vinner nästa val och sitter fyra år till.

   Skulle vara väldigt kul att veta hur många av dem som hotade att flytta från Usa omTrump vann, verkligen gjorde det.

    Tror inte att han kommer att sitta kvar faktiskt. De senaste undersökningarna tyder på att han får lämna, men de undersökningarna brukar i och för sig inte alltid stämma vid valet sen.

    Mina vänner kände efter valet 2016 att det var bättre att stanna och kämpa mot Trump än att flytta. Att flytta skulle bara gynna Trump.

     Framförallt, var hade de tänkt ta vägen?

      Kanada sa väl att alla var välkomna?

       På mitt jobb har folk som ”dog” när Trump valdes nu ändrat till att rösta på Trump. Deras argument? Vi vill inte bära ansiktsmask och vill kunna bestämma själv om de vill utsättas för Covid-19.

       Så resonerar dom och det gör mig lite mörkrädd haha. Liksom såååå du vill ha en pussy grabber till prelle för du vill inte bära ansiktsmask. Eller för att ”Trump har sagt att han ska ta bort medarbetarskatten så jag kommer få mer i lön” men att bry sig om att ens morsa/mormor/farbror som betalat den skatten i flera år för tex Medicare och socialbistånd. Att de blir utan läkarhjälp och matkuponger det tänker man inte på. Nä för det är bara mig mig mig mig.

       Kanada? Varför vill ingen flytta till Mexico??

     Haha, det var så pinsamt med alla kändisar som skrek ut att de skulle lämna USA om Trump vann. Flyttade de från USA? Nix, inte en enda.

     De borde verkligen skämmas.

  OT. Men appropå Bianca/Caia och sexig reklam. Vad händer inne hos margaux?
  https://www.instagram.com/p/CEJFANQgNHt/?igshid=r41z6wjzcidi

  Gillar inte. Hon som dessutom har så många barn som tittar.

   Vi vet ju inte vad hon gör reklam för så det är helt omöjligt att säga om den är sexistisk. Men bortsett från det tycker jag inte det är något fel på videon, hon är glad och står i duschen. Förstår inte varför videon skulle vara problematisk för barn? Vi kan inte hålla på och skydda våra barn från precis allting, de måste anpassa sig till den värld vi lever i. Och nej, då menar jag inte att barn ska se allting på internet utan just sådant som denna video.

   Oj, en kvinna i baddräkt som duschar och sjunger. Ring moralpolisen.

   Vad ska barnen bli så shockade över en kvinna i baddräkt som duschar och man fokuserar inte ens på kroppen utan ansiktet ?

   Det är till och med mer kroppsfixerade reklam annonser i tv.

   Förstår inte din poäng.

   Och jag avskyr det här ”tänk på barnen” kommentarerna man ska tänka på barnen och deras bästa, men att s en naken kvinnokropp är inte något som skadar dem?? Så länge det inte hade varit något snuskigt inblandat: en gång i tiden gick vi väl alla nästan nakna

   Vad är det som skulle vara fel som inte ett barn skulle klara av , är det värre än vad dem ser i ett omklädningsrum eller en miljon reklamer online o på tv: är inte ens fokuserat på kroppen

   Sällsynt löjlig och tillgjord ”skratt”-video, men inte nämnvärt sexig eller sexistisk.

   Jag kanske är skadad för att jag sett så många reklamer där kvinnor står och skrattar medan de sprutar vatten på sig i reklam för typ allt annat än något dusch-relaterat. Vi får vänta och se vad det är för produkt helt enkelt…

  Undra just vad historieböckerna kommer säga om Trump resp Greta. Skriv en debattartikel på 1,5 A4 Times New Roman 12 med 1,5 radavstånd.

  Fast här håller jag inte med dig, enligt Barnkonventionen definieras barn som varje människa under 18 år. Så ja, det var ett barn han ”attackerade”!

   Håller med. Det är så lätt hänt att man uppfattar barn som är nära att bli myndiga som vuxna pga att de ser vuxna ut och pratar som om de vore vuxna. Men de är inte vuxna, de är barn. Punkt liksom.

   Nja, svårt att kräva immunitet som barn när man attackerar vuxna och ingen förälder är där och tillrättavisar henne. Trump gjorde jobbet hennes föräldrar tydligen inte klarar av.

  Människor som anser Trump vara en pärla värd att styra ett land är även de människor som inte kan skilja på ”de” och ”dem” samt särskriver barnkläder.

  Så, nu var det klargjort.

   Många gillamarkeringar du fick🤔

  Demokraterna är mycket oroliga för vad Trump kan ta sig för om han vinner i november. Då sitter han på sin sista mandatperiod och kan inte väljas igen och därmed kan han gå helt bananas. Barack Obamas tal nyligen tog upp att Trump är en reell fara för amerikansk demokrati. Skrämmande på riktigt, denne narcissistiske Trump!

   Många är också oroliga för vad han kan göra om han inte vinner. Han har under sommaren förberett argumenten för att skylla en eventuell förlust på valfusk och manipulation. Kommer han att frivilligt lämna över makten eller kommer han försöka få till en process där han kan sitta kvar medan hans kumpaner utreder ”valfusk”?

    Ja, oavsett kommer han att förstöra så mycket som möjligt och bara tänka på sig själv.

    Trump kan INTE på eget bevåg ”sitta kvar” om han förlorar valet. Om oegentligheter skulle uppstå kring ev valfusk så kommer isåfall Nancy Pelosi överta presidentskapet tills tvisten är löst.

     Experten har talat 🙄
     Tror du underskattar Trump

     Under en normalt president skulle jag säga att du har rätt. Men Trump har flera gånger visat att han inte drar sig för ”underhanded methods” för att få sin vilja igenom. Som de omärkta bilarna och männen som plötsligt började samla in folk i Portland. Eller när han lät Secret Service jaga bort fredliga demonstranter med gummikulor och tårgas för att han skulle kunna göra PR kupp vid St Johns kyrka. Processen för vad som ska hända vid ett maktskifte är klar, men vad händer om Trump vägrar acceptera valresultatet och vägrar lämna Vita Huset och lämna över the football?

      Då kallas militären in. Och de står INTE bakom Trump. Det finns mängder med artiklar som tar upp och dissekerar just denna eventualitet. Men det spelar liksom ingen roll, för den 21 januari 2021, om han ej är omvald, så är Trump inte längre president, och har inte längre mandat att styra över någon utom möjligen sin stacjars fru.

   Och det finns fler republikaner som är oroliga för vad en demokrat kan förstöra om Trump inte vinner i november.

    Eftermälet för republikanerna om Trump väls om, kommer inte att vara nådigt. Om partiet ens överlever.

     Det är på republikanska värdegrunder hela moderna USA bygger på. De kommer att överleva så länge de är en stormakt.

      Den värdegrund republikanerna byggde USA på är väsenskild från dagens republikanska parti. Tea Party rörelse och den konservativa kristna högern har tagit över. Att Abraham Lincoln var republikan är svårt att tro när man ser dagens parti.

   Obama som bombade varje dag som president. Demokraterna projicerar ofta har jag märkt. Under Obama sköts fler obeväpnade svarta av poliser, fler illegala fängslades, färre svarta hade arbete osv.

  Greta ser yngre ut så de kanske refererar till henne som ett barn på grund av det men även eftersom hon i myndigheternas ögon räknas då som barn.

  Inspirerat av kommentarer på en blogg nära dig

   Ingen är intresserad av din pinsamma blogg, Trh. Tror du på riktigt att Camilla läser din blogg och blir ”inspirerad” av den?

    Du är ju uppenbarligen intresserad av den. Eftersom du vet vad som skrivs i den måste du ha gått in och läst den.

  Tycker att Trump har varit fyndig en gång, en gång och annars verkligen inte och det var när han kallade Nordkoreas ledare för RocketMan! 🚀😌

  Jag älskar personligen när han försökte tjafsa med John Ledgend’s fru Chrissy Tiegen och hon svarade tillbaka och fick #presidentpussyassbitch att trenda 😂

   Åh så många stavfel på mig själv. Legend och Teigen!

   Legends på svenska, inte Legend’s.

  Donald Trump <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *