Forni, familj och fest

Det är inte alla som har familjen samlad i en och samma stad så som Forni och hennes fästman verkar ha det, och kan kanske inte träffas så ofta som man hade velat men vad fint ändå att Dante får träffa far och morföräldrar (och annan släkt så klart) så ofta när han är så liten och att det stärkt relationen mellan övriga familjemedlemmar också.
”Släkten är värst” säger vissa och den går tyvärr inte att välja utan är vad den är,  så jag förstår samtidigt de som kanske valt bort umgänge med släkt till fördel för exempelvis vänner och/eller faddrar (fd gudföräldrar).

Jag är så lycklig över att ha hela min familj på nära håll nu. 
Närheten till familjen var ingenting jag prioriterade som ung, vingprövande äventyrare men nu känns den viktigare än någonsin.
De flesta av mina äldsta vänner bor fortfarande för långt borta för att det ska kännas riktigt bra, men det verkar vara en smärre omöjlighet att få dem alla att flytta till Värmdö – hur mycket jag än försöker sälja in omgivningarna. 😉

Vad tycker ni?

(Släkt eller familj?)

Ps. 
Ja, Forni och Damon hade en stor fest på Berns trots att det är covid-19tider fortfarande, men jag valde att skriva om det här positiva från hennes blogg, istället för att fokusera på deras fest som ändå redan diskuterats i kommentarsfältet. 
Deras fest innehåll trots allt minimalt med mingel och sittande dans (om man vill se det positiva i det) och de som vill kritisera det har förmodligen redan gjort det och behöver inget inlägg från mig för att göra det i.

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Old news…
  (eller om min telefon får bestämma öfk nunna)

  Svara

  Det beror lite på. Jag har jättebra kontakt med mina syskon och ena föräldern.
  Den andra föräldern bor för långt bort för att vi ska kunna ses och släkten i övrigt kan dra åt helvete, på båda sidor.
  Jag har inte träffat mina kusiner på över 10 år och ingen i släkten har ställt upp för mina föräldrar när de behövt det som mest.

  Svara

  Så det positiva du väljer att skriva om är att de uppenbarligen träffar äldre släktingar 1) i pandemitider, 2) efter att ha haft en jättefest med massor av olika gäster i nämna pandemitider? Låter skitmysigt.

  Svara

   Nu är väl inte Michaela och hennes kille lastgamla så deras respektive föräldrar kanske inte hör till någon riskgrupp sett till åldern?

   Svara

   Ja, du drar ju fram det negativa så det behöver ju inte Camilla skriva om.

   Svara

    Var ju precis det Camilla skrev om😆🚀

    Svara

   Fest är såklart konstigt i dessa tider men att träffa mormor/morfar/farmor/farfar behöver ju inte vara ngn fara. Vi träffar mina och min mans föräldrar ofta – de tillhör ingen riskgrupp eftersom de är under 62 allihopa!

   Svara

    Jättestor skillnad på 62 och 70 nåt. Vi ska alla vara försiktiga!

    Svara

  Vart ser ni att de haft fest? Har hon skrivit om det? Gick igenom typ hela hennes blogg utan att hitta något :/

  Svara

   Instagram stories, kan vara borta nu dock.

   Svara

   Hon vågar typ inte skriva om det känns det som? Förmodligen vet hon att hon kommer få massa kritik så bättre att sticka huvudet i sanden, som typ alla gjorde efter Linn Hermanssons fest i somras. Ingen bemötte kritiken där.

   Svara

    De har väl ingen skyldighet att svara på kritik?

    Svara

     Skyldighet och skyldighet. Det står väl alla fritt att hantera sitt varumärke som man vill. Men de flesta seriösa företag och varumärken vänar om sitt rykte.

     Svara

      +1000
      Spot on!

      Svara

     Skyldighet och skyldighet men har man en kommentarsfunktion så tycker jag att det är missvisande att inte släppa igenom och svara på både positiva och negativa kommentarer. Betänk att dessa människor lever på att förtag sponsrar dem för att få sina produkter exponerade. Inför och under sådana samarbeten vill ju företagen naturligtvis veta vad influencern får för kommentarer – både om samarbetet men även om influencern i allmänhet – för att veta om det är en bra grej att sponsra dem eller inte. Att helt sticka huvudet i sanden, radera eller stänga ner kommentarsfunktionen vid dessa tillfällen är därför väldigt oärligt mot samarbetspartners. Vidare, att inte bemöta kritik blir bara barnsligt och oprofessionellt (och det hävdar ju trots allt alla influencers, att de är ”sååååå professionella”).

     Svara

   Instagram i massor

   Svara

  Off topic men vad sjukt att du bor på Värmdö? Har läst din blogg ett tag nu men hade ingen aning om att du också bor här

  Svara

   Haha vadå sjukt, knäppt fjortisuttryck

   Svara

    Är det verkligen ett knäppt fjortisuttryck?

    Svara

    men hjälp låt mig skriva som jag vill din obehagliga människa??

    Svara

    Och du var ju sjukt mogen…

    Svara

  Ja det är klart de måste ha goda relationer med dem eftersom de har dem som barnvakt varje helg, som vissa skrivit om här tidigare..

  Svara

   Du får det att låta som något dåligt att ha bra relation till sin familj och att de ställer upp som barnvakt. Det är det inte.

   Svara

  OT men kommer ni ihåg att CW skulle skänka 100 kronor per såld signerad bok till Roks? Men en signerad kostar 249, en osignerad 179. Så det är väl 30 spänn som CW skänker, resten står ju köparen för pga dyrare pris.

  Svara

   Men va?!

   Svara

   Men välj en osignerad bok då? Vad är problemet?
   Vill du inte betala 70kr för att skänka 100kr till Roks så behöver du inte.

   Svara

    Problemet är nog att det inte framgår tydligt.

    Svara

     Det gör det ju visst. En signerad bok kostar 249kr, en osignerad 179kr.
     Det är ju inte bara 30kr per bok som skänks till Roks, det är 100kr.

     Svara

      Då skänker man ju givetvis 100:- direkt istället för att gynna CW!

      Svara

       Ja, det står alla fritt att köpa boken. Det är liksom ingenting som är obligatoriskt.
       Jag förstår fortfarande inte vad problemet är

       Svara

   Naucler på SVT ska köpa CWs bok enligt IG.

   Svara

  Du vågar väl inte skriva något negativt om Forni nu efter det där plumpa inlägget du gjorde om henne för någon månad sen där faktan dessutom var helt fel, så nu är det positivt om henne för att försöka gottgöra för den fadäsen.

  Svara

   Aha det är därför ens kommentar hamnar på modd 😂🙈🤦‍♀️

   Svara

   En månad senare? Med andra inlägg om henne emellan?
   Låter fullt rimligt! 🙂

   Svara

    Fast det har väl inte skrivits några negativa inlägg om henne här sedan den fadäsen? Spela inte dum, ibland beter du dig så fånigt och pinsamt faktiskt.

    Svara

     Och då menar jag inte att du behöver skriva något negativt om henne men ibland vill du nog försöka ”gottgöra” när du fått mycket kritik och riskerar att få det, och som någon skriver du gör skillnad på folk och det är en otäck mobbing och sjukt beteende du har mot vissa t ex IL.

     Svara

      Mår du så dåligt över din älskade IL? Stackars

      Svara

  Ser fram emot ett inlägg som bara är positivt om bellsi med tillägget ” men jag valde att skriva om det här positiva från hennes blogg, istället för att fokusera på hennes barn/pojkvän/resor/lögner som ändå redan diskuterats i kommentarsfältet. ”

  Undra när det kommer 🤔🤔🙈😂 verkligen skillnad på hur du väljer att skriva om olika influencers 🙄

  Svara

   Ja, så klart eftersom de är helt olika på alla sätt och vis. =)

   Svara

    Framförallt eftersom du har helt olika värderingar om dem

    Svara

     Det är inte så konstigt att man har olika värderingar om människor. Om en person ljuger och manipulerar folk till vardags (som Bella) så får man ju en helt annan syn på den personen än någon som inte beter sig så.

     Svara

      Fast hon ljuger och manipulerar inte mer än andra, inte mer än c.

      Svara

       Fyfan vad naiv du är 😂 Tycker seriöst synd om dig!

       Svara

  Hmmm om Bellsan hade haft stor fest på Berns så hade det varit annat ljud i skällan.

  Svara

  Jag älskar att ha mina föräldrar på 3 timmars avstånd. Det är lagom. Mamma hade drivit mig till vansinne om hon borde nära. Kan verkligen önska min familj hade lite mer gemenskap och kärlek men men… Man kan inte få allt.
  Har drömt om att flytta långt norrut men det är just nära vänner som håller mig kvar i Skåne. Älskar dem.

  Svara

  Älskar min släkt med några få undantag. Har en farbror jag inte tål och en mosters man som har svårt att hantera alkohol och blir uppkäftig. Men i övrigt. Är tacksam över att båda släkterna har gemensamma sommarstugor, så även om min familj bott avlägset från alla släktingar har vi samlats på respektive stuga om somrarna och därför har jag fått bra relationer till mina släktingar och främst kusiner trots avståndet. Kusinerna från ena sidan av släkten är utspridda i flera länder och världsdelar men vi har haft en helg per sommar då alla försöker komma till sommarstugan på kusinhelg. Så roligt att vi gör det! Är även nära min faster moster och morbrors fru, och förstås mina föräldrar, de försöker jag träffa varje vecka när vi nu igen bor i samma stad. Är dock inte så nära min bror, inte så att vi ogillar varandra men vi är bara väldigt olika och har inte så mycket kontakt.

  Svara

  En fråga kring sittande disco…
  Hur gör man när man behöver gå på toa?
  Tar man en nummerlapp eller det är ok att trängas i toalettkön?
  Trängs man där, blir smittad, och går ut till sitt bord så smittar man andra? Eller?

  Svara

   Dom flesta krogar och restauranger kräver att man håller avståndet i kön, precis som i kön på Ica eller annan valfri butik.

   Svara

   Hur gör du när du går på toa på restaurang?

   Svara

   Man får en blöja när man betalar inträdet.

   Svara

  Träffar mina 4 barn och barnbarn nästan varje dag. Även föräldrar syskon och syskonbarn. Träffas vi inte hemma hos varandra så bestämmer vi en restaurang eller annan plats och så kommer dom som har lust.

  Svara

  Men herregud vad trög den här sidan är!
  Det är flera minuters laddtid. Vad är det som pågår?

  Svara

   Skitsvårt att kommentera också…

   Svara

  På tal om familj på avstånd så har IL börjat med Natural Cycles igen! Verkar som hon kör med p-piller när hon inte har en man på kroken. Hur kan en välutbildad man som Paul gå med på det? Ungefär som att förlita sig på säkra perioder. Eller är det förtäckt reklam? Några barnvakter i form av mor- eller farföräldrar lär de inte få.

  Svara

   Eller så är det för att planera en graviditet men det kan hon såklart inte skriva så hon påstår att det är för skydd.

   Svara

  Undra hur alla influencers tänker nu när det visat sig att en person smittats av corona två gånger och att immuniteten endast tros vara i några få månader. Alla har ju använt meningen ”men jag har antikroppar” och rest världen runt för att de trott de inte smittar. Idioter.

  Svara

   Ja! Och när ska det börja forskas på att Corona inte alls verkar smitta i trångboddhet och i kollektivtrafiken utan på events, vinluncher på Strandvägen1 och djurgårdsrundan. Iaf om man ser till hur stor andel influensers som säger sig ha antikroppar jmf med andra delar av Stockholm….

   Svara

  OT
  IL tar bort kommentarer på senaste inlägget då folk nu tror att hon försöker bli gravid då hon börjat använda natural cycles igen.
  Dem plockas bort väldigt snabbt så det är nog en del sanning i det!

  Svara

   Hur kan PS gå med på det? Han som välutbildad vet att man inte ska lita på natural cycles som mera synes vara ett sätt att ta betalt för det lika osäkra säkra perioder. Tror nog att detta är förtäckt reklam. Nu kan hon inte bli gravid för då gör hon bort produkten hon investerat i. Hihi

   Svara

    Välutbildad? Var då 🤣 Har han tagit poäng i biologi eller? Förvånansvärt många utbildade som inte har koll på menscykeln eller hur ett barn blir till..

    Svara

    Hon har ju erkänt i efterhand att hon använde NC för att bli gravid. Så tror inte det enbart är reklam. Det är en Babybells i planeringen 🍼🍼🍼🍼

    Svara

   NEJ det plockas inte bort men det syns inte förräns det har släppts fram, du ser det bara själv till en början och sen när det har släppts fram. Nu är kommentarer framsläppta där. Å andra sidan om hon skulle ta bort, so what, det har hon rätt till som andra.

   Svara

    😂

    Svara

   Helt rätt ändå om folk spekulerar kring graviditet.

   Svara

  Släkten är värst. Pengar har förstört mycket i vår släkt. Kan ibland bli lite avundsjuk på de som har stora, härliga släktkalas.

  Svara

   Jag med eller kusiner som de är bästa vänner med. Helt främmande för mig.

   Svara

   Jag med.. Eller de som kan ringa sin mamma och anförtro henne allt möjligt. Min är galen. Ringer jag och säger att jag varit på arbetsintervju börjar hon direkt fråga ut mig om jag håller på att få sparken eller om jag har ADHD som ”jämt” byter jobb o.s.v… När jag berättade att jag skulle separera var hennes reaktion att det var elakt mot henne då hon tyckte om min partner och skulle sörja att han nu försvann från familjen. Inte ett ord om hur jag mådde, som faktiskt levt med mannen i 4 år… Suck. 🙁 Man väljer inte sina föräldrar alltså.

   Svara

  Om jag hade haft en trevlig släkt att umgås med så hade jag gladeligen gjort det men det har jag inte. Min älskade och fina mormor lever inte längre och efter det blev ingenting sig likt.

  Svara

  Både min man och jag är från Stockholm och ingen av oss har nånsin bott nån annanstans. Vi har ALLA våra släktingar här. Det blir väl att vi träffar nån släkting nån gång i veckan, men inte mer. Vi bor utspritt och bara ett fåtal har bil.

  Svara

  Släkten är bäst! Vem annars ställer upp i vått och torrt då det gäller barnvakt? Inga vänner jag känner jag vill lämpa över en sån ”börda” på iaf 🤪

  Tyvärr har corona minskat träffarna rejält men jag hoppas mina barn kan bygga upp en bra relation med far och morföräldrar framöver.

  Svara

   Vadå de har väl också ett liv och kunna tacka nej utan att få dåligt samvete då de är ”släkt”? Fine om de självmant vill hela tiden men du kan inte anta. Ta inte släkt och familj för givet du 🙂

   Svara

    Tar för givet litegrann kanske men de är alla minst deltidspensionärer.

    Tycker i allmänhet det känns som att folk prioriterar självförverkligande och karriärer framför bra familjerelationer vilket jag tycker är synd. När jag växte upp kände jag knappt mina far och morföräldrar. Jag önskar att mina barn ska få en bättre relation, vilket jag tror faktiskt båda parter blir lyckligare av.

    Svara

  Har jättebra kontakt med mina syskon men inte mina föräldrar. Min morfar och mormor är såna facebookrasister och ganska bittra och otrevliga att umgås med.
  Min farfar och farmor är gulliga men bor en bit ifrån. Tre kusiner som vi umgicks hela somrarna med när vi var små, vi ses väl 2 gånger per år nu. Sen var släkten slut.

  Svara

   Jag har 17 kusiner på pappas sida och 12 på mammas. Du får gärna låna några om du vill 🙂

   Svara

    Är ni mormoner eller väldigt katolska?

    Svara

     Jag har också hyfsat många släktingar. Mamma har 4 syskon, som alla fick 3 barn. Pappa har tre syskon som alla fick 3-4 barn. Sedan har jag 5 ”ingifta” kusiner som kom på köpet när farfar gifte om sig.

     Båda sidorna är varken mormoner eller katolska. Vi är så icketroende att till och med alla på pappas sida valt att gå ur svenska kyrkan. Den enda på mammas sida som var troende var hennes mormor, som var född 1910 då precis alla var kristna.

     Svara

     Inget av det. Min pappa har sju syskon, vilket inte är superovanligt för en bondfamilj på 1940-talet.
     Min morfar var en suput och en slampa, med nya fruar i varje hamn, typ.
     Så typ motsatsen till mormon 😛

     Svara

  Kan du skriva om hunddagiset Svansa in som misshandlar hundarna? Flera influensers har tagit upp det. De som driver det bör bli uthängda 🖕🏼

  Svara

   Varför ska de bli uthängda? Det var ju inte personerna som driver det som utförde handlingen och personen i fråga har blivit uppsagd.

   Svara

    Varför tror du att det bara är en? Vad naivt. Flera på hunddagiset som misshandlat hundarna. Jaja, jag är emot djurmisshandel helt enkelt!

    Svara

    Inte för att du bryr dig men här kan du läsa inlägget och förstå att det inte är en isolerad händelse:

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222219685226087&id=1383518207

    Svara

     Varför skulle jag inte bry mig? Var inte så insatt och trodde att det var en enskild händelse, om så inte är fallet så varsågod och häng ut!

     Svara

  I början av året flyttade jag till Skåne för att ha närmre till min släkt i Danmark. Mycket vi har träffats på sista tiden…. 😿

  Svara

  Släkten är värst! Interna barnsliga bråk på båda mina föräldrars sidor, de säger upp kontakt och återupptar den igen, grattar inte till befordringar och graviditeter, en stor del har bipolär sjukdom, är narcissister och gud vet vad. Tvek på om vi har någon psykopat dock 😅

  ”Family is like sweets with a few nuts” som det så fint heter men vi har bara nuts 🥜

  Svara

  Bella hintar till Paul att hon vill att han ska fria! 👰🏻 🎩🎂🥂💍

  Håhåjaja…. 🙈

  Svara

   Omoget att skriva så offentligt. Allt för att få rubriker. Om en dag eller två gör Expressen och Aftonbladet något på detta.

   Svara

  Nu kommer första rapporten om att man kan bli smittad en andra gång av Corona. Att det tror att skyddet bara gäller 4 månader. Sååå då borde ju alla influencers som skryter att de har antikroppar smälla av. De har ju inte gjort annat än att mingla runt. Typ Forni, Bianca osv…..

  Svara

   TYP HELA SVENSKA IDIOTFOLKET?!!?
   Inte längre ”bara” korkade influencers som farit runt och struntat i reglerna. Du är säkert en av dom och blir förbannad.

   Svara

  Träffar mina svärföräldrar två gånger i månaden och mina egna varannan månad kanske, det räcker gott och väl. Har inget ont att säga om någon av dom men känner att jag behöver lite distans.

  Svara

   Låter mycket. Jag vill inte ses så ofta. framförallt inte nu i Coronatider.

   Svara

  Jag har valt bort min släkt. Eller egentligen har dom valt bort mig. För att jag missbrukar. Det är inget jag tagit skada av, tvärtom. Vill inte umgås med folk som inte kan stötta mig… För de är en jävla kamp att bli ren. Har nära vänner som stöttar.. Värderar dom högre än släkten som valde att vända ryggen till

  Svara

   Vad tungt att bli bortvald ❤️ skickar massa styrka och hoppas verkligen att du blir ren, för sin egna skull 💘

   Svara

    Tack

    Svara

   Kanske kan det bli en sporre för dig att sluta missbruka när det förstör så mkt i ditt liv ❤

   Svara

  Träffar min familj typ 4 ggr/år, förutom min syster som jag träffar nån gång i månaden. Alla bor en bit bort så hade väl träffats mer om det va en kortare bilresa.
  Min svärfamilj träffar jag flera gånger i veckan och de hjälper till jättemycket med vår dotter som nu har en jättefin relation till sin farmor. Vi är lyckligt lottade.

  Svara

  Har min släkt i andra Nordiska länder än där jag bor så jag träffar bara de som jag vill umgås med. Det är mest på min mans sida som man längtar efter så det är ju egentligen inte min egen släkt;)

  Svara

  Bäst, älskar min familj största delen av tiden❤️🥰

  Svara

  Vissa släkter är väl bra, min till exempel. Men inte så pass bäst att jag vill/hinner/orkar ses varje dag. Just det känns lite overkill kanske. Haha.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.