Olika sätt att ”köpa” följare på

Vad tycker ni om det här?
Å ena sidan är mer pengar till barncancerfonden fantastiskt medan det å andra sidan känns lite märkligt att köpa sig följare med hjälp av en insamling till barncancerfonden.
Oavsett vilket så kommer det här med största sannolikhet inte vara särskilt effektivt för företaget som lagt upp inlägget. Många skulle säkert kunna tänka sig att följa dem för att bidra till deras insamling, för att sedan avfölja dem så fort deras donation till barncancerfonden är gjord.

Att generera följare på det här sättet, av personer som egentligen inte är intresserade av ditt konto, är heller inte mycket värt i det långa loppet. Engagemanget kommer bli lågt och risken att majoriteten avföljer kontot är stort, och gör de inte det så kommer Instagrams algoritmer ändå göra så att kontots innehåll döljs för följarna eftersom de aldrig interagerar med kontots innehåll.

Så förhoppningsvis väldigt positivt för barncancerfonden, men troligtvis inte lika positivt för det betalande företaget.
Förutom på karmakontot förstås, där blir det fullt igen. 😉

Tack för tips!

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Cancerfonden och Barncancerfonden är två olika fonder. I det här fallet handlade instagraminlägget om Barncancerfonden, inte Cancerfonden.

    Jag skulle lätt skänka en 500-hundring till ”Hjälp Anna Book att stänga av internet”-fonden, alternativt ”Hjälp Anna Books familj genom att se till att hon får ett jobb”-stiftelsen.

      Men herreguuuuud vilket tjat det är om Anna Book!

        Och du drar ditt strå till stacken! Gulle!

          Skickar styrkekramar till dig!

            🙂

        Hon toppar IL just nu …

    Det är ett fult sätt att få följare på när man innan satt ett tak på en summa. Skänk pengarna bara om ni ändå räknat i er budget att ni kan avvara 40.000 istället för att folk ska följa er.

    Är det tillåtet enligt Instagram regler? Kan väl likställas med en tävling.

      Hur vinner man? Och vad?

      Det undrar jag med. Har för mig att man inte får kräva följ som ett sätt att uppnå något. Ingen håller sig till det men tror typ inte det är okej lagligt.

    Så länge de samlar in pengar är det väl bara positivt.

      Men de kan ju lika gärna skänka 40k direkt?

        Ja, men det skadar ju ingen att de samlar följare samtidigt.

      Fast varför ska man dela inlägget + kommentera för att de ska skänka?

        Ja, det verkar ju onödigt omständigt för 1 kr. De vill väl först och främst sprida sitt konto.

        För att det dom vill få ut är marknadsföring av sitt konto?

    Det är ett fejkkonto, dvs det finns inget par bakom (inte minst stavningen ger vid handen att ”snart färdig läkare” (vid 21 eller 23 år som de uppger som ålder, kom igen, ej möjligt, borde ha stannat i skolan i så fall) stockbilder av paret och diagram. De lägger ut tävlingar, promotar olika bolag etc. Snart kommer de erbjuda utbildningar=pyramidspel. Fortsätt gräva, Camilla.

      Jodå, låt oss säga att personen hoppade över en klass i grundskolan, typ 2:an. Och så jobbade den på grymt mycket i gymnasiet, får högsta betyg i allt så att det bara var ett sommarlov emellan att man kommer in på läkarlinjen.
      På läkarlinjen läser man sommarkurser och några andra kurser parallellt så kan man göra att det bara tar 4,5år att läsa. Då får man till och med plats med 6 månaders sabbatsår om det är så att man nu bara har en termin kvar

        I och för sig så måste man göra sin AT också innan man kan få legitimationen, och då har ju personen 2 år kvar…

          Underläkare är också läkare.

            Det blir totalt missvisande när du skriver ”underläkare är också läkare”. Med den logiken skulle en läkarstudent också vara ”läkare”f, man kan nämligen vikariera som underlläkare från den nionde terminen. Gruppen underläkare innehåller många olika sorters läkare – de som, som sagt, vikarierar under den sista studietiden, efter studietiden, efter examen (som man alltså måste ha AT för att få ut) och så vidare. Håll ordning på begreppen.

            Och apropå en annan kommentar – nej, det finns inga sommarkurser som ingår i läkarutbildningen. Samma sak här – uttala er inte när ni inte kan och vet.

            Med vänlig hälsning från henne som gick all the way efter läkarutbildningen och blev specialist. Och alltså inte jobbar som underläkare.

              Totalt missvisande är det ju inte, många underläkare är ju leggade läkare? ST-läkare och AT-läkare t.ex.

              Man är ju underläkare tills man är klar med sin specialistutbildning. Min förra överläkare hävdade att alla förutom ÖL var UL..

        Vet inget lärosäte i Sverige där man kan läsa sommarkurser och på så sätt ta examen tidigare.

          På läkarprogrammet dvs.

      Har också funderat, finns ju många ”ekonomi guru” kontons om promotar saker? Kan det vara samma person som ligger bakom flera av dessa konton och sedan är alla konton inriktade på olika målgrupper? Investmentcouple för att locka unga studerande t.ex. ?? Är typ samma intetsägande tips på alla konton och grafik.

    Det är något med det där kontot som får det att klia i kroppen… Kan inte sätta fingret på vad det är men är så less att se kontot i alla möjliga sammanhang, det länkas och det kommenteras hur mycket som helst ? Det här känns bara som ytterligare strategi för uppmärksamhet, visserligen för en god sak, men ändå ??‍♀️

      Känner likadant! Något är skumt, känns väldigt mycket som det är ett företag som ligger bakom.

    Det påminner mig om en grupp på facebook (tror det var 2009 eller så) som påstod att de skulle donera 1 kr per medlem till Haiti (det hade hänt nåt där så massa döda o svältande).
    När gruppen hade fått flera tiotusen medlemmar byttes namnet på gruppen till något vidrigt i stil med ”vi som vill kannibalisera och utöva nekrofili på de döda på Haiti” minns nån?

      Hahahahahahahaha

    Den sidan… inte en enda krona kommer de donera.

    Så fruktansvärt. Ingen som seriöst vill skänka pengar till cancerforskning ber om klick och följare. Få bort skiten så fort som möjligt, bara.

    Tror nog Johanna Tofby har köpt en massa följare senaste tiden?

    följ OCH delning ?? Jävla mycket jobb för 1kr, jag tjänar 10kr/minuten och skänker hellre en tia direkt än faller för sånt här följarfiske

    Haha varför följa ich kommentera för en sketen krona, kan ju likagärna swisha den själv + lite till isåfall…

      Bara för det swishade jag dem 100 kr nu.

    Hur många konton måste man följa för att vissas inlägg börjar döljas/inte visas. Gäller det bara om man följer massa olika ”kändiskonton” osv eller ser man inte sina vänners heller om man följer runt säg 200?

    Jag ifrågasatte dom på Insta och det tog 10 sek så blev jag blockerad, säger allt!

    Jag gillar det kontot!

    Eller donera 1 kr själv till Barncancerfonden bara? Tar väl ungefär lika lång tid.

    Konstigt då fler och fler får Cancer och pengar väller in till cancerfonder

    Till minnes min farmor Eriika Sakowski som dog 2016, 89 år gammal, något sparsam förmögen.
    Men hela hennes arv gick till Barncancerfonden vilket är en helt underbar gåva och som är helt underbart fantastiskt. Och som jag älskar henne för och aldrig kommer förblinda någonsin.

    Så trött på ”investerings”konton som köper följare.. Och sen säljer in samarbeten till olika företag. Feminvest fick typ 3000 följare öven en dag 🙂

    Haha vilket jäkla gnäll det ska vara från den svenska gnälleliten! Herregud vad trångsynta folk är, vad är det för fel att kräva en motprestation?
    Ni är hela högen så förbaskat snabba med yttra er i er åsiktskulvert men nu tycks aldrig ha något bra att säga!
    Låt dom göra något gott och själv få något tillbaka i utbyte!
    Jisses alltså, detta landets pk-polis skrämmer mig.
    Är ni trötta på konton på Instagram så blocka och gå vidare, är ni intresserade så följ. Gillar ni inte reklam, så scrolla förbi. Livet är inte så svårt som ni tror, ta er i kragen och gör en förändring på riktigt istället för att dega i soffan ???

      Gnälla på folk som utnyttjar cancersjuka barn? What?

    Det där kontot är endast ute efter att tjäna så mycket pengar på så kort tid som möjligt. Avföljde för längesedan. Att skänka pengar mot att få följare och delningar är endast ett billigt och lågt sätt att försöka synas. Kan inte förstå hur fler inte ser igenom denna falskhet. Usch.

    Nån som såg Paows evighetslånga story om det är instagramkontot? Så jävla kul att HON av alla får vara ansiktet utåt för ett konto om investeringar ??? hon har ju investerat mycket i sin kropp iaf

    Inlägget har tagits bort och kontot väljer att donera 2000 kr …

      Sorgligt att de blev tvungna att göra det! Tack till alla nollor som tvunget skulle hacka! Det fanns potential att Barncancerfonden skulle få 40000 donerat, men alla surrövar skulle tvunget känna sig kränkta och lägga sig, så då blev de tvungna att ta bort det!
      Sorgliga människor som sitter och blir kränkta! De är ni som ska skämmas, inte konton på Instagram som försöker göra lite nytta i sin position!

    Dom har även en patreon där man kan betala 3000 kr i månaden för rådgivning, ett konto som förespråkar att man ska spara och investera pengar tycker att 3000 kr är en rimlig summa i månaden för att få snabbare svar på meddelanden och rådgivning som dom inte har kvalificering eller utbildning till att ge.

      Läs på ordentligt! De erbjöd aldrig rådgivning!
      Klart ungdomarna ska ta betalt för att vara med och bidra till en bättre ekonomi! Vill folk betala så låt dem göra det, helt i folks egna intresse!
      Jäkla jante ni alla är haha ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.