Charlotte Perelli lanserar eget klädmärke – La Vie

Överraska mig! ÖVERRASKA MIG!!!
Snälla, ge mig någonting jag inte redan sett i överflöd!!!!!!!!
(Vad det nu skulle vara?)

De allra flesta kändisar som släpper egna klädmärken verkar ”designa” kläder de själva skulle vilja bära och för sina egna kroppar.
Undantaget som bekräftar reglen är Petra Tungårdens Adoore, där man verkar tänkt steget längre än så, framför allt med sommarklänningarna, som tack vare det tycks ha blivit en enorm succé.

Ska vi kika lite på två outfits som Charlotte Perelli burit genom åren och gissa på om något liknande kommer finnas med i hennes första klädsläpp eftersom det än så länge inte finns så mycket som en ”sniiik piiiik” av vad som komma skall?

Melloklänningen från 2008.
Kanske kan hon designa en hatt, inspirerad av klänningen, likt den som finns som filter på Facebook? Den skulle förmodligen vara lite mer inkluderande och sälja bättre än själva klänningen som i alla fall skulle få mig mer att likna discokulan i taket än Charlotte Perellin på scen. 😉
Tänk er Iprenmannen i den här klänningen. Ungefär så tänker jag mig att jag skulle se ut. I solljus skulle jag vara en trafikfara som sänder bländande strålar åt alla håll, så obemärkt förbi skulle jag INTE gå!
Det har jag lärt mig av Anna Book, att det är mycket viktigt! 😉

Tusen och en natt-tröjan från 1999.
Jag blir inte klok på den, är den gjord av samma material som sådana där ”tattoo sleeves” man kan köpa till sig själv eller sin nakenkatt för att se lite mer ”bad ass” ut?
Plus i kanten för att den ser väldigt töjbar ut – med andra ord väldigt inkluderande –  men risken är då att Tusen och en nattinspirerad La Vie-tröja då får den härliga storleksmärkningen ”one size fits all” vilket är en av århundradets största lögner, för ”one size fits all” har ALDRIG passat alla och är en förolämpning mot den mänskliga anatomins alla olikheter.

Hur känns det än så länge?
Kliar det i kreditkortet?

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Äntligen mer polyester! Har länge känt att det finns för lite polyesterskit att köpa.

   Vad är egentligen det bästa materialet för kläder?!
   Om man räknar med alla aspekter som miljö, hållbarhet, bekvämlighet mm?!

    Nässlor?

    Naket!

    Kashmir 😍

    Ull?

     Mycket kemikalier och djur som lider

      Bambu eller hampa väl? Eller hur står sig egentligen ekologisk bomull till dessa?

       Dåligt. Om ett plagg är bättre för miljön eller inte har inte med materialet att göra, utan med beredningen dvs vilka kemikalier som använts. En T-shirt i ekologisk bomull är nödvändigtvis inte bättre än en i konventionellt odlad bomull. Eller polyester för den delen.

        Jo, bomull är alltid bättre än polyester eftersom kläder av plastmaterial har olja som råmaterial och hur mycket vatten och kemikalier som krävs för bomull så är miljöpåverkan aldrig lika illa som för olja. Däremot är lin eller hampa att föredra eftersom de kräver mindre vatten än bomull.

         Bomull är inte bra alls, massa kemikalier men framförallt går det åt kopiösa mängder vatten. Mkt föroreningar.

          Hampa och bambu kräver mycket mindre vatten och kemikalier vid odling och beredning, och har dessutom naturliga antibakteriella egenskaper.
          En bomulls-t-shirt beräknas förbruka 4,5kg CO2, ett par jeans 13 och en polyesterklänning 17kg CO2.

           Du pratar i nattmössan; textil är ett komplext material och den typen av generalisering du ägnar dig åt fungerar helt enkelt inte. Ska du göra en beräkning av ett plaggs totala miljöbelastning behöver bland annat leveransen och skötsel (polyester torkar snabbare än bomull och blir ren i lägre temperaturer). Rekommenderar dig att lära dig om LCA, till exempel via Mistra Future Fashions resultat http://mistrafuturefashion.com/sv/output-2/livscykelanalys-fem-plagg/

           Läs vidare i deras ”fibre bible” del 1 och 2

           Polyester får dig att svettas när det är varmt och frysa när det är kallt. Toppenmaterial verkligen.
           Du pratar i nattmössan, 14:35, om ett plagg är totalt värdelöst vid användning så spelar det ju ingen roll hur det tillverkas eller transporteras.

           Men förstår att det kändes härligt att daska en ’bibel’ i huvet på någon.

           Har för övrigt aldrig använt eller ägt något av plaggen de analyserar i din länk. Hatar jeans, t-shirt, polyesterklänningar och glansiga vaddjackor. Sjukhusrock har jag heller aldrig haft behov för.

           Ser för övrigt varken hampa eller bambu i din bibel… det du ägnar dig åt fungerar helt enkelt inte.

          I jämförelse med polyester är bomull att föredra. Vad i min kommentar förstod du inte?

           Vad förstår du inte? Ingen forskning stödjer ditt påstående. Om du gillar bomull bättre så kan du köpa dEt, men att det på något sätt skulle vara ett schysstare val är helt enkelt inte sant

         Mycket polyester tillverkas från återvunnen oljeråvara. Inte ett oproblematiskt material, men visa gärna den forskning som säger att materialet är den dominerande hållbarhetsfaktorn i ett plagg.

         Kan tycka det tramsas mycket kring polyester, vi alla äger garanterat flera plagg av syntetiskt material (ser sällan folk klaga på akryl eller elastan i era älskade gym Shark-tights) och polyester är inte ett homogent material på det sätt att det har en mängd olika egenskaper och kan se ut och kännas väldigt annorlunda. Finns både billig och dyr polyester

       Ekologisk bomull är inte nödvändigtvis ett bättre val sett till hållbarhet och miljö, det kräver dubbelt så mycket vatten (om ni sett bild på bomullsfält förstår man att det rör sig om enorma mängder), natur skövlas för att anlägga större fält osv.

        Ja det var lite det jag tänkte med. Men bambu är väl i stort klassat som ett invasivt ogräs som tar över och lever gott med väldigt låga krav

        Jag skrev väldigt slarvigt ser jag nu, det behövs såklart inte dubbelt så mkt vatten för samma area av ekologisk odling som konventionell, men sett till större risk för skadedjur och angrepp utan besprutning kräver ekologisk bomullsodling ofta större odlingar och därför mer vatten, eftersom odlaren måste ta höjd för om del av skörden blivit angripen eller skadad av djur och insekter. Hoppas det blev tydligare vad jag menade.

         Sen kan man ju fundera på vilken typ av platser bomull odlas på. Är det rimligt att fattiga jordbruksområden i Indien ska odla törstig bomull (som dricker vatten de inte riktigt har) än mat till lokalbefolkningen. För att du ska få en T-shirt?

      Att klippa av de pälsen? Ja herregud vad jobbigt!

       Tyvärr är det inte bara Att ”klippa ullen” som händer på platser där det ska gå fort och djuren bara ses som handelsvaror. Med det sagt finns det absolut ställen där de ”bara klipper” dem, men tyvärr är det sällan så på platserna där majoriteten av ull osv kommer från

       De djur som föds upp för ullens skull har avlats för att ha så stor yta som möjligt att ge ull på. Det gör att det blir många hudveck där parasiter och insekter får fäste. För att motverka det använder man massa kemikalier som inte är bra för natur eller djuren. Dessutom avlägsnar man det översta hudlagret på djuret för att få bort parasitangreppen och det orsakar stor smärta för djuren. Tänk dig själv att någon flår bort yttersta lagret av din hud…

    Lyocell tror jag att är ett av de bästa alternativen.

    Viskos, lyocell, ull, kashmir,

     Älskar viskos! Så sköna kläder!

    Det bästa materialen är de som redan finns, dvs att köpa begagnat. Denna konsumtionshysteri när varenda en av fåren i fårskocken ska lansera nytt är det absolut sämsta för miljön. Det är komplett onödigt att ”alla” hänger efter denna ”trend” i att förstöra miljön. De allra, allra flesta vuxna människor i Sverige behöver inte fler kläder. De flesta har en garderob full med plagg de inte ens använder. Detta är inte riktat mot någon enskild efterföljare/kändis, alla som hänger efter denna trend att förstöra miljön medelst onödig klädtillverkning borde prova att tänka efter själva och inte bara hänga efter vad andra gör och se ett tillfälle att tjäna mer pengar. Bortsett från att använda de kläder man redan har och köpa begagnat, är lin det bästa materialet för miljön.

    Kan tipsa om Sveriges första och största podd om hållbart mode, http://www.ecofashionista.se/ Där tar vi varje vecka upp frågor som rör hållbart mode. 🙂

    Tack för att det blev enbra diskussion om detta!!

    Jag struntar i både miljö och hållbarhet när det kommer till kläder (köper ändå mestadels dyrt så det blir kvar i garderoben i åratal av den anledningen). Men materialen måste kännas bekväma och sköna mot kroppen. AVSKYR sådana där konstiga syntetmaterial som gör håret elektriskt och som gör att det luktar skunk under armarna. Huh!

     Ja det blir ju mer hållbart i längden att köpa få kläder att ha längre som kanske är sämre i tillverkningen (ur miljösynpunkt) än att köpa massa kläder som man sen slänger bort för att de börjar stinka eller gått sönder

  Fjädrar och paljetter? Nej tack 😀

  Men alltså, är vi inte övermätta på kläder, smink och shampoo? Ingen har erfarenhet av fashion-industrin men var och en av dem ska fanemig ändå starta det mest ”uniiiiiiiika” märket med ett ”behov som inte finns på marknaden.” Men snälla, det handlar endast om pengar – de vill tjäna pengar på ali-baba kvalité. Alla failar, precis som denna kommer faila. Och sen kommer någon snyfthistoria om hur man har kämpat för en dröm. Är allas dröm att starta ett klädmärke? Är det verkligen det verkligen en sådan brist på en egen identitet att man bara tar det som verkar ”lättast?” Kenza, Bella, Kissie (minns ni hennes t-shirts!!), bla bla bla, samma samma överallt. SNARK!

  ORKAR INTE SÅ TRÅKIGT!!!!

   +10000000

   Alltså jag väntar fortfarande på att någon sån överflödes-influencer ska börja sälja hobo-stilen. Alltså minimalism, leva av vad naturen ger, svenska skogsbad framför dubairesor osv osv.
   Vem är först att lansera biologiskt nedbrytbara shampokakor? Ekologiska skrivblock för skolarbeten?
   You with me?!!

    Det skulle krävas kunskap och intellekt. Du hittar inte sådant bland flunsor. Den ena mer identitetslös än den andra.

    Nu gav du Jonna j en idé

    Lär inte bli Charlotte Perelli med tanke på hennes höga konsumtion.

    Yes I’m with you, alla timmar, dagar veckor året runt. 💕

     Alltså till Hobo!!!

  Jean Paul Gaultier – gjorde för länge sen – en kollektion för Lindex!
  Tryck på hudfärgad stretch polyester! När jag bar vissa delar ur kollektionen troode omgivningen:
  ”Har du tatuerat dig?” ha ha. Never!
  Men snygg & kul kollektion!
  Kanske nåt för Selma?

    Vit hud – underförstått!

  Kliar inte alls.

  Jag är så trött på all konsumtion, alla kändisar som uppmuntrar till det och alla människor som flockas i köpcentrum eller på internetsajter och köper grejer som de inte behöver, som inte används eller som går sönder på en gång.

   Samma här… Jag tycker ärligt talat att det är svårt att hitta en balans mellan att köpa sådant jag vill ha och det jag verkligen behöver. Mycket av det människor komsumerar är ju egentligen mest ’vill ha’ och dessa saker tappar sitt värde rätt fort. (både ekonomiskt och praktiskt/behovsmässigt) Jag känner mig ofta stressad av att jag känner mig lockad av nyheter. Försöker hålla tillbaka men det är inte alltid lätt.

   Min mobil har gått sönder och jag vet att det är viktigt att kunna ringa, men jag funderar på att köpa en mobil utan internet, och bara använda internet hemma. Dels för att det är billigare, dels för att mobiler med massa appar kräver uppdateringar osv, och verkar på något vänster vara lite ’självförstörande’. Jag tror att jag skulle bli mindre orolig och stressad om jag använde en enkel, billig telefon.

    Jag tog bort min Facebook för tre år sen och har inte saknat den sen dess.
    Prova med en annan sorts mobil. Du kommer snabbt märka både för och nackdelar men kanske fördelarna ändå väger tyngst och att det va ett bra beslut.
    Tror många är livrädda att hamna ”utanför”… utanför den här hetsen, utanför en ”gemenskap” osv.
    Jag tror att de människor som istället lyssnar inåt och går sin alldeles egna väg kommer må bättre.

     Jag tog bort min facebook för ännu längre sen…Jag saknar inte facebook alls. 🙂 Jag försöker hitta en balans mellan att bli inspirerad av andra och att gå min egen väg. Jag mår dåligt på många sätt och jag VET att mycket under de senaste åren beror på stress på grund av teknik och den där känslan att man måste ha det nyaste.

     Jag har is i magen nu vad gäller telefonen iallafall. Men det lutar åt att jag köpen en billig utan appar osv. Jag har ju ändå kvar datorn.. så länge den håller. 🙂 Haha… som sagt, allt verkar vara gjort för att förstöras.

     Nu senaste tiden när min mobil har varit helt död, så har jag återupptäckt radion. Jag har lyssnat på radio på min gamla mp3, som fungerar fint trots att den är över långt över 10 år gammal 🙂 Väldigt kul att lyssna på olika radiostationer och lyssna på de låtar jag lade in för längesedan. Nostalgi. ^^

   Jag slutade som designer i fashionindustrin refan på 90-talet – efter att företagen krävt 6 kollektioner/ år isf 2. Priset som naturen o slavarbetarna i Asien betalade för vår jeanshysteri – var oacceptabel för mitt samvete!. Shopoholism dödar! Giriga influencers raserar miljön lika mkt som palmoljan!
   Shop till you drop – is so tacky!

  Nån som vet varför margaux ska flytta?

   Tror att hon tyckte det var lite stort för bara 2 personer.

    Hon har väl pratat om att flytta till villa på Lidingö eller i Saltsjöbaden. Det blir ett ganska litet hus om hon ska byta ner sig i storlek, eller är villa bara en framtidsdröm som inte är aktuellt just nu?

  Ja fruktansvärt beigt med ännu en kändis som ska göra svindyra plagg i polyester. Neeeej vi vill inte ha dina paltor i en värld som fullkomligt svämmar över av konsumtion.

  Varför kan inte fayme prata ordentligt i podden, det snörvlas och andas högt rakt in i micken hela tiden och det låter alltid som hon har världens största slem bubbla i halsen när hon pratar, LD är den enda av dom som är behaglig att lyssna på.

   Kanske för att hon har problem med andningen genom näsan?(:

  Camilla, du har missat att under melodifestivalen är alla regler kring mode och matchning undantagna! 🙂

  Jag undrar mest över vilken målgrupp hon siktar på? De unga är knappast intresserade av henne och hennes kläder, kanske 40+? 50+?

   Ja säg det, vi som är 40+ vill väl inte heller ha hennes kläder 🤔🤭

  Booooriiiing!!!
  Antar att hon kommer med en liknande kollektion som Pernilla ”designat” för Gekås/Ullared som hon själv inte väljer att ha på sig…🙈

   Nej såklart kommer hon inte med något som liknar Pernillas kollektion.
   Om ni tittar på Charlotte så har hon ju en helt annan klädstil än vad Pernilla har. Pernilla har ju typ ingen stil.
   Spännande tycker jag men jag tror det blir dyrt.

  Är det bara jag som är extremt trött på allt som kändisar och influensers ska lansera, kränga och sälja?
  Orkar inte ens titta på utbudet!

  Tror de kan bli riktigt fula kläder med tanke på hur Perelli själv brukar se ut. Minimalism är inte hennes ledord direkt och jag tror knappast att de blir några bekväma plagg att sitta i soffan och mysa med. utan mer stilettklackar 👠 till folket, typ! Gärna i grälla färger dessutom. 🤩

   Är väl bra att det finns annat än myskläder för soffhänget att välja på.

    Jaaaa, mer stelt polyester!

     🤷‍♀️💃

     Oavsett vad man anser om polyester i sig så behöver inte kläderna bli stela för att de är av polyester.

      Tycker de sticker så skönt mot huden och blir extra varmt när det är varmt ute och kyler så skönt när det är kallt!

     Oförskämt att anta

      😂

  Har hon inte redan lanserat och försökt kränga egna skönhetsprodukter, skor & parfym med begränsad framgång? Tror La Perrelli överskattar sitt varumärke litegrann…

   Försöker säkert suga ut det sista….hennes karriär som artist kommer inte att vara för evigt så gäller att maxa medan det fortfarande finns folk vid liv som kommer ihåg vem hon är.
   Sedan undrar jag vilken PR strateg som kommit på namnet?

  Tycker du generaliserar där. Charlotte Perellis intellekt är bara bra och hon är kreativ, duktig, effektiv, arbetssam och högkonsumerande. Hon väljer vad gör och ägnar sig åt.

   Rik man också, med tanke på vad hennes bolag omsätter och vinster, skulle hon aldrig kunna köpa
   hus/bygga hus (Marbella/Åre). Konsumtionen har ökat markant efter hon träffat AJ.

   Håller med om högkonsumerande.

  Charlotte har väl aldrig varit uppmärksammad eller känd för bra smak överhuvudtaget? Tycker att hela hon är lite tacky och skrytsam. Tyvärr tror jag att det blir diss från topp till tå!

  Håller med om Adoore. Tror många inom nöjesbranchen är lite desperata nu när gigs är inställda. Då försöker man kanske sig på något som säljer även under Coronakris.

  Med tanke på hennes bild, lär de bli en hel del fjädrar och stjärnor. Precis sådana kläder man verkligen har användning för ofta och aldrig tröttnar på. Jag menar, en festklänning kan man väl ha till varje fest, varför variera sig liksom?

  Tror att hon är en uttråkad hemmafru och måste hitta en ny utmaning.
  Snart sitter hon säkerligen i ”Efter 5” och ”Nyhetsmorgon” och ska berätta om sin ”unika” affärsidé…
  Hon får credit om kläderna är tillverkade i Sverige och inte i något land där barnarbetare utnyttjas, för då är det illa med tanke på att hon är gift med en miljardär (Ryds glas omsätter miljoner och miljoner).

  Det kliar verkligen INTE i kreditkortet.
  Hon är en sjukt oskön människa. Så extremt otrevlig på sin blogg mot sina så kallade följare så jag hoppas verkligen ingen får ett kliande kreditkort! Alla inlägg är extremt förskönade likaså bortgallringen av svarsinlägg som inte passar henne. Nä usch och fy och hoppas det blir en flopp!

   Förstår i inte vilka det är som ska handla hennes kläder. Vilken är målgruppen?
   En riktig gåta.

    Tror ingen här på bloggbevakning är målgruppen faktiskt 😬😅

     Kanske ska vi vänta och se hur kläderna ser ut innan vi dissar allt?

  Saknar Hanna Graafs kollektion, underbara kläder som passade kontoret 🌼

   Håller med, jättefina plagg. Tror det kunde blivit ett framgångsrikt märke men kändes lite som att Hannah och Peter ’lekte’ företagare och kanske inte gjorde allt rätt. Visst hade de agenturen för ett barnvagnsmärke också en gång i tiden?
   Synd iaf, Femme hade superfina tröjor och klänningar.

    14:55 Smaken är som baken, superfina tröjor? Min vän jobbar i en klädbutik och köpte en tröja och den blev som ett tuggummi och dessutom knottrig, fast hon följde tvättrådet på etiketten. Undra i vilket land kläderna tillverkades?
    Usel kvalitet. När de lade ner verksamheten således kläderna ut i olika outletbutiker för 50 kr plagget och ingen köpte berättade min vän, sedan gick klädlasset till något U-land.

     Fast det där var väl hittepå? Det var ju bara någon månad sen hon hade en utförsäljning.

  Det är väl med klädmärken som med viner som alla kändisar lanserar:
  Inget nytt – samma kläder med ett annat namn, samma vin men ny etikett.
  MG och systern ska tydligen ”göra vin ihop”……..

   14:20 Det gick ju inte så bra med deras serie ”Systrarna Graf” fastän produktionsbolaget marknadsförde dem stenhårt så blev det en flopp, och nu lite vin på det! 😂 Varför inte börja jobba på riktigt exempelvis inom vården det saknas personal.
   MG gillar ju att ta hand om äldre människor, det skulle passa henne perfekt att jobba på ett äldreboende. Och hennes syrra kan hänga på där, vården skriker efter personal.

    Nej nej don har ju just ”skrivit en bok”….

  Varför är inte Isabella Löwengrip skriven på den adress hon bor på?

   Don’t know, don’t care. 🙂

   Hon är fortfarande skriven på sin gamla adress.

  Bella har nya bokhyllor! Dessvärre gapar de mest tomma. Var är alla böcker som hon påstår att hon läser?

   Hon kanske lånat på biblioteket

   Ljudböcker?

  Jag tycker precis tvärtom.
  Charlotte har givetvis ”glitter och fjädrar” när hon är ”artisten C Perrelli” men privat tycker jag hon är skitsnyggt och klassiskt klädd. Hon har bra smak tycker jag både vad gäller kläder och inredning
  Jag tror (hoppas) att hon inser att marknaden för ”blommigt och ryschigt” redan är fylld och satsar på en snygg vardagslinje som funkar för oss 40+.
  Det tror jag kan lyckas ⭐️

   Nja, de har gått in på Artwood bl a och köpt sina ”miljöer”. Snygg vet jag inte, hon har ju alltid übermycket filter på sina bilder.

    Vi pratade om klädstil nu. Den ser man väl även om det ligger ett filter över?

  Nej men gud. Har skojat med min man om att köpa en keps till vår valp (amerikansk nakenhund) och nu detta? BÅDE keps OCH tatueringströja – nu kliar det i kreditkort :’D

  Petra har väl hon också skapat kläder hon vill bära med sitt Adoore. Klänningar som framhäver midjan och sitter som en ”smäck”.

  Gäsp vad trist

  Kanske är nån padelklädeskollektion? Hon spelar väl ett par timmar om dagen läste jag i en intervju.

  Så roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *