Alexandra Nilsson utsatt för obehaglig stalkerman

Förhoppningsvis så slipper hon honom nu, om det nu stämmer att han är besatt av ”celebriteter” så det finns många fler att kontakta om Alexandra nu blockat honom.
Out of mind, out of sight får man hoppas…

Har någon av er blivit utsatt för något liknande, blivit obekväm av att en person agerat påfluget, efterhängset eller stalkigt mot er? Beteendet är tyvärr inte något som bara drabbar celebriteter utan är ett stort problem generellt.
Vad gjorde ni? Vad hände?

Jag undrar hur länge en person måste hålla på för att räknas som en stalker, eller om det är intensiteten i handlingarna som avgör?
Kontakta en person en gång om dagen under ett år eller 365 gånger på en dag?

Rutan här ovan kommer från Polisens hemsida.

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad hände med Bellas stalkerS?

  Svara

   Försvann de och behovet av panic room och livvakt i samband med flytten?

   Svara

    Hon har larm och kameraövervakning hemma, tror hon berättade det i podden eller om det var i bloggen. Verkar även ha kontakt med vaktbolag. Tur att man inte misstror Alexandra i alla fall och skriver här att hon hittar på, att det är pr-kupp osv.

    Svara

     Kämpa.

     Svara

     Larm med kamera har även jag, mellanchef och okända som bor i en villa strax utanför stadskärnan i en kommun med 100.000 innevånare. Många vänner och kollegor har också larm så i min värld är det inte ovanligt. Livvakt däremot känner jag ingen som har 😎

     Svara

      *okändis

      Svara

   Två stycken blev dömda, men hon har ju fler. Hon om någon har ju galna stalkers eller i alla fall en. Obehagligt.

   Svara

  365 oönskade kontaktförsök räknas säkert som stalkning – oavsett om de sker undet ett år eller en dag.

  Svara

   Jag var utsatt för några år sedan av en kollega, han skickade ca 30 sms om dan, jag bytte till hemligt nr efter 1 vecka men han fick tag i det numret, han stod utanför mitt hus ca 15 ggr per månad. Efter 3 månader polisanmälde jag honom o lämnade bevis via mobil och kamera. Det enda som hände var att polisen kontaktade honom, vet inte vad dom sa men det upphörde iaf. Självklart försökte jag under kontorstid prata med honom men han bara blånekade. Efter det här bytte jag arbetsplats och har sluppit stalkers sen dess. Riktigt otäckt var det.

   Svara

  Har erfarenhet av detta, via en arbetsgivare. Hade olika roller via denna arbetsgivare. Jag gjorde hus i helvete, det gick upp till kammarrätten, arbetsgivare skötte det uselt, arbetar inte längre för denna arbetsgivare. Punkt. Denna person var inte den värsta av stalkers, kan inte föreställa mig att råka ut för en sån.

  Svara

   *quickly

   Svara

  Hade en ”släkting” som under en period var besatt av att komma i kontakt med mig. Det var lite till och från, med någon dag/vecka mellan kontaktförsök. Oftast per telefon och då ringde hon 15-30 ggr om jag inte svarade direkt. Några gånger såg jag att hon gick utanför vårt hus men utan att knacka på eller komma fram. En gång när hon ringde var jag på riktigt dåligt humör så jag skällde ut henne och då slutade hon faktiskt höra av sig. Men det var riktigt jobbigt eftersom hon var släkt till familjen och dessutom sjuk (mentalt). Jag kände inte att jag ville anmäla :-/

  Svara

   Jobbigt!

   Svara

  När jag bodde i USA träffade jag en kille genom en klasskamrat, och vi gick på en dejt. Ingenting hände och jag var inte intresserad av mer. Vi följde varandra på Instagram men jag ville inte träffa honom mer. Det ville han. Han fortsatte att försöka bjuda ut mig, kallade mig ”babe” och skapade nya konton på sociala media när jag blockade honom. Då han var ”couch surfing” hos vänner efter att ha blivit utslängd hemifrån på sin 18-årsdag hade han planer på att gå med i militären för att få husrum och eventuellt en utbildning. Nu hade han dock bytt plan och tänkte flytta med mig hem till Sverige några månader senare, gifta sig med mig och stanna här. Han hade kollat upp visumprocessen och allting, efter EN dejt.

  Svara

   Det låter friskt

   Svara

   Låter som friska föräldrar också.. Sådan far sådan son..

   Svara

    Nä, han hade det inte lätt hemma. Han och pappan var i slagsmål jämt, men han bodde hellre där än hos mamma + styvfar för att det var ännu värre där … mycket alkohol och droger inblandat.

    Svara

  En skolkompis i gymnasiet blev obehaglig. Hon hade knappt några vänner, jag pratade med henne lite grann och tyckte hon var trevlig. Hon började beundra allt jag hade. Hon tyckte jag hade fin ny hårfärg och frågade vad den hette, nästa dag hade hon samma färg i sitt hår. Hon berömde mina fransar och ville veta vad jag hade för mascara, nästa dag grävde hon fram en likadan ur sin handväska. Väskan som hon nyss köpt, eftersom jag hade en likadan.

  En dag då vi var lediga såg jag att hon ringt mig. Inte en, utan 35 gånger. Jag gick ut med min hund, och när jag kom tillbaka såg jag att hon stod på min hemgata och stirrade mot vårt hus. Jag var väl 17 år då och blev livrädd och vände 😅 Fick såna ”Single White Female”-vibbar, om nån minns den filmen. Nån kväll kom hon till mitt jobb och satt där hela kvällen och glodde på mig.

  Hon berättade senare om alla sina psykiska problem och hur många olika mediciner hon åt. Jag var för omogen då för att se helheten, så jag tyckte det hela var lite för läskigt. Nu förstår jag bättre.

  Svara

   Jag fick vibbar från den filmen när jag läste redan din fjärde mening. 😬

   Svara

    Ja! Ensam ung kvinna söker så det skriker om det.

    Svara

  Skriver du till Kissie? 🤨

  Svara

   Tack!

   Svara

  Hade en otroligt obehaglig man i mitt liv, vi hade en väldigt oskyldig kontakt online av och till och jag hade ingen anledning att misstänka att allt inte stod rätt till. När jag förlovade mig förklarade han sin odödliga kärlek till mig och blev mer och mer obehaglig. Han kunde skriva passiv-aggressiva saker som ”du har det säkert jättebra där i ditt perfekta lilla liv och tänker inte på mig” och vid något tillfälle skröt han om vilken duktig prickskytt han var och vilka polare inom olika mc-gäng han hade. Till slut blockade jag honom utan ett ord och tack och lov har jag inte hört något från honom sedan dess men jag är beredd på han kan dyka upp igen och om jag märker att han är ett fysiskt hot mot min familj kommer jag att döda honom. Dock så misstänker jag att han höll på sådär med ett antal kvinnor och att det nu är någon annan stackare som får hantera hans bullshit.

  Svara

   ”döda honom”. Oki

   Svara

    Ja? Om han dyker upp från landet där han bor är han uppenbarligen extremt motiverad. Många stalkinghistorier slutar med att den förföljda kvinnan eller hennes man blir dödad, och om det står på spel tvekar jag inte en sekund på vem som ska få leva igenom den här soppan.

    Svara

     Absolut att det är han som ska ryka om han utgör ett fysiskt hon mot din familj och det är ni eller han, men är det inte mer praktiskt att kontakta polisen om han nu ändå är utländsk medborgare och skulle kunna bli hemskickad? Döda låter ju effektivt men verkar sådär om du ska sitta i fängelset eller gömma en kropp liksom.

     Svara

      Litar tyvärr inte på att polisen kan göra något mot någon som har bestämt sig för att ”we are meant to be”.
      Men förhoppningsvis är det en ickefråga då jag inte hört ett knyst på över tre år.

      Svara

       Säkert! Håller tummarna för det.

       Svara

  Googla.
  Alldeles för ot för Bloggbevakning. Om du inte väntar till Öppet Spår.

  Svara

  Innan lagen skärptes var jag utsatt i många år av ett ex. Vid polisförhör angav han att han kontaktade mig för att prata om barnen. Väldigt märkligt sätt att göra det mitt i natten, försöka med våld ta sig in i min bostad, komma efter mig på jobbet och liknande. Han förföljde mig även utomlands. Då var det inte lika lätt att spela in och filma så jag prisar moderna mobiltelefoner. Han var svensk. Jag hade lämnat honom och det hade jag ingen rätt till. Enligt honom. Polisen sa då att hans argument om barnen var ok. Då fanns inte stalking med som brott. Det var hemskt och pågick i nästan tio år.

  Svara

   Men fy vad obehagligt!!

   Svara

   Han var svensk? Hade de gjort någon skillnad annars?

   Svara

    Folk är så jäkla rassiga så det är fan säkrast att säga sånt tycker jag, annars kommer oftast kortet att han skulle ha utländsk härkomst.

    Svara

    Z. Vilken korkad kommentar. Varför inte vara tyst?😉

    Svara

   Hjälpte det dig när lagen kom alltså? Bra isf!

   Svara

  Är inte stalking ofta romantiserat i filmer och serier? Stalkers kan gå över gränser rejält och inser inte hur illa deras ” byte” mår. En del stalkers inbillar sig att de har ett förhållande med den de stalkar.

  Svara

   Jo, jag håller med, har också den uppfattningen att det inte sällan romantiseras. Stalkers är dock extremt farliga och ska tas på största allvar. Tack och lov har även Polisen insett det även om det förmodligen finns en del brister fortfarande. /L

   Svara

   Det kom ut en film på Netflix tidigare i somras, om en stalker, minns inte vad den heter.

   Den fick jättemycket kritik.

   Svara

    365 dagar hette den, men var tydligen om kidnappning, våldtäkt etc. Men serien You från 2018 handlar om en stalker.

    Svara

     Den är ju så pinsamt dålig och även You.

     Svara

      Har inte sett 365 dagar, men jag tycker att första säsongen av You är bra och typ en av de mer thought provocing porträtt av stalkers jag sett. Just för att hela perspektivet är hans och hur han (som uppenbart fullkomligt delusional) ändå upplever en relation som inte existerar. Jag känner inte att den romantiserar stalking, också väldigt tydligt eftersom hans offer inte faller för att han är gränsöverskridande, som i så många andra filmer och serier där det är ”passionerat och romantiskt” att typ dyka upp på någons jobb om de inte svarar i telefon. Hon vet ju inte om att han är det.

      Svara

   JA! Och jag fattar verkligen inte varför låten Every Breath You Take med The Police är en vanlig låt på bröllop!

   Svara

   Every breath you take and every move you make
   Every bond you break, every step you take, I’ll be watching you
   Every single day and every word you say
   Every game you play, every night you stay, I’ll be watching you
   Oh, can’t you see you belong to me
   How my poor heart aches with every step you take
   Every move you make, and every vow you break
   Every smile you fake, every claim you stake, I’ll be watching you
   Since you’ve gone I’ve been lost without a trace
   I dream at night, I can only see your face
   I look around but it’s you I can’t replace
   I feel so cold and I long for your embrace
   I keep crying, ”Baby, baby, please”
   Oh, can’t you see you belong to me
   How my poor heart aches with every step you take
   Every move you make and every vow you break
   Every smile you fake, every claim you stake, I’ll be watching you
   Every move you make, every step you take, I’ll be watching you
   I’ll be watching you
   Every breath you take and every move you make
   Every bond you break, every step you take (I’ll be watching you)
   Every single day, every word you say
   Every game you play, every night you stay (I’ll be watching you)
   Every move you make, every vow you break
   Every smile you fake, every claim you stake (I’ll be watching you)
   Every single day, every word you say
   Every game you play, every night you stay (I’ll be watching you)
   Every breath you take, every move you make
   Every bond you break, every step you take (I’ll be watching you)
   Every single day, every word you say
   Every game you play, every night you stay (I’ll be watching you)
   Every move you make, every vow you break
   Every smile you fake, every claim you stake (I’ll be watching you)
   Every single day, every word you say
   Every game you play, every night you stay (I’ll be watching you)

   Svara

    Gud vad knäppt, aldrig tänkt på detta. Låter ju som en mysig låt om man inte lyssnar på texten.

    Svara

    Du måste ange Sting som upphovsman när du citerar en hel text.
    Tveksamt också om man får citera upphovsrättsligt skyddat material in extenso på detta sätt.

    Svara

     Spännande att har brutit mot en lag idag, får se om jag åker fast!

     Svara

     Jag ringde Sting, och han sa att det var lugnt. Nu kan du koppla av.

     Svara

    Trodde det handlade om en föräldragestalt som vakade över ditt barn typ

    Svara

     Nope! Som sagt är det Sting som skrivit den och han har själv sagt att han hade ”storebror ser dig”, övervakning och kontroll i åtanke när han skrev den. Han har också sagt att den handlar om besattheten från en förlorad kärlek och svartsjukan och övervakningen som följer. Och så har han sagt att ”every breath you take” egentligen betyder alkoholmätare och ”every step you take” är fotboja.

     Svara

    Men nääe.. Nu är den låten sabbad för mig. Tänkte att det var en romantisk låt. Aldrig tänkt på texten så 😩

    Svara

   Håller med. Formatet för romantiska komedier med bara två personer och ett långt tragglande med ett avslutande happy ending är uselt material för unga. Borde ses och i föräldrars sällskap så de kan nyansera manuset och förklara att det endast är för handlingens skull.

   När jag var ung hörde jag en tjej i de yngre tonåren tipsa sin jämnåriga killkompis som nyss hade blivit avvisad – ”Om hon säger nej så frågar du bara dagen efter, och om hon säger nej även då dagen efter det!”.

   Svara

  Undrar lite varför Alexandra använder ”Cute baby face filter” som gör näsan mindre och läppar putigare etc, medan hon samtidigt lägger ut ”instavsreality” hela tiden och promotar att älska sig själv som man är. Blir lite dubbelmoral.

  Svara

   H
   Har för mig att det finns folk som vill operera sig så att de liknar sina filter bilder. Det finns säkert läkare som gör det fast de vet att de måste operera sig igen inom ett par år.

   Svara

  Ja tyvärr. Ilegalflykting som förföljt mej och andra kvinnor och försökt få igenom giftermål för att stanna kvar. Hemskt. Han stod och lurade och väntade överallt. Vi polisanmälde men tog ett bra tag innan han gav upp. Hört sen att han bara bytt plats och fortsätter trakassera kvinnor. En riktig psykopatidiot. Nu har jag larm med mej jämt.

  Svara

  Hade smsat lite med en kille. Fick lite dåliga vibbar men fortsatte ändå att skriva (ugh). En kvälll var jag på fest och glömde telefonen där. Nästa morgon hade jag 108st missade samtal och 80 nya sms. Killen skrev att han skulle döda sig själv om jag inte svarade NU.

  Hehe skrev såklart inte så mycket mer med han. Får dock ännu 10år senare något meddelande varje år med ”hej vad gör du? Ses någon dag?” även fast jag inte svarat på ett enda meddelande på 10år. Svårt att ta en hint eller?

  Svara

   Ja.

   Svara

   Jag har (tyvärr) också haft en del erfarenhet av män som inte förstår när de ska sluta höra av sig. Vissa mer påstridiga än andra men alla gånger är det jobbigt. Sällan är det män som man visat intresse för utan det verkar som att de hoppas att man ska ge med sig till slut. Bläddrade nyligen genom min Messenger och läste gamla konversationer och blev då påmind om hur många som hållt på genom åren. Jag och min kompis har tidigare skämtar om vad det är ”jag gör” med dem för att få dem så ”galna”. Har nu när jag blivit äldre förstått att det beror på att jag är väldigt glad och positiv och gillar att prata med folk, vilket tyvärr kan ha gett fel signaler till vissa män. Vilket är sjukt tråkigt för det har gjort att jag undermedvetet tonat ner mitt sätt att vara i vissa sammanhang 🙁

   Svara

    Oj råka skriva fel, sorry om jag kapa tråden

    Svara

    +1 på precis allt du skrev.

    Svara

     ❤️

     Svara

    16:51 Oj, där kände jag igen mig själv. Exakt detsamma för mig känns väldigt tråkigt att man medvetet måste tona ner sig inför vissa personer.

    Svara

  Min exman var utsatt för en riktig galning. De träffades i någon månad vid mitten av 90-talet. Sedan bröt han kontakten då han märkte att hon var fullständigt sinnes.
  Efter det försökte hon ständigt ta kontakt. Till och med efter att hon själv gift sig och skaffat flera barn och grejer.
  Det blev ju färre och färre gånger hon hörde av sig allt eftersom åren gick. Men förra året höll hon fortfarande på, ringde honom en gång, ringde mig en gång, försökte kontakta mig på Insta och skickade ett meddelande till exmannen via facebook.

  Svara

  Jajjemän, i över ett år höll han på.

  Men nu har det varit lugnt ett tag. Fick rådet att ignorera helt och behandla som luft. Det funkade till slut, tills jag hade bytt telefon och frågade vem personen var som smsade. 20 sms på samma kväll.

  Svara

  Från en sak till en annan! Vad har hänt med Hanapee?! Inte en uppdatering sen den 11 augusti. Hon har väl inte sagt något om en blogg/Instagram-paus? Hoppas att allt är okej med henne och bebis.

  Svara

   Hon har lagt upp på instastory idag så allt verkar bra 🙂

   Svara

    Va? Det har hon väl inte alls?

    Svara

     Hon lägger upp många storys dagligen, och har gjort under en lång tid?

     Svara

     Hon har ju lagt upp hur mycket som helst på instastory senaste dygnet

     Svara

      Hon har ju uppdaterat sin instagram med stories varje dag sedan dess. Kan ju vara så att hon just fått barn och kanske inte känt sig motiverad till att blogga : )) Det hade jag iaf inte känt mig nödd till att göra.

      Svara

       Men va skumt? Jag kollade hennes insta nyss och det finns inga stories? Är jag blockad på nått sätt eller har hon något nytt konto? Hon är min stora favorit och jag har varit genuint orolig pga radioskuggan 😨

       Svara

        Hon har nog blocket dig från sina händelser. Har du gett henne ett tips vid något tillfälle?

        Svara

        Du har inte råkat dölja hennes stories i ditt flöde? Nu är du nog ett större tekniskt geni är min mormor men hon hade råkat göra det på en släkting. Jag visste inte ens att man kunde göra det 😅…så tog mig ett tag att få tillbaka det

        Svara

  Låter som att Hjalmar är igång igen. Han är ju inte klok.

  Svara

   Har du också råkat ut för honom?

   Svara

   Ja, precis! Låter precis som honom! Vad har han gjjort mot dig? Alexandra Nilsson, om du ser denna kommentar gå in på flashback och läs om Hjalmar!

   Svara

  Har blivit utsatt för så många att jag på riktigt undrar vad jag sänt ut för signaler…?
  Har varit extremt obehagligt. 😔

  Svara

  En kille som jag chattade med för många år sen och träffat två- tre gånger dök upp utanför mitt barndomshem där han fortfarande tror att jag bor. Jag skrev till honom för två år sen att låta mig vara då han ständigt försökte kontakta mig och Skrev att jag har barn och är gift men han kan inte ta det utan tog sig från ett helt annat land och stod utanför min mammas hus i 14 timmar. Grannarna ringde mamma och sa att det är någon utanför som letar efter mig och henne. När mamma kom hem med sin man blev det bråk, han försökte övertala henne att säga vart jag är och mamma skrek att han ska dra åt helvetr och aldrig komma dit igen annars ringer hon polisen. Dagen efter var han kvar utanför dörren i över 12 timmar, mamma fick bo hos en vän då hon inte vågade åka hem. Vi polisanmälde honom såklart då han befann sig i Sverige. Verkar som att han flyttat hit för mig och jag vågar inte ens adressändra pga hur rädd jag är för honom. Hwlt sjuk människa.

  Svara

   Jag har alltså varit i ett förhållande de senaste fyra åren och inte haft kontakt med honom och bor inte hemma sedan några år tillbaka

   Svara

   Vad gjorde polisen?

   Svara

  Nä, inte ens mina vänner vill komma i kontakt med mig. Än mindre främmande människor.

  Svara

  OT men får så ont i hjärtat när jag ser hur mycket storys Mimmi Kapell lägger ut på sina barn. Annars brukar jag inte ”bry” mig. Men va in och tittade precis, då får äldsta dottern världens utbrott och detta filmas och lägga upp. Usch tycker det känns så förnedrande och kränkande mot barnet 🙁

  Svara

   Gillar Mimmi annars, både träningsupplägg osv. Men just barn som får utbrott eller är ledsna – det känns för privat.

   Svara

    Det är EN video. Släpp det nu.

    Svara

  Jag undrar uppriktigt var gränsen går för att kallas stalker?
  Jag har en granne (som även är min 15 år äldre kusin…) som kollar min brevlåda, går baklänges hem upp för backen för att kunna Hejja genom fönstren, har stenkoll på våra bilar, vilka lampor som är tända när, när vi går och lägger oss, frågar om ALLT utom sex och går runt och kollar genom våra fönster samt i stall och garage när han tror vi inte är hemma…
  Hade polisanmält för länge sen om de inte vore släkting. Visst är detta inte ok!?

  Svara

   Men gud polisanmäl ändå, helt sjukt ju!

   Svara

   Nej, det är inte okej. Säg ifrån! Fortsätter han så gör en anmälan. Spelar ingen roll att ni är släkt, det är inte okej.

   Svara

    Har sagt ifrån mer än en gång, både ”snällt” och argt… Blir lite skillnad i max en vecka sen fortsätter det som vanligt. Det enda jag fått honom att sluta med är att gå genom hagen när hästarna är där (åtminstone när jag ser), och det är ändå en stor skaderisk då han inte kan läsa av hästarna. Blir tokig!

    Svara

   Nej det är inte okej! Kan du inte lägga en lapp i brevlådan till honom där det står att han ska sluta att snoka? Eller byta brevlåda till en med lås?

   Svara

  Mitt ex hade haft nån tjej innan vi träffades som han bara pratat med på telefon och sms, de hade bestämt att ses men hon ställde alltid in. Hon blev helt galen när vi blev tillsammans och följde mig och mina vänner med massa fejkade konton, kommenterade elakt på allt jag gjorde på instagram, twitter, facebook etc. Min näsa var hon av nån anledning extra besatt av, mycket kommentarer om att jag borde operera den, det är inget speciellt alls med min näsa… När man upptäckte henne skapade hon ett nytt konto och låtsades vara någon annan.

  Hon påstod sig också ha gjort två njurtransplantationer men det var mycket som tydde på att det var helt fejk, men hon hade visst hotat med att sluta med dialys etc när mitt ex ville avsluta kontakten.

  Svara

   Man tänker kanske först att såna galna ex-tjejer inte kan vara så farliga, men… t.ex. styckmörderskan i Askersund och barnmörderskan i Arboga var också bara galna ex först 😳

   Svara

    Ja man vet liksom aldrig om det är nån stackare med mycket fritid eller en dåre med hammare som kommer söka upp en. Vet att jag till exempel aldrig lade upp bilder eller info om vilket studenthus jag bodde i när jag var i England (hon och mitt ex var engelsmän) UTIFALL att hon skulle söka upp mig, enligt uppgift skulle hon vara från samma stad jag pluggade i men det vet vi ju inte ens om det var sant.

    Svara

  Va bästa vän med en person som hade rätt mkt problem med en sjukdom. När jag blev ”sjukare” och fick mer uppmärksamhet än henne (hur sjukt det än låter) så skrev hon upp alla mina symptom på min sjukdom, gick till läkaren och drog upp alla (mina) symptom och fick till en operation. Jag avbröt relationen. Mest för att jag mådde dåligt i min sjukdom och orkade inte med folk som drog ner energin ännu mer. Hon opererades och hade inte min sjukdom.

  För nåt år sen återfick vi kontakt. Jag har i min sjukdom blivit värre nu i år. Då gör hon exakt samma sak. Hon fick ”plötsligt” samma problem som jag haft, samma smärtor, på samma ställe/sida. Hon tvingade till sig en inläggning (!). Plötsligt va hon ute och vandrade och höll på och mådde huuur bra som helst. Frågade hur jag mådde, så jag hittade på nya symptom för att se ifall jag bara inbillat mig eller om hon faktiskt ”snott” mina problem. Och jaaa, helt plötsligt fick hon också ont på samma ställe (som jag hittat på) och åkte in (eftersom jag ljög om att jag fick åka in).

  Vet inte om det är stalker, men nåt sjukt är det iaf.

  Svara

   Gud, något av det mest störda jag läst?!? Kan inte ditt symptom nästa gång vara att du inte är mentalt frisk och måste härma en annan persons sjukdomssymptom för att få uppmärksamhet? Så kan du säga att du blev inlagd på psyket så kan hon också det 😁

   Svara

  Om det är en riktig stalker som Alexandra har o göra med, är inte det värsta hon kan göra då att gå ut på säga att hon är rädd och ge han uppmärksamhet? Blir inte det som att hälla bensin på lågan, för en stalker? Är det inte så dom funkar?

  Svara

  Låter som en annan stalker som har härjat runt! Nån konstig snubbe som stalkade en känd snubbe från den där kryssningserien?

  Svara

  Jag jobbade på ett gym för typ 10 år sedan och fick ett par obehagliga sms från ”en hemlig beundrare” som tränade där. Det varade bara i någon vecka men det var så fruktansvärt obehagligt och läskigt, påverkade hela min vardag.

  Svara

  Det är väl inte en stalker om det bara pågår en kort stund ? Någon som ger upp efter par dagar eller få veckor är väl inte direkt en stalker,

  Svara

   Det är beteendet, hoten, och inte längden som avgör, såklart. Är det inte misshandel att bara bli slagen en gång om din kompis fick ta emot tre smällar?

   Svara

   ”Det innefattar även att någon tar upprepade kontakter med sitt offer..”.

   Vad menar du med dagar och ´´veckor´´..? Omöjligt att du är seriös.

   Svara

    Vill bara förtydliga vad jag menar. För mig är någon som begår upprepade ovälkomna närmanden över flera dagar/veckor en stalker. Detta kanske snarare ska benämnas som ofredande, men om någon inte respekterar upprepade nej så blir det för mig samma kategori som en stalker.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.