Förälder har blivit ”manager”

Det här är en uppföljning.
Läs det här inlägget först

När jag var i kontakt med föräldrarna till den här flickan och bad om en kommentar så fick jag det här svaret:

Bra synpunkter?
Och trots det så är det här den enda förändring som skett på kontot?
”Acc managed and owned by parent” har blivit ”Acc managed and owned by manager”.
Eller tänkte de att ett ”bra synpunkter” skulle få mig att INTE publicera mitt inlägg?
Det funkar inte riktigt så… 🙂

Ska vi gissa på att det är en ”momager” som tagit över?
😉

Jag har faktiskt återigen kontaktat flickans föräldrar och bett dem läsa mitt förra inlägg, om de vill lämna en kommentar, då det är vad jag är intresserad av att få en kommentar på – ingenting annat. De har inte återkommit. 

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gillar verkligen denna typen av inlägg! 🤩

  Får jag önska fler? Önskar ett inlägg varje halvtimme pga ligger inlagd på sjukhuset (endometriosjäveln som krånglar)

  Svara

   ❤️❣️❤️

   Svara

   Ja! Vill se ett sånt här om fru Reinhold och hennes barn. Den dottern är SÅ exponerad och det sen hon var pytteliten. Ser att hon gör egna videos osv och hon är väl typ 7?

   Svara

    Hon är 9 år och verkar vara en fantastisk liten tjej. Känner henne inte, men brukar möta henne på tävlingar och hon har verkat väldigt trevlig och ödmjuk de gånger jag har pratat med henne. Även hennes mamma.

    Jag tycker att det hon eller hennes föräldrar lägger ut är väldigt harmlöst. Om man tänker på barnets mående så tror jag inte att hon skulle må bättre av att granskas offentligt på en blogg såhär…

    Svara

     😚👋😏😏

     Svara

      Tro vad du vill, vink på dig med 🙂

      Svara

     Håller med det är fel att lägga upp inlägg om barn här. Dessa inlägg borde C ta bort av respekt för barnen. Jag fattar att man försöker rädda barnens integritet men det slår fel i och med att folk som följer denna blogg är oftast utan gränser eller internetvett själva och man skickar bara drev åt barnens håll. För även om man vill åt föräldrarna så kommer man skada barnen.

     Svara

      Och om hon nu värnar om barnet kan hon ju ta kontakt med föräldrarna om sina funderingar. Utan att behöva visa det här

      Svara

       Eftersom det är ett växande problem är det bra hon tar upp det här. Det är inte förrän det blir debatt av saker och ting som förändring sker. Debatt sker inte på privata DMs, där omoraliska aktörer inte behöver bry sig ett jädra dugg om en främlings kommentar, då deras pupiller ändå tagit formen av dollartecken. Det är inte förrän det blir allmänt oaccepterat att inte exponera sina barn som folk inte kommer göra det, för man vill inte vara en social ”piraya”

       Svara

        +1000!! Exakt så.

        Svara

   Håller med!

   Svara

   Krya på dig! 💕

   Svara

   Krya på dig! Har också endo och det suger.
   Blir glad att höra att du får bra hjälp.❤️

   Svara

  Undrar verkligen hur den där flickan mår… som en del skrev såg hon ju inte glad ut 🙁

  Jag hatade bli fotad som yngre, tänk om man även blivit tvingad med vetskap om att föräldrarna ska tjäna pengar..
  Oavsett, låt barn vara barn ffs

  Svara

   Tycker inte hon ser glad ut alls, tänk dig det fokuset på utseende och kläder i den känsliga åldern går inte riktigt att jämföra med att vara modell heller för detta är hennes egna föräldrar som använder henne dagligen för reklam och hennes utseende.

   Svara

    Eh, ni har ju trots allt ingen aning om hur hon mår så ditt spekulerande blir tramsigt. Bra diskutera barn & integritet men dylika kommentarer blir ju bara tarvliga (trots att just du hatade foton som barn).

    Svara

   Fast det är ju väldigt individuellt också, jag hade älskat att vara i fokus.

   Svara

  Man ska nog inte förvänta sig en sund reaktion från dessa så kallade föräldrar.
  Verkar cyniskt skrupellösa.

  Svara

   Ger dålig smak i munnen.

   Svara

    Nu kommer snart: mår illa, ont i hjärtat, ont magen, kräks lite i munnen och det är något som skaver och någon som blivit kastad under bussen… 😅

    Med det sagt vill jag ändå tillägga att jag instämmer till fullo i synpunkterna angående föräldrarna. Skrupellösa som utnyttjar sitt barn, så vidrigt.

    Svara

     Du glömde mörkrädd!

     Svara

      Så tragiskt med barnarbete 2020

      Svara

   Blir nog som nellie Berntssons föräldrar..

   Svara

  Stackars tjej…

  Kollade in hennes konto och det var ju rena postorderkatalogen med salig blandning posade foton med att kränga så mycket som möjligt…..

  Känns mer som att i den åldern ska man fjanta sig med diverse filter och flummiga selfies istället med sina vänner…

  Svara

   Men hon kanske har ett eget, låst konto med fjantiga filterbilder. Man kan ju i alla fall hoppas.

   Svara

  Kanske kontakta Facebook som är ansvarig för spridningen av innehållet.

  Svara

   Facebook är värdelösa på att agera när det kommer till riktiga problem. Minns en gång när jag anmälde en bild på ett barn med bortsprängt huvud och fick tillbaka att bilden inte bröt mot deras regler, råkar det däremot skymta en bröstvårta på en amningsbild plockas den ner fortare än kvickt! 🤮

   Svara

    Japp, beror självklart på vems bröstvårtan är också, ju mer känd och sexig personen är desto mer bröstvårts-accepterande blir instagram. Men en ammande morsa, en bild på ett bröst som inte blir sexualiserat? Näe, där drar instagram en gräns. Dubbelmoralens ursprung. 🙃😊🙃😊😊🙃😊😊🙃😊🙃😊

    Svara

  Hur kan man tro att det är en bra grej att vänja sitt barn vid att mäta framgång i lajks och vunna reklamkontrakt? Vill man verkligen att ens barn ska leva med den stress det innebär att reduceras till en yta där produkter och andra människors önskningar projiceras? Föräldrar kan göra dåliga val, men det här är ovanligt kass.

  Svara

   De hade väl retucherat bilderna också..
   Så bra att detta dras fram i ljuset. Usch

   Svara

  Sen undrar jag verkligen, hur mycket pengar tjänar dem på detta? Hon hade väl inte så många följare eller? Vad är det värt att lämna ut sitt barn

  Svara

   16,7 k är väl ändå rätt många?

   Svara

    Vad tjänar man på ett ungefär? Tror inte 16,7K är något i sammanhanget tyvärr.

    Svara

   Av alla stavfel/grammatiska fel man kan korrigera är de/dem det som triggar alla hela tiden här? Ingen bryr sig i ett fall som detta, ovan.

   Svara

    Så är det för det låter absurt när det är fel.

    Svara

     Men ”de” och ”dem” har identiskt uttal?! När vi talar hör vi ju bara ”dom” oavsett om det är objekts- eller subjektsform. Vilket får mig att än mer undra VARFÖR folk kan hacka upp sig så mycket på just de här språkfelen, eller varför vissa påstår att texten blir oförståelig. Vi avbryter ju inte varandra i konversationer och säger ”men vänta va, menar du ”dom”’eller ”dom”, det framkommer inte tydligt vilka personer du syftar på och jag hänger inte med i det du säger.

     Svara

      *) Haka upp sig på.

      Svara

      Ingen avbryter. Det skrivs efter kommentaren, det ser du väl.

      Svara

    Jag tror det triggar för att texten flyter på så dåligt när det står dem istället för de. Andra ord är det lätt att skumma över men står det dem hakar det liksom upp sig, i alla fall för mig.

    Svara

     Du behöver nog jobba på ditt flyt lika mycket som 09.14 behöver jobba på sin grammatik.

     Svara

    Jag bryr mig, tappar helt förtroendet för skribenten och kan inte fokusera på innehållet om de/ dem används fel.

    Svara

  Jag är inte alls insatt känner jag, men verkar det inte som att hon är ambassadör för Kidsbrandstore? Då antar jag att de har nåt krav på inlägg på Instagram som förlängning av hemsida? Tänker att det är som när en annan var liten och bläddrade i postorderkataloger, det var väl även barn där som var modeller? Och gissningsvis fick betalt för detta?

  Svara

   Det spelar ingen roll känns inte direkt okej att lägga ut såhär mycket på sin egen dotter

   Svara

   Fast barnmodeller är inte namngivna, och deras uppdrag är bara att vara med på bild, de får pengar för enbart det. Instagram-barnen ska locka trafik till företagen genom att locka följare till sig själva med hjälp av sitt liv och sin personlighet. Bygga upp en följarskara som sedan gång på gång kan omsättas i pengar, det blir en ständig jakt på att bli större och bättre. Så småningom upptäcks att avklätt/sexigt/provocerade ger mer klick, och sedan är tuttförstoring nästa steg…

   Svara

    Bra poäng.

    Svara

   Dom får kläder som betalning. Inte en krona.

   Svara

  Verkar vara samma typ av föräldrar som skickar iväg sina 6-7 åriga barn på skönhetstävlingar.
  Får lite otäcka vibbar av de hela.

  Svara

  Ja det är klart det fortfarande är mamman som styr kontot det tog typ 10 sekunder för dem från ditt andra inlägg innan dem ändra det, ärligt talat tror jag inte den där tjejen kan vara jätteglad hon är alldeles för liten för samtycke så även om hon säger ja är hon i en position till sin egen mamma som är orättvis, hon kommer förstå bättre när hon blir äldre hur detta verkligen är att användas enbart för reklam. Fatta att vara i den åldern och ha föräldrar som sätter sånt fokus på ditt utseende, vilken mardröm? Man undrar ju hur mamman reagerar på Eventuell viktuppgång osv? (Om det skulle ske)
  Kollade också på flickans tiktok och nu läser jag eventuellt in saker men ni kan ju kolla själva hon ser väldigt avtrubbad och ”styrd ” ut jämfört med naturliga tiktoks av barn samma ålder

  Svara

   Vad heter hennes tiktok? Vet inte vem flickan är ens.

   Svara

  Tycker det är lite oschysst att skriva om dom om dom inte vill det. Det är ju ändå ett litet konto? Skriv om större influensers som utnyttjar sina kids isf typ margaux

  Svara

   Detta är typ 100x värre än margaux ett helt konto översvämmat av bara ett barn som bara är en modell för deras ekonomiska vinning

   Svara

   Absolut inte, att föräldrar kommersialisera ett barn på det här viset och skapar ett varumärke av det är extremt problematiskt och någonting som absolut måste granskas. Syftet verkar även vara att försöka göra kontot så stort som möjligt.
   Det är inte privatpersoners konto som förekommer i det här inlägget. Av respekt för flickan så har jag anonymiserat kontot då hon är helt oskyldig här, det är mot föräldrarna jag riktat ALL min kritik. Eller tycker du även att andra företag och varumärken kan undanbe sig granskning av klandervärda beteenden och slippa undan?

   Svara

    Visst du har tagit bort hennes namn och bild…men hur svårt är det att hitta detta konto nu tror du?!

    Svara

     Måste du leta upp det? Och bidra till spridningen då?

     Svara

      Lika bra att hitta det 🙂

      Svara

      Det spelar väl ingen roll om S3 hittar kontot… Hennes poäng var ju att andra letar upp kontot, så de vet ju ändå vem det handlar om. Det gör de ju varesig S3 själv letar upp kontot eller inte.

      Svara

      Jag kollade med bidrog inte med någon spridning!!! Och skulle aldrig skriva ngt till tjejen, men det känns som det är stor risk att det är folk som kommer att göra det!!

      Svara

     Dem flesta har hittat kontot

     Svara

      De flesta, inte dem flesta.

      Svara

       09.59 glömde punkten också.

       Svara

     Och vem är anledningen till att kontot förekommer här?

     Svara

      Du. De är anledningen till att kontot finns, men du är anledningen till att kontot förekommer här.

      Svara

       Nä, hade föräldrarna inte gjort sitt barn till ett kommersiellt varumärke som bryter mot marknadsföringslagen mot barn så hade jag aldrig ens känt till dess existens.

       Svara

        Nej, men fortfarande – om DU inte hade publicerat detta inlägget så hade barnet inte förekommit på DIN blogg. Det är DU som är anledningen till att kontot förekommer här. Det är föräldrarna som är anledningen till att du känner till barnets existens, men det är en annan sak. Att du känner till barnets existens innebär ju inte per automatik att barnet hamnar på din blogg.

        Svara

      Du Camilla.

      Svara

    Håller helt med om inställningen till föräldern. Och egentligen med allt. Kanske var lite i otydlig. Menade snarare att ett konto som, i sammanhanget är rätt litet, kanske inte måste få en shitstorm genom en så stor plattform som Bloggbevakning ändå är. Tycker granskning är viktig men känner samtidigt att vanliga personer inte är lika tåliga mot hat som rutinerade influencers och deras arbetslag.

    Ja, jag märker att jag daltar för mkt med den här föräldern…

    Svara

     Håller med! Och om man ville hålla barnet utanför detta så vore det bättre att granska ett fenomen och möjligen ta exempel ifrån några olika instagramkonton som drivs av föräldrar, än att publicera massa bilder från ett och samma barns instagram…

     Barnet blir ju väldigt utsatt när hennes specifika konto pekas ut och folk kommenterar henne och hennes liv. Hon ser ledsen ut, det är tragiskt osv. Det är väl precis sånt här ni påstår att ni vill skydda barnet ifrån? Eller hur tänker ni? Att det inte är ert ansvar, utan föräldrarnas? Föräldrarnas ansvar att se till så att hon inte råkar ut för vad… sånna som er som kommenterar barnets liv?

     Svara

      Camilla är inte ute efter att skydda något barn, det är ren BS. Hon vill ha mycket trafik till sin blogg genom att skriva om snaskiga saker som detta och om Anna Books familj.

      Svara

       Precis..

       Svara

       Det ena utesluter inte det andra

       Svara

   Är man offentlig och lever på att visa upp sig så får man vackert ta att bli omskriven.

   Svara

   Fast då ska man kanske inte ha ett öppet konto och exposa sitt barn på det sättet

   Svara

   Nej det problematiska är föräldrarna.. Inte att Cam lyfter att det är åt skogen hur vissa föräldrar ser sina barn som kassakor och exploaterar dem. Lägg skulden där den hör hemma.

   Svara

    Nu vet vi väl egentligen inte om det är föräldern som skor sig?!
    Kan vara barnet som får alla pengar i slutändan och är den som vill det mest. Föräldern har hand om kontot då barnet är minderårig.
    Att det står att ett konto är ”managed by” en förälder är väldigt vanligt på de som har ett öppet konto (kanske även stängda) som barn. För att visa att föräldern är med och förhoppningsvis löser allt som skrivs till det och för vidare det bra till barnet.

    Sen kanske inte barn borde ha öppna konton, nej.

    Svara

    Problematiskt för vem? Och varför ska vi diskutera ett specifikt barn här? Hur hjälper det barnet?

    Svara

   Har man 16 000+ följare får man räkna med att såna här inlägg kan förekomma, de tjänar även pengar på att ha gjort sitt barn till en vandrande reklampelare så det är väl exakt det här Cam ska ta upp och visa här?!
   Bra grävt Cam!

   Svara

  Jag blir med förbannad över att den här hetsen om att bli influencer bara går längre och längre ned i åldrarna.

  Nu tror jag att det här yrket kommer hålla länge. Men det finns ju tydliga bevis på att intresset för personer byta ut typ varje år. Så den här tjejen kanske är inne nu, det betyder inte att hon kommer vara det om 10 år. Då har hennes föräldrar sumpat bort hennes barndom.

  Jag hoppas fan i mig att de här ungarna bara föräldrar använder dem som ekonomisk inkomst sparar varenda jävla öre de tjänat till framtiden!

  Svara

  Var inne på Kids brand store och jisses vad många minderåriga influensers de samarbetar med, köns inte riktigt okej…😬

  Svara

  Usch – jag fattar på ett sätt att minderåriga barn som är kända (tex idrott osv) men sånt här🤮
  Det är ju såååå uppenbart att barnet utnyttjas för pengar! I princip allt är ju reklam!

  Svara

  Jag scrollade igenom nästan hela deras instagram och inte på en enda bild ler flickan ”på riktigt”. Bara halva leenden med stängd mun. Inte en enda bild där hon skrattar/ler öppet så man ser tänderna. Det kan i och för sig bero på att hon inte vill, att hon inte gillar sitt leende/sina tänder, whatever. Men det ser lite märkligt ut. NÅN gång borde väl leendet spricka upp hos en så ung tjej?

  Jag tycker hela kontot är lite obehagligt. Utnyttja sitt barn som reklampelare på ett så totalt och utstuderat sätt. Kontot har ju ingen annan betydelse än enbart ren reklam.

  Svara

   Jag log aldrig med tänderna på bilderna i den åldern. Är många som inte gör det. Så man kan ju inte döma hennes mående helt efter hur glad hon ser ut på bilderna 🤔 även om det såklart är fel.

   Svara

    Jag hoppas det är så. Jag reagerade dock på att hon aldrig ser riktigt jätteglad ut.

    Svara

  Sverige har alltid haft hård lagstiftning när det kommer till reklam som specifikt riktar sig till/mot barn i tv-reklam.

  Borde det inte omvänt finnas en lagstiftning som skyddar barn ifrån att bli vandrande reklampelare?

  Barn är i mångt och mycket väldigt oskyddade och utlämnade till andra människors väl och ve. Allt från föräldrar, lärare, sjukvårdspersonal, fritidsledare osv osv . I vissa fall känner jag att barn behandlas som ett objekt och inte som en enskild unik individ.

  Nä nu spårar jag loss här i fredags filosofin, kanske borde jobba vidare.

  Svara

  Dem har tagit bort flickans konto, mycket märkligt.: kanske hade dem något mer o dölja? 🙂

  Svara

   Kontot jag skriver om?

   Svara

    Nej, det finns kvar.

    Svara

   DE!!!!!!!!!! förhelvete ser du inte hur illa det ser ut och låter!

   Svara

    Haha😂

    Svara

    Haha finns så hysteriska människor…
    Lugna ner dig! Det är fredag!

    Svara

   Dom

   Svara

  Oavsett vad man tycker om barn som exponeras av sina föräldrar på nätet genom att göra reklam för olika produkter så handlar inlägget om ett specifikt barn vilket blir problematiskt anser jag då det tydligen går att ta reda på utifrån förra inlägget vem barnet och föräldern är genom att olika taggar.

  Psykisk ohälsa är stor bland barn och ungdomar idag och vem vet hur barnet mår av att personer skriver här om vad de tycker om hennes mamma.

  Varför inte skriva inlägg om själva ämnet utan att för den skull använda sig av massor av halvt övertäckta bilder på ett barn?

  Svara

   Måste även tillägga att tyvärr är det många i kommentarsfältet som även kommenterar barnet i fråga som inlägget inte borde handla om.

   Svara

   Eller så blir tjejen kanske glad över att så många tycker det är fel att hennes föräldrar använder henne för att tjäna pengar? Du har ingen aning – man hade det varit jag i den åldern hade jag velat att nån såg att det var fel.

   Svara

  När vi är på ämnet, snubblade över kontot ”Majabajabusan” på Instagram och tyckte det var snäppet värre!
  Flickan är kanske 7 år (Gissar)?? Och gör ett tiotal reklam samarbeten med Ideal of Sweden, en smoothie mixer (?), godis, träningsdricka för barn och flertalet andra företag och produkter? Hon har 33k följare???
  Hur finns det 33k människor som vill följa en 7 åring som nästan bara publicerar reklam!?
  Bör man kanske ställa ideal och Sweden till svars för varför dom upprepade gånger gör reklam med små barn??
  Obehagligheten är på en ny nivå känner jag!

  Svara

   Men URK! Och snyftinlägget att tiktok tagit bort hennes konto utan förvarning ”vi hade 78k följare”. Kanske tiktok gjort det enda bra någonsin och raderat.

   Svara

   Kallar föräldrarna sitt eget barn för Majabaja?

   Svara

  Men så himla fegt av föräldrarna! Det går utmärkt att göra profit på sin dotter men att besvara (berättigad) kritik om det? Näääeeee….

  Svara

  Vilka skitföräldrar. Hon ser inte glad ut på någon bild, förutom alldeles i början. Sen tar glädjelösheten fart. Och parkourkillen är helskum, varför vill han hänga med barn och varför låter föräldrarna honom göra det? Han har knappt en bild med jämnåriga.
  Ett riktigt stort ansvar har företagen, vilka idioter som låter minderåriga göra reklam på detta vis. Kids brands vd och ägare heter Adeline Sterner. Mejla henne och fråga, Camilla. Hur tänker de?

  Svara

   Vem är parkourkillen?

   Svara

   Men jaaa! Vad är parkour killens grej???

   Svara

   Reagerade också på honom! En vuxen man som hänger med barn och skriver om det som om dom vore jämnåriga som haft en playdate typ, helskumt!

   Svara

    Han verkar ju vara en ”barnidol” inom parkour. Stor på tiktok, säljer merch, har fanträffar osv. Allt måste inte vara skumt…

    Svara

   Jepp, reagerade också. Han verkar dock vara inblandad i barn/ungdomsserien up4noise på SVT som flera av ungdomarna är med i, då blir väl umgänget mer förklarliga eller hur jag nu ska uttrycka det.

   Svara

  Gick in på kidsbrandstore, scrollade i deras flöde och gick in på några av deras barninfluencers och det står liknande formuleringar i ett flertal profiler.

  Svara

   kan det räknas som barnarbete tro?

   Svara

  hoppas iaf att en stor del av intjänade pengarna går till henne, så dom inte utnyttjar henne som kassako😔

  en väninna jobbar som lärare på lågstadiet, nu efter skolstarten vill nästan alla elever i hennes klass ”bli influencers”, både tjejer och killar. och inte när om blir stora, utan helst igår.

  Svara

  Känner samma avsmak gällande the Swedish family

  Svara

  Det är ingen skillnad på detta och andra barnmodeller som har funnits i evigheter.

  Föräldrarna sparar självklart pengarna till flickan, hon kommer ha ett sparkapital när hon fyller 18. Tror inte detta skadar henne det minsta.

  Svara

   Haha är du mamman med fejk konto eller? Hur vet du om dem sparar eller inte finns ingen garanti på det . Detta är elakt mot en ung flicka tjäna pengar o skapa en utseendehets

   Svara

    *De

    Svara

     Eller dom.

     Svara

   Det är inte samma sak, en modell gör arbeten då och då dem har inte ett konto där det läggs upp in princip varje dag

   Svara

    *I princip

    Det har postats bilder, med allt från en vecka till flera månaders mellanrum. Det är lättare att få rätt om man tar reda på fakta först.

    Svara

   Tror? Tror?? Räcker det?!

   Svara

    Om det är barns välbefinnande ni vill värna om, finns det ofantligt många barn som behöver hjälp på riktigt.

    Svara

   De flesta barnen behöver inte själva tjäna ihop sitt sparkapital när de är just barn.

   Svara

  Dem har raderat hennes konto

  Svara

   Nej? Du är bara blockad.

   Svara

   tror dom kör en anna bookisk blockeringsdag idag..

   Svara

    Haha konstigt jag är blockad för besökte bara kontot har inte ens följt henne? Hur är det möjligt?

    Svara

   Anna Book, är det du? Du som konstant skriver DEM 😂😂😂 LHS?

   Svara

   De!

   Svara

   Dem???

   Svara

  Jag tycker du ska respektera deras önskan då det ändå handlar om en ung tonåring som inte ska behöva utsättas för drev.

  Svara

   Ska Konsumentverket och reklamombudsmannen resonera så kring kontots brott mot marknadsföringslagen? ”Vi vill inte att ni utreder vårt konto, tack?”

   Svara

    Skillnad på Konsumentverket och en blogg

    Svara

     Och reklamombudsmannen?

     Svara

    Herre gud! Jämför du din skvallerblogg med en myndighet?

    Din hybris alltså!

    Svara

     Reklamombudsmannen är ingen myndighet. 🤦🏼‍♀️

     Svara

      Konsumentverket är det.

      Svara

     Camilla är Anna Books lillasyster 😀

     Svara

  Det är inget drev mot flickan. Utan stark riktad kritik mot föräldrarna som säljer sitt barn. Det känns ju såklart obekvämt gentemot deras intressen, vilket är mer än bra. Det de pysslar med är ju bedrövligt.

  Svara

   +100000!!

   Svara

   Har det framkommit att föräldrarna lever på barnet och tar hennes pengar?
   Om hon får pengarna och de sparas till henne så ser jag inte riktigt skillnaden på det som ett jobb som att jag jobbade extra på konditori när jag var 16.

   Svara

    Stor skillnad. Helt olika regelverk.

    Svara

    Det är inte samma sak. Och man får inte jobba på konditori många timmar i hennes ålder hon började innan hon fyllde 12

    Svara

  ”Vill inte att du publicerar inlägg om henne/oss”. Visst, och jag vill inte att Postkodlotteriet skickar reklam till mig.

  Svara

   Meddela Postkodlotteriet det då? Det finns en egen flik under kundservice på deras hemsida, varsågod på förhand.

   Svara

  Fint ändå att de tydliggör att kontot är ”managed” by ”the manager”. Påminner mig om när SL-appen en gång angav förklaringen till en försenad busstur så här: ”försenad på grund av förseningar”. Klar, tydlig och fullgod information…

  Svara

   Haha 🤭 men jag reagerade på att det även står vem som är ägare 😧 ”owned by”.

   Svara

  Sorgligt. Stackars barn. Självinsikt saknas hos så många föräldrar. En 17-åring som har en relativt stor Youtubekanal intervjuas tillsammans med hennes mamma, i en tidning. Mamman uttalar sig negativt om plattform där man kan prata med andra i webcam och med andra ord stöta på vem som helst. Inte så bra med andra ord. Mamman säger att hon är en citat orolig morsa slutcitat. Hon pratar främst om oro för den yngre dotter och påpekar att den äldre mer har koll på läget. Trots det låter hon den yngsta vara med i den äldre dotters Youtubevideor. Hon låter henne ha Instagram trots att hon bara är 11-12 år och dessutom ett offentligt konto. Sist men inte minst låter hon barnet sminka sig som om vore lika gammal som systern. Det finns mycket man kan göra som förälder för att förhindra att barn att barn får ta del av sådant som bör vänta.

  Svara

  Bra att du lyfter fram dessa unga sk influencers och deras styrande föräldrar.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.