Ida Warg slutar blogga

  

Ida Warg meddelar nu – efter en sommar med bloggpaus – att hon helt lägger ner sin blogg för att fokusera på Youtube, podd och Instagram.
Ingenting direkt överraskande där, influencerna lägger ner sina trotjänare på löpande band till förmån för andra, modernare sociala medier, och jag kan inte låta bli att undra hur sådant här kommer påverka bloggportalerna.
Portalerna, men primärt tidningssidorna som har egna bloggprofiler och som är SÅ beroende av trafik för att kunna sälja banner-reklam, vilket är en STOR del av deras intäkter.
Kommer de bloggar som finns kvar kunna ställa större krav på tidningarna och förhandla till sig bättre villkor, eller kommer de få nöja sig med de få sidor som finns kvar och slutligen ”fejdas ut”, kanske MOT sin vilja?

Kan vi också ta en sekund och titta på den översta kommentaren från ”S” som tycker att det är SÅ dåligt att Ida meddelar nedläggandet av sin blogg efter en lång bloggpaus.
Hade det inte varit sämre och mer oväntat att blogga på som vanligt med flera inlägg om dagen och sedan från ingenstans meddela att bloggen läggs ner?

Jag tror tidningarna måste tänka om, och det snabbt –  frågan är bara hur?

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har läst lite Linda Skugge och tramsfrans på Aftonbladet och märker att jag inte alls är lika intresserad av det längre som när tex Alex Schulman hade sin blogg när Charlie var liten (hon är ju typ 11 nu?!).

  För min del tror jag det beror på att jag helt enkelt inte läser långa texter längre. Alltså detta är så sorgligt. Även artiklar skummar jag mest eller läser några rader. Antingen beror det väl på mobilen, att jag vill att allting ska gå fort som fasen, att läsa ett blogginlägg tar för lång tid. Eller så är det för jag har lite koncentrationssvårigheter. Oklart varför, men för 10 år sen kunde jag sitta och läsa 10 blondinbella-inlägg på raken utan problem.

  Svara

   För mig handlar det enbart om vad jag roas av och lägger min tid på.
   Jag är en läsande person som plöjer mängder av böcker, tidskrifter och dagstidningar. Men jag har aldrig följt några bloggar och det handlar uteslutande om innehållet. Jag är helt ointresserad av att läsa om hur någon bloggare/influencer tränar, äter lunch och shoppar. Varvat med en rad bilder på en Chanelväska på fikabordet.

   Och innan någon påpekar att det här är en blogg så vill jag påpeka att det finns stora skillnader. Här är det kommentarsfältet och diskussionerna som lockar. Om Cam börjar blogga om sin vardag med smoothiebowls och shoppingturer är jag den första att dra härifrån.

   Svara

    Håller med. Läser gärna böcker och låånga trådar på Flashback, men yoga, veganmat och veckoplaner skiter jag fullständigt i. Helt ointressant. De flesta influencers kan ju inte ens skriva acceptabelt.

    Svara

     Folk på flashback brukar ju inte direkt kunna skriva bra heller

     Svara

      Det är ju väldigt olika. Finns ju många på flashback som är välformulerade och skriver roligt. Gissar att du inte varit där så mycket, kanske mest i skvallerforumen?

      Svara

      Till stor del beror det på vilka kategorier av ämnen man väljer att hänga i.
      Olika ämnen drar till sig olika slags människor. Sajten speglar samhället i stort, där hittar man både högutbildade och en del som helt verka sakna skolgång.

      Svara

   Vad är Ida Warg känd för egentligen?

   Svara

    Inget precis som alla de andra som är influencers.

    Svara

    Inget, hon är ihop med han som har en podd om framgång och gör brun utan sol som är orange

    Svara

  Helt rätt, bloggar är omoderna

  Svara

   Handlar inte om det utan om att de tappat besök och har andra större kanaler. Idas blogg var inte så välbesökt och de andra som lagt ner har inte varit några större bloggar utan bloggar som tappat och har andra större kanaler där de tjänar mer pengar. Hoppas, och tror, att de stora bloggarna som Isabella, Pernilla, Graaf kommer vara kvar trots att folk försöker få dem att sluta genom att skriva en massa elakheter och skit.

   Svara

    Inte så konstigt med andra ord att vissa lägger ner som har andra större kanaler alltså, men de som inte håller på med YT fortsätter nog att blogga och de som fortfarande har mycket besök på sina bloggar. De äldre bloggarna kommer nog fortsätta och bestå får vi hoppas.

    Svara

    Det är ändå daterat med bloggar.

    Svara

   Jag skulle bli otroligt glad om viss bloggare slutade uttrycka sig i skrift. Inte minst hon. Unga människor påverkas negativt av att läsa texter där författaren inte behärskar det svenska språket.

   Svara

  Om tidningar är beroende av influencers kanske de skulle betala dem tillräckligt bra för att de ska fortsätta blogga även när de tröttnar.

  Svara

  Ot: Bianca skriver att Caia ska släppa 170 nya produkter 2021. Tror ni de kommer sälja?

  Svara

   Ja. Caia säljer sjukt bra. En del produkter är väldigt bra också. Men när de ska gå internationellt så borde hon sticka ut mer med förpackningarna.

   Svara

   170 produkter när det gäller smink är ju inte så många när man tänker efter. Hon räknar säkert in antal ögonskuggor osv.

   Svara

    Låt oss anta att det är I snitt 4 produkter per frp. Då är det ändå 43 nya produkter, eller nästan en I veckan.

    Svara

    Exakt! Släpper man en foundation, en concealer och ett läppstift så har man kommit upp i typ 50-60 produkter på en gång.

    Svara

    Jag tänkte nya, som i inte redan släppta. Så inga ögonskuggor, mascaror eller spray. Då känns 170 jättemycket. Om hon inte räknar varje nyans som en av de 170.

    Svara

   Tycker Caia borde lugna ner sig lite med sina släpp, det blir liksom inte trovärdigt när varenda nya produkt är magiskt och i världsklass. Är också extremt jobbigt att hon bidrar till en sån hets att man måste köpa allt från hennes sminkmärke och det är ju inte hållbart när hon släpper saker 24/7. Det skulle bli mer exklusivt om de gjorde som hourglass som typ släpper saker men inte så tätt inpå.

   Svara

   Tror du skrev kommentaren för att få igång kommentarsfältet hehe. 170 st låter mycket så tror de kommer med annat än bara smink. Den där vattenfasta mascaran är ju kass, oduglig, tur att en influencer visat och erkänt det. Vissa som visar och hyllar har ju använt annan mascara, fått betalt osv det är så mycket fejk.

   Svara

    Nej, är den så dålig? Jag hade tänkt köpa den! Berätta gärna mer om du orkar!

    Svara

     Böjer inte bra, inte direkt förlängande heller, blir lätt lite klumpig. Blir finare resultat med många andra mascaror plus att det tar lång tid innan den torkar.

     Svara

     Nu kanske du vill ha en vattenfast mascara, jag har inte testat den från Caia men däremot har jag köpt ”vanz va va volume” (otroligt töntigt namn dock) flera gånger och det är den absolut bästa mascara jag har testat! Åtminstone jag får som lösögonfransar med den 🙂

     Svara

      Mina ögon tåras lätt, de är väldigt känsliga för minsta lilla blåst eller så. Så därför funkar vattenfast för mig. Annars hade det vart kul att testa mascaran du nämner ☺️

      Svara

      Varför har Vanessa en mascara döpt efter sig? Trodde hon va Biancas manager bara, vad är hennes roll i caia?

      Svara

       Hon är delägare.

       Svara

       Varför inte?! Spela roll!

       Svara

  Chris DElia referensen är väl rätt sunkig i nuläget?

  Svara

   GUD JA!

   Svara

   Camilla är väl oftast ganska sunkig när hon försöker vara rolig.

   Svara

   Visst har han blivit anklagad för sexuella trakasserier etc?

   Svara

  Fräscht att älska D’Elia efter allt som kommit fram om honom. Är det inte ditt jobb att hålla koll på sociala medier?

  Svara

   Vem vad har hänt?

   Svara

   Har missat helt. Har mest bara koll på svenska sociala medier. Mitt dygn har bara 24 h. ☹️

   Svara

    Har iofs funnits mer. Bara det smaklösa att smygfotografera sina medpassagerare på flygplan för att sedan dessutom sprida bilderna samt att han stjäl skämt från både kända och okända klipp…

    Och ännu mer…

    Svara

    Läs det som länkat ovan, eller googla lite själv. Ta sedan bort dina rader om honom. Klart.

    Svara

  När insta och andra portaler börjar sätta igång på riktigt med egen reklam över hela sin portal blir det nog annat ljud i lådan. Bloggare kommer nog mera att förstå och uppskatta att själv äga sin egna webbplats.

  Svara

  Det är ju inte så konstigt. Läsförståelsen sjunker som en sten och färre och färre av deras läsare orkar läsa något som tar längre än 8 sekunder. Instagram och YouTube erbjuder det som läsare vill ha.

  Svara

  Visste inte ens att hon bloggade. 😅

  Svara

   Har alltid tyckt att det är konstigt att folk blir så arga när bloggarna slutar att blogga. Tänker att det är rätt vanligt att man vill byta jobb nån gång under 12 år? Jösses jag har väl haft typ 12 olika arbetsplatser på 12 år typ 😂😂

   Svara

  Det gar val inte att tjana sa mycket annonspengar pa blogg langre? Detta ar annu en indikation pa att Bella ar ute for gott. Hennes enda seriosa plattformarju bloggen.

  Svara

   Det tvivlar jag på. Hon har betydligt mycket mer samarbeten på Instagram, särskilt i instastories där hon kan mygla med markeringen hej vilt.

   Svara

  Tycker skulle tycka det är extremt irriterande om jag var isas följare, när man för det första oftast inte fått något datum på när bloggarens ”paus” ska ta slut (vet inte om Ida specifikt sagt när hon kommer vara tillbaka) så man liksom tvingas fortsätta klicka sig in med jämna mellanrum föe att ha en chans att få veta när personen är tillbaka, det vore då ytterst störigt att efter några månader av klickande mötas av att bloggaren slutat. Då tycker jag det är betydligt trevligare att avsluta lite mer abrupt, sparar iaf läsarnas tid. Kanske vore något i stil med ”detta kommer vara min sista vecka på bloggen” det trevligaste mot läsarna.

  Svara

  Gissar att en del bloggare hänger kvar hos tidningarna för att de tjänar väldigt bra på det.

  Svara

  Magdalena Graaf har flera ggr hotat sina läsare att hon ska sluta blogga. Känns inte så seriöst. Hon verkar inte gilla att blogga
  längre och det skiner igenom. Gissar att hon fortfarande tjänar bra på sitt bloggande och på den reklam hon gör. Den dagen bloggen inte är lönsam längre så läggs den nog ner pronto.

  Svara

   Ja, det tror jag verkligen också. Det märks att hon inte vill blogga längre. Hon ger alltid en känga åt sina läsare vilket gör att i alla fall jag får en dålig känsla av att läsa hennes blogg. Jag har genuint tyckt om henne och aldrig skrivit eller ens tänkt något negativt så visst förstår jag att hon inte svingar åt mig men det känns ändå inte bra.

   Svara

   MONAs U går också på tomvarv

   Svara

    Vad har hänt med Monas hår? Ser så tunt ut. Är det pga extensions?

    Svara

   Både Mona och Maggan är ju så jävla trista nu för tiden, att de ens har bloggar kvar är underligt. Vilka läser deras bloggar? De som vill ha rabatt på Ellos? De som vill ha rabatt på plastikoperationer? Eller som vill ha tips om hur bra man mår av en gastric bypass? De som jobbar på Vid din Sida? Dit man kan skänka pengar till (som jag tycker att alla bör göra) utan att höra hur Mona utmålar sig som en stor hjältinna som står på soppkök och sedan mår så jävla dåligt över situationen våra hemlösa är i, buhubuhu stackars Mona. Klipp till hennes nästa inlägg om fillers, läppar, bryn, fransar, dotterns tragiska barndom (där hon återigen vältrar sig i sin egen ångest och bjuder dottern på besök på klinik, som om det skulle fixa hennes psyke ..) klipp till nästa klipp där hon är på mingel med bla Cissi Wallin i en knökfull lokal mitt i värsta Covid-smittan. Blir fan förbannad av att bara tänka på henne. Maggan håller i alla fall en någorlunda lugn nivå, hennes blogg är ju numera som en bilderbok utförd av någon som har en god man.

   Svara

   Både Mona och Maggan är ju så jävla trista nu för tiden, att de ens har bloggar kvar är underligt. Vilka läser deras bloggar? De som vill ha rabatt på Ellos? De som vill ha rabatt på plastikoperationer? Eller som vill ha tips om hur bra man mår av en gb? De som jobbar på VdS. Dit man kan skänka pengar till (som jag tycker att alla bör göra) utan att höra hur Mona utmålar sig som en stor hjältinna som står på soppkök och sedan mår så jävla dåligt över situationen våra hemlösa är i, buhubuhu stackars Mona. Klipp till hennes nästa inlägg om fillers, läppar, bryn, fransar, dotterns tragiska barndom (där hon återigen vältrar sig i sin egen ångest och bjuder dottern på besök på klinik, som om det skulle fixa hennes psyke ..) klipp till nästa klipp där hon är på mingel med bla CW i en knökfull lokal mitt i värsta Covid-smittan. Blir fan förbannad av att bara tänka på henne. Maggan håller i alla fall en någorlunda lugn nivå, hennes blogg är ju numera som en bilderbok utförd av någon som har en god man.

   Svara

  Jag undrar varför Therese gör ett samarbete med coca-cola, visserligen om att må bra osv, men samtidigt så köpte och anordnade väl hon en brunn till en by som inte hade närliggande vatten? Alla vet väl att coca-cola använder och pumpar slut på grundvatten i länder där det är vattenbrist 😨

  Svara

   ”alla vet väl”… snälla nej, alla vet inte bara för att du vet

   Svara

   Hade ingen aning om det och bryr mig föga.
   Tycker inte att ansvarsbördan ska ligga på slutkonsumenten utan i tidigare led. Det som erbjuds i våra butiker ska vara ok att köpa, annars ska det heller inte säljas där.

   Svara

    Håller med dig.
    Vi har redan fullt sjå att sopsortera, leta eko-produkter, äta mindre kött, mer närproducerat, nyttigare, mer näringsrikt, skippa palmolja, utrotningshotad fisk osv. Utöver allt fokus på mat ska vi hinna leva också.

    Så nej, att kontrollera varje produkt som säljs i våra matbutiker är inget vi ska tvingas prioritera för att slippa pekpinnar.

    Har man ett intresse att leta fakta så är det ju toppen om man kan visa sina upptäckter för omvärlden. Men ta inte förgivet att alla ska ha den tiden och det intresset.

    Svara

   Alltså jag orkar inte mer med dessa jävla pekpinnar överallt. Hur orkar ni egentligen?

   Svara

    Jag kommer beställa hem ett kilo barntillverkat, icke CE-märkt wishkrafs för varje gång någon jävla syster duktig dänger sin konsumtionspekpinne i huvet på mig!

    Svara

     Gör det, hoppas du njuter av kvalitén och gifterna 🤣

     Svara

   Var har hon gjort det? Ser inget på Instagram eller YouTube om det

   Svara

  Har varit i väg kom hem nu och såg att Anna book haft live 14.30 . Någon som sett ?

  Svara

   Va? Jag har ju varit inne å spanat där en gång i kvarten??? Har inte sett nån live?

   Svara

    Kom upp på min padda i allafall, fast hittar inga spår av det nu .

    Svara

    Då kanske du är blockad från hennes live 🤭

    Svara

   Jag sov och fick se notisen när jag vaknade.

   Svara

  Fler bloggar kommer försvinna. De handlar bara om samarbeten (eller ursäkta ”tips”) på träning/mode osv. Och exponering av bloggarens barn. Dessutom förekommer ständiga ”svar på tal” över varje liten kritik, och läsares kommentarer vilka inte innehåller komplimanger raderas vilket resulterar i att inläggen endast har ett fåtal gulligull kommentarer som man bara kräks på. Vart är underhållningen liksom? Samma/lika varje dag… Rätt tråkigt i längden för läsarna.

  Svara

  Bloggens tid är förbi. Tror fler och fler känner att det är fullkomligt ointressant med inlägg av typen ”sen åt jag frukost, sen gick jag och tränade sen gick jag och handlade”. Det må ha varit nytt och fräscht för 10 år sen att följa någons liv på det sättet men nu finns det alldeles för många likartade bloggar, av människor som blivit kända av att just blogga. Hon gör helt rätt som går vidare.

  Svara

  Hör till den skaran som föredrar bloggar före Instagram eller ännu värre, youtube. Men jag följer i och för sig knappt någon längre, det är egentligen bara Sandra Beijer jag går in på regelbundet.

  Svara

  OT.
  Art by CG
  Uppenbart att det är målat på ett fotoprint.
  Hårstrån från fotot kvar på högra ögat.
  Rosen täckts med banderoll och en fjäril.
  Sån fejk att måla på någon annans foto.
  https://www.instagram.com/p/B_Nw8BYnMz4/

  https://www.instagram.com/p/BrQRbuAAhe7/
  Foto – Tamara Williams
  Modell – Giuliana Alfano Graul

  Svara

   Riktigt skabbigt. Hon gör alltså noll själv (från grunden). Fyfan vilken skam.

   Svara

   Men herregud. Kontakta fotokonstnären om du orkar, så denne kan vidta åtgärder om den vill.

   Svara

   Hon har ju noll egen talang så hon har ju inget val. Måste ändå ge henne att hon är jäkligt driven men skamlös. Alla pengar hon tjänar på sin konst är igenom att kopiera!!

   Svara

  Det finns en artikel om Isabella Löwengrip på GP, men artikeln är låst. Nån som har läst och kan berätta vad det står?

  Svara

   Inget nytt. Om krisen, lite tips för andra i kris, reklam för podden.

   Svara

  Cam, kan du inte skriva om Nellie Bs nya hundvalp? Kolla kommentarerna under hennes instagram bild på hennes två hundar, den extremt oseriösa uppfödaren som är känd sen tidigare har nu anmält en tjej för förtal haha.. helt galet, men tycker det är en inlägg som hade varit bra samt lite info varför man inte ska köpa en sån här valp med denna färg, kanske kan öppna ögonen för några som inte vet.

  Svara

   Helt sjukt. Fördelen för Nellie är väl att hennes kommentarsfält på insta aldrig varit så aktivt förr.

   Svara

  Nån mer som såg Biancas instastory från inatt som hon några timmar senare raderade där hon säger ”Bögar” som nåt negativt?

  Svara

   Ja, hon sa ‘Hej alla tjejer och killar… och bögar’

   Sen pratar hon om att hon var ute med hundarna när alla andra var på efterfest vid 07.30.

   Hon lät rätt onykter.

   Svara

    Då sade hon alltså inget negativt om bögar.
    Case closed.

    Svara

     Det var nog just att hon sa ordet bögar med avsmak.

     Svara

      Det tvivlar jag starkt på.

      (väntar bara på att hennes lillebror ska ta klivet ut ur garderoben…)

      Svara

  Tyckte Liv Strömqvist och Caroline Ringskog var skojiga i sitt senaste poddavsnitt när dom pratade om Ida Warg. Började skratta rakt ut på gymmet. Minns inte ordagrant men Caroline sa typ ”Hon (Ida Warg) är en så himla rolig/spännande person. Hon liksom lever på att låtsas vara en ”ung mamma”-influencer och gör TIKTOKS för barn och allting, så är hon egentligen lika gammal som jag”! (Caroline är typ 43 :P:P )

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.