Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

 

PS. I morgon kommer det ett litet inlägg vid 05.30. 
??

599 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan vi diskutera YUMMY MUMMIES , vad tycker ni om tjejerna?

    Jag älskar Lorinska , härlig rolig tjej och påminner mig om Samantha från sex and the city hahah.

    Jane Scandizzo är gullig men tråkig

    Rachel Watts älskar hennes ansiktsuttryck och personlighet och så lik sara jessica parker från sex and the city.

    Maria är den trashigaste jag någonsin skådat. Hon och hennes mor är inte kloka eller snygga med deras old school kläder. Jag får Gunilla Persson vibbar bara att Maria är oempatisk och knäpp.

    Iva lika bortskämd som Maria, jätte konstig har inte sett mycket av henne då jag ej kollat avsnittet

      Maria är helt fruktansvärd – var osäker på om hon ens var på riktigt med sin fruktansvärda stil, fixering vid pengar och total avsaknad av sympati och vänlighet!

    Någon som gått i terapi, börjat grotta runt i sin barndom som du trott varit så bra men sen visar det sig att den förstört så mycket, att ens föräldrar inte alls varit så som du minns dom? Är så förvirrad och arg. Om någon känner igen sig, hur hanterade/hanterar ni det? Tänker på hur ni bemöt era föräldrar efter insikten eller om ni berättat för dem hur ni känner nu efter terapin?

      Jag har varit där. Jag har alltid ansett mig själv ha en vanlig uppväxt men min terapeut har fått mig att inse att nja, det är lite tveksamheter men inte så grova så man ser det. Mina föräldrar har inga missbruk, aldrig slagit mig osvosv men den känslomässiga delen har aldrig klickat.
      I början tyckte jag att det var jobbigt men min terapeut sa att jag gör vad jag vill med den känslan. Hon mena på att jag kan konfrontera mina föräldrar, men kommer jag att få gensvaret jag förväntar mig, får jag någonting ut av det? Insåg att nej det får jag inte, så jag har valt att fokusera på nuet. Jag kan skälla över dom de 60 minutrarna jag är hos min terapeut men direkt jag går därifrån så släpper jag det. Det som har hänt har hänt, att jag konfronterar mina föräldrar eller går runt och är arg kommer inte att förändra något.

      Nu vet jag inte hur er relation är idag, men min relation med mina föräldrar är bra och jag orkar inte vara arg över saker som hände för 20 år sen, det tar energi. Istället fokuserar jag på att vårda vår relation och inse att vi kommer kanske aldrig klicka på det sättet men det får vara okej. Mina föräldrar vet om att jag går hos terapeut men jag pratar inte med dom om vad som sägs där.
      Långt flummigt svar men hoppas det hjälpte något!

        Hur har man en bra relation med människor man inte klickar med känslomässigt och som man inte kan vara ärlig mot?

        Tack snälla för ditt svar, j! Det hjälpte mig mycket, känner mig inte helt ensam när jag läser vad du skriver ♥️

      Jag har kommit till många insikter som vuxen och sedan jag själv blivit förälder. Minns min barndom som trygg, men i efterhand ser jag tydligt negativa personlighetsdrag och svagheter hos mina föräldrar. Riktigt trista grejer. Ser dock inget konstruktivt i att älta detta, inget kan göras ogjort. Ser av samma anledning inte heller något konstruktivt i att konfrontera och kritisera. Det positiva i mina insikter är att jag kan hantera saker annorlunda då det rör mina barn och min roll som förebild/trygghet.

        Samma för mig, jag har kommit till insikter efter jag fick min dotter. Jag vill inte älta men känner mig arg för hur jag är idag (orolig, rädd för allt, separationsångest ) påverkar mitt liv och jag skyller det på mina föräldrar. Som j skrev, att det känslomässiga inte klickat.

          Anser också min barndom som trygg, men börjar fundera när jag läser detta. Jag är också väldigt orolig, rädd, ångestfylld, men jag har bara tänkt att det bara är så jag är (min lillebror är exakt likadan, men sen har jag 2 till syskon som inte alls har samma oro/ångest). Hur kom ni fram till att det är pga din uppväxt? Är själv mamma och vill absolut inte påverka mina barn så dom blir oroliga och får dras med ångest, inga drag som dom visar än. Skulle vilja veta hur jag kan undvika det (om jag kan undvika det) ❤

            Jag hade inte reflekterat så mycket över det innan. Jag började gå hos terapeuten i januari pga jag mådde dåligt allmänt. Vi började inte gräva i min barndom fören efter två månader kanske. Det är inget man bara hafsar igenom på en timme utan det tog många veckor innan min terapeut sa att jag har dåliga grejer med från min barndom.

              Är inte helt insatt i psykologisvängen, så rätta mig om jag har fel, men jag har uppfattat att det är lite ”ute” med psykoterapi som går ut på att älta och rota i gamla minnen. Det känns som att begrepp som acceptans och kbt (d v s att arbeta här och nu och handfast med det som är jobbigt) ligger betydligt mer i tiden.

                Tror det är olika för alla. Jag testade kbt men jag fastna inte för det, kändes som du behövde ha ett specifikt problem som psykologen kunde jobba med. Psykoterapi är mer ’flummigt’ för då pratar man fritt och psykterapeuten lägger ett pussel för en. Men tror det är jätteolika. Jag och min terapeut har haft sessioner där vi har bara pratat om bra saker i mitt liv och skrattat som två kompisar. Fastnar vi i ett deppigt ämne så säger jag bara stopp så går vi vidare.
                Men är du såpass deprimerad så det påverkar din vardag så hade jag nog rekommenderat psykolog inom kbt.

            Vi börja prata om att jag inte kan hantera konflikter, att jag inte vet hur man löser en konflikt utan att skrika. Det var ju inte så konstigt visade sig, mina föräldrar skjutsa alla konflikter hemma under mattan. Jag har aldrig sett dom bråka dom har aldrig pratat ut med mig efter ett bråk utan bara låtit mig gå in på rummet och sen komma ut när maten va klar och då va att ”fine”. Sen gick vi vidare med att jag aldrig blivit tagen på allvar med mina känslor. ”Ledsen kan man va men man rycker upp sig och bara för man är orolig över en sjukdom så kommer man inte dö.” Mycket sånt som kom upp.

              Jag (anonym 20:26) har samma erfarenhet. Aldrig sett mina föräldrar bråka (förrän de då jag var vuxen skilde sig=inte konstigt).
              Boktips: Kvinnors vrede.
              Men är det inte mer konstruktivt att arbeta med att lära dig hantera känslor på ett bra sätt än att förstå varför det är så? Jag menar att det ju kan vara en viktig insikt, men att det är viktigt att inte liksom fastna i en besvikelsen över något som inte kan göras ogjort. Tror du dina föräldrar någonstans känner till sina brister? Är det viktigt för dig att berätta för dem, för att du ska kunna gå vidare?

                Jo vi jobbar jättemycket med hur jag ska hantera känslor. Jag tror min mamma känner till sina brister för hon är väldigt stressad av att jag går i terapi, lite som ”snart kommer mitt barn få insikter och då kommer jag få skäll”

        ”negativa personlighetsdrag och svagheter hos mina föräldrar..” Men hörni.. News flash: ALLA har negativa egenskaper och svagheter, precis ALLA! Ni försöker kanske själva göra bättre ifrån er än era föräldrar gjorde, genom att undvika sådant beteende som ni anser vara problematiskt.. Men oavsett hur ni gör så kommer det finnas saker som era barn kommer ta fasta på i vuxen ålder, fundera över, kanske t.o.m behöva gå i terapi för. Det kan mycket väl vara saker ni knappt reflekterar över idag. Precis som era föräldrar kanske gjorde sitt bästa (och tyckte sig va mycket sjysstare än sina föräldrar..) och inte var medvetna om ens hälften av de misstag de gjorde mot er!

        Är nog bättre att inse att 1. Ingen är perfekt. Ingen barndom är perfekt. Ändå har de flesta av oss nog växt upp med bättre föräldraskap än i många andra delar av världen (ja självklart finns det olika grader i helvetet men om vi håller oss inom normal-spekrat av familjer nu..).
        2. Inse att hur bra du än är som förälder så finns det ändå en risk att ditt barn blir olyckligt p.ga gener, personlighet, andra omständigheter men också tyvärr p.g.a de misstag du oundvikligen kommer begå!

        Alla bör vi göra vårt bästa såklart, barnen förtjänar ju allt och lite till! Men perfekta föräldrar det får dom inte, för sådana har aldrig existerat. ? Klyschigt eller ej.

          Då det är mig du citerar, känner jag att jag måste svara på din något överlägsna kommentar. Ja, jag håller med dig om det mesta (vilket nog framgick av min vidare kommentar? Tycker dock att du gör misstaget att dra allas erfarenheter av föräldrar över en kam. Du beskriver någon form av Evergoing circle of bad parenthood. Det finns grader av uppväxterfarenheter och sådant som är så jobbigt att det inte kan sopas bort med att ingen barndom är perfekt eller att vi lever i ett priviligerat land. På din beskrivning låter det som ett faktum att ingen kan vara fullt nöjd med sina föräldrar. Det finns många som är det. Sedan finns dem som inser att deras föräldrar varit knepiga, men som rycker på axlarna och går vidare. Och sen finns dem som plötsligt (vid terapi) kommer till en omvälvande insikt kring hur deras föräldrar betett sig så pass fel att det påverkat deras psyken. Ja, alla har fel och brister, men jag tänker mig att de som skrivit ovan pratar om personlighetsdrag eller händelser som inte hör till det mest normala. Det jag kan vara skeptisk mot är att ge terapifynd kring barndomens besvikelser alltför stor betydelse, då sveken redan skett och inte kan göras rätt. Jag tror på att lära sig acceptera och att jobba aktivt med terapi kring de problem man har just nu (d v s inte älta).

            Menade verkligen inte att låta överlägsen ? my bad..

            Vet verkligen hur det känns att ha sår från barndomen. Tycker inte att man ska sopa skiten under mattan men man ska inte gräva ner sig i den heller. Jag finner själv en viss tröst i att vi alla bär på våra egna sår, det får mig att känna mig mindre ensam och hjälpte mig verkligen föe något år sedan när jag gick igenom en mörk period i samband med att jag själv blev mamma. Att inse att dom flesta har något med sig i bagaget liksom..? Men jag menade inte att förringa spåren av en usel barndom. Självklart försvinner dom inte för att man tänker på utsatta barn på andra sidan världen.

          Vill förresten lägga till en 3:a på listan:
          3. Inse att det enda du är kapabel till att förändra är i nuet. Om dina föräldrar sårar dig/går över dina gränser idag så SÄG DET, prata med dom! När du var barn hade dom makten över dig men nu har DU den. Du äger ditt liv, dina känslor, din tid. Om det är så att du bara går och är bitter och ledsen över sånt dom gjort när du var ett barn så försök kom över det! Jobba med dig själv och dina issues, inte ignorera dina känslor MEN inte heller gå runt och känna att allt är dina föräldrars fel och all is lost liksom, då kan du ju lika gärna ge upp? Acceptera att dom gjorde fel. Acceptera också att du gjort fel, och kommer göra det igen.

          Jag gick och var bitter på mina föräldrar i flera ÅR innan jag insåg att det var totalt värdelöst.. Det är ett djupt träsk att ta sig upp ur när man en gång har fastnat, så gör inte det för guds skull! Ge era föräldrar förlåtelse, utan att ge dem makten över fortsättningen på era liv.

          Puss❤️

            Även om alla föräldrar är människor och gör fel så är alla barn olika och vissa är extra känsliga och påverkas mer av dessa fel. Något som inte påverkar mig i långa loppet kan ge någon annan men för livet. Det är inte föräldrarnas fel eller gör dem till onda människor. Huruvida en genomsnittsförälder är bra eller dålig är ofta en subjektiv fråga.

      Jag har gått i terapi i snart 1,5 år och vi började prata om min barndom för några månader sen. Har precis som du också trott att jag växt upp väldigt tryggt. Lidit av ångest sen 14-årsåldern. Är idag ångestfylld, orolig, har GAD, väldigt rädd, dålig självkänsla osv osv. Insett att jag som barn aldrig blev riktigt tröstat, var alltid bara ”skärp dig”. Fick skäll för konstiga saker, typ tog för mkt smör på mackan, vilket gjorde att jag alltid var lite rädd för utbrott för man kunde inte riktig förutse utbrotten. Har idag fruktansvärt svårt med konflikter för jag blir jätterädd när någon blir arg på mig. En gång skällde en tant ut mig på Ica för jag stod ivägen och då grät jag påvägen hem. Ja du hör ju hur otroligt labil jag varit. Mycket har blivit bättre med terapi och jag har en fin relation till mina föräldrar idag. Tycker det är lättare också nu när min namn tex blir JÄTTEarg på mig att hantera det. Förut blev jag ju jätteledsen och fick ångest, men nu ser jag det mer som ett tecken på att idag mår inte min mamma så bra. Det är jättejobbigt, men för mig har det varit skönt att veta varför jag är som jag är. Skämts mycket för att jag är så mesig och konflikträdd, men känns lite bättre att veta att det finns ”bra orsaker” till varför det blev så, och nu jobbar jag och psykologen mycket på att jag ska kunna säga ifrån och sätta gränser.

    Hej jag ville höra om era erfarenheter, även om jag vet att det är olika för alla. Det gäller bristningar i graviditeten. Jag har hört att det beror på hormonens men också att det är ärftligt. Min mamma hade jätte mycket bristningar.

    Jag var gravid i 8 månader (min bebis kom för tidigt) smorde mig 2-3 ggr om dagen och fick inga bristningar. Men då gick jag ju aldrig in i den sista månaden, där det sägs att man går upp som mest, sammanlagt hade jag gått upp 20 kg.
    Har någon erfarenhet av att bli gravid igen och få bristningar i den andra graviditeten? Alltså är det vanligt att inte få bristningar i första men i andra graviditeten?

      Inga bristningar grav 1 (gick upp 11 kilo om det är viktigt?) Födde i v 42.
      Miljoner bristningar grav 2. 9 kilo upp. Födde i v 42.

      Jag hade inga bristningar i vare sig graviditet ett eller två. Har inte smörjt något mer än vanlig bodylotion. En kompis till mig fick jättemycket bristningar i sin första graviditet men inga i sin andra. Det verkar vara ett lotteri.

      Inte en enda bristning under första, men fick maaassor av lila/blå bristningar på magen under andra. Trodde jag skulle vara safe för att jag inte fick några under första, haha. Men man lär sig att leva med dem <3

      Förlåt nu är jag sån men din kropp producerar ett barn, och med det kommer tyvärr smällar man får ta. Eventuella bristningar kommer blekna, och ja det är olika från graviditet till graviditet och inget man kan påverka.

        Ja, jag vet och förstår exakt vad du menar och jag är väldigt tacksam över att jag kunnat få ett barn. Verkligen!
        Men jag är ganska ytlig och bryr mig om jag får bristningar eller ej ??‍♀️

      Fött ett barn. Lite bristningar på brösten och ena höften som numera är blekta. De få på höften kan man känna pga gropigt. Inget som stör mig eller något jag tänker på. Smörjde mig bara med vanlig bodylotion när magen började klia under graviditeten. Jag tror inte på att speciella oljor kan göra att du slipper bristningar utan tror det sitter hormonellt. Att tänker jag är mer för att lindra att det kliar.

        Att smörja tänker jag är mer för att lindra att det kliar.*

      Fick inga bristningar i nr 1, född v 38+4. Fick 3 stk ränder på magen alldeles i slutet på graviditeten med andra, född v 39+6.

        Fick inga första +8 kg födde i vecka 37+1, fick inga med andra + 13 kg födde i vecka 38+1

      Inga bristningar, fått barn i vecka 42+4 och 40+2, gått upp 18 respektive 20 kilo ? gick ner allt och lite till efter ungefär ett år.

      Det är väldigt olika! Gick inga bristningar förens i v 40 (gick över tiden två veckor). Riktigt trist då jag trodde att jag skulle slippa. De är på nedre delen av magen. Syns inte så mycket men känns. Har haft bristningar på bröst, höfter och lår sedan tonåren ändå så några fler gör väl ingen jätteskillnad

        FÖRRÄN

      Jag tror det är 100% gener. Min mormor, min mamma och jag har fött 9 barn om man räknar ihop alla. Ingen av oss har en enda bristning.

      Nu är jag ju på andra sidan och kanske eg inte ska uttala mig, men jag tycker bristningar är väldigt vackert och önskar jag hade några. Likadant önskar jag att mitt KS syntes, mitt ärr ser man ingenting av.

      För ni någon slags statistik här eller? Förstår inte riktigt relevansen i den här typen av gravid-frågor. Om jag svarar att ”ja i nionde månaden smällde det vara till, 20 bristningar på vänster skinka och två mitt på magen”, drar du då slutsatsen att det skulle blivit samma för dig? Eller vad gör du med den här informationen?

        „Vad gör du med den här informationen?” – Går folk som dig på nerverna.

      Bristningar eller Strier beror inte på om du använder kräm eller smörjer. De är genetiskt betingade bland annat.

      Bristningar under graviditeten ses som streck eller ränder i huden av varierande tjocklek och färg. De kan vara allt från ljust rosa märken som knappt syns, till djupt röda väl framträdande.
      Bristningar kan uppstå tidigt eller sent i graviditeten, vanligt är att de uppkommer mellan vecka 13-37, ett väldigt stort intervall alltså.

      Varför får man bristningar?
      Så kallade bristningar uppstår främst på magen, men även på höfter, lår, rumpa och bröst, genom att det undre hudlagret (subcutis) inte hinner med när huden expanderar, och bristningar uppstår. Att vissa får bristningar medan andra helt klarar sig beror på hormonella och ärftliga egenskaper i hudens elasticitet.

      Kommer jag få bristningar?
      Huruvida man får bristningar eller ej är till stor del vara ärftligt. Hör med din mamma och andra släktningar om de fått bristningar för att få veta om du är i riskzonen.

      Vad kan man göra?
      Tyvärr är det inte mycket man kan göra för att undvika bristningar, hur gärna man än vill att det skall vara så. De krämer och oljor som marknadsförs mot bristningar under graviditeten är verkningslösa i detta avseende. Vårt råd blir därför att inte köpa dyra krämer och salvor i tron att de ska hjälpa dig att undvika att få bristningar – det gör de inte! Därmed inte sagt att det inte kan vara trevligt att smörja in sig ändå, för att hålla huden smidig och len, och för att det är mysigt, om man nu tycker det.

      VÄLDIGT VIKTIGT ÄR ATT DU SOM MAMMA OCH TROR ATT KRÄMER OCH SMÖRJA ÄR LÖSNINGEN – INTE ANVÄNDER KRÄMER SOM INNEHÅLLER NÅGOT SOM ÄR SKADLIGT FÖR BARNET I MAGEN! MAN MÅSTE VARA SUPEROBESERVANT PÅ DETTA!

      Hudbristningar (Striae)
      Det latinska ordet striae är i grnde samma som engelskans ”stretch”, ”sträcka” på svenska – när man får hudbristningar sträcks huden ut. En vanlig anledning är att huden inte har hunnit med att växa i den takt som hudens storlek har ökat.Ett bra exempel på detta är när en kvinna blir gravid. Huden som finns på magen tänjs då ut i en snabbare takt än vad som är normalt. Samma sak brukar gälla brösten. Följden blir att huden ofta ”brister”, vilket dessutom är vanligare hos yngre gravida kvinnor.

      Det första tecknet på hudbristningar brukar vara röda eller rödlila streck som kan vara olika långa. Med tiden bleks dem till vita, mer otydliga streck. Detta kan dock ta fler år och det är väldigt vanligt att man inte blir av helt och hållet med sina “ärr”.

      Vem drabbas?
      Det är inte bara gravida kvinnors magar som drabbas av hudbristningar. Vanligt är också att huden brister när kroppens yta ökar på andra ställen, såsom på höfter, lår, överarmar, rygg och skinkor.Hudbristningar uppstår ofta fysiologiskt i tonåren när kroppsformen ändras. Pojkar får då ofta hudbristningar över axlar och armar, och flickor över höfter. Denna typ av hudbristningar avtar ibland nästan helt inom några år.

      Det är inte helt ovanligt att den som styrketränar får hudbristningar på överarmar eller andra ställen på kroppen på grund av ökad muskelstorlek. Andra orsaker till hudbristningar kan vara användning av starkt kortison lokalt under lång tid eller höga doser kortison i tabletter.

      Hudbristningar utan viktökning
      Så kallade fysiologiska hudbristningar är mycket vanligt när man kommer in i puberteten och orsaken är ökad halt av hormoner som påverkar underhudens hållfasthet. Man behöver inte alls gå upp i vikt för att få hudbristningar över höfter, lår och bröst.

      Vem som helst kan alltså drabbas, oavsett vikt, även om det är vanligare att överviktiga personer drabbas.

      Behandling
      Tyvärr finns det ingen behandling, varken lokalt eller i tablettform, eller någon typ av operation som kan ta bort hudbristningar. Den form som ses hos ungdomar i puberteten då kroppen snabbt ändrar form, kan försvinna nästan helt. Hudbristningar på mage och lår i samband med graviditet brukar också minska kraftigt av sig självt.

      Det finns inget sätt att ta bort hudbristningar. Laser fungerar inte. Det finns heller inget läkemedel som botar hudbristningar så köp inte i onödan dyra preparat som är verkningslösa. Hudbristningar brukar blekna och minska med åren. Om man opererar så blir det ärr, så en operation är inte att rekommendera. Det bästa man kan göra är att låta dem vara eftersom de bleknar och minskar så småningom.

      KÄLLOR: https://www.doktorn.com/sjukdomar/hudbristningar-striae/ https://www.blimamma.se/bristningar-under-graviditeten.html

      SLUTLIGEN. Stunt samma om du fått bristningar under graviditeten. De kommer ju för alltid påminna dig om tiden när ett liv växte i din mage 🙂

    Vilken butik har fulaste kläder enligt er?

    Jag tycker desigual
    Cassels och indiska har fula kläder. Börja ogilla Cubus ochså

      Vilken butik har finast kläder?

        Svår fråga, men älskar Tiger of Sweden, och även Karen Millen och MQs egna (Sthlm)

          Håller med på Karen millen! Sitter alltid så snyggt

        Urban outfitters?

        Finast och prisvärdast 100% Massimo Dutti. Butiker jag aldrig skulle handla kläder på p.g.a den värdelösa kvaliten är typ Vero Moda, Na-kd, Cubus listan kan göras lång ?

      Odd Molly och sedan alla egna kollektioner på Nelly/Bubbleroom/NAKD.

        Har också extremt svårt för Odd Molly koftor. Den där gulligheten. Helt ointresserad av kläder i övrigt men Odd Molly retar upp mig av någon orsak. Känns som Umbridge klädstil typ.

          Jag känner mig kränkt.

          Har inte Skäringer drivit med Odd mollisar

        Odd Molly är barnkläder i vuxenstorlek

      Monki, bara så smaklös och tacky! ?

        Gudrun Sjödén har fulast kläder

      Den ultimata förnedringen på min möhippa hade varit att tvinga på mig en outfit från Desigual.

      Avskyr Michael Kors!!!

    Jag jobbade första dagen på en förskola ( vikarie) . Jag började mitt första pass ute.. Det kom fram 3 6 åringar och sa att jag var jätte ful och spottade på mig rakt på kläderna och sparkade på mig och började skratta. Mobbade mig och sa fula saker jätte kaxigt.De var verkligen som mini tonåringar. Ful i käften för att vara i den åldern. Jag skrev det i en grupp vad jag skulle göra åt saken och ifall jag skulle prata med andra fröknarna men fick påhopp o skit men är det inte det man ska göra? Ska barn verkligen vara så ? De är även dumma mot andra barn. Ni kanske tycker jag är barnslig men blev verkligen ledsen.

      Hur barn ”ska vara” är väl väldigt oklart. Troligtvis har dom det svårt hemma. Jag hoppas att personalen på mina barns förskola har vett nog att förstå att dom måste prata med barnen, deras föräldrar, resten av personalen o försöka lösa problemet om nåt sånt händer.

      Nej, sådär ska de verkligen inte hålla på. Hade min son på snart 4 hållit på sådär vet jag inte vad jag hade gjort. Tänker på om de där barnen alltid beter sig så och om även de andra pedagogerna ser, då måste det sägas till. Troligen brist på uppfostran hemma skulle jag säga. Du har helt rätt att bli ledsen och det där beteendet är inte normalt. Tycker du borde ta upp det med någon kollega som du känner förtroende för.

      Så inte ok!!!

      Självklart ska du prata med personalen! Detta beteende är inte okej och de måste prata med barnen och dessutom måste föräldrarna informeras om vad barnen gjort.
      Vidare kan det vara bra för personalen att veta eftersom det kan vara så att dessa barn är i behov av extra resurser och då måste verkligen denna typ av händelse dokumenteras.
      Jag förstår verkligen att du blev ledsen!

    Hur tror ni influencers barn kommer påverkas av att ha förekommit så ofta i sina föräldrars kanaler i framtiden?

      Svårt att svara på. Bara de vet. Men vad som dock är säkert är att de kommer påverkas av det, tyvärr.

      Svårt att säga då många barn idag växer upp med skärmar överlag. Tillskillnad från en annan som vet hur det var innan.

        Dasha svarade nyligen på en Q&A på Instastories att hennes son på 1 år och 10 månader har cirka tre timmars skärmtid per dag…

          Ooof. Helt emot whos riktlinjer och rekommendationer.
          Och helt emot allmänt folkvett.

          Det kan inte vara sant. Måste vara provokation

            Har du sett hennes instastories? Barnet sitter alltid med ipaden framför sig. Så tre timmar per dag är nog snarare en underdrift…

          Om det är sant så sitter han nog mer framför skärm än umgås, detta påverkar en i utvecklingen bland annat tal.

            Dasha skrev i samma Q&A att hennes son inte kan säga ett enda ord, som någon annan än hon och pappan förstår åtminstone, än.

      Mer negativt av den typen av exponering när föräldern t ex diskuterar på sina sociala medier hur ens barn hanterar känslor eller konflikter än att bli uppvisade på lite gulliga, neutrala bilder. Mer negativt ju äldre de är (hur många skäms över bilder på sig själv som bebis vs som tonåring? För att inte säga nyfödda som ser ungefär likadana ut ändå) Mycket mer negativt om man exponerar dåliga sidor eller ”kritiserar” sina barn offentligt. Gissar jag. Utifrån vad jag tror att jag själv hade påverkat negativt på om mina föräldrar gjorde.

      Jämför med hur vuxna människor som får välja själv brukar välja att låta sig exponeras på en partners blogg. Lite bilder och sånt, visst visst, men inte att man bara ”här är min killes sämsta sidor, varsegod, ska vi diskutera dem?”. Och inte heller massa skryt om hur bra man är.

      Men alla andra verkar ju tycka att den värsta exponeringen alltid består av ett ansiksfoto :p

      Jag tror dom kommer få en skev bild av vad bra uppmärksamhet är. Typ Penny. Varit med sååå mycket på calles insta, var till och med på Nyhetsmorgon och blev överöst av vuxna som uppmärksammar henne. Men det är ju vuxna hon inte känner. Tänk då att vara vuxen sen och deala med att kanske ”bara” ha en partner, en handfull riktigt nära vänner och ingen av dom kommer kunna ge dig uppmärksamhet 24/7 och säga att du är rolig, snygg, bra osv. Nä, tror inte alls det där är bra.

    Vad kan man skriva för roligt på ett vykort till en treåring? (föräldrarna läser givetvis upp högt)

      Barn i den åldern bryr sig inte om vad man säger. De bryr sig om vad du gör

        Vad menar du? Jag bor långt ifrån barnet så kan liksom inte göra något haha 😛

          Du kan ju skriva vad du gjort! Typ gick ut och såg en hästa bajsa i en hage. Eller du bakade en stor god kaka som du hoppas barnet kan smaka på en dag.
          Skriv något litet o lätt och lägg istället lite tid på att måla något roligt på vykortet. Kanske en ko, ett sandslott, några ballonger, en tåra eller något annat roligt. En liten teckning är lättare att ta in för en 3åring än text.

          Klart du kan! Ring och snacka på facetime!
          Min brorson som också är tre fullständigt ÄLSKAR att leka med alla filter som finns i messanger tillsammans.
          Jag väljer ett filter och så letar han upp samma. Så sitter vi och gör fula miner åt varandra. Det är jättekul och man behöver inte säga så mycket till varandra. 😀

            Jojo det gör vi redan såklart! Men jag har hittat ett jättegulligt vykort med greta gris som jag vill skicka haha

              Rita konturerna på en Greta gris som barnet kan färglägga!

              Det är ju jätteroligt för barn att få ett vykort! Spelar nog mindre roll vad det står på det, bara en hälsning och kanske något roligt du gjort eller liknande ?

              Jätte gulligt ju! Vilken fin gest! Jag tror inte du behöver skriva så mycket, jag Har några vykort från när jag var liten som jag fick av mina äldre bröder som de skickade när de var på semester(som min mamma sparat). Där står det mest blaj ? men jag var så glad när jag fick dom!

                Tack alla! Skriver nog bara en hälsning och ritar något!

      Rita en hund eller ko som bajsar istället 🙂 Sånt går hem. Sen en liten glad hälsning också så klart.

      Min brorson tyckte det var roligt när han kunde ”läsa” själv. Jag skrev typ. ”Hej, hoppas du har ätit mycket (bild på glass) och att ni har det varmt i (bild på sol)”. Fast roligare, så klart.

        Bra ide, tack!

      Skriv stjärt (okej stavas det så?) lovar att det går hem hos varenda treåring.

      Min son på 3.5 år får ofta vykort skickade av min mormor via appen Riktiga Vykort. Han är mer intresserad av bilden än vad som står. Hon använder egentagna bilder, ofta tagna på honom vid ett speciellt tillfälle, på släktingar, djur etc. När han ser bilden startar han ofta ett samtal och vill prata om det så det tycker han är superskoj.

      När jag fyllde två fick jag en tavla av mina föräldrars kompisar där de skrivit ett rim om mig. Förstod givetvis inget då men tavlan hängde kvar i många år och jag minns rimmet, och kompisarna som försvann ur mitt liv för måååånga år sedan, än idag 🙂 /31-åringen

      köp en pruttkudde – funkar alla gånge, många gånger, under många år

      bajskorv är otroligt uppskattat i den åldern 😉

    Ska vi spela bloggbevaknings bingo?
    Säg fem saker som kommer tas upp idag.
    Försten som får rätt på alla fem vinner!

      Omg kul trååååååd!

      Jag tror något om
      graviditet
      Utbildning
      Corona
      Relationsproblem

        Hur mycket får ni i lön? Får ut 65.000 efter skatt, diskutera i små grupper

          Ja

            Haha ? grupp två här då! Hur får man ut 65 000 efter skatt och vill du dela med dig? (Till ts förstås).

              Haha! Nej jag skämtade om hur varje gång på ÖS när folk börjar prata om lön så är det galet högt (iaf för mig) tror de flesta kanske snittar på 30? 🙂

          Just nu är jag uthyrd och tjänar 54 000 kr/veckan. Får betala mitt boende själv denna vecka annars brukar mitt företag jag är anställd på betala men de har bytt nått system. Får tillbaka pengarna jag ligger ute med. Valde ett billigt men faktiskt väldigt trevligt hotell.

        Det var väldigt luddiga och odetaljerade saker.
        Vågar du gå in djupare och bli mer specifik? 😉

          Hahaha!!!! Skrattade rakt åt ditt svar.
          Du verkar ha skön humor.
          Ps. Tur jag hade svält kaffet,annars hade det blivit sprutmålat i fyra nyanser av brunt??

            Var såklart ett skämt! Får dåligt samvete om folk ser det som normalt, tjänar ni så pass good on you! Absolut ingen skam åt det ena hållet 🙂

        Ja, ngn som undrar om socionomyrket. Alltid.

      -Vad hände mellan Sanna och Maja?

      -Har Bianca och Philippe gjort slut?

      -Nåt om IL.

      -Hur går jag ner i vikt på bästa sätt?

      -Hur får jag min bebis att sova?

        Ååh få bebis att sova!! Har inte läst inlägg om det tidigate faktiskt men tips är GULD värt om nån har ?

          Lugnande, alltid lugnande. Be en nätdoktor fixa. Jeeeeeeez

            Förstod väl att det var hemliga trixet alla andra kör med ?

          Köra vagnen över ojämnt underlag

          Vänta tills de är tre-fyra år sådär – det enda som funkat för oss…

      -Hur mycket sparar ni varje månad?
      -Har blivit kär i kollegan men har pojkvän vad göra?
      -Vad har hänt mellan Maja och Sanna?
      -Vilka är bästa svarta träningstightsen?
      -Min bebis skriker jämt vad göra?

      – bästa svarta träningstightsen
      -kissar ni i duschen?
      -yrke/lön
      -borde jag gå ifrån min partner?
      -valfri sjukdom/hudutslag/suspekt lukt

      *Borde jag lämna?
      *Förskolelärare se hit…
      * Har tänkt att skaffa katt/hund…
      *Ge mig era bästa recept
      *Hur mycket tjänar ni/sparar ni?

      * min kille borstar inte tänderna
      * min läkare är elak mot mig men han är den enda i Sverige så jag går dit ändå
      * äckligaste ordet
      * vad hände mellan Sanna och Maja
      * vad ska jag köpa till barn i valfri ålder

    Boktips för barn!

    Har en kusin i 10årsåldern som har ganska gräv ADHD. Han har alltid hatat att läsa men sätt i helgen och läste i timmar. Så kul! Boken var i något slags detektiv/deckartema och jag skulle vilja låna eller köpa fler böcker i den kategorin till honom.

    Har ni några tips på sådana böcker? Ni får gärna tipsa om böcker som ni läste i den åldern.

    Ha en fin kväll! ?

      Handbok för superhjältar.

      Trevlig kväll du med!!! ?

      Min 9-åring älskar Nelly Rapp-serien och LasseMaja. Han har också svår adhd och orkar inte läsa för långa böcker eller om det är för mycket bilder. Men dom böckerna läser han på två dagar.

      Inte vad du är ute efter kanske men bra ålder för att börja med Harry Potter ?

      Den här älskade mina barn i den åldern:

      https://www.svd.se/prisad-islandsk-fantasy-19qZ

      Verkar dock bara gå att få tag på begagnad.

      Har precis köpt böckerna om Tam till min tioåring som inte heller gillar att läsa. Hon plöjde hela första samlingsvolymen på två dagar. Tydligen kände hon igen sig en del i Tam och hans problem. ❤️

      Jag vill rekommendera hela serien Dagbok för alla mina fans av Jeff Kinney.

      Även böcker skriva av denna författare https://www.alfabeta.se/forfattare/bengt-fredrikson. Han skriver om olika gåtor, mysterier och historiska händelser.

      Cecilia Lidbeck har tre helt fantastiska deckare för barn, Barnhemmet, Familjen och De försvunna.

      Petter Lidbecks deckare för barn är också bra! Speciellt serien om Signe Holm.

      Ninja Kid och De Sista Barnen På Jorden är stora favoriter här hemma, inga direkta deckarböcker men nog så spännande!

      Kung Pow serien
      https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?series=Kung%20Pow

      Våra favoriter från den åldern (både barn och vuxna) är Böckerna om Jack!! På den tiden fick vi vänta på nästa utgåva för fortsättning! Att läsa dessa böcker högt var en njutning och vi tyckte det var lika spännande som sonen tyckte det var!

      Tror nog mer på Jackböckerna, just nu.

      https://www.expressen.se/kultur/jack-bockerna-gar-rakt-in-i-blodet/#:~:text=%22Jack%22%2Db%C3%B6ckerna%20%C3%A4r%20en,som%20har%20en%20br%C3%B6drostverkstad%20(!)

      Bristningar eller Strier beror inte på om du använder kräm eller smörjer. De är genetiskt betingade bland annat.

      Bristningar under graviditeten ses som streck eller ränder i huden av varierande tjocklek och färg. De kan vara allt från ljust rosa märken som knappt syns, till djupt röda väl framträdande.
      Bristningar kan uppstå tidigt eller sent i graviditeten, vanligt är att de uppkommer mellan vecka 13-37, ett väldigt stort intervall alltså.

      Varför får man bristningar?
      Så kallade bristningar uppstår främst på magen, men även på höfter, lår, rumpa och bröst, genom att det undre hudlagret (subcutis) inte hinner med när huden expanderar, och bristningar uppstår. Att vissa får bristningar medan andra helt klarar sig beror på hormonella och ärftliga egenskaper i hudens elasticitet.

      Kommer jag få bristningar?
      Huruvida man får bristningar eller ej är till stor del vara ärftligt. Hör med din mamma och andra släktningar om de fått bristningar för att få veta om du är i riskzonen.

      Vad kan man göra?
      Tyvärr är det inte mycket man kan göra för att undvika bristningar, hur gärna man än vill att det skall vara så. De krämer och oljor som marknadsförs mot bristningar under graviditeten är verkningslösa i detta avseende. Vårt råd blir därför att inte köpa dyra krämer och salvor i tron att de ska hjälpa dig att undvika att få bristningar – det gör de inte! Därmed inte sagt att det inte kan vara trevligt att smörja in sig ändå, för att hålla huden smidig och len, och för att det är mysigt, om man nu tycker det.

      VÄLDIGT VIKTIGT ÄR ATT DU SOM MAMMA OCH TROR ATT KRÄMER OCH SMÖRJA ÄR LÖSNINGEN – INTE ANVÄNDER KRÄMER SOM INNEHÅLLER NÅGOT SOM ÄR SKADLIGT FÖR BARNET I MAGEN! MAN MÅSTE VARA SUPEROBESERVANT PÅ DETTA!

      Hudbristningar (Striae)
      Det latinska ordet striae är i grnde samma som engelskans ”stretch”, ”sträcka” på svenska – när man får hudbristningar sträcks huden ut. En vanlig anledning är att huden inte har hunnit med att växa i den takt som hudens storlek har ökat.Ett bra exempel på detta är när en kvinna blir gravid. Huden som finns på magen tänjs då ut i en snabbare takt än vad som är normalt. Samma sak brukar gälla brösten. Följden blir att huden ofta ”brister”, vilket dessutom är vanligare hos yngre gravida kvinnor.

      Det första tecknet på hudbristningar brukar vara röda eller rödlila streck som kan vara olika långa. Med tiden bleks dem till vita, mer otydliga streck. Detta kan dock ta fler år och det är väldigt vanligt att man inte blir av helt och hållet med sina “ärr”.

      Vem drabbas?
      Det är inte bara gravida kvinnors magar som drabbas av hudbristningar. Vanligt är också att huden brister när kroppens yta ökar på andra ställen, såsom på höfter, lår, överarmar, rygg och skinkor.Hudbristningar uppstår ofta fysiologiskt i tonåren när kroppsformen ändras. Pojkar får då ofta hudbristningar över axlar och armar, och flickor över höfter. Denna typ av hudbristningar avtar ibland nästan helt inom några år.

      Det är inte helt ovanligt att den som styrketränar får hudbristningar på överarmar eller andra ställen på kroppen på grund av ökad muskelstorlek. Andra orsaker till hudbristningar kan vara användning av starkt kortison lokalt under lång tid eller höga doser kortison i tabletter.

      Hudbristningar utan viktökning
      Så kallade fysiologiska hudbristningar är mycket vanligt när man kommer in i puberteten och orsaken är ökad halt av hormoner som påverkar underhudens hållfasthet. Man behöver inte alls gå upp i vikt för att få hudbristningar över höfter, lår och bröst.

      Vem som helst kan alltså drabbas, oavsett vikt, även om det är vanligare att överviktiga personer drabbas.

      Behandling
      Tyvärr finns det ingen behandling, varken lokalt eller i tablettform, eller någon typ av operation som kan ta bort hudbristningar. Den form som ses hos ungdomar i puberteten då kroppen snabbt ändrar form, kan försvinna nästan helt. Hudbristningar på mage och lår i samband med graviditet brukar också minska kraftigt av sig självt.

      Det finns inget sätt att ta bort hudbristningar. Laser fungerar inte. Det finns heller inget läkemedel som botar hudbristningar så köp inte i onödan dyra preparat som är verkningslösa. Hudbristningar brukar blekna och minska med åren. Om man opererar så blir det ärr, så en operation är inte att rekommendera. Det bästa man kan göra är att låta dem vara eftersom de bleknar och minskar så småningom.

      KÄLLOR: https://www.doktorn.com/sjukdomar/hudbristningar-striae/ https://www.blimamma.se/bristningar-under-graviditeten.html

      SLUTLIGEN. Stunt samma om du fått bristningar under graviditeten. De kommer ju för alltid påminna dig om tiden när ett liv växte i din mage 🙂

    Ni som jobbar som vikarie på förskola / lärare har ni fått konstig kommentar av era elever / barn på jobbet? Eftersom barn är för ärliga?

      Bara vikarier? Barn är konstiga, och roliga! ?

      Jag hade några finnar i pannan och ett barn kom fram och sa att jag såg ut som en prickigkorv i ansiktet. Kul.

      Jag har vassa hörntänder och ett barn frågade varför jag har vampyrtänder ?

        Åhhh det är så satans snyggt!!!

          Men gud, tycker folk det! Jag har sånna hörntänder och har alltid tagit för givet att alla alla alla tycker det är döfult. Ska genast slänga fram dom i nästa leende.

      Nä inte om mig direkt men får mycket information om vad som händer hemma hos barnen. T ex sa ett barn att mamman rakade snippan på morgonsamlingen. ?

        Fy vilket opassande ställe att raka sig på ?

          Morgonsamlingen alltså. Inte nämnda kroppsdel ?

    Var på en andra arbetsintervju igår och de bad om referenser och skulle återkomma senast imorgon. Är såååå nervös att jag får ont i magen ????

      Vad va det för jobb?? Det kommer gå bra ??

        Tack! Det är som inköpare/logisikkoordinator på ett större internationellt industriföretag!

      Lycka till! Är i samma sits så jag håller tummarna för dig. Vad är det för jobb?

        Tack! Det är som inköpare/logisikkoordinator på ett större internationellt industriföretag. Hoppas det går bra för dig 🙂

      Brukar vara ett bra tecken dock! Kommer gå bra!!

        Jag hoppas verkligen det!!

    Hur kan man inte unna Bianca sin framgång efter allt hon har lyckats med?

      Snarare, hur orkar man ha en åsikt om Bianca

        Hur kan man sitta hemma och fundera över varför okända människor missunnar en kändis framgång som en inte ens känner?
        Känns ju mer rimligt att fundera över.

        Vem är Bianca?

      Måste man ”unna” nån något? Jag har iaf inget EMOT hennes framgång, jag förstår den och tycker den är rimlig!

      Men vem fan bryr sig?
      Hur missunnar man henne den menar du?

      Lätt att lyckas när man får allt på ett silverfat.

    Några tipsade om filmen ”call me by Your name” under ett inlägg för ett par dagar/veckor. Kan någon rekommendera liknande filmer i samma stil, alltså inte speciellt om homosexuell kärlek utan mer om den där italienska flairen och dialoger. Alltså typ Filmer som ”talenter mr ripley” eller några av Woody Allen.

      Marriage Story på Netflix.

      A good year!!

      Ett rum med utsikt
      Under Toscanas sol
      Sex och Lucia (Spanien dock)

      Gah, skrev men det försvann eller fastnade i modd. Testar igen;

      1. I lost my body
      https://m.imdb.com/title/tt9806192/?ref_=fn_al_tt_0

      2. Blue Jay
      https://m.imdb.com/title/tt5912454/?ref_=fn_al_tt_0

      3. And then we danced
      https://m.imdb.com/title/tt8963708/?ref_=nv_sr_srsg_0

      Rent känslomässigt påminner dessa filmer om Call me by your name, I mitt tycke då.
      Antar att du sett Midnight in Paris av Allen?

        Tack för tipps. Ja, har typ sett alla ”nya” av Allen.

      Har du sett serien ”normal people” på SVT?

        Ej, det har jag inte. Ska kolla upp. Tack

    Har hittat en blogg på nouw som jag vill läsa (flera månader tillbaka) men det finns inget arkiv, så man kan inte trycka på typ mars 2020 utan allt ligger i en lång rad. Sidan hänger sig så det går typ inte att läsa gamla inlägg, vet någon hur man kan göra?

      Det här luktar svartsjuka ?

        Va?

      Kolla webbadressen i webbläsaren. oftast så brukar det stå en siffra där, som brukar visa vilken sida du är på. Prova att byta ut de sifforna tills du kommer till början.

        Tack, men det är inga sidor ens utan allt ligger i en långt flöde liksom:/

          Det ser ju ut som det för dig, men det är ju inte det egentligen.

          Här är ett exempel:

          Går man in på Elsa Billgrens blogg så står det ju elsa.elle.se i webbläsaren när man börjar läsa, scrollar man ner ett par rader, så står det sen såhär: https://elsa.elle.se/page/2/
          vilket innebär att du är några sidor in i själva webbsidan.

          Om du sedan byter ut 2 till t.ex https://elsa.elle.se/page/3000/ så kommer du till inlägg som har gjorts 2015.

          Så är det kanske på den bloggen också, men att det inte står page, utan bara en siffra. Byt ut den siffran tills du kommer till start och sen fortsätt byta ut siffror om du verkligen vill läsa hela bloggen.

            Fattar nu vad du menar, tack för att du tog dig tid men på nouw står det inte page2 osv av någon konstig anledning utan det står endast nouw.com/fhiusofafd oavsett hur långt man skrollar :S

    Rårörda svenska lingon ❤

      Estrellas grillchips ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

        Cola Zero ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

          Tacos❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

            Gazpacho ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

              Svennes Kaviar ❤️❤️❤️❤️❤️

                Äpplen ?????

                Pepsi max ????

                  Öl

                    Är du från norrland och har 30 i maxpuls?

                      Ursäkta petigheten men maxpuls har inget med hur vältränad du är. Din maxpuls är genetiskt betingad och går inte att ändra. Den sjunker med ca ett slag per år men det är väldigt individuellt. Ofta tar man 220 min ålder för att räkna ut en persons maxpuls som en tumregel. Vilopuls kan man däremot påverka med träning men har man en vilopuls på 30 slag/minuten är man oftast riktigt vältränad.

                      Ja, alltså jag skrev maxpuls för att jag menade det. Hade jag menat vilopuls så hade jag skrivit det.
                      Eftersom maxpulsen är genetiskt betingad så vore det inte alls konstigt att alla lugna norrlänningar hade 30 i maxpuls liksom.

                      Sluta förstöra den roliga tråden ?

                    Surströmming

                Ja! Hellre den än Kalles faktiskt.

              Ewww på Gazpacho. ?

                Inte alls! Det är hur gott som helst!

      DUNDERKLUMPEN ?

      När man börjar prata lingon och någon lackar över maxpuls. Internet ❤️

        Man kan inte göra något än att älska sådana absurda grejer!

    Någon som haft magsår? Vilka symptom har ni haft? Läkaren menar att jag har IBS men jag får inte det att stämma överens då jag ätit enligt planerna och tagit den medicin han skrev ut men hjälper inget.

      Har du gjort undersökningar för att utesluta annat och därmed fått IBS? IBS som diagnos bör först fastställas efter att du exempelvis genomfört gastro- och koloskopi för att utesluta andra orsaker till sina problem. Vet inte exakt vad du har för besvär. Jag själv har svårt IBS-D. Hade läkare som sa IBS och sen träffade jag en läkare som sa att man måste utesluta annat innan man bör sätta en sån diagnos.

        Nej, varkendera är gjorda, ett blodprov that’s it ??‍♀️ har så sjukt nu igen varje kväll att jag inte vet hur jag ska sitta/ligga/stå eller äta osv ??‍♀️

          Skulle kontakta vårdcentralen igen. De behöver utreda vidare. Speciellt om du följt ordinationer. IBS ställs som sagt med hjälp av uteslutningsmetoden. Stå på dig är mitt råd. Jag har hållit på i flera år och någonstans intalar jag mig att det inte bara är IBS jag dras med då mina besvär är stundvis extrema. Men jag genomgick blodprover, gastro- och koloskopi för snart 4 år sedan och de hittade inget konstigt då. Därmed diagnosen IBS.

      Åkte in akut med det en gång. Kräktes o kräktes o behöll inte ens vätska tillslut. Blev inlagd m dropp

      Kräktes. Behöll inte vätska. Blev inlagd efter gastroskopi på akuten. Slutade äta Ipren o likn efter det

      IBS är en klassisk slaskdiagnos. Du kör fodmap eller? Hjälper ju tyvärr inte alla heller. Skulle kräva att få göra iaf gastroskopi (ingen rolig undersökning dock).

        Måste försöka stå på mig och kräva att de undersöker vidare!

      Vilka symtom förutom smärta gör att du misstänker magsår?

      Hade du haft magsår hade det förmodligen visat sig på dina blodprover. Sår i magsäcken=blödning=lågt Hb/järn=dåliga värden. Och då hade din doktor sagt det till dig samt remitterat till gastroskopi.

    Vad tycker ni om skönhetskliniken iClinic där Paow och andra influenser hänger konstant? Vad vet ni om Kilian som äger den? Är nyfiken på om han är utbildad sjuksköterska.

      Det är han inte…

        Han påstår väl att han är det? Är inte det olagligt?

      Så sjukt low level

    Läste just att Adam Alsings son och hans fru förlorade barnet de fick vid födseln i juni. Vilken ofattbar tragedi. Extra så med tanke på vad som hänt strax innan. Tänk lite extra på vad ni faktiskt har i livet innan ni klagar på de där lite onödiga sakerna ?

      Folk har rätt att klaga ändå.

        Fast det ger en lite perspektiv nästa gång man vill klaga på att grannen har satt en för ful blomma i fönstret som man ”tvungas” titta på..

          Jo då förstår jag att du har problem ? och behöver nya perspektiv

            Vad menar du med ”du”? Jag sa aldrig att det där var något jag klagar på.

        Handlar ju inte om huruvida man får klaga eller inte, var väl mer en påminnelse om att känna tacksamhet. För vad ger en mest glädje i livet, gnälla över random grejer eller känna glädje inför allt fint man har.

      ?

      Men skojar du?! Fy faaan vad tragiskt och hemskt. Näää, fy fan.

        Samtidigt så fint på något sätt att Adam fick träffa sitt barnbarn trots allt (om man tänker så, att dom är tillsammans) ❤️

          Det förutsätter ju att det finns ett liv efter döden

            Låt Anonym 20.29 tro på att det finns ett liv efter döden 🙂 Jag är inte troende men jag tror det finns ett liv efter döden/att man får träffa dom man älskat.

              Tycker du att jag propsar på att 20:29 ska tro på något annat?
              Jag försökte bara påpeka lite fint att personen tog för givet att alla delar den tron

      Var står det? Hittar inte någonstans

        Ida Alsing har skrivit om det på sin instagram.

    Vad ångrar ni mest i livet? Utbildning etc.

      Jag ångrar att jag la 3 år på kulturvetarprogrammet för jag inte visste vad jag ville plugga för nåt. Tyckte det kändes SÅ VIKTIGT med kandidatexamen. Idag har mina vänner med bäst jobb antigen ingen utbildning eller en KY-utbildning i ryggan. Själv har jag sjuka studielån och ett jobb jag hatar som en död apa skulle kunna klara av.

        Samma här! Jäkla Kulturvetarlinjen! ?
        Har också ett pisstråkigt jobb OCH studieskulder.
        Ja ja, kan iaf slänga mig med termer och begrepp inom konst och film. ?

    ?

    Vad har ni för klädstil?

      Påklädd.
      Och varm, alltid för varm ???

      Kontorsklädstil – skulle dock vilja göra den mer edgy men vet inte hur!?

      Könsneutral

        Typ neutral uppvuxen emo? Haha. Blir mycket svarta jeans med t-shirt eller skjorta + “fräscha” skor. Typ Air force 1s eller ankel-boots. På vinterna alltid ackompanjerat med skepparkavaj och stor mjuk halsduk 🙂

          Uppvuxen emo? Emo är väl inte neutrala i sin stil? ?
          Klär mig enbart i gråskaliga kläder då jag är i gråzonen, varken svart eller vitt, varken man eller kvinna. Jag är hen!
          ??????

            Det står inte neutral, det står KÖNSneutral.

            Som Häggosyrens ”transvestitens väg” från mangan One Piece.

      Jeans och skjorta. Vid kallt väder stickad tröja över. Jag trivs bäst när jag inte sticker ut eller ”syns” så mycket. Diskret med prydlig, typ.

      Jag har ett väldigt baby face, så det känns extra viktigt att se professionell ut.

      Har ingen så jag går alltid i svarta kläder från HM eller Lindex ? så tråkig

      Så mycket kläder på mig som jag hittar-stil! Fryser alltid!

      Numera ingen direkt stil kanske, är för bekväm med heltidsjobb och barn. Har arbetskläder på jobbet så drar på mig ett par jeans och första bästa tröja för att åka till jobbet.

      Privat så blir det mycket klänning. Tidigare tighta, numera lösare, längre eftersom det är bekvämt och finns mkt i butikerna. Till det sneakers och jacka samt keps eller mössa. Med lite smink och fixat hår kanske den man kallad mom-chic 🙂

    Vill så gärna klara utbildningen jag precis börjat men hamnar efter hela tiden och kommer inte igång med plugget ordentligt! Ska utredas för ADD (av andra orsaker), det kan vara det som försvårar för mig eller så är jag bara dålig på att plugga..Känns som jag måste hoppa av. Någon som fortsatt en utbildning trots kuggade tentor? (inte haft tenta än men känns som det kommer gå åt helvete) Vet inte hur jag ska göra 🙁

      Det är inte hela världen att göra om tentor. <3

        Kan tillägga att en tenta som jag blev underkänd på, fick jag sedan VG (högsta betyg) på när jag gjorde omtenta. Man lär mer med tiden, och nerver släpper mer och mer med tiden också. Jag vet hur det känns att vilja klara allt perfekt- men det är verkligen onödigt att sätta den pressen på sig. Det är vanligt att bli underkänd och göra om tentor. Lycka till! försök planera och sätt påminnelser på det du ska göra. Det löser sig nog.

        Läs en bok om studieteknik och försök planera så gott du kan, men försök inte planera ALLT, sätter du för höga krav på dig själv så kommer du inte orka med vardagen. Men ta till dig det, att MÅNGA kuggar tentor och gör om tentor. Det är vanligt.

          Tack snälla för din kommentar, det känns lite lättare nu <3

      Eh ja! Jag kuggade flera tentor varje år de två första åren men sen så trillade poletten ner och jag satte alla tentor (ordinarie och omtentor) tredje och sista året. Ge inte upp!

        Vad var det som förändrades?

          I mitt fall var det nog att jag kunde se slutet på utbildningen och att jag fattade att jag behövde dom där tentorna för att kunna plocka ut en examen. Men jag träffade också en kille som stöttade mig otroligt mycket så det bidrog nog också 🙂

        Tack snälla!! Bra jobbat av dig <3

      jag misstänker också att jag har ADD, har otroligt svårt att fokusera och jobba oavbrutet. Hur kan man undersöka det?

        Via en utredning på psykiatrin.

      Klarade typ ingenting av mina studier första året och när jag skulle påbörja fjärde och sista året hade jag ca 40 hp eftersläpande. Slet som ett djur och blev klar i tid 🙂 Noll studieteknik var det som var problemet för min del så om du är dålig på att plugga skulle jag rekommendera att du får hjälp med just det.

        Grymt! Måste man bli klar i tid, finns det någon tidsbegränsning?

          För min del (annan Anonym, men som skrev tidigare att jag kuggade flera tentor första och andra året) känner jag inte till någon tidsbegränsning! Jag vet folk det tagit 7 år istället för 5 år att bli civilingenjör och folk som läst en kandidat på 4 istället för 3! Det enda som är kruxigt är väl att kurser kan bytas ut så om man har någon kurs från ettan eftersläpandes är det ju inte säkert att den går så du kan skriva tenta på den efter tre år liksom.

          var inte tvungen att bli klar i tid, men för mig hade det känts som ett stort misslyckande om jag inte blivit det.

      Det är väldigt få som går igenom en hel utbildning utan att bomma några tentor 😉

      Har du några studiekamrater som du tycker om att studera tillsammans med? Det är typ det viktigaste tänker jag för att studerandet ska bli trivsamt. Kanske lite svårare under coronatider, men om du hittar/skapar en liten studiegrupp som har för vana att ta något grupprum och studera så är det ett stort framsteg!

      Annars pratat lite med studievägledaren? De brukar kunna svara på alla frågor. Och läst lite om studieteknik för högskola? Det handlar mycket om att skaffa sig goda vanor 😉

        Tack, jo finns några jag kan plugga med men blir svårare när typ allt är på distans. Jag har läst allt om studieteknik men har väldigt svårt för att följa rutiner och koncentrera mig längre stunder tyvärr..

    Jag trodde först Selma satt och ylade. Men ser nu hon solar sig. Ha en bra kväll allihopa. ???

    90 talister .. saknar ni inte gamla goda tiden.
    När man kollade på Adam och Eva på lördagar, missade man så fick man vakna tidigt för att kolla repriset. Alltså saknar barndomen vi hade det så bra.

      Eva & Adam ❤ vara med i Läslusen, läsa Starlet och sen Frida…

      Min barndom sög så relaterar inte. Men det är jätteok att vara nostalgisk och sakna barndomen, har du kanske vänner från den tiden du kan återuppleva minnena med? 🙂

      Jag saknar Disneydags och Doug!

      80 talist – när man alltid skulle vara hemma bänkad framför tvn kl 18 för då var det Björnes magasin ?
      Och när Nintendo 8-bit släpptes!!

        Björnes Magasin??? gillade även jag som 90talist!

      När man vakna för tidigt så man var tvungen att vänta tills TVn sattes på och så var det typ Pokemon och Sailor Moon ?

    Hallå har ni tänkt på att det inte synts till någon alkohol hos Sandra Beijer på länge? Hon var ju ändå en som ofta drack vin och romantiserade alkohol förut. Kan det vara bebis påväg?

      Orkar verkligen inte följa henne längre. Tycker hon har blivit så tråkig. Och så hatar jag lite grann att hon är så rik.

      I så fall blir det till att avfölja! ???

        Ja verkligen… Hoppas inte!

        Känner likadant! Hoppas inte! Eller visst, om hon vill det så är det ju elakt av mig att hoppas på det motsatta. Men så skönt med en influencer över 30 utan barn. Så tråkigt innehåll som publiceras efter man blivit förälder. Fattar att det blir så, åtminstone i början, men kan ändå inte låta bli att känna så. Snark på amningscontent! Sedan tycker jag iochförsig det inte är nice att spekulera om andras graviditeter.

          Jag känner exakt likadant! Hon är den enda som går att läsa nu för tiden. Hoppas att hon vill förbli barnfri.

      Nä tror bara det är slump. Hon och B har varit ihop i 8 månader och bor i olika städer. Tror det dröjer minst ett år eller två.

        Om det ens händer. Vill hon ha barn?

          Nä men man kan ju ändra sig? Obs jag har inga barn, är över 30, vill ej ha barn men är medveten om att jag kanske tänker annorlunda om 1, 2, 5 år??

          Vet att hon skrev något om att barn när det tagit slut med killen innan B så tanken verkar finnas i alla fall

        så jävla gulligt par dock. stött på dom någon gång och de var så jäkla lika tillsammans i sätt och verkade så glada i varandra.

          Ja de är ju nykära så.. ?

      Verkar dumt.. De har bara varit ihop i 8 månader…

      Men hallå sluta spekulera i graviditeter.

      Hon la upp vinglas häromdagen

        Men är du säker på att det var vin i glaset? Det kan ju också ha varit persiko-iste från Lidl.

          lägg aaav vad gott det lät med persiko-iste!!!

          Oförskämt att anta!

      Definitivt bebisvibbar. Tror faktiskt just Sandra Beijer som mor skulle kunna vara intressant och bjuda på annars ovanliga vinklar och inlägg?

    Planerar att sluta äta mina mellanpiller Cerazette när denna karta är slut på lördag. Vill testa hur jag mår utav preventivmedel, men är också inte helt främmande för att eventuellt bli graviditet. Hur har ni andra mått när ni slutat med p-piller/mellanpiller? Eller har ni inte känt nåt alls?

    En annan fråga, hur lång tid tog det för er som slutade att bli gravida (om detta var syftet vill säga)?

      Jag kände ingen skillnad. Slutade med p-piller augusti -17 och blev gravid i november -17. Hade tagit minipiller och p-piller 14 år då.

      Mådde så mkt bättre. Tog två veckor sen var jag mig själv.
      Hello sexlust och hello dildo

      Kände ingen skillnad alls.

      Åt cerazette i ca 15 års tid, slutade i början av året då jag av en slump började läsa mycket om biverkningar och insåg hur mycket som jag i så många års tid trott var normalt kanske inte var så normalt. Tog mig ca 2,5 månad innan mensen kom igång och första månaden var jag så skengravid att det var läskigt. Jag är en helt annan person nu, glad, lugn, har fått tillbaka min sexlust och mår bara så bra! Tidigare var det liksom en gråzon jag levt i, arg och lättirriterad, ingenting jag heller tänkte på eftersom det kommit smygande sakta, sakta. Nyligen upptäckte jag en knöl i bröstet vilket visade sig vara ett flertal cystor, enligt läkaren var det mycket möjligt att dom kommit nu efter cerazetteslutandet och jag blev varnad att aldrig ta någon form av hormoner igen. Är jätteglad att jag slutat med skiten men sörjer faktiskt över hur många år jag proppat i mig hormoner och förstört för mig själv. Förstår att p-piller är bra på sitt sätt men samtidigt funderar jag på hur vi kvinnor matas i att proppa i oss sådant som inte är så bra för kroppen.

      Mådde fruktansvärt illa i 1-2 veckor, fick tvinga i mig mat. Hade gått på Cerazette i 10 år då, slutade för att jag ville se hur jag mådde utan dem en tid, märkte ingen skillnad så nu går jag på dem igen då jag inte vill bli gravid ?

      Jag hade haft Cerazette i 10 år, slutade för att jag ville bli gravid. Hade hört att det kunde ta upptill 6 månader innan kroppen ställde om och mensen kom tillbaka. Blev gravid typ samma dag som jag slutade. Snabbaste 6 månaderna i mitt liv!

    Vad tycker ni om UnderbaraClaras sågning av Sofia Woods röst? Även om jag till viss del kan hålla med tyckte jag den var rätt taskig

      Gud vad det tjatats om detta idag!! Är du personen med rösten själv?

        Vänta bara, snart drar någon upp Sanna Guidoetti och vem fan bryr sig… :/

      Hurdan röst har hon?

        Och framför allt, vem är hon? ?

      Kanske var lite elakt, fast också ganska roligt. Skulle dock inte säga att de sågar henne. Hennes Stockholmsinfluencer-kompisar rycker ut till hennes försvar och kommenterar på UCs Instagram och Elsa Billgrens man kommenterar att ”de har de bästa rösterna”.

      Jag är yngre än dessa personer och undrar hur de klarar av att fungera i världen? Det är som att de är 5 år gamla och att någon på förskolan varit dum.

      Lite elakt kanske men sant ju. Och ganska kul också.

      Jag har inte lyssnat så borde väl inte uttala mig ? Men har läst kritiken. Känner väl främst att Clara är väldigt dålig på att ta kritik, inget nytt där. Hade varit schystast att be om ursäkt och säga att man gick för långt och låta det vara så. Blir någon ledsen är det inte okej! Samtidigt kan jag inte låta bli att sucka lite över hur känsligt allt ska vara också, att alla Sofias vänner ska gå i försvar och höja henne till skyarna. Blir lite skämskudde, samtidigt som det säkert är fint egentligen. Kan inte heller låta bli att tänka på hur mycket sådant här som pågår jämt i manliga poddar utan desto större uppståndelse. Jag erkänner att jag kan tycka det är lite roligt att det drivs med folk ibland. Vill ju inte egentligen inte säga att lite får man kanske tåla, men kanske jag tycker det nånstans ändå. Men visst en ursäkt hade kanske varit på sin plats istället för att bara slå ifrån sig kritiken.

    Har du blivit dåligt bemött av en polis? Kan du berätta?

      Ja, absolut. Och jag är polis.
      Finns idioter överallt.

      Nej. Inte ens när jag var en extremt kaxig och uppstudsig fjortis som åkte dit för stöld.

      Nej, de har varit väldigt bra.

      Nej. Däremot borde polisaspirant Bareq Ahmed Sami (googla!) inte bli godkänd.

        Säger bara en SD-supporter

          Nope, AfS här.

            Gå och lägg dig

              Nej, tack. Jag är klarvaken.

                Jomen tjena

      Blev stannad en gång och den ena polisen flög ur bilen med sån dålig attityd. Hade träffat på honom förut och då var han trevlig så förklarade att jag tyckte att hans bemötande var dåligt och han erkände att han låtit tidigare träff med människor den dagen påverkat honom och så bad han om ursäkt

      Yes. Vid flera tillfällen.

      Ja, svenska poliser (förlåt är själv kvinna) men framför allt kvinnor är sjukt otrevliga. Jobbade på bank bakom skyddsglas och flera tjocka dörrar, in kommer en sjukt otrevlig kvinnlig polis och typ skäller ut mig för att vi har en gatupratare (som jag inte hade något att göra med) som tydligen inte fanns tillstånd för (stort nationellt företag). Kunde varken ta mig ut för att ta in eller bemöta det hon sagt eftersom varken jag bestämt att den ska vara där eller ställt ut den. Man kan bemöta människor med respekt och vara trevlig innan man har värsta attityden, sen fattar jag om jag varit uppstudsig men innan jag ens haft en chans att säga något var hon otrevlig. ?

      Varför är det alltid någon som frågar om poliser? Är du samma person? Har du en fetisch på polishistorier?! Hur kan det vara så intressant med poliser?!!?!?! !!!!!

      Polisen har väl inte tid med vanligt folk? Dom har fullt upp med att sitta på knä och jaga pensionärer som skrivit något på Facebook.

      Hehe jag kommer att tänka på ett tillfälle i mina tonår, lite skrattretande såhär i efterhand för han var en riktig idiot.
      Jag hade bestämt mig för att anmäla en form av sexuellt trakasseri efter att funderat över det ett tag. Blev mottagen av en gubbe och fick komma in på hans kontor. Han visste ungefär vad det handlade om men inte vad jag varit med om än. Vi satte oss vid skrivbordet och han sa, på riktigt: ”nu låter jag dörren vara öppen ut i korridoren, annars kan ju du fantisera att ihop varsomhelst hänt här inne…”.
      Han är säkerligen pensionerad nu och förhoppningsvis död och begravd.

    Ni som jobbar som timvikarie
    på antingen

    Förskola
    Skola
    Eller äldreboende etc.
    Hur ofta blir ni bokade?
    Hur mycket tjänar ni i timmen?

      För tio år sedan fick jag ut 12 000 om det hjälper alls.

        Vilket jäkla kanonsvar!

      Skola; 165 kr per h. Men då är jag snart färdig med lärarutbildningen. Tror folk utan lärarutbildning/erfarenhet tjänar mindre.

        Samma ut per timme.

      Jobbade som timvikarie inom vården innan jag fick fast tjänst. Tjänade 120kr/timme som outbildad. När jag var färdig undersköterska fick jag 140kr/timme istället. Blev bokad nästan varje gång jag la mig tillgänglig.

      Det kan skifta såååå mkt. Början på skolstart och under vintern då många är sjuka så kan man få ihop en vettig månadslön. Sen kan det gå veckor utan att bli bokad.
      Är du i vården är det kanske bra att gå bredvid på fler än ett ställe för då ökar ju även chansen att bli bokad. Borde funka på liknande sätt i skolan.
      Nu ökar ju Corona igen så då lär du behövas.

        Tjänade från början typ 118. Relativt bra ob på storhelger.

      Timvik på hemtjänsten. 131 kr/timmen. Har schema från oktober-mars/april, just nu vikarierar jag för en kollega som är sjukskriven. Tjänade tidigare 140 kr/h.
      Jobbar 75%, tjänar ca 10k, beror lite på.
      Utan schema så blir jag ofta uppringd när jag vill jobba samt helger.

    Har skaffat Tinder för första gången. Vad bör man tänka på? Är ute efter något mer seriöst och så

      Måste man koppla ihop tinder med facebook?

        Nej tack och lov inte

      Spelar de svåra så skit i dem och du ska inte alltid behöva leda konversationen. Var inte rädd att skriva först -det upplevs bara som positivt. Tänk också öppet, är lätt att man fokuserar för mycket på bilder och profiler, när det kan finnas mycket bakom. Tips också att lägga till på snap eller Instagram för att verkligen se om det är rätt person bakom, plus att man lätt kan få en mer verklig bild där.

      Är nog de saker jag tänker på först när jag sitter här i soffan bredvid min sambo som jag hittade på tinder. En sådan där matchning där vi satt ihop från första dejt. Sen att det var en väg dit är en annan historia. Men önskar dig all lycka till ?

      Var inte så kräsen i första sorteringen.

      Ta det bara lugnt är mitt råd. Sitt inte och slentrianswipea, utan ta ett par stycken och testa att kommunicera med alla du får träff med. Håller du igång konversationer med fem stycken och märker att ingen känns intressant att träffa, ta fem nya. Ta det lugnt och ge det tid så är det lättare, tinder är så stressigt upplagt så det är lätt att dras med i stressen, ytligheter och FOMO-effekten. Träffade min fästman med hjälp av tinder.

      Var inte för ytlig! När jag hade tinder tänkte jag ”oj vad märkliga ögon” men vi matchade och idag har en vi en bebis ihop. Älskar hans märkliga ögon idag ❤️

    Jag tappar hår! Har ni något bra tips för vitaminer eller liknande för att minska håravfall.? Jag tappar så mycket hela tiden, och framförallt när jag duschar. Tacksam för tips ❤️

      B12 skulle kunna vara något. Men håravfall kan ju också bero på annat än vitamin-/mineralbrist, tex sköldkörteln. Om man har råd har tex Werlabs tester för att kunna kolla upp om man har brist på något bl.a. Inte alltid VC tyvärr vill ta såna prover, men man kan alltid höra om man vill.

      Är du vegan?

      I vilket fall, gå till vårdcentralen och be om hjälp. De tar relevanta prover.

      Ät mer kött.
      Det rådet fick jag av min frisör och det hjälpte jättebra.

    Hur mycket pengar lägger ni på frissan? I vilken stad? Hur ofta?

      Usch 18-1900 ca var 3e månad, Umeå. Har långt, tjockt, blonderat hår som behöver underhållas..

      Typ 200kr om året.

      1800 två gånger om året…ja jag borde absolut gå oftare till frisören.

        Stad: Trollhättan

        Oftare?! Gått typ 2 ggr på 5 år ?
        JAG borde gå oftare ?

        va? lägger ca 900 spänn på kvartal och det tycker folk är dyrt (beredd att hålla med)

          Det blir ju lika mycket för dig och mig på ett år dock. Jag klipper och färgar, därav priset.

      600 kr typ vart 5:e år.

      2070kr för tre klippningar/år. Sköter min egen färg, haha. I Eskilstuna är det.

      Klipper mig själv sedan 5-6 år tillbaka. Page, färgar hemma. Ser bra ut! Inte perfekt men äh. Började klippa som student och fortsatt med det..

      780 ca fyra gånger per år, Stockholms innerstad. Bara klipp, aldrig färg.

      Jag lägger 4000 varje gång och går kanske varannan månad. Bor i Stockholm. Har långt tjockt blont hår som jag lägger slingor i och tonar.

        Och ibland lite blow drys emellan utöver det!

      250 kr/högst 4 ggr per år.
      Liten håla i Norrland.

      Ca 1700 när jag ej klipper och 2300 med klipp. Går ca 4 ggr per år och 1-2 av dom är med klipp resten utan. I Umeå.

        Kan tillägga: har inte speciellt tjockt eller långt hår men gör slingor, nyansering och brukar även göra någon kur för att vårda håret varje gång jag är där.

      Göteborg 12.800kr går 4 gånger per år. Har ett medellångt hår och det som görs är klipp och slingor.

    Nån annan som är trött på livet? Har 5 år+ utbildning, bostadslån och fast jobb. Så det är svårt att bara säga upp sig och göra något helt annat. Trodde jag skulle träffat en partner by now och ha en annan typ av liv, men här sitter jag med bostadslån som ska betalas varje månad i corona-epidemi så kan ju inte bara säga upp mig och fly landet precis…

      Ja trött på livet och tror faktiskt grundorsaken är corona … har partner och 2 småbarn men känner mig inlåst i mitt eget liv, vi kan inte få barnvakt, vi kan inte få speciel avlastning och vi hindras dessutom från att hitta på skojiga saker inomhus som åka till köpcentrer etc.

      Tror dock inte bostadslånet är ditt problem; du behöver något att sträva mot och inte fly ifrån… Vad drömmer du om att göra? ?

        Samma här! Försöker ”njuta” med familjen på helgerna nu när vädret har varit bra men vill bara fly med min sambo till nån trevlig stad och dricka öl hela dagen och sova hela natten ?

          Åh det hade varit GULD ?

      Du kan ju sälja lägenheten så slipper du ju avbetalningen.
      Men jag håller med. Livet känns otroligt meningslöst för det mesta.

    Michaela Fornis samarbeten på stories ? varför pausar hon alltid några sekunder innan hon börjar prata

      Eller hur så otroligt stel

    Hade min tredje arbetsintervju för ett företag igår. Presenterade ett arbetsprov och de var supernöjda med mig. De gillade både hur jag löst caset, hur jag presenterar och hur jag är som person. Jag skulle passa väldigt bra i teamet. Men så har tydligen en person ”kommit in från sidan” som rekryteraren uttalade sig, som kommer från det land där deras marknad är som störst. Den personen fick därför jobbet och jag blev bara så sjukt besviken och arg. Andra gången jag i princip kan ta på det och sen poff.

      Fyfan lider med dig. Sånt där suger. Något bra att ta med sig är ju iaf att du gett ett gott intryck, kanske kommer andra möjligheter eller så gör just denna erfarenhet att du får nästa jobb. Jag hoppas fan det, för vet hur de känns och hoppas så det kommer något bra i din väg!

        Tack!
        Har sagt att just idag får jag vara besviken och arg. Suger att väljas bort för något som man inte kan påverka själv bara. Imorgon är en ny dag.

    Har nu min första hemtenta på min masterutbildning. Jag har spenderat dagen med att planera mina svar, slagit i litteraturen och gjort en plan. Men, jag känner att det är för lätt. Min studiegrupp känner samma sak, hur stor är sannolikheten att det antingen är en lätt tenta, eller att vi missförstår allt?

    Nån som är vän/bekant/ovän/före detta vän med Elin Molimenti och sitter på något smaskigt skvaller om henne eller hennes man? Att läsa om henne här på BB är det absolut roligaste.

      Men gud fan vilken creepy kommentar.

    Vågar du står för var du står rent politiskt om den diskussionen uppkommer, säg, bland kollegor, vänner, m.m.?

      Ja, såklart!
      Vem gör inte det?

        Jag gör det inte. Jag hade blivit socialt utfryst.

          Samma här. SD men säger att jag röstar KD.

            Pest eller kolera.

              Hellre död än röd. Har läst Doktor Zjivago.

                Gillar du inte semester, sjukförsäkring, medbestämmanderätt…?

            Varför gör du så för?
            Varför röstar du inte på KD och ett riktigt parti då?

              De är för mesiga. Lutar mer åt AfS, men SD får duga så länge.

                Riktig vitmakt-mys alltså!

                  Nej, vill ha ordning och reda, inte dagens kaos.

                    Du tror att du kommer att få ordning och reda genom att slösa din röst på ett enfrågeparti?

                      Först måste vi ordna dagens största problem. Sedan kan vi ta itu med alla de andra.

                      Vi har inte bara ett problem. Skulle man bara fokusera på det du tycker har mest prioritet skulle landet kollapsa totalt.
                      Man måste liksom ha åtminstone lite fokus på allt det andra också för att landet inte ska gå under.
                      De partier du håller på har inte en plan för det andra utan kör bara metoden ”vi kastar upp massa bollar i luften och ser vilka vi kan fånga”. Det är inte sättet man leder ett land på.

                    Oj, du är så NAIV.

                Herregud…

            Samma här ?

          SD?

        Alla som inte har main-stream åsikter?

          Mina åsikter är inte alltid så mainstream. Ändå står jag för dem.

            Är de pk? Upplever att långt åt vänster är betydligt mer socialt accepterat än åt höger.

              Det är ju för att de som bestämmer vad som är pk eller inte är vänster.
              Men nej, jag är inte vänster

              Mm vänsterpartiet kommunisterna är såå mycket bättre ?
              Att hata SD är bara populism. Gå in på deras hemsida och läs. Ändrats mycket senaste åren. Minns att jag för några år sedan läste om deras jämställdhetspolitik och de skrev om ”kärnfamiljen” osv. Rätt sjukt tycker jag. Nu står det om hbtq frågor på ett mer positivt sätt.

                Bara fernissa.

      Nej

      Njae… Vågar stå för för jag väl men tycker inte det är lämpligt att snacka politik när som helst.
      Jag har även väldigt tydliga vänsteråsikter och kan faktiskt förstå att vissa blir förvånade.

      Under kommentarerna om Cissi Wallin igår var det någon här som kallade sig marxist. Hur kan man vara det idag med tanke på misslyckandet i Sovjet?

        Nej jag förstår inte heller. Då har man inte så bra koll på hur vi människor fungerar tyvärr.

        Är inte marxist men det är väl som vilken ideologi, trosuppfattning, utopi som helst. Om man ska ta alla realexempel på alla ideologier och utopier blir vi kvar med: ingenting. Ingenting fungerar i verkligheten. Inte ens svensk demokrati håller för allt.

        Marxisim i Soviet Unionen (leninism, stalinism och post-stalinism) var inte direkt det som Karl Marx hade i sina tankar. Det går t.o.m. hävda att Soviet Unionen var kapitalist – istället för enskilda personer/individer var staten ägare till produktionsmedlen -> kapitalist stat.

          Ha ha. Väntade på den kommentaren. Lite som att säga att Adolf inte var någon riktig nasse …

            Förstår inte din kommentar. Marx var kommunist men den filosofin som han företrädde delades inte av Soviet Unionen. Soviet Unionen var värre med sin ”kommunist”-filosofi. Det var en klass som roffade åt sig all produktionsmedel medan andra fick knappt ens smulor. Det såg man ju när Soviet föll ihop: de i makten behöll produktionsmedlen.
            Adolf var en riktig nasse.

              Varför skriver du ”Soviet Unionen” när det uppenbarligen inte stavas så? Tänkte du att personen ovan hade stavat fel och skulle rätta till det? Det stavas Sovjetunionen -.-

      Yup

      Jag säger bara att jag står till höger (om jag får frågan). Förstår inte varför man ska diskutera hur man röstar, det är ju ytterst privat. Men så pratar jag ogärna pengar också.

      Jag är superkonservativ och står för allt jag tycker, däremot uttalar jag mig endast om jag blir direkt tillfrågad och startar själv inga politiska diskussioner utanför familjen.

        (tillägg, talar inte om för någon hur jag röstar, tycker det är en fin svensk tradition att hålla det för sig själv/ 21:23)

        Jag är också konservativ. Har varit ett problem de senaste åren när jag träffat nya killar.
        Folk är så ängsliga och känsliga. Allt är svart eller vitt och inget kan problematiseras.
        För några veckor sedan gick jag på en date. Jag tänkte vara tydlig direkt om ämnet politik/värderingar skulle komma upp.
        Det är så onödigt att mörka och sen bli ovänner ett halvår senare.
        Mycket riktigt, jag fick en fråga och sa i all enkelhet att ”jag är konservativ”. Hans chockade ansikte…och svar: Är du SD???
        Detta är alltså tiden vi lever i. Om man säger till en normalbegåvad storstadsman i medelåldern att man tänker konservativt i ekononomiska, sociala och globala frågor så är man SD eller Hitler. Finns liksom inga andra graderingar. Vi kommer inte ses igen. 😉

          Känner verkligen med dig. Jag anser ju att SD är väldigt liberala så du kan ju tänka dig ? hoppas du hittar någon du klickar med värderingsmässigt, det är nog svårt att leva med någon som har helt annan uppfattning om rätt och fel än en själv.

      Ja absolut. Personligen tycker jag det är väldigt konstigt att inte kunna stå sin åsikt och argumentera för den.

      På jobbet startar jag dock inga debatter. Jag är chefen och vet att många tycker det är jobbigt att gå in i en diskussion om politik och vill inte att andra anställda ska tycka att det blir är jobbigt om chefen har helt andra åsikter än de. Ibland finns de som uttalar sig om saker de absolut inte har någon koll på och har åsikter kring detta som strider mot mina. Brukar låta det vara om det inte är så att det är direkt rastistislkt/homofobiskt/sexistisk. Då tar jag personen åt sidan direkt och pratar med den. De personer jag vet tycker det är kul att diskutera diskuterar jag dock gärna med om det är de som tar upp något till diskussion

      I min familj pratar vi inte politik, har gjort det en gång och det spåååååra. Jag och syrran är röda alla andra blåa ?????. Jag är öppen med att jag är röd, gillar dock inte att gå in i diskussioner eftersom att ingen är intresserad av att byta färg så det ger mig inget annat än huvudvärk eftersom vi har så olika människosyn. Min mamma däremot har jag ingen aning om vad hon röstar på. Hon är så sjukt hemlighetsfull, men skulle gissa att hon är i mitten men lutar åt rött haha.

    Tycker Skims (kim kardashians) underkläder och pyjamaser ser så sjukt sköna ut!! Någon som har testat? Eller kan rekommendera något liknande?

      javisst har i alla olika färger och modeller. not!!! ?

        Rolig du är.

        10 nyanser av bajs.

      Therese Lindgren har testat underkläderna i någon video för ganska längesedan. Vad jag kommer ihåg så tyckte hon inte att de var något speciellt alls

    Hur faan blir man en trygg och stabil person? Jag rodnar och skäms över mig själv, kroppen gör det automatiskt och jag kan inte styra det! Vill inte vara den här nervösa personen som inte kan säga något inför en grupp utan att rodna, det är hemskt och det leder till ett fruktansvärt självhat. Har provat betablockare vilket i princip inte funkar. Vad ska jag göra? Jag är 25, jag har alltså passerat åldern då det var ok att vara sådär tonårsnervös…Snälla är det någon som känner igen sig eller har tips?

      Omg, kunde varit jag som skrivit

      Utsätt dig för situationer som du inte är bekväm i! Det är det enda sättet som du kan få bort din blyghet/nervositet på. Jag rodnade otroligt mycket så fort någon tittade på mej när jag var yngre. Det har jag i princip ”tränat bort”.

      Låtsas att du är någon annan/gå in i en roll. Var själv likadan men började dels utsätta mig för sånna situationer jag tyckte va jobbiga samt att jag gick in i en roll. Kunde typ vid vissa tillfällen byta dialekt, alltså om de va någon jag aldrig skulle träffa igen ? Och sen gav jag mig bara fan på att vilja utvecklas. Har alltid uppskattat personer som är framåt och tar plats. Jobba på självförtroendet, börja yoga!? Jag blev mer självsäker när jag började träna och kände mig stark!

      Jag blir jättelätt röd i ansiktet. Spelar ingen roll vad jag pratar om, men börjar jag bara tänka ”shit, alla lyssnar” så blir jag knallröd. Eller blev, ska sägas. Jag är 35 nu och för typ 7 år sen så bestämde jag mig helt enkelt för att bara skita i att jag blev röd. Ibland kunde jag avdramatisera det genom att säga det, typ ”Ja, jag blir röd nu, skit i det” Det sjuka är att ingen brydde sig när jag blev röd. Så sen försvann det efter en tid, men det slog mig först nu när jag såg den här kommentaren.

      Så – Skit i att du rodnar. Livet är för kort för att låta ett rött ansikte stoppa dig från saker.

    Vad ska man göra om man är extremt svartsjuk? Jag och min kille har känt varandra i över 4 år. Vi blev tillsammans precis när vi lärde känna varandra men gjorde slut efter några månader. Efter det var vi vänner tills han blev tillsammans med en tjej som förbjöd honom att prata med mig. Vi träffades för ett år sen när de gjort slut och vi blev återigen ett par. Nu har vi varit tillsammans i 10 månader och jag tycker det känns jobbigt att veta om vad han har gjort med andra. Innan när jag varit tillsammans med killar så har jag alltid sagt att jag inte vill veta om killens förflutna med andra tjejer, men det går ju inte nu. Känns så otroligt jobbigt att veta om så många han har varit med.

      Du behöver jobba med din självkänsla. När du är stark i dig själv ”försvinner” svartsjukan. Men den kan komma tillbaka. Själv så är jag svartsjuk i perioder,men har märkt att jag blir så när jag inte mår bra i mig själv. Jobba med självkänslan och träna dig till att acceptera att han/hon varit med flera än dig och att det är inget konstigt. Vi alla har haft någon annan innan den vi är med idag.

        Har inte svårt att acceptera att han har varit med andra. Det jobbiga är att veta vilka han varit med, när och hur det var haha. Eftersom att vi har varit vänner i alla år så vet jag tyvärr mer än vad jag önskat.

      Vad ska du göra åt saken liksom? Kanske inte till hjälp, men släpp det bara. Lättare sagt än gjort, fattar det, men ändå.

      Är ju hellre tillsammans med en erfaren man än en oskuld ??‍♀️
      Man lär sig alltid någon från andra relationer och de har ju faktiskt gjort honom till den han är idag.
      Nu är jag verkligen inte en svartsjuk person men tycker inte det är värt min tid att oroa mig om sånt jag ändå inte kan göra något åt.

        Fast finns väl ingenting som säger att en manlig oskuld behöver vara sjukt dålig på att ligga? Alla har vi varit nybörjare? ?
        Är ju lite som att någon man skulle rata mej för att jag skulle vara oskuld, är ju inte direkt schysst kan jag tycka.

        Jag var oskuld när jag träffa min man för 15 år sen, fortfarande tillsammans tom gifta så basha inte oskulder va 😉

      Rent krasst så kan han inte göra något åt sitt förflutna. Han har haft sex, han har njutit av sex, han har tyckt att andra tjejer är sexiga och doppat i dom. Så är det. Nu är han med dig för han tycker om dig just nu. Skulle ni göra slut skulle han hitta någon annan att doppa i och tycka om, du också. Alltså det jag försöker säga är att det är vad det är. Sluta tänk på det, du kommer bli galen. Och lägg inte detta på han snälla, det kommer bara leda till att ni gör slut.
      Min man har 3 tjejer i bagaget och jag har ingen kille i bagaget så jag om någon har rätt att prata va 😉 hehe

    Vem äger gabriella joss bil?
    Och vad är det för bil?

      Banken?

      Sånt går att kolla upp jätteenkelt

        Hade jag kunnat hade jag inte frågat här…
        Doh

      Förmodligen hennes företag.

    Cliniques moisture surge, yay or nay?

      Jag använder den. Dryg. Ok för priset. Men jag har såna problem med porer så hamstrar mycket från Paulas choice – inget funkar. Tror jag kan använda vilken creme som helst.. inga underverk med clinique. Men beror ju helt på din hy ?

        Normal till torr ?

      Har ansiktsmasken från det och nja då finns det bättre. Tycker inte den återfuktar så mycket som jag hade hoppats på.

    Detta öppet spår är numera inte lika ofiltrerat som förr. Uppenbart att allt man skriver inte kommer med.

      Vad menar du?

        Jag menar att jag skrev ett inlägg tidigare, relaterat till preventivmedel, som inte publicerats här i öppet spår. Med andra ord fastnat i modd.

          Ja? Den kommer säkerligen publiceras så fort Cam godkänt den. Vad är problemet?

          Men inlägg har alltid fastnat där? Är väl inte enbart pga ord som inte får användas utan en del inlägg verkar hamna där ändå.

          Testa skriv samma inlägg igen men med/utan wifi (om du använder t.ex mobil), gör så ibland om jag vill få fram ett svar och det funkar oftast.

          Varför skulle du inte få skriva om preventivmedel?

    Skrev att jag vill få tips om parfym och många skrev om CLEAN parfymerna.. den populära var warm cotton som skulle lukta fräsht. Alltså jag tycker det luktar stark tvättmedel.. verkligen starkt och luktar bara tvättstuga. Jag tycker inte parfymen passar att användas.. kanske gott att spraya på toan. Men big no för mig och inte värt priset. Luktade även på rain och den var hemsk! .

    Hur kan den va poppis?

      Jag hade för många år sedan på mig Clean och en kollega var sur för att ”städtanterna har sprejat hela huset med äcklig toasprej!”. Till slut insåg jag att han kände min doft och skrattade ihjäl mig. Han vägrade tro mig! ”Nej inte luktar du bajs och äcklig billig sprej!” Men när han sniffat min nacke så insåg han att jo, det var jag. Använde aldrig mer Clean…. 🙂

      Nu har jag inte den själv, men parfymer kan lukta väldigt annorlunda när den väl sitter på huden istället för på en pappersbit. Samma parfym kan också upplevas olika på olika människor.

      Åh jag älskar Clean! Men jag har idén att om jag går runt med den så tror folk att jag är precis nyduschad, eller har nytvättade kläder.. och det är ju nice om folk tror det ?

        du luktar tyvärr bara Clean.

      Aqua di gioia och missoni på vinter ?

      Håller med. Fattar inte dom som gillar parfym som luktar typ sköljmedel.

    Har inte köpt en mobil på 1000 år. Nu håller den på att lägga av så börjar bli dags! Känner mig sjukt lost med priserna. Vad är normalt att betala kontant? Är 6000 rimligt? Hur mycket har ni lagt?

      Köp begagnat för guds skull

        Har funderat på det men är rädd att bli lurad + vill ha garantin..

          Finns ett antal företag som säljer begagnade el-prylar. Vill inte göra reklam för något men googla begagnad elektronik så brukar de ha allt möjligt. Köpte min begagnade laptop på det sättet. Billigt och miljövänligt.

      Köpte en iPhone 11 i början på sommaren för då kampanjpris 7990:-

      Jag fick exets iPhone 5S gratis. Det tycker jag var rimligt.

      Strax under 6000, men jag kör inte med någon plusmodell (de med större skärm).

      Jag köpte en iphone X när den precis kom ut. Den var inte gratis direkt..

      Tror jag betalade 2500 för min. Jättenöjd.

        Vilken?

      OnePlus!

    Ligger lite efter i läsningen här och läste nyss gårdagens Cissi Wallin-inlägg med kommentarer. Fick en klump i magen av den läsningen, vilket fick mig att minnas vilka negativ känslor det medförde att följa hennes instagram. Avföljde för något halvår sedan, då jag snarast fick ångest av hennes aggressiva feminism som jag upplevde helt ologisk, men där jag länge kände att JAG måste vara korkad som inte förstår. Feminism ska inte behöva förenas med sådan aggression och vara så komplicerad för gemene kvinna att förstå. Usch, får rysningar av henne.

      Jag kikade in på hennes Insta igår efterinlägget. Har nog aldrig varit inne där förut och jag fick samma känsla för dig. Mycket knepiga texter och uttalanden

      Du är nog för känslig. ”Negativa känslor, ångest, korkad, rysningar”- snälla rara människa. Allt det av ett insta-konto med en människa du inte känner? Oj då. Sök hjälp. Wake up, ser du vilken värld vi lever i? Kvinnor våldtas, mördas, utnyttjas på löpande band. ”Aggressiv feminism”, ska vi vara duktiga små flickor och be männen ”snälla söta rara män, ni skulle väl kanske kunna sluta att våldta oss, bara lite snälla”. Kom igen nu. Håller ofta med Cissi och därav följer henne, (dock fått upp ögonen för hur hon ljuger i och med tomte-gate) men hon lyfter bra saker iaf.

        Nämen, grrr ? ”Du är nog för känslig”, ”Snälla rara människa”, ”Sök hjälp!”. Så otrevligt, du har ingen aning om vem och hur jag är. Har du rentav gått i Cissis skola? Skämmes!
        Att bli illa berörd av att följa en ilsken, kontroversiell instagrammare har väl inget att göra med huruvida jag känner denna? Jag läser det jag läser. Och får kalla kårar.
        Är motsatsen till hatisk, aggressiv feminism, ett förhållningssätt där man gullar med våldtäktsmän? Suck. Nej, det finns en normal feminism också, som de flesta kvinnor står bakom.
        Jag är så spyless på denna besserwisserfeminism, där de högt uppsatta i hierarkin har totalt tolkningsföreträde och vet bäst . Ett fåtal i elitfeministgruppen har välsignats med de rätta insikterna och de mindre vetande som ifrågasätter får veta hur korkade de är. Cissi Wallin har alla svar och anser sig aldrig ha fel.

    Jag vill göra så många som möjligt uppmärksamma på senaste avsnittet av ”En underba pod”.
    Erica och Clara Lidström ägnar sig där åt att håna Sofia Wood för hennes… röst.
    Jag har sällan hört något så elakt och oförskämt. Och det räcker inte att de sitter och ojar sig över Sofias röst; Ericas dotter förhörs också utförligt om vad hon tycker om den. Som om det inte räckte, börjar de prata om att Sofia eventuellt är överklass – och då underförstått att det är fult att vara det. Man kan förstås rå för i vilken klass man är född. Iaf om det är överklass. Det hela är så otroligt klumpigt, elakt och onödigt. Verkar som om de får utlopp att dölja sina egna komplex och tillkortakommanden genom att slå på en bloggare som alltid bemödar sig om att vara trevlig.
    Istf att vakna upp ur denna mentala härdsmälta och åtminstone be om ursäkt offentligt på sin blogg, blockar Clara kritik och skriver om vällingklockor och lustigt formade morötter. Vedervärdigt!

      Under hur många inlägg har du skrivit om Sofia Wood nu?

      äh, så farligt var det ju inte! herregu

      Typ som SW gnällt på de som röstar fel?

    Skulle gärna ta del av era konstigaste ställen att ha sex på. Mitt konstigaste är i en städskrubb i en studentkorridor ?

      I vattnet i Bohuslän omgiven av mareld. Magiskt!

      På ett hotellrum i Lund, konstigare har det inte blivit (än?)?‍♀️

      Kronobergshäktet.

        Hon var intagen, han var fångvaktare? 😉

      Trekant i kyrka

        Hoppas du skojar..? Så obehagligt annars.. ?

          Nopp ?

      På en rutschkana utomhus kvällstid på ett dagis

      Pariserhjulet på Liseberg.

        Men…hur??

      I en kundvagn på Coop forums parkering i Falun ? det var magiskt

        Anna Book??

          OFÖRSKÄMT ATT ANTA!!

        En kundvagn? Seriöst, hur viga är ni?

      På en klippavsats ??‍♀️

      I en mustang ute i öknen ?

      Utanför en kyrka och i vindskydd på en skolgård. I ett motionsspår också.

      Balkongen är väl det enda jag kan komma på just nu ?

      Busshållplats (mitt i natten men den låg bredvid en motorväg ahhaha)
      Buskar vid en skola (också i natten så inte under dagen, festade där och blev kåta)

      På ett jobb.

      I kärlekstunneln på Gröna Lund ?

        Du vet att man filmas va? ?

      Inne på en förskola. När det var natt och inga andra där. I kuddrummet! ??‍♀️✌??

        Känns inte så sexigt :/
        Vad gjorde ni på förskolan nattetid? Vem av er jobbade där?

    Jag har funderat ett tag på vad det är som gör att jag skiftar så i humör och mående. Jag har vissa dagar i månaden då inget kan komma i min väg, andra dagar är jag mer osäker och sen vissa dagar så känner jag mig deprimerad. Är vi alla människor såhär? Hur gör man för att ha mer balans i måendet? Orkar nästan inte med mig själv.
    Nu till hösten börjar jag känna mig deprimerad igen. What to do? Tips mer än att äta D-vitamin, träna eller göra roliga saker?

      Kan finnas många orsaker till det. Däremot är det vanligt att man kan skifta i måendet baserat på var i sin menscykel man är. Sen kan det såklart också bero på annat.

      Jag vill tex inte hålla på att trycka i mig hormoner men utan det mår jag pyton. Däremot blir jag nästan alltid lite deppig mot hösten pga mörkret. Käkar selen, zink och B-vitaminer. Om jag kommer ihåg kan det även slinka ner en D-vitamin.

      Det du alltid kan göra är att ta reda på om du har brist på något. Ibland är inte VC jätteglada i att ta prover på vitaminer och mineraler, men man kan alltid höra sig för. Annars om man har råd finns exempelvis Werlabs och liknande tjänster. Hos kvinnor är det ganska vanligt med vitamin-/mineralbrist exempelvis.

        Kanske är mer vanligt än man tror? Är vitaminer svaret på allt?

          Nej absolut inte. Har mina deppardagar och min mamma var likadan. Kommer mer efter bortagning av äggstockar. Usch hade gärna sluppit det. Tror ginseng kan vara bra.

          Det är inte svaret på allt, men kan vara en orsak. Som sagt, vanligt att variera i sitt mående under en månad. Men börjar det påverka ens vardag allt för mycket tycker jag det är dags att söka hjälp.

      Samma här ??‍♀️ Skit jobbigt!! Bästa som funkat är att acceptera skit dagarna och tänka i morgon blir det bättre och oftast blir det bättre. När man är på topp är man ostoppbar och allt bara flyter på!

      Undrar om alla är så här eller kan man vara lätt bipolär???
      Men mest troligt är nog hormoner och vart i mens cykeln man är. Tex när jag ammade ock inte fått tillbaka mensen så var jag mycket stabilare.

        ⚠️ Kan inte alla som känner lika dant trycka på GILLA på den här kommentaren ‼️

        Vi kanske är fler än vi tror ☺️

      Kallas PMS eller ännu värre, PMDS.
      Håll koll på cykeln och skriv ner hur du mår. Fattade inte varför jag mådde så upp och ner i fleeeera års tid. Trodde ja va knäpp. Kom sen på att jävlar… det har med menscykeln att göra
      ?

    Det finns för många anonym i den här bloggens kommentarsfält. Många av trådarna under inläggen blir helt meningslösa att läsa eftersom man inte kan hänga med i vilken anonym som säger vad. Inte ens de som deltar i diskussionerna vet ju vem som sagt vad och måste förklara sig med ”jag är inte samma anonym som där uppe”. Hur svårt är det att bara kalla sig nånting? En emoji duger bra, eller ett påhittat namn eller vad som. Det är väl lika anonymt som att kalla sig ”anonym”? Så jag förstår inte.

      När jag kommenterade med nick blev jag oftare hackad på av folk i kommentarsfältet, Camilla pikade oftare (förekom 2017-2018) och liknande. Så, nej tack!

      Skriver ”samma anonym” eller ”inte samma anonym”. Tycker de som på fullt allvar tror att alla Anonym är samma anonym är ganska blåsta.

        Kommenterade alltid med samma nick förut men märkte att vissa kommentera bara för att, lite som så fort TRH skriver nåt så kommer folk och ba ”sista ordet” eller ”säg inte emot för då…” osv. Har fått bättre utbyte av att vara anonym bara och orkar väl inte sätta nåt kludd varje gång man kommenterar. 🙂

        Men man behöver ju inte ha ett nick? Jag har alltid olika och det är hur lätt som helst att hitta på nåt nytt mellan varje gång. Jag upplever mig väldigt anonym på det sättet.

        Problemet är ju inte att man tror att alla anonym är samma, då skulle den urdumma personen alltså tro att det är typ samma två pers som skriver upp till 800 kommentarer och det är nog inte troligt. Problemet är att en massa långdragna diskussioner där det debatteras hej vilt fram o tillbaka och tillägg görs på ens egen kommentar och uttrycken är luddiga blir så svåra att följa med i när man måste försöka gissa sig till om det vara samma anonym som skrev si när anonym innan skrev så. Jag tycker det kan vara kul att läsa långa diskussioner men till slut blir det bara ”bla bla bla” i hjärnan för man vet inte vem som säger vad.

    Många i min omgivning frågar mig och min man om det inte är dags för barn snart och jag blir irriterad för det är fräckt att ställa en sån fråga. Speciellt om man inte känner varandra särskilt bra, då vet man inte om man kanske har försökt få barn men inte kan. I vårt fall är det att vi inte vill och det är inte alltid något jag vill dela med mig heller, för det är vår ensak. Någon mer som får frågan ofta?

      Jag har visserligen ett barn, men får då istället frågan om syskon. Sonen fyller 4 år nästa år. Sjukt ohyfsat! Finns fler anledningar att inte skaffa syskon. Vi kanske inte vill ha fler barn, kanske inte kan få fler barn, kanske är väldigt tidig i graviditeten eller nyligen fått missfall. Jag kan rada upp så många anledningar att inte ställ den frågan. Kan också störa mig på folk som säger ”har ni BARA ett barn?”. ??‍♀️

      Det kan absolut vara känsligt för folk. Men att du inte vill ha barn, är det något privat? Undrar på riktigt alltså. Jag vill själv inte ha barn och har alltid varit öppen med det, det är inget hemligt för mig.

        Jag kan absolut säga det till många att jag inte vill men ibland vill jag inte dela med mig av det. Inte som att jag tycker det känns fel att inte vilja, snarare tvärtom. Jag är glad att jag vet vad jag vill.

      Fick tidigare ofta frågan om fler barn o svarade gärna på den. Fattar inte varför det är en störande fråga? Kan man inte få barn så är det väl bara att säga det. Försöker man men har ännu inte lyckats så säger man det. Vill man inte alls så säger man det. Stör mig sjukt mkt på allt hyschhysch kring saker.

        Personligen bryr jag mig inte så mycket heller om att få frågan, men man måste ju kunna se saker från andras perspektiv. Bara för att jag (eller du) inte blir negativt påverkade av att få sådana frågor, betyder det ju inte att andra inte kan bli det. Och det är ju inte jättesvårt att förstå det tycker jag, trots att jag själv inte känner så. Krävs inte så mycket empati ändå för att kunna se att det kan vara en jobbig fråga för att paret inte är redo, eller paret är oense där en vill och inte den andra (än eller alls), eller att de försöker men det har inte hänt än, eller att de fått reda på att det nog inte kommer gå osv. Klart som tusan jag förstår att andra kan känna att det är jobbigt.

          Jag förstår vad en del tycker är jobbigt såklart. Tycker dock att dessa borde jobba med sig själva för att sluta tycka det är jobbigt. Tror genuint att det är en lättare väg att gå än att försöka få folk att sluta fråga.

            Det ena utesluter ju inte det andra. Är nog bra för alla att jobba med sig själva angående saker man tycker är jobbigt, i den mån man kan. Men sen kan vi ju överlag också tänka på hur vi bemöter människor. Nej, alla kommer inte sluta fråga – men tycker nog ändå det är en betydlig skillnad idag jämfört med bara för tio år sedan. Det har blivit en mer ”privat” fråga och det är fler och fler som anser att det inte är något man frågar om man inte är nära varandra (och då på ett bättre sätt än ”är det inte dags för barn snart?”). Så jag tror ändå det rör sig åt det hållet, sakta men säkert.

              Hoppas verkligen du har fel. Tror alla skulle må bättre av om detta blev en mkt mindre privat fråga.

            Men det som är jobbigt med den frågan är ju att folk aldrig fattar vad de rör upp i och med frågan. Tex folks sjukdomar som leder till infertilitet, vilket kan vara en stor sorg och jag tycker det är helt fel att resonera att den personen ska ”jobba med sig själv” för att inte tycka frågan är jobbig. En annan jobbig situation som kan beröras är tex den där ena partnern vill ha barn och den andra inte. Ställer man frågan till ett sånt par får man den ena att känna sig skuldbelagd för att den inte vill (och det kan finnas många goda skäl till att inte vilja) och den andra påminns smärtsamt och kanske helt oväntat om att den andra inte vill.
            Ibland får man ju frågan av nära vänner och det är ju en sak. Men det är en typisk fråga att få från folk som inte har ett smack att göra med folks ohälsa och relationsproblem.

              Håller inte med dig såklart. Tycker vi bör gå mot att vara öppnare kring detta för allas välbefinnande.

              Tycker även vi bör vara öppnare kring missfall som ju är en del av denna fråga. Tror absolut inte jobbiga o hemska saker blir bättre av hemlighetsmakeri. Snarare tvärtom.

                Det hörs lång väg att du inte har egen erfarenhet av detta komplexa problem.

                Det är redan väldigt öppet att prata om både svårigheter att bli gravid och även missfall. Men det är oftast fruktansvärt plågsamt att prata om för den som är drabbad, vilket gör att man inte vill vara öppen mot alla. Det är ett trauma man går igenom och varje gång någon frågar gör sig traumat extra påmint och rör upp en rad otrevliga känslor.
                Jag vill inte prata om mina svårigheter vid lunchbordet med mina kollegor eller med mina grannar, även fast mycket väl vet att jag kan. Och jag vill definitivt inte bearbeta mitt trauma tillsammans med någon som jag själv inte aktivt väljer. Precis som vem som helst som går igenom något väldigt svårt.

                Att prata om det med så många som möjligt gör inte att man mår bättre. Det finns bara en enda sak som är botemedlet mot det.

                  Hörs lång väg att du är otroligt trångsynt. Jag har visst erfarenhet av ”detta otroligt komplexa problem”. Har även erfarenhet av att detta trauma o andra trauman blir så mkt lättare att hantera om man pratar om det ofta o är öppen. Men absolut, vill du göra livet svårare än vad det behöver vara så ska jag inte stoppa dig. Baserat på din kommentar så känns du verkligen som en person som gräver ner sig i problem istället för att försöka göra det bästa av situationen o livet??

                    Om du hade erfarenhet så skulle du låta lite mer ödmjuk.
                    Att ha behovet att prata med enbart utvalda personer behöver inte betyda att man är stängd och sällan pratar om det. Man kan vara väldigt öppen och prata mycket även fast det bara är med utvalda personer som kan hantera ens känslor och tankar.

                      Bestämmer du det? Att jag inte har erfarenhet av detta? Intressant ändå.

                      Det är väl självklart att man mår bättre om man jobbar med sig själv så man slipper må dåligt varje gång någon frågar om man ska skaffa barn/fler barn. Livet blir enklare o gladare!

                      Det är inget jag har bestämt. Det är fakta.

                      Det är självklart att man mår bättre om man jobbar med sig själv. Men man kan må hur bra som helst i övrigt och ändå bli nedstämd när någon frågar.
                      Sedan är det ju så att de som brukar fråga på det okänsligaste sättet är de som inte är beredd på svaret. Och i alla fall jag känner att jag inte orkar med att hantera både mina och den andres känslor vid en sådan fråga. För det är ju så att inte alla kan hantera ett öppet och ärligt svar utan att bli extremt obekväma.
                      Så då har ju personen inte bara tvingat en till att bearbeta lite till, utan också tvingat på en att ta ansvar över den obehagliga situationen som uppstår.
                      Hur snällt är det på en skala?

            Har du så låg empati borde du nog inte skaffa barn.

              Är du så pass aggressiv o lättstött som du ger sken av så är jag väldigt glad för dina ofödda barns skull!

                Men nu får du ändå ta och skärpa dig!

                  Det krävs 2 för att dansa tango älskling❤️

                    Gå och lägg dig

      Jag har ett barn som höll på att dö, blev lång sjukhusvistelse, allt var skit, jag ville dö osv osv. Nu är allt bra igen och barnet mår bra, men folk frågar ändå NÄR KOMMER DET ETT SYSKON och när jag förklarar att det inte ens är säkert att det blir något syskon pga traumat vi gick igenom, då får jag svaret ”det kan nog ändras”.

      Så asså hear ya. Folk är hemska. Man får bara vara otrevlig så dom fattar piken haha

      Okej, nu såg jag det, tack!

    Någon som gått från otränad till tränad här? Är i mitt livs värsta form. Ont i korsrygg och fått frozen shoulder..promenerar varje dag men vikten rör sig inte..är 40 men känner mig som 90.. känns hopplöst.

      Kör lite tuffare träning än promenader, börja med HIIT och tung styrketräning. Sikta på att bygga muskler för att bli av med smärtan.

      Börja lite lätt med hantlar kanske?

        Kör lite stretchning osv efter promenad (prova att gå snabbare än vanligt) så den värsta stelheten försvinner.

      Börja gå på grupppass! Tycker man lär sig bra grunder där och blir pushad! Hitta något du tycker är kul, finns många varianter.
      Simma och cykla är annars skonsamt för kroppen!

    Vad tycker ni om En underbar pods senaste? Ser att de får mycket kritik angående Sofia Wood.

      Nobody cares, Sean.

    I fredags ÖS skrev jag om att jag funderat på att säga upp mig (utan nytt jobb). Flera här peppade mig att göra det. Idag gjorde jag det!!! Det känns så befriande och skönt! Tack ❤️

      Gjorde samma för nästan exakt två år sedan. Bästa beslutet i mitt liv!

    Idag fick jag veta något mycket mystiskt.
    Man går naken under kläderna.

      Menar du att man går naken under underkläderna?

    Bästa bhn för oss med stora bröst? De hänger lite också 🙁

      Hunkemöller!
      Jag skiftar mellan E och F kupa och köper alla mina bh-ar hos dom. Superduktig och kunnig personal!

      Jag har 85E och kör Lindex Love-serien. Älskar t-shirt bh:n. 🙂 Dock håller de inte särskilt länge, men eftersom de är billiga tycker jag inte de gör nåt.

      Chantelle!
      Jag har 75 G-H och har inte hittat nåt annat märke med bhar som passar. Mina är också lite hängiga.

      Diva på Lindex! Hög kant så boobisarna inte trillar ut. Bästa!

    Har Margaux och Emil gjort slut? Alla verkar väldigt köra i Alicia Agnesson nu helt plötsligt.

      Alicia och Theo verkar ha gjort slut iaf.

    Jag har undrat en sak ett tag nu.
    Flera gånger har jag sett kommentarer med bara en raket-emoji
    Vad betyder detta egentligen??

      ? betyder full fart framåt

      Det betyder ”swosch”, dvs att något flög över huvudet på nån, oftast som ett svar på nån som inte fattar att det var skämt/ironi

        Fast nej, det sätmmer inte för de kommentarerna jag sett

          ?

            Men lägg av!

      Här är det typ ”du fattade inte skämtet”, men på typ linkedin är det mer full fart framåt som någon skrev 🙂

    någon mer som är på g att köpa lägenhet i stockholms innerstad och som är oändligt trött på alla jävla mäklare? Har tre på min shitlist vars objekt jag aldrig kommer bemöda mig att vara spekulant på.

      Inte i Sthlm men i Helsingborg, la ett bud på 50k under utgångspriset och fick till svar att ”näää det var väl lite lågt” varpå jag sa att det är mitt första bud och sen får vi se, slutade med att det inte kom fler bud och helt plötligt ville säljarna ha 100k över utgångspriset? Jag tackade för mig och varje gång jag ser den firman/mäklaren på hemnet scrollar jag förbi ?

      Jag!!! Vilka är på din shitlist???

    Vill bara markera den här dagen som den dagen jag slutade vara ekonomiskt beroende av min man.

      Det måste kännas skönt?

      Jag blev det i juni. Kändes faktiskt jävligt skönt! Att veta att om jag vill så klarar jag mig själv. Om jag vill lämna så kan jag. Nu vill jag inte det haha men om. Sån lättnad och frihet! Grattis till dig!

    Godaste parfymen för män?

      Bijan for men

    Tips på Rnb musik från 2000-talet? Typ TLC och destinys child osv!!!

      Tänker på Nelly ferturu? Väldigt osäker på hennes efternamn men tror att hon sjunger den där ”im like a biiird” och har många bra låtar som påminner om TLC/destinys Child 🙂

        *Furtado

      Brandy, Aaliyah, Jennifer Lopez, Toni Braxton, t.ex. Gör en spellista på Spotify och kolla rekommendationerna om liknande musik.

    Era erfarenheter av plastikkirurger/fettsugning i sthlm?

    Går det att återskapa sms på iphone utan icloud backUP?

      Om det är riktigt viktigt kanske du kan be om de från teleoperatören?

      Annars kanske du kan vända dig till någon reparatör om den är trasig?

        Nej nej nej, det där är inte en operatörsfråga utan du får vända dig till Apple. Din operatör är inte ”hur gör jag med mina inställningar kring iMessage och iCloud”-support.

        Mvh,
        Arbetar på en av de största operatörerna

    Har ni några skavanker? Älskar det ordet ?

      Vem har inte? Haha. Celluliter och kärlekshandtag bland annat och otränade armar och andra kroppsdelar men är lika glad för det.

      Jag har två tår som sitter ihop nästan helt på ena foten ?

      Hela jag är en enda stor skavank känns det som ?

      Ett ärr på ena kinden jag haft sen jag var 14-15 efter en gigantisk finne. Verkar inte vilja försvinna, men har numera vant mig såhär över 10 år senare.

        Vänta. Har du gått med en å samma finne i 10 år? Gud efter typ 1 mån hade jag sökt hjälp. Skulle störa ihjäl mig. ahah

          Läs igen…

          Ett ÄRR står det, inte finne

      Tyvärr kobent.

      Hela jag är en skavank. Så ohyggligt ful. Haha 😀

    Läste ni om ofredaren i Billdal?

        Såklart. Suck.

        Mår fan illa av att bara se honom

      Vem?

    Snälla Camilla kan du på något enkelt sätt förklara och sammanfatta det senaste med Gardet. Läser och läser igen vart har sunt förnuft tagit vägen? Blir illa berörd och förbannad på CW mfl i Gardet. ???

    Jag har en liten fundering. Jag har efter mina två graviditeter storlek 41 i skostorlek. Har alltid haft 38-39 så det här är rätt kul för min del. Absolut inget jag bryr mig om så men tycker bara det är intressant att just fötterna växt. Har ni fått större skostorlek efter graviditet?

      Jag hade storlek 35 innan jag fick barn. Efter första barnet fick jag storlek 36 efter andra barnet storlek 37. Kändes bara bra att få lite större fötter. ???

      Nej jag har aldrig varit gravid så länge.
      Däremot har jag nu 39 i skor, brukade ha 37. Det efter att ha gått upp 30kg

      Japp. Jag hade 39 innan barnet. Nu har jag 40. Bryr mig egentligen inte heller bara att vissa skor går bort nu för de ser ut som båtar haha men som sagt de är lugnt ^^

    Får era pojkvänner stånd bara sådär? Min har alltid sen vi blev tillsammans främst fått stånd genom beröring, förutom morgonstånd. Han har alltid varit väldigt attraherad av mig och inget har som sagt förändrats sen vi blev ihop. Bara undrar om fler känner igen det eftersom det verkar som många män går runt med konstant stånd.
    Den slaknar inte under tiden vi har sex, men känns som han kan va orolig att den ska göra det.
    Inga dryga svar tack.

      I tid och otid skulle jag hävda att min kille har stånd. Otrevligt tycker jag.

    Jag vill köpa en symaskin som är i vettigt pris. Max 3000 typ helst billigare och ändå pallar med tjockare tyg som mörkläggningardiner, jeanstyg och dylikt. Har lånat en singer från en bekant och den är på riktigt helt jävla hopplös! Tror det är en tradition och jag blir helt jävla galen på den ?? tips någon?

    Känns faktiskt som att fenomenet öppet spår gjort sitt.

      Varför känner du så?

        Antagligen för att inte kommentarerna var fulla av hyllningar till vänsterextremister och BLM. Själv blir jag glad av att se alla konservativa och nationalistiska kommentatorer.

          Men gå och lägg dig

          Har inte sett många såna kommentarer. Stick tillbaka till Flashback istället

    Nån som har tips hur styla platt tunnt spikrakt skandinaviskt hår som blir flottigt på en dag? Vill så gärna ha lite fluff eller vågor..

      Tycker att krusa/våga håret med en tång är rätt bra om man blir flottig. Tycker det ser fräschare ut! Kanske lite omodernt dock?
      Jag brukar köra låg knut, och ibland fläta om jag vill få lite mer frisyr. Tips att tupera håret lite granna i topparna, då får man verkligen en tjock Knut/fläta!

      Börja tvätta med Aleppo-två är mitt tips

    Är så sjukt himla nervös för ett telefonsamtal imorgon. Blev utsatt för ”övergrepp” av en gynekolog på mitt universitet (i USA) för några år sedan som påverkade mig rätt mycket, men anmälde det inte. Men för ett par år sedan kom det fram att samma gynekolog har utsatt många, många andra kvinnliga studenter för liknande saker i flera år (sen 90-talet). Universitetet hade fått klagomål många gånger från både annan personal och studenter, men sopat det under mattan. Imorgon ska jag ha en telefonintervju i tre timmar med en slags utredare där de kommer ställa väldigt ingående och intima frågor. Första gången jag kommer prata om det på riktigt (svarat på skriftliga formulär endast hittils) och är så fruktansvärt nervös. Bara ventilerar lite här för har inte riktigt någon att prata med det om (eller vill inte kanske), men att bekänna såhär lättar på trycket lite.

    Trevlig kväll på er!

      Lycka till! Hoppas du får upprättelse!

      Ta tre djupa andetag och tänk att detta kommer hjälpa dig i läkningsprocessen. Lycka till ❤

      Lycka till. Har själv suttit och svarat på sådana frågor i en polisutredning och det SÖÖÖG. Men du kommer klara det, förmodligen vara trött efteråt, men det kommer gå bra! ❤️

    Blä, har sån jävla PMS! Är förbannad på chefen, mina kollegor, mina kompisar, min karl och gud vet allt! Vill skjuta med en stor kanon rätt in i ett berg eller nåt…

    Har någon här flyttat från storstad till landet, alltså inte bara småstad utan typ bor i skogen? Går i sådana tankar och vill gärna höra vad folk har för erfarenheter.

      Du måste nog vara en person som verkligen trivs i din ensamhet, och mår bra av att inte göra så mycket. Känner några som flyttat till små städer (inte skogen direkt) och de kommer tillbaka till Stockholm nästan direkt. Pluggar också med många från Falun, Borlänge mm som åker hem över somrarna för jobb. De säger alltid att de längtar tillbaka till Stockholm, att det inte finns något att göra i deras hemstäder fast de då känner massa folk där (som jag gissar att du inte gör?)
      Hur som, kör om du vill! Du kan alltid flytta tillbaka? Du kanske trivs hur bra som helst? Lycka till❣️

      Håller inte med föregående helt. Flyttade ut på landet i hus, vi la ner mycket tid och pengar på att renovera, hade skogen på baksidan och vi trivdes bra, och med tanke på våra jobb och jobb med hus så fanns det alltid något att pyssla med. Man blev tight med närmsta grannarna och det räckte förr oss. Flyttade dock däremot till större stad men kan verkligen sakna det lugna och mysiga, och faktiskt längta ”hem” vissa gånger. Är du väldigt social så kanske det inte kommer vara så kul alla gånger, men jag uppskattade tystnaden, att kunna vara för sig själv, ha djur, vara i skogen osv. Kommer du flytta själv? Är du orolig när det blir mörkt? Blir det långt från vänner? 🙂
      Men som anonym sa, prova! Det kan ju bli underbart! ? Vill du ha mer tips så berätta gärna mer om dig själv så kan jag kanske ge dig bättre svar 🙂

        Tack båda två för svar! Jag är ingen supersocial person och det är därför jag börjat fundera i dessa banor. Bor med sambon i bostadsrätt i Stockholm och har således dyra levnadskostnader men känner inte riktigt att jag utnyttjar storstaden och det utbud som finns här, utan tar snarare varje chans att åka från stan och hälsa på vänner i andra städer, vandra i naturen osv.
        Jag kommer från en småstad från början och har kvar många vänner där, och tanken med flytten är isåfall att bo ca en timme från Stockholm och en timme från småstaden så jag inbillar mig att det kommer vara hyfsat enkelt att träffa vänner iallafall om man planerar, men risken är väl att man saknar det spontana (som jag kanske inte riktigt har i mitt liv, men ändå). Känner mig otroligt instängd i Stockholm, skulle vilja ha natur utanför dörren utan att behöva åka bil någonstans.
        Gillar också att ha projekt och fixa med hus, tomt osv så det skulle vara väldigt roligt att testa den aspekten. Som Q säger finns ju Stockholm alltid kvar och det är så vi pratat här hemma också, att vi kan ju faktiskt testa att sälja lägenheten för att köpa ett hus för vinsten utan att behöva låna något och hatar vi det är det väl bara att flytta tillbaka till Stockholm. Även mörker och tystnad är något jag längtar till, tror inte att jag är särskilt rädd av mig men det kanske är svårt att känna förrän man väl sitter där ute i skogen?

          Tillägg: Har inte barn men vill ha inom de närmaste åren och det känns ju tråkigt om ens barn kommer hata att bo ute i obygden och tycka man är dum som flyttade från Stockholm. Samtidigt tänker jag att livet med åtminstone små barn är enklare ute på landet, kunna låta dem röra sig lite friare och förhoppningsvis ha andra barn i byn som det blir naturligt att umgås med. När de blir äldre blir det väl förstås ett evigt skjutsande… Är också orolig för dåliga skolor, dåligt sällskap osv, iallafall runtomkring där jag är ifrån är det skyhög arbetslöshet och i spåren av det en massa knarkande och kriminalitet. Men det kanske är lika illa i vår närförort i Stockholm, vad vet jag…

    Träffar en kille. Oklart om vi dejtar eller inte, men det är lugnt. Började dock fundera över OM vi skulle bli tillsammans..

    Insåg att vissa grejer han gör/säger blir jag typ förvånad över. Typ skäms. Typ som att jag skulle behöva förklara hur han menar efter han gått – om ni hänger med.

    Brukar ni skämmas över er partner? Om hen säger/gör något ”konstigt”? Lär man sig leva med det eller ör det kört? ?

    Öppet sår har blivit så tråkigt! Hjälp mig med det här och det här. Förstår frustrationen om enstaka sker. Gå bak i gamla öppetspår så får du svar!

    Jag har en genuin fråga! Vad gör dig lycklig och varför?

    Jag har pengar. Nyss bodelning med sambo. Aldrig varig ”lyckligare”

    Vad är lycka? För dig?!

      Men öppet spår är till för det! Ingen hade ställt frågan om ”vad gör dig lycklig” som OT i ett vanligt inlägg.

      Om det stör er att saker tas upp många gånger så är det kanske ni som stör er som ska sluta läsa ÖS, inte folk som vill ha hjälp, tips och andras tankar kring saker. Skit samma om samma fråga dyker upp ofta, det är sjukt lätt att scrolla vidare och inte lägga energi på det man tycker är ointressant. Tycker man hela ÖS är ointressant, läs nån annanstans. Problemet löst!

      Jag hade aldrig orkat leta efter svar på min eventuella fråga i ett gammalt ÖS. Det är ju mellan 400-1000 kommentarer/ös att gå igenom. Sen kan jag också känna att frågorna till mångt och mycket går på repeat, men jag tror en hel del hade varit hjälpt om det gick att fixa en funktion där man döljer svaren. Då slipper man scrolla förbi 247 svar om graviditetssymtom osv.

    Kom in av en slump på en instagram, som jag nu inte hittar tillbaka till. Tjejen verkade ha ett så härligt konto. Någon som kanske kan hjälpa mig hitta hennes profil?
    Hon verkar vara från Söråker, blond, har nyligen lagt upp videoklipp från skuleberget (hon klättrade den röda via ferratan), hade en video om hur hon färgar sina fransar och bryn.

    Är det någon somv et vad som hände med podden ”Stilfullt” som modebloggarna Martin Hansson och Tobias Sikström hade tillsammans? Den försvann bara huxflux? De har avföljt varandra på Instagram också vad jag kan se och de umgicks tätt innan men nu syns de aldrig ihop längre!

    Någon som vet något?

    Är så trött på att vara singel! Hur ska man gå till väga för att träffa någon??? Känns hopplöst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.