Ingenting säger väl välgörenhet som en resa till Paris

https://www.instagram.com/p/CFpLkzTJ912/


Hanna ”Hannalicious” Friberg och Lovisa ”Lojsan” Wallin har teamat upp med Charity Rebels för att samla in pengar till ”Alla Kvinnors Hus”, en ideell och partipolitiskt obunden organisation med längst erfarenhet i Sverige av att arbeta med våldsutsatta kvinnor, män och deras barn.

Om deras insamling genererar tillräckligt mycket pengar (minst 100 000 kr)  så kommer duon tävla ut en lyxresa till Paris tillsammans med dem.
Nästan hälften av alla pengar som samlas in kommer alltså spenderas på bubbel och lyxhotell i Paris av två redan välbärgade influencers och om ni läser kommentarerna i det inbäddade Instagraminlägget här ovan så finns det ett par stycken riktigt bra och välformulerade kommentarer som ifrågasätter den här typen av upplägg till Charity Rebels som dock inte alls förstår vad kritiken kommer ifrån, grundar sig i eller har för poäng.
De tycker mest att välgörenhet ska kännas roligt och vad är mer roligt än en lyxresa till Paris liksom?

Jag kan tycka att många medel är tillåtna när det kommer till att samla in pengar till olika hjälporganisationer. Att så länge det kommer in pengar så är det väl tipptoppen liksom.
Pengar är ändå pengar, och pengar behövs alltid i ideella organisationer och så kan jag tänka mig att även mottagaren av dessa donerade pengar –  ”Alla Kvinnors Hus” – resonerar.

Hur illa rimmar då inte den här insamlingen med deras värderingar, när de AVBÖJER att stå som mottagare av dessa insamlade pengar? 
Det går så pass lite i linje med deras verksamhet att de avböjer en potentiell donation på 50 000 kr.
Det säger en hel del…

Tack för tips!

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan det vara så att flunsorna eller en sponsor betalar resan?!

   Då skulle det ha framgått… dom får garanterat resan betald. Unket!

   Svar från CharityRebels bland kommentarerna ”…Hanna och Lovisa är fantastiska då de använder sina kanaler för att nå ut med detta till folk. Utan dem hade vi inte kunnat samla in en enda krona. Nu skänker vi 50% av varenda liten krona som kommer in i tävligen till @allakvinnorshus så att de kan fokusera på att hjälpa utsatta människor istället för att behöva fokusera på att först samla in pengar så att de har råd att hjälpa till. Nu gör vi den biten åt dem 🙂 Utan denna tävling hade inte en enda krona kommit in ifrån oss.”

   50% av allt som skänks går alltså till flunsorna och resan istället för att 100% av det insamlade beloppet går till ändamålet.

    Nu tror jag inte att det är så. Men, det kan ju vara så att 50% i den här situationen blir mer än 100% i den andra situationen, alltså i faktiska pengar.

     Vil man bidra till välgörenhet kan ett förslag vara att låna ut sina plattformar gratis istället som andra flunsor gjort och samlat in massor utan något i gengäld, då går verkligen 100% till ändamålet. Eller ännu bättre ”om vi får in 100tkr kommer flunsorna även skänka motsvarigheten av en parisresa”, men alternativ 1 att bara gratis marknadsföra insamlingen hade varit gott nog. Att försöka klä in girighet (en gratisresa till paris) i välgörenhet är bara vidrigt.

     Men: eftersom det kan ses som en slags reklam för flunsorna att kopplas med ”goda” saker som välgörenhet, bör ju flunsorna betala till välgörenheten (Akh i detta fall) för att flunsorna får denna goodwill?

     Alltså, om person X vill framstå som en god människa, via att kopplas ihop med saker som anses fina och bra….. bör ju person X betala för att få denna goodwill/Reklam för sitt eget flunsvarumärke?

     Att kopplas m tex Akh stärker ju flunsornas varumärke eftersom de själva framstår som goda. Så jäkla fult att försöka lura naiva unga tjejer att BETALA för att flunsorna ska få gratis reklam o framstå som goda. Vidrigt!

     exakt så!

    Undrar om inte flunsor och flunsföretag själva förstår hur ofräscht och unket girigt det är att låtsas vara ”goda” för att sedan använda hälften av alla pengar till något så kontroversiellt som att, helt i onödan, skicka folk på en nöjesresa. Vill de göra något bra kan de länka till kvinnors hus och uppmana folk att skänka direkt till dem. Att blanda tveksamma nöjesresor med att folk ska skänka pengar (som då till 50% går till en nöjesresa) är tacky, så uppenbart att det bara görs för att verka ”goda” samtidigt som man fortsätter låtsasleva ett glammigt liv med tveksamma företag o tveksamma resor.

    Sjukt för fan

  Kommentaren längst ner från allakvinnorshus verkar ha raderats. Fräscht ??✨✨

   Den är på deras egna konto 🙂

  MiTt i En bRiNnAnDe PAnDeMiiiIiiiIi!?!?!?!!?????

   Ingen säger ju när resan skall gå av stapeln

   Appappapp!
   Kom ihåg att för varje gång någon skriver ”brinnande pandemi” så torteras en kattunge ihjäl!

    Dessutom ligger ju dödstalen just nu långt under en vanlig influensasäsong, så det är inte så farligt som ni vill få det till.

     Restriktioner kommer att finnas kvar till över nästa sommar, så de enda resor som bör göras är ju de så kallade nödvändiga. Inte nöjesresande.

     Med ökande smittotal i Frankrike och särskilt Paris skulle jag hellre bli kvar i Sverige av precis det skälet som du säger.

      Hur vore det om dom där extra 50k istället delades ut till 25 kvinnor så att de fick möjlighet att köpa julklapp och julmat till sina barn om några månader. Många våldsutsatta kvinnor i skyddat boende har barn och det är också vanligt att de har mycket sparsamt med pengar. Men absolut, låt två influencers åka på ännu en gratisresa där de nu dessutom intalat sig själv att de gör något konkret för välgörenhet. Det är svindlade hur egoismen och narcissismen tycks ha slagit ut all form av intelligens hos dessa individer. Och det är dessa personer som unga människor ser upp till och önskar de vore. HerreGUD samtiden alltså. Spyr på skiten.

     Det dummaste jag hört. Har du pratat med en IVA sköterska på senaste tid? Eller har du läst dagens nyheter?

     ”Frankrikes hälsominister Olivier Véran varnar för att Paris kommer att behöva gå upp i högsta virusberedskap från och med måndag, rapporterar flera medier.”
     – Vi är i en fas där situationen förvärras, säger han.
     Orsaken är den höga spridningen av coronaviruset i huvudstaden. Le Monde rapporterar att beslutet kommer att fattas på söndag i samråd med Paris borgmästare.”

     Klippt från Omni

  Jag åker gärna till Paris. Men inte som läget ser ut nu och definitivt inte med två tjejer jag inte känner.
  Anpassar flunsorna schemat efter vinnaren? Så att man kan kolla in Mona Lisa om man vill, eller är det barhäng och lyxbakfylla som gäller?
  Så många frågor.

   Du ska ju följa med som väskbärare och fotograf.
   Men som tack får du äta upp deras pasta efter fotografering och när de fått nog med content på nån fiiin restaurang så åker dom hem och sover så dom orkar upp till morgon pwn. Då kan du passa på att röja natten lång, glöm inte att uppge deras namn när du ska in på någon klubb så kanske du får smita före kön.

    Fy, så vidrigt om det är så! Då borde ju ”vinnarna” av tävlingen få betalt för att vara ”väskbärare” eller vad 17, inser inte unga tjejer att de blir utnyttjade? Detta är ju rent lurendrejeri, om det går till på detta sättet. Unga tjejer måste sluta gå på sånt här lurendrejeri, sluta bli utnyttjade av ”kändisar”. Lite CW över det hela, utlyser gratisarbetande ”praktikanter” som dessa kändisar/flunsor, med sina uppblåsta egon, tror att tjejerna ska vara glada för… fy… Unga personer borde bli utbildade i att se igenom sånt fejk och inte bli utnyttjade.

     Givetvis är det inte så. Det är på skoj.

      Ja det var förstås ett skämt ovan, men jag tänker ändå att det ligger något i det. Flunsorna tjänar på att förknippas med välgörenhet och jag kan inte tänka mig att de kommer passa upp på sina följeslagare och anpassa programmet efter dem. Jag tror inte heller att de kommer umgås mer än nödvändigt.

   Verkar som att det bara är en meet and greet med tjejerna…

   Details:
   Winner will receive flight tickets for winner + guest from Stockholm to Paris.
   2 nights at a hotel for winner+ guest in shared room.
   Dinner and surprise activities.
   The winner + guest will also meet and greet Hanna Friberg and Lovisa Wallin in Paris.
   (https://www.charityrebels.com/campaigns/hannalojsan)

    Men ? då kan man väl lika gärna stå och vänta på dem någonstans i huvudstaden och hoppas att de dyker upp.

    Får de ingen hemresa?

  Pinsamt att läsa hur charityrebels försöker romantisera tävlingen på sin egna Instagram.
  Och vem kom på den briljanta idéen att tävla ut en resa under Corona ?

   Verkar inte vara smartaste draget just nu.. och nu kan man väl inte riktig skylla på att det var planerat långt innan Corona slog till

  Kommer resan verkligen finansieras av de insamlade pengarna?

   Verkar ju konstigt i så fall. Borde väl vara någon som går in som sponsor

    Nej, läs i kommentarerna, 50% av intäkterna kommer gå till resan. ”…Hanna och Lovisa är fantastiska då de använder sina kanaler för att nå ut med detta till folk. Utan dem hade vi inte kunnat samla in en enda krona. Nu skänker vi 50% av varenda liten krona som kommer in i tävligen till @allakvinnorshus så att de kan fokusera på att hjälpa utsatta människor istället för att behöva fokusera på att först samla in pengar så att de har råd att hjälpa till. Nu gör vi den biten åt dem 🙂 Utan denna tävling hade inte en enda krona kommit in ifrån oss.”

     ”Utan dem hade inte en enda krona kommit in från oss”- där avslöjade de hur giriga de är som alltså själva inte kan tänka sig att skänka NÅGOT alls, utan det är bara andra människor som ska skänka…., så oerhört girigt och vidrigt. Brydde de sig på riktigt skulle de själva gå in och skänka av sina pengar. Men nej……. Så girigt beteende, och så uppblåsta och världsfrånvända de är som tror att de är ”goda”…. fy, jag spyr på sån skenhelighet och falskhet.

   Ser man på deras svar så finansieras resan med i samlade pengar.

   Hela affärsidén går ut på att det ska kännas mer kul och glammigt att skänka pengar då bilder på lidande bara får människor att må dåligt. Och att man själv ska typ ”köpa” sig en lott för att t ex få en lyxig resa. Lite som Bingolotto antar jag där en del av pengarna som lotten kostar går till föreningar. De vill helt enkelt nå ut till en målgrupp som annars inte skänker pengar till välgörenhet.

   Själv skulle jag hellre ge pengar direkt till t ex Alla kvinnors hus men så tillhör jag väl inte målgruppen heller som gärna vill vara med på utlottning av resor med influencer.

  Folk verkar tro att man måste tävla även om man inte vill ha priset. Det är ju fritt att inte vara med i tävlingen om man tycker att priset inte passar en just nu. Easy peasy.

   Skulle vara svar till 9.14

    9.15? det går bra idag.

   Easy peasiest är väl att ge pengar direkt till Alla kvinnors hus.

    Ifall det är skänka pengar man vill så ja.

  Om det hade varit så att man skänkte 100 procent av insamlingen och löst resa via spons så hade det varit fine. Jag förstår att Kvinnors hus avböjer. Varför ska de låna ut sitt namn för att Charity Rebels ska tjäna 50K och kunna betala för influncers och resa? Betala resa med insamlade medel, man tror man drömmer? Det här ett oseriöst upplägg. Ungefär som Run for Pride. Där Janne Siponen själv tjänar några hundra tusen kronor men bara ger 50K till Regnbågsfonden. Vad Janne använder sina pengar till? Kolla mrkoll 🙂

  Charityrebels är ett aktiebolag, inte en registrerad välgörenhetsstiftelse. Det indikerar att man tänker tjäna pengar på välgörenhet., Charityrebels har inget 90-konto, vilket i alla fall brukar innebära att det finns nån kontroll av verksamheten via Svenska insamlingskontroll och att inte för mycket av insamlade pengar går åt till administration/ledning (ej perfekt, jag vet, tycker personligen välgörenhet är skit, det finansieras via skattsedeln dessutom, vi skänker varje år av vår skatt till Röda korset, Rädda barnen etc via bl a Sida)
  Det är bull, med andra ord, resan är säkerligen sponsrad så reklam kan göras för det bolaget i kombo med Charityrebels i influencernas kanaler.
  Noterar även att deras första utlottning är en tavla av en fullkomligt talanglös person. Hahaha, samtiden alltså.

   Det verkar vara systern till grundaren av cherityrebels som har målat tavlan.
   Hon taggar systern i kommentarerna.

  Och, tillägg, vill ni så skänk direkt till Alla kvinnors hus, de har 90-konto, en styrelse som jobbar gratis. Bara kollat Stockholm (finns väl i övriga landet?)men ok årsredovisning, vettiga löner och omkostnader. Läs mer här, våld mot kvinnor minskar inte, direkt. Tur akh finns då.
  https://files.builder.misssite.com/bc/55/bc55bdea-e0ac-4a60-9fef-bc508f8a72cc.pdf

   Gillade verksamhetsbeskrivningen:
   Verksamhet & ändamål
   Bolaget ska bedriva, utveckla, licensera och försälja lotterier, tävlingar och spel online, bedriva konsultverksamhet inom lotteri- och spelmarknaden samt därmed förenlig verksamhet.

   Så nu är välgörenhet ett spel, lotteri fräscht…Hoppas detta företag kraschar omgående!

    De har ju inget lotteritillstånd? Hur fan går detta ihop? https://www.spelinspektionen.se/licensansokan/bolag-med-spellicens/

     HAHA nu svarar jag mig själv: Man kan vara med gratis. 🙂 Därför är det inget lotteri (ingen insats) utan räknas som en tävling med dagens lotterilag. Känns som en väldigt risky affärsidé…. Ska vi alla gå in och vara med? 😉 https://www.charityrebels.com/legal/official-rules

  I margauxs nya blogg såg jag nyss att det verkar stå längst ner av inläggen typ som ”vem som skrivit inlägget” och morgonens inlägg som är ett reklaminlägg som dessutom inte riktigt är skrivet i samma stil som hur margaux brukar skriva har hennes mammas namn under inlägget istället för margauxs själv! Kanske inte jättespännande iom at margaux tidigare nämnt att hennes mamma brukar korr-läsa, men ändå lite lustigt!

  Ot, Tronald Dump har fått Corona, stackarn! Vem kunde ana? Hoppas att han tillfrisknar snart och blir pigg och kry så han kan förlora mot Biden på ett värdigt sätt.

   Fast tycker du att Biden ären värdig vinnare?

    Står ingenstans. Står ”förlora på ett värdigt sätt” alltså att Tronald ska förlora värdigt och inte snörvlande från en sjukhussäng.

    Dessutom, tänk på det gamla ordspråket: ”Never argue with an idiot, they drag you down to their level and beat you with experience” Tyvärr måste man ju ”argue” med orangen i dessa debatter, men det gör hela presidentvalet till att spektakel. Alla inblandade blir smittade av ovärdighet.

    Läsförståelse!

   Jag följer några amerikanare och dom ställer sig väldigt skeptisk till detta. Bla Billie Joe Armstrong.

    Vad ställer de sig skeptiska till? Att Tronald fått Corona?

    Antingen har han fått det nu och går ut med det nu för att slippa fler debatter. Eller så fick han det redan innan tisdagen men gick ut med det resan nu för att kunna skrika JB i ansiktet under debatten. Eller så har han det inte öht utan ljuger bara för att kunna komma ut på andra sidan och hävda att det var inget annat än en enkelt förkylning. Det enda vi kan vara säkra på är att 90% av det som sägs är lögn.

  Så om jag skänker tusen spänn avsett till AKH så går 500 kr till en resa som nån annan än jag får åka på..? ??

   Japp!

   Bisarrt ???

  Något helt annat: Sverige är #1 i Europa på narkotikadödlighet (SVT). Sveriges dödlighet ligger på 4 ggr mer än genomsnittet. Varför tror ni?

   Därför att våra gränskontroller är värdelösa och vi låter knarket flöda in i landet… Bland annat :/

   Därför att vi har kriminaliserat missbruk och ägnar oss åt straff snarare än harm reduction.

    100% ening med dig anonym 12.38 <3

    Nej det är inte därför. Missbruk leder till elände och allt bruk av narkotika är missbruk.

     Vad tycker du att man ska göra då? Skjuta av alla missbrukare eller hjälpa dom att sluta missbruka?

  Vem vill frivilligt åka på resa med dessa två bitchies? ?

   Undrar också! Skulle ju vara en mardröm, skulle inte göra det ens om jag fick 100000 kr för besväret.

    Det hade jag. Fan, 100.000kr för att träffa dom? Give it to me då hahah

  och självklart trutar man med munnen så mycket man kan… Jag tror det är för att försöka dölja omfattningen av fillers,men då had det väl varit enklare att inte fylla upp så mycket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.