270 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Då kan vi ta ett moment om att Anna har corona. Kärring-j@vel…

  Svara

   Är svenska ditt andra språk? Isåfall förstår jag varför jag inte förstår dig.

   Svara

    Du tittade inte på videon i inlägget va?

    Svara

    Vad är det du inte förstår?

    Svara

    Andraspråk*
    I så fall*

    Svara

    Det verkar snarare att svenska är DITT andraspråk, anonym 11.02.

    Svara

  Att hon var tvärsäker på att veta skillnad på förkylning och coronasymtom det är helt oöverträffat. Det måste ju vara att idiotförklara alla andra dessutom.

  Svara

   Sedan ska man ju inte träffa ngn pga risken för Corona även vid mindre symptom hon påstår sig alltså ha noll symptom medans hon för två dagar sedan sa i en video hon känner sig förkyld?

   Svara

    Om hon sa att hon kände sig förkyld så skulle hon HA STANNAT HEMMA! Helt rätt.

    Svara

   Men det gör inget att man utsatt omgivningen för smitta så länge man skriver ett jääääääättelååååååångt ursäktsmail efteråt
   🙏❤️🙏❤️🙏❤️🙏❤️

   Svara

    ANNA HAR DU BOTT UNDER EN STEN?! Ge fan i att uppmana folk till att vara rädda om varann osv när du gick till frissan förkyld häromdan. EGOISTISKA människa, hycklare, CLOWN! Brukar inte ha sån aggressiv ton men nu blev jag faktiskt jävligt arg. Hoppas att ingen stackare blir svårt sjuk av Annas oansvariga beteende.

    Svara

     Finns en anledning till att jag på egen hand plockat ut mina extensions och har världens utväxt. Har helt enkelt inte vågat sitta i frisörstolen sen i februari pga alla själviska nötter där ute.

     Svara

      Jag och hela min vänkrets har Corona-frilla, dvs utväxt de luxe, torra spröda hårtoppar, och obefintlig färg. Det har ingen dött av. Vi får gå till frissan när detta är över, alternativt klippa varandra. Lösfrallor och bryn har vi inte börjat med. Det blir ett måste när man väl börjat. Och dyrt!
      Vilket jobbigt liv om man går under pga att frisyren inte ser ut som den ska.
      Vart är världen på väg! ? Våga vara ”ful” några månader och se vilka som är dina riktiga vänner… haha.

      Svara

    Hon har både varit hes, rödögd och haft hosta. Allt detta i hennes live hon lagt ut på Instagram. Men att påstå att självaste Booken är har lyckats med konststycket att bli smittade av en pandemi (trots att hon BARA är hemma) skulle framkalla en aggression värre än ett vulkanutbrott.
    Bra att provet visar positivt, så människan börjar sköta sig och förstår att spanska munskydd med Chanel inte är the right way to go om man säger så.

    Svara

   Hon vaknar alltså upp med nästäppa och huvudvärk. Så kallade ”förkylningssymptom”. I cirka nio månaders tid har Tegnell & c:o fört ut sitt budskap: Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Hon kan ju inte ha missat detta. Vad i den informationen är det hon inte förstår? Vi måste väl ändå förutsätta att till och med Tooken förstår vad det innebär? Ändå finns det ingenting i världen som skulle kunna hindra henne från att 1) Gå till frisören för att sätta om LÖSHÅRET 2) Krama och kladda så mycket hon kan på frisören 3) Filma, ta hundratrettioelva selfies med massor av filter och lägga ut skiten i offentlighetens ljus för allas beskådan. Sedan undrar hon varför det ständigt hackas på henne och skrivs en massa om henne på diverse forum? Människan är ett unikum. Gång på gång gör hon ju exakt det här. Fullkomligt IQ-befriade handlingar som får konsekvenser. Denna gång kunde hon dock inte släta över galenskapen genom att ljuga sig ur den då hon varit så smart så hon kablat ut alla bevis du kan tänka dig i bilder och lives. Herregud.

   Svara

    Kanske lär sig frisörerna också att vänligt men bestämt avvisa förkylda kunder. De verkar inte heller ha tagit sitt ansvar.

    Svara

     Jag håller med. Hade jag vart minsta förkyld och tänkt gå till min frisör hade hon avvisat mig. Hon tar inte ens in nya kunder. Nu hade jag iof inte gått till henne om jag vart minsta snuvig, men ja ni fattar ☺️

     Svara

     Kunden kan ha beställt tid via mail. Hur ska frisören då veta om ev symptom? Hur ska frisören veta om kunden som sitter i stolen har ont i halsen? Ansvaret ligger på den som har förkylningssymptom! Stanna hemma! Punkt.

     Svara

      Men tänk att avvisa Anna?! (Ve och fasa) Hon brukar säga (hota) med ofta: ”Mig vill du inte bli ovän med”
      Helt ärligt så vill jag inte det.
      Hon skrämmer mig med sitt beteende.
      Tänk att hon är mamma också.

      Svara

    Fast jag tror inte att Anna 1 läser/kollar på nyheter så ofta och 2 tror att detta gäller henne

    Svara

    Precis det som förvånar mig med mänskligheten, sunda förnuftet och förmågan att lyssna och ta förbehåll. Det går bra för världen nu.

    Svara

    Fast Anna har ju inte följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, hon har ju följt Hälsovårdsmyndigheten 😜

    Svara

    Jag finner INGA ord! Hur mkt tror du inte hennes ungdomar är ute och far och flänger då? Om mamman är ute på alla de där onödiga ”måste grejerna”? Människan är ett unikum, som du säger. Hon har verkligen fattat nada.

    Svara

  Hon var till och med täppt i näsan dagen innan. Ändå gick hon till frisören. Dessutom verkar det mer vara pga liven som hon inte följer med Roberto in och handlar diskmedel. Han, som enligt Anna, är frisk som en nötkärna, hostar när han kommit tillbaka till bilen.

  Svara

   Men exakt min känsla! Hade det inte varit för att hon erkänt i liven att hon varit och tagit ett coronatest och att hon faktiskt var täppt i näsan så hade hon följt med in i affären. Det fanns inga munskydd i bilen what-so-ever så hennes bladder i det milslånga talet till nationen om att hon använt munskydd privat – bullshit! Då hade det tagits bilder och selfies till förbannelse bara för att visa upp sina fejk-gucci-kopior-munskydd som inhandlades i diverse turistaffärer i Spanien. Hon har inte haft ett munskydd sedan hon äntrade svensk mark. Hade hon haft något innanför pannbenet så hade hon väl åtminstone kunnat haft ett munskydd hos frisören??!! Men nej, inte ens när hon själv HAR förkylningssymptom tänker hon ett steg längre.

   Jag är livrädd för den familjen. Undrar just hur många de har lyckats smitta ned. Jag menar resten av patrasket lär ju vara lika infekterade som mamma Took. Hur många har de träffat? Anna och Roberto skulle ju vara hemma själva och mysa i lördags kväll – dvs barnen var ute på annat. You do the math…

   Svara

   Han ska sitta i karantän 1v eftersom hon har corona. Är det något som dom vet?

   Svara

   Förnekelse. Hon har svart bälte i detta.

   Svara

  Hennes beteende speglar MÅNGA i samhället – bara det att hon visar det för alla.

  På mitt jobb har kafeterian varit stängd sedan i mars-april för gemensam frukost, NU har helt plötsligt medarbetarna på eget initiativ börjat ordna och dona med frukost till alla. HUR tänkte man här?? Och varför reagerar inte cheferna (mer än att slabba loss bland grejerna och mumsa på)

  Det är precis som att beviset för att avstånd fungerar inte är greppbart – FATTAR inte folk att det faktum att vi inte har fått in sjukdomen på precis alla arbetsställen är för att VI HÅLLER AVSTÅND???

  Svara

   Fast ändå en annan sak att gå ut bland folk med förkylning!!! Det som väl iaf de flesta förstått att man inte gör, oavsett om det är konstaterad Corona eller inte

   Svara

    Fast vi sitter varannan på möten, men smetar loss bland mackor och smör i en härlig gemenskap.
    Blir så när folk blir tillsagda en sak och inte begriper varför. Om de förstod varför vi sitter med mellanrum på möten eller kör dem över nätet så hade de inte tyckt att en gemensam frukost buffé varit en bra idé

    Svara

     Kommer de till jobbet med symtom, det är väl ändå det som är skillnaden mot Anna (och tydligen Roberto som hostade enligt uppgifter ovan)?

     På min arbetsplats är det också frukostmöten som vanligt men ingen med minsta lilla symtom tillåts vara på jobbet. Vi är iofs inga dagisbarn så vi ”slabbar inte loss”.

     Svara

      Så du menar att har man inga symtom så kan man vara nääääära och gosa gosa?
      Inte riktigt den bilden jag har och inte alls vad arbetsgivaren går ut med. En samhällsbärande myndighet har inte råd att chansa utan måste köra all in.
      Men vad hjälper det när fotfolket skiter i vilket och härjar loss.

      Svara

       Nej tycker helt klart att frukostkletet inte heller skall ske. Men tycker ju inte att det är samma sak som ngn som går ut med symptom och kramar på folk

       Svara

       Men vadå skiter i vilket? Har ni inte en chef som kan gå in och säga till de anställda att de inte ska anordna detta frukostslabbande? Fattar de inte själva så får väl chefen gå in och tala om vad som gäller på arbetsplatsen.

       Svara

      Men varför har ni frukostmöten ”som vanligt”? Är det ingen chef som har lyckats förstå att inget är som vanligt? Riktigt uselt.

      Svara

       Vad är frukostmöten? Äter man inte frukost hemma?

       Svara

    Med eller utan symptom, håll avstånd!

    Svara

  Nämen hörni, corona är ju över?? Jobbar på äldreboende och här tycker nu alla anhöriga plötsligt att smittan är över, fritt fram att komma snorig till gamla mormor, så det är luuuuuuugnt.

  😭

  Svara

   Ja snart börjar viruset Stiga på äldreboenden igen och ingen har en aaaaning varför..🤬🙈

   Svara

   Helt galet att släppa in anhöriga nu, ett fegt och populistiskt beslut av myndigheterna.

   Svara

    Fast jag kan ju tycka att gemene man har ett ansvar. Bara för att det är tillåtet att besöka äldre på boenden, betyder inte det att man måste, bör eller ska göra det. Så svårt är det inte att: 1. Är jag frisk eller har jag någon form av förkylningsymptom? 2. Tvätta händerna när jag kliver in på boendet. 3. Krama inte den du ska besöka. 4. Håll avstånd.
    Själv har jag nyligen flyttat hem efter en längre period utomlands och spenderade våren i total lockdown. Ibland kan jag nästa önska att Sverige får uppleva hur jävligt en lockdown faktiskt är, så att befolkningen i det här landet lär sig uppskatta den frihet och personliga ansvar som myndigheterna har givit oss. Först då inser man att det är värt sin frihet att hålla avstånd, tvätta/sprita händer och ta hänsyn till varandra, även om det kanske är ”lite jobbigt”och att man kanske aktivt måste välja bort roliga saker.

    Svara

     Tyvärr verkar det som många yngre uppskattar den ”frihet” vi har i Sverige lite väl mycket.
     De verkar inte ha fattat att det är en frihet under ansvar.
     Det festas, kramas, pussas och skålas hej vilt i vissa kretsar – både hemma hos och ute på olika barer, klubbar och restauranger. Räcker att scrolla runt på Instagram så ser man bevis på detta.
     Är man ung och odödlig blir man oftast inte särskilt sjuk av coviden men man kan smitta andra som kanske inte har lika stor tur att komma undan med en lindrig variant.

     Svara

      Inte bara yngre.. Eller räknas alla under 80 som unga?

      Svara

      Japp! Min lillebror på 20 år hade i april en hemmafest där alla kompisarna under en pågående pandemi satt otroligt nära och drack, dansade, åt, spelade osv. April = alltså när krisen var som allra värst i Sverige (världen) och gatorna ekade tomt.

      En vecka senare och 3 av 10, dvs. de som ens fick lov att testa sig då, testades positiva. Inkl. min bror, som till en början hade totalvägrat att ta något test då han tyckte att han var ”frisk nog”. Killen tar tåg varje dag till jobb och hade alltså tänkt åka tåget till jobb tills mina föräldrar hindrade honom och betalade privat för att han skulle göra ett coronatest (Thank God!).

      Så himla arrogant och fult beteende. Blir extremt irriterad på sådant.

      Svara

       Strongt av dina föräldrar! Tänk om fler agerade så. Tror många inte ens pratar med sina barn om risker och hur försiktigt man måste vara.

       Svara

     Problemet med personligt ansvar som vi kör med i Sverige är att det dyker alltid upp en Anna Book-typ som minsann vet att de ”bara har en vanlig förkylning” eller ”är lite allergiska bara” och nyser coronasmitta på andra. Har vänner som jobbar på förskola och i äldreomsorgen som har stora problem med föräldrar som blir skitsura för att de inte får lämna sina snoriga ungar och anhöriga till äldre som bryter mot reglerna för besök på äldreboenden. Det finns liksom alltid idioter som inte klarar av att ta ansvar för sig själva.

     Svara

      På min dotters förskola ringer de om att hon ska hämtas hela jävla tiden. Alltså fine om hon är sjuk men senaste gångerna har de ringt för att hon varit snorig. Ja, hon hade grinat. Då rinner det snor på ungen.

      Jaaaaa man ska ta sitt ansvar men jag blir less.

      Svara

       Tror nog att personalen har kunskap att se om ditt barn är förkyld eller gråtit. Skäms på dig. Vi har ett helsike just nu i barnomsorgen. Smittad personal men allt ska tystas ner.

       Svara

        Ja och det skulle inte jag som mamma kunna se menar du?

        De har ringt för att hon blivit sjuk någon gång så det är inte bara för att hon gråtit. Men på sista tiden har det varit så. Tro vad du vill.

        Svara

         Nej man måste ha högskoleutbildning för att veta om ett barn är förkylt eller har gråtit. Tror du att du ser det bara för att du råkar vara barnets mamma? Lol

         Svara

         Du är ju på jobbet så du ser väl inte hur hon snorar på f-skolan?

         Svara

          Hon blev nog magiskt frisk när vi kom hem då.

          Jag jobbar hemifrån och är på förskolan ca 10 minuter efter att de ringt. Snabbt tillfrisknande måste jag säga.

          Svara

        Uppenbarligen kan de inte det. Är samma problem på mina barns förskola och där har flera föräldrar tagit upp det med förskolans rektor. Klart de ska skicka hem barn som är sjuka men inte så fort ett barn harklar sig eller gråter sig snorig. Men det är kanske bekvämt för personalen att ha få barn i gruppen…

        Svara

         Lol är det något jag verkligen inte förknippar förskolelärare med är det att det är bekvämt på jobbet

         Svara

          På grund av stora barngrupper?

          Svara

           Bland annat, ja

           My point exactly 😉

        Varför skulle inte en förälder kunna se det? Klart man ser om ens eget barn är förkylt eller har gråtit. Har du någonsin själv haft med barn att göra?

        Svara

        Ja det är sjukt tufft i skolor och förskolor men det betyder inte att det finns folk som inte kan sitt jobb även där.

        Svara

       Snor som snor kan jag tycka. Eller är det för jobbigt för dig att ta hand om din snoriga unge som potentiellt kan vara förkyld?

       Svara

        Har du barn?

        Svara

         Du menar att alla m barn inte vill ha hand om dom snoriga utan vill dumpa dom på förskolan?

         Svara

        Ja det är rätt så jobbigt att behöva ta vab (och hamna efter på jobbet) för att mitt barn inte får vara på förskolan om hon gråter.

        Hon är inte mer potentiellt förkyld bara för att hon är ledsen.

        Men ja, visst kan jag vara hemma heltid med mitt barn. Tyvärr måste jag få ekonomin att gå runt också.

        Svara

     Som tur är finns det inget stöd i grundlagen för en lockdown i Sverige.

     Svara

     Ja för frihet…men tar alla ansvar? Verkar inte så eftersom smittan ökar nu.

     Svara

    Jag är helt med på att vi måste stoppa smittan på äldreboenden och det förstår jag.

    Men fy fan när ingen anhörig fick vara hos min pappa när han dog i våras. Han var gammal och bodde på ålderdomshem. Bara tanken på att han eventuellt undrade varför ingen av hans barn var hos honom i hans sista stund ger mig ångest. Usch. Jag hoppas att han inte var medveten om att han var ensam.

    Svara

     Det här gör så jävla ont i hjärtat, beklagar verkligen 💔 Självklart ska man få göra undantag från besöksförbud, då till exempel. Men jag tänker att om alla som kan håller sig borta så finns det mer utrymme för de som verkligen behöver besöka.

     Svara

     😢

     Svara

     Men va? Jag jobbar på sjukhus (dessutom en covidavdelning) och vi har gjort undantag hela tiden för de patienter som av olika anledningar hade mått bättre av att få träffa anhöriga ellet varit palliativa. Låter fruktansvärt att ni inte fick träffa honom ❤️

     Svara

     💔

     Svara

     Varför tar inte svenskarna hem sina äldre när smittan härjar runt på boendena? Ett till två år kan ni väl lösa på något vis?
     Det här är ju en smitta som de stryker med av, att låta de bo kvar är ju att ge dem en dödsdom. Så lite betyder de, alltså.
     Kom inte med argumentet att ni måste jobba, detta är en extrem situation där en av två i hushållet skulle kunna vårda närstående och leva lite fattigare på en inkomst. Jobbar partnern dessutom hemifrån går det ju att hålla sig undan smittan lättare. Ofta är ju de med föräldrar på boenden redan själva med vuxna barn (som inte bor hemma/går i skolan).

     Svara

      Fast det är kanske farliga för dem att bo hos familjen? där dem vuxna åker till sina jobbar, handlar, mm = riskerar att dra med sig smittan hem, och barnbarnen som är på dagis/i skolan kan också ta med sig smittan hem. Så vet ej om det är säkrare hemma än på ett äldre boende. Kanske om båda dem vuxna jobbade hemifrån och inte hade barn, men många familjer ser inte ut så.

      Svara

     På det äldreboende som jag jobbar på så har en anhörig tillåtits komma för att vara nära vid livets slutskede.

     Svara

     Fy vad sorgligt 🖤 Det brukar göras undantag vid palliativ vård och när vi ser att det inte är långt kvar.
     Beklagar er upplevelse.

     Svara

    Men alltså helt ärligt, svårt sjuka äldre som inte har lång tid kvar att leva oavsett borde givetvis få besök av sina anhöriga, allt annat är extremt inhumant. Givetvis oönskat att få en smittspridning av Corona där men jag hade tyckt det var 100 gånger värre att vara helt ensam mina sista månader i livet jämfört med att ha mina anhöriga nära och kanske dö någon månad tidigare.

    Svara

     Helt ofattbart att de besluten ens tagits. Man kan slussa in anhöriga bakvägen, de behöver inte träffa någon annan än sin döende familjemedlem. Jag hade rivit upp väggarna för att få vara med mina föräldrar om de låg och dog.

     Svara

      Där jag arbetar har anhöriga fått komma när deras äldre anhörig varit döende, även fått komma vid svår men ej dödlig sjukdom.
      Vi måstet tyvärr låta anhöriga gå genom korridor där de kan möta andra boende då det är fler våningar på mitt arbete.
      Att ej låta dom besöka sin anhörig i det stadiet av livet skulle varit elakt och inhumant

      Svara

      Och om dina anhörig höll på att dö av corona? Då kan ingen vara där.

      Svara

     Ja det är fan värre att gamla ska ligga ensamma sin sista tid i livet. Man behandlar inte människor så.

     Svara

     Den här frågan är ju rätt svår, visst skulle man få vilja besöka din släkting, för eventuellt har de inte så lång tid kvar att leva, men damen i grannlägenhet på boendet är 69 med en demenssjukdom som gör att hon ändå har många år kvar i livet, ska hennes liv riskeras i onödan för att Olle 95 ska få besök?
     Sen om smittan kommer in på ett boende så riskerar ju inte bara de andra boende att bli sjuka utan även en stor personalgrupp.
     Där jag arbetar har vi hittills klarat oss från covid-19, vi i personalen är hemma vid minsta lilla symtom, det var rätt många hemma vid pollensäsongen.

     Jag vet att vi har anhörig som skulle kunna besöka sin pappa/mamma med symtom för att dom saknar dom så mycket, vi har anhöriga som planerar bio och utflykter med sin pappa/mamma och det känns lite olustigt.

     Vi använder ej skyddsutrustning när ej symtom finns hos de boende, men vid minsta symtom så åker utrustning på och vi har det tills att provsvar kommit åter.

     Vi har tillåtit besök utomhus med skärm mellan en längre tid, men även där har anhöriga försökt få krama om sin förälder, det är såna anhöriga som förstör allt

     Svara

      Klart att man försöker ge sin förälder en kram om man märker att den är ledsen eller orolig för något. Och oron bland äldre lär ju inte ha minskat det senaste året.

      Svara

       Där jag arbetar har många av de boende demens och de flesta har blivit lugnare under besöksförbudet, sovit bättre, ätit bättre , mindre utåtagerande och inte verkat bry sig att anhöriga ej är där.

       Många gånger tror anhöriga att den äldre inte är så dement som den egentligen är, det ska frågas om saker som hen ej minns längre etc och det skapar mer oro hos den gamle.
       Ibland så kan den äldre ”skärpa” till sig en kort stund så att barnen inte ser demensen på samma vis som oss i personalen, men när barnen gått så är hen helt slutkörd.
       Är säkerligen värre för se som är ”klara” i knoppen men bor på ett äldreboende.

       Svara

        Ja men alla som bor på boende är inte dementa.

        Svara

         Har inte skrivit att alla har demens, jag skrev utifrån situationen på min arbetsplats.

         Sen är en kram värd en eventuell smitta?
         Är en kram värd ett eventuellt dödsfall?

         Svara

          Tja… helt ärligt så skulle jag hellre ge min oroliga förälder en lugnande kram med risken för smitta. Hellre det än att dens sista tid ska vara fylld av känslor av ensamhet och oro.

          Svara

           Fast det är ju inte vara din förälder du riskerar utan även andras föräldrar, personalen och dennes familj

           Jag menar bara att man kanske inte ska döma så hårt. Lätt att säga att man ska undvika kontakt men kom tillbaka när det är din mamma som är ledsen eller orolig.

           Jag har inte kramat vare sig min mamma eller pappa sen detta bröt ut, visst dom bor hemma och vi har träffats utomhus sen i somras och nu inomhus men med rejält med avstånd, min mamma har mer eller mindre noll immunförsvar.
           Jag minimerar mina kontakter med folk förutom sambo och barn då min sambo har cancer.
           Jag gör mitt bästa för att ej dra på mig smitta och ta med till jobbet.
           Sen att då få veta att vissa anhöriga(dock ett fåtal) som helt skiter i vad som sker omkring oss gör nog upprörd.
           Den det i huvudsak det gäller har en förälder som ej bryr sig om kram, kramen är enbart för barnets skull

           Du utgår från ett exempel och dömer alla utifrån det.

           Självklart utgår jag från de exempel som jag upplever i mitt arbetsliv.
           Det är det exemplet som kan slå ut ett helt boende.
           Skulle anhöriga följa de rekommendationer som finns med avstånd och inga kramar så skulle jag inte bry mig, men problemet är ju att det räcker med en sjuk anhörig som kramar sin förälder och sedan så kanske det sprida till en hel avdelning

         Nästan alla som beviljas boende har någon form av minnessvikt, kriterierna för att bli beviljad insatsen är snäva. Huvudet under armen, mer eller mindre. På gott och på ont.

         Hälsningar biståndshandläggaren

         Svara

          Men nu snackar du väl goja biståndshandläggaren?
          Äldre människor som inte längre klarar sig själva i hemmet, behöver ju så klart inte ha ”huvudet under armen”.
          Vilken j-a inställning.
          Och jag vet fler i den kategorin, äldre som fått boende utan dina nonchalanta kriterier, kan jag tala om.

          Svara

          Stämmer absolut inte och du är knappast biståndshandläggare.

          Svara

          Men fyfan vilket uttryck och inställning. Byt yrke! Det är ju Du har ju huvet under armen!

          Svara

        Jag jobbar på ett boende för äldre där de flesta inte är dementa. Flera har frågat varför deras man/fru, barn, vän inte kommer på besök längre. En del har varit oroliga att det har hänt något med deras anhörig. De har också uttryckt att de känner sig mer ensam eller att de tycker att det är ledsamt att ingen kommer och hälsar på.

        Svara

         Har ni ej haft möjlighet till besök utomhus med skärm mellan?

         Vi har använt det samt använt videosamtal

         Svara

          En lång period hade vi totalt besöksförbud. Och de som har kunnat ha videosamtal har fortfarande saknat det fysiska besöket.

          Jag tror inte att man ska underskatta vad ett besök gör och hur viktigt det är för människor att få beröring av sina nära osv. Speciellt om man redan innan lider av oro eller upplever sig ensam vilket många äldre gör.

          Svara

    Fast… jag jobbar som sjuksköterska på ett äldreboende, och jag kan säga att det har varit fruktansvärt att se alla gamla människor som inte har fått träffa sina nära och kära. Många är så deprimerade att de knappt går ur sin säng. Flera har suttit på sitt rum, själva, utan kontakt med någon förutom personalen. Deras enda fysiska kontakt är när de blir rengjorda, får sina sår omlagda eller blir påklädda. Detta i ett halvår. Sjukt lång tid. Det har varit vidrigt.
    Nej jag vill inte att de dör i covid, men jag vill heller inte att deras sista tid blir ensam, ledsam och full med ångest.
    Jag hoppas att alla anhöriga hjälper till att ta ansvar, vi har tydliga instruktioner gällande hygien, smitta osv.
    Det är inte svart eller vitt det här med besöksförbud.

    Svara

   Så snart ökar smittan på äldreboenden och fhm har inte en aaaaning om hur det gått till 🙈🥺

   Svara

   FHM tyckte inte att man kunde förhindra besök längre hos de som har särskilt boende eftersom det är de boendes hem.
   Vård- och omsorgsboende är ingen institution (ålderdomshemmen/långvården avskaffades 1992).
   Inte heller är det lagligt att låsa in boende på särskilda boenden även om de är dementa och springer runt överallt. Det var bl a detta som gjorde att så många blev smittade på äldreboenden under pandemins första månader.
   Vi får se om det blir någon ökad smittspridning i samband med att besöksförbudet upphört.

   Svara

    Det där har jag funderat över, hur man rent lagligt kan förbjuda någon som bor på ett äldreboende att ta emot besök i sitt hem.

    Svara

     Regeringen utfärdade en förordning om tillfälligt besöksförbud på äldreboenden mm med stöd av en paragraf i socialtjänstlagen som ger möjlighet att utfärda sådana föreskrifter inom socialtjänsten som behövs till skydd för enskildas liv, personliga säkerhet eller hälsa bl a när det gäller äldre personer.

     Svara

   Inte alls samma uppfattning som jag har kring hur anhöriga beter sig mot tex sin gamla mormor på boenden. Det beteendet lär vara ytterst ovanligt då just anhöriga är de enda i den miljön som genuint bryr sig om släktingens hälsa. Dessutom va det besöksförbud från anhöriga för bara en kort tid sedan, då smittan spred sig som värst hos de äldre. Så vilka de va som smittade va bland annat personalen som hellre såg till sin lön och sket blanka fan i de äldre.

   Sen finns de fler faktorer, bland annat att ett positivt test va lika med en dödsförklaring och mat, mediciner drogs in, ingen syrgas och morfin sattes in i höga doser. En mycket säker död, utan minsta insyn av anhöriga.
   Skulle genast ta hem min anhöriga, om jag kände ngn, än att förlita mig på personalen och läkare efter allt man har hört om det här. Fruktansvärt. Tog hem min dotter från LSSboendet i 5 månader och kommer göra det igen om och när det krävs….inte en chans att jag sätter tilltro till personalen, ännu mindre läkarna som beslutar palliativ vård genom telefon. Ren skandal!

   Svara

    Fina mamma,
    jag förstår absolut din oro för din dotter. Jag vet ju heller inte vad för sorts stödbehov hon har och hur hon kan tala för sig själv. Men inom LSS har vi inte haft något som helst lagligt stöd att förbjuda besök. Vi avråder från besök, och vill ha så lite folk som möjligt i allmännutrymmen, men i din dotters lägenhet ska din dotter bestämmas.
    Jag vet också att det förmodligen varit mycket olika personal, lärare, elevassistenter och allt möjligt att försöka hålla styr med kring din dotter genom åren. Men jag hoppas du kan ha en dialog med personalen på boendet och känna tilltro i att hygienrutiner faktiskt följs och jag hoppas att det finns personal som är i yrket för att dessa genuint bryr sig om målgruppen och individen.

    På mitt jobb har vi hållt oss friska. Vi har slagit knut på oss själva dessa månader för att inte låta den psykiska hälsan stagnera hos boende och behålla så mycket vardagsrutiner som möjligt utan att utsätta kunderna för smittorisk. Jag har jättebra kollegor, ja. Vi har haft en bra mycket tyngre arbetsplats att gå till men vårt jobb är att se till hela hälsan. Och skrika oss hesa om palliativ vård ens kommer på tal – tro mig.

    Svara

     Har inget negativt att säga specifikt om min dotters boende, men känner absolut ingen tilltro om ngt skulle inträffa (för man vet faktiskt inte vad som beslutas från en dag till en annan, det visste ingen där och då heller). Jag utgick ifrån hur det såg ut på äldreboenden och fattade mitt beslut utifrån det. Tog det säkra framför det osäkra. Inget ont i det, vi hade en mysig tid tillsammans och jag kommer alltid ta det absolut största ansvaret för min familj och anhöriga. Har hört väldigt lite negativt om just lss under den här perioden men som sagt, som det såg ut hos de äldre och hur lågprioriterade dessa var, så kunde lika gärna de handikappade också vara det.
     Vet flera som bodde hos sina föräldrar under den värsta perioden så perssonalen på just min dotters boende slapp slå knut på sig själva, en win-win-situation för alla parter.

     Svara

      Jag förstår absolut din oro och ditt val att ta hem din dotter. Jag blev bara så ledsen av ditt första inlägg då jag tolkade det som att du hade väldigt dåligt förtroende för personalen (och jag vet att det många gånger är befogat att anhöriga har det, så jag kastar absolut ingen skuld på dig om du har den känslan. Jag lider med anhöriga som måste stå ut med att konversera med oss personal hela tiden.)

      Jag skulle säga att man i det stora hela agerat okej gentemot kunderna inom gruppbostad i dom flesta kommuner. Ibland har vi känt oss lite nödgade att skrika till, men allas liv i en pandemi påverkas ju på olika vis. Ingen kommer tyvärr undan.

      Svara

       Jo det finns stunder då jag inte hyser så värst högt förtroende för personalen, men min dotter är väldigt talför och berättar allt för mig som hon upplever är knas, så på det sättet är jag egentligen trygg. Men regler som ev kunde sättas uppifrån från en stund till en annan som ev skulle innebära besöksförbud alternativt att min dotter skulle bli sjuk och begränsa umgänget mellan mig och henne skulle kännas fruktansvärt…ungefär så gick mina tankegångar.

       På det boende för de äldre är det/har det varit betydligt värre, vilket blev min utgångspunkt där och då och är det nog fortfarande.

       Svara

     Så underbar och fin kommentar som genomsyrar hur du/ni ser på målgruppen. När min unge flyttar till boende vill jag att hon hamnar hos er. Hoppas du jobbar i Stockholm

     Svara

    Förstår dig helt. I min kommuns äldreboenden har smittan spridits som en löpeld trots besöksförbud av anhöriga. Personalen har inte råd att vara hemma och det finns inte rutiner och resurser för att minska smittspridning.

    Svara

     Exakt så är det, så att beskylla anhöriga för spridningen är mest ett sätt att slippa ta eget ansvar. Låt personalen få råd att gå hem när de är sjuka, hur de nu lägger upp det. Det finns sätt att lösa det på om man vill. Men viljan har inte heller velat infinna sig.

     Svara

   Såg ett gäng äldre som umgicks med sina barnbarn idag när jag var ute och gick. Visst, de var utomhus… men utan föräldrar i närheten så är ju risken stor att de måste vara nära barnen

   Svara

  Man hör på henne när hon säger att hon inte har ont i halsen att hon har det. Som ett barn som ljuger.

  Svara

  Jag känner nu att jag är orimligt upprörd över hur nonchalant folk beter sig.
  ”men man måååååste ju få träffas”
  ”men jaaaag vill ta studenteeeeen”
  ”bara liiiiite ont i halsen”
  ”man måste få lite sol och vääääärme ju”
  ”varför finns ingen buffé på hotellet!!!”
  ”varför är alla andra här där jaaaaag är”

  Allas behov är livsnödvändiga!!!!

  Svara

   Såg Biancas blogg från Marbella där hon drar en lång klagoharang över hur tråkigt det är att gå ut på kvällarna för att det inte är något folk någonstans. Samma sak på strandklubben, där var hon också besviken över att det var folktomt.

   Faktiskt riktigt anmärkningsvärt hur verklighetsfrånvänd hon låter.

   Svara

    Hon har ju alltid varit verklighetsfrånvänd.

    Svara

    Vad trodde hon???

    Svara

    Biancas mellannamn är Verklighetsfrånvänd.

    Svara

    Vad trodde hon

    Svara

  Satan! Vad är det för fel på folk! Stanna hemma när du är sjuk! Idiot,stolpskott!

  Svara

   Ja det är väl den lättaste rekommendationen att följa, och som jag trodde de flesta höll iaf.

   Svara

    Min erfarenhet är att nästan ingen håller det.. På mitt jobb fick jag sura miner från chefen när jag sa att jag behövde vabba pga snoriga barn (”måste dom vara hemma när dom bara är snoriga??”). Samt att folk kramades hej vilt när dom sågs igen efter semesterledigheten..? I mataffären etc är det väldigt få som håller avstånd tycker jag, särskilt gentemot personal. Som att det är fritt fram att hosta på dom för att dom inte SYNLIGT är i riskgrupp? Min man är dålig på att hålla avstånd i offentliga miljöer ibland, och när jag frågar varför han inte tänker sig för mer så är svaret ”ingen annan bryr sig ju heller, varför ska jag?” Det är liksom den inställningen som råder generellt tycker jag (bor i en håla där vi inte haft så mycket corona än, det kanske ser annorlunda ut i storstäderna. Hoppas det i alla fall).

    Svara

     Tyvärr är det exakt likadant i storstäderna.

     Svara

     Tycker de flesta håller avståndet hyfsat här ändå. Men då håller jag mig mestadels borta från ställen med mycket folk…Smög på utsidan av Nordstan när jag skulle förbi där en dag och tog bara några kortare besök in via sidoingångarna. Lämnades som det var lite för mycket folk där inne.

     De som inte håller avstånd är skolungdomarna, så man undrar ju om det inte gjorts några ändringar eller dingo där. De kommer i skock och tränger sig på bussar mm,

     Svara

  Jag tänker att hon måste ju ha väntat på provsvar när hon var hos frisören? Jag var lite täppt i näsan och gjorde ett test och under tiden så isolerade jag mig, trodde att det var något som var självklart! Nu visade det sig att jag inte hade covid-19 men hur vågar man riskera det? Du vet inte vem du kan råka stöta på och smitta. Jag hade skämts ögonen ur mig om jag hade behövt nämna att jag varit hos frisören under tiden jag väntade på svar.

  Svara

   (Täppt i näsan, hosta och ont i halsen)

   Svara

   Jag resonerar som dig. I somras träffade jag och min sambo och vårt barn ett annat par för att ta en fika, på deras intiativ. Mitt under fikan förklarade de att de under dagen varit och testat sig för Covid och att de skulle få resultatet dagen därpå. Enligt mig är det då respektlöst att de valde att träffa oss under tiden de misstänkte att de var smittade.

   Svara

    Dom träffar man ju inte mer känns det som

    Svara

    Klara direktiv att man ska isolera sig när man inväntar svar på covid 19 test.

    Svara

     Fick också sjukt tydliga instruktioner att om man valt att göra ett test (alltså att man ”erkänner” att man har symptom) så måste man självisolera sig tills man fått svar.

     Svara

    Jag förutsätter att du sa det till dem.

    Svara

    Ni åkte väl därifrån när de sa det?

    Svara

  Herregud. Bobby är nog glad över att hon bytt frisör. Undrar vad som hände där, varför hon inte går kvar hos Bobby. Stackars de som nu måste gå i karantän på frisersalongen.

  Svara

   Bobby och Michael är kusiner så Bobby har förmodligen hänvisat henne dit.

   Svara

   Han kanske ville ha betalt

   Svara

    Vågar kunderna komma nu när de vet att de blivit utsatta för konstaterad smitta 🤔

    Svara

     Salongen har skrivit ett inlägg på instagram om hur de hanterar situationen. Var nog tänkt att lugna kundens men har bara lagt mer ved på brasan…

     Svara

  Undrar varför Anna åkte till en annan kommun för att testa sig? När jag bokade tid gjorde jag det via min vårdcentral, bor i Göteborg och fick tid i min stadsdel. Inte åkte jag 5 mil bort till en helt annan kommun?

  Svara

   Produktionsbolaget betalade väl på Hedda

   Svara

    Var det Jockes hide and seek hon skulle vara med i? Jag vet Sean Banan ska vara med i det och han testade ju sig igår?

    Svara

     Varför skulle de behöva ett intyg på engelska?

     Svara

      Fångarna på fortet, jubileumsavsnitt funderar en del på.

      Svara

       Men snälla, bryr vi oss?????

       Svara

        Vilka vi är det du talar för?

        Svara

   Jag fick åka till en annan kommun. Fanns inte i min egen kommun om man kan vårda sig själv. Om man var väldigt sjuk fick man komma till infektionskliniken de satt upp.

   Svara

    Var det nu eller i våras?

    Svara

    Nu slapp Anna jobba, om det var jobb på riktigt villsäga

    Svara

     Hon skulle ju vara med i Klassfesten med Margaux i lördags! På tv4.

     Svara

      Nej nu på lördag ska det sändas.

      Svara

      Redan inspelat sen lång tid tillbaka. Hennes program flyttades fram pga fotboll

      Svara

    Kommunen har inget med detta att göra, i Sverige sköts sjukvården av regionerna.

    Svara

   Är nog många som testar sig i Stockholm nu

   Svara

    Bor i Stockholm, testade mig i förra veckan via 1177, en taxi kom hem med provmaterial, jag tog provet, taxi kom tillbaks och hämtade mitt prov.
    Gratis för mig.
    Provet var negativt, en vanlig förkylning har jag.

    Svara

     +1 på den. Hur smidigt som helst, tryggt och bra för alla.

     Svara

     Väntar på mitt test idag, så smidigt att få hem ett självtest. Vet dock inte hur jag skulle fått Covid-19 ifall testet skulle vara positivt. 🤷🏼‍♀️

     Svara

      Du har varit helt ensam, och inte gått utanför dörren?

      Svara

      Genom personen någon av alla dem personer som hanterat dina matvaror, den som fraktade dem, den som packade upp dem, den som packade ner dem i din kasse, den som tog matkassen hem till dig eller genom din post, genom den som skickade brevet, genom brevbärararen, osv osv. Det finns massor med sätt man kan smittas på utan att träffa folk, även om det är ovanligt så sker det absolut.
      Hoppas ditt test var negativt och att du mår bra 🙂

      Svara

     Måste bli sjukt dyrt att anlita taxi.

     Svara

      Det är bra att Regionen (och i slutänden staten genom bidrag till regionerna för mwerkostnader under pandemin) ger taxiåkarna jobb. Annars skulle man behöva ge dem stöd för uteblivna intäkter och betala ersättning för personalens korttidsarbete.

      Svara

       Det är ju också bra att de tar detta på allvar och ser till att folk håller sig hemma om de inte kan åka egen bil för att testa sig.

       Sedan är det ju super att gynna taxichaufförerna. Jag åker endast taxi när jag ska någonstans, har använt kollektivtrafiken två gånger sedan i februari.

       Svara

     Hur stoppar man ner den där topsen så djupt ii näsan på sig själv, fy vad obehagligt

     Svara

      Det är ju det man inte gör, för det går inte att utsätta sig själv för det, man gör sitt bästa men frågan är hur tillförlitligt det är. Har under pandemin gjort ett självtest hemma genom jobbet och ett på vårdcentral och det senare var flera resor värre 🙂

      Svara

       Tror att många självtester blir fel då folk helt enkelt inte svabbar runt tillräckligt med topsen.

       Svara

        Jag gjorde ett självtest på slå där drive in station så jag såg folk i sina bilar när de gjorde testet. Så uppenbart att de inte ens topsade sig på rätt ställe då de svabbade runt med den utan problem i munnen. Jag som faktiskt försökte pricka rätt område fick såna enorma Minutlånga hostattacker av retningen tills jag kände Strupen krampa och frukosten klättra upp för strupen steg för steg. Hittade en gammal kartong i bilen som jag hade som säkerhet ifall jag skulle spy.
        Så är helt säker på att majoriteten av all jag såg där topsade fel men jag vet såklart inte om det påverkar resultatet jättemycket.

        Svara

     Samma här, svar dagen efter.
     Perfekt

     Svara

     Precis så gjorde jag med. Taxin kom, tio minuter senare hämtade han upp prover. Fick provsvaret 12 timmar senare och det var negativt. Nu ligger jag i och för sig hemma då jag tror att denna förkylning gett mig lunginflammation så måste lista ut hur jag ska kunna besöka ett vårdcentral men man får väl ringa och kolla.

     Svara

   Hon sa i en live att hon gjorde det privat

   Svara

    Fast Anna brukar ju slira en del på sanningen i normala fall, så man ska nog inte ta alla hennes ord på allvar 😉

    Svara

     De var på Östermalm såg man plus att det var produktionens krav att alla deltagare skulle testas. Antagligen har produktionen anlitat en privatklinik där alla fick tid.

     Svara

   Det är inte kommunen som sköter vården utan regionen. I region Stockholm kan man testa sig kostnadsfritt. Annas test bekostades av produktionsbolaget, därför åkte hon till Hedda.

   Svara

  Jag är täppt och låter förkyld nästintill dagligen, men mitt test var negativt. Kan man vara morgonförkyld? 😂

  Svara

   Det är mitt problem litegrann också. Är snorig i princip jämt (allergisk mot sambons katter förmodligen) och har liksom svårt att bedöma när det är det eller en förkylning på gång.

   Svara

   Du kan vara allergisk mot t ex kvalster. Vanligt att vara täppt på morgonen då.

   Svara

   Kvalster. Att vakna med täppt näsa är troligen kvalsterallergi.

   Svara

   Täppt i näsan är inte ett symptom

   Svara

    Fast om man har en konstaterad kvalsterallergi som jag, så är iaf jag täppt i näsan på morgonen. Så jo- det är ett symptom på det.

    Svara

     Var ju inte symptom på kvalsterallergi Anonym menade😊

     Svara

    Min granne var täppt, hörde inte det själv gick till jobbet. En kollega frågade om hon va förkyld nä.men hon gick hem och fick testa sig för corona, positivt! Så jo det är ett symptom. Precis som med anna . Hon va dock pigg o inga andra symptom men va hemma 2 v .

    Svara

     De vanligaste symptomen:
     feber
     torrhosta
     trötthet
     Mindre vanliga symptom:
     muskel- och ledvärk
     halsont
     diarré
     ögoninflammation
     huvudvärk
     nedsatt lukt- och smaksinne
     hudbesvär som utslag eller missfärgade fingrar och tår

     Direkt från WHO. Nästäppa är det som används för att skilja Covid-19, förkylning och pollen åt. Personen kan däremot ha en förkylning och Covid-19 samtidigt.

     Svara

     Hon kan ju ha varit täppt pga något annat OCH haft covid. Behöver inte vara ett symptom på covid för det.

     Svara

   Kanske ett tvätt- eller sköljmedel som du reagerar på?
   Jag har bytt ut allt sådant mot parfymfritt (sensitive) med viss förbättring.
   Tror ändå att jag reagerar på dofter – ska ta bort parfymer och väldoftande badrumsprodukter i nästa fas.
   Är dessutom nässpraymissbrukare vilket är olämpligt 🙁

   Svara

   Du kan vara känslig mot mögeösporer. Den säsongen är nu under hösten 😊

   Svara

    Ja det är är en riktig luring. Min yngsta som är pollenallergiker är allergisk mot möglet som bildas av multnande löv.

    Svara

     Ja, jag är också allergisk mot det 🙁 jag älskar kalla vintrar!

     Svara

      Nej, då får ungen eksem så vi älskar sommaren (när värsta pollenkaoset lagt sig) 😎

      Svara

   Samma här, har trånga luftvägar i näsan efter att ha brutit den för länge sedan och blir på grund av det täppt i näsan och ibland hostig när jag har ätit. Förutom att det kan ”skrämma” andra omkring mig så gör det ju det svårare för mig själv att veta när jag faktiskt är täppt på grund av andra orsaker. Hopplöst.

   Svara

  Kan man ha haft Corona utan att ha fått minsta symptom alls? Läser man på 1177 kan man tolka det så. Ursäkta en dun fråga. 😦

  Svara

   Ja.

   Svara

    Tack för svar! 😊

    Svara

     Förlåt Anonym och G (det stämmer ju men denna lilla konversation känns som ett destillat av vad som är fel med informationssamhället idag….

     Svara

   Det är en fråga om vad man menar med ”minsta symtom”.
   Milda symtom på Covid-19 kan lätt förväxlas med t ex lindriga förkylningssymtom eller allergier.
   Man kan säkert ha varit smittad med Covid-19 utan att tänka så mycket på det om man vanligen ändå har liknande symtom t ex allergier eller nästäppa.
   Med så milda symtom på Covid-19 är det troligt att man inte utvecklat antikroppar. Man kan alltså få en allvarligare infektion av Covid-19 senare om man utsätts för tillräckligt stor virusmängd. Alltså läge att fortsätta med handtvätt, avstånd osv.
   Gäller även den som påvisats ha antikroppar vid serologiskt prov. Man vet inte hur länge man är immun efter genomgången Covid-19 infektion.

   Svara

  Hoppas de gör smittspårning där nu och att alla som varit i kontakt med henne klarar sig.
  Tänk att vara tvungen sätta i löshår för att hon ev skulle göra nåt litet jobb.
  Näe. Anna Book.
  Det kanske blir fler än gubbjäveln i USA de måste försöka rädda livet på för att ni inte fattar det pågår en pandemi just nu.

  Svara

   Frisörerna säger att de har testat sig och är hemma tills de får provsvar.

   Hinner verkligen viruset aktiveras i kroppen på så kort tid så det kan ge utslag på ett prov? Ska de inte vara hemma längre för att se om de får symptom? Jag tänker att testet kommer visa negativt då de tar provet för snabbt.

   Svara

    Så tänkte jag med 🤔.
    Inkubationstiden, det vill säga perioden från smittotillfället till dess att en person uppvisar symtom, bedöms vanligtvis vara 2–14 dagar. De flesta insjuknar cirka 5 dagar efter att man smittats, även om enstaka fall kan avvika från dessa mönster. Taget från fhm.

    Svara

    Du har rätt.

    Svara

    Vi fick inte testa oss förens fem dagar efter den smittades positiva resultat. För att det kunde ge missvisande resultat i och med inkubationstiden.

    Svara

    Man kan testa sig efter att ha haft symtom i minst 24 t. Så ett negativt provsvar på folk som inte utvecklat symtom betyder ingenting.

    Svara

    Svärfar borde också testa sig. De käkade väl lunch i förra veckan.

    Svara

   Ev göra nåt litet jobb?? Nää, ”mycket stora och viktiga jobb” var det 😉😂

   Svara

   Nej, det var ett stort och viktigt jobb.

   Svara

  Jag har haft väldigt konstiga symptom hela året. Nästan två månader med hosta och trötthet i april. I augusti september testades jag 3 ggr (pga resa) allt negativt. Förra söndagen träffade jag en kompis (utomhus) som hade varit lite sjuk kvällen innan. Dagen efter blev jag sjuk och har sen dess haft mild feber som kommer i går, snuva, halsont, konstig mage och ont i leder. Kan inte testa mig där jag bor och vi är redan under strikt lockdown så det är väl bara att gilla läget…

  Svara

   Varför vill folk så gärna testa sig om de ändå bara har förkylningssymptom? Stanna hemma vid symptom, oavsett. Enkelt.

   Svara

    Viktigt att testa sig för att kunna spåra och stoppa smittan!

    Svara

     Isolera dig och ta själv kontakt med de du träffat och meddela att du känner symptom så kan också dessa vara extra försiktiga.

     Svara

      Ja eller så följer man rekommendationen och testar sig!

      Svara

       Ja men om man inte kan som ts? Vad är problemet då? Isolera dig.

       Svara

    eftersom symptom kan bli värre och man kanske vill veta, smittspåra eller förbereda sig. jag är redan isolerad så det gör varken till eller från…

    Svara

    Man SKA testa sig om man har symtom.

    Svara

    För oss som fick covid i våras gick det inte att testa sig om man inte jobbar i sjukvård eller hade andra särskilda skäl som behov av sjukhusvård. Det var stanna hemma som gällde-dock ska jag säga att ”48 timmarsregeln” garanterat orsakat mycket smitta då du kan vara symptomfri i upp till tre dagar eller mer utan att vara frisk. Först när jag varit symptomfri i en vecka vågade jag lita på att jag var frisk igen.

    Svara

   Låter jobbigt. Krya på dig!

   Svara

    tack!

    Svara

   Men din kompis kan inte smittat dig. Inkubationstiden är mycket längre än så.

   Svara

   Varför träffar man en kompis som varit sjuk kvällen innan?

   Har fullständigt gett upp hoppet om mänskligheten i den här pandemin, det är kört.

   Svara

    Och varför går den kompisen ut, om hon varit sjuk kvällen innan?
    Tröttmössor, varför är det så svårt att förstå?

    Svara

  Anna Book bevisar nu att hon

  15: Hon har inte alla hästar hemma.
  14: Polletten har inte trillat ner.
  13: Ett riktigt stolpskott.
  12: Hissen går inte ända upp.
  11: Hon har inte alla drickorna i backen.
  10: Hon är inte den vassaste kniven i lådan.

  9: Klockan går inte riktigt runt.
  8: Hon har inga större studieskulder.
  7: Boken är öppen men sidorna är tomma.
  6: Det är inte skottat ända fram.
  5: Det är inte riktigt rätt möblerat på övervåningen.

  4: Lyset är tänt men det är ingen hemma.
  3: Hon är inte den coolaste varan i kyldisken.
  2: Det är fel någonstans, men det är inte i knäna.

  1: HJULET SNURRAR; MEN HAMSTERN ÄR DÖD.

  Är man ute bland folk med förkylningssymptom i coronatider stämmer dessa ordspråk in.

  Svara

   😂

   Svara

   haa😂haa😂😂haa😂haa😂haa😂haa😂haa😂

   Svara

   HAHA! 😂😂

   Svara

   7: Boken är öppen men sidorna är tomma 😂

   Svara

   Du glömde mumin! Att man inte har alla mumin i dalen.

   Svara

   Har inte alla tomtar i stallet, eller om det är hästar på loftet.

   Svara

    En sådan man inte stödfodrar på vintern.

    Svara

   Inte alla bingolotterna i magväskan🙈

   Svara

   Stämmer in på alla som struntar i symptomen och jobbar och träffar andra människor.

   Svara

  På Instagram la hon ut en video på en brasa i kaminen. Var det nån annan i familjen som filmade den åt henne? Hon skulle väl isolera sig från resten av familjen, så då kan hon väl inte sitta framför brasan i vardagsrummet?

  Svara

   Alla andra i familjen fick gå därifrån 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

   Svara

   Hon har nog redan smittat dem flera ggr om ändå. Tror inte att de flesta som är smittade isolerar sig från resten av hushållet om de har ett. Nog för att Anna är märklig men de andas faktiskt samma luft i huset och använder samma kök/badrum.

   Svara

  haa😂haa😂😂haa😂haa😂haa😂haa😂haa😂

  Svara

  Anna berömmer ofta sig själv för att hon är så snäll och tänker så mycket på alla andra, hon menar att det är utmärkande drag för henne… men ingenstans i det hon skrivit på sin Instagram om sin covid lyser något dåligt samvete igenom för det hon kan ha utsatt andra för genom att genomföra totalt onödiga aktiviteter när hon är förkyld!

  Jag är nog normal-ego men hade i första hand tänkt på frisörerna och dem jag träffat senaste dagarna om jag hade testats positivt, den skammen och oron hade varit fokus för mig. Medan hon som nu tydligen plötsligt är symtomlös är orolig och ligger på den redan ansträngda sjukvården med frågor… skriver om jobben hon missar etc.

  Actions speak louder than words😳

  Svara

   Vad vill hon vården ska göra?
   Hon känner att hon inte får hjälp någonstans, hjälp med vadå?
   Hon vill nog ha pengar för ”uteblivna” jobb! Som nog bara finns i hennes huvud.

   Svara

    Undrar också. Hon säger att hon mår bra så vad behöver hon hjälp med? Som att de inte har att göra med människor som inte mår bra.

    Svara

   Nej men hon behöver inte ha dåligt samvete för hon har varit såå ANSVARSFULL!!
   Hon har flitigt använd munskydd, dragit ner på sitt sociala umgänge och varit hemma mer eller mindre hela tiden😉🤣

   Svara

    Haha ja munskydden användes ju flitigt när hon hade live i Spanien. Skulle hon ha gucci-munskyddet eller Spanien-munskyddet när hon och Jobejto gick ut på kvällen? Efter det syntes de aldrig till igen.

    Svara

    Munskydd är bara en cool accessoar för henne. Hon tyckte hon var skittuff när hon sprang runt i fejk-Chanel skydd därnere där man blir bötfälld om man går ute utan skydd. Tyckte att nog hon och Jobejto såg riktigt gangsta ut! Hennes billiga 1€ munskydd skyddar nog…sådär.

    Svara

   Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Har man ett behov av att hela tiden säga hur bra och omtänksam man är – så är man oftast tvärtom.

   Svara

  Om man känner sig det minsta förkyld så ska man stanna hemma, hur svårt kan det vara?!!

  Hur kan man vara så respektlös, vad händer med frisören hon gick till? Karantän lämpligen tycker jag. Annars hade jag inte velat gå dit som kund.

  Svara

  https://youtu.be/_kRNapBoC-w
  Kul video om Anna Books corona😂

  Svara

   ”Samba Sambero-profilen Anna Book” 😂

   Svara

   Åh Jonas! 😍

   Svara

   Hahaaa jag dör lite smått

   Svara

  Enligt fhm så ska ju hela familjen isoleras om en person är sjuk?! Hur har dom missat det?!

  Svara

   Hon har inte tid att följa nyheter eftersom hon har fullt upp med att blocka folk, sända live, blocka ännu fler och googla efter skriverier om sig själv på nätet. Herregud, ett dygn har bara 24 timmar. Och däremellan ska hon hinna duscha, blocka lite fler igen och bädda rent i sängen samt passa upp på sina vuxna arbetslösa barn som bor hemma.

   Svara

    Glöm inte ta på sig rena myskläder och torka sig med en REN handduk.

    Svara

   Vården hör av sig det är inget man behöver initiera själv

   Svara

    Vad menar du med att vården hör av sig?

    Svara

   Så är det väl? Säger jag iaf utan att dubbelkolla, att familj ska isolera sig om en familjemedlem konsterat bär på viruset. Detta gjorde man ej i våras då det skulle få för stora konsekvenser på samhället men nu kan man ge dessa riktlinjer för att hålla spridningen på fortsatt låg nivå.

   Tror vi att de isolerar sig hela familjen? Kan nog sätta min högra hand på att de inte gör det.

   Svara

    Dom vuxna i familjen ska hålla sig hemma en vecka om någon i familjen konstaterats ha corona.
    Barn går till förskola/skola som vanligt.

    Svara

     Så har jag också läst.

     Svara

  Anna – Superspridaren!

  Svara

  Anna Stolledano Took gör skäl för sitt namn.

  Svara

  Aftonbladet skriver om detta: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/R9Ry9J/book-har-testat-positivt-for-covid-19-det-kanns-bara-sa-overkligt

  ”Aftonbladet har sökt Book, som inte har några ytterligare kommentarer.”

  Whaaaaat? Inga ytterligare kommentarer? Hur kan hon tacka nej till en chans på uppmärksamhet?

  Svara

   Hon säger att hon är glad att hon inte smittat någon, undrar om frisören och de andra hon träffat snuvig håller med.

   Svara

    Hur vet hon att hon inte smittat någon?

    Svara

     Anna Book vet, hon vet ju allt😂

     Svara

     Det vet man ju inte förrän efter bortåt 14 dagar ju.

     Svara

   Av alla pinsamheter hon lyckats göra under sin livstid så undrar jag om inte detta ändå slår allt annat med hästlängder?! Kanske inser hon det själv dessutom den här gången? Självinsikt är ju annars inte Tookens bästa gren så att säga. Men kanske kanske kanske har det infunnit sig en liiiiiten gnutta denna gång?

   Eller, så är hon strax tillbaka med buller och bång och slår knut på sig själv för att än en gång bortförklara, släta över lögner med nya lögner, lägga skulden på någon annan, klafsa runt i offerallen och ja…bara göra som hon brukar helt enkelt. Den som (över-)lever får se.

   Svara

   Hahahahaha tänkte precis detsamma. Kanske tyder det på att hon är jättesjuk?

   Svara

   För att hon vet att hon gjort fel.
   Eller…Nej, jag tar igen det. Hon vet inte hur hon ska slingra sig ur detta.

   Svara

  Anna Book är vaccinerad mot fakta.

  Svara

  Jag är väldigt deppt i däsan men det är nog bara lågtrycket.

  Svara

   Glöm inte att hon hade lite huvudvärk på morgonen också, men hon är väldigt känslig mot lågtryck så är ju på grund av det såklart!

   Svara

  Går inte covid 19 under smittskyddslagen? Vad gör Anna sig skyldig till då?

  Svara

   Den träder in först när smittan är bekräftad. Inte innan.

   Svara

  Jag tror det är lågtrycket……

  Svara

  Frisörsalongen har skrivit ettinlägg om bookcoviden: https://www.instagram.com/p/CF-YR-RDFh_/?igshid=12o0rhfhc6ckb

  Svara

   Vänta nu, var Booken där i fredags? Trodde hon var där i lördags..

   Svara

    Hon var förkyld även dagen innan. Det säger hon själv i liven.

    Svara

  Varför gräver inte aftonbladet lite mer i Bookens förehavanden? Om de nu skriver en artikel om att hon är smittad så kan de väl bemöda sig att göra ett ordentligt journalistiskt arbete? Allt finns serverat på Youtube och Bookens IG. Värdelös journalist enligt mig.

  Svara

  Sanslöst att Anna Book är så egoistisk och självcentrerad.

  ”-Mitt hår är viktigare än andras liv och hälsa så jag går till frisören trots att jag är täppt och har huvudvärk.”

  Svara

  Me, myself and I = Annas ledord.
  Det blir så tragikomiskt när hon säger att det är dags att börja prioritera sig själv 🙈😂
  WTF?! Liksom.

  Svara

  Förstår hur jobbigt detta med besöksförbudet har varit. För många. Jag har jobbat på flera boenden varav ett i nästan 3 år och under den tiden fanns det flera boende vars anhöriga jag aldrig eller ytterst sällan såg, det var riktigt sorgligt ibland. Sen när de var nära slutet och inte eller vid medvetande längre så kom de. Hände flera gånger att jag fick presentera mig vid dödsbädden fast jag jobbat där så länge. Nu förringar jag inte besöksförbudet. Ville bara skriva det. Det är i många lägen som personalen är ledsna.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.