Michaela Forni lanserar baby-app

ÄNTLIGEN!
Äntligen någonting annat än en kläd/smyckeskollektion från en influencer!
HURRA!

Michaela Forni lanserar nu @babyjourneyapp som är ett verktyg för blivande och existerande föräldrar med allt möjligt användbart i, som checklistor, information och besrättelser från andra som är i eller har varit i samma situation som man själv är i.
Bakom appen finns, förutom Michaela, hennes sambo Damon Foroozesh, medgrundare av Cure Media, och hennes bror Timothy Forni, utbildad hälsoinformatiker
Så här står det i pressmeddelandet som skickades ut:

Jag gillar tanken på att bygga en hel värld kopplad till graviditeten och ens bebis, vilket blev starten på Baby Journey för min och Damons del. Vi kom hela tiden på saker vi hade velat ha i de appar vi då använde men framför allt: önskan om att egentligen bara behöva en app under den här otroliga resan. Vi märkte även att många gravida eller nyblivna föräldrar kunde känna sig ensamma och oroliga. Genom att dela den här upplevelsen med flera samt kunna följa andra gravida i Baby Journey så hoppas vi kunna ändra på det. // Michaela Forni

Hade den handlat om husdjur så hade jag kunnat ha en åsikt, men den här överlämnar jag med varm hand till er, ni som känner er berörda.
Vad är ert första intryck?
Låter det här som någonting som saknades när du var gravid eller gick i tankarna att bli?
Oavsett vilket område så tänker jag att det väl alltid är välkommet att ha så mycket information som möjligt samlat på ett och samma ställe? Eller?

219 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns ju redan x antal sådana appar hon beskriver..

   Finns hur många som helst, men många använder flera olika appar då det kanske fattas något men man gillar övriga upplägget. Jag använde fyra olika, hade varit guld med allt samlat på samma. Kommer dock inte testa Fornis då jag inte är gravid längre eller någonsin vill bli igen.

    Då finns det ju inte hur många som helst?

    Vilka hade du? 🙂 #hoppasbligravidsnart

     Preglife är bra!

      Preglife är bäst. Sedan är ”växa och upptäcka världen” topp när bebis är på utsidan.

       +1

     One million babies är rolig då den ger en uträkning på när just du beräknas föda, vad just din bebis beräknas väga osv baserat på statistik från över en miljon födslar (därav namnet).
     Nu stämde inte vikten och sånt helt för mig men den hade rätt i att jag beräknades få ett större barn än medel osv.

   Är gravid i v10, laddade ner appen. Är inte imponerad. Tycker inte den har något som de andra apparna inte har?
   Kör preglife/preggo (ingen speciell anledning till att jag kör två egentligen – samma innehåll mer eller mindre i alla tre).

   Blev mest irriterad på alla ”influencers” som jag föreslogs börja följa i appen. Vill jag följa dessa gör jag det på instagram..

    Tyckte också att dem var kass. Alla apparna har exakt samma innehåll. Snark.

    Samma här, tyckte inte den något mer. Däremot älskar jag barnmorskan som faktagranskat i Fornis app, hon har kontot instamorskan som är SÅ BRA. Jag gillar Preggers och One Million Babies (mest för att man kunde räkna ut BF utifrån IVF där vilket ingen annan app jag testat har + de lägger in individuella längd och viktkurvor efter v.22) . Använder Ovia ibland också som visar fosterutveckling dag för dag.

     Jag gillade Ovia, mycket för att det var enkelt att hålla lägga in och få lite koll på hur jag sov och mådde både fysiskt och psykiskt. Var nyttigt att ta nån min varje kväll och fundera över hur dagen varit. För oftast på kvällen var jag bara trött med huvudvärk men tänkte jag till så mindes jag bra känslor under dagen ?

   BTW är det inte lite kul att hon jobbat med den i TVÅ ÅR? Hennes bebis är väl bara precis över året. Började hon arbeta med den redan innan hon blev gravid?

    Fast så konstigt är det väl inte? Hon kanske planerade att bli gravid innan dess och kollade på babyappar redan då, och funderade på vad hon skulle vilja ha för. Information när hon väl var gravid?

  Om ni uppger paow20 så får ni 20% ? https://iclinics.se (samarbete)

  Är det rätt reklammarkering av paow i bloggen? Längst ner i inlägget, väldigt diskret.

   Nej – reklam ska alltid stå längst upp.

   Har ni sett klinikens instagram? Skulle betala för att INTE gå dit…

    De visar en del bilder direkt efter ingreppet och vad som ser ut att vara några dagar senare med blåmärken etc. Personligen gillar jag inte injektionerna eller tycker att man ser bättre ut efter dem, men det bör finnas ett utrymme för att öppet och ärligt visa hur ful man blir direkt efteråt. Detta ansvar tycker jag Iclinics tar ganska bra då de förefaller kunna visa den osminkade verkligheten.

  Men suck! Kom på något nytt och eget!

  Personligen är jag nöjd med infon på 1177 så jag behöver ingen app.

  Jag använde och använder fortfarande Preglife (mitt barn är 18 månader). Den hade allt enligt mig, MEN nu när de inte får ha med utvecklingsfaserna i appen (pga upphovsrätt) är den inte lika bra. Skulle jag bli gravid igen kommer jag kolla efter en annan app!

   18 månader…

    Vad är det du menar? I appen står det om deras utveckling till och med 2 år.

     Hen menar att du inte skriver 1,5 år

      Med så små barn är det vanligt att ange ålder i månader, fram till 24 månader är det inte något konstigt att göra det. Tex stor skillnad på en bebis som är 5 månader och en som är 7 månader, trots att båda är nästan runt halvåret.

       Åh herregud. Man räknar väl månader lika mycket om man säger 1,5 år?

        Nej, de som har barn säger 18 månader. Den som inte har barn säger 1,5 år

         Vadå nej? Det är klart att månader är räknade om man säger 1,5 år. 18 månader=1,5 år. Om man helt struntar i månader säger man bara 1 år.

          Nej, barnet är ju inte 1 år om den är 18 månader

           Precis, därför skrev jag ”om man struntar i månader” då säger man bara 1 år. Som jag som är vuxen säger att jag är 25 istället för 25 år och 3 månader.

           Fast om ett barn är 18 månader är det ju närmre 2 år än 1 år.

           ja men som nån skrev, det är ingen skillnad på att vara 25 år och en eller fem månader till, men det är en jäkla skillnad på att exempelvis vara 16 månader eller 20 månader (ca 1,5 år alltså) som småbarn!

           Okej, ändra mitt exempel till 2 år då. Jag brukar säga att jag är ex 24 även om jag skulle vara 24 år och 6 månader men du säger väl 25 då. Hoppas du kan ta in detta nu! Svåra exempel jag vet..

           Nej, jag säger att jag är i 20års åldern, alternativt årtalet jag är född

           Men 18 månader är ju 1 och ett halvt år. Det är samma antal månader???? Och kan man inte säga ett år och 4 månader? Ett år och sex månader? Ett år och 8 månader? Alltså va?

           Aja jag är ingen hobbymorsa, så jag kommer nog aldrig förstå.

          Det var endast ett exempel för att du skulle förstå poängen. Hur du säger din ålder är inte relevant. Poängen var att månader räknas med lika mycket oavsett om man säger 1,5 eller 18 månader.

           Förutom att det är väldigt mycket lättare att säga 18 månader istället för 1 år och 6 månader.

           Det är inte för att det är lättare att säga som ni hobbymorsor använder månader.

         Eh Nej. Känner ingen normal förälder som räknar i månader efter 1år. Men seriöst vill man framstå som någon med separationsångest så kan man ju räkna i månader.

      I dagarna blir jag 400 månader och jag förutsätter att min mamma lägger ut en bild på Insta och berättar att jag är meningen med hennes liv ?❤️??

       Finns det appar för att se vilken utvecklingsfas bäbis är i? ? Min blir 360 månader och vill verkligen veta om bäbis är i fas?

        Följer din 360-månaders sin viktkurva? Äter hen ordentligt?

       Om du verkligen är över 30 så borde du ändå veta att man inom barnvård räknar barns första år i månader.
       Det är liksom inte alls konstigt

        Första året ok, sedan finns det ingen som är intresserad av hur många månader ditt barn är utanför vården.

         Jo, alla andra som frågar

         Bry dig då inte heller hur vi som har barn skriver

         Om ingen är intresserad av hur många månader ett barn är efter 1 år så borde det inte uppröra så många känslor.

          Om jag frågar en kompis hur gammal hennes unge är så känns det bara drygt av morsan att säga 17 månader för då måste man huvudräkna snabbt. Och jo jag har barn själv.

           Måste man verkligen huvudräkna 17 månader?

           Man måste väl förfan iallafall omformulera till 1 år och 5 månader i huvudet. För att det inte är det naturliga sättet man pratar om år på.

           Fast det ÄR det naturliga sättet att prata om ålder på ett sådant litet barn.

           Inte i folkmun. Det är väl just det som gör det hela så störande. Det är mammanördar som pratar så till folk som inte är mammanördar. Man ogillar detta på samma sätt som man ogillar teachers pet’s.

           Och på samma sätt som man ogillar svenskar som inte kan låta bli att slänga in engelska benämningar på sådant vi har fullvärdiga svenska ord för…

           Exakt, you catch my drift.

        Jo det är konstigt och det gör man inte. Inte ens bvc böckerna man fyller i gör det.

    Alla som har barn vet att 1,5år kan skilja sig mycket beroende på om barnet är 15, 16, 17, 18, 19 eller 20 månader. Och alla som har barn vet att folk kallar barn mellan typ 15-20 månader för 1,5år om man talar i år.

    Men det är kanske svårt att förstå att barn växer och åldras i snabbare takt än vuxna och att det därför kan finnas skäl till att prata månader till åtminstone 18-20 månader beroende på sammanhang.

     Svårt att säga 1 år och 7 månader eller?

      Barnet räknar man fortfarande i månader. Allt som rör barnet räknas i månader. Alla som har professionell kontakt med barnet räknar i månader (typ BVC).
      På samma sätt som man mäter en graviditet i veckor. Allt som rör en graviditet har med veckor att göra, så man säger att man är i vecka 9 och inte tredje månaden.

       Ja precis, ”professionell kontakt”. Inte annars.

        Aldrig annars efterfrågas åldern heller. Så då är det inte så konstigt att man har koll på månader.
        Vad är det som är så problematiskt att benämna åldern i månader på så små barn?

         För att det känns pretentiöst.

          Vilken bullshit!
          Bry dig om vad du själv gör och skit i andra

           Inte bullshit alls. Det känns pretentiöst. Men do you mammiz.

       Nej det gör dom inte på BVC eller innom vården. Har tyvärr haft mycket kontakt där och aldrig hört någon uttrycka sig i månader efter 1år. Då säger man 1 år och x månader osv.

      Svårt att låta folk prata på ett ordentligt sätt istället för ditt slarvsätt eller?

   Måste bara fråga varför många som har fött barn säger att barnet är 18 , 24 månader etc . gammalt när man kan säga 1.5 år eller 2 år? Märkt att många av mina vänner fortfarande räknar i månader även när deras barn är över 1 år. En som hade sin 85-månaders dag häromdagen liksom…

    Fast 84-månaders var deras årsdag dom gifta

    Det är så jag funkar. Allar vi olika.

    För att när en person får barn blir den helt uppslukad av sitt barn och den massiva utveckling som sker. I början räknar man dagar, sen veckor och sen månader. Jag har dock insett hur störda vissa blir när man räknar månader så efter typ ett år (beroende på vem jag pratade med) började jag säga ”drygt ett år” eller ”snart 1,5 år”, ”två år i januari” osv.

    För att det kan vara ganska stor skillnad på en som är 13 månader och 18 månader

     Men du vet väl att man kan säga 1 år och 1 månad? Eller?

      Men hur kan det störa så mycket att säga 13 månader istället för 1 år och en månad? Vad spelar det för roll om man säger det ena eller det andra? Mvh förvirrad

       Hur stor skillnad är det mellan 1 år (12 mån) och 13 månader?

       Det går ju till och med fortare att säga 13 månader än ett år och en månad. Den stors frågan här är väl varför folk orkar störa sig på en sån grej?

        Men eller hur

        ”orkar störa sig på en sån grej?” Just det man får bara störa sig på stora värdsliga problem. Inga småsaker ska diskuteras.

         Men är det här egentligen en grej värt att diskutera ens??

          Ja uppenbarligen tycker båda parterna detta därav tråden.

        Folk stör sig på det för den som frågar bryr sig inte om att det är skillnad på barn som är 1 år och 2 månader och 1 år och 4 månader. Det personen, om eventuellt inte har barn, endast är intresserad av att veta är hur gammalt barnet är, vilket den inte får veta om den får ett svar som säger att ungen är 17 månader.

    Hur kan det ens vara en fråga? Tror inte en sekund på att du inte förstår varför.

    Tror du att en 15 månaders sannolikt har mest gemensamt (sett till utvecklingsnivå) med en 15 månaders eller 20 månaders? Oavsett 15 eller 20 månader lär folk säga 1,5 år alternativt ”snart 1,5 år”.

     JA FAST INGEN ANNAN ÄN BARNETS FÖRÄLDRAR BRYR SIG OM BARNET ÄR 14 ELLER 17 MÅNADER.

      JO!
      BVC GÖR!
      ANNAN VÅRDPERSONAL GÖR!
      TANDLÄKARE GÖR!
      FÖRSKOLAN GÖR!
      FÖRSÄKRINGSKASSAN GÖR!
      PSYKOLOGER GÖR!
      ALLA SOM HAR MED BARNETS UTVECKLING GÖR!!!

       Men säg era förbannade månader till vårdpersonal då! Ingen som inte har barn är intresserad om barnet är 23 eller 22 månader.

        Fast nu är det ju så att alla som frågar efter barnets ålder när de är så små är intresserade av att veta hur många månader de är. Precis som att alla är intresserade av vilken vecka man är i om man är gravid, inte månader.
        Då blir det ju att man automatiskt uteslutande säger månader i alla lägen.

        Så vad är du så upprörd över egentligen? Att TS berättade hur gammal barnet var utan att någon frågade?

         ”Fast nu är det ju så att alla som frågar efter barnets ålder när de är så små är intresserade av att veta hur många månader de är. ”

         Nej det skulle jag verkligen inte påstå.

          Folk frågar för att vara artiga, inte för att de bryr sig. Har varit hos vänner med barn och klart jag frågar en massa skit men jag STRUNTAR HELT I ungen egentligen! Är verkligen inte intresserad av hur många månader den varit på jorden och det säger mig0.

         Haha, vore kul att svara nyfödd eller noll år när någon frågar hur gammal en uppenbart pyttebebis är ?då vill man ju veta veckor/månader

          Ingen frågade emmmis om hur många månader hennes unge var. Ingen var intresserad. Men så ni alla vet, 18 månader.

           Men vilken fräsch kommentar. Som om ingen var intresserad av hennes kommentar från början. Asså vilken vidrig stämning du skapar nu

           Somliga av oss hade förstånd nog att förstå hennes inlägg. Förstår att det kan vara jobbigt att inte hänga med, men vi accepterar er ändå. Lovar!

           Inlägget handlar om gravidappar, om något saknas eller ej. Att jag skrev åldern på mitt barn är relevant för att veta att man fortfarande kan använda Preglife när ens barn är 18 månader ?? (oj vänta vågade jag verkligen skriva 18 månader IGEN!!). Apparna är olika och tar upp olika saker. Varför blir du så upprörd?

         Där har du fel. Jag frågar om ålder på barnet för att få ett hum om hur stor en 1-, 2- och 3-åring är – struntar i månader. Föredrar 1,5 år eller snart 2 år som svar.
         Och det samma om någon är gravid. Jag frågar för att veta när barnet ska komma och se vilken size magen är i just den månaden. Förstår ingenting om nån svarar vecka 30. Vad är det ens?

         När barnet är upp till 12 månader kanske

         Tror de flesta som får ett svar i allt som är mer än 11 månader gör en omräkning i huvudet till år,månader.

        Om någon frågar hur gammalt mitt barn så TÄNKA SIG att då bryr de sig om hur gammalt mitt barn är. Jag vet! Helt otroligt! Mind blown!

        Hoppas du överlever chocken att även mina vänner utan barn (somliga som inte ens vill ha barn) bryr sig om mina barns ålder OCH förstår skillnaden på några få månader. Önskar dig gott tillfrisknande efter denna chockupplevelse över att även andra kan bry sig om barn som inte är sina egna.
        *frivillig styrkekram*

         Lite kränkt va, nelly?

          Inte alls faktiskt. Om du faktiskt tror att jag är ”kränkt” så har du begränsad ordförståelse.

       MEN ÄR DET HÄR VÅRDCENTRALEN ELLER?

        VARFÖR ÄR DU SÅ IN I HELVETES JÄVLA UPPRÖRD? MAN RÄKNAR ETT LITET BARNS ÅLDER I MÅNADER. ÄR DET SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ?!?!

         Förhoppningsvis relativt ung, då stör man sig på så konstiga saker.

        Fyfan vad otrevlig stämning du skapar. Hoppas du är nöjd!

         Buhu

        Blablabla kom med något nytt

         ?

       Är inte intresserad. /vårdpersonal

        Är inte heller intresserad. /mamma

        De som jobbar med 18 månaders kontrollerna är väldigt intresserade.
        Jag har full förståelse för att man kanske inte är intresserad av barns exakta ålder om man jobbar med medicinsk fotvård. BVC-sköterskor brukar dock vara intresserade av sådant.

      Jo, den som frågar?????

      Varför frågar man då? Som regel kan man ju få en uppfattning om barnet är 6 månader, ett år eller tre år genom att titta på det och då behöver man inte fråga. Eller menar du att folk går fram till dig och spontant berättar att lille Kalle är 17 månader? Om någon gör det så kan du ju bara svara ”jaha” så är det inte mer med det.

       För att vissa är artiga. Jahaaa hur gammal är han nu? Ok vad snabbt tiden går! Ni föräldrar tar era barn och deras betydelse för andra på för stort allvar. Att någon frågar er hur gammal den är betyder inte att de bryr sig om det. Det är en artighetsfras, inget annat. För mig säger ett barns ålder ingenting för jag har ingen aning om vad ett barn gör när det är 6 månader vs 1 år. Alltså ingen bryr sig, klart

        Sen nöjer man sig med 1,5 år även fast ungen är 14 månader. När föräldrar specificerar exakta månader så utgår dom ifrån att man är lika (ursäkta) kåta på allt som rör deras barn som dom själv är, vilket man absolut inte är.

         Så behöver det verkligen inte vara. Eftersom alla kontakter som har med barnet att göra vill ha svaret i månader när de frågar efter ålder blir det ju automatiskt att föräldern kommer med samma svar till alla.

         Om man inte är intresserad av hur gammalt barnet är så fråga inte. Det är inte svårare än så, för inga föräldrar tar och berättar åldern på sina barn till alla de ser. Om de inte har någon konstig tourettes förstås.

          Är du dum eller? Du skriver ju själv om vårdkontakter, kan du inte skilja på professionell kontakt och typ bekanta?

           Bekanta brukar inte bry sig om vilket format man benämner åldern i.
           De frågar bara för att vara artiga, inte för att de behöver veta.

          nej, det handlar om att dom är så sjukt intresserade av sitt barn att dom tror att folk vill se bild på en *galen* bajsblöja eller är intresserad av en månad hit och dit.

          En träffar väl inte så särskilt många ”kontakter” efter att barnet har blivit ett år?

      Du har missförstått. Det är DIG ingen bryr sig om. 🙂

       Haha definitionen av kränkt

        Oj så kränkt jag är. Hur ska jag någonsin gå vidare? Kommer ta minst 18 månader. Kanske 19 till och med.

         Hahahaha herregud nelly.

    En månad för en ettåring (12-månaders) utgör 1/12 av livet = en ganska stor del.
    Skulle gissa att du anger din egen och andra vuxnas ålder i år?
    Varför inte bara börja använda årtionden? Det blir ca lika precist.

     Men varför inte säga ”strax över ett år” ”ett år och tre månader”, ”två år”, ”ett år och sju månader”?

     Och om du inte har märkt det klumpas vuxna ihop hela tiden, ungdomar med. Tonåringar, 20årsålder, 50+, ”25-29”, 25-35, osv.

      Men h e r r e g u u u u u u u u u d!
      Vad spelar det för roll??

       Om det inte spelar någon roll kan ni ju säga ett och ett halvt år istället för 18 månader.

        Får inte bara alla säga vad de själva vill?

        Varför kan folk inte få säga åldern på sina barn på sättet de vill utan att du ska bry dig om vilket format det är? Vad är det här för diskussion ens ?

        Ska för alltid tala i månader från och med nu. I din ära.

      För att det är jättenoga att berätta för alla exakt när underbarnet började gå. 12 eller 13 månader där är jätteviktigt!!!

       När bebis började gå!!!!!

        ??

    Har barn och tycker det är superkrångligt att hålla fast vid månader. Slutade med det när barnen fyllde 1 år!

    Men så tråkig och lång debatt. Tack och adjö.

  Och vad är det för fel med info man fick från BVC, mormor/farmor och vänner som redan hade barn? Det fick även fint att ringa 1177 eller barnakuten. Allt detta kryddat med sunt förnuft och omtanke om sitt barn. Jag behövde i alla fall ingen (n)app till mitt barn, som för övrigt fyller 18 imorgon?

   Duktigt av dig

   Varför stör det dig att folk kanske vill ha tillgång till information i en app? Det ens behöver ju inte utesluta det andra ?

    Det stör mig inte alls, alla är fria att göra precis som de vill! Syftet med appen är att sprida reklam och tjäna pengar. Personligen ville jag bolla funderingar och frågor med riktiga människor och sedan välja de råd som passade oss bäst. Som nybliven mamma så är du i behov av mänskliga kontakter, omtanke och ibland en hjälpande hand av någon man har i sin omgivning. En app kan inte ge dig de emotionella delarna av support som en nybliven förälder behöver. Men alla är vi olika och vill du sitta med en skrikande baby och söka hjälp i en reklamfinansierad app, go ahead! ?

   ?

   Jadu. Man kanske inte tycker informationen man får från bvc (”det är normaaaaalt”) är särskilt användbar. Man kanske inte har familj, eller så säger familjen 75 olika saker eller så är man less på allas ”goda råd”. Och så kanske man inte vill sitta i två timmars kö till 1177 om barnet inte är uppenbart sjuk självklart, men sådana saker brukar man ju inte ha en gravidapp till.

   Eller så vill man bara ha en app.

   Jag har svårt att hylla BVC till skyarna som vissa verkar göra. Påtalade i flera månader från att min son föddes att något var fel, BVC slog bort mina tankar. Först vid 7 månaders ålder gav de med och visade sig att min son hade mjölkproteinallergi. Han hade alltså kunnat skonats från konstanta kräkningar och illröda utslag över hela kroppen om de bara lyssnat på mig x antal månader senare.

    antal månader tidigare*

    Eller att alla typ säger olika och blandar in deras egna åsikter i hur man ska göra med sitt barn. Så oprofessionellt.

    Det känns som att man skulle kunna komma in till BVC med en unge utan huvud och de skulle fortfarande tycka allt är normaaaaalt… Visst är det lätt att bli extra nojig när det gäller ens barn, men känner man själv att något är fel så sök vidare vård på andra håll än BVC.

     Ja men den vården söker man knappast via en influencers app ändå, eller hur!?

    Ja jag är inte helt nöjd med BVC heller. Hade själv inte vana av nyfödda/småbarn så jag kunde inte annat än att lita på dem. Men min sköterska viftade bort mkt, tex barnets magont, och tog mig inte heller på allvar när jag berättade om den traumatiska förlossningen vi genomgick. Synd för då kanske jag kunnat undvika den depression jag hamnade i. Nåja, nu går min pojke på mellanstadiet och alla mår bra. Hade appar funnits på den tiden hade jag garanterat laddat ner…

   Om alla hade ditt tankesätt skulle vi fortfarande föda och ta hand om barn som vi gjorde på stenåldern.

   Ung stenålderskvinna: ”Vad tror ni om att någon i gruppen specialiserar sig på barn och hjälper nyblivna mammor?”
   Trött stenålderskvinna: ”Jag behövde minsann ingen hjälp från någon specialist! Har man sina händer, sunt förnuft och lite smarriga bär så räcker det gott och väl! Vad är det för fel på gamla vanliga hederliga sättet?!”
   Ung stenålderskvinna: ”Det var bara ett förslag för att göra livet lite enklare, ingen tvingar dig att använda hjälpen… Suck.”

    Fast gravidappar proppfulla med reklam och lite kvasivetenskapliga råd fyller väl knappast den luckan…

     Och du är personen att bestämma vad varje enskild behöver eller inte behöver och säga ja eller nej till utveckling? Grattis!

     Dessutom var 08.07 ett svar på ts resonemang, inte appen som sådan.

   Finns ganska mycket idag som man inte behövde förr 🙂

   För att infon från de äldre är förlegad? När min mamma fick barn låg hon på BB i en vecka, på sal utan pappor. Sen fick de rådet att barn ska sova på mage. Min mormor blev tillsagd att man inte fick amma oftare än var fjärde timme hur mkt barnet än skrek och att de alltid måste vara extremt varmt klädda.

   @Mimmi Du menar att ditt barn är 216 månader? ?

   Är ju jobbigare att säga 1 år och 3 månader än att bara säga 15 månader ?‍♀️ Är det något man får lära sig som förälder så är det att använda tid effektivt ?

    Skulle såklart hamna vid konversationen ovan…

   Felet med den informationen är att den i många fall är totalt felaktig. Typ ”ät inte lök när du ammar, då får ditt barn ont i magen” eller ”barn under ett år kan inte vara allergiska mot mjölk”. Sån felaktig information kan göra livet som nybliven förälder så mycket jobbigare.
   Och ja, även bvc kommer i vissa fall med felaktig information som totalt motsäger den som finns på 1177 eller i bhv-handboken.

  Vad ska man lära sig i denna appen?
  ”Hur man smidigast lämnar ifrån sig sin bebis varje helg och därmed kan fortsätta festa som innan”

   God morgon! Eftersom du momshamar Forni kan jag passa på att språkshama dig. Det heter ”denna app” inte ”denna appen”.

    Godmorgon. Hört talas om att man kan råka skriva lite för fort ibland och autocorrect hoppar in? Antar att det hänt dig också? Ingen gillar folk som dig.

     Hehe ingen gillar folk som dig heller. Kanske behöver komma ut och festa mer?

     ”Ingen gillar folk som du” heter det.

     Hur skulle autocorrect rätta denna app till denna appen menar du?

     Jag har då aldrig varit med om att autocorrect ändrat ”du” till ”dig”

    Språket hintar om att 07:23 kommer från Västkusten, där får man tydligen inte festa på helgerna om man har barn! :))

    Momshaming hit och momshaming dit. Vet du, de allra flesta av oss tycker att det är sjukt fel att lämna bort sitt lilla nyfödda barn över natten flera gånger i månaden för att gå ut och festa. Det är bara den yngre generationen som tycker att man måste unna sig egentid hela tiden. Våra föräldrar och generationerna innan dem lämnade knappast bort sina barn för att gå på restaurang, supa eller sova borta på hotell.

     Och hur mådde kvinnorna förr i tiden? Utöver allt du säger att de inte gjorde så var det heller inte accepterat att problematisera moderskapet eftersom det var en kvinnas uppigift i livet – man fick inte beklaga sig, gråta eller söka stöd som man gör idag. Bara svälja och fortsätta vardagen (och som sagt knappt lämna hemmet, som du säger). Så hur mådde kvinnorna då? Menar inte att Forni gör rätt men det är så urbota dumt att jämföra med tidigare generationer då samhället och människor var väldigt annorlunda.

      Både min mamma, mormor och mormors mor lämnade hemmet eftersom de arbetade. De flesta kvinnor i Sverige har arbetat sedan många generationer, oavsett om de hade barn eller inte. Har aldrig hört någon äldre kvinna i min släkt klaga på att de inte fick lämna bort sina barn för att supa och sova på hotell. Dina äldre släktingar kanske klagar på det?

       Tror ingen någon mamma någonsin har klagat eller kommer att klaga över att de inte lämnat bort sina barn mer, oavsett vad de önskade/kände/behövde när barnen var små. Förstår inte vad det har med saken att göra? Kvinnor genom historien har väl knappt klagat överhuvudtaget, oavsett hur jobbigt de haft det. Och det svarar fortfarande inte på frågan: hur mådde kvinnor förr i tiden? SÄRSKILT de som även arbetade (jämställdheten bara en eller två generationer tidigare var ju inget att skryta om) (obs! bryr mig inte ett dugg om jämställdheten i din mormors förhållande, ifall du känner att du vill vifta med den)

        Okej svara själv på hur dessa kvinnor mådde i sitt föräldraskap?

   Jag har en kompis som isolerat sig snart i ett år pga bebis som skriker mycket. Hon har knappt kunnat göra några sociala aktiviteter pga rädsla för att barnet ska få spel helt plötsligt. Hade unnat henne alla utgångar i världen! Fester! Middagar! Allt sånt!

    Dock skillnad på din kompis vs Forni? Forni lämnar ifrån sig barnet varje helg för att få en glimt av sitt gamla liv. Så tragiskt då mammalivet antagligen inte är något för henne ? Jag tror att Fornis toleransnivå är på -100 medan normala mammor har +100. Så om Forni är ”utbränd” så är det som en fis i rymden för en annan mami. Herregud hon blev ju utbränd som bloggare? Pusshej.

     Sluta jämför folks liv och sluta försök bestäm vad som är okej att bli utbränd av.

      Varför måste man sluta jämföra folks liv? Självklart är det inget synd om Michaela Forni som blir ”utbränd” av att gå på Sturebadet, äta gratisfrukost på något event och köra dagsfylla med andra influensor.

  Fasen vad hon försöker kränga pengar genom denna ungen redan. En bok och en app släppt på typ ett år? Hur ska detta sluta?

   [Borttagen kommentar]

   det gör hon väll iof inte? tillskillnad mot tex margaux som pratar om/filmar Arnold så har forna enbart skapat produkter/tjänster som handlar om att vara gravid/mamma i allmänhet och inte om Dante? På vilket sett utnyttjar hon Dante i det avseende menar du?

   Tycker också det är intressant att ngn som är så ointresserad av att vara mamma tycker det är så viktigt med alla appar och böcker

  När vi ä då diskuterar mammor, alltså paulas inlägg om hur mycket härligare klimat det är på bloggen nu och hur fantastiska alla är som kommenterar. Alltså haha ja klart det är härliga kommentarer du får då dom är dom enda som godkänns. Jättekonstigt inlägg.

  Tycker idén är bra, att kombinera allt man vill ha i en enda app istället för att ha saker uppdelat på massa olika ställen ?

  Vad är en ”utbildad hälsoinformatiker”? Jag har aldrig hört talas om denna titel. Det kan ju även bero på min obefintliga allmänbildning, men upplys mig gärna då.

   Ingen aning. Låter nästan som dietist typ om jag får gissa ?

   Gissar på att det är en kommunikatör med inriktning på hälsa.
   På mitt jobb har vi kommunikatörer som översätter vårt obegripliga ingenjörsspråk till sådant folk faktiskt förstår, misstänker att hans roll är motsvarande fast om hälsoforskning.

   Han har pluggat IT på SU typ systemvetenskap, sen läst en master på KI där han nischat sig mot it inom vården.

    Aha! Tack, angiven titel i detta inlägg lät mer som att han är utbildad att informera om hälsa, men så var inte fallet. Rimlig utbildning vid app-utveckling i detta fallet.

   Det är en som är kunnig?

  Gravid i v 24, laddade ner appen men nja, kändes inte som något för mig. Massa förslag och uppmaningar att följa andra influencers i samma vecka (fick förslag om att läsa inlägg från influencers när de var i v 24, typ två år gamla blogginlägg?)

   Va? Sämst ju

   Men vilka är ni som är så lättköpta att ni köper och laddar ner allt som influensers tipsar om? Ärligt, har alltid föreställt mig att det bara är småbarn som vill ha det influenserna säljer för att de är deras idol, men det finns alltså vuxna kvinnor som laddar ner Michaela Fornis app så fort ni får nys om den?

    Det är ju såklart mycket tuffare och bättre att, av ren princip, vägra röra något som har med en influencer att göra. Såklart. Rena principer är bra principer.

    Blev nyfiken eftersom jag läste om den här, laddade ner den, kikade runt i 5 minuter, raderade den. Kostade mig ingenting förutom tid, men förmodligen lägger både du och jag samt resten av befolkningen bakom en skärm massor med tid på onödig skit ?

  Hmm.. alltså tror hon kommer tjäns riktigt bra med pengar på detta, appar kan man bli förmögen på. Dock verkar det som den är gratis, så främst kommer den bestå av massa annonsintäkter samt försäljning av datan?

  Jag är nöjd med preglife och kompletterar ibland med 1177. Ingen app kan täcka allt och det tror jag inte Fornis gör heller. Men hon får lycka till, hoppas det går bra för henne.

  Vad använder ni för app annars? Ser att många skriver om preglife, ska spana in den. Har ni andra tips? Jag är gravid och har laddat ner appen ”gravid +”. Har inte gett mig så mycket än men tänker att det är skönt att ha något både jag och min partner kan få information av när frågorna dyker upp ?

   Preglife har en Instagramsida också som min kompis ofta pratar om (nyligen blivit gravid ?), för där kan man skicka frågor direkt till barnmorskan tydligen ?

   Jag använder preggers och har varit väldigt nöjd med den

   tyckte att det fanns bra info om livet med bebis på rulla vagn. tips är att läsa mer om det än om graviditeten och förlossningen ??

   Jag använder One Million Babies, utvecklad av läkare och barnmorskor vid Karolinska. Tycker den är bra men har inte testat någon annan så har inget att jämföra med :p Den går också att dela med sin partner, så ni båda kan följa graviditeten i appen.

   Preglife är utvecklad bl.a. i samarbete med Mama Mia och BB Stockholm, jag är gravid nu i vecka 16 och den är jag väldigt nöjd med! Min mamma är barnmorska på Mvc och de rekommenderar den.

   Jag gillar Preggers och One Million Babies.

    ”Preggers” ?

  Fast vanta nu haha… Forni av ALLA manniskor ar ju verkligen HELT fel person att slappa en mammaapp! Det enda hon gor ar att klaga pa sitt barn, hur jobbigt allt ar och lamna bort barnet varje helg for att festa. Arets mammaforebild, verkligen…

   Fyfan vad elakt sagt.

    Elakt, kanske. Men kommentaren stämmer till hundra procent.

  Nej men denna kommer att floppa om några år. Inget unikt alls.
  Förmodligen kommer de fylla appen fullt med massa reklaminlägg som riktas som ”tips” och ”trix” till mammor.

  Yes äntligen en ny app så mammor kan spendera mer tid vid mobilen ?

  Lite OT men varför stör sig folk så oerhört mycket på att föräldrar säger 14 månader istället för 1 år och 2 månader? Det är ju liksom bara ord och du väljer väl själv om du vill säga det ena eller det andra?

   Hade du stört dig om jag säger att jag är 246 månader istället för drygt 20 år? Isåfall varför? Det är bara ord?

    Haha nej faktiskt inte? Men det är väl en annan femma då du faktiskt kan själv prata och säga hur gammal du är till skillnad från en bebis? Förstår inte hur det kan vara så störigt ?

     Hur menar du? Det är ju inte bebisen som säger 14 månader utan föräldrarna?

   För att man inte orkar räkna haha.

   För att föräldrar som säger så känner sig så speciella och det är pinsamt.

    Men din lilla dåre

     Det där lät nästan snällt. Lille-gull-dåren du.

  Jag gillar appen! Är inte gravid och hade inte tänkt bli det igen men har ett barn under året och jag gillade funktionen där inlägg om barn i den åldern kom upp. Och än var det inte mycket reklam, men det kanske kommer.

  Utbildningen är Masterprogrammet i hälsoinformatik.

  Hon tyckte ju libroappen var toppen, men det kanske bara var när hon var sponsrad.

  Grammatik var inte viktigt i lanseringen verkar det som. Gravid- och småbarnsapp ska det stå. 🙂

   CAME HERE TO SAY THIS!

  Har jag missat nåt eller har Michaela Forni barn? (Nä, hittar inget om det när jag googlar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.