Mens-hacks med Sandra Beijer

https://www.instagram.com/tv/CGZdR-eA8nq/?igshid=9e59m0psnhhy


Att normalisera prat kring den kvinnliga kroppen är sannerligen på tapeten just nu, till min stora glädje!

Libresse tog hjälp av Nicole Falciani för att prata om kvinnlig njutning och nu har Always teamat upp med Sandra Beijer, för att avproblematisera mens och dela några riktigt snitziga mens-hacks.
För mens har de allra flesta kvinnor, från tonåren ändå upp till klimakteriet, men allt som har att göra med mens, mensskydd och liknande ska man komma på själv. Jag har nog aldrig frågat någon om de har några knep vad gäller mens… Har ni?
Det finns säkert HUR många smarta mens-hacks som helst där ute, men som ingen varken vågar fråga efter eller berätta om.
HUR dumt som helst!

Har du några smarta mens-hacks? 
Dela med dig, för bövelen!

228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror det kommer en liten ”nyhet” från Sandra B snart

   Björn verkar ju vara så mysig kille.

    Ironi? Do tell more.

     Om du menar att jag tycker han verkar mysig så är det ingen ironi alls i det.

      Man vet ju inte så mycket om honom utifrån hennes blogg. Men Björn är ett mysigt namn!

    Eller hur..

   Inte första gången jag läst det. Varför tror folk det?

    För att de är besatta och vill att alla ska skaffa barn i en viss ålder?

    Hon skrev faktiskt såhär i ett inlägg den 28:e september ”Men men mennnn: en liten kärna inuti kroppen som glöder. Saker är i rörelse, livet är på väg någonstans, allt är mycket spännande plötsligt.”

     Det kan betyda vad som helst??
     Hon förnekade sedan i kommentarerna att det skulle handlat om det.
     Hade varit en sjukt töntig omskrivning btw haha ?

     För det kan ju inte syfta på något annat?

   Hon svarade på en kommentar i bloggen i veckan och skrev att hon inte är gravid. Om det är den ”nyheten” du syftar på

   Nä hon dricker ju vin

   Trodde också det, hon har känts väldigt ”off” på senaste.

    Kanske för att hon håller på med annat?

   Kanske för att hon lagt på sig men detta mer tabu än att spekulera kring graviditet särskilt när det kommer till icke överviktiga sunda kvinnor som SB. Det är nog bara åldern men detta inte heller ok att säga.

    Lagt på sig? Hon är smal som en sticka.

     Ja hon är absolut supersmal fortfarande, inte snack om saken, men hon har lagt på sig lite ? Bara ett tecken på att de har det fint, är kära, äter lyxiga middagar och njuter av livet, precis som det ska vara.

      Varför står det 86 kommentarer, men jag ser bara 10? :S varit så ett tag nu…

    Sambo-kilon säkert. Fy vad man fikar och mumsar första tiden tillsammans?dom flesta jag känner har gått upp rejält i vikt när dom flyttat ihop/gift sig osv

     Japp. Jag var smal och skitsnygg. Slutade röka och fick upp 9 kg. Blev sambo och gixk upp 11 kg. Hejdå smala kropp men hej hej lycka! 🙂

   Känner Björn och har gemensamma vänner med Sandra, hon är INTE gravid. Jag vet inte om de planerar barn eller inte men det är deras ensak.

    Det är väl heller inte din sak att dementera, 23.11?

  Ta toa papper sära din fiffi o tryck in den där lätt så de inte blir kladdigt där nere

  Hahhahhaah

   Använd tampong istället för toalettpapper?

    Nej inte efter jag hört om tampong sjukan

     alltså risken för infektion (som är nästan obefintlig om man använder tampong korrekt) blir inte mindre av att använda papper istället. Känns snarare värre pga lättare blir kvar pappersrester.

     Tvätta händerna innan du byter och byt tampong minst var åttonde timme så är det lugnt.

      Slutar också använda tampong efter att jag fick höra om det där, men menskopp måste ju vara 100 gånger bättre än papper??? Papper löser ju upp sig??

      Och vem har ens en tampong inne i 8 timmar?

     Wow. Dummaste jag hört. En bit papper kan lika gärna orsaka tampongsjukan.

     Tampongsjukan är ett typ av slang på en sjukdom som egentligen heter toxic chock syndrome. Det har ingenting med en tampong att göra men det KAN orsakas av en (kvarglömd) tampong.

      Läste om en tjej som glömde bort att hon hade en tampong. Efter 5 dagar så luktade det så fruktansvärt att hon började peta sig själv och insåg att hon hade glömt tampongen i. När hon drog ut den så var den helt svart och hon fick åka akut till sjukhuset. Så var försiktig med tamponger! Önskae jag vore smart nog att komma på något som kan ersätta tamponger och då vet jag att menskoppar finns.

       Finns ju bindor med…

       Klart den är svart eller åtminstone väldigt mörk? Blod blir mörkt när det blir gammalt och koaguleras.

     De har gjort om densiteten på tamponger så nu är det ännu mindre risk för tss. Glöm den inte inne i dagar bara så är det lungt!

     Alltså det blir ju inte direkt om du är noga och byter efter några timmar eller vid behov. Men glömmer man den i en hel dag eller mer kan de bli infektion.
     Jag använder menskopp!

   Nej vad tråkigt, han är min favorit! Har lyssnat på hans version av Frank Oceans lost på repeat hela veckan, så otroligt bra. Då tror jag att Caspar eller Nadja vinner.

    Jag hoppas också på Nadia eller Nova.

  Ot; Läste på sociala medier att Affe lämnar idol. Vem tror ni vinner idol?

  Alltså dubbla bindor? Fyfan vad äckligt och klibbigt. Har någon provat det?

   Fick alltid ha det i tidiga tonåren pga galen mens. Dubbla nattbindor dygnet runt..

    Jag förstår det, men enligt henne så ska ju den andra bindan funka som binda nr. 2 efter att man har använt upp färsta bindan. Alltså när man känner sig klar med första bindan så tar man bara bort den och har backupbindan. Har du gjort så?

   Jo då har de varje natt när jag har mens.

  Om man som jag behöver 3 nattbindor på natten är det skönt att ta ett par extra trosor som håller allt på plats ovanpå trosorna man har bindorna i.

   Använder alltid ett extra par trosor på natten även om jag bara har en binda. Tycker allt känns mycket säkrare.

   Hur har du placerat bindorna? Omlott eller på varandra (trodde inte bindorna läcker igenom, sidleds ja men… ) eller på något annat sätt? Har inte detta problem så är nyfiken.

    Jag lägger två stycken så de täcker så långt bak och fram som möjligt. Sen den tredje över skarven som blir på mitten av trosorna. Jag skulle behöva längre bindor helt enkelt.

     Har du provat att ta lite toapapper och vika ihop och ha mellan skinkorna? Så rinner det inte bak. Obs att man kan inte ha nått billigt smuligt papper.

      Kliar det inte att göra det? Kanske ska prova nästa gång. Men hushållspapper borde ju vara ännu bättre.

       Har du testat efter-förlossning-bindor? Födde barn för nästan 19 månader sen men köper fortfarande dom bindorna för natten, det känns som en blöja men dom är fan guld.

        Jo, jag har fått två barn. Men skulle vilja ha samma som man får på förlossningen och jag har inte hittat liknande på något apotek. Har du tips på bra?

         Tena som eg är kiss-skydd har jag haft efter mina förlossningar och de är super!! Prova I say.

       Tänk på att inte slänga hushållspapper i toaletten bara

        Varför?

         Inte gjort för att spolas ner

         Hushållspapper löses inte upp i vatten på samma sätt som toalettpapper och kan orsaka stopp i dina avloppsrör. Inget annat än toapapper, kiss och bajs ska spolas ner i toaletten.

       Jag tycker inte att det kliar. Tar du hushållspapper så spola inte ner det i toan, då kan du få stopp. Man ska endast spola ner toapapper.

      Öhh haha toapapper är inte stoppande på de viset funkar inte alls om du har väldigt riklig mens.

       Öhh haha det har funkat för mig. Ursäkta så hemskt mycket om du tyckte att mitt tips var dåligt. ? Ser dock inte att du kommer med några egna universaltips som funkar för alla.

     Vet inte om du redan provat det men annars, förlossningsbindor! Finns på apotek och är mycket större och längre än vanliga plus högra uppsugningsförmåga. Hoppas att du hittar något som fungerar för dig och slipper pussla ❤

   Kallingar eller tights-shorts gör jobbet bättre tycker jag 🙂

    Kalsonger är också så bra efter en förlossning. Sitter högt och skönt runt benen, och jättebindan sitter där den ska.

  Haft mens i 10 veckor. Hacks på hemmagjord hysterektomi?

   Ring gyn!

   Kolla upp det hos kvinnokliniken? Hormonell obalans, myom, infektion osv finns massa orsaker som kan ligga bakom och som ofta går att få hjälp med ☺

   Fyfan, lider med dig. ? Är inne på min tredje vecka nu. Stora äckelklumpar, du vet när man inte kan gå en meter utan att bloda ner allt i sin omgivning. Vill också göra en hysterektomi, men de läkare jag pratat med säger 1, att jag är för ung (27). 2, att jag kommer ångra mig. 3, att det blir bättre när jag blir med barn.

   Jag har ju en önskan om barn, men 5 år med samma partner och ingen bebis i sikte. Man orkar inte, vill bara slita ut allt där inne.

    Mitt bästa tips: hormonspiral. Slippa skiten liksom. Alternativt Cerazette eller dylikt. Har aldrig känt, som många uttrycker, att jag vill ha mens för att känna att kroppen ska fungera som den ska.

     Japp Cerazette är mitt bästa mens hack ever.
     Fan att ingen tipsade mig tidigare om att man kan leva ett liv utan mens.

      Pallade tre månader med Cerazette, men efter att haft blödningar varannan vecka tröttnade jag. Hormonspiral däremot, det är underbart.

       Eller så reder ni ut orsaken och behandlar problemet inifrån.. ?

        ?

        Fast för en del så är problemet bara så det är.. Folk är olika. Och ibland behöver man medicin, precis som för andra tillstånd.

      I början med cerazette blödde jag hela tiden. Sedan redde det ut sig och jag har vanligtvis mens en gång per år. Äter ju pillren hela tiden, inget avbrott. Funkat i åratal, äntligen slipper jag den vidriga mensvärken som fick mig att spy/svimma…

     Om det vore så väl. Har nog provat allt som erbjuds på marknaden vid det här laget. Har till och med provat att försättas i kemiskt klimakterie, men inget har hjälpt. Men glad att det hjälper dig, och tack för att du ger tips. Kanske hjälper det någon annan ❤️

     Haft spiral i ett halvår nu och det är som natt och dag, från blodbad i över en vecka till typ noll mens, tror knappt det är sant.

     Aldrig ens övervägt spiral för vägrat hormoner pga biverkningar jag fått av mini-piller i alla år innan jag slutade. Men hade ingen aning att spiral (har Mirena) innehåller minimal mängd hormon pga verkar ju lokalt. Piller även mini-piller innehåller mycket mer hormon än spiral och de hormonerna åker ju runt i hela kroppen. Visste inte heller att det minskar mens så bra. Obs hormonspiral alltså, kopparspiral brukar öka mens.

     Självklart alltid individuellt med hormonkänslighet och mens, men barnmorskan pratade som att det var garanterat att jag skulle få mycket minskad mens, så det verkade vara hennes erfarenhet att det är det vanligaste.

      Samma här. Älskar det!

      Hormonspiral verkar INTE lokalt vad är din gyn säger. Hormonerna vet såklart inte att de borde stanna i livmoderna utan löser upp sig i blodomloppet likadant som om du skulle ätit piller. Det säger sig självt att de inte verkar lokalt när syftet med dem är att påverka HJÄRNAN till att tro att den inte ska ha mens…

     Jag har haft min hormonspiral i snart 5 år, sjukt vad tiden gått fort ändå. Så måste snart boka tid för att sätta in en ny. Vet dock inte om jag ska ta tre år eller fem år. Men har inte haft mens på 2 år, hade det när jag dejtat min sambo ett tag och vi byggde ihop hans IKEA möbler.. Testade förhållandet direkt så att säga ?

      Enligt min barnmorska så är den för tre år svagare i dos och ökar ”risken” för mellanblödningar. Jag bytte för några år sedan och tog en till på 5 år, skönt att slippa byta så ofta. ??

     Mitt eget bästa tips för de som inte fött barn än: pstav. Fick ta ut min hormonspiral efter en månad i våras för att livmodern krampade något enormt och barnmorskorna sa att det är jättevanligt bland unga tjejer som inte fött barn och det var därför man inte gav dem till ”oss” förut. Problemet kvarstår liksom men för vissa funkar det. Pstav är precis samma men känns inte alls lika invasivt.

      Tycker det är mer invasivt dock, du har den ju under huden!

    Det finns tabletter (Tranexamsyra Orifarm) som en kan ta för att minska mängden blod. Det gjorde jag när jag fick väldigt kraftiga blödningar, klumpar (blödde igenom största tamponger på 5 minuter) utan något ”fel”.

    Fasiken inte bättre för min del efter barn och allt iaf, jag är 40 nu och har samma problem fortfarande. Är fortfarande för ung tydligen. Kan inte ha hormoner i mig så får stå ut till jag får min op typ.

   Seriöst? 10 veckor?! o.O

    Jag kör med Estron. Inte haft mens på 4 år. Så jävla gött.

   Ring gyn!!!!
   Mirena, provera, primolut-nor, p-stav, p-piller och äta ihop kartor (hoppa över sockerpiller) mm mm.
   När tog du cellprov?
   Prova cyklo-f fram tills du får en tid till gyn?
   Hoppas du får god hjälp!

  Jag fick mensblödning och allt kom på två dar. Hade jag kollat upp så hade dom upptäckt tumören tidigare. Så får du plötslig större blödningar gå till gyn.

   Hur mår du nu?

    Ok men tog bort akut äggstockar och äggledare och en tumör på 1,3 kilo.

     ?❤️

   Jag hade mens i månader, men det var ursvårt att ens få komma till gyn:(

  Sätt in p-stav och slipp mens i decennier.? Livet är för kort för att störas av mens varje jävla månad.

   Absolut inte för alla som mens försvinner av stav/spiral etc. En effekt kan vara precis tvärt om, ökad mens. Inte bara kopparspiral, utan av hormonspiral och P-stav.

    Men för de allra, allra flesta försvinner den alt blir minimal. Dock ej med kopparspiral.

    Men vanligare att det försvinner eller minskar.

   Jag hade p-stav i ett år. Blödde en gång i veckan under den tiden och sen var jag tvungen att ta ut den då jag inte orkade mer. Det rekommenderar jag verkligen inte!

   Varför stör din mens dig? Sluta proppa i dig massa konstiga grejer istället och låt kroppen få vara ifred.

    Hahahaha varför.. jadu. Stark smärta, illamående, blodbad… Vi är dessutom inte gjorda att ha mens hela tiden utan att föda massa barn emellan. Tillsatta hormoner är inget farligt. Gör som du vill, men försök inte påverka andra.

     Ja eller föda barn + amma länge + debutåldener för mens krupit ner i åldrarna, så sammantaget har vi mycket mens nu för tiden.

     Men om ens mens ”stör” en eller ej kan man väl drista sig till att gissa har ett starkt samband med hur ont man har.

    Skönt för dig att du har normal mens. Då kan det vara svårt att sätta sig in i hur det är att ha riklig mens. Ska inte gå in på detaljer men ca 5 paket nattbindor per månad plus menskopp i och ändå ha cilit bang redo för att rädda tygmöbler var standard för mig före hormonspiral.

     7 pkt / mensvecka…. just saying.

  Menskopp

  Förstår inte grejen alls! Tycker inte det är pinsamt eller konstigt å vet ingen vuxen som tycker det heller. Är ju heller inget speciellt att prata om? Måste vi skriva böcker och prata i poddar om hur vi kissar å bajsar då med? Eller är skillnaden att bara halva världens befolkning har det så då är det såååå spännande???

   Jag tycker det är lite pinsamt fortfarande pga så skambelagt under alla år i skolan. Kan till och med känna pinsamhets-könslor när jag köper bindor pga allt retande från killar och hysch hysch kring mens

   Kiss och bajs är rätt viktigt att prata om. När jag läste till undersköterska lärde jag mig mycket om det och tycker inte alls att det är något att skämmas för.

    Sofia håller med dej. Bra att hålla koll på för det kan säga mycket om hur hälsan är.

   Tänker att saker som det här är varför ämnet är så viktigt att tala om:

   https://www.google.se/amp/s/www.her.ie/amp/health/period-poverty-menstruastion-action-aid-511592

   Jag jobbar i en mansdominerad bransch (bygg) och jag vill inte skylta med mina bindor och tamponger när jag har mens. De flesta har fruar och döttrar och är rätt mjuka när man lär känna dem, så det sitter nog i mitt huvud men ändå ?‍♀️

  P-piller kan vara en lifesaver vid svår PMS.

   Och vid pcos

   Annars kan man prova att sluta med koffein och gluten, det har i stort sett ”botat” min hemska pms helt och det utan att behöva tillsätta hormoner i min kropp.
   Följtips på instagram: vulverinekoos där kan ni hitta många ”hacks” gällande kvinnokroppen.

    Lite foliehattsvarning på henne dock

  Menskopp! Bästa någonsin!

  Skriv om att Anna gråter ut på instagram om hur sårad hon blivit, hon kanske ska avstå från sociala medier istället?

  När vi ändå är inne på mens: min endometrios är överjävlig och jag orkar inte längre. Jag vill bli av med min mens nu. Vad rekommenderar ni för p-piller som är de bästa och som håller bort både viktökning och hudproblem? Har hört att Yasmin ska vara bra men.

   Har testat de flesta men tyckte Yasminelle var bäst. Fick inga biverkningar förutom lite minskad sexlust.

   Min kombination är så bra, jag har testat allt annat.

   Visanne tillsammans med hormonspiral.

   Förr åt jag tre Visanne plus hade spiral men har nu en tablett om dagen ❤️

   Gå till en bra gynekolog i din stad alternativt till den du går till nu för din endometrios, finns p-piller specifikt för endometrios nämligen varav ett ganska nytt tror jag. Så se till att du får träffa någon som jobbar med endometrios! Brukar ju finnas mer info också via 1177.

   det enda som efter år av experimenterade slutligen tog bort min mens är 30 mg provera per dag. (har också endo)

   Jag har problem med huden så provade Yasmin. Märkte det knappt först men mina känslor blev helt utslätade, jag var aldrig riktigt arg men aldrig riktigt glad heller. Och all min energi/kämparlust/ambitioner försvann, kändes som jag var tom, hade inte lust med något. Allt var bara en apatisk gråskala. Jag rekommenderar inte Yasmin till någon! Jag hoppas du hittar nåt annat alternativ❤️

   Yasmine/yaz/yazminell/dizminelle (samma verksamma ämnen bara olika namn) har funkat jättebra för mig! Har knappt nån mens eller menssmärtor nu och min acne som jag hade innan är borta.

    Eller yaz och dizminelle är i alla fall jämlika.

  Tips 1: Menskopp är toppen, och trots vad som står så ta alltid den lite större storleken, den känns inte mer väl på plats, men den funkar 1000ggr bättre. Med menskopp har jag märkt att jag knappt känner av min mens. Känner fortfarande i början + mensvärk såklart, men andra delen av mensen är väldigt oproblematisk numera pga menskoppen som man heller inte behöver tömma lika ofta som man behöver byta binda eller tampong.

  Tips 2: om man pendlar till jobbet med bil, sätt på sätesvärmen om du har mensverk, lindrar bra mot ländryggen.

  Tips 3: tampong med för säkerhets skull om man tex är på ställe där privat handfat inte finns, tampong göms perfekt i den lilla fickan i bh:n, där man kan stoppa i kuddar, syns inte heller utifrån. Perkekt gömställe om man inte har fickor eller väska. Får lätt plats med några stycken innan det börjar bli obekvämt

   Är för tight får inte in en menskopp oavsett stl ?synd! hade gärna velat det men bindor får duga!

    Jag brukar smörja kanterna på min med kokosolja efter jag vikt den. Kan inte ens använda minitampong utan att först lägga på lite olja, går inte in. Kan vara värt att testa om det är någonting som skulle underlätta. Annars kör på med det som funkar ☺️

    ”för tight” är ingen kvinna. Det är töjbart för att ett huvud med 30 cm omfång ska kunna ut där nere. Ofta handlar det om att man spänner sig eller har andra kvinnorelaterade besvär. Om du har haft sex med en man med penis eller sexleksak så kommer en menskopp upp OM det är så att du vill använda det.

    Tipsar om bloggen baking Babies (även Instagram). En fysioterapeut med specialinriktning kvinnohälsa. Är guld värd vid alla möjliga frågor som rör underlivet!

     (Inte TS) Alltid när jag försöker med menskopp så gör jag allt rätt men när den väl är där inne så vecklar den inte ut sig. Har försökt i flera år och avslappning hjälper inte..

    Testa en liten storlek av menskopp, googla på såna som är små, och ta på glidmedel, så ska du nog se att det funkar bra. Du kanske spänner dig? Testa när du har din mens. Det ska inte göra ont, menskoppen ska sitta långt ner och det är individuellt, vanligt att piggen behöver klippas bort. Det kan så klart kännas trångt men det bör finnas plats. Men du behöver ju inte om det inte känns bra, finns ju även tygbindor och menstrosor. 🙂

   Önskar att menskopp passade mig men jag får det inte att fungera. Jag har provat i flera månader, med olika koppar, i olika storlekar och hårdhet, gjort olika vikningar, haft den olika långt ut/in. Jag vet att jag får till vakument men det kommer ändå alltid lite blod i trosan. Funkar ju om jag lägger i trosskydd men då kan jag lika gärna ha tampong, tänker jag.

   Efter att den tredje menskoppen inte fungerade den heller så gav jag upp fastän jag så gärna önskade att det passade min kropp.

    Mensdisk eller vakumfri menskopp har funkat bättre för mig, sök på tex nixit eller ziggycup

     Ehhh googlade just ziggy cup och man kan ha den i när man har sex?! Har använt mooncup i flera år för inga andra har funkat men vill verkligen testa ziggy nu

      Ja mensdiskar kan man ha i under sex, jag känner typ inte att den stör då, har hört att kanten kan kännas lite från partners men inte så att det stör/känns obehagligt

       Tack för den nya dörren som öppnats i mitt liv??

     Förklara hur den funkar?

    Samma erfarenhet, jag blöder mycket men koppen blir inte full men hälften rinner längs sidorna så binda är ett måste och då funkar tampong bättre.,

  När vi ändå pratar om mens: min är fruktansvärd och jag orkar inte längre. Vilka p-piller är de bästa som inte ger viktuppgång eller dålig hy? Jag har hört gott om Yasmin men.

   Det är individuellt, precis som i princip all medicin.

    Jo det förstår jag men det är en stor djungel och gynekologer ser ju all hormonell medicin som en skänk från ovan och vägrar lyssna på önskningar och den oro som känns.

     Estron

   Testa att sluta med kaffe (all koffein), och sen även gluten om det inte funkar!

    Sätt även ett kaffefilter på huvet och snurra 3 varv motsols varje heltimme!

     Sluta även med överdrivet sockerintag

     Lägg av Anonym 19:45. Kolla in vulverinekoos på Instagram och läs om folks erfarenheter efter att ha slutat med koffein.

      Hon är en jävla foliehatt. Tycker hon även att man ska skippa insulin och strålbehandling om man har behov av det? Lyssnar hellre på riktiga läkare hörredu… ?

      Lägg av själv! Gå in på min insta och läs om kaffefilter och motsolssnurr och hur det hjälpt människor!

       Som sagt, läs folks egna ERFARENHETER. Det går inte att komma ifrån att de blivit hjälpta, även om sanningen ibland inte är så kul. Sen är det toppen att det finns mediciner som tar bort symptomen, men något står inte rätt till i kroppen då, och det går ofta att rätta till om man är beredd på att göra en förändring. Många tar hellre mediciner än att ändra på sin livsstil av bekvämlighetsskäl vilket är naturligt, för människan är lat.

        Fast Vulverinekoos har rätt mycket foliehatt över sig rent allmänt

    Dottern min (ja hon är tonåring) har celiaki, äter inte alls gluten samt dricker absolut inget emd koffein, hon har iaf överjävlig mens. Allt beror på arvsanlagen så tyvärr mumbojambo tror jag inte på där.

   Jag hade ett helvete rent ut sagt med pms i två-tre veckor och mensvärk från helvetet kombinerat med Niagarafallet av blod. Jag har ätit prionelle i ett år nu och det har fungerat jättebra för mig. Minimalt med pms, knappt någon mensvärk och sparsamma blödningar.

   Zoey ?

   Diane

   Hormonspiral. Jag har nästan aldrig mens och när den kommer är den hur mild som helst. Hade väldiga problem med mensvärk innan!

   Testat att sluta med allt vad koffein heter istället? Funkar ofta för de som har smärta, pms eller tunga blödningar.

    Lite pseudonvetenskap…

  Jag använder bindor, och för att kunna sova ostört en natt utan att oroa mig för att läcka så använder jag sådana där skydd för läckage i sängen. Jag blöder mycket och detta lindrar min ångest inför att sova när jag har mens. En annan grej jag köpte förra månaden inför mensen var en intimdusch. Har alltid känt mig så ofräsch vid mens men denna hjälpte så mycket!

  Hoppas att alla som läser detta har en supermysig fredag och helg <3 ta vara på den och gör något ni mår bra av!

   Detsamma! ❤

  Mitt bästa menstips; läs vad vulverine skiver och följ det 🙂

   Eller nån utbildad som vet vad den snackar om istället.

  Bästa tips är att följ sin cykel rätt och slätt. Ladda ner appar, läs på om de olika cykeldelarna. Detta fick mig att förstå så ooootroligt mycket om mitt mående och vad som händer konstant i min kropp.
  Har dock också fått så extremt stor respekt för min kropp och alla dess funktionen efter min graviditet/förlossning. Det har gjort att jag inte tycker mens är något jobbigt på samma sätt utan fullt naturligt och något jag inte vill ”ta bort” med olika preparat.

   De som tycker mens är jobbigt gör det väl snarare för att det är förknippat med smärta och obehag… Och ja, inte kul med massa kladdigt blod hela tiden.
   Har också koll på min cykel och kropp men inte fan gillar jag mens ändå!

    Skrev jag att jag gillar det? Skrev att jag inte tycker det är speciellt jobbigt bara och detta fick mig att förstå så mycket mer.
    Jag förstår väl att alla mår olika dåligt men detta var MIN åsikt. Skittråkigt att du verkar har det jobbigt. Men herrgud chilla lite och var inte så jäkla defensiv. ?

     Fast du fick det att låta som om man bara läser på så kan man acceptera sen..
     Du hade det nog inte så jobbigt innan heller om du känner så. Så ditt tips var liksom inte så hjälpsamt för ts, det reagerade jag på.

      För TS? BB frågade om vi har några mens-hacks och folk här skriver om sina inviduella upplevelser?
      Sorry att JAG tyckte det blev lite lättare efter att jag läst på mycket och nu förstår mer hur min kropp fungerar och varför jag mår som jag gör. Många vet väldigt lite om menscykeln och det är verkligen inte en självklarhet att man förstår varför kroppen gör precis som den gör.
      Vad dillar du ens om?

       Ah, jag trodde du svarade på en som skrev att hon hade hemsk mens och behövde råd men det var en annan diskussion! Då framstår det du skrev inte lika konstigt ? Sorry. Men skönt ändå att du inte haft så stora problem att du kunnat acceptera mensen som den är, många orkar inte just pga att man har större problem.
       Hur kroppen funkar hoppas jag dock att alla kvinnor vet! ?

        Det vet inte alla kvinnor och främst inte unga tjejer. Att man vet att man får mens pga att man inte blev gravid är en sak. Hur man påverkas under en hel cykel och hur individuellt det kan vara är en helt annan sak.
        Tror det är det TS menar. Att man ska lära känna sin egna kropp.

   Alltså om man inte planerar att skaffa barn så är mens helt onödigt och inget en kvinna egentligen behöver ha.

    För att kunna få barn, absolut skitnödvändigt varje månad.

     Ja men hon skriver ju om man INTE vill det…

      Men herregud, nej det är väl bara att sterilisera sig då? Men vill man ha barn i framtiden så behöver man absolut ha mens. Punkt.

       Jo det behöver man punkt

       Varför fortsätter du skriva om nåt så självklart? Det är väl ingen som sagt emot att man behöver ha mens för att kunna få barn?
       Sterilisering i all ära men kan man va skyddad mot graviditet OCH få bort mensen så är det väl nice?

       Du blir inte av med mensen för att du steriliserar dig, tyvärr.

  Är det bara jag som aldrig har mensvärk eller blöder speciellt mycket? Känns som typ alla mår piss av sin mens och jag märker på riktigt knappt av den mer än lite blod varje månad?

   Grattis! Kul för dig (menar inte på ett drygt sätt, uppriktigt glad för dig). Så hade jag det när jag använde P-ring (min naturliga mens är helvetet).

    Jag menade verkligen inte heller att låta dryg. Jag pratar typ aldrig om det just därför.
    Efter jag fött barn så fick jag några månader av helvete gällande mens och ägglossning så kan verkligen ändå förstå vad ni går igenom. ? Sjukt hur olika det kan vara ändå!

     Det trodde jag verkligen inte att du var ??
     Ja det är konstigt.. men som med allt, individuellt.

   Nej jag har samma som dig. Mår lite dåligt ibland kanske men inget som inte går att tänka bort.

   Fy fan va avundsjuk jag blir ? Ligger just nu med TVÅ sorters morfin, alvedon och Orudis (typ ipren). Och håller på att fkn dö ? Är så nyfiken på hur det känns att INTE ha ont ?

   Jag är likadan. Har aldrig haft pms eller annat Känner inte igen mig i humörsvängningar eller godissug som vissa beskriver. Om jag inte visste hur lång min cykel var hade mensen kommit som en överraskning varje månad.

   Jag lider med kvinnor som har svår pms. Det är orättvist att vissa drabbas så hårt.

   När jag var yngre kändes det inte lika jobbigt men äldre jag blir desto värre blir det.

    Instämmer. Var i princip förskonad från mensvärk och liknande fram till ca 30, efter det har helvetet brakat lös och blöder sjuka mängder.

  Har ni sex med mens?

  Jag älskar sex men har en jobbig känsla att ha sex när det finns blod… Kan man komma över det? Kanske 2 dagar i mensperioden då jag inte är sugen på sex men övriga 3-4 dagar känner jag mig sugen men tycker som sagt det är ”lite pinsamt”. Är ändå 40 plus…
  Är ni yngre mer moderna? ??

   Nej, jag och min man tycker det är äckligt/obehagligt. En vecka kan jag avstå hellre…

   Ha inte sex när du har mens bara?

   Man kan börja med att lägga en mörk handduk under er och ha släckt i rummet om du inte vill se. Eller köra lite i duschen/badet. ☘️

   Vi brukar göra det i duschen när jag har mensen. Har även provat att ha tampong inne, men då måste han vara försiktig och inte jucka för hårt.

    Skojar du? Sex MED tampong? Fan det sjukaste jag hört.

     Jag försökte se det framför mig men kunde inte ?.

     Jag hade hoppats på andra svar ”det är naturligt och vi bryr oss inte” osv. ?

      Nu hann jag klicka bort sidan innan jag kom på att jag skulle kopiera länken. Men det finns tydligen något som heter samlagstampong? en svamp som man stoppar upp typ. Skulle dock aldrig våga testa själv

     Använder menskopp. Inga problem att ha sex med den i! Lite försiktigt i början så den puttas upp och sen får man krysta ut den efteråt! Supersmidigt! Brukar tömma den innan bara för säkerhetsskull!

   Mjuk natursvamp klippt i lagom storlek stör inte under sex och stoppar läckage.

   Jag har sex när jag har mens, lägger en handduk under bara. Har i vuxen ålder aldrig stött på någon kille som brytt sig nämnvärt. Det är bara blod. Är du kåtare under mens så kör, känns ju synd att hindra dig själv bara för att det är pinsamt?

    Inte så bara, många människor har problem med blod.. Dömer inte det faktiskt, är det inte mitt eget blir jag skakig i knäna, usch!

     Skulle själv aldrig ha sex med en kvinna med mens heller så.. det är inte nåt för alla.

      Men man är ju mer öppen då och mottaglig för eventuella infektioner.

     Blir skakig i knäna och yr av mitt eget också??

   Jag är typ som kåtast när jag har mens. Min partner bryr sig inte, så vi har mycket sex då. Främst i duschen eller tvättstugan. Funkar att ha handduk eller annat skydd i sängen också 🙂

   Jepp dag tre och framåt, dag ett och två som är mer rikliga tycker jag det känns annorlunda och inte så skönt att ha blod som ”glidmedel” (sorry infon). Är 35+.

    Exakt så… !

   Ehm ja, en bra orgasm är ju hur grymt skönt som helst mot mensvärk! Går ju att anpassa massa. 🙂

   Mensdisk typ ziggycup eller nixit är en menskopp som sitter som ett pessar så man kan ha sex med dem i, tror man kan använda ett pessar också för blodfritt sex, kom ihåg bara att det inte skyddar mot graviditet om man inte har spermadödade kräm till

  Tygbindor ?

  Smärtlindrande tabletter och vetekudde for the win!

   Inga smärtlindrande tabletter som hjälper för mig tyvärr. 🙁

  En annan är i (kemiskt) klimakterie för tredje gången. Är 31. Mitt bästa menshack är att söka hjälp för smärtor (har endometrios).

  Ett annat är att köpa ”up and go”-blöjor och lägga som binda om man blöder mycket. Eller köpa byxblöja för vuxna. Må låta löjligt osv. Men wow. Att kunna sova och ligga på alla håll och kanter utan att det läcker.

  Kan inte använda menskopp eller tampong. ÄLSKAR Always ultra med vingar och bred bak. Men blöjor på natten och ett extra par trosor över, så kan man iaf sova lite ?

  Men här ligger jag med två olika morfin, orudis och alvedon i kroppen och har fortfarande ont. Fy fan för denna kroppen alltså ?

   Du är inte ensam! ❤️
   Ligger i soffan med dubbla täcken, citodon, tens, spikmatta och varmvattenflaskan. Trevlig lördag! ?? Hoppas du kan sova inatt!

  För er som blöder mycket – kolla in Dorina Moon panties. Kör på menskopp + dessa trosor. Finns en nattvariant också som har skydd långt upp/bak så att det inte rinner ut när man ligger ner.
  Lifesaver. Har gått från att nojja för att blöda igenom till helt trygg nu. Känns inte klumpiga alls.

  Menskopp är min räddning.
  Jag blöder som en gris, i typ 8-9 dagar och innan när jag använde tampong fick jag byta typ varje timme och ändå blödde jag igenom.
  Med menskoppen behöver jag bara tömma ett par gånger om Dan när det är som värst.
  Kan bada, träna och leva ett normalt liv.
  Menskoppen gör också att jag inte längre får svamp/kli som jag fick med tampong, den suger ju upp även vanliga flytningar och förstör balansen där nere.

   Tack för info! Har varit skeptisk till menskopp pga har bara tänkt hahaha, den kommer räcka typ 5 minuter. Blöder så himla mkt, har perioder när jag bara sitter i duschen och bara blöder rakt ut massa. Vilken använder du?

    Jag har en Me Luna classic, storlek L. Har den med ring istället för pigg längst ut 🙂

   Men läcker den inte ? Klarar du dig med bara koppen. När jag blöder mycket glider den liksom bara ut, trots vakuum. Funkar bara vid väldigt lätt blödning, har testat flera sorter

  Lite terfigt skrivet

   Hahaha ??

  Till er som har mycket problem med mensvärk: Sök hjälp. Om ni inte blir hörda – sök hjälp testa en ny gynmottagning. Jag vet att det är jobbigt men det blir värt det när du väl hittar någon som lyssnar på dig. Jag fick för några veckor sedan äntligen göra en titthålsoperation där de kunde konstatera endometrios samt ta bort de som de kunde ta bort. Det kommer med allra största sannolikhet göra att min smärta lindras rejält. Det är ju en kronisk sjukdom så jag kommer behöva fortsätta med hormoner (p-piller gör min del). Det är ju en himla diskussion kring hormonbehandling också men jag hade inte kunnat leva ett normalt liv utan den och dessutom minskar det risken för livmodercancer och äggstockscancer.

  Hormonspiral ftw

  Vetekudde på magen eller ländryggen samt handduk i sängen ifall det råkar läcka när man sover… Been there ?

  Mens är ju ”haram” inom islam. Ja tabu att tala om.
  Minns hysch-andet vid besök i muslimska delar av Libanon under kriget.
  Vi kvinnor i de kristna områdena – tipsade ju varandra om var bindor fanns att köpa etc.
  Ständigt samtalsämne.
  Men mest imponerad blev jag av vår grannes ”mens miljö-hack” i Beirut.
  På altanen fanns en järnkamin – som användes som spis vid elavbrott.
  Den matades med använda bindor – som bränsle!
  Supermiljövänligt ju!

   Bättre att tala om kulturen bland muslimer istället för Islam då detta inte stämmer alls. Vi reciterar verser som berör mens i bönen så det är inte ”husch husch” på det sättet.

  Alltså mens? . Jag var tvungen att skratta åt allt häromsistens och tänkte i mitt stilla sinne att tack för att jag är ensam här hemma när det blir såhär ? : Jag vaknade och hade blött igenom trosor och nattbinda ner på lakan och madrass. Steg ur sängen och det rann längs benen ner på fötterna och golvet. Lämnade fotspår av blod hela vägen till toaletten. Satte mig på toa och det rann ner i toalettstolen. Reste mig upp och ställde mig i duschen. Ser att toalettsitsen är full av blod efter mina lår märken. Rännil av blod rinner längs vattnet som rann ner i golvbrunnen ?. Det var som om jag mördat någon när jag städade upp allt efteråt. Alltså herregud så det kan bli! ? Detta var ju inget tips hack , bara en anekdot om mens som såg ut som mord ??

  Min mens efter jag har fött två barn är helt galet. Tidigare hade jag inga problem alls med varken mensvärk eller rikliga blödningar. Men nu, extremt rikliga blödningar och stark oro för att blöda igenom så att jag förstör kläder/möbler. Kollar konstant i spegeln och där jag har suttit/legat. Trots både binda och tampong samtidigt får jag byta en gång i timmen. Duscha flera gånger om dagen pga diverse kladd.
  Ursäkta detaljerna, men snälla har någon något tips? ?

   Känner med dig! ?
   Har också lämnat blodiga avtryck och inte ens vågat resa mig upp från stol ibland ?
   En sådan där lite tunnare trädgårdsdyna för utomhusmöbler att kunna sitta på SAMT vika/rulla ihop och ha med sig som en egen lilla tron att sitta på är ett tips.
   En mensdyna – Games Of Bloody Throne kan den heta ?☺️?

    Tack för tips ?

  Menstrosor är fantastiskt! Känns som vanliga trosor och tvättas och återanvänds. Ingen oro för läckage, kolla in tex thinx

   Rekommenderar du dessa till natten, är dom så pass sköna? ☺️

  Är 30 år, har haft inplanon/nexplanon sedan jag var 17 och har inte haft mens en enda gång under den tiden, så kan def rekomendera p-stav!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.