Snart är det halloween!!!!!

Jag blir så imponerad varje år det dyker upp nya halloweenbilder på Instagram och den här gånger har jag valt ut ett par stycken från Anty, Felicia Aveklew och en repris från Linda Hallberg.
De är som konstverk på något vis…
Jag gillar verkligen Antys docksminkning och Felicias Voldemort. Felicia gör alltid så jäkla häftiga grejer som på intet vis har med sexighet att göra, vilket mångas ”utklädnad” gör.
Jag skrev HÄR om hennes utklädnad förra året och har även tagit upp ”sexiga halloween” här. 

Har ni någon favorit av de här ovan, eller kanske något tips på coola halloweensminkningar eller liknande ni sett på Instagram – värda att visa upp här?

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är ju inte tid för halloween -fester nu. I Örebro går regionen ut med meddelande att man ska låta sin maskeraddräkt få ledigt i år.

   Och trots det hade NYX halloweenfest som event för influencers. Briljant idé ?

    [Borttagen kommentar]

   Blackface ftw

   Nu gör de ju sminkningarna för att de tycker det är kul och grenar visningar/likes. De drar ju inte iväg på fest

  Firar inte halloween och ser ingen tjusning i den traditionen. Gillar dock att köpa in orange ljus…men det är mest för färgens skull..höstigt och mysigt. ?

   Tycker det är kul med maskerad. Och det är sällan folk har det om det inte är runt halloween. Därför tycker jag att Halloween är trevligt. Men det behöver ju inte bli köphets av den.

  Min kompis la upp en ”halloween-bild” på sin 8-åriga dotter. Hon var lite ”sexigt sminkad” med ljusrosa läppar och glittriga ögonskugga. Fräscht och ”jätteläskigt”.

   Fast hur kan man sminka ett barn sexigt? Hon kanske inte ville vara läskig? Utan en prinsessa, docka eller något annat?

    Hon har lite blod i mungipan och mamman skrev Halloween under bilden så det är en ”halloweenbild”. Vad är meningen med att sminka en 8-åring med perfekt läppstift, ögonskugga och foundation? Vad ger det henne för signaler? Vem ska hon behaga? Sig själv? Jag skrev ”sexigt sminkad” eftersom det ju absolut inte är sexigt men de attributen (läppstiftet osv) använder vuxna för att se sexiga ut.

     Dra pinnen ur röven. Småflickor gillar smink och där ingår även läppstift och, särskilt när man är barn, glittrig ögonskugga.

      Okej. Googla ”the male gaze”. Orkar inte ens diskutera det här med er. Vi kör, vi indoktrinerar alla små flickor att de ska behaga den manliga blicken. Varför ska en 8-åring vara busig och lekfull när hon kan behaga? Helt sjukt galet tänkt av mig.

       Okej så du valde att köra pinnen längre in i stället ?‍♀️ you do you! Det är bara du som tolkar barns lek med smink till något sexigt som ska behaga, en normal person gör garanterat inte den kopplingen. Därtill utesluter smink inte på något sätt att man är busig och lekfull. Igen – endast i ditt huvud!

        Jag älskar att ha pinnen långt upp och låter mina döttrar vara BARN så länge det går. De kommer lägga tillräckligt mycket tid och pengar på sminkning, rakning, hår osv så de behöver inte börja vid 8 års ålder.

         Det låter toppen, ett tips är att försöka inse att det finns många sätt att vara barn på och du inte sitter på facit.

         Om det hade varit en pojke som ville ha läppstift och glittrig ögonskugga då? Låt barn leka hur dom vill utan att lägga värderingar i om det är kvinnligt eller manligt. Det blir fel först när man bekräftar att barnets värde ökar av att hen leker med rätt leksak eller har ”fina” kläder eller smink.

          Mamman i detta fallet bekräftar ju väldigt mycket att dottern ”gör rätt” och dotterns ”värde öakr” (som du kallade det) eftersom det poserades med putig mun, fotades och las upp på sociala medier för att alla ska skriva hur vacker hon är.

       Du sexualiserar ett 8-årigt barn för att sedan skylla på män.
       Du kan ta och köra upp din ”manliga blick” på valfritt ställe…

       Det är du och ingen annan som är problemet i detta fall.

        Vad förvånad jag blir att ”Mannen.” skriver en sån kommentar. Det är inte min skyldighet att upplysa dig, upplys dig själv. Google är din vän.

         [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

         Hulda,du har 100% rätt.

          Kände mig rätt ensam här i kommentarsfältet så – tack! 🙂

       Märks att du själv just har googlat ”the male gaze” och drar på alla växlar i alla lägen nu. Alla begrepp går inte att applicera på allt och i det här fallet är det väldigt långsökt.

        [Borttagen kommentar]

     Men skärp dig, snälla. Vilket barn som är estet eller gillar perfektion (ja, det finns sådana barn) vill se smudgy ut? Barnet är 8 år, inte 3 år.

      Ja, oj, förlåt. Hon är nästan vuxen. 🙂

       Folk är inte kloka. Du har helt rätt i att det är sjukt att sminka sitt barn sexigt. Att leka med läppstift är en helt annan grej än att en förälder ”proffssminkar” sitt barn för fin IG-bild…

        Det är verkligen skillnad. Och lite sorgligt att se hur många som kämpar så hårt för att rättfärdiga ett sånt beteende.

     Fast det var ju som utklädnad så vad gör det?! Är väl värre ombudet skulle göras i vanliga fall?! Många barn gillar ju att leka med smink. Även jag hade det med barnsmink när jag var liten. Och idag använder jag typ aldrig smink och har inga komplex

    [Borttagen kommentar]

     Varför skriver du mvh/trh överallt? Vad har jag missat?

     Camilla kan du blocka den här personen (11:11) . Sjukt mycket spam.

      Är väl samma idiot som igår bara kunde skriva ”Det är lögn” under alla kommentarer den inte höll med utan att på något sätt vara kapabel till att förklara varför eller utveckla sitt resonemang…

  Jessica Lagergren är bra på Halloween sminkningar tycker jag.
  Kanske inte går att fira som vanligt i år, men man får väl drömma sig bort i foton från tidigare år.

  Linda är verkligen så otroligt onice som människa. Större diva och översittarattityd får man leta efter.
  Som när hon tycker folk gott kunde jobba gratis för henne och när det kom fram så pudlade hon sönder. ?

  Keilidhmua på insta är min favorit på halloweensminkningar, hon är galet duktig!

  https://www.instagram.com/reel/CFpe9qUJrjc/?igshid=q903b6ienlv1

   Oj ja det var verkligen grymma sminkningar!

  Har bott i USA i många år och jag älskar Halloween ”over there”!
  Här i Sverige är Halloween bara vulgärt, ont och läskigt. I USA klär ofta kompisgäng, familjer osv ut sig tematiskt och ofta gulligt och roligt.
  Förstår inte alls allt blod och det makabra som Sverige har tagit fasta på.

  Halloween i USA – absolut!
  Halloween i Sverige – går fetbort!

   Okej?

   Håller inte alls med. Halloween i USA är skitfjantigt, det ska vara läskigt och makabert!

   Hahahah för sexig utklädnad på halloween är absolut inte ett fenomen i usa, verkligen inte! Märks att du har bott där ?

   Fast det är ju verkligen inte sant? Vilken sten har du bott under ”over there”?

   Tycker att halloween ska vara läskigt. Att klä ut sig till prinsessa eller katt på halloween, ja oh, så läskigt???

   Halloween i USA är min favorit också. Jag älskar Haunted Houses, ju läskigare desto bättre!

   Fast du är ju fri att göra Halloween till vad du vill oavsett vilket land du bor i? Har också bott i USA och älskade Halloween där och nu här, tillsammans med min familj. Vi carvar pumpor, dekorerar lite och barnen klär ut sig. Haft halloweenfest för barnens vänner och deras föräldrar tidigare år (inte i år dock). Hur alla andra gör eller inte gör behöver väl inte definiera själva högtiden/tillställningen.

    [Borttagen kommentar]

   Jag föredrar också den tolkningen av att man får klä ut sig till vad man vill. Sen tycker jag kreativitet är roligare än färdiga kostymer som ser likadana ut år efter år.

   Det roliga är ju om det är läskigt och att folk gör sig ”fula”. Eller om de gör något spektakulärt. Det tråkigaste är ju folk som kommer som sexig polis eller ngt.

   Sen är det klart att barn får klä ut sig till vad som vill.

   Sen är ju helt klart hela grejen runt halloween i usa ngt man skulle vilja uppleva. Där hela grannskapet är ute

  OT varför klär sig Isabella som en 70 åring? Jag lovar att jag sett 70 åringar som klär sig exakt som Isabella hon är ju fortfarande 30, kan man inte ägna åren innan 40 iaf till att klä sig mer modernt? ? angår inte mig klär mig inte så fint själv fast jag tycker Isabella ser fin ut så känns tråkigt

   Tycker faktiskt hon klär sig rätt fint, klassiskt. Kalla det tant om du vill. Eller är det croptops och annat billigt slit o släng polyester (chiquelle, Nakd mm) som gäller så länge man är under 40? Sen blir man alltså tant vid 40, lol

   Nu låter jag lite tråkig i min ton, men du har helt rätt i att det inte angår dig. Hon klär väl sig i det hon trivs i. Vad vi andra tycker om den stilen är faktiskt irrelevant.

   Senaste bilden på Bella på insta när hon grattar sig själv på sin 30-årsdag. Hon draaaar verkligen in magen och putar med sina enorma bröst ? samtidigt som hon är klädd som en tant. Mycket märkligt set det ut.

    Jaha?

     Jaha?

    Det känns lite som att de blir större och större hela tiden.??‍♀️

    Jaja det var en märklig bild.

    Jag har bara själv ngt emot kjolar i den längden hon brukar ha plus att jag är allergisk mot beige. Det är därför jag tycker hon har tråkiga kläder…

   Jag har många åsikter om Isabella, men hennes klädstil känns som något helt irrelevant i jämförelse med hennes tveksamma handlingar och rena lögner. Man ska ha på sig det man gillar och trivs i och det hedrar Isabella att hon faktiskt håller fast vid det som hon tycker om i klädväg. Spela roll vad andra tycker.

  Är jätteimponerad av allas sminkningar men jag skulle aldrig orka göra något sånt. Allt jag tänker på är vilket helvete det måste vara att få av sig. Tänk när man kommer hem lite glad i hågen och trött och sen ska stå i en halv evighet och ta bort allt

   Eller hur SATISFYING! ?Jag vill absolut stå redo med sminkborttagning och börja gnugga ?

   Hände mig för ett par år sen. Var utklädd till en sån blå person från Avatar. Var lagom kalas när jag kom hem och gick direkt och la mig.

   Såg ut som att en smurf hade blivit mördad i min säng ?

    Sen brukar ju inte sminkningen man gör hålla sådär jättebra, så efter några timmar ser man sorglig ut. Det beror väl säkert på vad man använder för smink såklart.
    Men det är alltid skoj när man råkar titta sig i spegeln, då man nästa glömt hur man ser ut. Bu

  Ifall du inte fått svar av on sport horses så säger Nellie Berntsson till Hippson att de kopplat in advokat och de kommer att driva ärendet vidare. ?

  https://www.hippson.se/artikelarkivet/hippsonnews/verksamheten-saknar-tillstand-far-vite.htm

   Asså… jag bara undrar vad en advokat ska göra åt saken? Nellie och Olav har ju bedrivit otillåten verksamhet. Inte så att advokaten kan ändra på lagar och regler för deras skull.

   Vet inte riktigt vad en advokat ska göra, lagen är lagen och lagen kräver tillstånd. Vore väl bättre Nellie ansöker om tillstånd och ger fan i att sälja hästar till hon fått det.

    Precis. Det där tillståndet kan ju dock ta väldigt lång tid att få, så det blir nog jobbigt för dem med tanke på att de lever på hästförsäljningen. Ska bli intressant att se hur det här slutar 🙂

  Halloween har aldrig varit något jag direkt firat. En och annan Halloweenfest som liten då häxdräkten åkte på (och jag minns när skoldiscona för 0-3 var all in häxor och skelett för att sen i åk 4-6 vara en av två på hela discot som var utklädd till häxa, alla andra hade svarta kläder och hade väl precis fått börja med lite smink. Det hette trots allt halloweendisco även för 4-6, men det var tydligen töntigt att klä ut sig haha?) men annars inte. Mina föräldrar har dessutom alltid varit emot halloween, så jag har inte fått gå bus eller godis osv. Har nog aldrig velat ändå dock.

  Mina föräldrars halloweenhat har dock inte gått i arv till mig. Jag vill någon gång gå på maskerad på halloween (men har för liten bekantskapskrets för det just nu), men tills dess så brukar jag maxa myset på halloween. Jag är en fegis och vågar inte se något läskigare än Harry Potter, men det har blivit min lilla halloweentradition så jag gillar min halloween, men inte nödvändigtvis den som syns på sociala medier?

  Avskyr utklädda och halloween. Men gillar att se vilka mästerverk folk kan få till genom smink ?

   ”Avskyr utklädda” ”Gillar att se vilka mästerverk folk kan få till via smink ?”
   ?

    Ja jag vill inte se/möta utklädda. Men jag tycker det är nice att se folk på bild/video sminka sig så sjukt bra som Anty osv gör ?

     Men de är ju utklädda? Vad är skillnaden på att se det irl och på bild/video? ?

      För att det för mig är ett konstverk att kunna sminka sig så. Vill fortfarande inte möta tex Anty som docka, men tycker det är coolt att kunna sminka sig så ÄVEN OM HON ÄR UTKLÄDD.

      Skillnaden är att irl möter jag den, på bild är en bild. Jag vill inte ha utklädda där jag är, men tycker fortfarande att de är grymma på det de gör

  HATAR Halloween. Och Chalmers bestämmer sig ändå för att ha halloweenfest och hänga på sina studentpubar trots att flera unga insjuknade för inte så längesedan genom att hänga där. Suck.

   [Borttagen kommentar]

    Nej jag är inte den personen alls.

  Jag gillar Halloween! En lagom högtid mitt i en tråkig, lång höst ? Inga större krav eller måsten, firar lite hur vi vill ??

  Jag är helt besatt av Halloween. Lever liksom upp under den tiden på året. Alla som har något sånär dragning till den gothiska sidan förstår vad jag pratar om. Inreder helt enligt den eran men är skaplig nybörjare vad gäller maskeradutstyrslar och sminkning. (Däremot känns det lite makabert med t.ex. avhuggna kroppsdelar – tänker att sådant kan återfinnas på brotts- och olycksplatser och det vill jag inte associera till i onödan).

   Vad kommer du att klä ut dig som i år då?

  Linus Mauritz gör sjukt bra sminkningar 🙂

  Voldemort inte sexig? Come on! Måste vara de flestas hemliga våta dröm. Tänk att gå ligga där och lyssna på dirty talk på väsande ormspråk.

   Får mardrömmar av Du-vet-vem. Han är så otroligt obehaglig.

    Du-vet-vems du-vet-vad ?

     Det känns som den är väldigt stor

      Eller liknande näsan.

       Den kanske har samma proportioner som en orms… (har dockningen aning om hur den är)

        En-orm kanske

        Absolut orm. Är sperman giftig tror ni?

         Förmodligen. Finns förvarad i Professor Snapes ingrediensförråd

  Norska Karolina Griciute gör supercoola Halloween sminkningar!
  https://www.instagram.com/karolinagriciute/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *