Magdalena Graaf, morfin och mastodontillamåendet

Inlägg ett.
Inlägg två.

Inlägg tre

Inlägg fyra

Inlägg fem

Att säga att Magdalena Graaf är lite sänkt är nog dagens underdrift. 
Stackarn har genomgått en stor operation eftersom hon inte kan sitta ner, samt att hon behöver äta stora mängder morfin. (Någon skrev cystor?)
Hade det rört hennes rusande hjärta så hade hon nog inte behövt samma mängder av smärtstillande.
Tror ni de åtgärdade hjärtat samtidigt? Två för en liksom? Det hade ju varit både kostnadseffektivt och tidseffektivt ju.

Anyways…
Magdalena verkar ha fått samma härliga reaktion på morfinet som vi alla, när vi tvingats äta denna jävliga substans. Kaskadspyor, förstoppning och flamingohallucinationer är bara några av sakerna hon bjussar på inne på sin blogg, men trots både depåtabletter och snabbverkande kapslar så verkar hon ha fruktansvärt ont ändå.
Jag lider verkligen med henne, men tänker att jag kan bjussa på mitt allra bästa tips vad gäller just illamånendet man får av morfin.
Det kan verka larvigt, men det som hjälpt mig är faktiskt djungelvrål. (Ej smygreklam)
Djungelvrål har faktiskt hjälpt mig hålla illamåendet i schack flera gånger, så att jag överhuvudtaget kan få i mig någon mat utan att den omedelbart kommer upp igen.
De måste vara färska med MASSOR av salt på, annars fungerar det inte. 🙂

Förstoppningen vill jag egentligen inte ge några tips kring, eftersom jag satte hela mitt förhållande och familj på spel på grund av den senapsgas som utsöndradess från min bakre regionen av medicinen (okej, Lactulos) << VARNING!.
Jag hade förmodligen kunnat evakuera hela Värmdö på en enda flaska, så har ni kanske några bättre tips till Magdalena, som inte riskerar att splittra hennes familj så kan ni väl vara lite bjussiga och skriva dem här?

Krya på dig, Magdalena!!!

157 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det tråkiga är ju att morfin är väldigt vanebildande och det är så enkelt för läkare att skriva ut det men de bryr sig sedan inte om att hjälpa en att bli av med det.

  Svara

   Jag upplever det inte så alls. Har många närstående som tagit morfintabletter efter operationer och alla har klarat sig jättebra. Man får instruktioner om användning och man ska följa det. Alla personer trappade ner tabletterna själva redan efter första veckan in i läkningen, för att sen ta bara inför natten för att kunna sova. Man får räkna med att ha lite ont/obehag på dagarna, och kanske ta Alvedon istället. Det är normalt under läkningsprocessen.

   Svara

    Till Henrietta som via anekdotisk bevisföring inte upplever det alls som morgon är vanebildande:

    Det är inte vanebildande, det är beroendeframkallande. Har du helt missat den amerikanska opiatvåg som fått läkare att skriva ut morfin till hela samhällen, att vi i flera år toppat listan med flest överdoser med dödlig utgång i Europa, att ungdomar tenderar dricka mindre alkohol men provar oftare tabletter, att läkemedelsberoende är det snabbast ökande missbruket i Sverige av främst opiater och benzo.

    Snälla, förminska inte dess allvarlighet bara för att sin upplevelse inte ingår i den skrämmande statistik som visar att samma opiatvåg är i sin linda här i Sverige, bland främst unga utan utvecklat konsekvenstänk och för att missbruk alltid är symptom på något annat

    Svara

     Du har absolut rätt i att sjukvården både i Sverige och USA (framförallt USA) tyvärr varit starkt bidragande till att allt för många utvecklar beroende.

     Men det är även så att underbehandlad akut smärta löper stor risk att utvecklas till kronisk smärta. Därför är det superviktigt att smärtlindras ordentligt första 1-2 veckan efter en operation, allt beroende på hur stor operationen varit. Utvecklas kronisk smärta löper patienten dessutom stor risk att utveckla depression, ångest etc.

     Vet inte vad du har för utbildning prisonbeauty men tycker det är oansvarigt att uttala sig om sjukvård och läkemedel om man inte vet vad man snackar om.

     Svara

      Låt mig gissa på ”Livets hårda skola”.

      Svara

       Vafan ellen.

       Svara

    Jag mår inte dåligt av det. Tur att det finns. Haft för hemska smärtor efter operationer. Vid stora operationer är du kvar på sjukhuset. Jättevanligt att ta bort cystor

    Svara

   #inteallaläkare

   Svara

    Jag har ännu inte funnit någon. Har ätit medicin med kodein i 15 år och behöver sluta. Senaste läkaren som jag bad om hjälp hos sade: lalalalala jag vill inte lyssna!

    Svara

     På vilken indikation tar du kodeinläkemedel?

     Svara

      De har gett mig det mot min svåra mensvärk som jag har ständigt och jämt eftersom jag har endometrios.

      Svara

       Har också Enso, fick morfin utskrivet vid 14års ålder och var beroende innan jag var 15. Fruktansvärt att det fortfarande, över 15 år senare, inte finns bättre alternativ till varken kodein eller morfin.

       Svara

        ♥️♥️♥️ äter du det ännu eller någonting annat? Jag ska förhoppningsvis få minipiller så jag blir av med skiten.

        Svara

        En till i endo-klubben här – Jag har idag haft en rejäl diskussion kring morfinläkemedel med min läkare. Herregud vad dom försöker ge en starka läkemedel istället för reell hjälp. Med läkemedelsberoende i släkten får en bara försiktig och jag vägrar ta morfin.

        Svara

         Du har åtminstone en läkare som förstår. Jag har ingen läkare som någonsin förstår utan som hellre slänger i mig hormonpreparat som jag har sagt nej till på grund av bröstcancer.

         Svara

         Har också endo och är inte beroende. Tvärtom, de får typ ringa mig o fråga om det inte är dags för nya snart.

         Och har en fantastisk läkare som hjälper med allt, så byt läkare tills det känns rätt! Byt kommun om det så behövs. (Även om man inte ska behöva ofc)

         Svara

          Jag tvivlar på om det ens finns några fantastiska läkare i Göteborg som jag kan gå till. Har aldrig hittat någon hittils.

          Svara

       Vulverinekoos kostråd kan ju vara ett tips, funkar för en del!

       Svara

     Det finns två saker du kan göra själv: antingen trappa ned sakta, vilket förmildrar abstinens fysiskt och lite psykiskt men ökar risken för återfall eller sluta tvärt och genomlida 3-4 dagars fysiskt helvete (Max en vecka) och något längre psykisk avtändning med ångest, depp och abstinens. Finns nedtrappningsscheman online och Flashback har mkt info om abstinens.

     Väljer du att sluta, vilket sätt du än gör, så köp hem medicin mot illamående samt mot diarré. Även bra att ha tillgång till något mot ångest och/eller depression. Bensodiazepiner förmildrar avtändning (både psykiskt och fysiskt) avsevärt men är också beroendeframkallande så ta ej under längre tid. Avtändning från dem är värre än från kodein, som ändå är en mild opioid.

     Läkaren borde dock hjälpa dig då det är hens ansvar.

     Har själv genomlidit kodeinavtändning och det är inte kul men som tur är går det relativt fort. Dock tog jag inte stora doser eller lika länge som dig. Som värst är det andra och tredje dagen, enligt mig.

     Svara

      Jag gick till vårdcentralen och de hade någon bok som hette Fas Ut där de sade att jag kommer klara nedtrappningen på 3 veckor enligt den doseringen jag har ätit och så gav de mig ett schema.

      Jag vet men hen sade bara: du får inte äta den längre men jag är inte ansvarig för din nedtrappning men kan skicka dig till en missbruksenhet.

      Svara

       Vad i helvete?????

       Svara

        Jag vet. Så känner mig förtvivlad på alla sätt och vis.

        Svara

         Alltså blir så förbannad att jag vet inte vad. Så jävla fult att få någon att känna sig som missbrukare? Som att det är ditt fel? USCH.

         Svara

          Ja läkaren får ju ta ansvar om dom skriver beroendeframkallande.

          Svara

           Ska läkaren ta ansvar för det du stoppar i dig?

           Ta ansvar över utfasningen förstås.

          Alla läkare behandlar mig så. De ger mig en lapp till beroendeenheten där jag bor och kallar mig missbrukare och vad det än är. Chefen på mottagningen där läkaren behandlade mig så beter sig precis likadant.

          Svara

           Vidrigt, men hur går det med nedtrappningen? Eller hur gick det?

           Jag ska börja med nedtrappningen nästa vecka. De nämnde att jag en vecka skulle äta 6 om dagen sedan veckan därpå 3 om dagen veckan därefter 2 om dagen och sedan stopp.

           Känner mig väldigt orolig och nervös över det.

           Det kommer gå bra! Det kommer suga som fan i början men det går över. Tänk på det, det kommer att gå över! Och du kommer att klara det.

           Jag slutade med lyrica (inte opiat men jobbig att sluta med) för två år sen och det var så jobbigt, men idag är ju allt som vanligt och jag mår bra.

           Jag ska försöka jag lovar. Tack för att du bryr dig om mig betyder mer än du tror ♥️ Får väl försöka träna eller vara ute och röra på mig så jag inte känner av suget.

           ❤️ Heja! Skriv i öppet spår hur det går nästa vecka och hur du mår ❤️

          Men du har väl ansvar för vad du stoppar i dig. Även om läkaren skriver ut det till dig, så kan ingen tvinga i dig tabletterna.

          Svara

     Hoppas du anmälde den läkaren!

     Svara

      Nej det gjorde jag aldrig. Hen ringde upp mig och sade att hen skrev ut medicinen för att vara snäll och – citat – ”Kan erbjuda dig kopparspiral och tar du inte emot det har du inte här att göra”.

      Svara

       Fyfan. Det är så svårt vid sådana tillfällen att säga ifrån också för man är i en sådan utsatt situation. Maktbalansen är så skev.

       Jag har sagt ifrån 3 gånger på skarpen och faktiskt skällt ut läkare. Men då har jag typ hängt på sjukhuset/vårdcentralen i 13 år så det är många gånger man känt sig överkörd.

       Svara

       Va i hela friden är de för en läkare att säga så? Shit!

       Svara

   Nu bor vi ju dock inte i usa så….

   Svara

   Man blir inte beroende av morfin genom att ta smärtstillande några dagar efter en operation. Det är ju inga storpack eller recept som går att hämta ut 4 gånger på man får för sådana tillfällen

   Svara

    Nej men nu tänker jag på morfin i allmänhet. Är inte det bästa.

    Svara

   Jag har durogesicplåster sedan flera år(samma dos hela tiden). Aldrig varit illamående. Magen funkar som innan

   Svara

   Helt fel, läkare är oerhört restriktiva med opiater! Om smärtstillande mediciner leder dig till drogmissbruk så är inte det läkarens fel, det är du som har en missbruksproblematik du måste ta tag i och få hjälp med. Det finns inga bra alternativ till opiater vid svår smärta och jämfört med andra mediciner har de faktisk få och lindriga biverkningar. Nsaid, antiepeleptika och antidepressiva som ofta framhävs som alternativ till opiater har mycket större biverkningar. Morfin är relativt tryggt så länge du låter bli att överdosera, om patienten har en historia av drog eller alkoholmissbruk måste man vara försiktig och välja alternativ som inte lätt går att missbruka, tex buprenorfin.
   Laxerande behandling ska alltid ges samtidigt tex cilaxoral droppar. Illamående behandlas inte med godis, men med antiemetika. Amosyt var bäst men den finns tyvärr ej kvar i Sverige.

   Svara

  Flamingohallucinationer? Inget jag läst, har jag missat det eller är det du som hallucinerar? Det var cystor hon opererade bort skrev hon dessutom.

  Svara

  Svenskjävlar fungerar bättre. Där snackar vi salt! 😁👏🏻🤩

  Svara

   Älskar de namnet!!! 😂

   Svara

  Hon verkar ha tagit bort några ”jobbiga cystor”. Låter fruktansvärt att ha så ont!

  Svara

  Dagen efter operation är inte kul!!!
  Hua 😰

  Svara

   Mådde prima efter op! Vissa är av starkare virke 😄

   Svara

    Du har ingen aning om vad jag gjort för operation. Så dryg och korkad kan du vara någon annanstans.

    Svara

    Starkare? Är du dum eller? Är väl olika beroende på operation. Idiotjävel.

    Svara

     Är man minsta lilla uttorkad innan narkos så känns det som en baksmälla from hell. Så tänk på vätskenivån people. /narkossköterskan

     Svara

      ”Narkossköterskan”- lite svårt som patient att tänka på vätskenivån. De fastar ju som bekant.. Därför ges dropp i samband med op. Varför skriva att man är narkossköterska när man uppenbarligen inte är det- förstår inte syftet bara..?

      Svara

      Men man får väl inte dricka innan op? I alla fall på ett par timmar.

      Svara

  Haha! Du kanske skojar men det är nog ingen bra idé att åtgärda båda två samtidigt! 🙂
  Höften opereras av en ortoped, cystor på äggstockarna (om det nu var det) av en gynekolog och hjärtat av en hjärtkirurg (eller är det en kardiolog? Blir osäker nu…). När man gör en ablation så går man oftast in via Femoralis i höften och upp till hjärtat den vägen, så att operera höften samtidigt känns lite risky.

  Svara

   Thoraxkirurg kanske?

   Svara

   Plus att du är vaken vid en ablation. Är man verkligen det om man gör det hon har gjort med cystor?

   Svara

  Kiwifrukt sätter fart på trög mage!

  Svara

  förstår inte varför folk äter morfin, man vet hur vanebildande det är, man mår skit och det finns massor med andra likvärdiga smärtstillande.

  Svara

   Och dessa likvärdiga mediciner är?

   Svara

    Finns inga! Håller med om att man ska va försiktig, men finns inget som ens kommer i närheten när det kommer till smärtlindring som opioider.

    Svara

    Dricka vatten, kvicksilver, chlorella och att utesluta gluten förmodligen…. OBS! Ironi

    Svara

     Glöm inte koffeinet.

     Svara

    arcoxia, ketogan exempelvis

    Svara

     Nämner du ketogan för att de inte är lika vanebildande? !!

     Och sedan tycker du att en anitinflammatorisk medicin, arcoxia, är en bra ersätter för alla smärtmediciner?

     Du borde tänka till flera varv till. Dessutom fundera på varför våden inte redan kommit på dina råd är bäst någonstans i välden, förutom då USA som överanvänder ketogan och dessutom inte bara som plåster, vilket är det sättet som de flesta i resten vad världen rekommenderar som dos-metod pga extremt farlig och otroligt lätt att överdoser = död.

     Svara

      nej för att man inte mår lika illa -.-

      Svara

   Märks att du aldrig haft så ont att du behövt morfin!

   Svara

    hahaha jo har gjort flera op, men ber om annat än morfin då

    Svara

     Men då har du ju uppenbarligen inte haft så ont så att du känt att du behövt det.

     Svara

   Folk äter morfin för att läkare rekommenderar det och/eller för att ”snällare” medicin inte ger tillräcklig effekt. Svårare än så är det inte.

   Svara

    Om man inte vill äta Morfin, så gör man inte det även om läkaren rekommenderar det. Eget ansvar för min egen kropp.

    Svara

  Mår folk dåligt av morfin? Jag fick det i två dagar vid en väldigt sen abort och mådde prima på morfinet.

  Svara

   Det är abstinensen som är jobbig.

   Svara

    Abstinensen är vidrig. Går att trappa ned på rätt sätt men gör man inte det kan man lika gärna hälsa hem.

    Svara

    Abstinens? Skojar du? Vem får abstinens av några dagars användning? Herregud

    Svara

     Mer utsättning än abstinens, men den är också ett helvete. 😔

     Svara

     Vi pratar morfinabstinens överlag nu.

     Svara

   Som anonym ovanför mig sa, det är abstinensen som är jobbig. När du går på det är det mår du så jääävla nice. Men tar du det under en lite längre period så är det hemskt att sluta, då mår man skitdåligt.

   Svara

    Morfin är jättebra vid palliativ vård i livets slutskede. Då kan man ge frikostigt mot smärta, andnöd, ångest, och illamående.
    Någon utsättning och abstinens behöver man ju inte ta hänsyn till.
    Men om det gäller enbart smärtlindring i andra sammanhang så tillkommer förstås utsättningsproblematiken. Precis som vid Tramadol och andra opioider.

    Svara

     Så tänkte inte ASIH när min mormor låg för döden. Dom ville inte ge någon extra tablett morfin ”för tänk om hon blir beroende”. Bitch please, min mormor kommer dö inom en månad max 🤦‍♀️

     Svara

    Nej, jag kräks som en räv så fort jag får morfintabletter i mig, dvs långt innan jag hinner bli abstinent.

    Sprutor klarar jag dock men har inte fått det i mer än två veckor så hur själva abstinensen känns kan jag inte uttala mig om.

    Svara

   Tänkte också hade fruktansvärda eftervärkar efter senaste förlossningen, fick morfin. Kände ingenting mer än att jag blev av med smärtan. Inga problem att sluta heller eller så. Blev en tablett över. Inga hallucinationer eller likande. Något fel på mig? (Eller gav dom mig placebo? 😂)

   Svara

    Du fick väl en låg dos.

    Svara

     Och ett kort tag.

     Svara

   Lyssna inte på nötterna som hävdar att det bara är nedtrapningen som är jobbig. Jag har fått morfin två gånger i livet, dvs en dos vardera gången, inte veckor av medicinering, och båda gångerna har jag kräkts 3-4 gånger under dagen medan kroppen jobbar på att få medicinen ur systemet. Det är en känd biverkning av morfin tyvärr, oavsett styrkan på dosen. Vissa tål helt enkelt inte de aktiva substanserna.

   Svara

    Samma här, kräktes omåttligt av morfin. Som tur var behövde jag inte många doser och jag fick nåt intravenöst mot illamåendet typ var 20:e minut så jag inte skulle kräkas på min nyfödda bebis hela tiden (blev akutsnittad).

    Svara

    Samma här! Men det var vid ett tillfälle. Jag kunde inte ens dricka vatten utan att kräkas. Över på en dag dock, men fy tusan vilket illamående! Jag visste inte om innan att de gett mig morfin. Innan dess har jag alltid sagt nej till morfin eller liknande substanser.

    Svara

    Samma här! Jag har väldigt lätt att bli illamående generellt (alltså typ vid alla former av fordon eller om jag ätit dåligt etc) och mådde helt fruktansvärt när jag fick morfin trots att det var en gång i liten dos. Förstår såklart att andra har skilda uppfattningar men för mig helt obegripligt att man kan bli beroende av det, ska krävas att jag håller på att dö av smärta för att jag ska ta morfin igen.

    Svara

    Låter som att ni fått syntetiskt morfin, det kan man må skit av.

    Svara

    Men det är inte abstinens.

    Svara

   Jag kaskadkräks av en tablett/spruta, så det är olika vad man tål.

   Svara

  Själv mår jag inte illa av morfin utan mår jäkligt bra. Detta är ju inte heller så bra då jag antagligen lätt skulle bli beroende.

  Svara

   Det är dina receptorer som gillar morfinet. Troligen vill de gärna ha andra liknande substanser t ex bensodiazepiner, alkohol och amfetamin. Det är detta sug som predestinerar beroende. Se upp.

   Svara

    Receptorer kan man ju jobba upp. Även om du är illamående så går det ju att bli av med om du fortsätter använda det. Vanligt med herion och ändå blir folk herionister.

    Svara

   Tvärtom för mig. Mår fruktansvärt illa och kräkts konstant

   Svara

  Var gärna lite mer försiktig med att uttala dig om medicinsk fakta när du inte har kunskapen – t.ex behov av smärtlindring vid ”åtgärdande av hennes rusande hjärta” jmf m cystoperation (?).

  Det är inte första gången märkliga och felaktiga antaganden förekommer. Även om det här kanske inte är något potentiellt farligt så hade det ändå varit vettigt att faktagranska lite mer med tanke på hur många människor som läser här inne, och som sannolikt tar mycket av det du säger som ren fakta.

  Svara

   Nu är det väl ingen(mer än du) som tar ett blogginlägg på Bloggbevakning på allvar, det var på skämt förstår vi andra.
   Det är inte Camilla som roddar operationerna i Sverige, hon bloggar om influensers😀

   Svara

    Och äntligen! Borat har premiär, riktig humör med en riktigt man.

    Svara

   Nog för att det kanske inte är intelligentian som flockas här men SÅ himla korkade är de nog inte

   Svara

    Jo, dessvärre ör flertalet här väldigt korkade.

    Svara

     Men hur skulle det påverka Magdalena Graaf menar du?

     Svara

     Talar du av egen erfarenhet?

     Svara

     Då vill jag förtydliga!
     Be INTE om 2 för 1-operationer!!!!!!

     Svara

    Baserat på kommentarerna under det här inlägget – så Jo, tyvärr verkar folk vara så korkade 😅

    Svara

  Känner man av biverkningarna av morfin om man tar det bara en gång? Jag ska göra ett ingrepp nästa vecka utan narkos och jag har bett om sederande för att inte gå under av nervositet. Läkaren föreslog då morfinpreparat plus något annat så jag skulle bli lite lullig och typ slumra genom ingreppet.

  Svara

   Nej, du kommer med största sannorlikhet tycka att det är jätteskönt. Det du ska akta dig för är att få det utskrivet då det kan vara extremt jobbigt att sluta.

   Svara

    Aha, tack för svar. Jag kommer klara mig på Alvedon efter ingreppet så inget morfin för mig efteråt.

    Svara

    Men varför svarar du så?
    Får jag en tablett med Morfin så spyr jag som en räv.

    Svara

   Har du otur drabbas du av biverkningar och de kan komma på en gång. Det är vanligt med kraftigt illamående och kräkningar av morfin. Jag kan själv inte använda morfin av den anledningen.

   Svara

    Det är nog vanligare att man blir kraftigt illamående av narkosen än av morfinet och för att förebygga det så kan man be om medicin som tex primepran eller likande på uppvaket för att motverka illamåendet.

    Svara

     Det må så vara men nu nämnde jag inte narkos och inte heller den som ska genomgå ingreppet så jag förstår inte varför du tar upp det? Det är välkänt att morfin kan orsaka kraftigt illamående och kräkningar.

     Svara

      Du har rätt. Jag missade ett utan.

      Jag läste att det skulle vara under narkos. Fel av mig.

      Svara

       Trh erkänner att hon har fel wtf??? 😱

       Svara

        😴😴😴😴

        Svara

   Jag mådde bara jättebra, men det kan säkert vara olika från person till person.

   Svara

  Så himla oklart inlägg

  Svara

  Katrinplommon och riktigt ordentligt med vatten är ett billigt och bra recept mot trög mage.
  Om man blir väldigt pruttig och körig i magen av det kan jag verkligen rekommendera Dulcosoft istället (men kom ihåg att dricka mycket för annars funkar det inte!), herregud vilken skillnad det gjorde i mitt liv. Det kostar mer än t.ex. Lactulos men är också jäkligt mycket bättre.

  Svara

   Fysisk aktivitet är också bra vid förstoppning.

   Svara

    Motion är faktiskt det bästa enligt mig. Hänt flera ggr att jag behövt avbryta ett pass för att jag behövt springa till toaletten men det betyder ju att systemet funkar (which makes me happy).

    Något annat ni kan testa är ett stort glas varmt vatten med citronjuice på tom mage på morgonen, innan frukost!

    Svara

    Fast är man nyopererad kanske man inte tränar så mycket.. 😅

    Svara

     Nä, man behöver inte träna. Det räcker att vara uppe och gå inomhus. Främjar dessutom läkning efter op så länge man är försiktig.

     Svara

    Kan ju vara svårt då, om man är nyopererad….

    Svara

  Om man mår väldigt illa av morfin så be att få Ondansetron att ta samtidigt. Funkar fint för många.

  Svara

   Aldrig Ondansetron! Det enda som hände mig då jag fick den var att jag inte kunde kräkas. Illamåendet blev ändå värre och värre, men det gick inte att kräkas trots fingrar i halsen. För mig är det själva kräkningen som lindrar så det var bara till att ligga stilla vaken i flera timmar och vänta på att effekten skulle minska…

   Svara

  Jag gick på morfin två veckor pga komplikationer av en abort och jag märkte ingenting när jag sen tvärt slutade. Det kanske var för kort tid eller? Däremot så var jag så grovt förstoppad och det tog en vecka efter sista tabletten innan jag kunde bajsa igen…

  Svara

   Allt beror på mängd och vilken typ av morfin. Morfin finns i flera olika läkemedel med olika styrkor, alla får inte samma. En jäkla skillnad på att ta citodon två veckor eller oxy.. Dessutom blir abstinensen värre ju fler gånger du tagit det och slutat med det. Första gången brukar vara mild men för missbrukare som slutat flera omgångar blir det värre och värre. Fysiska abstinensen är kort dock, oftast 3-4 dagar, Max en vecka.

   Svara

    Vad svamlar du om?

    Svara

     Svamlar? Läs på själv haha klart morfin är relativt beroende på dosering/styrka och att avtändningen är kort är bevisat? Finns massa fakta om det + har umgåtts med kraftigt morfinberoende människor och själva fysiska abstinensen varar i absolut Max en vecka. Psykiskt är det en annan femma

     Svara

    Jag fick varva mellan citodon och något på oxy (minns ej), inte samtidigt dock. Det fuckade i alla fall upp magen kan man säga!

    Svara

  Merparten får inte hallucinationer av morfin, det är en ovanlig biverkning som oftast kommer vid höga doser.
  Illamående vid högre doser är däremot vanligt men finns mycket mediciner mot det, t.ex receptfria postafen

  Svara

   Postafen… med biverkningen illamående…. 🤮

   Svara

  Djungelvrål är gott men går ju inte att tugga. Käken går ur led när man kämpar med samma bit i 45 minuter. Värdelöst.

  Svara

   Håller med! Min käke börjar glappa om jag äter djungelvrål. Dessutom är den bara god i typ en sekund innan allt salt är borta.

   Svara

    Saltet från djungelvrålet på saltlakritsen från Gott och blandat vore en dröm!

    Svara

  Jag fick morfin under värkarbetet. Barnmorskorna verkade bara ge ut det tillsammans med ipren och alvedon. Spydde upp det direkt båda gånger de gav. Klarade verkligen inte av morfin och hjälpte ju noll. Vet inte om det var morfinet jag blev dålig av eller om jag var en sådan som spydde generellt under hela värkarbetet.

  Svara

   Säkert morfinet, det är en väldigt vanlig biverkning.

   Svara

  Jag äter tramadol i snitt 2-3 dygn/mån pga värk. Mår illa, yr, sover dåligt och får huvudvärk, men får ta biverkningar med den hjälp medicinen ger. Har ätit så här i flera år utan att behöva höja dosen eller antalet dagar. (självklart testat en rad olika mediciner tidigare och går på rehab)
  Har märkt att vätskeersättning hjälper mot huvudvärken och Lergigan mot illamåendet

  Svara

  Jag tål inte morfin eller det där andra verkningsmedlet som fungerar ungefär som morfin. Spyr av det och mår väldigt dåligt o det verkar vanligt. Förstoppningsproblemet löser hon lätt med pulvret Movicol.

  Svara

  Cannabis kan hjälpa mot illamåendet vid opiater, men det får man kanske inte säga i detta landet 😬

  Svara

   Tror inte det är nåt problem att nämna det i detta kommentarsfält dock. Så..

   Svara

   Cannabis är ju bättre än alla andra ’droger’ ❤️

   Svara

  Sura godisar är det enda som funkar för mig när jag mår illa 🙂

  Svara

  Ingen inneboende hjälpreda? Ovanligt.

  Svara

   Det är Filip som har hemhjälp! Tror faktiskt att Maggan sa upp sig som just: hemhjälp…och flyttade till eget boende.

   Svara

    Den äldre kvinnan, alla kusiner, unga tjejer, kompisar och andra. Tycker de ständigt har inneboende.

    Svara

  Lite vid sidan om men handlar om vård. Idag har IL i svar på bloggen sagt: Jag har genomgått ECT, dock gjordes den på en fredag och inte på en helg, därav förvirringen.
  Notera att kommatecknen sitter rätt. Hon har inte själv skrivit detta svar utan fått hjälp.
  En fredag. Hon har alltså bara fått en behandling? En enda behandling.
  Plus i bloggen om att bokslutet får Invest är på gång att bli officiellt. Röda siffror förstås.

  Svara

   Utrycker en fredag behöver inte betyda att det är antalet ett utan att visa på att det var en fredag och inte på en lördag hon fick behandlingarna. Dvs markera veckodag snarare än antalet dagar.

   Svara

   Men vad ni ältar det där. Vem bryr sig. Fredag är ju början på helgen.

   Svara

    Är banken öppen på fredagar? Ja. Fredag är inte en del av helgen. Om den var det kan du ge dig på att banken skulle vara stängd….

    Svara

    Möjligtvis senare halvan av den men för fan inte hela som nån tomte i förra (?) inlägget tyckte.

    Svara

    Fredag är dagen före helgen. Tyvärr!

    Svara

  Jag har fått morfintabletter (oxycontin) efter mina tre canceroperationer och har aldrig mått bättre. Pure bliss 👍

  Svara

  Tar du morfinpreparat vid smärta så ska du inte få abstinens vid utsättning. När du har mindre ont ska du ta färre tabletter eller svagare. När vi skriver ut patienter från kirurgen (bukkirurgi) får de recept på rätt antal tabletter och de får bara hämta ur några stycken i taget och ett nedtrappningsschema. Det går i 99% av fallen bra, vissa kan inte hantera preparaten och använder dem i felaktigt syfte och då blir det såklart ett problem. Samma sak gäller när de är på avdelningen, man får inte morfinpreparat så att man blir hög – det fungerar enbart smärtlindrande är du hög så har du tagit/fått för mkt. Och lite ont får man räkna med, men man ska kunna röra på sig och djupandas utan smärtor. Och såklart dricka movicol i förebyggande syfte så tarmarna fungerar som de ska.

  Svara

  Inte så svårt att öppna sin käft att säga att man inte tål morfin, vilka jävla nötter ni är 😂😂😂😂

  Mvh hon som också spytt av morfin

  Svara

  Lakrits är ju både salt (illamåendet) och laxerande (förstoppningen) Djungelvrål kan mao vara bra för ’helheten’ 👍
  Själv äter jag havregryn med kanel och solrosfrön som hjälper mig. Jag äter morfin dagligen sedan flera år och hade länge problem, speciellt som jag hade svårt att ta mediciner mot förstoppningen dagligen och istället fick ’ett litet helvete’ en gång i veckan. NU fungerar jag dagligen med hjälp av mina frön och kämpar istället med att försöka få i mig tillräcklig med vatten 😵 Alltid ngt men tyvärr har man få alternativ när man lever med kronisk smärta…

  Svara

  Ondansetron munsönderfallande tabletter och Movicol är mitt tips

  Svara

  Alla i det här jävla kommentarsfältet är ta mig fan idioter. ”Näää man blir inte beroende av morfin för det har inte jag blivit” ”Näää man får inga biverkningar för det får inte jag” ”jooo man mår skit av morfin för det gör jag”….
  1: morfin och andra opiater medför en stor risk för beroendeutveckling. Detta vet vi. Det bör således förskrivas med försiktighet, och de allra flesta läkare är också restriktiva med förskrivningen. Efter operationer, vid cancersjukdom och dyl kan det dock vara nödvändigt eftersom smärtan är så svår.
  2: ALLA ÄR OLIKA. Själv mår jag underbart av opiater, upplever enbart de positiva effekterna av det. Det medförde ett allvarligt missbruk som jag med nöd och näppe tog mig levande ur. Andra personer mår skit av morfin och liknande, kräks och blir yra och sånt. Andra kan ha det och vara utan. Sluta prata som att just dina erfarenheter är allmängiltiga.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.