Samlagslogik och gravidstatistik

Samlagslogik och gravidstatistik – av och med Fi Lindholm. 
Jag vet inte om det finns så mycket mer att tillägga faktiskt. 😉

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilken frihet för män om de också kunnat äta tex p-piller för att skydda från graviditet. Ändå konstigt att de inte slåss för att få den möjligheten.

   Ansvar är såklart personligt, hur mycket man än leker med siffror.

   1 man har såklart lika mycket ansvar som 1 kvinna, varken mer eller mindre.

    Word!

   Det finns ju såklart p-piller för män, men det funkar inte. Varför? De klarar inte att ta de varje dag utan ’glömmer’ (inte tillräckligt viktigt kanske). Plus att biverkningarna, liksom förkylning, ju är såååå mycket värre för män.

    ja men då kan ju de sätta in nåt spiralliknande eller så som vi gör. hellre det än att få ett oönskat barn.

     Kastrering? Det behövs ändå inte så många män för att få kvinnor gravid, så som skrivs

   Och sen klagar dom och anser att de blev lurade till att bli pappor, inte en gång utan två!! (Ja en killkompis anser att hans fru lurade honom, de hade inte ens pratat preventivmedel, han bara antog att hon gick på p-piller)

    Och frun bara antog att han ville ha barn.

     Spelar det någon roll? Ville han inte bli pappa kunde han använt kondom.

      För kondom kan ju inte gå sönder lr så. Den skyddar ju till 100%.

       Då har man i alla fall försökt skydda sig. Det blir ju inte högre risk för graviditet av att använda kondom än att skita i det helt. Jag har haft mycket sex och endast en gång har den gått sönder av alla år jag använt kondom. Då finns det akut p-piller. Inte heller 100% men åter, så har man gjort vad man kunnat då att förhindra det.

    Vad är det för märkliga relationer folk har? Lever man tillsammans utan att prata om sådant här? Då får ju folk också skylla sig själva.

     Många kvinnor väljer att leva med riktiga rövhål, tro mig.

      Många kvinnor är bra lika stora idioter. De skaffar barn med män som inte vill och undrar sedan varför pappan inte vill vara delaktig i barnets liv. Vad är det ens för idiot som föder ett barn vars pappa inte vill ha det? Det är ju upplagt för ett skitliv för ungen. Och om de där barnsliga ”om du inte vill ha barn så stoppa inte in den” (men gör samtidigt allt för att han ska göra just det) ska jag inte ens prata om. För omogna för att ens ha barn, och vad är det för förhållande? Är de så oönskade att de verkligen inte kan hitta en man som vill ha barn med dem? Pinsamt

       ”Gör samtidigt allt de kan för att han ska göra just det” hahaha lol det är ju killen som är en idiot om han inte kan hålla dicken i styr isf?? Herregud. Hade jag varit kille hade jag varit svinnoga med kondom oavsett (om jag var nojig) men ändå accepterat att jag VÄLJER att ha sex och MED DET innebär att det alltid kommer finnas en pytteliiiiiiiiten risk att jag blir farsa. Deal with it. Har en bekant som tidigt fick reda på att hon troligen aldrig skulle kunna bli gravid (minns ej orsak), så hon slarvade med kondom ibland (liksom snubbarna hon träffade som verkade skita i vilket), och sen vips en dag blev hon preggo med ett one night stand. Hon insåg att detta kunde vara hennes enda chans att bli morsa och valde att behålla. Vad som helst kan hända. Jag kanske logiskt skulle göra abort om jag skulle bli gravid nu men har ingen aning vad jag skulle känna om jag väl var gravid, kanske ändrar mig helt.

    Om kvinnan påstår att hon äter p-piller men inte gör detta, då kan man väl påstå att mannen blivit lurad?
    När jag har snackat med killar om ”blivit lurad av henne” så är det bara denna typen av historier jag har hört.

   Finns en studie JUST NU på KI som söker deltagande män för att utveckla preventivmedel för män. Seså. Nu kan alla killar dra sitt strå till stacken.

   https://www.studentkaninen.se/studier/visa/1467-NYTT_PREVENTIVMEDEL_FOeR_MAeN

  Jag känner mig som världens märkligaste människa i dessa diskussioner. För det första mår jag toppen på p-piller. Inga konstiga biverkningar och slipper ha mens, vilket är både ofarligt och skönt. För det andra använder jag och min man kondom 98% av gångerna vi har sex, då vi gillar att slippa allt kladd och han varar lagom länge då. Måste vara något konstigt med mig alltså, alla andra gör ju en enorm grej av kondom och verkar bli dödssjuka av p-piller.

   Kan bara gratulera dig att du/ni har något som funkar! Jag önskar jag kunde äta p-piller själv men jag mår illa och får hormonrubbningar värre än när jag varit gravid. Tycker också det är synd att många män är så anti kondom.

   Samma sak här! Äter p-piller för min egen del, alltså att slippa mens och använder kondom vid sex. Hatar ha kondom utan sex, usch för att behöva göra rent efter sperma. Sån tur att ha en man som tycker likadant! Jag skulle inte vilja ha det på annat sätt, sympatiserar därför med de kvinnor som måste trycka i sig saker de inte mår bra av för att män inte bara kan använda en kondom ??‍♀️

    Ja, att ha kondom utan sex verkar ju sådär. Förstår att du hatar det.

     ???

     Hahahaha, jaaa kondom <3 /TS

   Vilken sort mår du så bra av och slipper mens?

    Kunde varit jag som skrivit kommentaren. Jag använder mini-piller. Kruxet är att man ska överleva de första tre månaderna med blödningar sedan ingen mens alls! Det innebär, ingen hormonsvängningar och blödningar. SÅ SKÖNT. Sen suger det as om man missar en tablett och återigen får blödningar i tre månader haha.

     Så det är så minipiller fungerar? Fasen också. Jag har sådana vidriga problem och vill bara bli av med min mens då p-piller tycks vara enda lösningen. Men med bröstcancer i familjen så går ju inte det heller.

      Hormonspiral kan va ett alternativ! Många slipper mens med den och den innehåller inte östrogen så kan användas även om man har bröstcancer i släkten.

       Min spiral är det bästa som hänt mig, trots den fruktansvärda smärtan när jag satte in den.

       Min spiral verka fungera sådär.. daglig mensvärk, oregelbundna blödningar fortfarande efter ett år.. nja.. inte tummen upp för mig.. mindre mens dock..

      Jag har nuvaring sen några år. Första grejen jag INTE blir oönskat gravid på. Jag byter var tredje vecka för att skippa mensen, den verkar lokalt och är lätt att använda. Har propp och cancer i släkten, men dessa ska tydligen vara okej.
      Kanske nåt för dig med?

     Äter också minipiller och mår toppen på dem, ingen mens och inga biverkningar.
     Vill dock lägga till att när jag började på minipiller försvann min mens på en gång, blödde inte i 3 månader innan samt så får jag inga blödningar om jag råkar missa att ta tabletten varken en, två eller tre dagar

      Vilka äter du?

      Vilken sort?

     Vad händer om man blöder i 1-2 år med minipiller då? Varje dag?

      Ja då får man väl byta då?

    Cerazette! Men vet att vissa tydligen får blödningar konstant av dem 🙁 Men jag har varit menade i flera år. Vill dock snart bli gravid så ska sluta med dem och fasar för upplevelsen att ha mens igen 😛

     Va, finns cerazette kvar?? Vill minnas att det försvann för ett par årsedan och därför övergick jag till azalia. Får sjukt mkt biverkningar dock, mår piss mentalt pga dessa jäkla piller. Men slipper ju mens och allt runt det så.. Fördelar vs nackdelar I guess

      De finns absolut kvar men ingår ej i högkostnadsskyddet.

   Vad nice! Kondom gör svinont på mig, och har redan problem med mensvärk och testat massor av olika hormoner men blir värre av alla (testat i flera månader). Jag är inte emot att kvinnor tar tar ppiller eller emot kondomer men hade varit så nice om min kille kunnat ta något.

    Oj hur gör kondom ont? Är du allergisk mot plasten? :/

     …plast?? ?

      Men gud ursäkta att jag inte vet exakt vad en kondom är gjord av, känns rätt plastig… förlåt förlåt ska genast läsa på.

     Inte säker på varför men det svider i flera timmar efteråt?

      Det finns kondomer som inte innehåller latex. Testa.

   Ja, jag är likadan fast med spiral. Haft den i snart 5 år och haft mens typ fyra gånger kanske ?‍♀️ om ens det. Många anser att spiral är fan så dåligt och visst, det gör ont så in i helvete att sätta in fanskapet. Men det är så värt det för MIN kropp.

    Skönt. 🙂 Ja jag känner mig mer fri när jag slipper ha mens.

     Ja, jag är glad att min sambo sen ett år tillbaka (vi har varit tillsammans i två år) bara upplevt mig när jag haft mens en gång, för fyfan, jag är ingen rolig människa ? PMS kärring deluxe typ.

    Samma här, älskar min spiral (Mirena), knappt någon mens och inga biverkningar. Men jag har ju förstått att det inte är så för alla.

     Ja, möjligtvis lite viktuppgång som biverkning men vafan ?‍♀️ Gillar mat också så kan ju bero på det ? Jag är glad att vi är två iaf som inte har fått massvis av trista biverkningar ?

   Jag har heller aldrig mått dåligt av P-Piller. Har en kompis som jobbar på ungdomsmottagningen och har gjort i 20 år. Hon säger att det är mycket vanligare idag att tjejerna mår dåligt av P-piller än för 10 år sen. Jag vet inte vad det beror på.

    Kanske att det finns mer info att få nu? När jag började med p-piller för typ 20 år sen var det liksom inget snack om att man kunde må dåligt, det enda jag oroade mig för var ev viktuppgång …???

    Medvetenhet. Som så mycket annat som rör kvinnors hälsa har biverkningar inte pratats om och normaliseras med att ”det ska vara så”. Jmfr endometrios/mensvärk.

    Jag hade hormonella preventivmedel i ca 13 år och tillhörde gänget som sa att jag minsann inte påverkades alls. Sen, som genom ett trollslag, förbättrades min psykiska hälsa markant ett tag efter att jag tog ut den sista p-staven.

    Däremot är det viktigt att vara nyanserad, för vissa funkar det faktiskt jättebra och för vissa mindre bra. Utan p-piller hade kvinnor inte haft möjligheten att frigöra sig så jag tycker att vi ska vara sjukt tacksamma för det. Tyvärr märker jag att många unga tjejer tror att p-piller är dåliga, alltid. För att det saknas nyanser i mediarapporteringen t.ex. Men ändå, kanske det är männens tur att ansvara lite mer.

    De har säkert högre krav på sin tillvaro.

    När jag började på p-piller pga oregelbunden och riklig blödning spydde jag varje gång hormondosen gick upp, alltså en gång varje vecka (utom vid blödning) i ett halvår innan kroppen vande sig. Sen vågade jag aldrig byta pga risk för andra biverkningar.

    Tänker att det kanske inte är p-pillerna dagens tjejer mår dåligt av i grund och botten.. psykiska ohälsan ökar generellt, tror sociala medier är en stor bov och helt enkelt dagens samhälle och allt som ingår där.. lätt att tänka att det beror på p-pillerna.. ??‍♀️

   Jag tyckte också jagmådde bra på mina ppiller, haft sen tonåren, är nu över 30, dvs halva livet med ppiller! Slutade för att vi skulle bli gravida och upptäckte att jag blev en helt annan person.Läskigt att upptäcka vilken skillnad det är, är mycket mer stabil i humöret nu utan. Kan tex diskutera om saker utan att börja gråta, trodde förut det bara va sån jag va, men tydligen inte.

    Haha jag är tvärtom. Mer instabil utan ?

    Jag har en kompis som upplevde samma sak men att hon utan p-piller inte alls ville ha barn och hela familjegrejen egentligen, det var som att hormonerna tog bort topparna i hennes personlighet.

    Men se där, ytterligheter en kommentar som vara försvinner i bloggens svarta hål. Varför går inte kommentarerna fram Camilla?!

    Jag är tvärtom. Kastades in i en depression när jag ville bli gravid och slutade med p piller. Har ett helvetet att vara i min egen cykel. Mår så dåligt att psykakuten blir nära.

   ??‍♀️ Även jag mår mycket bättre med p piller. Blir ett vrak utan dem då jag inte tål hormonförändringar alls. Med p piller kan jag leva ett vettigt liv. Så äter dem för min egen skull jag med.

  Förstört min kropp med kopparspiral, P-stav, hormonspiral.. Krävt konisering för att återställa kroppen. P-piller som medför viktuppgång och humörsvängningar är knappast bättre. P-sprutor? Ja, de tar ju bort fertilitet upp till 1 – 1,5 år efter att man slutat ta dom, förstå hur det påverka kroppen. P-ring, P-plåster.. Sorry, men det är exakt samma skit. Jag ångrar djupt att jag utsatt min kropp för alla dessa hormoner i 15 plus år. Aldrig mer.

   hur påverkades livmodertappen av hormonerna?

   På vilket sätt har din kropp blivit förstörd? Inte kritisk, enbart nyfiken ?

   Hur fort man kan bli gravid efter att ha slutat med p-spruta är individuellt. Jag gjorde uppehåll efter 10 år och blev gravid två månader efter att jag egentligen skulle ha tagit sprutan.

   Vad ska vi göra då som mår så dåligt under mens? Det är ju antingen hormonella preparat eller operera bort livmodern.

    Då har man ju en anledning att ta dem liksom. Tror inte personen menade att de ska förbjudas ?

  Tycker att det borde finnas fler preventivmedel för män men en anledning till att det inte gör det är för att för kvinnor behöver man hindra 1 ägglossning varje månad, för män måste man hindra 200 miljoner – 600 miljoner spermier i varje utlösning

   Fast det är knappast så att alla preventivmedel för kvinnor hindrar ägglossning heller. En hel del fungerar ju genom att försämra miljön och göra slida/livmoder ogästvänliga för spermier samt att det ska utsöndras segare sekret för att det ska bli svårare för spermier att ta sig fram. Om det fungerar att försöka hindra spermier strax innan målgång så att säga så borde det väl också kunna fungera att hindra dem strax innan/strax efter start?

   Samtidigt är det rimligare att stoppa något som produceras i realtid, äggen föds man med.

   Låter som en lite lättvindig förklaring. Om något hormonellt hindrar spermierna från att fungera, så skapas inga barn.
   De flesta preventivmedel för kvinnor ska ju verka majoriteten av alla dagar i månaden, trots att det som du säger bara är 1 ägglossning (eg. två haha) som ska förhindras. Mäns preventivmedel skulle då inte skilja sig från kvinnors.

  Jag har så svårt att förstå detta. Alla killar jag har legat med har inte haft några problem med kondom och många har t.o.m föreslagit det själva. Har jag föreslagit det har de inte verkat ha några problem med det utan tagit på en och kört med. 🙂

   Det är ju en viss typ av kille som håller på såhär. Jag har inte heller varit med om dem personligen, men många av mina tjejkompisar vittnar om det. Antingen har jag bara träffat ”rätt” killar, eller så påverkar det att jag varit i relationer typ hela mitt vuxna liv, medan många av mina kompisar varit singlar i långa perioder och träffat betydligt fler killar, killar som dessutom bara är ute efter att ligga = Skit i kondom för det måste bli ett bra ligg och tjejen får ta konsekvensen. Eller vad tror ni?

    Också, oturligt nog, så att många män som har riskbeteendet att vägra kondom troligtvis också är män som ligger med många partners? Då är det ju potentiellt fler kvinnor som stöter på snubbar som vägrar kondom, och fler som riskerar att bli gravida.

  Hmm, inte en enda reklammarkering hos denna flunsa

  Vill killen ta ansvar och inte göra tjejen med barn så 1. Ha kondom. 2. Kom inte i tjejen?

  Förstår faktiskt inte problemet. Det är väl bara att inte komma i?

   Tror att det kan vara svårt att styra för en del killar och att de liksom hinner komma inuti innan de dragit sig ur..

   Man kan ju dock bli gravid av försatsen.

   Det kan ändå komma några droppar innan utlösning så en helt säker metod är det inte.
   Men! Det har fungerat för mig.
   Å då har jag ändå blivit gravid på både p-piller och kopparspiral (två olika tillfällen) så svårt att bli gravid har jag inte.

   Att inte komma i är ingen säker metod emot graviditet, då det kan komma lite före som killen inte känner.

  Tror ni Bingo och Robinson-Julia är ihop?

   Katrin har stängt sin Instagram igen, rädd för att dp massa skit antagligen Ida warg och hennes man tog bra beslut att inte åka till sitt hus, då skriver Katrin att fel beslut det ör så säkert här. Jo man ser ju det på allt Bingo lägger ut och innan K stängde sin Instagram

    Märkligt med folk som håller på att öppna och stänga sina profiler hela tiden…

   Nej tror bara det är en fling

   Ja

  Jag skulle aldrig kunna lämna över ansvaret om p-piller(eller liknande) till man för det är ändå jag som kvinna som måste ta konsekvensen vid ex slarv eller glömska. Går tyvärr inte att komma ifrån den aspekten hur jämställt man än vill att det ska vara.

   I ett förhållande skulle jag kunna göra det. Hade säkert blandat mig i lite försatt försäkra mig att han inte glömmer det eller så men som singel hade jag inte litat på ett ONS

   Du har iofs rätt, blir man gravid efter ett one-night-stand eller en kille men har en flört med så är det lätt för killen att gå, och då står man där själv. + att göra abort påverkar oftast kvinnan mer än mannen, så ur den aspekten kan jag förstå fördel med kondom då man ser att mannen har skydd, jämfört med att man ska lita på att dem tar något piller dagligen.

  Hade denna diskussion med mina killpolare i somras. Vi är alla runt 22 år. De flesta av killarna har inte burit kondom, någonsin. De har alltså inte ens testat. Men vägrar ändå att ha kondom vid samlag. För det är ”obekvämt”?! Skamligt.

   ALDRIG?? Men har de haft sex då?? Med olika partners?? Vet inte dagens unga om att kondom är det enda som skyddar mot sjukdomar???

   Näe man blir ju matt.. Och hur kan kvinnor gå med på att ha sex utan kondom med män dom inte är i förhållande med /känner bra? Hade aldrig litat så på en man..

    De har haft sex. Med flera olika sexpartners. Några av dem har haft klamydia. Men tar hellre en antibiotika i några dagar än bära kondom.

     Ok funkar ju bra tills dom får herpes eller HIV. Eller blir sterila av en långt gången klamydiainfektion, men då slipper dom ju oroa sig för barn igen. Någonsin.

      Tror helt ärligt de inte bryr.

   Väldigt omogna och oansvariga, men Oops så blir man pappa vid unga år fast man inte vill. Det har jag hört från idag snart 50 åringar. Skyll dig själv.

    De är väldigt omogna och oansvariga. De menar på att dagen efter-piller finns, det är egentligen inte deras ansvar. Skulle kvinnan bli gravid får hon göra abort.

     ”Skulle kvinnan bli gravid får hon göra abort”. FÅR hon det???? Vad snällt av dom? Förlåt men vilka trötta jävla killpolare. Och så kommer dom sen å ba buhuhu vi hade oskyddat sex och nu är hon gravid och TVINGAR mig att bli farsa. Gubben det var ingen som tvingade in din obeklädda dick

   Men fy! Inte bara risken för graviditet men könsjukdomar?! Skulle inte ligga med en ”okänd” kille utan kondom. Bläää.. män är fan så skabbiga. I alla förhållanden jag haft har vi alltid kört kondom tills att vi testat oss för STI o sen hittat nån annan varaktig lösning

    De av mina killkompisar som haft klamydia menar att det är tjejens fel, hon är ”smutsig”. Lösningen på problemet är alltså inte att använda kondom. Utan de upp vem de ligger med. Lol.

  Har IL tagit bort alla kommentarer till det senaste inlägget eller är det mitt urusla nät som gör att sidan inte laddar ordentligt? Ser ut att vara nollat. Blev kritiken för mycket att hantera kanske? ?

   Ser kommentarerna både på insta och bloggen. Hon får mkt kritik, med all rätt.

   Nu blev jag tvungen att kika på Picuki (vägrar klicka på varken blogg eller insta). Herrekuu, människan e ju helt slut i roten!
   Förutom att hon fjantar sig med ”förståelse” kring hur vi ska bete oss nu under pandemin så säger hon
   ”Något som jag är väldigt förvånad över är hur det kan komma sig att man kan trycka massiva med nya pengar, för att stötta våra våra bolag men kan inte ge mer pengar till de som verkligen gör en insats och som går på knäna just nu, tex sjuksköterskor. Man prioriterar bolag men inte de mänskliga hjältarna.”

   Jorå… vi trycker nya pengar!? Vad var det hon kallade sig?? Ekonomista?
   Ja jävlarrs, saknar ord faktiskt!

  Träffade nyligen en ny man. Han var äldre, rejält äldre, borde med andra ord vara mogen och veta bättre.
  Första kvällen hemma hos honom hamnade vi i säng. Det var inte min intention från början men det ena ledde till det andra… hursomhelst, han är i full färd med att stoppa in den när jag avbryter och frågar om han glömt något?
  Mycket oförstående och trumpen säger han att kådisar inte ”funkar” för honom och att han aldrig haft någon sjukdom ?
  Det var ju en gullig historia men nu känner vi inte varandra så jag kan tyvärr inte ta hans ord för det.
  Han frågar vidare om JAG inte har skydd, dvs p-piller, som om det vore en självklarhet att jag skulle ta detta ansvar.
  Alltså…vilken lirare, det blev inget mer, varken den kvällen eller någon annan.

   Hahah, känns ju jättetryggt också att han har historik av att inte använda kondom men ska hävda att han inte har några sjukdomar ?

   Vad bra av dig! ???

   Gick du därifrån direkt?!
   Snopen gubbe sen, hoppas att han fick lära sig något 🙂

   Män som är äldre och söker en yngre partner är inte mogen. Mognad är ej åldersrelaterat!

   En mogen man ser inte ett emotionellt utbyte med någon ung tjej, han söker någon som kan imponeras av honom, som ej kommer ställa krav och som han kan behandla som en mogen kvinna i hans egen ålder aldrig hade accepterat.

   Deras mantra till de här för unga tjejerna är ”du är så mogen”. Gå inte på deras struntprat!

    Jag är inget lamm själv…47.

   Min kompis blev ihop med en ”mogen” man och det hade en jattebra relation, da han aktivt proklamerar att han ar ”pro-life” sa kan man ju saga att hon inte var speciellt orolig for hans reaktion nar hon blev gravid, men det borde hon blivit. Pro-life var visst fint nar det gallde andra, men sjalv ville han inte ha nagra barn sa han gav henne pengar till en abort (olagligt har). Jattefint, moget och principfast. Turligt nog var min kompis smart att dumpa acklet efter det.

  Men säg då nej till killar som sjåpar sig med kondom. Kondom förhindrar ju även överföring av könssjukdomar och killar som sjåpar sig har ju då högst sannolikhet att gå runt med de.

  När jag googlar om p-piller för män står det i en artikel att finns ”Inget intresse från läkemedelsindustrin” vilket ju kan vara en fråga om jämställdhet.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experterna-darfor-ar-det-manliga-p-pillret-inte-har-an

  En bra idé hade varit att låta män genomgå vasektomi, de kan spara lite sperma först, för ev. barn i framtiden. Och det går ju också att göra reversibel, och om man gör vasektomi som standard så kommer säkert bättre tekniker för detta utvecklas. Tänk så många aborter vi skulle slippa, så mycket ångest och oro, vilka samhällsekonomiska vinster vi kan göra. Det är dessutom ett litet ingrepp. Smidigt tycker jag 🙂

   Kanske det borde göras på alla män när de nåt könsmogen ålder. Sen när ett par vill bli föräldrar får de gå igenom en utredning och om de godkänna får de tillgång till spermierna som kan insemineras.
   Skulle förebygga massa problem!

    Förstår hur du tänker, men dagens ängsliga snöflingesamhälle där alla har rättigheter men inga skyldigheter och alla är lika mycket värda kommer vi ALDRIG att gå tillbaka till något som liknar forna dagars steriliseringslagar med tvångssterilisering.

    Personligen anser jag att kemsik kastrering borde vara obligatoriskt för sexualförbrytare. Men inte ens det utförs på serievåldtäktsmän och pedofiler. Så tyvärr, kommer aldrig att hända.

  Jag tror män hade varit mer intresserade av att använda kondom om de visste att HPV även kan drabba dem och i längden leda till peniscancer. Det botar man inte så lätt med antibiotika…

  Tycker det oftast missas i såna här diskussioner att det också finns kvinnor som inte gillar kondom. Tycker inte det känns lika mycket, inte så skönt! Inte lika spontant, eller intimt, nära liksom. Kan nästan lika gärna vara utan sexet i så fall.
  Vet inte hur jag skulle göra om jag var singel (med risken för sjukdomar), skulle väl få stå ut.. Är ni fler som känner så? Ser oftast att kvinnor skriver om män som inte gillar det.

   Håller med!

   Ingen tvingar dig till att använda kondom, 10:42!

   Och föreslår en kille att ni ska köra utan så får du väl helt sonika säga att du inte gillar det. Ingen pratar om dina personliga val, utan normerna och hur samhället ser rent generellt på det här!! Det är viktigt att diskutera då många tjejer/kvinnor försätts i jobbiga situationer p.g.a. synen på det här.

    Nej det är ju skönt det. Ville bara ta upp det perspektivet för jag ser bara att bara killar skulle tycka det är oskönt.
    Jag har inte det problemet då jag är gift.

     Sen måste man väl såklart om man har ons eller annat eller om kvinnan inte kan/vill använda nåt annat. Tycker inte det är fel med kondom. Skönt om ni inte störs, för mig skulle det vara skittråkigt.

   Det finns väl kondomer som skall kännas lite mer?! Funkar inte det heller?!

    Nepp, inte för mig.

  OT, men någon som vet om Amir förlorat körkortet? Och om han gett upp på sina vänner? Hörs aldrig något om dem längre och han åker uber överallt.

   Jag undrar samma! Han filmade ofta i bilen förut. Och inga vloggar på flera månader. Undrar om något har hänt.

   Han kanske tar sitt ansvar och låter bli att hänga med kompisar?

   Inte så troligt, men ändå…

   Vet inte ens vem det är

  Hon heter väl ändå Lindfors och inte Lindholm?

  Grundregeln i Sverige är att allt är männens fel när det gäller allt. Har du fel är du man. Är du man har du fel.

   Där har du rätt.

   Antingen männens fel eller den vita människans fel.

  Är jag den enda som bara använt kondom
  som preventivmedel (stadigt förhållande)? Aldrig tagit p-piller, haft spiral mm?

   Samma här! 8 års förhållande, jag hade 1 år med ppiller men jag mådde piss så kondom är det som funkar för oss!

  Ni som skriver att ni mår bra av p-medel och inga biverkningar, känner ni ändå inte att det är galet att behöva stoppa i sig kemiskt förändrade hormoner? Nån gång rubbar det ju nåt i kroppen. Inga biverkningar nu men kansle sen… Cancer t.ex.
  Ni som skriver att erat p-medel verkar lokalt har uppenbarligen inte läst bipacksedeln utan ni har lyssnat helt blint på den person som gav er p-medlet. Nuvaring kan t.ex. ge huvudvärk, migrän, nedstämdhet, acne, viktökning, synrubbning m.fl. Alltså verkar den inte lokalt enbart. Alla gör ju som de själva vill och vissa mår ändå okey av p-medel men det jag vill komma fram till att fler kvinnor borde läsa på mer om det ni stoppar i er, om kvinnokroppen och hur alla hormoner fungerar osv. Kopparspiral rubbade min kropp totalt och jag insåg inte det förrän två spiraler och 10 år senare.

   Jag har extrem mensvärk så jag ligger och spyr på toan, utan mina p-piller skulle varje mens vara en mardröm. Så jag började med p-piller redan i tonåren och inte för att skydda emot graviditet utan för att jag själv skulle slippa må som jag mådde 1 gång/månad.
   Jag har nästan ångest inför den dag vi vill skaffa barn och jag kommer behöva sluta med p-piller, hoppas jag blir gravid snabbt när det är dags, för kommer inte orka må sådär 1 gång/månad under någon längre tid.

   Nej det känner jag verkligen inte. Det är hormoner som liknar våra egna. Det är medicin, ser du likadant på annan medicin som också är ”kemisk” och förändrar i kroppen??
   Det jag använder (hormonspiral) ger inte ökad risk för cancer utan lägre (livmodercancer). Man behöver inte få biverkningar längre fram.
   Jag mår BRA med preventivmedel, mår dåligt utan. Alla mediciner kan ge biverkningar, man får pröva sig fram. Det jag har nu ger mig inga biverkningar alls.
   En del verkar inte tåla något p-medel alls, medan andra mår bra av det. Låt folk välja själva utan att skrämma upp andra.

    Folk får ju som jag skrev göra precis som de vill och jag är inte ute efter att skrämmas utan jag är ute efter att folk läser på OM vad det är de stoppar i sig och inte litar blint på vad t.ex BM säger då det många ggr är ren lögn som med att vissa p-medel verkar lokalt. En vän till mig fick hormonspiralen Mirena utskriven för att sätta in i samband med att hon skulle operera bort grava cellförändringar (för andra gången). I bipacksedeln står det tydligt att den inte skall sättas in med cellförändringar. Och hormonspiral kan minska risken för livmodercancer (min vän med cellförändringar hade haft hormonspiral tidigare) men öka risken för bröstcancer. Jag stoppar inte i mig läkemedel utan att läsa på om vad det är för något. Där och då om man nu behöver så får man väga fördelar och nackdelar men i min värld är iaf p-medel absolut ingen fördel. Du mår bra med men dåligt utan och jag undrar om du någon gång undrat vad det är som gör att du inte mår bra utan. Det är just DEN biten som sjukvården faktiskt är sämst på att hjälpa en med. Det finns ju alltid en grundorsak men Sverige är inte lika långt fram i den biten som vissa andra länder.

     Klart man läser på..
     Om jag undrat? Jadu och även genomgått utredningar, såklart! Jag har ett problem som avhjälps med denna medicin och på köpet är jag superskyddad mot graviditet och slipper mens helt! ??

   Nej jag tycker inte det är galet. Precis som det inte är galet att ta Alvedon vid värk, d-vitamintillskott, o.s.v. Vi lever inte direkt i den mest naturliga av världar nu för tiden va? Genom att ta p-piller och ej menstruera så minskar man faktiskt risken för viss cancer som livnär sig på östrogen. Det är därför kvinnor som har få barn men haft mens länge (tidig debut, sent klimakterie) har en ökad risk för viss cancer. Medan kvinnor som inte haft mens lika länge och som fött flera barn har en minskad risk. P-piller har använts och forskats på i flera decennier nu. Och hur många andra saker gör vi inte som ger en viss ökad cancerrisk? Alkoholbruk har starkare koppling till ökad cancerrisk. Men man vill ju leva och inte bara knapra morötter och vara i celibat för att minska cancerrisken…

   Tror du får tänka lite större. Kvinnor har historiskt sätt fött mycket barn, dvs varit gravida under stora delar av livet (vi blev ju inte så gamla). Det är snarare normalt med förhöja hormonhalter under längre perioder. Läste en artikel för ett par år sedan kring detta som flera gynekologer skrivit, kommer dock inte ihåg var jag läste.

   Jag har endometrios (och är för övrigt snart klar läkare dvs har bra koll på biverkningar och kan göra egen bedömning) och jag mår så himla mycket bättre av hormoner än utan. Har både Mirena och äter dubbel dos ppiller (Slinda). Det som jag tycker är en skam är att mina p-piller, Slinda, som rekommenderas vid endometrios inte är subventionerade. Där kan vi snacka att kvinnovården inte prioriteras!

   Jag skulle inte heller vilja lämna över ansvaret för min kropp hos en man (om nu män skulle vara de som åt p-piller), det är ju trots allt jag som blir gravid.

   Jag är 15 och är inne på mitt andra år med p-stav och har haft mens 2 gånger sen jag satte in den.
   Fick mens när jag var 10 och blödde så mycket att jag inte kunde vara i skolan för att jag behövde byta binda varje halvtimme, fick börja använda kissbindor när jag var 11 eftersom att dom största och tjockaste nattbindorna var för tunna för att ens funka i en timme. Hade också sån mensvärk att jag spydde och knappt kunde röra mig. När jag var 13 fick jag äntligen p-stav och vill aldrig vara utan ☺️

  Men varför är ni inte skraja för könssjukdomar?
  Jag ägnade 90-talet och 00-talet åt att ligga runt en del men nog fan var det kondom som gällde vid samtliga ligg. Hade väl p-piller för mensen då o då men mådde aldrig bra på det. Är väl AIDS-skräcken som fick mig sådan men fattar inte riskbeteendet. Med stadig partner sedan 14 år skippar jag det numera och då vi fått de barn vi vill ha är det dags för maken att snippa av sädesledarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.