Är Kenzas resa till Maldiverna ett samarbete?

Medan vi andra går här hemma i mörkret och tvättar händerna till förbannelse så plaskar Kenza runt i turkost vatten på Maldiverna och lever livets glada dagar.
Hon publicerar glatt den ena bilden efter den andra, like there’s no tomorrow och som om det inte finns någon härjande pandemi i världen.
Och på tal om publicerade bilder…

Så HÄR många bilder har Kenza publicerat i inlägg på Instagram där hon checkat in eller taggat hotellet de bor på.
Hur många liknande inlägg som svept förbi på Instastory vet jag inte, men det är ett gäng.

 

Det som är intressant är att hotellet i sin tur delat Kenzas bild på sitt Instagramkonto och det hade kanske inte varit någonting märkligt i sig, om det inte var så att Kenzas bild är den ENDA bild på en hotellgäst som hotellet någonsin delat i sitt flöde, i alla fall så långt tillbaka som jag skrollade.
Ni hittar det här nedan.

Det här luktar nån typ av samarbete lång väg, och ändå så har det inte markerats med så mycket som ett pip av Kenza, kanske för att förmånsbeskattningen på en sådan här resa skulle uppgå till ganska många tusenlappar om det nu skulle visa sig vara ett samarbete?
Jag har ställt frågan till Kenza men har än så länge inte fått något svar.

Vad tror ni om det här?

213 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  På tiden att anmäla till konsumentverket och informera skatteverket. ?

   Kanske har aldrig en så stor influencer varit där tidigare så hotellet tyckte att det var relevant att lägga upp en bild på henne på sin Instagram? Om en världskänd kocknhade besökt hotellet så kanske denne hade bjudits in till köket istället?

   Förstår inte riktigt varför hennes bilder sticker dig i ögonen. Hon kopplar av tsm med familjen.

    Hon får resa mm gratis utan att betala skatt. Det är väl kanske de som sticker i ögonen? Sen ska man helst inte resa så nu, så.. en till anledning.

  Jag hade en gång i tiden en viss respekt för Kenza som jag inte hade för nån annan influensa. Den respekten är som bortblåst numera.

   Same. Tyckte att hon var en av få genuina, jordnära och ”sköna” bloggare men det har visat sig – framförallt senaste 2 åren att hon är en av de falskaste, mest fake och girigaste av dom alla.

   Om det övh kommer ett ”försvar” för den här resan så kommer hon att skylla på att hon verkligen ville visa sin mamma Maldiverna och att de nya restriktionerna inte var in place när dom åkte, precis som dom reste dit i Februari ? Men det är ju bland annat exakt därför man inte ska resa just nu också, för att läget kan ändras från en dag till en annan.

   För Kenza är content och pengar viktigare än ALLT.

    Vem smittar hon på Maldiverna? Tar du för givet att familjen tar covid 19 med sig hem? Skulle känt mig betydligt säkrare där än här hemma!

     Och resan dit då? Att åka ut till en liten atoll är typ det dummaste ever. Många byten på vägen. Sen om de nu blir sjuka, vad gör de då? Eller om gränser stänger? Hon kan säga vad hon vill. Det här är idiotiskt. Och om hon på riktigt hade brytt sig om sin bebis å graviditet så hade hon aldrig åkt dit. Det är bara en konstruktion.
     Som många skriver, jag trodde hon var väldigt normal. Men hon verkar vara narcissistisk även hon. Jaaaaaaag måste få åka för att jaaaaaaag vill och det mår jaaaaaaag bra av!

      Det värsta är väl att hon UPPMANAR (genom reklam) folk att gör ICKENÖDVÄNDIGA RESOR eftersom att hon reser dit på jobbresa, och hennes jobb är att influera. Så hon uppmanar folk att inte följa rekommendationerna som fanns redan innan hon åkte.

      Och är det inte en jobbresa så bryter hon själv mot rekommendationerna för då är det en ickenödvändig resa. Oavsett vad så gör hon fel.

     Du har uppenbarligen aldrig rest eller varit på Maldiverna…

     Jag tar det inte för givet, men jag är medveten om riskerna och när vi just nu befinner oss mitt i pandemi – Är det verkligen lägligt att ta den risken OCH influera andra att göra samma sak (det är exakt vad hon gör genom att posta 167 bilder, minsta hon kunde göra är att ligga lågt och inte posta om det)?

     Massören, personalen på diverse restaurang, städarna på hotellet etc – Har Kenza papper på att dom är testade för covid?

     Hon skrev nyss på instagram att dom har tagit ett covid test nu precis innan hemresa, det kan ge utslag imorgon. Likaså för övriga resenärer som hon kommer att oundvikligen komma i kontakt med under flygresan. Nikola bär inte mask, en hel flygplats kan ömöjligt vara kliniskt ren och Nikola kommer garanterat att ta på något som en smittad KAN ha tagit i precis innan.

     Kan de bli smittade i Stockholm? Absolut! 100%! Men då har dom ändå förhoppningsvis gjort vad de kunde för att inte bli smittade, genom att gå emot rekommendationerna att undvika nöjesresor just nu så har Kenza inte gjort ett skit för att undvika smitta eller att ta med sig något hem till Stockholm.

     Sluta försvara henne eller andra influencers som beter sig som narcissistika a*, vakna herregud.

   Tänkte precis skriva samma. Inte bara resan som är totalt idiotiskt just nu. Liksom vilken värld lever hon i?! Utan sättet hon vill provocera på. Jag som var glad för hennes skull börjar irritera mig på henne. Hon gör ju nu exakt det som hon störde sig på folk innan hon kunde bli gravid, trycka upp magen i ansiktet på folk.

   Själv har jag inte haft svårt att bli gravid men kan förstå hennes följare som tar illa upp. Precis på samma sätt hon gjorde. När hennes vänner knappt vågade nämna att de var gravida för att inte såra henne.

    Ja, de är väldig dubbelmoral att ena stunden inte få vara glad för kompisens graviditet men hennes graviditet kan hon visa upp hela tiden. Allting verkar kretsa kring henne. Så tråkigt då jag gillade henne jättemycket förut och kunde relatera till hennes svårigheter att få barn. Är såklart glad att hon lyckats bli gravid två gånger men samtidigt. Varför är det okej för henne att visa och prata om sin graviditet men andra får inte göra det!?

     Jag fattar inte ens hennes svårigheter att bli gravid. Skrev hon att det tog 15 månader att bli gravid med första? Och nu några månader? Låter ju inte som att de haft det skitsvårt direkt. Anses ju normalt om det tar upp till ett år

      Det hon har berättat är att hon är nära klimakteriet (låg äggreserv) så det var mer bråttom att få barn.

    Håller verkligen med om detta. Hon sa att hon ville dela deras för att hjälpa andra etc, men ändå beter hon sig på exakt det sätt som är det jobbigaste när man är i en längtansprocess. Jag är jätteglad för hennes skull och tycker absolut inte att hon skulle dölja varken graviditet eller barn när hon nu uppenbarligen inte vill det. Men det hade varit klädsamt att emellanåt lyfta något kring att hon förstår att det är jobbigt för andra, kanske sprida pepp eller vad som. Och kanske inte exploatera sina graviditeter så i absurdum som hon gör, känns som hon gör det mest för att tjäna pengar/skryta faktiskt.

     Håller så med ovanstående inlägg här! Jag har kämpat i 5 år och reflekterat över hennes beteende i detta på så sätt att jag inte vill vända så i svängarna bara för vi lyckas om vi lyckas tillslut!

     Jag vet inte hur mycket det hjälper egentligen att hon gick ut med det efter hon blev gravid. Hon fick goodwill för sin berättelse men vad förmedlas egentligen till andra? Hopp att man också ska få barn så småningom? Men om det aldrig blir så?

      Hon kan ju inte garantera det? Men visst kan det ge hopp till nån som kämpar. Vad är din poäng?

       Även om jag kan förstå att det kan vara jobbigt att gå ut med fertilitetsproblem medan man kämpar så är jag skeptisk till vad som förmedlas när det blir okej att prata om först när man har ”lyckats”.

   Ok?

   För så vitt jag ser så är hon bara med sin familj, det är inte så mycket andra människor runt omkring?
   Ni menar på fullaste allvar att man bara ska hålla sig inomhus? Vad är problemet med att sätta sig på ett plan om man är frisk med munskydd & åka till ett annat land? Där man för övrigt inte umgås med andra människor än sin egen familj.

    Eller hur! Det finns ju inga andra kunder eller personal på hotellet, restaurangerna, massagestället osv. som de har besökt där.

    Viruset har knappast spridits över landsgränser för att uppenbart sjuka människor har flugit kors och tvärs. Utan snarare för att smittsamma människor som ännu inte upplevde sig som sjuka reste runt. Eller har du en annorlunda bild, en där folk i tiotusental i våras stapplade av flygplan och föll ihop i ankomsthallar runtom i världen?

    Man belastar eventuellt ett annat lands sjukvård och blir i värsta fall strandad där om det blir ännu snävare restriktioner. Plus att varför ska man ens ut och resa just nu till att börja med? Är det verkligen så svårt att hålla sig hemma under en begränsad tid?

     Sjukvården på Maldiverna är begränsad och når inte upp till västerländsk standard. Det finns två sjukhus i huvudstaden Malé, det statsägda sjukhuset Indira Gandhi Memorial Hospital (IGMH) och privatsjukhuset Abduarahman Don Kaleyfan Hospital (ADK) samt European Clinic, Maldives.

     För skador som kräver avancerad vård bör patienten evakueras till närliggande länder som kan ge adekvat vård.

     https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/maldiverna/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

    För att man inte vet om man är fullt frisk. Stora sköndals äldreboende i Stockholm har under en tid testat all personal för Corona. Mer än hälften av de som testade positivt hade inga symptom. Om Kenza tog ett test iförrgår som var negativt kan hon ändå vara smittad och smittsam idag.

    Hur tror du viruset har spridit sig mellan olila länder??

    Nej men snälla, hon har ju t ex gått på massage. Och det var inte direkt aleks som masserade..

    Det finns ju en annan aspekt här också: Kenza är en influencer. Hon livnär sig på att på att påverka sina följares konsumptionsbeteenden. Ingen kan hindra Kenza från att resa, men utifrån sitt väldigt offentliga yrke så är det inte så konstigt att hennes resa ifrågasätts i tider där vi starkt uppmanas begränsa våra kontakter kraftigt, undvika inomhusmiljöer, kollektivtrafik m.m. Den övervägande majoriteten av Kenzas följare kan inte resa lika smittsäkert som hon själv, men blir nog ganska oundvikligen sugna på både resor, sol och massage. Kenza har valt sitt yrke och bör kunna ta relevant kritik. Vill hon skilja tydligare på sitt yrke och sin privatperson så bör hon fundera på att inte använda exakt samma media för som både yrkesverksam influencer och privatperson.

   Burn her!!

   En till här som tyckte om Kenza i början men får känslan att hennes framgångar har stigit henne över huvudet. Hennes sociala medier är mestadels reklam för slit och släng kläder, trots eget klädmärke vilket förbryllar mig. Varför inte satsa på sitt märke? Men det som stör mig mest på Kenza nuförtiden är att hon alldeles för ofta försöker framställa sig som mindre bemedlad och fäller verklighetsfrånvända kommentarer. Exempelvis dyra lägenheter/hus som hon sorgset påtalar att hon aldrig kommer att ha råd med. Samtidigt som hon är miljonär och tillhör överklassen typ. Jag vet inte vad för lägenheter hon vill ha men det är troligtvis i en annan liga än vad gemene man kommer någonsin ha råd med. Jag antar det var det som gjorde henne populär till att börja med, att man kunde identifiera sig med henne så hon försöker frenetiskt bibehålla den bilden. Men så förstörde hon sin image med podden, i skrift lyckades hon marknadsföra sig själv som ” the girl next door ” men i och med podden lyste hennes divapersonlighet fram.

    Man kan inte köpa sig in i ”överklassen”. Den föds man in i. Och man behöver inte heller ha massor med pengar.
    Kenza kommer alltid att vara Kenza from the block hur rik på pengar hon än kommer att bli ?

    Med en miljon kommer man inte så långt när det gäller fastigheter…
    Beror väluppfostrad hur många X-miljonär man är

    Varför tror folk att bara man har pengar är man överklass? Fyi: att vara rik är inre samma sak som att tillhöra överklass.

     Enig. Gammeladeln är väl mestadels utfattig?

   Ni ovan ligger före mig i utvecklingen, så jag undrar vad finns det för stöd för att för Kenza är Pengar ALLT? Länkar eller stories, tack!

    Hennes konstanta reklam och samarbeten på instagram? Hennes resa till Maldiverna TVÅ gånger, både i början av en pandemi och mitt under en – för content till instagram = ger mer pengar och 99% att det dessutom är ett samarbete = pengar?

    Och det här är alltså on top of my head i skrivande stund, kan gå längre tillbaka för fler exempel men hur naiv är du?

     Ok, är nog dåligt uppdaterad och kanske naiv. Men det verkar vara svårt att avsätta en drottning i sin imaginära värld. Man vill nog så gärna tro att hon är godhjärtad och god..

     Hoppas Kenza återkopplar här och berättar om det var ett samarbete

      Kommer hon aldrig göra! Hon kommer stoppa huvudet i sanden och inte svara på ett enda ord kritik, och sen hoppas hon att alla glömmer hennes resande snabbt som fan. Så har hon alltid gjort och kommer göra denhär gången samma sak. Hon tror hon är jordnära och oskyldig när hon in real life är helt tvärtom.

  Det stinker samarbete!

   Som tur så finns skatteverket på instagram, men det lönar sig ändå att tipsa de anonymt.

   Kan det ha att göra med att stjärnkocken Mathias Dahlgrens senaste satsning är just på Maldiverna?

   Den här tyska bloggaren har också just varit på en liknande sponsrad resa. Verkar som att det är någon som bjuder stora europeiska bloggare just nu
   https://www.instagram.com/pilotmadeleine/

  Att hon inte har lärt sig från stämmingen för omarkerad reklam för Chimi. ?

  Girig och verklighetsfrånvarande. Eller hybris, vet ej.

   All of the above (och mer)

  Hinner man njuta av sin semester och umgås med sin familj om man hela tiden ska tänka content och planera nya fotograferings ställe och poser för att det ska se så härligt ut som möjligt.

   Skulle skratta om jag såg någon av alla våra flunsor på samma semester ställe som mig, när deras killar/vänner står i vattenbrynet på alla fyra eller på huk för att få in olika vinklar och ljus på 35 olika ställen med 200 olika poser innan den rätta bilden är tagen.

    @influencersinthewild på Instagram

     Men herregud fick en chock av första bilden i flödet där eller ett klipp var det, trodde på riktigt hon skulle göra nr två när hon satt och hukade sådär med byxorna nere ?

      Haha vad i helvete håller folk på med?

    Haha jag har sett detta på semestrar, tjejer som står och åmar sig eller ålar i vattenbrynet och deras killar står och tar miljoner bilder. Alltmedan världens vackraste solnedgång pågår. Jag och min man sitter istället tillsammans i sanden och njuter och tar på sin höjd en fulselfie 🙂

   Ja alla bilder är super stageade. Kul fotoalbum för barnen

   Och att alltid måsta sälja ut sin kropp så där.

  Tappat all form av respekt för Kenza. Förstår inte hur en gravid kvinna kan åka dit under rådande pandemi med sin son och familj enbart för att ta bilder till sin Instagram. Kräks också på hur ”stage:ade” bilderna är. Pinsamt!

   Stageade bilder känns så fruktansvärt UTE! Ingen inspireras.

  Det var väl ett himla snällt (fegt?) inlägg om man jämför med hur mycket skit alla andra influencers har fått på den här bloggen med tanke på covid och restriktioner/resor.

  Du kunde inte ta upp annan problematik med denna resa än om det ”eventuellt” är ett samarbete vilket det obviously är?

  Tråkigt att bloggen tar i så himla mycket mot vissa influencers men inte andra..

   Det har jag ju redan gjort, så jag tänkte att det vore trist att publicera samma inlägg igen. Du verkar ha missat det, så klicka på länken så kommer du dit. ?

   https://bloggbevakning.se/2020/10/19/att-resa-till-maldiverna-under-en-pandemi/

    Dessa influencers försöker rentvå sig själva genom att säga att dom minsann gjort ett eller till och med flera tester inför sin resa, som om det gör situationen bättre. Nej. Det ändrar ingenting till det bättre, snarare tvärtom. Bortsett från all annan problematik som diskuterats så belastar dom även labb och allt som hör därtill när dom tar dessa onödiga tester och hindrar folk som faktiskt är sjuka med symtom från att testa sig snabbt/få svar snabbare. Labben är totalt överbelastade, inte minst i Stockholm! Deras analys- och konsekvensförmåga är för fan obefintlig.

     Oj min kommentar var inte menad att hamna som ett svar.

    Det tror jag inte många missat. Det handlar nog mer om sättet du skriver på när det handlar om olika influensers. De behandlas en aning olika på din blogg.

     Det beror väl på att de är olika människor med olika sätt att ha hanterat sina varumärken på tidigare skulle jag tro?
     Något som är helt okej eftersom jag inte är ”public service”. 🙂

  På tal om hennes företag Ivyrevel hur mycket fick de i stöd av staten kan du gräva i detta Cammila? Sånt ska vara offentligt för alla enligt tillväxtverket.

   Troligen inget stöd ifrån staten

    Såg att dom säljer kläder på amazon.se nu

  Usche…. gratis sol går före pandemi. Snyggt kenza

  Så oproffsigt att söka någon för en kommentar via Instagram.

   Varför?? Kenza jobbar ju även med Instagram så det spelar väl ingen roll på vilken plattformfrågan ställs.

   Varför? Det är det absolut snabbaste sättet att få tag på en influencer, och det är väl det viktigaste? ?

   Välkommen till 2020. Du skulle kanske använda postombud?

    Telegram kanske

    Röksignaler är också ett alternativ

    Jag brukar faxa föräldrar till elever på mitt arbete.

   Alltså verkligen, välkommen till 2020!!!!!

   FAXA ?? KENZA ??

    ???

  Det konstigaste med såna här samarbeten tycker jag är att de ju inte kan ge så mkt för hotellet? Alltså det är ju superfint, man blir jättesugen på att åka ditt och många googlar säkert hotellet – men hur många av Kenzas läsare har råd att boka? Hade hon visat massa bilder på ett hotell på kreta hade ju många kunnat inspireras till att boka det hotellet istället för ett annat på kreta – men ett lyxhotell på Maldiverna med reg.flyg? Folk som lägger över 100 000 på en resa – tar de tips från kenza?

   Säkert har inte hotellet koll på hennes följarskara. Om hon kontaktar hotellet (kanske andra hotell där också, det vet vi ju inte) och marknadsför sig så kommer de nog bli imponerad av hur många följare hon har. Dessutom är nog hotell överallt väldigt desperata att få gäster just nu, så de har säkert nappat pga att de är rätt desperata tyvärr och inte gjort så mycket bakgrundskontroller. Det tror jag åtminstone.

    Vill minnas att jag läst att hotellets manager är svensk ??

     Aha, är det så?! Ja då kanske man förstår lite bättre =)

   Hahahaha nä det gör vi verkligen inte. När vi åker till Maldiverna och ska välja hotell är det knappast Kenza som hjälper till med de besluten 😉

   Å andra sidan kostar det inte hotellet mycket heller när de har många lediga rum för tillfället och de rummen som Kenza och familjen upptar annars hade stått tomma. Blir typ kostnaden för maten de serveras på hotellet, elen och vattnet de använder samt personalkostnader för tjänster de beställer och städning.

  Då det redan finns kontaktuppgifter till hotell här uppe så kanske kan du Camilla ställa samma fråga till de? ?

   Redan gjort.

    Ingen återkoppling från någondera part i Maldiverna?

    En kopia av instainlägget finns också på ”Maldives” Facebook

  Men du har ju tagit med vissa bilder två gånger? Menar inte något mot själva inlägget men du måste få rätt på vissa saker…

   Det var den omaskade bilden där barnet förekommer. Nu är inlägget korrekt, tack för att du sa till. ?

  Det luktar samarbete lång väg eller att man bara vill passa på att få ett fint flöde med bebismage, trots pandemi. Jag vet att man inte ska bry sig, men jag kan INTE LÅTA BLI ATT BLI SÅ FÖRBANNAT PROVOCERAD när folk reser i dessa tider. Dessutom försöker de att mildra det genom att säga att ”vi minsann tar covid test även på väg hem till Sverige fast vi inte behöver för vi är sååå bra människor och vill inte smitta andra på vägen hem”. Ska jag vara tacksam?

  Men tack sååååå mycket, Kenza, tack!

  Och bra att du belyser detta, Camilla, för detta måste tas upp.

   Och att de inte fattar att det krävs mer virus i kroppen för att det ska visas på ett test än för att smitta. Fhm sa senast igår att nej det funkar inte att ha sociala kontakter och sen testa sig, du hinner sprida det.

   Provocerad är bara förnamnet. Anna Took on coronatour är ett annat exempel. Eskilstuna, Stockholm och nu senast Gävle (??!!) inom loppet av några dagar. Människan har dessutom precis haft covid-19. Som vi vet uttrycker sig smittan extremt olika från person till person och hos vissa sitter smittan i längre. Hos vissa går det upp och ned. Fram och tillbaka. Vet hon med säkerhet att hon inte smittar? Nej, skulle inte tro det. Att det just nu gäller extra hårda restriktioner gäller dessutom givetvis inte Anna. Hon är så vidrigt provocerande i vad hon sysslar med just nu. På FB kan man läsa en följares kommentarer på Insta där hen citerar Anna ur en live innan drottningen af Märsta insjuknade. Hon agerar just nu tvärtom mot vad hon själv precis suttit och sagt angående Corona. Kommentarerna är givetvis raderade nu på hennes Insta. Blev alldeles för jobbigt att bemöta. Då är det den gamla vanliga strutsmetoden som gäller. Och blockeri blockera. Bam! Bam! Bam!

   Det är väldigt sällan jag känner den känslan, men jag känner nu ett stadigt stigande hat mot egoistiska och oansvariga influencers som skiter i att vi är mitt i en pandemi. Jag har svårt att förstå hur någon kan vara så förbannad korkad och självisk när budskapet från myndigheterna hela tiden har varit stanna hemma och gör inga onödiga resor! Hur de kan fortsätta springa på events och fester när statsministern säger ”Nu är det slutfestat!”. Måste man scora nära noll på en empati- och intelligenstest för att bli influencer?

  Hon kommer väl skylla på att de nya restriktionerna inte hade kommit när de åkte. Fortfarande lågbegåvat och egoistiskt att åka ? ingen bra förebild att samarbeta med!!

   UD avrådde redan då sedan länge från icke nödvändiga resor utanför EU/EES/Schengen.
   Maldiverna är alltså ett område som UD avråder från turistresor till under rådande pandemi.

    Exakt, och det verkar som att resan bokades ganska tätt inpå avresan så det är nog knappast så att hon bokat den innan sommaren då avrådan för dessa länder inte fanns.

    Hon reser ju för jobb så det är ju ok???????

     Varför har hon med sig hela familjen då?
     En jobbresa brukar man väl göra på egen hand?

      Ja jag håller med. Oavsett om det är jobbresa eller ej så är det fel. För det är inte en nödvändig jobbresa då jobbresan går ut på att influera folk att resa vilket avråds så.

  Hahah så pinsamma bilder. Hur stora fejkade leenden kan man uppnå egentligen? Hennes kille ser utan att sprängas på bilden där alla förutom barnet fejkar inför kameran. ?

  Den lilla respekt jag hade för kenza är verkligen som bortblåst. Hon är så jävla världsfrånvänd att det är helt sjukt, hur egoistisk får man vara? Allt för fina bilder på stranden och fint flöde på instagram

  En grej jag inte fattar – varför undanhåller de samarbete? Är det för att de måste skatta om det är samarbete?

   Ja exakt. Allt du får ”gratis” i ditt jobb över en viss gräns ska förmånsbeskattas. Dessutom är det oetiskt att marknadsföra något utan att upplysa om att det är reklam. Så hon kan ha gjort allt rätt, har ett avtal med företaget, skattat korrekt etc. Men det blir ändå fel när det inte markeras som reklam.

    Men behöver hon markera att det är ett samarbete då det inte är ett svenskt samarbete i sverige? Är väl nåt sånt som gäller eller?

     Hon bor i Sverige och en stor majoritet av hennes följare är svenskar, då gäller våra lagar

      Ok

     Hennes läsare är i majoritet svenskar. Hon riktar sig till den svenska marknaden. Alltså ska hon följa svenska regler/lagar, oavsett var företaget hon marknadsför är baserat.

  Får så ont i ryggen av att se henne svanka ? samt att hon står på tå?!

   Varför svankar hon när alla vet att hon är som en bräda? Och varför står hon på tå? Hon är ju inte 165 och behöver det. Hon har ju redan långa fina ben.

  Tänker att det kaaan var ett samarbete absolut! Men tänker att det också kan vara en bra strategi för att öka antalet följare till sina kanaler. Eftersom det är en populär resort för influencers/personer som är intresserade av SoMe så är det jättebra att ha sina bilder högt upp i flödet för platsen/hotellet när andra klickar sig in på geotaggen för att se vilka bilder som finns för platsen. I det stora internationella spektrat är hon ju inte, så att vilja pusha ut sina bilder i en kanal (i det här fallet tagg) där mång andra stora influencers syns är nog rätt bra marketing 😉

  Med det sagt så har jag absolut ingen agenda att försvara Kenza, tänker att det faktiskt kan vara allmängiltigt i fler fall. Och med det sagt så är det ju många omarkerade samarbeten som måste belysas!

  Undra hur Alexandra bring ser på kenzas resa, Alexandra som skrivit mycket på instagram att vi måste ta ansvar ang corona samtidigt som hennes nära vän sitter på Maldiverna och ”försvarar” sin resa genom att dom faktiskt testat sig?

   Om du går in på Kenzas flöde så ser du att hon gillar nästa alla bilder och kommenterar ”?????” Ingen vågar stå upp mot Kenza, hon kommer förmodligen att frysas ut ur coola klicken.

    Alexandra dubbelmoral Bring

     Vad har Alexandra gjort som är dubbelmoral?

      Klaga på alla andra (i sin podd) som reser, men då det är en kompis då är det hejarop och hjärtan. Kanske mer ryggradslöst av henne.

       Amen!

   Jag har också funderar över det. Vad tycker Kenza om att hennes vän lägger upp på sina story samt om Alexandra känner så varför kommentera med med ❤️? på kenzas Instagram?

    Enkelt. Allt är fejk i den världen. Alexandra Bring sitter hemma och predikar till oss vanliga människor vad vi får och inte får göra. Bra för henne att hon uppmärksammar detta på sin kanal med många följare. Men det är ganska enkelt att predika för andra vanliga människor som måste jobba för att överleva medan hon kan sitta hemma och göra absolut ingenting (även innan Corona) och få mer betalt än en person som jobbar på sjukhuset. För att sen gilla sina influenser vänners inlägg och skriva ”❤️ Åh gumman så myyyyssss – njuuuut – du förtjänar verkligen detta”

     Som sagt, ryggradslöst.

   Mycket falskhet i denna ”bransch”. Ingen nyhet direkt men det ligger också mkt avundsjuka bakom alla dessa ??❤️ och ”gmn jag döööör för dig”

   Genom att kommentera på någon flunsas sida är också ett sätt att marknadaföra sig själv. Så det ligger en hel del tanke bakom varje emoji.

  Är det sant?

  Jag får verkligen känslan att hela hennes liv är så fejk? Tror det händer mycket bakom dessa perfekta bilder. Vet inte om om hon försöker lura oss eller sig själv mest.

  Dessutom var hon inte på Maldivera för bara några månader sen?? Är man då sååå tvungen att åka dit igen just nu när läget är som det är. Att hon vill visa sin mamma Maldiverna är bara bullshit. Det kan hon vänta med något år eller så. Enda anledningen är att skutta runt på stränder och ta gravidbilder i bikini. Det är ju så uppenbart. Sen när bebisen är knappt några månader gammal kommer de åka dit igen för att ta familjebilder på exotiska stränder….

   Jo men de var ju tvungna att åka igen nu när hon blivit gravid, så att strandbilder kan tas på hela familjen + magen ihop med texten My team <3

   Hon var där i början av 2019, så det är ju inte särskilt länge sedan.

    Hon var ju där årskiftet 18/19 när de avslöjade första graviditeten och sen var hon där februari/mars i år. Så detta är tredje gången på typ 2 år….

  Ja det är spons resa. Måns Zelmerlöw och hans fru var där och låtsades att det var pga av Måns jobb( han sjöng nån sång på stranden) de har bägge fått starka reaktioner. Antar att hans kompis Björkman och compani var med.

   Hur vet du att de fått starka reaktioner? Hans fru har ju stängt av kommentarerna på hans insta. Det är ju nämligen hon som postar där. Skriver lite fina kärleksförklaringar till sig själv och annat normalt.

    Alltså Ciara och Måns, vilka stolpskott. Verkligen verklighetsfrånvända och för att inte tala om när de var med i när Anders knackar på.

     Hon är dessutom den störta plagiatören av dem alla. Kolla in på @wellidontknowordoi och begrunda. Ändå ska hon ställa ut på Stockholm Pride.

      Stockholm Pride? Så passande. Maldivisk lag förbjuder homosexuella relationer.

    Hans fru verkar vara så oskön. Jag såg dem på Ikea i somras och hon betedde sig som en bortskämd tonåring.

  Bortsett från att det är anmärkningsvärt att åka på nöjesresa i rådande pandemi så kan jag inte låta bli att undra varför man envisas med att turista i diktaturer? Hur kan man välja att bidra till en diktaturs ekonomi?

  https://www.regeringen.se/rapporter/2017/04/manskliga-rattigheter-demokrati-och-rattsstatens-principer-i-maldiverna/
  ”Maldiverna har nyligen återinfört dödstraffet, efter att under decennier ha upprätthållit ett moratorium. Även barn kan dömas till döden. Maldiverna utdömer inte sällan spöstraff för bland annat äktenskapsbrott, något som nästan uteslutande drabbar kvinnor.”

  Maldiverna förekommer ju normalt sett ganska ofta som semestermål i sociala medier, samma personer som andra stunder på året utövar någon slags social media aktivism och uppmärksammar orättvisor av olika slag.

  Personligen tycker jag inte det är rimligt att besöka t.ex. Maldiverna för att sedan påstå sig stå för mänskliga rättigheter, vara feminist, stå för barns rättigheter osv. Det är helt obegripligt och dessa semestrar borde man komma ihåg nästa gång Kenza, eller annan influencer som besökt diktatur, uppmärksammar någon typ av mänsklig orättvisa.
  Såklart ”kan” man hålla två tankar i huvudet samtidigt och t.ex. förmedla kvinnors rätt till jämlika villkor för att senare åka till en diktatur som bestraffar våldtäktsoffer med piskstraff. Men det är orimligt att göra så och stå oemotsagd, särskilt som influencer. Influencer är ju trots allt ett yrke idag och oavsett om resan är spons eller inte så blir resan en del av yrket i och med att det görs till innehåll. Det borde inte accepteras att influencers bortförklarar eller talar runt detta. Det handlar om att bidra ekonomiskt till länder med kraftigt begränsade mänskliga rättigheter.

   Kanonbra poäng! Känns som Maldiverna kommit undan jämfört med andra turistmål (typ Dubai) som har tveksamma rättigheter för delar av sin befolkning

    Jag håller med. Även Thailand som varje ”Svensson” gladeligen åker till utan minsta reflektion.

   Detta visste inte jag, tack för att du berättade! Jag har drömt lite om Maldiverna men skulle aldrig åka till Dubai. Nu ska jag tänka om. (Inte för att resor är aktuellt just nu, men drömma kan man väl få)

  Hur många olika bikinis och baddräkter fick plats i resväskan? ?

   Antagligen det med spons. En väska för varje samarbete ?

  Jag läste dem kommentarerna men några skrev även att han bara är väldigt trevlig och social.

   Dig läste dem kommentarerna?
   Mig har inte sett, vad säger er andra här? Har oss sett detta i kommentarsfältet?

    Jag såg också det. Stod något om Ivy revels kontor.

  Camcam, har en utmaning till dig. Försök hitta minst tre bilder på Rebecca Wicklin med stängd mun. I dare you

   Räckte att googla på hennes namn.

    Hon ser ut som en söt mänsklig långben!

   + Angelica Blick

   Sveriges snyggaste människa imo.

   Oj vad vacker hon var.

   Sofi Fahrman!!!

  Högsta hönset på hotellet är svensk, så det är väl ett solklart samarbete.

  Självklart ett samarbete!! som att hennes mamma och bror skulle ha råd, eller alex bror ensamstående med sina 3 barn. Lägga flera hundra tusen på en resa I THINK NOT. och för er som tror jag överdriver vad det kostar gör en reserch och trilla av stolen hehe

   Är aleks bror ensamstående med barnen? Hur vet du det?

    Ja hon har ju aldrig nämnt mamman till barnen. Samt kan du ju googla vart han bor och vem mer som bor på adressen.

   Men jag tror faktiskt Kenza skulle betalt för dem. Hennes mamma och bror ska flytta in till stan, och självklart har Kenza hjälp till något där också. Eller det är vad jag tror i alla fall.

  What, Aleks otrogen? Kan någon som vet något och som inte bara hört av någon förklara.

  Jag ska vara ärlig, när jag först såg att hon åkte till Maldiverna (jag visste inte ens att det åkte flyg dit i dessa tider) så blev jag VÄLDIGT sugen på att själv resa dit nästa mars/april. Började kolla biljetter på Ving och det kostade bara 15,000kr/person för flyg + hotell i en hel vecka. Var SÅ nära på att boka men tänkte plötsligt ”vänta, vad håller jag på med?”

  Det är det här som är problemet med influencers, de INFLUERAR. Hade jag inte sett Kenzas inlägg om resan så hade jag aldrig fått för mig att ens kolla på resor dit. TÄNK på alla dom som faktiskt bokade en resa dit efter att ha sett hennes inlägg!

   Kommentaren ovanför din säger att det kostar flera hundratusen. Vilket stämmer?

    Just Kenzas resekostnader mycket pengar. Men det finns ju billigare alternativ också, antar att Kenza inte bokat med Ving?!

    En snabb sökning på vings hemsida ger mig billigaste resan+1 vecka hotell (2 personer) 37 000. Dyraste 130 000.

    Då flyger de inte förrän i februari så inget sistaminutenpris.

     Dvs ca 15k per person och vecka för billigare alternativet.

   What?! 15.000 för flyg OCH hotell till Maldiverna? Vad var det för hotell, kan inte varit femstjärnigt eller ens fyrstjärnigt?

  Låter mer som utbyte av tjänster än sponsrad resa och jag skulle nog också göra som Kenza om jag fick tjänster till hela familjen (inklusive hennes mamma, åh) i utbyte mot att nämna hotellet några gånger. Jag tycker det är fint att hon tagit med sin mamma och familj på den här resan ?

   Ett utbyte av tjänster kallas ”barter” och ska markeras enligt marknadsföringslagen på samma sätt som om hon fick betalt i pengar, plus att värdet av resan ska förmånsbeskattas.

    Ahaa ?. Det hade jag inte koll på ?.

   Och det kallas spons

   Utbyte av tjänster är fortfarande något man ska skatta på.

   Fint? Är det fint att hon tar med sig sin mamma som med tanke på en något högre ålder har större risk för att få en svår sjukdomsbild till ett land med sämre sjukvård? Hade aldrig velat ta den risken och utsätta mina föräldrar för det i en tid som denna. Det kan vänta tills pandemin lagt sig. Nu har mamman visserligen en egen vilja men om jag hade stått för resan hade jag vägrat ta med min mamma. Hade något hänt henne hade det förstört mig. Bara tanken ger mig rysningar. Sjukt egentligen att hon av alla tider väljer att ta med sin mamma NU.

    Alltså vet du vad, jag tänkte bortom Corona nu. Rätt skönt att glömma eländet för stunden, jag bara tänkte på hur härligt de måste ha det. Men givetvis skulle inte jag heller resa eller bjuda med min mamma eller någon annan äldre i läget som det är idag ?

     Johanna 38 Du kan inte tänka bortom corono nu.Situationen är som den är.

      Corona skulle det stå.Men vem vet Corono kanske är på tur.

      Hon glömde för stunden skrev hon.

      Jag tycker det var skönt att tänka bortom Corona en stund. Är isolerad med familjen sedan mars ?‍♀️

  Det är ett dolt samarbete. Hotellet vill inte skylta med att de gör samarbeten eftersom de sedan begravs i förfrågningar från alla möjliga flunsor och låtsasflunsor. Det ska se ut som att Kenza taggar dem av ren good will när det i själva verket ligger fina pengar bakom. Vi, ickeflunsor, ska bli sugna på att åka dit eftersom Kenza valt just detta magiska ställe…

   Spot on!

   Kenza har så många snälla vänner över hela världen som gärna bjuder henne no strings attached.
   Så har det varit länge när någon ifrågasätter Kenza. Hon brukar svara att det inte finns något avtal om motprestation från hennes sida och att det alltså inte är något samarbete.
   Varför hon får sådant som vanliga människor inte får måste bero på att många tycker hon är söt och trevlig ?

    Haha just det, ”mina vänner på Mercedes-benz”. Vad är det ens för skämt? Sen när behöver mercedes benz en töntig influenser för att sälja mer? Jon olsson hade jag fattat, men Kenza? Herregud vilket omdömde Mercedes

  Alltså filmen där hon visar magen 23 veckor. Trodde på allvar det var ett skämt så som hon åmade runt och ”posade” ?

   Jag med! Väntade på en goofy min i slutet, en ”men jag skojar bara”-min. Cringe!

  Så många som skriver här att man tappat all respekt för Kenza och att hon är inte som i början osv.
  Är jag den enda här som alltid haft samma bild av henne? En tjej som ska vara förebild till andra tjejer genom att nästan endast visa upp yta och pengar. Jag har aldrig fattat dom som bara: ”Åh Kenza är min förebild.”
  Varför? För att hon är snygg och rik och alltid följer normen och aldrig kommer med nån åsikt som kan kritiseras? Tråkigt att det är så man fortfarande plockar fram kvinnliga förebilder.
  Egentligen är det ju inte Kenzas fel att alla andra går på den bilden.

   Denna strävan efter lättja, girighet och högmod är faktiskt lite provocerande. Märklig utveckling.

  Något av det mest ”lustiga” är ju ändå det faktum att innan hon åkte försvarade hon sig (i förväg) på instagram story genom att bland annat skriva att de bara kommer hålla sig inom familjen, inte träffa andra på ön. MEN redan de första dagarna gick hon fan på MASSAGE? Tänk om Kenza, eller massören, bär på viruset utan symptom? Och som inte visade sig vid testtillfälle? Vips så sprider man smittan både på ön och planet.

  Det är så JÄVLA respektlöst mot de som arbetar te x inom vården, kunde hon inte bara hålla sig i sitt jävla lyxhus?! Måste hon riskera sig själv, sin familj och sitt ofödda barn för mer risker? Hur kan man ens riskera sin graviditet på detta sätt?! Jag är orolig varje dag på jobbet att jag skall bli smittad och i min tur smitta min 1 1/2 åring och att bebisen i magen skulle drabbas.. Nä usch. NOLL respekt kvar för henne.

   Om man dessutom ska ”bara hålla sig med familjen” varför inte göra det i stockholm? Man möter ganska många människor på vägen till Maldiverna och även på plats

  Alltså jag stör mig mest på att jag blir så avundsjuk av hennes bilder. Själv vågar jag knappt besöka något butik, göra ett ärende, äta ute eller träffa en vän. Så är ju rekommendationerna. Livet är på paus medan några få lever livet till max. Som Isabella L skrev, att det var så skönt att resa i Italien för det var så lite turister. Ha! Jag vill också åka utomlands och vila upp mig men man är stuck hemma instängd utan socialt liv.

   Samma här eftersom jag vill att PANDEMIN SKA FÖRSVINNA. Tänkte gå på systemet igår (no shit) men tyckte det var rätt crowded så struntade i det. Men såklart ska influencers leva sina liv som ingenting hänt. Är alla helt blåsta???? Helt otroligt.

    Pandemin kommer inte att försvinna för att vi håller oss hemma. Det funkar inte så.

     Jo

   Undra om de känner något överhuvudtaget när det kommer till Corona…
   Jag vet hur skyldig jag kände mig första gången jag behövde ta mig till köpcentrumet efter de släppte lite restriktioner. Och var jag bara där för att köpa nytt däck till cykeln så att jag fortsatt kunde hålla mig borta från kollektivtrafiken…

   Vad sjukt att bli avundsjuk av en bild. Eller är det att du inte har råd att resa som gör dig avundsjuk och inte det faktum att du bara inte vill lämna hemmet? Det gick absolut bra att resa i somras, det var det många som gjorde utan någon ökad smittspridning.

  Omarkerad sponsresa i pandemintider. Inte många rätt. Herregud ?

  Hon har ju varit med i gemet då länge, hur kan hon tro att hon isf skall komma undan med att inte reklammarkera?!

  Svängde förbi hennes Instagram då jag inte följer henne…
  Förstår inte vad folk får ut av att följa ett sånt konto öht?!

  Orkar inte heller maggnidandet och svankandet men det är väl nu hon känner sig som finas innan allt för ont och svullnar upp? Vad vet jag, jag har en bit innan jag kan försöka bli gravid.

  Men visst mycket lutar åt spons och hon passar säkert på att ta bilder till andra samarbeten så som hon gjorde med ACO tex. på en tidigare resa. Dock så är det väl normalt att geotagga en bild med vart man är för att få spridning på sina inlägg.

  Jag skulle gissa på att de fått ett kraftigt rabatterat pris från hotellet, så helt klart en barter deal som ska markeras som reklam

   Hotellen har förmodligen gott om lediga rum i dessa tider. Då kan de passa på att låta influencers bo där i utbyte mot lite bilder och reklam. Nästa år kanske det kommer betalande gäster igen…
   Många reser inte i onödan under pandemin – i synnerhet inte till avlägset belägna öar där tillgången på sjukvård är begränsad.

  Men alltså provokationen i hennes senaste story då. Typ – ”Vi valde att ta ett till covidtest inför hemresan trots att det inte är obligatoriskt men vi som är sååååå måna om andras hälsa gjorde det ändå!”
  Alltså nej. Stick!

   Haha bara ett sätt för henne att återigen legitimera för sig själv att det var en såå bra idé att resa utomlands nu.

  Undrar om Kenza kommer bemöta kritiken angående denna resan på samma vis som hon bemötte Dubai-kritiken

  Kan det vara ett efterkonstruerat samarbete? Exempelvis att hon betalat resa osv själv men väl på plats förhandlat fram ersättning mot inlägg?

   Tror du själv på denna förklaring?

  Varför är Kenzas kommentarsfält HELT TOMT på kritik? Nästan 300 kommentarer under varje bild men aldrig en jävel som kommer med kritik? Bara ros, goalz och en massa jävla daltande. HON BEHÖVER STÄLLAS MOT VÄGGEN FFS!

   Gör det du då! 🙂

   Hon har ju sagt att hon inte kommer acceptera kritiska ifrågasättanden utan enbart positiva kommentarer. Det skrev hon när hon började blogga igen efter sin paus

    Jag visste inte vem denna kvinna var innan. Men att resa nu med ett barn och ett i magen känns väldigt…inte genomtänkt. När jag ser bilderna så funderar jag bara, vad håller hon på med?! För vem? Vad får hon ut av det? Vad vill hon visa/bevisa? Stackars människa känner jag.

   Du kanske får börja?

  Hon passar på att ta med sin mamma nu när hon får resan gratis. Tror absolut inte hon hade tagit med alla dit ifall hon hade stått för resan själv så girig och snål som hon är. ?

   I en tid som denna dessutom haha. Det passade inte att ta med sin äldre mamma på en av hennes hundra sponsrade lyxresor innan pandemin, men nu passar det tydligen. Så vidrigt om man tänker på det.

    Haha vad sjukt. Hur kan man inte ta med sin mamma när man har bra med råd men istället göra det under en pandemi? Herrrgyd

     Mamman kan väl bestämma själv

      Mamman kan absolut bestämma själv, det är inte det jag ifrågasätter. Men ur en dotters perspektiv känns det extremt konstigt att ens tänka tanken på att utsätta sin mamma för en sån risk under en pandemi, eftersom det är dottern som står för resan. Förstår du tänket?

   Gissar att mamman fick följa med som barnvakt.

  Jag tror bara hon och familjen är snyggare än alla andra stackarna därför väljer hotellet ha med det

  Men oj! Snyggare än alla stackare?! Stackars dig känner jag.?

  Jag förstår inte varför de inte bara kan utnyttja sitt fina nya landställe?! De var på Maldiverna i februari/mars? Det känns lite som att de tänker att restriktionerna inte angår dem. Och om man bortser från Covid, hur klimatvänligt är det att dra till Maldiverna? Känns som att det var noll tanke bakom detta. Märkligt ändå att de lyckats få med så många andra dit?

  Också tappat all respekt för henne.. inget konsekvenstänk, ego, tänker bara på sina bilder..kosta vad det kosta vill, bara hon får fina gravidbilder på Maldiverna. Kommer aldrig tro på nåt hon säger framöver. Usch

  Höggravid men fortfarande mån om att puta med aschlet för att få till tigh gap, hur sjukt är inte det. Får bara sorliga vibbar av alla påklisrrade leenden och inövade poser, usch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *