Diskutera med Bingo Rimér

Bingo Rimér öppnar upp och vill diskutera Covid-19 och restriktioner med sina följare.
Han vill åka till Marbella och undrar om det är okej om han följer spanska restriktioner och inte träffar någon som är i någon riskgrupp.
Det finn väl egentligen bara en sak som han och jag är riktigt överens om och det handlar inte så mycket om hans resa alls egentligen:

Och Katrin kan man ju inte riktgt lita på längre. Hon säger nya saker till mig varje dag om olika saker och hon har alltid rätt även när hon har fel. ?? // Bingo Rimér

Nä, Katrin kan man nog inte lita på, och har du av någon outgrundlig anledning missat anledningen till det så kommer den här igen:

Vad tycker du om Bingos resonemang?
Bra eller bajsmacka?
Logiskt eller bara ett sätt att rättfärdiga resande, nu när pandemin fått ny fart?

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har en ärlig fråga Camilla, har du någon sorts (betalt) samarbete med FOHM eller någon annan part för att skriva om Covid hela tiden?

   Men så märklig fråga? Det är ju det det mesta av vårt liv och samhälle kretsar runt nuförtiden, så att Bloggbevakning skriver om coronarelaterade ämnen är ju inte konstigt för fem öre.

   Mer underligt om det inte togs upp, speciellt som bloggare/influencers skriver om sådant mest hela tiden.

    Frågan är varför våra liv kretsar runt det?

    Våra liv kretsar ju kring restriktionerna, hade det inte varit för dom så hade våra liv kretsat runt det här lika lite som våra liv kretsar runt säsongsinfluensan, eller runt cancer.

     Den här sjukdomen är helt ny och bör tas på största allvar!! Och nej, det är inte som en ”vanlig influensa”. Jag blev sjuk i mars, och är fortfarande dålig, trots att jag har antikroppar. Vi är hundratusentals som är långtidssjuka i detta HELVETE och läkarna vet inte vad dom ska göra….

      Herre gud är du fortfarande dålig! Du glr mig förskräckt, för jag har Corona nu och har haft det sen 1 aug. Jag bli bli helt frisk nu , jag orkar inte med att vara jöttesjuk längre. Vilka symtom har du fortfarande? Hur mår du nu ?

       Jag har fortfarande kvar enorm utmattning samt andningssvårigheter, om jag tar en promenad ( ca en kilometer) så måste jag vila i två timmar. Känselbortfall kommer och går, olika ställen på kroppen. Hosta och huvudvärk till och från…Min läkare säger att det kan ta upp till ett år, kanske längre att bli frisk. Dom vet ju inte säkert…

        Usch, låter som i början av slutet på en utmattning. Hoppas du mår bättre snart ❤️

         Tack!❣️

        Krya på dig! ???❤ Tack för ditt svar .
        1 år eller mer , fy vad hemskt, det är ju så länge !!

         Tack❣️

       * vill bli

     Skillnaden medan covid och cancer är att cancer inte smittar och sprider sig som en löpeld över länders befolkning. En annan skillnad är att vi normalt har kapacitet att vårda människor som drabbas av cancer och influenca. Om vi låter covid löpa fritt och utan restriktioner har vi inte bara kapacitetsbrist för covidpatienter, utan även för cancer och influensasjuka . Googla vårdskuld.

     Snälla…problem försvinner inte för att du inte har lust att se dem.

    Jag ska vara öppen och säga att det kan vara så att den här sjukdomen är det största som hänt någonsin, och att alla restriktioner är helt rätt, men det kan _också_ vara så att dom är extremt överdrivna, att restriktioner och lockdowns kostar fler liv än pandemin, och då har ju den här bloggen ställt sig på fel sida av historien på ett rätt anmärkningsvärt sätt.

    Så Camilla får gärna svara på min fråga.

     Det känns som du har monterat foliehattar hela natten.

     En enkel fråga: vem kan i efterhand veta (förutom du då alltså!!) att fler dog pga av sviterna av åtgärder än vad som skulle ha väntats dö på grund av sjukdomen om inga åtgärder vidtogs?

      Jag är helt övertygad om att vi rätt unisont kommer protestera mot lockdowns och restriktioner om en inte allt för avlägsen framtid.

      Vänta bara tills människor inte kan betala sin hyra, blir av med sina bostäder, jobb, osv.

      Men sen har du såklart rätt i att människor som är för restriktioner, eftersom restriktionerna infördes, alltid kommer kunna hävda att det hade varit ännu mycket värre utan dom restriktionerna, och det finns ingen möjlighet att kontrollera det eftersom vi står inför det faktumet.

       Det hoppas jag verkligen inte, det är det mest korkade man kan göra. Blir väldigt förbryllad och uppgiven när jag ser folk i andra länder samlas i mängder för att göra detta. Suck liksom.

        Nej du har rätt, vi litar blint på stat/myndigheter och gör precis som dom säger till oss, det har historiskt aldrig gått fel..

         De flesta här inne verkar lita blint på etablerad media så det är nog tyvärr få som ens är öppna för en diskussion.

         Det har historiskt sett gått väldigt fel när människor istället för att lita på vetenskapen vänt sig till alternativa kunskapskällor (läs: religion, skitsnack, foliehattar, lyckosökare).

         Tror du får gå tillbaka till din ”jorden är platt” samt ”antivaccin” sida och hålla dig där.

          Varför skriver du inte med ditt eget namn, Trh? Varför envisas du alltid med att använda samma manér när du låtsas vara nån annan (inkl. en massa tummar upp för dina egna kommentarer)?

           Tror inte det är Thr. Med tanke på att du också skriver under ”anonym” så är det verkligen att kasta Sten…

           Sluta tönta dig med att försöka identifiera andra kommentatorer. Och skaffa dig ett eget nick så vi andra kan undvika att diskutera med dig eftersom du inte bara uppvisar stalkertendenser utan även verkar vara en idiot.

           Det är inte Trh, det är Al, ibland skriver jag från mobil och ibland dator och orkar inte ändra, av ngn anledning försvinner ibland mitt alias som förval.
           Ber om ursäkt för det.
           Jag har skrivit
           Anonym 08:28 samt Anonym 06:25

         Men herregud. Ibland bör man göra det, göra som de säger. Det är inte nån förintelse det handlar om, de försöker skydda oss. Men då blir folk sura och ska protestera? För de vet bättre än experterna?

        Lyssna på Joe Rogan avsnittet med Edward Snowden så kanske det öppnar dina ögon lite angående avlyssning, goverment Control osv. Sånna där foliehatt saker som i alla högsta grad påverkar dina rättigheter i framtiden!

       Tror du att Corona bryr sig om du protesterar, snarare sprids det ännu snabbare när folk trängs på gatorna. Vad är det du inte förstår när du hör ordet pandemi?

        That Lady. Vad trevlig du verkar. Och snarare så att du Trh som är lätt att känna igen, så även som ” That Lady” Varför använder inte du bara ETT nick ( TRH) istället för 4011stycken??!! Så man enklare kan scrolla förbi all skit du skriver…

         Tack men jag vill gärna tro att jag inte misshandlar det svenska språket lika illa som TRH. Och vad är din besatthet med att hitta Trh? Det här är bloggbevakning, inte ”hitta Waldo”.
         Om du dessutom påverkas så starkt av din paranoia så tror jag det finns vettig hjälp att få. Av vården. Så skriv loss på 1177.se istället.

          Trh du bara låtsas skriva som en kratta och det då under det nicket. Tack för rådet, men det är inte något som behövs. Jag är däremot sjukt smart och det stör individer som lever i lögn, bluff och båg.

           Haha, här har du faktiskt en poäng. Jag kan skriva bättre än jag gör på bloggar. Jag bara orkar inte. ?

           Men ang allt annat har du fel. ??

       Hur kan det vara så svårt att följa restriktioner i Sverige?! Titta på grannlandet Finland. De har under 18.000 konstaterat smittade, Sverige har lite på 146.000 smittade. När smittan blossar upp i Finland i nåt visst område skärper man restriktionerna några veckor och på så sätt stryper vidare smitta snabbt. Man har precis som i Sverige, handtvätt, håller avstånd, hostar och nyser i armvecket osv..i områden där smittan är i accelerationsfas har man skärpta restriktioner vad gäller antal personer som får träffas inomhus etc..Dessutom skall munskydd användas för personer över 15. Jag vågar påstå att man i Finland också önskar fika, träffa släkt o vänner, ordna middagar, shoppa, gå på nattklubbar whatever.
       Men där tycks man kunna stå emot detta och hålla smittan lägre, betydligt lägre. Sjukvården överbelastas således inte och man kan ge god vård till de som blir kritiskt sjuka i covid-19 och därmed också hålla dödsantalen låga.
       Varför klarar inte Sverige detsamma? Vi kan ju även se att Norge klarar sig betydligt bättre här.
       Är vi så mycket mer egoistiska här?
       Lika jädrans tröttsamt måste detta ju vara i grannländerna? Men det är trots allt en pandemi..

        Svenskar har skygglappar och tänker inte längre än på sig själva.

        Jag jobbar i en butik. Denna helgen när de nya råden från FHM kommit hade vi FLER kunder än en normal lördag. Hela familjer kom och handlade, pensionärer, ALLA… samtidigt. Och de stod i små grupper och snackade som vanligt. Började faktiskt tänka att det kanske är JAG som är en idiot…? Jag som inte träffat min familj sen januari, jag som inte kramat mina svärisar, jag som inte varit på restaurang, jag som handlar mat mitt på dagen en vardag….?
        Känns som att det lilla jag gör hjälper INGEN annan än kanske mig själv och min man, eftersom smittan lever hej villt ändå.

        Mvh Uppgiven

        Jag tror att det är för att svenskar är otroligt privilegierade och även lite egoistiska. Jag bor själv inte i Sverige just nu och jag tyckte i våras att Sveriges strategi var rätt. Men blir väldigt förvånad över mina vänners resonemang just nu som bor i Stockholm och Göteborg. När jag frågat hur det känns angående de nya restriktionerna får jag svar att det beror på hur man tolkar dem, att de inte går att följa, att de inte vet vad de ska hitta på om de inte kan gå och shoppa en helg med barnen etc. Lyssnade även på systrarna delers pod där Michaela (som jag gillar) säger till Janni hur jobbigt det är och att hon vill göra och gör saker ändå och då har janni levt med restriktioner i Monaco och Marabella nästan hela tiden. Tycker det är lite komiskt hur svenskar resonerar när resten av Europa har klarat av att i princip vara inlåsta.

        Sverige har inte varit med om några krig i mannaminne och därför tror svenskarna att de vet allt och att friheten är att bara se till att ens ego mår bra. Att ställa upp för landet har man inte lärt sig

     Hej,
     Nej, jag har varken något samarbete med dem, inte heller har jag ombetts skriva om pandemin.
     Dock är covid-19 något som genomsyrar hela vårt samhälle och styr då även vad influeners gör och publicerar så om jag skulle ha en ”pandemifri blogg” så skulle det inte vara många influencers kvar att skriva om.

     🙂

      Skitbra att du tar upp covid! Särskilt till ”influencergenerationen” där en del liksom TS verkar vara av uppfattningen att det värsta som händer just nu är deras egna ”restriktioner.” Det skadar garanterat inte belysa vilka effekterna är.

   Det är ju den viktigaste samhällsfrågan just nu. Har du missat det?

    Håller med, den här bloggen har ju faktiskt inriktning viktiga samhällsfrågor så helt rätt att fokusera på Covid-19.

     Pandemin påverkar också influensers och därmed pratar även dom mer om corona, därav kommer denna blogg också handla mer om corona än tidigare. Ibland får man tänka längre än näsan räcker.

   Vad vissa verkar ha svårt att förstå att vi upplever något som våra barnbarn och barnbarnsbarn kommer att läsa om i skolan om hundra år. På samma sätt som vi alla har lärt oss om Spanska sjukan i skolan kommer Covid-19 pandemin vara en självklar del av historieböckerna i framtiden.

    Våra barnbarn lär ju få ta konsekvenserna av den ekonomiska kollaps covid har satt vårt samhälle i. De behöver inte läsa om det i historieböckerna, de kommer i alla högsta grad leva i efterdyningarna.

    Vi som lever idag lär inte leva när ekonomin återhämtar sig.

     Lever vi i efterdyningarna av börskraschen 1929? Jag tror du underskattar de långsiktiga effekterna av den här nedgången.

      Någon slog en klubba på en gunghäst för hundra år sedan och sedan dess har det bara varit käbbel.

    Om det ens kommer att finnas några människor kvar på jorden.

   Antar att det skrivs om Covid 19 eftersom hela världen befinner sig i en pandemi som kantas av smittade som blir sjuka och massor av människor dör. Man kan ju försöka att leva livet utan att ta del av det och då är det kanske svårt att förstå att andra människor har ett annat intresse. Önskar att fler verkligen följde med i den samhällsdebatt som finns i alla former.

  Men allt han säger är ju så galet. Hur kan man ens överväga/försvara en resa utomlands? Om man gör det då har man ju uppenbarligen inte förstått allvaret. Ja man FÅR resa, men varför ska man?

  När Adam Alsing gick bort trodde jag kändisarna skulle fatta att vem som helst kan drabbas hårt, men nu är det tydligen glömt.

   Exakt ⬆️⬆️

   Det är inte längre riskgrupper som är I fara, ALLA är i fara… se nu bara på alla utbrott i skolor osv…

    Jag bor i Spanien, och det för mig upprörd att Bingo (och andra) verkar se på Spanien som en ”tillflyktsort” nu under tuffa tider. För jag antar att han vill kunna bada lite pool, gå till stranden, sitta på uteservering i solen? Uppleva lite av ”det goda livet?”
    Men guess what – väldigt få av oss som bor här lever det goda livet just nu.
    Staden jag bor i gick just in i lockdown igen. Igår stängde alla barer, restauranger och köpcentrum på obestämd tid och vi har utegångsförbud mellan klockan 22.00 – 07.00.
    Det är stressande i sig att veta att man bor i ett land som toppar listan av dödlighet i Europa tillsammans med Tjeckien och Bulgarien. Även om folket här vidhåller att vi har bra sjukvård så känns det skrämmande. Jag tänker dagligen på alla gamla ”apparater” på sjukhusen här, på den låga standarden jag upplevde när jag låg inne på sjukhus vid ett annat tillfälle. Jag är så rädd för att bli sjuk här. Jag vill inte att Bingo eller andra turister skall komma hit och möjligen belasta vårt redan väldigt anstränga sjukhussystem, det gör mig rädd.

     Känner med dig till 100%.
     Bor själv i Frankrike, så upplever också detta med karantän och restriktioner. Visst är det jobbigt, men det är ju för allas bästa.
     Sjukhuset närmast mig….där är kylen redan proppfull med avlidna och personalen har inte slutat kämpa sen i februari utan att ha fått vila upp sig. För för dem har det aldrig blivit lugnare.
     Enligt en bekant är det värre nu än under första vågen, då nu är det många i 40-60 års åldern som är utsatta.

     Nä, de som bor i Sverige får sluta klaga och säga att livet är så jobbigt för dem just nu…. Titta längre bort än vad näsan räcker…

     * det är upprördares för mig att se
     Skulle det såklart stå

      Men gud autocorrect give me a break ? *** DET ÄR UPPRÖRANDE FÖR MIG ATT SE

     Håller med dig i allt. Bor också i Spanien. Staden jag bor i gick in i lockdown i fredags 🙁

    Kollar man statistik så är inte covid så farligt faktiskt.

     Kollar man med dom som har haft det så verkar covid jättehemskt faktiskt.

     Men om den fått härja fritt utan restriktioner vad hade hänt då?! Med sjukvården tex?! Den vanliga influensan har ju inte skickat så många till Iva och då har den ju oftast fått stort svängrum att smitta runt.

     Anonym källa: ”Döden är inte så farlig faktiskt”.

   Och då försöker dem argumentera att Adam var överviktig men lätt övervikt är inte en risk grupp grövre fetma är , Adam Alsing hade gått ner mycket i vikt han borde verkligen inte dött av en ”influensa” att bingo helt förnekar att han kan få en allvarlig sjukdom av detta är hemskt

  Jag tycker personligen att alla som reser i dessa tider är dumma i huvudet. Speciellt alla influensers som lägger ut flera bilder om dagen från solen och då därmed dessutom marknadsför resande mitt under en pågående pandemi OCH klimatkris.
  Det finns inga ursäkter för det.
  Däremot kan jag förstå att Bingo längtar efter Julia och såklart vill träffa henne.
  Kenza ska vi inte ens prata om… Alltså usch så oansvarigt mot samhället, sitt barn och sitt ofödda barn att resa under en pågående pandemi… För att hon vill ha blått vatten och en miljon fina gravidbilder från Maldiverna. Hon är ju största hycklaren.

   Till Maldiverna gäller ju dessutom UDs reseavrådan…

    Ja herregud. Ska hon bemöta någon kritik för detta? Det är bland det sjukaste att resa och dessutom DIT.
    Jag reste en del innan pandemin (även med tåg inom europa), men skulle ALDRIG göra det nu och aldrig någonsin med mitt barn. Tycker inte att det är ett friskt beteende utan höjden av egoism.

     Kommer vara tystnad.. och lite mer samarbeten inspelade därifrån.
     Hur kunde man glömma Chimi eyewear, självklart ett samarbete med detta uttjatade företag inspelat på Maldiverna ??‍♀️

      Hur kan man vilja ha ett så ytligt jobb?

     Grejen med Kenza är att hon ju uppenbarligen inte bryr sig det minsta. Förstår inte varför folk vill ha ej respons från henne när det ändå bara kommer vara tomma ord?

   På Maldiverna finns det dessutom zikavirus.

  Paow meddelar att hon ska åka till Turkiet igen och operera näsan (igen) Lugna ner sig med operationerna flicka lilla!!

   Tror hon har blivit beroende med tanke på hur mycket bättre hon ser ut nu. Och ja… det enda hon bryr sig om är ju hur hon ser ut och att dricka alkohol.

    Bättre? Jesus, du behöver glasögon!

   Ska göra näsan ”mindre” ? och ger rabattkod till kliniken ?

   Ja varför inte, hon har ju ändå inget vettigt att göra på dagarna. Varför inte ta lite sms-lån och åka utomlands och operera sig lite ?‍♀️ Mitt under en pandemi dessutom.

    Hon får det väl sponsrat. Kommer se ut som kattkvinnan till slut. Dessa mininäsor a la Rebecca Stella är ju hiskeliga.

   Skall man göra ny op så nära inpå den gamla?! Var den ett misslyckande?!

  Han: ”försöker anpassa mig efter Katrin, FHM, ….”

  Katrin kommer alltså FÖRST 🙂 🙂

  Förstår att hans hjärna slår frivolter och mår illa av allt snurrigt om han försöker anpassa sig efter Katrin…..

  Lycka till.

   Inte för att vara den men, hur tror ni Bingos liv skulle se ut om han inte valde Katrin först .. det gäller att välja sina strider, typ..

    Vänta här nu, sätter inte _alla_ sin partner före FHM/Regnell?

    Hur har Sverige blivit så här indoktrinerat..

     *Tegnell

     Hoppas du är ironisk.

     Eftersom inlägget åsyftade hur man skall förhålla sig kring corona så anser jag att ALLA borde sätta vad FHM ger för råd kring smitt hantering framför sin partners råd.
     Så till vida man inte vet och kan allt bättre än alla andra (vilket verkar var fallet med vissa här i tråden…)

      Ja, hen är ironisk..

       Nä hen feltolkar, möjligen med flit.

   Den där Karin ska man inte lyssna på

   Ingenstans i inlägget står det att det skulle vara någon slags rangordning. Han listar bara saker han måste ANPASSA sig till. Och det är klart att han, tyvärr kanske, måste anpassa sig efter en kvinna som han har två barn med om de över skilda liv och har olika åsikter om hur man lever i en pandemi. Han kan ju inte ta barnen ifrån henne och isolera sig och dem även om han så skulle vilja.

  Nu ska paow operera sin näsa igen, och delar rabattkod för operationer utomlands.
  Kan hon bara dra något gammalt över sig??
  Panik.

   Lol

   Men WT kan man ej bli.

  En sak jag undrar är hur ni som ropar efter en lockdown här i Sverige ställer er till att det inte verkar fungera? För några dagar sen var det tre, fyra stycken som skrev att de satt i lockdown i olika städer i England, ett av de länder som nu ökar allra mest i antal nya fall. Ni som vill ha lockdown i Sverige – vad tänker ni att det ska ha för effekt?

   Vem ropar efter lockdown i Sverige? Förutom Katrin då

    Ganska många utav läsarna här baserat på kommentarer till inlägg kring corona och Öppet spår.

     Det har jag inte sett. Däremot har jag sett många som är angelägna om att vi gemensamt följer de restriktioner som redan är på plats. Det är en annan sak än lockdown, eller hur?

      None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free..

      Det du säger är alltså att om vi följer rekommendationerna ”frivilligt” så behöver vi inte tvingas till det?

      Det har du ju rätt i.

       Fast även om du följer fem råd sånär det ingen lockdown

    Jag tror inte folk här är ute efter en lockdown men en regering som inte bara kastar ur sig lösa rekommendationer utan gjort något för att på riktigt kontrollera smittspridningen. Det finns ett mellanting mellan lockdown och ”rekommendationer”

     Särskilt när man ser på de väldigt låga dödstalen i Norge, Finland och Danmark. Siffrorna talar för sig själva och det är extremt sorgligt att Sverige inte följde i Norges fotspår och arbetade aktivt mot den här smittan med exempelvis stängda gränser, böter för folk som vistades ute sjuka, karantän efter resa, tillräckliga tester (herregud vi hade inga tester på månader). Osv… finns inget annat att säga än att Sverige misslyckats totalt:

   Känner samma men samtidigt försöker väl människor greppa efter halmstrån. Vad alla länder än försöker med så är det ingenting som tycks hjälpa.

   Lockdown i England och övriga länder: hjälper inte
   Krav på munskydd som i Polen: hjälper inte
   Försöka skapa flockimmunitet som här i Sverige: hjälper inte

    Singapore har klarat sig ypperligt i sin strategi. Under 30 döda totalt och har legat på under 10 fall per dag sen juli, oftast noll spridning i samhället, bara folk från utlandet i sin hotellkarantän som stått för dagliga smittotal.

   Lockdownen i uk har ju inte gett effekt än eftersom det är 2-3v fördröjning i smittan, så om det fungerar eller ej har vi ju inte sett denna hösten. Däremot gav det effekt i våras och smittspridningen avtog, så att säga att det inte ger effekt är nog inkorrekt.

    Smittspridningen avtog ju här i Sverige senti våras och under sommaren också, förmodligen på grund av mer naturliga orsaker (som att virus smittar mindre i värme) än att svenskar började bete sig annorlunda.

    Lockdown i England, inte UK. Inte samma sak :))

     Nej, det vet jag. Hade inte koll på om det var bara England eller hela uk som hade lockdown nu.

   Men haha alltså, England har varit i lockdown sedan i torsdags, det är klart det tar längre än så innan man ser effekt? Klart en lockdown förbättrar läget, det säger ju sig självt att smittan inte sprider sig lika mycket när folk bara sitter hemma. Sen att det är skit för ekonomin är ju en annan sak.

   Här i Skottland får vi inte träffas inomhus sen någon vecka och våra siffror har legat jämt runt 1000 per dag ett tag nu, tycker det är någonting man borde överväga i Sverige!

    Jo, men det är ju inte första gången det införs en lockdown. Om man efter att ha haft lockdown ändå får smittan tillbaka i den enorma våg som man nu verkar ha fått så fungerar ju inte principen lockdown i det långa loppet.

     De hade ju inte lockdown när smittan kom tillbaka, då levde de ju hyfsat normalt. Eller vad menar du? Att smittan magiskt skulle försvinna för alltid för att man har lockdown en period?

      Men man kan ju inte ha lockdown för evigt. Någon gång måste man ju ta bort den och om smittan då sprids lika mycket igen är det ju ingen poäng med lockdown. Då ger den ju en respit bara och absolut ingen lösning.

    Har hört att folk är mer avslappnade kring lockdown i England den här gången. Syns att fler är ute och rör sig och träffas ändå. Människor är sociala djur och orkar inte vara ensamma i längden.

   De flesta vill nog slippa en lockdown. Men många skiter i rekommendationer och bara måste gå och nöjesshoppa/fika/festa eller whatever. När jag ser dessa idioter då tycker jag faktiskt att det kanske inte är så dumt med lockdown ett pat veckor.

   Folk verkar inte fatta att det ända lockdown kan göra är att skjuta upp smitta till framtiden. En plattad kurva blir ju en kurva som pågår längre. De enda länderna där en lockdown kan funka är i diktaturer som Kina. Kina satte ju tex upp överbevakningskameror i människors hem och spikade igen människors ytterdörrar. Känns som media skruvat upp människors rädsla och hysteri. Covid är farligt för riskgrupper och gamla. Men att tappa det stora perspektivet med andra viktiga faktorer som ekonomi, barnens framtid, andra sjukdomar och demokrati kommer drabba oss hårt. Tror fler människor kommer dö i längden av lockdown. Inget land har fått bättre folkhälsa av sämre ekonomi.

  Är det bara jag som inte det hans inlägg som är inbäddat? Står att han är privat och man bara ser om man följer honom.
  Inte så smart.

   Inte så smart? Vad? Vem? Bingo eller Camilla?

   Förstår inte heller logiken hos offentliga människor som har privata konton?

   Tror dom vill minska antalet stalkers, vill man se vad dom lägger ut får man följa dom. Otroligt fånigt.

    Nej. De vill tvinga de personer som bara går in då och då för att titta utan att följa till att börja följa..

   Tror de får fler följare på det sättet.

  Kics: inte så smart av Camilla tänkte jag mest. Man måste väl inte följa alla kändisar för att kunna förstå inlägg här.

  Också konstigt att ha privat kanske, om man vill tjäna pengar på sitt konto. Men det är en annan sak.

   Jag kan inte heller se hans inlägg, men läser man texten tycker jag man förstår rätt bra ändå vad det handlar om.

  Hej! Jag svarade på coronainlägget med influencers tidigare men min kommentar togs av någon anledning ner? Jag försöker igen eftersom precis samma sak gäller Bingo som de övriga influencerna och många vanlisar. Problemet ligger ursprungligen i Sveriges och Tegnells coronastrategi. Jag är öht inte förvånad att folk har noll respekt och förståelse för pandemisituationen när svenska myndigheter från start tonat ner viruset. Rekommendationer och uppmuntringar funkar helt enkelt inte. Den dagen allt stängs ner är den dagen folk inte kommer (kunna) fortsätta leva på som vanligt. Så är det bara. Så tills det händer kan vi bara stå och titta på när sjukhusen och IVA fylls de kommande veckorna ovh månaderna 🙁

   Folk kommer att fatta när julhelgen kommer och smittan är skyhög. Kanske ligger någons föräldrar på dödsbädden eller så har man insjuknat själv. Då kommer alla som gått omkring och levt sitt normala liv att gråta ut i media över hur otäckt allt är och att julen är förstörd. Alla ni som tror att man kan gå genom livet utan att bry sig, ta er tid och följ med på vad som sker i världen.

    Kanske finns det inte plats på IVA och sjukhusen vid jul. Föräldrarna ligger hemma och dör 🙁

  Hur kan folk tro att Corona ska minska i Sverige, överallt ser man folk mingla, handla, ha kalas, resa och shoppa i Ullared och storstäder m.m…
  Jag bor på landet och handlar max en gång i veckan väldigt tidigt på morgonen för att minska trängsel, men arbetskamrater och bekanta planerar resor och annat som om vi inte har en pandemi i välrlden.

  Säger man till folk att dom står för nära i kön i affären hånskrattar dom och kommer ännu närmare, speciellt de som är 70 plus.

  Men blir sedan någon sjuk så tror dom att vården ska specialbehandla dom, det klagas och gnälls på att ingen vill hjälpa en (Anna Book) eller att dom inte får hjälp trots att dom betalar hög skatt (influensers i allmänhet).
  Dom verkar inte fatta att Coronavården trycker undan andra sjuka från att få sina operationer och behandlingar, kan Bingos resa vara viktigare än att kvinnor får göra cellprov eller mammografi eller andra viktiga undersökningar som får stå på undantag?

  Om du följer folkhälsomyndigheten, tack! Men vet du med dig att du inte gör det klaga inte när det drabbar dig eller dina anhöriga.
  Ditt val kan göra att andra dör i t.ex cancer p.g.a att dom inte får hjälp i tid.

   Tips: ha alltid kundvagnen efter dig i kassakön för att hindra den bakomvarande från att flåsa dig i nacken.

    Ooooh smart, brukar inte ha vagn men ska ställa korgen bakom mig ?

     Jag brukar ställa korgen lite strategiskt bakom mig, men häromdagen när jag hade plockat ut grejer ur ett skåp och stod lite böjd för att lägga det i korgen, kom det en snubbe(40-ish) och sträckte sig över mig och plockade ut det han ville ha.
     Jag bara:
     ”Ursäkta, vad gör du?!”
     Han: ”Vadå?”
     Jag: ”Men vi ska ju hålla avstånd”
     Han: ”Amen du tog sån plats med din korg och allt”.
     Alltså allt hans jävla dregel regnade ner över mig! Tack för den Coronan liksom.

   Jobbar i matbutik i Stockholm och måste säga att dom som är värst är äldre människor. Hostar öppet /rakt ut, går nära, pressar sig fram osv osv.’

    Samma här, dom verkar inte bry sig. Dom samlas i klungor och pratar som inget hänt.

   Måste säga att just köandet är det som folk klarar av… tycker det varit en mer avslappnad miljö i affärerna i år och i köer och folk knör och hetsar inte lika mycket.
   Dock finns det många som utöver det lever på ungefär som vanligt och folk tar det definitivt inte lika seriöst som de där första månaderna i våras.

  Vet inte om han försöker provocera eller om han faktiskt är så, förlåt men dum..? Sedan i mars har det varit presskonferenser var och varannan dag, på nyheterna har det handlat om Corona varje dag. FoHM, 1177, krisinformation.se, UD m.m. har ”promotat” sina hemsidor sedan start för att människor ska veta var de ska finna information. Hur kan han ha missat det? Eller tror han på riktigt att Katrin och Instagram är bra källor? Så trött på vuxna människor som anser att restriktionerna är ”luddiga och otydliga”. Ta ditt ansvar och se till andra människor utanför dig själv någon gång. Inte ens under dessa tre veckor verkar vissa kunna hålla sig hemma/träffa så få människor som möjligt. Vad krävs egentligen för att få dem att förstå allvaret?

   Precis.
   Alla information som inte stämmer med vad JAG VILL!!!! är luddig och svår att begripa.

   Människor vill ALLTID hitta genvägar, ursäkter, bortförklaringar etc etc.

   Jag förstod inte heller om han verkligen var så dum som texten gav sken av. Det här med att ”aldrig träffar folk i riskgrupper”, hur vet han det? Frågar han människor om de har en kroniskt lever-eller njursjukdom, diabetes osv? Jag själv är i riskgrupp pga. 2 diagnoser som FHM listar. Jag är en fullt fungerade ung människa. Det syns inte att jag har dessa sjukdomar, men folk som honom utsätter mig för livsfara. Jag kan bara göra mitt bästa genom att arbeta hemifrån. Inga restaurangbesök, krogen, bio osv sedan mars. Blir så less på personer som inte förstår.

  OT
  Egoina får en kommentar om hur lite mat hon har på tallriken och blir ”ledsen” över att folk bryr sig om sådant. Men hon får ju ALLTID kommentarer om hur orimligt lite mat hon har på tallriken , nästan varje gång hon lägger ut en bild – för att det alltid är extremt lite. Om det nu är så jobbigt och ledsamt med sådana kommentarer, sluta lägg upp bilder på tallrikar som 100% triggar någon som har/haft en ätstörning. Simple as that.
  (Syftar på risotton i senaste inlägget och kommentarer under detta)

   Ser ju helt normalt ut?!

    Hennes senaste tallrik: 9 cookies.

     Eller kakor?

   Men hur fan orkar man analysera någons tallrik!?!?

   Men snälla? Som att man vet hur mycket en person äter utifrån en bild? Hon kanske äter många mellanmål eller snacks eller på annat sätt får i sig det hon behöver. Jag har också en ätstörning men man måste inse att alla är olika och har olika behov, samt att det man ser på nätet inte visar hela verkligheten. Folk kommer alltid triggas av olika saker, man får jobba på sig själv och sina osäkerheter för att komma ur det.

   Men snälla finns det nånting som egoina inte tar illa upp av? Mest kränkta influencer nånsin

    Det var ju inte hon som blev kränkt från början, var en läsare. Klart hon får bemöta det då.

   Nej jag tycker snarare den som kommenterade var helt dum i huvudet. Om man blir triggad på ett foto av någons middag och mår psykiskt dåligt av det så behöver man lägga bort sin mobiltelefon och söka vård. Folk blir ju tamejfan triggade av vad som helst idag? Men ska vi nu ”analysera” hur Egoinas äter så tycker jag hon verkar äta som gemene man gör idag? Ingen bantning men heller inte så att hon svullar i sig pizza och munkar 5 ggr/vecka. Det är väl rätt befriande att se med tanke på alla andra magra flunsor som bakom kulisserna erkänner de inte ens äter det de beställt in på restaurang.

   Kan hålla med om att det är en liten portion men känns onödigt att kommentera. Vad förväntar man sig om man hänger på hennes blogg och vet att man blir triggad av hennes små portioner, att hon ska lägga upp mer mat på tallriken? Dock känns det också onödigt av henne att göra en grej av att hon blir ledsen av sådana kommentarer.

  Jag struntar i vad s k kändisar tycker om Corona. För oftast är det så dumma ursäkter för att kunna resa eller festa så man tror inte det är sant.

  Bingo orkar inte. De träffar Katrins mamma på fest (trots riskgrupp) och han dejtar och ligger runt på Tinder och reser. Han tror kanske att han försöker men han orkar inte. Liksom många andra (utom här i kommentarsfältet när många är heeelt perfekta!).

  Hoppas vaccin kommer snart nu när folk fan inte gör annat än snackar om hur perfekta de själva är men pekar finger åt andra. Stämningen börjar bli riktigt otrevlig. Den skrämmer mig mer än Coronan just nu.

   På vilket vi upplever du att andra människor är ”perfekta” och ”pekar finger” ?

   OM alla försökte vara en del av lösningen i stället för problemet så hade det varit mycket enklare.
   Att påstå att strategin Sverige gått ut med inte fungerar pga strategin per se och att vi borde göra annorlunda är helt befängt.

   Vi VET INTE om strategin fungerar, för den efterlevs inte!!

    Jag känner väldigt få (ingen) som orkar efterleva allt… Jag har ett stort nätverk av högutbildade personer i Stockholms innerstad jag refererar till.
    Alla har sin förklaring till varför de gör si eller såoch vad de största farorna är (jag tror också att många på riktigt tror att de efterföljer riktlinjerna bättre än de faktiskt gör, precis som folk överdriver hur mycket de t ex tränar i enkät-undersökningar).
    En del tror att det farligaste i världen är att åka kommunalt men att sitta på jobbet i trånga möten och landskap gör de medan de ”fördömer” de som åker kommunalt (deras övertygelse om att ”göra rätt”). Man går på AW som börjar med avstånd och slutar nära pga alkohol ”men det är ändå folk man jobbar med”.
    Man går på gymet för ”jag har tänkt köpa gymkort 6 månader och nu har jag fan gjort det och då ska jag träna”. Man åker till köpcentrum och ”ska bara” köpa några saker och ”försöker hålla avstånd”. Man planerar att fira Jul med bara 10 X 10 personer i två omgångar istället för 20 tillsammans (logiken här? Någon?). Man går på för trånga restauranger och skyller på restaurangen istället för att bara gå när man märker att det är trångt.

    Min bild är att alla hittat ”sitt sätt” där bilden är att den stämmer med rekommendationerna fast det kanske inte är så… Men sen klagar man på ALLA som inte gör som man själv och det sätt man själv har. Jag har hamnat i konflikt med en vän som är ”bättre än mig” för att hon jobbat hemma fler dagar. Det kanske hon är? Men hon går på gym nu. Och på min arbetsplats har noll spridning skett på jobbet. Vad är rätt? Vi gör båda ”fel”. Men man försvarar som sagt sitt sätt…

    Lösningen? Vet ej…

     Vad har högutbildade människor med saker och göra eller inte? Fun fact: även folk utan utbildning kan följa instruktioner och tänka själva. Jag är själv högutbildad och bor i Stockholm (vad nu det har med saken att göra) och jag känner inte igen mig ett dugg i de exempel du ger. Jag har inte varit på gymmet sen i februari, inte heller åkt kollektivtrafik, inte träffat människor utanför min innersta krets, jobbat hemifrån, handlat en gång i veckan på tider då det är tomt i affären m.m. Även om du inte tror det så finns det folk som faktiskt följer rekommendationerna utan att komma med ursäkter som passar sin egen agenda.

      Och detta skriver jag inte för att ”verka duktig”, utan för att vissa verkar tro att även de som följer rekommendationerna ljuger och egentligen inte följer dom så bra.

      Jag ville bara vara tydlig med vad jag refererade till. Och jag känner några som du. Skulle uppskatta dem till att vara 5 personer på min arbetsplats där det arbetar 100… Kanske är högutbildade sämre på att följa råden för att de ”tänker själva” i för hög grad… 😉 ?

      Jag ogillar också när man delar upp det i högutbildade och lågutbildade och enligt min högst ovetenskapliga spaning som baseras på arbetskamrater, barnens tonårskompisar och klasskompisar och annat löst folk runt mig så är det no frikkin skillnad på hög- eller lågutbildad! Det levs loppan oavsett utbildningsnivå.

      Men de flesta högutbildade i min omgivning har lättare för att hålla på restriktionerna då de åker egen bil och inte kommunalt (precis som jag själv, har åkt kommunalt en gång på 8 månader), kan jobba hemifrån och kan välja att handla när det är som minst folk i mataffären, beställer mer online m.m.

      Däremot var det flera som åkte till sina bostäder i Spanien på höstlovet och lite andra sådana saker som sticker i andras ögon.

       L8 skrev väl högutbildade för att markera att även människor som ”ska” vara smarta fallerar.

   Tycker att det är bra att detta lyft upp och diskuteras. Sen att några tar illa upp och anser sig vara påhoppade (och kanske skäms lite) är väl deras problem. Det blir också lite problematiskt att sk ”influencers” som ska ”influera” människor, reser runt och skiter i allt. Att tex Kenza som var sååå tvungen att åka till Maldiverna just nu. Vad sänder det för signaler? Eller nu som Bingo som bara måste åka till Marbella.

   Tror det är få har isolerat sig helt sedan i mars och inte träffat någon. Det handlar inte om det. Utan att ha sunt förnuft. Det är det rekommendationerna i handlar om. Att resa runt mitt under en pandemi är tex inte sunt förnuft

   Det kallas att vara en bra lagspelare. Men känslan för oss ”perfekta” är att det är ni andra (ta inte åt dig om det inte gäller dig) som inte vill vara en del av det laget som följer FHM. Det har varit så här sedan mars, inget nytt under solen. Jag kommer fortsätta peka finger åt de som absolut måste gå ut på krogen, resa, inte håller avstånd osv.

   Nä L8, det är du, Bingo och de andra som inte följer restriktionerna som är trögfattade och efterblivna och det finns det tyvärr inget vaccin mot.

    Och Sven Wollter. Han träffade sin familj. Fan vad efterblivet… Varför följde han bara inte restriktionerna som perfekta du?
    Sååååå less på folk som du anonym 18.36…

  Har jag blivit en ständig off-topic-kommentator? Jag tar risken iaf för jag skrattar så jag gråter här framför Nyhetsmorgon i TV4. Någon Mikaela som är influencer är intervjuad, hon har nämligen skrivit en bok om att bli förälder. Behövs denna bok, undrar proramledarna, vilket onekligen är en rimlig fråga med tanke på att det redan finns hur mycket information som helst, på en närmast astronomisk mängd olika sätt, om graviditet, förlossning och föräldraskap.

  Vad influencerna svarar? Att hennes bok förstås är oundgänglig! Hahahahahahaha!!!!

  En sak hon särskilt pekar ut är att minsann så måste man inte tycka att det är hypermysigt när man precis får upp sitt alldeles nyfödda barn på bröstet. Själv vile hon bara att någon annan skulle ta hand om babyn så att hon kunde ”äta smörgås och skrolla i Instagram”.

  Wow.

   Men herr-e-gud! Scrolla på insta…

   Undrar hur det går gör hennes babyapp btw.

   Sa hon oundgänglig?

    Om hon använde just ordet oundgänglig minns jag inte men det är ju heller inte intressant, det är ju inte ett direkt citat. Men självklart tyckte hon att hennes bok behövs. Och det är väl självklart, annars hade hon väl inte skrivit det. Problemet är dock att den är helt onödig.

   Michaela Forni är den sista influensern jag skulle ta något som helst råd av gällande föräldraskap…

    Vem tror är next in line att släppa en bok? Isabella Jedler?

   Det verkar som hon fortfarande tycker det… oops

  Det är otroligt olämpligt att resa både med tanke på pandemin och klimatkrisen. Bra att han öppnar upp för diskussion men så fort man nämner klimatkrisen för någon av dessa influencers blir man blockad eller ignorerad. Där är det socialt accepterat att ta noll ansvar. Det borde vara en lika stor anledning till att folk väljer att inte resa.

  Uteslutet att resa tills de flesta har blivit vaccinerade (tyvärr). Min bror kommer att få fira julen HELT själv, mina föräldrar för sig, vi för oss (två vuxna och ett barn) – vi har inte varit utanför Belgiens gränser under hela 2020. Nästa höst fyller mina föräldrar 80 – men kommer jag att kunna få se dem? Vi vet inte.
  Bingo får väl bila till Hallandskusten om han vill ha sandstrand och ta med sig en varm våtdräkt. :-/

  Han vill ju till Spanien för att vara med Julia som mest verkar vara ute efter mer status, för jag tvivlar han skulle vara hennes första val annars men vad vet jag ?

  Camilla vårda ditt språk! hur kan du använda bmacka, äckligt.

   Det är bara ett uttryck ju ?

  Det finns en smitta i samhället, smittan letar sig fram till riskgrupper, ju mer folk träffas, ju mer smitta.

  Varför är jag satt på modd Camilla?

  Tycker Bingo ska kolla på klippet från Nyhetsmorgon igår där en man på 47 fullt frisk vart så dålig att hans tre barn fick säga hej då till honom via FaceTime…

  Jag hade själv aldrig rest i dessa tider men corona finns ju ändå överallt i världen, och om man håller avstånd och följer restriktionerna under resan känns det helt OK. Jag blir mer irriterad på alla som går på restauranger, barer, träffar kompisar och sitter jättenära varandra. Och dom säger alltid ba ”vi följde alla restriktioner, det var två meter mellan borden” jamen du måste ÄVEN HÅLLA AVSTÅND till de VID ditt bord!!! Folk verkar inte fatta.

  Bingo ljuger om sin ålder på Tinder. Har man tinder plus kan man skriva in fel ålder och sedan DÖLJA åldern så att den inte syns. Han dök alltså upp för mig fast mina inställningar är 21-25 (jag är 21 år gammal) och han är 44. Så jävla äckligt då han är känd och unga tjejer som egentligen inte söker 44-åringar får upp honom i sitt ”feed.” Tycker detta borde gå att bli bannad för av tinder?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.