Kritiserat hunddagis byter namn

Från mitt tidigare inlägg 

Minns ni hunddagiset som avslöjades för sina omilda hantering av sina hundkunder på sociala medier?
Om inte så hittar du inlägget här.
Se det här inlägget som lite av en uppföljning av det. 🙂

Det var efter att Länsstyrelsen lagt ner en anmälan som inkommit mot hunddagiset som den fd anställda valde att publicera filmerna på sociala medier, filmer som visar hur en hund slits upp i selen och hängder och dinglar i luften, och ne där en stackars svart hund piper av smärta efter att ha blivit tillrättavisad av en anställd.

Hunddagiset det gällde försökte lägga locket på, de stängde av kommentarsfunktionen på Instagram och försökte mest vänta ut stormen.
Enligt Aftonbladet ska den utpekade anställde ha avskedats men personen bakom filmerna har sagt till tidningen Mitti att problemen är större än bara en enskild person:

Det som skedde på filmen kunde ske dagligen. Min uppfattning är att det finns anställda där som är hårdare än vad man ska vara mot hundarna, säger hon.

Ja, man gör inte så mot djur, då hatar man djur. Men jag tycker att de har alldeles för många hundar per anställd. Vi hade under perioder 70 hundar på fyra anställda. Någon gång hade vi närmare 20 hundar på en anställd.

Den enda kommentaren jag kunnat hitta från de ansvariga är det inlägg som skrevs på Facebook där de ser allvarligt på händelsen mm mm men inte mer än så.
Därför kan det kanske vara bra att veta – om man eventuellt letar hunddagis i Tyresö med omnejd – att hunddagiset fortsatt sin verksamhet, men under ny flagg.
De kallar sig nu ”Stockholm ur och skur hunddagis” men är alltså gamla ”Svansa in hunddagis”.

Huruvida de fortsatt med sina gamla metoder eller lagt manken till för att förbättra sin verksamhet vet jag inte, men erfarenheten säger mig att ett namnbyte brukar användas när man snarare vill sopa saker och ting under mattan än försöka förbättra ett skadad rykte. 
Out of sight, out of mind.

Tack för tips!

243 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför skaffar man hund om man inte har tid att ta hand om den utan har den på dagis hela dagarna?

  (Och ja, jag tycker samma om barn…)

  Svara

   Fast många måste jobba? Är det fel att barn går på dagis?
   Sen finns det många som skickar sina hundar till hunddagis för att socialisera sina hundar, eller bara några timmar och inte hela dagen. Osv.

   Men helt korkat att säga man man inte ska skaffa hund eller barn bara för att dom är på dagis. Det är socialt och kul för de flesta hundar (och barn!!!)

   Svara

    Fast alla hundar hör inte hemma på dagis. Då kan man skaffa en privat hundrastare istället eller helt enkelt inte skaffa hund alls.

    Svara

     De hundar som inte passar in på dagis får ju oftast inte gå kvar, så det brukar väl inte vara ett problem?

     Svara

      Håller med. Men jag tycker ändå att hunddagis (och barn dagis) är bra alternativ. Finns många som använder sig av andra alternativ också.

      Svara

       Precis men här ser matriarkatet sin chans, Misshandla hundar och sedan får man skylla ohämmat på andra parter i samhället som vanligt

       Svara

    Men alltså, så korkade människor som tycker att man inte ska skaffa barn för att man vill ha dem på dagis. Dagis är SÅ bra för barnen om de tycker om det. PLUS att föräldrar behöver få jobba och ha ett eget liv för att kunna vara just den bästa föräldern.

    Det är 2020, läs på och väx upp. mvh

    Svara

     (Förskola! 🙈)

     Svara

      Dagis/förskola. För mig samma sak.

      Svara

   Inte minst nu under corona.

   Viruset överlever såklart på hundar också, så dom är i sig själva smittorisker, dessutom tvingar dom sina ägare att gå ut i onödan när alla borde stanna inne förutom för nödvändiga livsuppehållande orsaker, som handla mat och gå till läkare.

   Svara

    Gå ut i onödan? Skojar du eller har du så totalt missförstått rekommendationerna?

    Att gå ut med husdjur, vara utomhus i naturen, promenera osv är något som FHM rekommenderar oss att göra i dessa tider. Inte tvärtom.

    Svara

    09:15
    Du måste försöka driva med oss…hoppas jag.

    Svara

   är det bättre att barnet och hunden inte får existera alls för att slippa gå på dagis några procent av sitt liv? Tyvärr så är samhället uppbyggt så att man måste arbeta för att försörja sig.

   Svara

    Bättre om de som har möjlighet att vara hemma och ge hund och barn tid skaffar dem.

    Svara

     Hahah ekonomiskt hållbart om man är ensamstående 👍🏾👍🏾👍🏾😃😃👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾

     Svara

      Skaffa inte hund som ensamstående då om du inte är beredd att ge avkall på något annat.

      Är hund (eller barn) en mänsklig rättighet?

      Svara

       Ibland är det ju faktiskt så att man blir ensamstående efter att man skaffat barn/hund

       Svara

        Ja det kanske man ska räkna med att det kan hända.

        Svara

         Snyggt cirkelresonemang, genius

         Svara

     Hahaha men vad lever du under för sten?

     Svara

   Hahahahahaha.

   Svara

   Så bara för att man jobbar ska man inte kunna ha hund? Är det bättre hundarna är själva hemma 8+ timmar än att de har någon som passar dom?

   Hoppas du inte skaffar varken barn eller något djur om du jobbar.

   Svara

    Nej bäst är att vara hemma med sin hund eller sina barn. Det tycker jag att man ska ha möjlighet till om man skaffar hund/barn. Och nej, jag själv kommer inte skaffa något av det innan jag har möjlighet att vara hemma och ta hand om dem. Sunt förnuft tycker jag.

    Svara

     Men hur skulle man som vanlig människa ha möjlighet till det? Pengar växer inte på träd. Du kan bara intr vara seriös 😂 samhället är inte uppbyggt på den typen av fantasivärld du har.

     Svara

      Då kanske man inte ska ha hund eller barn om man inte kan få ihop det. Varför vara en egoist och bara tänka på sina egna behov?

      Svara

       Varför skulle man vara egoist för att man jobbar så man kan försörja sin familj? Du måste bara vara ett troll. Tänker inte lägga min energi på dig mer nu 🤦🏻‍♀️

       Svara

        Nej jag är seriös. Ett barn går på dagis i ett fåtal år innan skolplikt. De åren anser jag att man ska ha möjlighet att vara hemma med sitt barn.

        Ett djur är ingen rättighet. Skaffar man djur så bör man kunna ta hand om det och inte slussa runt det på olika dagis.

        Svara

         5-6 år? Du menar alltså att du tror att alla barn mår bäst av att strosa runt hemma i sin (tex) lägenhet med sin ena förälder i ca 6 år istället för att leka med barn i samma ålder, få grundläggande utbildning av kunniga pedagoger, lära sig att fungera i grupp osv?

         Svara

          Vilken grundläggande utbildning tänker du att barn 1-6 år får av pedagoger, istället från föräldrar? Vi pratar knappast om Matematik C här. Jag lärde mig läsa, grunder i engelska, multiplikationstabellen, klockan, knyta skosnören…hemma. Bor man dessutom så att det finns andra barn runt omkring som egna barn kan leka med, så behöver man ingen förskolepedagogik till ungarna. Bor man däremot avsides på landsbygden så kan det vara bra att träffa andra barn genom förskolan, så att man kan skaffa kompisar.

          Svara

           Jag har inte gått den 4(?) år långa utbildningen för att bli förskolepedagog så jag vet inte. Men jag uppfattar det som att den finns till av en anledning. Det är ju inte ”daghem” längre utan ”förskola”.

           Åh blir nostalgisk! <3 Jag och mina syskon var hemma tills vi börja förskolan så tills vi var 5-6? Bästa tiden i mitt liv typ haha. Nä men iaf så mysigt. Gick definitivt inte bara hemma med mamma och lalla runt. Utan ibland var det mamma, ibland pappa, ibland mamma och ohh allra spännande med moster! Då fick man gå på äventyr i stan och träffa på hennes äldre kompisar och se nya ställen och alltid gå till blomsterhallen. Med mormor var det ofta skogen och mys som gällde. Upptäcksfärd i skogen med blom och insektsbok + förstoringsglas. Lärde mig om träd, blommor och viktigheten av att ta det lugnt (lösa korsord/laga byxor/sticka).
           Med pappa blev det massa matlagning och lärdommar om hur man spikar, tvättar tvätt, leta reda på svar tillsammans och viktigheten av att ha “tråkigt”.
           Med mamma var det alltid mycket lek och pyssel. Gå till lekparker, spela spel, pyssla, klä ut sig och tanka oändligt med trygghet. Även läsa böcker och öva på att stava, läsa och räkna.

           Ja alltså barn lär ju sig så himla mycket utan dagis också. Att observera andra vuxna runt omkring och hur olika personer är och gör lär man sig en hel del ifrån.
           Jag mötte bara barn på barnens kyrktimmar en gång i veckan utöver det bara kusiner och grann-barnen utöver det.
           Det blev ju trots allt folk av oss också. Aldrig haft problem i skolan med vänner eller jobba i grupp trots avsaknad av ”viktig” dagis-pedagogik.

           Alla andra barn 3+ runtomkring är ju på förskolan

          Vadå strosa runt hemma utan kompisar? När har jag påstått att det är alternativet till förskola?

          Svara

           Folk tror alltid att det enda alternativet till förskola är att ”gå hemma med mamma”. Finns ju hur mycket som helst att göra med barn som inte är på förskola. Vara ute i naturen, lekplatser, bibliotek, museum och så vidare. Ofta finns det arrangerade aktiviteter att delta i. Man kan umgås med vänner eller släkt eller träffa nya människor ute. Hänga på den lediga föräldern i vad som behöver göras för dagen. Varför skulle man sitta hemma och ha tråkigt? Med det sagt så tror jag det är bra för barnen att slussas in lite på förskola för att det inte ska komma som en chock när det börjar förskoleklass. Men det är en helt annan sak än att gå 40 timmar+ från ett års ålder.

           Tja jag skulle nog ha svårt att hitta en barngrupp som mitt potentiella barn skulle kunna hänga med på dagtid, eftersom varenda unge går på förskola… (obs! Jag säger inte att barnen ska vara på förskola från 1 års ålder 7-18 varje dag. Men att säga att man ”inte borde skaffa barn” om man låter barnen går på förskola tycker jag är skeft. Tror barn mellan typ 3-6 år får ut jättemycket av att gå några timmar på förskola med andra jämnåriga barn och utbildade pedagoger.)

         Fast, många barn mår väldigt bra av att gå på dagis och utvecklas enormt, något som inte blir på samma sätt hemma eller på öppna förskolan.
         Jag hade en vision om att ha barnen hemma tills de var tre år, när de var ett var både jag och dem i behov av annat, de älskade dagis från sekund 1 och jag fick behålla mitt förstånd. Fick går de inte 7-18 utan kortare dagar. Men jag är av uppfattningen att dagis är nyttigt (speciellt om man inte har syskon), för det sociala samspelet i barngruppen är otroligt viktig inför den obligatoriska fsk/skolan. Och den får du inte på samma sätt med mamma i lekparken, hur gärna mamma än vill ge det.

         Man ska vara lite försiktig med kategoriska uttalanden, speciellt innan man själv varit i situationen, och även då ska man inse att alla är olika och har olika behov.

         Svara

         Fast det funkar inte så, verkligheten ser inte ut så och kommer aldrig att göra. I verkligheten är det bra att hunddagis finns, och att hundägare som har behov av det kan lämna sina hundar där. Oavsett hur noga en människa än är med att säkra upp sitt liv för att ta hand om sina hundar/barn/katter/kaniner/hästar så kommer det ALLTID att hända saker i vissas liv som ställer allt på ända. Oavsett hur mycket Du än tycker att människor borde vara hemma med sina barn i 5 år tills förskolan blir aktuell så kommer det aldrig att bli så.

         Svara

          Självklart vet jag att verkligheten inte anpassar mig efter mina åsikter. Har jag påstått det?

          Svara

          Fast det kan ju inte ha skett sådana oförutsedda händelser för nästan alla? Enstaka personer, absolut, därför kan vi inte döma just enskilda personer. Men när långa dagar på förskola eller hunddagis är vanligt, kanske till och med normen så är det inte konstigt att folk reagerar. Alternativet behöver ju inte vara att säga upp sig och vara hemma obetalt. Kanske kan båda föräldrar gå ner i tid ett tag? Byta jobb till ett närmare hemmet? Gå hem på lunchrasten till hunden? Jobba skift? Jobba hemma och vara med sin hund? Och så vidare, beroende på situation.

          Svara

       I dagens läge ses det väl mer egoistiskt att inte låta barnen gå på förskola (efter första tiden förstås)
       Finns ju politiker som vill ha skolplikt från två års ålder.

       Jag skulle dock inte skaffa hund just för att jag inte har tiden när man måste jobba.
       Sen kan det ju vara så att familjen hade en viss situation när de skaffade hunden, som senare ändras pga byte av jobb eller skola

       Svara

      Om man nu vill ja barn eller hund får man ju ta höjd på det i god tid och planera sitt liv och framför allt sin ekonomi. Min man och jag klarar oss på en inkomst, för att vi har snålat in på andra utgifter för att ha råd och TID med en hund. Den glädjen det ger att hänga med våran kelgris varje dag kan inte mätas i pengar. (Och ja jag har samma åsikt r det gäller barn. Man skaffar väl dom för att man vill hänga med dom så mycket som möjligt? Fast på föräldrar nu verkar det ofta inte som det är skälet tilltt man skaffar barn)

      Svara

       Precis det här jag menar! Fint att höra någon som ser glädjen i djuret så som du gör🧡🐶

       Svara

       Jag hoppas ni har bra pensionssparande för den som inte jobbar, annars kan det bli väldigt snett.

       Svara

     @09.28 Hur ska du försörja dig? Och hur blir det med pensionen? Men du kanske är född förmögen? (Ingen föraktfull fråga, är bara nyfiken på hur du ska göra.)

     Svara

      Du förstår ju inte alls vad vi menar 😂 det är etr privilegium att ha barn/djur. Ingen rättighet. Har man inte råd att va hemma under småbarnsåren/hundens liv, så tycker inte vi att man ska skaffa något av det.

      Svara

       Det skulle födas extremt få barn då, vilket skulle vara dåligt för Sverige. Vårt samhälle är uppbyggt såhär. Men det behöver inte vara hemskt att gå på förskola heller.
       Jag tycker absolut att man kan vänta lite med förskola om man har ekonomisk möjlighet till det (prioritera bort annat), barn har inget socialt behov av andra barn förrän 2-3 årsåldern. Men vara hemma i 6 år är det få hushåll som kan, och det är som sagt hur vårt system är uppbyggt.

       Svara

        Exakt. Förskolan är till för att föräldrarna ska kunna jobba.

        Svara

         Ja i grund och botten är det så, därför den kom till. Den har bidragit till kvinnors frigörelse t.ex. Men de har också ett lärouppdrag och det finns många bra, trevliga förskolor. Tyvärr finns det också många som är underbemannade med för stora barngrupper, det är dock ett politiskt problem som går att lösa.

         Svara

        Födas extremt få barn i Sverige? Kanske det. Men massor runt om i världen. Så vi människor räcker nog till.

        Svara

       Fast så är inte verkligheten. Alls.

       Svara

        Inte? Tvingar någon dig att skaffa barn eller hund?

        Svara

     Låt mig gissa. Du är 22 och vet allt om världen.

     Svara

   För att man behöver ett jobb för att kunna försörja sig själv och hunden/barnen? Är din fråga seriös? 🤦🏻‍♀️

   Svara

    Ja den är seriös. Behöver man jobba så mycket att hund eller barn måste vara på dagis så tycker inte jag att man ska ha något av det. Är man två kan man ju lättare lösa det tex.

    Svara

     Var ska man få sin inkomst från menar du? Oavsett om man jobbar mycket eller lite så kan man inte lämna sina barn ensamma 😂

     Svara

      Att skaffa barn på enbart en inkomst funkar inte för de flesta 🙂

      Svara

       Då har man fel livsvanor och måste prioritera om. Men det vill inte folk. Bättre lämna ifrån sig barn och djur.

       Svara

        Hahaha 😂 komedi är du.

        Svara

         Kul att det roar dig..
         Jag är dock seriös och har lika mycket rätt till min åsikt som du.

         Svara

          Bara för att någon inte håller med dig betyder det inte att personen inte tycker att du har rätt till din åsikt.

          Svara

           Du vet nog vad jag menar.

         Du komedi är
         Är komedi du
         Komedi du är

         Svara

         En önskan jag har är att föräldrar tar sig ur ekorrhjulet och börjar SE vad som är livet egentligen.
         Det pågår här.. nu. Kanskw har ni varit med om för lite hemskheter i ert liv för att inse att livet är för kort för att stressa bort det. ❤

         Svara

        Fler borde RÄKNA på detta med att lämna bort sina barn… i pengar. Räkna ut vad det kostar att åka till och från jobbet varje dag plus vad det kostar att ha barnomsorg… det är mycket pengar. Pengar ni inte skulle göra av med om ni inte jobbade så mycket och lämnade bort barnen.

        Jag tror problemet är att många föräldrar helt enkelt inte orkar med sina barn men det är det sista dom skulle erkänna. Man vill väl VARA MED SINA barn så mycket det går!?? Om man då får snåla in på dyra, onödiga saker… ja vad är viktigast egentligen………

        Svara

         Tydligen är man inte villig att avvara dyra intressen under de få år som barn går på dagis. Tyvärr är inte tid med sina barn viktigast för många föräldrar.

         Svara

          Jag var hemma med min dotter så länge jag bara kunde. Tills hon var 1, 5 år. Sen hade jag inga föräldradagar att ta ut längre. Hur menar du att jag skulle kunnat vara hemma längre? Min dotter är det viktigaste för mig och all min lediga tid spenderar jag med henne. Hade gärna velat vara hemma längre men med det samhället vi har går det inte ekonomiskt. Om du har en lösning får du gärna berätta.

          Svara

           Varför skulle jag ha en lösning på ditt individuella problem? Är ju omöjligt att svara på med den lilla informationen i kommentaren. Du har nog bättre förutsättningar att se över din ekonomi för att få det att gå runt än vad jag har.

           Många pratar om hur mycket man går back ekonomiskt av att vara hemma med barn. Men är pengarna viktigare än tid med barnen?

           Ja man kan ju ha sparat ihop en buffert man kan ta av tex. Det är inte samhällets ansvar att se till att du kan va hemma med ditt barn.

         Har du barn själv eller? Barn lämnas inte bara bort. De får ofta en innehållsrik dag tillsammans med andra barn o vuxna. Alla föräldrar orkar inte ta han om sina barn. Jag är mamma och tränar två fotbollslag. Det tycker jag är kul! Varför alla dessa värderingar i hur folk väljer att leva?

         Svara

          Orkar man inte ta hand om barnen..? Nej, då skulle man verkligen inte ha skaffat dom.

          Svara

          I en drömvärld ja… det är ju inte så. Det är för stora grupper osv.
          .

          Och detta att bli väckt tidigt på morgonen och stressa iväg till förskolan … fär att sen bli hämtad av en trött stressad förälder och åka hem och äta mat och lägga sig…..?

          Jag va alsrig på dagis som det hette då och mina föräldrar lärde mig massor med saker under dessa åren hemma. Barn LÄR sig inget på förskolan… mer än att livet är hårt och det tycker jag dom kan få vänta så länge det går mwd att få erfara

          Svara

           Att det är så stimulerande och lärorikt för små barn att vara på dagis är ju bara en ursäkt för att döva samvetet att man lämnar bort dom.

           Vilken vuxen människa klarar inte av att ge en 3-5åring den stimulans den behöver?
           Vänner..? Ja, umgås med andra som är hemma med barnen, öppna förskolor, i lekparker osv.

           Och vad lär sig ett barn på dagis som är så livsviktigt att barnet bara måste dit?

           Olika för barn ovh barn serru. Kan ju bara tala för mitt och utan dagis hade barnet klättrat på väggarna oberoende av vad jag skulle hitta på. Barnet i fråga behöver fsk, barngruppen, utvecklingen. Dock är det viktigt att som förälder att; hitta rätt fsk som är rätt för barnet, försöka möta och ge barnet utefter barnets behov, att kanske inte lämna först och hämta sist om det är möjligt.
           Men handen på hjärtat, jag tror de flesta föräldrar vill vara med barnen mer än de kan, men beroende på var man bor är det nödvändigt med två inkomster.

         Hahaha alltså? Ett SL-kort kostar 900kr i månaden. Barnomsorg ca 1300. Så strax över 2000 i månaden totalt. Mer än så får jag ut av att jobba, tjänar du mindre än så borde du nog ta och kolla upp din lön 😂

         Svara

          Jaja fortsätt försvara er ohållbara livsstil. 💪

          Svara

           Något har ju gått fel med svenska systemet när det gäller barn. De som går ut gymnasiet nu är det ingen arbetsgivare som vill anställa. Klart det finns flera förklaringar till varför dessa är helt omöjliga att ha att göra med vuxenlivet.
           Jag tycker ni föräldrar borde vara betydligt mer OROLIGA över denna utveckling än ni är. Kan dagis och skolgång ha betydelse eller ska allt ansvar läggas på ER….. 🤔

          Tänkte precis samma, nu betalar jag inget SL-kort pga pandemin. Men barnomsorg ligger väl på runt 1400 kr för två barn. Skulle jag vara hemma och ta hand om barnen skulle jag istället förlora mellan 20-25 tkr varje månad.

          Och innan någon säger något, ja vi klarar oss på en inkomst för det är vad vi haft fram till för lite mer än ett år sen. Vi har exakt samma utgifter då som nu, men nu har vi ett bättre liv då vi kan göra saker med våra barn. Även köpa en större bostad med egen tomt och allt. Sedan går mina barn hos dagmamma och ja, de älskar det.

          Svara

           Men är inte tiden tillsammans med dina barn värt mer än de pengar du förlorar på att vara med dom?

           Kostar verkligen barnomsorgen så lite?! Men då förstår jag att pengarna inte räcker till sjukvård och äldreomsorg.

      Varför ska du lämna dom ensamma? Jag säger ju att _ jag_ tycker att man ska vara hemma med dom. Och är man två personer så kan en vara hemma när den andra jobbar och tvärtom. Är bara egoistiskt att tro att man kan få allt på barnens eller djurens bekostnad.

      Svara

       Fast det fungerar inte riktigt så. Oftast behöver båda jobba för att det ska gå ihop:) men härligt om det funkar för dig.

       Svara

        Och då ska man kanske inte skaffa djur eller barn är ju min poäng.

        Svara

        Varför promt skaffa djur eller barn om man inte får det att gå ihop då?

        Svara

        Har man så små marginaler att båda potentiella föräldrar/hundägare måste jobba heltid så kan man väl ändå avstå ett tag? Det säger ju sig självt att det är väldigt sårbart. Speciellt om det inte finns några alternativ att byta jobb, flexibilitet i jobbet eller livssituationen. Vad händer om en blir sjukskriven? Om djuret blir sjukt och kostar? Det behöver ju inte vara det ena eller det andra heller, två föräldrar kan till exempel båda gå ner till 80% så barnet eller hunden kan vara hemma två extra dagar i veckan. Olika tider för jobb så kanske inte hunddagis behövs alls och förskoledagen kan bli lite kortare. Tror inte barnet missar speciellt mycket pedagogisk verksamhet kl 16.30 en måndagseftermiddag liksom.

        Svara

       Nu jobbar jag och min sambo mycket om varandra och vårt barn är hemma me oss ”’mer än normalt” MEN de är jävligt trist när det gått två månader och vi knappt fått umgås hela familjen för någon av oss alltid jobbar. Vår son har superkul på förskolan några dagar i veckan och lär sig en hel massa (tex alfabetet, veckodagar, månader osv) så ser inte alls nå problem me att barn går på förskolan om de är bästa lösningen för deras familj. Jag tycker man ska vara försiktig me att döma hur varje familj löst sitt. Har en förälder råd att va hemma heltid, fantastiskt! Är det en familj där båda behöver/ vill jobba och barnet går på föris är de också toppen OM alla
       mår bra av de!

       Svara

        Ett barn behöver inte förskola för att lära sig alfabetet. En normal vuxen kan stimulera och lära ett litet barn precis samma saker som den kan lära sig på förskola.

        Svara

         Absolut, men förskolan kan va en fantastisk plats för ett barn. Få det inte att framstå som världens vidrigaste plats!

         Svara

          Ja men säg det då. Få det inte att låta som att förskolan är oumbärlig för att ett barn ska lära sig grundläggande saker. Man får det att låta som att ett barn helt stannar i utvecklingen för att föräldern inte kan stimulera och lära en treåring det den behöver.

          Jag har inte sagt att förskolor är världens vidrigaste plats.

          Svara

           (Och då syftar jag på argumentet att de lär sig så mycket, får stimulans och vänner. Som om det är ett argument för att sätta barn på förskolan. Kan man inte vara ärlig med att man sätter barnen där för att kunna jobba precis lika mycket som vanligt för att kunna ha samma livsstil som innan barnen. Eller för att man helt enkelt inte orkar eller vill vara med barnen hela dagen. Så låtsas man som att det är för barnens utvecklings skull man gör det.)

         Det är klart man KAN! Men nu behöver ju många barn vara på förskola och då är det ju bra att de lär sig saker där.

         Svara

          🙈

          Svara

           🙈 på dig själv du, trevliga människa…

           Vad har missy sagt som är otrevligt?🤔

           🙈 är ganska otrevligt som respons…

           Och VARFÖR behöver många barn va på förskolan, jo för att mamma och pappa ”måste” jobba.

           Ja man måste jobba för att få pengar, de flesta iaf.
           Barn far inte automatiskt illa av förskola så det här är en ickefråga.

          Behöver? Måste?

          Svara

     Men med resonemanget att man endast får skaffa barn och hund (vilket båda är högst frivilligt och ingen rättighet) om man kan umgås med barnet/hunden konstant så borde det vara likadant med en partner? Man får endast skaffa sig en partner om man vill umgås med denne 24/7. Man får absolut inte göra något för sig själv eller tjäna pengar, man måste klara sig på minimum för att tiden med varandra är prio ett. Eller? Är det så att de flesta behöver tjäna pengar och umgås med andra? Kan det finnas barn som är väldigt sociala och aktiva och som älskar förskolan? Går alla barn fulla dagar på förskolan från dagen de fyller 1 år? Finns det hundar som klarar sig själv i någon timme? Finns det någon potentiell partner som inte behöver sitta ihop med mig konstant?

     Svara

      Oj vilken konstig jämförelse. På vilket sätt är det ens jämförbart?🤔

      Svara

       Iofs.. med tanke på hur många som har partners som är mansbebisar kanske inte jämförelsen är helt dum. Partnerdagis kanske vore något för den som inte orkar ta hand om sin pojkvän hela dagen.

       Svara

   Själv tycker jag att det är betydligt värre med dem som skyndar hem på lunchen och rastar hunden och tycker att det räcker, då är den själv i många timmar på fm och em och när ägaren kommer hem så är hen trött och lär inte kunna sysselsätta hunden så att det uppväger alla timmar den är själv. Hundar är flockdjur och behöver sällskap.

   Har haft hunddagis i omgångar genom åren, härliga bra ställen där hundarna haft det jättebra, med långa promenader och lek. Med vår nuvarande hund har vi inte haft samma tur, det är lite mer som förvaring tyvärr, och jag är inte förtjust i personalen.

   Men det är långa köer på andra ställen och just nu är det vad vi får. Han är där ett par ggr i veckan som mest sen pandemin startade. Resten av tiden är han hemma med nån av oss.

   På fritiden går vi långa skogspromenader, tränar på bhk med mera. Ja det är tråkigt att inte ha ett jobb där man kan ha med hunden, men vi är nog många som har det så. Ska man då alltid avstå från hund för att man inte kan umgås 24/7, eller är det ansvarsfullt att faktiskt se till att hunden får sällskap och rastning på dagarna? Tror att de flesta hunddagis är helt ok, men jättebra att de dåliga lyfts fram för de ska inte existera! Svårt då hundarna inte kan berätta själva…

   Svara

    Ja jag tycker att man ska avstå hund om man inte klarar av det utan dagis hit och dit. Tänker ni alls på djuret?

    Svara

     Tänker du alls…?

     Svara

      Ja🤷‍♀️ jag tänker mer på djuren än många här inne verkar det som

      Svara

     Alltså min hund älskade sitt hunddagis när hon behövde det. Viftade på svansen och halva kroppen när vi var en km därifrån. De fick springa ute och leka i en stor hage ett par timmar om dagen. Tänkte nästan betala för att ha henne där trots att lillematte är hemma och pluggar nu.

     Svara

      Ja så gjorde vi när jag var föräldraledig, vår hund gick på dagis några timmar två ggr i veckan. Då fick hon leka med kompisar och blev stimulerad och hon skrek så fort vi svängde in på rätt väg och såg vart vi var på väg. Det var många åt sen nu, men minns hur glad hon blev:) Det var värt det!

      Svara

       Kan man inte låta hunden leka med andra hundar utan dagis? 🤔

       Svara

        Om hunden blir glad av hunddagiset, vad är problemet? Vilka är ”andra hundar?” Man kanske inte känner några som har hundar och som kan ses på ens tider? 🤡 Handlade det inte om att göra hunden glad?

        Svara

       Var du föräldraledig och lämnade hunden på dagis?! Skojar du? Hoppas jag.

       Svara

        Mäh, hon gjorde det ju för att hunden fick leka med andra hundar och blev glad. Det är inte alltid det är andra hundar i hundhagen om man går dit för att rasta den själv. Sitta där och vänta i två timmar och då kommer en hund som inte går ihop med alla. Är ju att se till hundens bästa att se till att den går sina behov tillgodosedda!

        Svara

     Du får ha din åsikt. Om det leder till att du aldrig skaffar barn är det nog lika bra det.

     Svara

      Tuffing.

      Svara

      Varför skulle ett barn ta skada av att föräldern är av den åsikten?

      Svara

    Där är kärnan. Hundarna kan inte berätta själva!

    Svara

   Jag förstår inte heller. Ok om det är behov ibland men flera gånger i veckan? Nu skulle jag inte ha mina barn på förskola varje dag heller, men skillnaden mot barn är ju att förskolan är några få år, sedan går de i skolan, de får utbildning och blir tillslut vuxna människor som tar hand om sig själva. Så nej, måste man jobba 8 timmar om dagen tycker jag inte man ska ha hund. Kan man inte vara hemma själv eller har andra i familjen som kan hjälpa till så får man väl vänta lite tills situationen är annorlunda. Och samma med barn.

   Svara

   Nu behöver inte jag ha min hund på dagis då vi kan ha med honom på jobbet men jag är övertygad om att han hade älskat det.
   En glad social retriever som hade älskat att hänga med massa andra hundar på promenad några timmar. Varför förutsätter du att dagis är dåligt?

   Svara

    Varför skaffa hund om man inte vill eller kan umgås med den?

    Svara

     Det är ju oförskämt att anta men jag gissar att folk inte har sina hundar på dagis 24h/dygn? 🙄

     Svara

      Nej man tar hem dom på väg hem efter jobbet. Sen äter man, rastar den lite snabbt och sen dags att sova. Kvalitetstid minsann.

      Svara

       Du kan ingenting om att ha hund märker jag.

       Svara

        Har jobbat på två olika hunddagis så vet precis hur länge folk hade sina hundar där.

        Svara

         Två olika hunddagis under den tid du jobbat där så då vet du precis hur länge alla i hela landet, hela världen, har sin hund på dagis? Jag tror att du är 10 år och gör ett talanglöst försök att trolla.

         Svara

          Nej, jag har aldrig påstått att jag vet något om hur alla i hela världen har sina hundar på dagis. Jag skrev att jag visste hur länge de hade sina hundar DÄR, dvs på de två hunddagis jag har jobbat på. Thats all.

          Svara

    När det handlar om människor som tjänar pengar på djur ska man vara misstänksam. Det gäller uppfödning, djur i tävling/sport mm.

    Svara

   Jag tycker tvärtom när det gäller barn. Det är helt orimligt att barn tillåts vara hemma med föräldrarna upp till förskoleklass. De lär sig inte hur man umgås och samsas med andra barn och vuxna, de lär sig inte språket ordentligt, de får inte tillräcklig stimulans i sin utveckling motoriskt, språkligt, socialt etc. Det borde vara skolplikt från 2 års ålder i alla fall 15 timmar i veckan. Då blir det dessutom lättare att fånga upp de barn som far illa hemma.

   Svara

    Umgås man med andra familjer som är hemma med sina barn så lär de sig att umgås och samsas. Ingen har ju påstått att man ska sitta isolerad i hemmet bara för att man inte har barnen på förskola.

    Att utvecklas språkligt och motoriskt och få nödvändig stimulans bör en förälder klara av att ge ett barn. Herregud, det är inte hjärnkirurgi vi snackar om.

    Svara

     Umgås med andra familjer är ju de folk inte gör. De sätter barnen framför paddan och så kan mamma göra tiktok videos eller Instagram hauls hela dagen.

     Svara

      Vet inte vilka hemmaföräldrar du syftar på. Det är inte min bild av de familjer jag umgicks med när jag var hemma med barnen så kan inte direkt svara på det.

      Svara

    Men alltså, det är klart att de får tillräcklig stimulans motoriskt och språkligt av att vara hemma. De får nästan mer språklig stimulans än de skulle ha fått på förskolan (under förutsättning att de har en normal förälder som talar med sitt barn, läser böcker osv). Att socialt umgås med jämnåriga får de sämre träning i, men de får ju ändock social träning.

    Svara

    Jävla idiot. Varken jag eller mina syskon tvingades gå på dagis. Och vi utvecklades finfint. Man är ju inte isolerad för att man inte går på dagis.

    Svara

   För att man har ett jobb och vill inte/får inte lämna barnen eller hunden ensamma hela dagen. Ett superlätt svar! Skaffa ett jobb så kommer du förstå 🤗.

   Och ska man ta det ett steg längre – alla som kan ska jobba för att samhället ska går runt. Skulle alla som skaffat barn sitta hemma med dem i flera år och gå på bidrag kommer skattepengarna behöva gå till stor del till detta. Eftersom du inte verkar jobba och kanske då går på bidrag, så är det ju bra för dig att tänka att det är delvis tack vara att barn går på dagis som vi skattebetalare kan försörja dig. Jag hoppas du snart blir arbetsför och kan dra ditt strå till stacken!

   Svara

    Snygga härskartekniker..

    Svara

    Jag menade absolut inte att man ska gå på bidrag… det va ju det allt handlade om att man ska ha den ekonomin själv att man har råd att anpassa sig efter ditt barn/hund.

    Svara

   trodde inte man fick säga dagis längre? hundförskola*

   Svara

   ”Ha tid att ta hand om” gällande barn, så finns det ett syfte med förskolan.
   Förskolan är en pedagogisk verksamhet där dom utgår efter en läroplan, det är inget ”passa barn ställe” där man dumpar barnen för att man har viktigare saker att göra.

   Svara

   Så i praktiken innebär det att man kan inte skaffa barn om det finns risk att man blir ensamstående. Vilket kan ske av en massa olika orsaker och inte går att förutse. Som ensamstående har du inte möjlighet att vara hemma tills barnet börjar skolan. De enda som kan skaffa barn är alltså de som är väldigt rika och har kapital sparat för att kunna gå arbetslös i flera år. Men nä det går ju inte heller. Finns ju risk att man förlorar pengarna också… Hmm nä ingen kan nog skaffa barn.

   Svara

   För att 1950-taler är över sen en tid tillbaka, och vanligtvis måste folk jobba på dagarna/kvällarna för att kunna bo, betala räkningar osv.

   Svara

    Måste man ha hund?

    Svara

   Skulle säga att det är mer naturligt för en hund att få socialisera med andra hundar om dagarna och tillgång till minst en lång promenad om dagen som många inte har möjlighet att ge sin hund av en eller annan anledning, där av fantastiskt bra med hunddagis som fungerar som det ska. Dvs istället för att följa med matte/husse till kontoret eller vara hemma hela dagarna med matte/husse.

   Svara

   Jag jobbar på ett väldigt bra hunddagis och det är otroligt viktigt för många att ha den möjligheten. Hunden springer in för att träffa sina kompisar, de lär sig att umgås med andra hundar och får inga problem med sitt hundspråk. De älskar sina dagis, problemet är att många dagis inte kan tillräckligt om hundar och har dem instängda i boxar , vilket medför en stress. Vi har dem i en stor flock ich alla kan vara med alla, vi tackar nej till hundar som inte passar in i vår flock. Så att de inte ska gå på dagis visar mer på att din kunskap om hund inte är tillräcklig, dagis är ett fantastiskt koncept för både hund och ägare då båda går en livslång utbildning hos oss. Mvh mia

   Svara

   Varför skaffar folk sambos och makar om de ändå inte har tid att träffas utan jobbar hela dagarna?

   Varför skaffar folk vänner om de bara har tid att träffa dem då och då?

   Svara

  För att inte tala om att ur ett covid-perspektiv så borde hundar förbjudas.

  Viruset överlever såklart på hundar också, så dom är i sig själva smittorisker, dessutom tvingar dom sina ägare att gå ut i onödan när alla borde stanna inne förutom för nödvändiga livsuppehållande orsaker, som handla mat och gå till läkare.

  Svara

   Dåligt trollförsök.

   Svara

   Ur covid perspektiv borde människor förbjudas. Ur alla perspektiv mer eller mindre.

   Svara

   Hundar har en positiv effekt på folkhälsan enligt forskning. En hund har bra effekt på den psykiska hälsan och eftersom man måste gå ut och gå regelbundet har den även bra effekt på den fysiskt hälsan.
   Under covid tiden är hundar extra bra, eftersom vi ska undvika social kontakt blir många människor ensamma, en hund eller katt som sällskap hjälper då mycket för att minska risken av psykisk ohälsa pga isoleringen.

   En hund är mindre smittorisk än ett mjölkpaket, handtaget på pumpen vid bensinstation, mm. För om enbart ägaren tar på hunden och inte massa främlingar (och inga främlingar ska vara nära noga att ta på hunden mtp att man ska hålla avstånd just nu) kan inte hunden bära på smitta om inte ägaren överför smittan på hunden.

   Svara

  Skulle aldrig fortsatt att lämna min hund till nått sånt dagis. Fi fan.

  Svara

  I ett inlägg publicerat 3.11 är det pomeranianhunden som blev misshandlad. Vad är det för hundägare som låter hunden gå på det dagiset trots misshandel???!! Blir ursinnig!

  Svara

  Jag använder mig av hemleverans av mat, möbler och shopping. Jag köper tjänster inom aktier, städ och företagande. Jag är med andra ord riktigt bortskämd – MEN JAG KAN INTE FATTA ATT HUNDAR GÅR PÅ DAGIS! Jag får bara inte in det i skallen. Kan lägga pengar på sjukaste mackapärerna och tjänsterna osv osv men kan verkligen inte fatta att vi, som samhälle, har det så gott ställt att våra djur går på dagis. Jättebra att det finns och att man kan kombinera jobb med att vara djurägare men känns ändå både bisarrt och absurt på något sätt. Att vi peakade som samhälle för några år sedan men är idag påväg tillbaka, inte ned för backen utan vagnen rullar tillbaka sakta sakta. Någon som fattar?
  Obs inget hat, alla har väl något som får en att bara ”ah, det har gått för långt”.

  Svara

   Alltså va? 🤔

   Svara

   Hundar får enligt lag inte vara ensamma för länge. Om ägaren jobbar, vilket väl de flesta gör, så har de hunden på dagis. Det är väl inte så konstigt.

   Svara

    Exakt. De får vara ensamma max 6 timmar i sträck.

    Svara

     Helst inte så länge ens. 4 timmar rekommenderas.

     Svara

      Jag hade fel i att det är lag på det, men Jordbruksverket rekommenderar att hunden ska rastas var sjätte timme. https://www.lycklighund.se/hur-lange-far-jag-lamna-hunden-ensam-hemma/

      Svara

       Rekommendationen beror på hunden, om hunden inte kan hålla sig 6 timmar, utan bara kan hålla sig i 4 timmar säger lagen att man ska rasta var 4:de timme. Men om hunden kan hålla sig så länge som 6 timmar är det okej att rasta var 6:e timme.
       obs: när man sover är ett undantag, då kan hunden vara längre utan rastning, skriver detta eftersom det är många som inte fattar det

       Svara

        Fast där är skillnad på LAG, rekommendation och sunt förnuft. I detta fallet så säger inte alls lagen att man ska rasta var fjärde timme även om hunden behöver det. Det är ju däremot såklart sunt förnuft att man ska göra det om hunder behöver.

        Svara

     Finns ingen lag om 6 timmar.

     Svara

      Men rekommendationer om att de inte bör vara ensamma i mer än 6 timmar finns.

      Svara

      Precis, däremot bör de rastas var 6e timme om de inte går i hundgård då de bör rastas på annan plats 2 gånger om dagen (tror jag om jbv inte uppdaterat. Jag har mina med mig på jobbet och kan träna både innan, på och efter jobbet men de ligger ändå bara och sover under jobbtid 💁‍♀️)

      Svara

   Den inställningen kan man ju ha. Men det kallas ett liv med innehåll. Ett fritidsintresse ger livet innehåll innan vi dör……☠️

   Svara

   Njae är det verkligen så bortskämt att ha hundvakt till hunden medan man jobbar? Tycker inte det är så stor skillnad på att ha hunden på dagis eller att pensionären i porten intill går ut med den, eller ens vän eller förälder som bor nära..? Visst kostar det mycket men har man den ekonomin så varför inte?

   Jag tycker det finns mycket sjukare och mer bortskämda saker i samhället. De som spenderar 20 000 kr 2 gånger per år för att lata sig i Thailand, på bekostnad av miljön… Eller alla 18-åringar som spenderar allt sitt CSN på att fylla läpparna till bristningsgränsen var 3:e månad… 7-åringar med egen Iphone 11 och instagramkonto… Allt det är sjukare än att någon går ut med ens hund medan man jobbar. Tycker jag.

   Svara

    Whataboutism.

    Svara

     Fast man måste väl kunna jämföra nutidsfenomen när man diskuterar saker? Det gjorde ju Pokal själv, att hen nyttjar vissa tjänster men tycker hunddagis är knäppare.

     Svara

      Men herregud! Alla får väl lägga sina pengar på exakt vad som vill utan att det ska jämföras med vad som är värst?

      Orkar fan inte vara människa lägre!!

      Svara

    Håller helt med.

    Svara

   Haha ja verkligen!!

   Svara

   Hunddagis är jätte bra. Förr skaffade bara dem som jobbade hemma eller kunde ha hunden med till jobbet hund, eller dem som bodde på landet så dem kunde ha hundarna i hundrastgård medans dem jobbade.
   Idag bor man väldigt annorlunda, många bor i lägenhet utan möjlighet till hundrastgård, och många raser är inte avlade för att vara i hundrastgård, därför är hunddagis/dagmatte/dogwalker jätte bra, så att man kan skaffa vilken hund man vill och oavsett hur man bor.

   Svara

  OT Kenza är arg över några smutsiga (!) trosor hon fått hemskickat som pressutskick. Vem har skickat?

  Svara

  Bytt namn? De borde byta bransch!!

  Svara

  Vad betyder ”omlida”?

  Svara

  Folk som gör djur illa är fan det värsta jag vet.

  Svara

   Samma här. Går illa om jag skulle se en människa skada ett djur om jag var i närheten.

   Svara

    ❤️

    Svara

    Åh! En förespråkare av Talionprincipen har sagt sitt.
    Tror att modernare metoder är att föredra i längden av många skäl.

    Svara

     Det ”är att föredra” att inte misshandla oskyldiga djur…

     Svara

     Vad fan pratar du om? Och ja jag skulle rädda ett djur som blev misshandlat men verkligen inte dig.

     Svara

    Brukar låta så. Sen står svensken där och visar noll civilkurage när det gäller.

    Svara

  Alltså usch! Gör så ont att se🤎 djur är oftast så maktlösa och att utnyttja det på det här sättet är hemskt! Dessa människor mår uppenbarligen inte bra och behöver seriöst hjälp (och såklart stänga ner sin verksamhet och ALDRIG någonsin få ha med djur att göra igen).

  Svara

  Jävla idioter!

  Jag skulle vilja använda strypkoppel på vederbörande 🤯

  Svara

  Gud så många dömande och inskränkta (okunniga?) människor det var här.

  När det gäller både barn och hund är det individuellt.

  Att skaffa dem är alltid en självisk handling.
  De allra flesta löser det på ett sätt som är bra för barnet/hunden, vissa hundar följer med ägarna till jobb, vissa har dagmatte/husse och vissa går på dagis. Samma med barn.

  Både hundägare och föräldrar vänder sig ofta ut och in och pusslar för att få ihop det och det är sjukt nonchalant och faktiskt oförskämt att sitta och säga att alla som jobbar och inte kan vara hemma 24/7 med barn och hund inte ska ha.

  Vissa treåringar älskar att vara hemma m mamma/Pappa, är nöjda m öppna fsk och lekparker, många är det inte. Många barn behöver och mår bra av mer utmaningar, något som är deras. Och föräldrarna i din tur mår bra av glada barn som är välmående på
  alla fronter och som dessutom får en chans att komma iväg och inte ”bara” vara mamba/ pappa jämt.

  För suprise! Livet som förälder blir inte alltid som man föreställde sig. Livet som föräldraledig kan vara skittufft, barn med kolik i månader, ingen sömn (par timmar totalt på ett dygn i månader), missnöjt barn osv, när koliken går över och sömnen stabiliseras kan fsk vara det som räddar både barn och förälder att behålla den mentala hälsan.
  Och som förälder går det utmärkt att vara en närvarande förälder även om barnet går på fsk.
  Tror de allra flesta föräldrar skulle lämna så korta dagar på fsk som det bara går, men ibland är det så att man måste jobba, och kanske har obekväma tider och du kanske (av olika anledningar) inte har den uppbackning som behövs för korta/inga dagar på fsk.

  Nästan så att jag hoppas att alla ni som
  Så besserwisseraktigt talar om hur man ska vara får ett barn med kolik, kronisk förstoppning (utan att barnet lider såklart, önskar inget barn illa, men så ni märker hur j-a tufft det kan vara), ett barn med astma som gör att vid minsta förkylning är det han, lämnad av barnets pappa och bor långt ifrån släkt och andra som kan hjälpa till. Då finns det tyvärr Inte så många andra möjligheter än att till slut lämna på dagis med det dåliga samvete som ibland pockar på.

  Svara

   Eh, kolik och förstoppning ÄR plågsamt. Så önska dig något annat istället så att de där dumma personerna verkligen förstår. Att de blir påkörda av bussen t.ex. Fast innan de fått barn förstås, eftersom du älskar barn så.

   Svara

   Håller med dig! Det finns inga perfekta människor som kan strunta i allt och enbart curla sitt barn eller husdjur 24/7. Man får försöka hitta lösningar helt enkelt och då kan ju förskola, hunddagis, städhjälp, hemleverans av mat o.s.v. vara till stor hjälp.

   Svara

  Att inte skaffa barn om man inte kan vara hemma med dem till skolåldern är bisarrt. Alla har inte råd att leva på en lön och nej, det handlar inte bara om att ge upp dyra vanor. Och vad ska vi göra med alla ensamstående föräldrar?
  Denna inställning är samma Familjelivstrams där supermorsor sitter och skammar de som inte ammar i 10 år osv.
  Jag var ensam hemma med mamma tills jag började skolan. Med facit i hand försenade det min utveckling och sociala träning till i princip vuxen ålder.

  Svara

   Har en vän vars mamma varit hemmafru hela livet. Dels är alla barnen otroligt allergiska med dåligt immunförsvar och sedan har mamman själv blivit en ganska märklig isolerad person med shoppingberoende. Så att torka ungarna i rumpan tills de är 18 är verkligen inte det bästa alltid…

   Svara

    Anektodisk bevisföring som inte på något sätt är talande för hur det är att vara hemma de första åren i stället för på förskola.

    Svara

     Det är anekdotisk bevisföring år båda hållen. Det är helt enkelt så att det finns för- och nackdelar med allt.

     Svara

      En åsikt om barn på förskolor är inte anekdotisk bevisföring.. eller hur menar du?

      Svara

     Självklart individuellt om/när barn ska gå på förskola. Trivdes själv inte med det alls då jag var otrygg och introvert som barn.

     Men kan folk sluta klaga på ”anekdotisk bevisföring” i detta kommentarsfält? Det är inte riktigt så att vi disputerar, utan det är ju chilla diskussioner mellan privatpersoner som försiggår. Måste man verkligen presentera en avhandling från Oxford för att få dela med sig av en fundering utan att bli påhoppad om att man minsann har fel på alla sätt och vis?

     Svara

      Du har nog missförstått vad anekdotisk bevisföring betyder…

      Svara

       Att några personer delar med sig av dåliga eller bra upplevelser av t.ex. förskola anser jag inte är anekdotisk bevisföring, däremot att säga ”förskola ÄR hemskt för jag hatade det som barn” är ju det.

       Svara

        Att använda den vännen som ett bevis för hur det är att vara hemma med barnen och vad det leder till är det.

        Svara

         Fast man kan ju dela med sig av en erfarenhet utan att se den som bevis på X eller Y. Som sagt, det är ju inte direkt avhandlingar som skrivs i dessa kommentarer…

         Svara

          Behöver inte vara en avhandling för att någon ska använda sig av argumentationsfel som detta. Det kan man göra i vilken diskussion som helst.

          Svara

    Ingen har påstått att ungarna ska torkas i rumpan till de är arton. Håll dig till sak.

    Din vän är inget bevis för att det är dåligt att vara hemma med barn istället för att ha dom på förskola.

    Svara

  Curling är liksom inte bra. Barn mår inte bra av det och blir inte självständiga individer. Ni mammor som enbart lever för era ungar gör dem en otjänst, de ska klara sig i livet utan er en dag.

  Svara

   Och de klarar sig inte om de inte varit på förskola mellan 2 och 5 års ålder?

   Alltså sätt era barn på förskola bäst ni vill men låtsas inte som att förskolan är för barnens bästa. Förskolan är till för att föräldrarna ska kunna jobba. Inget annat.

   Svara

    Jag var hemma med min hemmafrumamma, som har en problematisk personlighet. Det var inte bra för min utveckling, min förmåga att leka/samarbeta med andra eller min förmåga att klara livet i största allmänhet. Jag blev ”normal” i vuxen ålder.
    Med det vill jag säga att jag förstår att det finns alla möjliga situationer men tro inte att förskola är en avställningsplats för karriärister. Den fyller mycket viktiga funktioner.

    Svara

     Ja fast har ett barn det bättre på förskola än hemma så är det ju ett ypperligt exempel på en förälder som inte borde ha skaffat barn.

     Svara

      Verkligen inte. Du kan inte ge saker förskolan kan ge hemma i form av gruppdynamik, konkurrens, pedagogik osv. Du kan ge jättemycket ovärderligt hemma men förskolan är viktig för framtiden, hemma är ju barnen ändå.

      Svara

       Det kan man ju visst. Umgås med andra föräldrar som är hemma med barn, gå på öppna förskolor, lägg tid på att lära barnet saker hemma genom lek osv. Ni får det att låta som att det är universitetet ni skickat era barn till. Vi pratar om små barn och det är faktiskt inte så svårt att ge dom det förskolan ger. Men ja, tror man att man måste sitta ensam inne i lägenheten i 4 år så förstår jag att det kan verka svårt.

       Svara

      Absolut, jag ska genast ta livet av mig. Hela min existens är ett misstag.
      Vem är du att bestämma vem som är värdig att få skaffa barn eller födas?

      Svara

       That escalated quickly.

       Om du tror att jag med min kommentar menade att du ska ta livet av dig så är det nog bäst att vi släpper diskussionen här. Jag är inte intresserad av att behöva försvara något jag inte sagt.

       Svara

    Man kan tycka olika men jag är övertygad om att förskola är det bästa i den åldern. Andra barn, stimulans, viktiga erfarenheter, osv. Nu är jag dagisgenerationen själv men jag minns skillnaden i första klass på de som grät efter mamma och de som inte gjorde det.

    Svara

     Ja visst är det svårt att stimulera en 4åring om man inte har högskoleutbildning!? Och vänner.. var hittar man sådana till barnen om inte på förskolan??

     Nej, man måste inte göra sina barn till curlade små snorungar bara för att de är hemma. Vakna.

     Svara

      Det är ju aldrig samma sak som att vara en grupp barn där du ”inte valt alla vänner själv.” Du får gärna ha dina barn hemma för min skull men vi är många som tror förskolan ger lärdomar barnen behöver för skola och vuxenliv.

      Svara

       Men ingen treåring väljer sina vänner. De umgås väl med barnen till de du som förälder träffar. Eller de som råkar vara i lekparken när ni är där. Eller de som är på öppna förskolan.

       Förskolor är barnpassning. Varför inte bara vara ärlig med det?

       Svara

        För att det inte bara handlar om barnpassning. Förskola är pedagogisk verksamhet och life skills. Men tror många som har barnen hemma skäms för att erkänna det.

        Svara

         Eller så är man medveten om att man kan ge barnen den pedagogiken och skills utan förskola. Vad exakt är det som ett barn inte kan lära sig utan förskolan?

         Svara

          Det är absolut fantastiskt att du klarar ersätta ett gäng utbildade pedagoger och tiotals & tiotals andra barn hemma själv! Grattis!

          Svara

           Tack! Det är inte alls så svårt som många verkar tro eller göra sken av.

           Tror att många använder pedagogiken och stimulansen på förskolan som ett slags argument för att döva sitt samvete av att behöva ha barnen där. Jag tror inte på allvar att en förälder inte klarar av att ge ett litet barn det den behöver, men kan man intala sig det så kanske det känns lättare att lämna barnet på förskolan när man måste göra det.

           (Jag säger alltså ingenting om att föräldrar lämnar sina barn på förskola utan bara att den inte är ovärderlig för barnens utveckling.)

           Haha och jag tror samma sak om ”er” 😀 Alltsa att ni intalar er att era barn far lika mycket traning infor skola och vuxenliv av er som pa forskola for att legitimera ert beslut att vara hemma. Forstar saklart ocksa det inte galler alla och att manga barn har det bra hemma.

           Jag har ännu inte fått ett exempel på något ett barn får på förskola som det inte kan få hemma. Förutsatt att man engagerar sig i barnet och dess utveckling och inte låter ungen sitta hemma med platta i näven i fem år.

           Men det kanske är just engagemang i barnet man hellre betalar någon annan för att ge.

        Har du barn själv? Barn är människor inga djur. Och ja en treårig har en vilja och tankar om vad den vill hitta på.

        Läs en bok om barn

        Svara

         Ja jag har barn, hurså?

         Behöver inte läsa en bok om barn. Men tack för tipset.

         Svara

          Jag tror hen menade mig 😊 jag har också barn (i förskola) & tackar också för tipset!

          Svara

      Nä och barn vill träffa andra människor än sin jävla morsa hela tiden. Bara för att hon inte kan ta tag i sitt liv

      Svara

       Men har jag sagt att barnet endast ska umgås med sin mamma under de första fem åren? Tycker jag har varit tydlig med att man kan låta barnet leka i barngrupper osv trots att man är hemma. Är ni så måna om att försvara förskolor att ni vägrar läsa vad jag skriver?

       Svara

        Tror folk försöker påpeka du inte kan ersätta förskoledynamiken hemma även om du anstränger dig.

        Svara

         Varför skulle man inte kunna det? Leta upp olika barngrupper och öppna förskolor så lär sig barnet snabbt gruppdynamik trots att det inte går på förskola.

         Svara

          Men in du tillbringar din tid pa oppna forskolor…sa kan du ju faktiskt satta barnen pa forskola med en gang…?

          Svara

           Det var ett konstigt resonemang. Har du varit på en öppen förskola någon gång?

  Men herregud, hur är detta möjligt? Detta måste delas överallt. Fyfan.

  Svara

  https://www.hant.se/noje/ilskan-efter-detaljen-i-bianca-ingrossos-vlogg-panik/7056295?fbclid=IwAR2NvoxamOr6DB4nut6_wBQ56GZbBje4UflFx8N6-alfKZNDCAneLZZi6fQ

  De benämner rosanna charles som sjunsköterska? Är hon verkligen det? Man ser på tatueringen på fingret samt hör på rösten att det är rosanna

  Svara

   😂😂😂😂😂

   Svara

    Trodde att detta skulle handla om hundar och inte om barn.

    Svara

  Folk här pratar som att dagis är nödvändigt för att man måste ju ha det så hunden inte blir ensam, det är ju elakt att lämna den när man är på jobbet hela dagen! Ja verkligen, men är hunddagis lösningen då? Är inte lösningen att inte skaffa hund om man jobbar så mycket? Är det en rättighet att ha hund? Att köpa en valp eller vuxen hund där man faktiskt inte kan veta om den klarar av att forslas fram och tillbaka och lämnas över i en i princip okänd persons händer? Här ser vi ju bevis på att alla människor inte är snälla mot hundarna även om de utger sig för det. Verkar som vissa bara ska ha djur, som någon här ovan som hade haft sin hund på flera olika dagis och det den var på för tillfället var verkade tydligen inte så bra. Hur kan det då vara helt självklart att man ändå ska äga en hund? Tycker man får tänka igenom rejält om man har rätt förutsättningar att ge hunden en så trygg tillvaro som möjligt. Sen kan ju förutsättningarna ändras tillfälligt och att man behöver hjälp en period men som någon sa att ha ett djur är ett privilegium och man får försöka anpassa tillvaron. Inte anpassa djuret och utsätta det för massa saker. Sen vad barn har med detta att göra fattar jag inte..

  Svara

   Hur tycker du hundägare ska göra?
   1. Ha hunden i hundrastgård hela dagarna medans ägaren jobba?
   2. Jobba deltid/inte jobba alls och vara beroende av sambon inkomst för att ha tak över huvudet och mat på bordet?
   3. Bara miljonärer och pensionärer som inte jobbar får skaffa hund?

   Att skaffa hund för att man jobbar hemma eller kan ta med hunden till jobbet är inte säker lösning, för man vet inte vad som händer i framtiden och en hund lever i 10-20 år.

   Jag och många som mig skaffar hund för att det är våran hobby/fritids intresse, precis som andra gillar att baka eller gyma, så gillar vi att efter jobbet dra ut i skogen eller till hundklubben och träna med hundarna. Vi gillar att tävla på helgerna, och regniga kvällar mysa ner oss med hundarna i soffan för att glo film.
   Jag har fler hundar så dem har sällskap av varandra vilket är skönt + att jag har turen att kunna ha med hundarna på jobbet. Men jag inser att inte har samma lyx att kunna ha med hundarna på jobbet som jag har, och då får dem lösa det på det sätt som passar en själv och ens hund bäst.

   Svara

  Kan det inte vara så då att dem sålt företaget och en ny ägare startar upp allt på nytt under ett nytt namn? vore bra om du faktiskt kollade upp så det är samma ägare till företaget som tidigare innan du gör såna här inlägg.
  Jag vet inte vilka dem tidigare ägarna var, så vet inte om det är samma eller nya ägare nu, men C borde ju ha kunskap hur man kan kolla upp sånt.

  Svara

   De. ”De” är det oftast när ordet står först i en mening och ”dem” när det står sist. Pröva detta! Eller skriv dom om du är osäker, det är ok i informella texter.

   Svara

    Eller först behöver det inte men i början liksom, den som gör nåt. Samma som jag, du, vi. Dem är är samma som mig, dig, oss.

    Svara

    Viktigast är väl i alla fall att budskapet går fram.

    Svara

     Hmm, ja kan man tycka. Men språket är också viktigt! Tycker mig iallafall. Jag vet inte vad dig tycker, men det kan bli lite konstigt för vi andra.

     Svara

      Fast att skriva ”mig” istället för ”jag”, ”dig” istället för ”du” och ”vi” istället för ”oss” är ganska stor skillnad jämfört med att skriva de istället för dem… tänkte mest om du tycker att korrekt skrift är viktig borde du förstå skillnaden…

      Svara

       Nej, det är exakt samma språkliga fel. Subjektform/objektsform. Hur kan man inte se/veta det? Det är lika fel att jag istället för mig som de istället för dem. Du är väl bara mer van att se de/dem felanvänt så du tror det är mer ok.

       Svara

    Att skriva dom istället för de/dem är felaktigt. 2 fel blir inte 1 rätt

    Svara

     Va? Det är mindre fel, gör hellre så.

     Svara

     Önskar tusen gånger hellre att du använder dom än de/dem fel… 😄

     Svara

  Vilka är ni som sitter och ska ”bestämma” vad som är rätt att göra gällande barn och hundar? Att sitta och säga att är man inte hemma med dem hela tiden så ska man inte skaffa några! Vem är ni? Och i vilket samhälle lever ni? Har man möjlighet och vill vara hemma hela tiden är det ju toppen men du bidrar inget till samhället med din ädla uppoffring att stanna hemma med din hund. Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt på ett helt annat sätt och majoriteten av oss vill leva så. Både barn och föräldrar behöver umgänge och samspel med jämnåriga. Bondesamhället där man levde sida vid sida i generationer existerar inte längre. Vill man och kan leva så är det väl toppen men kom inte med era ruttna pekpinnar.

  Svara

   Dem lever nog i en ding ding värld 😉

   Svara

    De!

    Svara

     Dem Dem Dem Dem Dem Dem

     Svara

      Barnsligt… Vad är det med dig? Varför VILL du göra fel?

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.