Amanda Lundgren om sin misslyckade spons-bröstförstoring

I en tid då influencers konsumerar sponsrade skönhetsingrepp som jag konsumerar Cola Zero utan is så kan det behövas en reality check för att påminna folk om allvaret och riskerna med dessa operationer.
Det är inte som att klippa håret, få en pedikyr eller ens förstora läpparna – det är betydligt mer riskabelt än så – något som INGEN sponsopererad influencer än så länge upplyst om.

Därför vill jag lyfta de inlägg som Amanda Lundgren publicerade igår på Instastory.
Hon gjorde nämligen ett samarbete med en klinik (AK Nygart) som skulle genomföra en bröstförstoring på henne, samtidigt som de spelade in en webbserie på Youtube om alltsammans.
Till en början hade Amanda en lite märkligt inställning till reklamsamarbeten som du kan läsa mer om HÄR.

Efter en tid med sina nya bröst så började Amanda Lundgren må riktigt dåligt och hon misstänkte att hon hade drabbats av ”breast implant illness” 
Drygt ett år efter att hon satt in implantaten så togs de ut igen, och det är detta som Amanda nyss om-publicerade en story om.
I inlägget länkat här ovan så förklarar hon lite mer om varför hon ångrar samarbetet då det hade med fler saker än bara ”breast implant illness” att göra.
Bland annat ansåg hon att hon framställdes som en dåligt förebild, trots att hon – enligt sig själv –  bara var en desperat nittonåring som nu känner sig korkad.

Under den här videon skriver Amanda följande kommentar:

Jag mår skit! Av en massa anledningar, inte bara för att mina bröstimplantat gör mig sjukare för varje dag som går, utan jag skäms på så många sätt! Allt från serien m.m. Därför ville jag göra denna video, inte bara för att jag blivit sjuk av mina bröstimplantat, utan för att kunna rädda fler därute: Allt från er som funderat på en bröstförstoring, till er som kanske redan har gjort en bröstförstoring, och mår dåligt pga. av implantaten utan att ni ens vet om att det är pga. implantaten.

Det är SÅ, SÅ viktigt att känna till riskerna med att sövas och opereras så att man kan fatta ett genomtänkt beslut för sig själv och sin kropp, och vara insatt i vad som faktiskt kan hända om det vill sig riktigt illa.
Därför vill jag lyfta fram Amandas story lite extra eftersom den här typen av agerande är något som jag  gång på gång efterlyst här i bloggen.

258 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stort av henne att berätta! Hoppas hon mår bättre nu!

  Svara

   Tack! 💕 Jo, jag mår sjukt mycket bättre idag 💕 känner mig som en helt annan människa på insidan 💕 kram

   Svara

  Skriv om den andra Amanda istället! Så härlig tjej! 🙂 https://youtu.be/HFPtVZuLqe8

  Svara

   Så stort av henne å dele sin historie!

   Det er noe med det at man ikke kan operere inn gifter i kroppen uten å bli forgiftet! Synd man blir så overbevist om at det er trygt og ikke får korrekt informasjon fra klinikkene 😢

   Svara

  Många unga flickor hamnar lätt i Matriarkatets grepp via någon åcklig influencer. Allt för att manipulera mäns sexualitet och stärka sin egna attraktivitet på andra kvinnors bekostnad, allt i en cirkus döpt frihet och frihandel.

  Vägra manipulera mäns sexualitet och din egna attraktionskraft med konstgjorda medel.

  Svara

   🥱🥱🥱

   Svara

    Bra att hon berättar varför hon tog ut dem.
    Jag har varit sjuk i många olika sjukdomar och efter 10 år med implantat så var jag 100% sjukskriven och kunde inte gå ut med hunden själv av all smärta, hjärntrötthet, yrsel, feberkänsla och ständiga infektioner som inte ville ge med sig. Det slutade med flera hjärnhinneinflammationer och till slut diagnosen ME.
    Idag är jag 6 veckor efter explant operation och jag har mer energi än vad jag kan minnas jag haft innan. Gått på gymmet och är vaken en hel dag. Idag gick jag 1 mil på fjället. Sinnessjukt. BII är verkligen på riktigt. Men jag vågade inte tro att det gällde mig först.

    Svara

   Jag tror du har en EXTREMT simplistisk syn på det här med varför människor opererar sig. Om mäns sexualitet och ”patriarkatet” öht är en motivation tror jag den väger ganska lätt jfrt med andra orsaker.

   Svara

   Antingen så är du ett dåligt troll eller så är du helt blåst.

   Svara

    Säg hur ogärna många kvinnor vill ta till sig sin egen ytas manipulativitet och dess feedback, varför all denna hat?

    Är det naturliga så farligt? Kanske ska man inte skylla vuxna kvinnors manipulationsbegär på Patriarkatet och samtidigt se hur det påverkar och skadar unga kvinnor? Det är nog bättre att ta ansvar för sin egen förställningskonst även om det naturligtvis väcker starka känslor i en förljugen kropp med falsk självkänsla.

    Varför är det så viktigt att slåss med andra kvinnor om vem som är vackrast? I detta fula spel?

    Svara

     Vackrast o vackrast, alla dessa översminkade kvinnor 🤡 med stela ansikten med hjälp av diverse produkter…. Inte kan det va ägnade åt att locka män. Förr i tiden visste man hur kvinnor skulle svarvas.

     Svara

   Du var rolig i början. Nu är du bara sjukt störig.

   Svara

    Nej. Det har aldrig varit kul, endast tröttsamt.

    Svara

    Att kvinnor tvångsmässigt behöver manipulera sitt utseende (för självkänslans skull) var knappast roligt för ett århundrade sedan, inte idag heller! Vad är det du inte fattar?

    Att stå för den man är och hur man ser ut behöver inte vara det minsta onaturlig, eller?
    Ligger självkänslan i utseendet och i mest kosmetik och plastikkirurgi? Ja då är det väl en mer djupt tragik än roligt och frivilligt?

    Kvinna mot kvinna i en jakt på det rätta utseendet (för sin egen skull) ekar det inte lite ihåliigt här?

    Svara

     Att kvinnor tvångsmässigt behöver manipulera sitt utseende (för att män inte tycker hon är knullbar eller relevant annars) var knappast roligt för ett århundrade sedan, inte idag heller! Vad är det du inte fattar?

     Fixade det åt dig!

     Svara

   ”Manipulera mäns sexualitet” 😆 Stackars män som är slavar under sina lustar.

   Svara

    En sådan som tycker att vi helst skall täcka kvinnokroppen…

    Svara

     Nej, snarare att det inte är något fel på kvinnor som de är, rent naturligt!
     Att göra sig till är en tveksam kosmetisk handling som ofta slår tillbaka. En köpt billig självkänsla till ett dyrt pris.

     Varför vara onaturlig när man kan vara naturlig?
     Varför så upprörd över det naturliga i att vara kvinna?

     Svara

      Jag håller med om att naturligt är bra. Det är väl sätter du uttrycker dig på som man blir upprörd över.
      Jag har en viss förståelse över att vissa vill göra ingrepp för sin egen skull.

      Svara

     Att vara naken är helt naturligt, vad är det du är rädd för annat än din egna naturliga potential? ??? Din kroppsliga klokhet

     Är du så förblindad av din köpta självkänsla och din denaturalisering? Att du tvångsmässigt måste attackera den som ifrågasätter den?

     Svara

      Det är väl själva grejen, att kvinnor ska behaga oavsett om vi är naturliga eller inte, som är uppseendeväckande här. Visst är naturligt bäst. På både män och kvinnor.

      Svara

    Om inte män varit såna djur hade de inte kunnat manipuleras sexuellt.

    Svara

     Jag hör mer att kvinnor blir manipulerade då de tydligen är oförmögna att välja partner

     Svara

    Ingen har sagt att alla män påverkas, vad som skrevs var väl att det är ett försök att påverka sin attraktionskraft och därmed …

    Men det är klart vill man inte förstå så vill man inte…. Matriarkatet gillar att aldrig ha eller ta ett eget ansvar för sina förställningskonster, varför tror du att det är så?

    Gång efter gång så skadas unga kvinnor av denna onaturliga och skadliga förställningskons! Från en punkterad inre självkänsla till permanenta skador i kroppen. Patriarkatet avråder er från den skiten! Sluta tävla sönder varandra på fågängans marknad där de flesta bara förlorar, är det svårt att förstå? Väcker det hat?

    Svara

     När ska du förstår att matriarkatet och patriarket båda spelar för egen vinning baserat på total egoism och därmed tar ut varandra? Vilken sidas ärenden du än springer så är det du som är förloraren?

     Svara

   Det är en och samma person som skriver dessa kommentarer under namn som draculafeminister, patriarkatet, matriarkatet,Löwengripska familjekänslan med Stollis etc. Kommentarerna är alltid formulerade på samma sätt och personen har hållit på i månader och är så förbannat tråkig.

   Svara

    Så kan det vara. Om det är så illa att det är en och samma person undrar jag hur hen har tiden till att hålla på. Ok corona tider men så mycket tid kan ingen ha över. Någonstans måste man ju jobba för att tjäna pengar om man ni inte har en massa ärvda pengar, är under 18 och bor hemma eller lever på bidrag.

    Svara

     Det är självklart att det är samma person. Troligtvis är det ett intresse att hålla på såhär, varje gång någon inte fattar och nappar på vad hon skriver så sprider sig ett välbehag hos ts. Det är rätt enkelt att se i hur kommentarerna är utformade att det är samma person så svara bara inte.

     Ett intresse hittar man alltid tid för. På rasten på jobbet, kvällar, helger. Om vi har tid har ts tid.

     Svara

      Har inte tittat så noga på språkbruket men håller med om att tonaliteten är den samma. Är lite tveksam till om det verkligen är en hon. Däremot skulle jag nog påstå att är det en och samma person har vi passerat intresse och är inne på mani.

      Svara

       Kan likväl vara en kvinna, men det spelar ingen roll. Framförallt är det en person med narcissistiska drag.

       Svara

        Nä tror det är en sån incel..

        Svara

         Tror det också. Eller ett pedofilnätverk

         Svara

          Waow vilka långa monologer för att förställningskonsten ifrågasätts. Landar ganska långt bort från frågeställningen va? Varför allt denna ursprårning från ämnet och all denna hatiskhet?

          Är nödvändigt för att slippa hålla sig till ämnet och grundfrågan om kvinnors förställningskonst och bristen på att tro på det naturliga i en kvinnlig kropp?

          Svara

           Jag läste Johanna Frändén och vad för män hennes väninnor söker.

           “the top 78%” av kvinnorna kämpar om ”the top 20%” av männen.

           Lycka till med din kamp😉💪

   Jag bara vägrar män helt och hållet.

   Svara

    Jag föredrar män framför kvinnor. Jag tycker kvinnor är avundsjuka och ska hela tiden hävda sig att de är bättre än mig. Tråkiga att prata med , därför har jag bara killkompisar

    Svara

     ”iM nOt LiKe OtHeR gIrLs”

     Svara

      Har en elak mor , trevlig far , gissar på att det är därför jag föredrar män.

      Svara

     Kvinnors krig mot kvinnor visar sig kanske som tydligast på fåfängans marknad och i marknaden av attraktion. Den kvinnliga avundsjukan styr också den korrosiva självkänslan i fåfängans marknad.

     En marknad som i grunden och i djupet bara säger -Du Duger Inte som du är!

     Vem vinner på att några hetsar mot alla män trotts att de inte egentligen är ute efter männen på annat vis än att söka sin egna attraktionskraft?
     Vem förlorar på det?

     Tjolahopp tjolahej, det verkar ligga djupare än bara en rolig grej?

     Svara

   Vad menar du med ”matriakatets grepp”? Det finns inget matriakat, utan endast en tolkning i hur ett matriakat skulle sett ut. En googling bort…

   Svara

   ”Matriakatets grepp”? Vad snackar du om? Plastikkirurgi är ett resultat utifrån det patriarkat vi lever i. Plastikkirurgi handlar om att kvinnor ska bli mer attraktiva i mäns ögon, exempelvis talesättet ”män gillar stora bröst” = kvinnor opererar brösten större för att få fler mäns gillande. Det är det som styr, även om många kvinnor hävdar att de gör det ”för sin egna skull” så får de ändå positivt bemötande från både män och kvinnor när de rättar sig efter rådande skönhetsnormer. Det finns inga belägg för att det någonsin funnits ett strikt matriarkalt samhälle… ”Matriarkat (från latinets mater, ”moder”; jämför patriarkat) är en samhällsordning där den sociala, politiska och ekonomiska makten innehas av kvinnor.” – och det är knappast något som är aktuellt på något ställe på planeten tyvärr…

   Svara

    Håller med det är termer som ofta slängs ut utan större och djupare underlag.

    I praktiken är det nog mest myternas makt som håller vanan fast. Gamla lervägar och muggar från torkad och bränd lera vi dricker våra handlingar ur.

    Det ”fadersmässiga” i plastikkirurgi är nog litet, liksom det ”modersmässiga”. Tycker mera att plastikkirurgi är avsaknaden av både matriarkat och patriarkat där en stor otrygghet råder i själ kropp och sinne utan någon visdom åt något håll att ty sig till, tomhet och vaccum hör varken kvinnlig eller manlig klokhet till.

    Det är ett sakligt accepterande av att kvinnan inte duger som hon är och att det finns en metod som kan råda bot på detta: Plastikkirurgi. Det finns en djup fattigdom i det accepterandet. En fattigdom som ärjar.

    Det finns i lika hög grad ett matriarkat som ett patriarkat. precis som mannen ofta är chefen i familjen men det är kvinnan som bestämmer. etc osv. Men det är alltid lättare att kasta skit om man slipper eget ansvar. Rollerna hänger extremt intimt tillsammans, vad annars är egentligen möjligt?

    Patriarkatets grepp är inte möjligt utan matriarkatet. Nuläget visar snarare en brist på grepp i skenande skönhetsideal födda ur en extrem fattigdom och Se Mig – Hör Mig – Älska Mig. Inte så mycket annat.

    Svara

     Har svårt att förstå vad du ens skriver om jag ska vara helt ärlig… Din text är väldigt förvirrande. Vill ändå påpeka några ting i din text och reda ut begrepp: ett patriarkat/matriarkat är inte en person, utan det är ett grupp/samhällsfenomen. Alltså kan du inte dra exemplet om ”mannen som chef men kvinnan bestämmer”, eftersom du då talar om individnivå något som ett patriarkat/matriarkat inte existerar på. Förstår inte heller vad du menar angående att ”patriarkatet grepp är inte möjligt utan matriakatets”? De är inte på något sätt beroende av varandra, utan kan existerar utmärkt utan den andra eftersom vi som känt lever i ett patriarkat.

     Oavsett verkar vi båda vara överrens om att plastikkirurgi i unga åldrar är tragiskt! För det är det verkligen.

     Svara

  Jag skulle verkligen vilja veta vad de här tjejerna får för information av kliniker och läkare innan sina operationer? Bara det faktum att klinikerna använder sig av tonåriga influencers för samarbete får ju varningsklockor att ringa.

  Svara

   Ja svårt att ge varningar för något som inte är vetenskapligt bevisat. Hur bevisar man att ens plötsliga ibs beror på bröstimplantat? Kom igen

   Svara

    Men det spelar ju ingen roll? Uppenbarligen är det så att olyckliga unga tjejer inte blir lyckligare av att operera sig. Det finns ju en human aspekt av att styra patienten mot andra (kanske psykologiska alternativ eller längre betänketid) och inte bara säga ”okej fröken 19 år gammal med komplex över nånting, självklart opererar jag, 60 000 tack). Etik med andra ord.

    Svara

     Jo det är klart det spelar roll. Vad tror du egentligen kirurgi handlar om? Med din logik kan vi bara ta bort all estetisk kirurgi. Lev med att det alltid kommer att existera och fördelarna överväger nackdelarna tio gånger om.

     Svara

      Läkaretik appliceras (eller ska appliceras) lika mycket på estetisk plastikkirurgi som alla andra specialiteter. Jag hade inte opererat på en tonåring om jag misstänkt psykiska besvär, att patienten kommer ändra sig eller att operationen är fullständigt onödig (c vill ha e kupa).

      Svara

     Klart det spelar roll? Hur tror du att läkekonsten går framåt?

     Svara

      Inte genom onödiga, kostsamma och riskabla operationer på unga människor troligtvis i behöv av något helt annat än större bröst.

      Svara

       Frågade jag hur du trodde att det INTE gick framåt?

       Svara

       Men vem är du att bestämma vad som är onödigt? Det finns kvinnor som mår extremt dåligt av sina bröst. Ska de då spendera sina liv på att må dåligt pga något de kan fixa på en timme hos kirurgen? Uppenbarligen finns ett enormt behov av estetiska kirurger och de nekar inte folk för att de inte ”behöver” det. De flesta kirurger nekar till exempel om du har en liten näsa och vill ha ännu mindre, men tjejer som knappt har bröst, varför skulle de nekas? Låt folk gör vad de vill med sina kroppar istället för att predika om vad de behöver och inte

       Svara

        Är med dig till 100%, men tror nog att en tjej som mår extremt dåligt av sina små bröst har andra problem än brösten att ta tag i. Visst operera brösten, men ta tag i problemet också för grundproblemet kommer att kvarstå.

        Svara

        Det finns absolut en skillnad i att ha så stora komplex över så små bröst att de orsakar reella besvär (isf hade jag opererat på en tonåring) & att redan ha ”normativt fina” bröst utan direkta besvär och vilja göra storleken större (då hade jag inte opererat på en tonåring). Det är inte ”jag” som ska avgöra det utan det finns etiska regler jag ska följa.

        Svara

         Fast de flesta kirurger är etiska. Jag har blivit nekad att operera näsan hos varje kirurg jag varit hos, men inte brösten då jag fick hängbröst efter min graviditet så att tro att alla Kirurger blint opererar vem som helst stämmer inte.

         Svara

          Det har jag inte påstått att ”alla” kirurger gör. Men jag blir ytterst tveksam mot kliniker som marknadsför sina bröstförstoringar genom 19 åriga influencers. Redan där finns etiska problem.

          Svara

        Finns det några vetenskapliga bevis på att kvinnor mår extremt dåligt av sina bröst och att detta kan fixas med en tvåtimmars operation, sedan är allting bra för alltid?

        Tror du på det själv?

        Eller är det sannolikare så att 2-timmars operationen är korrosiv och skapar en ökad grad av rost och ärjning i självkänslan? Vad håller du för troligast?

        Svara

         Det är helt individuellt. Ett fåtal tonåringar helt utan byst kan uppleva såna komplex de aldrig går till stranden eller ett badhus. Isf anser jag att operation också av 18 åringar är legitimt. Andra upplever inga problem och har fullt normal och fin byst men vill ha ”stora bröst.” I det fallet är det inte berättigat operera en 18 åring.

         Svara

        Jag är en av dom som mådde dåligt av mina bröst och blev jättenöjd efter operationen. Sedan fick jag komplikationer acne, håravfall, pigmentfläckar listan kan göras lång. Gjorde tillslut explant och mitt utseende fick jag tillbaks. Håret har växt ut, slät hud, inga pigmentfläckar kvar osv. Tyvärr så var det försent och gifterna har gjort mig för sjuk och utreds nu för cancer kopplat till implantaten. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag visste det jag vet idag. Jag vill leva och se min son bli stor hade jag fått valet mellan att få leva eller få ha lite större bröst så är valet enkelt. Jag vill verkligen bara få leva och jag önskar att jag fått veta riskerna.

        Svara

         💖💖💖

         Svara

    Men kom igen har du verkligen missat sambandet mellan silikon och vad som händer när det läcker ut i kroppen?

    Svara

     Hennes implantat gick väl dock inte sönder, så det har inte läckt ut i kroppen.

     Svara

      De behöver inte gå sönder för att det ska läcka. Höljet består av silikon. Det räcker att silikonpolymererna, dvs molekylkedjorna släpper så är processen i kroppen igång. Det krävs väldigt små mängder och räcker med en kedja. Hon kan mycket väl haft implantat av mindre bra kvalitet där enstaka silikonpolymerer brutits ner mycket snabbare än vad de ska.

      Svara

     Det är väl dock inte det som är breast implant illness?

     Svara

    Det fungerar alldeles utmärkt, tror du att alla rapporterade biverkningar som finns med i läkemedelsinformationen när du köper läkemedel är bevisade att bero på just läkemedlet? Nej, det handlar om vad människor som använt läkemedlet upplevt i samband med att de tagit det. Sen finns det utöver det också bevisade biverkningar såklart, men det finns inget förbud mot varna för andra än dessa. Läkemedelsbolag är noga med att varna för allt för att slippa ta ansvar om det sedan visas finnas adekvat kausalitet.

    Svara

   Finns inga bevis på att breast implant illness öht existerar. De som säger sig ha det blir ofta inte friska av att ta bort implantaten heller. Jag misstror inte att dessa kvinnor är sjuka, men är mycket tveksam till deras orsaksförklaring. Det kan vara rena tillfälligheter som gör att symptom och besvär dyker upp en viss tid efter op men de tror det beror på implantaten. Det kan också vara så att påkänningen av att sövas, opereras, kanske få infektioner och ha svår smärta kan trigga i gång andra sjukdomar som fibromyalgi och IBS. Utifrån Amandas beskrivning är det tydligt att hon ffa mår psykiskt dåligt vilket kan ge en mängd olika fysiska symptom och det kan absolut förvärras av en operation, men det är inte proteserna i sig som orsakar någon sjukdom. De är av silikon, ett material som kirurger använder till alla möjliga saker i kroppen just pga att det är extremt ovanligt att kroppen reagerar på silikon. Det är exakt samma bröstproteser som används vid rekonstruktiv kirurgi efter bröstcancer. Moderna proteser är väldigt säkra och kan inte jämföras med hur det var förr. Att ha smärta, svullnad och tyngdkänsla i brösten i lång tid efter operationen är faktisk helt normalt pga att det är en stor operation, men oftast inget patienten är beredd på. De får självklart information om det är en seriös klinik (dvs inte en klinik som gör samarbeten med influencers…), men det går ju aldrig att säga att du kommer ha x grader ont i x antal månader, du kommer få en infektion i x dagar, du kommer få dessa estetiska problemen osv eftersom det varierar så mycket från person till person. De vill så gärna göra det, blundar för riskerna och hoppas att allt ska gå bra. De tror att större bröst kommer lösa allt, att det kommer få dem att magiskt må bättre. Så är det nästan aldrig, mår man dåligt innan är det snarare tvärtom. Problemet är inte BII, problemet är att unga tjejer luras att tro att en bröstförstoring är som att sätta i löshår eller göra en ansiktsbehandling. Det är det inte, det är en stor och omfattande operation med lång läkningstid och många potentiella komplikationer, båda medicinska och estetiska. Man måste vara beredd på många månaders smärta, på att man kan få infektioner som kan bli så svåra att implantaten måste tas bort, att resultatet inte alls blir snyggt och att man måste göra om operationen.

   Svara

    Så bra skrivet. Önskar du hade delat in det i stycken bara för det var så bra 🙂

    Svara

    Det finns tydligt dokumenterade fall där reumatologisk problematik försvunnit eller förminskats efter att förställningskonst som tex silikonbröst tagits bort.

    Resolution of Systemic Rheumatologic Symptoms following Breast Implant Removal
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33154870/

    Varför förneka förställningskonsternas billiga pris och dyra korrosiva kostnader så tvångsmässigt?

    Är det så viktigt att kämpa för att en kvinna inte ska behöva vara naturlig i kropp eller själ? Och därmed en denaturalisering?

    Svara

    ”2019-10-02
    Det finns idag en cancerform som är bevisat associerad till bröstimplantat. BIA-ALCL”
    Bröstcancer förbundet

    Svara

     https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32774571/
     Synchronous breast implant associated anaplastic large cell lymphoma (BIA-ALCL) and silicone induced granuloma of breast implant capsule (SIGBIC): What to learn

     Ja och vart tar Sponsorn vägen när man står där med Cancer?
     Ställer de upp med allt de har? Eller är det tvärtom Dålig reklam när metoden möter verkligheten?

     Svara

    Det finns en podd om Breast Implantat Ilness, Denise heter Sanningen om bröstimplantat

    Svara

     * den inte Denise

     Svara

  Behöver man verkligen vänta en månad för att få tid för en operation när man har ett någorlunda akut behov? privata kliniker brukar ju vara väldigt tillmötesgående, man går väl ändå inte till landstinget för det här?

  Svara

   Hahaha! (Haha!) (hahahahaha igen!) Förlåt men nu under covid får du inte ens operera bort din cancer inom vårdgarantin (som ”ska” vara tre månader). Tjejen har haft tur (och snott en plats i kön för nån annan…)

   Svara

    Detta var väl ett år sedan?

    Svara

     Jupp, stämmer bra att hon tog ut implantaten för ett år sen.

     Svara

     Hennes akutoperation? Ja isf har hon inte snott nån plats, my mistake & ursäkta.

     Svara

    Vad har vårdgarantin med privata kliniker att göra? Problemet har orsakats på en privat klinik och då bör hon väl kontakta den kliniken och inte få landstingsfinansierad vård?

    Svara

     Om komplikationerna är akuta måste landstingen täcka upp.

     Svara

  Är ”breast inplant illness” något som finns på riktigt? Vad är det som händer i kroppen isåfall? Eller är det psykiskt?

  Svara

   Yolanda Hadid hade väl det… hon trodde hon hade en värre sjukdom men sen blev hon bättre när hon tog ut sina implantat.

   Svara

    Michelle Visage har också haft det, och skrivit en hel del om det.

    Svara

   Ja det är ju inte meningen att vi ska ha silikon och liknande i kroppen så självklart försöker kroppen ständigt att skjuta bort det okända materialet, och då kroppen måste jobba så mycket så kan man bli väldigt sjuk och må mentalt dåligt. Det är förstås väldigt olika för alla precis som med allt annat men så jävla dumt att ta den risken.

   Svara

   Det finns ingen evidens bakom ”BII” men det kanske kommer.

   Svara

   Svårt att tro att det existerar, symtomen är väldigt vaga och alltid en speciell typ av kvinnor som får det.

   Svara

    Vad för typ?

    Svara

     Hjärndimma, trötthet, huvudvärk, ljuskänslighet mm. Alla har lite olika så det är svårt att säga exakt.

     Svara

      Men vilket typ av kvinnor?

      Svara

      Och kvinnorna är samma typ som tror på homeopati och holistisk medicin.

      Svara

       Är dom också i riskgrupp för elallergi?

       Svara

        Det finns en riskfaktor ja.

        Svara

         Hoppas det står nåt bra i deras horoskop idag. Hört att astrologi är en hit hos dom.

         Svara

          Löjligt. Att forskning saknas eller inte är entydig innebär inte att man kan avfärda en upplevelse med ”människan är knäpp.”

          Svara

           Alla har rätt till sina känslor, det håller jag med om.

           Haha men det är ju vad ni sjuka jävlar påstår när det gäller bra män i alla fall. En tjej påstod att hon hade en bra man men alla skrev att hon inbillade sig. Här gillar man att vara fet, ful och absolut inte ha silikonbröst eller man.

           Alldeles för lite av våra skattepengar läggs på forskning om bröstförstoringar. Hur tjejerna mår efter en förstoring.

           Hur mycket av våra skattemedel läggs på den forskningen? Jag vet inte men du som säger att det läggs för lite antar jag har siffror på det.

           (Sen är långt ifrån all forskning finansierad med skattemedel…)

      Är de hsp också?

      Svara

       Iallafall enligt nya rön.

       Svara

    Anonym 12:22 – Haha speciell typ av kvinnor, du är rolig du. Resonerar du lika om att det är en speciell typ av män som misshandlar kvinnor och en speciell typ av kvinnor som blir misshandlade, ens speciell typ av barn som blir mobbade?
    Du är själv en speciell typ, en sån som skammar andra.

    Svara

     Du verkar ju resonera så iallafall, gällande speciella typer.

     Svara

      Hur tänker du där? Utveckla gärna.
      Ja jag är en speciell typ så till vida att jag avskyr människor som förminskar andra för att själva få rätt.
      Vilket är precis det anonym 12.22 gör, och som så många andra gör.

      Svara

       Jag uppfattar det som att du tycker att det är dåligt att anse att det finns vissa ”typer” av människor, sen avslutar du med att själv slänga dig med att någon är en speciellt sorts typ.

       Men du kanske är en sån där speciell typ, som du själv säger.

       Svara

        Du lägger in värderingen i det jag skrev. Jag frågade anonym 12.22 om hen var den typ av person som generellt placerar in folk i fack eller om det är begränsat till en specifik grupp. Däremot borde jag formulerat den sista meningen som en fråga istället för ett påstående för det var det jag egentligen var mest intresserad av att veta.

        Svara

         Kanske du skulle ha gjort, då hade inte resten av din inlägg fallit platt vilket det gjorde.

         Svara

     Whataboutism

     Svara

      Lär dig vad det betyder så att du inte använder begreppet felaktigt. Mitt syfte var inte att flytta fokus utan att påvisa samband.

      Svara

       Jag vet vad det betyder. Håll dig till sak.

       Svara

        Du vet möjligen vad det betyder, men du använde det fel.

        Svara

     Ja? Man kan hitta samband mellan de som misshandlar, misshandlas och mobbar och mobbas. Vad är det som är konstigt med det? Är du en sån speciell typ som inte tror att våra upplevelser, trauman, barndom, anknytningsmönster, uppfostran, vuxna förebilder inte påverkar oss?
     Innan du säger något om hur hemsk jag är, jag blev själv mobbad, så jag har något som du säker känner igen, tolkningsföreträde.

     Svara

      Uppriktigt tråkigt att du blev mobbad. Det låter som att du inte bearbetat detta trauma eftersom du så tydligt rationaliserar. Det beteendet kan kommer att skapa framtida problem för dig.

      Svara

       Vad håller du på med?

       Svara

        Uppenbarligen trampade jag på en väldigt öm tå när jag ifrågasätter varför en del människor inte kan argumentera för sin sak utan att placera folk i olika fack och förminska dem.
        Det är dessutom väldigt skrämmande när människor som blir utsatta för vidriga beteenden av andra tar på sig ett ansvar av att det hände för att de är en viss typ.

        Svara

         Det är ju det du gör?!!

         Svara

         Säger fröken som sätter folk i fack och dömer ut mobbade pga deras ”olösta trauman”. Om du tycker att det är viktigt att argumentera för sin sak utan att sätta folk i fack så rekommenderar jag att du börjar med det själv.

         Svara

         Du verkar inte särskilt schysst du heller.

         Svara

       Hobbypsykologi är ett allvarligt symtom på en underliggande problematik och kan påverka din omgivning på ett negativt sätt.
       Du vill väl inte skamma en mobbad person? Det låter inte som något som går ihop med din självbild, behöver du kanske rationalisera lite nu? Återkom gärna med resultatet.

       Svara

        Analys – anonym 14:43 är en hobbypsykolog som blir provocerad av en ickepsykolog.
        Konklusion – meningslöst att fortsätta dialog.

        Svara

         Är det en analys av baserad på dina diagnoser eller hobbypsykologi? Svårt att den på allvar innan jag får klarhet i det.
         Jobbigt att inte tåla sin egen medicin men jag förstår att det är pga dina olika problem och olösta trauman så jag låter det vara.

         Svara

   Det är på ”riktigt” och inte psykosomatiskt. Din kropp vill stöta bort det främmande materialet den inte känner igen. Behöver inte bara handla om bröstimplantat.

   Svara

    Verkar inte vara bekräftat.

    Svara

    Det är ej på riktigt. Det finns inga bevis.

    Svara

     Det är ju knappt forskat på det pga ej intressant, och ”inga bevis” kommer rakt ur implantats-lobbyn. Gud att folk går på allt utan att kolla avsändaren…

     Svara

      Så vad för bevis finns det då ?

      Svara

    Kroppen vill stöta bort det och svarar med svampinfektion och eksem? Eller depression och ångest? Eller ibs till och med? Eller att man blir ljuskänslig? Köper inte det. Om man skulle gå efter listan på symtom för den här sjukdomen så har ju alla nästan något av det, att det beror på implantaten är osannolikt.

    https://bloximages.newyork1.vip.townnews.com/azfamily.com/content/tncms/assets/v3/editorial/3/7d/37dc2074-01ff-11eb-a04b-ef4e2b30e718/5f72a229362ca.image.png

    Svara

     Osympatiskt att skriva köper inte det. Kroppar kan reagera mycket olika. Jag tycker det är mer konstigt att så många tål implantat. Sedan påverkar ju det psykiska det fysiska med.

     Svara

      Osympatiskt att jag inte köper att folk inbillar sig att 30 olika sjukdomar, bland annat ljuskänslighet, ångest, depression, eksem, håravfall, förstoppning osv osv beror på implantat? Jag köper det när jag ser forskning på det. Jag tror absolut implantat kan skapa obehag men att påstå att det är symtom som är helt oknutna till implantaten låter som ren inbillning. Eller att man helt enkelt hr de problemen men att de inte beror på implantaten. Tycker ändå frågan bör diskuteras av medicinskt utbildade och inte lekmän på en skvallerblogg

      Svara

       Förlåt inte min mening att vara dum men hur inbillar man sig håravfall?

       Svara

        Står i kommentaren att man inbillar sig att det beror på inläggen.

        Svara

        Men det är ju det jag säger! Hur fan inbillar man sig att ens håravfall beror på implantaten? Snälla! Då kan det lika gärna bero på vädret, luften, godiset man åt i veckan. Osv.

        Svara

         Alltså är alla dessa symtom för sjukdomen helt skilda från implantaten och kan inte knytas an till dem. Då kan de lika gärna bero på tusen andra saker

         Svara

     Det är väl samma synptom som vid förgiftning eller utsatthet för någon allergen. Jag får känsliga ögon när jag äter laktos då jag ör intolerant. Det är alltså ingen riktig allergisk reaktion men likväl ligger jag här med magkramper och rinnande ögon med släckt lyse varje jälva gång jag druckit milkshake.
     Har en katt som är allergisk mot fisk. Ser direkt att han ätit någon ny godis som innehåller fisk på att han får en massa gunk i ögonen. Andra symptomet är utslag runt öronen.

     Svara

      Drick inte milkshake

      Svara

      Vad har din katts fiskallergi med detta att göra?

      Svara

       Hen ger ett sk ”exempel.” Alltså något till synes orelaterat som funkar som illustration.

       Svara

    Finns det bevisat vetenskapligt?

    Svara

     Nej, det finns inte bevisat vetenskapligt alls. Fortfarande inte en enda studie.

     Svara

    Finns det inte något som kallas för ”tampongsjuka”?
    Jag tycker det är självklart att det finns personer som blir sjuka av främmande föremål i kroppen, man kan bli sjuk av allt möjligt.

    Svara

     Tampongsjukan är inte jämförbar. Det är en helt annan grej.

     Svara

     Tampongsjukan är blodförgiftning som är vetenskapligt bevisat. Hur jämför du ens?

     Svara

      Kände mej ju lite okunnig efter ditt svar, så jag googlade lite. Och… du har åxå fel!

      ”Tss är en väldigt ovanlig men livshotande bakterieinfektion som kan ge allvarliga skador på hud och organ om den inte behandlas. Sjukdomen orsakas av ett gift som gula stafylokockbakterier producerar. Bakterierna kan föröka sig om dom under lång tid kommer i kontakt med blod i ett sår eller mensblodet i en tampong. Giftet gör att kroppen hamnar i ett chocktillstånd, därav namnet, vilket innebär att blodtrycket sjunker väldigt mycket och att kroppens vävnader inte får tillräckligt med syre. Chocktillstånd måste intensivbehandlas med vätska och antibiotika så fort som möjligt.”

      Svara

       ”Exempel på orsaker till sepsis:

       (…..)

       Sårinfektioner: Staph.aureus infektion kan ge sepsis eller via sitt toxin ge upphov till toxic shock syndrome (ex tampongsjuka)”

       https://www.praktiskmedicin.se/sjukdomar/sepsis-blodforgiftning/

       Svara

        Dvs tampongsjuka kan vara en av flera orsaker till att man får blodförgiftning.

        Oavsett är det inte på något vis tampongen i sig som är farlig att ha i kroppen.

        Svara

         Tvätta händerna noga innan byte av tampong

         Svara

     Tampongsjukan beror på bakterier, inte på grund av tampongen i sig. Den är även vetenskapligt bevisad.

     Svara

      Det är lite konstigt att vi kan ta till oss koncept som att det finns bakterier trots att vi inte kan se dem men inte konceptet av att till synes fasta material inte kan avge små molekylkedjor av främmande ämnen som vi gladeligen låter andra stoppa in i oss som gör oss sjuka.

      Svara

       Det kan jag mycket väl ta till mig. Men nu var det ett svar på att det handlade om att man blir sjuk av att stoppa in främmande föremål i sig med tampongsjukan som exempel. Som alltså inte alls beror på att man stoppar in en främmande föremål i sig utan på grund av bakterier. En usel jämförelse som inte alls gör någon poäng.

       Svara

        Jag tycker jämförelsen är bättre än vad du tycker. Det främmande föremålet orsakar en infektion, i fallet tamponger pga bakterier.

        Svara

         Okej tyck det då. Men det är inte tampongen som är farlig utan bakterierna. Svårt att greppa kanske..

         Svara

          På samma sätt bör du kunna fundera över vilka effekter ett implantat som inte i sig är ”farligt” kan ha på din kropp.

          Svara

          Jo jag fattar din liknelse. Du tror på att du kan bli sjuk av bakterier trots att du inte ser dem, men du tror inte på konceptet att du faktiskt kan bli sjuk av silikonpolymerer som du inte heller kan se. Jag förstår inte varför du kan tro att det ena är farligt för dig och inte det andra.

          Svara

     Man får ju inte tampongsjukan av en tampong, det är om du låter den sitta kvar för länge så det bildas bakterier. Det är inte ens jämförbart.

     Svara

     Toxic shock syndrome, TSS eller tampongsjukan – ”kärt” barn har många namn – men vad är det för nått?
     https://www.libresse.se/myter-och-fakta/mensbesvar/vad-ar-toxiskt-chocksyndrom-tss/

     Svara

   Det är absolut ett verkligt symptom som beror på att silikon läcker ut i kroppen. Silikon ansågs tidigare vara ett material som är stabilt under en längre tid. Silikonimplantat bedöms kunna sitta i i 8-14 år innan de behöver bytas ut . Men silikon kommer i olika kvaliteter och vilken kvalitet som opereras in på skönhetskliniker är inte alltid så noga reglerat, vilket kan förklara varför vissa länder är billigare än andra. Silikon är ett material som används till mycket, inom sjukvård, industri och i hemmet. Ofta är hörnfogar i badrummets kakelvägg av silikon. Dvs samma material om i bröstimplantat. Det finns implantat som är fyllda med koksalt men själva höljet är fortfarande av silikon.
   I Frankrike var det ett företag som använde industrisilikon av okänt innehåll som många kvinnor blev sjuka av.
   Så det är ett högst verkligt symptom.

   Svara

    Ja och folk får metall inopererat, samma som finns i skruvar och byggnader. Företaget som opererade in industrisilikon bevisade väl ganska tydligt att medicinsk silikon och silikonet i våra badrum inte är samma sak?

    Svara

     Jämför med transplantationer? Avstötning sker. Så det är inte osannolikt implantat kan ge effekt.

     Svara

      Ja, det kan ge effekt men då är det lokalt.

      Svara

       Absolut, men att den lokala påverkan medför andra komplikationer är åtminstone inte osannolikt.

       Svara

     Det finns ingen kontroll på vilken typ av silikon som används i de medicinska implantaten som används inom skönhetsindustrin. Läs igen det jag skrev om det Franska företaget som använde sig av industrisilikon av okänd härkomst i sina bröstimplantat som det blev en rätt stor skandal kring.
     Sen undrar jag vad din koppling mellan metall och silikon är? Vet du att det faktiskt är en stor skillnad mellan metall och silikon? Känner du även till att med metall finns en rad dokumenterade problem när de opereras in i kroppen?

     Svara

      Ingen kontroll? Var har du fått det ifrån? Kanske finns det länder där det inte finns det men då är det ganska osannolikt att det franska företaget gjort något fel?
      Nej jag hade faktiskt ingen aning att det var en stor skillnad, min kirurg frågade om jag ville ha stålimplantat eller silikon så det var tur att jag valde det senare.

      Svara

       Tror inte det Finns något mer kontrollerat än just silikon och medicinskt stål

       Svara

       Det Franska företaget gjorde fel så till vida att de producerade och sålde implantat som innehöll en silikonpolymer som saknade innehållsdeklaration. Väldigt ovetenskapligt uttryckt men vi säger så för att göra det lite enklare. Läkemedelsföretag är väldigt reglerade, det är en anledning till att det tar sån tid att få fram nytt corona vaccin. Så länge du bor i Europa eller Nordamerika kan du vara säker på att du inte äter något som är farligt för dig. Däremot är inte medicinska implantat alls lika reglerade i Europa och Nordamerika som läkemedel är. Det betyder att även i Sverige kan du riskera att du får något inopererat i dig som inte är bra för dig. Sen finns många länder som inte alls ställer krav på vad som opereras in i folk. Dessa länder hittar man lätt eftersom de har många privatkliniker som erbjuder billiga operationer, såsom Turkiet.

       Svara

        Googla MDR. Det är hårt reglerat även för medicinteknik, ännu mer nu för tiden efter ”skandaler” som i Frankrike med fel typ av silikon.

        Svara

         Jo fast ”hård reglering” innebär tyvärr mindre än vi vill tro. Minns skandalen (också i Frankrike för övrigt) med HIV smittat blod vid transfusioner.

         Svara

         Ja säger inte att det är oreglerat men det är inte samma hårda reglering som för mat- och läkemedels industrin där GMP (Good Manufacturing Practise) gäller.

         Svara

        De som jag har är av märket mentor, jag känner mig väldigt trygg med det. Du blandar fakta med fria tolkningar. Det finns alltid en risk för att råka ut för en klåpare men de flesta plastikkirurger är måna om sitt rykte och opererar inte in något annat än överenskommet.

        Svara

         Jag är helt övertygad om att många läkare upprätthåller en godtagbar etisk standard. Men även läkare saknar kunskap om produkterna. De måste i sin tur lita på det tillverkarna säger till dem. Jag har en fråga till dig och det är om din läkare upplyste dig om att du behöver byta dina implantat om 8-14 år? Jag hoppas att svaret är ja.
         Nej jag har inte tagit med något som är fria tolkningar. Det är ett faktum att silikon är ett främmande ämne som påverkar kroppen i det fall att de frigörs från implantatet. Är själva polymeringsprocessen ofullständig bildas för korta molekylsträngar som bryts ner mycket snabbar än de 8-14 år som de är tänkta att hålla. Jag har ingen åsikt om kosmetiska operationer men jag hoppas att kunskapen hos de unga tjejer som gör detta börjar ställa krav på vad som faktiskt opereras in i dem och skaffar sig kunskapen att ställa relevanta frågor till klinikerna de vänder sig till.

         Svara

          Nej iom att det inte är något jag behöver göra, jag frågade just det men mina implantat har en garanti på 25 år så jag har 14 år kvar. Varför tror du att unga tjejer inte redan ställer relevanta frågor? Mina implantat kan omöjligt spricka och läcka silikon. Jag har inte haft ett enda problem med mina implantat och litar 100% på min kirurg. Var får du själv din information ifrån? Du skriver ”är själva polymeringsprocessen ofullständig” men hur ofta sker det? Vilken typ av inlägg? Vilken typ av silikon? Du skriver att de har en livslängd på 8-14 år vilket inte stämmer, var har du läst det? Menar du att du har bättre koll på produkterna än plastikkirurger? Tillverkarna själva? Vet du att man får ett id för vardera implantat? Mer fullständig produktinnehåll, livslång, information och direktnummer till tillverkarna?

          Svara

           Allt material bryts ner och den riktlinje som används inom vården är hållbarheten 8-14 år. Har googlat lite på mentors produktsida och ser att de ger en livslång garanti om implantatet går sönder där du får ett nytt implantat gratis men inte själva kostnaden för kirurgen. På hemsidan står även att livslängden på implantatet varierar från kvinna till kvinna en del behöver byta ut implantatet bar efter något år andra kan gå med dem i 20. Ser även att företaget som tillverkar Mentor är ett seriöst läkemedelsföretag vilket är bra. När jag skriver om en ofullständig process handlar det om att försöka producera silikonet billigare och snabbare. Här igen är det bra att veta att det är ett seriöst företag som inte vill bli anklagade för att tjäna snabba pengar. I juni i år återkallades ett implantat av märket Allergan av FDA (amerikanska läkemedelsverket) pga ökad risk för ett slags lymfom.
           Det finns även rekommendationer från seriösa kliniker och tillverkare att man ska göra ultraljudsundersökningar för att vara säker på att allt ser bra ut. Du verkar ha koll. Tyvärr har inte alla det och det är trist när de blir lidande helt i onödan.

           Anledningen till att implantatet kan behöva bytas ut tidigare beror inte på implantatet utan på andra komplikationer, kapselbildning, smärta, graviditet, man vill ha större eller mindre mm. Allt detta beror i sin tur på hur duktig din kirurg är, hur bra du sköter dig efteråt samt på slumpen. Implantaten som kunde ordna lymfom hade en skrovlig yta och det berodde inte heller på själva silikonet. Mina har ingen skrovlig yta och min kirurgs egna ord på min fråga om jag behöver byta ut dom i framtiden: ”nej, inte om du inte vill ha större eller mindre”.
           Problemen du nämner med implantat beror på dålig tillverkning, dålig kirurgi och ytskikt och ingenting på själva materialet silikon.

    Silikon läcker väl endast ut om inplantaten gått sönder?

    Svara

    Alltså vilken dynga du sprider. Sluta sprid sånt skitsnack när du inte ens har någon medicinsk utbildning

    Svara

     Tråkigt att du uppfattar det som dynga. Nej jag har ingen medicinsk utbildning som förövrigt inte hade hjälpt mig i denna fråga även om jag haft en. Jag lyssnar däremot mycket på vad vänner som är kemister som jobbar med at ta reda på vad plaster och silikon har för långsiktiga effekter i människokroppen. Ett område som det forskar en hel del på eftersom vi har så mycket plast och silikon i oss.
     Det jag däremot kan en hel del om är vad kostnaden blir för samhället den dagen det uppdagas att människor inte kan jobba för att de har skador som kunde förhindrats med lite kunskap.

     Svara

    Visst skämtar du nu? Du har aldrig satt din fot på en klinik eller hur? Det finns typ 5 märken som är godkända internationellt som gör silikonimplantat och som gått igenom alla tester man kan. Att du påstår att det inte är reglerat på kliniker visar bara hur lite kunskap du har och att du bara är ute efter att sprida dynga och leka smart.

    Svara

     Om jag satt min fot på en klink eller inte spelar inte så stor roll. Frågan är om de som gör ingrepp förstår det kliniken som är ett privat vinstdrivande företag berättar för dem och att de kan uppfatta sådant kliniken borde berätta för dem men inte gör.
     Helt krasst är du bara en intäkt för kliniken och eftersom gruppen som skönhetsopererar sig inte har en jättestark röst i samhället spelar lite svinn inte så stor roll. Och det är detta jag stör mig på att det dels mörkas i branschen och att kvinnor som faktiskt fått problem viftas bort som instabila nervvrak som en viss typ, vi vet ju alla hur de är…
     Jag hade helst sett att landstinget satsade på detta men att man fick betala den verkliga kostnaden och att man fick med sig en garanti på köpet.

     Svara

      Du har ingen medicinsk utbildning, har aldrig satt din fot på en klinik, påstår att silikon man opererar in är oreglerat trots att man typ använder tre-fem olika märken internationell och ändå kan du skriva milslång predikande dynga och sprida rena lögner om något du inte har EN ANING OM? Lägg ner

      Svara

       Amalgam är förbjudet att använda i Sverige sedan 2009. Vi har väl alla amalgan i tänderna och efter några decennier upptäckte man att det var inte så bra med så mycket kvisiver som amalgan innehåller. Så det du kallar dynga kan du få äta upp när implantaten förbjuds.
       Eller som solarium tog oxå några decennier tills man kom på att det ger canser. Cigaretter rekommenderardes av läkare från början.

       Svara

      Man får garanti vid bröstoperation, jag har 25 år. Jag hade garanti för kapselbildning också och nu 11 år senare så är risken extremt liten för det.
      Det känns som att du faktiskt inte har så stor koll på branschen.

      Svara

       Ja verkligen. Personen sprider massa falsk ”fakta” i det här kommentarsfältet och det är så uppenbart att hen inte vet vad hen pratar om. Att ens påstå att silikonimplantat är en oreglerad marknad är så sjukt så det finns inte. De flesta kliniker har långa garantier på sina implantat och diverse andra garantier. Och använder oftast bara särskilda märken som mentor, b-lite osv. Produkter som gått igenom rigorös kontroll i flera år innan de används. Att någon sen påstår en massa skit som inte stämmer, en person utan någon som helst utbildning och som aldrig varit på en klinik ens i ett kommentarsfält på en skvallerblogg är skrattretande. Hur orkar man?

       Svara

        Håller verkligen men, något som också stör mig att det verkar som att personen utgår från att kvinnor som opererar sig inte har koll och att man går till första bästa kirurg och inte ställer en enda fråga. Samt att hon är så övertygad om att hon har rätt så hon lägger tid på att försöka övertyga mig med saker som jag redan har frågat min kirurg om, saker som inte stämmer samt verkar ha en förutfattad mening om vilken typ av tjejer det är som opererar sig.

        Svara

         Er inställning till implantatkirurgi är dock troligtvis också alltför naiv.

         Svara

        Samtidigt är det minst lika dumt att förfäkta tesen att alla medicinska risker med silikonimplantat skulle vara kända idag. Jag förstår såklart att man vill tro det om man opererar sig men det här är en relativt ny industri.

        Svara

         50 år är inte så relativt nytt

         Svara

          Det är varken samma teknik eller material. Inte heller var det vanligt för 50 år sedan.

          Svara

     Bara för att de ör godkända betyder inte att de inte ger canser. Se på Neurosedyn barnen , deras mödrar åt godkänd medicin utskriven av läkare.

     Svara

   All immunförsvaret reagerar på det främmande materialet på olika vis. Att det blir en lokal inflammation är iaf ett faktum. Frågan är vem som är intresserad att bedriva mer långsiktigt forskning inom det? Knappast bioteknikbolagen… Alla tjänar på att det inte finns några långsiktiga studier.

   Svara

   Blev nyfiken och googlade och det verkar väldigt diffust och beror nog på vem man frågar.

   Men enligt de som uppger att de drabbats så är det inte att man mår pyksikt dåligt av att man har implantaten i sig utan att man får (allvarliga) fysiska och / eller psykiska symptom orakade av själv simplantaten, och sen blir man frisk när man opererar bort dem.

   Ingen medicinsk diagnos som det finns belägg för, men det kan ju såklart alltid finnas ett samband ändå bara att man inte forskat på det än.

   Med tanke på hur allmänna symptomen verkar var skulle jag dock personligen gissa på att en del av de som drabbas snarare upplever symptom på stress/ ångestosv, blandat med lite hypokondri, och sen gör man det här allmänmänskliga med att leta efter en konkret orsak (det är ju väldigt lätt hänt att det blir så, alla människor dras till den typen av sambandsökande).

   Svara

    Jo det finns forskning men inte på själva implantaten utan på effekterna av medicinsk silikon som frigörs i kroppen. Denna forskning finns för att silikon används i den reglerade medicinska vetenskapen som material i shuntar sonder mm.

    Svara

     Okej, och var säger den då?

     Vad jag kan läsa mig till kan vi väl i alla fall inte konstatera att det är en vedertagen diagnos. Än. Sånt kan ju ändras.

     Svara

     Finns det några studier på att implantat släpper ifrån sig silikon och i så fall hur stor mängd? Hur mycket behövs för att man ska känna av syntom?

     Svara

    Klart de inte säger att de mår psykiskt dåligt av inplantaten. Dock kan en del inbilla sig smärta vilket från början kommer från psykiska symptom som sedan då blir fysiska.

    Svara

     Tolkade ursprungskommentaren som att det var frågan men det kan ju varit en feltolkning nu när jag läser om den.

     Svara

      Gå en dietkurs istället E. För att sitta här och gorma om saker du inte vet något om…

      Svara

    Det kan lika gärna vara ren placebo. Dessa personer kanske inbillar sig att deras förstoppning beror på implantaten och när de tar ut dem ändrar de inställning och kanske börjar äta mer spenat och plötsligt har de ingen förstoppning längre. Alltså är det inte bevisat.

    Svara

     I usa är det en vetenskapligt bevisad sjukdom

     Svara

     De som får canser av implantaten är det oxå placebo?

     Svara

    Fast det är ju just det som inte är bevisat någonstans, att symptomen beror på just implantaten.

    Svara

     Ja du vet säkert bättre än medicinsk vetenskap på att bröstimplantat inte ger canser. Verkar mer som de som har implantat här inte vill erkänna att det sjukdomar av implantaten.

     Svara

   Det är hittepå…..

   Svara

   Nej, det är det inte. Det är en rad diffusa symptom som passar in på en mängd andra olika sjukdomar, men patienten tror att det är kopplat till implantaten. Har man först börjat tro det mår man såklart ännu sämre, eftersom man är övertygad om att man har två giftiga implantat i kroppen. På olika forum bekräftar de varandras upplevelse och vartenda lilla symptom härleds till implantaten som de blir helt besatta av att få bort. Det orsakar givetvis ett stort psykisk lidande med svår ångest och depression som i sin tur förstärker alla fysiska symptom och skapar ännu mer ångest.

   Svara

  Bra att hon berättar sin historia och starkt gjort av henne att hon vågar berätta så öppet hur hon känner. Det är få branscher som likt skönhetsindustrin så skoningslöst utnyttjar unga tjejers osäkerhet och dåliga självkänsla som just den. Det är dags att fler börjar protestera och ta avstånd.

  Svara

  Så himla bra!
  Blir glad av att läsa detta!
  Starkt av Amanda att dela med sig!
  Hoppas att hon mår bättre efter operationen!

  Svara

  Fast nu finns det inga vetenskapliga belägg för att denna sjukdom ens existerar såååå

  Svara

   Och bara man läser symptomen alltså… ångest, svampinfektion, utslag, eksem, sömnproblem, depression, håravfall. Alltså helt omöjligt hittills att knyta det till just implantaten. En grej om det var just implantatet eller närområdet som smärtade men liksom depression? Kom igen. Är det inte bättre att hålla sig till fakta än att sprida icke-vetenskapligt skit?

   Svara

    Du beskriver faktiskt högst relevanta symptom vid olika typer av förgiftning vilket det handlar om. Symptomen uppstår av att silikonet läcker och tar sig ut i kroppen.

    Svara

     Borde man inte hitta hål i inplantaten isåfall?

     Svara

      Nja, höljet är ju inte full proof.

      Svara

       Full proof ? Hahahah. Det märks att du inte studerat något medicinskt överhuvudtaget

       Svara

        Åhå, visste inte det var ett krav för kommentatorerna på bloggbevakning att vara medicinare? Helt sant, det är bara från fysiken på gymnasiet jag minns hur atomer fungerar. Därav går det att dra slutsatser om huruvida ett hölje kan släppa igenom en substans utan att det går hål i det.

        Svara

         Men isåfall skulle det vara koksalt som tar sig igenom silikonhöljet? Då är det ju inte silikon som läcker.

         Svara

          Det är silikonhöljet som släpper ifrån sig silikonmolekyler.

          Svara

          Det beror ju strängt taget på vad man stoppar i implantaten och hur hög kvalitet de håller? Kanske finns nån biologisk faktor hos patienten som kan påverka därtill?

          Svara

           Ja, och om då kvaliteten inte är så bra eller om patienten på något vis är mer känslig, så är det ju fortfarande ett problem som bör undersökas, studeras och åtgärdas? Eller menar du att kvinnor som opererar sig och som får isatt billiga implantat ska skylla sig själva? Du tror inte att kliniken där borde ha ett ansvar? De som är utbildade och utför operationen?
           Och om det finns patienter som av någon anledning inte tåler implantat osv, borde inte detta då undersökas? Eller är det deras fel att de är ”känsliga”?
           Alltså… jag är helt för vetenskap men vissa är ju bara dumma i huvudet. Bara för att något inte ännu blivit studerat betyder det inte att det inte är sant. Det är bara positivt att dessa berättelser kommit ut, förhoppningsvis får de läkare, forskare och tillverkare att undersöka saken närmare. Tack för internet! Precis som andra skrivit, symptomen är diffusa och det är säkert många som inte ens tänkt tanken att det kan bero på implantaten, och därför har inte sambandet blivit undersökt heller. Jag tycker det låter mer än rimligt med symtombilden då kroppen försöker stöta ifrån sig det främmande materialet eller reagerar som på en förgiftning.

           Javisst, jag håller med dig.

         Ja du har helt rätt bara för att det inte finns synliga hål betyder inte det att ämnen inte kan ta sig igenom. När det gäller silikonet är det som små trådar som släpper. Dessa korta molekylkedjor släpper antingen på utsidan eller så tar de sig igenom höljet. Effekten blir den samma. Silikon läcker ut i kroppen.

         Svara

         När du uttalar dig som du gör kring medicinska implantat och liknande som människor med faktiskt utbildning tagit fram under de senaste 50 åren och inte har en aning om vad du pratar om borde du verkligen inte uttala dig. Antar att det är du ovan som påstår att silikonimplantat är ”en oreglerad marknad” vilket är så långt ifrån sanningen man bara kan komma. Sluta sprida dynga.

         Svara

          Vad pratar du om? Jag uttalar mig om huruvida ett hölje kan släppa igenom en substans utan att det går hål i höljet. Svaret är ja (beroende på en del faktorer i hölje och substans).

          Svara

           Nä utan du påstår att symtom på förgiftning är symtom på breast implantat illness vilket inte stämmer alls

           Öh nej, det har jag inte påstått. Jag flikar enbart in i disk apropås huruvida ett hölje utan hål kan släppa igenom en substans: ja.

     Det är inte vanliga symtom vid förgiftning din dumma idiot. Förgiftning kan man inte leva med i år. Och förgiftning ger inte ibs och depression utan feber, kräkningar, kramper osv.

     Svara

      Du verkar faktiskt lite hjärnslö, förutom att du är aggressiv. Vanligaste symptomet på förgiftning är illamående och allmän obehagskänsla. Förgiftning skiljer på akut förgiftning och förgiftning som kan fortgå i flera år. Du dör inte av all förgiftning men det kommer att korta din livslängd och livskvalitet och kan leda till sjukdomar som du inte annars fått.

      Svara

       Precis och vad är symtomen för breast implant illness? Förstoppning, depression, ångest, eksem. Hur fan kopplar du det till förgiftning?

       Svara

      @13:15
      Du tror inte att det blir trevligare för alla härinne om du låter bli att kalla någon för ”din dumma idiot”? Ska det vara så förbannat svårt att hålla god ton även mot sina meningsmotståndare? Skärpning!

      Svara

     Ibs symtom vid förgiftning? Hahaha! Hur orkar du sprida sån dynga?

     Svara

      Om du försöker skriva en mening med någon form av syftning kanske jag kan hjälpa dig förstå vad jag menar.

      Svara

   Jodå det finns gott om vetenskapliga belägg.

   Svara

    Länka

    Svara

    Nä, det finns inte EN ENDA studie där man hittat ett direkt samband mellan implantat och diffusa sjukdomar som depression, håravfall, eksem, förstoppning, ljuskänslighet osv. Inte ett enda, fortfarande. Sorry.

    Svara

     Så hittills är det enda belägg som finns anekdotisk bevisföring, något som ni här inne brukar var anti, men inte när det gäller implantat 😓 och eftersom majoriteten av kvinnor som genomgår bröstoperationer inte får några komplikationer av det slaget (och jag tror de flesta normala inte plötsligt skulle inbilla sig att deras förstoppning beror på deras implantat) så kan vi säga att det inte existerar tills det kommer riktiga bevis för det.

     Svara

     Det jag kan länka kommer du med dina begränsningar och förutfattade mening inte att kunna tillgodogöra dig. Någonstans får man ge upp på att övertyga sådana som du. Dessutom är det rätt meningslöst eftersom du själv knappast befinner dig i en position där du kan göra något åt det verkliga problemet.

     Svara

      Så länka till oss andra då?

      Svara

      Haha snyggt försök att dölja att du har noll seriösa länkar som backar upp.

      Svara

      Du kan väl länka ändå eftersom det vore intressant för oss alla att få veta? Om du länkar en studie lovar jag att jag kommer lita mer på den en exakt alla kommentar här, kritiska som okritiska.

      Svara

     https://opmed.doximity.com/articles/an-introduction-to-breast-implant-associated-autoimmune-disease?_csrf_attempted=yes

     Här har du varsågod!
     Det finns gott om vetenskapligt sunt utförda studier kring sambandet mellan bröstimplantat och sjukdom.
     Det är också bortom någon tvekan att texturerade implantat kan orsaka en specifik sorts cancer (BIA-ALCL) och att risken för utvecklande av denna cancer ökar exponentiellt ju längre implantaten suttit inne I kroppen, samt att denna risk fortsätter att infinna sig även långt efter avlägsnandet av sagda implantat hos dem som någon gång haft dessa implantat (speciellt om dessa suttit inne en längre tid dvs 5år och uppåt om jag inte minns fel).

     Länken tar upp sambandet mellan implantat och den mkt ökade risken för utvecklande av autoimmuna sjukdomar däribland, hashimotos, RA, ulcerös colit, alopecia, multipel skleros, sjögrens osv osv.
     Gissa vad dessa sjukdomar har för symptom? Ingen aning?!
     Googla så kanske poletten trillar ner!
     Gissa varför det är just autoimmuna sjukdomar (och cancer) som orsakas av implantaten, kan det vara så att kroppens immunförsvar aktiveras gång på gång på gång pga av de två stora främmande föremålen som inte hör hemma där? Kan det då också vara ganska rationellt att tänka att denna konstanta aktivering av kroppens immunförsvar kan till en början orsaka den drabbade att få bla influenselinkande symptom i form av ledvärk, trötthet, hjärndimma osv osv för att såsmåningom (hos vissa senare än andra) utveckla en (eller flera) autoimmuna sjukdomar!?
     Vill man djupdyka i ämnet finns det ett 8h långt världsmöte om BIA-ALCL och implantatrelaterad sjukdom på Youtube där världens ledande plastikkirurger diskuterar frågan och presenterar sina forskningsstudier kring ämnet.

     Jag ha läst igenom många av kommentarerna här och undrar genuint om 90% av er är 10år gamla med tanke på hur ni uttrycker er och den totala brist på kunskap om kroppens funktion men också den totala avsaknad av kritiskt tänkande och förmåga att hitta och ta till sig information, när nätet kryllar av forskning kring implantatrelaterad sjukdom.
     Vad driver er att argumentera för ngt ni uppenbarligen inte har något som helst grepp om?

     Svara

    Kan du tänka dig att hänvisa till något? Jag är uppriktigt intresserad.

    Svara

     Hen kan inte göra det då det inte finns något. Senaste harvardstudien har klarlagt att man inte kunnat uppvisa ett samband mellan alla dessa diffusa symtom och implantat. Så därför får du/ni inga svar.

     Svara

   Det är dock ett faktum att det blir iaf en likal inflammation, sedan finns det även en del som pekar på att det kan skapa mer omfattande problematik. Men det är klart, vem ska finansiera den långsiktiga forskningen för att implantat kan vara dåligt? Bara för att forskningen inte finns, svart på vitt, idag, betyder det inte att det inte är sant. Att vårt immunförsvar kan reagera på olika saker är inte direkt raketforskning…

   Svara

    Bröstcancerfonden skulle väl kunna finansiera sån forskning exempelvis? Eftersom kvinnor som fått operera bort ett bröst kan få ett silikonbröst istället.

    (Sen håller jag helt med om att bara för att det inte finns bevis för att något finns betyder det inte att det är hittepå och ljug)

    Svara

     Eller så fortsätter bröstcancerfonden att ha sitt fokus på cancerforskning

     Svara

      Ja, det verkar fullt rimligt.

      Svara

  Tror att det är för tidigt att avgöra om breast implant illness faktiskt existerar eller inte, frågan lär inte avgöras härinne åtminstone. Under en väldigt lång tid var bröstoperationer inget som vanliga kvinnor höll på med, under de senaste 20 åren har det skett en explosion av den och andra typer av skönhetsoperationer. När patienterna blir fel är det inte så konstigt om fler också upplever negativa bieffekter. Sen återstår att studera hur dessa ser ut, om de kan kopplas till implantaten med mera. Förhoppningsvis tycker npn att det är värt att göra sådana studier.

  Svara

  Inte mycket att dividera om det här: är man dum i huvudet så är man, liksom. Ska vi tycka synd om denna kvinna? Trodde väl inte det.

  Svara

  När jag var 19 (sju år sedan) tog jag körkort, skaffade bil, flyttade hemifrån och började så småningom med en högre utbildning. Jag ville vara fri! Jag är inte särskilt smart, men inte fan stod det på att göra-listan att vara med i någon sorts dokusåpa och skaffa skadligt stora bröst. Vad är det för fel på folk? Ankläppar, fillers, botox, bröstförstoringar, folk som bleker anus, gör om näsan några gånger, snittar till blygdläpparna, slipar ner tänderna och skaffar skalfasader. Varför? Herregud. Bara sluta. Lägg ner tid på att plugga litet extra, då blir framtiden så mycket bättre och din lön gör att du inte blir så förbannat beroende på vad andra tycker och vill.

  Svara

   Och jag har tagit doktorsexamen i våras och har gjort både botox och lyft brösten. Vad är din poäng egentligen..?

   Svara

    Du kanske inte är så representativ för den stora mängden som utför dessa ingrepp, tänker jag…..

    Svara

     Åjo, om ni bara visste.
     Skillnaden är att de gör smakfulla korrigeringar som inte syns och inte är i närheten av de plastikoperationer och ingrepp som bimovulgotjejerna visar upp i sociala medier.

     Svara

     Jag vet inte. Har ingen statistik på utbildningsnivå och antal ingrepp. Tror nog som någon nedan att det enda som skiljer är hur diskreta ingreppen är och hur gärna man berättar om det.

     Svara

      Ja, och jag VET att det är så.
      Det är fakta direkt från hästens mun, så att säga.

      Svara

    Tråkigt för dig , att du är en katt bland hermeliner.

    Svara

   Nu är vi tydligen där igen…
   Att utbilda sig, ta körkort och flytta hemifrån har ingenting med saken att göra. INGENTING.
   Det finns lika många högutbildade och mogna människor som gjort skönhetsingrepp. Skillnaden är att de är diskreta, inte basunerar ut det (tvärtom, många gånger förnekar det!) och inte fläker ut det till allmän beskådan på sociala medier.

   Skulle kunna nämna flera stycken, riktigt högt uppsatta personer med imponerande utbildningar och erfarenheter, som gjort näsoperationer, ögonlocksplastik, bukplastik, fillers, tandblekningar m.m.
   Men de berättar det inte.

   Svara

  Är dessa symptom nutidens elallergi?

  Svara

   Kan vara. Det är väl som det varit i alla tider ungefär som ”diagnosen” SVBK, att folk (oftast kvinnor) upplever något som inte kan backas upp vetenskapligt. Oftast ploppar det upp i samband med nya grejer (som nu: coronavisuret. Kvinnor som upplever sig ”långtidssjuka” långt efter att de tillfrisknat från själva viruset). Har alltid funnits och kommer alltid att finnas.

   Svara

    Jag är en sån kvinna litegrann. Man vill bara bli sedd tror jag samt har en stressproblematik som orsakar oklara symptom.

    Svara

     Det är möjligt. Men det är farligt att därmed avfärda alla kvinnor med oklara symptom som havandes psykiska besvär istället för fysiska.

     Svara

      Nu är det ju så att psykisk ohälsa ofta visar sig genom kroppsliga symtom. Särskilt stressrelaterad ohälsa. På alla möjliga sätt, så som ont i muskler, värk, migrän, illamående och trötthet. Så det är absolut ingenting jag (som skrev kommentaren 14:51) förminskar på något sätt.

      Jag menar bara att det alltid funnits den här typen av odiagnostiserade tillstånd där den sjuka själv är den som tror att det beror på det ena eller det andra. Fast det högst troligen beror på något helt annat. Som t ex den stressproblematik 15:40 beskriver.

      Svara

  En influenser,Johanna Toftby, som nu försöker intala sina följare att hon avbokat en ”jobbresa” till Gran Canaria……. ska man i dessa tider behöva åka dit för att ”jobba” när man ska jobba hemma om man kan? Vad är det för jobb? Gratisresa? Hon skriver på sin blogg att hon sitter hela dagarna vid sitt köksbord och jobbar……
  Vad då” jobbar”…..
  Ute på restauranger, skönhetssalonger med botox, fillers, tandblekning och allt man kan tänka sig. Det enda hon pratar om är belöningen hon fick av convid 19…….Testsr sig gång på gång för att bevisa hon har antikroppar. En förvuxen tonåring som lever på att kränga massa onödiga saker till dina lika dumma följare

  Svara

  Jag ser det alltid som något positivt när det talas högt om Breast Implant Illness då jag själv blev drabbad och talar dagligen med kvinnor som mår dåligt. Ingenting kommer någonsin kunna övertala mig om annat, jag fick mitt liv tillbaka och det var en omvälvande upplevelse att gå från döende till levande på bara några ynka veckor efter lång sjukdomstid. Är man nyfiken på att se någon annans historia eller veta mer så finns min historia att se här. Vi behöver en förändring i denna bransch och helst igår. https://youtu.be/I7JsZsCLG9k

  Svara

  Värt att understryka är att det inte finns någon diagnos vid namn ”breast implant illness”. Symptomen individer med implantat får är mer eller mindre uteslutande psykologiska och har inte kunnat kopplas till några fysiologiska reaktioner. I några fall har man sett förhöjda inflammatoriska värden (som vid en vanlig virusinfektion) men det är i regel vanligt när man utfört någon form av operation. Det finns inga funna samband mellan implantat och sjukdom och således finns det inget som pekar på att implantatet per se skulle orsaka sjukdom. Det är problematiskt att människor utan medicinsk kunskap eller utbildning får utrymme att sprida desinformation om påhittade sjukdomar. Det finns en rad implantat som av olika medicinska anledningar opereras in i människors kroppar där inget liknande kunnat identifieras trots att flera implantat innehåller samma ämnen som de som normalt sätt används vid bröstoperationer. Däremot kan kroppen välja att stöta bort implantat men då blir reaktionen inkapsling med förhårdnad och svåra smärtor. Detta är en normal reaktion som kroppen har men har återigen inget med inlägget som sådant att göra. Främmande föremål i kroppen behandlas alla i regel lika.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.