Hatten av för Hazel Mead

Från Sara Songbirds Instastory och via kontot @feminist så landade jag slutligen på ursprungskällan till dessa inlägg som jag vill dela med er, och som jag mer än gärna skulle vilja ha inramade hemma.
De är skapade av en illustratör som heter Hazel Mead och är genialiska på fler sätt än ett.

Egentligen borde de sitta inramade på insidan av varje toalettdörr på världens alla högstadier och gymnasieskolor, för är det någonstans man kan få folk att läsa, titta och ta in info så är det väl när de sitter på toa. Särskilt om det handlar om toalettbås, där dörren är mindre än en halvmeter bort.
Vad ska man annars roa sig med där inne? (Förutom telefonen då)

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förlåt men det är ju inte det jag vill se när jag ser på porr. Jag vill inte se sådant som händer mellan två personer i verkligheten med skratt och klantighet det är ju därför jag ser på porr. Även om jag inte har haft sex ännu så kollar jag på porr för att jag vill och för att jag vill se hardcore. So sue me.

  Svara

   Jag skulle vilja se mer stories i porr. Typ Nymphomaniac gillade jag fast det är en spelfilm. Men jag känns ensam i denna preferens haha, så finns liksom inget i den genren porr.

   Svara

    En sida jag använder har små miniserier jag älskar det. Typ pirater som kidnappar andra pirater (kvinnor) och så blir det pang på rödbetan haha.

    Svara

     Vilken sida är det? Frågar åt en kompis…

     Svara

    Finns ju ganska många spelfilmer, du får googla lite bara. 🙂

    Svara

   Precis!

   Svara

   Jag vill jättegärna se porr där de inblandade dricker vatten, ramlar ur sängen och pruttar 🤡

   Svara

   Men 15 åringar kan börja tro så här är verkligheten. Att inte ha respekt och allt är perfekt och kvinnan ska användas så mycket som möjligt. Annars är nog porr många tittar på för att koppla ifrån verkliga livet .

   Svara

    Ja alltså problemet är ju framförallt att unga tjejer får stå ut med så jävla mycket skit för att pojkar växer upp med porr.

    Svara

    Jag tycker det är lite missvisande ändå. Jag var väl 13 när jag började kolla på porr och jag har aldrig sett det som någonting annat än en verklighetsflykt.

    Svara

    Ja, men hur schysst är det är koppla ifrån sin egen verklighet in i någon annan kvinnas? Kvinnan i porren är ju inte en fantasi utan en riktig kvinna.

    Svara

  TLDR.

  Svara

  Är klockan fel i inlägget…

  Svara

   Nej det ser den inte ut att vara.

   CamCam: jag tror att du har problem med att många inte kommer in på din blogg. Gissar på ett cookie-problem, för jag kom inte heller int före att jag testade att gå genom en flik jag hade kvar uppe sedan tidigare, och nu surfar jag fritt in. Andra får upp dialogboxen om att det är ett server-fel. Men jag vet inte för nu fungerar det även från mobilen…

   Svara

    Servern har varit nere i över 4 timmar tack vare klantarslen på nyheter24.

    Svara

  Va in på Englas showroom för första gagn på månader, men oj vad mycket fillers hon lagt in i kinderna☹️

  Svara

   Men låt henne. Blir så less på att folk kommenterar andras utseende 😳

   Hur skulle du må om nån bara ”Va hemma hos Emma idag, har inte setts på länge. Men oj… (och valfritt om utseende)”.

   Snälla bara sluta. Ska du tänka sånt, tänk det i huvudet. Förstår att människor fortsätter, när folk ska kommentera negativt om deras utseende. Negativa kommentarer om någons utseende, påverkar just negativt.

   Låt folk få fylla eller inte fylla hur mycket de vill.

   Ha en fin lördag.

   Svara

    Extrem skillnad på att påpeka skönhetsingrepp och folks naturliga utseenden. Går inte att jämföra.

    Svara

     Nej det är det inte. Du påverkar personen lika mycket.

     Svara

     Hur gör du när någon gjort ingrepp som du inte ser? Eller du menar att det är okej att kommentera bara för att du tycker att personen är ful?

     Svara

      Va? Jag skulle aldrig kommentera att jag tycker att någon är ful. Däremot om någon har gjort ingrepp så tycker jag att det är ok att kommentera ingreppet.

      Svara

       Varför är det okej? För att ge personen ännu mer ångest över sitt utseende?

       Svara

        För att gå och betala för ett nytt utseende är inte normalt. Det ska inte tas lättvindigt. Däremot behöver man inte kommentera så att folk ska få ångest, det är det väl ingen som har sagt. Man behöver dock inte låtsas som ingenting.

        Svara

         Normalt och normalt. Majoriteten av de kändisar som vi lyfter fram och kallar vackra har gjort ingrepp. Ska vi låtsas som ingenting där bara för att det är dyrt och diskret men anmärka på alla andra?

         Svara

          Man får kommentera skönhetsingrepp oavsett vem som har gjort dem, oavsett hur dyrt det är och oavsett hur diskret det är.

          Svara

      Det finns inga ingrepp som inte syns. Allt syns. Även om det bara är lite. Att folk inte säger något beror enbart på att de är artiga. Ingrepp syns. Alla ingrepp.

      Svara

       Det finns många exempel på invasiva och mindre invasiva ingrepp som knappast syns om man inte har mycket bra koll på hur pat. såg ut innan. Kan du se en käkreglering? Kan du se en otoplastik? Man måste undersöka det närmare. Sen finns det många ingrepp som syns men som är helt normaliserade, t.ex. tandreglering som inte görs av funktionsskäl, men det klagar vi inte på.

       Svara

    16.46 Om dessa bloggare lägger ut bilder på sig själva till allmän beskådan, stylade sminkade gärna halvnaket, för att liksom bara visa upp sig, jo, då får dom räkna med kommentarer. Håller ingen elaking bakom ryggen, men jo man får kommentera då.

    Svara

  Fast. Jag och många andra som kollar på porr gör det för att vi INTE vill se sånt skit. Det är hela grejen, att det inte alltid ska vara realistiskt. Och jo, de finns massor med folk som svettas, har strumpor på sig, finniga rövar osv.

  Svara

   Ja! Orakade, smink som rinner, hår som trasslar in sig, valkar osv osv osv. Är ju oftast normala kroppar med normala funktioner liksom.

   Svara

    Men fy, och det vill man se? 😬

    Svara

     Vill och vill, kroppar beter sig så. Även i porr. För mig går snarare fejkstön bort.

     Svara

      Jag trodde att om man kollar på porr så väljer man just det som man tänder på. Och det som INTE är verkligt typ. Men fattar 😄

      Svara

       Alla kanske inte tänder på overkligt? Låter märkligt att det skulle vara så.

       Svara

       Fast varför skulle man tända på overkliga kroppar? 🤔

       Svara

        Jadu, varför tänder man på porr? Eller annat som vissa anser märkligt? 😄 Alla tänder ju på olika saker

        Svara

   Jo hag förstår men du är ju vuxen. Som Camilla sa i inlägget så önskade hon att dessa affischer satt i skolor/gymnasiet. I den åldern är det ju enkelt att typ tro att det är på ett visst sätt eller man kanske är osäker om vad man gillar eller inte.
   För en 40åring att se dessa bilder kan ju lätt vara en axelryck medans för en 14åring kan de öppna ögonen för andra saker de kanske inte visste.

   Svara

    Jag kan riktigt föreställa mig shitstormen som skulle bli om någon skola satte upp dessa. Galna föräldrar hade ringt ner lärare, rektorer och tidningar.

    Svara

     I USA möjligtvis. Men i Sverige? Nä det tror jag verkligen inte skulle bli en shitstorm om de sattes upp.

     Svara

      Exakt, USA är verkligen långt borta när det gäller sånt här. Sverige har kommit längre .
      Och jag tycker att det är en självklarhet att sätta detta speciellt hos kuratorn och sjuksystern även ta upp under sexualkunskap.

      Svara

   Fast. Det är ju inte direkt poängen med bilden. Är väl jättebra att den används vid ex sexualkunskap?

   Svara

  Håller med tidigare kommentarer, när jag väl kollar på porr så är det ju en slags förlängning av mina fantasier liksom. Jag vill inte att det ska vara verkligt.

  Svara

   Läste du texten till bilden?

   Svara

    Men tack! Verkar vara flera som inte ens fattade inlägget.

    Svara

   Problemet är ju att det är verkligt för kvinnan i filmen.

   Svara

  På tal om mens och vad som är normalt!

  Jag har det senaste året börjat må väldigt dåligt cirka 10 dagar före mens och det pågår fram till andra dagen på mensen. Jag är riktigt deprimerad och vill inte leve längre, jag får svårt att sova, är trött, arg, lättirriterad, har mycket ångest osv. Mitt liv blir väldigt påverkat då jag knappt klarar av att jobba (driver eget med min sambo så kan anpassa uppgifter efter måendet). Läste på 1177 om pmds och alla symptomen stämmer in. Finns det någon som det har hjälpt med medicin? Jag har tidigare ätit SSRI för utmattningsdepression och det var ingenting för mig, jag blev bara extremt passiv och likgiltig. Orkar snart inte mer!

  Svara

   Testa ppiller mot det om du är öppen för det, hjälpte mig.

   Svara

    Ja jag har funderat på det faktiskt, men samtidigt har jag en släkting och en vän som båda fått blodpropp med svåra men efter p-piller, så jag vågar inte riktigt. Har tidigare haft väldigt mycket hälsoångest i perioder och är rädd att den ska kicka in om jag börjar med det. Tack för tips i alla fall💓

    Svara

     Men nej, ta inte p-piller mot det. Läs på istället, tex Vulverine Koos, har både hemsida och Instagram med väldigt bra information. Prova att sluta med koffein, gluten och alkohol några månader och se om det hjälper. Ät ev mer kosttillskott, finns väldigt bra info hos Foodpharmacy om mat som gör gott för kroppen. Men att äta syntetiskt framställda hormon borde inte vara det första man provar för att lindra kroppens symptom. Önskar dig all lycka till!

     Svara

      Men SLUTA.

      Svara

       Sluta själv. Jag är ingen foliehatt, men vill instämma i hyllningskören till Vulverinekoos. Food Pharmacy däremot…. Finns en hel del fina recept och de har respekt för forskning men det ligger ändå något fundamentalistiskt över det. De håller professor Stig lite för högt.

       Svara

        Vad har hon för utbildning angående kroppen?

        Svara

        Så foodpharmacy år shady men vulverinekoos som är en självutnämnd expert och hänvisar till att man ska äta bark vid fullmåne och hata sig själv för att man tog en Ipren på högstadiet är okej?

        Svara

      Jag har helt slutat med koffein och det har gjort underverk med min mensvärk sen 4 år tillbaka.

      Svara

     Gå till en barnmorska eller gynekolog så kan du få råd om olika metoder, finns de med mycket mindre hormoner i som inte orsakar blodpropp. Det är dessutom ovanligt och om släktingen till dig inte var i din omedelbara familj är det troligen inte ärftligt för dig heller. Men prata med proffsen, de vet mer.

     Svara

    Ja jag har funderat på det lite, men har en släkting och en vän som fått blodproppar av p-piller så jag är lite orolig för att börja. Tack för tips i alla fall 💓

    Svara

   Du kunde ju väntat till öppet spår men jag svarar dig ändå ❤️ nu äter jag mellanpiller för att stänga av min mens eftersom jag har endometrios och min mens är som djävulen målar fan på väggen samtidigt som jag har haft svår PMS. Det jag åt innan var primolut-nor som jag tog tio dagar innan mens för att minska kramperna och humöret. De hjälpte men gjorde så jag gick upp i vikt (ingen rolig biverkning men hellre det än svåra smärtor) och det kanske är något som är bra för dig? Jag äter även SSRI samt pyridoxin (B6 som är toppen mot humöret) så hitta en bra gynekolog du kan gå till och som förstår dig!

   Svara

    Ja det blev kanske lite för OT. I min hjärna passade det med mens spåret och vad som är normalt och inte. Klantigt blev det! Äger du SSRI hela tiden eller enbart inför PMS besvären? Ska kolla upp dina tips. Tack för hjälpen 💓

    Svara

     Hela tiden! Mår verkligen bra av dem. Och jag kan inte äta p-piller av den anledningen att man kan få blodpropp och bröstcancer och därför kan du äta minipiller eller mellanpiller. Innehåller inget östrogen ❤️

     Svara

   Jag har flera kompisar som blivit hjälpta av permalex (tror jag det heter?). Sök vård, så ska du absolut inte behöva må! 💕

   Svara

    Tack för tipset, ska kolla upp det💓

    Svara

   Det är isf antidepp som man medicinerar med.

   Har själv PMDS men väljer att ”bita ihop” (hatar det uttrycket) och stå ut (vilket jag inser typ efter, mår ju skit när man är uppe i det).

   Ta hand om dig 🌸

   Svara

    ..väljer att ”bita ihop” och ”stå ut” för att jag inte vill trycka i mig mer tabletter alltså. Glömde den sista delen 🤪

    Svara

     Jag förstår vad du menar med ”bita ihop”! Har med gjort det fram tills nu, men nu börjar jag bli rädd för vad som händer om det fortsätter att bli värre. Jag tycker inte heller om att äta mediciner. Hoppas att det vänder för oss snart 💓

     Svara

    Nu kanske jag blir halshuggen men testa att utesluta koffein helt en cykel eller två.
    Om en är en koffein-älskare (som jag) låter det kanske förjävligt men det är så värt att prova. Funkar det inte för dig så provade du ju iaf.

    För mig tog det helt bort mina spottings (småblödningar) innan mens, har inte längre svullna onda bröst och tacka gud ingen dödsångest. Innan på exakt 10dagar innan mens kunde jag inte gå upp ur sängen innan. Det var som om jag sprungit ett marathon, det var svårt att andas och det fanns verkligen ingen mening med att leva. Aaah roliga känslor!
    Men nu. Helt plötsligt går en månad, jag sover, jag vaknar upp och hej mensen. Inget jävla mörker. 😭

    Svara

     Om du svarar mig (anonym som svarade TS) – så dricker jag 0 koffein. Ingen läsk, kaffe, te, energidricka osv.

     Önskar att jag hade nåt sånt själv så jag kunde testa och se. Men nix, tyvärr 🙂 Skönt det funkat för dig!

     Svara

     Hmm, jag dricker faktiskt väldigt mycket kaffe trots att jag vet att det kan leda till mycket ångest och trötthet egentligen. Ska faktiskt prova det nu en månad och se om det kan hjälpa! Tack för tips 💓

     Svara

      Kan tipsa om gott kaffe utan koffein: Mexicano från Kahls och Nespressos alla koffeinfria kapslar är supergoda!

      Svara

  Viktor Frisk försökte ju gömma sitt samarbete med 3 som ett pressbud han fått.
  Nu i Biancas nya vlogg säger hon ”jag har klickat hem en ny telefon” och visar upp en kasse från 3 med hennes namn på, innehållandes en ny telefon.

  Hur funkar sådant här egentligen? Smygreklam hos Bianaca? Spons?

  Svara

  OT: Margaux skriver i sina vloggar ”denna video spelades in innan de nya restriktionerna”. De nya restriktionerna inföll 29/10, är det vanligt att man släpper material som är 3-5 veckor gammalt (hon har skrivit så i de senaste 3-4 st)?

  Svara

   Ja det är ganska vanligt.

   Svara

    Okej dåså, kändes ett tag som hon bara skrev så för att… för hon lever ju på som vanligt nu också. Lekland och grejer haha. Tack för svar:)

    Svara

     Kolla typ Felicia som lägger upp sommar videos på hösten.. Upplever att de som lägger upp ofta tex Kammi ofta lägger upp någon dag efter men de som lägger upp någon gång i veckan ofta har ett gäng klara videor att lägga upp.

     Svara

      Vem är Felicia? Vem är Kammi?

      Svara

   Undrar om hennes IGstorys också spelades in innan nya restriktionerna

   Svara

  10 av biancas 12 senaste bilder på instagram är spons, likaså linn ahlborg då även hon har 10 sponsrade inlägg de 12 senaste bilderna i flödet. Alltså tycker det är så jäkla personlighetslöst o tråkigt?? Fattr att de behöver göra reklam men reklamen har ju totalt tagit över deras privata konton vilket är så himla opersonligt

  Svara

   Nu innan jul är det alltid som mest.

   Svara

   Instagram är bara reklam nu för tiden. Tänk själva, följer ni verkligen människorna längre?

   Svara

  Fyfan, kan folk bara sluta titta på skiten, så vidrigt.

  Svara

  Men vad är det för skit? Vem vill se finniga rövar, kukar som förlorar erektion mitt i akten, någon som inte vill ha sex eller pruttar? Hår i munnen? Vrför skulle man vilja se det i vanlig porr, om man nu inte har någon särskilt fetisch? Vem orkar ens med den här pk skiten?

  Svara

   Precis. Går jag på bio för att se nya James Bond filmen så vill jag inte kolla på alla misstag och omtagningar.

   Svara

    Men nu handlar inte om vad ni blir mest kåta av. Det handlar om att visa för unga att sex kan se ut på olika sätt och ta sig andra former än de som normalt framhävs i mainstreamporr.

    Svara

   Men gud läste ni ens texten? Står ingenstans att detta är vad som borde visas i porren utan det är en ”bra” påminnelse om att porren inte är verklighet.

   Svara

  Nej!!!! Vi behöver inte prata om varenda jävla vätska som kommer ur kroppen. Eller ska det bli en grej att prata om sin avföring med vem som helst också för att ”det är bra att prata om det”? Hur långt ska det här gå?

  Svara

   Håller med. Ush lagar mat o får redan minskad aptit.

   Svara

    Trodde först att det stod att du fick ”minskad pitt”

    Svara

     Freud hade haft mycket intressant att säga om det där.

     Svara

    Tror det är en orsak till varför det finns noja om könshår.

    Det anses ju ohygieniskt(?) med hårstrån i maten. Tänk då ett knippe könshår i soppan..

    Svara

  En del.. män tror att porr är 100%realistiskt. Själv fattar jag inte hur man kan kolla på skiten.

  Svara

   För att det är hett.

   Svara

   Går snabbare när man onanerar.

   Svara

    Roligt kommentarsfält detta, stark moral när det kommer till saker som skönhetsindustrin men när det handlar om porr är det vända andra sidan till och njuta av att se folk utnyttjas i en av världens absolut vidrigaste industrier. Hur är det med den moraliska kompassen egentligen?

    Svara

     Den moraliska kompassen här pekar i den riktningen som gynnar en själv för stunden tror jag.

     Svara

     Vaddå utnyttja? Läs om porrstjärnor så får du se att det för väldigt många är självvalt.

     Svara

      Vad är självvalt då? Många porrstjärnor har övergrepp i bagaget, antigen från att de var barn eller tonåringar och det är ett sätt för dom att återfå kontrollen. Hade män aldrig utnyttjat kvinnor så hade de aldrig hittat kvinnor som vill spela in porr. Fråga dig själv, varför spelar du inte in porr? Varför tror du att en kvinna väljer att göra det?
      Många säger att de inte har någon självrespekt, fråga dig då vem som tog den i från dom.

      Svara

       Sen finns det även många exempel på kvinnor som blivit utnyttjade på mer direkt uppenbara sätt, t.ex. i fallet om GDP.

       Svara

        GDP?

        Svara

         GirlsDoPorn.com hette sidan. Ägarna hade använt olika påtryckningsmedel och medvetet vilsefört kvinnorna som medverkade.

         https://www.justice.gov/usao-sdca/pr/girlsdoporn-owners-and-employees-charged-sex-trafficking-conspiracy
         https://www.bbc.co.uk/news/technology-50982051

         Lite utdrag:
         ”The court ruled that the site used fraudulent practices to recruit new models including taking ’calculated steps to falsely assure prospective models that their videos will never be posted online, come to light in the United States, or be seen by anyone who might known them’.

         The website operators had also assured models that their real names would never be linked to the videos … and had shared private and identifying information about the models on third-party forums that resulted in some of them and their families, being harassed online.

         On the day of the shoot, models were often given alcohol and cannabis before being asked to sign an eight-page contract.

         Judge Enright awarded the 22 women $9.48m in compensatory damages and $3.3m in punitive damages.”

         Svara

      Beror då på vad man menar med självvalt. En del behöver ett jobb då det inte finns några tillgängliga. Om det fanns gott om vanliga jobb tror jag inte så många unga vuxna hållit på med det.

      Gick någon dokumentär på svt eller kanske netflix det var om att arbetsförhållandena är generellt väldigt taskiga och att en del behövde uppsöka läkare för att de jobbat för mycket till den grad att deras kroppar inte längre klarar av det.

      Svara

  Men det är väl samma med allt. Matlagningsprogram till exempel, vem vill se när de skalar femton potatisar och slänger skalen? Vem vill se en skitig spis och när de plockar in i diskmaskinen efteråt?

  Svara

   Ingen relevant jämförelse. Bättre hade varit att man VET om att matlagningsprogrammen faktiskt förbereder, och att det är därför allt ser så lätt ut.

   Svara

   Det handlar om potentiella konsekvenser. Om du får en felaktig bild av hur en potatis bör skalas eller hur lång tid det tar att diska så har det förmodligen inte några direkta skadeverkningar på någon annan. Om du genom porr får en felaktig bild av t.ex. samtycke så kan det däremot skada någon annan i förlängningen.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.