151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nellie gör mycket reklam för o.n via sin egna Instagram bör detta reklammaterial eller är det ett och samma bolag?

  Svara

   Reklam markeras *

   Svara

   Dom verkar dra på sig rejäla omkostnader i sitt nybildade bolag… ingen hejd på dyra investeringar där inte. Men det klart, det viktigaste är ju att det ser lyckat och framgångsrikt ut.

   Svara

    Fröken Löwengrip gjorde ju detsamma….

    Svara

    Jag tänker mest att det kanske inte är helt smart att investera massor med pengar i en anläggning som de bara hyr. De pengarna är borta den dag de lämnar gården eller hyreskontraktet upphör av olika anledningar. Det är en helt annan sak att investera i en gård man äger. Så förhoppningsvis tänker de kanske köpa den så småningom?

    Svara

     Tror inte planen är att de ska köpa den gården de hyr nu. Nellie har ju skrivit att ”de ska hyra denna gården för att om några år köpa egen gård när de vet vad de vill ha”…

     Förstår inte heller varför de lägger så mycket pengar på en gård de hyr. Liksom, bygger om en hel ridbana??? Det är ju svindyrt – och de får INGENTING tillbaka för det när de slutar hyra gården. Pengar rakt ner i sjön.

     Svara

      Jag funderar om ägarna kanske delar på kostnaden? Annars måste de vara väldigt glada och nöjda över all gratis upprustning de får till skänks 😁 Å andra sidan behöver N. Och O en bra ridbana så det finns kanske inget alternativ.

      Svara

      Håller med Jasmine, särskikt när hennes familj nästan precis KÖPT en jäkla gård till henne som skulle (eller har) fixas upp till en bra träningsanläggning. Helt ologiskt.

      Svara

   All reklam för O.N på Nellies privata IG måste reklammarkeras. O.N och Nellies sociala medie-företag är två vitt skilda bolag 🙂

   Svara

  Viker ofc

  Svara

   Tycker det var den viktigaste frågan här!

   Svara

    Varför skaffar de en stor dyr lastbil nu när man inte får åka ngn stanns?

    Svara

   Varför?

   Svara

  Alltså, nej inte ok med julgran i november! Har förståelse för att folk börjar med ljusslingor och så nu då det är mörkt. Men gran? No!

  Svara

   I min bekantskapskrets är det samma människor som går all in på julpynt i nov som oxå ”inte kan förstå hur man har kvar julgranen efter julafton, man är ju så less då”
   Tog ett tag innan jag såg sambandet, själv myser jag på med julen till trettonhelgen ungefär. Men å andra sidan kommer granen inte in förrän den 23:e dec. Innan dess ökar jag lite för varje adventshelg med både pynt och bakning 😀

   Svara

    Undrar om jag ingår i din bekantskapskrets 😮😂 Här åkte granen upp 1 November inklusive annat julpynt, och allt åker ner igen dagen efter nyår!

    Svara

     Är det en plastgran då, som håller sig? Vi tar in vår gran den 13:e och har en stor jättebra julgransfot med gott om vatten, men även den börjar barra kring nyår. Bäst är väl om man får hugga gran själv så den är fräsch när man tar in den.

     Svara

     Nä de som säger så tar ner granen på juldagen… 😉

     Svara

    Jag tänker alltid det när jag ser Blondinbella julpynta i november med gran och allt. Hon plockar ner allt redan på juldagen enligt egen utsago.

    Svara

     haha älskar hur alla vägar bär till Bella här inne:)

     Svara

     Jag brukar pynta tidigt och sen slänger jag ut julgranen så fort julafton är klart, jag vill inte ha julafton efter 24e jag vill ha julstämningen innan.

     Svara

      ja, tomten får gärna ta med sig granen när han går tycker jag.

      Svara

      Men julen börjar ju i och med julafton. Makes no sense.

      Svara

       Nä, juletiden börjar med första advent.

       Svara

        Och med juletiden syftar du på adventsfirande. Men julen infaller 24 december. Hur som helst är det tokigt att sluta fira jul….när det fortfarande är jul.

        Svara

         ”Tokigt”, hahaha.
         Advent och jul hör ihop, no? Adventstiden, december, är uppladdning inför julen? Då är det väl inte så konstigt att ha julsaker under denna tid. Tycker bara inte julen är mysig efter den stora grejen, julafton.

         Svara

     Den granen blev väl kvarglömd efter en reklamkampanj?

     Svara

     Är det inte typiskt alla bloggerskor? Åh så mysigt med Jul….Åh vad trött jag är på Julen.

     Svara

    Jag är undantaget som bekräftar regeln, tar in granen 23/12 och ut helt 25/12 😂

    Svara

     Haha, värt ansträngningen? 😅

     Svara

    Samma fenomen bland mina vänner. De som släpar fram allt för tidigt står knappt ut med att ha kvar det till jul, medan de som tar in gran och julpynt den 23:e tar bort det mellan trettonhelgen och tjugondag Knut. Jag tar fram 23:e, vitsen med julpynt är väl att ha det över julhelgerna tänker jag.

    Svara

     För mig är vitsen att ha det i december, FRAM till jul liksom. Vill mysa, få julkänsla och ”tagga” inför julen liksom . Brukar dessutom va bortrest under själva juldagarna (hos familjen i annan stad). Efter nyår börjar ju ett nytt år, ny säsong liksom och jag vill börja om med saker, bland annat inredning/pynt. Nytt och fräscht (köper inte nytt, men ställer fram annat).

     Svara

      ja jag reser oftast också bort över jul och nyår och vill absolut inte komma hem i början av januari till julpynt. så tar bort det redan innan jul när jag reser bort för att få komma hem till ett januarifräscht hem.

      Svara

      Advent och jul är inte samma sak.

      Svara

       Advent är ju förfesten

       Svara

       Nä men det är juletider liksom. Samma högtid, de hör ihop.

       Svara

    jag sätter upp mitt lilla julpynt runt lucia och det åker ner redan i mellandagarna, då är jag less det.

    Svara

    ja det är ju i mörka, tråkiga november/december man behöver ljus och pynt. I januari kommer livet tillbaka och då behöver man inte pyntet längre tycker jag. Och efter nyår känner i all fall jag att jag vill ha en ”nystart” och rensa ut allt julpynt och blicka framåt. Då är julen över.

    Svara

    Vi sätter upp lite ljusslingor utomhus i mitten på november ungefär. Levande ljus inomhus börjar vi med redan i oktober när det börjar mörkna på kvällarna.

    Adventsstjärnor, tomtar och liknande sätts upp så att det är klart inför första advent. Granen tas in runt Lucia. Julpynt och gran åker ut kring tjugondag Knut och ljusslingorna utomhus får vara kvar januari ut.

    Svara

     Gör likadant 😊

     Svara

    Samma typer som pratar om tulpaner och göra vårfint så fort det blir januari. Det är som att årstiderna förskjuts, börjar tidigare alltså.

    Svara

   Tänker likadant! Har tagit fram allt som ger ljus eftersom jag håller på att förgå av novembermörkret (ljusslingor, ljuslyktor, några ”snöblommor”-lampor i ett par fönster), men sitter på händerna för att avvakta med allt som är rött och så fram tills december!

   Svara

    Så klart

    Svara

   Tänker likadant, här sätts inget upp före första advent förutom lite ljusslingor utomhus! Granen åker dock upp den tredje advent för att man ska få njuta av den lite extra länge, då det är så otroligt mysigt ❤️

   Svara

    Köpte gran vid Lucia förra året just för njutet (det är ju ett jävla bök med riktig gran ändå så då ska man väl få ha glädje av den så länge som möjligt!)
    Den höll sig bra så kommer nog skaffa ännu tidigare i år.

    Svara

   Nej jag förstår inte, har det alltid varit så ”bråttom” för folk att börja med julen eller har det kommit på senare år? För det är på senare tid som jag i alla fall reagerat på att det blir tidigare och tidigare.

   Jag har plastgran så den åker upp runt tredje advent, tycker typ inte man tar in granen före 23e men jag är inte hemma över jul så vill hinna njuta av min gran. Tomtar åker också upp till tredje advent.

   Sen att folk börjar julbaka i november? Pepparkakor och lussekatter…neeeeeeeeej!

   Svara

    för att julen tar slut tidigare nu för tiden. folk julpyntar tidigt för de vill ta bort allting redan den 26:e och sätta dit tulpaner istället. folk säger på riktigt att ”jaha nu var julen slut” på kvällen den 24:e eftersom den religiösa aspekten av julen blivit mindre viktig (så är det, ingen värdering, världen förändras). ingen vet ens varför man firar 13-dagen längre. Så när man städar bort julen efter Kalle Anka blir den ju väldigt kort. Då måste man börja redan efter Alla Helgon

    Svara

   Varför. Dom är ju så fina. Men aldrig riktig. Hua för alla kryp i den sen är den finast i skogen.

   Svara

    Äsch, har aldrig märkt några kryp, de stannar i granen i så fall.

    Svara

   Advent och jul är inte samma sak! Advent börjar första advent (..!) och då tar man fram ljus, adventsljusstakar, stjärnor. Dock inte julpynt. Jul börjar den 24 december och håller på (minst) till trettondagen 6 januari. Ska man vara riktigt petig är det egentligen jul fram till kyndelsmässodagen, men det är nog ovanligt att folk följer. Så, nu vet ni.

   Svara

    Äsch, pynta när ni vill bara.

    Svara

     Visst, men att sprida kunskap är ju aldrig fel.

     Svara

    ”Man”. Alla gör olika. Advent är ju det som leder upp till jul, samma pynt, mat osv. De hör ihop.

    Svara

    Men efter den stora dagen, julafton, tycker jag det är slut liksom. Efter nyår är det ju nytt år, ny månad, ny säsong. Orkar inte med julgrejer då, det är gjort liksom (oavsett när jag börjat pynta). Har alltid känt så.

    Svara

   Jag måste säga att det här med hur andra väljer att julpynta sitt hem är ett otroligt roligt ämne att se andra förfäras över.
   ”Huuuur kan man?” från båda läger, främst från de som väljer att pynta senare.

   Jag har iaf märkt att allt fler tagit fram pynt och gran tidigare i år, jag brukar vara tidig men nu är det MÅNGA som pyntat och granat före mig. Folk vill kanske få julkänslan tidigare i år för att få hålla i den känslan lite längre.

   Svara

    Ja och jag tror att man behöver något som piggar upp mer nu också. Om julpynt gör folk glada i november så är det väl inget fel med det.

    Själv bakade jag lussebullar med barnen och pyntade gran igår. Vi är mest hemma och vabbar nu och jag har slut på idéer att göra hemma så nu får julpysslet börja. Tar mina barn skada av att granen åkte upp i november i år så får jag väl betala terpi åt dom längre fram i livet.

    Svara

     Exakt så. Jag började pynta nu i helgen, för att jag haft ett mörkt och deppigt år. Älskar jul och julpynt (fast håller det classy hemma hos mig haha) och ser inget fel med att maxa och pynta tidigt här hemma i år eftersom jag inte kommer gå ut till butiker etc lika mycket. Risken att man tröttnar känns därför lägre. Känner att vi alla haft det tufft så om julpynt får en att må bra så ska man köra!

     Svara

  De där vinerna såg så fina (och därmed goda 😄) ut!

  Svara

   Är öl

   Svara

    Då tar jag tillbaka. Öl är aldrig gott.

    Svara

  Om inte Nellies/företagets reklamkontrakt med företaget har upphört så är det smygreklam. Hennes eget företag reklammarkeras heller aldrig.

  Svara

  ”Undringar”?

  Svara

   Svenska.se:
   undring: undrande fundering (vard., skämts.)
   EXEMPEL: en antecknings­bok med små undringar i
   HIST.: sedan 1833; ökad anv. sedan 1960-talet

   Svara

   Menar du på riktigt att du inte vet vad undringar betyder?

   Svara

  Professionellt med hotmailadress till företaget skrivet på lastbilen.

  Svara

  Den där eviga debatten om när man skall börja och sluta julpynta. Jag tycker alla kan få göra som de vill och mår bra av. Alla har eller skapar sina egna traditioner. Själv är jag en sådan som njuter av upptakten till jul, musik, mat, pynt och ljus. Vid nyår vill jag ha en annan känsla. När jag var liten pyntade vi dagen innan julafton, det var mysigt men nu vill jag njuta tidigare. ❤️

  Svara

  Jag snurrar pappret runt handen, sen tar jag ut handen. Så jag antar att det är att vika? Typ?

  Och vi har noll tradition vad gäller granen, ibland åker den upp i november, andra gånger den 22a december.

  Svara

   Knögglar pappret i fram och viker i bak, gör inte många så?

   Svara

    Alltså vad kommer det här ”i fram” och ”i bak” ifrån? Är det dialekt? Förlåt men stör mig orimligt mycket på det 😅 ”mina barn sitter i bak i bilen”… Ta bort i och det funkar lika bra ändå?

    Svara

     Låter fult utan i.

     Svara

      får jag fråga var du kommer från? kanske dialektalt. jag kommer från norrbotten och tycker det låter jättekonstigt med ”i bak/fram”

      Svara

       Är från Västernorrland och jag tycker också att det låter jättekonstigt.

       Svara

       Gbg😊

       Svara

       Ja, på ”vanlig” svenska säger man inte detta onödiga i.

       Svara

        Säkert. Men hört talas om dialekter? Palla störa sig.

        Svara

         Men man skriver inte på dialekt ju, utan på rikssvenska.

         Svara

      Nej.

      Svara

       Jo låter jättefult.

       Svara

        Extra i är fel och låter fult.

        Svara

      Låter konstigt och fel med i.

      Svara

    I fram, i bak? Varför detta onödiga i??

    Svara

    Nej va? Varför skulle man göra olika? Har samma papper, först fram, sen bak.

    Svara

     du får väl veckla ut knöglet och vika om innan baken ska torkas.

     var är alla ”man ska duscha röva efter varje toabesök juuuuuu!!!”?

     Svara

      Jag tycker man ska tvätta med handsprit.

      Svara

       handsprit minst en decimeter upp i tarmsystemet. plus inuti urinröret så klart but that goes without saying.

       Svara

        Egentligen skulle jag väl rekommendera att dricka handspriten lite då och då också för att desinfektera hela systemet så att säga.

        Svara

       Med litet chili explosion för mer känsla.

       Svara

        och torka sig med RENA handdukar efteråt

        Svara

      Varför skulle jag? Gillar ju vikt.

      Svara

    ”Knögglar”? Är det knölar ihop du menar?

    Svara

   I mitt huvud är det stopp kommer inte ihåg hur jag gör med pappret 😂

   Svara

  I år kan jag acceptera julfix redan i november. Men det är bara pga Corona 😂 Annars ärvjag emot det helt, men i år – okej haha. Jag är självutnämnd Grinchen, till och med jag har fått för mig att fixa och dona och skaffa gran.

  Svara

   Tänker också så, mer okej i år när man bara är less på allt 😂

   Svara

   Jul är ju faktiskt det enda man har att se framemot. Den enda ljusglimten i det eviga mörkret.

   Svara

    Ja och sen tar den slut och vi får gå i ett pisstråkigt januari och februari. Kan redan nu känna vårdeppen komma bara jag tänker på att januari är här om mindre än 1.5 månad😭

    Svara

     Ja det blir extra tungt i år.. nör man inte kan resa och så.

     Svara

    Är i riskgrupp och kan inte fira Jul med någon, så det känns inte som Julen är någon ljusglimt.

    Svara

   jag brukar verkligen gå all in för julfirande, och pynt. men vill mest strunta i allt i år. Flytkaos till 1:a advent, nyutexaminerad i ett yrke där man för ett år sedan kunde välja och vraka på tjänster, men nu har ungefär 300 sökande per tjänst. Springer därför på timmar som lärarvikarie, försöker ta extrakurser för vidareutbidling trots att jag är oändligt studetrött och typ gråter av inluppar, föreläsningar och tanken på en till tenta. Nu kan jag inte ens gå på bio och få lite flykt från vardagen eller umgås med vänner. Ska jag försöak rodda med en jul då, när jag balanserar på gränsen till ett sammanbrott och mest vill dra täcket över huvudet och aldrig vilja komma fram?

   Svara

  Tänkte faktiskt börja julpynta idag. Så tidig är jag aldrig annars, brukar panikpynta en bit in i december. Men i år känns det rätt. Kan inte riktigt förklara varför.

  Dock kommer granen inte in förrän runt lucia ungefär. Nån måtta får det vara, plus att den ska överleva utan att barra för mycket helst.

  Svara

   Här har du en till! Säger ja till julpynt 1a advent normalt sett pga jultokig man men just i år är inget som det ska. Julgran, stakar och annat pynt togs fram igår. 🌲

   Svara

    En till som började i helgen! Låt oss omfamna julmyset extra tidigt i år!

    Svara

   Man panikpyntar väl inte en bit in i december? Den 23 pyntas det alltid hos oss. Bara adventsljusstaken framtagen innan dess.

   Svara

    ”Man” gör ingenting, alla är olika. 23:e är sent för vissa. Jag vill ha allt (förutom julgran) på plats den första advent så jag kan njuta av julstämningen sen.

    Svara

  Vi gjorde ett pepparkakshus igår. Ska nog dra fram lite ljusstakar idag.

  Svara

  Herrgud. Låt folk pynta när dom vill. Jag vill ha bort allt som har med julen direkt efter nyår. Så därför vill jag hinna njuta lite längre innan. Varför har det blivit någon tävling om vem som kan vänta längst inpå julen?
  Mår man bra av julpynt… så mer julpynt åt folket!

  Svara

  Hej Camilla,

  För ett par dagar sedan skrev jag en kommentar till ett gammalt inlägg som egentligen inte är ett inlägg (?) men som innehåller en bild som jag hoppas och förmodar att du inte har för avsikt att sprida vidare.
  Min kommentar är den enda på det ”inlägget”. Hade hoppats att du skulle se den och radera inlägget men det verkar du ännu inte ha gjort. Jag vill av förklarliga skäl inte länka till inlägget/bilden här, och jag vill inte maila pga vill vara anonym och orkar inte fixa en ny mail för det ändamålet. Om du inte hittar kommentaren eller vet vad jag menar så gör jag ju förstås det ändå. Säg gärna till i så fall.

  Svara

   Tack!
   Jag fattade vad du menade och har raderat den ur mediebiblioteket.

   Stort tack igen!

   Svara

    Åh, vad bra! Tack själv. Misstänkte att det var något som hade blivit fel.

    Svara

    Äntligen!

    Svara

  Alltså Sandra har säkert kvitterat mensen ställt upp ett stilleben för att få en fin bild

  Svara

   Kvitterat mensen. Höhöhö

   Svara

   Tänkte jag också. Så kan de ju inte ha lämnat lådan, då är den ju i vägen för folk som ska förbi.

   Svara

  *men sen

  Svara

  Vem kör den stora lastbilen åt dem, eller har Olav tagit körkort för tung lastbil?

  Har de kvar B-kortslastbilen?
  Den får köras på vanligt körkort så den kan både Nellie och Olav köra, men frågan är om de kör den lagligt med rätt lastvikt?
  Den får lasta drygt 800 kg så två ridhästar kan absolut inte köras tillsammans, med tanke på att all utrustning, förare/passagerare mm ska räknas in i lastvikten också.
  Men jag antar att de skiter i det och kör två ridhästar (alltså inte ponnyer) tillsammans.

  Svara

   Förare räknas dock inte in i lastvikten.

   Svara

   Fattar inte heller vem som ska köra.
   Nellie har väl dessutom bara automat, känns som att det försvårar en hel del i vardagen om hon behöver låna nån annans buss/bil med släp

   Svara

   Det är i tjänstevikten som förare räknas in (dock endast en förare ca 68kg) likaså bränsle, tyngsta karosseriet som hör till, osv.. i alla fall för tung lastbil.
   Lastvikten räknar inga fler värden mer än lastmängden.
   Tror inte att Olav tagit för tung lastbil ännu.
   Det tar ett tag att lära sig alla regler och att köra korrekt. En helt annan sak att köra tung lastbil än B-reggad.
   Nu behövs ju visserligen inte YKB för Olav och Nellie, då de inte utför yrkesmässiga transporter på annans räkning, där har dom ett försprång för att ta C-kortet. Annars är det ytterligare ett teoriprov och en grundkurs på minst 140 timmar. Hade jag varit dom hade jag absolut tagit tag i att ta C-kort, snarare än att någon annan måste köra runt mig…
   Mvh nördig yrkeschaffis😂

   Svara

    Fast deras hästar ägbs ju inte av dem privat utan av on sporthorses
    Så då krävs ybk

    Svara

  Med tanke på att en stad i Blekinge län (lästs på SVT Nyheter Blekinge) har funderingar på att folk kan beställa hem alkohol från krogarna/restaurangerna så kan det ju inte vara förbjudet…?

  Svara

   Men inte utan att legitimera sig va?

   Svara

   Var väl Malmö stad som gett godkännande att i samband med att man beställer mat ska kunna beställa alkohol för hemkörning.

   Svara

    Ja. Och Växjö har redan gjort det ett tag. Bra initiativ!

    Svara

    I Växjö finns den möjligheten, men vet bara en restaurang som fått tillstånd att leverera hem alkohol tillsammans med mat.

    Svara

  jag dricker julmust samma sekund som jag ser den i butik. så jävla gott och tänker inte gå runt och längta bara för att man SKA vänta till ett visst datum. vill jag ha must så dicker jag must. vill jag baka pepparkakor så bakar jag pepparkakor. skiter i datum och skiter i när andra sätter upp pynt och äter julskinka.

  Svara

   Jag med och käkar vörtbröd med en gång de dyker upp i affären. SÅ GOTT!

   Svara

  har exakt noll åsikter om när pynt ska sättas upp och tas ner. vill någon ha julgran i juni så fine with me.

  Svara

  Finns det någon tröttare diskussion än när man får julpynta eller dricka julmust?

  Svara

   det konstiga är ju att det väcker så mycket känslor hos folk när andra tar fram och bort sin julgran.

   Svara

    Känns som det mest är hos ena sidan.. dvs ”tar inte fram granen förrän 23:e”-gänget, de verkar störa sig på de tidiga julfirarna.

    Svara

     ja det är sant. ser inte så många tidiga julpyntare som blir irriterade på att andra väntar till den 23e..

     själv är jag glad att andra pyntar tidigt, så mysigt den här mörka tiden att promenera bland husen och se allt mysigt julpynt i folks fönster och trädgårdar.

     Svara

     Haha så är det verkligen! Varför är dom så arga? 🤔

     Svara

      Det är väl ingen som är arg?

      Svara

       Jo dom som gnäller på att man pyntar för tidigt. Alla pyntar olika. Let it go.

       Svara

    Det är väl så att det är en tradition. Och när folk börjar svamla om att ”vi gör som vi vill”, så blir man lite trött. Eller full i skratt faktiskt.
    ”Nee hörni, nu är det så trist så nu tar vi och firat lite Påsk”

    Svara

   eventuellt den trötta diskussionen kring levande gran vs plastgran…

   Svara

    Är det en diskussion? Är väl bara en fråga om hur mkt man orkar städa? 😉

    Svara

     i min familj var det en fråga om allergi. minns att vi barn alltid satt brevid när mamma öppnade förpackningen med julgranen och kände doften av jul sprida sig när hon öppnade den (dvs doften av plastgran från 80talet, förmodligen en doft av farliga plaster som idag är förbjudna). Den lukten minns vi barn än idag, trots att granen är trasig och slängd sedan något år. Ljuvligt!!

     Svara

    Min bror är allergisk så vi behövde inte ha den diskussionen han klarade inte av riktig gran i hemmet när vi var små, nu när jag bor på egen hand tar jag den enkla vägen med mindre barr med en realistisk gran som jag kan ha år efter år ❄️ Alla gör som d em vill 😉

    Svara

   Ja. När folk ojar sig över semlor.
   Att dom säljs för tidigt, eller att man har börjat experimentera med andra smaker och utseende. Oj så förskräckligt.
   Semlor är heeliga och dom rör man inte minsann!
   Orka liksom!

   Svara

    Spydigt KIA, samma sak där, men det kanske du inte vet. Tradition.

    Svara

  Jag är höggravid och kommer julpynta hela hemmet idag. Julgran, julstjärnor med hela köret! Bebisen kommer förhoppningsvis lagom till första advent och gud förbjude att hemmet inte är jul-redo då!

  Svara

  Jag tycker man ska få ha julgran året runt om man så vill, each to their own. Min julgran är uppe skyndade på det lite detta år för många saknar det senaste som var normalt 2019, oavsett jag har knappt någon juldekoration bor litet och gillar inte kluttter är väl en minimalist. Är jag den enda som tycker smaken av julmust är äcklig? 😝

  Svara

   Jag vet en kille som har lysande ljusslingor året om. Det är hemskt. Absolut fint på vintern i mörkret men ej samma sak på sommaren.

   Svara

    det har min granne också, en blinkande ljusslinga året runt. men det är för att skrämma bort fåglarna som annars hänger på hans balkong tydligen.

    Svara

    Det beror väl lite på vad för typ av ljusslingor det är. Är det såna där typiska hemska jul-slingor eller fina lampor? Älskar sensommarkvällar på balkongen med vackra ljusbollar.

    Svara

  Jag vill julpyntet ska upp tidigt, och ner ganska så direkt efter julafton . Jag vill inte ha med mig julafton in i januari, jag vill med nyåret ha fräsch ny inredning inte en dammig julgran

  Svara

   Samma här!

   Jag tar fram plastgran till 1/12 för att ha barnens paketkalender under, sen byter jag ut den granen mot en riktig några dagar före jul.
   Nu är ju första advent redan nästa helg, så nu under veckan kommer allt mitt julpynt fram, och jag har MASSOR! Här är det tomtar och jul i varje vrå. ☺️

   Jag vill liksom njuta av allt det, i mina ögon, vackra julpyntet och längta till jul. Sen efter nyår så åker allt ner i kartonger igen. Det är tiden fram till jul jag vill ha pyntad, det är den tiden som är mysig, inte efter julafton.

   Svara

    Håller med dig om det sista!

    Svara

  Adventsstakarna åker fram lördagskväll innan 1:a advent. Julpynt helgen innan jul.

  Svara

  Jag tycker att julpynt är fult. Alltså pyntar jag inte. Har t.ex. aldrig haft en julgran sedan jag flyttade hemifrån (15 år sedan). Man får väl göra som man vill?

  Svara

  Vet inte varför men har så svårt att tro att Anna Björklund får spons. Känns mer som att hon taggar BOSCH bara för att jävlas med skitmaskinen hon hade innan som absolut aldrig funkade.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.