Vad menar Margaux Dietz?

Spelades den här vloggen in, innan restriktionerna kom i slutet på mars 2020, eller innan Folkhälsomyndigheten nyss gick ut med de nya, hårdare restriktionerna som tydligen behövs – eftersom folk, potentiellt inspirerade av alla aningslösa influencers, totalt skitit i de tidigare restriktionerna?

Vad tror ni?

412 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Står ju klart och tydligt att hon menar de NYA.

   Ja, är inte det rätt uppenbart?

   Grejen är bara att det första hon säger i videon är ”vad fint väder det är i november!” De nya restriktionerna kom till Stockholm i oktober.

    Hon menade såklart att de nya restriktionerna inte hade hunnit komma till jönköping än 😉

    Alltså mindre än 20 sekunder in i klippet försäger hon sig. Så jäääääkla pinsamt!

    Men det här med att man bara får umgås 8 stycken osv kom väl till hela Sverige samtidigt. Vi alla fick ju nya restriktioner häromveckan. Så antar det är dom hon syftar på.

   Ja men de gamla restriktionerna innebar också att man skulle hålla avstånd och inte göra onödiga utflykter.

   Fast i mars var folkhälsomyndighetens restriktioner ”de nya covid-19 restriktionerna”

    Ja men jösses så tröga ni är.

     Många covidioter här.

      Jag noterade precis en iaf.

  Så många egoister som beter sig på ett sätt som gör att människor kanske inte kan fira jul med sin familj/släkt samt, självklart ännu värre, människor dör. Alla egoister som trott de var så ”coola” när de skiter i att ta ansvar- skämmes tamigfan!

   Men du ska inte fira jul med din släkt, vad är det du inte fattar? Det är också mot restriktionerna.

    Om influencers kan flockas på paddelbanan, restaurangerna är fulla, folk skiter i att hålla avstånd på Ica, det är trängsel i kollektivtrafiken och massa folk på stan, så tänker jag minsann i alla fall fira julafton med min släkt (8 pers) om alla är friska! Sådeså!

     Snälla sluta tjata om Padel.. det är definitivt inte där smittspridning sker. Det sker ingen närkontakt öht under spel, man håller i sitt egna racket och dom flesta hallarna har stängt omklädningsrummen.

      Så uppmaningen ”gå inte på gym” gäller inte paddel?

      Är det därför padelspelare luktar gammal gympapåse?

      De verkar ju just flockas? Man behöver inte vara nära varandra alls men det ska alltid tas gruppbild efteråt?

      alla tar väl i samma boll flera ggr per match..eller??

      I min hemkommun klassas paddel som en av de största smittkällorna när man smittspårat. 1. Hemmiljön 2. Resturang 3. padel
      Även om man använde varsitt rack så har man samma boll som alla tar i och sedan tar man i sina egna rack. Sedan torkar man svetten i pannan och hej så har man viruset på sig…

     Det är just därför du borde låta bli, eftersom det betyder att det är stor risk att någon av er råkat ut för den eskalerande smittan och smittar alla andra.

     Okej! Då kan minsann jag gå på padel om vi är 4 pers som spelar och ingen är sjuk. Och så kan jag ordna hemmafest för 8 pers om ingen är sjuk. Så kan ju alla tänka då så får vi se hur bra det går! Och du klagar på att andra är själviska.

     Och till din släkt drar du med dig lite corona som du fått då du åkt kollektivt,(trots att man ska undvika det) varit i affären på tid då det är mycket folk,(trots att man ska undvika det) och gått på stan bland massor av folk, (trots att man ska undvika det)??
     Vad är det du inte förstår? Så klart det smittas vidare om folk tänker som du.

     Så du ska bete dig oansvarigt och egoistiskt som ett svar på andra som beter sig oansvarigt och egoistiskt..? Vad gör dig bättre än dom?

      Två fel gör inte ett rätt.

     A/ tänk om alls tänker som du. Hur skulle det se ut då? Sen kan man vara helt symptomfri och ändå vara sjuk eller bära på smitta.

    Man kan visst fira jul med släkt om man är ett mindre sällskap.

     Inte om nuvarande restriktioner kvarstår, nu är det ju ”inte umgås med nån utanför hushållet”. En bit in i december får vi veta (troligen 13:e då alla lokala restriktioner ska ersättas med nationella).

      Lokala eller nationella, folk kommer ändå att fira jul.
      Troligtvis inte med de äldsta, men annars kommer det att firas oavsett rekommendationer.

       Det får stå för dem, jag kommer inte göra det iaf och tror och hoppas många andra kommer följa restriktionerna, det är viktigt.
       Oavsett så kan man inte säga som anonym gjorde ”man kan visst” då det inte stämmer.

       Det kanske är därför det inte går så bra för Sverige just nu? Att man inte klarar av att tänka längre än på sitt eget väl och ve? Man skulle tro att folk hade både vilja och förstånd till att följa de rekommendationer som ges eftersom de inte är värre än något annat lands. Svenskar är annorlunda och väldigt egoistiska.

      Jag är förskolelärare o vi har inte vesir o jobbar i våra privata kläder o visst fan är vi mer än 2 per på arbetet. Vilket skämt asså. Vi är 40 barn o ingen tänker på oss o då menar jag framför föräldrarna. Kul att man kan jobba hemifrån o sedan lämna sitt barn som är helt snorig o nyser på allt o alla. Dags att man tar sitt ansvar o då menar jag inte att fira jul 2 st

       Självklart ska man inte lämna sjuka barn på dagis, men om folk ändå är dumma och gör det så måste ni väl säga ifrån? Märker du att ungen är snorig och nyser vid lämning så påpeka det och be föräldern att ta hem barnet igen, märker du det under dagen så får du väl ringa och be någon hämta?

        Oj vad vi bråkat med vh under pandemin! Tro fan vi säger åt, men det är inte alltid det spelar roll! Barnen kommer ofta tillbaka för tidigt. Dessutom ska vh bara jobba lite till före de hämtar när man ringer. En vh kan jobba hemma o fortf inte hämta förrän efter 1h

        Vh?

         Vanja Hedell, min gamla lågstadiefröken gissar jag. Kul att hon är på tapeten igen!

         Vårdnadshavare kanske?

         Vårdnadshavare

       Tror verkligen inte att du och dina kollegor behöver vara oroliga. Barn sprider inte smittan, förskolepersonal och lärare är ju några av de allra minst drabbade yrkesgrupperna. Sen är ni nog den enda förskolan i landet som inte meddelar föräldrar att de behöver hämta sina barn pga att de uppvisar symtom. Om ni tycker det känns jobbigt kanske förskolechefen kan hjälpa till med den uppgiften?

        Jobbar på en förskola med 6 av 15 kollegor covid-sjuka varav jag är en utav dem. Vi träffar varandra och uppemot 50 vh varje dag på förskolan. Dessutom får covidsjuka vh ha sina barn på fsk. Förmodligen är det pga det vi nu blivit smittade. Det finns absolut anledning till oro. Dessutom är det en kraftigt ansträngd och utarbetad yrleskår redan innan pandemin som nu tvingas att försöka utföra ett uppdrag med ännu fler kringuppgifter än tidigare och hög frånvaro bland pedagogerna.

         Men ni måste ju ha lämning och hämtning utomhus. Jag har inte varit inne på mina barns förskola på hur länge som helst, förutom att slänga in lite extrakläder och har varit på smittsäkert avstånd från pedagogerna sedan mars.

        Varför skulle barn som alltid är en smitthärd inte smitta nu? Det är bara en myt. Däremot blir de sällan särskilt sjuka själva.

        Alla som har jobbat med barn, alla som har egna barn, har syskonbarn osv vet att ditt påstående inte stämmer, är det några som sprider smitta så är det just BARN, eller tror du att coronna är ett magiskt virus?

        Påståenden är INTE fakta

       Hur i hela friden har du lyckats komma in och bli godkänd på en 3,5(?)- årig högskoleutbildning och ändå skriva så dålig svenska? Att du dessutom inte vet att det heter Förskollärare visar dock på att du fabricerar.

        Fy vad elakt skrivet!

        Och du som är så duktig och sätter dig på höga hästar har inte lärt dig att har en inget snällt att säga kan en vara tyst.

       undrar verkligen om en folkskollärare, ”kort-språk” eller ej skulle uttrycka sig med ´o och asså´
       Men vad vet jag.

      Men menar du att du inte kan tänka själv? Du ska vänta på att Tegnell eller Löven ska berätta för dig hur du ska göra?
      Är du rädd om dina släktingar så träffas ni inte den här Julen.

     Bara om din släkt ingår i ditt hushåll. Eller om du lever i ett ensamhushåll och din släkt består av ett par personer.

     Annars kan du inte det, utan att bryta rekommendationerna.

     Om de inte ändrar rekommendationerna till dess dvs. Det är ju bara att gå in och läsa, det är inte så mycket att tolka.

     Du gör som du vill såklart, men det är inte bra att sprida felaktig information.

      Så om man bor själv ska man sitta hemma ensam då? Fy fan vad ledsamt.

       Nej, om du bor ensam får su ha ett par personer att umgås med. Dessa personer får dock inte bytas ut hela tiden ?

        Idag sa ju Löfven i sitt tal till nationen att ifall man är enxamhushåll så väljer man en vän, absolut max två, att umgås med. Så ja, ett par stämmer ju, men absolut max.

       Folk kommer inte att sitta ensamma.
       Lika lite som de håller sig borta från köpcentrum och gym.

        Alla jag känner har fryst sina gymkort. Ingen jag känner springer i köpcentrum. Dom flesta jobbar hemma och beställer hem matkassar. Om alla tänker att ”andra gör så, så då kan jag också” det är ju då det blir så här.

        Jag kommer att göra det. Inte för att jag vill utan för att jag inte vill vara orsaken till att min mamma eller någon annan i familjen blir sjuk. Bor 30 mil ifrån min familj, har en mamma i riskgrupp och måste åka tåg för att komma dit. Så då blir det ingen jul för mig och säkert tänker många andra likadant.

        Jo, jag kommer att sitta ensam, så som jag satt ensam förra julen och den för innan den.
        Alla har faktiskt inte familj…och tränga sig på andra vid denna högtid känns genant.

       20.26 lyssnar du inte på vad som sägs? Lyssnar du inte på nyheter? Ser du inte vad som skrivs?
       Bor du ensam, så kan du träffa 1 eller högst 2 personer att umgås med.
       Och det ska ju vara samma personer då.
       Jag är riskgrupp. Kommer vara ensam i Jul och hoppas på att nästa Jul blir bättre.

     Vad är det du inte fattar? Umgås bara med dom du bor med!

      Är man ensamhushåll får man träffa några få andra!!

       En, max två, se min kommentar strax ovan här 🙂

        ? och vad exakt är det för forskning som säger 1 Max 2? Haha alltså Sveriges idiotstrategi. Ingen jäven bryr sig

         Men vad vill du? Ha total lockdown?
         Max en till två är för att minimera smittvektorn men ändå tex låta en person som bor själva hem till sina föräldrar.

         Sverige är verkligen inte första landet med en sådan regel/rekommendation. Läs på först, kommentera sen ?

        Behöver inte se din kommentar.

     Visst, men du riskerar ju smitta. Varje människa du träffar är ju en potentiell smittspridare.

     Anonym/ bor du med din släkt?

    Har dom gått ut med det redan? Skulle inte det bestämmas i december om hur rekommendationerna kring jul skulle se ut?

    Och nej! Ni som säger att man KAN fira jul i mindre sällskap har ju fel! Fortsätter dagslägets restriktioner så kan ni fira jul med dom ni bor ihop med. Lättar restriktionerna (om folk skött sig) Så kanske vi kan fira jul med våra familjer.

    Leta inga kryphål för att det inte ska gälla just dig! (Det klokaste Löven sagt).

     Det beror ju såklart på vart man bor med. Olika regioner har olika rekommendationer

      De är ju väldigt lika i alla regioner nu dock.

      20 av 21 har samma restriktion, att bara umgås med de du bor med.

       Har inte även Jämtland-Härjedalen fått nu dvs alla?

        Japp, alla har det.

     Du får ju tänka på att de som bor ensamma har ett antal personer de kan träffa ändå, och där ingår antagligen familj eller del av släkten. Så jo, man kan fira jul i mindre sällskap.

      En eller två personer ja.. Då är man tre stycken.

       Nej 8

        Nej! 8 gäller för allmänna sammankomster. 1-2 personer utanför hushållet gäller om man bor ensam.

        8 har inget med saken att göra. 8 är inte en rekommendation utan ett faktiskt förbud och gäller allmänna sammankomster, offentliga tillställningar, inte privata sammanhang (vilket beror på att det tär vad de finns juridisk möjlighet att förbjuda).

        Som någon skrev ovan så kan är den generella rekommendationen att man inte ska träffa någon utanför hushållet. Undantaget (iaf i Stockholm) är ensamhushåll där de skrivit att man kan träffa ”er par” personer utanför hushållet (OM man lever i ett ensamhushåll alltså, inte annars).

        Ett ensamhushåll plus ett par personer = tre personer.

        Men sen kan man såklart vara rimlig och tolka det som att det kan vara lite fler personer än så så länge de alla ingår i samma hushåll, typ ens föräldrar och hemmaboende syskon, om man själv lever ensam.

        Men att det är fritt fram så länge man är under 8 pers är helt fel.

        Om man är 8 i husållet ja. Annars gäller 4 eller hur många man nu är

        ”Om någon nu tänker, vad bra då kan jag ordna en middag här hemma, för 8 personer, då tänker man väldigt fel” så sa Löven i sitt tal.

       Jag har 6 personer i min bubbla. Mamma, pappa, min syster, systerns man, min bästa vän och min bästa väns fru.

       Välj ut tre som alla har en plus en, det blir dubbelt så roligt!

        Dubbelt så korkat!

         Kanske, men jag kan ju samtidigt inte ignorera den ena halvan av förhållanden heller. I slutändan är det ju upp till dem om de vill ingå i min bubbla eller inte. Vi har ju umgåtts dagligen i fyra år då vi (mamma, syster, kompis, kompis fru) arbetar på samma ställe, sååå…. Noll skillnad mot innan pandemin. Eller är det nu vi hamnar u det ytterst korkade att vi får träffas och umgås på jobbet, men inte en lördagkväll?

          Det är ju inte enligt restriktionerna. Men med tanke på att det här kommer hålla i sig länge tänker jag att man måste göra det uthärdligt och då tycker jag man kan göra några undantag. Men det är bara jag!

          Det kan väl visst det? Bjud hem eller umgås med den som står dig närmast? T.ex. syster men inte syster man, bästisen, men inte bästisens flickvän osv.

           Fast då umgås man ju indirekt med varandra i alla fall. Så taskigt dessutom att de i ett samboförhållande inte får umgås med andra människor, då ska vi alltså välja vem som får träffa människor och vem som inte får träffa människor.

           Välj båda då, eller så får den andra välja en annan. Det du gör fel här är att ”välja ut”
           6 personer…

           Men vadå taskigt att de i samboförhållanden inte får umgås med andra? Ja.. just nu ska vi inte umgås med andra än de utanför hushållet. Är man två så är man. Är man ensam kan man välja ut en eller max två. Taskigt? Ja, men så är restriktionerna för alla.

           21.49, du tycker att det är taskigt att de som bor med andra inte får träffa andra nu. Andra tycker att det är taskigt att de inte får gå på gym, bio, restaurang, bjuda vänner på middag, ha ett stort bröllop, 30årsfest, resa, träffa familj utomlands, …..

           Men det är restriktioner som inte är satta för att vara taskiga och nu får vi förhålla oss till dessa. Fyra veckor med sin sambo bör man väl fixa..

      Intressant hur mesiga myndigheter och befolkning i Sverige är. Eftersom smittan är så pass farlig så är det logiskt att singelhushåll ’firar’ ensamma.

       Fast i UK har de något som kallas bubble, alltså de personer man får umgås med utanför sitt hushåll.

        Vi med. Välj ut 1-2 personer (som också har dig som utvald).

         UK har krav på munskydd, och har haft lockdown. En stor skillnad mot Sveriges strategi.

          Går det mycket bättre för UK menar du?

     Vi kommer fira allihopa, men vi kommer alla att vara 100% hemma i tre veckor innan jul. Beställa allt online. Vi jobbar redan hemifrån allihop så var en lätt uppoffring att skippa handla på ica under de veckorna. Bor alla i samma lilla håla också så blir inte ens en liten bussresa. Älskar julen.

     Men varför måste alla gå efter restriktioner och inte förstå själva?
     Är ju inte så att risken att bli smittad magiskt försvinner för att regeringen ( som varit sämst i världen på att hantera coronan, det rapporterades det om igår ) lättar på restriktionerna.
     Man har märkt under den här pandemin hur många det är som inte kan tänka
     själva. Det är som att Sverige vore en diktatur. Hela världens befolkning bär munskydd men väldigt få i Sverige pga en man (Tegnell ) säger emot A L L A andra i världen som uppmanar länders invånare att bära munskydd. Varför inte bestämma själva? Inte klokt. Vi är ingen diktatur och Tegnell är inte vår pappa.

    Vara??. Vad är det DU inte fattar? Anonym skriver ju exakt det, att man inte kan fira med sin släkt (pga att egoister inte följt tidigare restriktioner). Lär dig läsförståelse! Och skäms!

     Men alltså sluta spela så himla duktiga. Kan garantera att det sitter folk här inne som gymmar, går på stan efter jobbet, umgås med vänner osv.
     ”Till och med” jag som håller mig hemma konstant och gjort det hela året har gjort onödiga besök till Ica, typ shit vad sugen jag är på chips besök.

      Fast de människorna skriver nog inte sånt för de bryr sig ju uppenbarligen inte!

      Snöflinga. Om det inte vore för alla du kallar ”duktiga” skulle smittan varit ännu värre, ännu mer spridd. Jo, vi ”duktiga ” finns, jag tex jobbar hemifrån, har isolerat mig, åker inte kollektivt o självklart inga resor. Så löjligt med folk som tror att alla är lika slappa och dåliga på att hålla restriktioner som de själva.

       Jag har i princip inte varit utanför dörren på ett år, trots att jag inte är i någon riskgrupp, men man tröttnar på hur hatiska vissa är här.

       Det räcker med de första 30 arga inläggen som personen får. De 30 därefter som är ännu argare är överflödiga.

       Syftet är att få så många som möjligt att rätta sig efter rekommendationerna. Det är sannolikt effektivare att prata med personen på ett mer konstruktivt sätt än det är att förolämpa denne, speciellt i fall som det ovan.

      Ja jag tvivlar starkt på att alla är så himla duktiga som de framställer sig själva.

    Ja det här är märkligt. Jag känner mig träffad när folk sågar alla som inte följer restriktionerna eftersom jag träffat vänner ( = personer utanför mitt hushåll) utomhus och med avstånd vid något tillfälle sen de nya restriktionerna kom.

    ….men sen läser man resten av kommentaren/ inlägget/ personens feed och fattar att alla som klagar tydligen själva inte förstår rådet ”träffa ingen utaför ditt hushåll”. Och dessutom ofta verkar tolka det nya förbudet som Löfven drog till med (ej allmänna sammankomster över 8 pers) som någon sorts legitimering av att räffa folk så länge man är under 8 personer. Enda gången det är enligt råden är om du bor med fler än 8 personer.

    Varsågod här är ett citat:
    ”Träffa bara de personer du bor med. De personer du delar hushåll med är okej att umgås med. För dig som lever i ett ensamhushåll är rådet att umgås med ett par nära vänner.”

    Sen visst om man tänjer lite på gränserna, jag förstår det och har också gjort det ibland, men vet då i alla fall att du gör det och var lite extra försiktig.

    Och nej Covid19 sprids inte av ”alla andra” som är mycker värre, det sprids av oss alla.

     Ja jag tycker det är så sjukt mycket hyckleri kring vilka grejer som är okej och inte. Det är okej att klanka ner på någon som går och spelar padel, äter middag med en vän, går på en dejt, etc. Men fira jul med släkten gäller tydligen inte, där är det tydligen fritt fram och en mänsklig rättighet.

      Tycker du inte att det är skillnad att träffa en mindre grupp personer privat (alltså sin familj) i någons hem, mot att vara ute och röra sig bland random människor på gym/idrottshallar, restauranger och köpcentrum?

       Du träffar färre personer men du träffar den antagligen på kortare avstånd och under längre tid. Vilket ju visat sig vara typiska risktillfällen, särskilt om det förekommer massa prat, skratt och sång osv. Det säger de ju hela tiden. Du är dessutom antagligen mindre på din vakt än bland främlingar på stan.

       Bättre att klä på sig och ses utomhus är isf bättre än i någons hem!

       Ja men då så. Då kan jag ha middagsbjudningar med mina vänner om du säger så!

       Bara för att dom är din släkt, eller familj, så är dom ju inte utan risk att träffa? Alla du träffar har ju träffat andra. Förstår du hur det kan spridas?

      Jag tror att det finns något djupt instinktivt i oss som gör att vi har svårt att föreställa oss något farligt i att träffa vår kära, vanliga gamla släkt, att träffa vår mamma och pappa. ”Det farliga” finns där det finns främmamde personer. Trots att det gång på gång visas att de tär.i miljöer rdär man umgås nära och under lång tid som det smittar värst.

      Folk är mindre rädda för familjedammankomster och arbetsplatser än kollektivtrafik och matbutiker.

       Tror mer att det handlar om att få fira en så normal jul som möjligt, och slippa ställa in allt vad julen heter som Kina gjorde med kinesiskt nyår.

        Ja absolut julen är ju helig (även bildligt talat) men jag menade inte just bara julen, utan vårt beteende generellt.

       Du har rätt i att folk har svårt att ”föreställa” sig olika scenarier knutna till pandemin men det beror bara på en enda sak – att man ligger kring 100 på IQ-skalan. Det är därför det är en fåfäng kamp att försäka ändra människors beteende på friviliig väg, den stora massan följer i första hand andra och har inte förmågan att abstrahera och se konsekvenser många led framåt på det sätt som krävs. Går andra ut på krogen, ja, då gör man likadant. Så har det alltid varit, så är det nu också och det är därför Sveriges försöka att hantera pandemin med ett till stora delar öppet samhälle är ett sådant fiasko och har kostat snart sjutusen svenskar livet. Danmark har inte ens åttahundra döda och Finland och Norge ligger ju på bara några hundra avlidna. Det beror inte på att deras befolkningar är mer intelligenta, normalbegåvning handlar om just att den stora massan i världen ligger kring 100, utan på att deras regeringar förstått det Sveriges inte gjort och stängt ned samhällena och infört mycket hårdare regler.

       Det går alltså inte att bli arg på människor, de är helt enkelt bara det gemene man är – ganska korkade, på ren svenska. Felet ligger hos den fullständigt inkompetena Folkhälsomyndigheten och på den regering som inte tagit det ansvar en regering ska ta. Nu är det för sent.

        Stark déjà vu av det inlägget. Det där brukar du skriva här, eller hur?

       Eh… Nej?! Människor som människor när det kommer till potentiell smittfara.
       Suck… använd hjärnan. Det är inte mindre farligt att träffa någon bara för att man råkar vara släkt.

      Folk menar väl att om alla kan offra sig lite och stå över umgänge nu så kanske smittan lugnar sig tillräckligt för att man ska kunna få fira jul i ett begränsat sällskap? Att vi gör en insats nu liksom.

       Men sen efter jul kommer det ju bara att bli värre…

   https://www.expressen.se/gt/dennis-28-dog-i-covid-ofattbart/

   28 år och dog knall fall EFTER att han tillfrisknat från sina symptom…
   Kan folk bara sluta sprida det här som råttor på ett skepp? Det bästa är trots allt att INTE infekteras alls innan vaccinen kommit ut och börjat visa en markant skillnad.

   Sluta bete er som att det här inte är på blodigt allvar, liv eller död!

    Han hade inte tillfrisknat, står ju att han blev sämre igen. Läste du ens igenom det?

     Haha ja det är väl snarare du som inte läste?

     På torsdagsmorgonen pratades de vid igen på telefon och Dennis förklarade då igen att han mådde mycket bättre. Mamman säger till BT att han verkade mycket piggare men hon hörde att han flåsade lite när han pratade.

      Sen hittades han död. Knallfall. Hans mamma hade gjort matlådor till honom att ta med till jobbet…

    Alltså självklart, SJÄLVKLART kan unga och friska dö av Corona. Men unga och friska kan dö av en vanlig feber, även om det statistiskt inte är högt. Man vinner inget på att köra skrämseltaktik. Hen hade otur, så otroligt sorglig.

    Det är våra riskgrupper och våra gamla vi måste skydda.

     Tydligen så vinner man visst på att köra skrämseltaktik om det förmår nonchalanta troll från att sprida det till allt och alla…

     Lägg av med hennandet, jävla tönt, när vi alla vet att det var en HAN!

      Anonym / 2020-11-23 02:04
      TACK ? blir också av någon anledning så irriterad på henne (99,99% säker på att det är en tjej) som alltid i sina inlägg kör med hen hit och hen dit.

    Fast det är ju mammans gissning att det var corona som han dog av.

     ganska kvalificerad gissning dock

     Newsflash! ⚡️
     Han hade konstaterad covid.

      Även om du har konstaterad covid-19 så kan man dö knallfall av andra orsaker. Typ ett brusten aorta eller så. Därför gör de en obduktion på honom.

     Vad ör DIN gissning då?

      Kanske bäst att inte hålla på att gissa utan vänta tills resultaten från obduktionen?

      Varför ska man sitta och gissa varför någon dog? En obduktion ska genomföras, det räcker nog.

     Nej han hade testats positivt för covid.

     .

    Han kunde ju Iofs dött av något annat. Tagit livet av sig? Bara för han hade haft/hade lindrig Corona betyder ju inte det att det var det som tog hans liv. Obduktion ska ju göras.

   Det är redan för sent för jul m andra än de man bor med om man bor med några

    Varför kan inte folk bara acceptera att denna jul inte blir som tidigare? Drt är vår första pandemijul lixom… för min del blir det isolation och inga klappar. Only blessings and prayers. Känns ändå bra

   Stora firanden hade nog inte varit på tapeten hur bra än alla hade skött sig

  Som grannflickan

  De nya står det ju och det menar hon ju uppenbart men frågan är om det verkligen är sant. Margaux verkar ju inte ha brytt sig nämnvärt om de nya restriktionerna som dagligen varit i sällskap med kollegor och vänner, på restauranger och spelat paddel.

   Videon är inspelad i november. Efter de nya restriktionerna. Hon säger det i vloggen (tror hon råkar försäga sig).

    Fast om det var så hade hon väl inte sagt så? Det var väl mer att hon jobbade proaktivt i oktober och därför var tvungen att förklara sig?

     Va? Förstår inte vad du menar, sorry.

     Det står i början av videon att den spelades in innan de nya restriktionerna kom. De kom i oktober. Sen säger hon, i själva videon, något i stil med ”å vad fint väder det är i november!”

      Sluta prata med dig själv.

       Hahahah det är två olika E

      Spelade in innan och la på texten efteråt, tänker jag.

   Problemet är väl att det varit restriktioner väldigt länge som hon totalt skitit i.

  Nej, tyckte det var bra att det fanns en flunsa som såg lite annorlunda ut. Dock inte så positivt inställd längre pga beteendet.

  Vadå vad tror ni? Det står ju?

   Fattar inte det här inlägget. Så onödigt. C hade kunnat fokusera på att Margaux (I VLOGGEN som är screenshotad) uttryckligen säger att det är november trots att de skärpta restriktionerna kom i oktober! Det visar ju svart på vitt att hon ljuger om att den spelades in före (de senaste) restriktionerna, vilket hade gjort detta inlägg lite mer intressant…..

   Att Margaux spelar paddel och äter på restaurang är ju typ exakt samma som majoriteten av alla influencers gör, så det i sig är väl inte så spännande. Det som däremot är intressant just här är ju att hon försöker få det till att vloggen spelades in innan de nya restriktionerna trots att hon sen försäger sig.

  Vet inte vad det har med något att göra men hon är inte ful. Folk skriver ju att Kissie, Kenza och Bianca är normsnygga, så det är objektivt. Det de har gemensamt är att de är små i kroppen. Tror att kändisar anses vara snyggare än vad de är. Folk tycker att Beyonce är en gudinna men om hon hade hetat Courtney och bott i Detroit då hade hon bara varit en snygg tjej.

  Själv tycker jag att IL är jättevacker men här bashas det på hennes utseende konstant.

  Men sluta med de här utseendes kommentarerna. Varför ska vi diskutera om hon är snygg eller inte? Vad har det med något att göra?

  Men släpp gifarna. Bara störigt.

   Ja! Okej om de bara rör sig en gång när man skrollat ned och de kommer i bild.. men det där eviga snurrandet gör sidan bara olidlig. Vart är jag, på food for fika eller?

    Hahaha… Är det så illa? Då ska jag genast sluta med dem. 🙂

     Varför tar du upp små skitssaker men ignorerar helt att Carola Wetterholm propsar på sina följare att ignorera restriktionerna?

      Hon är väl inte så himla känd, eller? (Inte så himla smart heller vad det verkar) Tänker att hon har färre.fööjare som tar efter henne än Margarux och Bianca.

       Hon ligger 20000 besök under Kenza just nu. Hennes blogg är ganska stor och påverkar.

      Vem fan är Carola Wetterholm? Aldrig hört namnet

  Margaux måste vara den influencern av alla som lider mest utav FOMO (fear of missing out). Tror inte hon kan vara vara med sig själv ensam länge utan att må typ dåligt. Hon måste hoppa på allt som är ”kul” och tacka ja till allt. Måste vara väldigt jobbigt att vara så sällskapssjuk mitt i denna coronapandemi.

   Nej Egoina också. Hon tycks ha panik över livet.

    Fast Egoina verkar ju hålla sig hemma iaf, till skillnad mot Margaux som är mer utanför sitt hem än i det.

     Haha nej, det är ju för all kritik hon fick när hon la upp alla middagar osv hon gick på. Efter det blev inläggen färre och hon slutade dela med sig lika mycket.

     Haha hon har bara slutat dela med sig av det. Hon orkar aldrig sitt hemma med bara sin sambo, nån måtta får det vara.

    Tycker du? Får verkligen inte det intrycket av Egoina, tycker hon är mer avslappnad än de flesta.

     Haha avslappnad? Står och diskar varje läskburk med diskborste varje dag och blev ”jätteirriterad” när hon fick hem en folköl i Mathempåsen som var ett gratisutskick.
     Finns nog väldigt få som är mindre avslappnad än just hon. Drygare människa får man leta efter.

      Fast hur är det FOMO?

  Vad spelar det egentligen för roll vad andra tycker om någon annans utseende?

  Kan vi inte snälla bara sluta diskutera, värdera och framförallt prata illa andra människors utsida nångång.

  Suck Marguäks, allt därifrån känns mest desperat numera.. Är det inte party 24/7 så hittas det på videos om eg ingenting.

   Videos om ingenting verkar annars stort. Igår tittade jag trettiofem minuter på när någon städade sin bil. Nu när jag tänker på det undrar jag om jag inte är lite dum i huvudet…

  Tror att hon är idiot.

   +1

   Det misstänker jag också!

   Jepp

  Vad tycker ni om kritiken mot Margaux bok? Kritiken handlar om att boken utspelar sig i Sydafrika och att det inte förekommer några svarta personer i boken. Boken fokuserar förvisso på Margaux och hennes familj, men en chaufför och en guide illustreras i boken som gråa och suddiga. Vissa menar att guiden och chauffören hade kunnat illustrerats som svarta.

   Margaux ogillar kaozfolk, fast det skulle hon givetvis aldrig erkänna.

   Hon har precis lagt upp en story om detta. Hon skriver att boken bara illustrerar hennes familj (och så räknar hon upp vilka) och skriver att inga utomstående finns med i boken. Har ej läst den själv.

    Har hon sagt det?

   Vet inget om henne eller hennes bok, men generellt kan sägas att folk nu alltmer börjar nischa sig efter gal-tanskalan, se senaste avsnittet av Svenska Nyheter för närmare förklaring. Man, speciellt kända/offentliga personer som vill sälja saker (prylar, upplevelser eller budskap) fjäskar för just sin målgrupp. Detta kommer då per automatik reta upp de i ”det andra gänget” på Gal-Tan. Så tro inte att det förekommer en massa ”misstag” eller att offentliga personer är ”korkade”. Allt är väldigt uträknat. Även att reta upp de i icke-målgruppen. Dels är all reklam bra reklam (inom vissa gränser) dels vill man inom ”sin” gal-tan- grupp gärna se att ens ”motståndare” inte gillar produkten, det gör att man själv blir än mer positiv till produkten. Marknadsföring som bara rullar på, gratis reklam.

    *GAL-TAN

    Akronymer stavas med stora bokstäver.

     hahaha men snälla… nu har språkpoliserna lite att göra..

      Man inleder en mening med versal.

      Skojar bara. Fuck språkaina.

     Ja, om man uttalar varje bokstav för sig. Inte annars.

   Då hade väl någon blivit kränkt av den svarta guiden istället och skrikit ”kolonialism!!!!!”

   Hon använder svarta emojis i alla fall så hon har bidragit tillräckligt ?

   Ja, boken totalsågas i Sydsvenskan idag.

   De flesta i sydafrika är ju vita

    Googla.

    Det stämmer verkligen inte, runt 80% är svarta

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/South_Africa

     Fast vad spelar det för roll om boken endast skildrar hennes familj?

     Och de är vita.

      Nja, jag tycker det är lite olyckligt faktiskt. Om boken bara handlar om hennes egen familj är det ganska onödigt kala den ”xx åker till Sydafrika” Skriver man en sån barnbok är det väl okej anstränga sig liiite mer för att representera landet.

    Men de flesta i Sverige är ju vita och hade det varit här så hade hon också fått skit om hon inte tagit med en svart person i boken.

     Hade hon haft med svarta skulle samma personer ha skrikit ”kulturell appropriering!”

      Nej? Vet du ens vad det betyder? Snälla…

        Sammanfattning:

        En högerkille har skrivit en debattartikel om kommunism. Det visar sig att han tycker illa om kommunism.

      Varför envisas du med att leva i en fantasivärld?

  Inget snack om hennes bok? Utspelas i Sydafrika men innehåller inte en enda svart människa.

   Wow… så vad handlar boken om? Är det en postpandemisk berättelse?

   Okej, detta är officiellt fb2 nu.

    Det har det varit länge. Även om läsarna här gärna vill se sig som lite finare och bättre än fb.

     Det här är inte fb2 och kommer aldrig att bli. Därför att C moddar på ett sätt som inte sker på fb1 där man beslutat att total yttrandefrihet ska råda (på gott och ont).
     Dessutom finns inte en tiondel så många vänsterveganklimatriddare på fb1. De hänger här istället och hackar på fb1.

      Okej, fett. Men, hallå? Kolla upp vad yttrandefrihet betyder.

      Yttrandefriheten är ett skydd för dig gentemot det allmänna, dvs. inte andra enskilda.

      Yttrandefriheten betyder inte att du får lov att säga korkade saker hur som helst, och den betyder verkligen inte att andra måste lyssna på dig.

  Haha, från vilken suspekt rassesida är detta taget? ”vänsterkomiker”, ”45årige kurden”, ”Uzz Nöjen”.

   Nån som inte tyckte han behövde mer bidrag när han har 10 miljoner i sitt bolag?

  Haha, från vilken suspekt rassesida är detta taget? ”vänsterkomiker”, ”45årige kurden”, ”Uzz Nöjen”.

   Du menar att han inte vill ha mer pengar?

    Du tror inte att saker kostar? När inkomsten sen uteblir går man bara minus. Är ju inte direkt gratis att hyra ställen att vara på osv.

     Tillgångar på 10 miljoner. Mycket vill ha mer …

  Intressant att ta upp med detta är väl dels som folk säger ovan att hon försäger sig om att den är inspelad efter att restriktionerna kom. Men även att hennes IGstorys som kommer dagligen visar att hon högaktningsfullt skiter i de NYA restriktionerna. Padel, restaurangbesök, Leos lekland i helgen, sitta tätt ihop med Daniel Norberg och massa andra på ngn slags visning/möte osv osv i all oändlighet.

   Är ju inte hon som klipper dock, så frågan är väl om hon ens kollat igenom den innan publicering.

    Spelar väl mindre roll? Hon är ju ansvarig för det som läggs upp på hennes kanal.

     Spelar ju roll, kan ju vara så att de hade intro texten på alla de tidigare och så åkte den med nu av bara farten.

      Visst. Så KAN det vara. Men vadå det kan vi ju inte förutsätta? Då får de väl göra om och göra rätt. Om vi ska ta förgivet att alla snedsteg och klavertramp är oskyldiga misstag kan ju den här bloggen lägga ner helt.

      Men den största poängen måste väl ändå vara att hon är på stan, är på padelbanan och äter på restaurang trots de senaste rekommendationerna?

  Du tyckte att det var lämpligt att klistra in ett direktcitat från fria tider här?
  På riktigt?

   Ah, Fria tider, det förklarar ju saken…

  Har du sett Margaux bok där dom åker till Sydafrika och inte träffar en enda svart person? Chauffören är dessutom en utsmetad grå prick.

  Hon har också gjort ett uttalande i en podd och sagt att hennes bror ”kom ut ful som en amerikansk urinvånare” på tal om hennes brors födelse.

  Så sjukt problematisk människa.

   Men hon använder svarta emojis så det är okej ??

   Är det inte jobbigt att leta fel hela tiden?
   Hennes bok, hennes beslut. Köp den inte om det stör dig.

    Stör det dig att folk vill att världen ska innehålla lite mindre rasism?

     Världen bör absolut innehålla mindre rasism. Men det finns ingen rasism i hennes bok. Det är bara trams att påstå det.

     Om Margaux hade skildrat en svart chaufför i boken så hade det också kritiserats. Ni hittar fel överallt. Och hittar ni inga fel så är det felet…HERREGUD, att ni orkar.

      Varför är alltid folk som ni två SNÖFLINGOR? Hur orkar ni blir SEKUNDÄRKRÄNKTA för att det finns människor som försöker motverka fördomar och rasism?

       Men va?! DU är snöflingan här.
       Därför att ni har tappat det helt! Det enda ni gör är att urvattna rasism. Och att urvattna begreppet rasism är farligt eftersom det leder till att ingen lyssnar eller tar det på allvar längre. Något som redan är på väg att hända. Medverka inte till det!!

        Jag håller verkligen med. BLM är väl redan dött? Varför är det alltid de absolut dummaste som ska sabba folkrörelser, samma hände under metoo.

     Respekt för att du iaf tagit av masken så man vet med säkerhet att du är dum i huvudet.

  Tack för att du äntligen tar upp Margaux, hennes beteende under denna pandemi är inte okej. Man kan vara influencer och ändå skippa padel, restauranger och Leo’s lekland (Tre exempel som varit på hennes instastories bara den senaste veckan)

  Du borde ta upp Rebecca Stellas förklaring varför hon inte gör smink till svarta. Ännu en anledning varför man inte bör stötta henne

   Men snälla sluta vara så lättkränkt och förstå hur business funkar. Ett nystartat märke börjar långsamt för att se vad som säljer. Det finns inte en lika stor marknad för mörka nyanser då det redan finns ett utbud nu av bra produkter. Sista åren har marknaden exploderat av olika nyanser. Vad får dig att tro att de skulle springa till Rs märke bara för att?
   Det är precis som vilket företag som helst, du börjar med 5 plagg, när du tjänar pengar på dem kan du släppa 5 till osv osv.

    Nej, det är 2020 ok? Du kan inte starta ett framgångsrikt märke idag utan att ha ett inkluderande mindset, så länge du inte vill ha dålig publicitet (och nej, all PR är inte bra PR). Och hur tänker du när du skriver att det inte finns en lika stor marknad för mörkare nyanser p g a att utbudet har blivit större? Med den logiken borde det inte finnas en marknad alls för ljusa nyanser med tanke på att _alla_ kommersiella (ej nischade) sminkmärken har ljusa nyanser i sitt sortiment? Varför skulle ljushyade gå till hennes märke – för att använda ditt eget argument?
    Nu har Rebecca varit smart not att pudla och gå ut med ett statement om att hon tar till sig kritiken. Huruvida hon verkligen kommer att ta nån action får tiden utvisa.

     men snälla.. tre nyanser.. inkluderar ju inte ens alla vita.

      Nä och den mörkaste nyansen passar mig under sommarmånaderna, och då är jag vit. Två fel blir inte ett rätt 🙂

       Jag menar bara att det faktum att den är exkluderande inte bara rör svarta utan alla som inte är de tre nyanserna.

       Och nej, jag är inte vit för den som tänkte skriva att jag är privvad.

    Kolla på filipdikmens instastory, förklarar där och tror du skulle behöva lyssna!

     Tyckte inte alls att han sa det särskilt bra. Han babblar om studier som visar det ena och det andra. Vilka studier då?

     ”Gumman… fucking hit och fucking dit” var typ det enda jag hörde. Varför inte lägga fram kritiken seriöst om han nu sitter på all fakta..?

   Varför måste just hon göra det? Finns ingen anledning.

    Därför att Rebecca har en stor plattform och att det är rätt jävla problematiskt att hon, som influencer och kändis, lanserar ett sminkmärke som exkluderar typ 80% av jordens befolkning? Ännu värre blir det när man tar i beaktning att hon ”inspireras” otroligt mycket av svart kultur i sin stil och personliga uttryck. Räcker med en snabb kik på hennes instagram för att se det (om man besitter något sorts kulturellt kapital).

     Så att hon ska ta fram smink som passar till alla världens olika hudfärger, bara för att vara PK? ???

      Läste du ens inlägget ovanför ditt eget?

       Är ni barn som skriver här? Rebecka Stellas marknad är inte 80% av jordens befolkning, klart hon inte kommer tillgodose dem. Hon är en minimal aktör med ca 0,0000000001 % marknadsandelar för foundations i Sverige. Även bland vita…

        Utan att vara för otrevlig här nu, men Ibland undrar man om någon har stulit era hjärnor och ersatt dem med kaviar.

        Personen som skrev inlägget 20:45 försöker få dig att förstå att det finns andra omständigheter att ta hänsyn till som konsument, särskilt i detta fallet pga. förhållandet mellan producentens personliga varumärke och svart kultur. Det handlar inte om marknadsandelar, mättnad, elasticitet, eller andra irrelevanta frågor för diskussionen eftersom konsumenten inte har något ansvar för detta. Det handlar om att konsumenter bör och ska ställa krav på alla producenter vad gäller inkludering, precis som man redan ofta ställer krav på andra sociala eller etiska aspekter så som miljökrav, rättvisa arbetsvillkor, osv.

        Att du tycker att inkludering är ett krav av mindre betydelse innebär inte att du har rätt i den saken, även om det verkar vara den förhärskande uppfattningen för stunden.

         Nej jag håller absolut med dig om att representation och inkludering är jätteviktigt. Där vi är HELT oense däremot är huruvida det är rationellt kräva av ett företag i princip utan marknadsandelar att producera fler produkter än de klarar av för att tillgodose en marknad som inte existerar då den är mättad.

          Okej, sorry att jag var otrevlig.

          Då förstår jag, men samtidigt finns det rimligtvis inget krav om att konsumenter ska vara rationella eller överväga vad som är ekonomiskt hållbart för ett företag på marknaden, oavsett om företaget är litet eller om marknaden är mättad. Konsumenter ser till sig själva och uppställer i princip vilka krav de vill och det är upp till producenterna att anpassa sig. Konsumenter är naturligtvis människor och bör välja de etiskt mest gångbara alternativen av rent moraliska hänsyn, men det finns inget uttalat krav om det heller utan det är upp till var och en.

          Men, alltså nu låter det som att jag hatar på RS specifikt, vilket jag absolut inte vill. Jag menar inkludering och andra etiska krav generellt nu för jag tycker det är en viktig fråga även i andra fall.

           Jag fattar hur du tänker men jag tror man får se till marknaden som helhet när man kräver rep i själva produktutbudet. Annars blir det bara de stora multinationella företagen som överlever, de mindre har inte råd.

           Där har du så klart en mycket bra poäng, och jag är personligen inte överdrivet förtjust i den ordningen, men jag tycker ändå att det är en viktig fråga att diskutera, inte minst om det i förlängningen kan leda till mer etiska val generellt.

           Jag håller med dig om att det kan vara bra ticka den här reflexen hos folk alltså ”är det här representativt för samhället.”

     Då får väl du göra det? Istället för att sitta här och gnälla.

     Men deras här är så dumt att jag vill slå mig hårt i huvudet. Att jag vill vara representerad i samhället innebär inte att exakt alla måste erbjuda mig en produkt anpassad för just mig. Du får ju titta på marknaden som helhet. Saknas foundations för mörkhyade? Nej det gör det visst inte, det hade man vetat om man var mörkhyad…

    Alltså kommentarer som denna är ett bevis på att det behövs mer bevakning på den här bloggen av influencers som INTE är vita Stockholmstjejer. Och nej blackfishen Emma Hallberg räknas ej ?

   men stötta henne inte då?

   Så pinsamt av henne att radera alla sakliga kommentarer på hennes instagram och sedan göra så att man inte kan kommentera, hon vet att hon gjort bort sig rejält

   Tycker också att Camilla ska skriva om det så vi slipper tjatet om ett inlägg om det under exakt alla andra inlägg. Så kan alla sekundärkränkta som inte förstår tillgång och efterfrågan och vinstdrivande företag hänga där.

    Jag har vaga minnen av att efterfrågesidan har något att göra med konsumenter. Om konsumenterna vill att företagen ska vara inkluderande, så kanske detta har någon effekt? Svårt att säga. Kan du upplysa oss?

     Ett företag vill gå med vinst, inget annat. Enda anledningen att utveckla och öka produktutbudet är om det ökar vinsten. Easy peasy.

     Om konsumenten vill ha inkluderande märken så kommer inkluderande märken konkurrera ut de exkluderande. Om hon går i vinst på att vara inkluderande så kommer hon att vara det. Men om det kostar mer att producera en mörk foundation än vad det ger så kommer hon inte göra det.

     Och helt ärligt så tror inte jag att RS kan konkurrera med de stora etablerade sminkmärkena, med eller utan mörk foundation.

     Ironi är svårt på internet.

     Nej du har fel. Efterfrågan handlar inte om vad konsumenterna ”vill” utan enbart om vad de köper.

      Ser du någon koppling mellan preferenser och vad konsumenterna köper?

       I vissa fall ja, i vissa fall nej. Om preferensen inte motsvaras av en reell efterfrågan är den betydelselös (ur ett företags perspektiv).

        Uppenbart, men ja. Tror du att det finns en anledning till att personer som skriver här försöker använda vanliga uttryck istället för ekonomiska termer när de pratar med vanligt folk?

   Jag har själv jobbat i förorten (med smink) och de mörka nyanserna sålde inte utan var alltid kvar på rean. Så startar man ett företag så tar man nog det säkra före det osäkra i början. Det kostar MKT pengar att ha hyllvärmare.

    Du menar att de mörka nyanserna inte sålde för att de blev stulna?

     Nej de var inlåsta ?

  Hur sliten börjar hon inte se ut? Dags att ta in på rehab nu. För sonens skull i alla fall.

   Snart kommer uppföljaren ”Arnold hälsar på mamma i rehab”.

    Haha. Fan vad mörkt

    Rehab för vadå?

  Någon mer än jag som reagerar på att Kenza i sin senaste blogg börjar med en brasklapp och förklarar att de är isolerade och inte träffar någon annan under hela resan, för att sedan bokstavligen visa hur de är iväg på aktiviteter såsom att simma med rockor? I klippen från båten hör man hur hennes svågers barn erbjuds beställa något på engelska (antagligen av någon utomstående som jobbar på båten) och man får ju förutsätta att det finns både kapten och guide till aktiviteten. Annars ser man i bakgrunden när de äter frukost hur det sitter andra hotellgäster i bakgrunden, och det dokumenteras hur de äter på restaurang ute.
  Tycker det är så sjukt att hon kommer undan med detta hyckleri? Anser personligen att resan är oförsvarbar i nuläget, men att dessutom fara med osanning kring omständigheterna, hade typ mer respekterat om hon åtminstone kunde stå för vad de gjorde; det var en otrolig resa för ett stort sällskap på typ 10 personer (varpå alla måste vara överens kring avbokning osv.), de såg antagligen för mycket fram emot det för att avboka.

   Fast hon kommer ju inte undan? Har ju ältats överallt sen redan innan hon åkte?

    Har bara läst kritik till henne i detta kommentarsfält, sen någon enstaka kommentar på instagram typ?
    Känns så sjukt, om hon inte är här inne och läser så nås hon ju inte av det. Tycker hon borde besparas att behöva möta allt orimligt hat och alla glåpord som kan hagla i detta kommentarfält såklart, men en stor del av kritiken är ändå rimlig och saklig, och hon som offentligt person som livnär sig genom att influera andra borde rimligtvis behöva ta emot och bemöta kritik liksom.

     Hon har sett kritiken och till och med svarat på det i storys. Ska vi samlas utanför hennes hus med plakat? Att älta det i några veckor till gör liksom ingen skillnad, hon har redan varit på resan.

  Jag läser ofta här i kommentarsfälten att folk tycker man är en idiot om man gymmar just nu. Jag har fortsatt gymma (jag kanske är korkad, jag vet inte). Men iallafall, hur kan det vara rimligt att alla grundskolor hålls öppna om man inte bör besöka gym? Det är en sån sak som får mig att inte ”fatta allvaret”. Bara jag cyklar till gymmet ser jag ju klungor av barn gå bredvid varandra. Det går ju inte att minska smittspridningen ifall bara vissa ställen ska följa restriktionerna? …Eller?
  En annan sak som har gjort att jag har fortsatt gymma är att jag upplever det som att man hamnar i en knepig sits. Om vi inte ska gå till gymmet, ska alla människor säga upp sina gymkort då? Då går gymmen i konkurs, eller? Jag hade iförsig varit öppen för att avstå från gymmet om man t.ex. endast behövde betala halva beloppet under den tiden man inte ska gå till gym, även om det skulle vara några månader (för att undvika konkurs). Men man kan ju inte betala 500kr/månaden i flera månader utan att gå dit?

  Och nej, jag stöttar inte mitt eget val att jag har fortsatt på gym. Jag vet inte om jag ska sluta gå dit eller inte. Jag slits mellan olika känslor.

  En annan fundering jag hade är det att om exakt alla slutar gå till gymmen, blir det inte corona-farligt utomhus då? Jag var på promenad idag vid ett ”fält” och det var ju rätt många som var där och promenerade.

  Att sluta motionera överhuvudtaget finns inte på listan eftersom det i princip har ”räddat mitt liv”.

   Du är riktigt korkad ja. Du har inte fattat allvaret när vår statsminister gång på gång säger GYMMA INTE. Ikväll liksom, en söndag, håller han ett tal. Det händer aldrig i Sverige förutom i riktiga nödfall.

    Ja okej jag är korkad. Hade varit öppen för tankar/reflektioner på fler av frågorna.

     Behövs inte fler. Varför är du en del av att göra det värre?

      Tror vi kom fram till att det är för att jag är korkad.

       Nej, chilla folk här är galna. Frys kortet ett par månader och kör utegym om du kan, annars köp chinsstång och band du kan ha hemma bara.

       Träna via fitnessblender på Youtube eller deras hemsida. Man verkligen svettas och flåsar. De har väldigt tunga konditions passer eller styrke. 🙂

     Dunning-Kruger faktorn has spoken här!
     Du kan frysa ditt medlemsskap vet du va? Och om du ör orolig att ditt gym ska konka sp fortsätter du givetvis att betala utan att gå dit för smittspridning.

     Varför är folk som har gym som enda hobby, så jäkla hjärndöda?

      Det är inte en faktor. Det är en effekt.

       Faktorn till effekten har uttryckt sig

        Jag tror du överskattar din förmåga att skämta mer än jag överskattar min förmåga att skämta.

         Tur att du kunde gilla din egen kommentar iaf. Det var roligt.

          Fattar inte. Jag har ublock. Ser inte annonser eller likes eller nåt sånt.

      Det är pga att man är självisk som man går till gymmet trots upprepade förmaningar från regeringen. Kvällens tal var 4:e gången ever som en Statsminister höll ”Talet till nationen”. Ändå sitter folk här och funderar på om de ska fortsätta besöka gymmet…

     Jag går också fortfarande till gymmet. Jag har mina skäl, vet att det inte är relevant eftersom man inte ska. Men jag gör det ändå, egoistiskt ja men så är det. Så du är inte ensam. Jag slutar gå om gymmet stängs ner. Är där två gånger i veckan och undviker rusningstiden.

     Du har inte hört att det inte smittar ute om man håller avstånd?
     Stor skillnad på ute och inne.

    För mig är det riktigt orimligt att man inte stänger ner skolorna om det är ett nödfall. Det kanske ÄR nödfall, men jag tycker inte det är rimligt att man har öppna skolor om det är ett nödfall.

     För att vi har skolplikt i Sverige. De kan inte stänga ner allt. Varför ska DU inte följa reglerna bara för att barn behöver gå i skolan?

      Distansundervisning fungerar fint bara skolväsendet vill ?

       Nej det funkar inte alls fint. Det är jättesvårt att fånga upp de elever som inte förstår när det är online. Många elever har inte förutsättningar att plugga hemma, det finns inte studiero hemma osv. Och de yngre eleverna, exempelvis lågstadiet och viss del mellanstadiet, ska de vara ensamma hemma hela dagarna och klara av att koncentrera sig och studera på egen hand?

       Vi ser redan försämrade resultat på min avdelning på universitetet efter att all campusundervisning har gått över till distans. Och då är det inte barn vi undervisar.

        Menar du att en person uttalade sig tvärsäkert om någon hen inte vet något om? På den här bloggen? Omöjligt.

        Närstudier för klass 1-3 och distans för resten av eleverna. Där lärarna är med dem på distans via telefon/annat alternativ under dagen. Alla loggar in 09 och gör sina uppgifter.
        Specialfall som kräver spec undervisning forts sina närstudier men covid anpassad utrymme. Det funkar tro mig! Ja det kräver mer av föräldrarna men det är väl en sak man får ta under en så spec omständighet som Covid.

         Är du lärare själv? Jag som mellanstadielärare har väldigt svårt att se hur detta skulle fungera bra. Många elever behöver mer stöd än bara rent kunskapsmässigt och långt ifrån alla har hem där distansundervisning skulle fungera. Jag är rätt så säker på att kvaliteten på utbildningen och betygen tar stryk vid en sådan lösning. Men ge mig gärna konkret exempel där jag kan läsa om var det funkat lika bra distans som i klassrum i grundskolan. Jag läser gärna.

         Men specialfall? Hur stor andel av elever på grundskolan tror det har förutsättningarna för att sköta skolan lika bra hemifrån som från klassrummet? Skulle säga att de som klarar av det är specialfallen. Handlar inte bara om att de ska logga in och fysiskt närvara vid datorn.

         Hur många föräldrar kan vara hemma och ge barnen det stöd de behöver för att sköta skolan hemma?

          Tror du*

       För ett gäng 7-8 åringar?

       Inte för alla elever. Många har svårt på distans.

     Men varför går du på gym då om du själv tycker att det är nödfall?

      Nej du missförstår mig. Jag har inte upplevt ett nödfall men jag skrev den här kommentaren nu eftersom jag mår dåligt av att läsa alla kommentarer här inne och börjar ifrågasätta om det ÄR ett nödfall.

      Alltså jag lever väldigt isolerat. Jag är en ensam tjej (jag har inga vänner) haha och jobbar/pluggar inte just nu över huvudtaget. Jag umgås därför bara med mig själv hela dagarna. Jag har det senaste året gymmat i princip varje dag och jag har helt enkelt fortsatt med det jag är van vid.

       Kan du tänka dig att minska på gymmandet då? Kanske bara gå dit 1-2 gånger i veckan, och köra resten hemma/utomhus?

        Men nu får ni ju ge er. Vi ska inte minska, vi ska inte gå dit alls. Fattar ni hur många vi är som vill gå till gymmet som vanligt?

       Det är ju precis det som är problemet. Att många, precis som du, fortsätter som vanligt och rättfärdigar det med att just de är undantag.

       Du vet att du kan gymma hemma, ex med Sofia på SVT. Finns mkt bra klipp på nätet. En jättebra app som heter 7 min workout så sluta nu med dina undanflykter för din och allas säkerhet.

       Så därför riskerar du att få covid? Ut och gå eller jogga, men inte inne på ett gym.
       VI SKA INTE GÅ PÅ GYM NU.
       Inte du heller.

     Men vad leder det till om alla landets barn och ungdomar är hemma på obestämd tid tror du? Kommer alla att sitta snällt på sitt rum och plugga? Vad händer med utbildningen av nästa generation? Kommer ungdomar träffas ändå på dagarna? Vem ska ta hand om de yngre barnen när föräldrarna måste jobba?

     Du tycker inte att det är skillnad på gym och skola? Undrar genuint!

      Jo. Dock inte om det är ett NÖDFALL. Inte om det är ”blodigt allvar”.

    Och vi har blivit tillsagda att inte göra undantag och inte hitta kryphål.

     Men för att det inte sprids ute?! Skojar du eller? Varför tror du vi hade så få sjuka i somras?

   Det är ju skolplikt. Skolan är samhällsnödvändig till skillnad från gym. Skulle skolorna stänga hade vi helt plötsligt haft en hel drös ungar ingen kan se efter på dagarna. I den bästa av världar hade ju barn också hållit avstånd, men ungar fungerar ju inte riktigt så. Och lärare och skolpersonal har verkligen nog att göra ändå utan att vara avståndspoliser.

    Distansundervisning fungerar i de flesta länder utom i Sverige ?. Ett genomgående tema hela vägen ut, inget fungerar för ingen vill egentligen få stopp på smittspridningen.

     Om det fungerar fint ser vi ju när betygen kan jämföras med tidigare år.

     Men vem ska vara hemma med alla barnen som undervisas på distans? Vem ska laga lunch och sw till att de faktiskt medverkar på distanslektionen när föröldrarna jobbar?

      Det blir föräldrarna men det verkar inte folk förstå

       Så alla föräldrar ska säga upp sig från sina jobb? Bra lösning. Berätta mer.

     Nja. Bor i ett annat europeiskt land, skolorna här var stängda i våras men öppna nu. Man märkte att det inte fungerade. Låter lite konspirationsteoretiskt att tro att ingen egentligen vill få stopp på smittspridningen.

     För att deras föräldrar också hemma ja… Åtminstone en.

     Ja fast det är tufft! En kompis bor i USA. Hon sover inte många timmar per natt. Barnen som har skola hemifrån tar mycket tid. Själv får hon jobba nån timma på natten eller tidig morgon. Lovar att Sverige inte hade orkat med det , orkar ju inte ens nu fast vi har det bra jämfört med andra

     I de länderna är det någon vuxen(mamman) hemma som inte jobbar. Så har vi inte det i Sverige där bägge föräldrarna jobbar.

    Exakt därför funkar inte det här med rekommendationer förrän man stänger vissa ställen. Stäng ner gym eller ha en gräns på hur många får vistas där samtidigt, eller ha en gräns på säg 30 min per pers. Varken företag eller regeringen gör tillräckligt. Så länge det är tillåtet kommer folk att göra det. Åker dagligen förbi mitt gym och det var proppat även lördag kväll 22.00. Åkte förbi rusa och en outlet idag och parkeringen var proppas och det kommer inte bli bötttr med svarta fredagen!!

   Du behöver inte fundera på allt sånt här och ta egna beslut, det har regeringen och Folkhälsomyndigheten redan gjort åt oss. Bäst är att bara följa råden/restriktionerna.

   Skolor och förskolor hålls öppna för att barnens föräldrar ska kunna jobba. Dom kanske jobbar på sjukhus eller annat samhällsviktigt jobb.

   Ingen har sagt att du ska avstå gymmet i flera månader, det handlade från början om ett par veckor som nu har förlängts tack vare såna som dig som inte lyssnar. Varför kan du inte betala utan att gå dit? Är en människas liv inte värt mer än 500kr för dig?!
   Om du är ute och springer/promenerar är det lättare att hålla anstånd till andra människor, du rör vanligtvis inte vid nånting

    Jo, ett människoliv är värt mer än 500 kr för mig. Dock är 500 kronor en stor del av min inkomst eftersom jag har väldigt lite pengar. Av den anledningen skulle jag isåfall hellre säga upp mitt kort.

     Ja men säg upp ditt kort. Att gymmen konkar är ingen katastrof. De kommer kunna öppna upp lika lätt igen så fort det finns konsumenter. De flesta gym erbjuder dessutom pass online och får in pengar.

     Men säg upp kortet!

   Haha men hur kan man vara så korkad? Är gym lika nödvändigt som att gå i skolan? Herregud. Du borde gå om skolan låter det som.

    Haha alltså….

    jag må vara en idiot för att jag har gymmat. Men helt ärligt, jag är åtminstone alltid trevlig mot folk. Ångrar min kommentar från förstan början. Jag tycker inte ni är bättre människor som inte kan kommunicera utan att försöka trycka ner andra.

     Fast du ska tryckas ner i det här läget. Du gör fel. Du är en del i kedjan att siffrorna ökar. Varför gäller restriktionerna alla utan dig?

      Nej, jag ska inte tryckas ner. Man kan upplysa folk om saker utan att trycka ner dom med personangrepp.

       Det var ju du själv som skrev att du var korkad, vi håller bara med. ??‍♀️ Vaddå upplysa? Om vår statsminister inte kan upplysa dig så kan nog ingen annan det heller.

        Hur blev du så här?

         När folk började bete sig som idioter konstant.

       Men vi har blivit upplysta väldigt länge nu.

      Shit så störd du verkar.

     Bra att du ”alltid är trevlig”. Men smittan är inte trevlig för det. Säg upp kortet! Vad är problemet?

     Ja vad trevligt av dig att vara totalt hänsynlös mot folk i en pandemi. Varför har du sådan obefintlig insikt om ditt eget beteende?

      Obefintlig insikt? Jag tycker väl inte att man skriver den kommentaren jag skrev om insikten är obefintlig för då hade jag inte tänkt efter överhuvudtaget.

      Allt verkar vara svart eller vitt för er på det här forumet. Jag har alltid tyckt att folk har så barsk ton på flashback men detta var ju knappast bättre.

       Jo, men du får komma ihåg att väldigt många här är tokiga på riktigt. Man får ha överseende med det.

        Antar att du också gymmar!

       Men frågan är ju svart eller vit. Ja eller nej. Just nu är det nej, vi får inte gå på gym. Finns liksom inget mellanting. Du måste skärpa till dig och hitta andra sätt att träna.

        Jag tycker att folk här är svart/vita eftersom man inte kan fråga saker och få ett svar som inte är elakt, haha.

        Det kanske är jag som har en annan jargong bara. Men jag tycker folk är onödigt taskiga. Nästan som att folk ”passar på” att trycka ner folk när chansen ges.

         Fast på allvar nu, du kan ju inte ha missat alla gånger Steffe sagt ”Gå inte till gym” och har du gjort det sändes ett tal till nationen ikväll du borde kolla på. Vad förväntar du dig för svar när du säger att du gör exakt det vi inte ska göra?

          Jag börjar känna mig ganska klar med den här diskussionen. Men ja; vad jag förväntade mig var trevliga svar på mina frågor, hahaha. (Lol) 😉

          Och ja, jag har hört att man inte ska gå till gym. Jag är däremot inte intresserad av nyheter så jag följer inte nyheterna slaviskt.

           Hoppas du blir så sjuk i covid att du inte kan gå ut alls. Tänk på den här konversationen då ditt pucko!

           Oj, men det märks. Vi har en pandemi i världen. Över 1 miljon människor har dött. I Sverige har över 6.000 människor dött. Det är för att det här viruset, covid-19 smittar som bara den.
           Kolla nyheterna. Det är en skyldighet du har som medborgare. Speciellt nu, så du vet vad du inte ska göra.

           Anonym 00:23

           Steg 1: skälla på personen för att hen riskerar att få covid.

           Steg 2: hoppas att personen får covid.

           Men ärligt xxx, läs nyheterna, skippa gymmet och träna utomhus eller hemma som folk föreslår.

           Är du 12 år gammal eller helt efterbliven?

         Onödigt taskiga har väl ingenting med svart och vitt att göra?
         Folk är otrevliga helt enkelt.

     Du måste förstå xxx att det du väljer att göra, det kanske gör mig eller någon annan sjuk.
     Du får inte vara egoistisk nu. Jag vill inte hamna på IVA för att du har lust att gymma som vanligt…

     Du är en idiot, inte p.g.a. att du har gymmat, utan p.g.a. att du är en idiot.

   Jag blir så sjukt provocerad av sånt här skitsnack. GÅ INTE TILL GYMMET. Följ rekommendationerna. Jag vill också gå till gymmet men jag AVSTÅR nu pga situationen. Snälla, kan alla bara titta bortom oss själv och se att vi är mitt i en pandemi och vi alla måste dra vårt strå till stacken.

    ????

    Jag nådde inte fram med det jag ville säga i min kommentar om du tolkade det som att jag uppmanar folk till att gymma. Jag hade frågor och tankar.

     Igen, varför gäller inte restriktionerna dig då? Du skriver att du gymmar dagligen.

     Och jag svarade på dina frågor och tankar

     Man ska inte skriva några egna reflektioner/frågor om restriktionerna eller covid-19 här inne. Om man inte tillhör dem som gör allt 100% rätt och hatar alla som doppar en tå i gråzonen. I BBs kommentarsfält blir sånna som du total-sågade och det spelar ingen roll att du försöker förklara dig eller försöker förtydliga vad du egentligen ville diskutera.

     Om du gör något annat än gå på Ica, gå till apoteket (väntar bara på en diskussion här om man får gå till apoteket för att köpa tex smink eller Nutrilett…) eller jobbar i vården så är du en ond och hemsk människa. Om du ej vill höra det så bör du ej kommentera något sådant här inne.

     (Ja, jag tycker dina frågor var rimliga och intressanta och tror genuint att det skulle leda till mer konstruktiva lösningar och bättre psykisk hälsa om man kunde hålla lite god ton i dessa diskussioner. Tycker inte du ska gå på gym just nu MEN tycker dina funderingar är rimliga att ta på allvar för de speglar uppenbarligen hur en stor del av befolkningen tänker och jag tror då inte för en sekund att det blir bättre av att 90 ”Anonyma” skriver att du är en idiot).

      Fast på fullaste allvar nu, om de ber alla i Sverige att inte gå till gym, vad finns det då för förklaring att göra det? Att man kan behöva springa in på ett köpcentrum nån gång eller liknande kan jag köpa, men gym? När det finns så många andra sätt att träna på.

       Haha eeeexakt. Säger inte att man ska gå på gym. Säger att man borde kunna reflektera, ifrågasätta, vrida och vända utan att bli sågad. Men det kan man ej här. Vilket jag ville upplysa TS om 🙂

        Och jag undrar vad det finns att vända och vrida på i frågan? Vi ska inte gå till gym. Punkt slut liksom. Finns inget om eller kanske i frågan. De som inte lyssnar visar noll hänsyn och det drabbar oss alla.

         Orkar inte. Släpp det. Det är ju exakt detta jag menar och som jag ville förmedla till TS. Det FINNS inget mer att diskutera i det här ”forumet” eftersom det saknas intresse för det bland majoriteten av de som skriver här. Det är exakt min poäng. Det är därför jag tipsade TS om att inte dela sånt här i BB’s kommentarsfält.

          Men vaddå intresse att diskutera, det finns ju inget att diskutera i frågan!? Du menar alltså att det finns skäl att gå och gymma trots att statsministern i tal till nationen sitter och säger till oss att skärpa oss nu och följa restriktionerna.

           Nej. Du fattar inte. Vilket är exakt min poäng.

           Jag säger inte att det ”finns skäl att gymma”. Jag säger att det kan finnas intresse/behov/mening att diskutera frågan.

           Alltså frågorna som i ”varför stängs inte skolorna om man inte får gymma?” ”Varför förbjuds inte gymmen från att vara öppna, om man ändå inte får gå dit?” ”Vad skulle hypotetiskt hända med ekonomin om alla slutade göra exakt allt som det just nu rekommenderas att man inte ska göra?” Ooosv.

           För att dubbel-förtydliga ännu mer: jag säger inte att JAG tycker att man ska gymma. Jag säger inte att JAG ifrågasätter att gym är öppna, eller att skolor är öppna, osv. Jag säger att jag tror att det kan finnas en poäng med att diskutera dessa frågor på ett konstruktivt sätt. Men absolut inte här i Bloggbevakningsbloggen, uppenbarligen.

           Men diskutera det med ts då om du vill. Det gör du ju inte utan väljer att diskutera att du vill diskutera i stället.

           22:39

           Felet du gör är att du tror att folk här inne läser innan de svarar och att det spelar någon roll att du förtydligar. Så funkar det inte. Här läser man kanske första orden sen börjar man skriva något helt irrelevant och för säkerhets skull är man sjukt arg också.

           Paketet, varför har du inte den diskussionen med TS då i stället för att bråka om att man inte kan diskutera det. Du är fri att ha en saklig diskussion med henne och skita i de andra i tråden. Men varför la du ditt fokus här i stället?

           Haha ja varför inte diskutera den intressanta frågeställningen med ts om det nu är det man vill!? I stället för att diskutera att andra inte vill diskutera med ts.. eller var det inte en så intressant frågeställning ändå..?

           Vänta nu, haha. Jag svarade på TS kommentar i tråden och riktade mig helt och hållet till TS! Sen började någon Anonym svara på min kommentar och ställa motfrågor till mig som jag (dumt kanske) försökte svara på.

           Mitt initiala syfte var att bara lägga upp den första kommentaren till TS som ett tips till TS. Inte fastna i någon meningslös diskussion med ”Anonym”.

          Vi ska inte gå på gym och vi ska inte hitta på ursäkter till varför just jag ändå kan gå dit och vi ska inte hitta kryphål. Det finns liksom inte något att diskutera då. Att använda öppna skolor som ett sätt att rättfärdiga att gå på gym funkar inte av flera anledningar som redan är nämnda ovan. Där har flera försökt förklara varför skolor är öppna ännu och varför det inte är en anledning att gå på gym. Varför inte svara där i stället om du verkligen vill diskutera?

          Folk kommer inte sluta förrän det blir förbjudet. Skyll på idiotregeringen istället så ska du se vart skulden ligger

        Tack! 🙂

        Så vad finns det att diskutera då?

         Jag skulle vilja diskutera alla som svarade xxx med förolämpningar. Vilka är ni? Vad gör ni om dagarna? Var gick det snett?

          Vi är människor som vill överleva en pandemi och därför ifrågasätter idioter som anser att de inte behöver följa restriktionerna. Vem är du?

           Jag är personen som bara får en av tre frågor besvarade.

           Vilket skitsnack. Ingen av er har gjort allting perfekt. Jag är en av dem som gjort säkert 99% perfekt hittills, men häromdagen var jag och gick i butiker, hemskt va?! Tror inte någon gjort allt perfekt från början till nu, handen på hjärtat.

           Jag är kvinna 36 år, arbetar inom vården. Tror det gick snett när folk fick restriktioner och sen inte följde dom, det syns tydligt på smittkurvan och inom vården.

           Vem är du och vad gör du annars? Alltså när du inte ställer idiotfrågor om varför normala människor blir provocerade av folk som bonstavligen utsätter sig själv och andra för fara. Jag menar det är ju inte idioterna själva som lägger narkos och intuberar sig inför respiratorn på mitt jobb. Fan, inte ens det klarar dom. Men gymma/resa/shoppa/festa ska dom!

       Hur är det mer okej att springa in på ett köpcentrum när man kan köpa i princip allt online? Iom att du skriver att det finns så många andra sätt att träna på borde man väl hitta andra sätt att handla på eller?

        Ja självklart borde man handla online om man kan. Och kan man inte ska man handla sett nödvändiga, inte strosa i gallerian och fönstershoppa.

         Allt går ju att handla online, lite det jag menar. Funderar varför blir det inte blir samma ramaskri om ts hade skrivit att hon var i köpcentret och köpte en grej än att ts var och gymmade.

          Om hon hade varit på köpcentret varje dag trots att hon hade kunnat handla online hade det säkerligen blivit samma reaktioner. Speciellt om hon rättfärdigande det med att skolorna ändå är öppna så varför ska hon ändra på sitt vanliga…

           Ja okej, det köper jag. Var bara det jag funderade över, tack för svar!

           Det här säger dock ganska mycket om hur mycket ni själva tolkar in i det som jag skrev. Jag rättfärdigade ingenting.

           Ju du tyckte att det var ok att gå till gymmet trots att du vet att du inte borde.
           Just du kunde ändå gå dit.

          Men typ som jag, idag. Barnens tandkräm var slut och de får panik om de måste använda vår (den är väl för stark) Har beställt MatHem men de kommer inte förrän onsdag. Vi var i en park och lekte. Åkte förbi ett köpcentrum och sprang in på ICA där. Där har du en anledning till att man behöver springa in på ett köpcentrum ibland. Glömska föräldrar som försummar sina barns tandhygien ?

           Tror dina barns tänder hade klarat sig utan tandkräm till på onsdag faktiskt….

        Det står springa in på ett köpcentrum nån gång. Hur är det jämförbart med att ts springer på gym varje dag? Poängen var att det finns tillfällen då vi alla kommer bryta mot restriktionerna, men att sätta det i system är inte okej. Vore inte okej att hänga i Kista Galleria dagligen heller, men om du akut behöver köpa en vinterjacka till din son som tagit sönder sin är det inte överhuvudtaget jämförbart med att dagligen bryta mot restriktionerna.

      Nej, de var ORIMLIGA!

   Tycker att alla som inte gör vad de kan för att följa restriktionerna är idioter. Vi kommer alla att gå över gränsen ibland, springer in på donken trots massa folk, går till ica fast vi egentligen inte behöver osv men att sätta det i system så som du skriver att du gör när du gymmar varje dag är idiotiskt.

    Men jaaaa jag tror ert hat mot TS framgått, nu är ni typ 15 pers som skrivit att hon är en idiot, sluta nu, nu räcker det.

     Varför sluta? Folk fattar ju uppenbarligen inte så vi borde snarare scamma folk mer när de inte sköter sig.

      Låt oss inte scamma folk, det låter otrevligt och olagligt ?

       Här har vi en delförklaring till ökningen av bedrägeribrott.

      Men tror du att folk kommer ändra på sig på grund av att människor är grymma?

       Vad skulle få dig att bättre dig då menar du? Att utveckla empati och ett solidariskt tänk? Är det ens möjligt när det gått såhär långt för dig?

   Man ska inte gå till gym för att man inte behöver det och samhället klarar av att gymmen står tomma. Om all barn och ungdomar upp till gymnasiet ska stanna hemma, vad händer då med samhället. Förstår du mängden med föräldrar som inte kan utföra sina arbeten. All vårdpersonal som inte kan arbeta, DET har en negativ effekt på vårt samhälle. Du och alla andra gymmare kan ta en löptur och köpa hem hantlar, eller whatever floats your boat.

   Det är nödvändigt att få gå i skolan. Barn som inte får gå i skolan lider ordentligt, ganska fort. Det finns inga alternativ, i synnerhet för de barn och ungdomar vars föräldrar av olika skäl är sämre rustade för att stötta dem där hemma. Men det finns tusen miljoner sätt att träna som inte inbegriper gym. Att man ens ställer frågan är för mig förbluffande. Barn och unga behöver skolgång, punkt. Det är så enormt mycket viktigare än att privilegierade vuxna får fortsätta gå på gym.

  Är det bara jag som blir upprörd över Isabella Jedlers senaste insta story om att de ska åka till Danmark?
  1. Skoja inte om att de får åka dit pga hennes man har medborgarskap. Det är inte kul.
  2. Försvara det inte med att de kontinuerligt gör tester. Även om de får det via hennes mans jobb är det ett slöseri när det är brist på tester för folk som faktiskt är sjuka.

   Det är inte brist på tester, det är kö på att få svar på sina tester. Du kan ta det lugnt, de som är riktigt sjuka får sina tester gjorda och får svar innan alla hemtester.

    Fast det är ju ett problem att de som inte är ”riktigt sjuka” måste vänta på svar? Det är ju ett problem för att de då kanske inte ”orkar” vänta och ger sig ut bland folk. Även om det inte är rätt så är det ju en konsekvens.

     Får de göra tester via hans jobb så använder de väl sig säkert av något privat labb och inte samma som sjukvården använder sig av. Antar jag då, så skjut mig inte om jag har fel

  Skriv om kritiken mot hennes bok!

   Kritiken som består av typ tre upprörda personer???

    Kritiken som är helt rimlig och on point! Vet inte hur många som skrivit om det men de har inte fel ?

     Då tycker vi olika. Jag anser att det är ett försök att vispa upp en storm i ett vattenglas.
     Så överdrivet.

      Din marknad för rasism är alltså inte mättad.

   Ingen bryr sig.

  Lyssnar på Lövfens tal om de striktare restriktionerna och, ja jag har inte heller varit perfekt men ändå gjort mitt bästa med avstånd, handsprit, inte äta ute, inte kunnat träffa min pappa osv. Men så tänker jag på Kenza som åker till Maldiverna, alltså Maldiverna! Under en pandemi. Haha skrattar för att jag tycker det är så absurt och egoistiskt. Men också att influencers som hon dessutom lägger ut bilder på sociala medier med stolthet där dom står och smajlar glatt mot kameran.

  Allt bara för att barn nummer två inte kan få sämre bilder, såkkart att graviditet 2 också ska dokumenteras på Maldiverna. Hon fick sina ”vackra” gravidbilder det är det viktiga. Vem bryr sig om att folk dör och gör uppoffringar varje dag. Nä är så sjukt provocerad av att hon med flera inte skäms! End of rant.

   Ärligt talat så känns inte den resan särskilt farlig ur smittsynpunkt. Typ säkraste resemålet om man nu ska resa både för dem och för oss. Jag tycker inte att man ska resa överhuvudtaget, men Spanien, Italien, Danmark osv som folk rest till är så mycket värre. Bara att hon rör sig ute i Stockholm är värre. Är det något vi ska förfasas över så är det väl att Danskarna åker till Sverige för att festa, klippa sig osv.

    2 fel gör inte 1 rätt eller vad man säger, ingen bör resa! varken till Maldiverna eller Danmark. Tycker inte att det ska finnas gråzoner där det är lite ok, det här bättre, det sämre. Restriktionerna och uppmaningarna är väldigt tydliga idag som dom var mars.

    Tänk att bli sjuk på resan, vad händer då? Får rysningar av tanken, gravid med litet barn, isolerad i ngt kyffe. Inte ska ni tro man sitter kvar på resorten som covid-smittad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.