Hur nöjda blir företag av sådant här?

Om ni varit företaget Sudio, och betalat för en reklamplats hos My Martens.
Hur nöjda hade ni då varit med att hon visar upp att hon INTE bär de produkter hon får betalt för att marknadsföra – ens samma dag som samarbetet publiceras?

Hon försöker inte ens låtsas att hon själv använder Sudios lurar utan stoppar in sina AirPods så fort hon kan efter att ha dragit ur Sudios grönfärgad ur öronen.
Och ja, de från Sudio kan vara på verkstan, urladdade eller vilken annan ursäkt man nu vill dra till med, men det förtar inte från faktumet att varumärket i det här fallet faktiskt betalar henne för att visa upp att hon minsann INTE använder deras produkt.

Jag hade väl varit så där nöjd som betalande företag…

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sånna hörlurar säljer bra.
  Hört att det finns farliga strålar i trådlösa hörlurar o att man kan få cancer. Tror ni det stämmer?

  Svara

   Antagligen. Lite därför jag alltid vägrar hoppa på de nyaste trenderna… låt försökskaninernas biverkningar bli kända först

   Svara

   Japp de strålar som f*n… har själv jobbat i telecom och även personer i släkten så läst på väldigt mycket om strålning och bluetooth hörlurar undvek man redan när de kom på marknaden pga av strålningen.
   Därför du ser kändisar bära vanliga hörlurar, de är pålästa 🙂 när jag ser folk med AirPods som tror de är coola eller rika tänker jag bara dumma sate 🤣🤣🤣

   Svara

    Vadå coola eller rika? 😂 Man har airpods för att det är otroligt praktiskt av många anledningar

    Svara

    Kändisar är mer pålästa? 🤔 ”ok”

    Svara

     Ja, och inga astrologer använder dem. Det räcker för mig för att förstå att de är farligt.

     Svara

      Astrologer 😅

      Svara

      Astrologers professionella åsikter bör vara avgörande i alla viktiga frågor!! De hade kunnat förutspå att Donald Trump i egenskap av stjärntecknet ”tvilling” skulle bli en inkonsekvent beslutsmakare

      Svara

       Absolut! Och tillsammans med ascendenten i lejonet (grandios självbild) och månen i skytten (impulsiv galning) blir det ju total pannkaka 🔮

       Svara

        Ha ni AirPods och fortsätt fritera era hjärnor 🙂
        Det är ni som strålar sönder er trots allt!
        AirPods är för övrigt totalt idiotisk sladden räddar en från att tappa mobilen i marken varje gång haha.

        Svara

    Här diskuterar minsann eliten 😂😂😂
    Herregud.
    Nej det stämmer inte, det är en foliehattsteori.

    Svara

    Kändisarna går ju med airpods…..

    Svara

   Stämmer inte. Dessutom, av alla reella faror som finns (covid), blir det dumt att sprida falska faror man ska ta hänsyn till

   Svara

    5g

    Svara

     Vad väger fem gram?

     Svara

      Hjärnan

      Svara

      En femma hasch 😝

      Svara

   Nix. Ryktet att airpods och andra trådlösa hörlurar orsakar cancer började spridas från en artikel som handlade om andra tekniska prylar. Hörlurar nämndes aldrig ens. Men ganska snart hade det hela förvridits till att även involvera hörlurar. https://www.snopes.com/news/2019/03/29/apple-airpods-pose-cancer-risk/

   Svara

   Utgår från att ni trollar… 😀

   Svara

    Jag hoppas det 😅

    Svara

    Blue toothvågorna måste ju ta vägen någonstans och all strålning påverkar vårt dna

    Svara

     Joniserande strålning skadar DNA-spiralen. Bluetooth är INTE joniserande. Vilka foliehattar…

     Svara

     Och man får blå öron av vågorna enligt en forskargrupp.🌊👂🏽

     Svara

      Inte blå tänder då? 😮

      Svara

   Kolla gruppen strålningsupproret på fb! Hur mycket strålning det är överallt

   Svara

  Så äckligt med in ear lurar. Jag vill ha såna puffar man sätter ovanpå ytterörat. Speciellt nu när det går inflation på öroneksem och simmar-öra. Det kanske är pga av alla dessa påhitt.

  Svara

   Man får väl torka av dom 🙂 haft in ear lurar i typ 15år+ inte upplevt ett enda problem 😝 Allt är äckligt om man ska tänka så.

   Svara

   Öronexem och simmar-öra? Vad är det ens? Haft in ear så länge det funnits på marknaden för att de andra aldrig passade (ramlade ur) och aldrig någonsin haft några problem med öronen. Men om man har öron ömtåliga som frigolit kanske man får använda någonting annat.

   Svara

    Jättejobbigt med eksem. Har torra örongångar. Fy Fabian vad det kan klia.

    Svara

     Hur gör du för att det ska sluta klia?! /Mvh har samma problem.

     Svara

   Tycker det är desto äckligare med folk som har sina öronmuffar på o sen går ut o springer? Måste stinka svett om de där örondelen sen! Blä

   Svara

  Jag som trodde att du skulle påpeka om hennes mattekunskaper. 25%+ 10 % lika med 35 %. Att inte företagen ber att få se reklamen innan publicering tycker jag är konstigt. Allt blir så amatörmässigt.

  Svara

   En del av mina normalsmarta vänner brukar räkna procenträkning på det här sättet, så det är inte omöjligt att företaget ok:at reklamen innan publicering. Man behöver inte nödvändigtvis vara dummare än tåget för att göra den här tankevurpan.

   Svara

    Hur är det korrekts sättet då ni smartingar? När det kommer till matte är jag dum på riktigt. Har dyskalkyli nämligen så jag tar inte ens illa upp av att klumpas ihop med andra ojämnt begåvade individer men blev ändå nu nyfiken på hur man ska tänka? Eller hur miniräknaren ska tänka..

    Svara

    Fast det är ju så basal matte. Man går igenom de där ”tankevurporna” kring procenträkning både på högstadiet och i gymnasiet.

    Svara

     Ja.. förutsatt att man fick godkänt i matte dårå. Jag hade både en stödlärare och fick sen gå över till specialgrupp i matte och betalade nån stackare för läxhjälp en hel termin innan mina päron insåg att.det var något allvsrligt fel på hur jag såg på siffror och att jag inte bara var lat (dyskalkyli)

     Svara

     Kan någon förklara hur 25 + 10% inte är 35%?

     Svara

      Om får 25% rabatt på 100kr blir det 75, får du sedan ytterligare 10% på 75 blir det 67.5, vilket sammanlagt bara blir 32.5% rabatt och inte 35.

      Svara

       Ha! Vi skrev samtidigt 😂

       Svara

      25% är deras rabatt. Säg att något kostar 100kr, 25kr i rabatt. Hennes 10% är 10% på 75kr, sammanlagt blir det inte 35%.

      Svara

      Tänk dig att något kostar 100 kr. 35% på det blir 35 kr, alltså priset blir 65 kr. Istället räknar Sudio först bort sina 25%, sedan räknar de 10% på det som blir kvar, alltså. 100 kr minus 25%= 75:-, 10% på 7:50, alltså blir det totala priset 67:50, alltså en total rabatt på 32.50. Ursäkta lång förklaring 🙂

      Svara

       Nä den va bra! Jag skrev ovan, har dyskalkyli men förstod ändå. Tack 🙏🏽

       Svara

        (Är inte samma med dyskalkyli upptill! 🙊🙈)

        Svara

       Fick svar av en bekant som gör samma reklam på sin insta. Att det är Suido själva som sagt att det är 35% de ska gå ut med.

       Svara

        Stavade nog fel på företagsnamnet. Förlåt!

        Svara

     Procentsatser var jag aldrig med om efter ÅK9… På gymnasiet var venndiagram, sannolikhetslära, trigonometri, statistisk metod som Pearson product och liknande av större vikt. Gud så skönt att slippa allt vad matte heter, att det finns smartphones och personer här som förklarar den biten! 😊

     Svara

   HÅLLER MED! Mimi Höglin gjorde också nåt skumt samarbete med Twistshake typ, där de hade 50% och med hennes blev det 55%. Fast hon hade 5% efter 50% dragits.

   Sååå oprofessionellt att inte kolla upp och säga rätt.

   Svara

   Hade också trott att det blev 35% 🤷🏼‍♀️

   Svara

   Intressant, jag har bara tagit för givet att alla influencers som skriver såhär menar ”ytterligare 10 procentenheter”, men att de inte vet skillnaden mellan procent och procentenheter. Typexempel på varför det är viktigt att förstå fundamental matte.

   Svara

  Fast hur vet man att villkoren för inlägget är att hon använder hörlurarna ALLTID från och med då? De kanske bara betalade för inläggen? Så företaget i sig kanske är nöjd och tycker att det räcker med den exponeringen.

  Sen kan man väl diskutera trovärdigheten, men det är ju en annan fråga. Tänker att det skulle bli rätt dyrt för ett företag att köpa upp en influencer på heltid.

  Svara

   Jag tänker att det är god sed att inte visa sig i eller med konkurrerande märke samma dag som man marknadsför. Plus att det skadar ens egna varumärke.

   Svara

    Man har sett influencers plåta en mobiltelefon de gör reklam för med en mobilkamera av annat märke som de sedan använder när de väl gjort reklam för gratistelefonen.
    Den sponsrade mobilen kan de sedan sälja eller ge bort till någon i familjen.
    Hur dumma är dessa företag som gör reklam med hjälp av dessa oärliga influencers?

    Svara

    Jo, men nu handlar det ju om hur nöjd företaget är. Och de kanske är nöjda bara över publicitet och trafiken det enskilda inlägget gör.

    Svara

  Är det bara jag som tycker att AirPods är överskattade? Köpte ett par men de sitter så dåligt i örat så man är rädd att de ska trilla ur hela tiden. Speciellt när man tränar,och ibland när man lägger sig ned så stängs de av för att de tror att man tagit ur dem och lagt bort dem. Köpte en billigare variant sen och är mer nöjd med dem.

  Svara

   Jag har varit jättenöjd med mina airpods. Men har förvisso inte prövat billigare varianter heller så de kan säkert vara lika bra.

   För mig hålls de jättebra i öronen så jag antar det helt beror på öronformen om de funkar för en eller ej.

   Svara

    Synd airpods är så fula så man ser ut som en alien i dom

    Svara

     Alien? Överdriv lite mer! 😂

     Svara

     Är man isåfall snygg i några hörlurar enligt dig?

     Svara

      Ja de som intw har en såndär pinne som hår ned och sedan slutar abrupt

      Svara

     Tycker inte man ser ut som en Alien, man är så van att se dom så man reagerar knappt när någon har på sig ett par 😝

     Svara

    Och jag tycker precis tvärtom. Airpods är de enda som någonsin suttit bra under träning, varit trådlösa och gett bra ljud.
    De är nätta och stilrena till skillnad från tex de My gör reklam för här, klumpiga och rätt fula.

    Träningsplanen köpte en billig variant av airpods, de höll en timme sen var batteriet slut och ljudet var skrattretande dåligt.

    Men tur att smaken är som baken.

    Svara

     Air pod pro tycker jag är toppen. Kortare ”pinne” så lite snyggare men framförallt noicecancelling. Gôtt!

     Svara

      Håller med! Fick lite ont i öronen av vanliga AirPods pga passformen, lite för stora för mina öron, men AirPods Pro går ju att anpassa plus att de har en mjuk del i örat. Älskar dem!

      Svara

     Som nybliven 2 barns mor är dom fantastiska. Kan svara i telefon samtidigt som den stora spelar Pokémon och minstingen lyckas få tag i varenda hårstrå att slita av mig som letat sig ur hästsvansen. Men hörlurarna dom sitter där!

     Svara

  Att hon får samarbeten över huvudtaget är en gåta. Rörigt skrivna inlägg, dåliga bilder och ej trovärdigt innehåll. En lögnares personlighet genomsyrar det mesta i livet.

  Svara

  Som någon ovan skriver, ett fast pris för en tjänst – visa en produkt – and that´s it.
  Ska företaget köpa flera dagars användande och dokumentering blir det dyrt.

  Och nej – du får INTE cancer av dylika hörlurar.

  Finns så mycket saker i samhället som faktiskt INTE är bra för kroppen men som är helt normaliserade, ta och oroa er för dem i stället. Till exempel alkohol. Det är faktiskt INTE ALLS bra för dig. Och det finns RIKTIGA studier på det. Inte sånt påhitt.

  Svara

   Ett glas vin om dagen ger dig massor med antioxidanter. Fatta vad en hel flarra ger!

   Svara

    Det innehåller också vatten vilket kroppen behöver.

    Min poäng var att mänskligheten i sig ofta hittar på de mest märkliga saker att oroa sig för, kanske som någon form av förträngning av de RIKTIGA sakerna som faktiskt kan skada dem – antingen direkt eller indirekt.

    Svara

    Du kan lika bra dricka druvjuice för de positiva effekterna av ett glas vin. Alkoholen är inte det nyttiga.

    Svara

     Usch, så mycket socker i druvjuice!

     Svara

   Håller med, företagen är inte korkade, de löper en vara och räknar inte med att få gratis påtår i all oändlighet. Absolut inget konstigt med det

   Svara

  Det blir mer och mer en gåta vad företag ser i influencers. För att inte tala om alla deras följare. Det är sällan man ser en hel yrkesgrupp som så konsekvent uppträder oetiskt, olagligt och oproffsigt. Undantagen blir som enhörningar, man tror knappt det är sant när en influencer faktiskt lyckas med ett reklaminlägg som passar produkten, är välformulerat, framstår som trovärdigt och till och med följer rådande lagstiftning.

  Svara

   ”…ett reklaminlägg som passar produkten, är välformulerat, framstår som trovärdigt och till och med följer rådande lagstiftning.”
   Är det bara jag som hör violinerna? Underbar musik.

   Svara

    Fiollådan????

    Svara

  Jag undrar fortfarande mest över varför man tar kort på sig själv när man är ute och går? Och sen lägger man ut det så alla kan se. Varför? Har man inte tränat om ingen sett det?

  Svara

   Hon ska ju uppmuntra oss till att motionera nu i coronatider. My trodde ju att covid-19 hade haft några månaders semester. Varför går man runt i dunkappa i spöregn? Har inte hennes partners några regnkläder att ge henne. Vad har man på sig i sträng kyla när kroppen är så påbyltad i plusgrader.

   Svara

    Man vill inte lukta på varken My eller hennes dunkappa .

    Svara

     Unken kommentar.

     Svara

     Lite som mögelost kanske.

     Svara

  Hennes sons cykel blev ju stulen i somras och han skulle minsann få en ny finare. Det dröjde dock flera månader innan hon lyckades tjata till sig ett samarbete med Jollyroom. Även studsmatta var därifrån. Hon köpte nyss en ny mobil. Kanske det visar sig att Tre är inblandade även där. Märks ju ofta hur surt det är att betala. Tror att café Valvet inte bara tröttnade på Book med familj. My var ju där stup i kvarten, men helt plötsligt var maten dålig. Det är bara gratis som är gott 😂

  Svara

   Ja, är det bara gratis så duger vad som helst åt dessa falska människor 🙁

   Svara

   Va? Vart maten plötsligt dålig? Det har jag missat 😂

   Svara

    T.o.m personalen fick sig en känga 😂

    Svara

     Ja se på fan, restaurangen är som bortblåst både hos My och Anna. Var det i ett inlägg dw fick kritik eller? Hittar inget. Blir såklart nyfiken.

     Svara

      Minns inte om det var på blogg eller instagram. Troligen i augusti.

      Svara

   Alltså My…man vet inte riktigt var man ska börja. Den minst trovärdiga influencern av influencer. Zzzznark. Valvet verkar iallafall ha fattat det. Trots försök från såväl My som Took har de inte lurats att lägga marknadsföringspengar på dessa airheads. Anna Took med familj som solade solarium varje dag i somras när solen strålade från klarblå himmel samtidigt och taggade solariet varje gång och lovordade det och höjde det till skyarna. Vad hände sedan? Bidde det inget samarbete? Hade inte Tookfamiljen något värde marknadsföringsmässigt? Konstigt. Nu hade man ju däremot fattat – i mörkaste november- om de hade solat, men nä, betala för något där går gränsen för patrasket. Gratis ska det vara.

   Svara

    Japp! Vartenda inlägg från solariet är också borta 😁 snart bara samarbetet med Gavelo kvar.

    Svara

     Det är väl klart inläggen är borta, då har Skatteverket inga bevis när de ska ta upp det till beskattning 🤷🏼‍♀️

     Svara

    Och Anna har ju fem vuxna i släptåg.

    Svara

   December är mest logiska månaden Köpa cykel.

   Svara

    JA FAKTISKT

    mvh
    bor i Skåne
    (fast kanske inte då för My när jag tänker efter… hon bor ju faktiskt inte här hemma hos mig 🙂

    Svara

   Jasså är valvet dåligt nu? Har inte ätit där på några månader (september senast) men det var då varken fel på mat eller service. Jag åt köttbullarna med gurka och lingon. Tkr de illa om valvet pga att de inte gör skillnad på folk och folk så säjer det mer om dem. Då kan de åka på donken. Försök få spons på donken föresten 😂 där kommer ni också kamma noll.

   Svara

   Precis vad jag också tänkte. Pojkstackarn fick vänta nästan ett halvår innan han fick ny cykel för det skulle letas sponsring.
   Stölden borde ju gett pengar tillbaka på hemförsäkringen så hon kunde köpt en ny direkt istället för att skjutsa runt på honom. Bättre att han får röra på sig. Verkar mkt stillasittande och sörpla flytande föda. Hennes ”kunskaper” om kost och träning verkar inte nå fram i familjen.

   Dock korkat att skylta med att man åker på semester och sedan låta cykeln stå framme istället för att låsa in den i förrådet! Och sen bli förskräckt att den är stulen när man kommer hem. Verkar väldigt naiv. Kanske inte ens har hemförsäkring…

   Svara

   Ett väldigt effektivt sätt att sänka en restaurang som vill ha betalt för det man äter är att skriva att man hittade en kackerlacka i maten. Då brukar restaurangen förstå att man inte utmanar en influencer genom att lämna fram notan.

   Svara

  Herregud My gör så mycket reklam att hon knappt hinner leva, hur kan det bli trovärdigt. Ännu roligare blir det när hon inte ens orkar rätta felen i sina inlägg.
  Detta skrev hon igår.

  ”Han ska absolut ha hjälm när han cyklar! Men vi ville ta en bild när Jonas monterat den, och han fiollådan provsitta den”

  Det finns rättstavningsprogram att använda om man inte kan stava.

  Svara

   Ja hon får då till det 😊 Hennes beundrarskara tror ju på dyslexi, men det är uppenbart slarv. Hade cykeln haft pakethållare så kunde ju möjligen fiollåda vara aktuellt på skolans musiklektioner.

   Svara

   Hon känner nog till att det finns rättstavningsprogram, ”fiollådan” lär ju vara en biverkning av just det?

   Svara

   Kallar hon sin son för fiollådan? 😂

   Svara

  Med tanke på att sudio ofta inte ens betalar sina samarbeten utan bara skickar ut produkt och/eller kör affiliateavtal så är det ju inte säkert att hon fått betalt.

  Svara

  Det är ett mysterium hur något företag vill ingå samarbete med Martyren. Slarviga inlägg genomgående. Jag undrar varför företaget Inreda inte figurerar längre. Inredag Anneli var ju ständigt omskriven som en bästa vän och det haglade med samarbeten. Vore ju ypperligt att samarbeta med Inreda när man just flyttat och håller på och fixar i nya bostaden.

  Svara

  Jag är lite delad. På ett sätt kan jag tycka det är okej, hon gör ju ”bara” reklam. Men beror på vad de säger om produkten. Säger hon att det är absoluta favoriten osv, då är det fult. Annars tja.. Reklam

  Svara

  Företagen betalar för ett inlägg och inte för en hel dag. Annat vore väl knasigt?

  Jag hade förstått ditt syfte om texten omfattat tomma löften såsom ”jag använder bara dessa hörlurar”, men det tycks inte författaren påpeka.

  Hur tänkte du nu Cam?

  Svara

  Jag tycker att dom flesta reklam inlägg som görs av influensers inte känns så trovärdiga , förstår att det är där dom tjänar pengar. Men dom kan väl åtminstone försöka göra det lite trovärdigt ?!
  Vissa skriver exakt samma sak om en vara , förmodligen kopierat rakt av en text dom fått av företaget, är det ens någon som orkar läsa dessa inlägg ?!
  Denna vecka orkar man inte kolla instastory eller läsa bloggar för det är bara reklam.
  Tex My, nu har hon gjort ytterligare reklam för ett nytt företag med träningskläder. Men hon använder bara vissa märken!
  Om dom nu är dom BÄSTA varför inte använda det märket??
  Jag skulle vilja veta hur mycket företagen egentligen tjänar på dessa reklam inlägg.
  Jag tänker på 99,9% av alla reklam inlägg att det är skit produkter och dom skriver bara om det för att få betalt !

  Svara

   Jag undrar fortfarande hur det skulle se ut om My tog en löptur i den vinröda behån. Hon gick ju ner från storlek L till M eftersom den var så elastisk. Det begriper även en soffpotatis att lökarna skulle fladdra iväg vid minsta nysning.

   Svara

  Fast företagen har också ett ansvar här att säkerställa trovärdighet OM de är intresserade och har koll på reklamsamarbeten/sponsorskap. När jag gör samarbeten för företaget jag jobbar för köper vi exklusivitetsrätt i x antal månader + ytterligare några månader för att säkerställa trovärdighet (beror självklart också på vad det är för produkt man säljer). Vi kan självklart låta bli och bara köpa reklaminlägg men då har influencers faktiskt rätt att använda andra produkter och även göra reklam för andra produkter samtidigt. Bara för att jag köper ett reklaminlägg av dem betyder det inte att de inte får använda något annat. Vill man inte det, ja då får man som företag faktiskt betala för sig. Allt är inte influencerns ansvar här, även om jag håller med om att det påverkar deras och företagens trovärdighet, men det beror ju på hur man vill använda sina kanaler.

  Svara

  Hade heller inte varit så nöjd med hennes mattekunskaper…

  Svara

  Hon har bränt sitt varumärke, namn både privat och profisionellt. Förstår inte hur man vill riskera att förknippas med henne.
  Hon har ju hängt ut företag som klandervärda vid flera tillfällen. Samarbeten som gått snett av oklara anledningar.

  Svara

   Vi vet att du är arg på henne men det här är väl ändå lite väl aggressivt, Mickandialog.

   Svara

    Det där funkar inte på mig!
    åsikten är objektiv och bygger på Mys alla utspel som har varit offentliga.

    Svara

  Porslinsfasader utan märg ger nog inget beständigt värde. My känns som en dagslända och borde bli en sådan med den inställningen till sina kunder och läsare.

  Svara

  NÄR ska dessa dumheter få ett slut? När ska företagen inse att de blir totalt blåsta och utnyttjade av giriga och ofta skamlöst tiggande influencers som inte ens bemödar sig om att ta marknadsföringsuppdragen på allvar? Jag hoppas innerligt att folk slutar följa dem och slutar att handla och använda deras rabattkoder så att företagen slutar samarbeta med dem.

  Svara

  Hon hade fått gratis löshår och färgning för några år sedan men ville efter 2 mån reklamera (?!) det och få nytt för att hon inte var nöjd med färgen…hon hade under tiden lagt upp bilder då hon dyker i Thailand med löshåret 😂🤦🏼‍♀️ (Inte bra för löshår) och reklamera något hon fått???

  Svara

  Hon kanske har fler par som hon använder ;). Jag lyckas alltid tappa bort ett par lutar i taget 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.