Linda-Marie Nilsson lämnar Youtube

Jag strulade med tidsinställningen igår så det här inlägget låg uppe ett tag under gårdagen. =(

Linda-Marie Nilsson lämnar Youtube – som hon anser är en plattform för dramatiska, click baitande, galna och elaka videos – någonting hon själv inte vill syssla med.
Hon känner att hon inte passar in på en plattform där den som skriker högst vinner, särskilt som hon inte skriker alls. Därför väljer hon nu att återgå till Instagram där hon, till skillnad från Youtube, knappt får något hat alls.

Jag har alltid gillat Linda-Maries videos, just för att de känts genuina, med bra tips och härligt, okomplicerat innehåll. 
Jag håller tummarna för att hon fortsätter göra videos, men istället publicerar dem på IGTV.
Som jag gör. 🙂
Bloggbevaknings konto på Instagram växer för tillfället i rask takt vilket är jättekul, så följ det om du inte vill missa uppdateringar som inte riktigt får plats här inne alla gånger.

Vad har ni för upplevelse av just Youtube? 
Är det osedvanligt mycket hat där?

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Linda-Marie är ju en av de värsta när det gäller clickbait

   Men eller hur!! Ha ha!! Det enda hon gjorde ju!!

    Håller helt med! Och de här omotiverade fnissen i var och varannan mening. vad handlar det om?

     Klarar inte av henne pga det fnittret efter varje mening/ord

  Blir väl lätt så man tänker om man inte är populär.

   Ja det känns väl mer rimligt att hon lägger ner pga det.

  Får bilden av henne att hon bara vill ha ja sägare. Jag tycker inte att youtube har mer hat än andra ställen, men har inte hängt i just hennes kommentarsfält.

  Gör mig ingenting.

  Filmerna som bara dyker upp om hur djur misshandlas tar död på mej. Inbunda hundar och katter i plast med snöre som dom bara lämpar av någonstans. Tacka gud att det finns människor som orkar jobba och hjälpa dessa djur. Hur kan människor vara så grymma. 😢

   Varför kollar du på dem då? Jag har tryckt i att jag inte vill bli rekommenderad om liknande videor. Jag vet att det förekommer, behöver inte se på det och må dåligt i onödan. 🤷🏼‍♀️

   De fortsätter ju dyka upp eftersom du klickar dig in på dem. Jag får aldrig upp sånt i mina rekommendationer!

   Anmäl såna filmer direkt

  Vore väl bättre om hon var ärlig med anledningen, att det inte är tillräckligt lönsamt att vara på YouTube? Jag har ett litet konto där (som dock räknas som populärt inom min hobby) och upplever inte alls att det är den som skriker högst som syns mest. Det blir vad man själv gör det till, vilka man följer osv? Det är såklart helt okej att satsa på den plattform som ger bäst avkastning om man lever av sociala medier men att utmåla sig som något slags offer blir lite konstigt.

   Hela hennes image är ju offerkofta. Förlåt men jag gillar det inte.

  Jag brukar inte kolla på Youtube.

  Youtube blir ju vad man gör det till. När jag följde diverse problematiska youtubers var det precis det som dök upp i mitt flöde. Nu följer jag bara vettiga människor som inte clickbaitar etc 🙂

  Har aldrig kollat på någon youtube-kanal.
  Tycker det finns så mycket annat som tar tid. Typ livet.

   Kollar du på serier, filmer eller läser böcker, Facebook, instagram? Själv spenderar jag min stund i soffan på youtube, har inte ens tv-kanaler. Tycker det är roligare att kunna få matlagning och inredningstips och vetenskap, är ett stort fan av Vsauce. Sen har jag lärt mig att sticka tack vare youtube, haha.

    Youtube är bra för att lära sig saker som du skrev! Men jag förstår inte varför folk följer youtubers som bara vloggar om sitt liv typ.

     Man behöver inte förstå allt. Man roas av olika saker, eller finner olika saker avkopplande. Själv tittar jag på alldeles för många matlagningsvideor på youtube (även saker jag aldrig skulle laga själv) men det är mitt sätt varva ner hjärnan.

     Jag skulle kunna säga ”jag förstår inte folk som tittar på ishockey/golf/tennis/curling”. Men det stämmer inte eftersom jag är intelligent nog att förstå VARFÖR de tittar…även om det inte är min likör.

    Jag har lärt mig att virka tack vare Youtube 😁 och jag är SÅ glad för det 😊

  Det är väl inte ovanligt att hon tar en paus från youtube dock?

  Tror inte så många är intresserade av denna influencer.

   Tänkte just det… inte så många som har något att säga om hennes förehavanden

   Hon är väldigt ointressant, tror inte hennes kanal gick så bra (lite views och dåligt med pengar)

  Min upplevelse är tvärtom. Jag föredrar youtube framför instagram som jag bara tycker blir mer och mer fejkade leenden, samarbeten, drama på instastories. Det känns plastigt, inte genuint.

  Jag tror att det krävs mer ”muskler” för att orka slå sig fram på yt, hon föredrar att kalla det att skrika osv men titta på tex Therese. Hon clickbaitar absolut (precis som LM) men det är inte skrika gap och draman.
  Det finns många fina, snälla konton med många följare. Skillnaden är väl att dom är intressanta, LM är inte det och hon en typisk snöflinga som inte står pall. (Titta på hur hon avslutade poden med Alexandra, dramatiskt och med samma ursäkt, det var för hårt klimat. Hon måste ju vara känslig som silkespapper)

  Men hon gör rätt som lämnar eftersom kontot inte är varken stort eller viktigt på yt.

   ”Känslig som silkespapper”….. Jaha? Och om en person är känslig då, varför är det så himla fel? Tycker du att alla ska vara okänsliga bulldozers som skiter i allt o ångar sig fram och inte bryr sig eller är känsligi nför något? Tycker människor som klagar på att andra är ”känsliga” är så konstiga. Hellre en känslig, eftertänksam människa än en ångvält som inte bryr sig om vad de förstör. Det är ju just för att så många INTE är känsliga som vidrigheter sprids på sig media.

    Lugn nu snöflingan

  Har sett nån enstaka video när hon testar och recenserar kläder för större personer, då jag själv tillhör den målgruppen. Men kan inte hjälpa att jag tycker att hon ofta har för små kläder för hennes kropp. Som att hon inte förstår att kläderna oftast inte är fel i storleken utan att det är hon själv som väljer fel storlek utifrån hennes kropp!

  Sen tål jag inte hennes fnitter i var och varannan mening

  Hon är helt enkelt skittråkig och tillför inte något nytt el intressant så jag tror knappast att någon kommer att gråta om hon slutar. Clickbaits,snyftvideos och tråkiga klädsamarbeten .

  Kollar aldrig på Youtube, förutom i krisande tider hemma då 2-åringen måste underhållas med Arne Alligator eller liknande. Men han räknas väl knappast som influencer.

  Fast det hon säger i videon stämmer ju inte – finns massa Youtubes som är ”mysiga”, inte skapar drama och samtidigt är väldigt framgångsrika på Youtube. T.ex. Helen Torsgården.

  Märkligt att så många inte ”tittar på youtube”. Det är en plattform, precis som Facebook, instagram etcetera. Man väljer innehåll själv, plus att det finns en uppsjö av intressanta kanaler, allt om hur man kaklar om ett badrum till att lackera om en bil, hur man löser ett matteproblem eller tips på hur man odlar tomater. Allt finns där, det ena utesluter ju inte det andra. Jag har varken Facebook eller instagram, men jag förstår ju varför folk använder sig utav det. Nu är inte jag personen som tittar på klädhauls eller sminkvideos, men det finns ju där för dom som är intresserade.

   Antingen ljuger de, eller så förstår de inte vad de missar!
   Jag ÄLSKAR youtube och tittar på allt inom mina typ 500 olika intresseområden och det finns alltid något nytt att upptäcka.
   8 av 10 recept vi kör här hemma när vi lagar mat eller bakar kommer från y-tuben.

   Jag tittar inte heller på klädhauls eller sminkvideos, däremot älskar jag recensioner av varor/produkter. Senast satt jag och kollade test/omdömen på en hushållsapparat jag funderar på att köpa.

   Eller när vi skulle försöka ta loss glasskivorna till ugnsluckan för att rengöra insidorna, då var det på y-tube vi hittade en instruktionsvideo för just vår ugnsmodell! Så grymt bra!

  Sajten låg nere idag igen. Medveten om det?

   Givetvis. 🙂
   Det var ett undehåll som gjordes och som drog ut på tiden.

  He he kommentarena här var ju varma…
  Gillar man inte en YT så behöver man ju inte titta.
  Om det är mer hat på YT än på insta vet jag inte, men väldigt många bara måste ju få säga sin åsikt.
  Några verkar ju gilla henne iallafall.

  Tror snarare att tittarsiffrorna dalade? Jag gillade henne i början, frisk fläkt osv. Men var tvungen att avfölja till sist för jag klarade inte av hennes konstanta gnäll och grinande om precis allt. Jättegullig tjej, men för känslig för YT tror jag. Blir nog bra för henne att ta ett kliv ner därifrån och ägna sig mer åt instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *