Har Ines Kokic börjat tappa sina köpta följare?

Tittar man fejk-influencern Ines Kokics statistik för Instagram så tappar hon, sakta med säkert, fler och fler av de Instagramföljare hon köpte av träningsprofilen Teresa Lopez och som egentligen aldrig avsett att följa Ines från första början.
Vill du läsa mer om bakgrunden till detta så kan du klicka HÄR. 

Vad gör man då för att boosta statistiken lite?
Man har en give away – där att följa hennes konto är det enda motkravet.
Det ser ju liksom inte så bra ut att konstant tappa följare, när många andra riktiga influencers konton hela tiden växer (med vissa få undantag där det ofta finns tydliga anledningar till minskningen).
Som betalande, marknadsförande företag så är ju ett minskande antal följare och lågt engagemang varnande pekfingrar om att allt inte riktigt är som det ska på ett konto – och det är ju Ines Kokics Instagramkonto ett levande exempel på.
Klicka här för att se kontot extrema sänkning i engagemang så fort kontot inte längre drevs av den som startade upp det. 

Inte nog med att det är oetiskt och oärligt (bedrägeri?) att köpa ett konto med följare på Instagram, det bryter även mot Instagrams regler.
Ett konto som Inesstagram skulle alltså raderas av Instagram om de fick kännedom om omständigheterna för det.

Och vad tror ni?
Är produkterna i korgen inköpta för egna pengar eller har hon lyckats få spons på alltsammans?
Vad ska den i så fall markeras som, gänget?
Alla på en gång: REKLAAAAAAM!!!!

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gillar hennes konto, gick in och kollade efter första gången du skrev om hennes köpta konto och tyckte hon var kul :))

  Svara

  borde inte Instagram ha tagit bort hennes konto redan? Eller dom kanske inte bryr sig…

  Svara

  Tycker att sånahär inlägg är bra, men ogillar när du slänger in att olika saker är bedrägeri. Jag gissar att du inte är jätteinsatt i juridik? Hur skulle det möjligen kunna vara bedrägeri att köpa ett konto med följare? Visst att hon möjligen skulle kunna göra något med kontot som är bedrägeri (det kan man ju dock med vilket konto som helst), men det har du mig veterligen inga bevis på att hon har gjort?

  Svara

   Håller med, du nöter bara. Dessutom är hon väldigt ärlig och öppen och har berättat för dig sanningen, vilket många influencers inte hade valt att göra.

   Svara

   Bedrägeri åsyftar väl inte endast den juridiska termen.

   Svara

    Va? Det ÄR ju en juridisk term? Det kan inte syfta på så mycket annat än just bedrägeri i juridisk mening, det finns ju ingen folklig betydelse av ordet med annan innebörd än det.

    Svara

     Jasså? Så man kan inte säga att man blivit bedragen av tex sin partner?

     Svara

      Diskussionen är ett språkligt bedrägeri. Mina ögon måste bedra mig.

      Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Duktig på läsförståelse osv

       Svara

  Patetiskt rent ut sagt…

  En OT till just Ines men relevant till instagram,
  Micro-wannabe-influencern Johanna Grahn har garanterat också köpt följare, dock på det gamla vanliga sättet.

  Hon gick från att ha ett par 1-2 tusen följare till 11K på bara någon vecka, och nu ca 14K ytterligare 2v senare. På socialblade kunde man se tydligt hur på Måndagen fick 567+ följare, 400 på Tisdagen, 678 på Fredagen osv osv…. Pågår fortfarande.

  Hon svarar inte på kommentarer ang det varken på instagram eller bloggen, de raderas illa kvickt.

  P.S Förmodligen inte många som vet vem hon är, men hon syns på alla bloggares och flunsors instagram med kommentarer om hur snygga, chica osv dom är haha.

  Svara

   Kollade följarna. Hur många som helst som hade spanska namn och 0-1 bilder publicerade

   Svara

   Syns i varje kommentarsfält!! Bara inställsamma kommentarer, så genomskinligt!! Så bra gräv hehe

   Svara

   Känner igen hennes namn då hon spammar massa bloggar med kommentarer för att locka till sig klick till sin blogg.

   Svara

    Haha hon har knte ens en blogg?

    Svara

     Jo det har hon, jag brukar läsa den.

     Svara

   Ja jag tänkte också på det när hon plötsligt körde swipe up story (vilket man kan göra vid 10k+ följare väl?)

   Svara

   Hur kan folk betala för tavlorna hon gör?

   Svara

    Undrar om någon ens har gjort det eller om hon bara får det att framstå så, för att andra ska tro att dom verkligen säljer och att det är det nya att ha en tavla av henne hemma 😂

    Svara

     P.S
     Spännande att hon plötsligt gjorde kontot privat efter att hennes köp avslöjades nu! Vet att hon läser BB då hon kommenterat här förut 👋🏼 😂

     Svara

      Hon kommenterade detta i dagens vlogg

      Svara

   Haha åh vad kul att någon annan uppmärksammat detta! Träffade henne på en fest för typ 10 år sedan och har följt hennes blogg ever since. Det är så tragiskt hur hon ljuger och försöker framställa sig själv som så ordentlig.

   Hon har skrivit i minst 10 år att hon ska bli smal och framgångsrik. Händer aldrig. Så sjukt att hon även sagt upp sig från sitt jobb för att bli influencer men hon kan inte ens producera en vlogg 😂

   Svara

    Same!! 😂 Träffade henne via mitt ex, vi blev aldrig vänner men tyckte/tycker att det är lite kul att följa alla hennes utspel om allt som komma skall men aldrig händer 😆 Hon skriver som att hon är 78 år och Djursholm born…. loool

    Svara

     Haha ja visst är det! Även komiskt hur hon skriver att hon ”inte är så mycket för sötsaker och skräpmat”. De gånger jag träffat henne har hon vräkt i sig tills hon bokstavligen spydde.

     Jag vet att det är synd om henne för att hon har bulimi men förstår ändå inte syftet med att ljuga om att man inte gillar skräpmat. Hebbes kompisar som läser bloggen måste ju tycka att det är jättekonstigt när hon ljuger så mycket?

     Svara

      Vilka kompisar? 😅

      Svara

    Fan vad elaka ni är.

    Svara

     Ja, jag tar på mig att det var/är elakt av mig att finna det roande, och sättet jag uttryckte mig på. Men samtidigt så precis som 20:02 skriver så lever Johanna i någon slags låtsasbubbla, det blir lite IL mini version, och det tar väl fram min sämre sida när folk låtsas vara något som dom inte är.

     Svara

    Jag tycker synd om henne. Gillar hennes blogg och hon är väldigt öppen med saker till skillnad från många andra influencers. Men hon verkar tyvärr leva i en låtsasbubbla… ”jobbar” dygnet runt men inte mycket som produceras. Hoppas att hon hittar rätt snart! Hon hade nog lyckats bättre om hon blivit mer ödmjuk och inte skrivit på sånt ”Djursholms-tant” sätt när hon egentligen känns mest wannabe tyvärr <3 Men som sagt, hejar på henne och hoppas hon lyckas hitta rätt.

    Svara

   Kolla in ’sannawesters’ på Instagram. Hon har också haft en suspekt följarutveckling över tid. Gör dessutom business på att ha give aways av märkesväskor som är FEJK. Som hon självklart inte markerar som samarbete…

   Svara

    Nästan 50000 följare och typ 600 likes på bilderna. SÅ GENOMSKINLIGT

    Svara

  Vart kan man se sån där statistik? Vore intressant att se hur Annicas ser ut efter hennes nya projekt. Verkar som det är fler än jag som avföljde henne för det.

  Svara

   Jag kollade lite på hennes statistik. Ser helt konstigt ut när det går ner varje dag och sen plötsligt får hon 10000 nya följare på en dag. Så fortsätter det. Hela branschen verkar ju bara vara ruffel och båg.

   Svara

    Ja, jag tar för givet att nästan alla (av de som vill ha många följare pga att de ”jobbar” med detta eller av annan anledning) köper följare nuförtiden. Verkar vara mer regel än undantag och vissa verkar se det som en del av ”jobbet”. Detta gör ju att man inte bryr sig om hur många följare/likes någon har pga att det verkar vara enkelt, smidigt o billigt att köpa följare/likes/kommentarer osv.

    Svara

     Håller med dig. Hela grejen blir konstig när de därefter tar betalt av annonsörer utefter antal följare.

     Svara

    Fast det där tror jag är för att Socialblade inte har uppdaterat på ett tag och när den gör det igen så plussas alla nya ihop. Hände likadant nyligen och då hade det ännu en gång varit en paus. Du ser datumen till vänster

    Svara

     Det du pratar om 10k nya följare är alltså under 4-5 månader.

     Svara

      Menar du för Ines eller Johanna nu? Ingen okänd går från 1-2K till 14K bara sådär, 10000% köpta.

      Svara

       Annica som ts skrev om

       Svara

   På socialblade, skriv in personens instagram namn i sökrutan bara!

   Svara

    Anonym / 15:56

    Tack. De va en ny sida för mig.
    Isabella Löwengrip tappar ganska många med såg jag. 🤣

    Svara

  Skriv hennes riktiga efternamn istället, det skriver hon ju också ”fel” på sin instagram 😉

  Svara

   Ja, hon heter ju faktiskt Kukic på riktigt.

   Svara

    Fast det är ju inte så konstigt att hon väljer att stava med ”o” i Sverige? Bortsett från att själva ”kuk” har en annan association på svenska än i de flesta andra länder så uttalas ”u” som ”o” i slaviska språk. Inte fel mao.

    Svara

     Man stavar väl inte efternamnet beroende på hur det uttalas? Skulle Johansson stavas Joansån då eller?

     Svara

      Ditt exempel funkar ju inte eftersom ”Johansson” uttalas ”joansån” i Sverige så varför skulle du stava det annorlunda? Men om du är jugge och heter ”kokic” så verkar det ju rimligt att ändra på stavningen för att undvika att nån misshandlar ditt efternamn till ”kuuuukic.” Men det kanske bara är jag…

      Svara

       Johan**** säger man väl?

       Svara

     Då byter man väl efternamn om det nu är så jobbigt? Herregud, hon heter Kukic och inget annat.

     Svara

      Varför? Hon gillar väl sitt efternamn så ingen poäng byta så länge folk uttalar det korrekt.

      Svara

     Det är inte sant. U uttalas visst som u.

     Svara

      👆Till anonym 16.35

      Svara

       Nope.

       Svara

        Jo du.

        Svara

         Eh nej. ”Kuk” uttalas närmast som svenskans ”kok” alt engelskans ”cook.”

         Svara

          Nej.

          Svara

           Lek inte jugge. Man uttalar Kukic- Kuckisch. Inte alls med betoning något på O. U tack.
           Seså, sluta nu tro att du vet hur det uttalas.

           Svårt att stava på Svenska hur man uttalar det. Men helt klart inte som O! Punkt slut.

      Nej. Med emfas.

      Svara

    HAHA

    Svara

  Länkarna till tidigare inlägg fungerar inte

  Svara

   Funkar inte för mig heller!

   Svara

  Kan du granska mammor mot hungerpandemin där det syns tydligt vilka som “beordrar” sina följare att skänka pengar, men inte skänkt något själva?

  Det syns när man swipar upp på we effects Instagramstory som mängder av influencers postat.

  De som skänkt:
  Vanessa Lindblad
  Petra Tungården
  Kenza

  De som skänkt småbelopp:
  Dani
  Forni
  Valerie Aflalo
  Joanna Fingal

  De som inte skänkt alls:
  Janni
  Michaela Deler
  Marie Serneholt
  Ebba von sydow
  Penny Parnevik
  Carolina Gynning
  Lojsan Wallin
  Sanne Alexandra
  Melina Criborn

  Osv
  https://www.instagram.com/p/CIImH0TgjYm/?igshid=1jmm7z212yfq7

  Svara

   Fler som inte skänkt:

   Sanna Guidetti
   Victoria Törnegren
   Alexandra Bring
   Frida Fahrman
   Elaine Eksvärd
   Bisse

   Svara

    jag fattar inte hur man ser vilka som skänkt???? 🙁

    Svara

    Kenza har skänkt 50000 och Petra T 20000.

    Svara

     Bra där! Trodde faktiskt inte det, bra att man blir positivt överraskad av flunsor ibland! Händer inte alltför ofta!

     Svara

      Obs att det är Kenzas och Petras företag som skänkt, inte som privatpersoner!

      Svara

    Haha Alexandra Bring har över 2 miljoner i tillgångar i sitt bolag men hon skänkte i alla fall 1000 kr

    Svara

     Vad du gör med din lön har väl ingen med att göra? Varför har du eller någon annan med att göra vad Alexandra Bring gör med sina pengar?

     Svara

     2 miljoner är inte så mycket.

     Svara

    Frida Fahrman har donerat 100kr….

    Svara

     Om det inte är så att hon är väldigt fattig (Och isåfall borde skaffa ett extrajobb, kanske städare, kassörska, bärplockare, lagerarbetare eller annat jobb som borde vara relativt lätt att få utan stor erfarenhet i branschen eller relevant utbildning) – är det ju ganska pinsamt. Att trumpeta ut att andra ska skänka (och därmed själv i o med den positiva uppmärksamheten få gratis reklam för sitt varumärke) borde vara mer värt än nån hundring…..

     Svara

   Ja, detta borde också tas upp! Tycker det är så fult när välbärgade, kända människor kräver att andra ska vara generösa men själva snålar. Pluspoäng till de som faktiskt skänkt rejäla summor själva, blir mer trovärdigt då (eftersom de förmodligen är rikare än sina följare, så borde de ha mer pengar att kunna skänka). Skulle dock inte förvåna mig om vissa av snålisarna, när de märker att detta uppmärksammas, skyndar sig att skänka nån liten peng då de inte ska framstå som så snåla som de är…..

   Svara

    Generalsekreteraren för weeffect tjänar 89 700:- i månaden, tre gånger medianlönen i Sverige. Skänk på, ni fåvitska

    Svara

     Ja,skänk till en privatperson om du vill det. Gnäll bara inte över att transparens inte gäller privatpeesoner.

     Jag jobbar med mänskliga rättigheter, jag har läst fem år på universitetet, inte tänker jag sitta med en SSK lön i alla fall.

     Svara

      Bra

      Svara

    Kräver? Hur kan en flunsa ”kräva” av mig eller någon annan att man ska skänka pengar? Hur gör hon?

    Svara

   Marie s har skänkt typ 500 🙄

   Svara

    Hittar inte var man ser det?

    Svara

    Så pinsamt! Hon framstår ju inte direkt som någon fattiglapp, borde ha råd med liiite mer, med tanke på all goodwill man får av att promota detta. Bara reklamen/goodwillrenommén man får av detta, för att stärka sitt varumärke, borde ju vara värt många, många gånger mer. Att skänka en procent av vad vissa andra flunsor gör visar inte direkt på att vara seriös angående detta…..

    Svara

     dom visste väl inte att det gick att kolla upp

     Svara

   Najs summor de som donerat mycket har donerat iaf!

   Svara

   Detta måste granskas!!
   Och kommentarerna dom får:
   ”Så fantastiskt” ”du är så fin som människa” ”vilken underbar idé” ”ni är såååå bra” ……
   När det i själva verket är ett inlägg med en länk för andra att skänka ?! Hur mycket tid och engagemang kräver det egentligen?! Hur kan detta höjas till skyarna så?!

   Svara

    Ja, det klingar så oerhört falskt när man, som välbärgad, känd person med stor plattform, uppenbarligen är så snål att man själv inte skänker något (eller bara en symbolisk summa på några hundralappar) men vill renommésnylta på ett initiativ- som man tycker att alla ANDRA ska skänka pengar till….. falskt, dubbelmoral, hyckleri. De som låtsas vara goda men uppenbarligen bara gör det för att skapa en falsk bild av godhet…… ska självklart inte få stå oemotsagda.

    Svara

   Fast 1000kr är väl inte småbelopp (som Dani skänkte)? 50000kr som Kenza är ju skitbra, men 20, 50, 100, 500, 1000 är ju också bra. Jag har ingen aning om hur deras lön ser ut men för mig hade det ändå varit en relativt stor summa.

   Svara

    Allt är ju självklart relativt, och 1000kr framstår ju som småbelopp i relation till att bästa kompisen skänker 50 000kr. Oavsett tycker jag personligen det är smått smaklöst att skamma någon som skänker pengar för att det inte är tillräckligt, asså helt ärligt vet ni hur många som aldrig skänker en krona? All typ av givmildhet borde uppmuntras

    Svara

     Precis, du sa det bättre än jag 🙏 det vore ju himla konstigt att man sa till grannen att de ”bara skänkte 1000kr”. Vi vet nog väldigt lite om influensers privatekonomi och som sagt alla som har bidragit har ju iallafall gjort något.

     Svara

    För att förtydliga håller jag alltså med dig Manonym, alla summor är bättre än 0

    Svara

    Jämfört med vad de lägger på annat så är det ju småpengar.

    Svara

    Eller hur, att skänka 1000 kr till välgörenhet är knappast snålt och jag tror inte de uppmanar sina följare att skänka mer än så heller? Snarare att många följare skänker typ 50 kr eller 100 kr?

    Gnäll på dem som inte skänker alls (men ber andra skänka) isf.

    Svara

  Tror ni Forni tar illa upp av att folk inte verkar uppskatta hennes veckoschema-inlägg? Hon ääääälskar såna inlägg men alla i kommentarerna tycker det är sjukt ointressant? 🙈

  Svara

   Ja.

   Någon som har koll på hur det går det för hennes babyapp? Typ antal aktiva användare, etc.

   Svara

    Undrar också. Undrar hur många aktiva följare som INTE jobbar på Forni eller är del av hennes närmsta krets.

    Svara

   Garanterat. Hon är den mest känsliga och kränkta personen som finns. Alltså hennes Babyapp och Babybok……. jag kräks.
   Någon annan som läste henne story för ett tag sedan där hon hade det så jobbigt med sonen och hon var så ledsen och hade så mycket ångest pga sonens hälsoproblem för att i nästa bild uttrycka sin tacksamhet för det eftersom hon byggde Babyapp när ungen vad sjuk hela tiden. Fy fan vilken äcklig människa.

   Svara

   Hon har raderat min kommentar på sin blogg som undrade hur hon resonerar kring att hela ”Forni-teamet” är tillbaka på kontoret. De jobbade ju hemifrån i början av pandemin, men efter sommaren förklarade hon att hon behövde det sociala från kontoret för att må bra, så de återgick till kontorsarbete. Under hela andra vågen, inklusive när de nya restriktionerna kom, har de fortsatt att arbeta på kontoret.
   Jag undrade alltså hur det rimmade med rekommendationerna att de som har möjlighet ska arbeta hemifrån, hur hon liksom resonerar och motiverar sitt val. Vi är ju många som skulle vilja återgå till kontoret och fysiska träffar för att må bättre, men som avstår pga uppenbara skäl just nu. Men det gäller kanske inte henne.

   Svara

    Jaha, inlägget som publicerades alldeles nyss innehöll givetvis ett svar på tal, då har hon iallafall sett och bemött kritiken!

    Svara

    Hon skrev ju i våras också att hon och Damon jobbade hemma tills det började påverka deras företag… mmm det är liksom det som är poängen, det påverkar.

    Svara

    Hatar det där!! Jag har väntat sen i våras på en operation som bara skjuts upp och skjuts upp. För att vården inte orkar. För att såna som hon inte fattar att deras jobb är oviktiga och kan utföras från var som helst – dvs hemma! Stora företag och myndigheter ställer in, riksdagen kör på distans – men forni måste ha in sina minioner på kontoret.
    Och dani mfl kör julbak och umgås.
    Blir så uppgiven. Skiter de så mkt i andra?

    Svara

     Ingen influenser har fattat vad som egentligen gäller nu. Vanja Wikström har barnvakt som tar barnen på Junibacken. Alla tränar och fikar och umgås. Träffa bara dem du bor med – hur kan det vara svårt att förstå?

     Svara

  Alltså när man läser om det Annica englund försöker värva säljare till så blir man arg. Över 99 procent får Inga pengar. Vilket trams det är. Hur kan hon börja med sådant . Du borde skriva mer om det.

  Svara

   Det finns redan ett inlägg om det om du scrollar neråt i bloggen. Kollade nyss och det ligger kvar. Annica är rosenrasande över att den här bloggen tog upp det.
   Annica har skitit en rejäl jävla hög i det blå skåpet men vägrar erkänna att hon gjort bort sig.

   Svara

    Men jag menar om själva företaget. När man börjar läsa är många ledsna och arga för dom blivit av med pengar istället!

    Svara

     Fast bloggbevakning bevakar socialamedier, inte pyramidspel. Vänd dig till typ uppdrag granskning eller DN eller nåt. Detta är fel ställe för det.

     Svara

   Haha hon la upp massa arga stories idag, bla skrev hon att MOBBNING OCH MISSHANDEL ÄR ALDRIG OKEJ! Så hon har blivit misshandlad nu också? Det Var något nytt 🤣

   Svara

    Man kan bli psykiskt misshandlad inte bara fysiskt.

    Sen var det nog inte bara henne själv hon menade, utan generellt i bloggen.

    Svara

     Nej

     Svara

    Hon har rätt i sak. Att hon har agerat på ett ruttet sätt och försökt lura andra människor för sin egen vinning ger inte hennes följare eller folk härifrån rätt att säga vad som helst.

    Svara

  Någon mer som följer @mariellelindahl.
  Hur kommer det sig att hon åtminstone två gånger kunnat resa till Danmark trots att de stängt gränserna?

  Svara

   Gränsen är inte helt stängd. Beroende på vad du har för ärende i landet, så kan du bli insläppt.

   Svara

   Du kan åka från Göteborg men inte från Skåne.

   Svara

    Man kan köra från Skåne och över bron om man ska till Kastrup. Min granne gjorde det häromdagen för att flyga.

    Svara

    Vad jag läst anses hela Sverige som orange zoon. Med speciella undantag för Skåne, Halland och Blekinge

    Svara

  Gissa vem som postade det här på sin Instagram idag: ”Sometimes silence is golden So I keep on dancing instead – KNOWING what I know (for a FACT) And I keep on smiling AND LOVING the true way, with all of my heart. Speak good = Doing good. Act good = Being good. Just a friendly reminder in this hard and truly sad times.”

  Och en massa emojis så klart…

  Svara

  victoriasstil, janaheinrici, carolinejansson85 och många många fler har på kort tid ökat mycket i följarantal alla har de köpt sina följare.

  Svara

  Ingen aning. Vem är Ines?

  Svara

  Camilla, när ska du lyfta att MyMolimenti köpt följare?

  Svara

  Spendrupsmärket “naia” har nyligen köpt följare. Gick från under 4k följare till 18k på någon dag hejsan hoppsan. Riktigt pinsamt att ett stort företag gör så för att boosta en b-produkt.

  Svara

  Precis som ”influencern” Jeanette Svedberg på IG! Hon har 76 000 följare men knappt något vet vem hon här. Har följt henne en tid och sett att hon köper följare, ca 5000 åt gången. Det är bara att titta på hennes följare så ser man hur många spökkonton det finns där😂
  Roligaste var väl när hon hade druckit lite för mycket vin en kväll och nästa dag hade hon 126 000 följare.. 😂😂
  https://socialblade.com/instagram/user/jeanette%20svedberg

  Svara

  Det var mig en dum jävel generellt, slutligen det bästa inkluderande:
  ”-hämtas i Stockholm” 😳

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.