Hur lat får man bli, My Martens?

Absolut, det finns ett och annat ”tips” i det här inlägget, men mest av allt består det av fyra rena reklaminlägg med personlig rabattkod, som vanligtvis publiceras ett och ett för att det betalande företaget ska få exklusiv exponering och inte behöva tävla med andra företaget.
Vad gör My?
Hon tjoffar ihop dem allesammans i ett enda inlägg – bara radar upp rabattkoderna och kallar dem ”grymma rabatter från samarbetspartners”.
Tycker hon att det låter bättre och ”mindre köpt” än ”reklaminlägg för”…?
För nog är det här betald reklam? Varför skulle hon annars ha egna koder från företag hon brukar samarbeta med? Som hon delar ut utan egen vinning? Knappast va?

Hade jag varit ett betalande företag hade jag varit så där nöjd med det här. 
Är det här positivt för någon? Ens för My? För kunderna? De betalande företagen?

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  My är inte mycket för att arbeta, så lite jobb som möjligt.

  Svara

   Precis som Booken! 🥴

   Svara

    Håller inte med faktiskt, tycker att My kämpar på bra mycket mer än Anna.

    Svara

   Nja. Jag tycker det ser ut som precis tvärtom. Visst, hon har många bollar i luften och ibland tappar hon en eller några bollar. Men hon lyckas ändå köpa ett radhus själv, har råd att ha kvar träningstudion, försörja sig och familjen osv. Hon jobbar nog på rätt hårt.
   Men visst, hennes samarbeten är sällan bra eller korrekt markerade, det håller jag med om.

   Svara

    Ja tänk att hon lyckas köpa så mycket trots att hon var så fattig, enligt henne själv, det var såå synd om henne och hon förlorade pengar men köpte lokal och sen hus, möbler osv och mycket får hon gratis, i spons. Många gånger hon gnällt över hur fattig hon är men ätit på restauranger varje dag, rest osv osv nej alltså det där är manipulationer för att få sympatier och tjäna pengar. Enligt henne själv så har hon ju alltid jobbat mer och hårdare än alla andra, alltså nej, så förljugen. Det är inte synd om henne. Reklam och många klick ger stora inkomster.

    Svara

     Och hon var ”så förtvivlad” när hon satte sitt blomföretag i konkurs, trots att hon ju inte ville bo eller jobba där utan ville vara i Sthlm och jobba inom media och med träning. Undra om den där trädstölden hon påstod skedde i hennes butik var sann eller om det var ett sätt att få fri marknadsföring och många klick då hon bad folk att dela och sprida inlägget.

     Svara

   My jobbar nog mer än många andra influencers…

   Svara

  Är det bara jag som börjar bli riktigt irriterat trött på Ebba von Sydow?
  Sååå trevlig, men vill numera bara göra reklam för precis allt. Var tog hennes journalistkarriär vägen?
  Också hennes konstant hets hela tiden dom hon dessutom vill överföra på sin följare.
  ”Kooom igeeeen nu kööööööör vi!” 🤮

  Svara

   *som

   Svara

   Håller med! Så mycket reklam för så många brands. Innan var det hello fresh matkasse och nu Linas matkasse… och allt annat. Jag gillade verkligen henne när hon skrev inlägg om allt möjligt och inte reklam hela tiden.

   Svara

    Ebba skriver väldigt långa och snygga reklaminlägg så på så vis förstår jag att företag vill jobba med henne. Men hon är så trist så klockorna stannar de få gånger hon skriver något annat. Antingen är hon skitstressad över sitt liv eller så är det reklam.

    Svara

   Fattar inte heller, hon har ju ändå haft en framgångsrik karriär förr, bla programledare. Nu har hon reducerat sig till en flunsa i mängden. Och ja, har slutat följa henne pga all reklam.

   Svara

  Är det någon som ens är förvånad? Trovärdighet är väl knappast Mys mellannamn.

  Svara

   Nej, hon heter Christine i mellannamn så det är det inte.

   Svara

    HAHA! 😅

    Svara

    Bra grävt!

    Svara

  Tycker ändå det känns ok att ha många reklamer i ett inlägg om julklappstips. Då radar man ju upp saker som tips, det går ju inte ha ett och ett inlägg… många läser ju sådana listor innan jul och då är det perfekt med länkar.
  Och inte mycket större skillnad mot att det kommer reklam efter reklam i reklampauserna på tv egentligen.

  Svara

   V g läs förra inlägget om stavning, det får vi inte kritisera.

   Svara

    Menar du att ni inte får kritisera stavning eller att ni inte får kritisera inlägget om stavning?

    Skämt åsido, ni får ha lite känsla och jobba på er framtoning och pedagogik. Om det kan antas att personen vill ha hjälp och ni kan hjälpa till på ett rimligt sätt, så fram med pekpinnen.

    Svara

     Såg att det blev tvetydigt så ja, menar båda 🙂

     Svara

   Jag tycker lika. Tycker också för läsarna att det är trevligare då det är ett inlägg reklam och inte fyra. Mycket bättre så här.
   Jag tycker inte det är att vara lat. Tycker dessa inlägg mycket går in på att granska detaljer vad bloggare gör. Letar man så hittar man alltid fel oss allt och alla.

   Svara

  Och jag är ett samarbete till från att avfölja Sofia Wistam. Bara reklam. Astråkigt.

  Svara

   Samma med SanneAlexandra, bara reklam

   Svara

   Eller House of Philia.

   Svara

  Alltså My, hennes strategier alltså, pinsamt. Ofta brukar hon ju skriva långt snyft som följs och avslutas med reklam, så manipulativt. Mycket reklam blir det, förvånande att hon ens får några samarbeten. Undra vad hon och Anna B tycker om att Bobby skickar hjärtan till dig och att Erwik hejar på dig?

  Svara

  Tycker detta är okej om hon redan gjort reklam för företagen ett och ett. Att då slänga in ett tipsinlägg med flera samlade rabattkoder ger ju företagen en extra push (såvida det är något hon gör utöver vad som avtalats).

  Svara

   Jag tycker sådana inlägg är supertrevliga, hellre det än rabatter utspridda här och där! Hon gör oss en tjänst som låter oss slippa scrolla runt utan istället samlar ihop allt för en tydlig överblick, det ger även konsumenten en bra möjlighet att väga en rabatt mot en annan etc!

   Men det kanske bara är vi som besöker influencers för shoppingispiration och rabattkoder som tycker det. 😏

   Svara

    Håller med! 😊

    Svara

  My varnade själv i sin blogg för många sammarbeten under black friday, rättare sagt black week. Nu kom så cyber måndag med ett flertal kampanjer. På väg mot en ren reklamblogg. Några recept bjuder hon på då och då hämtade från någon sammarbetspartner dvs reklam.
  Så svårt för My att skriva ut att det hon gör är betald reklam.

  Svara

  Och Mys kompis Anna Book är hos frisören och kramas 🙄

  Svara

   För Tooken af Märsta gäller minsann inga restriktioner. Hon är immun mot det mesta så att säga…

   Svara

    Hur många gånger har hon nytt frisör nu? Först Bobby. Sen åkte hon långt till någon frisör? Och sen Michael och frisörerna och nu den här senaste. Kan ha varit i en annan ordning.

    Svara

     Gratis är gott…

     Svara

  Det som slår mig är hur tänker företagen överhuvudtaget? My är ju inte den vassaste kniven i lådan om vi ska vara ärliga. Ändå väljer alla dessa företag att faktiskt samarbeta med henne. Får de ändå payback på dessa uselt utförda prestationer? Mys följare kanske är lika pantade de och klickar hem för glatta livet med hennes koder och länkar. Eller vad tror ni? Företagen måste ju ändå se sådant här och förfasas över hennes (och många andra s k influensers) usla kampanjupplägg, men skiter i kvalitén så länge de säljer ändå. Ideal of Sweden tex prånglar ju ut sina produkter till hysteriskt många – the more the merrier – men så vet ju faktiskt varenda jäkla svensk vilka de är och skalen säljer som smör.

  Svara

   Hon har börjat göra jättemycket reklam på sista tiden, men skyllde på Black Week. Det är över men ändå fortsätter hon i samma stil.
   Hennes få läsare verkar ha tröttnat för hon får inga kommentarer längre.

   Svara

    Med tanke på de få kommentarerna,så undrar jag om det ligger någon sanning i ryktena att My köper följare.

    Svara

     Tror köpta kommentarer gällde på Instagram?

     Svara

      * följare

      Svara

    Hon modererar kommentarerna och tar väl bara med de som passar

    Svara

     Då blir det inga kvar verkar det som.

     Svara

  Camcam, kan du inte skriva ngt om Nellies nya bil? Måste gå väldigt bra för henne och pojkvännen så som de spenderar 🤑

  Svara

   Kan man inte låna pengar alltså?

   Svara

    Man kan leasa också.

    Svara

    Hehe jo såklart, var ironisk – tror också på höga lån på såväl denna bilen som Porschen samt lastbilen.

    Svara

  Hon har munskydd i bilen men inte hos frisören🙊

  Svara

   Varför är jag inte förvånad?

   Svara

   Älskar detta

   Svara

  Sett att Nellie köpt en ny BMW?

  Svara

   För 950.000:-…..

   Svara

    Köpt cash eller? Hon säger själv att hon knappt kan köra bil.

    Svara

     Förra bilen köptes ju på kredit så tror nog att denna gjorde det också…

     Svara

    Läcker bil!! 💫 Men försäkringen på den måste vara astronomisk…..

    Svara

   Skönt att kunna ha något att byta med om Porschen blir tråkig

   Svara

  Suck, My igen… kan du inte hitta någon annan att bussa ditt kommentarsfält på? Man kan inte låta bli att undra varför du låter vissa komma undan med mycket värre saker än detta medan andra ska kommenteras/hånas flera gånger i veckan.

  Svara

   Har du några förslag?

   Svara

    Paula Rosas

    Svara

    Pappapappadotter

    Svara

   Det är väl inte mer skriverier om My än någon annan.

   Svara

  Som ’sannawesters’ som idag har utlottning av en Louis Vuitton-väska för att öka sitt följarantal. Hon skriver i texten att det inte är hennes egen väska utan en som hon fått från hennes favorit personal shopper. Men inlägget är inte markerat som samarbete. Dessutom går det att se på detaljerna på väskan att den är fejk. Men hon skriver såklart i texten att den är äkta. Hennes egna märkesväskor är också fejk, iaf de dyra. I inlägget hon gjorde tillsammans med Klarna har hon bild på en av sina falska Hermès väskor. Syns klart och tydligt på stämpelns placering i förhållande till låset att den är fejk… Förstår inte att så många går på hennes spel!

  Svara

   Tänkte på det förut när hon helt plötsligt hade massor med dyra väskor från ingenstans? Måste ju vara fejk?

   Svara

    Garanterat fejk! För nån vecka sen gick jag tillbaka i hennes blogg och 2016 tipsade hon om chanel look-a-likes och skrev bland annat om att hon var glad över att chanel öppnade i Stockholm men att det inte direkt var butiken hon skulle bli stammis i.
    Dessutom har hon en Hermès Kelly mini som är i stort sett omöjliga att få tag i. Finns ett fåtal på andrahandsmarknaden men då får man betala 3 gånger så mycket, minst. Runt 150 000-300 000 kr.
    Intressant att hon lyckats köpa 7 eller 8 Hermès väskor på några år och aldrig någonsin visat upp det eller skrivit om det på bloggen… samtidigt som hon glatt visat upp look-a-likes. Såg nu när jag skulle gå in att hon ändrat så man måste ha lösenord för att komma in på hennes blogg. Sammanträffande? Knappast…

    Svara

     Förstod att allt inte stod rätt till. Från att vara helt inriktad på inredning till att plötsligt byta inrikting totalt till mode, och då bara dyra väskor i varenda bild, som faktiskt ser så fejk ut. Som du skriver också, visar aldrig upp köpen, så som kartonger, påsar osv.

     Camilla, inte jag som skrev att den kommentaren om att väskan hon ger bort är fejk. Men studerade hennes bild nu med original, och ser att där den där lilla runda grejen hänger fast på axelbandet, på hennes bild ser den svart ut, på originalet rosa. Kanske en detalj som visar att den är fejk?

     Svara

      Precis, sen är det svårt med de dyrare fejkväskorna idag då det ingår boxar och ”kvitton” som ser ut som äkta. Måste nästan känna på en box för att garantera att den är fejk. Med Chanel däremot brukar C:et på de fejkade boxarna vara mer öppet än på originalet där C:et är mer rundat. Tog en screenshot från när Sanna visade sin garderob som hon fått via samarbete och mycket riktigt är C:et på hennes box (ar) mer öppet….

      Svara

     Man blir ju numera tillfrågad om man vill köpa en ny Hermes eftersom efterfrågan blivit så stor. Tveksamt att en svensk flunsa med under 50000 st följare skulle bli det känner jag.
     Gick in på hennes insta lite snabbt och jämförde hennes väskor med sidor jag vet säljer äkta vara. Stämpeln ser märklig ut, precis som du säger. Nej, det är garanterat fejk.

     Svara

   Hur kan du se detaljerna på så långt håll? Jag menar på hennes senaste give away.

   Svara

    Ser det på sömmarna på axelremmen, flärpen vid spännet saknar stygn horisontellt så som de äkta har. Dessutom är den lilla flärpen som den lilla runda hänger i svart vilket den inte är på den äkta. Om du däremot kollar på sidor som säljer lyxiga kopior kan du hitta just den svarta detaljen, men inte på de äkta.
    Ingen annan som tycker att det är konstigt att hon ”fått” en väska att lotta ut till ett värde av ca 16 000 kr (utsåld överallt och dyrare än så på andrahandsmarknaden) utan att nämna vem hon fått det av? Vilket företag gör det utan att förvänta sig att bli nämnd?
    Blev misstänksam så fort jag såg det med tanke på hennes fejkade chanel och Hermès väskor…

    Svara

     Jag har köpt väskor och skor i butiken här i Stockholm och min ena box är också ”c:et” öppet på? Än på en annan jag köpt i Paris några år före.. så de tror jag inte kan avgöra. Beror ju på vad det är för storlek/vara den avser. Och de kan se annorlunda ut (vidvinkel kamera t.ex)

     Sen är jag ett fan av Hermés.. och förstår henne varför hon inte visar mer av dom (eller andra dyra saker).. skulle inte ens våga visa en enda på internet.

     Älskar att folk inte har så mycket eget liv och vill grund-kolla andras, hehe. Lite sjukt beteende ändå?

     Svara

      oj, trampade jag på en öm tå? Har själv en ganska gedigen samling av chanel, köpta i butiker runt om i världen och C:et är då inte mer öppet på någon av mina boxar. Inte på mina vänners heller som jag har pratat med det här om.
      Och om du nu har svar på det mesta, kan du förklara hur det kommer sig att stämpeln på hennes Hermès Kelly mini sitter längre ner än på originalen?!

      Svara

      Skulle snarare säga att det är lite sjukt beteende att stoltsera med fejkväskor.

      Svara

    Mejlade jämförelsebilder till dig för ett tag sen med rubriken ”influencer med fejkväskor”

    Svara

     Hahaha varför blockerar du inte bara dom personerna istället? Aldrig förstått folk som ska ”inspektera” och komma med pekpinnen på andra. Det låter bara som avundsjuka.

     Svara

      Var går gränsen för vad som är ok för att locka nya följare som influencer? Tycker bara att det är intressant hur en person kan bygga upp den väsksamlingen hon har gjort på bara något år. Skulle tippa att värdet är runt 1,4 miljoner (äkta)… du kan ju inte mena att det inte är anmärkningsvärt?
      Dessutom har min SA på chanel här i Stockholm bekräftat att hennes Trendy CC inte är äkta

      Svara

       Vilken tid du lagt ner på hennes Instagram/blogg verkar de som. Men jag vet att hon lagt ut på story för något år sedan att hon ärvde något från en nära släktning så kanske därifrån en del kommer 🤔 sen har hon vid flera frågestunder sagt att hon jobbar inom finance och göra en del stora samarbeten så skulle gissa på att hon iaallafall drar in 80-90 i månaden.. Oavsett så är det hennes val och hon tar väldigt snygga bilder så fortsätter följa, du borde blockera henne så slipper de skava i din bak 😂

       Svara

        Vi vet att dina väskor är fejk Sanna, du kan sluta försöka komma med försvar och argument 🙂

        Svara

        Vilket försvarstal!
        Kan absolut erkänna att jag lagt lite tid på att se att de är oäkta eftersom jag själv är så intresserad av väskor.
        Och att jobba som ekonom/ekonomiassistent drar man ju inte in några fantasisummor på…
        Tror inte vi kommer längre här Linda… eller är det ”Linda” som vann utlottning av väskan igår förresten? Vilket sammanträffande isf

        Svara

         Vilket sammanträffande att hon helt plötsligt har tagit bort storyn med bilder på väskan hon gav bort, och även storyn från hennes garderob där dessa kartonger syns. Igår fanns dom där haha…. Fint försök att försöka rädda sig själv

         Svara

          Är det sant?! Hahaha! Nån som är lite nervös nu

          Svara

           Var inte en av premisserna för att man skulle kunna vinna att man skulle FÖLJA Sanna? ’Lgullmark’ som vann gör inte det🤔
           Om man dessutom googlar lgullmark Instagram så får man upp att det kontot och Sanna går way back. Sanna ha i ett inlägg från 2019 tackat för en nominering från just det kontot. Är det inte märkligt då att lgullberg inte följer Sanna och att Sanna inte följer henne? Luktar uppgjort enligt mig…

  Jag har en fråga, skulle va intressant om du kikade närmare på pappapappadotter på instagram, nu ikväll har de delat i story, där de pratat om skönhetsprodukter, i slutet är det en sista story där de har swipe upp till produkten, dessutom en kod som ger 30% , de säger att de inte är Ett samarbete och skriver i text på story att de ej ”tjänar” på det? Alltså detta måste väl bryta mot hur man får göra? Tänker du som har koll borde kika in detta närmare!

  Svara

  Jag ser bara köttfärs med tacoskrydda och ris. Samt pulver och stekta ägg. Vad äter sonen?

  Svara

   Fast det äter ju My och inte sonen, han äter ju annan mat 😅

   Svara

    Han äter ju rostat bröd med stekt ägg, det brukar hon ju visa upp. Hon visade ju upp hur mycket han åt när har var febersjuk och folk påpekade här då att det är ovanligt men bra att ett febersjukt barn äter så mycket, då skrev hon direkt efter att åh han äter inget, han vill varken äta eller dricka måste åka in till akuten….

    Svara

   Hon svälter honom säkert. Lika bra att du orosanmäler. För om du inte SER att han får mat måste vi ju anta att han inte får någon alls!

   Svara

    😄

    Svara

  Asså så som Alexandra gjorde mot fimpen i början av dagens PH… hade en kille gjort så mot en tjej hade det blivit liv i luckan. Men nu när en tjej gör det mot en kille så reagerar ingen…

  Svara

   Vad hände

   Svara

    Hon började ”hålla på” med honom när han typ sov.

    Svara

     Fast inte riktigt, hon kommer ner, han vaknar till, vänder sig om och håller om henne, sedan börjar hon ta på honom och det enda leder till det andra. Så han var ju ändå ganska vaken, även om han nog var trött.

     Svara

  Uppenbarligen tjärnar företagen pengar på ”sina” influensers annars skulle de väl söka andra vägar för att göra reklam?
  Folk verkar ju följa väldigt många influencers, även sådana de stör sig på. Så såklart det generar pengar. Jag har jättesvårt att förstå att tex Kenza har nästan 2 miljoner följare, hur är det möjligt?? Följer alla vuxna kvinnor henne??

  Svara

   Kenza visade sin instagramstatistik för ett tag sedan och då såg man att typ mer än 70% av hennes följare var från andra länder än Sverige så hon har inte så många svenska följare som man kan tro…

   Svara

  Jag tycker inte det är fel att samla rabatter sådär. Supersmidigt ju när man själv vill fynda 😃 Hellre det än att man ska scrolla tillbaka flera inlägg för att hitta koder hos olika märken 😅 Sen när det kommer till rabattkoder kan man få det direkt via affiliate-nätverk numera. Det har jag själv fått för att dela med mina få följare och de koderna får man pusha så mycket man vill, beroende på hur mycket man vill försöka sälja… ☺️

  Svara

  Knasig fråga men hur uttalar man Mys efternamn?

  Svara

   Maartens

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.