Julia Frändfors om julkalenderns vuxna tittare

Julia Frändfors tycker vuxna människor utan barn, som som kollar på julkalendern är beyond creepy, och jag måste ändå hålla med henne yttepyttelite.
Varför vill man som barnfri/barnlös vuxen, titta på ett barnprogram som är upphackat i 24 delar och som går JÄVLIGT tidigt på morgonen?
Så vida man inte har som hobby att titta på barnprogram under resten av året så måste jag medge att det är en smula märkligt.
Fast å andra sidan tittar väl även barnlösa/barnfria vuxna även på julaftons Kalle och hans vänner?
Nu är ju det visserligen en tradition från när man var liten, fast det är ju å andra sidan även julkalendern. Egentligen är det ju märkligare att titta på samma tecknade program år efter år på julafton, än att titta på julkalendern.
Där byts ju i alla fall innehållet ut mot ett nytt varje år.
Vad fan tycker jag egentligen?

Gud, vad mycket tankar det här väckte i mitt arma sinne. 🙂
Vad tycker ni om saken?
Ni brukar ju ha bra saker att säga.

286 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jobbar Julia för perfect media ? El var det ngt drama där ?

      Dom har podden där. Hon jobbade där man med fick sparken pga Corona tror jag dom sa i våras, men verkar ev. bero på annat.

      Drama. Hon jobbade där men blev varslad.

      Analytics?

      Det finns ingen som helst humor I detta, det är bara vidrigt.

        Vem har sagt att Hans Scheike hade humor? Däremot var han väl en tomte (även på jul?)

          Bodde granne med Scheike, hans blick gav mig kalla kårar?

      Hon blev väl varslad pga corona och inget annat? Lär ju inte vara något drama eftersom de har kvar podden där och hon verkar åtminstone fortfarande gilla Alex. Klart man blir lite sur på ens chefer, även om man blir uppsagd pga en ”rimlig” orsak.

        Hon var ju den enda som blev uppsagd..

        Haha snälla Hannah och Amanda är de vidrigaste människorna i svensk media, det är 100 % de som slängt Julia under bussen

          Frågan är bara varför i så fall

    jag brukar kolla några avsnitt för nostalgikänslan skull och på svtplay, så behöver absolut inte gå upp tidigt 😛 årets verkar dock inte så bra.

      Jag me ?

        För information Camilla så kan man titta på kalendern på kvällen också.
        Hur kan det vara obehagligt att titta på Julkalendern?

          Tittar inte på julkalendern sen jag var liten, men har absolut inget emot den 🙂 tycker det låter såå mysigt och väcker en massa minnen som barn. Varför skulle det vara creepy? Det är väl mer en tradition?

          Det är noll obehagligt, min kompis
          är dessutom med i årets (det finns vuxna med också) så klart man kollar! Tror det säger mer om de som tycker det är obehagligt. Det är ju alltid de politiker som hatar homosexuella mest som hittas på nån gayklubb med ett äpple i munnen liksom.

            Tycker det känns obehagligt att dra paralleller mellan människor som fritzel och någon som väljer att kolla på ett avsnitt på 15 minuter för att räkna ner till julafton.

    Mmhh skulle nog säga att det är lite skumt att gå upp tidigt på morgonen och kolla barnprogram.

      Alltså 7:15 är väl dem flesta med vanliga jobb vakna?!

        Nej, jag har ett vanligt jobb och är verkligen inte vaken 0715. Särskilt inte när jag jobbar hemifrån.

        Tycker det är lika märkligt med vuxna som kollar på Disneyfilmer men jag gillade inte ens som barn så här kanske jag är den udda.

          Älskar Dinsey, Pixar och annat. 30år, inga barn. ??‍♀️ Är ju super mysigt. Dumma mej är fan roligaste jag sett sista åren.

            Är Dumma mig minonerna? De verkar rätt festliga? Är de inte elaka små saker? Då passar det mig. Kanske ska ge det ett försök ändå.

            Kom på att jag älskade den norska julkalender som gick på kanal 5 för tusen är sedan. Tror den hette ”Tomtar på loftet”. Minns att den var märklig och rolig.

              Nissene på låven!!!! Bästa som någonsin gjorts tror jag! ???

                Visst var det underbar! Måste kolla upp om det går att se någonstans. Minns att jag och min dåvarande sambo kollade varje dag och dog av skratt för att det var så märkligt och roligt!

              Tomtar på loftet var ju riktigt märklig och knasig men jag fick många goa skratt

              Se också uppföljaren:
              Nissene over skog og hei

              Åh, jag bodde i Norge för många år sedan och tittade på Nissene… Det tog svinlång tid innan jag fattade att det var en parodi:) Bästa julprogrammet!

            Jag kollar inte ”nya” julkalendrar, dvs har inte sett sen Jag var barn men däremot kollade jag om mysteriet på Greveholm slott på SVT arkivet online ?? hade inte sett sen jag var barn och åh vilken nostalgi ? verkligen bästa julkalendern.

          07.15 har jag varit på jobbet en kvart.

        Då är man redan på jobbet och har redan jobbat någon timme!

          Å, du vann! Största KNEGAREN!!! Grattis!

      Visste du att vissa är på sina arbeten vid 7 till och med? Jag exempelvis.

        Jag med! Från 07:00 till 21:00 ? Tack och lov för svt play!

      Men herregud, det finns ju på SVTplay. ??‍♀️??‍♀️ Man behöver inte kolla kl 7.

        Det går ju dessutom på kvällen också

      Jag tycker ni som tror att man kollar på linjär-tv är skummare? Hört talas om 2020 där vi har on-demand-tjänster där man kan se problem närhelst man vill…?

      För att svara på frågan: Jag kollar på julkalendern med mina barn. De är liiiite för små ännu men tycker det är mysigt med traditionen! De kollar om jag kollar.

      Ännu mer creepy med vuxna människor som sover kl 07.15!?

      Vad är det för tonårsbeteende?

        Du kan inte vara så gammal va?

          35

        Varför vara så dömande över folks sov-vanor?

          Jag är generellt väldigt dömande

            Mysigt. Fortsätt med det så är du snart ganska ensam.

        Även på helgen?!

          Nej på helgen är det ok att sova längre ?

            Åh vilken tur att du tkr det är ok!!?

        Hört talas om nattjobb?! ? Välkommen ur din trånga bubbla!!

          Men det gäller väl självklart inte personer som jobbar skift…

            Jobbar inte skift. Jobbar natt.

          Räcker med kvällspass för att vilka gå upp lite senare än 7 ?
          #sömnbrist annars

        Varför i helskotta är det creepy? Jag är hellre vaken sent och går upp så sent jag bara kan. Brukar stiga upp typ 08:55 och börja jobba ett par minuter senare. Varför gå upp tidigare än man behöver?

        Jag går upp kl. 6 mån-fre tyvärr. På helger sover jag helst till 11??? tycker det är creepy med folk som vill sova och vakna tidigt, vad är det för tantfasoner?

          Jag har ungar som väcker mig ett par gånger varje natt, mellan 23-05. Vid 6 går kidsen upp, så går jag inte och lägger mig i tid är jag ett vrak. Heja tantfasoner! ?

            Vaknar med en och annan fot i ansiktet många nätter. Går dock o lägger mig runt 01. ?

            Våga Vägra Tant! ?

            Barnet vaknar såklart mellan 06-07 oftast. ?

          Precis! Men det verkar ju vara något fint att gå upp supertidigt. Jag älskar att sova men får nog alrdrog mer än fem timmars sömn på vardagar då jag somnar sent. Men om man inte behöver, varför går man upp klockan 7? Jag förstår om man har barn som vaknar och ska till dagis/skola eller jobb men annars? Varför ska man som vuxen gå upp klockan 6 och börja jobba kl 7 om man har ett val!

        J-a morgonfascist!

        Dom dagar jag jobbar kväll så sover jag till 8-9 i vanliga fll, går upp och äter frukost någon timme, handlar eller gör mat. Sen lägger jag mej och sover en liten stund till.
        Och titta på julkalender är för min egna del en tradition sen jag var liten, ingenting jag tänker sluta med bara för att det är ”lite märkligt”. Jag tittar ibland på Mysteriet på Greveholm eller När karusellerna sover. Ser inget fel i det och då är jag ändå 27. Det är ju ändå myskänslan jag är ute efter..

        07:15 är brutalt tidigt eller sent beroende på vem man frågar höhö ??

        Roliga människor. Till skillnad från sånna som ni tråkiga morgonmänniskor, aka rutinmänniskor som lägger sig innan kl 10 varje dag. Som rullar runt i ett hamsterhjul och äter svensk husmanskost. Just det, sådana som jobbar till 1 på natten också kanske ?

      Funkar att titta på kvällen också.

        Går väl att titta när man vill?
        Intressant att så många inte verkar ha upptäckt SVT play…

    Jag tittar på julkalendern för det är mysigt att göra när adventsstaken är tänd och man äter en skinkmacka på morgonen. Ser den dock på Play när jag känner för det. Varför? För det är mysigt. Får man inte tycka saker är mysigt när man är vuxen? Mvh vuxen och barnlös

      Samma här! Vem har ens tv-kanaler, klart man kollar play när det passar. Det är tradition och något som får en att känna julestämning. Allt för att en ska må lite bättre i dessa skit-tider och ska man då bli jämförd med Fritzl? Märkligt. /26-åring utan barn men som fortfarande känner sig som ett barn ibland

      J tycker om dej ❤

      Team ”för det är mysigt” jag med!

      Blir så illa till mods av människor som likt Julia fördömer helt harmlösa aktiviteter som andra människor sysslar med. Blir genuint ledsen då jag tänker på att det faktiskt finns barnlösa och ensamma personer som tar åt sig av det hon skriver. Alla lever inte Stureplansliv. Tycker hon verkar vara en olycklig person som lever ett väldigt omysigt liv.

        Ja hon verkar ju knappast må bra ? /ej barnlös men gillar att se på julkalendern oavsett

          Hon mår nog ”p” och kanske själv borde söka ”adekvat hjälp”

        Men chillaxa det är ju uppenbarligen skrivet med glimten i ögat – tycker det var jätteroligt även om jag alltid kollat på julkalendern (även utan barn)

      Kollar också på julkalendern och tycker det är mysigt (Nu har iofs fått barn men barnet är lite litet så ingen ursäkt där). Meeen kan delvis hålla med för jag kan bli lite provocerad av alla dess vuxna människor som varje himla år sågar julkalendern för att den ”inte är braaaa” och sen kommer dragandes med Pelle Svanslös och Greveholm som bättre julkalendrar.

      Jag menar jisses, den är inte bra för att du är vuxen. Ingen julkalender kommer någonsin bli lika bra som de du såg när du var barn, och låt SVT fortsätta producera julkalendrar som riktar sig till målgruppen barn utan att gnälla. Der är som att kolla på Sverige runt och sen skicka arga mejl om att det inte är tillräckligt mycket innehåll som lockar tonåringar. Är detta samma människor som varje år, år ut och år in, är lika besvikna över att de inte har någon hulkänsla? Och kanske samma som fortsätter räkna vuxenpoäng när de är 37 år?

      Vi är vuxna. Det är såhär det känns att vara vuxen. Nej det känns inte annorlunda för alla andrs. Nej, julen kommer aldrig kännas lika överväldigande som när du var 5 år igen och du skulle tyvärr inte älska Greveholm förbehållslöst om det sändes för första gången i år.

      Och när vi nu är inne på sanningar det är dags att acceptera, så inte heller i år kommer det vara vår snart i januari även om du kastar ut julgranen på juldagen och köper en bukett tulpaner.

        Men gud eller hur?! Det jävla Greveholmstjatet har jag hört sen det gick på tv. Folk som såg den då (jag är 30 nu så syftar på folk i min ålder) har fortfarande inte släppt. En tjej på mitt jobb pratade om det just idag. ”Min son gillar julkalendern men ughh det har gått utför sen Greveholm”

        Kom över det nån gång.

          ELLER HUR!? Jävla tjat om Greveholm. Jag har inte ens sett det men avskyr det likväl.

          Greveholm gick liksom -96. Då var jag 8 år, nu är jag 32. Viss skillnad ???

          Aldrig sett eller knappt hört om Greveholm.. det har gått utför sedan trolltider tycker jag…

        +1! Ja Greveholm var mysigt, för att du var i exakt den målgruppen Greveholm gjordes för? Vill även ta tillfällen att säga nej till Kalle på jul. Såå tröttsamt och vidrigt. Har barn, hopps de lägger ner ankhelvetet innan hen hinner få minnen av den lede.

      Jag och min plastpappa har haft som tradition att se julkalendern varje morgon i december när jag bodde hemma fast jag var 15, 16, 17, 18 år och uppåt (vi såg båda på varsitt håll även efter jag flyttade hemifrån). Det är en fin tradition som jag värdesätter än idag som 30 år och barnlös. Förstår inte alls resonemanget här?

      Håller med till 100%! Detta inlägg visar bara Camillas hyckleri kring attityd och gliringar osv, och att anledningen till den tråkiga tonen i kommentarsfältet är för att hon har en själv.

      Är en till stolt barnlös 30+ som älskar att kolla julkalendern. Intressant att man tydligen är skum i paritet med Fritzl för att man tycker det är en mysig stund att ta den kvarten med tända ljus och en kopp te ? Älskar tiden fram till julafton så tar vara på den så gott jag bara kan.

      Förlåt men vem äter skinkmackor 2020?

    Går ju på kvällen också

      Och på play 24/7.

    Är 36 år inga barn självklart kollar jag inte på julkalendern eller någonsin på SVT!

      Varför inte på svt? Är du en tv4-person?

        Youtube framför TV alla dagar i veckan!

        Nej jag castar allt jag vill se att folk kollat på vanlig tv är för mig helt obegripligt. Sjukt man ska betala för dessa skitkanaker man inte ser på!!

          Du fattar ju exakt noll!

          Alla har troligtvis inte samma smak som du har.

      Om du skulle råka göra det, hur skulle det kännas?

      Förstår inte hur man kan välja att se på tv4. Svt är så mycket bättre och sjukt värt att slippa reklam.

        Både är skit!!! Men tyvärr måste man betala för skit man inte ser på!!

          Så är det att bo i en demokrati ?‍♀️

    Jag jobbar med barn och tittar på julkalendern varje morgon innan jobbet för att kunna hänga med i vad som händer i deras vardag och skapa relationer/diskussioner.

      Vad fint och mysigt!

      Känner en lärare som alltid laddar ner de senaste apparna/spelen eller kollar filmen det snackas om i korridorerna eller lyssnar på musiken som barnen lyssnar på just för att det skapar förutsättningar för bra relationer. Barnen lyssnar verkligen när man kan prata om deras intressen. Tycker det är fint ?

      Men vad fin du verkar, din kommentar gjorde mig genuint glad!

      Jag har själv inte barn men minns med värme vissa lärare från min egen barndom som man nu som vuxen inser (31) gjorde liknande saker för att få bättre kontakt med oss barn ❤

      Eller hur, har diskuterat den både med systerdottern och min bästis barn.

    Man kan titta när som helst på dygnet via något som heter SVT Play ? Nu råkar jag ha barn, men jag hade absolut kunnat titta ändå, det rapporteras ju ofta kring kalendern årligen, ofta med diverse kritik så det nästan bör ses som allmänbildning att ha koll på julkalendern enligt mig.

    Åååh tycker det är mysigt att äta en lussebulle och dricka lite glögg framför julkalendern, är 29 år och barnfri? En decembertradition för mig! ( sen glömmer jag dock av att se varje dag så får kolla ikapp ibland hehe)

      Exakt så! Usch nu vill jag typ endast va vän med människor som ser på julkalendern, känns som det är FINA människor <3

      Precis!! Super mysigt. 27 år här!

      Håller med! 25 år här ??‍♀️

      Samma här, är också 29 och barnfri. Så mysigt!

    Är det lika sjukt att vuxna tittar på tecknat på julafton?

      Det är nog fler vuxna än barn som gör det

        Såklart för ”man bandar inte Kalle anka!!” ??

          Schkål! Bukschvågrar!

      Jag är 31 och har aldrig sett Kalle på julafton. Fattar inte grejen, haha.

        Varför haha?

    Jag tittar för att det är en tradition jag haft sen jag var barn.

    Så himla tidigt går väl ändå inte julkalendern? Nu brukar mina barn kolla på play, men de flesta är väl ändå vakna vid 7.15 på vardagsmorgnar?

      Den går ju kl 18:45 också då tittar jag, av nyfikenhet och för att det är mysigt, tradition. Det är ju mer ett familjeprogram nuförtiden än endast barnprogram skulle jag säga men jag kanske är konstig.. Dock förstår jag inte vad det har med Fritzl eller Scheike att göra, den kopplingen är mer creepy då, Julia verkar lite creepy måste jag säga och mer creepy things förekommer här då.

      Jag är på jobbet 7.15 så håller med. Inte spec tidigt! Men Julia jobbar väl med ”media” o sover till 10.

        Fast Julia verkar ju kolla och hon har barn, hon verkar tycka det är creepy att barnlösa tittar och cam verkar ha missat att det även går på kvällstid. Älskade hundra år till julafton och förra året ville man ju se PW och Per Andersson, året innan var det intressant med Lena PH och nu är ju underbara Johan Glans med, klart man kollar. Själv tycker jag folk som ej ser på Mello är konstigt, gissar att Julia är en sån.

          Lena Ph var en oväntat bra skådespelare!

      Då är jag på jobbet

    Det finns saker Julia har sagt och gjort som är betydligt mer creepy än att jag som ofrivilligt barnlös ser på julkalendern. Nivån alltså…

      Ja verkligen, hon och hennes (fd) gäng har sysslat med värre och mer creepy saker som att aktivt kränka och klanka ner på andra. Så låg nivå.

    Vissa år är julkalendern riktigt bra. Exempelvis tusen år till julafton. I år verkar den lite mysig men inget jag kommer att följa slaviskt. Däremot dricker jag morgonkaffet framför teven varje morgon vid sjutiden så i december är det ofta julkalndern på den tiden.

    Tittar dock på Sunes jul varje år. Bästa kalendern någonsin!

      +1 på allt du skriver

        Åh ja Tusen år till julafton! Fy fan vad bra den var!

      Har inga barn, men tusen år till julafton följde jag slaviskt!
      De andra som släppts i vuxen ålder har jag inte sett.

      Tittar också på Sunes jul varje år.

    Jag bryr mig bara om ’Kan du vissla Johanna?’, skrattar och gråter varje jul när den kör igång ❤️

      Alltså jag klarar inte av den filmen. Det är bara psykopater som tittar på den filmen. Vem vill böla ögonen ur sig på julafton?

        Exakt! Hahahh den är SÅ oklar! Har ingenting med julen att göra och utspelar sig inte ens på vintern. Varför är den en ”jultradition”?!

        För att känna tacksamhet!

          18:35 här

          Ja, iofs… Min morfar dog när jag var nästan 5, kan nog vara det som stör mig…

            Ungarna utnyttjar ju den gamla gubben. Usch, hatar den filmen.

      Får ångest bara av intromusiken huu… Har aldrig förstått charmen med den filmen.

    Årets julkalender gillar jag verkligen! Man blir aldrig för gammal för julkalendern!

    Det är ju mysigt ❤️ ibland tittar jag på filmer från barndomen, och jag kollar också på nyare barnfilmer. Är det sjukt? Var drar man gränsen?

      Nej det är inte sjukt! Ska fan kolla på Askungen på momangen, bara för att provocera någon som tycker att den bara är för barn. Herregud. Sitter någon och kollar babblarna utan barn fattar jag grejen, men allt över den nivån kan man väl tusan få se utan att känna sig konstig.

        Hahaha fyfan vad sjukt att sitta och kolla på program som babblarna som får en att vilja hoppa från balkongen, frivilligt ?

      Skaffade Disney+ för någon månad sen. Inte fan är det Avengers och Star Wars jag har kollat på. Bernard och Bianca for the win!

        Men alltså TACK! Jag låg seriöst igår på kvällen när jag skulle sova och började tänka på gamla barnprogram, lite nostalgitripp typ, så fastnade jag på namnet Bianca men kom inte på vad den andra hette så låg i typ en kvart och försökte komma på vad han hette…. Bernard. Tack!

    Av allt sjukt vuxna människor kan göra är väl knappast julkalendern ens på top 10….

      Exakt. Mer obehagligt och creepy att koppla ihop barnlösa vuxna julkalender-tittare med Fritzl, men vissa söker väl uppmärksamhet och fick det. Mer obehagligt också med vuxna som skapar fejk-konton på insta för att kränka och sprida osanningar om folk, det om något är sjukt och riktigt obehagligt, bättre titta på julkalendern än att ägna sig åt sådant.

        Hennes sjuka inlägg visar ju mest vilken typ av människa hon är.

    Haha jag har aldrig förstått mig på julkalendern? Vilken ålder passar det egentligen att kolla på den? Känns som att julkalendern varje år vänder sig till kanske typ 10-11 åringar? Precis som melodifestivalen? Jag kan inte kolla på varken eller. Tycker skämten är pinsamma och allt känns så tillgjort. Är det mig det är fel på? Och varför är det aldrig tecknat????
    //35 åring med 2 barn (5 och 0 år)

      Tycker ganska många julkalendrar lägger in skämt som går över huvudena på barnen men roar de vuxna.

        Ja, samma med Disney

    Ska titta ikapp till helgen, för klent titta på ett avsnitt åt gången. Johan glans är ju kung, det vill jag inte missa! Annars har jag inte kollat direkt sen sonen var liten.

    Hos oss tittar ingen på julkalendern, inte ens barnet.

      Tycker du att ni är bättre än andra då?

    Vem kopplar vuxna som tittar på julkalendern med äcklet FRITZL?? Skulle nog säga att det är sjukare. Man är inte pedofil osv pga att man kollar på julkalendern.

    Tror många ser julkalendern i år som en extra ljusglimt i den mörka tid som är nu. Tycker dessutom att julkalendrarna är mer för vuxna nu än förut. Och det är en tradition för många, så är det. Och tack o lov att SVT play finns, så man kan se kalendern närsom.

    Och att folk är vakna 07.15 är ju ofta för att man kanske jobbar/ska till skola/har barn osv.

      Eller hur. Jag tittar inte heller men Julias ursinne över detta och ”äckelgubbe”-kopplingarna hon drar är fan inte friska.

      Alltså det är väl humor?? Att hon typ driver med sig själv, att hon driver med sig själv att hon överreagerar väldigt kraftigt.

        Ingen aning, tyckte inte det va så humoristiskt. Men kanske ?

        Humor? Att koppla det till våldtäktsmän?

      Oavsett om fritzl kollade på julkalendern eller ej så var han väl ändå inte pedofil?

        Åh nä sorry. Han låste ju in och fängslade sin dotter (”älskarinna”) som utnyttjats sexuellt och misshandlades i en ljudisolerad källare i 24 år. Och just det, hon födde sin fars sju barn.

        Pedofil kanske va fel. En fruktansvärd jävla äckelgubbe. Finns inte nog med ord. Han dömdes iaf till livstids fängelse för mord, slaveri, incest, olaga frihetsberövande, våldtäkt och olaga hot.

        Oj 18.41, du hänger inte riktigt med här.

      Så hon mår dåligt av att andra människor tittar på tecknat, mao hon kan ju inte må bra?

    Kollar om tusen år till julafton i år <3

      Åh, den var fantastisk!

        Min favorit med. Älskar den. Så bra.

      Jag med!! Den bästa julkalendern
      !

      Var kollar du på den?

        Googla den så kommer den typ högst upp i sökningen

          Var det inte den som ”aldrig mer skulle visas och aldrig komma att släppas” pga någon tvist?

    Varför gå upp tidigt när det finns SVT play dygnet runt?

      Är kl 7 tidigt? Är väl rätt normalt om man jobbar/pluggar?

        Pluggar och jobbar, jag går alltid upp halv åtta, pandemi eller ej ?

    Vissa år har jag och min kille följt julkalendern, eller det har hänt två eller tre gånger under våra sju år tillsammans, ingen av oss kollar normalt serier eller TV öht, inte ens filmer, mer än någon enstaka gång per år, men julkalendern gör vi typ till en mysig, lättsam stund att få lite julstämning tillsammans, vi gör så sällan aktivt saker tillsammans i hemmet (vi är sådana som oftast sitter vid varsin dator) så det är väldigt mysigt. Perfekt sätt att ladda upp inför julen liksom. I år har vi tyvärr inte riktigt tiden att sätta oss och följa det, men ah, förhoppningsvis nästa jul! Och självklart kollar vi det på SVT play, herregud.

      Kalle däremot kan jag väl låta stå på i bakgrunden, men orkar verkligen inte faktiskt sätta mig och KOLLA på det. Tror inte jag orkade göra det som barn heller? Men kollade å andra sidan inte nämnvärt mycket TV som liten i övrigt heller.

        Minns också att jag orkade se första tre eller fyra filmerna av Kalle som barn sen tröttnade jag och gick och störde de vuxna i köket.

    Say what?! Jag är en barnfri 35-årig kvinna som älskar att se på julkalender. Tittar dock ett avsnitt på kvällen.

    Inlägget väcker inget annat än många tankar och frågor om J.F…

      Exakt, säger mer om henne och hur ev hennes barndom var. De flesta här inne säger att dom tittar och tycker det är en mysig tradition.

    Varför är det så hemskt att vara lite omogen ibland enligt vissa? Jag tittar på gamla julkalendrar varje år och jag fungerar helt normalt i övriga livet ??‍♀️

      haha jaa jag och min man sträck-kollar en Julkalendern varje år! Ultimal julfeeling 😀

    Jag tittar på play innan jag ska sova. Tycker att de senaste årens julkalendrar har varit mysiga. Jag brukar skippa de som jag inte gillar men årets verkar bra så den tänker jag följa. Mvh en tant som minns Teskedsgumman 1967 som en riktig höjdare (då var jag 3år) och nej jag känner mig inte onormal för att jag tittar.

    Har flera grannar plus 80 som kollar på julkalender och gjort det i alla år. Jag tycker det är gulligt och inte ett dugg konstigt. Bara för man åldras kan man ha barnasinnet kvar och tur är väll det. Och särskilt i dessa corinatider då dom knappt vågar gå ut. Gulliga pensionärer har inget att göra med dom där äckelgubbarna på bilderna.

    Löjligt inlägg, förlåt. Jag kollar på julkalendern och jag är 24. Jag har också ett konto på Disney+ och kollar gärna på tecknat, animerat eller barnfilmer men jag gillar också vuxenserier, skräckfilm och thrillers eller snuskiga komedier. Varför måste det vara svartvitt och hur i hela friden kan man jämställa det med pedofiler och mördare????

    Wtf? Vem tänker ens så? Jag älskar t ex Disney och pixar och kollar gladeligen på mysiga julfilmer eller serier.
    Om man är vuxen måste man bara kolla på vuxenserier då?’ Sjukt tänk.

    Jag och min man kollar på avsnittet innan läggdags! Så himla mysigt och nostalgiskt för mig. För honom ett bra och lätt program för honom att öva sin svenska på.
    Jag bor utomlands så för mig ger Julkalendern mig den där extra lilla julmagin man fick som liten och uppvuxen i Sverige.

    Förra året dagen innan julafton körde vi ett Mysteriet på Greveholm maraton och i år tror jag att vi ska sträck-kolla på Sjömansmöss och råttor-någonting med Sven Wollter utöver den dagliga Julkalendern 🙂

    Ska nu folk har åsikter om allt? Vill man tittar man oavsett ålder. Vill man inte tittar man inte. Så barnslig är julkalender inte tycker mina barn och jag håller med. Den är ibland för vuxen för min smak.

    Varför skulle man som förälder kolla på julkalendern då? Blir den automatiskt bättre då? Blir det så med alla barnprogram, sitter hon och tittar och hänger med i handlingen på de programmen/serierna/filmerna också?
    Hon vet obehagligt mycket om årets kalender, nästan som att hon…hänger med i storyn?! ?

    Men herregud, anledningen att man skaffar barn är ju för att få kolla på julkalendern och Disney. Typ.

      Haha håller med. Grejen är att mycket barnprogram och i synnerhet disney är gjorda för familj och riktar sig därför även till vuxna. Många skämt, story lines, karaktärer osv. Som barn nödvändigtvis inte behöver greppa. Så visst kan vuxna kolla julkalendern och andra barnprogram!

      Kan man väl göra utan att skaffa ungar.

      Och att få åka pulka.

    Har ikväll kollat på första tre avsnitten och har ej barn. Men nöjd med mitt val.
    Kommer givetvis fortsätta ?

    Förra årets julkalender hade mycket skämt som va för vuxna också, den va gjord för en bred publik. Tycker den va riktigt bra.
    Mvh/ 38 år och barnlös

    Klart jag kollar! Inget konstigt alls. Superbra samtalsämne med syskonbarn och kompisars barn. Dessutom är det mysigt att se julkalendern. Tittar dock på kvällarna via play.

      Kollar också varje är med min man, tradition på morgonen i december för oss och julmysigt? Inga barn i sikte här!

    Men nu lever vi år 2020 gott folk. Man behöver inte passa någon tid för att se julkalender eftersom avsnitten släpps 02.00 på SVT play. Du kan alltså välja när du själv vill se. Oavsett barn eller inte så är det en mysig tradition tycker jag. Kalle anka på julafton däremot är lika tråkigt nu som när man var liten.

    Inte julkalendern för min del men Kalle och Karl-Bertil måste jag se vid Jul.

    Det går ju inte ens tidigt på morgonen. Och sen finns det SVTplay där man kan se när man vill. ?‍♀️

    OT: Tror ni att Forni är avundsjuk på att Margauxs bok säljer bättre än hennes Baby book? Trots olika genrer.

    Tycker det är betydligt mer creepy att hon ens uttalar sig så där, nu har jag barn, men även innan jag fick barn tittade jag på julkalendern som vuxen, tycker det är en mysig tradition som skapar julstämning.

    Men SNÄLLA nån!

    Visst att de säkert finns massa äckelpäckel som kollar på julkalendern som inte har barn.

    MEN exempel.
    Både min morbror och moster är barnlösa. Dom är nu närmare 60. Dom kollar för att ha samtal om den och hänga med mina och syrrans ungars värld.
    Allt behöver inte vara så himla farligt jämt.

    OT men är det någon som vet vem margaux dejtar?

      Jag läste i en kommentar tidigare idag att hon dejtar Daniel Norberg.

    Inte värre än att titta på Paradise hotell 😉

      Mycket bättre än att titta på PH. Har den här Julia inget bättre för sig tycker jag att hon ska gå en sväng om Arbetsförmedlingen (om de nu finns kvar).

      Ja, DET programmet om något är ju creepy och obehagligt och … HEMSKT!!!

    Julen som sådan tappar sin magi för var år som går. Har inte haft intresse av att se julkalendern på många år. Men de vuxna som vill det har jag FULL förståelse för. 🙂

    Jag kollar en del på Astrid Lindgren-filmer som ju är riktade till barn. och jag kollar på Disney-klassiker ibland.
    Att ha förmåga att leva sig in i en fantasivärld ibland kan väl inte ses som något konstigt?

    Personligen sällar jag mig inte till en av de personer som älskar skräck- och actionfilmen. Men jag anser inte att de alla som gör det är misanpassade vuxna bara för att jag tycker de genrerna är motbjudande. Bara min personliga åsikt att skräck och action är hemskt att se på.
    Barnfilmer kan faktiskt vara riktigt välgjorda. Ofta med bra musik i och bra skådisar.

      actionfilmer*

      Jag tittar heller aldrig på filmer med en massa våld och elände. Jag vägrar.

    Om man nu ska gå igång på pedofiler tror jag att det finns mycket viktigare saker att ta upp än att de kollar på julkalendern. En pedofil som kollar på julkalendern är väl inget problem? Isåfall är det väl bra mycket obehagligare med influencers som på alla möjliga sätt visar upp sina barn och lever på det. Men klagar Julia över influencers eller deras följare? Nej. Usch vad trött man blir ibland.

    Svt play. Du är så konstig ibland.

    Extremt fördomsfullt och konstigt inlägg.
    Julkalendern är oftas skapad så den ska passa både vuxna och barn.
    Och det här med att tala om gör vuxna att så här kan ni inte göra för att det är barnsligt och konstigt? Det om någonting känns konstig och obehagligt.
    Kan vi inte bara få vara och gilla det vi gillar? (Så länge det inte skadar någon annat)
    Vissa gilla julkalendern och tycker det hör till december och jul. Och det är inget konstigt med det.

    Nu kom jag på det. Din blogg påminner om ICA Basic.

    Jag är 29 år och tittar. Tycker det är mysigt ??‍♀️ Och tycker ändå den är rätt intressant, är ju massa skådespelare som vi lite äldre också känner till som typ Glans och Babben. Tycker alla åldrar kan kolla. Och man kan ju bestämma själv vilken tid man ser på det. Jag kollade nyss ?

    Omg Julia driver ju bara. Vad är ni för ett autistiskt gäng kvinnor som hela tiden lyckas tolka insta som fan läser bibeln? Helt obegripliga små nissar är ni allihop

      Oj, du var verkligen en av Julias följare med tanke på vilken sorts kommentar du fällde ?

        Ja? Var det menat som en förolämpning eller var det nåt annat du försökte få fram där?

          Tja, funkofobi är ganska dumt att slänga runt med ?

        Japp, stackaren försöker vara såååå tuff och rapp i käften men misslyckas kolossalt.

      Tycker folk som driver på det sättet är ”otroligt obehagliga” och ”kraftigt onormala”. Hon borde söka adekvat hjälp

      Agreed!

      Julia? ?

      Autistiskt gäng? Märklig koppling det också.

      +1 alltså. Följer ej Julia och är inget fan så, men det är ju uppenbar satir och humor? Jag tycker liksom att jag själv är lite autistisk och humorlös men detta är ju uppnebarligen driv? Skrattade gott och relaterade till mig själv när jag gnäller på att ingen julkalender är som Greveholm. Tyckte det var lite skoj. Men gillar nog sån humor ganska mycket också troligen. Vad tycker folk i detta kommentarsfält är humor, buskis typ?

        Finns en ganska stor skillnad mellan buskis och sånhär ”humor”

      Hej Julia, din lilla osäkra funkfob! Svårt att leva med faktumet att du inte är rolig hur hårt du än försöker?

      HHahahah ÄLSKAR DIG TACK

    Nellie B har köpt en ny bil. Och kallar det för en investering de tjänar pengar på (källa: frågestunden på instastories). Förstår inte riktigt hur hon tror att en begagnad bil kan bli mer värd än en ny?! Hehe

      Om hon på nåt sätt lyckas få bilen att bli nödvändig i företaget, och därmed kan dra av den i deklarationen, så kanske. Men godkänns det avdraget blir jag riktigt, riktigt irriterad.

        Sportbil utan dragkrok (om jag ser rätt) känns inte helt nödvändig i en hästverksamhet. Hundarna skulle inte ens få åka i den, så lär ju knappast användas annat än i ”glidarsyfte”.

      Hon skrev likadant när de köpte Porschen – att det var en investering. Jag trodde bara att hon inte förstod vad ordet ”investering” egentligen betyder, men nu är det ju svart på vitt att hon vet vad det betyder och att hon ändå hävdar att en bil är en investering. Vet inte ifall jag ska skratta eller gråta.

        Det är ju roligare att skratta. Men klart man blir lite gråtfärdig av att företagare har så dålig koll på hur ekonomi fungerar ?

    Oj hon skriver verkligen som en tonåring.

    Men jisses, det säger ju något om vår samtid när vi lägger tid på att diskutera vuxna som tittar på julkalendern. Tycker att det är så tröttsamt med denna tyckande-kultur. Kan inte vi kvinnor göra något bättre, jag vet inte, som karriär?

    Om den är bra/rolig tittar jag. Sunes Jul håller än! Sjukt kul.

    Kollar med barnen på play på kvällen, då ser ci även på ”Tinka” på Cmore. Så bra båda två. Min svärmor 68 år kollar också. Och min mamma och sambo 72 & 75 år.

    Håkan Bråkans julkalender var bäst!!

    Den första Greveholm var bäst. 🙂

    Haaah nu när jag googlade det hittade jag det på svtplay.
    https://www.svtplay.se/video/15705164/mysteriet-pa-greveholm/mysteriet-pa-greveholm-sasong-1-hus-att-hyra?start=auto

      Fanns 3 datorspel om Greveholm också från levande böcker. Första var kul men tvåan var _riktigt_ glitchy.

    Märkligt och beyond creepy? På vilket sätt?

    Haha, här hemma är det vi vuxna som kollar. Barnen är inte ett dugg intresserade, de är ifs 5 och snart 2 år. ??‍♀️ Är det en dålig julkalender kollar jag bara på en äldre, typ Mysteriet på Greveholm (första).

    Åh årets kalender är ju fantastisk! Jag skrattar högt flera gånger och önskar att varje avsnitt vore längre. Min grabb är 8 då vi kikar på den tillsammans på kvällen. ?

    Onödig grej att ens bry sig om? Kalle Anka är också ett barnprogram? Fördöm dom som kollar på barnporr istället. DET om något är värt att lägga energi på.

    Vad är detta för inlägg ens? Så starka åsikter om människor pga ett program. Dömer ni vuxna människor (utan barn) som tittar på Disneyfilmer lika hårt? Tycker det är fint att det finns en tradition som följer med oss i vuxen ålder oavsett egna barn eller inte. Tror ni behöver käka lite pepparkakor ?

    För min del så är det för att hänga med på vad barnen pratar om på jobbet?

    Meh vadå vara fördomsfull mot vuxna som ser på julkalendern, riktigt knepigt att uttrycka sig så.
    Jag ser dock inte på årets julkalender, den verkar inte så mysig MEN däremot kikar ja på Pelle Svanslös varje år, älskade den när ja va liten, så den ser ja på ett avsnitt varje dag.
    Och då är jag 28 och absolut inga barn i närheten, ja är varken creepy eller konstig.
    Det handlar mycket om tradition liksom Kalle Anka på julafton, de är fint och mysigt. Speciellt kan ja tänka mig om man har barn att föra den traditionen vidare, de skulle ja tyckt vara mysigt om ja hade valt att skaffa barn.

    Finns ändå något roligt i att en vuxen kvinna med kaniner som husdjur hånar andra vuxna för att de sysslar med ”barnsliga saker”.

      Haha, ja

      En kanin som min son önskade sig i 6årspresent ja, din dumma jävel. För övrigt kan man älska djur utan att va barnslig 🙂

        Fast… det verkar ju vara du som kelar med den typ dygnet runt. Behandlar den som ett gosedjur. Såsom barn gör.

    Haha förlåt men att så många här tar illa vid sig..? Hon driver ju. Torka nu tårarna och fortsätt titta på barnprogram om ni vill 🙂

      Det är ingen som gråter, eller ser du något sånt? Vi bara diskuterar hur sjuk hon är som blandar in våldtäkter i samma tanke som barnprogram. Så smutsigt.

      Aldrig sett folk försvara valet av tv-program så hårt! Även om ”skämtet” var rätt tråkigt så är det ju uppenbart att hon driver och inte alls känner såhär starkt för detta.

    Man behöver ju inte gå upp 0715 för att se, jag jobbar natt och tycker om att se det på morgonen efter jobbet då man äter frukost. Vissa julkalendrar är bra, vissa är mindre bra ??‍♀️

    Jag är närmare 30 och tittar inte, har barn: jag vill däremot titta (har bara inte kommit till mig att göra det) skulle inte vara för barnet som är för litet för att bry sig på riktigt. Det skulle vara för min skull. Att likställa det genom att håna folk som ser ut på ett visst sätt är äckligt, detta är del av varför så många mår dåligt dem känner sig dömda av folk som detta. Hoppas hon känner sig bättre som kan göra allt som alla ”normala” vuxna gör. Jag tror dem som kan hålla fast vid barnet inom sig kommer bli mycket lyckligare ❤️

      Det handlade ju inte om att dom ser ut på ett visst vis……….

        Det förstod jag fast det var ändå hånfullt av dem hon valde ut

        Förtydligande jag menar inte hon är fördomsfull mot mördare/pedofiler utan det också kändes som hon peka ut ett visst typ av utseende

    Hur orkar man ständigt störa sig på totalt harmlösa saker som andra gör för att må bra? Verkar inte vara en speciellt dräglig tillvaro man lever i om man orkar lägga sån energi på sånt.

    Jag tror mest att hon behöver pr. Det funkade.

      Att visa för alla hur apkorkad hon är?

    Här tittas det på julkalendern men finns inga barn i hushållet. Att döma av Julias pratbubblor har även hon tittat på årets julkalender, till och med samtliga tre avsnitt som släppts.. lite komiskt blir det ju med tanke på hennes inlägg. Men det är kanske hennes sätt att ropa på ”adekvat hjälp”?!

    ÖHM. För att det är en svensk tradition varje år för vissa kanske? Precis som Kalle Anka. Tycker själv det är spännande att se vad som kommer för nytt varje år, mysigt

    Hennes story var väl en pik till Söderholm som la upp att han och gott snackgänget satt och kollade? Därav härmandet av hans pratbubblor osv.

      Nej jag följer inte honom, hade ingen aning tbh.

    Vad är grejen med att alla vuxna blir Grinchen varje jul? Varför är det ”töntigt” att julpynta och lyssna på julmusik? Ursäkta mig men det är faktiskt supermysigt! Kan tillägga att jag har en chokladkalender också.

    Med vänliga hälsningar,
    Djupt kränkt 22 årig.

      Alla vuxna? Verkligen inte alla vuxna jag känner.

    Tycker den för Julia verkar helt bäng!

    Det är väl inte alls creepy? Man får vara barn så länge man vill. Jag har en bebis men skulle kollat även om jag inte haft barn.

    Ser om Sunes Jul varje år.

      Den bästa! Håller fortfarande. Kanske inte direkt PK i dagens läge men rolig ändå.

    Okej så alla förskollärare som kollar på julkalendern på barnen på jobbet är creeps ??

      Julia tycker nog att alla med ett faktiskt jobb är lite creepy. Verkar lite arbetsskygg den där tjejen… 🙂

    Vad som Är creepy är att den här Julia ska lägga sig i vad folk kollar på hemma i tv-sofforna!
    Det ska la hon skita i

    Jag följer julia, men tycker det är jobbigt, men jag kan samtidigt inte låta bli.

      Avfölj då pucko.

    Jag är 48 år, har inga barn men tittar ändå på julkalendern och det gör jag via Svtplay efter 20.00, usch vad jävla creepy och störd en är ???? Har även en chokladkalender jag öppnar varje kväll.

    På tal om julkalendrar, ska ni göra nåt köp i butikernas julkalendrar? Jag har spanat in Moccamastern i cerveras kalender och köpte Orreforsknivar från Lets Deals kalender idag.

      Jag kommer att köpa gratängform från Swedish Grace, också i Cerveras kalender! Kolla gärna min hemsida där jag samlat de flesta butikerna som har julkalender med erbjudanden.

        Tryck på ”Skrutten” 🙂

    Det enda som är creepy här är att så få fattar att hon driver. Är ju extremt uppenbart. Sedan antar jag CamCam att du åtminstone har hört talas om SVT Play och att julkalendern också visas kvällstid- since forever………………

      Även om hon driver, är det på något sätt kul? Nej

    Tycker snarare det är något fel på vuxna som måste bete sig på ett visst sätt pga sin ålder. Vill du se en disney film, eller julkalendern, eller spela pokemon go? gör det då, varför välja bort något man vill göra pga sin ålder? måste vara en tråkig värld dessa människor lever i.

    Jag är vuxen och ÄLSKAR barnfilmer, kollar på dem flesta nya barnfilmer som kommer ut, jag gillar dock inte julkalendern eller pokemon go, men jag gör helt enkelt det jag känner för oavsett min ålder, livet blir roligare då 🙂

    Men det är väl exakt lika ”creepy” som när vuxna ser på tecknade Disney-filmer då? Eller vilka ”barnsliga” filmer som helst? Astrid Lindgrens filmer och böcker?

    Jag är personligen inte särskilt förtjust i böcker eller filmer främst riktade till barn, men det är ju en smaksak? Kan förstå att vissa inte orkar se djupa dramatiska filmer hela tiden. Kan väl vara mysigt med något mer oskyldigt än mord thriller emellanåt.

    Men det väl Julia som proppar i sig SSRI som om det vore plockgodis så Julia, hur mås det egentligen? Kanske skulle kännas gött med lite mys framför Frozen?

    Undrar om hon själv känner någon vuxen ( utan barn ) som tittar på julkalendern med tanke å att hon ens skänker detta en tanke.
    Jag har tre barn och kollar med dom.
    Men tycker nog att det är väldigt smaklöst att jämföra en vuxen som tittar på Julkalendern med brottslingar?
    Fattas ju bara att hon drar in Hitler i jämförelsen med.
    Nästan så att hon är creepy som jämför på det viset.
    Men PH och EOTB etc där man har sex med allt och alla ( om jag förstått rätt ) är inte creepy då, att vuxna glor på?

      Ahh okej hon tittar själv eftersom hon vet vad julkalendern handlar om och vad de heter.
      Fattade inte först att hon skojade…

    Dottern ser på julkalendern i skolan men vi ser den tillsammans när hon kommer hem och det är ett sätt för oss att få lite tid tillsammans och för att jag oxå vill se på årets julkalender.

    Känns mer bekymmersamt med en person som låter sina tankar gå åt det hållet. En fullt normal människa som kollar på julkalendern skulle aldrig ens tänka i de banorna. Personer som tänker så lär väl tycka att man inte ska amma in public heller. Dvs någon som troligtvis sexualiserar bröst i alla situationer och därav inte klarar av det. Men vad vet jag, orimligt att få en jultradition till något perverst hur som helst.

    Men hallå, det är ju så mysigt när man e uppe tidigt på morgonen att titta på julkalendern. Gjorde alltid det när jag va liten, det är som någon form av nostalgi känsla.

    Haha Camilla går in och raderar bort alla i lägg som outar orsaken till hennes hatbegär.

    Berätta varför du gör det istället. Din KBT har inte hjälpt dig komma till freds med dig själv så nu ger du dig på de som utåt sett ser ut att må som du vill och gör saker som du egentligen hade velat göra.
    Du sitter inte bara och skriver om det i din ”mindre skvaller” blogg. Du ringer öven upp företagen och anmäler dem till skatteverket.

    Du kan säga att ”det är mitt jobb att skriva” osv osv.. men det va det inte när du startade, det fanns en anledning till att du började hela den här uthängnings/hatbloggen.
    Dem skriver inte häxjakt och hat för att du skriver något ”objektivt” om dem.
    Du har en hel drös med osäkra tjejer som hänger på din blogg 24/7 för att hitta fall där någon får lida mer än dem gör varje dag och dem ger sig på alla influencers du hänger ut och det kryllar av hatspridare i deras kommentarsfält efter att du hängt ut dem.
    Du skyddar dem genom att censurera deras namn när du lägger ut bilder från dina offers instagram där kommentarsfältet syns. Du censurerar inte de som skrivit positiva saker för dem har ingen koppling till dig.

    Så ja du bedriver hatstormar mot en grupp som du särskilt riktat in dig på och det är influencers, för dem har något som du själv vill ha. Du drivs av hat och avundsjuka och det syns på dig om man tittar riktigt noga bakom dem svartmålade ögonen och illröda läppstiftet så ser man hur hatet och självföraktet lyser rakt igenom dig.

    Du är en sån tragisk människa Camilla och en sak vet jag det är att det aldrig är bra att ge sig på oskyldiga människor, det kommer slå tillbaka på dig en dag. Du har skapat sig så många fiender genom denna hatbloggen.

    Jag och min sambo kollar julkalendern. Vi har inga barn, men det är juligt och mysigt att se den.
    I min utsago är det väldigt ”creepy” att komma med ett sådant påstående. Vad har ni för förutfattade meningar om folk utan barn egentligen?

    Julia verkar inte må så bra, minst sagt, och är heller inte särskilt omtyckt inom mediebranschen. Tycker hon är rolig ibland men framförallt är hon djupt osympatisk.

    Så man måste klämma ut en unge för att det ska vara accepterat att se julkalendern? Dummaste jag hört. Dessutom finns det något som heter SVTplay nuförtiden men det kanske du missat..

    Tycker det är äckligt att vi lämnar våra barn på dagis och alla dagisfröknar är typ 30+!?!!?! Usch vilka perversa människor som tar våra barn på utflykter och leker kurragömma med dom! Sparka alla lärare och dagisfröknar som är över 12 år! Nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.