Har Nellie Berntsson lite svårt för siffrorna kring den nya bilen?

Häromdagen skrev jag om Nellie Berntssons nya bil, en BMW M850I Xdrive som hon hävdar är årsmodell 2020.
Har Nellie kanske lika svårt för det här med siffror som hennes gamla mentor visat prov på?
Jag tror nästan det…
Den här bilen tillverkades nämligen i slutet av 2018, fick 2019 som årsmodell, och blev påställd för trafik år 2020, men vilket år en bil blir av eller påställd har ju ingenting med bilens årsmodell att göra.

Är det förresten vanligt att en så här pass ny bil är inne på sin sjätte ägare? 
Enligt bilregister.se så är Nellie den sjätte personen som äger den, även om jag gissar att den är köpt på kredit via något bolag.

…………………………………………………………………..

[Syntolkning: Inlägget innehåller Nellies inlägg på Instagram Story där hon svarar på en fråga att bilen är årsmodell 2020. Vidare innehåller det skärmdumpar med delar av den information som finns på www.bilregister.se, bland annat att bilen tillverkades 2018, har årsmodell 2019 och antalet ägare samt av och påställningar.]

Tack för tips!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det står ju att det finns 6st fordon registrerade på ägaren. Inte att fordonet haft 6st ägare 🙈

  Antagligen har inte ägarbytet till Nellie/Olav skett ännu och fordonet är således fortfarande skrivet på firman som sålde bilen.

  Svara

   Rättelse: ägaren är visst en privatperson och inte en bilfirma.

   Är det nellie och Olav som äger 6st fordon då?

   Svara

    De har ju porschen, en stor och en liten hästlastbilen. Volvon föräldrarna gav henne kanske fortfarande är registrerad på henne lila så hästlastbilarna som föräldrarna/Smilla använder?

    Svara

     Likaså*

     Svara

   Det har skett 5 ägarbyten på bilen, förmodligen det som Camilla tror är ägare men de flesta ägarbyten i början är troligtvis bara administration mellan importör, försäljare m fl.

   Svara

    Precis, det är väldigt missvisande det där om man inte vet vad man ska titta på.

    Svara

    Exakt, min bil jag köpte 2018 har haft 3 ”ägare”, trots att jag tog ut den sprillans ny från fabrik. Tillverkaren, sedan åf, och så jag.

    Svara

  Börjar inte Nellie och hennes fordon bli lite uttajat? Hon är ju inte superakutell längre. Bianca har lagt upp en ny video om restriktionerna, Maggan en ny jullåt, pengahatet mot Johanna N etc.

  Svara

   Bianca = så boring. Maggan = passé.

   Svara

    Känns ändå mer högaktuella än Nellie. Eller vem är mest ”aktuell” av flunsorna menar du?

    Svara

     Är det bara åldern som fått Maggan att förändras så otroligt mycket?

     Svara

      hur har hon förändrats menar du? Kanske hon mår bättre nu, som singel?

      Svara

    Ändå mer intressant att Nellie säger att en bild som är från 2019 är från 2020.

    Svara

  Jag tror att Nellie och Olav är unga och fartblinda. Ihop med att de faktiskt inte har någon utbildning.
  Just nu går det bra. Hoppas det fortsätter så.
  Men… de verkar vara lite fartblinda. Kan inte tycka annat.

  Jag önskar Nellie all lycka till. Men hoppas hon tar råd och hjälp av kunniga människor. Om inte – kan hon riskera bli en ny IL…

  Svara

   Tror nog att att går fortare att hamna i diket för Nellie.

   Svara

  Om den gått igenom nån bilfirma/leasingfirma eller två är det inte konstigt om den fått flertalet ägare. Men den är ju en 2019, absolut. 😌

  Svara

  Läste först ”påsättningar”.

  Svara

  Personlig åsikt: inte snygg… Två solklara fel i min smak: att den är blå och att det är en BMW 😅

  Svara

   Hahaha! Vilket skämt, du är säkert hen från igår som påstår att ”choklad är äckligt”

   Svara

   Håller med, speciellt på del 2! BMW gör så fula bilar!

   Svara

    Antar att ni kör en Opel från 2003

    Svara

     Men bars för att man själv kör en gammal ford får man väl ändå tycka att bmw gör fula bilar.. Elleeeeer?

     Svara

     Antecknat!

     Svara

     Nej men en Volvo 740. Tackar som frågar.

     Svara

     Nej jag kör en Range Rover i stan och en Landrover på lantstället. Så nej, ingen Opel från 2003.

     Svara

    Whaaat? Jag älskar vår bmw för att jag tycker den är finast bland alla suvar 😅 jättetrevlig familjebil dessutom där man kan packa mycket, extremt pålitlig och vi har till och med plats för barnens kompisar (kan göras om till 7 säten). Tycker inte illa om andra bilar eller märken heller (eller jo chrysler ”monopol” bil är rätt ful ändå men det är väl den enda jag verkligen tycker är 👎🏻)

    Svara

   Flera hästägare verkar ha problem med att räkna, bland annat systrarna elfstrands. Deras häst Bella väger enligt Emmas Instagramuppdatering på hästklinik lite över 700kg. Deras hästtransport får lasta 1110 kg. I den kör dom flera gånger i månaden Bella (700 kg) och Focus (gissningsvis runt 600 + kg) vilket innebär 1300 kg och 190 kg i överlast + utrustningen (2 sadlar, 2 träns osv) i sadelkammaren.
   När man frågar om detta blir kommentarerna bortplockade. Lite komiskt då dom själva är väldigt snabba på att ha åsikter om saker dom inte gillar eller uppfattar som farlig, tex folk som inte använder hjälm när dom tränar hästarna från marken… Något dom själva inte har 🤫🤔

   Svara

    Det är väl ändå inte ditt problem, och hur intressant kan lastvikt vara egentligen? 😅 9 av 10 som kör hästar kör väl med överlass antingen pga totalvikt eller fel körkort .

    Svara

     Ska man vara sån kör ALLA med överlass typ. Carl Hedin, Johanna Due Boje och Johanna Lassnack är alla sponsrade av Horsepartner och deras lastbilar får lasta typ 800 kg. Tror knappast att deras hästar väger 400 kg var 🙃 plus utrustning. Man ser ju ofta dessa köra två hästar i lastbilarna med.

     Svara

      Anonym 22.21. Tragiskt att folk utsätter sig själva, hästarna och andra trafikanter för fara. Lassnack var väl med om en trafikolycka med sin buss för inte så länge sedan

      Svara

     Anonym 22.13. Vilken mogen kommentar…not. Lastvik finns av en anledning. Men du kanske tycker att det är okej att folk kör med övervikt, något som tex kan resultera i att kulhandsken lossnar under färd?
     Ja många kör med överlast, men bara för det innebär det inte att det är okej att göra det. Förstår inte hur man utsätter sig själv, hästarna och andra trafikanter för en onödig fara

     Svara

    Inte bara hästägare (även om de är överrepresenterade i sån här idioti), utan alla med bil med dragkrok. Extremt många tror att bara för att bilen har dragkrok så kan man hänga på vad som helst där och bara köra på. Ingen koll alls på vad bilen får dra och hur mycket jag med den behörighet jag har får hänga på bakom bilen. Jag har ex. en golf alltrack, bilen får dra 1500kg totalt men jag har bara b-kort och då får jag bara dra 1460 kg bakom den innan mitt körkort säger stopp. Igår på väg hem från jobbet körde jag om en volvo v40 D2 som någon hängt bilsläp m. en krockad porsche på.. alltså en vikt på över 2 ton. Människor alltså..

    Svara

    Fast är det max last på B körkort eller BE körkort?

    Svara

     Man får aldrig lasta tyngre än max lastvikt, oavsett behörighet

     Svara

    Haha det här är ju faktiskt jättekul!
    Tycker dessa systrar har många roliga åsikter om vad som är rätt och fel. Roligaste var nästan att de inte hade någon dressyrryttare alls som förebild för att de inte tyckte att någon av alla på elitnivå red tillräckligt bra typ.

    Svara

     Eller hur, när de själva har ytterst blygsamma (Ok, rätt dåliga) resultat på väldigt låg nivå… 😂

     Svara

   Blå är största felet.

   En snygg SUV hade jag velat ha i mitt stall i svart eller vitt.

   Svara

  Vår fabriksnya bil hade också ett stort antal ägare innan den kom till oss, det kanske är importfirman, bilfirman osv. Den går igenom en massa steg innan den finns för avhämtning.

  Svara

  BRA med syntolkningen!! Jättebra!

  Svara

  Står att bilen är avställd. Vad betyder det?

  Svara

   Bilen ställdes på 1/12 när Nellie köpte den. Händer att bilar står avställda under tiden de är hos bilhandlare. En avställd bil behöver man inte betala skatt på men får inte heller köra.

   Svara

   Då får den inte framföras i trafik. Man kan ställa av sin bil om den inte ska användas, då slipper man kostnader som annars är obligatoriska.

   Svara

  Uppgifterna man beställer från Transportstyrelsen är lite tydligare. Eftersom den köpts och sålts via bilfirmor så räknas bilfirmorna också som ägare.
  Bilen är köpt på kredit och står på ett av Nellies bolag (antar att det är hennes, hon står som extern firmatecknare).

  Svara

  Enklast vore ju om man kunde se hur många mil den gått. Vår nya bil hade mätarställning noll när vi hämtade den hos bilfirman (en leasingbil).

  Svara

   I bilens annons på Instagram uppgav Bilcenter 550 mil.

   Svara

  Såååå JÄVLA snygg!!!!!

  Svara

  Tips Camilla, (osäker på om någon kommenterat detta under något annat inlägg, förlåt isåfall) titta rodjapazooki:s story och höjdpunkt på insta om hur NAKD behandlar sin personal och praktikanter (skit) och där hon uppmanar större influencers att bojkotta märket.

  Svara

   Usch ska aldrig mer handla där! Bojkott är det enda som hjälper mot sånt här beteende. Nyttja er konsumentmakt mer så försvinner de!

   Svara

    Håller med till 100%, nakd är inget företag jag kommer handla från igen. Felicia Aveklew har gått ut och sagt nu att hon aldrig ska samarbeta med dem igen, heja Felicia!

    Svara

   Klickat mig igenom alla stories om ämnet. Detta borde verkligen uppmärksammas här på bloggbevakning!!

   Svara

   Omg!!!

   Svara

  Näe shit va pinsamt att ha en bil från 2018. Bara wt kör så gamla bilar

  Svara

   Jag har en bil från – 88, vad är då jag? White trashens farmor då eller?

   Svara

    Nä, du är en retroklassiker och vi har den största av respekt för dig. You rock!

    Svara

  Nu måste jag kommentera bara för att jag känner att nu letar vi fel i varje vrå 😂🙈

  Jag gjorde en enkel googlesökning efter att min man försökte förklara varför man ibland pratar tillverkningsår, modellår och årsmodell. Och det jag kan konstatera är att Nellie nog uppfattat fel.
  – Bilen är tillverkad 2018 men kan fortfarande ha 2019 som modellår. Att Nellie tror de är årsmodell 2020 kan bero på att bilen t.ex var påställd 2020, det gör inte bilen till en 2020 men komigen, hur många av oss kan sånt på rak arm. Speciellt när hon lätt kan bli outad såsom hon blir ovan, och jag kanske inte tycker de är helt med all rätt men jaja.

  Min man säger själv att vår bil är årsmodell 2016 för de är då den var i trafik första gången, men tillverkningsåret är 2015. Det är nog inte så känsligt om man inte är riktigt jävla insatt i bilar vilket vi inte är i detta forum förutom när vi ska peka och säga ”näääähääääää nu ljuger du” i sann Tjorven-ton. (Och ja de finns säkert ett å annat bilproffs här men vi sitter ju inte på en Volvo-forum direkt)

  Min bil är en 2010 enligt bilhandlaren, jag har aldrig googlat på den men den kan lika väl vara en 2008 om man inte fifflar med termen årsmodell, tillverkningsår och modellår😂

  6 ägare på en sådan bil är nog inget ovanligt. Bilhandlare är inräknade samt är den inte svensktillverkad som jag tolkar det. Det är ju ingen pendlarbil eller familjebil direkt och den är nog rätt dyr i vanlig drift också. Så har man inte tid eller intresse så står nog en sådan bil gärna i ett garage tills man inser att de nog är dags att sälja.

  Man kan om man vill skapa skit av allt. För ärligt, good för Nellie att hon kan köpa en fin bil, de kan vi alla om vi vill med så mycket lånebolag och smslånsbolag osv som de finns idag 😂🙈 sen får Nellie själv upptäcka att det kostar mer än de smakar men låt dom små liven köra runt i sina feta bilar från utlandet med oklara årsmodeller, är det verkligen ett intressant inlägg eller försöker vi piska igång något nu😂

  Jag hjälper mig själv ut innan de kommer folk som genuint är stötta över att Nellies bil minsann inte är en 2020! 😂😂😂 och nej jag är inte Nellie eller släkt med Nellie 🙈

  Svara

   Håller helt med. Pinigt när okunniga googlar fram ”sanningen” och pekar på Nellie och ba ”DU LJUGER!”. Samma människor som påstår att Nellie är korkad begär samtidigt att hon ska vara påläst om allt. Tycker Nellie är sjukt ointressant men detta phenomen upprepas ständigt. Bella sa att hon inte tycker om mint…fyra år senare äter hon en mintpralin: BELLA LJUGER SOM EN HÄST TRAVAR! Haha, det är lite kul men influencerna måste ju tycka att vi är korkade som sitter och analyserar deras arkiv och ”luskar fram” lögner att ojas över 5 gånger om dagen.

   Svara

    Haha, alltså ja inläggen om bl.a. Nellies bilar säger egentligen mer om oss som läser här inne.

    Vi dricker ur en brandslang av saker att bli upprörd över, oavsett om det faktiskt är något att bli upprörd över eller inte. Om det inte är något att bli upprörd över, så blir man ändå upprörd av kommentarerna här som trots detta är upprörda. Det är ganska finurligt egentligen.

    Svara

    Du svarar på dina egna kommentarer i vanlig ordning.. Och även om du inte vill inse det- så ljuger din älskling värre än en häst travar. Och i det handlar det såklart inte om någon jäkla choklad med mint.

    Svara

   Bilen är uttagen 2018 men är årsmodell 2019

   Svara

   Bilen är 2019. Kolla bilregistret. Uttagen 2018

   Svara

   🙋‍♀️ Nu måste jag få skryta lite då jag faktiskt kan sånt här på rak arm, men har å andra sidan jobbat flera år med administration av försäljningar på ett bilföretag så ser mig som lite av en bilaffärsexpert. Nu jobbar jag med annat så det är idag mest onödigt vetande. Frågor på det? 😜

   Svara

   Nej låt inte Nellie köra runt i sin bil, människan har ju inte ens körkort😉

   Svara

   Det är faktiskt sånt man har koll på som allmänbildad.

   Svara

  Varför har Nellie 6 bilar?

  Svara

   Det är den gamla ägaren. Köpet är inte reggat än.

   Svara

   Du ser väl att det står tidigare ägare?
   Tidigare ägare till Nellies bil.

   Svara

  Kan någon snälla förklara visten med syntolkning?!
  Om man kan läsa det ena kan man väl läsa det andra?
  Antagligen jag som är helt dum i huvudet men snälla…varför?!

  Svara

   En del synskador använder olika program för att läsa upp texten 🙂

   Svara

   En del synskadade använder skärmläsare och då läser den upp vad bilden föreställer 🙂

   Svara

  Verkar som att Nellie vill lämna sociala medier och satsa på företagande fullt ut.
  Det är förståeligt – hon har varit exponerad och ett varumärke sen 9-10 år åldern. Det ligger till grund för både hennes och familjens läge idag.
  Lycka till Nellie – jag önskar dig att gå vidare som hästentreprenör. Professionellt och seriöst.

  Svara

   Jag håller med! Influencerkarriärer är dessutom kortvariga medan ett välskött företag kan räcka livet ut och längre!

   Svara

  På vilket sätt verkar det vara så? Tycker hon uppdaterar insta lika mkt som vanligt. Men det här med Youtube verkar ha tagit slut?

  Svara

   Hon skriver ju med jämna mellanrum att NU ska hon börja med YouTube igen, hon har skaffat utrustning och ska få hjälp med redigering etc, men sen blir det ändå inget. Jag tror inte hon har tid och det förstår jag. Varför lägga ner tid på sånt istället för att satsa helhjärtat på företaget och hästarna? Att hålla på och filma osv osv blir bara splittrande och stressigt, tänker jag. Nej, behåll sociala media i max den utsträckning som det nu är, och gå all in med O.N. Sporthorses!

   Svara

  Är det någon som är jätteförvånad över att Nellie inte har koll?

  Svara

  Men vad spelar det för roll egentligen??? 😊

  Svara

  Roligaste i detta är väl ändå att nellie vill lämna sociala medier för att folk kommenterar tex bilköp. Det som blir komiskt är att hon älskar att lägga ut bilarna hon köpt med texten att hon gjort det med heeeeelt egna pengar som hon så hååååårt kämpat för, hon är bäst osv. Man kan också vara lite mer ödmjuk & därmed inte få så mycket kommentarer om det. 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Haha spot on. Och att hon beklagar sig över att hon ”fått ta så innerligt mycket skit”. Hon kanske ska fråga sig VARFÖR. Nellie har ju själv inte varit den trevligaste personen på sociala medier. Dryga kommentarer, uthängningar och allmänt dåligt attityd från hennes sida.

   Svara

    Tillägg: Därmed inte sagt att hon förtjänar att få hat, men mycket av det Nellie anser vara hat är egentligen bara rättfärdigad kritik.

    Svara

   Jag tycker ändå att Nellie får ganska lite kritik, med tanke på att ALLA i influencervärlden granskas och kritiseras non stop. Så länge det rör sig om konstruktiv och befogad kritik och granskning, menar jag att det är en del av jobbet. Man kan inte förvänta sig eller begära att man ska undantas från sånt enbart för att man är offentlig.

   Får hon sk*t privat och otrevligheter från gränslösa människor, är det en annan sak och givetvis helt oacceptabelt. Då förstår jag om man vill lämna offentligheten.

   I övrigt tycker jag bara hon ska lära sig av kritiken, fundera ett varv till – och sen bara chilla.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

  Alltså tycker inte misstaget låter särskilt konstigt? Hade t ex. en bilförsäljare sagt åt mig att ”denna bil kom ut på marknaden 2020” hade jag också kunnat ”omformulera” det till att det är 2020 årsmodell? Trodde det var så man årsbestämde bilar. Precis som modehusens 2020-kollektioner säkert varit i görningen i minst några säsonger innan de når catwalken. Då presenteras de inte som ”förrförra årets kläder”.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.