Körschemat för Systrarna Graafs jul

Så här kommer firandet se ut. Kan ju så klart bli nån liten ändring eller tidsförskjutning men så här är planerat iaf. Kamerorna rullar hela tiden men då vi inte kör lunch, klapputdeling nån liten sång etc så kan man ändå vara med så klart.

12-13:30 Matfix tillsammans
14-15 En skinkmackelunch
15-16:30 Utlottning av klappar
17-18 Middag
18-19 Vi spelar julklappsspel och har ännu mer utlottning.

Sen kör vi på tills vi lägger oss men stökar nog mest runt hemma med familjen men du är alltid välkommen att vara med. // Hannah Graafs blogg

Körschemat för ”God Graaf-jul” är satt tydligen och de har nedräkning och allt på sin Youtube-sida. 
Det hade varit roligt om det fanns en funktion som i Instagrams Live, där man kan bjuda in följarna att vara med en stund i dubbelsändning, men det går kanske inte på Youtube.
Jag behöver läsa på mer om Youtube. Och TikTok.
Det får kanske bli mitt nyårslöfte för 2021?

Har du något?
Har du någonsin lyckats HÅLLA något nyårslöfte?
Nyårslöften är kanske ute?
Är det mer ”bucket listor” som gäller nu?
Som nyårslöften fast lite mer långtgående?

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hitta nytt jobb och gå ner till ca 60 kilo från 100 annars vet jag inte. Fortsätta unna mig fillers och massage kanske

   Har du en medicinsk anledning att väga 40kg?

    Om du läser om kommentaren så ser du att personen vill gå ner 40 kg, inte väga 40 kg.

   Du hade väl inte tänkt att gå ner 60 kilo under bara nästa år? Då måste du ju gå ner över ett kilo i veckan, under hela året!

    Men sluta stressa och läs igenom kommentaren ordentligt.

     Även fast det bara handlar om 40kg så innebär det att man måste gå ner i genomsnitt 0,8kg per vecka. Varje vecka.
     Det är inte ett hållbart mål någonstans, för man kommer hamna på både en och två platåer under året där man inte går ner något, utan istället går upp (helst i muskler då).

     Det tog garanterat inte bara 365 dagar att gå upp de här 40 kilona, då är det orimligt att tro att man ska gå ner dem på så kort tid. Man brukar säga att det tar dubbelt så lång tid att gå ner kilona som det tagit att lägga på sig dem.

      Beror ju på hur lång och aktiv man är dock. 40 kg över ett år motsvarar att i snitt ligga under med 845 kalorier per dag. Är man kort och inte så aktiv så blir ju det väldigt stort underskott, är man lång och väldigt aktiv så är det inte jättesvårt. Mitt TDEE t.ex. är omkring 2400 kalorier för att jag är rät tlång och aktiv, så skulle ju utan större problem kunna få i mig allt jag behöver och må bra trots ett underskott på 845 kalorier om dagen. Sen kanske inte OP menade just att hen till varje pris måste gå ner exakt alla 40 kg innan 2022, men att komma igång med det.

      Men heeeerrrrregud, låt henne ha ett mål att sträva efter. Hon bad inte om din åsikt.

    Det går alldeles utmärkt. Svårt? Ja, men det går.

  Hitta nytt jobb och gå ner till ca 60 kilo från 100 annars vet jag inte. Fortsätta unna mig fillers och massage kanske och spara pengar till ny bil ?

  Har inga direkta nyårslöften men vill bli mer hälsosam, typ sluta röka och gärna gå ner 5-10 kg. Annars är det inte så mycket jag vill ändra med mitt liv 🙂 får se om man lyckas haha

   Vaaaa, ska du väga 5-10 kg ??? Lite lite eller

    Har alla tappat läsförmågan ikväll när det kommer till siffror?

  Jag ska försöka bli fem centimeter längre, och få min drömtjej!

   Men hallå, nu fattar jag inte riktigt… Det är dagen före Julafton och då ska vi prata om Nyårslöfte???
   Är vi inte typ en vecka för tidiga?

   Bli inte besatt av att få en viss tjej bara, tror det blir ohälsosamt och verkligheten är inte som på film med endast två huvudfigurer.

   Skulle råda dig att bara prata mer med tjejer generellt så kanske du och en annan upptäcker att ni trivs bra ihop.

    Trivas bra ihop? Du har uppenbarligen aldrig varit kär.

     Tjadu 🙂 Brukade kära ned mig då och då i upp till och med gymnasiet. Då var allting fortfarande ganska ”oskyldigt”, men på universitetet märkte iallafall jag att de flesta kunde hantera sina känslor. Och att om man framstod som kärlekskrank där så hade det istället en avskräckande effekt då motparten inte kunde veta på förhand om man skulle lämna dom ifred.

  Vill hitta mer balans i livet.
  Bli bättre på att äta mer varierad kost.
  Klara mattekursen plus någon till kurs.
  Gå ner i vikt.
  Våga göra koloskopiundersökning under narkos.

  Tycker egentligen viktnedgång är jordens sämsta nyårslöfte för de känns som ett löfte man aldrig lyckas med och lyckas man med de är man inte tillräckligt snygg för då hittar man nått nytt ”fel” MEN vill gå ner mina gravidkilon.

   Balans i livet och koloskopiundersökningen: gör det först! ? Prio 1, det andrakommer att falla på plats om du sätter ditt välmående först. Lycka till och god jul❤️

    Åh tack för peppen ?
    Ja jag tror de också!
    God jul till dig också ❤️

   Tro mej jag blivit sövd flera gånger detta år det går bra. Du kan få lugnande innan.

    Tack för peppen!
    Aldrig vart rädd innan men mitt syskon försökte ta sitt liv i år och efter det har jag sån nedrans dödsångest!

     ❤ Kram

   Oroa dig inte för koloskopin. Du behöver inte narkos. Du får lugnande, det räcker, jag lovar. Du törs.

  Nyårslöften jag hållit hittills:

  * Börja ge blod
  * Vara ute minst 30 minuter varje dag, oavsett väder
  * Inte ha mobilen i sovrummet på natten, utan ladda den någon annanstans.

  Inför 2021 så funderar jag på om jag ska ha sluta dricka läsk på vardagar eller börja med yoga minst 1 gång i veckan som nyårslöfte. Har inte riktigt bestämt mig än! 🙂

   Ge blod var bra idé! Fortfarande inte gjort det någon gång, inte varit tillåten av massa anledningar – men tror jag kan nu så ska kolla up det och lägger till det i mitt nyårslöfte isåfall 🙂

  Vafan? Ska de inte se Kalle?!

   Exakt min tanke!

   Vem ser den där smörjan 2020? 🙂

    Eller om man är över 15. Kan förstå att äldre kollar på det av nostalgi.

    Öh typ alla? Kalle är ju julafton. De har ju RUTIG FÄRG. Jag kan faktiskt inte tänka mig en julafton utan Kalle.

     Barn tycker det är skittråkigt. Och det är det ju också. Konstigt dubbade korta disney-reklamsnuttar.

      Usch ja. Det är så tråkigt program, varför ser man det varje år? Ingen jul för mig i år och det är så skönt. Ingen aning om vad jag ska göra, mer än att bara vara hemma. Äger ingen TV så det blir väl lyssna på musik, sjunga och äta det jag har hemma som jag gillar.

      Är i riskgrupp så vill inte träffa någon överhuvudtaget.

    De flesta och det vet du garanterat.

     Ja med tanke på tittarsiffror. Brukar vara det mesta sedda programmet i Sverige varje år.

  Tycker det är ett fint initiativ av systrarna Graaf att bjuda in till julfirande.

   Vilket trams vill jag bara säga. Vem vill titta på 2 flabbande kvinnor som skrattar tills dom kissar på sig. Maggan som ska låtsas ha gristryne och jucka mot allas ben? Vad ska ni titta på? Och vadå fint? Ni tror väl inte att dom gör det gratis?

  Jag har alltid velat se Celine Dion live men tyckt att det varit dyrt (Biljett, resa, övernattning…) och att jag får göra det ”sen” istället. Det här året har verkligen lärt mig att man kan dö precis när som helst, så så fort hon kör igång turnén igen ska jag på konsert.

   Det är alltså mitt nyårslöfte till mig själv, även om det inte skulle bli under 2021..

  Lovade mig själv att sluta röka efter 16 år. Icke en cigg sedan nyårspaketet tog slut. Inget nikotin i någon form, faktiskt. Great success.

   Grymt jobbat! Gjorde du något särskilt för att lyckas? Skulle behöva lite tips om du har 🙂

    Jag är inte ts men jag slutade efter 12år, stå ut och håll dig sysselsatt skulle jag säga är mitt bästa tips. Det lättar verkligen efter någon månad. Sen är det inte lika tufft, även om jag även nu flera år efter kan bli sugen om andra röker.

   Svinbra.

  Mina senaste nyårslöften:
  Jag har lovat att älska min man ett år till de senaste 10 åren, vilket har funkat bra. Detta åt var det dock inte så lätt alla gånger. ?

  Dess har jag också lovat (och hållit):
  Byta ut alla engångsbatterier mot uppladdningsbara ✅
  Sluta med engånsprodukter så som papperstallrikar, plastbestik osv ✅
  Utöka min källsortering hemma trots att hyresvärden inte lägger två fingrar ikors för att underlätta. Sorterar nu metall, plast, kartong, papper, mat, lampor osv ✅
  Sluta med flytande schampo och flytande tvål ✅
  Sluta använda tvättmedel och sköljmedel (använder tvättnötter, ättika och bikarbonat) ✅
  Det är säkert mer, men saker jag inte tänker på längre då det är min vardag nu.
  Inför 2021 lovar jag att älska min man, fortsätta med yoga och fortsätta vara vegetarian. Kan liksom inte komma på nåt jag vill ändra… ?

   Kattfan,
   All kärlek och lycka till ?
   Fundera lite på att så småningom bli vegan. Ingen panik och definitivt ingen kritik till att vara vegetarian.

    Vegan å vegetarian är ju samma sak
    Ingen kritik ?

  Helt seriöst. Bianca lägger ut bilder från ett nytt restaurangbesök VARJE dag. Gertrude Tornvall har åkt utomlands (????????????). Själv sitter man här, och har inte gjort ett PISS sedan 4 månader tillbaka. Är bara hemma. Ju mer alla influencers lever loppan på stan känner jag att jag skiter i detta också. Varför ska jag sitta hemma när de är ute och bidrar till att andra följer deras fotspår? Snart gör jag det själv, för det känns seriöst förnedrande att jag ska vara isolerad när de skiter i det.

   Fast du behöver verkligen inte bara vara hemma. Du får gå ut och äta du också, om stället är folktomt och du kan hålla avstånd till andra. Kollar man Biancas storys är ju ställena ofta typ tomma. Har t.o.m serverat henne en gång och då hade vi 12 gäster totalt i salen, vi brukar ha 50-60gäster i den salen. Tycker snarare det ser ap tråkigt ut, en del av stämningen på finare restauranger är ju alla människor runt om. Noll stämning att sitta i ett hörn med 4 sällskap till i varsitt hörn i rummet… Men det kanske bara är jag.

    Ja klart att jag KAN gå ut och äta, men sålänge regeringen avråder oss från att vara på stan i onödan så har jag valt att följa det. ”Om stället är folktomt” hur tänker du att man ska veta det då? Nej, vi tycker olika. Jag tycker inte det är okej oavsett, det spelar ingen roll om restaurangen är gles, för mig handlar det om att alla influencers INFLUERAR och de påverkar andra till att ta samma beslut. Om de nu verkligen måste gå ut på restaurang varje kväll är väl det minsta de kan göra att inte lägga ut det isåfall????

     Man ringer och bokar bord. Så är det på alla ställen här som inte är snabbmatsrestauranger. Då kan man också vara säker på att avstånd osv går att hålla då restauranger inte bokar in fler än de får ha, de flesta går redan på knäna – de vill inte riskera att behöva tvingas stänga.
     Jag gav dig ett tips, tror inte det är riktigt sunt att vara enbart hemma i 4 månader så länge man inte verkligen behöver.

      Bra tips tack för uppmaningen!!!! Dumt att jag inte tänkt på att det inte är sunt att gå på stan under en pandemi där vi är uppe i det värsta läget hittills! Dumma dumma mig! Har ju trott att det varit svinroligt att sitta hemma:/ Ska absolut ringa och boka!!!

       16:35
       Håller med dig. Helt rätt tänkt.

       Men överdriv lite till. Gå utanför dörren är inte samma sak som att du ska träffa massa folk. Det är kallt ute, det är inte direkt klungor av folk du behöver undvika på gatorna. Du kan utan problem ta en promenad och kolla på julbelysningen, boka bord på restaurang osv osv. Undvik affärer, gallerior och snabbmatsstöllen så är det lugnt.

        Förstår ej hur man kan glorifiera restaurangbesöken så mycket? Existerar corona inte där?? Finns ju fortfarande en chans att folk bär på smittan och går dit

      Vill även tillägga att jag inte tycker synd om mig själv, snarare stolt att jag vet med mig att jag gjort det jag personligen kan för att inte bidra till smittspridningen. Det enda jag påstod var att det känns meningslöst att vissa av oss verkligen följer allt medan andra lever loppan och sedan påverkar andra till att göra samma. Det normaliseras att äta på restaurang typ? Det var allt. Behöver ej råd om att jag kan boka bord för att gå ut och äta, men tack. God jul:)

  Har aldrig riktigt haft några nyårslöften tror jag, ska göra det i år dock! Mitt nyårslöfte är att köra C25K de första 3 månaderna för att komma igång med träning igen. Sen gym stängt där jag bor nästan hela året så har jag knappt rört på mig och känner hur kroppen förtvinar av det. Så tänkte att C25K blir bra för att starta upp igen och få in någon träning som inte är beroende av gym.

  Känns som systrarna har svårt att leva vanligt liv med familjen. Inte ens julafton bara med familjen.

   Fast nu var det ju pga att barnen skulle vara med sina fäder. Tycker det är ett roligt initiativ av dem.

    Inte de äldre barnen

   Hoppas det blir lite naket också!

    ??

   Systrarna behöver uppmärksamhet ?‍♀️?‍♀️

  Camilla, kan inte du ha Öppet Spår imorgon för alla oss som är ensamma på Julafton?❤️❤️

   Cam svarade i någon av gårdagens inlägg att det lär bli ett eller två öppet spår, för att sprida ut kommentarerna.

  Ska försöka läsa och konsumera mer det tjejer producerar. Exempelvis matte eller programmerings-videos på youtube där det oftast endast är killar.

  Finns det några serier med kvinnliga huvudroller? Kan bara komma på Nemi.

  Jag lovade förra Nyår att vara extra snäll mot mig själv detta år. Inte kritisera och ställa orimliga krav utan vara min egen bästa vän.
  Jag har hållit det ??

  Mina nyårsmål är att få en bra praktikplats i höst. Vaccinera mig. Besöka ett nytt land. Bli hälsosammare i form av kost och träning. Gå ned de kilon jag gått upp de senaste tre åren i den mån det går.

  Mitt nyårslöfte är att köpa varje nummer av Situation Stockholm ❤️

   16:33 vad fint av dej. ❤

  Ta hand om mej själv bättre genom mer nyttig kost och motion. ursäkta men jag är så upprörd. Nu kommer nytt virus pga dom säljer rökta apor. Dessa djurmarknader måste stoppas nu.

   All djurproduktion måste stoppas

   Tror det underliggande problemet är att de inte har så mycket elektricitet eller frysdiskar i u-länder, och att man därför handlar med levande djur istället och tillagar de mitt bland allt folk på marknaden.

    Äckligt , vidrigt och oförsvarbart i vilket fall!

     Jag tänker att det är försvarbart om man har brist på mat, utbildning och politisk styrning, som folk i u-länder generellt har.

     Tror inte att du skulle gå med på det bättre alternativet.
     För att alla ska kunna få kyl och frysmöjligheter behöver vi sänka vår standard betydligt, utifrån tekniken vi har idag.
     Är du villig att göra dig av med bekvämligheter som dusch i bostaden, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och dator?

  Mina nyårslöften för nästa år handlar i princip bara om hälsa. Inte nödvändigtvis hälsa i form av bättre kost eller mer träning, även fast det också är viktigt, utan mer att börja vara mer snäll mot mig själv. Sluta stressa. Känns som vi alla behöver återhämta oss efter detta år ?

  Mitt mål är att bli världens bästa chef på mitt nya jobb?
  Om ngn har tips på hur en bra chef ska vara så får ni gärna skriva?

   Lyssna på medarbetarna. Lova inget du inte kan hålla. Om du inte vet: var ärlig med att du inte vet men ta reda på svaret och återkom med svaret! Delegera och våga lita på att det blir gjort!

  Börja vara rökfri
  Börja vara badkrukefri ( ni fattar…)

  Dessutom så är jag tacksam över att min karantän sedan Mars 2020 har lärt mig att ”Gilla läget”, på riktigt!
  Har blivit en helt annan person, förhoppningsvis bättre, under de här månader pandemin har pågått.
  2021 skall jag byta jobb, inget mer ”Rat race” & absolut inga 4h pendling i rusningstrafik dagligen. Säja huset och rensa bort allt jag inte behöver.

  Nu struntar vi i alla självupptagna, egoistiska idioter & står ut till vi blir vaccinerade – i alla fall kommer jag att göra det, skulle inte kunna leva med att jag kan ha orsakat någons allvarliga sjukdom eller, i värsta fall död. Har vi klarat det så här långt så går det ett par månader till.

  Trevlig kväll på er & God Jul!

  Blir bara off av nyårslöften! Finns massor jag kan göra bättre såsom äta o träna bättre, söka nytt jobb eftersom jag bara är bitter på gamla, vara mer i ”Nuet”’ och sluta nojja över saker som inte hänt. Mindre mobiltid mm men orkar inte göra några fåniga löften. Förhoppningsvis lyckas jag med nån förändring ändå

  Jag kommer att lova samma sak som jag lovat, och hållit, flera år i rad nu:

  Inga leopardmönstrade kläder under 2021.

  Lätt att lova och lätt att hålla för att jag tycker det är fult.

  Att sluta vara ”vuxentråkig” är mitt löfte i år igen. Gör mitt bästa

  Skaffa fler katter

  Har haft följande nyårslöften:
  -lära mig dricka whisky
  -lära mig äta svamp
  -lära mig äta skaldjur
  -klara 5 chins
  -svära mindre
  -svara på meddelanden/mess så fort jag läst dem

  Kul med nyårslöften där man adderar istället för tar bort. Inne på tredje året med chins och svära mindre så de går sådär hahahahaha

   Dricka mer sprit. Röka ett par cigaretter. Ställa till minst en skandal.

  Min största dröm och längtan är att få barn.
  Längtar som bara den och vill tro att det blir av nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.