Alexia Kafkaletos vill att Sverige tar efter Dubai vad gäller synen på brott och kriminella

Alexias text på Instastory om att Sverige är "High Chaparral" för tillfället och hur hon kände sig trygg när hon bodde i Dubai. Man kunde ha mobilen framme, smycken och väskor utan att känna sig otrygg för där finns praktiskt taget ingen kriminalitet. Gör du något så hugger de typ av dig armen eller sätter ut dig i öknen och då blir folk rädda och snoro inte andras saker.Höj straffen så folk blir rädda för att begå brott.

Jag förstår att Alexia Kafkaletos är frustrerad över att ha haft inbrott i sin bil, men att hävda att det vore en bra idé om Sverige blev mer som Dubai, eftersom folk inte begår brott där, av rädsla för straffen är en smula magstarkt.
Hon skriver att ”gör du något hugger de typ av armen på dig eller sätter dig i öknen på vatten och bröd” och verkar tro att detta avskräcker människor från att begå brott.
Hon vill att Sverige ska bli mer som Dubai.
Ska vi titta på lite statistik vad gäller riktigt rejält avskräckande bestraffningar?
Dödsstraffet måste väl ändå vara det mest avskräckande straffet av alla?
Finns det överhuvudtaget några bevis på minskad kriminalitet i länder som har dödstraff i sin straffskala?

Enligt Amnesty finns ingen forskning som stöder påståendet att dödstraff skulle minska eller förhindra kriminalitet. Det finns inga pålitliga bevis för att dödsstraffet avskräcker från brott mer än vad fängelsestraff gör. Däremot är det ett faktum att antalet begångna brott i länder som har avskaffat dödsstraffet inte har ökat. I vissa fall har de faktiskt minskat.
I Kanada var antalet mord under 2008 mindre än hälften av antalet mord 1976, när landet avskaffade dödsstraffet.

Och om vi ska fortsätta titta på Dubai, ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten, som Alexia önskar att Sverige blev mer som, så har de en del att önska, inte bara vad gäller brott och straff, utan vad gäller mänskliga rättigheter i stort.
I sammanfattningen av den svenska regeringens rapport om demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer i Förenade Arabemiraten från december 2019 kan man läsa följande:

  • De politiska rättigheterna i Förenade arabemiraten är starkt begränsade. Politiska partier är förbjudna och yttrande-, mötes- och föreningsfrihet saknas.
  • Godtyckliga frihetsberövanden och långa häktningstider förekommer, liksom rapporter om tortyr, kränkande behandling av och missförhållanden för frihetsberövade, särskilt vad avser intagna personer dömda för terrorism och brott mot den nationella säkerheten. Kroppsbestraffning är tillåtet och dödsstraff utdöms fortfarande, som nämns här ovan.
  • Religionsfrihet råder dock inte i bredare bemärkelse. Bland annat är det förbjudet att konvertera från islam till en annan religion. Straffskalan för homosexualitet innehåller dödsstraff, fängelse, spöstraff, böter och deportering.

Slutligen vill jag passa på att påminna om den Saudiske bloggaren Raif Badawi, som dömdes till 10 års fängelse, 1m riyals (2 225 000 kr) i böter samt 1000 piskrapp, utdelat under 20 veckor för att ha startat ”the Free Saudi Liberals blog” som ansetts ha förolämpat islam och kritiserat landets mäktiga, religiösa etablering från vilken den härskande familjen delvis får sin auktoritet.

Av alla saker från Dubai som Alexia vill se mer av i Sverige så väljer hon att lyfta upp deras syn på kriminalitet, brott och straff och kallar det för ett föredöme?
Jag skulle snarare kalla det för konstanta kränkningar av både de mänskliga och demokratiska rättigheterna, men så har jag inte heller haft inbrott i min bil.

Obs! Jag kommer stänga kommentarsfältet om det spårar ur, så vill ni ha det öppet – fundera en och två ggr innan ni slänger iväg rasistiska kommentarer.

239 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men det skriver hon ju inte!
    Hon skriver hur de gör i Dubai, men inget om att hon vill att Sverige har samma lagar/straff som där.
    Hon skriver att hon tycker att straffen skall skärpas. Det är en helt annan sak.

      Vi har det nog så snart i Sverige. Amnesti såklart ✌️

      Instämmer!

      Tycker också att bara för att man lyfter något som man tycker är bra i ett land så innebär inte det att man tycker, eller att det ens innebär, att allt som är dåligt också måste följa med på köpet.

      Som här, hon tycker att Dubai har rätt inställning med hårdare straff.

      Varför blandar CamCam in religionsfriheten och godtycklig arrestering?

      Äpplen och päron.

        För att vissa som är extremt vänster inte klarar av att man önskar Sverige i viss mån hade saker som ett annat land har. Har fortfarande inte stött på ett perfekt land. USA är underbart med sina låga skatter, hemskt på andra sätt, samma sak med Sverige. Det är lite konstigt att bli så stött å en stats vägnar.

          Jag håller med henne, hade hellre bott i ett land där kriminella straffades hårt, sen är det väl upp till dem som utför de kriminella handlingarna som avgör om det är avskräckande eller ej. Våldtäkt och pedofili samt mord och grova rån/bedrägerier vore lämpligt med 10 år på skrala anstalter, och bröd och vatten låter lämpligt. Det är ett val man gör.

          Vet inte om jag tycker den reaktionen har någon viss politisk inriktning, tycker det är rätt vanligt över alla politiska läger – men vad man reagerar på varierar lite. Ja, vänstermänniskor reagerar kanske på sådanahär saker mer, men kritiserar gärna Sverige på andra sätt, som att vi inte gör tillräckligt för klimatkrisen m.m. Men de som är väldigt höger tål ju inte heller någon kritik om Sverige som inte gäller just deras hjärtefrågor, för dem är det (väldigt generellt) okej att kritisera t.ex. invandring men blir stötta om man kritiserar andra aspekter. Argumenterar inte för något här alltså, mer än att jag tror att ”inte klara av att man önskar Sverige i viss mån hade saker som ett annat land har” gäller alla olika politiska inriktningar beroende vad sakerna man önskar var bättre gällde.

            Vad sjutton yrar du ens om..?’ ?

      Precis. Kan hålla med henne om det hon skriver, jag har aldrig varit rädd för en endaste sekund för att få mina saker stulna i Dubai. På stranden ligger våra väskor och mobiler fritt framme – likaså i restauranger eller liknande offentliga platser. Man bara vet att ingen kommer att stjäla dessa, så den kriminalpreventiva effekten har ju absolut varit lyckat får man ju påstå… Glömde min telefon vid en parkbänk (!) någon gång och lyckades få tillbaka den genom att någon hade lämnat in till en vakt i närområdet som sedan meddelade alla vakter i närheten att en försvunnen telefon var i trygga händer, så när jag förtvivlat frågade första vakten hade de redan koll.

      Hon tycker ju att det är bra som dom har det i Dubai, så det är väl så hon vill ha det? Eller hur tänker du?

      Fast om hon inte tycker det är bra att bo i Sverige är det ju helt fritt för henne att flytta till ett annat land hon tycker passar henne bättre!

      Hon fick ju böter. Ville hon ha ett högre straff?

    Det här kommer att spåra …

      Och den gemensamma nämnaren är: Män!

        ?

    Fast nu överdriver du starkt Camilla. Hon skriver om EN sak. Det är ju sen du som spinner vidare och hävdar att hon vill något hon aldrig sagt att hon vill. Jag vill ha strängare straff på grova brott, gärna som i usa, men jag är emot dödsstraff. Måste man vara för båda?

    Helt rätt. Rejäla straff för återfallsförbrytare. Skicka iväg till arbetsläger i Sibirien i 10 år för de som blir dömda för våldsbrott. Då kommer det finnas plats på anstalter för längre straff för de småkriminella istället för att de får mångdrabatter på alla sina inbrott som klumpas ihop som idag

      Ja straff för återfallsförbrytare och grova brott behöver definitivt bli strängare.

      Varför ska befolkningen i Sibirien ta hand om våra kriminella?

        Haha alltså jag läste det som ett skämt men om personen är allvarlig skulle jag också gärna vilja veta detta.

        Finns ett Sibirien på Södermalm i Stockholm. Säkert det som menas.

          Sibirien ligger i Vasastan

            Sant …

            Njae Sibirien är kvarteren mellan Sveavägen, Odengatan och Valhallavägen och stadsdelen heter Norrmalm.

        Googla en världskarta och kolla hur stort Rysslands ödemark utanför bebyggelsen är. Det finns enorma ytor att husera kriminella, inlåsta såklart så det inte blir Rysslands problem. Hade detta kommit som lagförslag hade jag röstat stort JA

      Fast tänk om man råkar bli oskyldigt dömd? Jag vill helst inte tillbringa mina dagar som straffånge i Sibirien, eller få mina enar avhuggna, även om det är en väldigt liten risk.
      Sitter hellre på finkan i Sverige och klurar på min resning…

        Så som Sverige tillämpar att det ska vara utom rimlig tvivel att personen begått brottet tror jag inte du behöver oroa dig…

          Vi har i närtid haft tre uppmärksammade resningar och jag tvivlar inte på att det finns fler felaktigt dömda.

            Jag skulle tro det är 1 ”oskyldigt dömd” på 999 skyldiga som går fria. Frågan är ju hur man vill att samhället ska vara, enkelt eller svårt för kriminella.

              Ja och jag tycker inte att vad du tror och inte tror är tillräcklig grund för att offra en enda människas liv.

      Vi kan ju börja med att tömma våra anstalter på utländska medborgare. Bara att skicka hem. Så får vi plats för våra egna idioter.

        Word!!

    Det är fullt i svenska fängelser nu…ändå går alldeles för många fria. Sverige har spårat ur…

      konstigt att det är fullt på fängelserna när befolkningen ökar

      Tack!!

      Och prinsessan Latifa som misslyckades med sitt flyktförsök ?

    Nja, nu har jag bott i Dubai i 10 år och hugger av en arm eller sätter i öknen på vatten och bröd – det funkar inte så. Det man faktiskt är mest rädd för om man begår brott här nere är att man ska förlora sitt visum (uppehållstillstånd) och inte få stanna kvar – för gör man något fel kan det ryka direkt. Och vissheten om detta har avskräckande effekt utan tvekan. Naturligtvis är fängelse inget man önskar här nere, men hugger av arm – nej, fel land, det är inte Saudi vi hatar om.
    Och jag är enig i en del av det bloggaren skriver- jag har aldrig känt mig så trygg någonstans som här. Jag är aldrig rädd som kvinna, jag kan gå ut ensam vilken tidpunkt som helst och tittar mig aldrig över axeln. Självklart har UAE mycket att önska i många fall, men diskuterar vi trygghet mot brott, ja då känner jag mig utan tvekan tryggare här.

      Trygg som kvinna men utan rättigheter och jämställdhet? Hellre otrygg i Sverige än trygg i Dubai

        Exakt. För tryggheten kan snabbt försvinna om du tex skulle bli våldtagen och sedan anmäler mannen. Eller tryggheten för homosexuella. Folk måste tänka liite längre än vad deras näsa är lång. Lyft ögonen och se till helheten. Dubai är skit. Kanske inte lika mycket skit som Saudi men ändå skit. Jösses liksom, känner mig sååå trygg där bla bla bla….

          Tycker du det känns tryggt som kvinna om du blir våldtagen i Sverige? Har du sett procenten på hur många fall som verkligen går till rättegång, och den ännu mindre siffran – hur många män som verkligen döms? Så jag skulle väl inte säga att Sverige är ett framgångsland när det gäller att klara upp våldtäkter, tyvärr. Jag önskar verkligen att det var så.

            Eeeh vet du ens vad som händer om du anmäler en våldtäkt i Dubai.. DU hamnar i fängelse. Läs om brittiskan som det hände (som exempel, finns fler). Helt klart blir jag hellre våldtagen i Sverige (eller i Tyskland där jag bor).

              Chansen är dock mindre att faktiskt ens bli våldtagen där. Större risk att bli våldtagen här och sannolikheten att något händer mannen som förövare är bra liten i Sverige som det är. Lite pest eller kolera men att man ens hamnar i sisten är mindre i Dubai.

                Var kan jag hitta statistik på det här?
                Vet man överhuvudtaget om hur många som blir våldtagna i Dubai?

                  Ja det kan man ju verkligen undra, hur tillförlitlig den statistiken skulle vara.

                  Art man ”känner” att det är mindre risk är knappast en bra källa heller.

                  Amnesty etc etc

                    Mhumm. Det jag hittar hos dem är det här:
                    https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-and-north-africa/united-arab-emirates/report-united-arab-emirates/

                    Där skriver de detta: ”The government failed to adequately protect women from sexual and domestic violence. Under Article 53 of the Penal Code, “a husband’s discipline of his wife” is “considered an exercise of rights”, language that can be read as official sanction of spousal abuse.”

                    Så, det är självklart att de inte har några som helst våldtäkter eftersom de inte ens har gjort det olagligt! Det är precis tvärtom, att en make har rätt att våldta sin fru!!

                Fast chansen vet du ju inget om eftersom rätt mkt som klassas som våldtäkt och övergrepp här inte gör det där. Och bara för att du känner dig tryggare och risken för dig är mindre betyder inte att det gäller för alla kvinnor i landet. Tror inte gästarbetande kvinnor känner sig så jävla trygga i de hem de jobbar.

                  Exakt!!!

              Tack, jag tror jag harr större koll än dig efter 10 år på plats. Jag har för övrigt en vän som suttit i fängelse här nere. Har du?

                Du som har så stor koll. Hur stor är uppklarningsprocenten för våldtäkterna som sker i Dubai?

                  Särskilt för de som sker mot filipinska barnflickor

                Jag har suttit i fängelse här nere och mötte många som satt inne för att de anmält våldtäkter. Helt sjukt.

            Våldtaksfall är av sin natur assvåra att hantera, även om vi lyckas komma förbi förlegat skit som ”vad had du på dig?” osv. Just för att det i många fall handlar om ord mot ord. Så visst, tyvärr är det så att få våldtäkter blir dömda. Men för att ens ha en chans på det så måste det finnas en trygghet i att våga anmäla, vilket inte finns i Dubai och många andra länder. Med det sagt betyder det inte att det är 100% tryggt att anmäla i Sverige heller, men det är långa vägar bättre och man behöver inte frukta att själv bli åtalad eller dyl.

            Blir man våldtagen känner man sig automatiskt otrygg. Så ingen kan känna sig trygg någonstans oavsett i vilket land man blir våldtagen i.
            Men jag tror att jag förstår vad du vill få fram och jag kan säga såhär att jag känner mig som absolut tryggast här i Sverige. Att få en våldtäktsman dömd är extremt svårt i alla länder med ett säkert rättssystem då ord står mot ord och utan bevisning är det i princip omöjligt att få någon dömd oavsett vilket brott det gäller. I ett säkert rättssystem är man oskyldig tills motsatsen är bevisad och det är upp till åklagaren att lägga fram tillräckligt mycket bevis så att det är bortom allt rimligt tvivel på vem som är skyldig.
            Här i Sverige tar polisen emot din anmälan och försöker göra vad de kan för att undersöka brottet. I Dubai finns en överhängande stor risk att den våldtagna blir gripen och ställd inför rätta istället. Det räknar inte jag som säkert.

            Även fast det inte är en så stor chans att våldtäktsmannen blir dömd här i Sverige så är chansen mycket, mycket större här än i Dubai. Men den stora skillnaden som vi har, som många andra länder inte har är supportsystem för offret. Här blir man omhändertagen på sjukhus och får adekvat vård, vård som är gratis. Man får psykologhjälp om man behöver, vilket man får gratis. Om man vill får man gå i supportgrupper, man får gå i terapi, man kan få bli sjukskriven och får då hjälp med ersättning från försäkringskassan. Ersättning som är bidrag och inte lån som man behöver betala tillbaka. Skyddsnätet är ofantligt mycket större här än i de flesta andra länderna. Och det är ingen fråga om att den med pengar får bättre vård än en ekonomiskt utsatt person.

            Så därför känner jag mig ”trygg” här i Sverige.

          Det begås inte så många våldtäkter där som här

            Hahahaha det dummaste jag hört idag och jag har en fucking tvååring hemma. Alltså wtf bor du under en sten???

              En fucking tvååring 😀

            Man anmäler inte våldtäkt där eftersom du riskerar att bli straffad själv.

            Hur vet man det?
            Vad har du för fakta som stödjer till påstående?

              Se nedan. Det begås extremt många våldtäkter i svenska hem

                Se nedan.
                Eftersom det bland annat i lagens mening inte begås några våldtäkter överhuvudtaget i hem i Dubai. Där en man har rätt att misshandla och våldta sin fru i ”uppfostrande” syfte.
                Din statistik tar inte hänsyn till de våldtäkter som begås utan att ha blivit anmälda och de tar definitivt inte hänsyn till de våldtäkter som begås men som inte räknas som våldtäkt i landet där våldtäkten begås i.

            Nej eftersom färre saker klassas som våldtäkt så blir det ju färre

            Ja så sant som det är sagt 🙁 Tänka sig att vi är 6a i hela världen när det kommer till våldtäktsbrott.. Dvs 20 rapporterade våldtäkter per dag. Och ja, detta är trots att vi har ”låg anmälningsbenägenhet” som många skyller på. Ni ska skämmas alla som inte tar detta på allvar o istället ser ner på oss som sakligt presenterar statistik o försöker göra något åt problemet. https://www.nationmaster.com/country-info/stats/Crime/Rape-rate

              (denna statistik är från 2010 – nu är vi 2a eller 3a i världen med anmälda våldtäkter par capita – ville bara visa er vilka länder som har ungefär samma statistik som oss… Vi är verkligen ett u-land)

              Den där statistiken kommer från UNODC, som själva sagt att man ska använda deras siffror med stor försiktighet. Den är dessutom 10 år gammal.
              För det första så finns det väldigt många länder som inte rapporterat in sina siffror. Många länder har rapporterat in på tok för låga siffror, eftersom studier visat annorlunda.
              I Sverige är det väldigt mycket som räknas som våldtäkt. Medan det som t.ex. i Dubai är mannens rätt att våldföra sig på sin fru och således lagligt är det en av sakerna som räknas som våldtäkt här i Sverige.
              Här tar man också och räknar samma fall flera gånger, eftersom alla instanser rapporterar in siffror separat så får vi ”dubletter”.
              Sedan är det faktiskt så att även fast vi har en låg anmälningsbenägenhet så har vi en av de högsta anmälningsbenägenheten i världen. Sverige är det mest jämställdaste landet i världen, vilket gör att kvinnor vågar ta mycket mer plats jämfört i andra länder.

              Dessutom publicerade FRA 2014 att Danmark och Finland har högre siffror än vad vi har. Medan de i din länk ligger på plats 29 och 54.

                Haha det får var det dummaste jag hört – att Danmark o Finland skulle ha mer våldtäkter än Sverige?! Du måste ha bott under en sten dom senaste 15 åren.
                Här är statistik från i år, o alla andra europeiska länder är lååångt bort från oss. Vi är the rape capital of Europe, men om du vill leva i ovisshet o skylla på att statistik inte är korrekt, varsågod. Vi får väl se vad du säger om 5-10 år från nu. I hate to say it but I will 100% say I told you so!! https://worldpopulationreview.com/country-rankings/rape-statistics-by-country

                  Det är väldigt obskyra sidor du länkar till. Och det är exakt samma data källa. Från UNODC som fortfarande är 10 år gammal. Där de som sagt själva sagt att deras data inte är att lita på eftersom det är så extremt många om och men runt statistiken.

                  Här har du något att läsa under mellandagarna: https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-2014-vaw-survey-main-results-apr14_en.pdf

                  Det kanske får dig att bli lite mer… rätt informerad

                    Jadu, fortsätt lev du i godan tro att Sverige är så fantastiskt bra och att det absolut inte sker mest våldtäkter per capita (i Europa). Jag behöver inte bli ”rätt informerad” då det är du som lever med huvudet nere i sanden o det är ingen mening att diskutera med människor som dig 🙂

                      Jag fortsätter att vara välinformerad, källkritisk och tar bara in information från betrodda källor. Som FRA.
                      Har du ens läst deras rapport?

                      Att ha all information, förstå vad som ligger bakom siffrorna och vara analytisk betyder inte att man lever med huvudet nere i sanden.

                      Jag förstår att du inte ser någon mening med att diskutera. Personer som dig brukar inte vilja diskutera djupare när man ställer krav att de ska styrka sina påstående med tillförlitlig fakta.

        Mycket prostituerade i Dubai

      Fullt rimlig påföljd tycker jag. Att förlora visum, uppehålls och arbetstillstånd. ?

        Haha ja om det hade varit rättsäkert kanske.. Nu är det väl inte det Dubai är mest känt som.

          Nu var det inte det jag sade. Haha!

            Fast i kontexten som du kommenterar i uppfattas det så. Haha!

              Nej, det är hur du väljer att uppfatta det.

              Varken E eller jag har nämnt något ang hur rättssäkert landet är. E nämnde vilka påföljder som finns. Jag skrev att jag tyckte det är bra påföljder.

              På vilka grunder besluten är fattade är det bara du som lagt fram.

              Dubai är knappast det enda landet som har det så. Australien är tex ett annat.

              Du vill bara käfta. Haha!

                Käfta är du själv väldigt bra på. Framgooglade ”verderlagda fakta”. ?

                Är du full Trh eller vad är det för fel på dig idag? Denna aggressiva HAHA hela tiden.

      Håller med. Aldrig känt mig så trygg som kvinna någonstans. Första gången jag åkte dit trodde jag det skulle vara som i Turkiet, men nej, inte alls, känner mig mer trygg på det där på det planet än i Sverige.. 100ggr.

      Att det ens behövs separata vagnar för kvinnor i tunnelbanan signalerar ju att kvinnor kanske inte är så trygga i Dubai? Om man inte ens kan ta det som självklart att åka i samma vagn?

        Fel, det behövs inte – det är av respekt för kvinnorna det finns, men du får sitta i vagnen med män om du väljer det, i familjevagnen ellr betala några dirhams extra och åka vip med större säten – blandat män och kvinnor. Så att det behövs, det stämmer inte.

          Precis! I Sverige läser man ofta om ”hur svenska män är”.

          ”Av respekt för kvinnor”

          Jo tjena.

        Detta är fantastiskt, tycker jag. Oavsett vad det handlar om, så borde fler länder införa detta, särskilt på kväll- och nattetid. Uppenbarligen är det då som de svenska männen är som värst, har allt för ofta upplevt män i Öresundstågen vara oerhört närgående och obehagliga.

        Men med det sagt – när jag går in i manliga vagnen i Dubai, då har jag (genuint) aldrig möts av annat än respekt. Männen reser sig och signalerar att jag som kvinna ska sitta ner och det händer varenda gång.

      Ö du vet hur trygga kvinnor som har annan bakgrund än västerländsk är ? Gästarbetare? Emiraterna?

        Exakt!! Så trött på västerlänningar som pratar om hur trygga de är i Dubai.. kvinnorna som kommer där ifrån har det långt ifrån lika bra

          Precis!!

          Så bara för att man själv har upplevt att det är bra, så får man inte tycka eller säga det på grund av din uppfattning av hur de nationella kvinnorna har det? Jag har med egna ögon aldrig sett eller upplevt kvinnorna i Dubai som förtryckta, snarare tvärtom, men oavsett vad tar det väl inte bort faktum att man själv kan känna sig trygg? Förstår inte helt ditt argument.

            Klart du inte upplevt det, du är ju inte där ifrån. Vad bra att du känner dig trygg, kommer själv aldrig sätta min fot där. Att säga att deras lagar är bättre än här för att det funkar för dig personligen är lite konstig enligt mig.

      Jag känner mig inte alls like trygg i Dubai idag, som jag gjorde för 5 år sedan. Det är mycket mer brott som händer här än vad folk tror. Bara för att det inte pratas om det så betyder det inte att det inte händer.

      Det är i brott VARJE dag i bilar, garage osv. Och inte får dom en arm och ett ben avhuggna. Det är mycket saker här som inte är okej, och jag har varit i finkan här så tro mig när jag säger det är ett svart hål som är skit svårt att komma ut från.

        Varför hamnade du i fängelse?

          Det är inte viktigt ? men det är ett stort svart hål och skit svårt att komma ut om du inte har pengar och känner lokala människor

    Sveriges rättsystem är ett skämt, skäms över att va svensk när jag tänker på det. Det är som gjort för att kriminella ska kunna leva loppan med alla rabatter och allt vad det är. Det sjukaste av allt är ju argumentet att det inte är avskräckande att införa högre straff, folk kommer utföra brotten ändå. Okej? Poängen med straff ska väl vara att STRAFFA personen som utfört brottet? Om någon annan person blir avskräckt eller inte för att utföra ett liknande brott skiter väl jag i, så länge alla brottslingar får de brott de förtjänar. Pinsamt är vad det är

      Det som är så obildat är att det argumentet är taget från usa där man varken har gratis utbildning eller sjukvård, är man född fattig är liksom chanserna att ta sig ur det små. Vad ska fattiga i usa göra förutom att jobba på tre jobb för en slavlön? Klart det lönar sig att vara kriminell. I Sverige är det ju inte alls så. Och klart att det är avskräckande om man får 30 år för att ha våldtagit ett barn jämfört med ett år och lite smisk på fingrarna (nä, sorry det är ju brott mot mänskliga rättigheter). Det här landet är ett skämt. Klappar våldtäktsmän och mördare på huvudet medan offrena och deras anhöriga mycket sällan får upprättelse. Och att det första man får lära sig på juristlinjen är att ett straff alltid ska utgå från den lägsta änden av skalan säger ju allt.

      Och deras jävla rehab. Rehabilitera pedofiler?
      Haha visst. Det har fortfarande inte hänt i hela mänsklighetens historia. Och sen alla kriminella som skjuter på varandra? Why not? Det adderar till deras machokapital, leker tuffa och kaxar mot polisen som inte kan göra ett skit, sitter inne 1 år för något de borde ha livstid för och fortsätter sen med sitt skit. Om tio år kommer Sverige ha gått åt helvete om något inte ändras mycket snart.

        Håller med i allt du skriver! Blir så tydligt att något är riktigt fel i det här landet när Dödspatrullen från Rinkeby fick livstids fängelse för mord i Danmark, i Sverige hade dom fått en kvart typ. Ute efter 10 min med gott uppförande. Varför daltar vi så med dessa människor? Det är fan helt sinnessjukt

          ”Dödspatrullen” hade högst sannolikt även fått livstids fängelse i Sverige.

            Inte dom som var 17 vid tidpunkten 🙂 dom fick 20 år i Danmark, i Sverige hade dom fått en kram av soc

      Och många brottslingar använder våra anstalter som hotell och rekreation… sen ut på banan igen!

        haha herregud. ja fängelse är ju verkligen ett hotell

          Det säger ju kriminella själva.

            Citat från artikeln : I ett brev från fängelset skriver han nu att han är ”mycket nöjd” med sitt straff och:

            ”Det är faktiskt sjukt hur bra man har det här. Det är ju nästan så att man hellre är här än ute i det fria typ.”

              Det är inte alls så förvånande.
              Många som sitter inne har en odiagnostiserad funktionsnedsättning. Många gånger ADHD.
              Det man då väldigt ofta har problem med är att man behöver rutiner för att fungera optimalt, men man är oförmögen att fixa rutinerna själv.

              I fängelset har man ingenting annat än rutiner och man vet exakt vad man gör och när man gör det, precis exakt hela tiden.
              Det är då inte alls så konstigt att många tycker att de har det bättre i fängelset eftersom de för första gången i sina liv fått verktyg för att fungera normalt.
              Det och att man i svenska fängelser tror på rehabilitering och att interner är människor med lika mycket människovärde som vilken annan människa som helst.

      Mja. Hårdare straff; finns det som visar på att det kan verka avskräckande och fungera men till en viss nivå men också ingen korrelation mellan hårdare straff och mindre brottslighet.

      Känner ni att ni är väl insatta i hur lagstiftning, kriminalvård, samhällsvetenskap, psykologi eller brottsförebyggande åtgärder fungerar, går till, varför det ser ut som det gör? Det är vanligt att man kastar ur sig floskler som ”hårdare straff”, ”ta bort straffrabatt”, ”fängelser är hotell” utan att tänka ett steg längre. Uppnås ett säkrare och bättre samhälle med mindre kriminalitet genom längre, hårdare straff i ett hål med vatten och bröd? Finns det även andra saker som påverkar? Arbetslöshet? Samhällsstrukturer? Ekonomi? Uppväxt? Värderingar? Vi pratar väldigt komplexa frågor som många tycks ha väldigt enkla svar på.

    Om kommentarsfältet spårar, så beror det på att något behöver komma upp i ljuset…

      Rasism???? Bra tänkt. Not.

        Vi kanske måste sluta skrika rasism om precis allting? Det är också en idé. Därför att begreppet urvattnas och blir kraftlöst, vilket redan är på väg att hända.

    Jag undrar en sak ang Åsa Ingrossos kommentarer/svar på TripAdvisor jag hittar dem inte. Hur ser jag dem? Vågar inte fråga henne direkt och hon skulle ut och shoppa idag. Jag hade tänkt roa mig med att läsa dem i min ensamhet. Kan någon hjälpa mig att finna dem, jag har hittat klagomålen men ej hennes svar som tydligen ska vara roande.

      Du söker på deras restauranger och filtrerar på dåligt/medel/hemskt typ

      Absolut kompis, här är länken:
      https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187463-d7606282-Reviews-LA_PERLA_INGROSSO-Palma_de_Mallorca_Majorca_Balearic_Islands.html

      – Se till att du har ”all languages/alla språk” markerat i sorteringen
      – Markera endast de med sämst betyg (”terrible”)
      – Klicka mer/more på kommentarerna så kommer också Åsas svar dyka upp, annars syns det inte

      Ha en rolig läsning! God jul!

        Kan det vara så att de är borta? Hittar nämligen bara några kommentarer och visserligen är de lite konstiga men inget urspårat direkt. Mvh inte samma anonym som frågade uppe…

          Har inte kikat sen jag läste de första gången för några dagar sedan, så inte säker – kan kolla sen ikväll igen kanske. Men det är rent praktiskt möjligt iallafall, företag kan radera sina svar. Iom att svaren på Tripadvisor uppmärksammats både här och på Åsas instagram – där hon dessutom raderade kommentarer och tillslut låste inlägget – så är det väl inte helt otänkbart att de gått in och raderat de värsta.

          Läste hennes kommentarer igår och de är kvar även idag.
          Bland annat denna tex:

          La Perla I, Ägare på LA PERLA – INGROSSO, svarade på det här omdömet
          Svarade 1 december 2017

          Ja då var vi här igen Denny! Ni har aldrig ens ätit här. Ni bokade och fick lämna restaurangen pga att NI bokat och accepterat våra krav på 13 års gräns! Men kommer ändå med barn. Nej! Vi tar inte emot barn hos oss.

            Lol, låter dock lite typiskt småbarnsförälder att tro att världen rullar ut röda mattan för sina ungar.

              En 13-åring är väl verkligen inget småbarn?

                Nej, och det var det ingen som sa.

            Jag kollade också nu, men tycker det fattas? Kommer inte ihåg vad som stod, men hittar bara några få svar och endast ett par som var lite lustiga. Är det någon som tog printscreens från 3-4 dagar sedan och kan bekräfta eller dementera om svar plockats bort?

          ”Hej Ulrica!

          Under några dagar hade vi vår köksmästare på sjukhus, något som drabbade både oss och våra gäster. Skador som denna kan man inte förutse tyvärr. Men till 99% har vi haft förstående, underbara gäster som hyllat oss trots detta bortfall av vår köksmästare, och en väldigt viktig person i köket, ändå valde att ha öppet, men med en mindre meny. Vi har fått åskilliga tackmail, hyllningar och uppskattande ord pga av detta.

          När ni kom Ulrica var det Anton, inte Emilio som tog emot er, det var Anton som satte ner er vid bord två, det var Anton, inte Emilio som förklarade menyn och vårt tillstånd i restaurangen, ni satt HÖGST 5 min innan ni bara reste er och gick! Ellerhur!? Vi minns er nämligen väldigt väl, och ni är dom ENDA som gått. Alla andra stannade och gav oss en ärlig chans. Det är sorgligt och väldigt tråkigt med dessa personliga påhopp på Emilio som inte hade någonting med detta att göra. Att vi hade problem med en skadad kock borde det ändå finnas mer empati för. Att dessutom ge en 1-a när ni inte ens ätit, upplevt restaurangen eller gett det en chans för mer än 5 minuter, OCH dessutom ändrar historian för att få ett ”saftigare” inlägg. Att kommer med förutfattade meningar såhär känns väldigt orättvist.”

          Hej Jeanette!
          Först och främst var ni TJOGOFEM minuter försenade. Att vi har två sittningar innebär att 90 personer ska in och sen ut ur vår restaurang. Den tiden ni hade i er bokning var avsatt för er! EXAKT den tiden ni hade är skräddarsydd för övriga bord, för att inte förstöra tempot i köket, för att andra gäster inte ska bli lidande, (just för att sånt här inte ska hända MÅSTE ni passa tiderna) Ni har alltså inte ”er” tid att bolla med. Det existerar inte. Det är jag oxå väldigt tydlig med i mitt mail när ni bokade. DÄRFÖR sackar allt efter. Emilio var snäll och trots er sena ankomst, som faktiskt förstör för HELA restaurangen, så tog han ändå emot er. Vartenda moment har mm precision, om man inte har arbetat i ett restaurangkök, i en restaurang med ett sjukt tryck, med dubbla sittningar, kan man omöjligt förstå hur viktig varenda sekund är. Sen undrar jag verkligen, om man nu kommer för att fira ett jubileum och anser det vara viktigt! Borde man inte vara i tid då? Vad gäller taxin så är ju inte riktigt det vår ansvar. Om du skulle med ett flyg! Vad hade du gjort då?

          Emilio är gudomlig med våra gäster, läs gärna övriga recensioner! Men det finns tyvärr gäster som har en redan från början skev inställning till honom. Det märks ganska tydligt! Dom har läst något, hört något. Dom gäster som är trevliga, respekterar våra regler om tider, 13-års gräns osv och som kommer med ett vänligt sinne blir inget annat än vänligt bemötta.

          Att ni sen var otrevliga mot en av våra servitörer och kallade honom saker känns inte bra och självklart gjorde Emilio helt rätt som försvarade honom!
          Den fantastiska maten är helt och hållet skapad av Emilio, så vi tackar för dom orden.

            MEN SLUTA FYLL KOMMENTARSFÄLTET MED COPY PASTADE SVAR!
            ÄR NÅGON SÅ JÄVLA INTRESSERAD AV VAD SOM STÅR PÅ TRIPADVISOR FÅR MAN FAN GÅ IN DÄR SJÄLV OCH LETA!

              Sorry…var för att flera skrev att de inte hittade trots att de fick instruktioner.

                Inte sorry. Skitbra att du klistrade in. Hittade ju inget. Hahaha att hon har tid ???

              DU BEHÖVER INTE SKRIKA!!!!

        Jag tyvärr hittar inte några svar från Åsa. Men tack för att du försökte.

          I kommentarerna som är skrivna av olika gäster så finns det en flik där det står ”mer”, klicka där så kan du läsa hennes svar. Hittade inte heller i början men sen förstod jag att man ska klicka där.

    Dubai och liknande stater satsar ju så hårt på brott mot mänskliga rättigheter så det finns inte utrymme för vardagsbrott ??‍♀️

      Haha ja bra sagt!!

    Ehh snacka om att fultolka. Klart Sverige har för låga straff, det fattar vem som helst med en fungerande hjärna. Det betyder inte att man vill ha sharia-lagar.

      Håller ej med. Tjejen är heelt verklighetsfrånvänd.

    Varför skulle att inlägg om brott och straff ge upphov till rasistiska kommentarer?

      För att folk är helt körda och inte kan hålla sig till ämnet. Tyvärr.

      Det handlar om vilka som är överrepresenterade på fängelser.

    Schweiz är annars mitt bästa exempel på där jag känner mig mest trygg både från kriminalitet samt rättsväsendet. Det är inte perfekt där heller, men jag skulle t.ex. inte oroa mig för att anmäla våldtäkt, gå runt med homosexuella vänner och dyl. som jag annars hade gjort i Dubai och många andra ställen där man kan känna sig tryggad från kriminalitetet men rättsväsendet och mänskliga rättigheter inte är lika bra skyddade.

      Bra skrivet, exakt så!!!

      Jo men Schweiz och Sverige är som natt och dag. Särskilt på ett område. Det går inte att leka macho där och få ett år i fängelse när man lekt rövare.

        Vad menar du? Jag jämförde inte Sverige och Schweiz, var som ett alternativ till platser man kan känna sig trygg på utan att mänskliga rättigheter förtrycks så mycket som det annars ofta gör i ”brottsfria” samhällen.

          Word!!

          Jag var inte emot det du sa, så du missuppfattar. Jag menar att det finns en anledning till att Schweiz är så tryggt, de är Sveriges motsats politiskt vilket har lett till att de inte har vissa problem som vi tampas med och som gör samhället osäkert. Resten säger väl sig självt.

            Haha vad missuppfattade jag? Du skrev ju bara att Schweiz och Sverige är helt olika varpå jag svarade att mitt syfte inte vara att jämför Sverige och Scweiz, utan Schewiz och Dubai.

            Vad du skriver sen är en sanning med modifikation, stämmer till viss del – men det inte är hela anledningen till att deras kriminalitet ser ut som den gör. Skulle inte heller påstå att de är rakt Sveriges motsats politiskt, men absolut är det annorlunda. Men återigen, mitt syfte var aldrig att jämföra Sverige och Schweiz, det är en anna diskussions – jag jämförde Dubai och Schweiz.

      Förutom att Schweiz är extremt konservativt.

        Exakt, rena motsatsen till den vänsterpolitik som dominerar här

          Schweiz är tusen gånger bättre än Sverige. Alla dagar i veckan. Finns en grund att de flesta svenskar som flyttar dit aldrig flyttar tillbaka till Sverige.

            Meh…det är bättre på vissa sätt, men sämre på andra – t.ex. om man (som jag ) är en kvinna som vill göra jobba och ha barn. Förutom att det knappt finns någon föräldraledighet (16 veckor för mammor, 10 dagar för pappor) så är skolsystemet upplagt på ett sätt att en förälder (i 95% av fallen blir det kvinnan) måste sluta jobba eller hitta ett deltidsjobb. T.ex. så finns det inte skollunch, vilket betyder att barnen har ledigt ett stor block mitt på dagen för att gå hem och äta. Och på onsdagar slutar skoldagen efter lunch. Fritids existerar heller inte på samma sätt. Allt detta går att köpa extra – fritids, skolunch osv. men dels är det väldigt, väldigt dyrt (såpass att många inte känner att de har råd med det) och dels så ses det ner på, att det är synd om de barnen vars mamma inte är hemma och ger de lunch eller är med dem efter skolan. De som har bäst om pengar anställer nannys eller au pairs, men om man inte har ett toppjobb så kostar det i princip lika mycket eller mer som vad kvinnan tjänar, så det blir ändå en förlustaffär.

            De flesta svenskar som flyttar till Schweiz och stannar gör det antingen när barnen är i en högre ålder eller så har de inget emot att leva med att mamman är hemmafru eller jobbar deltid. Också, många av svenskarna i Schweiz har bra betalda jobb på höga positioner och kan därför hantera detta på ett annat sätt, jämfört med lokalbefolkning som jobbar ”vanliga” jobb.

        Ja, som jag skrev – det är inte perfekt. Till exmpel att kvinnor fick rösträtt väldigt sent, eller att de nyss röstade för att låta pappor få 10 dagars föräldraledighet. De har en stark ekonomi som bidrar mycket till att de är konservativa då de vill göra allt för att skydda den och är något rädda för ändringar. Så absolut är det inte perfekt, men de värnar ändå om mänskliga rättigheter och behöver inte frukta staten eller rättsväsendet var min poäng, samtidigt som det känns väldigt tryggt att vara där.

      Ja jag håller med, det blir lite skevt att säga att de är så himla bra på att hindra brott när staten själv ägnar sig åt brott mot mänskligheten, och när får de sina straff för det?

    Varför flyttar hon inte till Dubai?

      För att hon inte vill.

        Varför vill hon inte?

          Vill å vill. Är hon inte bara ett bihang som många andra influenserskor

            Hahaha!

            Yes! Pojkvännen och hans släkt bestämmer!

    OT.
    Haha Bianca, lägger upp en bild på ett bud från Christian dior där hennes adress, portkod och mobilnummer framgår. Eftertänksamhet är inte hennes starka sida.

    Att köpa sig en hyresrätt är också kriminellt!

      Apropå vaddå?

      Precis! Och att registrera släkt från Iran som inte bor i hyresrätten för mer statligt stöd!

      Att gifta sig med sin bror är också kriminellt i Sverige.

      Jag undrade faktiskt över det. Hur fasiken fick de tag på en så stor hyresrätt mitt i smeten? Tror knappast de stått i kö..

    Alltså det skriver hon ju inte…nu gör du verkligen en höna av en fjäder som nån annan skallerblaska.

    Hon menar väl att stölden inte kommer klaras upp (läggs väl antagligen ner pga resursbrist och brist på bevis) och hon står där med lång näsa.

    Resten är ju uppenbarligen bara raljerande.

    Jag är för dödsstraff och bryr mig inte alls om Amnesty.

      Jag med.. särskilt för han som våldtog en 1 åring i två år.. bevisar 200 gånger. Hur många gånger är inte bevisade? Han borde brännas på bål offentligt. Äckliga svin. Hade jag varit mamman hade jag nog slagit till honom. Tänk att det finns fåååå men ändå vissa som skulle säga att ”då är man lika dålig”! BUHUUUU! Sjuka människor.

      Jag förstår inte det där riktigt. Folk som är för dödsstraff. Ni tycker det är fel att mörda någon, hur kan det då vara försvarbart att mörda någon genom dödsstraff? Är inte det samma sak? Är det ok för att staten står bakom mordet? Förklara gärna. Är uppriktigt nyfiken.

        Och tilläggsfråga: är inte döden ett väldigt enkelt sätt att komma undan? Är det inte värre att ruttna i fängelset för resten av sitt liv då?

          Jo, då skall det vara resten av sitt liv och ingen straffrabatt!!

          Beror på. Ted Bundy borde fått livstid eftersom döden var befriande för honom.

        Är du dum på riktigt? Om någon våldtar och mördar ett barn, då borde personen ha förbrukat sin rätt att leva. Det är så tänket bakom är. Det är inte ”att man är likadan” för det är man inte, utan att personen genom sina fruktansvärda brott förbrukat sin rätt att leva. Jag är inte för dödsstraff då jag tycker livstid i fängelse är en större plåga. Dödsstraff är att göra dem en tjänst.

          Även om jag håller med dig, så är problemet att det kräver att man är 100% säker på sin sak – och i den överväldigande majoriteten av brott så är det nästan omöjligt. Ja, vi vet t.ex. med 100% säkerhet att Breivik var skyldig till sitt brott, det finns också fall med t.ex. pedofiler som våldtagit barn på film och därmed har vi en betydligt större säkerhet i att säga att de gjort det. Men i de allra flesta brott så är inte bevisningen så stark. Inget rättsväsende är 100% säkert tyvärr, och det är det som gör det oförsvarligt att straffa på ett sätt som aldrig går att återkalla. Däremot tycker jag att det borde finnas möjlighet till riktig livstid, men inte som USA där du kan få 345 års fängelse – utan som i Norge där du kan få maxstraff (21 år tror jag) men kan dömas till mer allt eftersom om du fortfarande bedöms vara farlig för samhället.

        Först, detta är inte jag som argumenterar för dödstraff utan mer en invändning mot ditt resonemang.

        Jag utgör från att du tycker det är fel att kidnappa, låsa in någon mot ens vilja eller på annat sätt frihetsberöva någon?

        Om mitt antagande är rätt, betyder det då att du också är emot elektrisk fotboja och fängelse som påföljd för ett brott?

        Samma med att jag antar att du är emot att både tvinga någon att göra ett jobb samt att de dessutom inte får betalt för det.

        Är du då också emot samhällstjänst?

        Jag förstår att du tycker att skala och alvaret bakom ett straff inte är detsamma i mina exempel, och jag håller med. Jag vill enbart visa på att det inte säger emot sig själv att man inte behöver vara för vad en individ gör men tycker att det är rätt när samhället begår samma handling.

          @13:07?

          ?

        Hur kan du få det till samma sak? En person som blir mördad är oskyldig och hamnar i klorna på en psykopat och mördare där de mister livet. Personen som har mördat är inte oskyldig och den som har mördat och våldtagit ska tas ifrån rätten att leva.

          Fast det är inte alltid så svart eller vitt. Jag tror att alla människor är kapabla till att döda, om situationen kräver det. Hur drar man gränsen vilka som ska få dödsstraff då? Om min mamma blir mördad t.ex skulle jag lätt kunna döda min mammas mördare, av ilska. Förtjänar jag också dödsstraff då? Jag har ju dödat en mördare? Eller är det bara ok om det är staten som bestämt att det är ok att döda den människan?

            Sådana argument som du kör med håller inte.

              Argument? Inga argument. Ställer ju frågor? Var går gränsen för vem som ska få dödsstraff? Svara på frågan istället.

          Hårdare straff JA TACK!!!! Jag bor i järva och ser dagligen hur Sverige förfaller, det är så tragiskt. Inget kommer ändras så länge som brott lönar sig.

            Det du ser är fallerad integrering. INTE ett symptom på låga straff.

              Tror du ungdomar skulle fortsätta att beckna om dom skulle få 10 år om dom torskade med en 10a gräs? Som det ser ut nu tjänar man mer på att beckna än att jobba med ett låginkomstyrke vilka man oftast börjar med när man ska hanka sig in i arbetslivet, typ donken , och risken att åka dit när man becknar och få ett kännbart straff är väll ungefär 2%

                Med en lyckad integrering skulle ungdomarna inte falla i de kretsarna från första början.
                Med en lyckad integrering skulle inte ungdomarna behöva välja mellan ett jobb på donken, arbetslöshet eller kriminalitet.
                Med en lyckad integrering skulle ungdomarna satsa på utbildning, välbetalda jobb och en stabil framtid istället för en väg som innebär att de dör innan de fyller 30.

                Och ja, ungdomarna som faller in i kriminalitet skulle fortsätta på den banan oavsett hur höga straff vi har. Straff är väldigt sekundärt när det kommer till det livet.

                  Invandrare här. Ser ”rött” när allt ska skyllas på dålig integrering! Herregud, brott bekämpas i Sverige, Kazakstan, Somalia. Dalta inte så förbannat med kriminella, särskilt inte vg våldsbrott. Visst har ”integration” nån betydelse men det är verkligen inte allt och ingen universallösning/ursäkt. Tror vi som ÄR invandrare har skyldighet säga ifrån, att du är dåligt integrerad innebär inte per automatik du misshandlar folk på stan så sätt bara dit de som gör det.

                    Just det, det är jag som skrivit kommentaren under din och jag kunde inte hålla med mer. Jag har själv invandrarbakgrund men har aldrig ens funderat över någon ”integration”. Jag var duktig i skolan och fortsatte att vara det när jag läste till läkare – och jag har aldrig blivit illa bemött av någon svensk, tvärtom. Svenskar är inte rasister, svenskar är dödströtta på invandrare som bär sig illa åt. Och jag är själv lika trött på dessa existenser. De förstör för alla oss som kommit hit till Sverige, antingen själva eller som jag, som liten tillsammans med mina föräldrar! Och lika mycket förstör svenskar som håller på att tjafsa om den mystiska ”integrationen”. Kallar problemen vid deras rätta namn!

              Dumheter. ”Integrering” är bara ett modeord, skapat av svenskar som inte själva berörs av den allt grövre och vanligare kriminaliteten och därför inte vill behöva belastas med ansvar för den (helst vill man inte ens låtsas om att den finns), med syfte att försöka skjuta fokus från det egna ansvaret hos den som är kriminell. I Sverige behöver du inte vara kriminell för att överleva och ha mat för dagen. Därmed faller också begreppet ”integrering” platt till marken – väljer du att vara kriminell i Sverige är det ditt eget beslut. Det går bra att gå i skolan i stället, fortsätta på gymnasiet och universitetet, få ett bra jobb och sedan jobba och bidra till samhället i stället.

              Sluta snacka så mycket skit.

    Men hallå, vet nån vem pappan till Anna Hibbs barn är eller? Så nyfiken!!!

      Tomten är far till alla barn!

    ”25000 k”

      Haha tänkte också på det. Eller när folk skriver ”25.000 lax” man ba men vad tror ni ”lax” eller ”k” eller ”lakan” eller whatever står för???

        K kommer från kilo som betyder tusen på grekiska.

          Är väldigt vanligt inom det engelska talspråket framför allt att man säger typ ”He owes me 2k.”

            Ja det var ju precis det vi diskuterade 🙂

          Usch vad trist det blev att väga 70 kilo nu.

        Samma obegåvade sorts människor som skriver priser som t ex 49:90:- för att dom inte fattar vad :- betyder.

      Haha ja det var dyrt!! ?

        Ja, jag skulle också bli sur om jag fick betala 25 miljoner för ett låsbyte.

    ”får en böter in my face”

    Parkera rätt så slipper du?

      Hahaha!!!!

    Jag säger bara “man ska inte kasta sten i glashus”.

      Kanske är Alexias närmaste ganska glada över ”Sveriges syn på brott…”

    Jamen precis! Hon klagar över sin böteslapp – för att i nästa andetag klaga över att kriminella inte grips och straffas. Hur ska hon ha det? Fast hon kanske inte tycker att felparkering är nåt brott? Bara en liten petitess som man bör få fortsätta med.

    När jag bodde i Asien kände jag mig också supertrygg. I Tokyo kan du glömma din mobiltelefon på en offentlig toalett och komma tillbaka efter en dag och den finns kvar. Det handlar inte om rädslan för straff utan snarare om respekt för andras tillhörigheter. Typ ingen låser sin cykel i Japan, för det behövs inte, det är en självklarhet att man inte stjäl. Paraplyer lämnar man och tar någon annans, som ett allmänt bibliotek typ. Jättebra.

      Varför tar inte japanerna och försöker hitta rätta ägare till telefonen? Varför lämnar de bara den, tänk om personen som glömt den inte hittar den

        Vet inte, talar bara ur det jag hört. Vet att jag såg en video på YT med någon som tappade sin plånbok 15 gånger med flit, och varje gång fick han tillbaka den. Det är buddhistiskt karma tänk, de lämnar tillbaka för att det är bra att göra det. Det blir ju bra mycket svårare med en telefon som man kanske inte kan låsa upp eller är på ett annat språk.

        Låter korkat? I en miljonstad som Tokyo om folk är ärliga låter det betydligt smartare låta telefonen ligga kvar så ägaren kan hitta den än plocka upp telefonen och ”spåra” ägaren.

          Det är ganska lätt. På en iphone är det bara att trycka fem gånger på av-knappen. Man drar upp medicinskt id och ringer en nödkontakt och berättar läget.
          Vet inte hur man gör på andra telefoner, men det kan inte vara så stor skillnad

            Wow. Har samsung, inga dylika effekter ?

      Vill bara förtydliga angående paraplyerna, att det inte gäller så på /alla/ paraplyställ. Utanför butiker och restauranger tar man bara sitt personliga, självklart. Men där jag bodde hade vi ett ställ med massa paraplyer där man bara tog ett och gick. Likadant på vissa tågstationer m.m. men det är skyltat i så fall. Paraplyer är jättebilliga och det händer ofta att man piper in i en butik vid ösregn och lägger kanske 30kr på ett paraply. Så alla har liksom ett överflöd av paraplyer ^^.

    Varför har du börjat med click baiting?
    Det här med att du kryddar inläggen extremt mycket börjar bli vanligare och vanligare.
    Det börjar bli tröttsamt att läsa kommentarer som förklarar hur det egentligen ligger till.

      Vet du ens vad click baiting är?

        Vad är det där ens för fråga?
        Trampade jag någon på tårna nu?

        Vilseledande eller överdriven text är precis det du sysslar med. Och det kommer tätare och tätare nu.

          Fortfarande inte click bait. 😉

            Så du skriver inte rubriker och inlägg med syfte att engagera folk, få många kommentarer och klick?
            Jomenkyssmig

    Sverige är för slappt ang brottslighet. Jag fick inbrott i källaren och mina saker ligger i förrådet brevid mej. Det är alltså grannen ovanför mej som gjort det. Och inte bara hos mej. Polisen gjorde ingenting. Sedan när jag låg på sjukhus kom en undersköterska och lyfte upp min egna dyra morgonrock och så vad fin . Sedan försvann den!. Vem kan man lita på?

      Det låter som att du borde kolla upp din paranoia

      Knacka på hos grannen och önska god jul ?

        Sofia vad sjuk du är sök läkare din toka! Karma till dej.

    25.000 för låssmed. Hört talas om försäkring?

      Även om man har en försäkring, vem är det egentligen som står för notan? Det är ju inte så att försäkringsbolaget plockar pengar från tomma luften eller odlar dem på träd, utan de får dem från dig och mig.

      Hon kan väl ha försäkring men man får ju inte ersättning från en dag till en annan…
      Kan ju ta månader…

    Så felparkering är ok enligt henne?
    Sedan finns något som kallas oaktsamhet. Om man lägger nycklar, paket etc fullt synliga i en parkerad bil, är det nästan som att be om inbrott. Tyvärr ser verkligheten ut så. Tillfället gör tjuven.

    25 000 000 var det ändå.

    Kan Alexia också ge några tips om hur man får en hyresrätt på Östermalm med 200 kvadratmeter nuförtiden? Eller hur är synen på brott och kriminella här? Eller varför registrerar man att man bor tillsammans med personer som inte bor där i verkligheten? Well, har vi för låga straff, Alexia?

    Polisen verkar redan ha anammat den filosofi som många efterfrågar. En man sköts inatt till döds av polis vid ett inbrottsförsök i Eksjö.

      Men ge dig. Vem är det som efterfrågar det? Att man vill ha strängare straff innebär ju att man även vill ha ett bra polisarbete med efterföljande (rättvis) rättegång.

      ja det är väl bra, det kanske hade slutat med döden för husägaren istället. Ger man sig in i leken får man leken tåla.

    Det känns som väldigt få människor förstår anledningen till låga straff. Att våldtäktsmän exempelvis döms till två år istället för 22 år är för att skydda våldtäktsoffren. Det ska inte vara ”lika illa” ur straffsynpunkt att döda sitt offer när man är klar med sitt övergrepp. Det ska vara en kännbar skillnad beroende på gärningsmannens agerande. Vilket är bra tycker jag.

    Dessutom är ju inte höga straff lika med låg kriminalitet. Tyvärr.

      Ehh skojar du eller? På vilket sätt är det lättare att ens våldtäktsman som antagligen förstört halva ens liv får gå fri efter två år istället för 22? Och vilken fara det innebär för samhället? Hjärntvättade männisak. Allt handlar om kostnader, det kostar för mkt att hålla folk inne så länge.

        Vill du hellre dö menar du?
        Tror de flesta föredrar att leva.

          Alla våldtäkter är ju inte såna som hade i slutat med mord ifall det hade varit högre straff för våldtäkt? Det förstår du väl själv?

        Det är mer komplext än så! För lagändringar gällande sexualbrott bl.a. krävs det att t.ex. advokater och åklagare lyckas pressa upp mål till högsta domstolen. Men som merparten av oss vet, är det tyvärr många anmälningar inom sexualbrott som inte ens går till åtal (vilket självklart inte är detsamma som att brottet inte har skett som vissa vill påskina och använder som slagträd när de gapar om förtal och mäns liv som blir förstörda av att bli anklagade för att ha begått sexuella övergrepp). Blir många som begår de här vidriga brotten men som får gå fria efter en dom i tingsrätten, för att hovrätten antingen sänker brottet eller friar (då det krävs ännu mer bevisning, vilket är i princip omöjligt, det är inte som t.ex. ekobrott där de kan följa händelseförloppet ännu enklare). Det kommer ni få se sen när cirkus Widell/Schulman drar igång inom kort!!

        Tyvärr har brottsmål där kvinnor och barn är inblandade ingen status, av den anledningen så vågar inte jurister som hade kunnat trycka på trots att de är notarier (och självklart kan de inom rättsväsendet med ännu mera makt trycka på för lagändringar men ingen status inte tillräckligt med fokus på en potentiell förändring).

        När man se de låga straffen för vuxna som begår sexualbrott gentemot barn/och andra, så blir man förbannad för ovanpå det så ska msn komma ihåg att ingen sitter hela strafftiden (utan några procent av tiden dras alltid av). Vissa sitter knappt ett år!

    Om man väljer att inte forska på ett visst samband (vilket ju i många fall sker pga etiska överväganden) ptjaa, då har man ingen forskning som stöder något. Lite som när man säger att munskydd inte skyddar mot ett visst virus med stöd av att ingen forskning bevisat att det gör det, när forskning av naturliga skäl inte kunnat bedrivas så särskilt jättelänge på viruset i fråga.

    Camcam kan du ta bort kommentar 13:44 den är sjuk. Flera i huset har blivit av med saker pga denna granne. Tycker inte någon som skriver så till en här ska få vara här. Denna person är sjuk eller har något missbruk. Tycker det ska finnas gränser. Tack.

    Han började med att skriva att hon möttes av böter, betyder inte det att hon också skulle anses som lagbrytare då?

    Hårda straff är inte enkom för att avskräcka. De finns för att balansera rättvisan jämt gentemot brottet. Dessutom är hårda straff ett skydd för laglydiga mot kriminella. Dödstraff applicerat på en man som.våldtagit sitt barn till döds t.ex, utmäts därför att det bör matcha offrets utsatthet och offer. Inte för att avskräcka andra pedofiler. Det är flumvetenskap att lalla om avskräckande åtgärder. Det handlar om rättvisa och isolering av farliga människor.

    Kan vi bara önska denna kvinna välkommen till den riktiga världen? Vakna upp!

    Bara jag som ser ironin i att hon pratar om att andra begår brott i samma andetag som hon aäger att hon själv får böter?

    Vet inte vem du är A… men du kan ju flytta dit om du vill. Lycka till och hoppas att du får må bra.

    så ytligt och utan bildning! Tragisk människa! Konsumtion och botox – mer finns tyvärr inte!

    Saudi Arabien och Förenade Arabemiraten är inte samma land..

    Njaej. Tycker inte du fick till det här inlägget alls Camilla. För det första måste det gå att tillstå att en del saker kan vara bättre i Dubai än i Sverige utan att exakt allt måste vara det. För det andra, straffets funktion är inte bara begränsa individuella återfall eller kvantiteten brott per kategori så mycket konstig vinkel. Osv ? (orkar inte ta upp faktum som att religionsfrihet etc knappast hör till saken. Och du ska veta att även Sverige prickats för brott mot mänskliga rättigheter, det sker varje år. Man måste ju våga nyansera lite, Dubai är inget genomont land och Sverigebilden i ditt inlägg faktiskt lite överdriven. Visst har vi problem på många områden, det måste vi våga snacka om utan att försöka ursäkta oss själva med religionsfriheten i Dubai ?

      Tack. Du satte fingret exakt på vad som brister i denna post.

    Sveriges straff system är ett skämt, speciellt straff rabatt och att ungdomar får lägre straff är ett problem. Då utnyttjas unga personer av kriminella att begå brott eftersom dem inte blir straffade eller så får dem straff rabatt.
    Och utvisning av alla invandrare som begår brott i Sverige, sluta fjanta, kan du inte bete dig då åker du ut.

    Det är riktigt att höga straff inte alltid avskräcker, det finns det mycket statistik kring. Dödsstraff, att hugga armen av människor och så vidare är alltså tämligen meningslöst och bäddar ju dessutom för extremt tragiska fall när någon faktiskt varit oskyldig men ändå dömts.

    Däremot är Sveriges straffskalor alldeles för milda. Och dessutom, vad gäller fängelsestraff, som Sverige tillämpar för grövre brott, handlar det helt enkelt om att få bort de människorna från samhället. Med längre fängelsestraff blir alltså samhället tryggare och i Sverige har vi hur mycket mark som helst att bygga fängelser på. Bara att sätta i gång, man måste inte sitta på anstalt i Stockholms närhet.

    Förrenkla inte problematiska frågor, alternativt belys alla sidor.

    sen på bollen men tycker det är galet att så många håller med om vad influensern uttrycker sig om. kriminalitet handlar mer om individens bakgrund och vilken miljö denne växt upp i. lätt för personer från generationer av enbart svenskar att uttrycka sig så fördomsfullt om folk som begår brott. brott och kriminalitet är en samhällsfråga och inte en individfråga, något som en del verkar glömma ( jag antar att det beror på att man inte är särkilt påläst i ämnet och endast utgår från personliga upplevelser).

    hårdare straff har ingen som helst påverkan på om en individ kommer utföra kriminella handlinger eller inte. Ni som varit i Dubai och känt er trygga, fundera på om ni hade varit lika trygga om ni befunnit er i ett lägre klass samhälle i Dubai.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.