Öppet Spår

Förlåt, jag har spenderat kvällen på närakuten, och har dessutom noll koll på vilken veckodag det är.
Ska sätta mig i detta nu och tidsinställa ÖS för minst en månad framåt. 

 

504 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men oj, vad har hänt. Hoppas inget allvarligt 💕

  Svara

   Nej då, jag kommer bli okej om ett par dagar, men att det är anledningen till att jag missade ÖS – igen – är enbart en förklarig till det, men ingen godtagbar ursäkt.
   Jag ber om ursäkt – igen – för det.

   Svara

    Äh shit happens, världen går inte under för att ÖS är sent eller ens skulle utebli någon gång.

    Svara

     Tack!

     Svara

    Alltså Camilla. Klart det är en godtagbar ursäkt? Folk dör inte för att det inte kommer upp ett öppet spår. Sluta ursäkta dig! Ta hand om dig istället. Tror folk skulle må bra av ett missat öppet spår helt ärligt…

    Svara

     Tack!

     Svara

    Inget att be om ursäkt för! Vi är rätt bra på att spåra ändå …

    Svara

     Stämmer.

     Svara

    ❤❤

    Svara

    Trams, du är egen företagare (?) är du lite sen med nåt inlägg här och där spelar det ingen roll. Du har väl all jävla rätt sitta på akuten och missa något ös för att du prioriterar nåt viktigare som alla andra ❤️

    Svara

     Tack!

     Svara

    Ta väl hand om dig ❤️
    Du o de dina är viktigare än det här
    Skit i ÖS.

    ❤️❤️❤️

    Svara

    Corona? 🙁

    Svara

     Det ska vi väl ändå inte tro, Camilla verkar ju har förstått precis vad man inte ska göra under pandemin – och dit hör att besöka en vårdinrättning om man har symptom på covid-19.

     Svara

      Jag har med all största sannolikhet corona och pratade med 1177 igår och hon sa ”besök närakuten” och jag frågade ”bör jag ringa innan och säga att jag har symptom?” Nej, svarade hon. Det är bara att åka in. Klart man ska besöka även om man har symptom. Jag ska till vårdcentralen imorgon. De har säkerligen säkerhetsrutiner.

      Svara

       Iaf tidigare i våras, när jag besökte akuten av en annan anledning, hade de två separata ingångar för coronamisstänkta och för annat.

       Hoppas du är okej Camilla, vad spelar ett ÖS för roll i förhållande till hälsan, vi kan vänta! Ta hand om dig bara!

       Svara

       Om du har symtom som är ”farliga” – typ svårt att andas och dyl. Men klart man inte ska åka till akuten bara för att man har vanliga symtom, förstår väl men som helst – annars skulle ju alla akutmottagningar vara helt överfulla av folk med diverse förkylningssymtom – vissa med Covid, vissa inte.

       Svara

  Usch då, hoppas allt gått bra! ❤️

  Svara

  Svårt att kolla mobilen eller datorns klocka för att se vilken dag det är. Hoppas att vem det än är som skadat sig kryar på sig snart!

  Svara

   Tänk att såna som dig finns överallt.

   Svara

   Ingen har sagt att det är svårt men vem fan bryr sig vilken dag det är och om man lagt ut ett öppet spår om man är på närakuten?

   Svara

   Usch

   Svara

   Jag har glömt det med brukar inte hända

   Svara

  Vad ofta du verkar bli tvungen att besöka akuten/veterinär 🙁 hoppas allt går bra!

  Svara

   Ja, Selma och jag är sannerligen lite av ett radarpar sett ur den aspekten.

   Svara

  På tal om akuter… Jag kollar om Grey’s Anatomy igen. Det är en hel del karaktärer som ställer sig kritiska till organdonation i serien med argument som att det är deras barn eller man….
  Hur ser ni på organdonation? Jag tänker att jag inte har någon nytta av mina organ när jag är död, då kan någon annan få mina organ, och jag känner detsamma om min partner. Han blir ju inte min partner mindre om jag ger bort vitala organ efter hans död.

  Svara

   Organdonation är en självklarhet. Jag kommer inte att sakna något av mina organ när jag dör. Min kropp, jag bestämmer.

   Svara

    Men låter du dom ta delar av din mammas kropp, din partners eller ditt barns kropp?

    Svara

   Tycker det är skitviktigt – borde vara att man per automatik är inkluderad i organdonation och istället måste välja att inte vara det istället för som nu, att man aktvit måste välja att vara med.

   Svara

   Självklart organdonator och med i Tobiasregistret. När jag först blev organdonator tillät jag dock inte att de tog mina hornhinnor för jag hade någon konstig idé om att om det nu finns ett liv efter detta ville jag inte missa det genom att vara blind i the afterlife. 🙈 Har dock tagit mitt förnuft till fånga och ändrat detta.

   Svara

    Vad galet jag har gjort exakt samma sak. Måste gå in och fixa till det snart!

    Svara

    Haha, jag har gjort samma. Dock inte kommit till mina sinnes fulla bruk än, så mina hornhinnor är fortfarande mina. Kanske ändrar mig med åldern.

    Svara

     Jag är blodgivare och med i tobiasregistret men har inte kunnat förmå mig att skriva upp mig som organdonator…

     Har samma typ av föreställningar som ovanstående skrev om hornhinnan, men det gäller typ allt som känns väsentligt, hjärta osv. Jag vill ju inte, i det fall det finns ett liv efter detta, ”inte kunna vara med” pga att jag saknar vitala organ… Samtidigt tror jag ju inte att de som förolyckas på andra sätt som skadar deras kropp, skalle, organ eller till och med går så de förloras helt ”tar med det” till nästa liv? Utan tänker ju att alla dyker upp hela och friska där i den perfekta världen. Men något i mig tänker att det kanske faktiskt blir så att man förlorar det man själv valt bort att inte ha kvar?

     Svara

    Men hjärtat gick bra att ta?

    Svara

   Åhh va roligt, kollar också på Grey’s! Jo, jag håller med dig helt klart. Kan dock förstå att de är känsligt för vissa i den situationen. Men ut ett logiskt perspektiv borde väl donation vara en självklarhet.

   Svara

   Jag tänker det är viktigt att folk fattar det beslutet själva. Beslutet i sig är ju helt individuellt även om många nog är positiva. Men man får inte tvinga folk, det ska vara ett individuellt beslut.

   Svara

   Om man vill ha organ om man skulle behöva måste man ställa upp på att donera sina egna när man dör. Samma sak om man vill att ens barn ska få ett nytt hjärta/njure osv måste man vara beredd på att anmäla sitt barn till donationsregistret.

   Svara

    Ja, det känns ju egentligen rätt rimligt – varför ska man ha rätt till andras organ när man lever men inte ha någon skyldighet att själv ge upp sina organ när man är död? Hyckleri ju.

    Svara

   Varför ska jag behålla mina organ när andra kanske kan överleva om jag är organdonator?

   Svara

   Jag är för. Har anmält mina barn också så att det finns registrerat om något skulle hända oss och jag inte kan säga vad jag vill.

   (Ena barnet är litet och kan inte ta ställning själv, andra barnet vill donera.)

   Svara

   Jag donerar allt utom min hornhinnor, tror ingen vill ha dem ändå 😂.

   Svara

   Min mamma donerade organ till 3 personer. Känns så fint att veta att det kom något positivt utav en så tråkig situation.
   Givetvis är även övrig familj med i registret

   Svara

    ❤️

    Svara

    Jag kan berätta hur det känns att vänta på ett organ för att överleva. Jag måste hela tiden ha mobilen påslagen och även informera sjukhuset om jag åker bort någonstans. Det är en enorm stress att veta att man kan bli inringd närsomhelst, men även att veta att jag faktiskt kan dö om den inte ringer. Samtidigt ser jag mina jämnåriga gifta sig, göra karriär, skaffa barn och leva livet. Mitt kommer stå still tills det där samtalet kommer. Ärligt talat är det en mardröm jag inte önskar att någon borde gå igenom…Hoppas jag kan få någon att registrera sig i donationsregistret.

    Svara

   När min systerson dog donerades hans organ. En liten flicka fick hjärtat och tre andra barn fick ny organ. Tänk att vår olycka blev en annan förtvivlad familjs räddning. Efter det skrev jag upp mig som som donator direkt. Jag behöver inte mina organ om jag är död, inte min familj heller.

   Svara

   Allt utom mina ögon får de ta och använda som de vill.

   Svara

   Jag är kluven. Jag vill att min kropp ska respekteras även efter min död och vill inte att den ska bli skuren i. Samtidigt är det fint att få vara med och rädda liv. Jag vill helst inte donera organ.

   Svara

    Den kommer bli skuren oavsett vid obduktion.

    Svara

     Inte alla som dör obduceras. Vet man en rimlig dödsorsak kan obduktionen skippas.

     Svara

     Du obducerar inte naturliga dödsfall- det sker vid misstänkta mord bl.a.

     Svara

      Det stämmer inte. Min pappa dog en naturlig död och blev obducerad. Däremot kanske de inte obducerar om man ligger på sjukhus eller får palliativ vård. Pappa dog av en massiv hjärtattack i sömnen hemma. Men kanske de obducerade för att kunna avskriva suicid eller att min mamma fått nog och kryddat maten med hans nitroglycerin 😎

      Svara

       Ja iom att obduktion skett så är det något man ville utreda på din far, dödsorsaken massiv hjärtattack kan inte ha varit självskriven i det läget- då hade man inte gjort det utan man har gjort det för att kunna fastställa dödsorsak. Beklagar sorgen ❤️

       Svara

       Tror att det blir obduktion om man dör hemma.

       Svara

      Misstänkt mord är undantagsfall skulle jag säga. Obduktioner sker på sjukhus varje dag. Obduktion för att utreda mord sker på statliga Rättsmedicinalverket. Där hamnar mycket färre kroppar än på vanlig obduktion.

      Svara

      Nja, rätt i sak men de obducerar även naturliga dödsfall som skett utanför hemmet. Pappa obducerades på rättsmedicin av den anledningen trots att det var uppenbart att det var hjärtat som gav upp. Det ska alltid uteslutas brott. Väldigt skönt för anhöriga också att få en fullständig anledning.

      Svara

    Varför vill du inte att den ska bli skuren i? Om jag får fråga det?

    Svara

     Jag vill få vara död ifred bara. Tycker att man så långt det är möjligt ska visa kroppen samma respekt som om man gjort om jag levt.

     Svara

      En stilla undran till dig då som vill vara död i fred. Hur ställer du dig till att ta emot organ från någon som avlidit om du skulle behöva, tex ett nytt hjärta?

      Svara

       Jag vet inte. När mina barn var små hade jag tveklöst tagit emot eftersom mina barn behövde mig, nu när de är stora vet jag inte. Men det bygger samtidigt på att jag vet att de donerat frivilligt (eller iaf att deras familj trott att de hade velat).
       Hade mina barn behövt ett organ donerat hade jag såklart önskat att de hade kunnat få det. Hade jag velat donera mitt barns organ? Vet inte.

       Det finns många som vill donera sina organ och känner frid över det. Det är jättefint av dem och om jag tog emot ett organ skulle jag se det som en gåva. Jag ger till mänskligheten på andra sätt. Jag tycker inte att det är hyckleri att vara villig att ta emot organ utan att vara villig att donera själv. Olika människor är villiga till olika uppoffringar, vi kan ge till varandra på olika sätt. Att tillåta oss att vara olika tycker jag är ett bättre förhållningssätt till livet i allmänhet. Om det skulle innebära att inga organ skulle doneras alls, so be it. Så har människan levt under hela sin existens utom de sista ynka sekunderna av vår tidslinje.

       Svara

        Själv skulle jag inte vilja att mina organ går till någon som inte donerar själv. Är hyckleri i högsta grad, klart du själv inte tycker det. Sällan de som hycklar står för det.

        Svara

        Om jag får fråga om din begravning då… Kremering är väl uteslutet då, men att ha jordbegravning är väl inte direkt respektfullt. Kroppen är i mina ögon bara ett skal.
        Det som är du, är själen, så tänker jag.

        Svara

      Fast betyder det att du inte vill ta emot organdonation heller då om du skulle behöva det? Dessutom kommer de ju behöva skära i din kropp för att sätta in organet också… Märkligt resonemang.

      Svara

   Jag har sagt ja till att donera mina organ. Jag bor i usa och här får man frågan om man vill donera när man får sitt körkort, och så registreras det med ett litet hjärta på körkortet. Tycker det är bra att alla tillfrågas, istället för som i Sverige där man måste registrera sig eller tala om för någon att det är ens vilja.

   Svara

    Vore ännu bättre om man bara var inkluderad i det per automatik – som med skatt till kyrkan (som är bra mycket krångligare att gå ur än att registrera/avregistrera sig för organdonation), och så får de som inte vill aktivt välja att avregistrera sig.

    Svara

     Nej det håller jag inte med om. Ett aktivt val bör göras. Det handlar ju om etik & respekt för döda också.

     Svara

      Varför? Om det är något som är viktigt för dig kan du ju enkelt välja att gå ur, precis som folk kan gå med idag. Skillnaden är att många som inte skulle bry sig hit eller dit inte går in och registrerar sig för att antingen är det något de inte vet om/tänker på, eller så orkar de inte/känner sig lata. Därmed skulle vi fånga upp många som inte har något emot att donera men inte känner tillräckligt starkt för det för att registrera sig, medan de som känner tillräckligt starkt för det kan välja att gå in och gå ur lätt som en plätt. Så länge det finns ett val så ser jag inte varför det skulle räcka.

      Svara

       Stor skillnad på att staten äger en del av mina pengar och att staten skulle äga min kropp. Det vore ett rejält intrång på den personliga integriteten och statlig hybris.

       Svara

        Ingen äger din kropp för det och du har fortfarande all möjlighet att välja bort om du känner för det. Istället skulle vi ha en ökad tillgång på organ som ingen ändå kommer dra nytta av att vinna på det. Känner att det väger lite tyngre så länge det fortfarande är enkelt att välja bort.

        Av nyfikenhet, hur ställer du dig till vad någon annan föreslog – att om du väljer att inte donera dina organ så borde du inte heller få möjlighet att ta emot organ? Eller, placeras längre ner på priolistan – nedanför dem som väljer att donera sina organ.

        Svara

         Men snälla, det är väl precis som med kyrkoskatten, en massa människor hade missat det och sen hade det blivit uppståndelse

         Svara

          Förstår inte riktigt vad ditt argument är?

          Svara

           Jag förstår inte heller ditt? Om vi är ense om att respekt gäller också för döda är det väl betydligt rimligare att begära att du demonstrerar ett intresse för donation när du är vid liv?

           Jag har ju tydligt sagt vad mitt argument är – att många idag som skulle kunna tänka sig donera/inte bryr sig, inte går in och registrerar sig. Därmed är det många organ som går förlorade, när det redan är brist på organ. Om det var att man var inkluderad i att donera per automatik skulle vi ha fler organ att ge till de som behöver, samtidigt som de som känner att de inte vill fortfarande kan välja att inte göra det. Om man inte vill göra något är man oftast mer motiverad att se till att man går ur vs. om man inte bryr sig så ser man inte till att gå med. Det är mitt argument.

           Och märker att du inte riktigt ville svara på frågan om du skulle ta emot andras organ om du behövde trots att du själv inte vill donera dina när du är död, istället skrev du något om kyrkoskatten – vilket jag inte fattade vad din poäng var. Försökte du bara dribbla bort frågan måntro?

           Vad är det för snack? Jag personligen är för donation. Men det är mitt individuella beslut och man måste respektera andras. Svaret på din fråga är etik föresten, du borde lägga fokus på att få folk skriva ner sitt samtycke.

           Men det är fortfarande ditt beslut – du skulle ha all möjlighet att välja bort om du vill. Precis som det är folks beslut idag. Enda skillnaden skulle vara att vi vänder på antagandet och de som faktiskt bryr sig får ta handling istället.

           Om din invädning är att det är etiskt fel pga. att man inte gett aktivt samtycke, så antar jag att du också är emot att anhöriga ska kunna besluta om organdonation när man är död – oavsett vad om man själv sagt ja eller nej eller ingenting? För det går ju precis lika mycket emot en individs önskan – eller icke önskan – isåfall.

           Vidare gör man ju ett antagande om samtycke oavsett – antingen att det finns ett samtycke eller inte, som man måste ställa sig positivt eller negativt till. Om vi ska snacka rent filosofiskt om etiken kring det hela vill säga. Finns mycket skrivet om detta och flera studier på det.

        Hur tänker du nu? Staten äger din kropp? Det betyder ju bara att du räddar någon annans liv, när du dör?

        Svara

   Tyvärr har det varit några fall I USA där föräldrar inte fått bestämma när deras barns organ ska tas och en domstol har blandats in. När man ser en efterlevandes förtvivlan sådär så har jag tänkt efter och vill nog inte donera eller att mina barn donerar tills riktlinjerna blivit klarare.

   Svara

    Vilka riktlinjer känns oklara i nuläget? Skulle du själv ta emot organ om dina barn eller du själv behövde? 🙂

    Svara

     Eftersom barn får körkort vid 16 där jag bor, och skrivs in som donatorer då, och fall gått till domstol så finns det onekligen oklarheter. Barnet är ju då fortfarande under föräldrars ansvar och vid en koma finsn det säkert många gråzoner.

     Svara

      Jag vill verkligen inte ta emot organ från någon som inte är införstådd med doneringen.

      Svara

       Men du skulle ta emot andras organ om du behövde trots att du själv inte vill donera dina egna när du är död? Känns lite hycklande kan jag tycka…

       Svara

        Vad anser du om barns organ tagits utan föräldrars direkta medgivande?

        Svara

         Känner att är man 16 år har man egentligen en hel del medicinsk autonomi och vad en 16-åring önskar om något sådant som organdonation borde respekteras – oavsett vad föräldrarna vill. Om föräldrarna har en åsikt kan de ju rimligen lägga sig när beslutet tas (vid körkort som skrivs ovan i detta fall) och inte när deras barn har dött. Även om föräldrar är de som bestämmer över sina barn tills dess att de är myndiga, så är det ju många fall vad gäller just medicin och sjukvård där vi trots allt sätter äldre barns vilja i första rum; när det gäller abort, preventivmedel, våldtäkt m.m. Tycker det är fullständigt rimligt, väldigt stor skillnad på en 16-åring och en 6-åring.

         Svara

          Det håller jag inte med om. Man vet att unga förare hamnar oftare i bilolyckor förmodligen på grund av deras ålder med allt det medför. Därför försäkringar är dyrare för unga förare här. Orimligt då att de ska ta beslut som en domstol ibland har svårt att avgöra.

          Svara

           Så då låter det mer som du har ett problem med att 16-åringar ska få ta körkort överhuvudtaget (håller med om att det är helt rimligt för övrigt) och inte få ta beslut alls i om de ska donera eller ej?

           Personligen känner jag att en 16-åring är mogen nog att välja om den vill att sina organ ska doneras. Men det kan vi ju tycka olika om. Däremot anser jag att om man som förälder inte vill att ens barns organ ska doneras, så bore man lägga sig i när beslutet tas – inte när barnet är dött och verkligen inte har något att säga till om längre. Om argumentet är etik, så vore väl det ändå det mest etiska (i en kontext där 16-åringar får välja i samband med körkort dvs).

         Det är bra. Kan ju rädda liv. Är du död så är du död liksom.

         Svara

        Nej, jag skulle vilja veta situationen bakom en donation. Jag skulle även acceptera om ingen donation finns. Det är verkligen ingen rättighet att få någon annans kroppsdelar. Detta är en stor grej för mig och allt måste vara transparent och riktigt för alla inblandade.

        Svara

        Fast personen sa ju att hen ville donera om riktlinjer var klara och motta donation under samma klara riktlinjer.

        Svara

         Men initialt skrev den ”är man ser en efterlevandes förtvivlan sådär så har jag tänkt efter och vill nog inte donera eller att mina barn donerar tills riktlinjerna blivit klarare.” Riktlinjerna är inte oklara kring det, oklarheten låg hos andra. Men var ligger oklarheten i om den själv ska välja att donera sina organ? Därav frågan, om du då väljer att inte donera själv – skulle du ta emot ett organ om du själv behövde ett? Men sure, låt oss lägga till – skulle du själv ta emot ett organ om personen som donerade hade gett samtycke till att låta sina organ doneras?

         Svara

          Ponera att din son har ändrat sig. Han vill ta bort registreringen som donator ur körkortet. Administrationen är dock långsam och han hamnar i koma innan korrigering. Mamman hsr hört honom verbalt uttrycka sin ånger, han är 17 och hon VET vad han egentligen ville. Vad råder?

          Svara

           What? Hur är det här ens ett svar på vad jag skrev ovan? Jag skrev om personen som själv skrev att hen inte ville donera förrän riktlinjer var klarare – men om hen väljer själv för sig så är det ju inte precis oklart på något sätt? Frågan var därför till hen: om du då väljer att inte donera dina organ när du är död, skulle du ta emot organ om du behövde? Vet inte vad det har med ditt exmpel att göra.

           Det som står ska gälla. Hur ska man kunna lita på att släktingar inte bara följer sin egen agenda/vilja? Det alternativet räddar liv också, det gör inte det andra .

           Tyckte det var uppenbart att hen inte ville ha något med ett donationsprogram att göra där individer berövats makten över besluten. Tills det åtgärdats.

           Jag håller inte med. Personer har vaknat från koma förr. En mamma fick inte ens chansen till a second opinion, innan organen tagits. Märkligt att ni säger er vilja rädda liv, men bryr er inte om livet hos donatorn med familj. Jag förstår mycket väl glädjen det kan skänka i en tragedi, att få hjälpa någon annan till ett bättre liv. Men man får inte glömma den andra sidan och problematiken som kan uppstå där.

           @Anonym 02:07
           För mig var det inte det, hen skrev inget om att själv ta emot organ, bara om att inte donera själv. Det finns många som själva inte vill donera men som däremot tar emot organ om de behöver, så var nyfiken på det bara.

           // Anonym 01:51

           Om du så prompt ska hålla på föräldrars rätt att ta beslut för sina barn, så måste du ju ockskå se till andra sidan av det – föräldrar som vägrar sina barn vård/donation när barnen behöver det. Tycker personligen det är helt fel, och därmed sätts frågan bestämande rätt kring att donera ett barns organ i spel också. Ditt exempel med folk som vaknat ur koma…ja, det är klart det händer – men det finns saker man med säkerhet vet att folk inte kan återhämta sig från. När delar av hjärnan inte visar aktivitet längre så kommer inte personen vakna upp. Men det är lite av en annan fråga – för för att ens komma till frågan om organdonation i sådana fall så måste först ett beslut tas om man ska sluta med livsuppehållande åtegärder. Om föräldrarna vägrar så vägras ju organdonation per automatik. Frågan om organdonation blir ju generellt först aktuell när ett beslut tagits om att sluta med livsuppehållande återgärder, så det är lite annorlunda än hur du beskriver det.

          Jag personligen skulle bara acceptera donation i båda riktningarna om USA reder upp dom här situationerna som har uppstått.

          Svara

           Så med andra ord, just nu vill du varken donera och skulle inte ta emot några organ om du behövde?

           Ja. Vadan behovet att repetera vad jag just sa. Jag sitter inte på förhör. Så löjligt härinne ibland.

           Sorry, inte alls min mening – var bara för att vara tydlig, svaret ovan ditt verkade inte på det klara med vad jag menade. Okej, tack för svaret! Tycker det är iallafall en konsekvent inställning även om jag inte håller med dig om ditt perspektiv, så respekterar det jämfört med de som inte vill donera men vill ha organ samtidigt.

          Fall som tagits till domstol är bland annat fall där organ plockats under koma utan närståendes medgivande som uppgett att den i koma liggandes personen inte egentligen velat detta, och inte bara i samband med ett sista farväl. Minoriteter har ibland känt sig påverkade av personal i sina beslut. Det finns även en svart marknad för rika. Men visst är det en viktig frågeställning angående föräldrars rätt att neka mottagande av donation. Ännu mer anledning för USA att få rätsida på detta.

          Svara

       Om ditt liv hängde på att du bara skulle överleva om du fick ett nytt organ, skulle du ha samma åsikt då?

       Svara

   Tycker inte ska finnas nåt val utan att donation ska vara obligatoriskt. Det är jätteviktigt och räddar liv, vad fan ska du med dina organ till när du inte lever längre?
   Borde va en självklarhet, särskilt om man själv förväntar sig vård/organdonation vid behöv. Det är nåt man får ta liksom.

   Svara

    Du inser att den makten över individers kroppar kan missbrukas?

    Svara

    Kan inte tänka mig något läskigare. Det finns redan organ trafficking… detta är galet obehagligt och creepy. Tänk några steg längre hur detta skulle kunna missbrukas!

    Svara

   Alla ni som är positiva till organdonation – snälla överväg att donera ägg och spermier också! Jag vet självklart att det är ett mycket större steg, men vi är många som skulle vara tacksamma! ❤️

   Svara

    Hade kunna tänkt mig att göra det om man fick vara helt anonym. Förstår att det inte är tillåtet flr barnets bästa, rätt att veta var de kommer ifrån och så vidare. Men kan tyvärr då inte tänka mig att donera.

    Svara

  Stämmer det att Anna Book gjorde rent öronen från vax under sin tretimmarslive i dag? På en skala 1 till 10 ligger det rätt nära 12.

  Svara

   Gode värld.

   Svara

  Hej!
  Jag har haft ett missed abortion, fostret slutade leva i v 6+5. Kommer få medicinsk hjälp genom en medicinsk abort den 28/12. Som jag förstår det kommer jag att ta de sista pillren den 30/12. Jag har aldrig varit med om detta förut och vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig. Min partner har förslagit att vi ska bo på hotell på nyår, men jag vet inte hur jag fysiskt kommer att må. Psykiskt är jag förberedd och redo (har avvaktat att kroppen själv ska stöta ut fostret I 4 v snart). Men vad är realistiskt att jag mäktar med den 31? Vill ju gärna bo på hotell och/eller göra något mysigt…

  Har ni något annat tips på vad vi kan hitta på?

  Svara

   Beklagar, har inte vart med om det men däremot gjort en vanlig medicinsk abort i ungefär samma vecka som dig, så antar att det är liknande? Tror det varierar rätt rejält, jag hade rätt ont under själva dagen som utdrivandet började och lite öm dagen efter. Men framförallt så blödde jag rätt mycket i några dagar efter och kände mig väl inte så myssugen på det sättet, ville bara ligga hemma och vara ifred (med min sambo då). Men det varierar nog jättemycket från person till person hur kroppen reagerar samt hur man själv känner.

   Svara

   Jag hade ett vanligt missfall, (fostret stöttes ut av sig själv och kroppen skötte sitt utan ”abortpiller”), i vecka 6+. Blödde rejält (hade stora bindor, använd inte tampong!!), hade kraftig mensvärk men uthärdligt med Alvedon. Det jobbigaste var blödningen (bortsett från sorgen att graviditeten avslutats).

   Det är ju väldigt individuellt avseende smärta/blödning.

   Ta hand om dig!

   Svara

   Du vill inte bo på hotell under det här. Håll dig hemma. Kram på dig ♥️

   Svara

    Det kan väl vara jätteskönt? Slippa städ & tvätt & matlagning & få vila upp sig lite med pojkvännen? Jag hade personligen föredragit det alternativet.

    Svara

     Betydligt skönare att i den situatuinen vara hemma och slippa tider för in och utcheckning etc och bara vara i hemmet. Finns väl ingen i det tillståndet som kan förväntas sköta hushållet och dessutom är man väl två i ett förhållande och istället för att fly till hotell kan väl karln dra hela lasset under tiden kvinnan genomgår detta. Annars är mitt förslag att lämna relationen då en klarar sig bättre utan en sådan mansbebis.

     Svara

      Men ni är lite småvrickade härinne? Att just du upplever incheckning som jobbigt betyder ju inte att andra gör det (jag t ex fattar inte vad du pratar om). Folk är olika, att du är hemmakatt betyder inte att alla är det- du kan inte ge råd som om precis hela världen resonerar som du och bara vill ligga hemma. Så är det inte. För många kan ett break i en annan miljö ge bättre återhämtning.

      Svara

     Det kan man ju slippa ändå? Klart killen ska göra sånt om hon mår dåligt!

     Svara

      Men suck. Han kanske också vill ha tid borta för att kunna 100 % fokusera på sin flickvän? Låter helt rimligt i mina öron.

      Svara

       Men snälla, hur störande är ens hem egentligen?

       Svara

        Att det ska vara så otroligt svårt att begripa att människor inte alltid är som en själv? Finns inget störande i mitt hem. Trots det, när jag lämnade sjukhus för ett tag sen av andra skäl än abort var det första jag gjorde ta in på hotell med min sambo…klarar din världsbild av att höra det 😅

        Svara

         Men oj, chilla. Fjantigt uttryckt.

         Svara

         01.30 varför så otrevlig? Skulle 100 gånger hellre vara hemma.

         Svara

   Beklagar!
   Jag har haft en missed abortion och fick också genomföra en medicinsk abort. Blödde väldigt mycket efteråt och hade ont, kan tyvärr inte rekommenderat att bo på hotell. Ni kan kanske mysa hemma och beställa hem lite god mat?

   Svara

   Kan bara instämma, gjorde abort efter missed abortion och hade fruktansvärt ont stundvis och blödde så mycket att det gick igenom dynan i sängen 🙁 så stanna hemma och ta hand om dig. Köp hem massa gott, ha en värmekudde redo och så får ni göra det bästa av situationen. All styrka till dig! <3

   Svara

   Jag har varit med om missfall där barnet hade slutat växa omkring vecka sju. Tog första tabletten, men inte andra (jag gick emot ordination), då det kom ut väldigt mycket på en gång. Var faktiskt midsommar för fem (sex) år sedan, och jag ville inte ha alla biverkningar av behandlingen. Kände att det var tillräckligt mycket elände att gå igenom ändå. Minns inte att jag blödde mycket eller att jag fick komplikationer efteråt ändå. Fy vad tråkigt, tänker på dig! Svårt att säga hur det passar med hotellvistelsen, men spontant tänker jag att du känner dig mer bekväm hemma!

   Svara

   Jag har varit med om det. Märkte det då missfallet kom igång i v 12 fast fostrets hjärta aldrig hade börjat slå. Har inga tips på vad ni kan hitta på, på nyår. Vill bara skicka en tanke, ta hand om dig. Gör det du känner att du orkar och vill. Vad det är realistiskt att du mäktar med? – svårt att säga. Jag mäktade med väldigt lite men vi kanske är olika du och jag. Stor kram!

   Svara

   Du fick många beskrivande svar där blodet flödar med mera. Ett missfall/en abort kan vara väldigt olika så oroa dig inte i onödan. Har varit med om två aborter som fick sättas igång pga pågående missfall och de var väldigt olika. Den ena kändes som en kraftigare mens. Ber om ursäkt från alla som känner att de behöver berätta sina skräckhistorier det är ej vad du behöver höra. Personer bör tänka sig in i vad man själv hade velat höra.

   Svara

    Men va, hon frågade ju och man måste få vara ärlig!

    Svara

    Men alltså…som personen ovan påpekar; hon bad ju om råd, vad som är realistiskt. Det är extremt vanligt att man dels har ont samt blöder en del dagarna efter, samtidigt som de flesta påpekar att det kan förstås variera och vara olika för olika människor. Det är inga skräckhistorier överhuduvtaget, bara folks väldigt vanliga erfarenheter. Men vad tycker du folk skulle svara? ”Nej, ingen fara alls – det kommer gå super! Ta in på hotell och förbered dig på mysmysmys”. Det är då rakt inte vad jag själv hade velat höra och bli negativt överraskad över att det kanske inte alls blev så mysigt…

    Svara

   Tack snälla alla för att ni delat med er av era upplevelser <3

   Svara

   Låter helt galet att ta in på hotell samtidigt som du har tagit aborttabletter för att sätta igång en abort.

   Svara

    Varför låter det helt galet?
    Jag har hellre ont i ett rum som har en skön säng och fluffiga täcken man själv slipper byta lakan på. Med en toalett där toapappret fylls på automatiskt. Och där man bara kan slå en siffra för att kunna beställa roomservice.
    Än att ha ont i ett rum där man måste göra precis allt själv.
    För en del kan det vara skönt att komma bort en stund.

    Svara

     Förhoppningsvis så har kvinnan har en modern partner som kan sköta mer än enbart befruktandet så hon kan få vara hemma i hemmets lugna vrå?

     Svara

      Men sluta nu 😃 låt de som vill vila i ”hemmets lugna vrå” göra det & de som vill vila på mysigt hotell där allt är fixat göra det! Välj åt dig själv, inte henne.

      Svara

     Och kanske blöda ner deras lakan, täcke och madrass? Awkward…

     Svara

      Men ojjj så farligt. Inget som en binda alt en tvättmaskin inte kan lösa.

      Svara

       Eh nej, man kan blöda mer än en binda klarar av. Och det är inte säkert att det går bort i tvätten, ska de köra madrassen där i också? Du tycker inte alls det vore pinsamt och opassande att smutsa ner/förstöra andras saker så?

       Svara

        Jag ser verkligen/absolut/100 % mer till lösningen än det icke existerande problemet. Ta med ett madrasskydd för 50 spänn? Be om extra läckageskydd på sjukhuset? Köp för 39.90? Så svårt är det liksom inte…

        Svara

         Det är ju inte ett icke existerande problem dock..
         Blev en del meck med den avkopplande hotellvistelsen helt plötsligt.. Skulle känna mig mycket mer bekväm hemma än att behöva oroa mig för att äckla ner hotellsängar.

         Svara

         Det är ju inte ett icke existerande problem dock..
         Blev en del meck med den avkopplande hotellvistelsen helt plötsligt.. Skulle känna mig mycket mer bekväm hemma än att behöva oroa mig för att äckla ner hotellsängar.

         Svara

     Bara för att du slipper tvätta lakan, så är det kanske inte så kul att lämna sängen nerblodad?

     Svara

    Tycker helt tvärtom. När din kropp är påverkad är det väl himla skönt få slippa lite vardagsbestyr och bara få fokusera på att återhämta sig med någon man tycker om.

    Svara

    Fast jag kommer att ha klarat av utdrivningen den 30e (från det att en tar tabletterna tar det ca 5-6h enligt kliniken) . Det var dagarna efteråt jag funderade över, hur en mår och kroppen reagerar, hur mycket en blöder. Därför frågade jag om andras erfarenheter.

    Rekommenderar att läsa frågan innan du svarar.

    Svara

     Hej! Jag gjorde en missfallsbehandling och fick också information om att själva missfallet skulle vara klart 6 timmar senare ungefär men för min del så började jag blöda på direkten men själva missfallet fullbordades mer än två dygn senare! ❤️

     Svara

     Men vad tror du själv? Hur känns det när du tänker på att bo på Hotell just då?

     Svara

   Jag gjorde detta, fast efter ca en vecka. Jag blödde fortf i alla fall och längtade efter lite normalt, mysigt leverne (efter en lång påfrestande period). Men det var dumt för jag svimmade på toa och det hade känts bättre att göra hemma. Är du tveksam: lyssna på dig själv. Det kommer andra lägen att bo på hotell då det kanske passar bättre ur flera olika synvinklar …

   Svara

   Det är så olika det där. För mig gick det väldigt enkelt till. Ingen smärta alls och var då i vecka 7.

   Svara

   Så ledsamt. Jag fick själv en m.a. i vecka 7+4 och det blev en väldigt jobbig dag på sjukhuset. Efter det var det helt ok men blödde mkt. Åkte t o m på semester 2 dgr efter och det gick bra. Men för mig hade känts ”onödigt” att ta in på hotell bara för att det är nyår. Jag hade hellre fått vila ut hemma och bli ompysslad av min sambo.

   Svara

   Boka med avbokningsskydd på rummet (exempelvis i Göteborg finns avbokning till kl 11:00 på ankomstdagen). Ofta om du bokar direkt med hotellet istället för på booking.com etc. Då har du något att se fram emot men kan avboka om du inte mår bra! Du kommer känna där och då vart du vill vara <3 kram

   Svara

   Hej! Beklagar 💔 jag har också fått MA, började dock blöda spontant efter vi sett det på Ul. Jag skulle inte ta in på hotell inför en sådan sak. Jag blödde extremt mycket, med stora klumpar.. Jag fick även spendera ett dygn på sjukhuset då jag hade sjukt ont. Det hela slutade med en skrapning och efter de blödde jag knappt något. Hoppas det går så bra som möjligt för dig ❤️

   Svara

  Irländsk röd eller Gordon setter? Till aktivt hem men ingen jakt.

  Svara

   Åhh Gordon då, fast jag hade valt en engelsk setter eller en Vorsteh, långhårig. Käcka jyckar. Tycker ej längre det finns så många trevliga röda, de blev för sönderavlade på 80 talet och rasen som helhet har ej hämtat sig ännu. Lycka till med din kommande hund oavsett ❤️

   Svara

    Jag skulle inte säga att irländsk setter är en sönderavlad ras. Jag har två stycken själv och har träffat otaliga och din beskrivning stämmer inte alls överens med min uppfattning. Jag är ju såklart väldigt jävig, men jag är så glad över mina och det är nog denna ras jag kommer hålla mig till. Så trevliga hundar! Kan enbart rekommendera. Vi jagar heller inte med våra.

    Svara

     Jag kanske är äldre och minns de äldre linjerna av rasen som betydligt trevligare och rejälare mentalt. Har aldrig ägt någon själv men har hundar som en del av mitt arbete och vistats mitt bland dessa raser senaste 47 åren. Glad för dig att du är nöjd med dina 🌺

     Svara

      Varför hade du föredragit en vorsteh eller engelsk setter? Upplever du de är stabilare eller finns fler orsaker?

      Svara

    För mycket jakt i långhårig vorsteh och finns max 2 uppfödare i Sverige, men slår inte en röd setter

    Svara

   Har haft 2 Irländska, röda, så vackra. Kräver mycket aktivitet för att må bra, även psykiskt, träna/tävla i lydnad är perfect för den rasen.

   Svara

    Vad roligt! Tack!

    Svara

  Rökare sedan 16 år tillbaka (!!) och har hittat en snussort som jag kanske kan gå över till. Göteborgs Rapé XR sparkling white! Vill egentligen inte sluta röka men jag vet att jag borde göra det.

  Svara

   Du borde varken röka eller snusa. Varför byta ut en dålig vana mot en annan? Sluta helt och hållet istället.

   Svara

    Många börjar snusa som ett steg på vägen att sluta helt. Klart det är optimalt att sluta helt direkt, men om man har större chans att lyckas genom att gå över till att snusa för att sedan sluta helt så är väl det bättre än att försöka sluta helt men inte klara det och fortsätta istället?

    Svara

     Man har faktiskt större chans att kunna sluta helt om man skippar det mellansteget.

     Svara

      Statistiskt möjligen, men man måste ju välja utifrån sina egna förutsättningar och som man känner sig själv – inte utifrån vad som fungerar bäst i genomsnitt.

      Svara

       Jag tror att folk generellt behöver lite mer sisu och jävlaranamma.

       Det är faktiskt BARA att sluta, resten är psykiskt.

       Svara

        Wow, genialiskt! Så nytänkande! Ring genast och berätta om ditt fynd för alla som forskar om depression och beroenden så de vet vad de har missat…

        Svara

         Fast helt ärligt tror jag att SISU behövs i väldigt många situationer. Det är ju i slutändan en själv man kan lita på och luta sig emot, ingen annan. Att det sedan inte funkar i exakt ALLA situationer är en annan sak. Men om vi tänker vilka som överlever svåra situationer… Har de eller har de inte sisu?

         Svara

          Öööh. Vad var disk här? Att det generellt är bra med sisu?

          Svara

           Jag sa bara vad jag anses saknas hos många människor i sådana här situationer.

           Ska inte delge en åsikt igen 😂

          Men det är rätt irrelevant – för det är ett välobserverat och välstuderat fenomenen att det är väldigt svårt för människor att bara bestämma sig för att bli bättre – vare sig det gäller ett beroende, depression eller något annat. Du kan säga att det är vad som behövs hur mycket du vill, men uppenbarligen räcker det inte för människor generellt – isåfall skulle det inte vara ett sådant utbrett problem för folk att komma över sådana svårigheter. Beroende och depression och dyl. är dessutom väldigt annorlunda från ”vilka som överlever svåra situationer”. Går man igenom en svår situation så har man inte så mycket annat val än att bara…gå igenom det. Eller, som tyvärr också är ett svårt problem – man orkar inte och avslutar sitt liv eller blir självdestruktiv. Att säga att man behöver ”SISU” hjälper föga.

          Svara

        Har du själv rökt i sexton år? Vore intressant veta mer om hur du slutade på enbart sisu?

        Svara

         Nej, men 12 år. Ja, jag tvärslutade på försök ett. Min mormor slutade över en natt efter 50 år.

         Vi båda bestämde oss för att sluta, så vi gjorde det. Och nej, ingen av oss har ett nytt beroende istället 😊

         Svara

          För en del fungerar det bäst sluta cold turkey, andra behöver hjälpmedel eller en avvänjningsperiod. Beror på ditt beroende och ett antal olika processer, ingen metod är fel utan man bör välja vad som passar en själv bäst.

          Svara

           Bara det inte går som för några som slutar röka och börjar snusa; att man står där med två dåliga vanor och både röker och snusar till slut 😱

    Det är ju trots allt väldigt mycket bättre för hälsan att snusa än att röka så har hen inte lyckats sluta röka på 16 år är det skitsmart byta till snus. Nej det är inte lika bra som att bara sluta med allt vad nikotin heter men det är väldigt mycket bättre att snusa än att fortsätta röka.

    Svara

   Hoppas att det funkar för dig, har själv slutat röka med samma metod 🙂

   Svara

    Men har du slutat snusa?

    Svara

     Jag har slutat snusa, efter 10 års snusande (snusfri sedan 4,5 år tillbaka). Cold turkey fungerade bäst för mig. Då hade jag slutat ett par gånger dessförinnan med samma metod men börjat igen. Den här gången var jag verkligen otroligt less på skiten. Läste på massor om att sluta med nikotin (abstinensen, fördelar etc), laddade ner en app och tränade istället regelbundet. Det var tufft för mig första 4 månaderna och sen fick jag en dip efter ett år men jag stod emot. Nu är jag så otroligt glad över att vara snusfri, jag saknar det inte alls.

     Svara

      Kan tillägga att jag både rökte och snusade, ofta i olika perioder beroende på i vilket land jag bodde. Men snuset var min huvudsubstans

      Svara

   Tror att du behöver bli mer övertygad för att kunna snusa. Förstår känslan av att veta att man borde men inte riktigt vill. Det känns som man förlorar något, fast egentligen gör man inte det. Tror inte att börja snusa är ett bra sätt att sluta röka. Röka gör man ju vid vissa tillfällen och kan måste gå ut för att göra det. Snusa kan du göra hela tiden och det borde göra det svårare att lägga av med det. Om du faktiskt vill sluta röka så sluta bara och härda ut. Det är oundvikligt att det är svårt men det är så värt när man faktiskt lyckas!

   Svara

    Generellt riktigt dåliga tips här.
    Men om du verkligen vill sluta röka så kanske att söka hjälp kan va en idé? Finns ju tabletter att få utskrivet (ej provat själv) alternativt prova typ nicorette. Ring sluta röka linjen eller se om din arbetsgivare eller vården kan erbjuda stöd.
    Personligen har jag själv försökt sluta röka genom att snusa, men helt ärligt, så himla otillfredsställande. Det är ju inte alls det man vill ha. Och det är ju tillräckligt hälsofarligt för att inte va värt det om man ändå inte blir nöjd.
    Så tror mer på att satsa på rökfrihet direkt, alternativt e-cigg eller liknande (oklart hur hälsofarligt det är).
    Själv lyckades jag sluta över en natt när jag blev gravid. Det va väl den motivationen som krävdes. Och visst känner jag mig hälsosammare och fräschare nu! (Sörjer dock fortfarande ciggen)

    Svara

   Det är mycket svårare att sluta snusa än att röka. Har fortfarande inte kunnat sluta snusa.

   Svara

  Okej, min granne har borrat och hamrat den senaste halvtimmen. Varför slutar de alltid sekunden lägger på luren med störningsjouren?

  De gör aldrig någonting när Secruitas är här så alla mina anmälningar mot dem verkar vara för jäves…

  Svara

   Efter 22 brukar det väl vara norm att vara tyst…. Och en halvtimme är väl inte särskilt länge?

   Svara

    I mitt hus får man inte borra efter 20:00 på vardagar, och inte det efter 18:00 på helger, inte alls på röda dagar.

    Svara

    Gäller oftast musik m.m.

    Det är dock vanligt att ”byggljud” ska avslutas tidigare än 22.

    Svara

   Men kl är ju inte mer än 21.30. Visst, det är jobbigt när det borras och hamras men fram till kl 22.00 är det väl tillåtet.

   Svara

    I mitt hus får man inte borra efter 20:00 på vardagar, och inte det efter 18:00 på helger, inte alls på röda dagar.

    Svara

     Haha förlåt men du var mig en mardrömsgranne- hade föredragit ditt borrande ditto tror jag 😊 Ringer du störningajouren när grannen borrar 18.05?

     Svara

      Haha nej, riktigt så hemsk är jag inte.

      Jag undrar mest vad det är för människor som borrar alls på en lördagkväll, och särskilt i juletider (pandemi eller ej).

      Svara

       Folk som vill sätta upp tavlan, hyllan de fick i julklapp, fixa nåt medan det är på semester? Ser inte hur det kan vara ett ”särskilt ärende” direkt.

       Svara

        Men varför inte bara sätta upp den när man vet att man inte stör någon annan?

        Svara

         Men det kan man ju inte veta? Oavsett när man håller på under dagen lär det vara någon som störs.

         Svara

          Ja, det är väl det reglerna är till för? 😊

          Svara

       Men oj vi borrade idag också kom jag på, tänkte inte ens att det var röd dag. Men borrade runt 15 tiden..

       Svara

       Ingen normalfuntad människa borrar efter 19 om man bor i lägenhet. Man visar respekt för sina grannar, det gäller alla oljud. Alltid satt upp lapp om vi haft fest, renoverat normala tider, inte skaffat leksaker till sonen som gåbil osv. Om man nu så gärna måste måste måste sätta upp en tavla kan det gott vänta tills dagen efter. Kl 21.30 hade jag också ringt.. Men vet att vi tyvärr är få som visar denna typ av respekt för våra grannar 🙁

       Svara

        Anonym 00.03: Jag gillar dig! Du vet hur man uppför sig, skulle gärna ha dig som granne. Kudos!

        Svara

      Haha varför är den en mardröm? Listade ju bara reglerna. Föredrar desom kan hålla sig till regler än de som skiter i dem.

      Svara

       Haha tack för ditt stöd!

       Det känns så typiskt svenskt att klaga på de som ser till att regler efterföljs. Klaga hemma men där stannar det, känns det oftast som.

       Svara

        Inga problem!

        Och alltid med argumentet ”flytta till hus då”. Inte så svårt att hålla sig till ordningsregler i brf eller hyresrätt. Förstår att man möglar av upprepade problem med en och samma granne.

        Svara

   Ringer du störnnngsjouren för det NU? Vad är klockan hos dig egentligen??

   Svara

    I mitt hus får man inte borra efter 20:00 på vardagar, och inte det efter 18:00 på helger, inte alls på röda dagar.

    Klockan är just nu 21:38. Den här grannen lämnar även barnvagn, pulkor och liknande i allmänna utrymmen, kastar saker på folks balkonger och lämnar sopor utomhus. Jag vill ha bort fanskapet.

    Svara

     Men snälla. Ta ett djupt andetag & fundera över varför du reagerar så hårt? Kanske är det inte lägenhet du ska bo i om du är så lättstörd?

     Svara

      Jag är uppvuxen i lägenhet och har bott här i tre år, den här personen har bott här i ett år och klarar inte av att följa de regler som är uppsatta av föreningen.

      Vill du ha glas, bestick och dammsugare kastade på din balkong? Föreningen gav mig rådet att ringa störningsjouren för ALLT de gör som bryter mot vett, etikett och regler. Då följer jag det rådet. Kan de inte följa sådant kanske de inte ska bo i lägenhet?

      Svara

       Exakt! Det är väl de som inte kan visa hänsyn som borde bo i hus isåfall.

       Svara

        Men det är ju alltid en viss ”typ” som stör sig? Barnfamiljer låter (jag har inga barn) men bor jag i flerfamiljshus måste jag ju liksom acceptera att det skriks, klampas & bankas lite?

        Svara

         Ja, de normala och skötsamma.

         Svara

     Förstår dig till 100%!!! Att andra borrar kan förstöra en hel dag/kväll!

     Svara

   Där jag bor är det inte senare än kl 22 som gäller. Är det 21 hos dig eller stör du dig bara?

   Svara

    I mitt hus får man inte borra efter 20:00 på vardagar, och inte det efter 18:00 på helger, inte alls på röda dagar.

    Svara

   De kanske hör att du ringer😅

   Kan du inte spela in och skicka filen till din hyres(?)värd? Lite creepyvibbar kanske, men då har du ju bevis på att något pågår. Jag har själv spelat in min grannes bankanden och borranden flera gånger, inte skickat det dock.

   Svara

    Tack, det är ett bra tips! Jag fotograferar varje gång grannen lämnar sopor utomhus eller har kastat ned saker på min balkong (kläder, dammsugare, bestick, tandborstar, glas) och skickat in varje gång.

    Svara

     Av nån konstig anledning tror jag faktiskt inte på din historia. Sorry.

     Svara

      Ge mig din epost så kan du få bilder 😊

      Svara

      Sånt händer! Jag hade ”förrådsgrannar” som kastade skräp in i mitt förråd så jag tror inte alls det är omöjligt att någon kastar in saker på någon annans balkong.

      Svara

      Va? Varför är inte det trovärdigt? Hade en granne ovanför som hällde ut ciggfimpar, pissade och kastade matrester på vår altan.

      Svara

       Herregud ja. Dom fick sanera en gård i mitt gamla bostadsområde, fick jag höra nyligen av en polare.

       Svara

   Kan ju definitivt ta dryga halvtimmen att t.ex få upp en hylla på väggen utan slarv. Så länge det sker under tiden det är OK i huset (normalt typ 7-22) så känns det mest bara överdrivet att ringa störningsjouren? Hur tänker du annars att man någonsin ska kunna göra om hemma eller som inflyttad om man aldrig får borra?

   Svara

    I mitt hus får man inte borra efter 20:00 på vardagar, och inte det efter 18:00 på helger, inte alls på röda dagar.

    Normal störning utanför detta är 07-22 på vardagar, 09-20 på helger. Trodde alla hade dessa tider haha

    Svara

     Då förstår jag din reaktion! Hade gärna också haft snävare ”störtider”, men tror tyvärr ditt hus är ett undantag!

     Svara

     Bor du i Tyskland eller?

     Svara

      Nej, jag bor i en av Sveriges största städer 😊

      Svara

       Vi har samma och min tidigare förening (bostadsrätt) hade liknande. Bor i Vasastan och tidigare Kungsholmen.

       Svara

    Visa den hyresvärd eller bostadsrättsförening som tillåter borrande efter 20.00 och på röda dagar dessutom!

    Svara

   Förstår din frustration. Bott i mitt hus i 1,5 år och vi är flera lägenheter som störs varenda dag av andra grannar. Det stönas, spelas HÖG musik till 05:30 på helger, bankas i golven, möbleras om på nätter mm? Det enda som hjälpt hittills är att skriva en lapp som visar på att man är ordentligt sur. Svenska bostäder gör ingenting fast vi är flera som hör av oss om att vi inte får sova på nätterna. Så: mitt tips är en arg lapp! Kanske en lapp direkt i deras brevlåda samt en lapp vid porten där du uppmanar till att respektera varandra. Lycka till!

   Svara

    Tack för ditt tips, det ska jag absolut testa! 😊

    Svara

     Glömde säga att du kan be din bovärd knacka på hos den grannen som stör. Nu avbokar min bovärd sina besök och svarar inte på varken sms eller när man ringer till kundtjänsten. Men hoppas att du har en bättre bovärd än mig!

     Svara

  Har ni, eller ska ni, shoppa något på mellandagsrean? (Online såklart!)

  Jag hittade min favoritparfym till halva priset på Kicks så den beställde jag och så ska jag nog klicka hem en ny racketväska då min börjar sjunga på sista versen. Ingen spontanshopping utan sånt jag behöver.😊

  Svara

   Nej inte ännu men har spanat in en polotröja som jag hoppas kommer på rea snart!

   Svara

   Vilken parfym?

   Svara

    Ralph Lauren 2

    Svara

   Köpte två par löpartights, ett par fodrade, och en ny löparjacka på XXL idag. Den löparjackan jag har nu har jag haft i tolv år så tyckte det var okej att köpa en ny. :p

   Svara

    Haha helt klart okej att köpa en ny! Vilken köpte du? Skulle egentligen behöva en jag också.

    Svara

     https://www.xxl.se/craft-adv-war-tech-jacket-traningsjacka-dam-svart/p/1175581_1_style?gclid=EAIaIQobChMIyamV3sXs7QIVx9myCh2E3QryEAQYHiABEgIokfD_BwE&gclsrc=aw.ds

     Köpte den här. 🙂 Inte på rea dock, men tightsen var. Har inte testat jackan, tänkte ge mig ut imorgon, men när jag bara provade den på så att den som ett smäck.

     Svara

      Den såg ut att vara skön! Snygg också faktiskt:)

      Svara

      Finns bättre företag att handla av. De har fortfarande dåliga chefer.

      Svara

       Man undrar ju lite hur ni som bojkottar allt till höger och vänster köper mat och kläder? Människan är rutten, det finns dåliga chefer överallt. Kläder sys med dåliga villkor, mat har miljöpåverkan. Vad duktiga ni andra är som har koll på exakt vilka företag man får handla på och bara handlar där.

       Svara

        Säkert ”perfekta” personer som bara handlar ekologisk mat och närproducerat och kläder köps väl enbart på second hand😒

        Svara

    Det bolaget har en usel personalpolitik. Lika hemsk som n-kd.

    Svara

   Nej jag köpte det jag ’behövde’ på Black Friday.

   Svara

   Jag beställde Catarina Könings ena kokbok, en serveringsskål,
   Och en muminmugg 😊

   Jag fick presentkort på Cervera av mina föräldrar så jag ska spana in en gjutjärnsgryta har jag tänkt.

   Svara

   Imorgon hade jag tänkt att åka på en rejd. Tänkte börja på Mio och tänkte ta Media Markt, Chilli, en leksaksaffär och sedan butikerna i Outlet barkarby

   Svara

    Munskydd på!

    Svara

     Jawohl, mein führer!

     Svara

    Men va? Är du seriös? Gör det inte!

    Svara

     Ja, jag är seriös. Jag bor på gångavstånd så jag kommer inte behöva åka kommunalt och riskera att smittas där.
     Och jag tänker att folk inte vågar ta sig ut ändå. Alla här har ju inte varit utomhus sedan i mars liksom.

     Svara

      Pucko.

      Svara

       dumpajas!

       Svara

      Hoppas du blir överkörd på vägen dit, din egoistiska fullblodsidiot!

      Svara

       Du tycker inte själv att du överreagerar en hel del nu?
       99% av den svenska befolkningen är friska

       Svara

    Troll

    Svara

    Åh, du måste besöka provokatör också.

    Svara

    Det är så wt att handla på rean. Ta ditt ansvar!

    Svara

     Wt? Corona sprids ju mest bland svenskar av utländsk härkomst.

     Svara

  Vett & etikett

  Hör ni alltid av er och tackar dagen efter om ni varit bortbjudna? Även om ni tackar för er när ni går, ringer/smsar ni samma sak sen följande dag eller nöjer ni er med att ni redan tackat på plats? Gäller det endast vänner och bekanta eller även familj och släkt? Gör ni alltid likadant eller skiljer det sig åt?

  Svara

   Jag tackar såklart när jag går, men sen brukar jag inte göra det igen. Tanken har inte slagit mig, och om den gjorde det så skulle jag nog glömma…

   Svara

   Tackar alltid innan jag går hem och efter maten. Är alltid noga med att ha med mig en blomma, en flaska vin eller liknande också. Hatar när jag bjuder gäster (som inte är absoluta närmsta vännerna som kommer ofta) och dom inte har med sig något när dom kommer. Så rude 😂🙈

   Svara

    Jag kan känna att det är en smula överdrivet att jämt ha med sig en gå bort-present. Visst om kompisarna har köpt hus & man är där för första gången men nä, vi tar sällan med sådana där presenter. Och förväntar oss heller inga när vi får besök =)

    Svara

     Läs det jag skrev? 🙂 Om närmsta vänner kommer förväntar jag mig inget om jag blir bjuden av dom då och då också.

     Men om bekanta kommer till mig och inte har med sig något litet som en symbol på sin tacksamhet ser jag det som lite snålt om jag ska bjuda på mat, efterrätt och alkohol 🙂

     Svara

      Bjuder inte hem nån som bara är bekant eller går hem till en sån så jag vet inte riktigt…

      Svara

      En gåva mot en gåva.
      Det är sedan vikingatiden. Man tar alltid med något till en givande värd.

      Svara

     Om man blir bortbjuden på en middag tycker jag allt man tar med en present. Jag är uppfostrad så I alla fall och tar alltid med mig något och jag har kommit på mig själv med att tänka att det är dålig stil av andra att inte ta med sig när de blivit bjudna till mig. Räcker ju liksom med en liten blomma eller chokladask, inget som behöver vara dyrt alls, men symbolen bara.

     En gång när jag bjöd på middag hade mina gäster tagit med sig 1kg köttfärs, ”här får du istället för en blomma”😂

     Svara

      Så snyggt! Hellre köttfärs, än en blomma alla gånger! Jag tar också med mig något av ren uppfostran, men ärligt talat… Kunde inte bry mig mindre om gäster jag BJUDER hem till mig inte tar med sig något.

      Hallå – jag vill att de ska komma på middag och mina gäster ska aldrig behöva ta med sig gåvor. Jag är inget Jesusbarn …

      Svara

       Bryr mig inte heller så sett, men eftersom jag lärt mig att det är så man gör tycker jag det är lite dåligt, det blir som ett ”tack för att jag fick komma och äta den maten du köpt och tillagat” men inte som att jag säger upp kontakten för en sån sak eller blir sur, då har de ju helt enkelt inte lärt sig samma sak bara.

       Svara

   Tackar alltid på plats.

   Svara

   Känns lite stelt att höra av sig igen för att tacka till typ en nära vän? Haha okej om vi ändå pratar dagen efter o man säger ”gud vad god maten var igår” som del i en konversation. Till typ morfar kanske jag skulle höra av mig däremot

   Svara

   Jag skickar faktiskt ett vykort! Men så skickar jag också vykort någon gång i veckan sådär så just det momentet är inte så överraskande. Det gäller både familj & släkt =)

   Svara

    Vilken skön idé!

    Svara

    Fantastiskt trevligt!

    Svara

   Jag tackar givetvis när jag går, men sen brukar jag skicka ett sms dagen efter och tacka för senast. Det är sån liten ansträngning så det tycker jag är det minsta man kan göra.

   Har jag varit på bröllop skickar jag tackkort med posten.

   Svara

    Är det inte bröllopsparet som ska skicka tackkort? 🙂

    Svara

     Jo 😄

     Svara

      Jag går på vad Magdalena Ribbing säger: ”Att gästerna skickar tackkort för att de fått glädjen att vara med om bröllopsfesten är korrekt och rätt. Precis som man tackar för alla andra fester som man bjudits på tackar man för att man fått vara gäst på en bröllopsfest.”

      Svara

   Tackar på plats men kom på nu att de flesta nog brukar tacka mig på plats och efteråt…kanske borde börja med det också😅 ibland kan jag göra det dock men det beror nog lite på vem det är och vad vi gjort.

   Svara

   Jag brukar tacka när jag går och typ dagen efter med. Beror på vem o vad vi gjort. Men tex efter midsommarfirande så pratar man ofta med samma person som höll i det, tackar då igen för att visa uppskattning

   Svara

  Jag känner mig ensam. Har varit så ledsen på mina vänner under en tid då jag känt att jag bara duger när de behöver en psykolog. Fick råd här inne att skaffa nya vänner och hittade en tjej på jobbet som jag klickade med. Bjöd hem henne och skämde bort henne med mat och gott vin och tyckte vi hade en trevlig kväll. Har sedan frågat henne om hon vill umgås igen och hon sa ja men har inte kommit med något initiativ till detta. Jag skickade en julhälsning till henne som hon läst men inte svarat på. Ikväll är hon ute och roar sig enligt insta och det får hon såklart. Men på någon nivå känner jag mig lite avvisad…? Så konstigt. Samtidigt vill jag hålla fast i min självrespekt, jag vill inte vara den som är den enda som frågar eller hör av sig, jag har varit den personen hela mitt liv och är trött på det. Varför är det så svårt att hitta BRA vänner? 🙄

  Svara

   Tycker det är otrevligt att inte svara men i bästa fall var hon mitt i något och tänkte att hon svarar sen och glömde bort det.

   Jag har en vän som är väldigt upptagen av sig så man måste planera noga när man ska ses så det inte krockar med hennes miljoner grejer 😅 Kan ju vara så att hon är en sån person som alltid har något för sig och därför är van att boka in extra saker genom att andra tar initiativ? Tänker lite högt här bara 🙂

   Svara

   Tänker att dels kanske folk inte är så bekväma att umgås just nu med människor de inte bor med? Därtill i jultider så har ju många fullt upp med familj och kanske gamla vänner om man åker hem till sin hemstad eller dyl. Detta blir extra tydligt med pandemin tycker jag, då många kanske priotierar att träffa familj/gamla vänner under jul/nyår och därmed inte har ”plats” i sin ”pandemigrupp” för tillfället. Med andra ord, just precis nu är väl kanske extra svårt att få till något med en ny bekantskap med tanke på tiden på året och pandemin. Förstår att du känner dig avvisad dock, det är det nog många som skulle göra – men försök mota bort det och hör av dig lite senare efter högtiderna.

   Svara

   Vänta och se hur hon beter sig på jobbet när ni ses innan du frågar igen om ni ska ses. Vissa är verkligen dåliga på att uttrycka sig över telefon, så det behöver inte betyda att hon inte vill ses mer.
   Du är i en känslig situation just nu rörande vänner, du vill och dina hjärnspöken säger till dig att du är avvisad. Helt normalt! Allt ordnar sig ❤️

   Svara

   Jag har också svårt att hitta bra vänner. Det är som oM människor inte är äkta nuförtiden.
   Allt känns fake man ska visa upp en fasad.

   Detsamma gäller på Instagram, inget är äkta. Alla stora konton med många följare fjäskar och delar varandra enbart pga att de har många följare. Andra struntar de i att dela tills de fått upp sitt följarantal.

   Svara

    Också besviken på mina vänner men även familj och känner mig tom ganska ofta. Dumpad från ett förhållande som varade i 8 år. Funderar mkt på det här med vänner och förväntningar. Blir inte klokare, vill typ bara isolera mig och sluta höra av mig. Säkert ändå ingen som märker…

    Svara

     Ja familjen ger jag inte mycket för. Avundsjuka och missunnsamhet. När livet går bra på många sätt och man bor sina drömmar märker man att allt fler försvinner. Det gör mig så ledsen.

     Vad tråkigt att bli dumpad efter 8 år men tur att det inte blev fler år. Kärleken tror jag på.

     Svara

     Jag känner också ofta så. Vill bara stänga ner alla kanaler och se om någon bryr sig. Mina ”vänner” som har krisat har börjat komma ur det nu och blommar ut. Super, men plötsligt var jag inte så viktig att hålla kontakten med. Med åren har jag lärt mig att mina vänskapscykler är sådana: superintensiva i kris, och sen är det bara underhållskontakt. Men med det sagt: ibland kan det vara skönt att isolera sig; slippa bli besviken för man har ändå stängt av allt. 🤗

     Svara

     Känner igen mig. Jag kände i somras det enbart är jag som startar alla konversationer men mina vänner. Jag slutade att börja skriva. Hittills har ingen person skrivit till mig. Det är även ”vänner” jag haft i över 10 års tid

     Svara

    Håller med. Det är pga influensertrenden tror jag. De gör allt för att tjäna pengar men inget är äkta

    Svara

   Jag förstår.. jag kan också ha den känslan mer och mer senaste tiden. Alltså ensamheten och känslan av att vara bortprioriterad av gamla vänner då man är 27 år och inte 20 längre. Man har separata liv och speciellt nu när man är mer ”noga” med sitt urval, som exempelvis vilka man firar nyår ihop med pga Corona. Men jag står också på andra sidan, alltså den sidan som inte svarar på julhälsningar eller tar eget initiativ till att återuppta både gamla och nya bekantskaper. Det beror för det första på att jag bara allmänt hatar att skriva och smsa, är alltid dålig på att svara om man inte har en naturlig konversation. För det andra så känna det så krystat att skaffa nya vänner i denna åldern. Jag är inte intresserad av att lära känna någon för att bara sitta och kallprata med, man vill ju vara helt spontan och avslappnad och det känns svårt att vara såpass transparent med en annan trevlig tjej från jobbet typ. Hon kanske också tyckte det var jättetrevligt och tycker jättebra om dig, men är inte sugen på att skaffa nytt regelbundet umgänge. Det behöver inte vara personligt. Hoppas det ordnar sig på vänkretsen ❤️

   Svara

  Influenser har nog inte något betyg i matte…….
  Rekommendationen var att inte samlas mer än åtta på julafton…,
  En influenser som skiter i vad som gäller är J•hanna T•ftby. Var väl upp mot 15 pers men som vanligt talar hon om att ”jag har antikroppar”. Har hon inte förstått att samma restriktioner gäller för ALLA? Helt otroligt ju egoistisk man kan vara…….

  Svara

  Har någon i Stockholm testat sig för corona genom personalprovtagning för personal inom sjukvård, äldreomsorg etc? Hur snabbt kom de isåfall?
  Jag beställde ett hemtest igår och det stod att de kommer dagen efter beställning, oavsett helgdagar. Har velat ta en promenad hela dagen men inte vågat eftersom jag vill vara i närheten när de kommer, men de dök inte upp på hela dagen. Funderar därför på om jag gjort något fel i Alltid öppet-appen, när de skrev rakt ut att det kommer dagen efter…

  Svara

   Jag beställde ett test via alltid öppen appen och de kom dagen efter med testet. Chauffören hämtade sedan upp testet ca 20 min senare och jag fick svaret under natten. Fungerade helt problemfritt för mig.

   Svara

    Hmm, kan ju såklart vara förseningar nu pga helgdagar men som de skrev skulle det inte påverka. Vet bara inte hur jag ska få hjälp att reda ut det, supporten i alltid öppet verkar mest vara ang det tekniska. Kanske ringa 1177 imorgon?

    Svara

   Du ska verkligen inte ut å gå om du misstänker Covid! Tänk på alla stackare du kan smitta som du passerar. Och bor du i skogen kan man ju fråga sig hur sjuk du egentligen är om du orkar gå en promenad?

   Svara

    Haha men va? Alla blir inte jättesjuka, så har man lite symptom är det inte alls konstigt att man orkar sig ut på en promenad, det innebär inte automatiskt att man bara orkar ligga i sängen.

    Svara

     Och det är ni med den inställningen som smittar oss andra.

     Svara

      Nej för jag skulle inte gå ut med symptom och ingenstans skrev jag att det var fritt fram att gå ut och gå med symptom. Men Vera skrev ”och bor du i skogen kan man ju fråga sig hur sjuk du egentligen är om du orkar gå en promenad”. – Därav mitt svar att alla blir inte jättesjuka utan visst kan orka promenader.

      Svara

    Klart att du får gå ut så länge du inte träffar andra. Jag hade covid i november och i papperna du får från smittskydd står ”du får vistas utomhus så länge du inte är i kontakt med andra”. Jag var ute och tog långa promenader varje dag, det enda som höll mig någorlunda mentalt frisk under mina 17 dagar karantän.

    Svara

     Står det t.o.m i papperna förstår jag inte varför folk är så hönsiga.

     Svara

  Hur tror ni Fred Federlay firar jul och nyår?

  Svara

   Han firar med sin sambo och några barn.

   Svara

    Medans media tittar åt andra hållet.

    Svara

  När gabjoss skriver att hon aldrig kommer hitta någon man som kan hantera henne?! Hon har verkligen blivit heeelt annorlunda sen hon och f separerade. Måste sluta läsa hennes blogg innan jag stör ihjäl mig på hennes självömkande.

  Svara

   Jag stör mig mest på att hon hela tiden MÅSTE skriva och visa hur FAAAAANTASISKT bra vänner hon och Tove är, IIINGEN är så bra vänner som dom två! Och att dom har ”skrattat ihjäl” sig hela kvällen, varje kväll! Nope. Jag köper det inte. Ungefär som om ju mer man proklamerar hur kära man är… desto större problem har man i förhållandet.

   Svara

   Ja! Och vad är grejen med det där bråket med F? Varför skriver hon om sånt så mycket på bloggen? Fattar ej… han måste ju inte tycka det är så roligt

   Svara

    Och att hon svarar på frågor som hon sagt att hon aldrig ska svara på. Man baaa ”du behöver inte svara” men allt för lite fler klick!!!

    Svara

    Har hon skrivit tidigare om missfallet hon nämnde i bloggen för några dagar sedan? Kändes som att det kom väldigt plötsligt som tänkte nästan att det var clickbait eller hittepå för att bli mer intressant igen…

    Svara

     Nej tror inte de? Mer än att hon skrivit att hon är extra ledsen ibland. Vet inte om jag litar på henne. Och berättar hon om det är de väl klart hon får frågor?!

     Svara

     Har inte heller läst något inlägg om hennes missfall? Så jag tycker också det kom från ingenstans.

     Svara

     Ja, i november: https://gabriellajoss.se/2020/11/23/hjartoperation/

     Också, fy tusan för att ha vart tillsammans med influencer och att den sen efter att man går isär börja dela mer och mer om det hela. Gäller inte bara GabJoss, finns många jag tänker på. Verkligen rätt gränslöst delande av privata detaljer, både om sina ex-partners och sina ”nya” live efter seperation. Kan inte vara särskilt kul för vare sig ex-partners eller barn.

     Svara

      Men alltså hur underligt att hon i inlägget (ovan) skriver att hon fått missfall och att hon inte ska
      Prata mer om det? Och så skriver hon ju mer om det? Orkar inteeee… och så nämner hon i samma inlägg att hon saknar F. Fattar verkligen inte deras relation

      Svara

       Utan att leka ”fåtöljpsykolog” eller spekuler för ingående om någon som jag trots allt inte känner, så känns det ju rätt mycket som att hon har ett rätt stort behov av uppmärksamhet och bekräftelse? Att gifta sig och skaffa barn så tidigt har ju ofta med det att göra, hon lägger rejält med tid på sitt utseende och ta rumpbilder etc. (nej, det är inget dåligt i sig förstås – men hon har ju själv skrivit hur hon måste göra dessa saker annars mår hon dåligt/kan inte gå ut), det där telefonsamtalet som spelades in, hoppade till en ny direkt efter separationen, skriver om ligg, sitt ex och annat hon ”inte vill prata om” – men gör det ändå. Som sagt, känner henne inte och ska inte spekulera för mycket, men tror det är lite där det bottnar.

       Svara

   Hon handlar ofta på mitt ica och hon ser väldigt annorlunda ut i verkligheten bakom alla filter

   Svara

  Åh vad Maja Nilsson linderlöf är vacker! Och utan fillers och botox vad det verkar, till skillnad från Bianca. Hur blir man så fin som Maja?

  Svara

   Gener.

   Svara

   Hon är sjukt vacker men förstår inte varför hon inte tar bort sin mega leverfläck/klump/vårta under läppen. Oouuääh

   Svara

    Den gör henne unik ju? Väldigt charmigt enligt mig.

    Svara

     Ser hemskt ut.

     Svara

      Verkligen inte. Ger lite karaktär till nåt som blivit för slätstruket annars. Skitsnygg tjej.

      Svara

     Väldigt charmigt vet jag inte

     Svara

    Ja, och att hon själv kallar det för ”vårta” fast det inte är en vårta? Gör det ännu mer motbjudande 🤯

    Svara

   Hon har gjort botox, och annat

   Svara

    Hur vet du att hon gjort det? Och vart? Och vadå annat? Fillers? Är lite chockad nu haha

    Svara

     Gemensamma vänner haha, ska inte outa det andra 😉

     Svara

      Joooo säg

      Svara

   Hon har gjort botox..

   Svara

    Men hon är sjukt snygg oavsett botox

    Svara

    Vart har hon gjort det? Och hur vet du det?

    Svara

     Man ser att hon har botox i pannan, kolla hennes videos så ser du att henne panna inte rynkas när hon höjer/rynkar ögonbrynen

     Svara

      Det kanske bara är filter? Men om det är botox så är det ju väldigt bra gjort och diskret iaf?

      Svara

       Men haha, filter i hennes vloggar? Sluta. Det är botox och det är jättetydligt

       Svara

        Ok jag såg nu. Det var faktiskt väldigt tydligt…haha det trodde jag faktiskt inte! Men konstigt att hon gjort det när hon inte har några rynkor

        Svara

         Botox gör man för att förhindra rynkor! Det är ingen idé att göra botox om man redan har rynkor, då är fillers att rekommendera:)

         Svara

          Ok! Har hon gjort något mer tror du?

          Svara

           Hon gjorde brösten lagom till bröllopet

           Haha fast det gjorde hon ju inte? Hon har ju alltid haft stora brön?

         Kanske därför hon inte har rynkor 🙂

         Svara

      Jag vet inte särskilt mycket om fillers eller botox men pannan behöver ju inte rynkas för att man höjer ögonbrynen? Min är slät även om jag höjer. Inte rynkar ihop iofs..

      Svara

       Man ser muskeln arbeta något även på släta unga människor. Med botox är det liksom helt livlöst.

       Svara

   Tycker inte att hon var fin det minsta. Märkligt utseende och en stor ’plupp’ under munnen.

   Svara

    Haha vadå märkligt? Vem tycker du är fin då?

    Svara

    Jag har en stor plupp över munnen. De säger att det kallas för näsa men jag vet inte…
    Jag ska nog operera bort den.

    Svara

   Hon ser ut som en typisk influenser.

   Svara

  Inom en månad ska jag ta upp konversationen om barn med min kille. Ska säga att jag behöver få ett besked inom rimlig tid om det inte kommer bli något för annars måste jag kanske gå vidare. Wish me luck.

  Svara

   Lycka till! 💞

   Svara

    Tack! ❤️ /TS

    Svara

   Hur gammal är du?

   Svara

    30+. /TS

    Svara

   Bra att du tar upp det! Låt honom inte komma undan med att det är ett orimligt ultimatum (har själv varit med om det). Kom ihåg att det är viktigt för dig, att vi kvinnor har en biologisk klocka och att om ni inte är på samma spår måste båda få en chans att gå vidare. Stort lycka till, jag hoppas att han vill!

   Svara

    Tack ❤️ Det hoppas jag också. Vet att han vill ha barn men hoppas bara att han vill inom en rimlig tid. /TS

    Svara

   Vad bra av dig att ta tag i det på det här viset , är nog många sdom drar på det och så blir det för sent. Lycka till!

   Svara

  Haft två riktigt sviniga killar. Hur aktar man sig så man inte får ett till svin på kroken? Vad ska man vara uppmärksam på?

  Svara

   Svinigheter.

   Svara

   På vilket sätt var de sviniga?

   Svara

    Psykisk och fysisk misshandel från den första. Allmänt sving bara på den andra, tex utbrott och elak

    Svara

     Och alltså inget som märktes från början

     Svara

     Om han är nedlåtande är det läge att se upp; antingen mot dig (oavsett om ni grälar), eller mot sina ex (även när han pratar med dig om sina ex). Avsluta snabbt om det är upprepande.

     Ett annat varningstecken är kontroll; det kan ta sig uttryck som alltifrån extrem svartsjuka till att han ska bestämma hur du ska se ut, vilka du ska umgås med etc. Dvs till skillnad från en ’normal kille’ som ex kanske efter mycket bråk tar upp att han önskar att du träffar ditt ex mindre, detta skulle kunna vara en rimlig önskan sett ifrån situationen. Men börjar han ställa helt orimliga krav taget från luften – spring!

     Svara

   Gamla klassiska knepet du hört talas om funkar fortfarande – spela lite svårfångad; är han ett svin så kommer han inte att ta initiativet, eller vänta till ’kvart i 3’ en lördagkväll med att höra av sig, eller undvika att ses ute, in public. Detta är en stor varningssignal då han antingen har flera tjejer samtidigt, eller fortfarande har nåt ex han inte kommit över.

   Eller vad menar du med ’svin’?

   Svara

    Vad menar du med att spela svårfångad? För spontant tänker jag att även snälla, bra, vettiga personer inte pallar med någon som spelar svårfångad – man orkar inte med att spela olika spel helt enkelt. Men kanske missförstår vad du menar med svårfångad?

    Svara

     Låta killen vara den som oftast hör av sig först, oftast inte vara den som tar initiativet, kanske inte alltid svara direkt, definitivt inte svara klockan ’kvart i tre’.

     Svara

      Nej men det är ju bara drygt. Dåligt råd. Sluta spela spel och hör av dig och svara när du vill och om du vill. Knappast detta som avgör om killen är ett svin eller inte. Mina vänner av manligt kön är reko och bra killar, de skulle generellt inte palla med en tjej som håller på sådär. Precis som min vänner som är tjejer inte tänker slösa
      Någon som håller på sådär och spelar spel visar snarare på att de själva antingen är ett svin eller omogen – och det är vad du själv får på kroken om du lyckas locka någon med att spela svårfångad. Gällande ”kvart i tre”, beror väl på. Vill du ligga? Kör på. Vill du inte det, gör det inte. Är det någon som bara hör hav sig när krogen stänger och aldrig annars så är det nog ett tecken på att denne inte vill något seriöst, ja. Men du kommer inte få personen att plötsligt bli seriöst intresserad av dig bara för att du spelar svårfångad.

      Svara

       Nej utan tanken är såklart att sålla bort de som antingen håller på med flera samtidigt eller som har ett ex de inte kommit över. Det är inget man vill bli inblandad i. Är du för på kan du missa såna enkla grundläggande saker. Tycker du drar i lite väl stora växlar med att man spelar värsta spelet och att det är så hemskt.

       Svara

   Var uppmärksam på hur han är i andra relationer, och hur han pratar om sina ex..

   Svara

   Min pappa har alltid sagt att man ska kolla hur han pratar om och behandlar sin mamma. Jag tyckte det lät konstigt när jag var yngre, men idag förstår jag vad han menar och tycker det är en bra grej att försöka snappa upp tidigt. Även hur han beter sig mot servicepersonal.

   Svara

    Åt båda hållen – var en gång på en dejt där han under dejten ringde upp sin mamma och pratade lite allmänt och om hur våran dejt gick… haha, så extremt awkward – blev ingen andra dejt kan jag säga.

    Svara

    Fast i många kulturer är männen mammas pojkar fast macho med sina fruar. Tycker nästan otrohet är vanligare bland mammapojkar.

    Svara

  Min mamma fick för några dagar sen ont/ilande i framtänderna som tills idag har blivit en stor svullnad i hela vänstra sidan av ansiktet (liiite på höger sida med) hon har inget ont i tänderna längre utan bara svin svullen, ser ut som en bulldog typ. Hon har inte ätit något konstigt eller så utan det började i tänderna.. hon var på vc idag och alla värden såg bra ut, läkaren trodde de var en inflammation i tandköttet men det syns inget där och hon har inte ont.. så konstigt. Någon som varit med om samma?

  Svara

   Be henne fara till tandläkaren, bästa svaret får hon nog där

   Svara

    Ja hon ska de på måndag när de öppnar 😊

    Svara

   kan vara infektion kring en tandrot.

   Svara

    Kanske.. men gör det inte ont i själva tanden då?

    Svara

   En vanlig tand tror jag har tre rötter men vissa kan ha fyra och den fjärde brukar inte synas på röntgen. Ställer den till problem blir det problem. Är en vanlig reklamation till Hsam om att tandvården missar detta.

   Svara

    Eh, nej, inte en vanlig ”reklamation”. Och det finns tänder med 1 rot och upp till 5-6 rötter. Och det heter HSAN. Och dessutom existerar inte HSAN längre.
    Du kanske inte ska ge råd om saker du uppenbarligen inte vet något om.

    Svara

   Tycker hon borde söka helgtandis om hon är så svullen /tandläkare

   Svara

  Hallå alla!

  Jag måste bara få klaga lite. Något som känns otroligt frustrerande är att jag brukar kolla igenom inlägg på sociala medier (främst pinterest eller youtube) av människor som är så talangfulla och hängivna till att ägna sig åt sina intressen och dela med sig av dem.
  Människor som lägger upp covers på Youtube, människor som gör poster på Pinterest om arkitektur, eller dikter, eller information om länder och språk, och kultur. Som är duktiga på att rita och skriva.
  Jag känner på något sätt att jag är så avundsjuk att de är så ’aktiva’. De skapar något och liksom bidrar med något.

  Jag vill också göra något sådant! Men jag har inget att delge andra.
  Så frustrerande, önskar att jag var en mer ’företagsam’ människa.

  Kanske är det helt onödigt att vara ledsen över detta. Man kan väl inte tvinga fram produktivitet och kreativitet. 🙁
  Något jag brukar göra är bara att sjunga karaoke på en app. Haha. 🙂 Tror nog att jag är för rädd att bli bedömd för att till exempel lägga upp en cover på youtube. Jag skulle inte våga det.
  Men det är liksom frustrerande för det är ju utmaningar och att överkomma rädslor som gör att man växer som människa. Det är ett dilemma för mig det här. Jag vill göra så mycket mer i livet än jag vågar.
  Pladder över.

  Svara

   Hej! Om du gillar att sjunga och skulle vilja visa upp din prestation offentligt, börja i kör! Dels gör man det ihop, dels är det ofta nån som filmar och lägger upp på sociala medier. Då kan du dela vidare! Om du skulle sjunga ett solo nån gång blir det desto roligare – och du har en hel grupp personer som peppar dig både under framträdandet och efteråt! Kram!

   Svara

    Tack B! <3
    Hade det inte varit för Corona och att jag är i riskgrupp skulle jag knaske börjat i kör igen. Har sjungit i kör två gånger förrut. 🙂
    Även gått estetiska i gymnasiet.
    Det får bli mer hemifrån om jag ska sjunga nu.

    Svara

   Produktivitet och kreativitet kan man visst ”tvinga” fram! Man ska nog inte tro att det bara kommer av sig själv helt plötsligt..

   Det finns ju massor av knep för produktivitet att läsa om, och kreativiteten kommer när du är igång.

   Bästa är att bestämma en liten sak man gör varje dag, och inte tänka så mycket på kvaliteten, bara få det gjort. Bocka av varje dag.
   Vill du sjunga så tex spela in en låt med dig själv på mobilen varje dag. Thats it.
   Längre fram kanske du känner dig mogen att lägga upp, eller så har du hittat något annat nästa steg.

   Svara

    Jag sjunger varje dag redan. 🙂
    Jag tror jag söker fler kickar liksom.. Samtidigt som jag är rädd att bli bedömd av andra.
    Jag ska försöka arbeta på att våga mer. Det är nog där min frustration ligger när det gäller nästan allt. Att jag ska våga och inte avfärda min vilja av rädsla.

    Svara

   Jag tog bort sociala medier under ett par månader och tvingade mig själv att ha tråkigt, ingen netflix eller andra program osv, då jävlar kom kreativiteten igång!!

   Svara

  En nära vän sedan 5år tillbaka betedde sig fruktansvärt illa förra helgen, hon var egentligen irriterad på sin sambo men det slutade med att jag fick skit utan att egentligen ha gjort något mer än att komma med välmenande råd då hon skrev fruktansvärt oroväckande saker (hon är gravid) även om mycket kan vara hormoner så är det här på en helt annan nivå. Saker som man blir orolig för!

  Det här är en människa som är fruktansvärt negativ, som tycker att alla gör fel, inget på jobbet är bra, chefer och kollegor kan ingenting och hon skapar konflikter internt konstant. Hennes arbetsgivare försöker till och med få bort henne men hon ger sig aldrig även om det inte är till hennes fördel utan vill bara jävlas för att. Något jag påtalat, att hon inte kan hålla på som hon gör.

  Hon har inga vänner kvar (förutom sin bästa vän sedan barndomen som verkar ta allt mer avstånd) då hon varit så fruktansvärt okänslig och gränslös men trots dessa sidor och att jag aldrig ringer henne för att berätta något roligt då hon enbart ”drar ner en” så har hon sidor jag gillat och uppskattat. Fram tills nu.

  Jag vet inte om jag vill vara vän med henne längre, vi är trots allt 30+ och vi pratar flera gånger i veckan om allt men när jag och min sambo kom in på det här strax innan situationen ovan insåg jag att hon aldrig varit glad för någon annan, hon saknar empati för andra och är fruktansvärt negativ. Jag har redan brutit med en bästa vän tidigare i år pga lögner och prestige så den här vännen är det motsatta, då vi kan vara ärliga och öppna något jag uppskattar förutom dessa negativa och oempatiska sidor.

  Vet inte vart jag vill komma med inlägget egentliga bara få råd, ska man låta det rinna ut, se de goda sidorna och bortse från de andra eller hur tänker ni som är 30+ kring relation och vänskap. Jag har ett par nyfunna vänner som kommit mig nära sista året och som ger mig energi, som ger mig massor! Samtidigt som jag med vännen ovan delat tuffa saker genom åren. Vi har en historik på ett annt sätt. Tycker om henne men klarar inte av den här negativa energin konstans, vad fan gör man? Känner mig förtvivlad.

  Svara

   Jag tror definitivt att ni håller på att växa ifrån varandra och tänker att det förmodligen kan ske av sig själv, utan att du behöver ”göra slut” med henne. Du har lärt känna andra som du kan ägna din tid och energi åt istället 😊 det låter som att den här personen skulle behöva söka hjälp med sin psykiska hälsa och att hon skulle behöva arbeta med sin självinsikt. Men det är nog svårt att få henne att inse det. Förmodligen kommer hon inte ha så många nära relationer kvar innan hon (kanske) inser det. Men hon låter tyvärr som en energitjuv och värst i längden är det nog för henne själv.

   Svara

    Tack för svar. Ja men jag känner också så, att det bästa kanske är att låta det fasa ut. Hon mår inte bra och det har inte jag gjort heller under året som varit men hennes inställning har alltid varit negativ. Tidigare har jag kunnat bortse från det men har haft tillräckligt sista tiden för att orka med ytterligare negativitet.

    När hon ringer så överväger jag om jag ska svara, om jag orkar och är jag på bra humör så låter jag gärna bli då jag vet att det garanterat kommer vara något negativt om jobbet, om föreningen, om någon. Det slår aldrig fel! Men är jag uttråkad och städar hemma kan jag prata länge med henne för då är det ”trevligt med sällskap” vilket också blir väldigt fel. Inser att jag hellre pratar med någon annan…

    Mina nyfunna vänner är glada, framåt, härliga, peppande och stöttade. Vi jobbar inom samma branch och dessa personer är målinriktade precis som jag. Känns som vi har mer likheter något som resulterar i samtal på en helt annan nivå. Inte skitsnack, gnäll och negativitet…

    Samtidigt är jag rädd att ångra mig om jag låter denna relation fasas ut, hon har trots allt varit ett stort stöd när jag befunnit mig i mitt livs kris för ett par år sedan. Men hon verkar inte komma framåt i livet, hon har bara blivit ännu mer negativ. Jag kommer inte göra slut drastisk men känner mig splittrad…

    Svara

   Var ärlig med hur du känner. Berätta vad du uppskattar med henne och er vänskap men var väldigt tydlig med att du inte längre kan acceptera att hon tar så mkt mer energi än hon ger och att du drar dig för att berätta positiva saker för henne. Om du är villig att stötta henne på hennes väg till att må bättre (antar att hon beter sig såhär pga att hon mår dåligt på olika sätt) så säg det. Säg att du tror hon behöver hjälp att komma ur sina negativa tankemönster och beteenden.

   Svara

    Jag har varit ärlig sista tiden och uttryckligen sagt att hon har en väldigt negativ inställning till allt och försökt hjälpa henne att se positivt osv. Kommit med konkreta förslag och sagt att hon ska prata med MVC som redan noterat vissa saker hos henne men hon vägrar ju följa deras rekommendationer.

    Innan händelsen ovan berättade jag för henne att en nära kollega till mig fått cancer, en person som precis fått barn. Hennes svar var – vilken tur att barnet finns för vem vill föra sådana dåliga gener vidare? Och då blev jag rikrigt irriterad och sa ifrån ordentligt, för så säger man inte! Det är alltså en ung person vi talar om som blivit sjuk. Hon sa även till en tidigare vän (hennes) att det var bättre att henne prematura bebis dog än att barnet skulle överleva med massor med fel, nu gick det som tur var bra men hon är inte vän med personen ifråga idag. När jag då sa till henne att så får man absolut INTE säga! Det enda man önskar som förälder är att ens barn ska överleva och att man är extremt utsatt och känslig då tyckte hon bara att hon var ärligt och sa ”hon var ju elak mot mig”…

    Ju mer jag skriver nu inser jag hur olika vi är och att vi egentligen pratar av vana. Jag tror tyvärr inte att hon kommer att förändras om hon inte får professionell hjälp och jobbar med sig själv, hon har insikt i att hon är negativ men verkar inte se det som ett problem själv.

    Svara

     Fick lite dåligt samvete över det jag skrev ovan, det är naturligtvis extrema tillfällen och som tur bara enstaka men tillräckligt illa ändå! Hon kan också var stöttande och lyssnande. Även om det negativa är extremt påtagligt! Men tack för era goda råd ikväll, tiden får utvisa vad som sker.

     God natt! ❤️

     Svara

  Hur lugnar man ner sig själv om man mått dåligt länge och bägaren runnit över och man nu är konstant stressad oroad och till och med fått fysiska besvär? Hur ska jag lugna ner mig? Fått lugnande medicin och kollat så allt ser bra ut fysiskt men det är den uppbyggda stressen ångesten och oron under så många år som jag tryck bort som nu är ständigt närvarande. vet inte vad jag ska göra.

  Svara

   Har du någon du känner att du kan prata med?

   Svara

    Ja men det hjälper inte. Kan känna mig lugn ibland men kroppen reagerar med att hjärtat slår fort etc trots det för det är en inre stress (sa läkaren)

    Svara

     Oj, jag tror att du behöver någon form av behandling, typ KBT. Inte bara medicin som tar bort symtom (lugnande som dämpar ångest). Jag är rädd för att det är så här psykiatrin arbetar. Försök orka ligga på, för att få mer/annan hjälp än tabletter.

     Svara

   Vad får du ångest av? Du måste försöka se svart på vitt anledningen och försöka ta kontroll över det som sker så att du inte har ångest.

   Svara

    Jag vet exakt vad det är, det är mycket som hänt och händer som tär på mig men saker jag inte kan kontrollera. Saker som involverar anhöriga, allt hemskt du kan tänka dig

    Svara

     Jag förstår, det som man inte kan styra kan förgöra en verkligen. 🙁 Kanske kan det hjälpa att skriva dagbok om dina känslor som terapi? <3

     Svara

   Terapi i någon form som skulle passa dig, och börja leva mer mindfull. Testa exempelvis en mindfull app 10 min varje morgon och kväll. Stanna upp i vardagen och var närvarande i vad du gör. Duschar du så kan du tänka på vad duschkrämen doftar, hur den känns på kroppen osv. När du går en promenad så stäng av alla måsten och stressen k hjärnan och fokusera på din promenad, vad hör du för ljud? Vad ser du färger? Hur känns staketet du går förbi osv. Det låter flummigt men det är väldigt avkopplande att ta sådana stunder under dagen.

   Svara

   Känner igen mig i det du skriver. Har en dysfunktionell familj som drar ut varenda kraft ur mig, börjar få magkatarr nu igen. Mina tips är att ta sovmorgnar, unna dig så mycket du kan (shopping, mat mm ger verkligen ett härligt rus när man mår skit) men framförallt avboka allt som du inte känner för och göra få men roliga saker. Det går över! ❤️

   Svara

  Någon som provat Anna och Philips kost-och träningsprogram?

  Svara

  Sandra Beijers senaste blogginlägg. Dra in magen och midjan LITE till liksom.

  Svara

   Ser också ganska kallt ut för julafton 🥶

   Svara

    Man är ju inne mest bara, så vad spelar det för roll?

    Svara

   Men herregud…
   1. Du kan omöjligt veta om hon gör det eller inte.
   2. So what OM hon gör det? Är väl isåfall något som sitter i hennes huvud, så himla onödig grej att kommentera på
   3. LÄS INTE om du stör dig någon så mycket att du måste kommentera något såhär om vad de kanske gör eller inte gör.

   Svara

    Du kan inte må bra om du blir så upprörd. Om du inte är Sandra förstås som är här inne. Jag sade enbart att hon drog in midjan vilket syns väldigt tydligt och i mina ögon är det tragiskt.

    Och nej jag läser inte hennes blogg. Har en polare som skickade bilden.

    Svara

     Tror Sandra bryr sig föga (also, så tröttsam kommentar). Jag själv mår rätt bra faktiskt, såpass bra att jag inte behöver sitta och spekulera i huruvida någon möjligen drar in magen eller ej på en bild på sin blogg och sedan kommentera det på en annan blogg. Tragiskt tycker du att det är – men du kan inte tänka längre än för vem (om sant) det verkligen är tragiskt för isåfall? Jag själv drar typ automatik in magen varje gång en kamera kommer fram, sitter kvar från tonåren med ätstörningar och tjejtidningar som tipsade om det. Jag är inte upprörd på det viset du verkar tro, tycker bara det är så jävla trist och tröttsamt med sådana kommentarer du la precis.

     Svara

      Då borde du gå till en psykolog.

      Svara

       Känns som ett ganska stort slöseri på pengar kan jag tycka när det inte är något jag lider av i övrigt, inte såpass ofta jag poserar för foton precis att det är ett allvarligt problem för mig.

       Svara

        Ditt beteende är sjukligt.

        Svara

     En kompis skickade en bild på en bloggare som du inte läser för att ni skulle diskutera om personen drog in magen på bilden eller inte? ”Okej”. Låter ju troligt, alternativt – fan vad spännande liv ni måste ha!

     Svara

      Well vi lever i en pandemi så lite nöje får vi ändå ha. Och ja det gör vi eftersom hen jobbar inom sociala medier

      Svara

    1. I andra bilden gör hon det garanterat. Ingen har revben som går ut sådär över midjan, inte ens hon på andra bilder.

    Svara

   Själv reagerar jag mer på urringningen… Inte för att jag är rädd för hud men det ser bara sjukt konstigt ut haha. Som att tröjan är bak och fram eller nåt

   Svara

    Den typen av urringning har vart relativt trendig ett tag, fanns i somras också på sommarklänningar och sånt, men märks kanske inte lika mycket då när det är varmt ute och så, så man tänker nog inte lika mycket på det då.

    Svara

    Riktigt snygg.
    Hon har kroppen för att bära upp den tröjan 👍

    Svara

   Jag reagerade också på det! Och urringningen. Allt känns väldigt uttänkt och bekräftelsesökande, kan liksom inte sätta fingret på det riktigt med något känns väldigt off?

   Svara

    Jag tyckte det var en snygg outfit! Skulle själv inte kunna pull it off lika bra för har lite för stor byst för det, blir lite mer vulgärt då nästan hehe. Men på Sandra var det snyggt tyckte jag!

    Svara

   Fina bilder.
   Misstänker att du bara är grym avundsjuk.

   Svara

   Men visst är det hennes grej? Lolita liksom.

   Svara

  Blir beklämd av att Blondinbella lägger ut bilder på instastories från hennes tid på sjukhuset (psyket enligt henne själv). Hon har tagit bild på en kom ihåglapp för depression. Hoppas att den i så fall togs när hon skrevs ut. Märkligt att influensers verkar ta bilder som en napp.

  Svara

   Varför blir du beklämd för det?

   Svara

    Att ta bilder i en sådan situation är väl knappast normalt? Jobbar instagrammare och youtubers jämnt?

    Svara

     Jag tror allt i livet blir ett potentiellt inlägg i huvudet på någon som alltid levt så?

     Svara

  Bara jag som stör mig så fruktansvärt mycket på Lisa Anckarman och hennes kille? Så himla pluttinuttit hela tiden och att hon alltid ska visa hur kära dom är

  Svara

   Jag brukar sluta följa de jag börjat störa mig på. Ibland behöver man pausa för att få lite perspektiv liksom 😉

   Svara

    Ja nu har jag redan slutat följa henne för längesen

    Svara

   Nykära influensers… där dessutom båda siktar på den karriäre

   Svara

   Samma här! Tycker inte det känns äkta på nåt sätt 😬

   Svara

  Tips för att sluta med socker? Saker som kan hjälpa på traven menar jag. Äter godis varje dag och inser att det kommer bli ett helvette.

  Svara

   Sluta bara rakt av och håll nere på kolhydrater så mycket som möjligt under tiden för att hålla ett stabilt blodsocker, ärt mycket bra fett som avokado och lax. Det fungerar i alla fall bra för mig.

   Jag hade även börjat en fredag för att få de jobbigaste dagarna över helgen (om man nu har ett vanligt mån-fre jobb).

   Svara

    Tack! Har slutat en gång förut (höll en vecka) och jag var helt förstörd. Tänkte sluta på måndag (classic, jag vet..). Har jullov då och tänker mig att jag inte ska ha några andra krav alls den första veckan.

    Svara

     Det tycker jag låter väldigt klokt. Är det väldigt jobbigt så kan man ju bara skita i att kliva upp den dagen. När jag slutade så ville hjärnan ofta börja tänka på kakor och annat gott som jag ville äta, men när det hände så försökte jag styra in tankarna på hur jag ville känna mig när jag var fri från sockret istället. Hur mycket mer energi jag skulle ha om dagarna och vad skönt det skulle bli att kunna äta en liten bit choklad någon gång ibland och faktiskt bli nöjd efter det, det hjälpte mig mycket!

     Nu har jag ätit en del julgodis i helgen (tycker det är så svårt att säga nej när någon bakat och lagt ner tid på det) och jag mår verkligen illa nu ikväll. Imorgon kommer vara lite tuff, men på måndag har jag nog vant mig av med det igen. Lycka till för dig!

     Svara

   I samma sits som dig, äter godis och dricker läsk varenda dag. Det som funkat för mig (i perioder då jag insett att man måste skärpa sig) är att köra varannan dag. Sen kan du öka med var tredje dag osv. Men ta det långsamt! Tex så valde jag att äta godis varannan dag men fortfarande dricka läsk varje dag. Sen åt jag godis var tredje dag och drack läsk varannan dag osv. Lycka till!

   Svara

    Tack för tipset, men jag har testat. Kan tom hålla det till enbart helger men beroendet försvinner liksom inte.

    Svara

     Vet, det sitter verkligen. Jag faller tillbaka varje gång :/ Men vi är flera med sockerberoende, många smygäter där hemma men erkänner det inte till andra. Ett annat tips som kan vara värt att testa är att äta god mat varje dag, och typ ett helt lass med mat. Då blir du proppmätt och ”njuter” istället av god mat!

     Svara

   Drick vatten varje gång du är sugen.
   Borsta tänderna.
   Se till att du äter tillräckligt mycket mat
   Kolla så att du får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver

   Svara

    Detta. Lägg till daglig motion/träning också, hjälpte mig i alla fall, då det kändes onödigt att ”förstöra” motion/träning med onyttigheter.

    Svara

     Tack! Jag tränar redan fem dagar i veckan. Är mest orolig att jag inte ska orka träna? Sist jag slutade var jag helt slut på energi.

     Svara

      Om du kan hålla sötsaker till enbart helger och tränar fem dagar i veckan så förstår jag inte riktigt vad problemet är?

      Svara

   De första veckorna är värst. Försök att komma ihåg det.

   Dra ned på kolhydrater, ersätt inte med lightsaker och liknande. Ät inte sötad yoghurt.

   Jag föreslår ost, det är proteinrikt och kalcium. Avokado, fisk och liknande saker 😊

   Svara

    Ja, det är lätt att ersätta godiset med pasta och bröd om man inte ser upp!

    Svara

   Jag skrev här för ett tag sen om att börja med en diet (nämner inte namn, vill inte att ni ska tro att jag är försäljare) haha men jag byter ut min frukost till en shake + te och aloevera vatten. Två timmar senare tar jag en frukt. Till lunch äter jag en normal portion men kolhydraterna ska helst vara fullkorn. Två timmar efter det ca så äter jag mellis typ kvarg/proteinbar/hårtbröd. Till middag skippar jag kolhydraterna. Alltså detta har funkat något otroligt. När jag sluta med godis innan fick jag alltid huvudvärk, var konstant sugen, sluta alltid med att jag åt igen. Men med detta så är jag inte sugen, ingen huvudvärk, går inte hungrig. Lite svårt på kvällen i början men äter man middagen lite senare så funkar det. Knepet är att inte låta det gå för länge mellan måltider.

   Svara

  Drar mörkbruna möbler till sig damm lika snabbt som svarta? Eller är det mer som vita möbler

  Svara

   😂

   Svara

   Blir det inte lika mycket damm?! Bara att det syns olika mycket?

   Svara

    Är det jag menar, men på svarta bord syns det 1 sek efter man torkat det är det lika med mörkbruna

    Svara

     Ja, typ.

     Svara

     Inte riktigt som svarta bord tycker jag!

     Svara

  Så frustrerad och less.. Hur hittar man hyreslägenhet när man har sjukersättning och låg årsinkomst pga det? Är verkligen alla hyresvärdar stenhårda med att sökande tex ska ha minst 4x månadshyran i inkomst och helst ha medsökande? Ingen verkar kunna lyssna på en heller när man försöker argumentera och förklara att man faktiskt kan betala för sig och har råd. Har ju även bostadstillägg så förstår verkligen inte problemet.. Blargh! :/

  Svara

   Varför ska vi andra subventionera ditt boende?

   Svara

    Anonym 00:28, usch vilken kommentar. Du borde skämmas. Va glad att du har en lägenhet och en högre inkomst en den som kommenterar. Du har ingen aning om personens situation och hur den kan ha gjort ALLT rätt men ändå hamnat där den är.

    Svara

     00.28 kanske har så mycket pengar att ex.vis olycka med en totalförlamning går att klara utan bidrag i typ 50 år. Lätt att vara dryg när livet rullar på.

     Svara

    Håller med. Så less på att behöva betala så hög skatt för andras skull. Mer pengar i fickan och mer eget ansvar tack

    Svara

     Du behöver inte bo här om du inte vill. Sverige är medlemmar i EU så det står dig helt fritt att flytta till ett annat EU-land som du anser är bättre

     Svara

      Så om man ogillar rådande politik ska man flytta? Vad fan. I en demokrati får man påverka i den riktning man önskar. Jäkla fascist.

      Svara

     Eh, sjukersättning skriver hen ju? Man väljer väl inte att bli sjuk?

     Svara

     Ja, men precis, olyckor och sjukdomar är ju något man verkligen planerar in…

     IDIOT!

     Svara

     Men jisses! Det är faktiskt skatt på sjukersättning (och även andra s.k bidrag från försäkringskassan) så ni kan ta ert skitsnack om snyltning och orättvisa och hålla det för er själva! Såna där kommentarer är bara onödiga, klaga hellre på tex alla kriminella som kostar samhället en hel massa pengar med allt dom gör samt inlåsning och vård.

     Svara

      Dessutom är inte sjukersättningen ett bidrag, utan en utbetalning på en försäkring, sjukförsäkringen, som man betalat in till via löneavdrag varje månad man fått lön.
      Precis på samma sätt du gör med din bil och bostadsförsäkring och du sen får utbetalt om de skadas.

      Svara

   Min pappa hade förtidspension när han började att leta lägenhet. När hyresvärden (Stockholmshem) sa att han inte kunde bli godkänd pga för låg inkomst sa han att han då kommer att ta det till hyresnämnden. Han kan inte göra något åt sin inkomst, har en borgenär och inga skulder. Då accepterade de honom på plats. Så verkar som att de inte får neka då kanske?
   En lägenhet känns alltid omöjlig, tills att man har den. Din kommer! Fortsätt leta!

   Svara

   Om du bor i Stockholm, så söker du dig till de kommunala fastighetsbolagen i grannkommunerna. Där har du betydligt större möjligheter, ofta 3 x hyra i bruttoinkomst, sjukersättning och bostadstillägg går utmärkt bra.

   Svara

   Kommunala fastighetsbolag brukar ha bättre regler för det där än privata. Dock längre kö såklart

   Svara

  Min man har nyligen blivit allergisk mot kvalster, damm, pälsdjur och mögel.
  Han får tag allergimediciner varje dag som hjälper föga och är alltid täppt och snorig.
  Enligt läkaren så finns det inget att göra utan det är bara att leva med det.

  Behöver tips vad jag kan göra för att underlätta hemma!

  Byter lakan ofta och dammsuger sängen, försöker hålla alla ytor osv dammfria men vi har nyligen renoverat och det cirkulerar mycket byggdamm fortfarande trots noggranna städningar.

  Svara

   Svårt att säga när man inte vet så mycket om ert boende och städrutin osv osv. Det finns iaf kuddar och täcken som hjälper mot kvalster alt inner-sängkläder som gör det och som du har runt dina sängkläder (sedan vanliga sängkläder utanpå). Se över gardiner och mattor osv. Stora mattor bör definitivt dammsugas både på ovansidan och på golvet under, samt mindre mattor skakas, varje vecka, säkert 2 ggr per vecka om ni är två personer. Se till att ni dammar av bokhyllor, fönsterbräden, tv-apparater osv lika ofta. Många missar av oklar anledning att torka av toalettstolen utvändigt varje gång man städar med. Kör så här även om jag inte är allergisk, men kan vara lite skadad iom att min bror var allergisk mot kvalster när jag var liten…

   Svara

   Han borde kanske träffa en annan läkare också? Finns ju flera olika sorters mediciner t.ex.
   Vi har även luftrenare hemma, det kan hjälpa.

   Svara

   Skaffa en riktigt bra luftrenare, gärna en större modell. Kolla om det finns något test på Råd & Rön radron.se. Oberoende, ingen reklam.

   Svara

  Hur tar man tag i träningen? Orkar verkligen aldrig göra det.. motivationen håller max en vecka..

  Svara

   Man skiter i att vara motiverad och går dit ändå. Ingenting i livet fungerar om man måste vara motiverad varje gång. Aktion frambringar motivation, inte tvärtom.

   Svara

    Okej hur kommer man igång med aktionen då?

    Svara

     Hur gör du för att gå ur sängen, till jobbet eller till köket när du ska laga mat? Du bara gör det. Jag lovar dig att även de som tränar på elitnivå inte tycker det är superkul varje gång man ska gå dit, men man går ändå. Det är bara ta på dig skorna, öppna dörren och ge dig av.

     Svara

      Applåder till VDS.

      Svara

      Viktor, det där var bara så bra uttryckt!

      Intressant: jag har inga som helst svårigheter att vara kreativ; räcker med att jag sätter mig vid datorn eller penna + papper.

      Däremot det här med träning för en bättre hälsa, det går rätt dåligt. Tar till mig det du säger. Tack!

      Svara

   Jag ser den typ som samma sak som att borsta tänderna. Svintråkigt men bara att göra liksom.

   Svara

    Det är hur jag ser på träning också, som en grej jag måste göra för att ta hand om mina basal behov; äta, borsta tänder, byta kläder, duscha, träna.

    Svara

   Just do it💪🏼
   Till slut blir en del av dina rutiner

   Svara

   Hitta något som du tycker är kul

   Svara

   Här kommer några tips från mig, i svärföräldrarnas soffa med ett glas vin, alla sover och bloggbevakningsbloggen lyser upp i natten, kul att denna finns.

   Om du börjar med att bara göra det och sen bara fortsätta så kommer du snart (alltså vi snackar ett år här kanske 😝) att ha förändrat ditt beteende och fått en ny vana, förhoppningsvis kommer du till känslan av att, hur kunde jag inte träna förut? Jag tror att saker som kan hjälpa dig på traven när din den där första veckan gått… är:

   Bra musik (flera smb just nu för mig i lurarna) att springa till ute och att dansa till hemma. När du springer, strunta i mål och utmaningar. Stick ut en morgon eller kväll och bara ta några låtar utomhus, hoppa i takt till musiken eller spring så fort eller långsamt du kan, njut av den friska luften, av att se andra vyer än en vanlig promenad, av att titta på folk osv. Efter ett tag kommer du säkert springa längre, fortare eller åtminstone mer gärna.

   Gör många olika (eller testa många olika kanske är bättre ordval, om du inte gjort dem förut) sporter dvs se inte på träning som något som måste göras utan gör många olika former av aktiviteter inte bara för att det är bra för dig utan för att det är kul. Man är ju inte svinbra första gången man gör något men det är coolt när man ser sin egen utveckling och lär sig mer… enda sättet att göra det på är ju att öva, repetera och göra det igen. Coronavänliga saker att testa just nu: vanligt spring, terränglöpning i skogen, utegym, utetennis, styrketräning hemma, killer power yoga with Sean på youtube, dansa med mera.

   Cykla ofta och gärna 🙂 Har hört att det finns vanliga vuxna som inte har en cykel, blev chockad. (Ok jag förstår om man är utbränd, utfattig eller så men nu tänkte jag på en helt vanlig kollega till mig som bara ”nä jag har inte cyklat på tio år”?!!) Det får man ge till sig själv. Erbjuda möjligheten att ta cykeln om det går 😋 Vet inte var du bor men om det är i Stockholm med omnejd så är det inga avstånd att tala om. Alltså Huddinge eller Enebyberg är så klart långt att cykla till/in till stan men annars tar ingenting längre än en timme. Allt handlar om tid… så ska man träffa någon i Kungsträdgården kl 14 så tar man på ytterskorna och går hemifrån runt 13. Det är nice, att rulla fram, inte i stress och svett utan bara i lagom lunk, för att man har tid. Gör man det en gång, två gånger, så känns det väldigt naturligt den tredje gången, fjärde gången, sen bara nä jag vill inte göra något som inte innebär att jag kan cykla dit 🙌

   Spegla dig ofta 🙂 alltså inte som ett sätt att kolla på magens veck eller på ens hållning utan som ett sätt att hänga med sig själv, säga hej hej till sig själv, inte bara mentalt i huvudet utan också som fysisk person i spegelbilden. Gör lite hemma-övningar, dansa till favoritlåtarna, prova lite olika träningskläder för hemmabruk och utomhus, frisyrer, alltså ”spåra ur” lite framför spegeln som ett sätt att hänga med din vän du själv och som sagt alltså också se dig 😎👋

   Skriv nån form av dagbok i anteckningar i mobilen. Det kan vara så där, datum och idag gjorde jag det här, tränade jag det här men det kan också helt klart varvas med det här vill jag ha mer av nästa år, det här vill jag göra mindre, personer jag saknar i livet, maträtter jag vill laga snart, böcker på läslistan, hemliga tankar jag skulle vilja säga till x men inte gör osv. Reflektioner alltså, samma sak där… inte bara dem i huvudet utan också att skriva ner. Vill du skriva om träning just så kan du skriva om hur det går, hur det känns, vad du kan nu t ex jag sprang i en kvart och kom 2,2 km eller vad det nu kan vara. Sen kan man jämföra en vecka/månad/år senare och bara jaha men jag kunde det där då och yes nu kan jag det här eller oj jag ville det där då och jag har fortfarande inte gjort det men vill det fortfarande… kanske dags att göra det då…

   Spela in lite filmer här och var. Jag lärde mig crawla igen som vuxen för drygt tio år sen och först när jag höll på att ta upp det igen kändes det som blä så svårt, det går inte. Sen övade jag ett tag till här och var, små kortisar när jag badade på sommaren bara och sedan bad jag min man att spela in när jag gjorde en sån där kortis och när jag tittade på filmen så bara men gud, jag kan ju! Det var en härlig känsla.

   Ta en långpromenad men inte på 50 min utan på två, tre timmar. Gå långt bort, köp en kaffe/ha med något om t ex i skogen och gå hem igen 🙂

   Hoppas något av tipsen föll dig i smaken och att du kommer ut på någon träning imorrn och hittar glädjen i det!

   God kväll, god natt och god jul.

   Svara

    Tennis utomhus…ja, hitta banorna som inte stängt ner för vintern än så är det lugnt…😂 vet att Uppsala hade spel på alla sina utebanor den 23e december. Min klubb har stängt sina utomhusbanor och så har även alla klubbar runt omkring gjort, men leta på.

    Svara

     I Stockholm finns en del utomhusbanor man kan köra på, gratis, inte lika underhållna som en klubbs men ändå ett bra alternativ om man gillar att spela. T ex i Vinterviken/Gröndal och i Tranberg/Alvik finns det bana!

     Svara

    Tusen tack för ditt utförliga svar. Det gav mig en kick att börja, och lite verktyg för att försöka göra det bättre/roligare för mig själv! God jul och gott nytt år till dig med 😊

    Svara

    Så fint svar, jag blev mycket inspirerad! God jul! 💫

    Svara

  Fast du behöver absolut inte ursäkta dig, du måste också få vila från ditt jobb nångång. Det behöver du inte ens förklara för oss. Ta hand om dig <3

  Svara

   Tack!

   Svara

  Alltså är det någon mer som hade en underbar första kärlek som varade i flera år mellan åldern 15-22 som nu är 27 och typ ångrar att man inte stannade kvar med sin första kärlek? Jag hatar att erkänna det, och jag saknar hans familj mer än honom egentligen och är villig att leva singel resten av livet för hans skull, om han nu istället får leva med någon han förtjänar. Så bra kille var han och vi var sååå kära.. är så tacksam för dom åren. Men jag kände att vi träffades för unga och jag ville ”leva livet”.. vilket jag inte gjort. Ligger inte runt och har inte flyttat till andra sidan jorden. Träffade en kille som jag utvecklade den mest destruktiva pissiga skitrelationen med, av och på i flera år. Jag inser att jag gjort ett misstag. Vill inte och orkar inte acceptera det. Jag vill inte vara singel längre.. jag saknar den kärleken jag hade med honom. Men jag kommer aldrig få något så bra igen…

  Svara

   Är han upptagen nu?!

   Svara

    Ja han är ju det.. han har flyttat ihop med en tjej till och med, vilket vi också skulle gjort om inte jag gjorde slut. Jag tror han är lycklig och är genuint jätteglad för hans skull. Jag önskar bara jag hade träffat honom när jag var 25 istället.. jag tänkte till och med så när jag var 17 och vi var tillsammans. Men då var jag kär i ytterligare några år. Jag ville känna fjärilarna i magen igen i mitt liv.. intressant resonemang haha! Idag har man högre krav än så dessutom.

    Svara

   Mycket är nog nostalgi tänker jag… Det är ofta svårt att gå tillbaka liksom. Man är ofta andra personer när man är då ung, mycket händer på de åren.
   Du säger också att du saknar hans familj mer än honom?
   Klart du kan hitta nåt lika bra igen! Sluta fokusera på dåtiden!

   Svara

   Jag kan relatera och jag ångrar verkligen att jag sagt det högt för folk tar det bokstavligt. Man kan inte gå tillbaka i tiden, man kan inte göra gjort ogjort. Det är omöjligt. Helt omöjligt. Ärligt talat tror jag att det handlar om självreflektion. Jag har tänkt efter vad jag gjort fel genom livet och identifierat mina ”sliding doors”. Det är inte samma som att vilja ragga upp sin gamla ungdomskärlek igen och förstöra andras familjebildning. Det var ju där och då i forntiden som man lämnade ett ställe där man hade det bra och gjorde val som inte slutade bra. Jag tror det är rätt viktigt att lära sig förstå sig själv för framtiden.

   Grejen med det är att vi lär oss ett beteende hemifrån, något vi inte ens valt själva. Vi imiterar som barn och vi fortsätter imitera som vuxna. Om man imiterar ett negativt beteende, för att ens egna föräldrar kanske inte hade en bra relation är det lätt hänt att man letar efter samma spännande dynamik som de hade, undermedvetet. Det kan ställa till med mycket onödig oreda och olycka. Det är aldrig för sent att prägla om sig på det området och man är en av de människorna vars ”drömkille” snarare borde unvikas än uppsökas.

   Jag är ingen typ som letar nedgångna kriminella eller ”bad boys”, så det är inte det, men jag har letat efter stimulerade, spännande människor som varit olika mig istället för att inse att lika barn faktiskt leker bäst. Det kan vara en rätt dyköpt insikt ibland. Var och en får formulera sin egen livsfilosofi, baserat på sin egen erfarenhet, min poäng är att det är fullt naturligt att reflektera. Att veta att du gjorde fel val där och då kan hjälpa dig att göra rätt val längre fram.

   Svara

  Åh. Kommer förmodligen behöva besöka en akuttandläkare idag. Har så jävla ont, är så jävla rädd. Min tandläkarskräck är inte lindrig…finns det receptfria lugnande tabletter på apoteket?
  Och ska man ringa 1177 redan nu eller vänta tills den akuta tandläkaren öppnar?

  Svara

  Men oj – hoppas du är OK, här har skrivits om både abort och Corona men hoppas det är ingetdera. Vad fattas dig? Detta är ”bara” en blogg, livet är viktgare. Gott Nytt år och hoppas du är OK!

  Svara

  Är nog ingen som kikar in här nu, men testar, annars ställer jag den igen nån gång.

  Men vilka tycker ni det är okej att följa på Instagram? Kollade in en gammal kompis konto och gick in på hans följare och såg att han följer en del av de vi gick i samma klass som.
  Är Instagram som Facebook att man typ följer alla man en gång i tiden känt, eller är det mer privat? En del av dessa har jag inte träffat på 8-10 år. Några gamla kompisar har börjat följa mig och det tyckte jag bara var kul, vi skriver inte till varandra, men ser ju små uppdateringar ibland på vad som händer i deras liv.🤔

  Svara

   jag har fler personer på facebook som jag knappt känner, tex såna som man gått med på samma skola men aldrig/knappt pratat med 😂 där lägger jag aldrig upp något.
   Min Instagram är mer privat och lägger ut bilder då och då. Där har jag inte många följare, mest de närmsta i min umgängeskrets.
   Följer några jag gått i skolan med där och det är kul att se uppdateringar på andras liv men jag är inte lika öppen att visa mitt för dom 😅

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.