När ska man dricka champagne på nyårsafton?

Bild med bubbelflaska och två glas

Maten är inhandlad! Slog på stort och köpte champagne!
Ska dock inte dricka den klockan 12, det är ju helt bortkastat. // Egoina

Det är lite intressant det där med NÄR man egentligen ska dricka det bästa bubblet på nyårsafton?
Till ”det bästa” räknar jag den dyraste drickan, vilket oftast är champagne.
Min sambo tycker man ska inleda med det, så man kan njuta av den medan man vid tolvslaget kan skåla i vilket skitbubbel som helst eftersom man säkert redan druckit en del då, står ute och inte alls kan njuta av det på samma sätt då.
Lite som Egoina resonerar här ovan alltså.

Hur dricker du på nyårsafton, upp mot tolvslaget?
Går du ”fint till fult” eller ”fult till fint” vad dryck anbelangar?
Det här kan givetvis appliceras även på alkoholfria alternativ där det finns ett stort utbud att välja mellan i olika prisklasser.
Själv dricker jag Cola Zero från början till slut och slipper reflektera över saken, men det verkar finnas olika skolor där.

Ps. Kan flika in att jag firar hela tre år som nykter idag(!), men har ändå inte hittat något alkoholfritt bubbel som är värt att köpa till festliga tillfällen. 
Jag brukar köpa den här om jag vill ha något lite annorlunda i glaset och skåla med, men pass opp.
Ta inte fel, för det finns en nästan identisk flaska som har 4.5% istället för 0.1%. 😉

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Strongt, CamCam! Bra gjort!

   Håller med. Strongt! Bra jobbat Camilla!

   Nyktra personer är ju dom tråkigaste som finns, det förklarar varför hon är så extremt tråkig.

    Folk som tycker att andra måste dricka är de tråkigaste som finns!

    Hmm… Anonym 19:52 är nog Katrin zytomierska 😉 (Ps. Om du inte fattar, sök upp intervjun där Alexander pärleros berättar att han är nykter för KZ)

     Oj är Pärleros nykterist? Ändå dricker han champange med den där svenska djn i sin podd.. minns nu inte vad djn heter.
     Att han inte stod på sig då.

   Grattis! Själv påbörjar jag mitt 26:e nyktra år 2021.

    Och jag har mitt 32:a nyktra år i år ?

     Och jag firar mitt 2: år den 8 april! ?

  Har hört bra om Rickard Juhlins alkoholfria!

   Riktigt bra! ?

   Ja, håller med! Jag drack Richard Juhlin Oddbird under min graviditet och flera som ändå kunde dricka ”vanligt” tyckte att det var gott. Finns att köpa på både Systembolaget och ICA.

   Exakt, var för gillar du inte den Cam? ?

   Den enda goda! ?

   Den och Nosecco är sjukt goda, och alkoholfria! Tycker noseccon smakar nästan som att det är alkohol i. Även Chapel Hills alkoholfria är okej god, dock lite sötare.

    Pommac bra alt i Magnum.
    En nykter kvinna har det nog svårare än en man…

   Kanske bäst att hålla sig från saker som smakar som ”riktig” alkohol om man försöker hålla sig borta från den?!

    Fast alkoholen i vanligt bubbel gör jävligt mycket för smaken. Det förstärker syran och förhöjer undertoner. Du utgår från att man söker den smaken för att man vill känna sig full (bubbel-salongis är ju dock bästa känslan) men så behöver det inte alls vara. Alkoholfritt bubbel är många gånger skitäckligt men Rickard Juhlins tycker jag personligen också om.

    Varför? Om man nu vill dricka alkoholfri champagne så vill man väl att den ska smaka som champagne?

     Det finns en teori om att alkoholfria drycker som smakar som ”the real deal” kan trigga en lust att dricka alkohol. Om man till exempel har slutat dricka alkohol för att man har ett beroende ska man undvika allt som kan trigga känslan av att dricka alkohol.

   Älskar den!

   Den är GRYM!! Helt klart likvärdig alkoholbubbel ☺️

  Vi körde en magnumflaska pommac på tolvslaget, då (så sent) vill jag varken ha något dyrt eller alkohol.

   Brukar du tillfoga dina klösande katter smärta före eller efter tolvslaget?

    Va?

     E förklarade i förra inlägget att hen förespråkar och tillämpar tillrättavisning av sina husdjur genom fysisk bestraffning. Hen anser att man ska lyfta vuxna katter i nackskinnet och att hundar blir farliga utan fysisk bestraffning.

     E menar att människor som inte vill utsätta sina husdjur för onödigt lidande är rabiata och okunniga. En annan fräsch åsikt som hen uttryckte var att personerna som tyckte att Michelle ägnade sig åt djurplågeri överreagerade.

   Älskar hur olika folk är med tider. Midnatt är tiden jag brukar landa i soffan på ”kvällen” och glo på serier/film.

    På nyårsafton?

  Köpte ”nosecco” till 12-slaget. Alkoholfritt som var helt okej. Richard Julin har också ett bra alkoholfritt bubbel.

  Dricker inte bubbel innan tolvslaget, tar annat då.

  Champagne är överskattat

   Det beror väl på? Om man köper champagne bara för att det är champagne så är det så. Men det finns defintivt champagne som inte är jättedyr som är mycket godare än 100-kronorsflaskorna på systemet. Samtidigt finns det ju andra sorter som är i samma prisklass som champagne som jag gärna dricker istället. Beror ju helt på vad man är ute efter.

    Har du några tips? Jag håller nämligen med om att det ofta blir överskattat. Jag har aldrig druckit en champagne för under 400 kr som jag ansett varit särskilt bra. Däremot är 400-500 kr champagne oftast otroligt gott och bättre än alla andra bubbel.

     Inte samma person men tycker att du inte ska köpa champagne om du inte uppskattar det. Köp en cremant eller liknande istället. Ett tips är också att gå på bubbelprovning med någon som kan berätta ordentligt om vad du dricker ?

     Bollinger!

     Alexandre Bonnet, Grande Réserve Brut ligger på 300:- och är faktiskt rätt gott!

    En del gillar inte champagne bara, oavsett hur fin och ”bra” den är ??‍♀️

   Champagne behöver inte kosta 400-500 kr för en flaska. Finns faktiskt bra och goda champagner för under 250 kr.
   Finns bra och prisvärda alternativ t ex mousserande viner från Trentino-Alto Adige (t ex Rotari, Ferrari) eller crémant de Bourgogne (t ex Clotilde Davenne, Louis Bouillot).

   Ja gillar inte heller riktig champagne.

    Varför då? ?

     Jag är inte samma anonym, men gillar inte heller champagne. ”varför då?” för att det inte smakar gott, i min mun? Jag tycker inte om kålrabbi heller.

      Okej, förlåt att jag undrade varför en person inte gillar riktig champagne. Undrade bara, men som sagt, ber om ursäkt om det var en öm tå för dig.

       Annan anonym, för bubbligt.

   ??

   Ja och nej vill jag säga. Men man måste veta vad man ska köpa. Under 500 spänn flaskan kan man hoppa över champagne. Då ska man hellre satsa på en cremant i 150 kr klassen, det är mycket mer prisvärt! Men kommer man upp i pris är champagne svårslaget. Min uppfattning, efter 20 år av gravt bubbelberoende. Många många hus i champagne som gör pengar på namnet men som gör riktigt surt skit. Men en Pol Roger över 500-600 kan vara det godaste man kan dricka.

   Jag kan hålla med dig. Kör man lite mer basic bubbel så är prosecco min favorit och kava tvåa.
   Men så var jag i Champagne och där fick jag smaka riktigt fina grejer. Har inte hittat nån champagne här som jag gillar dock.

    Tips är Systembolagets beställningssortiment ?

    Prosecco är vidrigt. Drick cava eller champagne.

     Usch, har inte hittat god cava utanför Spanien.

     Jag stod bredvid en kille i en bar när han beställde… – Ett glas cava tack, gärna Spansk om du har.
     Jag skrattar fan än!!

   Det är en smaksak. Jag älskar Pol Roger, nästan alla olika deras utgåvor. Speciellt vintage brut.
   Men sen tror jag det, utöver smak, finns ett visst intresse hos många när det gäller bubbel. Champagne, cava, prosecco osv.

  Älskar goda bubblor no.1 (den vita flaskan…guldiga är helt okej).

  Dricker fint hela kvällen, på nyår snålar jag inte. Men så dricker jag max 2 flaskor. Hade kanske tänkt annorlunda om jag satsade på en redig fylla.

   Två flaskor på en person på en kväll låter mycket för mig som öppnade två flaskor på två personer och hade kvar när vi gick och lade oss.

    Beror ju på när man tar första och sista glaset

    Är ts, två flaskor en tisdag kväll med makaroner och köttbullar i magen är mycket för mig också. Två flaskor på nyår är lagom för mig. Vi äter alltid tre rätters plus snacks och tilltugg hela kvällen så blir aldrig full utan håller mig lagom berusad på det.

     Min mängd på under två flaskor på två personer var mellan 17-01 med snacks till champagne som vi fortsatte med till förrätten och sen varmrätt med vin och därefter efterrätt.
     Jag kan förstå att folk kan få i sig det om man småklunkar under flera timmar och fyller på glaset och behåller en salongsberusning, men jag skulle verkligen inte må bra av den mängden men så dricker jag sällan mer än ett glas vin till maten så inte van ?

      Ja men vi är olika ?‍♂️

      Vi förstod redan i första kommentaren att du ville berätta hur bra du är som dricker så lite, du behövde inte förklara det djupare.

   Två flaskor vin på en kväll?! Ja jäklar det är firande det. Då blir man väl rejält i gasen gissar jag.

    Jag och min man drack tre flaskor var, och det resulterade i en lagom salongsberusning?

     Verkar vara många som häller i sig alkohol under typ 2 timmars tid här om ni verkligen inte kan förstå att någon kan dricka 2-3 flaskor vin. S
     Typiskt svenskar.

      Min mängd på under två flaskor på två personer var mellan 17-01 med snacks till champagne som vi fortsatte med till förrätten och sen varmrätt med vin och därefter efterrätt.
      Jag kan förstå att folk kan få i sig det om man småklunkar under flera timmar och fyller på glaset men jag skulle verkligen inte nå bra av den mängden men så dricker jag sällan mer än ett glas vin till maten

       Okej fast att du inte klarar av några mängder av alkohol gör ju inte att det är konstigt att andra klarar det. Två flaskor på en person är inte mycket. Går inte många glas på en flaska.

    Är ts, jag var lagom berusad. Jag dricker alltid 2 flaskor när jag dricker bubbel eller vin, man dricker ju det under många timmar plus att man äter? ?

     Hmm. Tänk på att din lever och dina njurar ska orka ta hand om det där.

      Haha varför bryr du dig om min lever för? Bry dig om din egen istället och strunta i min. ??

       Ja är nog inget udda att dricka så under en sån lång fest som nu år brukar vara. Jag hade inte klarat det men tänker inte säga ngt om någon som gör det!

    Kan bero på om man är van drickare eller inte. Har man druckit större mängder under en lång period tål man mer. Tre flaskor på en kväll blir 14 glas. Det är inte många som pallar även om man börjar 17 och slutar kl 01.

   Två flaskor hade för min del varit en riktig fylla ?

    Det beror väl på hur fort du dricker. Dagsform, avad du äter osv.

    När jag var 23 ville jag och min bästis testa dricka en box var. Vi köpte fyra flaskor vin var (bubbel, vit, röd och rose) och gjorde passande mat och tillbehör till allt vi drack. Vi fick i oss fyra flaskor vin var på 16 timmar, det gick toppenbra utan vare sig fylla eller bakfylla.

    Ibland kan jag dricka ett glas vin på tom mage och känna mig döende.

  Vi drack vår Bollinger till tilltugget och proseccon till tolvslaget ? av fem var vi tre stående vid tolvslaget så det kändes som ett bra beslut, haha!

   Bollinger ???

  Vi körde en lite billigare flaska först till fördrink runt 5, sen det dyraste till maten och sist lite medel som vi öppnade runt 11 för att hinna dricka upp någorlunda i tid eftersom vi inte visste hur länge efter 12 vi skulle orka, haha. Så i vårt fall hade det dyra varit lite slöseri, men om man är festsugen och orkar hålla ut så kan man likväl ta det dyra vid 12 för att fira in med stil!

  Bubbel endast på tolvslaget!

  Finast först! Håller helt med Egoina!

  Någon som vet varför det tog slut mellan apan och hennes pojkvän?

   Båda verkar ju ganska egna..

  Finns många goda cider som alkolfritt alternativ!

  Alkoholfri cider från Kivik till mat och efterrätt, Nonsecco till skålen kl 00.00 ?

  I år blev det en flaska Bollinger på förkvällen till ostbricka och en cava vid 12 slaget bara för att skåla i bubbel vid nya året. Jag dricker enbart alkohol för att jag tycker att det är gott så en god champagne vid 12 slaget är bortkastad för mig, då hinner man ju inte njuta ordentligt.

   Det har inte varit nyår i år hihihihihihi?

    Hihihihihihiiiiviguhihiiiknjunhggg

     Tönt

    Haha hur dum får jag vara? Är uppvuxen med en pappa som varje 1a januari frågat oss barn vad vi fick i julklapp i år för att sedan fnissa och säga att det inte varit jul än i år?

  Det var någon dryckesexpert på Tv4 på nyårsafton som menade att man ska börja med den dyraste drycken för sedan har du ätit och druckit annat som kan sabba smaker osv.
  Lite som din sambo resonerar, camcam.

   Säkert Mischa

  Finast till förrätten, något billigt bubbel till 12-slaget. Smaklökarna får sig en ordentlig törn under en nyårsafton så det bästa ska drickas medan de fortfarande är fräscha. Ja, såvida man inte ogillar äkta champagne, då kan man ge smaklökarna a run for their money och försöka tvinga ner champagnen på 12-slaget såklart.

  https://www.systembolaget.se/produkt/alkoholfritt/arc-en-ciel-193201/

  Många pratar om Rickard Julins alkoholfria men jag tycker den är för söt. Arc en ciel som jag länkat till ovan är bättre. Sen resonerar jag precis som din sambo. Champagnen tar man först. Eller, så inhandlar man mer champagne, och dricker det BÅDE innan och på tolvslaget. Men vi (firade bara jag och min man i år) körde ett glas champagne till förrätten, sedan rött till maten, sedan champagne till och på tolvslaget.

   Har väl inte varit nyårsafton i år än:PpPpP

   Håller så med om arc-en-ciel! Bästa alkoholfria bubblet!
   Annars tycker jag Loka crush päron är perfekt som alkoholfritt alternativ för såväl bubbel som middagsdryck 🙂

  Vi drack en dyr champagne till förrätten och ett prosecco till tolvslaget. Ingen hade uppskattat en dyr champagne då ändå.

  Drack champagnen runt 15-snåret, tolvslaget brydde vi oss inte om i år heller. Var en mycket trevlig nyårsafton hos oss, barnen var delightful, roliga och mysiga verkligen hela dagen utan avbrott. Det tog de igen med råge dagen efter dock. They give and they take…❤️

  Boërl & Kroff rakt igenom, från frukost till nattvickning.

   Pirran, är det du? Ruskisch trevligt!

  Jag kör fult till fult. Cider hela kvällen ? Plus nån hemmagjord drink när suget faller på.

  Eftersom smaken av det du dricker förstärks av olika maträtter dricker man det ”fina” först, till passande tillbehör. Annars är det bortkastade pengar, tycker jag.

  Brukar köpa Kiviks mousserande fläderblomsvin på systembolaget, som alkoholfritt. Tycker den är lite för söt för att dricka en hel flaska själv men väldigt god!

  Vi kör champange vid tolvslaget eftersom de vi firar nyår med har med en flaska champange specifikt till tolvslaget. Annars så känner jag att vid den tidpunkten så funkar ett bubbel för 90 kr lika bra.

  Köp Bubbliz på Ica. Den firade jag med. Röd och med en söt figur på flaskan. Kan inte bli bättre.

  Jag rekommenderar Billabong alkoholfritt??

  Vi hade köpt en flaska Guldkula att skåla i, tycker det är den absolut bästa. Men den ligger kvar i kylskåpet!

   Är den? En viss bloggare har avskräckt mig från den.

  Jag låter tråkig men gillar inte alkohol och knappt andra drycker än vatten så för mig blir det pommac vid tolvslaget.
  Knappt ett glas dock för jag tycker det blir för sött. Nästa år blir det nog bubbelvatten, slår verkligen på stort, haha.

   Du menar…. i år ??

    Vid tolvslaget är det nästa år faktiskt!

  Sålänge man inte dricker den som trash Katrin Zyto?

   Du menar…. i år ??

    Nä nu kom den fel. Fan! ?

  Chappel Hill.
  Finns på Willys
  God till frukost som till middag.

  Hej hopp

   Bougie

  Vi körde snittar och champagne i år, innan all mat. Sen skålade vi vid 12 slaget men med det vi redan hade i glasen.

  Jag dricker inte alkohol, men festar till det på nyår med Krug.

   Är det slang för kokain?

    Menar du allvar? ?

  Absolut champagne på tolvslaget!!

  Läsk till välkomsminglet, vin till maten, bubbel vid 12 slaget

   Läsk till välkomsminglet? Fy vilka snåljåpar

  Så jävla bra!!! Grattis till dig! ?

  Grattis till tre år som nykter!

  Dyr champagne hela kvällen!

  Jag håller med din sambo, från fint till fult när det gäller viner, med eller utan bubblor.
  Tips till dig, det du länkade till finns också gjort av päron, jag tycker den är godare (men det kan bero på att jag lätt får halsbränna av äpplen …) .

  Vad gäller champagne så reste jag med Swissair en gång från och blev uppgraderad till F-klass
  och när den resan var slut höll jag på att ramla av trappan på planet när vi steg av.
  Jag var väldigt rund under fötterna… Det var GRATIS champagne ur helbuteljer som ständigt
  fylldes på mitt kristallglas. Det var typ 1990. FRUKTANSVÄRD HUVUDVÄRK dan efter…

  Börja med det bästa, så dricker du det bästa och har en ny ”det bästa” kvar ändå.

  Champange till fördrink och vid tolvslaget blev det Cava. Så ja, vi går från fint till fult s a s.

  Suveränt! Det trodde alla andra aldrig skulle hända…
  Det finns dom som fortfarande hoppas på ett återfall…

   Fy farao för dom som hoppas på återfall

  Vi kör alltid bubblet till förrätt för att vid tolvslaget, när man står ute och skjuter eller tittar på raketer, skåla i varm choklad med rom och vispgrädde. ?

  En miljon tack till dig som har en stor blogg som kan vara öppen med att du är nykter ? själv firar jag vit 28 dagar idag ??

  Rickard juhlins måste du prova!! Den är grymt god!

  Strongt gjort att vara nykter i 3 år! När jag vill dricka lite roligare än bara Pepsi, brukar jag köpa P.lex pure! Magisk då den är kall ?

  Heja dig!! Håller med om att Richard Juhlins är supergod. Är preggo och har kört både den och musten du länkar under hela graviditeten, kan mycket väl tänka mig att fortsätta med det efter graviditeten också. Supergott!

  Älskar champagne! Dricker det helst direkt so fördrink eller till förrätten. På 12-slaget blir det oftast prosecco istället

  Ginger beer som alkoholfritt.

  Champagne: Alice Bardot

  Mogi säger i kommentarerna under en instagrampost att de lämnade stan och lägenheten på Jungfrugatan ”när Corona kom” och letar nu boende i Bromma. I call bullshit. Utöver det har hon åkt till Åre över nyår och eftersom hon själv inser hur korkat det är har hon stängt av kommentarerna på posten.

  Ginger beer eller hemmagjord flädersaft blandat med Loka.
  (11,5 år som nykter)

  Nosecco är ett väldigt gott bubbel! Finns att köpa på systembolaget, har 0.4%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.