Sociala medier för människor närmare varandra…

…på gott och ont.
Det blev Underbara Clara varse när hon publicerade en kritisk post om Trump på Instastory.

Jag antar att amerikaner – och då inte svenskar som bor i USA – följer hennes konto för de fina och ”exotiska” bilderna i flödet?
Om de kommunicerat på engelska att de vill avfölja henne för att hon är Trumpkritiker då alltså.
Jag har läsare i alla möjliga delar av världen men jag har svårt att se att det skulle vara annat än svenskar som bor utomlands.
Jag vet inte vem av alla jag skriver om skulle attrahera en stor utländsk följarskara? Som sitter och översätter texterna om den influencern med Google Translate?
Vem tusan skulle det kunna vara?
PewDiePie? Som jag mycket sällan skriver om?

Google Analytics för läsare i olika länder Bloggbevakning

Är DU någon av alla dessa läsare utanför Sverige?
🙂

291 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Läsare från Finland här!!

  Svara

   Same🤗

   Svara

    Var har du fina renar?

    Svara

    Mest genuina folkslaget hälsar Stockholmaren som gick vilse i Norrland och hamnade hos mysigaste samefamiljen jan 2016❤️

    Svara

   Samma här! Jag antar att vi finländare är finlandssvenskar, mao inte svenskar som flyttat till Finland utan att vi är finländare vars modersmål är svenska! 🙂

   Svara

    Finländare vars modersmål är finska. Bodde i Sverige i många år.

    Svara

   Same! Och jag är inte finlandssvensk.

   Svara

    Oxo same!

    Svara

   Joo eller svensk som bor i finland 😊

   Svara

    Samma här! Lina

    Svara

   Finlandssvensk i Sverige här!

   Svara

   Finland här också

   Svara

   Läsare från Åland 👋

   Svara

   Svensk läsare bosatt vid Bodensjön i Tyskland

   Svara

    Lyllos!

    Svara

   Här också! 🇫🇮

   Svara

   Jag också! Född och uppvuxen i Sverige. Flyttade till Finland för nåt år sen!

   Svara

  Jag är en av dina följare från Ungern och syns inte ens 😂. Men jag läser dig varje dag som dels är grunden att jag inte glömt min svenska jag lärt mig i två år för 30 år sen. Det är roligt att läsa dig!💚

  Svara

   Hej mormi 🙂 jag är en ungersk läsare i Sverige!

   Svara

    Jaj, de jó! Vigyázz magadra! Det var snällt att du skrev tillbaka! <3

    Svara

  Jag är en av dina svenska läsare i USA!

  Svara

   Ni som är från USA, var bor ni, och hur ser läget/vardagen ut just där ni bor? <3

   Svara

    Jag pluggar i Kalifornien och skulle nog säga att det är ganska likt Sverige! Alla inomhusgym är stängda och man får endast äta ute på restauranger alternativt take away. Ansiktsmask är krav i nästan alla affärer och även i lokaltrafiken. Utomhus skulle jag säga att det är ganska 50/50 om folk har ansiktsmask. Alla affärer har mycket mindre kapacitet så man får vara beredd på att stå i kö om man går populära tider om det inte är typ enorma affärer såsom target/Wallmart osv.

    Svara

     Ganska olikt Sverige skulle jag nog säga 🤔

     Svara

      Är det? Aktiviteter, badhus, yoga, kontor, universitet m.m stängt men butiker och restauranger har öppet. Typ hälften bär ansiktsmask.

      Svara

       Ingen bär mask i Sverige….. idioter

       Svara

        Anders Tegnell gillar inte mask och av någon anledning är han den nya religionen i Sverige.

        Svara

        Om man prickar in tider där det är lite folk i mataffärer osv tycker jag att en stor andel brukar ha mask.

        Svara

        Är massor med folk som bär ansiktsmask? Nu är det ända ställer jag går till visserligen Ica maxi😂 men där när typ 30% mask iallafall

        Svara

         30 procent är en jäkligt låg siffra.

         Svara

        Nä idioter är dem som har sin använda mask i fickan och återanvänder den. Eller dem som har ett tygstycke för munnen. Majoriteten kan inte använda mask, det är idiotiskt att då tro att du skyddar dig eller andra. I många länder är mask krav. Trots det skiljer sig smittan åt mellan dessa länder. Det är andra faktorer också som verkar spela större roll. Tex att du tycker du är duktig med mask i affären och sen går hem och träffar kompisar/familj du ej bor med. Folk med mask verkar dessutom ha en benägenhet att bry sig mindre om avstånd upplever jag, i tex affärer. Om alla kunde använda mask korrekt och använde sig av godkända masker är det effektivt. Men det hade också varit effektivt om vi lyssnade på rekommendationerna som finns och det gör vi ju uppenbarligen inte i tillräcklig stor utsträckning.

        Svara

     Jasså?
     Här är alla inomhusgym öppna och det är fortfarande för kallt och halt att träna på utomhusgymmen.
     Man får äta på restauranger om man är mindre än 4 pers och uteserveringar existerar inte än pga årets kallaste månad.
     Ansiktsmask är bara en rekommendation än så länge och då enbart i kollektivtrafiken under rusningstrafik, alltså vardagar mellan 7-9 och 16-18. Utomhus har i princip ingen munskydd och det har hänt i sällsynta fall att man måste stå i kö för att komma in i en butik. Men då har det varit vid speciella tillfällen och speciella affärer som Disney store under black friday.

     Den enda frågan jag har är: Vilket Sverige tänker du på egentligen? Är det så att du bott där borta för länge och börjat förväxla Sverige med Schweiz??

     Svara

      ”en enda frågan jag har är: Vilket Sverige tänker du på egentligen? Är det så att du bott där borta för länge och börjat förväxla Sverige med Schweiz??”

      Men herregud vilken dryg kommentar, har hon inte varit på plats så är det väl inte så konstigt om bilden blir lite fel av hur det är här genom att tex bara läsa i medierna, sen så kanske man inte lus läser allt heller om man ändå är på andra sidan Atlanten.

      Svara

       Det var inte meningen att det skulle låta drygt. Det är menat som ett skämt och det andra frågetecknet skulle vara en 😉 emoji i slutet.

       Är fullt medveten om att man kan få en fel bild av hur det egentligen är.

       Svara

      Sjukt onödig dryg kommentar, men jag har jämfört med det jag hört med min familj och vänner i Sverige, enligt dem har väldigt många munskydd men antar att det är olika på olika platser, är svårt att veta när jag inte varit i Sverige sen i våras men jag och mina svenska vänner pratade bara igår om hur likt läget kändes här jämfört med Sverige.

      Svara

       Jag är 7:e generationens stockholmare så jag kan inte rå för det 😉
       Skämt åsido. Det var verkligen inte meningen att låta dryg. Med avsaknad av emojis och sånt så förstår jag att det uppfattas som väldigt drygt.

       Jag tyckte bara att det lät roligt att du skrev att det var ganska likt Sverige och så tar du bara upp exempel på saker som typ inte kunde vara mer olikt 😉
       Men vi har mycket likheter också. Alla simhallar, bibliotek, biografer och liknande är stängda och vi kör väldigt mycket hemarbete och distansmöten.

       Svara

    Arizona! Face mask men annars är allt ganska ”normalt”

    Svara

     Läsare i Mesa här!

     Svara

      Gilbert!! :)/):)

      Svara

    Bor i södra Kalifornien. Lämnar huset (förutom promenader och löpturer) kanske 1 gång per vecka. Mask är krav. Inga restauranger öppna för annat än take away och gym, salonger, biografer osv stängda. Kö in till nästa alla butiker som är öppna. Det är tyvärr mycket trump-supporters där jag bor så det är många anti-maskers och restaurangägare som skiter i restriktionerna på alla plan :/

    Svara

     Då skulle majoriteten av idioterna i Sverige passa in där då. Inga masker så långt ökat når. 🙁

     Svara

      Beror nog lite på vart du är och när. Jag bor i småstad, handlade vid jul o många använde mask. Kanske för att smittan är mkt hög här.

      Svara

    Colorado!

    Svara

   New York. Allt är stängt 😩 Karantän sen i mars

   Svara

    Skulle åkt till NY i somras men blev ju inte av. Är så sjukt nyfiken på hur det är där nu, gissar att det är en hel del brist på turister? Är gatorna tomma? Spökstad?

    Svara

     New York här också! Håller inte med om att ’allt’ är stängt, i höstas var restauranger öppna för att äta inne, nu kan man äta ute eller take away. Affärer öppna, museum öppna om du köper biljett innan osv. Visst är det tomt, inga turister och många har lämnat stan mer eller mindre tillfälligt. Försöker själv ta vara på det och gå runt mycket, inte ofta man kan ha central park och Brooklyn bridge typ för sig själv. Solen skiner och nästan lite vårfeeling. Man får försöka se det lilla positiva vi har och hålla ut helt enkelt.

     Svara

  USA här!

  Svara

   Howdy fellow murican 😎

   Svara

    🙄🙄 ni blir inte americans hur mycket ni än försöker

    Svara

     Men vilken onödig dryg kommentar!
     Var fick du luft ifrån och varför tror du att någon bryr sig om din åsikt?

     Svara

      Luft? Ja du, svårt att leva utan luft, ghetto-människa.

      Svara

      Uppenbarligen bryr dig du med tanke på hur mycket du tar åt dig 😂

      Svara

     Varför skulle man vilja vara det 🤦‍♀️

     Svara

     Vem vill vara amerikan, dom tror dom är bäst i världen och så röstade dom fram Donald Duck…alias Donald Trump😂

     Svara

     Vad vet du om det? De kanske har svenskt medborgarskap och har flyttat dit för att stanna hela livet? Men du kanske är lite brun i hjärnan och tycker man minsann inte kan vara svensk om man inte är blond i 10 generationer…?

     Svara

   Florida här 👋

   Svara

    Ockå en från Florida!

    Svara

  ”Åland Islands”, så exotiskt det låter

  Svara

  En del använder väl Tor browser eller dylikt också 🙂

  Svara

  LA här

  Svara

  Jag är en av de 77 i Kanada.

  Svara

  Låt de avfölja! Trumpanhängarna har ju ett par skruvar lösa – det bevisar anstormningen av capitoleum samt det faktum att de i efterhand försöker skylla på antifa! De som stormade capitoleum var kända trumpanhängare – och ett par republikanska politiker.

  Svara

   Klart det inte var Antifa. Hade det varit dom hade stället varit ännu mer vandaliserat och/eller bränt.

   Svara

    Källa på det, tack! Är det egna spekulationer så uppge det.

    Svara

     Tror du Trump som hatar Antifa hade dröjt med att skicka in styrkan om det var dem? Han hade ju gett order på en gång att skjuta så många som möjligt.

     Svara

  Är en läsare som bor i Edinburgh 🙂

  Svara

   Avis!!!

   Svara

   Är också i Skottland! Bor dock inte längre i Edinburgh utan Highlands 😌

   Svara

   Jag brukade bo i Edinburgh (2004-2011) men bor nu i södra England

   Svara

   Är också en läsare i Skottland men på västkusten 🤗

   Svara

  Schweiz här☺️

  Svara

   Norge zen 20 år tillbaka.

   Svara

    +1

    Svara

   Här med ✌️

   Svara

  Tyskland här 😎

  Svara

   Jag med 🙋🏽‍♀️

   Svara

    Jag med! Essen. Och ni?

    Svara

     Jag med.

     Svara

      München här! 👌🏻

      Svara

     Trier, nere vid Mosel och direkt granne till Luxemburg

     Svara

  Nederländerna!

  Svara

   Samma här!

   Svara

   Jag med 🙂 Bor i Rotterdam

   Svara

  Svensk läsare som förmodligen har vpn på då och då även när jag är här inne och läser. antar att jag syns som utländsk läsare då.

  Svara

   Kostar det med vpn? Hur får man det?

   Svara

    Nej grattis app

    Svara

     Vilken app ska man köra med?

     Svara

      Klart bästa och ENKLASTE är Mullvad VPN. 50 kronor i månaden. Svenska. Också för iPhone/iPad.

      Svara

       Om den kostar 50kr i månaden är den ju inte gratis?

       Svara

        Jag har VeePN till windows, gratis versionen. Kan ”logga in” i Amsterdam, Singapore, Canada, Usa och England gratis. Vill jag ha tillgång till andra länder kostar det. Många vpns som fungerar så, finns en gratis version och en som kostar. De länder man vill åt typ i Netflix syfte hehe brukar kosta.

        Svara

        Men ta något annat då, kära du. Om något är gratis, så får du betala på något annat sätt. Något som är krångligare, inte är på svenska, som delar med sig av dina användaruppgifter. Valet är ditt.

        Svara

      Freedome👍

      Svara

    Tysk i Norge här. 🙋 Jeg bodde i Sverige i 2 år för många år sedan.

    Svara

  Finne i Norge här 👍

  Svara

  England! 👋🏼🤠

  Svara

  UK här 🙂

  Svara

   Samma här

   Svara

   Samma – men inte London

   Svara

   Samma här! Inte heller London (som många svenskar tror är enda staden här haha..)

   Svara

   Finlandssvenska i England här

   Svara

  Annica (Englund) lade upp en story på ig för några timmar sen där hon pratar om att det är ett dåligt klimat inne på hennes insta/jobb. Hon vill att alla ska sluta komma med pekpinnar och bara vara positiva. Hon menar på att hon inte lägger sig i någon annans liv och vill då inte heller att någon ska lägga sig i hennes. Förstår hon verkligen inte var kritiken kommer ifrån? Det är ju hennes pyramidspel som kritiseras, inte hon som person. Hon säger att det förmodligen beror på att ”folk är bittra och att det är mörkt ute” (något i den stilen sa hon). Är hon verkligen så tondöv? Hur skulle världen se ut om (mäktiga) personer/företag aldrig kritiseras eller ifrågasätts tänker hon 🤔

  Svara

   Jag håller faktiskt med henne

   Svara

    Jag med. Förstår inte hur folk tycker sig ha friheten att skriva all möjlig (ofta otrevlig och elak) kritik mot folk de inte känner som om det vore livets rättighet.

    Yttrandefrihet är en grej men det går verkligen för långt på tok för ofta.

    Du kan väl stanna vid saker du hade sagt till folk f2f.

    Svara

     Läs på vad yttrandefrihet är

     Svara

      Varför ska SaraF läsa på vad yttrandefrihet är?
      Vad vill du att hon ska lära sig med din konstruktiva kommentar?

      Svara

       yttrandefrihet och censur är nog sveriges mest feltolkade begrepp online. lär man sig inte det i skolan?

       Svara

        Det är väldigt mycket man lär sig i skolan och för de flesta var det många år sedan som de satt vid skolbänken. Kunskap är också en färskvara som man måste underhålla och många har inte samma intresse eller minne som du har.
        Vad är det för begrepp som du använder som du vill att alla andra börjar använda?

        Svara

         vet inte vad du menar med din sista fråga. jag föreslår inte att folk ska börja använda samma begrepp som jag, jag menar bara att yttrandefrihet och censur är såååå feltolkade i diskussioner främst online. folk verkar tro att de är censurerade så fort de får en kommentar raderad på en blogg och att det är ett hos mot yttrandefriheten. Så fort de får ett motargument så är det ”vi har faktiskt yttrandefrihet i det här landet!”

         Svara

       Jag vill att hon ska lära sig vad det är var det kan appliceras

       Svara

      Oroa dig inte, jag har en universitetsexamen inom humaniora.

      Jag skriver det igen, Yttrandefrihet är en sak MEN det betyder inte att man kan luta sig mot den rättigheten varje gång man är inne på influencers instagram och vill skriva elaka kommentarer.

      Du som är kunnig inom område borde förstå att det finns både lagliga aspekter och etiska aspekter av ett handlade (yttrande).

      Jag menar, du har rätt att gå in på en flygplats och skrika ”bomb” men du får konsekvenser av att göra det.

      Skicka gärna länkar var jag kan läsa mer om yttrandefrihet (de lagliga samt tryckfrihetsförordningen har jag koll på)

      Svara

       men på vilket sätt menar du att yttrandefriheten har gått för långt för att vi får skriva elakt på någons blogg? Obs, inte sagt att man bör skriva elakt bara för att man får.

       Svara

       Yttrandefriheten ger inte folk rätt att skriva kommentarer på Insta vilket du borde lärt dig på din högskoleutbildning inom humaniora

       Svara

       du kan ju börja här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Yttrandefrihet

       för du verkar inte ha koll på de mest grundläggande aspekterna av yttrandefrihet.

       Svara

        (där kan du bland annat läsa det här:

        ”Yttrandefrihet regleras ofta i ländernas grundlagar och handlar om förhållandet mellan staten och individen, inte om förhållandet mellan individer.”)

        Svara

       Haha, man har garanterat inte rätt att skrika bomb på en flygplats. Du kanske skulle tagit din examina i juridik istället.

       Svara

        Fast rent krasst går vi rätt att göra precis vad vi vill. Det får däremot olika konsekvenser. Jag har rätt att mörda dig, jag har däremot inte laglig rätt att mörda dig eftersom det får konsekvenser.

        Svara

         *har vi rätt

         Svara

         ja och lika mycket rätt har du att skriva elaka saker till en influencer (vilket också ger konsekvenser).

         Svara

         är väl precis därför vi får lagliga konsekvenser, för att vi inte har rätt att göra det?

         Svara

         Vad tänker du isf att ordet rätt betyder? Typ ”möjlighet”?

         Jag skulle vilja hävda att du inte har rätt att mörda någon.

         Svara

          Möjlighet, ta sig rätt, göra som man vill…

          Svara

           Verkligen inte. Du KAN göra det, men det ger dig verkligen inte rätt att göra det.

       Fast annica tycker även kritik är elakt. Alla som säger emot henne är elaka. Hon är omogen.

       Svara

        Alla som tror att deras åsikt spelar någon roll och försöker döpa om det till ”kritik” är rätt omogna.
        Det är väldigt omoget att förvänta sig ett bemötande på sin åsikt från en helt främmande människa. Som att förvänta sig att någon ska ta emot ens förlåt när man gjort fel. Att inte förstå att man inte kan styra hur mottagaren av något ska agera.
        Det är också väldigt omoget att tro att man är någon form av vän till inluencers man följer och att det är därför det ska ge respons på åsikterna alla har. När man inte är något annat än en del av deras kundbas som de tjänar pengar på. De behöver inte svara på kritik, åsikter eller feedback. De visar ju med sina inlägg och uteblivna svar att de inte bryr sig.

        För att när de väljer att inte bemöta åsikter säger mycket det också. Liksom även tystnad visar var en person står i en fråga. Nu visar hon öppet att hon fortsätter att göra det folk har åsikter mot. Vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när hon redan bekräftat var hon står i frågan?

        Svara

         Att Money talks. Det vill nog många göra.

         Svara

          Va?

          Svara

        My och Annica är lika i det fallet .
        Kritiska kommentarer för dom är att antingen är man elak eller ett litet troll.

        Svara

         Jag frågar igen: Vad exakt är det folk vill att de ska svara på när de redan såååååå många gånger bekräftat var de står i frågan?

         Svara

        Fast vadå kritik? Om vad de säger, äter, hur de pratar, om de reser, hur mycket de skattar, om de använder ekologiskt toapapper. Alltså vad är ni ens för patetiska människor som tycker er ha rätt att ””kritisera”” folk ni inte känner? Varför scrollar ni inte vidare som ni ber folk göra när er älskling Camilla kritiseras? Och ni undrar varför ingen seriös aktör vill ta i den här bloggen med tång.

        Svara

       ja men du får väl konsekvenser av att skriva elakt till någon också? tex att de säger emot, tycker att du är elak och blockar dig.

       Svara

     Går yttrandefriheten verkligen för långt för ofta?

     Du är medveten om att du har lika stor rätt att uttrycka hur otrevliga dessa personer som de har rätt att uttrycka sina otrevliga åsikter? Du har även rätt att blockera kommentarer och blocka enskilda individer från dina plattformar om du inte vill ha deras kritik där. Yttrandefriheten innebär INTE att vem som helst har rätt att säga vad de vill när och hur som helst utan att bli emotsagd eller få ta konsekvenser (så som att bli blockad, etv).

     Yttrandefriheten är inte ens applicerbar på en privat blogg/konto. Likväl som jag har rätt att kasta ut dig ur mitt hem om du står i mitt kök och är otrevlig.

     Slut på rant om yttrandefrihet.

     Svara

      Nej möjligt syftningsfel i min mening. Yttrandefriheten går inte för lång men folks kommenterande gör det verkligen.

      Svara

       ja men det har ju inget med yttrandefriheten att göra.

       Svara

        Säg det till dem som kommenterar elakt…

        Svara

         Det är ju precis det som är min poäng.

         Svara

        Kolla bara inlägget om hon med ringen. De har absolut NOLL att klaga på för hon är så politiskt korrekt. Då ska de istället köra med att hon är ”falsk” för de är så sjuka i skallen att de måste hitta fel hos alla. Sök hjälp ni som håller på så, i all välmening. Inte konstigt att öppet spår ser ut som det gör.

        Svara

     Problemet är ju bara att hon vill tjäna pengar på sina följare genom MLM-pyramidspel. Det är anledningen till att folk kritiserar henne och ”lägger sig i hennes liv”. Det går bra så länge pöbeln köper allt hon gör reklam för men när folk kritiserar henne för att jobba med nåt så illa som pyramidspel då blir det inte kul.
     Nu håller hon ju varje dag på och ställer frågor/postar om att hon inte vill ha ett vanligt jobb utan att hon är ute efter möjligheter snarare än jobb och vill kunna vara hemma med sina kommande barn så mkt som möjligt och frågar följarna om de inte hellre vill jobba när de vill än på fasta tider. Allt detta är ju en uppbyggnad för värvning till NuSkin. Men det slår lite fel när folk kommenterar att de vill jobba inom vården mm där man inte väljer sina arbetstider. Tror inte hon räknade med det. Alla vill ju liksom inte jobba med att kränga beauty-artiklar på nätet och vara en boss bitch. 🤦🏻‍♀️

     Svara

      Nej varför jobba med det. Det visades ju siffror på att nästan alla gick back och istället fick punga ut med sina pengar. Det kan ingen leva av. Lätt för henne att vara positiv ang det när hon lever med en hockeymiljonär. 😕

      Svara

      För vem är det där ett problem, egentligen?
      Varför förväntar man sig ett bemötande på sin åsikt som kommer från en helt främmande människa? Varför förstår man inte att man inte kan styra hur mottagaren av något ska agera?
      Varför tror man att man är någon form av vän till inluencers man följer och därför är berättigad att få respons på åsikterna man har? Varför förstår man inte att man inte är något annat än en del av deras kundbas som de tjänar pengar på? Varför förstår man aldrig att de inte behöver svara på kritik, åsikter eller feedback? De visar ju med sina inlägg och uteblivna svar att de inte bryr sig!

      När de väljer att inte bemöta åsikter säger det också mycket. Med sin tystnad visar man också var man står i en fråga. Nu visar hon öppet att hon fortsätter att göra det folk har åsikter mot. Vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när hon redan bekräftat var hon står i frågan?

      Svara

      Jag frågar ytterligare en gång då: Vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när de redan såååååå många gånger bekräftat var hon står i frågan?

      Svara

       Vad för fråga menar du? Hon kommer fortsätta få kritik så länge hon fortsätter med något så smutsigt som pyramidspel. Självklart reagerar folk på detta och kritiserar henne, konstigt vore det ju annars. Hon förstår inte detta och tror folk kritiserar henne pga mörkret mm. Sen att hon kanske inte vill ta till sig kritiken och kommer fortsätta med samma sak är en annan femma men influencers jobb går ju ut på att influera och kränga grejer till följarna och med ett stort instagramkonto kommer folk reagera oavsett om det leder till nån förändring eller inte. Människans natur ser ut så här och om du inte förstår det så vet jag inte hur jag bättre ska kunna förklara det för dig. 🤷🏻‍♀️ Inte har vi heller någon relation till kändisar eller politiker men folk reagerar ändå på deras val, särskilt om de försöker blåsa andra.

       Svara

        Du har säkert inte sett frågorna jag har, jag har ställt dem lite högre upp i kommentarsfältet.
        Jag vet att ni kommer fortsätta ge henne kritik så länge hon håller på. Men det jag frågar är varför. Varför fortsätter man tjata på någon som faktiskt svarar på vad hon tycker om er kritik. För det är faktiskt så att genom att inte svara och rikta fokus mot något annat så säger hon genom det att hon inte bryr sig. Hon visar väldigt tydligt vad hon tycker om er kritik. Så vad exakt är det folk vill att hon ska svara på när hon redan bekräftat var hon står i frågan?

        Hon är inte dum i huvudet, hon förstår mycket väl vad ni kritiserar, men hon skiter i er. Som du säger, hennes jobb går ut på att influera och kränga grejer, till er, följarna, som är hennes kundbas. Om ni vill ha förändring, avfölj! Det är där det slår som hårdast, för så länge ni ger henne klick och views kommer hon tjäna stålar på er.

        Jag vill dock hävda att människans natur inte ser ut på det där sättet. Ser de något de inte tycker om så tar de flesta och vänder ryggen till. Annars hade inte cancelling culture inte funnits.

        Svara

        Giriga människor vill ha mer till varje pris. Och det är inte ok!

        Svara

      Kunde inte hålla med dig mer! Hon går ut i sina stories och gråter över att hon får ”så mycket skit”. Vad får hon skit för och hur? Det enda jag har sett i kommentarsfälten på hennes bilder är personer som ifrågasätter vad hennes ”jobb” är för något och varför hon försöker lura in människor i detta. Naturligtvis är det svårt att veta vad folk väljer att skicka i DM till henne, förmodligen lite hårdare ord. Men i kommentarsfälten ser jag inget annat än människor som försöker öppna upp för en seriös dialog med henne om vad NuSkin innebär, men Annica väljer att bara se det som skitsnack, mobbning och attacker. Suck!

      Svara

   Nej men snälla. Alltid är det något. Är det inte pyramidspel är det något annat. Ni är stackars bittra människor som bara letar fel.

   Svara

    Försök ta till dig av kritiken istället

    Svara

  Jag gissar på att jag är mest synlig som USA, men UK och UAE är också rätt vanligt.
  Irland, Australien och Kanada förekommer också.

  Men jag är svensk läsare

  Svara

   Oj. Vad pysslar du med?

   Svara

    Jag är en simpel kontorsråtta som använder VPN 🙂

    Svara

  Frankrike här

  Svara

   Jag med, Lille!

   Svara

   Jag med, bor utanför Paris vid Disney.

   Svara

  Malta här 🙂

  Svara

  Jag kan tänka mig att Carolina Gynning, Elena Belle, Kenza, Molly Rustas, Penny Parnevik, Pernilla Wahlgren, Rebecka Stella, och Therese Lindgren har hyfsat många utländska följare.

  Svara

   Pernilla W? Varför?

   Svara

    Jag tänker att hon har varit med länge och fick nog en del fans under hennes ”storhetstid”. Men jag tror att de flesta av dem finns i Norge, Finland och Danmark. Eventuellt lite tyskar också eftersom de är rätt ologiska.

    Svara

     Tyskar är ologiska 😂😂
     Bästa slutsatsen jag hört.
     Hög-femma på den!

     Svara

     Storhetstid? Vad har Pernilla haft för storhetstid?

     Svara

      Du fattar nog inte hur stor hon var på 80-talet…

      Svara

       Ingen utanför Sverige vet vem Pernilla Wahlgren är, inte ens i min generation (var ung på 80-talet). Hon hade EN låt (Piccadilly circus), klassisk eurovisionlåt som var bortglömd nästa år.

       Svara

      ”storhetstid”, inte storhetstid, jag skrev ”storhetstid”.
      Den tiden jag tänker på är när hon höll på med musik. Jag vet att hon har berättat att hon strax innan hon fick Oliver blev signad, eller skulle bli signad till ett internationellt skivbolag och var på väg att flytta till London. Hon valde att hoppa av och få Oliver istället och det där skivbolaget valde att satsa på Kylie Minogue istället.

      Så hon var inte direkt någon nobody vid mitten på 80-talet.

      Svara

       Jo hon var en nobody, hiten hon hade (piccadilly circus) placerade sig i Sverige och i noll andra länder.
       Idag kanske hon vill låtsas annorlunda men jag var ung då och minns.

       Svara

       Oliver är född 89 och hennes enda hit är från 85. Hon skaffade nog barn för att musikkarriären inte fungerade.

       Svara

       I juli 1988 kom Kylies debutalbum, bästsäljande album av kvinnlig artist på 80-talet. Så Kylie var definitivt redan signad 1988. Oktober 1989 kom Kylies andra album ut. Också en succé’.
       Oliver Ingrosso är född i december 1989, alltså blev Pernilla gravid i mars 1989, när Kylie redan jobbade på sitt andra album.
       Det var nog inte så att de valde Kylie för att Pernilla tackade nej…

       Svara

        Oj, här var det någon som maniskt ville göra en debunk på Pernilla!

        Svara

         Ja, jag följer inte henne så jag visste inte att hon försöker bluffa om att hon varit typ kreddig musikartist! Då vi är jämnåriga har jag bra koll och jag blir tokig på folk som försöker bluffa och litar på att alla följare är unga och låter sig luras.

         Svara

          Nu var det ganska länge sedan som jag hörde den där intervjun och kommer absolut inte ihåg alla detaljer. Så du får inte citera mig på det där.

          Men bara för att hon inte var superkreddig betyder ju inte det att hon inte skaffade några utländska fans på vägen. Som sagt så tror jag att det bara är grannländerna. Och Tyskland, inte förglömma tyskarna pga ja, kan någon förstå sig på hur de tänker?

          Svara

           Ja har hon några utländska fans från den tiden så är de ju idag tanter (och gubbar) som jag!

           Hon har ju nya också. Det såg man i Wahlgrens Värld när hon åkte till Oslo

         Visst snacka skit du medan hon drar in 20 mil per år 🥴

         Svara

   Ingen av dem tror jag har utländska följare.
   Greta Thunberg har utländska följare eftersom hon skriver om klimatet.
   De övriga är influencers för den svenska marknaden. Vem sjutton vet vem Gynning är i länder som inte talar svenska till exempel?

   Svara

    Greta Thunberg har typ aldrig någonsin blivit nämnd här. Men ja, hon har nog inte speciellt många svenska följare.
    Jag nämnde de influencers som blir skrivna om här, vilket var frågeställningen.
    Man behöver inte kunna språket för att titta på snygga bilder på instagram liksom. Gynning har alltid varit en form av ”jetseter” som stundtals bott mycket utomlands. Där har hon liksom inte bara suttit inne och tittat på TV i soffan. Så jag gissar på att hennes internationella kontakter gör att hon får en hyfsad följarskara utomlands. Den kommer garanterat inte upp i höjden som Greta, utan jag tror att den ser mer ut som Camillas, mestadels i sverige, men med några tusen följare utomlands.

    Svara

     Men du förstår väl att varje land har sina egna Carolina Gynning? Inte följer någon utländsk person Gynning! Vill man se såna bilder följer man någon influencerkändis från sitt eget land!

     Svara

      Det är ju inte alls säkert. Speciellt inte om personen dyker upp i ditt flöde pga att du har en kompis som följer henen.

      Svara

       Hur många holländska eller portugisiska influencers följer du själv?

       Svara

        Jag följer kring ett 20-tal. Bara en är från Sverige. Resten är överallt ifrån.
        Bland annat från Kroatien, Nya Zeeland, Malta och Saint Martin.

        Tips: Genom sig själv känner man aldrig andra.

        Svara

  Schweiz här! 👋🏼

  Svara

  VPN gör mig till amerikan/ungrare/schweizaren/lite allt möjligt.

  Svara

   VPN for the win!!

   Svara

  Svensk lasare i England!

  Svara

  Nya Zeeland 🙂

  Svara

  England- London här 😀

  Svara

  Norge! 🇳🇴❣️

  Svara

   Alltså längtar så tills man kan resa i Norge igen. Vackraste landet.

   Svara

    Enligt dig ja, finns många länder som är Vackrare än Norge, och deras dialekt usch för den.

    Svara

     Och jag har jättesvårt med den ryska dialekten.

     Svara

     Vilken av dialekterna tänker du på?

     Svara

     Menar du språket, norska?

     Svara

   Jeg er også norsk! Leste flere svenske blogger da jeg bodde i Sverige men følger nå bare denne bloggen.

   Svara

  Finland! 🙂

  Svara

  Vad innebär ”användare”?
  Är det olika IP-adresser? Antalet individuella enheter? Eller en blandning av dem?

  Svara

   Och över hur långt tidsspann? Ett år eller sedan start? Oo

   Svara

  Svensk läsare från Italien här!

  Svara

  Oui,France

  Svara

  Vilken skillnad det är nu i systrarna Graafs kommentarsfält när de är hemma och kan moderera.

  Svara

   Vad bra!
   Folk har inga spärrar alls längre

   Svara

  Saturnus här!

  Svara

   Va är det sant!? JAG MED!!
   Har inte träffat på en fellow svensksaturn förut, jag trodde att jag var den enda!
   Vi måste ju träffas på en fika eller nåt ju. Tur att corona inte härjar här så att vi faktiskt kan göra sådant utan att bli sågade vid fotknölarna.

   Svara

    Vad fikar man på saturnus? Och vilket är bästa fikastället?

    Svara

     Det finns nån ordvits här nånstans, ska bara komma på den. Återkommer.

     Svara

      Har du kommit på en bra ordvits än, du gav väl inte upp när du fick se mitt svar? 😉

      Svara

     Man fikar med det ni jordlingar fikar med såklart. Det blir oftast saturnusbullar, månkaka och godis från MilkyWay. En och annan space cake åker ner ibland 😉

     Bästa fikastället finns på A-ringen, där har man panoramavy över hela solsystemet. Annars tycker jag om ett fik som ligger på Enceladus. De har absolut bästa servicen, där tog det inte lång tid innan de lärde sig mitt efternamn.

     Svara

    Ni ska inte göra det ändå pga solidaritet.

    Svara

     Helt rätt! Är det okej om vi sitter på en uteservering och håller minst 2 meters avstånd?

     Svara

      Och munskydd innanför rymdhjälmen

      Svara

       Nu blev jag förvirrad. Rymdhjälm?
       Hur tror du att modet ser ut här egentligen?? Är det något ni själva använder där borta?

       Svara

  Estland här 👋

  Svara

  Jajamen, Irland här!

  Svara

   Jag läser också från Irland!

   Svara

    Bor ni permanent på Irland? Är ni irländare som kan svenska?

    Svara

  Yes Belgian här 🙂

  Svara

   Belgian?

   Svara

   Also reading from Belgium, not Swedish though.

   Svara

  Har tillbringat vintern i Indien i 10år,tyvärr inte i år.Läser alltid din blogg både i Sverige och Indien,men det syns tydligen inte?

  Svara

   Med tanke på att du troligtvis är bloggbevaknings enda läsare i indien så syns det inte nej..

   Svara

  Skåne här

  Svara

  Är inte Clara lite småkorkad?

  Svara

  Svensk i Estland! Syns inte heller i listan:)

  Svara

  kina här

  Svara

   Usch för Kina tack vare de lider hela världen, sen att de förbjöd WHO att komma och undersöka virusets ursprung säger en hel de om de där borta. Skulle inte bo där om någon ens erbjöd mig miljoner. 🤮😤😠

   Svara

    Hoppsan där var det någon miljard som åkte med över samma kam…

    Svara

  Om man på sociala medier över hela världen kritiserade mitt lands president hoppas jag att det varit en ögonöppnare för mig och att jag inte varit en av dem som måste berätta att jag minsann kommer att UNFOLLOW.

  Svara

   Om det inte är så att man sympatiserar med åsikterna

   Svara

  Ja jag läser din blogg från Spanien!

  Svara

   Hej från barcelona!

   Svara

    Hej från Mallorca!

    Svara

  🇳🇴

  Svara

  Svensk i Spanien

  Svara

  Svensk i Tyskland!

  Svara

  Svensk i USA.

  Svara

  Australien här

  Svara

   Strongt att vara vaken innan 7!

   Svara

    Klockan går baklänges i Australien.

    Svara

     Ja? Det är måndag morgon där, jag är väldigt medveten om det

     Svara

      U peso.

      Svara

  🦘🇦🇺👋🏼

  Svara

  Svensk i Danmark!

  Svara

   Var jag med fram till för ett år sen då jag flyttade tillbaka över sundet! Numera läsare från Malmö ☺️

   Svara

  Svensk i Nederländerna här 🙂

  Svara

  Belgien/Nederländerna här!👋

  Svara

  Jepp jag är en av dom 120 i Italien 😁

  Svara

  En av de 67 från Irland

  Svara

  Ok, så vad vi lärt oss idag är att bloggbevakningen inte har en enda läsare som bor i Sverige.

  Svara

  VPN kan göra mig till Tysk eller Tjeck, osäker på vilket, men jag är här hemma i Svedala.

  Svara

  Nu har jag inte sett så många bilder på vare sig Klara eller dig Camilla, men tycker ni är lite lika varandra – kanske är liknande drag eller så. Eller så är det inte alls så och jag har bara sett för få bilder haha

  Svara

   Tycker också de liknar lite grann 🙂

   Svara

  Vad är det som definierar en användare? Hur mäter man dem?
  Om jag använder VPN och byter IP-adress 30 gånger om dagen, räknas jag som 30 användare då under den dagen? För att bli 30 nya användare dagen efter?

  Svara

   Fråga Isabella L 🤣

   Svara

    Nej, jag frågar alla här.
    Skulle jag vilja fråga Bella så tar jag och vänder mig till hennes plattformar, tack så mycket.

    Svara

     Ojdå 21.35, här nådde ironin inte hela vägen fram! 😀

     Svara

      Åh, hon går på snön på Lidingö. Vilken dam!

      Svara

  Är Bellas Excel-ark framme igen? Instagram har/hade fullt med kommentarer om Dubai, inga på bloggen (antagligen pga att den modereras). Men senaste inlägget från idag nämner noll om resan eller vad hon gjort under sina dagar borta. Istället lägger hon in en blänkare om eventuella barn:
  ”Det vore fantastiskt roligt att få ett barn till, kanske redan i år.”

  Ser redan hänt-extra och Aftonbladets rubriker framför mig 🙃

  Svara

   Om folk bara slutar kommentera om henne så kommer aftonbladets rubriker sluta.
   Kan vi inte bara gemensamt komma överens om att göra Bella orelevant det här året?

   Svara

  Genève, Schweiz här

  Svara

   Jag saknar Genève, bodde i en förort till staden i ett års tid för några år sedan. Jag hade planer på att åka ner och hälsa på men när coronan kom så blev det inte av.

   Svara

   Samma! Eller, just nu bor jag på franska sidan, men jobbar i Genève fortfarande.

   Svara

  Luxemburg här

  Svara

  Svenk i Malta 🙋🏼‍♀️

  Svara

  Svensk i Frankrike

  Svara

  Italien 🙋🏼‍♀️

  Svara

  Disneyland.

  Svara

  UK här.

  Svara

  Ja, svensk i San Diego. Men tittar bara in här ibland för att jag känner dig. Vet inte vilka de flesta människorna du skriver om är 🙂

  Svara

  Svensk i Sverige! 🙋🏽‍♀️
  Nån mer här?

  Svara

   Jag🇸🇪

   Svara

  Svensk i Tjeckien 🙋🏼‍♀️

  Svara

  Kanada här!

  Svara

  Japp jag är en läsare från Aix en Provence i Frankrike. Har bott utomlands i 15 år men fortfarande väldigt svennebanan 😁

  Svara

  Hej fran Italien-Firenze! 👋

  Svara

  Jag var en USA läsare för ett år sedan. Nu är jag på svensk mark

  Svara

  Australien här 🇦🇺☀️🦘

  Svara

  Jepp, USA

  Svara

  Skriver från Nordpolen

  Svara

  Svensk läsare i Dubai 😊

  Svara

  Jag läser från Norge 🙂

  Svara

  Svensk boende i Oslo 🙂

  Svara

  Läser från Skottland

  Svara

  Svensk boende i Sydkorea 🇰🇷🇰🇷

  Svara

  Svensk på Cypern

  Svara

  Svensk har i spanien!

  Svara

  Jeg er norsk og bor i Danmark 😁

  Svara

  Svensk i England!

  Svara

  Svensk i spanien!

  Svara

  Svensk/jugge i Frankfurt am Main 🙋‍♀️

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.