En trippel GabJoss

GabJoss har svarat på lite frågor och andra hemlisar som hennes följare skickat in på Instagram och jag har valt ut två stycken intressanta inlägg ur högen och ett som jag helt missförstod första gången jag läste det.

Träffar du någon? GabJoss: Jag kan nog faktiskt säga ja på den frågan nu för första gången. <3 eller vi trivs i varandras sällskap väldigt bra i alla fall och så får vi se vad som händer.

Vi börjar med det roligaste – GabJossan verkar ha hittat kärleken igen efter skilsmässan från Fjodor.
Hon vill inte säga för mycket, men att det finns en special someone där ute som får hjärtat att slå lite fortare verkar klarlagt.
Härligt med kärlek!

Har en så svår relation till min mamma. Grät på jobbrasten efter sms hon skickat. GabJoss: Jag har ingen relation alls till min mamma men den jag haft har varit svår..så förstår dig. <3 Du är inte ensam.

Blod är inte alltid tjockare än vatten och Cola Zero är inte godare än rumstempererad – någonsin – och GabJossan stöttar en av sina följare genom att dela med sig av en väldigt personlig sak, nämligen relationen till sin mamma.
Fint, tycker jag…

Ligger du med telefonen när du nattar barn? GabJoss: Ja! Annars somnar jag tyvärr och vaknar 02 i panik över att middagen fortfarande inte är bortstädat. :-)

Jag läste ”Ligger du med” som i ”har du sex med” lite för snabbt och förstod verkligen ingenting först.
Ligger hon med någon medan hon nattar barnen? Är det personen från den översta frågan då eller?
Men nej, det gör hon inte utan hon fipplar med sin telefon när hon nattar barnen för att inte somna.
En snabb följdfråga då?
– Störs inte de nattade barnen av ljuset från mobilens skärm?

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har tappat telefonen på ungens diande huvud typ 3 gånger, hon vaknade inte.
  Har köpt en såndär ring nu så att hon inte får hjärnskador.
  De störs inte av ljuset.

  Svara

   😂😂😂

   Svara

   Lite samma här, fast på kinden. Fy fan vilken ångest det gav mig 😭 Jag skaffade också en sån där ring. Men bäst är ju att lägga bort telefonen såklart.

   Svara

    Nu har vi slutat (hon är 7 mån) men hon kunde sitta som fastklistrad i timmar. Telefonen är en gåva från Gud! Hur gjorde folk förr?

    Svara

     Fjärrkontrollen till tvn var alltid i närheten eller en bok.

     Svara

      OCH VATTEN!!!! Ni som ammat vet!

      Svara

     Bok, tv med ljudet avstängd och text på (dr Phil var helig kommer jag ihåg), lära sig att gå runt med man ammar och fixar med saker med en hand.

     Svara

      Ja man accepterar att babyn är som en förlängning av en själv. Rätt mysigt. Hann se massa filmer, serier och läsa böcker. Nu springer man efter den krypandes tickande bomben.

      Svara

   Har gjort samma. Aldrig fått så dåligt samvete som då

   Svara

    Samma..men hon bara ”stannade” stirrade in i bröstet någon sekund..sen började hon suga igen. Själv satt jag och skällde ut mig själv i huvudet. Man får så dåligt samvete, de är ju så små.

    Svara

     ”skällde ut mig själv i huvudet” vilket bra uttryck!

     Svara

      Haha, händer ofta nuförtiden.

      Svara

     Haha ba ”wtf”

     Svara

   Hon vakna kanske inte förnyat hon tuppa av 😂

   Svara

    Haha, modern tids motsvarighet till valium. Lika beroendeframkallande.

    Svara

   Ljuset kan vara extremt störande. Brukade vakna när mitt ex låg och scrollade bredvid haha

   Sätt iaf på nattläge med varmt ljus och sätt på svagare belysning så väcks/störs man inte lika lätt 😉

   Svara

   Men, diade hon eller sov hon?

   Svara

    Halvsov med tutten i mun som de brukar göra när de är pyttesmå.

    Svara

   Små barn är ju inga problem om man har telefon. De sover ju mest hela tiden och störs inte lika lätt avv alt runtomkring.

   Men en jäkla 2,5 åring som vill önska filmer på Youtube…. Antingen somnar man själv ellerså är det en seger i sig att ens hålla sig vaken eftersom telefonen är ett big no no. 😅😂😴

   Svara

   Diande? Är de en djurunge du har?

   Svara

    Lär dig svenska.

    Svara

  Använd blåljusfilter! Och nattläge.

  Svara

   Samma här + att det är lite ljus i rummet från nattlampan min son vill ha

   Svara

   Man är i gott sällskap märker jag.

   Svara

  En annan gömmer sig klaustrofobiskt under en mörk filt.

  Svara

  Snart kommer det in en fin människa som aldrig skulle använda en telefon i närheten av ett barn…en sån människa får alltid mig att fundera på om de ens varit i närheten av ett barn.

  Svara

   Sällan man hör nån säga nåt sånt irl haha.

   Svara

    Denna blogg kryllar av morsor som fick barn som 35 åringar efter att ha jobbat sig upp till en chefsposition, köpt en herrgård, har tre mille i sparkontot, rest jorden runt, hittat en man som INTE är en mansbebis, vägrar ta emot barnbidraget, tagit varenda vaccin, endast reser med ett miljökompenserat tåg, äter helt ekologisk mat, köper kläder på second hand, återvinner allt OCH är dessutom bäst på uppfostran och föräldrarskap. Välkommen in i värmen <3

    Svara

     Glöm inte att dom har sex 15 ggr i veckan.

     Svara

     Det finns de där lättkränkta mammorna också…

     Svara

     Och även suttit isolerade sedan mars och inte ens gått till affären!

     Svara

     Och allt detta och ändå så bittra. Visst, de sitter nog i en hyresetta ute i Linköping och drömmer om att ha en lön.

     Svara

   En? Känns som hela det här kommentarsfältet kryllar av människor från dom två motpolerna, antingen veganska extrema rättsaktivister eller extrema hårdaskolan aktivister. Man ser lite av mellantinget här 🙄

   Svara

   Det är faktiskt den första generationen av föräldrar i världshistorien som nattar sina barn hållandes i en mobiltelefon.
   Sug på den ni.
   Innan dess sjöng föräldrarna och berättade/ läste sagor för sina barn.

   Svara

    Haha det har du rätt i!

    Jag själv som barn hade nog tyckt det var jätteobehagligt om mamma satt med telefonen eller skrev brev medans hon läste godnattsaga och gjorde kvällsbönen 😂

    Svara

    Ja, att natta var tidpunkten då man verkligen hann komma ner i varv. Kommer ihåg att ligga där och klappa lite på den lilla ryggen och höra andetagen och känna doften. Meditativt och mysigt, måste gå förlorat om man läser Aftonbladet samtidigt.

    Svara

    Alla tider har sina faror.

    När mina barn var små var det värsta man kunde göra att sätta dom framför en barnvideofilm. De skulle blir förstörda för livet! Eller – gud förbjude – om de så änglarna fick se på barnTV medans föräldrarna umgicks och åt mat. Det skulle bli en förtappad generation! För att inte tala om TVSPEL!!

    När jag var i sena tonåren och ung vuxen var hårdrocken det stora hotet mot ungdomsgenerationen. WASP som Siewert Öholm domedagsässigt kallade We are Satans people! Hårdrocksskivor som påstods spela djävulsbudskap baklänges…. Så skadade vi alla skulle bli…

    Men det blev folk av både mig och mina barn, trots alla hot de utsattes för!

    Så jag tror nog dagens mobiltelefonsbarn överlever också… 🙂

    Svara

     I wanna fuck you like a beast!

     Svara

    Exakt så. Jag är glad att det inte fanns smartphones när mina barn var små, för jag hade sannolikt hållit på med den för mycket istället för att vara närvarande med barnen. Visst hände det rätt ofta att man somnade själv när man nattade, men man var vaken fick man också en lugn och skön stund när man kunde tänka och låta hjärnan slappna av. Dagens telefoner stressar upp hjärnan väldigt mycket även om man tycker att man slappar när man läser.

    Svara

    Ja, och se hur det gick för världen.

    Svara

    Jag läser bok först, sen sitter jag bredvid och småpratar och sen sitter jag i en fåtölj och surfar/läser bok på plattan (då det kräver mindre ljus än en pappersbok), då min son vill ha kvar mig i rummet tills han somnar.
    Min mamma brukade sitta och läsa en bok för sig själv och mormor brukade sticka eller lösa korsord när jag och min syster skulle somna. Efter godnattsagan
    Ser inte att det är så stor skillnad mot var jag gör med mobilen…

    Svara

     Exakt så. Jag nattar utan telefon, bok eller liknande precis som med stickning. Mamma läste också själv bredvid oss efter nattningen. Och om jag läser bok eller inte spelar väl ingen roll. Ibland tar det lång tid innan han somnar och då pallar jag inte sitta och stirra 😂

     Svara

    Alltså stackars alla andra föräldrar i historien någonsin, halleluja!!!!! Våran generation fortsätter leva leva liiiiiiife. Hur tur kan man ha? Blir mer och mer tacksam varje dag som går.

    Svara

    Mja. Fanns inga mobiler när jag var liten. Jag är inte nattad av nån förälder alls…. Inte heller nån av de jag gick i skolan med back then. Själv nattar jag fortf åttaåringen, han får ligga tätt och jag slösurfa. Win win.

    Svara

    Alltså jag vet inte, men jag blev aldrig nattad på det sättet som barn blir nattade idag.
    Visst, jag fick en saga läst för mig. Men sen var det tack och godnatt och mamma gick ut från sovrummet och stängde dörren.
    Pappa sa bara godnatt, av honom har jag aldrig fått en saga än mindre en sång.

    Svara

     Jag har aldrig stannat med min dotter tills hon somnat. Jag läser böcker, kramar, släcker lampan och går. Har gjort så från att hon var några månader gammal för hon kunde inte somna om man var kvar i rummet.

     Svara

      Nattade du en en bebis på några månader?

      Svara

       Varför skulle man inte kunna natta en bebis på några månader? Många små bebisar somnar ofta nöja efter mat och då är ju helt ok att lägga barnet i säng, vagn, vagga om det funkar för bebisen att göra så och förälder är i närheten och grejar lite med ditt och datt

       Svara

        Ja, det är väl inte samma sak som att natta en liten bebis inför natten?

        Svara

      Men nu verkar det vara mer regel än undantag att man ska ligga kvar tills barnen somnat så pass mycket att de drar stora timmerstockar.
      Eller har du en annan uppfattning?

      Svara

       Gör man inte det börjar barnet skrika? Fast visst, förr trodde man att det var bra för barn medan man idag menar att det ger men för livet.

       Svara

        Det handlar om anknytning, det händer en del i forskning under årens gång. Förut var det ok att röka på flygplan, men synen på det har också förändrats 😌.

        Svara

    Man läster ju böcker och sjunger sånger först. Eller du menar att alla föräldrar alltid läste sagor till sina barn enda tills de somnade förr alltså? Tvivlar på det.

    Svara

     Haha eller hur? Va fan tror folk, att man går rätt in och bara lägger sig med telefonen? Det krävs väl inte så mycket fantasi för att fatta att man först läser böcker och sedan har lite mysig egenstund med telefonen när barnet somnar bredvid.

     Svara

    Alltså man sjunger och berättar även nu… telefonen tar man fram när barnet ligger och blundar och slumrar🤦‍♀️

    Svara

   Ingen i världshistorien har någonsin nattat att barn utan mobil. Min farmors mormor använde alltid mobilen vid nattning och alla hennes väninnor gjorde också det. Så, nej, det har faktiskt aldrig varit möjligt att natta ett barn utan mobil. Någonsin.

   Svara

   När jag växte upp fanns det inte mobiltelefoner som idag haha!! Folk är ändå rätt bortskämda idag 🤣🤣🤣

   Svara

    Nej det gjorde det nog inte när de första av oss här växte upp….

    Svara

   Brukar natta mina barn utan telefon, proceduren ser ut som att jag läser nattsaga och sen ligger jag bredvid och killar/smeker på ryggen eller håret. Brukar oftast inte somna även om risken är stor såklart. Tror mig inte på något sätt vara bättre än andra men FÖR MIG är just den stunden ett sätt att ha en fin och trygg stund med barnen och vill vara fullt närvarande då. Överlag tänker jag mer och mer på att inte hålla på med mobilen hela tiden för att den gör ofta att man inte är så närvarande i stunden och riktiga livet. Sen kollar mina barn som alla andra barn på tv och padda men försöker begränsa den tiden också för tror på att det inte är bra med alltför mycket skärmtid. Lägger ingen värdering i hur andra föräldrar gör. Jag är så operfekt som man kan vara – trött, sliten, överviktig och går på antidepressiva. Men just den nattningsstunden vill jag vara fullt ut med mina barn utan nån telefon eller skärm. Tror det är dom stunderna jag kommer ihåg som gammal och grå.

   Svara

  Nu har Ida Warg gått ut med att hon och hennes man (dvs Alexander Pärleros) inte längre kommer ha med Elvis i sina sociala medier. Mycket bra tycker jag att allt fler väljer den riktningen när deras barn blir äldre!

  Svara

   Verkligen! Känns (äntligen) som att det finns en riktigt positiv trend i influencervärlden 🙂

   Svara

   Så himla bra!!! Har verkligen fått en tankeställare jag med av denna debatten. Kommer inte dela ansiktsbilder av mina barn på samma sätt längre. De har ju sin integritet, inte ska deras mamma dela vardagssaker hej vilt för alla att se 🙁 Hatten av! <3

   Svara

   Kul att bilden till det inlägget är med Elvis. Perfekt!

   Svara

   Så bra, hoppas det sprider sig till vissa andra ”hrmm …x”!
   Deras son Elvis är verkligen supersöt och jag gillar ändå hur de har visat upp att han får ha vilka kläder han vill på sig.

   Svara

   Jättebra! Något som bla Sanne Alexandra borde ta efter. Herregud, hennes barn är med i varenda story, bild och samarbete.

   Svara

   Helt rätt beslut!

   Svara

   Så jäkla bra. Hoppas hennes flunsavänner tar efter (Kenza, Sanne Alexandra mfl). Vem är de ens utan sina barn??

   Svara

  Mina barn har nattlampan på hela natten så brukar sitta på den sidan av rummet när jag nattar, skärmen blir då också bort från den.

  Svara

  Tycker alla som nattar två barn själv är hjältar, hur de än gör.

  Svara

   Hjälte att natta sitt barn? Ska man få applåder för att man gör det exakt alla andra i hela världen gör och ha gjort?

   Svara

    Bara för att alla gör det så är det inte lätt. De flesta får sina hjärtan krossade, ska vi skita i att skämma bort dem? Många tar sig ur missbruk, ska de bara ignoreras?

    Man kan applådera och hylla någon även om denne inte vunnit OS i tennis eller tagit Nobelpriset i kemi. Kallas att vara medmänniska.

    Svara

     Det är väl ändå inte samma sak att natta sitt barn som att ta sig ur ett missbruk?

     Svara

      Att natta 2 barn som gråter, väcker varandra, vill krypa/ställa sig upp, leker och vägrar sova ÄR EN KONST! Släng på en urtrött mamma, en gnällig pappa och upprepa i flera månader.

      Det är inte lätt. Vi gör det för att vi vill/måste men det är knappast lätt. Det är värt det men ändå krävande. Det måste du väl inse? Går att vara både jobbigt och nödvändigt, måste inte vara antingen en dans på rosor eller ett helvette.

      Svara

     Brukar inte applådera de som lyckas börja bete sig som vanliga människor oavsett hur svårt det var att ta sig ur ett missbruk eller annat.

     Svara

      Men en normalt funtad människa kan erkänna att det måste ha varit svårt och uppskatta att en medmänniska valt att kämpa. Finns folk med missbruksproblem som inte står och pumpar in heroin på plattan. Vissa hamnar i det hålet pga vården och all medicin som skrivs ut hejvilt. Du vet, folk med kroniska smärtor.

      Min faster tog sig ur ett tramadolberoende trots att hon knappt kunde ta sig ur sängen utan en tablett pga smärta. Hon valde ändå att sluta. Bra och starkt, tycker jag.

      Svara

       Hur är detta relevant i en tråd om nattning?

       Svara

    Era föräldrar satt mycket sällan kvar i rummet och väntade på att ni skulle somna.
    Man kanske läste en saga sen puss o kram o god natt.

    Svara

     Jag skadades inte av det. Inte mina vänner heller. Är det konstigt att göra så?

     Läsa godnattsaga, prata lite om tankar, säga man älskar varandra, pussar och kramar, en liten lampa tänd, dörren på glänt…. sen sov man.

     Svara

      Nej, det är nyttigt för barn att lära sig finna egen ro utan stimuli utifrån. Det bär dom med sig genom livet.

      Svara

       Så man skadar barn genom att natta dom? Vilka åldrar pratat vi om?

       Svara

        Natta är inte att vara överbeskyddande. Mina föräldrar nattade mig, som sagt godnattsaga, prata om mysiga tanka, kärlek, pussar och kramar.

        Om man inte kunde somna ropade man, dom kom dom in en kortis, gav kram och puss.

        Svara

        Natta är ju det hen beskrev. Saga, prata, kram. Alltså lägga barnen.
        Sen antar jag att det där är lite äldre barn, eftersom hen skrev prata om tankar, små små barn kanske inte alltid kan somna utan att man är med.

        Svara

       Ja alltså, jag har två kusiner och en kompis vars föräldrar låg med dom tills dom somnade. Och dom var inga trygga personer. Jag var deras bästa vän, och dom ville alla tre att jag skulle vara som deras mamma när vi hade sleep overs, en av dom fortsatte detta beteende upp i 20årsåldern😱

       Svara

        Det har nog absolut noll med att göra att föräldrarna nattade dom, snarare otrygg anknytning livet genom.

        Svara

         Dom hade bättre anknytning än mig kan jag lova😂

         Svara

          Uppenbarligen inte 🤦🏼‍♀️

          Svara

      Det är exakt så vi gör med våra barn. Otroligt märklig vana att stanna kvar med dem tills de somnat? Undantag såklart om de är sjuka eller upprörda av någon anledning men det hör ju till ovanligheterna.

      Svara

       Varför är det så märkligt? Alltså att du gör annorlunda betyder väl inte att andra som stannar med sina barn tills de somnat har otroligt märkliga vanor?😂

       Svara

       Åh men denna härliga förädlradebatt!

       Antingen så är det dåligt att man inte är.mer närvarande under nattningen för man borde.minsann berätta sagor tills barnen somnar. ELLER så är det tvärt om fel att man alls är kvar i samma rum som barnet.

       Behovet av att klanka ner på andra föräldrar är så abnormalt stort.

       Svara

       Instämmer. Min dotter har alltid somnat själv utam problem, utan gråt. Om jag är kvar i rummet kommer hon inte till ro. Sover dessutom i kolsvart rum

       Svara

       Säkert olika med olika barn. En del kanske har svårt att komma till ro/är otrygga själva? Men är barnet lugnt så bör det ju kunna lämnas att somna själv?

       Svara

        Folk ligger väl inte kvar bara för att antar jag?

        Svara

      Kanske borde tillägga att i slutet av nattningen bad vi barnbönen, och så fick vi be om vad vi ville, och prata om varför. Det var det mysigaste🥰

      Svara

       Det gjorde jag alltid när jag sov över hos farmor och mormor, älskade de stunderna. Efter ett tag blev det en vana även hemma. ❤️

       Svara

     Kânns som jag kommer få en chock om jag får barn. Mamma var ensamstående med mig och 3 yngre syskon. Vi borsta tänderna, sen läste hon en saga med alla oss runt omkring henne (7år, 5år, 3år, 1år) sen la vi oss i var sin säng med napplampan på tills vi somnat och så var det med det. Ibland fick en sjunga lite för 1åringen men innan godnattvisan var färdig sov han.

     Har även frågat mamma om jag bara minns fel att varje nattning var så enkel men hon svarade att nä vi har alltid varit bra sovare och enkla att natta sen födseln. Så jag hoppas ju innerligt att mina framtida ungar ärver det beteendet för det låter ju betydligt hårdare och svårare i andra mammakretsar.

     Svara

      Det var så det var förr i tiden, och dom flesta mår inte dåligt av det.

      Jag var barnvakt åt min lillkusin en gång, min faster varnade mig, flera gånger. Han kunde inte sova. Hon hade inte sovit en natt sen han föddes.

      Jag sa till honom, snart är det läggdags, när det var läggdags stängde jag av spelet, vi la oss i sängen, pratade om dagen i 30 minuter, sen sa jag god natt, satte upp en lapp på dörren att vara tysta när dom kom hem, la mig i soffan, chillade.

      Han Stensov, min faster var helt i chock när hon kom hem.

      -vad har du gjort?
      -🤷‍♀️

      Svara

       Haha har precis samma upplevelse från när jag va barnvakt åt min kusin när jag var typ 12. Han somnade alltid innan jag ens hunnit ut ur rummet medan min moster tydligen hade ett helvete med honom varje kväll annars. Har funderat på det, kanske blir annorlunda när det är någon annan än den vanliga som nattar? Eller om det gjorde en skillnad att jag är mycket mer lugn i sättet än min moster, kan tänka mig att hon var mer uppstressad och ville få honom att somna medan jag var inställd på att sitta där o läsa tills han somnat hur länge det än tog liksom

       Svara

        Det är för att barnet (oftast) är mer prövande gentemot föräldrar. Kanske mysigare att bråka lite för att få komma upp till mamma en extra stund. Vissa barn vågar säkert inte trotsa någon den träffar sällan!

        Svara

      Det beror nig mest på vad man vänjer barnet med. min dotter (6 år) har alltid somnat själv efter nattsagan. Har sovit utan gnäll i eget sovrum sen hon var 6 veckor. Har hänt Kanske 2 gånger att jag stannat kvar medan hon somnat när hon har varit sjuk.

      Svara

       Fint att det funkade för er men för de flesta är det inget att sträva efter att få ens nyfödda att sova i eget rum. Mina båda barn har sovit med mig tills de var 2 år och sen över i eget rum. Nu läser vi godnatt saga, pratar lite och jag ligger och kliar lite på foten eller ryggen, när de börjar bli pömsiga så säger jag godnatt och ses imorn. Jag ville vänja mina barn vid min närhet och att de alltid kan komma till mig.

       Svara

    Haha vilken oskön kommentar

    Svara

   Hur man än gör? Via 5-minutersmetoden eller uppstressade otrevligheter? Dessutom är man knappast ”hjälte” för att man tar hand om sin familj, det är liksom en basic-nivå som förälder. Klarar man inte det ska man nog inte skaffa barn. Det är ofta bara härligt med nattning, inget man behöver ha applåder för. Jag har nattat 3 själv, lite stressigt men inte omöjligt och framför allt mysigt.

   Svara

    Men DU kanske inte behöver applåder men TS kanske behöver höra att hon kämpat bra och att hon är uppskattad?
    Du kanske är världen starkaste, bästa och smartaste mamma men det är långt ifrån alla. Vissa är svintrötta, har två småbarn varav ena eller båda har kolik, en partner som kanske måste få vila för att ta sig till jobbet/är på jobbet osv.

    Jag har aldrig förstått mig på er som försöker vifta bort föräldrarskap som någon inbyggt, som om mammor är robotar som inte behöver äta,sova och få lite egentid. Jo, föräldrar blir trötta. Jo, föräldrar kan få depression. Jo, barn kan gråta hur länge som helst utan att somna. Osv. Att klaga är inte samma sak som att ångra sig, det är en fas precis som barnets olika faser. Att hylla är ibte samma sak som att påstå att föräldern är en nobelpristagare, det är bara ett sätt att visa uppskattning och tacksamhet över att man kanske har det lite enklare.

    Om inte du kan se att natta två barn kan vara jobbigt då borde du bara hålla tyst för att inte framstå som osympatisk och rent ut sagt korkad.

    Svara

     I love you.

     Svara

     Det värsta jag vet är föräldrar som klagar o gnäller. Ja men varför skaffa en massa barn om man bara ska klaga?!

     Svara

      Föräldrar har något att klaga över: sömnbrist, konstant oro, trötthet, barnens olika faser osv.

      Du klagar utan anledning.

      Svara

       Fortfarande ett eget fucking val.

       Svara

        Jag hoppas att du aldrig klagar i ditt liv för allt är ens egna val. Bakis? Du valde att dricka. Trött? Du felprioriterade din tid. Dumpad? Du visste att många relationer slutar i uppbrott. Stressad? Varför valde du det jobbet?
        Allt vi väljer och gör har ibland baksidor och för oss att bli uppgivna men vi hade ändå valt det igen om vi fick chansen pga allt bra som man också får. Konstigt att behöva förklara en sån självklarhet till en vuxen människa.

        Svara

         ”Vuxen” med iq en bit under medel för bergsgorillor.

         Svara

         Finns ingen som klagar så mycket över egna val som föräldrar dock… Särskilt de med många barn/barn tätt 🤷🏻‍♀️

         Svara

          Jag har två barn och känner många med barn, man klagar på att man är trött, stressad och känner att man inte räcker till. Precis som de flesta andra. Jag har aldrig hört någon klaga på att de har barn. Jag en vän utan barn som ibland klagar på att hon inte har ätit något på hela dagen trots att hon pluggar hemma. 🤷🏼‍♀️ Alla klagar.

          Svara

        Du VÄLJER att argumentera mot en förälder, ditt jäkla val. Skrolla vidare eller något.

        Du är en sånt barn som föräldrar faktiskt ångrar.

        Svara

         Haha men gud. Varför skulle hens föräldrar ångra hen? Vilket töntigt försök till att trycka ner, hoppas du inte har barn!

         Svara

       Klaga, klaga, klaga… Det är ju livet för farao.

       Svara

   Haha, ja fy fasen i början när tvåan var nyfödd. Gick och bar på honom illskrikandes samtidigt som storasyster (1 år 9 mån) låg och grät i sängen för att jag inte kunde ligga bredvid som jag brukade. 😂😂😂

   Men det gick det med. Efter några veckor blev det lugnare.

   Svara

    Du är en hjälte för både dina barn och för oss föräldrar som behöver höra att det är möjligt att ta sig ur zombieträsket 🙂

    Svara

   Hjälte? Nja. Jag har två barn, ett år skiljer dom åt. Har nattat varenda kväll själv sedan de föddes. Det är inte så avancerat faktiskt.

   Nu är de 7 och 6 år gamla och det är väl nu det är som svårast då de viskar och fnissar en del.

   Svara

    Det kan det vara. Det kan vara lätt, det kan vara svårt, det kan vara OLIKA.

    Svara

     Mina barn är inte lätta att natta. De tar en till två timmar varje kväll. Ibland blir vi osams. Ibland somnar vi i varandras famnar. Jag har dock generellt svårt för att kallas hjälte när det är min uppgift att göra, 365 dagar om året utan hjälp.

     Svara

      Ta inte åt dig då.

      Svara

   Funkar bra. Ta en dubbelsäng, lägg dig i mitten med en unge på var sin sida, läs sedan en bok.

   Svara

    Har försökt. Gick ej. Barn är olika, tro det eller ej.

    Svara

  Jag somnar på fem sekunder om jag försöker natta barnen utan att hålla på med telefonen samtidigt. Men det känns samtidigt inte så schysst mot barnen att ligga med näsan i skärmen, så jag brukar starta en bra podd i lurarna och lyssna med ena örat. Säger att jag inte lyssnar på något, att jag bara tycker att det är skönt att ha lurarna på. På så sätt kan jag vara närvarande under nattningen och samtidigt inte somna (om podden är spännande). #lifehack

  Svara

  Brukar inte ha telefonen under själva nattningen nu för tiden för den stör och dottern vill gärna kolla vad som försiggår på skärmen. Annat var det när hon ammade och låg bortvänd från luren, heheh.

  Svara

  Nä asså, när vår dotter var dryga året bytte vi ut hennes spjälsäng mot en 120-säng och sedan dess går nattningen till så att jag eller pappan ligger bredvid och gosar med henne tills hon somnar (efter sagoläsning alltså). Telefonen använder vi bara till att spela vaggvisor på Spotify. Vi kan hålla oss vakna utan problem, men dottern somnar oftast inom en kvart.

  Svara

   Kom tillbaka när nattningarna tar minst 1h….Duktiga föräldrat som uttalar sig ”jag har aaaldrig mobilen när jag nattar” har just barn som somnar inom några minuter.

   Svara

    Jodå, vi har haft långdragna nattningar med. Om nattningen tar över en timme så byter vi av varann. När hon fyllt två hade vi en period då nattningarna tog 1,5 timme och det löste vi genom att korta ner hennes middagslur. Nu är hon tre och somnar oftast snabbt, även om det händer ibland att det tar över en timme.

    Svara

    Nej stämmer inte. Båda barnen har varit extremt svårsövda. Många gånger som jag varit frustrerad och arg för att ungarna inte somnat. Har inte kollat på mobilen, däremot har det ofta efter nattningen blivit tv. Tro det eller ej men mobilen är inte så viktig för alla.. har medvetet bantat ner tiden man scrollar på mobilen – det går år sanslöst mycket tid åt till skärmen. Det är inte bra för hjärnan heller.

    Svara

  Jag minns inte att min mamma nattade mig när jag var liten.
  Istället somnade jag av Linjeflygs Convair 440 Metropolitan
  som landade på Bromma DAGLIGEN 19:45 från Kalmar och
  flög över vår villa i Bromma. Det kändes tryggt…

  Svara

   Är det du Mogis?

   Svara

    Är det du CamCam?

    Svara

  Tycker dock handen som visas på hennes blogg liknar Fjodors. ”man ska aldrig säga aldrig” svarar hon ju typ hela tiden när det frågas om de skulle kunna bli tillsammans igen. Konstigt att hon då dejtar en ny samtidigt :p Har en känsla av att hon gör som Therese Lindgren då det visade sig att hon dejtade Anders hela tiden men lade fram det som en ny kärlek..

  Svara

   Ohh gud vad jag kände mig sviken och ljugen till när hon avslöjade att det var Anders, fast hon sa att det inte var han 😂

   Svara

   Hon gör ju så för att hindra honom från att gå vidare helt och för att markera för ev nya flickvänner att hon alltid kommer att vara nr 1 och att hon kan få tillbaka honom när hon vill. Det är SÅ uppenbart.

   Svara

  Va tråkigt med hennes mamma, har hon berättat nåt mer om varför?
  Tänker på mina egna barns mormor, så skönt att de har en riktig bra sådan och så trist inte alla har den turen (och vad hennes mamma går miste om).

  Svara

   Tror att hon har skrivit att hon inte har släkt som hör av sig och frågar om barnen etc.

   Svara

  Åh jag fick flashbacks från när jag var en liten unge och farmor sjöng ”sov du lilla videung” när vi skulle sova, så mysigt ❤️

  Svara

   Vad fint! ☺️ Jag kommer ihåg när jag skulle vila och mormor började ramsan om lilla vicke vire och vad resten hette.

   Svara

   Den brukar jag sjunga för mina barn! Det är exakt sådana minnen jag vill skapa för mina barn❤️

   Svara

  Minns när GabJoss bodde i Lycksele när hon var typ 14.

  Svara

   Berätta mer! Var hon i fosterfamilj?

   Svara

  Någon som hann se varför Johanna Grahn är lack och blickar möjligheten att kommentera igen? Kan inte sluta följa berg-ochdalbanan men är inte tillräckligt snabb för att fånga dramat.

  Svara

   Vem är det?

   Svara

  Ida Warg och Alexander pärleros slutar nu visa bilder på sonen på sociala medier

  Svara

  Alla barn stör ju sig inte på lite lyse från en telefon….
  Människor i min närhet som har barn kan spela musik och barnen sover som stockar.

  Svara

  Är det så god mat på La Perla att det är fullbokat till juli? Hur är det med priserna?

  Svara

  Brukar sätta igång nån podd eller soft musik på telefonen och ha hörlurarna i efter vi läst o gjort våra mysrutiner. Lånar min mans jobb-AirPods och gömmer bakom håret så märker ungen inte ens. Det är verkligen min favorittid på dagen, känner att jag får min varva ner-tid och samtidigt ligga nära mitt älskade barn och klia henne på ryggen. Så sjukt mysigt. Ibland ligger jag kvar efter hon däckat och glor i telefonen, bara för att det är så mysigt😂

  Svara

  Reagerar på en grej jag sett då och då på sociala medier under fem,sex år. Särskilt på kända influencers konton med många följare.
  Det är när kändisen drar igång en insamling för ett som det verkar gott ändamål. Vi snackar kronor och ören som swishas.

  1. Följarna skriver *swishat* varför
  inte vara anonym?

  2. Sen efteråt en kväljande självgodhet i kommentarerna om att man har gett bidrag. Ett slags bad i kolla vad duktig och fin människa jag är. Så ni vet.

  Är möjligt att de inte menar att framstå så. Men intrycket blir konstigt. Influencern höjs till skyarna för sitt påhitt. Märkligt. Fattar inte.

  Exempel kan ses just nu på Monas universums blogg”

  Svara

  Det är ju jävligt tragisk att inte ens vid nattning kan den förbannade mobilen läggas bort. Kan föräldrar inte lägga ner/undan mobben när dom är med sina barn så är det ett stort problem anser jag. Barn idag kan ju ropa mamma/pappa 10-15 gånger utan nån respons och ändå befinner sig föräldern bredvid/i närheten men är djupt inne i mobilen och är då döv och mentalt avstängd för omvärlden

  Svara

  Videon hon har ute nu på story, så uttryckslöst och stelt 😬

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.