When you don’t give a flying fuck

Här är en video med två resande svenska tjejer – Jen och Ellen – som sitter och svarar på frågor om sitt globala resande i och med covid-19.
Bryr de sig om corona? Nix!
Enligt sina svar så har de inga fakta kring pandemin, och gillar att leva sina liv ansvarslöst och vill egentligen brasklapp hela sitt konto, sin livsstil och sina val med att säga att allt det här är bara ”deras personliga val” och att om du vill resa, så ska du resa för det är vad de gör.

Det måste vara härligt ändå att bara så totalt skita i ALLT, eller hur?
Jag tror en liten del av de flesta av oss skulle vilja göra det och bara skrika ”zero fucks given” och göra precis de som faller oss in utan en tanke på pandemin eller våra medmänniskor.
Så länge JAG inte dör så skiter jag i vilket!!!!
SKÅÅÅÅL!

Deras flöde på Instagram är superhärligt – ingen tvekan om det – och det är just därför det är en stor fet smocka i ansiktet på alla som kämpar mot covid-19 på olika vis. 
Jag vill också leva care free och restriktionsfritt, men jag VÄLJER att inte göra det eftersom jag tar någon typ av medborgerligt ansvar och vill mota den här pandemin i grind, även om det innebär att livet just nu går lite på sparlåga, jämfört med hur det normalt sett ser ut.

Jag skriver det här inlägget då jag fick ett mail från en av mina läsare som ifrågasatt tjejerna efter det här frågestunden. 
Så här skrev hon:

Jag skriver till dig för att jag undrar om du kan ta upp ett instagram konto med två unga svenska tjejer som lever loppan just nu i Mexiko i pandemin. De har en instagram business och lever på att resa och lägga upp bilder typ.

De har inte bara varit i Mexiko nu under Corona, utan i Sverige på hemvisit, Portugal, Polen och på Yacht week i Kroatien. De är inte så stora på Instagram men tänkte om du ändå kunde ta upp det som ett problem som finns just nu. Då menar jag att folk uppmanar till att resa. Dessa tjejer uppmanar andra att resa utomlands. De lägger upp allt de gör på instastorys och om du kollar in deras konto kommer du nog får en chock. Helt absurt är det. De festar som om Corona inte fanns. De har till och med lagt upp storys när de bryter mot curfew reglerna i Portugal.

Jag har kontaktat dessa tjejer som inte har något svar på vad för nödvändig resa de är på. De har idag i en video pratat om hur de är att resa under Corona och de berättar att de följer alla restriktioner? Vilket då inte är sant och något de inte vill svara på. De säger att de inte är rädda för Corona och att vi har olika tankar om det.

De bad mig istället att avfölja dem och menar att man faktiskt FÅR resa nu. Ja, absolut men det kanske man inte BÖR i en pandemi.

Konton heter ” Anywheregirls ”

Ta en titt på alla deras storys från deras resor detta år. Man kan tro att det är en annan tid.
Tycker att detta måste upplysas då många ser dessa tjejer och tänker att det är helt okej att resa, som alla dessa influenser även gör.

Tjejerna tjänar tydligen pengar på sitt Instagramkonto, vilket är det som möjliggör deras resande, och uppmanar alla som inte hyllar deras Instagramkonto och val just nu, att avfölja dem.
Tänk om alla kunde avfölja dem, vilken ände med förskräckelse deras resande då skulle ta.

Consumer power!
Jag säger bara consumer power!

262 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skitungar

  Svara

   Så jäkla uselt att jag inte tror de vågat hålla på så hemma. Men utomlands går det visst bra. Stackars befolkning i länderna de besöker.

   Svara

    Drt stora problemet är ju hur alla dessa invånare i andra länder som stöter på dom under sitt resande… vilken gemytlig bild av Svenskar utomlands de sänder ut.

    Som att vi som nation behöver sämre rykte än vi redan fått i den här pandemin?

    Svara

     Måste skratta, bra där. Sverige framstår ju allmänt mer och mer som en bananrepublik och när jag spelar bridge på nätet och därmed möter människor från hela världen får jag oftare och oftare frågan vad som egentligen händer med vårt land som man förut haft mycket stor respekt för och sett som ett föredöme. Vi har en smittspridning som är grotesk jämfört med våra nordiska grannländer (som, till skillnad från vad dem famöse Tegnell hävdar, är de länder som är rimliga att jämföra med) och kriminaliteten är på en nivå som faktiskt motsvarar några av världens farligaste länder (den intresserade kan ta del av aktuell statistik själv om så önskas).

     Men jag skrattar alltså. Det är så sjukt att jag inte kan göra annat.

     För övrigt tror jag inte ett dugg på att någon kommer att avfölja dessa hjärndöda blondiner. Det är som med alla andra influencers som bär sig illa åt – de som läser dem är om möjligt ännu dummare själva och därför händer inget.

     Svara

      Nu kanske det här är helt off topic, men inom vilken typ av kriminalitet motsvarar Sverige väldens farligaste länder? Finns väl få brott som har samma lagstiftning så menar att det kan vara svårt att jämföra.

      Svara

   Oansvarigt! Samtidigt dog lika många av influensa 1993 som nu av covid

   Svara

    Ja exakt. Folk tror att människor normalt inte dör av influensa.

    Svara

    Influensavaccin fanns inte 1993, det förklarar varför så många äldre dog då.

    Svara

   Hjärndöda

   Svara

  Haha vad sjukt att se ett inlägg om dom här… festade en del med Jennifer när jag bodde i Australien för några år sen, världens snällaste tjej men jag har också reagerat på deras resande och festande nu under covid…

  Svara

   Tjejerna ger ju intryck av att vara hyperegoistiska mer än snälla.

   Svara

    Det håller jag med om!

    Svara

    Har dom inga anhöriga alls?

    Svara

   Har de fått covid?

   Svara

  Fattar inte hur man vågar. Vill man inte vara i Sverige om man skulle bli allvarligt sjuk?

  Svara

   Nja, det har ju inte gått så bra för covid och Sverige.

   Svara

    Jo det har det om du ut är gammal å sjuk å bor på ett ålderdomshem. Då har det inte gått bra

    Svara

     Läser du tidningar, tittar på tv eller lyssnar på radio? Hur står det till med sjukvården i Sverige? Hur står det till med alla planerade operationer under 2020?

     Svara

     Vi är väl just nu det sjätte sämsta landet i världen? Definiera ”bra.”

     Svara

   För att sjukvården här är så fantastisk?

   Svara

    För att onte belasta andra lämders sjukvård kanske?

    Svara

     Nja mest för att inte behöva betala hutlösa summor för vård kanske.

     Svara

    Sjukvården här ÄR fantastisk. Svenskar har blivit så bortskämda. Jag har jobbat/praktiserat inom sjukvården i flera olika länder och Sveriges är utan tvekan bland dom bättre. Finns ALLTID saker att förbättra och finns alltid saker som kan gå fel på individnivå men att säga att den i helhet är dålig, då har man nog brist på perspektiv.

    Svara

     Nej sjukvården är inte alltid fantastisk. Görs inte utan orsak massa anmälningar till IVO. Du kan råka ut för läkare som inte lyssnar. Många gånger läst i tidningar om människor som ej fått ambulans och sedan dött. Eller ej blivit tagna på allvar pga smärta och sedan var det cancer. Så ge inte upp bara du vet hur ont du har och mår.

     Svara

      Men läste du ens kommentaren?

      Svara

      Håller med. Kämpat i ett år med problem med magen och sprungit på vc hur mycket som helst men blivit avfärdad. Dom tog några prover men det var inget fel på mina värden etc men tillslut så kollade dom upp magen ordentligt och då hade jag magsår. Vad i helvete.

      Svara

       Varför bad du inte att bli remitterad till en specialist? Om man känner att något är fel, så måste man agera. Inte springa till VC 15 ggr.

       Svara

        Det är ju ofta det man gör under alla besök – ber om remiss! Det är ju ofta där problemet ligger, att vårdcentraler krånglar innan de går med på remiss!

        Svara

         Men, du behöver ingen remiss från vårdcentralen. Du kan skriva en själv.

         Svara

          Det gäller långt ifrån all specialistvård!

          Svara

      Det svenska storhetsvansinnet… alltid lika underhållande att se!
      Ja, vår vård har varit i världsklass. Men den är inte längre det. Vi är fortfarande väldigt bra på folkhälsa, men i övrigt finns många stora brister.

      Jag har för övrigt fått minst lika bra, om inte bättre vård, under mina år i Italien och Spanien. Inte minst italiensk förlossningsvård som är riktigt bra. Och de har mycket färre förlossningsskador än vad vi har i Sverige.

      Svara

       Italiensk vård är högklassig, gravida får otroligt mycket bättre bemötande under både graviditet och förlossning än här.

       Svara

       Bara en sån sak som att i Italien har du en läkare som följer din graviditet och samma läkare under förlossningen.
       Om en gravid kvinna är orolig över något får hon träffa sin läkare och prata om oron.
       Om en svensk gravid är orolig får hon vänta till nästa inbokade möte med barnmorskan, om sex veckor…
       Och statlig mödravård i Italien är avgiftsfri så det är inte för att man betalar dyrt och går privat som man får bra vård! Många går privat för att de vill gå hos en särskild gynekolog, men den statliga vården är också högklassig.

       Svara

        Förlossningsvården i Sverige är väl välkänt eftersatt tyvärr. Kvinnofråga och kvinnoyrke så vem är förvånad 🤷🏻‍♀️

        Svara

         Det är ju ingen ursäkt. Tror du italienare är mer feminister? Det kan jag garantera att de inte är. Trots det ger de bättre vård, också till kvinnor.

         Svara

        Håller delvis med, många länder har jätte mödravård än Sverige – Frankrike tex erbjuder sjukgymnast efter förlossningen. Men om du är orolig behöver du bara ringa din barnmorska och får ofta komma inom ngn dag. Är du orolig efter v 25 ringer du förlossningen och får komma i stort sätt på en gång.

        Sen är det ju en kostnadsfråga också. Alla behov kräver ju inte läkare. Och de offentliga finanserna i många av de länder vi nämnt här är ju onekligen mkt sämre än Sveriges.

        Svara

         I Italien är det läkare som ansvarar för gravida, punkt. Det anses så viktigt att det budgeteras för det, punkt. Det är inte en diskussionsfråga om den gravida verkligen behöver träffa läkare, hon får det oavsett.
         Barnmorskor arbetar på förlossningen och assisterar läkaren, men den gravida har alltid sin egen läkare som hon har rätt att träffa för minsta lilla grej. Det är inte snack om att det är ”onödigt” eller ”inte behövs”.

         Har varit gravid i Sverige och i Italien och det var som två olika planeter. Bemötandet i Italien är på en helt annan nivå. Som gravid får du inte bara vård utan mycket mer förståelse, värme och respekt.

         Svara

     akutvården är fantastisk, öppenvården njaa

     Svara

      Ja, vi är ju lite i moment 22 på grund av Kry och liknande skit…

      Svara

       Skyll inte på Kry. Det började gå utför långt före de blev aktörer på marknaden.

       Svara

        Håller med. Skyll inte på Kry.

        Svara

         Tacka vetja kry dock. Synd att dom inte kan skriva remiss till röntgen etc.

         Svara

        Kry och liknande tog ju från början emot alla som inte lyckades få en tid på vårdcentral!

        Jag har själv varit tvungen att vända mig till vårdappar eftersom min egen vårdcentral ofta har ungefär tre akuttider per dag! Sedan är det ”ring imorgon bitti klockan åtta”.

        Närakuten med öppettider 17-22 tar då emot alla akutfall som inte fick tid under dagen på sina vårdcentraler, och blir snabbt fullbokad.

        Tack och lov att man då kunde vända sig till en app, istället för att åka och överbelasta något akutsjukhus för en åkomma som uvi.

        Svara

         Håller helt med. Dags för den vanliga vården att skaffa en app, det är ju inte hållbart med bara fysiska möten. Förstå hur mycket tid ALLA skulle spara.

         Svara

          Finns redan, jag har haft flera videomöten med läkare på min vårdcentral i Region Stockholm. Via appen Alltid öppet. Har funkat fint.

          Svara

           Vafan är det för storstadslyx. Vi har bara telefonmöten fortf.

           I Dalarna finns appen ”Min vård”

          Finns redan..

          Svara

          Närhälsan har app-besök. Funkar finfint!

          Svara

          Den vanliga vården har en app….

          Svara

         Uvi kan du få hjälp med på nätet. Där skriver dom ut ett recept snabbt.

         Svara

          Det var ju det jag fick, via Kry. Min vårdcentral har inga nätmöten.

          Svara

           Jag menar det finns platser som bara skriver ut medecin mot urinvägsinfektioner. Jättebra och det går ju snabbt.

        Innan. Före används vid substantiv, innan vid verb. Bara som ett litet tips. 😉

        Det är klart att Kry inte är orsaken till alla problem inom vården, naturligtvis inte. Däremot innebär de och liknande tjänster att kostnaderna totalt sett ökar och det beror på det som ibland brukar kallas för sjukvårdens paradox – ju mer vård som erbjuds, desto mer efterfrågas. Om Kry och andra liknande aktörer vårdade och botade cancersjuka 70-åringar vore det inga probem men deras typiska kunder är i stället kärnfriska storstadsbor under 30 år som tror att de måste till en akutmottagning om de får lite snor i näsan (under mer normala omständigheter än just nu, alltså). För dessa egoisters totalt onödiga vård betalar dessutom regionerna, det är dit räkningen går och följdaktligen får verkligt vårdbehövande längre väntetider. I det minst dramatiska scenariot, dessutom, ofta blir konsekvenserna för gamla och ofta multisjuka ännu värre.

        Kort sagt är det precis som under nu pandemin så att unga människor genom en närmast ofattbar egoism skadar de gamla i vårt samhälle.

        Och så snälla – börja inte tjafsa om detta. Jag har sett att du ofta är pigg på att fortsätta diskussionen men det behövs inte i det här fallet. Jag är läkare och vet vad jag talar om – det är helt enkelt precis som jag beskriver det här.

        Svara

         Visa gärna siffror på att de digitala aktörernas intåg blivit en förlustaffär för staten…. Det är nämligen så att det är åt andra hållet!

         Svara

          Du kan väl börja med att visa siffror för dina egna påståenden? Hur kan Kry blivit en vinst för staten?

          Svara

         Hade ni läkare kollat upp saker ordentligt från början hade det inte blivit så dyrt. Istället skickar ni hem folk så dom får lov att återkomma på typ 10 besök innan ni utreder vad fan som är fel.

         Svara

          Word

          Svara

           Word!
           Har blivit hemskickad från vårdcentral med uvi ”drick citronvatten”!!!

           Det slutade med pyrolavägen nefrit pga deras ”drick citronvatten”, hur billigt är det att vårda? Tog 2 veckor Jämfört med några dagar selexid direkt?

          Hade läkare kollat upp ”saker” som alla ville kolla upp alltid så hade det inte funnits pengar kvar till de som bedöms vara i störst behov av dem.

          Svara

           Exakt, vården är inte ett område där service ska vara det främsta ledordet. Vård ska ges efter behov

           Sök för uvi på speciella ställen på nätet. Så fixar dom recept. Så slipper man boka tid och vara dålig och vänta.

           Ja men det är jag ok med, men då ska jag fan inte betala 500.000 i skatt per år. Betalar hellre min vård själv då om jag ska behöva tävla med döende människor för att få den vård jag betalar för

          Håller med. För några år sedan sökte jag vård på en hälsocentral då jag hade hade så ont i halsen att jag inte ens kunde svälja mitt eget saliv. Läkaren där skickade hem mig och sa att det nog skulle gå över om jag åt ipren och Alvedon. Detta upprepade sig 3 gånger samma vecka med 3 olika läkare, trots att jag fick en feber som bara steg och steg och en smärta som bara ökade, innan en fjärde läkare på en annan mottagning skickade mig till akuten. Dock pågrund av att jag nu var så uttorkad att han ansåg att jag behövde dropp. Halsen skulle fortfarande bli bättre med lite Alvedon och Ipren. Väl inne på akuten konstaterades att båda mina halsmandlar var så fyllda med var att dom när som helst kunde spricka. Jag pumpades full med morfin och antibiotika och opererades sedan akut 12 timmar senare för att undvika detta. Tydligen var chansen stor att en stor del av varet skulle hamna i lungorna om dom sprack. Läkarna på akuten och sedan avdelningen jag hamnade på tyckte det var helt absurt hur dom på hälsovårdscentralen hade skickat hem mig gång på gång.

          Svara

           Liknande här. Hade konstigt öm och svullen hals. Läkaren sa ”viralt” och gjorde inget streptokockprov. Ipren och alvedon i tre dagar skulle räcka tills jag blev frisk av mig själv.
           Slutade med att streptokockerna (som det visade sig vara) spred sig till ögat!!!

         EXAKT. Ju mer vård vi gör lättillgänglig desto mer vård söker vi. Nu för tiden söker folk vård/ringer Kry om barn har feber och har fått ett utslag. Man liksom väntar inte och kollar läget.

         Svara

          Det är som om kunskapen om egenvård har försämrats.

          Svara

      Ja du om du tycker det är ok att vänta 10 timmar akut när du har opererats förra veckan och du blöder i väntrummet. Är det ok akutvård. Du behöver nog se hur verkligheten är.

      Svara

       Eller hur, det här med att Sverigebilden inte för kritiseras är nästan sjukligt. Påminner mig om Trump-anhängare. Ja, Sverige har generellt ok vård, men långt ifrån den fantastiska vård som vi egentligen borde ha med våra höga skatter. Patienter som kommer in med stroke och lämnas i korridorer, cancersjuka vars operationer ställs in, men nej, sånt får man såklart inte nämna. De är som män när de hör att en kvinna utsatta för övergrepp, ”nä men så kan det inte ha varit” blabla bl

       Svara

        Håller helt med dig!! Sveriges bild av sig själv är skrämmande. Läs gärna boken ”En alldeles svensk historia”. Inte så mycket att va stolt över.

        Svara

       Du verkar leva just nu så antagligen gjorde dom rätt i att prioritera andra som nog behövde snabbare vård. Resurserna är inte oändliga. Man måste prioritera vet du och räkna med att dom i de allra flesta fall gör rätt bedömningar. Mänsklig faktor som kan fela finns i alla länder, överallt.

       Svara

        Men helvete vad fan är det för jävla attityd du har? Nej, det är inte ok akutsjukvård bara för att hon lever. Akuten är underbemannat och hennes fall är ett resultat av det. En patient som blöder efter en operation och söker akutvård ska fan inte vänta i tio timmar.

        Svara

         Du har ingen aning om vad de andra som blev prioriterade innan henne hade för åkommor. Du vet heller inte hennes sjukhistoria i detalj. Så att utifrån en kommentar på bloggbevakning säga att hon inte ska vänta i 10 timmar är ganska naivt. Jag utgår ifrån att sjukvården med experter gjorde rätt bedömning eftersom hon verkar vara ok nog för att skriva här just nu, ja. Sen att det i detta nu med pandemin är underbemannat är en annan femma, men vården i sig håller hög klass.

         Svara

          Så du menar att det inte varit underbemannat sen tidigare? Det spelar ingen roll om folk har det värre, en opererad patient som fått komplikationer och blöder ska inte behöva vänta på vård i tio timmar. Med prioritering tar du risker. Behöver du prioritera så att det blir riskfyllt är vården inte bra.

          Svara

           Inte överallt, nej. Och återigen, du har ingen aning om vad hennes anamnes och värden var, så du kan inte säga att hon inte behövde vänta med den lilla information du fått här. Så enkelt är det inte.

           Jämför jag de akutmottagning jag besökt i världen under mitt liv är Sverige längst ner på listan. USA, Thailand, Japan är 10 gånger bättre än det vi har. Det svenska systemet är havererat. Det är sorgligt att folk inte ser det utan envisas med att sprida den hjärntvättning som vi utsatts för under evigheter.

           Och återigen, behöver du prioritera så grovt att en blödande nyopererad blir nedprioriterad så är akutvården inte bra. Den fungerar, ja, men den är inte bra. Hade jag betalt cash för besöket hade jag aldrig gått tillbaka, hade du?

           Återigen, du vet ingenting om hennes komplikationer. 1. Är du medicinskt kunnig? 2. Har du hennes journal i handen?

           Återigen, tycker du själv att det är ok akutvård? Hade du varit nöjd om du betalat den faktiska kostnaden ur egen ficka?

         Tack. Och när jag kom in blev jag inlagd. Många missar görs inom vården tyvärr. Däremot när jag varit inlagd har vården varit bra.

         Svara

         Jag har haft otur och behövt söka vård i flera europeiska länder, samt i Asien och Mellanöstern.

         Har vänt mig till akutsjukhus och alltid fått snabb och bra vård. I Europa med Eu-kortet, i Asien och Mellanöstern med TryggHansa reseförsäkring.

         2018 var jag tvungen att söka vård akut i Stockholm. Det slutade med akut operation så jag var inte hypokondriker.

         Aldrig sett så dåligt organiserad sjukvård! Ingen tvål i badrummet, ingen handsprit någonstans, inga pappershanddukar. Min brits var fläckig av något brunt, möjligen blod. Fick vänta 5 timmar på att träffa läkare för en sköterska trodde att jag hade förstoppning trots att jag sa att jag inte hade det. När en läkare äntligen kom blev det jätteakut pga brusten blindtarm, vilket jag hade varit orolig för och sagt till sköterskan, men hon skrattade bara och sa att jag måste försöka bajsa (låg dubbelvikt, febrig och i smärtor).

         Det är min erfarenhet av svensk akutsjukvård och det var katastrof ända tills man kom in på operation. Där fanns som tur var kompetent personal.

         Svara

          20:42 beklagar du hade det så jobbigt. Men jag tycker ibland personal utomlands är mer empatiska. När jag var inlagd och hade dålig mage fanns det inte toapapper. Och det var andra brister med. Kom ihåg att anmäla om du blir dåligt behandlad. Det hjälper dej själv och andra med. Kram.

          Svara

         Ja du min mamma fick två strokes medan hon väntade i 12 timmar! Aldrig ok, oavsett hur många fler är mycket sjuka. Att folk klarar sig kan enbart betyda att de har tur, men är det vad vi vill ha för sjukvård? En som förlitar sig på tur?

         Svara

       har haft mina turer till akuten. är det akut på riktigt blir man prioriterad och får snabb hjälp

       Svara

        Ja, jag har aldrig behövt vänta mer än max 20 min när jag har varit på akuten, de flesta gånger har jag fått komma in direkt men jag kanske har haft tur.

        Svara

         Ja du har haft tur. Läs recensioner på olika sjukhus så får du se.

         Svara

          Det är ju bara galet i sig att kunna recensera sjukhus. Du är patient, inte kund.

          Svara

           Vad dum du är. Recensioner hjälper andra. Och kanske sjukhuset ser om sina rutiner. Jo jag är kund och tänker inte riskera att dö för att en del inte bryr sig eller vill se.

           Sånt ska gå via IVO, inte Google Maps recensioner. Skön diskussionsteknik från din sida.

         Jag har väntat 5 timmar innan jag fick träffa läkare med brusten blindtarm, så jag är inte så imponerad. Under tiden låg jag på en smutsig brits i väntrummet och en sköterska tyckte jag skulle åka hem och prova att bajsa.

         Svara

         Jag satt 7-9 timmar tre gånger på Huddinge sjukhus, med misstänkt blindtarmsinflammation. Jag antar att jag inte var akut nog för jag skrek inte utan tyst satt och uthärdade smärtan trots att jag knappt kunde gå.

         Svara

          Det spelar ingen roll att du själv diagnosticerat dig som akut sjuk. Är du inte akut sjuk så får du vänta.

          Svara

           Min pappa var svårt sjuk men de sa det var psykiskt. Stress eller möjligen laktosintolerans. Han sprang hos läkare i flera år och fick nya tips om dieter hela tiden. Han hade tyvärr långt framskriden cancer och när han äntligen fick en röntgen hade han metastaser i samtliga organ som syntes på röntgen utom ett. Då hade läkarna insisterat fram till månaden innan att han skulle lägga om kosten till laktos- och glutenfritt. Han hade magrat 20 kg på ett halvår och kunde inte sova av smärtor.
           Bra vård?

        Nej en del missar dom och dom dör. Så är verkligheten.

        Svara

       Bullshit dock, de bedömer om det är akut eller inte och folk som måste ha hjälp snabbt går före. Jag fick gå rakt in sist då de misstänkte stroke.
       Om du överlevde 10 timmar i väntrummet var ditt ärende inte så akut.

       Svara

        Jag blev inlagd och dom hittade en tumör till. Varför har du svårt att ta till dej det. Dom sa att massa ambulanser kommit till dom. Tänk lite längre. Jag åkte taxi.

        Svara

        Det beror ju lite på vad som händer i väntrummet. Jag fick vänta och min blindtarm brast och infektionen spred sig till bukhinnorna. Då kan man inte göra titthålsoperation så jag har ett jätteärr över buken och fick ligga inne en vecka istället för en natt.

        Svara

        Fyfan vilken vidrig kommentar. Min mamma kom in med stroke och lämnades i en korridor. Först efter tio timmar, när nästa stroke kommit tog de hand om henne. Dock fick hon ingen röntgen förrän dagen efter. Så bullshit på ditt skitsnack. Vilken vidrig människa du måste vara som påstår att ”om det var akut hade de hjälpt dig” när alla vet vad som händer i vården. Och ja, vi har anmält till ivo och sjukhuset fick en stark varning, så vi hade ”rätt” och de har erkänt exakt att de lämnat henne där med en stroke och att de hade kunnat motverka stroke nummer 2. Så SORRY TO BREAK IT TO YOU, men bara för att du hade tur betyder inte det att sånt här inte sker.

        Svara

         05:20 håller med. Bra ni anmälde. Inte klokt att en del blir inte sedda eller lyssnade på. Håller med om personen med hemska kommentaren är vidrig. Karma på hen. Ingen åker akut för att det är roligt!

         Svara

       Om du väntat i tio timmar med en akut blödning hade du varit död. Blödningen var alltså inte så allvarlig som du upplevde den.

       Svara

        Nej om man inte dör kan man ju lika gärna stanna hemma eller hur?
        Min mamma hade också en akut blödning, den var inte så kraftig men de förklarade att man alltid stoppar blödning så snabbt som möjligt för det finns risk för cirkulationspåverkan.

        Svara

     Svensk sjukvård är sämre än många inom vården själva vill erkänna.
     För att vara ett ’modernt’ och ’solidariskt’ land är den urusel.
     Ligger långt under många andra länder på rankingar…
     kanske beror på vilken lista man kollar på, men en googling visar plats 32… det är uruselt för ett så pass rikt land med sådant skattetryck som Sverige.

     Svara

     Akutvården är bra, men all annan vård är under all kritik.

     Svara

     Jag har också jobbat i annat land och kan bara hålla med. Vår sjukvård är fantastisk. Sedan är allt inte bra, givetvis. Men den är oändligt mkt mer jämlik jämfört med många andra länder, bara det att den är gratis för alla barn, att föräldrar inte ruinerar sig pga sjukt barn. Våra läkare är kompetenta och välutbildade.

     Jag har också varit allvarligt sjuk under flera år så jag har patientperspektivet också. Har anmält läkare till ivo. Men som helhet: bra sjukvård i vårt land.

     Svara

      Gratis vård? Vi betalar skatt.
      Jag har fått vård i Italien och sedan för samma åkomma i Sverige.
      Allt i Italien var bättre och vården där är också gratis.
      Mitt barn låg på sjukhus i Italien (gratis) och det var otroligt bra, otroligt hygieniskt, otroligt noggrann personal. Städning tre gånger per dag, desinficering av alla ytor samt våttorkning av golv. Personal som tog sig tid att leka med mitt barn! På ett statligt sjukhus!
      Samma barn insjuknade i samma sjukdom i Sverige. Barnsjukvården i Sverige är också bra, jag vågar säga lika bra som Italien faktiskt, MEN vad smutsigt det är! Vi låg inne tre dagar, ingen kom och städade. Inte ens i badrummet. Stressad personal som rusade ut och in utan att prata med mitt barn, de hade så mycket att göra.

      Svara

       Håller med om smutsen så skitigt och ofräscht det var när sonen skulle födas, SÖS.

       Svara

        Ja jag har också varit på förlossningen och BB på SÖS. Ingrodd smuts på handfatet och badrumsgolvet! Dammråttor under sängen!

        Svara

         Sluta rösta på partier i regionsvalet som genomför ständiga nedskärningar då.

         Svara

          Exakt. Folk röstar ju för en nedmonterad välfärd, privatisering och lägre skatter. Då går det ju som det går 🤷🏻‍♀️. Själv kostar jag på mig en sjukvårdsförsäkring och det är värt det alla dagar i veckan. Kostar lite men jag sover gott på nätterna med vetskapen om att är det något så får jag snabb, proffsig vård.

          Svara

     Håller med. Mitt vatten gick i vecka 22, dom fick stopp på förlossningen och sen plockade dom ut min dotter i vecka 25. Hon vägde inte ens 700 gram. Nu är hon 14 månader och klarade kontrollen på BVC idag utan anmärkningar. Hade hon fötts i ett annat land hade hon dött. Vi har sjukt bra sjukvård här i Sverige.

     Svara

      Varför skulle hon ha dött?

      Svara

       För att hon är född i vecka 25.

       Svara

      Sveriges neonatal är i världsklass. Detta har jag fått höra flera gånger under min utbildning i utlandet. Inte bara neonatal. Vår intensivvård håller också extremt hög standard. Jag hoppas inte att någon här hamnar där men gör man det så kommer man inte längre klaga på Sveriges ”dåliga” vård. Tro mig.

      Svara

       Ja iva och neonatal är riktigt bra.
       Primärvården är riktigt kass.
       På akuten är det lite av ett lotteri.

       Svara

      Nej det har vi inte. Patientnämnden och IVO får många anmälningar.

      Svara

       Och du vet säkert att det inte sker i andra länder?

       Svara

        Men vilka är ”andra länder.”? Vi vet t ex att sjukvården är bättre i Frankrike, Italien, Norge, Storbritannien, Finland och Danmark. Detta är vad jag som vårdpersonal ”vet” sen finns det säkert många fler länder med bättre sjukvård jag inte känner till. Givetvis finns det också många länder med sämre sjukvård men mitt problem är att länderna i exemplet ovan tycker jag Sverige bör jämföra sig med, faktiskt inte burkina fasu eller tadjikistan.

        Svara

   Sverige är väl tyvärr bland de länder ingen vill vara i just nu.

   Svara

    Verkligen. Med ett hjärntvättat folk dessutom.

    Svara

    Vad är det som gör att du ändå är här?

    Svara

     Jag råkar vara svensk.

     Svara

   Man vill vara i ett land med färre smittade och bättre sjukvård. Sverige är inte ett av de länderna.

   Svara

    Aja har man råd så

    Svara

   Följer en del på youtube som reser på heltid. Och för dem som reser på heltid som inte har någonstans att vara i Sverige blir det dyrt att åka hem till Sverige (om du inte har något hem), då blir det billigare att vistas på resande fot. MEN, de som varit ansvarsfulla under covid-19 har stannat där de varit. Var precis i början av pandemin som de akut reste till nytt ställe för att hitta billigt och bra ställe att ”bosätta” sig på och vänta ut pandemin.

   Sjukt oansvarigt av de här tjejerna att röra på sig. De borde åkt hem om de har någonstans att bo på hemmaplan eller stannat på plats.

   Svara

   Unga tjejer i den åldern blir i princip inte så sjuka i covid. Större risk dö i trafikolycka eller matförgiftning i Mexiko än covid, i deras ålder.

   Svara

    Man får hoppas på det då.

    Svara

    Det handlar inte bara om ifall man själv riskerar att dö. Det handlar om alla man träffar- som sedan träffar andra i butiker och caféer, och på besök hos andra (många umgås väldigt mycket fortfarande)- de kan alltså smitta någon som är i riskgrupp och blir allvarligt sjuk. Eller så blir någon som jobbar inom vården smittad som gör att denne måste stanna hemma, eller smittar äldre eller andra med svagare kroppar som är i behov av vård.

    Det blir liksom ringar på vattnet.

    Svara

     I Mexiko är inte covid den största risken att dö i, det finns så många fler virus och sjukdomar och framför allt fattigdom att covid är inte det största problemet.
     Och det finns inget starkt system som ger ett ekonomiskt skyddsnät för utsatta grupper/ individer, som det gör här.
     De flesta inom turistnäringen är överlyckliga att det kommer turister.
     Då kan de mätta sina bebisar, köpa medicin, gå till doktorn.
     Det är inte så svart- vitt som Aftonbladet vill få er att tro.

     Svara

  Klockrent från dig Camilla! Oooops om gränserna stängs. Då skriker de på regeringsplanet.Hur naiv får man lov att vara? Ok om man gamblar med sitt eget liv. Men nu är det ju inte så. Förbaskat trött på å sitta i karantän men har inget val pga funktionshindrad i familjen som inte skulle greja detta med Corona…SÅ provocerande att se sånt här.

  Svara

   Fast du borde ju vara mer arg på att Sverige har öppna gränser, alla butiker är öppna, skolor öppna osv än två tjejer som reser utanför Sveriges gränser.

   Svara

    Vi har inte helt öppna gränser från t ex Danmark och Storbritannien.

    Svara

    Tack gode gud för att alla skolor inte stängt. Hälsa har fler facetter än covid.

    Svara

     Ja, ni ska vara tacksamma att skolorna inte har stängt. Bor i ett land där skolorna stängde i Mars förra året, för att sen öppna 2 veckor i Juni. Sen 3 månaders sommarlov och efter det en hösttermin med galna restriktioner för barnen (spendera rasterna sittande på en pall/stol utomhus, inget lekande/springande tillåtet). Nu är vi i lockdown igen och barnen är hemma. Än så länge har min 8-årings lärande den har veckan bestått av stenciler som mailats av läraren, samt ett käckt tv-program på morgonen på den statliga tv-kanalen, som varar i ca 30 minuter. De har varit hemma en månad redan (inklusive jullovet), där de inte har kunnat umgås med andra barn och de ska sitta hemma minst månaden ut. All fotboll/gymnastik/dans/karate-träning har varit inställd sen slutet av November. Här skapas en generation av frustrerade barn med stora luckor i sina kunskaper.

     Svara

      Många skolor är stängda, två av mina barn har distansundervisning.

      Svara

  Tror chansen e större att bli smittat på ica eller gallerian.

  Svara

   Chans ❤️

   Svara

    Man kan ju alltid hoppas! 🤣

    Svara

     När det handlar om någonting negativt heter det risk, inte chans.

     Svara

      Men……

      Svara

       Fattar❤ andas.

       Svara

      Whoosh!

      Svara

   Nja, kolla på deras stories på instagram…

   Svara

   Du menar risk!

   Svara

  Är inte Mexico ett farligt land?

  Svara

   Beror väl på vart du går. Vissa tycker ju Sverige är ett farligt land pga Malmö så 🤔

   Svara

   Alla länder är farliga om du befinner dig på fel ställen.

   Svara

   Äsch. Har rest dit fem gånger. Det är farligt om du beter dig som en naiv idiot.

   Svara

    Mexico är ett mycket farligt land skulle jag vilja påstå.Nästan 35000 personer blev mördade i Mexico 2020.
    För några år sedan ”försvann” 43 lärarstudenter,de hittades döda i en massgrav några månader senare,var miitären som låg bakom.Så många oskyldiga civila faller offer för kriminella,militären och polisen,förstår faktiskt inte de som semestrar i Mexico.

    Svara

  Oj oj oj vad dom rensar bland sina kommentarer. Bara hyllningar och hejarop, jag vägrar liksom att tro att alla deras 7500 följare och personer i lvrigt som går in är lika ignoranta och världsfrånvända som dom här bortskämda egona. Hoppas folk avföljer!

  Svara

   *Övrigt

   Svara

   Skulle vara kul om camcam använde samma haschtag till sitt avslöjande inlägg

   Svara

    Haschtag?

    Svara

     Ett C för mycket?
     Fan jag blev osäker när jag skrev tyckte inte det såg sååå fel ut?

     Svara

      Jag stava till duscha iaf!

      Svara

       Kan*

       Nä men jag ska nog vara logga ut från nätverket och göra något annat

       Svara

  Det måste stoppas att resa. Trist att man inte kan kommentera här ibland.

  Svara

  Jag måste vara den enda som inte blir ett dugg provocerad. Har suttit hemma sen pandemins början, handlar bara på nätet och tar en promenad dagligen med sambon. Så rena motsatsen till tjejerna där uppe, men att man ens orkar bli provocerad?

  Svara

   För att allting kommer ta så mycket längre tid för alla andra eftersom vissa är egoistiska och inte kan göra uppoffringar på sin vardag som vi alla andra gör? Vad hade hänt om alla varit ute och rest nu?

   Svara

    Pandemin kanske hade stoppats snabbare om alla blev smittade på en gång. Å andra sidan hade sjukvård garanterat havererat.

    Svara

     Och ännu fler än de som har dött hade dött pga haveriet i vården.

     Och nej, det hade inte lett till någon flockimmunitet. Det är Sverige och flera andra länder tex i Sydamerikanska ett bevis för.

     Svara

      INGEN kan med säkerhet dra några slutsatser om någonting på en lång lång tid (gällande denna pandemin)
      DET är nog det enda forskare och kunniga är överens om

      Förutom du då, TRH, du kan allt du allsmäktige kunniga enväldiga härskare.

      Lite trött på dina ”så är det, bumffilibabba”- svar

      Svara

       TRH vet allt och har alltid rätt. Ingen idé att svara hen när en inte orkar ta diskussion eller argumentation.

       Svara

        Och du vet allt om trh. Lika less på dig faktiskt ha deeeet

        Svara

         Vem skrev att hen visste ”allt om trh”.

         Vår uppfattning är att TRH tror sig veta allt, inte att VI vet allt om hen.

         Svara

       Men att du inte bara kunde lämnat din kommentar utan gliring till en specifik person här. Snacka om oskön typ du är då!

       Svara

       19:21

       Jo tiden som forskningen har gått och nått så pass långt nu att man med säkerhet kan dra den slutsatsen.

       Svara

   Alla är inte isoleringsälskande introverter dock. Och dessutom; måste man vara ute i samhället pga arbete eller annan nödvändighet så innebär det både en risk och en stressande oro att möta folk som inte är försiktiga. Man spenderar en stor del av dygnet med ett tänk som innebär att mycket man tidigare gjort på slentrian nu måste utföras medvetet. Att inte gå för nära någon, att använda handsprit före och efter man handlar, tar bussen osv osv.
   Tvätta händerna direkt man kommer hem. Undvika människor, hålla avstånd, vara uppmärksam på andra och planera sin väg vid möte i butik eller på smal väg.

   Det är totalt dränerande och självklart blir man provocerad av att se all sin möda som ogjord pga egoistiska risktagare

   Svara

    Jag tycker inte det är svårt med dom restrektioner vi har. Svårt är att vara sjuk!!

    Svara

     Vilken tur att du har lätt för NÅGOT. Att kunna leva dig in i någon annans vardag och påverkan av denna verkar ju inte vara din starka sida direkt.

     Svara

      Fast vad är det som är svårt….? Tvätta händerna och hålla avstånd….?

      Svara

       Det är väl ingen som sagt att det är ”svårt” att behöva ändra sina vardagliga beteendemönster och inte längre kunna bara springa in på ica lite snabbt som man är van är självklart dränerande. Speciellt när folk är oförsiktiga och butiker är fulla med folk och man står där med en deadline och en lista med varor att handla åt någon annan som inte kan.

       Olika svårt för olika personer speciellt om vissa MÅSTE ge sig ut pga arbete och sen även för sitt eget privata behov.

       Svara

      Va är du knäpp. Hela min tillvaro handlar om empati och inlevelse. Du skriver skit.

      Svara

    95% av Sveriges befolkning har aldrig haft covid under hela det här året.
    Risken att smittas är minimal.

    Svara

     Hur vet du det? Mörkertalet är ju ENORMT.

     Svara

      Källa på att det är ENORMT

      Svara

       1. Vi testar inte barn trots att vi vet om att smittspridningen är stor i gruppen.

       2. Tester av avloppsvatten visar att smittan är mer utbredd än statistiken visar. Här är ett exempel.

       https://sverigesradio.se/artikel/7629178

       Och självklart är det ett stort mörkertal när det gäller en sjukdom som för många knappt ger symptom.

       Svara

        Hur kan det vara ett stort problem om mörkertalet är gigantiskt?

        Svara

      Om mörkertalet är enormt är allvaret minimalt.

      Svara

   Jag håller med dig. Jag kunde verkligen inte bry mig mindre om sådant här. Ja, de reser och det är dumt. Men vad kan jag personligen göra åt saken? Verkligen ingenting.

   Jag följer inga sådana här konton, så de får inga intäkter från mig och jag ser inte heller vad som skulle förändras av att skicka massa ”kritik” till sådana här människor, för de kommer ändå inte lyssna.

   De har ju väldigt tydligt visat var de står i frågan så vad är det för respons man förväntar sig genom att skicka överflöd med ”kritik” till de här människorna? Det enda som händer är att klimatet på internet blir mer och mer vedervärdigt.

   Svara

   Men eller hur. Folk bara men jag då! Ja, men asså har med vadådå, ni är inte så jävla speciella för att ni följer restriktionerna och jag är fan mer trött på att läsa om ert gnäll. Själv är man 99% hemma och träffar inte en själ, men barnet fick Corona från förskolan. Så nu har man antikroppar ändå, men kan iaf leva med vetskapen att jag inte smittat det vidare🤷‍♀️

   Svara

  Baserar. Inte brasklapp. Autocorrect?

  Svara

  Är det Ellen Skoog? Som är syster till Ingrid Skoog?

  Svara

   Yes!

   Svara

  Tittade lite i deras feed och jag förstår inte varför de reser då de verkar göra samma saker (bada och festa med andra turister) på alla ställen? De skulle väl lika gärna kunna stanna på ett ställe, eller?

  Svara

   För att man vill se olika platser?

   Jag gjorde samma sak i Barcelona, Malaga och Lissabon, det är ändå olika ställen. Jag gjorde för övrigt samma sak i Coron som på Kreta. Kreta kan inte mäta sig med Coron.

   Svara

   Och vem betalar dem och varför?

   Svara

    Och hur stor andel är köpta följare?

    Svara

    Ni är medvetna om att man kan jobba på distans va?

    Svara

     Står ju i inlägget att de tjänar pengar på att resa och sitt konto

     Svara

      Tjänar pengar på att resa? Hur fan då? De har också 7500 följare. Ingen megatrafik direkt.

      Svara

   Haha fast är ju olika ställen. Olika mat, natur, omgivningar, människor.. Som att undra varför någon vill gå kungsleden när man kan gå lokala elljusspåret….

   Svara

    Men det verkar ju inte som att de upplever något av det? Deras bilder och umgänge ser likadana ut oavsett var de befinner sig. (Jag förstår absolut charmen med att resa, har själv rest i 80+ länder.)

    Svara

  Hur tjänar man pengar på ett Instagramkonto med 7601 följare?
  Pengar kanske man kan få in men inte så det räcker till resor särskilt långt bort.
  De är väl närmast mikroinfluencers med så få följare. Och sådana brukar få betalt i form av produkter.

  Svara

   Tänkte samma, hur kan det antalet följare bekosta ett sånt resande?

   Svara

   Dom jobbar med online marketing. De skapar även egna filter. Vad jag vet tjänar dr inga pengar på sitt Instagram:)

   Svara

   7600 potentiella kunder. De tjänar troligen inte pengar på själva kontot men kan få gratis saker på plats mot att de visar upp platser de besöker.

   Svara

   Som företeg hade jag hellre betalat mindre influensers med en mer hängiven följarskara är en större influencer som har flera samarbeten och följare som inte är lika hängivna.

   Företag har äntligen börjat se att det kostar dom mer än det smakar att annonsera genom stora influencers.

   Svara

  Svin- fy fan, man mår illa…

  Svara

  Hur har de råd!?
  Och vem tar korten/filmar?

  Svara

   Föräldrar med pengar gissningsvis eller….not gonna say it men brukar antingen vara föräldrar eller ”umgänge” med snubbar dit man reser. OBS! Säger inte alls att dessa tjejer gör det senare, överhuvudtaget – har ingen aning om det eller vilka de är. Säger bara att när det är sådana här random konton där folk inte arbetar på något sätt utan bara reser och lever ett soft liv så är det nästan alltid föräldrar eller försörjning av en eller flera män i bakgrund.

   Sen finns det de också som inte lever så lyxigt som de visar på insta, de kan plugga heltid på distans och få CSN exempelvis och komma in på klubbar, lyxhotell och dyl. för att det är rätt lätte för unga tjejer som ser okej till snygga ut. Eller som jobbar som säsongsarbetare men inte visar upp det. Också möjligt.

   Svara

   Man kan komma ganska långt med ganska lite när man reser. Finns många guider hur du reser billigt. Har du sparade pengar sen innan och använder alla kort för points att resa för så är det inte så svårt att ha råd.

   Svara

   Undrar jag med. Kanske nån ”skön snubbe” som tar bilderna och bekostar deras uppehälle…?

   Svara

  Dom här tjejerna har kontaktat mig flera gånger och vill att jag ansluter mig till ”deras business”. Vad går den ut på egentligen? Fattar inte hur som tjänar pengar?

  Jag har aldrig svarat dom eftersom jag lever lite efter mottot ”if it sounds too good to be true, it probably is”.

  Svara

   säg att du är intresserad och se vad de erbjuder… har en misstanke eller två.

   Svara

   Säljer NuSkin kanske 😄 Fan vad det väller in nya följare till mitt lilla konto som alla är NuSkinsäljare. Luska i detta Camilla! Hur tjänar de på sitt konto? Vilka företag samarbetar med dem och bidrar till ett idiottänk mitt i pandemin? Och hur går det med Annica Englunds pyramidspel?

   Svara

    Undrar ocså om Annica. Och hon ej längre berättar vas som händer på youtube? nu har hon stängt instagram. Hur mår hon?

    Svara

  Vilket töntigt konto

  Svara

  Haha skitmänniskor. Ellen är fö syster till Ingrid Skoog som var en del av bloggduon ”dressyrmuppar” när det begav sig. Nu har hon övergett hästarna för att bränna runt i dyr bil med sin stekar-entreprenör till kille. Människor som känner ett behov av att visa hur dyra klockor de har. Hyperegoism. Kräk.

  Svara

   Haha oj Klara varför så bitter? Tycker din kommentar säger mycket mer om dig än om oss. Brände förresten runt i en dyr bil även innan jag övergav hästarna. Trevlig kväll på dig!

   Svara

  Är så förbannat trött på detta osolidariska beteende. De flesta resonerar egoistiskt kring covid-19, att de inte är rädda för att få sjukdomen eller att de har antikroppar och kan göra som de vill. Det finns flera restriktioner vi ska följa i Sverige men det känns som att de flesta enbart tar tillvara på rekommendationen att hålla avstånd. ”Jag kan åka till Sälen för de har anpassat anläggningen så man kan hålla avstånd”. ”Jag kan träna i grupp på gym för de har markerat i golvet var jag får stå så jag håller avstånd” osv. Det är precis som att man glömmer allt annat vi uppmanas göra för att minska smittspridningen… och de flesta verkar glömma bort alla fantastiska medmänniskor vi har som arbetar på sjukhusen, som sliter varje dag och som får jobba extra långa dagar.

  Vi kan inte fylla sjukhusen med covid-19 patienter, vi kan inte riskera att andra behandlingar och operationer skjuts upp och att vi sliter ut vår vårdpersonal…

  Svara

   Men sluta hävda att de flesta gör det. De flesta struntar inte alls i läget. Tvärtom – de flesta bryr sig. Att vi har egoister i samhället som inte bryr sig innebär inte att de är majoritet.
   Och problemet är ju att Sverige inte förbjudit saker. Hade det varit förbjudet och gett böter tex hade fler lyssnat. Nu har attityden varit ”Snälla gör såhär, men ni kan ändå göra vad ni vill. Vi vill helst att ni gör såhär, men det finns inga konsekvenser om ni struntar i det. Så gör som ni vill, fast lyssna på oss.”.

   Ärligt, det jag är mest rädd för just nu är andra sprutan av vaccinet. Oooousch, verkar knocka de flesta som tar den. Hoppas man får vaccinet snart så man har det överstökat.

   Svara

    Var har du hört det om andra vaccindosen? Har inte sett det någonstans

    Svara

  Dumma dumma tjejer! Typiska TOMA-I-BOLLEN feminister.

  Svara

   Hur fick du in feminism i det där?

   Svara

   Varför kallar du dem feminister? Vilken irrelevant koppling.

   Svara

   Kan vi ta väck den här imbecill-kommentaren CamCam?

   Svara

   Är du samma person som skyllde saker på vegankost igår? Vegankost igår, feminister idag.. Vad blir det imorgon? Nunnor?

   Svara

    Nej, det är det inte och jag skyllde inte på något, jag talade om hur det ofta är. Jag är fortfarande kvinna och tycker precis som du att feministkommentaren här ovan är helt efterbliven. Tyvärr verkar du vara det också och det är bara att beklaga.

    Svara

     Åh, vi kan väl skita i att använda ”efterbliven” på det där sättet?

     Svara

  Bra du ger dem reklam nu camcam , har själv börjat följa konton för jag vill se ”trainwrecks” o dylikt. Kommer inte börja följa dessa, men ändå du bara vet dem en plattform..

  Svara

  Är det inte syrran till den ena dressyrmuppen?

  Svara

   Jo, Ellen är Ingrids lillasyster

   Svara

   Vilken dressyrmupp?

   Svara

   Jo det är Ingrids syster Ellen!

   Svara

   Japp det är det!

   Svara

  Har de ingen vuxen i närheten som kan ge dem husarrest?

  Svara

  Varför togs inlägget om Therese emojikommentar till Isabella bort?

  Svara

   Glöm det. Blandade ihop skvallerbloggarna

   Svara

  Madonna är också ute o åker..

  Svara

   Madonna är ute i ingenstans i Kenya. Tror minsta bekymret är svinrika kändisar med egna flygplan och hyrda bussar ärligt talat. Ganska lätt att undvika folk när du kan köpa dig avstånd till andra. Men absolut, jag föredrar typ Celine som isolerar sig i sitt hus i Canada.

   Svara

    Så då spelar det ingen roll om man ”uppmuntrar” till ett beteende bland följarna?

    Svara

     Ser annorlunda ut på många ställen i Amerika än det gör här. Attityden är inte samma. Dessutom har hon säkert redan vaccinerat sig och hela familja.

     Svara

  Ligger på instastory, kanske du rört ihop det?

  Svara

  Det där avslutande ”Namaste!” stör mig nästan mest med det här inlägget ”Vi vill mixa vår image med yoga och indisk kultur så vi ger ett holistiskt, medvetet, och sympatiskt intryck, men vi tänker inte reflektera en sekund över hur de livsval vi pumpar ut här på sociala medier påverkar klimatet, pandemin, konsumtionshetsen för vi har ju SUPERKUL när vi gör det, vi LEVER för likes och vi tjänar dessutom CA$$$$H på det! namaste!!”

  Svara

  Efter att ha kikat på deras instagram highlight ”onlinebiz” samt denna del av deras hemsida: https://www.anywheregirls.com/workwithus så är det dessutom väldigt uppenbart att de sysslar med pyramidspel eller mlm för att finansiera sitt resande. Det samma retorik som man ser lite här och var på nätet från folk som kallar sig ”onlineentreprenörer”…

  Svara

   Definitivt något ditåt. I storyn om deras ”online family” har de repostat en story från en Oscar Loha, som verkar vara nån slags mentor. Kollar man upp hans webbsida kommer det upp en lista med ”business secrets” som han kan lära ut åt en, innehållande hur man kan använda social medier och online marketing för att tjäna pengar, lämna sitt 9-5-arbete och ”travel the world”.
   Scrollar man längst ner står det dock en disclaimer i finstilt: ”DISCLAIMER: The sales figures stated above are my personal sales figures. Please understand my results are not typical, I’m not implying you’ll duplicate them (or do anything for that matter). I have the benefit of practicing direct response marketing and advertising for years, and have an established following as a result. The average person who buys any “how to” information gets little to no results. I’m using these references for example purposes only. Your results will vary and depend on many factors… including but not limited to your background, experience, and work ethic. All business entails risk as well as massive and consistent effort and action. If you’re not willing to accept that, please DO NOT GET OUR INFORMATION.”.

   Låter det bekant från någon annanstans hmm?

   Svara

  Orka bli kränkt

  Svara

  Kanske nån som skrivit detta redan (orkar inte scrolls alla kommentarer) men ena tjejen har faktiskt bloggkopplingar. Hon är syster till Ingrid som var en av ”dressyrmupparna” som var en av Sveriges mest lästa hästbloggar för typ 10+ år sedan.
  Bara lite kuriosa så här på fredagskvällen

  Svara

  Tack för tips, ska genast följa. Kul att det finns unga som faktiskt inte flyter med strömmen som döda fiskar. Missunsamheten och den svenska avundsjukan är givetvis total, arma Sverige. Trevligt att få lite mer normalitet i flödet i denna smått sjuka värld vi lever i. Dessutom lite fräckt av dig att bussa på din coronasvans på ett så litet konto, känner du inget ansvar för din svans?

  Svara

   Nice try ”Jonas”

   Svara

    ”Anonym”.

    Svara

  Emma Tigers(på smällen)resa till Branäs(ett samarbete) är ju också väldigt illa.
  Trots mängder med kommentarer i hennes inlägg om det olämpliga i att resa nu så fortsätter hon hävda att dom reser säkert och att det är ok. Hon bara säger att det sticker i ögonen på folk, precis som att folk kommenterar det olämpliga i att resa endast pga att dom är avundsjuka.
  Hon uppmuntrar till resande också.
  Så taskig attityd!

  Svara

  Halkade in på deras instagram för något år sedan, då Ellen är Ingrid Skoogs lillasyster, och Ingrid drev ju Dressyrmupparna för länge sedan med Linn. Men jag slutade följa kontot nu i våras, då de är så förbannat jävla ignoranta kring vad som försegår i världen och de skiter totalt i pandemin. Hela tiden de var ”strandsatta” i Sverige så klagade de bara på att de inte fick festa, dricka sig aspackade och sola. Och att de inte fick resa. Senare såg jag att de reste iväg under pandemin ändå och typ skryter om det hejt vilt och är stolta över att de kan resa och festa.
  Åh, och en sak till! De har så ofta frågestunder eller videos på sin instagram där de på riktigt skryter över hur många jobb de blivit sparkade ifrån under tiden som de rest jorden runt, och hur illa de har uppfört sig på jobben. Så respektlöst!
  Tack för att de äntligen uppmärksammas, två blonda puckon på ren svenska!

  Svara

   Undrade just om det var Ingrids syster, så lika!

   Svara

  Jag börjar ändå bli less på att bara läsa personliga åsikter om vem som sköter sig och inte sköter sig när det gäller corona här.

  Svara

  Att klaga på folk som ”missköter” sig i Coronatider har blivit den största basic bitch-markören

  Svara

   Nej, att missköta sig i Corona tider är så mycket basic bitch man kan bli.

   Svara

  Kände igen ena tjejen från Ingrid Skoogs instagram (en fd typ E-kändis i hästsammanhang, ena halvan av ”Dressyrmupparna” back in the day), det är hennes lillasyster.

  Svara

  Hittar inte kontot? Borttaget?

  Svara

   Kontot finns kvar.

   Svara

   De har tagit bort videon som är länkad i inlägget men kontot finns kvar.

   Svara

  Efter att ha kikat runt lite så är jag rätt säker på att de två jobbar för ett företag som kallar sig Digital Prosperity Movement, ett multi level marketing-företag (eller ba pyramidspel) som säljer vattenjoniserare. Det finns inga medicinska belägg för att alkaliskt vatten skulle leda till hälsofördelar, utan vad de säljer är överprisade vattenfilter.

  Svara

   Klipper in ett citat från ett inlägg som jag postade lite högre upp. Om man googlar denna text ser man att den dyker upp bland flertalet ”online business entrepreneurs” som är med i samma scam: ”The average person who buys any “how to” information gets little to no results. I’m using these references for example purposes only. Your results will vary and depend on many factors… including but not limited to your background, experience, and work ethic. All business entails risk as well as massive and consistent effort and action”.

   Svara

  Tyckte den där Ellen på kontot var ruggigt lik Ingrid Skoog, fd hästinfluenser. Så klart de är lika – de är syskon!

  Svara

  Skäms på er alla som sitter och kastar skit på andra människor helt vilt. Och skäms på dig som driver denna blogg som går ut på att få andra att kasta skit på varandra. Allt detta snack om girls support girls. Jävla bullshit.

  Svara

   Mitt jobb är inte att okritiskt ”support girls” med skygglapparna på, du måste ha blandat ihop mig med någon annan. 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Vad är egentligen ditt jobb?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.