Content före barns integritet

Jag tänker inte publicera den bilden.

Vid halv fyra hämtade Paul och jag barnen. Vi tog en promenad till Gillis skola först, den är cirka en kvart bort. Sedan knatade vi vidare till Sallys förskola. Hon gick på bra halvvägs men sedan..
.. Tvärvägrade hon. Suck. Idag hade Paul bättre tålamod än jag. Han pratade med henne och ledde in henne på andra tankar så tillslut ställde hon sig upp och gick utan bråk. Puh. // Isabella Löwengrip

Kommentar från Isabellas blogg: 
Och när hon var trött, ledsen och inte orkade gå. Kanske var i trots med vad innebär med alla känslor. Då stod du en bit ifrån och fotade content till bloggen.
Kommentar från Isabellas blogg

Den här kommentaren från Isabellas blogg säger så mycket.
Ett ledset och/eller trött barn som satt sig i en snödriva och vad gör hennes mamma?
Hon står inte bara en bit ifrån och fotar det hela, utan publicerar även bilden på sin blogg som content.
Bilden, på sin dotter i en ganska utsatt och privat situation, som inte hör hemma i dessa influencersammanhang.
Tullar hon på dotterns integritet – som hon tidigare varit sååååå mån om – för att slippa beröra den avslöjade Dubairesan månne?

Jag FATTAR inte det här!
Har man ingen spärrar som influencerförälder?

216 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Barn och djur är en accessoar.

  Svara

   Men bella är ju så speciell på den här bloggen när det gäller barnen!
   Hade däremot kenza gjort likadant, ajaj va livat de skulle blitt

   Svara

    Jag undrar varför Cam bara visar negativa kritiska kommentarer från Bellas blogg och inget annat, och varför visar hon inte bilden, man ser ju inte dottern direkt men jag antar att det är pga rädsla efter det som Alexandra Kissie Nilsson skrev.

    Svara

     Alltså bloggen handlar väl om hennes liv? Hon verkar inte göra så mycket samarbeten längre så vet intw om hon influerar till något med hjälp av barnen. Mer promenader och bra tålamod?

     Svara

     Det finns inga kritiska kommentarer kvar där efter moderering.

     Svara

      Bra

      Svara

   Men chilla nu!

   Detta är lite överdrivet!

   Svara

   Det är inte första gången Bella använder sina barn för lite content. Hon nämner tex när de har mardrömmar/sömnproblem och mobbas i skolan så att hon kan framstå som en omtänksam mamma. Hon använde dem också för att förstärka sin fejkade maffiahistoria (hajengrejen).

   Vissa påstår att hon borde få beröm för att hon inte visar barnens ansikte men hon hade nog tagit chansen om det var ok för Odd och hon exponerar sina barn på så många andra möjliga sätt ändå.

   Svara

    Ja hon bloggar om sitt liv och skriver sina tankar om det. Hon är iaf inte hatisk mot folk i sin blogg.

    Svara

     Återigen, kritiken är att hon använder sina barn till content trots att hon kan undvika det. Att hon skriver att ett av hennes barn mobbas är att skriva om någon annans liv, inte ens eget liv. Hon har själv erkänt flera gånger att hon till och med planerar sitt umgänge med barnen utifrån vad bloggen behöver som content.

     Svara

      Vem fan fotar inte sina barn i alla möjliga situationer

      Svara

     Jag vill börja med att säga att jag inte är något fan ALLS av IL:s leverne eller hur hon hanterar sina sociala medier. Med det sagt så tycker jag inte man kan klandra henne för att inte vara där i situationen. Uppenbarligen är P där och vad det verkar har de en sådan relation att han var bästa alternativet i den situationen. Man kan ju definitivt ifrågasätta det lämpliga i att ta en bild, men i just det här fallet tycker åtminstone jag att det är harmlöst.

     Svara

    Men kan du bara sluta någon gång! I L har inte sagt något om maffia och nej den historien var INTE fejkad. Klart att hon är orolig för sina barn i ett sånt läge, det skulle vem som helst vara och det är inte konstigt att skriva det, när ens partner är skyldig folk så stora summor och okända personer kommer hem till ens hem för att påpeka det. Fy. Lägg ner med ditt strunt.

    Svara

     Den var mega fejkad. Hon är en stor bluff Bellsan

     Svara

      Nu vet jag inte exakt vad det är ni pratar om här men om ni diskuterar det faktum att det kom okända personer hem till Bella för att be om pengar så är detta helt säkert något som stämmer. Enligt hans familj/släktingar så knackade folk på dörren hos dem av samma anledning när Hajen hade stuckit iväg, så det vore ju inte otroligt att de även var hos Bella. Dock vet jag inte hur pass farliga/hotfulla de var, men det känns ju som en obehaglig situation oavsett.

      Svara

      NEJ ge dig i d iot! H har själv berättat offentligt att han var skyldig folk stora summor och att IL inte visste något om det, och att en av dessa kom hem och knackade på IL s dörr så det är sant.

      Svara

       Det är en fet lögn

       Svara

   Ehh du tar upp det här som verkligen inte är nånting men Kenza har du inte kritiserar EN ENDA GÅNG???!

   Svara

  Vadå, ens ledsna barn är väl jättebra content? 🙄😔

  Svara

   Jag undrar om detta ens hände. Gjorde hon inte likadant med Hajen, alltså kom med händelser som skulle visa honom som en sån förträfflig bonuspappa?
   S kanske bara satte sig i snön för att leka lite eller nåt? Skulle iaf inte förvåna mig alls.

   Svara

    Nja fast hon har flera gånger tidigare skrivit om att S inte gillar att gå utan brukar ta en cykel men ibland sen inte vill cykla heller. Tänk att vissa hittar fel i allt I L gör och lyckas vända precis allt till fel och dåligt. Inte lätt att blogga idag med allas viljor och åsikter och att det klagas på allt hon gör, hur hon än gör så är det fel.

    Svara

     Hon gör ju det mesta fel

     Svara

      Som du??

      Svara

       ”Ja du vet vem”. Tufft.

       Svara

  Men kom igen, vadå integritet? Tror du barnen blir traumatiserade av det eller? Att folk om 20 år kommer minnas Sally som ”ungen som satte sig i en snödriva”?

  Tycker det är helt oproblematiskt att visa foton av sina barn i helt normala situationer. Det är inget kränkande i det. Det skedde utomhus, andra människor såg det säkert. Ingen bryr sig, så du borde inte heller göra det.

  Fokusera på något vettigt, Bella gör rätt mycket idiotiska saker som du kunde skriva om istället.

  Svara

   Det handlar om principen!
   Hade Bella frågat Sally att det är okay?

   Svara

    Det handlar om att C tar varje chans till att skamma och klaga på Bella, visste direkt när jag såg det att det skulle bli nedlåtande inlägg av det här efter att Bella hade fått mycket positiva omdömen här för att hon inte visar bilder på barnens ansikten och hon hade fått beröm som mamma på sin blogg – det tål inte C, då måste hon direkt skamma och klaga på Bella.

    Svara

     Kan du inte bortse från vad C tycker och tänka lite själv då – tycker du verkligen på riktigt att det är rätt av influensor att utelämna sina barn på det här sättet, och fullständigt strunta i deras integritet?

     Svara

   Tror visst ett barn kan uppleva det som kränkande att bli fotad när hon är ledsen. Så gör man inte. Verkar okänsligt.

   Svara

    Man kan ju vara lite diskret när man fotar. Min femåring ÄLSKAR att kolla på foton på sig själv på min telefon, och särskilt roligt är dom gångerna hon varit sur eller arg (för det är väl mest dom gångerna man fotar, tror väldigt få föräldrar fotar när barnen är genuint förkrossande över något?) och då pratar vi mycket om vad som blev tokigt i den situationen. Men såklart är det skillnad att använda bilderna på sin stora blogg än för eget bruk och ev på sin privata insta. Men att fota barnen lite i smyg i olika situationer (undantag finnes ofc) ser jag få problem med 🤷‍♀️

    Svara

     Du fotar din femåring när hon är sur eller arg? Sen hoppas jag att det är ett syftningsfel bär du skriver att ”det är väl mest dom gångerna man fotar”. Jag tycker det låter så osunt att det för barn blivit så vardagligt att bli fotograferade att de tycker det är helt ok att någon tar kort på den när de är sura eller arga, jag förstår det bara inte.

     Svara

      Ja precis, menar att när barnen är genuint ledsna och gråter tror/hoppas jag att få föräldrar fotar. Men dom flesta barns humör skiftar 10000 gånger om dagen, det kan gå fort mellan tvärsur och strålande glad. Iallafall hemma hos oss, skulle aldrig pallat att ta varje humörskiftning på 100% allvar jämt 😅

      Svara

       Lisa. Fotografera inte dina barn när de är arga eller ledsna. Ugh jag blir galen på hur många idioter det finns i världen alltså.

       Svara

        Skrev aldrig att jag fotar när barnet är ledset 🤷‍♀️ Men tycker nog att det är viktigt att kunna visa och prata med mina barn om att alla känslor är okej och inte så konstiga.
        Och ja, håller väl med om att det finns många idioter i världen och att dom flesta föräldrar är väl säkert idioter/operfekta på något sätt. Vad säger vi om mamman som aldrig fotade sina barn men gav dom glass varje kväll och lät dom kolla teve hela helgerna? Det finns så sjuuuuukt mycket åsikter om föräldrar här! 🙈🙈

        Svara

      Typ 90% av mina filmer på mina barn slutar med att nån är arg/ledsen/frustrerad 🙈

      Svara

       Då kanske du ska börja reflektera över ditt filmande?

       Svara

        Okej om jag omformulera mig då, typ 90% av alla situationer slutar i bråk, ledsenhet eller frustration. Jag inser att föräldrar till enkla barn har svårt att förstå detta, men mina barn är verkligen extremt neurotiska, dvs de har helt galna humörsvängningar! De kan gå från helt lyriskt uppspelta (situation man vill fånga på film) till jordens undergång på 1 sekund. JA förmodligen är de värre än ditt barn. JA det finns såna barn med sån personlighet från födseln, så börja inre prata om dåligt föräldraskap eller ge en massa råd och tips utifrån din situation, tack.

        Svara

         Plus, varför tror du alla mina filmer slutar med att någon blir ledsen eller arg – jo, för då stänger jag ju av kameran och tröstar (eller vad som nu behövs).

         Svara

    Ser du ens om barnet är ledsen på bilden, ser du hennes ansikte? Har du ens sett bilden och läst inlägget? Gör det.

    Svara

   Det har ju debatteras mängder här att barn inte ska ut på föräldrars sociala medier p.g.a. rätt till privatliv och integritet. Varför är det ok bara för det är Bella nu plötsligt?

   Hon berättar mängder om barnen för att ha sitt content. Alla som vet vilka barnen är, tex föräldrar/lärare/kompisar från skolan, kan ta del av detta.
   Vem sjutton vid sina sinnes fulla lägger ut offentligt att ens barn har ett meltdown eller dylikt, det är inte ok. Speciellt inte med hundratusentals läsare (eller ”miljoner”…. )

   Så skippa allt om att hon är så speciell i jämförelse med övriga influensers, samma skrot och korn.

   Svara

    Mycket har ”diskuterats”, men jag har aldrig hållit med. Jag tycker det är en töntig diskussion. Om barnen är så känsliga att de inte tål att fotas, utan ansikte, när de tjurar litet så behöver de nog gå till en psykolog. Man gör inte barnen en tjänst genom att dalta sönder dem.

    Svara

     Men herregud, skulle du vilja att någon fotade dig när du var på annat än bra humör, ev. flera gånger om dagen? Någon som dessutom är din största trygghet? Skulle inte du undrar varför personen som betyder mest för dig i hela världen fotar dig när det du egentligen behöver är stöd, trygghet, närhet, kommunikation? Barn ska behandlas med respekt i alla situationer, framför allt av sina vårdnadshavare.

     Svara

     Jamen precis! Om barnen är så känsliga att de inte tål att fotas när de tjurar lite så är det väl bara för dem att säga till?!
     – mamma jag vill inte att du fotar mig när jag är ledsen pga trött/hungrig/dålig dag och lägger ut på internet (som jag är mycket medveten om vad det är för ngt) för x antal hundra tusen människor att se och skratta åt.
     Jag menar hallåå lite ansvar har barnen ju ändå att sätta gränser för sina föräldrar!

     Svara

   Behöver alla bloggläsare verkligen veta detaljer om hur barnen nattas, om de vaknar på nätterna, om de sover i egen säng eller inte? Och då och då filmar morsan sig själv när hon visar upp någon produkt som hon gör reklam för. De växer upp i Truman show!

   Svara

    Fast att skriva om barn skiljer väl säg i sig inte så mycket från en barnbok? Alltså en barnhandbok. Om man endast ser till nattning, rutiner, hur man tacklar situationer osv.

    Flera experter har ju skrivit om sina egna barn i böckerna.

    (OBS bortser nu ifrån resten som typ Margaux gör)

    Svara

     Tänker att en barnhandbok kanske är mer generell, och därmed mindre integritetskränkande? Typ så här kan man göra om barnet sover/äter dåligt osv, men det blir ju inte lika mycket fokus på att just DERAS barn skriker när de ska nattas, med detaljerad beskrivning av deras utbrott och en fin bild som illustrerar det.

     Svara

    Klart de inte behöver, bloggar är helt onödiga. Ingen _behöver_ läsa något alls om Isabella eller andra influensers, man gör det som underhållning.

    Svara

   Jag skulle bli både ledsen och sur om min man ställde sig och fotade mig när jag var upprörd. Om han dessutom hade visat bilden för andra och skrivit typ ”kolla här på min fru som är jättearg, haha.” så hade det fan varit snudd på skilsmässa.
   Varför skulle det vara mer okej bara för att den upprörda personen är yngre?

   Svara

    Precis ni som tycker detta är ok. Vill ni själv bli fotade när ni gråter och sen visa upp det i en blogg så alla kan se. Vill ni det?

    Svara

    För att barn tjurar, det är helt normalt för dem. Och så har de faktiskt mycket mindre integritetskrav än en vuxen.

    Svara

     Fast har dom det?

     Svara

      Ja

      Svara

       Enligt???

       Svara

    Instämmer helt! Jag blir också orimligt ledsen/trött/arg ibland, tänk om min man då fotat mig och lagt upp det på valfritt socialt media som något kul eller konstigt, det hade varit fruktansvärt. Varför ska inte barn behandlas med samma respekt som vuxna?

    Svara

   Absolut och jag tänker även, måste alla inlägg om Bella handla om att hon gör något idiotiskt?
   Kan inte ett i veckan vara om något fint/bra Bella gör?

   Liksom för att väga upp och förmänskliga henne igen? Sådan dehumanisering av henne så det är helt tröttsamt

   Dom tog en promenad!!

   Svara

    Tycker inte det här var så farligt att visa. En vardaglig situationen de flesta föräldrar kan känna igen sig i. Tänker mest att det var ganska ointressant att skriva om.

    Svara

   Tala om att 18.11 med flera missförstått vad kritiken handlar om!! Det handlar om att vara en NÄRVARANDE förälder som ser/bekräftar/hjälper barnet när barnet har det svårt. Då ställer man sig inte en bit bort och tar bilder till sina sociala medier.

   Herre-jesus-jävlar-jösses att det ska vara så svår att begripa för en del.

   Svara

   Det handlar ju inte om det.. Deg handlar om att det är ju sjukt att man som förälder väljer att stå en bit bort och ta kort på ens ledsna barn istället för att gå och prata med barnet och hantera situationen. Man väljer content framför att vara en närvarande förälder. Inget om trauma, snacka om att medvetet missförstå..

   Svara

    Fast du verkar ju inte ha läst inlägg. Det pratades med flickan och situationen hanterades på ett bra sätt. Att mamma och bror stod en bit ifrån är inte konstigt och att hon då passade på att fota, bloggare fotar mycket. Snacka om att leta fel, ni lyckas hitta fel i allt och vänder allt till fel. Förälder var ju närvarande. Ledsna barn skriver du, hon var inte skadad el liknande.

    Svara

   Får jag ge ett annat perspektiv? Det handlar kanske inte främst om vad hennes följare just idag tycker om att hon lägger upp Sallys reaktion/beteende/mående. Hon driver en blogg som mest troligt kommer att ligga kvar på ett eller annat sätt på internet i många många år framöver. Sally växer upp. Hon kommer att kunna googla sig själv. Hur reagerar hon på hur hon blivit framställd/outad/synts på nätet? Jag vet själv att min nu tonåriga dotter ibland kommenterar på säg sju år gamla bilder på min (visserligen privata) facebook att ”mamma huuuur kunde du lägga upp den bilden på mig?!?!!” Jag kan verkligen få dåligt samvete såhär i efterhand. Det var kanske gulligt för mig och mina vänner då, men integritetskränkande för henne nu.

   Svara

  Äsch, det är ju sånt som ALLA barn gör under sin uppväxt, sätter sig ner och vägrar gå en meter till. Har hänt mig och alla mina vänner jag känner jag gjorde det definitivt som barn. Över lag är det väl bra att man som förälder delar med sig om vardagens utmaningar med barn.
  Men klart man reagerar lite mer när det är Isabella med en vääääldigt stor blogg och som tidigare varit ganska tyst om barnen 🤷‍♀️

  Svara

   Men det är ju sjukt att man som förälder väljer att stå en bit bort och ta kort på ens ledsna barn istället för att gå och prata med barnet och hantera situationen?

   Svara

    Exakt så. Kan inte förstå att så många här verkar missa just den biten…

    Varför inte bekräfta och trösta barnet istället?

    Svara

     Hur vet vi att barnet är ledset och inte bara arg och sur? 🤔 Hur vet vi att föräldern inte tröstade och bekräftade också?

     Svara

      Svårare att göra det när man hela tiden ska försöka ta bra content bilder.. Barn är inte dumma. De förstår om du har din uppmärksamhet någon annanstans.

      Svara

       Ja, precis. Sally kan säkert minnas känslan av att mamma tog content-bilder på mig i jobbiga lägen dvs mamma såg pengar i min barndom.

       Svara

    Nej det är inte sjukt i detta fall, det är inte konstigt att mamma gick en bit före och därför stod en bit bort och tog kort, hon tog flera kort, bloggare fotar mycket. Hon skriver f ö att hon pratade med barnet och sen att bonuspappan gjorde det, så situationen hanterades men du missade det eller har du inte läst inlägget. I L har skrivit en del om barnen tidigare, inget nytt.

    Svara

     Jävligt sjukt är det. Typ som med den fejkade hotlappen

     Svara

      Även där förvrider du ju, för den var inte fejkad. Du ger inte upp du.

      Svara

       Den var endast i hennes sjuka fantasi

       Svara

    Fast de var väl kanske bättre val ändå just då för att Bella skrev att hon kände a tt hennes tålamod var i botten just då. Så där och då var de kanske bra att P tog över istället? Annars hade de säkert kunnat eskalera mer om man som upphiad förälder försöker sig på en sån där fight? Det är ett klokt val av dom tycker jag.

    Svara

   Ja det är något som de flesta barn gör ibland. Frågan är varför visa vuxna känner ett behov av att fota och lägga ut det för allmän beskådan. Varför visa ditt ledsna barn för en massa okända människor?

   Svara

   Så tråkigt när föräldrarna är mera upptagna om att få likes/uppmärksammas istället för att uppmärksamma sitt barn. Det skrivs så mycket om hur dessa flunsor kämpar för att få barn och hur de längtar att bli mamma och när de blivit det så är fokuset vänt ifrån barnen och de behandlas som en marknadsvara. Är det mammakärlek? Är det för barnets bästa? Är det helt enkelt därför vissa så hett vill ha barn? Så kommer frågan, är det här med andras barn så himla intressant att det är därför man följer en blogg? Kanske är jag för gammal för att förstå varför man hela tiden måste använda barnen till de saker som är till gagn för sitt eget ego?

   Svara

  Fast.. tycker no att man i hennes dotters ålder inte behöver daltas med. Hade själv inte haft alltför långt tålamod med ett barn som surar och sätter sig i snön.

  Svara

   Men herregud, barnet kanske var trött efter en dag på förskolan? Inte så konstigt.

   Svara

    Anonym 18:16
    Nu när man har extra kläder, tunga skor och overall så blir der tyngre att gå. Är man trött, har låg energi och fryser så vill man inte röra sig.
    Barn blir tröttare fortare med alla intryck.
    Så jag håller med dig.

    Svara

   Det handlar inte om det bristande tålamodet – det kan nog alla föräldrar känna igen sig i – utan om att fotografera/filma när ens barn är i affekt och sedan lägga ut händelsen på sina sociala medier.

   Svara

    Men du har kanske sett andra som filmar sina barn i närbild när de gråter och får utbrott, detta var ändå inte i närheten och bilden visar inte flickans ansikte eller så, det var en bild tagen på avstånd. Genom att berätta om händelsen så kan andra föräldrar känna igen sig och förstå att andra har det på samma sätt.

    Svara

     Men som vuxen ska du väl inte hela tiden behöva ha bekräftelse?

     Svara

     Du har väl rört dig i samhället? Självklart fattar vuxna att andras barn också är jobbiga. Men ta barnperspektivet. Skulle du vilja ha börjat förstaklass med att alla i klassen kände till alla dina dåliga sidor, utbrott och egenheter (och reta dig för alla pinsamheter du gjort?)

     Svara

      Det är inte någon egenhet att en fyraåring sitter i en snödriva.

      Svara

      Tror inte att små barn läser I L s blogg. Tror du det?

      Svara

   Vad hade du gjort?

   Svara

   Så när tålamodet hos en förälder tar slut, då ska föräldern visa brist på tålamod genom att publicera foton på sociala medier?

   Svara

  Hon gör det för att hon har stenkoll på senaste tidens enorma uppmärksamhet kring det här med influncers barn. Hon måste få uppmärksamhet och få upp besökssiffrorna på något sätt.

  Svara

   Tror jag med + flytta fokus från pälskritiken och Dubaikritiken.

   Svara

    Flytta fokus från kritik med att få ännu mer kritik? Är det rimligt och logiskt tycker du? Nja nej så tänkte hon nog inte. Hon har redan höga besökantal och genom att få kritik så sjunker det snarare så nej ni tänker helt fel. Sedan så är det ingen som vet vad hon skriver innan man gått in på hennes blogg, så det är inte så att hon klickbaitat liksom. Så igen, ni tänker fel.

    Svara

   Huvudet på spiken.

   Svara

   Hon släpper bara fram kommentarer som passar henne också.

   Svara

  Hoppas, hoppas verkligen att det blir lag snart på att barn under 18 år INTE får exploateras!
  Det hoppas iallafall jag på ska inträffa i år!
  Tänk att Margaux skiter fullkomligt i vad hennes exman la ut för ett tag sen. Många uppmanade ju Jacob att ta det direkt med M men nu förstår vi ju att han hade gjort det men att hon vägrar att lyssna! Hon lägger ut honom hela tiden på IG och stories.
  Så pinsamt och skämmigt!

  Svara

   Lag på att barn under 18 inte får exponeras? Det är JAG som förälder som bestämmer över MITT barn, och vill jag lägga upp bilder så får jag göra det. Ingen annan än barnets två föräldrar skall styra det.

   Svara

    Ditt barn är inte din jävla ägodel. Wtf.

    Svara

     Inte mina ägodelar men mannen och jag bestämmer tills dom är myndiga och flyttat hemifrån. Du gör som du vill med dina ungar.

     Svara

      Det är nog för mammor som du som det behövas lagar..

      Svara

    Tur att jag inte har Memyselfandi som förälder🥶

    Svara

   Jag kan inte FN:s barnkonvention… men den är ju lag numera, så det borde inte va helt omöjligt att det faktiskt ÄR olagligt.

   Svara

  Tycker det finns värre exempel på exploatering av barn i bloggar och sociala medier, om man säger så. Men visst, det hade väl varit att föredra att hoppa över just den delen.

  Svara

  Jag har ett foto på mig från när jag är 3år, min pappa har fotograferat mig när jag gråter. Det ä en jättefin bild rent fotografiskt men redan som barn undrade jag varför han fotade mig gråtande och inte tröstade mig..

  Svara

   Jadu Camilla, vi är nog rätt så många föräldrar som har zoomat ut ett eller annat sätt när ens barn väljer att trilskas.

   Svara

    Sen har Isabella fått mycket kritik, framförallt här inne, över att hon ljuger om sina barn och bara visar den perfekta sidan. Nu när hon visar en helt vanlig vardagshändelse så är det fel. Semlan jag tycka att hon egentligen inte hänger ut sitt barn utan lika mycket sig själv för att hon inte hade tålamod

    Svara

    Skulle inte ens komma på tanken att fota mitt barn när barnet mår dåligt. Det tycker jag är sjukt.

    Svara

     Personligen brukar jag skicka en bild till barnets pappa när barnet är ledset över att barnet fick ha på sig stövlar när barnet bad om stövlar, eller är ledsen över att maten är uppäten, eller att solen skiner utomhus och inte inomhus. Varför ska bara jag få ha väldigt roligt åt det?

     Svara

      Haha Exakt!

      Svara

   För att man inte SKA ta barns tjurande på för stort allvar. Om barnet gråter för något trivialt så är det inte gott föräldraskap att göra en stor grej av det.

   Svara

  Fast här finns det ju inget som säger att flickan just hade satt sig? Det kan ju ha hänt jätte mycket innan bilden togs: Dividera fram och tillbaka, försöka uppmuntra,, heja på, ryta till och tappa det helt? Jag minns en gång när min lillasyster tappade det totalt, över typ filmjölk, och tillslut hämtade min mamma kameran och sa att hon skulle ta ett kort för så att syrran själv kunde se hur dum hon såg ut. Kort sagt så finns det ju massvis av scinario där det inte alls betyder att barnet, vid tillfället, varken vill ha eller är behov utav tröst. Detta är förutsatt att kortet ens är taget vid just det tillfället – det kan ju vara både tidigare och efter? Barn plumsar i eller sätter sig i snö tänker jag..

  Och om att posta om själva händelsen. Ja, om Sally hade varit gammal nog att gå hem och kolla flödet hade hon nog blivit snor förbannad över att det fanns online. Som det nu är känns det väl mer troligt att det här förvandlas till den typ av historier man återberättar för barnet när den blir äldre för att ge ljus åt vissa personlighets drag? Bella har ju flera gånger pratat om hur viljestark Sally är: Det här känns ju som en sådan typisk händelse som visar på det och som Sally säkert kommer ha ganska roligt åt i framtiden?

  Jag är helt för att influensers sätt med deras barn granskas: Men när det kommer till en ganska harmlös bild där man varken ser detaljer eller ansiktet så ser jag ingen skada i det? Om något så läser jag det hela som att ”hon var som barn är” och att Isabella själv tar på sig lite ansvar genom att medge att hon inte hade tålamod nog?

  Säga vad man vill om Isabella men efter vad man sätt av hennes ”familje” och ”barn” bilder så tycker jag ändå ser ut som individer som tycker väldigt mycket om varandra: Jag får inte alls intrycket av att både Gillis, Pojkvännen och Bella skulle stå där och titta på medan flickebarnet grät.

  Svara

  Gud vad du överdriver Camilla…

  Svara

   Nej det gör hon inte, alla människor har rätt till ett privatliv och inte bli fotade när man som minst vill.
   Skulle du gilla att någon la ut en bild på dig när du var lessen eller arg utan att fråga? För vem som helst att kolla på. Skulle nog bli ett j–la liv på er alla då som försvarar detta..

   Är det ”det de inte vet far de inte skada av” som ni tror gäller just barn eller?

   Svara

    Finns ju dock andra som filmar sina barn i närbild när de gråter och får utbrott, kanske klaga på det istället? Nej just det….

    Svara

     Jo vi har klagat på dom också.

     Svara

   Väldigt många skitnödiga inlägg senaste tiden…

   Svara

    Som ditt då!

    Svara

  Kan du inte ta upp lite om hur Denice Moberg och Linus Carlen till och med skaffat en ”vince” kamera åt sin unge? Älskade deras konto tidigare, men nu känns det bara knepigt när de utnyttjar sitt barn på det viset för att få fler tittare.

  Svara

   Är det inte samma barn som har en Go Pro på huvudet? Eller är det kanske det du menar med ”Vince-kamera”? Oavsett vilket så är det sjukt och borde granskas och ifrågasättas.

   Svara

  Innan man lägger ut en bild på sitt ledsna eller trilskande barn, fundera på om du själv skulle vilja exponeras på nätet i en sådan situation. Om inte, lägg inte ut bilden på ditt barn. Svårare än så är det inte.

  Svara

   Fast man såg inte flickan på bilden, man ser inte hennes ansikte och det är ett foto taget på långt håll. Tror nog att många kan känna igen sig i situationen dessutom så hade folk skrivit på IL s blogg just innan att hon borde ta ut barnen på promenader.

   Svara

    Naaaw

    Svara

  Isabella som ändå typ aldrig visar något på sina barn är absolut inte den värsta i detta sammanhang

  Svara

  Hon har aldrig brytt sig, vet inte varför så många gillar att inbilla sig saker om just detta. Integritet barnen.. Ha!

  Svara

   Skriver hon inget om barnen så klagas det och vissa undrar då om hon glömt att hon har barn – Skriver hon om barnen, om en vanlig vardagshändelse, så är det fel och det klagas. Har man barn så är dom en del av livet och svårt att helt hålla utanför, dessutom så är det många som gärna vill kunna känna igen sig och får tips och råd genom vad hon berättar och hur hon gör. Ha!

   Svara

    Få tips av henne? Som i hur man fejkar ett hot?

    Svara

  Men varför visar du inte bilden Cam? För att man inte såg dottern direkt på bilden, det var en bild på lååångt håll och man såg inte dotterns ansikte. Varför ta upp just detta, var det så hemskt verkligen? Jag menar skriver IL inget om barnen så klagas det och skriver hon något, vad som helst, så klagas det. Du har inte själv barn så kanske ska du inte uttala dig.

  Svara

   Jag undrar också varför du tjatar om IL s eventuella dubai-resa och inte om Dr Albans, och inget om att Elaine reser och visar och skriver om sina barn? Du kan bara inte släppa IL, men Book och Wallin verkar du ha släppt, vad kan det bero på?

   Svara

   Varför ställer man sig och fotar?

   Svara

    Isabellas ”eventuella” Dubai resa. Hahaha

    Svara

    Hon står lite längre bort med Gillis, varför hon sen tar fram mobilen och fotar Sally och Paul vet inte jag.

    Svara

    Varför inte, hon råkade väl kanske stå en bit bort med sonen och hon fotar mycket, bloggare fotar mycket så är det.

    Svara

  VARFÖR är det skillnad på om en partner, kollega eller vän lägger ut en bild på ER när NI är sura, ledsena eller besvikena. Med en lite nedlåtande kommentar till.

  Eller tycker ni det är helt ok också, alla ni som anser att barnet visst tycker det är TOPPEN, UNDERBART och fantastiskt att få bli exponerat av en person som skall skydda barnet från allt ont.

  FATTAR GENUINT Inte hur ni tänker

  Svara

   Ja eller hur. Maria blev lite sur när hon inte fick semesterveckorna hon ville så vi tog en bild så att vi kan sitta och skratta lite åt det på kafferasterna…

   Ja vad roligt!

   Svara

    För att barn i den åldern gör saker som avviker från hur vuxna brukar göra. Det är därför situationen blir lustig.

    Svara

  Det är inte bara influensers som gör så! Flera i min vänkrets lägger ut liknande saker på IG, främst på story, hela tiden! Skrikande barn, sura barn, barn som vägrar gå, barn som inte vill sova osv…. en bekant la här om dagen upp en bild på när hennes tre barn alla grät samtidigt och skrev ”nu är livet underbart” eller något liknande. Jag förstår inte hur man i en sådan situation kan prioritera eller ens komma på tanken att ta upp telefonen och fota det, ännu mindre lägga upp det på nätet för alla att se. Lite integritet måste barnen få ha!!!

  Svara

   Handlar ju inte enbart om barnens integritet utan om förälderns prioriteringar!
   Skulle inte drömma om att börja ta bilder eller filma när mina barn är ledsna, arga eller upprörda. Då behöver de mig där, närvarande och lyhörd. Då ska de inte behöva stirra in i en kameralins.

   Svara

    Närvarande och lyhörd när ungarna trotsar? Det låter i mina öron som att du tar de små livens nycker på för stort allvar serru.

    Svara

     Barn behöver hjälp med affektreglering, en av de viktigaste utvecklingsuppgifterna som de faktiskt inte kan lösa på egen hand utan behöver vuxnas hjälp med. Hoppas dina barn/framtida barn har bra förskolelärare för de lär ju inte få den hjälpen hemifrån.

     Svara

    Joru, de säger du nu ja att du skulle göra… det märks att du inte har barn.
    Har man tjatat på bråkande barn en längre tid så är inte ditt tålamod och de perfekta hos dig som förälder där just då.
    Då tryter även förälderns tålamod och de blir ibland en till som gråter, föräldern… för att man är så frustrerad och känner sig otillräcklig och funderar vad i h man ska göra. Man har bara lust att gå iväg och vara ensam en stund.
    Mkt kan man tänka men att säga vad man skulle göra i en viss situation, om man inte har varit i närheten av den ens, de är fel.

    Svara

  Vad är content?

  Svara

   Det där som influerarna stoppar in mellan reklamen.

   Svara

   Innehåll.. något att skriva om.

   Svara

  Jag tycker att alla ni föräldrar som anser att det är ok att fotografera och filma era barn när de är ledsna,arga,trötta ,sjuka,blir prankade osv och sen lägga ut det till allmän beskådan skulle ha en fet j-a käftsmäll om jag ska vara ärlig.
  Snacka om att kränka barnets integritet. NEJ det är INTE kul eller gulligt att visa såna här situationer offentlig. Jag hade skämts ihjäl mig och mått fruktansvärt dåligt om alla som kände igen mig och min familj hade sett det.

  Svara

   Den här kommentaren gör att man baxnar!

   Lisa / 18:37
   ”Man kan ju vara lite diskret när man fotar. Min femåring ÄLSKAR att kolla på foton på sig själv på min telefon, och särskilt roligt är dom gångerna hon varit sur eller arg (för det är väl mest dom gångerna man fotar, tror väldigt få föräldrar fotar när barnen är genuint förkrossande över något?) och då pratar vi mycket om vad som blev tokigt i den situationen. Men såklart är det skillnad att använda bilderna på sin stora blogg än för eget bruk och ev på sin privata insta. Men att fota barnen lite i smyg i olika situationer (undantag finnes ofc) ser jag få problem med.”

   Svara

    Varför då? För att jag fotar diskret ibland när hon är sur? För att jag inte fotar när hon gråter? För att hon tycker det är jättekul att långt senare kolla på dessa bilder och prata om sina känslor?🤔 Bilderna jag pratar om delas inte med några andra än ev pappan och barnets mormor. Vad är det som är så fruktansvärt hemskt? Att ta ett kort tar 1 sekund och inget foto kan förmedla vad man samtidigt gör eller inte gör. Känns som att folk fantiserar ihop en massa av sånt andra mammor skriver 🙈

    Svara

   Wow snacka om att ta de lite för allvarligt. Att pranka någon är ju bara på kul? Och barnet förstår det oftast? Man gör de ju inte på någon som inte förstår, antagligen har barnet varit med på sk pranks förut? Och kanske gillar det egentligen?

   Svara

  Så endast glada barn som har kläder på sig är okej att fota. I alla andra sammanhang är barnen i utsatta, privata situationer? Verkar inte som att barnet tycker att situationen är en privat angelägenhet då hen sätter sig i en snödriva mitt ute bland folk. Vuxna får sina meltdowns hemma, just för att vi tycker att det är en privat situation. Barn är inte vuxna, barn tänker inte som vuxna, men varför ska vi lägga vuxna värderingar i deras handlingar i det här fallet? Barn har inte lika hög integritet som vuxna har, det kommer med åren. Det hade varit annat om hon lade ut en bild på sin 15-åriga dotter som gråter i sitt rum, för dottern uppenbarligen värnar om sin integritet. En 4-åring i en snödriva, not so much.

  Svara

   Barnet är i affekt
   Barnet visar att ngt inte är ok genom att utföra en handling, för att barnet inte kan sätta ord på vad hen upplever/känner.

   Jämför det med att din partner filmar/fotograferar dig när du är arg eller ledsen och du försöker förmedla det till hen.

   Var någonstans är detta ok???

   Svara

    Jämför du vuxna människor med barn annars också?
    Jag tycker att det är endast rimligt att någon fotograferar eller filmar mig efter att jag gett mitt godkännande, oavsett situation. Ska det implementeras på barn också? Inga bilder på barn som inte kan prata än? Kan ju vara en intrång i ens integritet annars. Du vet väl att jag fåt fota och filma vem jag vill ute bland allmänheten, även barn som tjurar i snön. Vill man inte att det ska hända så får man ha integritet nog att ha sina utbrott hemma, vilket barn inte har än.
    Barn skiter på sig, dom klär av sig nakna och tycker att det är okej, dom skriker och håller på publikt utan att skämmas. Jag tycker inte att barn har integritet, dom känner liksom inte till konceptet. Även vuxna har olika höga grader av integritet. Vissa tycker att fyllebilder och -filmer inte är en stor grej, medans andra tycker att det är kränkande. Vi behöver inte banka mer integritet i folks huvuden än dom naturligt har, oavsett ålder. Annars får vi väl börja säga till barnen vad som är lämpligt och inte så att dom inte själva agerar gränslöst och lämnar ut sig, som att klä sig nakna på badstranden bland andra människor.

    Svara

     Har alltid uppfattat dig som så otroligt vettig Henrietta, men här undrar jag faktiskt vad det är för svampstuvning du ätit till middag?!!

     Det märks att du inte har barn, inte vet något om barn, hur de fungerar eller vad det hela handlar om.

     Svara

      Nej, jag har inga barn. Men om föräldrar ska värna om barns integritet (förutsatt att barn har integritetsuppfattning), varför låter dom barnen springa runt nakna ibland, även bland främlingar? Jag tycker att nakenhet och personlig integritet är starkt sammankopplade.

      Svara

      Eller är det lika okej att fota sin nakna fru i badkaret, som det är att fota sina nakna barn i badet och lägga i familjealbum. Frun kanske tycker att det är kränkande och en intrång i hennes integritet, och inte alls vill hamna i albumet, men blir barnen tillfrågade? Kan barnen ge sitt godkännande ens?

      Svara

     Säger bara en sak: Barnkonventionen

     Svara

      …som inte gäller föräldrar när det kommer till exploatering av barn. Inte mycket att komma dragandes med i det här läget, tyvärr.

      Svara

      Endast tillämplig när det allmänna agerar.

      Svara

   Förklara för mig vem som vill ha en kamera i ansiktet när man t.ex. är ledsen eller upprörd? Jag har aldrig kunnat fota mina barn när de inte är på humör, då blir de ju så klart på ännu sämre humör.
   Tror typ alla människor funkar ungefär likadant när det gäller detta faktiskt, barn som vuxna.

   Vore ju schysst om S inte såg vad hon gjorde, men det ändrar ju inte faktum att hon blev fotad.

   Svara

    Det är Iofs inte en kamera i ansiktet, det är en bild tagen på typ 10 m avstånd

    Svara

  Jag tror att det IL ville lyfta fram var hur lämplig och fantastisk hennes P är som förälder. Blogginlägget igår är nog en lågoddsare att deppigheten beror på att mensen kommit och att det inte blev en graviditet som planerat.

  Svara

   Vilket bara gör det hela ännu sorgligare. Det är ju hon som ska ta hand om sina barn, inte hennes pojkvän.

   Svara

  Influensers tror att om barnets ansikte inte syns så är det samma som att respektera barnets integritet…

  Svara

  Hallå alla hobby barnspykologer.

  VAD har ni för stöd och underlag för era påståenden om att barn inte bryr sig, inte tar skada, inte har integritet osv.

  Mvh
  Frågar åt en ovän

  Svara

   Hallå anonyme barnriddare! Vad skönt att du står upp för barnen. Önskar sprida din kunskap vidare och undrar över dina belägg?

   Svara

  Det heter innehåll, inte content. Sist jag kollade bodde vi fortfarande i Sverige.

  Svara

   Hur svenskt tycker du att landet är?

   Svara

   Säger du ”påverkare” också? 😊

   Svara

   Content är en vedertagen term inom digital kommunikation, även i Sverige.

   Svara

  Tråkigt att du alltid ska kritisera andra mammor hela tiden! Som mamma får du kritik för precis allt. Jobbar du för mycket bryr du dig inte om ditt barn, är du hemma har du ingen karriär och som influenser förväntar sig folk att du ska dela med dig av ditt liv och har man barn så är de självklart en stor del av livet. Det känns så gammalmodigt att kritisera andras föräldraskap när det uppenbarligen inte finns några allvarliga problem.

  Svara

  Tycker än idag att det kan vara jobbigt när mina föräldrar tar upp vissa händelser från när jag var liten. Det kan antingen bero på skammen jag kände under/efter händelsen, att jag upplevde situationen orättvist (och dom att jag överdrev), att jag kan skämmas idag för att jag var så ”jobbig” osv. Då ligger inte det ute för allmän beskådning utan är sånt som de kan ta upp som roliga anekdoter i mindre sammanhang (där jag ofta skrattar med idag).
  Man har rätt till sina känslor när man är barn också, även om vuxna ofta tycker de är överdrivna. Man har också rätt till att känslorna stannar där man ska känna sig trygg och inte fläks ut för allmänheten.

  Svara

   Eller hur…!? ❤

   Svara

  Det här säger otroligt mycket om samtiden. Det är något som borde diskuteras mer tycker jag. Det är inte bara IL som visar bristande omdöme och ett gränslöst beteende när det gäller att exploatera sina barn (barn är ju numera en väldigt stor inkomstkälla). Jag undrar vad hon själv skulle tycka och känna om Paul fotade henne mitt i en panikattack, la ut det på Instagram och skrev: ”Suck nu har hon ångest igen. Men Sheila var också med och kunde prata lite vet med henne och då lugnade hon ner sig. Puh!”? Det är exakt samma sak! Hennes dotter har ett ”meltdown”, trotsar, är trött…jag spekulerar bara men hon var uppenbarligen inte på det bästa humöret. Det är otroligt märkligt att ställa sig och fotografera i det läget. Att sen dessutom lägga upp det på en kommersiell blogg är att gå för långt.

  Svara

  Första gången jag klickat på en länk till hennes blogg, eftersom jag var nyfiken på bilden, på vilket sätt hon utnyttjat situation. Du skulle kunna haft med bilden med en svart cirkel över hela barnet? Då hade man förstått övertrampet utan att behöva klicka in på bloggen och ge henne trafik.

  Svara

   Hon vågar väl inte ha med bilden efter det som Alexandra N skrev, att de kan kräva henne på pengar då. Är det verkligen ett övertramp menar du? Man ser ju inte flickan nära på bilden, ser inte hennes ansikte, så bilden hade väl inte behövts täckas med cirkel? Är väl förresten inte mer än rätt att IL får klick med tanke på allt elakt hon får utstå och att andra tjänar pengar på henne.

   Svara

    Fan vad du har börjat tjata om Alexandra Nilsson

    Svara

    Haha fast det alexandra skrev är ju bara sån bull, pga att alexandra vill tjäna pengar på något så drog hon till med de där. Är man offentlig och inte har (c) märkt sitt innehåll så får man tåla en del.

    Svara

  När paparrazin som man ständigt har i hälarna är ens egen förälder…

  Svara

   Mitt i prick!

   Svara

   och när man pratar om integritet och samtidigt inte låter någon ha integritet och någon som helst privatliv utan bedriver förföljelse, mobb d rev och hetsjakt. Just saying. När man klagar på andra och gör samma saker själv. Hyckleriet har inga gränser.

   Svara

    Hahaha

    Svara

  SNÄLLA uppmärksamma Lovisa Worges fest just nu på Instagram. Kan vi alla inte bara avfölja dessa influenser? Typ Alice Stenlöv också? Så TRÖTT på deras beteende

  Svara

   Jag följer inte en enda av influencerna..

   Svara

    Jag följer inte heller (har aldrig gjort) men försöker också låta bli att ge dem visningar och klick. Vill inte bidra till deras tittarsiffror. Blir givetvis nyfiken ibland men biter ihop och tänker att jag inte ska bjuda dem på det.

    Svara

   Du är bara avis

   Svara

   Fruktansvärt omdömeslöst av henne att ha en fest nu ens. Men följer inte den eller dom personerna alls. De är nobody. Inget att bry sig om.

   Svara

  ”Har man ingen spärrar som influencerförälder?”

  Korrekturläsning!

  Svara

   Precis, och vissa verkar inte ha några spärrar när det gäller Bella-shaming, att hyckla och vara skenhelig.

   Svara

  Har ni sett Lovisa worges fest? Säkert 20 personer på någon restaurang?

  Svara

   Avfölj flunsan

   Svara

   Sluta följa, titta och stötta med lajks m.m.
   Önskar verkligen att alla som inte gillar dem och deras livsstil kunde sluta bidra till att de tjänar stora pengar och får en massa gratisprylar.

   Svara

   Anmäl restaurangen!!

   Svara

  Influencers har noll hjärnan , slöaste kniven i lådan.

  Svara

  Tror att IL vill rikta strålkastaren mot Paul. ”Åh titta på min fantastiske pojkvän som är sååå duktig att handskas med barn”… Allt för att sälja in honom.
  Han hade passat mer som plastmorfar, substitut för IL’s pappa.

  Tycker det är bra att allt detta lyfts med att outa sina barn i sociala medier.
  Ett nytt ”meetoo” hoppas jag på fast för barnens skull.

  Svara

  Mina knappt negativa kommentarer blir inte godkända haha
  Kul cam! Du har verkligen ett agg mot Bella
  Vad jag ville säga är att Bella är inte den värsta i den här kategorin

  Svara

  Vad jag verkligen inte förstår är varför du, Camcam, hetsar om resan? Hyckleri på hög nivå. Först ger du alla influensers kängor åt höger och vänster för att dom delar med sig av resor etc. Du skriver att du tycker det är fel. INTE ATT dom reser, utan för att dom delar med sig av det. Du ber dom vara förebilder och inte dela sådant. När Bella inte delar med sig av den delen, vad gör du då? Jo du börjar hetsa och hänga ut henne. Sån extrem hyckleri måste jag säga och jag blir lite ledsen för jag din jakt på Bella är inte sund… i börjar tyckte jag det var bra att du skrev om henne och uppmärksammade saker men tycker det gått över styr nu!

  Svara

   Eller hur. Det har varit too much senaste året ang Bella. Varför kan inte vissa försöka glömma henne? Gå vidare!

   Svara

   Bra skrivet! Camilla bidrar till mobbning och hon njuter tydligen av det.

   Svara

   Jag håller med.

   Svara

  Tycker hela hon är pinsam numera. Allt är bara en dimridå bortom all verklighet. Är det inte bubblande vinglas och mat så struttar hon runt och poserar i sina nya inköp eller dinglar med påsar från dyra-märket-shoppen på stan.
  Pengarna måste bränna i fickan så som hon konsumerar. Vilken icke arbetande tjej behöver allt det där hon försöker imponera med?
  Tycker nästan lite synd om tjejen. Hon har totalt missuppfattat vad livet är.

  Svara

   Vad handlar livet om enligt dig som hon missförstått?

   Svara

    Ja inte handlar det om shopping och posering framför kameralinsen i alla fall. Eller att man måste köpa nya kängor och fancy friluftskläder för att gå ut på en kort vända i snön och fotografera sig.

    Svara

   Oj konstig kommentar. Hon brukar ju skriva att barnen är meningen med livet och det som verkligen ger mening och att det kan vara de små sakerna som ger en lycka. Jag ser definitivt annat än bara vinglas och dyr-shopping.

   Svara

    Brukar??? Du måste vara en alldeles nytillkommen läsare

    Svara

   Haha icke arbetande? Hon är en influencer?

   Svara

  Jag är ingen Bellafan direkt, men av det jag läst och sett från henne (inte så värst mycket) så är hon bättre på att skydda barnens identitet på nätet än många andra bloggare. Ebba von Sydow poserar med sina barn för att sälja allt från pyjamas till bilar och hon och andra mer och mindre annars vettiga skribenter får aldrig den typ av granskning. Underbrara Clara har skrivit helt öppet om hur en bild på ett barnanskikte kanske gör att hon kan betala för en resa. De flesta flunsorna tror att de får bestämma hur deras barn digitala avtryck ska set ut på ett eller annat sätt.

  Svara

  Men snälla… det är en vardag som dokumenteras..

  Svara

  Och givetvis ska du bloggbevakning fortsätta driva på det och skriva inlägg om det. Du älskar när människor ska hata andra va?

  Svara

  Ja det är vardag, det är fullt normalt för ett barn och nej, Isabella behöver inte nödvändigtvis stå bredvid Sally och vara lyhörd och trösta. Men hennes barn är inte bebisar längre, de är stora nog att fatta att deras liv dokumenteras och jag undrar hur det känns att leva så. Ett utbrott, något roligt man sagt, sin personlighet – allt lan läggas upp och finnas kvar för allmän beskådan för alltid. Jag hade inte orkat! Vågar man ens ha ett utbrott tillslut, visar man bara upp sin charmigaste sida? Kan man springa runt i kläder man tyckt det vore pinsamt om klasskompisarna såg en i? Vågar man berätta att man är kär i någon med risk att mamma lägger ut infon? Eller är det bättre att hålla sig neutral och hålla inne med sina känslor. Det är verkligen dags för henne att börja fundera över sånt, egentligen lite sent, barnen har väl tex redan egna telefoner liksom deras kompisar. Att inte visa ansiktena duger inte längre, även om det såklart är bra gjort.

  Svara

   Exakt! Detta med förtroendet för sina föräldrar. Jätte viktigt. Man måste kunna lita på att saker man säger stannar där. Gäller alla föräldrar. Det är ju barnets allra första och därför viktigaste relation och kommer återspeglas i deras liv framöver.

   Lästips: Hemligheten

   Svara

  Var inte yngsta sonen vegitarian eftersom han älskade djur? nu när Isabella lagar mat verkar han plötsligt äta båda lax och kalkon… men hon kanske har skrivit att han ändrade sig, läser aldrig henne blogg.

  Svara

   Inget riktat emot sonen, tänkte mer om hon ljög om att han var vegetarian tidigare.

   Svara

   Det var han tidigare ja men hon skrev en gång om att han inte var det längre, att han ändrat sig, så nej hon ljög nog inte.

   Svara

    Hon ljög såklart

    Svara

  Herregud! Låt folk sköta sina barn som de vill.
  Har inga barn själv gudskelov.
  Blir inte klok på mammor som har så mkt åsikter om andra mammor. Beror säkert på att de själva är osäkra i sin mammaroll.
  Pappor håller sällan på att kritisera andra pappor.

  Svara

   Nej män har fullt upp med att klanka ner på kvinnor och puckla på varandra.

   Svara

  Camcam – tips,
  @throughandlou på tiktok berättar om hur det var att växa upp med en mamma som bloggade. Mycket intressanta reflektioner, än så länge 6 delar i flödet.

  Svara

  Tycker detta är jäkligt skitnödigt faktiskt. Barn får extremt många trotsanfall. Ibland orkar man inte alltid vara pedagogisk och agera perfekt.
  Skönt att nån skriver om att dens barn inte heller är perfekt hela tiden utan en människa med känslor.
  Tror knappast att Sally blir ärrad av detta. Isabella har skyddat dem länge och väl på andra vis.

  Svara

   Det är sant men att lägga upp bilden inför ganska många läsare är en annan femma. Man kan väl medvetandegöra saker utan att för den sakens skull lägga upp bilder.

   Svara

    Men då hade ju folk påstått att hon hittade på, att S inte alls satt i en snödriva och att P inte var med. Och hade hon skrivit och visat att de bar barnet i stället så hade samma personer i stället klagat på det, då hade det ansetts vara fel.

    Svara

  Alltså det här har alltid gjort mig fundersam. Hur fungerar man som förälder om man, när ens barn är ledset eller upprört, tar en bild?! Minns för några år sedan när ett barn hade fastnat i en stol och var jätteledsen men föräldern behövde ta en bild till bloggen innan denne hjälpte barnet.

  Svara

  Och? Blir ju inte direkt bättre av att båda står och tjatar på Sally. Hon kan la lika gärna stå och fota medan hon väntar haha

  Svara

  Isabellas barn är så stora nu att hon ALDRIG borde publicera ett ord om dem (eller bild) på bloggen utan att be om deras tillåtelse först.

  Barn är inga ägodelar!!!

  Svara

  Alltså. Människor har olika förbränning. Jag har en bror som är smal som en sticka vad han än gör och han tar alltid tillfället i akt att klanka ner på mig om jag tackar nej till bullar eller annat onödigt. För att jag ska vara viktstabil kan jag äta ungefär 1200 kcal per dag om jag samtidigt rör på mig varje dag. Dvs att jag går ca 7 km minst. För mig är det alltid en utmaning att gå med på restaurang eller äta efterrätt eller ta en öl. Jag behöver planera och kompensera för det om jag inte vill gå upp i vikt. Hade jag levt på savannen och jagat mat skulle jag förmodligen inte behöva tänka på det här. Men samhället är utformat efter hög ämnesomsättning. Har full förståelse för att många väljer att ta den där bullen och leva med lite övervikt.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.