Lady Dahmer och hennes prints

I den här videon av Sara Songbird så öppnar hon paket som hon fått på posten, men som hon inte själv beställt.
Det rör sig alltså om pressutskick eller liknande, där avsändaren hoppas på att mottagaren ska visa upp deras produkt på sina sociala medier som billig PR.
Ett paket är ett cylinderformat paket, av dem typ som brukar användas för att skicka planscher eller foton, och mycket riktigt..
I paketet ligger det tre stycken prints, som skickats av Lady Dahmer, med en personlig hälsning till Sara där LD hoppas att Sara kommer sätta upp bilderna på väggen i sin lägenhet.

Skärmdumpar från Youtubevideon
Bildkälla: Sara Songbird Youtube

Med tanke på klagomålen som inkommit mot Lady Dahmer, där följare som la beställningar på prints i somras, fortfarande inte fått sina paket, så är det jävligt osnyggt att sitta och skicka ut gratis prints till influencers, i hopp om gratis marknadsföring.
Om hon nu värderar sina följare så mycket som hon påstod i det HÄR inlägget, så visar det här på någonting helt annat. Den raka motsatsen.

Hade jag inte fått mitt print än, som jag beställde i somras, och såg det här så hade jag blivit förbannad. 
Riktigt osnyggt skött!

232 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har inte helt hängt med men väntar man på en print sen i somras häver man väl köpet & skaffar nåt annat att ha på väggen? Finns det verkligen nån som väntar så länge- LD i all ära men det är ju inte Matisse i original?

  Svara

   Nu skulle jag inte personligen beställa något från LD men hade jag hittat någon form av konst som talade till mig/jag tyckte var din/skulle passa bra på min vägg/annat så skulle jag lätt vara villig att vänta typ två år på det om det var vad som krävdes… Men det säger kanske mer om hur kräsen jag är… 🙂

   Svara

    För en målning skulle jag vänta ja, men inte för ett print.
    Det har inget med kräsenhet att göra, det har med rimlighet att göra.

    Svara

     Jag resonerar tvärtom, min rimlighet är motsatsen. Skulle det vara det printet jag gillar mest, och jag inte hittar något bättre eller likvärdigt, så kommer jag ändå inte vilja köpa the second best, utan har hellre tomma väggar i avvaktan på drömprintet.

     Och om motiveringen är att jag borde avbeställa och köpa något annat att ha under tiden, så är min personliga inställning att jag hellre isf köper något tillfälligt men ändå ligger ute med pengarna och får printet när jag får det istället för att tjorva om pengar fram och tillbaka. Men är inte sådan som köper tillfälliga saker, utan väntar hellre på ”julafton” när det jag verkligen längtar efter väl levereras. 🙃

     Obs, ska inte misstas för att jag på något sätt rättfärdigar förseningen, tycker det är förkastligt och litar inte en sekund på de rent av löjliga förklaringarna som ges av LD.

     Svara

   Jag har fått intryck av att många tror att LD är typ en hobbykonstnär, bara gör det som privatperson. Och då kanske behandlar det mer kompisaktigt och inte kräver pengarna tillbaka. Vilket är kass för konsumenten då jag fattat det som att hon har ett företag och därmed är ansvarig för produkten tills den anlänt, dvs folk kan kräva pengar tillbaka osv.

   Svara

    Så kan det säkert vara men här får man ju faktiskt bara ta och häva köpet och begära återbetalning. Sen kan man väl beställa igen när hon har fått mer styr på verksamheten om man vill.

    Svara

     Hon har ju inte svarat när kunder har frågat om printsen.

     Svara

      Jo men det var lite det som var poängen. Vem orkar bråka om prints i ett halvår- häv köpet & begär pengarna tillbaka.

      Svara

       Hur då om hon inte svarar?

       Svara

        Spelar ingen roll. Huvudsak är hon fått brevet eller meddelandet där du säger att köpet är hävt pga x månader för sen leverans och att du vill ha pengarna tillbaka omgående. Sen får du väl ta lagen till hjälp om hon verkligen inte betalar men då löper ju ränta så förr eller senare måste säljaren betala tillbaka. Här ser det ju dessutom jättedåligt ut för företaget inte betala tillbaka så inte troligt hon inte gör det.

        Svara

      Och ibland svarar hon att printarna har skickats men kommit bort pga postnord. Vad tusan gör man då?

      Svara

  Är det självporträtt av LD? Haha är inte det lite lätt narcissistiskt?

  Svara

   Ser inte så bra på bilden men verkar lite Frida Kahlo inspirerat.

   Svara

    Nu som frågar om boktips läs Frida kahlos dagboksanteckningar så bra.

    Svara

   Poserande som Jesus på en av dem också 😂

   Svara

   Har för mig att hon har sagt att det är självporträtt för att hon målar av. Hon har ju tillgång till sig själv hela tiden ju hehe. Märkligt att måla någon annan också kanske? Men hon målar ofta porträtt av sina vänner också

   Svara

  Varför handla av den jävla stollan överhuvudtaget?

  Svara

   Men sluta

   Svara

    Nej, fortsätt.

    Svara

  OT men JLC söker någon som är ”Sveriges kåtaste person”, med ett ”stort intresse för at ha samlag eller brinner för sexleksaker”. Jag vet inte vad som hänt, men det känns som om dom tappat det lite och greppar efter halmstrån för att deras kontent inte längre är lika bra.

  Svara

   Eller hur, tyckte dom var roliga förut men har blivit alldeles för grabbig humor för min smak. Tycker Lucas borde köra själv istället.

   Svara

    Ja, jag fick sån dålig smak i munnen (kan man säga så?) då jag levt med en sexberoende/porrskadad man. Det är inget jag vill se på Youtube… Dom fick kritik för förra videon och jag hoppas dom får mycket kritik för denna också.

    Svara

    Lukas är väl den med mest grabbig humor av alla…?

    Svara

    Ja Lucas är den roliga av dem tre!

    Svara

   Jag trodde att deras målgrupp var barn? Alltså mest tolvåringar typ?

   Svara

    Jo, jag har följt JLC i många år, tycker personligen inte att målgruppen är 12 åringar direkt. Men det beror väl på vad som faller en i smaken.

    Svara

   Vart har du sett detta?

   Svara

    Calles Insta, borttaget nu.

    Svara

   Det är nedtaget nu från Carls insta iaf! 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

   Men jag gillar verkligen deras podd, men känns som det inte alls är samma kvalité på vare sig den eller youtube kanalen längre. I podden får man ju i princip höra samma saker om och om igen.

   Svara

    Bra att han tog bort det, hoppas inte det blir något avsnitt med det där nu bara…

    Jag måste hålla med där, inte alls samma sen dom bytte kameraman heller. Den nya verkar självklart grym, men känns som en attitydförändring har skett där tyvärr.

    Svara

   Ja vart har de eftersökt det?

   Svara

    På Carl Demans insta såg jag det.

    Svara

    Calles insta

    Svara

    På ig stories.

    Svara

   Är förundrad över pass lite kritik JLC får för alla idiotiska saker de säger i sin podd. Dubbelmoralen i sina samarbeten är med på en helt ny nivå än andra flunsor. Samarbeten med EQ för att få ungdomar att dricka med en medvetenhet för att i nästa avsnitt prata om hur dom druckit alldeles för mycket och hur ”galet” (på ett coolt sätt) det var i helgen. Även reklam för sin region i pandemin om hur all måste ta sitt ansvar för att i nästa sekund berätta om hur de varit på middagar, ute och ätit osv.

   Svara

    Det blev väldigt många fel i den texten. Ber om ursäkt för det och går genast till sängs.

    Svara

    Jag läste en gång en kandidatuppsats om dubbelmoralen i deras podd. Den handlade om huruvida de ”bekämpar machokulturen” eller inte som de själva påstår att de gör och jag skummade visserligen bara uppsatsen (som inspo till min egen) men det blev rätt tydligt att de inte bekämpar någon machokultur. De är väldigt mycket en del av den. Så verkligen sjukt hur de inte får mer skit för som dubbelmoral i flera frågor! 😠 Finns till och med ”forskning” (om man nu vill kalla en kandidatuppsats för forskning men men haha den var iofs rätt bra!) på det.

    Svara

   Men va!?

   Svara

  Såg den vloggen igår och tänkte genast på alla som skrivit att de inte fått sina bilder. Känns skenheligt av LD 🙁

  Svara

  I hopp om att tjäna pengar på gratisutskick i feminismens namn eller?

  Svara

  Tror knappast att det är Post Nord som bär ansvaret för det här. Kom igen printsen skulle vara skickade i augusti.

  Svara

   Eller så råkar samtliga av postnords postkassar ha ett runt hål ca 15 cm i diameter i botten, som ingen brevbärare uppmärksammat, som gör att alla cylinderformade paket som stoppas ner bara glider ut och spårlöst försvinner.

   Svara

   Jag har faktiskt aldrig varit med om att ett paket har kommit bort och jag har beställt en hel del genom åren.

   Svara

    Jag har varit med om att postnord delat ut paket till fel person en gång, att det saknats produkter två gånger och att en ett paket försvunnit.

    Jag är helt övertygad om att det var postnord som stal produkter, jag har högt förtroende för de jag köpte ifrån. Följesedeln var borta, paketet var väldigt konstigt ihoptejpat.

    Svara

     Skickade ett paket i jul som kom fram trasigt men ihoptejpat och bara med hälften av innehållet i. Ingen information om skadan i övrigt.

     Svara

     Det beror med all säkerhet på att paketet gått sönder i hanteringen. Fastnat i sorteringsmaskin eller dylikt.

     Svara

      Då ska det framgå på paketet och hur man går tillväga för att reklamera skadan.

      Svara

       Nej det ska postombudet informera om, du får då kontakta postnord som ”skapar ett ärende”

       Svara

        Missade att de levererats till brevlådan

        Svara

      Då ska väl Postnord berätta om skadan, och inte dumpa paketet utanför min dörr när jag bett om att hämta det hos ombud?

      Svara

       De har två gånger lämnat rekade paket utanför min dörr. Blir fan galen.

       Svara

    För mig har det hänt två gånger, men bara med privata paket som jag skickat till familj och vänner, och inte beställningar.

    Svara

    Jag har varit med om att ett vadderat paket var öppnat när jag fick det. Helt övertygad om att nån på posten öppnat det.

    Svara

  OT – en av de värsta bland influencer i corona tycker jag nog är Melina Criborn. Hon äter frukost/lunch/middag ute, shoppar o promenerar i stan heeeela tiden. Sjukt nonchalant

  Svara

   Men hon bor ju också MITT i stan. Ska hon åka bil ifrån stan för att gå på promenad med barnvagnen?

   Svara

    Nä men skillnad på att promenera ut genom stan och att råka promenera rätt in på shoppinggator och gallerior 🙄

    Svara

   Varför heter Melinas bebis samma som Vanessa Lindblads bebis? Har hon förklarat valet av namn nånstans?

   Svara

    Förmodligen för att hon gillar det namnet? Varför skulle man förklara sitt val av namn?

    Svara

     Eller hur! Jag och en vän väntade barn samtidigt (hon födde före mig) och hennes son fick det namnet jag och min dåvarande sambo haft i tankarna i flera år. Nu fick vi en flicka så nu behövde det inte bli någon diskussion där, men jag hade aldrig låtit någon annan styra valet av namn på mitt barn om det inte gäller tex namn till sysonbarn. Dock verkar denna fråga vara en riktig vattendelare då babynamn är heliga för vissa.

     Svara

     Förklara ✊

     Svara

    De hade redan under graviditeten kommit fram till att de hade samma favoritnamn, och har man tänkt det i flera år så byter man kanske inte för att en bekant använder det?

    Svara

    Tycker sånt är helt okej. Fast tycker man ska snacka om det först. (Jag ”stal” alltså en kompis dotters namn till min egen med hennes godkännande). Hade tyckt det varit konstigt om jag bara tog det och låtsades som ingenting dock.

    Svara

     Varför? Det är ju bara ett namn..

     Svara

    Vad är namnet?

    Svara

     Kent- Maximiliam.

     Svara

      Kul.

      Cleo.

      Svara

       Kul! Dorothy.

       Svara

        Hej! Susanna!

        Svara

        Kul,
        Finn.

        Svara

         Kul. Ingvild.

         Svara

          Så himla barnsliga kommentarer. Stanislaus heter hen.

          Svara

    Varför ska hon förklara det? Sen när äger man namnet på sitt barn?

    Svara

    Nu va det inte riktigt det min kommentar handlade om. Leta upp den infon själv 😂 Och vadådå, får man inte döpa sitt barn till samma som andras barn heter? 🤔

    Svara

   Är Criborn nåt egensnickrat namn? Såsom Molimenti.

   Svara

  Men LD, alla vet att du läser härinne: är det feminism att skicka affischer av din ”konst” till en influencer som ska göra reklam för dig utan att hon får betalt? Ska kvinnor inte ha betalt för sitt jobb, tänker du? Då borde folk som köper din ”konst” få den gratis. Inte minst ur marxistisk synvinkel, åt var och en etc pga du har, via din man, en stor förmögenhet. Varför ta betalt för ditt hobbymåleri? Klipp dig och skaffa ett jobb så lär du slippa vara deppig osv.

  Svara

   Hon tar runt 450 kr för en poster. Det är mycket pengar för hennes följare, det är inte direkt gräddan på Östermalm som följer henne. Titta så lätt det var att ge bort TRE posters bara sådär men inte skicka till de som faktiskt betalat. Men det är som du säger – hon ville att ha gratisreklam genom en att få en ur hennes målgrupp lite starstruck med ett utskick som de sedan villigt visar upp.

   Jag kan inte komma över att hon har som identitet att hon kommer från fattiga förhållanden och själv varit fattig som kyrkråtta, detta påtalade hon ofta förr. Och när hon själv får pengar så blir hon som en borgarbracka överlag, och tar dessutom pengar från kvinnor som antagligen inte har det bra ställt för att sedan inte orka skicka dem postern som hon vet gör deras dag. Häpnadsväckande själviskt.

   Svara

    Det blir bara så märkligt att man som kvinna borde vara som henne för att kunna kalla sig feminist. Att det hon påstår är något man ska lära av.

    De bästa feminister är de som jobbar dagtid och försörjer sig själva utan att göra en grej av det på nätet.

    Svara

     Menar jobbar dag som natt men som faktiskt gör en faktisk insats i samhället.

     Som jag förstått så är hon hemmafru? Tänk vad annorlunda hon hade resonerat kring saker i livet om hon inte bara umgåtts med sina vänner utan hade haft ett arbete och karriär. Som att det skulle vara något negativt.

     Svara

     Hon har aldrig levt som hon lärt, jag är förvånad över att det tagit så länge för folk att se det.

     Svara

      Och det svar hon tidigare gett angående den saken är att hon inte måste leva som hon lär. Jag undrar bara hur hon kan förvänta sig att andra ska göra det då.

      Svara

    Nerver forget när hon samlade in pengar från följare till en ny dator, men sen gick och köpte en monstera för 5 tkr 🤷‍♀️

    Svara

     Nä hon köpte en dator och för det som blev över köpte hon blomman. Sen när folk blev sura skickade hon tillbaka pengarna för blomman

     Svara

      Oavsett lever man inte på existensminimum om man kan lägga 5’ på en jävla växt. Hon bara koketterar med sin fattigdom som såklart inte är på riktigt.

      Svara

     Va? Varför samlade hon in pengar för en ny dator från följare? Bara på dessa bilderna borde hon ha tjänat strax under 70,000, bara det räcker ju till väldogt många datorer.

     Svara

      Det här var för några år sedan, men på hennes gamla blogg ligger andra inlägg kvar där hon vill att följarna ska swisha. Hon la upp sitt swishnummer och uppmanade att swisha, det bad hon om med jämna mellanrum.

      Maken jobbade med sina bröder på företaget de startat och sedan sålde för hur mycket som helst, och han hade såklart ingen dålig lön då han var en i familjen. Och samtidigt tiggde LD Swish av sina följare.

      Svara

       Nu är hennes make stenrik och även hon. Hon skulle kunna ge tillbaka pengarna hon fått från sina (fattigare) följare. Eller donera dem till något gott syfte.

       Svara

   Haha varför ta betalt skriver du? Sedan skriver du att hon ska skaffa ett jobb? Helt ologiskt får man nog säga…

   Svara

   Hon brukar i och för sig få kritik för att hon är hemmafru (ej feministiskt), och nu får hon kritik för att hon försöker tjäna egna pengar också och inte bara leva på sin man (tydligen inte heller moraliskt försvarbart). Jag tycker inte det är konstigt att försöka tjäna pengar själv trots att man är gift med en rik snubbe. Alla vill väl kunna känna att de är någorlunda självständiga? Och man kan knappast lägga på en enskild individ att hen måste leva ”marxistiskt” när samhället i övrigt är kapitalistiskt.

   Med det sagt borde hon absolut skicka sina affischer till dem som betalat för dem, och att ge ut dem gratis till influencers trots att faktiska kunder fortfarande väntar på sina beställningar är inte okej.

   Svara

  Inget nytt om Sanna Wester? Har hon svarat på kritiken nånstans?
  Undrar verkligen vad hon gör nu, hur förklarar man ens nått sånt här där folk i sin närhet. Så pinsamt. 😬

  Svara

  Förutom LD hur många andra influencers målar eller håller på med något förutom det vanliga? På det sättet som jag tycker det är positivt att LD gör något iallafall 🙂

  Svara

   Sen kan resultatet vara hur fan som helst?

   Svara

    Tycka vad man vill om motiven/stilen men hon kan fasen måla!

    Svara

     Tycker det ser fint ut men om man ska kritisera skulle jag säga det ser ut lite som ”bästa kompisens som kan måla” tavlor. Det är inget jätteunikt med dem men de är fina.

     Svara

   Har hon inget jobb?

   Svara

    Måste man ha det? Om personen inte lever på bidrag, varför bryr man sig om hur andra sköter sin ekonomi?

    Svara

     Håller egentligen med dig men vad som blir problematiskt i LDs fall är att hon försöker sälja in sig själv som ”radikal” feminist. Därför tror jag verkligen det ligger henne till last i folks ögon det är mannen som står för inkomsten.

     Svara

      Vet du vad radikalfeminism är? Tror inte hon har uttalat sig om vilken inriktning hon har inom feminismen.

      Svara

      Om man inte jobbar bidrar man inte välfärden. Att påstå sig vara feminist men inte jobba utan leva på sin man?

      Inte undra på att hon är vänsterpartist som tror att pengar är något man bara får utan att behöva jobba för det.

      Svara

       Det tror inte gemene vänsterpartist och det vet du. Precis tvärtom, vill jag påstå

       Svara

        Vänsterpartiet vill inte att någon ska jobba. Det är fult att tjäna pengar. Alla ska gå på bidrag istället och gå medborgarlön.

        Svara

         Lol

         Svara

          Jag är inte mycket för våra ytterkantspartier.

          Svara

         Det är exakt vad vi vill. Dig lurar ingen.

         Svara

          Ej ens du själv.

          Svara

         Om det är vad du tror så är du väldigt okunnig.

         Svara

     Hon är ju feminist och propagerar för att andra kvinnor ska ”dumpa sin kille”.
     Själv är hon hemmafru och försörjs av en rik make.

     Svara

     Kanske inte handlar om att hon är nyfiken på ekonomin. Man undrar väl mer, varför hon inte jobbar?

     Svara

      Om man inte behöver ha ett 8-17 jobb för att kunna försörja sig, utan klarar sig på inkomster som ens hobbys genererar då är väl det fullt rimligt att man gör det istället? Alla hade gjort så.

      Svara

       Hon lever inte på hobbyn utan på makens 32 miljoner.
       Hon har inte jobbat sedan hon fick barn, minst. Äldsta barnet är tonåring.

       Svara

        Ja? Varför ska hon ha ett 8-17 jobb när hon klarar sig utan?

        Svara

         Varför dumpar hon inte sin kille när alla andra ska?
         Hon ville ju bo i kvinnokollektiv med Fayme och Anja…

         Svara

      Hon har skrivit mycket förut om att hon lider av depressioner och andra psykiska problem. Kommer ihåg att hon skrev ett blogginlägg nån gång om ångest över att hon inte klarar av att jobba som alla andra. Men sen har hon ju också velat vara hemma länge med sina barn.

      Svara

  Vad hände med Bianca Ingrossos företag ”By Bianca”?

  Svara

  Under inlägget om uteblivna leveranser av prints och LD:s ursäkter om att hon slarvat med utskicken pga depression och Corona så var det flera kommentarer, inkluderat mina, som sa bull shit. Att enda anledningen hon bad om ursäkt med värsta pudeln var just för att hon visste att det skulle bli ett inlägg här och att Cam var naiv ännu en gång.

  Skönt ändå att se att en del ser igenom hennes manipulation och lögner och nu fick visat att det var rätt. Hon vill framstå som hon är på de svagas sida men nu ser väl ändå alla hennes verkliga färger? Även de som inte velat se?

  Svara

   Men detta!!! Sen får man inte kommentera något kritiskt då hon är deprimerad och ledsen. Då är man hatisk.
   Av det jag sett tidigare när jag följde henne och av det jag ser här på bloggbevakning så framstår hon som djupt osympatisk.

   Svara

  Jag har inte koll på LD. Varför är hon känd? Varför gillar vissa henne inte?

  Svara

   Ambassadris för postnord.

   Svara

   Hon är inte exakt känd, men hade en blogg om feminism.
   Sedan sålde maken och hans bröder ett företag och samtliga bröder blev riktigt rika. Då slutade hon blogga och nu lägger hon upp stories på instagram om mat och middagar.

   Svara

    Hon slutade blogga innan dess dock.

    Svara

     Nej efter. Hon skrev ju flera gånger om hur rik hon hade blivit. Sedan dog bloggen sakta ut.

     Svara

  Har du skrivit nåt om hennes medverkan i dokumentären Night stalker? Där det visas upp nån bild hon skickat på sig själv till Richard Ramirez, aka pedofil, nekrofil, våldtäktsman, mördar – kanske världens äckligaste människa. Att skicka fan-brev till honom är tydligen bara coolt. 🙂 Spyr lite men okej

  Svara

   Gillar henne inte men snälla någon hon kallar sig Lady Dahmer, vad trodde du?

   Svara

    Okej så om jag kallar mig Peddo-Klas är det fritt fram att bete mig hur fan som helst utan kritik?

    Jag tycker hennes nick är idiotiskt och jag tycker brevskrivningen är next level idioti.

    Svara

     Fritt fram skulle jag inte säga men ”Peddo- Klas” ger dig nog ändå lite större svängrum.

     Svara

   Minst lika vidrigt som att hon kallar sig lady dahmer. Dahmer som främst mördade svarta pojkar. Samt även våldtäktsman, nekrofil, kannibal.

   Svara

   Va? Är du seriös?

   Svara

    Ja? Kolla hennes insta.

    Svara

     Har gjort det nu. Blev så chockad.

     Svara

   Gjorde hon verkligen det? Har inte sett dokumentären än.

   Svara

    Hon skrev själv fnissigt att det var tur de valde en anständig bild, hon hade skickat porrigare saker tydligen.

    Svara

     Hur skriver man fnissigt?

     Svara

      Med skratt-emoji.

      Svara

       Jag såg en svett-emoji och en upp och nedvänd leende emoji, jag personligen tolkar dom mer som uttryck av nervositet och ”oj vad tokigt det här blev då” än fniss och skratt?

       Svara

   Men get over it. Det var 20 år sen, alla tycker olika saker är intressant och det skadar ingen annan.

   Absolut en intressant diskussion vad som gör att så många kvinnor väljer att skriva till seriemördare men ingen av er som tar upp det verkar ju förmögna att ta den diskussionen på ett ordentligt sätt utan det handlar bara om att prata om hur vidrigt det är att LD gjort det.

   Svara

    Vad är det för seriös och ordentlig diskussion du vill ha på ämnet kvinnor som brevväxlar med seriemördare?

    Svara

     Det jag menar är att det kan vara ett intressant fenomen. Att kvinnor (och säkert män för den delen) är så pass fascinerade av personer som gjort hemska handlingar att de till och med skriver till personerna och etablerar en personlig kontakt. Att bara utmåla det som äckligt och vidrigt känns i mina ögon ganska meningslöst eftersom det inte är något som påverkar någon annan utan helt enkelt ett udda intresse.

     Svara

      Det är inte alls udda, varenda jävla mördare har groupies, många gifter sig ju med en brevskriverska under fängelsetiden, det finns så många störda kvinnor så hälften vore nog!

      Svara

      Det påverkar offrens anhöriga och personligen tycker jag det är ett hån mot alla som råkat ut för våld. Att förgylla mördares och våldtäktsmäns vardag med brev och sexiga foton, fy fan vad sjukt!

      Svara

    Topic för inlägget är LD vad jag ser, inte mördargroupies i allmänhet.

    Svara

    Fast eh va? Det skadar väl offren att gärningsmannen hyllas? Tänk efter själv, hur hade du känt?

    Svara

     Vart har du fått hyllas ifrån? Trodde det var helt självklart för alla att det ju inte är så att LD hyllar dessa mördare eller tycker att det de gjort är annat än vidrigt.

     Svara

      Kolla på dokumentären. Han hade groupies och bilder visas upp av dessa – däribland LD. Offren pratar om hur hemskt allt detta kändes för dem.

      Brukar du skicka snygga bilder på dig själv till pedofiler/mördare/våldtäktsmän för att förklara hur mycket du hatar vad de gjort? Det är inte normalt beteende.

      Svara

       Jag har sett dokumentären. Vidhåller min åsikt om att det inte skadar någon annan ändå, även om jag själv inte har något intresse av brevväxling.

       Bara för att man inte hyllar så behöver man ju inte skriva hur mycket man hatar allt de gjort. Och bara för att man inte skriver att man tycker det de gjort är fruktansvärt så innebär det inte att man inte tycker det. Som någon under skrev, det handlar om att tycka att mänskliga psyken är intressanta och vad som får människor att agera så som de gör. Och självklart en spänning i att själv få gräva i det.

       Med det inte sagt att Ramirez och andra seriemördare inte också haft fans som hyllat det som de har gjort, men jag tror inte det är någon majoritet. Och definitivt inte LD, eftersom hon inte är typ satanist och tycker mord och våldtäkt är en bra grej.

       Svara

        Nej hon har bara döpt sig efter en och skickat snyggbilder på sig själv till en annan 🙂

        Svara

       Nä inte normalt beteende, stackars ld:s dotter sitter i kommentarsfältet och skäms över sin mamma. Tur dom (mannen) är rik så dom kan bekosta psykologkostnaderna i framtiden. Eller redan nu. Undrar om hon berättat för sina barn varför man vill brevväxla med mördare, sadister och våldtäktsmän

       Svara

   What?? 😳

   Svara

   ”Fan-brev” haha varför ska du ljuga? Vissa tycker mänskliga psyken är intressanta. Handlar absolut inte om att man skulle vara något fan. Sjuk tolkning.

   Svara

    Att skicka lättklädda foton på sig själv är inte att vara intresserad av det mänskliga psyket.
    Det är att skicka fan brev och idoliserar en mörkare

    Svara

     Men snälla, ”idolisera”? Du fattar väl att man inte får svar om man är en i mängden av alla brev. Därav bilderna.

     Svara

      “Du fattar väl att…” som om det vore något gemene man gått och funderat på.

      Nej de flesta vet inget om såna sjuka hobbies och hur man ska göra för att behaga en sexmördare.

      Svara

       Håller med dig.

       Svara

       Fattar att du inte har tänkt på det, men när du får berättat för dig bör det väl inte vara så svårt att begripa? Handlar liksom inte om att ”behaga” som flera redan har påpekat.

       Svara

        Fast du sa ju att man inte får svar om man inte skickar bild? Då gör man ju det absolut för att behaga gärningsmannen?

        Svara

    Varför skickar man en bild på sig själv då?

    Svara

     För att man kanske inte får svar om man skickar ett ap-tråkigt brev med massa stela frågor utan någon bild etc?

     Svara

      Okej? Då kanske det får vara så. Det är ju ingen mänsklig rättighet att brevväxla med en galning.

      Använder man sin sexualitet för att få kontakt med en sexualbrottsling behöver man vård

      Svara

       När har jag sagt att det är en mänsklig rättighet haha? Men om man nu vill komma ”nära” en person för att kunna studera dens psyke till exempel så får man ju kanske vara lite smart också. Sen kanske man inte får svar ändå och då är det ju så.

       Förstår verkligen inte hur man kan ha en sån ensidig bild att man tror att alla som skriver bara är fans som hyllar det han har gjort.

       Svara

        Men lol ”studera nåns psyke” absolut, det var det hon gjorde med sina snyggselfies 😂

        Svara

         Nej, hon skickade med bilder för att få svar som sagt.

         Svara

          Nästan kusligt hur mycket du vet om hennes bevekelsegrunder och syften. Själv har hon ju skrivit att hon gjord det för spänning men du verkar veta bättre.

          Svara

        ”studera någons psyke”
        Haha den var bra:-D

        Svara

   Absolut, men det hände ju för typ 20 år sedan.

   Svara

    So? Hon skryter ju om det fortfarande så hon står uppenbarligen för det?

    Svara

  Jag tror noll procent på att det är postnords fel. Varför skulle så många av just hennes prints försvinna? Och om det nu var så stora problem med postnord varför skulle hon ens fortsätta använda dom för att skicka ut gratisplanscher som just dom kommer fram? Nä hon är en lurendrejare och för lat för att genomföra något helhjärtat.

  Svara

   Postnord är inte så dåliga som alla påstod… för ett par år sen var det katastrofalt men nu flyter det mesta på tycker jag (skickar mycket i jobbet)
   Det är dock väldigt lätt att skylla på postnord 😉
   Andra fraktbolag är värre.

   Svara

   Inte i sådana mängder iallafall. Har hänt att jag postat brev/saker som just brev utan spårning och de försvunnit, men liksom någon enstaka gång med års mellanrum – inte konsekvent brev på brev under en kortare period.

   Svara

   Skickar man inte spårbart som företag…?

   Svara

    Hon gör inte det. Antagligen för att det är enklare att mörka när hon skickar plus att hon inte behöver regga hos Postnord och skriva ut etiketter osv. Går fortare att bara sätta på frimärken. Men det är inte seriöst som företag.

    Svara

     Smart 🙄

     Svara

    Det jättedyrt skicka sårbart för en småföretagare med liten omsättning…
    Kunderna kan/ vill inte betala de priserna.

    Svara

     Också dyrt att behöva skicka ut nya posters för att ersätta de som försvunnit.

     Svara

     Ganska dyra prints från början. Är 450 kr med eller utan frakt?

     Svara

     Skicka spårbart med PostNord via Skicka direkt business som företag kostar 38 kr för paket som väger under 1 kg och är då framme inom 3 dagar (oftast snabbare). Skickar mkt inom tjänsten via PostNord och det kommer alltid fram. Ibland lite skadat i emballaget men det ”försvinner” aldrig.
     Det är typ lika dyrt som frimärken på en tub med en poster. Men det blir ju svårare att skylla på PostNord om man kör spårbart såklart.

     Svara

  Nu vet vi kininet när hon skickade dessa till Sara… de kanske gick iväg tidigare eller samtidigt.
  Låter dock skumt att inte folk fått sina varor på så länge?! Men det kanske blivit förseningar i processen?!

  Svara

   Kinin? Ett gift?

   Svara

    Kininet=ju inte.
    Iphonelogik.

    Svara

  Hennes kunder måste börja ställa krav på henne. Det är liksom ingen liten hobbygrej utan ett företag hon driver där hennes försäljning omfattas av konsumentköplagen. LD ansvarar för att varan kommer fram till kunden oavsett om hon är deprimerad eller inte. Man får inte ta betalt av kunder och sedan inte leverera varan. Det är fan galet vad folk har sina idoler på piedestaler och vägrar ställa krav. Ett tips till hennes kunder är att gå ihop och samla sina krav mot henne. Häv köpen och begär återbetalning snarast. Sen är väl en anmälan till allmänna reklamationsnämnden nästa steg om hon inte skulle betala. Med tanke på hur undvikande hon varit hela tiden kanske det är på tiden.
  Ja LD är en individ som mår dåligt men hon är också företagare som driver ett vinstdrivande bolag. Hon sitter alltså just nu på pengar som hennes fans skickat in utan att leverera. Inte bara olagligt men även jävligt klandervärt. När du läser detta LD kan du lägga upp ett inlägg på Instagram där du anger exakt datum för när alla varor ska antingen levereras eller pengarna vara återbetalda.

  Svara

   Det skrev jag i en annan kommentar i tidigare inlägg att det är förskingring hon håller på med, även ifall hon bara gör det av lathet. Det är pinsamt att se vuxna kvinnor i hennes kommentarer (även tidigare i höst) som typ krymper ihop och ber om ursäkt att de stör men undrar bara lite försynt om hon skickat postern som de beställde för tre månader sedan? Och att hon inte ska känna sig stressad eller så, de undrar bara. Herregud.

   Svara

    Fast med tanke på hennes stora följarantal och hennes tidigare uthämtningar av folk kan jag förstå att folk inte vågar ställa krav i hennes kommentarer. Men det här är ren juridik och jag håller med dig. De kan ju ta stöd av varandra tex starta en liten chattgrupp och samla ihop sina krav. Av ren nyfikenhet hade jag tex gärna fått veta hur mycket pengar det rör sig om. 450/ affisch och jag har sett minst 6 personer skriva. Hade varit spännande att veta exakt hur mycket pengar hon tagit emot och inte levererat varor för.

    Svara

     Det blir ju extra stötande i och med att hon har så mycket pengar själv, och ändå tar emot av andra med sämre ekonomi utan att skicka deras varor.

     Svara

  Word!

  Svara

  Vad är ett gräv?
  Vad krävs för att något ska räknas som ett?
  Har Camilla publicerat några sådana den här månaden?

  Frågar åt en vän

  Svara

   Är slump eller spons ett slags gräv?
   Räknas bilder på fejkade sexpack utan operation som ett?
   Eller räknas det som ett gräv när någon tagit kontakt med någon för att klara upp saker och ting?

   Svara

    Slump eller spons ser jag inte som ett gräv riktigt, det är mer ett ”vanligt” inlägg, som en artikel. Likaså när hon sätter ihop inlägg om t.ex. influencers som festar i pandemin eller ta upp något annat som influencers själva redan postar om alt. kommentarer i influencers kanaler och Cam skriver en liten text till för att ge lite kontext eller reflektion kring det. Det är de vanliga standardinläggen imo. Det här inlägget t.ex. ser jag som ett sådan inlägg.

    Sen finns det de jag tycker räknar mer som ”listicle”inlägg, typ ”tre från instagram” eller dyl. där det liksom ”bara” är en inbäddning eller screenshot från influencers kanaler och kort kommentar från Cam. Slump eller spons kan räknas som sådana här listicles också om det ”bara” är på det sättet, alltså en lista av olika inlägg bara utan någon speciell kommentering eller kontexualisering omkring.

    Gräven är när Cam samlat ihop material för att ge en djupare kontext eller bevisning om man säger så. Materialet kan vara blandat, inlägg och kommentarer från influencers kanaler, kontakt med en tredje part, dokument i form av text eller bilder från andra källor m.m. Men det är mer av ett djupdyk och mer ”framing” från Cams sida imo. Exmepl på det kan vara de som skrivits om IL gällande statistiken, influencers som ”designar” kollektioner, sådant som det om Åsa Ingrosso och hennes förehavanden och påstående osv.

    Svara

     Tack så mycket för svar!
     Så, inläggen om Sanna var ju definitivt ett sådant. Men priserna på Jockes webbhandel, var det också ett sådant?
     När hon gick till botten med vad Paow hade skrivit till en läsare, räknas det också?
     Att ta reda på vilken exakt ring som Billgren köpte, var det ett gräv?
     Att bara publicera en smygtagen bild på influencers för att bevisa något räknas inte?

     Är kravet på ett gräv att det måste ha en djup kontext och publicerat material som kommer från fler än en källa?

     Svara

     Tack så mycket för svar!
     Så, inläggen om en väskinfluencer var ju definitivt ett sådant. Men priserna på Jockes webbhandel, var det också ett sådant?
     När hon gick till botten med vad Paow hade skrivit till en läsare, räknas det också?
     Att ta reda på vilken exakt ring som Billgren köpte, var det ett gräv?
     Att bara publicera en smygtagen bild på influencers för att bevisa något räknas inte?

     Är kravet på ett gräv att det måste ha en djup kontext och publicerat material som kommer från fler än en källa?

     Svara

      Ungefär så ja.

      Svara

   Ett gräv är t ex om hon skulle gräva i Jocke Lundells bolag, i det som skrevs om att de skrivit egna omdömen t ex och vem som gjort värderingar. Gräv är inte att du hittar på något för att smutskasta en person som du ogillar och vill sänka eller att du fått för dig och gissat något eller hört något – det är bara trakasserier, skvaller och förtal.

   Svara

  Ähh.. LD visade sina rätta färger redan i ”monstera-gaten” för nått år sen.. Ni vet den där hon samlade in pengar till teknikpryl eller vad det nu var för hon hade inga egna pengar/kunde inte ta av deras hushållskassa, och överblivna pengar skulle gå till någon godhjärtat sak för hon visste hur det var att vara fattig och trasig.. Vad hände? Jo, pengarna försvann utan nån direkt förklaring till vad eller varför, och hon köpte även fläskig blomma a tusenlapp+ för det var hon värd eller nått, sen när hon blev busted deluxe så haglade ursäkterna och det blev någon halvlustig pudel men inte helt för det var ju såååå synd om henne osv osv..

  Och här är vi igen, lets go! Så helfestligt kul ;P

  Svara

   Var det inte så att hon visst köpte en dator och sen köptes blomman från ”hushållskassan” dvs hade inget med de skänkta pengarna att göra? Nu vet jag inte vart resterande skänkta pengar gick (om det blev något över) men fattar inte att folk orkar bry sig om det.

   Svara

    Nej hela grejen var ju att hon tiggde Swish till en ny dator och sedan la upp att hon hade köpt en växt för 2000 också

    https://nyheter24.se/bloggbevakning/2017/04/06/da-fuck-3/

    Svara

     Ja men vart står det att det var de tiggda pengarna som gick till blomman? Det var väl hushållspengarna?

     Svara

      Hur kan man ha råd med 2000 på en planta när man måste tigga pengar till en dator, tänker jag mig att folk tycker.
      Sen att hon tyckte att datorn var till jobbet och en swishen enbetalning för det jobb hon gör ”gratis”.

      Svara

   Tyckte om henne fram tills dess. Tyckte det hela var så himla konstigt. Fick följarna att skicka pengar till en dator, har för mig att hon sa att hon köpte den nästbilligaste sen, men en dyr monstera hade hon inget problem att lägga egna pengar på.

   Svara

    ..Tror inte datorn höll så länge heller men det var en helsnurrig karusell hela det där jippot med lika många förklaringar som ursäkter till självklarheter varför si men inte så och jada jada.. Det var inte lätt helt enkelt att veta vad som var och det är väl fortfarande lite oklart vad som egentligen pågick och vilka pengar som gick vart.

    Svara

  Jag tyckte synd om henne när hon blev lite handlingsförlamad pga sitt mående. Om kraften kommer åter borde den ges till de betalande köparna.

  Svara

   Eller så kan hon delegera uppgiften att betala tillbaka pengar till kunder/posta prints till nån annan.

   Svara

    Cissi Wallin är bevisat bra på att ta hand om andras pengar. Be henne.

    Svara

     Hehehe

     Svara

   Kom ihåg att folk inte ljuger om depression, folk ljuger om att de mår bra.

   Svara

    Nä folk ljuger om depression med även fast det är mer ovanligt, inte stolt över att erkänna det men har själv ljugit om det för många många år sedan, inte just depression men ljög om psykisk ohälsa. Jag har faktiskt depression nu på riktigt men det kan absolut användas som en ursäkt, tyvärr

    Svara

  Oj ja det var verkligen osnyggt av LD det håller jag med om. Kul att du granskar LD nu, att du vågar vara kritisk mot henne.

  Svara

   Hon har ju fått sina posters så nu ör det ju fritt fram för cam. Inget att förlora

   Svara

  Fult av dig LD att inte skicka ut som du ska till många av dina kunder men förvänta dig gratisreklam av Sara med bilder av dig du förväntar dig hon ska ha på väggen 🤪 det kanske hon kommer ha. Jag hade inte velat ha dig på väggen, annan konst ja kanske men inte just dig (nä är inget hån om utseende, tycker bara illa om sånt här som händer kring dig)!
  Vet många med sämre ekonomi som beställt du sitter med mycket pengar och gör ändå så 🙁

  Svara

  Så jävla oacceptabelt och helt sjukt hur hon verkar komma undan. Skylla på depression men kan skicka gratis prints till ”kända” människor? Nä tack.

  Svara

   Är förmodligen ett ytterst selektivt dåligt mående.

   Skicka iväg posters till betalande fans ”oj! Jag är såååå deprimerad å orkar inget”

   Skicka till influensers ”nu mår jag mycket bättre – får ju reklam så ännu fler ser mina posters å köper..”

   Svara

  Vad bra att depressionen inte var närvarande och PostNord inte slarva för första gången när det är Sara som ska få leverans 📦😇

  Svara

  LD får mig osökt att tänka på Cissi W och det som hon delade, en klok kvinna som skrev om att klimatet på instgram blivit hemskt med mobbning. Ja blir också ledsen och nedstämd av att se sådant, många påverkas negativt. Det är hemskt vad vissa får utstå, ingen ska behöva det, det är inte värdigt. Tycker ALLA direkt ska anmäla instakonton/inlägg som kränker andra, går fort.

  Svara

  Hade hellre haft typ Jimmy Åkesson på väggen en LD

  Svara

   Inte jag. Men tidigare var jag sugen på lite LD-konst men idag skulle det kännas genant att stå bakom att äga något gjort av henne.

   Lätt att uppmana andra att dumpa sina män när hon inte själv kan tänka sig det, dessutom har hon ju en lång historia av att inte kunna ta sig ur relationer hon inte vill vara i så just nu känner jag att allt LD står för faller platt.

   Att hon tiggde swish och sen köper en blomma så dyr att någon med heltidsjobb inte skulle lägga de pengarna var verkligen droppen.

   Svara

   Det märks på din stavning.

   Svara

    Men gumman ett e ist för ett ä ska du väl inte hänga upp dig som en LD poster över 😴

    Svara

  Beteendet i kommentarsfält som detta är rätt intressant.
  Alla cirklar runt i väntan på att någon ska ta första tuggan och därefter flyger hela flocken på och sliter ur köttstycken!

  Är det så få idag som är kapabla att hålla isär sak och person?!

  Med vilken rätt tuggar ni i sann ”mean girls” anda sönder henne som person?!
  Att hon kommer från fattiga/trasiga förhållande är ju ingen tvekan om. Att detta format henne till en udda figur vara åsikter och intressen formats av det är ju inte heller något hon sticker under stol med eller som ni äger rätt att kritisera.
  Att hon idag lever som hemmafru med sin rika man som försörjare är väl för tusan upp till dom.
  Hur många av er skulle gå till skitjobb 9 timmar om dagen om ni inte behövde?
  Hon är ju väldigt tydlig med att detta inte är något hon förespråkar.
  På samma sätt som en rökare måste ha rätt att råda andra att låta bli att röka.

  Jag följer LD sen länge av den enkla orsaken att jag tycker det är en intressant person som som är fundamentalt annorlunda mot mig själv. Det är kort och gott uppfriskande att att i te bara följa och omge sig med ”ja-sägare”.
  Jag upplever henne som insiktsfull i varför hon är som hon är och även om jag sällan håller med henne respekterar jag henne som person.

  Som företagare lämnar hon dock en hel del i övrigt att önska enl information om hur hon sköter sina kunder. Kritisera henne stenhårt för detta. Bemöt och kritisera hennes åsikter men är det nödvändigt att med njutning gotta er i vilken hemsk människa hon är så fort den sakliga kritiken startar?

  Svara

   Har inte uppfattat detsamm som du i kommentarsfältet. Tycker det är i stark majoritet att folk kommenterar hennes företagande förr och nu.
   LD har en del beteendemönster jag kan tycka att hon skulle ha intresse av att ändra på istället för att vältra sig i egenkärlek och andras pengar.

   Svara

   Jag håller med om att det är mycket i kommentarerna här som inte är relevanta för det hon gjort. Men det går ju inte helt och hållet att skilja hennes person från hennes företagande då personen LD har orkat posta gratisprints för reklam när personen LD samtidigt inte orkat posta beställda och betalda varor i ett halvår. Det är ju skandal. Sen är det också personen LD som valt att inte prata med sina kunder/följare direkt utan hon har meddelat genom Cam att hon skulle lösa poster till alla som blivit utan men varit helt tyst om det i sina egna kanaler. Ja det handlar om hennes företag och hur hon sköter det men det är ju hon som person som behöver rannsaka sig själv och sitt beteende. Att i månader skylla på PostNord när hon är mycket väl medveten om att hon som näringsidkare ansvarar för varan till den levereras till kunden -annars får hon skicka en ny eller betala tillbaka pengarna- hör ju också hit. Där har hon ju i månader låtsas som att det regnar.
   Jag personligen följer LD och tycker hon är rolig och vettig på många sätt. Men jag tycker det är viktigt att kunna kritisera och ställa krav på en näringsidkare. Hon tjänar ju pengar på sina fans och där har hon inte velat ta ansvar. Tycker att kritik mot hennes hantering av det här är på sin plats utan att man vill henne illa. Det handlar inte bara om att snacka skit för sakens skull, det handlar om att få henne att ställa det till rätta.

   Svara

    Bitti
    Jag håller helt med dig i din kritik.
    Därav skrev jag också ”kritisera henne stenhårt” som företagare.
    Likaså om hon kommer med åsikter/teorier som är galna (vilket jag ofta tycker), bemöt dom. Och bemöt dom gärna hårt.

    Men att föra fram att hon är en ”äcklig” person pga intresset för seriemördare (som hon delar med många), häckla henne för att hon är hemmafru, påstå att hon måste vara lat för att hon är tjock. Eller valfritt annat angrepp för att man vill ge sig på henne har inte ett dyft varken med hennes företagande eller åsikter att göra.

    Det öriket och gott njutning av att mobba/såga någon man inte gillar.

    Svara

  Varför säljer hon då prints som hon sedan inte skickar? Om hon inte vill och inte behöver jobba? Måla kan hon ju ha som hobby ändå.

  Svara

  Camilla: som jag sa sist så har alla prints skickats ut. De som inte fått sina prints när du skrev ditt senaste inlägg har meddelat mig att de fått sina prints (sista dm’et jag fick ang detta var i fredags) och jag har inte fått ett enda mail eller dm sen dess.

  För att svara på några funderingar här så svarar jag på alla mail jag får ang förseningar. Nåt mail kanske har hamnat i skräp, sånt händer, men jag svarar på allt och har varit i kontakt med alla som hört av sig. Det var jag innan Camillas inlägg vilket hennes inlägg kunde bevisa få hon tog screens från mitt kommentarsfält där jag också bad folk dm’a mig.

  Saras print skickade jag ut samtidigt som jag skickade de sista printsen. Hon har inte fått nån specialbehandling. Jag hr inte ansträngt mig extra för henne. Hennes rulle packades samtidigt som alla andras. Jag har även skickat ut prints till andra människor jag tycker om, de flesta okända. Precis som jag gav dig ett extra print Camilla så ger jag ofta bort prints till folk. Återigen, alltid tillsammans med det vanliga utskicket och inte specialbehandling.

  Svara

   Tummen upp för att du bemöter och förtydligar!

   Svara

   Så det är alltså vanligt att folk som beställer prints av dig får en extra? Tänkte att Camilla fick extra och att du brukar ofta ge bort prints till folk. Det är väldigt generöst med tanke på att de kostar 450 kr styck, önskar att fler företag skickade med dubbelt upp till sina kunder för sådana summor. Sen var det fint att Postnord verkade leverera 100% vid det här utskicket du nu gjorde!

   Svara

  Ja det här avskräcker ju absolut en från att köpa utav henne, trist.

  Svara

  Nej bara folk jag känner generellt. Eller har nån form av relation till.

  Några undantag har det kanske varit. .

  Tex: Ibland vid problem så har jag skickat extra. En tjej fick två extra för att hennes paket skickades tillbaka till mig två gånger och det visade sig att jag skrivit fel adress 😅. En kille fick en extra när hans aldrig kom fram. Några andra har fått prints gratis pga försening (denna vända alltså. Har aldrig haft förseningar så här innan) På marknader ger jag ibland bort till barn som kommer och tittar. Osv.

  Jag förlorar ju inte 450 spänn på att ge bort. De kostar inte lika mkt att trycka som jag säljer dem för.

  Svara

   Fast det äter upp en del av vinsten snabbt om du ger bort prints, marginalen på sålda prints minskar om man slår ut det. Och varje osåld print är värd 450 kr då det är marknadsvärdet så den vinsten är vad det kostar dig att ge bort. Sen ska det ju även bokföras i bolaget och påverkar hur du skattar. Så det kostar dig mer än tryckkostnaden när du ger bort. Gällande den biten så tänker du mer som en privatperson än som en företagare.

   Svara

    Nej det håller jag inte med om. Det är inte i företaget LD intresse ha missnöjda kunder som skriver dåliga recensioner eller sura kommentarer på instagram. De extra printsen får man se som marknadsföringskostnader men klart rätt kompensera förseningar i det här läget.

    Svara

     Fast nu läste du kommentaren med fel infallsvinkel.

     Att kompensera förseningar är väl ingen som säger något om? Och marknadsföringskostnader är ju det som beskrivs att det måste bokföras så och påverkar resultatet. Och inställningen att hon inte förlorar 450 kr är också skev utifrån ett företagsperspektiv, sättet hon skriver på ger känslan av att hon ger bort lite hipp som happ ur sina privata gömmor och det inte kostar hennes så mycket.

     Svara

      Bokföring är absolut en grej och det får vi förutsätta att LD fixar men min poäng var att kostnaden för marknadsföring dvs printsen för 450 kr hon delar ut är en större vinst i längden. Det kostar henne mer ha dåligt rykte via missnöjda kunder & bloggbevakning iom att det leder till färre nyinköp av prints än att vara generös med prints för tillfället.

      Svara

       Det är som sagt ingen som sagt något om.

       Svara

   Varför reklammarkerar du inte när du säljer dina prints? Går inte pengarna in i ditt företag?

   Svara

    Vad menar du att hon ska reklamera? Ligger väl hos kunden att reklamera om det är något fel på en vara?

    Svara

     Reklam-markera.

     Svara

     Ligget på dig att läsa ordentligt. Markera att det är reklam när hon lägger reklam för att sälja prints.

     Svara

  Off topic pga. arbetsskada fastnade jag för antalet frimärken på rullen – ser tre stycken. dvs. om Lady D. postade breven efter nyår betalade hon frimärken a 36 kr/ rulle och det priset eller tre frimärken är antingen för mycket betalt om rullen väger upp till 100g, för då skulle priset vara 24kr och för lite om rullen väger upp till 250g för då skulle priset vara 48kr för frimärkena.
  Aldrig 36 kr, aldrig tre frimärken.
  Att breven är underfrankerat kan leda till mindre försening på 1 dag om det fastnar i sorteringsmaskinen eller av en skarpsynt brevbärare för att eftertaxeras. dvs. om det finns en tydlig avsändare så skickas ett kravbrev på betalning till denne för mellanskillnaden plus hanteringsavgift i värsta fall får mottagaren ett fult betalnings kravbrev i brevlådan.

  Om det var så att var tre frimärken på borde Lady D. påtala detta till ombudet samt postnord – för någon har sagt fel pris och uppgett fel antal frimärken.

  Men leker med tanken att det var sex frimärken på rullen betala a 72 kr för brev upp till 500g – då har hon ändå kunnat komma billigare undan PLUS fått spårbart med sms avisering eller mail avisering genom att köpa frakten på postnords hemsida. Tjänsten Brev Skicka Lätt kostar 66 kr upp till 1kg (spårbart, hämtas ut hos ombud) eller tjänsten Skicka Hem kostar 57 kr upp till 500g (spårbart, delas ut i brevlådan). Båda dessa tjänster köper hon enkelt via postnord hemsida betalar i godan ro och får en QRkod som visar hos postombudet som scannar ut skrivs adress korten hos ombudet, som sen klistrar på breven. OM hon sen har postnord app så läggs allt in automatiskt och hon kan följa breven efter de har blivit registrerade hos ombudet.

  PS. Alla bör upphöra genast att beskriva brev som paket – de är två helt olika tjänster. Brev är oförsäkrat vid skada, förlust ersätts endast portot. Paket (syftar på tjänsten MyPack) där ersätts innehållets värde upp till 50 000 kr om det kan styrkas vid skada eller förlust.
  SLUTA förvirra varandra och tro att man inte får ersättning för trasiga paket för det får man – men inte för trasiga brev.

  Tack för mig.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.