”Startelvans” flashbacktråd är flyttad

Uppdatering: kl 16.33
Tråden är tydligen inte raderad utan flyttad. Jag kan på tok för lite om FB känner jag.
Så fel av mig…

………………………

Text från Flashback på den raderade tråden: Ojdå! Sidan kunde inte hittas Denna tråd har flyttats till "Papperskorgen". Ett delforum för trådar med för låg kvalitet. Dessa trådar är inte längre öppna för diskussion, men går fortfarande att läsa för medlemmar. Ifall du vill läsa tråden behöver du vara inloggad.

Först raderades den krönika som tog upp killgänget ”Startelvan”, ett namn som är sprunget ur att gruppen haft sex med samma tjej och sedan visat bilder och filmer för varandra, som man ska ha tagit under själva sexakten, för att jämföra.
Chefredaktören på Norra Skåne motiverade beslutet med att grabbarna hängts ut och blivit identifierade, och detta trots att krönikan inte innehöll några personlig uppgifter som kan härledas till en faktiskt person som pekats ut som klandervärd. Åklagaren meddelade även idag att inte inleda någon förundersökning då bevisen inte hade tillräckligt med substans för det.

Men det stannar inte där, vid Norra Skånes nerplockade krönika.
Hela tråden om ”startelvan” på Flashback är raderad, hur är det ens möjligt?
Jag vet inte om ni minns en ung man vid namn M. M var först i Sverige med att livestreama sitt eget självmord, och för P3 dokumentär har hans mamma berättat att de försökt få Flashback att ta ner tråden om M där länkar till det filmade självmordet finns med,.
Flashback vidtog inga som helst åtgärder i det här fallet.

Så hur är det möjligt att den här tråden redan hunnit raderas? 
Vem är det som sopar igen spår på det här, minst sagt, effektiva sätt?

142 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Intressant när dem låter andra hemska inlägg vara kvar även när anhöriga ber dem, skydda snuskiga män är tydligen topp ? jag Är glad jag inte besöker flashback

      Denna tråd har flyttats till ”Papperskorgen”. Ett delforum för trådar med för låg kvalitet. Dessa trådar är inte längre öppna för diskussion, men går fortfarande att läsa för medlemmar. Ifall du vill läsa tråden behöver du vara inloggad.

    Camilla-
    Är orimligt nyfiken! Har du hört något av Alexandra/hennes advokat ang. fakturor på 2.5 miljoner som personligen ska betalas av blogginnehavaren? Antar att det är dig hon syftar på i sin story på insta. Hur tänker du kring det?

      Det där kan bara vara hittepå för att driva trafik. Vi bor liksom i Sverige, inte USA.

      Alexandra vem?

        Kissie!

      Hon kör väl en ”Kissie” dvs ljuger sig blå/hittar på och kommer låta det rinna ut i sanden så småningom. Att hon skulle ha lämnat sitt gamla alter ego bakom sig, är ganska uppenbart att det inte stämmer när hon drar till med sådant här BS.

      Åh kan du utveckla för en som inte har insta? ??

        Till 17.06 Hon hade typ skrivit något om att en faktura på x miljoner var upprättad men hon skulle gå igenom den med sina advokater? Något i den stilen (den är borta nu därav diffust svar)

      Det är väl standard med ett par tusen per bild, så har det lagts upp tusen bilder här?

      Det känns som om advokatkostnaderna överstiger vad hon eventuellt kan få. Hoppas hon har en rättsförsäkring som täcker!

      Hon ljuger så klart!

    Jag har aldrig hört talas om startelvan. Kan en få lite mer bakgrundsinformation?

      Länken i blogginlägget till ett tidigare inlägg?

        Jag tycker inte att det inlägget ger särskilt mycket info. Ett antal killar delar sexuella erfarenheter med varandra på ett osmakligt sätt. Jag föreställer mig att det finns mer att berätta/avslöja? Vilka är dessa avskum? Var i landet finns dem? Hur hittar de samma kvinnor att utnyttja? Osv osv.

          Skulle det vara svårt att hitta nån som man vet namnet på och dessutom vet ungefärlig ålder på menar du? Dessutom i Skåne?

            Som jag skrev i min initiala kommentar, jag känner inte till startelvan. Detaljer om dem berörda (killar som tjejer) vet jag inget om. Att de bara skulle finnas i Skåne var news för mig. Jag har inte uttalat mig om vad som är lätt eller svårt. Dela gärna information om du besitter sådan, men bespara mig dryga svar, tack.

    Finns det bevis på att den här startelvan och deras Facebookgrupp har existerat?

      Japp.

        Men snälla. Varken facebookn eller f b, vad du nu menar, funkar på det sättet. Foliehatt deluxe.

        ”bra gräv”, haha

        Vet inte varför men det låter alltid så löjligt när någon berömmer Camilla för ”gräv” när hon bara gör ett inlägg om något som inte alls kräver något gräv för att ta reda på.

          Då får du skaffa en större hatt, tråden finns nämligen kvar att läsa på forumet så din teori blir nästa att skickas till papperskorgen.

          Jag tror att det bara låter så löjligt för att det alltid får mig att tänka på när någon ansåg att hennes avslöjande av Bellas siffror förtjänade guldspaden. Guldspaden!

          Alltså, det mesta här inne är enkel underhållning och tidsfördriv för mig. Varken mer eller mindre. Men gräv….. nja… det är väl inte direkt det som pysslas med här och det säger väl en del om att en del läsare behöver lite distans till bloggen när de tror att ett inlägg som detta är ett gräv.

            Då har du mig missat all grävande journalistik här inne!

              Jag vet helt ärligt inte om du är seriös eller inte??

                Jag sitter med samma fundering, ironi eller inte?

      Detta visar bara vilka äckliga killar och män som är moderatorer och adminer på Flashback. De kan radera trådar om de vill men väljer att typ aldrig göra det……

        Så lite du vet om verkligheten!

        Men tråden är inte raderad. De gånger de faktiskt raderar trådar helt och hållet är det oftast för att skydda minderåriga tjejer.

    De behöver väl bevis för att gruppchatten existerat/existerar och tillgång till bilderna osv. Att ligga med samma tjejer är ju inget de kan fällas för (Så länge sexet varit frivilligt från tjejerna sida då, men det tolkar jag det som att det varit.). Bilderna och filmerna och bevis på att de delats behövs för att åklagare ska kunna inleda förundersökning.

    I Marcus fallet vägde Marcus egna val högst. Han valde att lägga upp det live, det gick före anhörigas vädjan att ta bort det. Poängen med flashback är ju yttrandefrihet. (Hur sjukt det än må vara.).

    I den här tråden har det säkert skrivits för många inlägg som bryter mot reglerna, då hamnar den i papperskorgen till slut, när moderator tröttnar. Finns en hel del regler på flashback som ska följas.

    Det var väl Trådstartaren själv som tog bort tråden troligtvis?

      Går inte. Man kan inte redigera sina inlägg i efterhand heller, bara inom en kort tid efter man skrivet, sen är det försent.

        Exakt vilket betyder att en i startelvan driver Flashback!

        Otippat, eller inte. Bara osmakligt.

          Men foliehatt. Tråden är inte ens raderad, den finns kvar, inläggen finns kvar – man kan bara inte skriva nya i den.

    Den är inte raderad utan ligger i papperskorgen. I mina ögon rätt så märkligt det med men raderad är den icke.

      Nja, för mycket regler som bröts i tråden. Efter moderator varnat flera gånger utan att folk skärper sig brukar de hamna i papperskorgen.

        Jag har över 3000 inlägg på Flashback så jag vet mycket väl vad reglerna säger. Främsta orsaken enligt moderatorn var ju att inget bevisat brott begåtts och att den därför inte hörde hemma där. Har sett trådar med betydligt mycket mer trams som inte hamnat i papperskorgen men nivån var extremt låg.

          Ja men reglerna i brott forumet är hårda. De skulle lagt tråden under annat del forum från början. 3000, gulligt. Har 11345 och varit medlem sen 2009. Är det nån tävling jag missat? Ska vi skryta om något annat… Hur många skor äger du?

            Vilket är ditt bästa inlägg?

            Tävling? Du kan lösa igenom sitt svar så bör du förstå varför jag svarar så. Men om du vill ha tävling så är 2009 inget att kasta i sjön. Kom tillbaka om några år till om du vill skryta om dina Flashback-kunskaper.

            Med tanke på att inget svar i tråden hänvisade till att något brott skett så förstår jag att den flyttades.

      Hah! Jag läste inte heller det finstilta under x)

      Exakt, räcker med att logga in för att kunna läsa tråden. Framgår ju rätt tydligt på screenshotten, så förstår inte hur det kan missförstås…

        Frågan kring hur det kan missförstås var inte riktad till Anonym / 15:52 utan CamCam 😉

    Det går ff att läsa tråden om man är inloggad på Flashback, dock är den uppladdad i ”fel” kategori enligt moderator, som därför skickat den i soporna. ??‍♀️

    Tråden går att läsa i papperskorgen, en moderator har låst den pga ” Urspårad tråd som aldrig haft något fokus på brott öht, längt mindre på något aktuellt”

    Något är skumt. Gubbar som hållet varandra om ryggen finns det gott om.

    Papperskorgen betyder inte alls att tråden är raderad från deras server. Står ju dessutom bokstavligt att den finns kvar men är låst för vidare diskussion men läsbar ovanför din egna text.

      Den är inte låst.

        Jo den är visst låst för vidare diskussion.

    Du har fel. Den finns kvar, den är inte raderad. Inga trådar raderas från Flashback.
    Den är flyttad, därför syns den inte.
    Man måste vara inloggade för att kunna se/läsa den.

    https://www.flashback.org/t3296660

    Marcus tråd finns kvar för att hans vilja går före anhörigas. Du får skriva och lägga upp sånt på sidan, de tar hänsyn till användarens yttrandefrihet.

      Fast känner du Marcus? Det var nog ett rop på hjälp snarare än viljan att ta sitt liv.

      En av mina vänner var bästa vän med honom och fick bilder skickade till sig på hans självmord.. det är orimligt att det finns ute på nätet fortfarande.

    Här är två gratistips till både män och kvinnor för att undvika att hamna i liknande situationer.
    1: Är personen känd för att bara ligga runt visa 0 respekt mot partnen efteråt, så tro inte att personen kommer ändra sig och bli en kärleksfull och omtänksam typ bara för att hen ligger med dig.
    2: Gå aldrig med på att ha sex om någon vill fota eller filma samtidigt, det är på tok för stor risk att bilderna/filmerna hamnar på ställen du inte hade räknat med.

      Vill dock lägga till till din andra punkt att inte alla tjejer ”går med på att bli fotad”, många tjejer gillar själv att ha med kamera. Däremot om man vill fota/filma kan man göra det på ett mer säkert sätt, tex se till att ha materialet själv, inte synas med ansikte/tatueringar osv.

        Eller ja. Både tjejer och killar men är väl vanligare att tjejer blir utsatta för att det sprids..

      Hur vet vi att fotandet/filmandet inte skedde i smyg?

        Och var alla dessa män allmämt kända för att behandla sina partners med noll respekt?

        Å ena sidan borde vi veta bättre och passa oss och å andra sidan är det inte alla män.

    Vad är det för konspirationsteorier? Tråden har flyttats till papperskorgen och går och läsa där om man är medlem. Det står på bilden. Där kan man också läsa att medlemmar vägrade lyssna på moderatorn, vilket är anledningen till att den flyttats.

      Tror många gör okhams rakkniv när de läser ”sidan kunde inte hittas” och missar det under i grå text.

        Camilla har ju dock skrivet egen text millimeter ifrån texten.

          Ännu ett bevis på hur koll hon har på det som postas

        De flesta skriver väl inte ett blogginlägg om det på en blogg man vill ska tas seriöst heller?

      Vart hittar man papperskorgen?

        Du måste vara medlem.

        Under övrigt.

          Här kan ni läsa tråden https://www.flashback.org/p74287596

            Länken fungerar bara för medlemmar.

              Bra grävt

    Smart att moderera ordet f l a s h…. under ett inlägg om sidan ?

      Haha, det är därför det inte går att länka tråden som är raderad från FB’s servrar

    Vilka jävla barnrumpir, hade skämt ihjäl bara att känna nån av dessa fjantar till sk män ?

    Magplask nr 16372 för Camilla.

      Varför???

        För att hela påståendet hon försöker göra i inlägget bevisas vara fel i själva inlägget??

        Du kanske skulle bemöda dig med att läsa inläggen

    Jag är en av tjejerna som diskuterats i vad som kallats startelvan. Och detta var inte av killar i Hässleholm utan i princip alla allsvenska lag har något som kallas det där dem ger en betyg. Kom till min kännedom dagen efter. Detta lag är topp tre i allsvenskan, i Skåne spelar dem. Inte så svårt att räkna ut då vilket lag jag menar. Känner mig så otroligt kränkt och äcklig men det kvittar för sådana människor kommer alltid slippa ansvar.

      Jag är så ledsen att du behövt genomleva det! Vi är så många som står bakom er tjejer som drabbats.

      Nej det gör de inte om det finns bevis för det. Gissningsvis finns det inga bevis för att gruppchatten funnits.

        En flickvän till en av dessa killarna skickade mig en print på en snap-grupp dem har, där jag då blev bedömd för mina ”prestationer”. Så jo. Det finns bevis och jo dem kommer tyvärr undan.

          Har du gett de bevisen till polisen då?

            Och riskera att det läggs ner och få hela min hemstad emot mig? Nej jag är inte så intresserad av det. Jag kan inte vinna detta tyvärr.

              Jag förstår dig helt. Men hur menar du att de ska behöva ta ansvar när det inte blir anmält och bevis läggs fram?

              Obs, igen så förstår jag dig. Och tyvärr så är det ju så att tjejerna oftast har mest att förlora på att anmäla vilket bara gör att gärningsmännen kommer undan. Det är inte alls så att jag dömer dig.

              Hur ska de kunna använda bevis som inte ges till dem då tänker du? ? Åklagare kan inte inleda förundersökning utan grund för det.

                Jag har väl inte en enda gång sagt att dem ska fortgå och straffa men utan bevis? Jag skriver ju klart och tydligt att det är ett aktivt val från min sida att inte ta striden för jag vet att vinsten ändå är en förlust från mig som i 99% skulle innebära att jag får lämna MALMÖ. Min hemstad. För något jag är väldigt säker på ändå kommer läggas ner.

              Som målsägande är man anonym i sexualbrott!

              Du får inte hela staden mot dig, många står upp mot förövarna efter metoo!

              Nej men sitt då inte och tyck synd om dig själv om du ändå inte ens försöker göra nått åt saken.

      Beklagar vad du varit utsatt för
      Men alla lag i allsvenska lag har startelvan? Finns det något som helst stöd för det eller är det bara ett av alla dessa rykten som sprids?

        Förlåt jag ska givetvis inte dra exakt alla över samma linje men jag vet att iaf minst 6 stycken lag har detta med främst dem yngre som aktiva.

          Och hur har du fått reda på det? Det finns 16 lag i allsvenskan, skriver man i att det förekommer i princip alla lag låter det som att det är något som är utbrett inom svensk fotboll och det är en ganska allvarlig anklagelse som om något behöver komma till rättsväsendets kännedom.
          Med det sagt, dela egna erfarenheter men sprid inte vita lögner och rykten som sanningar eftersom det påverkar trovärdigheten för kvinnor i allmänhet.

            Givetvis skriver jag inte här hur jag vet vad då hade jag lina gärna kunnat skriva ut mitt fullständiga namn här. Som jag skrev, det var fel att dra alla lag över en linje men det är FLERTALET lag som sysslar med detta med FRÄMST dem YNGRE spelarna som aktiva i bedömingar. Videos har jag inte en aning om dem sysslar med däremot finns ett poängsystem samt att man berättar namn+efternamn o vad kvinnan i fråga då är bra på till sina lagkamrater, sen brukar dem försöka därefter själva. Ju fler som lyckas få omkull en tjej ju lägre poäng, höga poäng för ”svåra” tjejer. Vidrigt.

      Alla har inte det.

      ❤️

      Nu förstår jag inte alls vad du menar? Namnet ”startelvan” har väl inget med riktiga fotbollslag att göra, eller? Det är väl en grupp fjantar/nobodies som bara kallar sig så?

        Fattar inte heller.

        Nej min poäng är just att det i högsta grad förekommer inom elitfotbollen, och på en mycket sjukare nivå skulle jag säga.

          Troligtvis är det något som har spridit sig mellan unga killar i akademilag omkring Skåne, sedan har det spridit sig rykten från höger och vänster som man får ta med en nypa salt.

    ”Det betyder att hela tråden har blivit raderad” Nej, det betyder det inte!

    Väldigt kasst av dig att börja orera om självmord och FB när du är helt ute och cyklar.

      Fast det är väl bra mycket värre att ha kvar så man kan se ett självmord. Fast att familjen försöker få bort det. Än att ett gäng rövhattar blir omnämnda på FB. Och att det blir undanplockat.( ja jag vet att man fortfarande kan läsa det om man är medlem)

        Nja, beror på hur man ser på det. Flashback värnar väldigt mycket om sina användares yttrandefrihet. De respekterar Marcus i det här fallet. Han ville ha det på det här viset. Tycker faktiskt att det är helt rätt, även fast det är helt sjukt.

          Då är man bra morbid om man sitter och gottar sig och tittar på ett självmord.

            Vaddå gottar sig i det? Hela tråden är fylld med vila i frid meddelanden. Första inläggen är skrivna av folk som trodde att han trollade. Ingen gottar sig, folk tycker att det är sorgligt. Poängen med att kunna skriva och diskutera vad man vill och vara skyddad försvinner om utomstående ska kunna ta bort det.

        Och du missade målet!

    Pinsamt sa Bill.

    Paow la ut bild på alla killarna och länkade till deras Instagram…

    Kan man hoppas att killarna får samma bemötande som mördar-Abbe fick i Hjällbo igår?

      Vad hände?

        Googla:

        Abbe blir slagen av Lelo och Tati

          Tycker att Abbe minst sagt förtjänar all stryk i världen. Men dessa män i grupp som finns i varje stad med sina ”bäcknarväskor” är jag så ofantligt trött på. Hur får man stopp på denna trend?

    Kanske är en bra idé att lägga till en liten ”triggervarning” eller stödlinje i samband med texten om Marcus Jannes. Det blir lätt att man googlar på honom utav nyfikenhet och hamnar på internets villospår. Vem vet, det kanske kan hjälpa någon som redan går i de tankespåren att få en direktlänk till en stödlinje.

    Desto oftare självmord skrivs om desto högre blir dödssiffrorna, tyvärr.

    https://mind.se/om-sjalvmord/att-rapportera-om-sjalvmord-for-journalister/

      Och varför ens yta upp det, behövs det fler som av nyfikenhet letar upp tråden som hans anhöriga vill få bort?

        Ta*

        Varför väger hans anhörigas vilja högre än hans egna?

          Jag tycker bara att det är onödigt att locka dit fler nyfikna läsare. Det är en tragisk historia och detta inlägg hade kunnat skrivas utan att nämna honom och den tråden. Mer än så tänker jag inte diskutera om detta.

          Man kan hävda att viljan av en suicidal människa inte är den av en människa i fullt friskt tillstånd, därför väger det tyngre att skydda andra från att exponeras/influeras av sånt material på nätet.

      Jag skulle precis fråga hur tänker du Camilla som lägger upp hans namn?? Du kunde bara ha nämnt händelsen på anonymt sätt om, t ex att en persons död filmades eller liknande. Hur tänker du? Det finns självklart massor av människor som inte känner till honom där du nu serverade hans och hans familjs trauma på silverfat. Varför? Så jäkla respektlöst.

        Namedropping! Ka-ching

        Man kan ju fortfarande få fram vem killen är, varför inte ta bort infon helt enkelt? Speciellt nu när du hade fel om hur FB agerat. Det blir så konstigt att skriva om mamman som vill få bort tråden och sen hänvisar du till den mer eller mindre.

      Bra att du la upp länken. Håller med dig.

    Hemskt att läsa om startelvan. Stackars tjejer att råka ut för dessa äckel.
    Jag är glad att jag dejtade killar på den tiden när det bara gick att använda mobilen till att ringa och smsa med med tanke på vad lätt tjejer kan bli uthängda på nätet idag.

    Tänker på min tonårsdotter. Som förälder måste man tyvärr prata om denna typen av brott och vad de bör tänka på när de dejtar/är tillsammans med en kille. På skolorna också.

    Grabbar är det vidrigaste ordet jag vet.

      Stackars dig. Vilket offer du är.

        Va?

        Är den ett offer för att den kanske föredrar män istället för grabbar?

    Nu dyker det upp en video där Filip Dikmen kommenterar ett barns ”pubertets-bröst” och andra tjejers utseende. Detta var exakt det jag menade förut att Filip av alla inte skulle snacka. Om man orkar kolla igenom alla Filips videos på youtube så lär ni märka att han är en riktig mobbare och inte så olika Vlad alls.

      Han har bemött det i sin story. Är ju helt taget ut kontext.

    Ingen som är medlem på Flashback som kan uppge vad som skrivs?

      Det är troligen inte mycket att läsa. Bara haschtomtar, incels och troll som skriver av sig sina gissningar och teorier och tjafsar med varandra. Brukar vara så.

        Aha, ok tack! Jag har aldrig varit på fb och känner inte till stället.. Men känns som ett tillhåll för tomtar ?

          F b är ett väldigt bra forum om du är intresserad av något speciellt. Finns VÄLDIGT många underforum där tonen är helt annan än i bottsforumet.

    Dom hotade säkert med att skicka sina kusiner och släktingar på dom om dom inte tog ner tråden

    Din uppdatering…. Du måste väl kunna läsa innantill? Står ju klart och tydligt på bilden som du själv lagt text över och sen publicerat?!

      Ja, eller hur? Snacka om att sänka trovärdigheten när man inte ens kan läsa innantill, haha.

    Flashback är fan vidrigt. Sånt här, och integritetskränkande diskussioner och spekulationer om brottsoffer och deras anhöriga borde förbjudas. Blir typ rädd för att bli utsatt för brott i Sverige, inte bara pga brottet i sig utan allt jävla skit som hittas på och om de inblandade av idioter utan liv på fb .

    Flashback tror jag har som policy att i princip aldrig radera trådar eller inlägg. Men jag har nu sett det med två st, dels denna och sedan tråden om Ewe Stenberg (”Klimpens” tjej).

    Vet flera som bett att få sin tråd raderad, däribland jag, men blivit nekad.

    Undra varför just dessa var ok att radera??

      Denna tråd är inte raderad – det står ju till och med en edit högst upp på inlägget.

      Antagligen klassas Klimpens tjej inte som kändis/offentlig person och därför tillåts det heller inte att det skrivs om henne?

    ”Jag kan på tok för lite om FB känner jag.” Eller på tok för lite om att läsa innantill, it’s a fine line.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.