TikTok-trender, wraps och kebab

Det här verkar ju vara både smart och superenkelt.
Hur är det möjligt att ingen kommit på det här tidigare?
Och kan vi snacka om wraps?
Wraps kan rädda vilken snabbmåltid som helst.
Jag började med halloumiwraps efter att Egoina ätit sin egen vikt i det, men efter ett tag så bytte jag ut halloumin och fyllde istället mina wraps med olika typer av kebab.
Amir Kheirmand som vann Sveriges Mästerkock 2014 har lanserat en egen kebab och kycklingkebaben is to diiiiiie for.
Alltså, jag skulle kunna äta den varje dag.
Den smakar liksom Nybros kebabpizza, som utan tvekam är Sveriges bästa. (Sitt ner Jönköping, hehe…)
Vi har en vegetarian i familjen som äter sina wraps med vegokebaben så vi inte behöver laga olika måltider.

Bild på kycklingkebab från Schysst käk

Det här skulle egentligen inte bli ett inlägg om kebab, men den är bara så god.
Har ni snappat upp några fler TikTok-trender vad gäller mat som faktiskt går att använda?

Här är några fler exempel på TikTokwraps där en fylls med pommes och en annan blir en tacowrap.

 

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag hatar kebab. Men älskar att fylla wraps med halloumi. Tips på vad man kan ha mer mottages tacksamt!

   Ica har ett gott recept på wraps med bönor, sötpotatis och fetaost.

    Sorry, det var inte Ica. Här är receptet https://www.tasteline.com/recept/sotpotatiswraps-med-fetaost-och-kryddiga-bonor/

    Jag har alltid färsk bladspenat i också, men det är för att jag älskar spenat 😛

     Tack🙏🏻🤩

   Jag hatar också kebab, både maten och själva ordet 😅 låter så… svettigt på något sätt

    Samma. Tycker verkligen inte om kebab. Kan dock äta min egen vikt i falafel.

     Falafel ❤️❤️❤️ Har en truck med mindre friterade falafel i närheten, dör vad gott det är.

      Får man fråga var detta är? #älskarfalafel

    Men lägg av???? helvete kebab är fan så jävla gott ju!!!!

     Nah you over did it.

    Kan lätt äta min vikt i kebab. Om magen hade tålt det vill säga!

   Hatar halloumi så jäkla vidrigt och överskattat!!

    :O

   Har aldrig ätit kebab i hela mitt liv…

    Bor du i Vingåker?

     Nej?

   Hm burrata, tomat, kyckling och lök kanske?

   Mmm det måste jag testa 🤤

   Quornbitar 😋

  Den med pommes ser faktiskt svinäcklig ut 🤢

  Är det bara jag som hatar TikTok?

   Varför hatar du tiktok? Har du använt appen eller har du bara sett de som trendat och hamnat på instagram? Man väljer ju själv vad man vill se på på appen.

    Bra fråga, undrar också varför.. Intresseras inte alls av att kolla på små klipp på random folk som dansar och diverse tiktok trender. Har inte appen, kanske är det? Bara stör mig alla klipp som kommer upp på insta i mitt flöde. Vad är charmen med tiktok då? utbilda mig!

     Bli inte gammal redan….

      hah.. jag är inte ens gammal, det som oroar mig 😛

     Älskar det. Inte alls lika ytligt som IG. Algoritmen är galen, så appen lär sig dig jättefort. Kommer det tex upp dans eller likande du inte vill se kan du enkelt klicka i ”visa mindre av detta”. Men det du väljer att se kommer det visas mer av osv.. så snart har du bara massa videos som är intressant för dig.

      Kan även säga att tiktok är framtidens reklamplats. Arbetar för ett välkänt företag, vi går i tv, tryck och arbetar med de största kändisarna. Vad hände när vi lanserade en ny produkt och en tjej la ut ett klipp om den på tiktok och man verkligen såg skillnad, jo, videon fick snabbt like:s, blev en hype, och har i dag 43 miljoner visningar. Vi klagar inte, och inte heller alla nystartade företag som endast haft tiktok som marknadsplats.
      Eller alla låtar som ligger på topplistor världen över, de är därifrån de sprids 🙂

     Jag trodde tiktok var att se folk dansa osv, sen insåg jag efter att ha like:at några klipp med renovering, växter och true Crime att allt som kommer på min ”for you page” anpassas efter just mina like:s, och snabbt går det. När jag tex ville se om valet i usa direkt, från ”riktiga” människor så like:a jag några klipp och sen fylldes min sida av det. Dvs , jag ser inte en enda unge dansa. Däremot, en hel del mammor som är uttråkade och kommer ut med lifehacks i isoleringen. Jag älskar tiktok, lär mig allt från hur man får sina gröna växter att blomstra till hur man lättast tar bort kakel.

   Gillar det inte heller. Tycker typ det är skämskuddevarning att vuxna människor laddar upp klipp där de dansar eller prankar nån etc.
   Laddade ner den för att se vad det var, tog snabbt bort den igen när jag insåg att det inte var min grej.

    JA men exakt, lite så jag känner också.

    Då har du inte använt den rätt. Kollar du bara att litet tag så anpassar sig appen efter det du vill se direkt. Jag har till exempel bara massa mat, mysiga DIY:s och humor videos. Noll dans och fjant. Tryck bara i att du inte är intresserad av sånna klipp, så filtreras det bort typ direkt.

     Är faktiskt inte ens intresserad av att testa appen ”rätt”, klarar mig utmärkt utan den.

      Nä men gnäll inte över den då om du inte ens ger den en riktig chans. För uppenbarligen har du bara sett fjortisdelen av appen. 😅

       Har jag gnällt? Snälla, överdriv lite mer. Jag gillar inte det jag sett, jag har inget behov av den. Mitt intryck är skämskudde. Men inte fan är det till att gnälla. Det är en åsikt utifrån det jag har sett. Jag är övertygad om att det finns saker jag skulle tycka om där om jag kollade mer noga, men varför skulle jag göra det när jag inte ens är tillräckligt intresserad.

        Oj vad gnällig du låter.

   Ogillar appen för att det är massa barn där och att tiktok inte tar tillräckligt med ansvar kring vad som publiceras.

   Hatar alla sociala medier.

  Shish kebab ska det vara. Finns btw ingen godare sås än Jönköpings, om det finns godare kebabkött låter jag dock vara osagt. Åker alltid in från e4an bara för att äta där när man åker förbi.

   När jag flyttade hem till Bohuslän efter att ha bott i JKPG i fem år så var en av de största grejerna att jag äntligen kunde äta pizza igen. Förlåt men Jönköping har inga bra pizzerior. Iallafall inte i city eller på Torpa.

    Sen förstår jag att JKPGare tycker det, men ville bara berätta från en utbördings perspektiv🙈

     Jag är inte ifrån Jönköping. 🤷🏼‍♀️

    Nu pratade vi ju kebab dock och inte pizza.

     Sorry, pizza = kebab för mig 😁

    Jooo pizzerian Alcamo i Jönköping har den godaste kebabpizzan och kebabsåsen jag har ätit!! Den måste ni testa!

     Fett överskattat! Så jäkla tjocka bottnar! Dal Baffos är godare!

   Godaste kebabsåsen gjordes på en pizzeria där jag kommer från (liten by i Västergötland), den var så bra att folk från närliggande kommuner åkte dit istället för till sina egna pizzerior.
   Pizzerian finns dock inte längre.

    Jönköping har helt okej pizzor ( Jönköpingsbo!) men inget slår Alvesta, bondhåla men har man tur är tåget försenat en timme och man hinner äta universums godaste kebab + sås 😂

  Tofu i curryröra med gurka och sallad. 👌🏻

   Vänta va? Lät svingott. Har du tips på recept på just tofu i curryröra?

    Vanlig kycklingcurryröra med tofu? Eller vadå haha?

     🥺haha såklart. Hej Google! Sry 😂

    Googla kyckling röra. Byt ut kycklingen.

  Älskar kebab. Tycker det är godare änn hamburgare. Köper alltid från samma grillkiosk. På Cypern för flera år sedan gjorde dom helt andra på köttfärs med persilja. Dom var också så goda.

   Shish kebab.

  gjorde tortilla-wrapen och fyllde med nutella, banan och jordgubbar – mums!!

   Klarar inte av Nutella. Men ser så gott ut med Nutella och banan.

    Samma, det är sååå äckligt 🤢 Men ser gott ut

   Nutella är verkligen svinäckligt. Fattar inte hur någon över 12år uppskattar det.

    Håller med! Tanken på en choklad/hasselnötskräm känns god, men det växer i munnen när jag väl äter det. Det går bara inte.🤮

    Det är verkligen för sött 🤢

    Jag gillar mixen, MEN det är för sött. Hade sockermängden varit mindre och chokladsmaken tydligare så hade jag nog gillat Nutella. 🙂

    På rostad macka (typ längtan) är det dröm!

   Fattar inte hur man kan äta banan 🤢 Slemmig barnmat ju 🤮

    Banan 💓💓💓

     Nutella ❤❤❤

  Första gången jag åt en kebabtallrik var på ett ställe mellan Heden och Avenyn, typ bredvid/nära Lidl tror jag. Minns inte vad stället heter nu, men det var så otroligt gott! Det kanske inte ens finns kvar🙈

   Heden i Helsingborg? 😅

    Göteborg

   Menar du Lasse på heden tro :)?
   Bästa kebaben och såsen har inlevelsen pizza i utby gamla utby pizzeria 🙂

    Nej inte Lasse, detta ligger/låg mellan Heden och Avenyn, nära ett Lidl och mittemot en Sibylla tror jag. Var så längesen nu så har glömt, men tror det var så🤔

     Kebaberia? Om jag inte minns helt fel fanns Sibylla vid platsen tidigare.

   Valandskebaben kallar vi den men tror den egentligen kanske kan heta något annat!

   Kan det vara den som heter kebaberia, den som ligger mitt emot lilla kiosken? Bredvid pinschos? 😄 Googla, den ligger på andra sidan gatan av valand/lilla London 😃

   Kebabhouse!

  Han har inte bara kebab, det är en hel produktionskedja han arbetar med (enligt Decenniets Mästerkock). Men wraps är väl som hemgjord pizza, varje fjärdedel får en egen smak/topping så man får allt man gillar i en måltid. Visste inte att sådant var en trend 😂😊

  Gillar personligen inte kyckling kebab och äter helst Billy Boys kebab, så god kebab. Däremot tycker jag att det är bättre att gå till en turkisk eller arabisk minilivs och köpa kebab, de har väldigt god sådan. Det är inte så svårt att göra egen heller 😊

   Han är en youtuber. Rätt Rätt heter kanalen.

  Ordet ”mattrend” stör mig på en ny nivå. Är vi så ängsliga verkligen.

   Det mesta trendar, även mat. Grå väggfärg blev superhett runt -12, ”Skandinaviskt” ljusa träslag trendade något år innan och nagellack blev en jättestor grej runt 2010.

   Vissa saker stannar kvar, andra glöms bort. Tänk på GI. Var och varannan svensk gick och köpte GI-kokböcker runt 2008. Sedan kom LCHF och 5:2, bara för att nämna några diettrender.

   Även matvaror trendar och har alltid gjort så. Det kan vara allt ifrån kål, surdegsbröd och havremjölk, till jordärtskockor och wraps!

    Nagellack stort vid 2010?

     Det startades massa nagelbloggar och alla skulle göra nail art med konadplattor och grejer. Det blev plötsligt en ”grej” istället för bara nagellack.

  Ja är så förbannat sugen på tacos. Vad brukar ni ha i er tacos? 😍länge sen ja åt det!!!!.

   Vegofärs, gurka, majs, lök, paprika, vego ost, vanlig salsa, tropisk salsa och olws sweet chili dipp blandad med oatly fraiche. Ibland har jag banan på också. Om jag vill vara extra busig.

    Vill du vara extra busig är det inte till tacos du ska använda bananen till.

     Behöver ingen banan, har en låda fylld med vettiga leksaker. 🤷🏽‍♀️

    Vilken vegofärs är bäst?

   Tropical salsa och gräddfil! MAGI!

   Förutom alla standard grönsaker osv: kiwi och rostad lök!

   Nötfärs, Santa Marias allra starkaste tacosås och kryddar helst med deras starka krydda, Icas egna ostnachos och gurka.

   Fetaost 🤤 eller Ica basic salladsost rättare sagt. Mycket krämigare och godare än vanlig feta

   Byter ut färsen mot kikärtor -stekt i tacokrydda. Vindruvor är de viktigaste utöver de vanliga grönsakerna

   SvenneTacos är bara vidrigt om det måste ätas mer än två gånger om året.

   Halvårsvis bor jag mer eller mindre i ett kollektiv, vi lagar ofta mat tilsammans, tacos ska det vara stup ikvarten, vad är det för fel på folk (självklart inte mig det är fel på 😉 )

  Libabröd, bred på hummus, på med bladspenat, gurka och tomat. Stek/fritera falafel och strimla halloumi. Toppa med picklade rödlök och Felix italiensk dressing. Rulla ihop med folie. Varsågoda!

   Väldigt dåligt för miljön med aluminiumfolie jämfört med andra alternativ. Rulla i bakplåtspapper istället 😊

  Camilla vi behöver

  Öppet spår – Mat edition.
  Behöver massa tips på goda maträtter. Och konstiga matkombinationer 😅

   Konstig kombination – Tortilla bröd med jordgubbssylt.

    😬

    Och creme cheese???

   Årets bästa idé! Caaaaaaamilla!

   Macka med smör, marmelad och saltgurka.

    Knäcksbröd (råg-rut) men smör, kaviar och hallonsylt. Sött och salt i en perfekt kombo 😎

  OT: Tanja Klaras besatthet av Jannis hus börjar bli lite konstigt. Hennes flöde är klätt i det 🧐

   Hon har ju precis varit där rätt lång tid så det är väl inte så konstigt?

    För mig är det konstigt att lite smått skryta om sin kompis hus. Jag har också vänner med fina bostäder, brukar inte lägga upp bilder på det när jag är där. Så för mig blir det konstigt. Men får väl ändra mitt synsätt 😬

     Du kanske inte är en influenser i behov av snyggt content heller? 😉

  OT, men vad är grejen med att alla gör en bild med Bernie Sanders? Jag förstår liksom inte alls…

   Bra kontrastverkan. De flesta känner igen honom, och så sitter han plötsligt i Malous soffa med Arga snickaren.

   Det är en meme från Bidens installation igår

   Det är kontexten! Han satt på installationen för den nya POTUS, Biden, och är klädd som någon som ska ut och kratta höstlöv i trädgården (samtidigt som han bar ett par ”hemstickade vantar som han troligtvis fått av sin partner i julklapp” och en sliten luvjacka som säkert har 20 år på nacken).

   Person efter person skred ner för trappan under installationen (bl.a. Michelle Obama), i sina +5k ullkappor. Någon skrev att Sanders var klädd som om ”han var på väg att springa ut och fixa dagens ärenden, och att president-installationen inte var hela hans dags åtagande!” (Det var i princip bara en liten bock på listan, inget viktigt att sätta på finutstyrseln för).

   Folk tycker helt enkelt att det är charmigt och tetas lite för det har en stor igenkänningsfaktor av olika anledningar vilket framgår av alla memes. Nån drog en parallell till uttråkade föräldrar på sina barns sportmatcher. Vem känner inte igen det?! Eller vem har inte känt för att inte klä upp sig när det är något festligt, utan hade ibland hellre velat stanna hemma, eller gör minsta möjliga ansträngning och drar på första bästa plagg?! Osv.!

  LIbabröd, bred på créme fraische och sedan riven ost och lite allkrydda. I ugnen ca 7 minuter. Bästa pizzan!

   Oh.. De lät enkelt&gott, måste nog prova en sådan variant på pizza, tack för tipset! ;D

  Luktar smygreklam..

  Hallå, Garants kycklingkebab är FANTASTISK!!!!

  Wrap med hummus, halloumi, hot sauce, och grönsaker är min standard. Kyckling istället för halloumi är också gott!

  Stötta inte Amir Kheirmands företag, han är LÖMSK och kör över alla för att ta sig fram själv! Just saying

  Bästa kebab och pizza (bästa glutenfria botten också, för sådana som jag med celiaki) finns på Hisingen i Göteborg.
  Lollos på Brunnsbo ❤️

   Du måste testa pizzerian Valentinos kycklingpizza! Nära Bjurslättstorg. Den är, enligt mig, bäst i stan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *