Nu har även Sindy Niklasson börjat med pyramidspel

Uppdatering:
Jag har raderat bilderna på personerna som fanns här tidigare pga rättighetsskäl.

Sindy skriver att ansiktsborsten vinner pris på pris och att hon har ett parstycken hemma om någon vill prova

Massa floskler om hur bra ansiktsborsten är
Bildkälla: Sindy Niklasson Instastory

Det här är alltså reklam för Nuskin – ett MLM/pyramidföretag – som även Annica Englund är involverad i.
Nu har Sindy hakat på tåget och precis som Annica så verkar hon inte vara så pigg på att avslöja vilket företag det rör sig om.

Har du missat mina tidigare inlägg om Nuskin?
Sök på ”Nuskin” i rutan här till höger (på dator) och längst ner (i mobil) så får du upp alla inlägg.

Jag håller tummarna för att fler plattformar ska gå i TikToks spår och förbjuda marknadsföringen av sådana här företag.
Om ni inte följer mig på Instagram så missade ni kanske det här, men nu har till och med ”hitta vänner-appen” GoFriendly fått säga ifrån efter att ha fått kännedom om att ”vissa personer” försöker ragga kunder hos dem.

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är ni några som köper Forever Living så är det samma sak.

  Svara

   Haha min mamma övertygades att gå med och köpa ett FL-paket av någon väninna när jag var liten. Tack och lov har mamma alldeles för svårt att fokusera på en sak en längre tid för att fastna i det, men minns att vi drack en liten shot (mamma tyckte att det var alldeles för dyrt för att dricka ett helt glas som rekommenderades 😂) aloe vera-juice på morgnarna under en period. Gillade dock deras heat lotion!

   Fick lite flashback i höstas när jag gick en valpkurs och kursledaren förklarade för alla hur bra FL:s produkter är på hundar, och meddelade att vi kunde köpa från henne. Visste inte att företaget fortfarande höll igång.

   Svara

    Gillade också deras heatlotion men har hittat ett annat märke som är bättre, den heter Hot & Cold, vit burk med röd etikett. Om man inte vill stödja mlm företag

    Svara

   HAHAHA!! Jag minns mina svärföräldrars entusiasm inför det företaget för LÄNGEsedan, tänk att det fortfarande lever och frodas?! Det var rena religiösa väckelsemötena i stora fyllda lokaler och det var bara tungomålstalandet som fattades. Att Aloe Vera är bra mot t.ex. brännskador vet jag, men det är liksom inte ett saliggörande mirakelmedel som hjälper mot allt och som man ska dricka litervis av. Bara namnet ”Forever Living” ger mig kalla kårar.

   Svara

   Säljer Kevin också dessa?

   Svara

  Är inte jätteförvånad över att Sindy håller på med sånt här, är fortfarande väldigt mycket mer förvånad över Annica.

  Svara

   Vem är ens Sindy? Förlåt för försommar och det här säger jag med en hög dos sarkasm men känns som att hon är dömd till ett liv i misär från start (pga white trash-namnet)?

   Svara

    Fördomar inte försommar 😂

    Svara

     Känd från unga föräldrar tror jag? Var med i någon/några säsonger men förlorade sen vårdnaden över sina barn, väldigt tragisk historia, jag hoppades verkligen att det skulle gå vägen för dom. Vet inte om hon var känd för något annat innan eller efter det dock.

     Svara

      Ja just det, i första säsongen så verkade hon och Mikael vara på ett ganska bra spår, han jobbade som sjuksköterska har jag för mig? Väldigt tragiskt

      Svara

       Va? Är han utb sjuksköterska??? Eller menar du undersköterska?

       Svara

        Han är/var undersköterska om jag inte missminner mig. Sindy blev väl dock ”känd” när hon blev tillsammans med ”knivmicke” och började hänga med honom och Isabelle Strömberg, ännu mer så när hon sedan blev gravid och medverkade i Unga Föräldrar. Därefter har det verkligen bara gått utför!

        Svara

        Varken eller. Han pluggade till undersköterska under den perioden. Oklart om han blev klar.

        Svara

       Minns när de var med i Unga Föräldrar. Micke pluggade till uska och hade börjat lasra bort sina tatueringar i ansiktet för att öka chanserna att få jobb. Sindy sa saker som att de ville ”motbevisa fördomar” mot unga föräldrar med tatueringar och att de minsann kunde vara bra föräldrar. Gick ju bra det!

       Svara

    Hon var vän med Paow Och Steffi på gamla bloggtiden. Och blev ”känd” den vägen. Varit modell. Suttit och pratat ut i Malou efter 10, varit med i Unga föräldrar, hade hon en stormig relation med sitt ex och barnens pappa. Opererat sig x antal gånger. Levde ett rätt osunt liv med droger, alkohol mm. Dömdes för att spridit hämdporr tillsammans med sitt senaste ex och förlorade vårdnaden av barnen. Fått dem tillbaka nu efter att ha blivit alkohol och drogfri. Tror hon pluggar eller har pluggat till Uska.

    Svara

     Hon förlorade inte vårdnaden pga hämdporren utan för att hon grovt vanvårdat sina barn. Domen/beslutet låg uppe på nätet och det var otroligt hemsk läsning. Fullkomligt vansinne att hon kan få tillbaka vårdnaden när hon behandlat sina barn så.

     Svara

      Också läst domen, hemsk läsning och för mig är det ofattbart om hon nu fått tillbaka vårdnaden.

      Svara

      Man förlorar inte vårdnaden som ett straff, har hon blivit drogfri och kunnat bevisa att hon kan erbjuda ett bra hem så är det väl självklart att hon ska få tillbaka barnen.

      Svara

       Nej det vet jag, tvivlar bara på att hon någonsin är kapabel till att erbjuda ett stabilt hem. Soc har inte alltid toppenkoll.

       Svara

      Skrev inte att det var för att hon dömdes, utan bara att hon även förlorade barnen. Kan inte allt i rätt ordning. Hon fick tillbaka barnen innan domen föll i alla fall så fängelsestraff var ju inte aktuellt,

      Svara

      Berätta, vad stod det att hon gjort exakt? Blir så förbannad när det kommer till sånt här känner jag

      Svara

   Tror inte Annica är den skarpaste kniven i lådan. Känns som att man skulle ”lätt” kunna lura in henne i en sekt 🙂

   Svara

    Ja hon verkar vara en svag människa

    Svara

    Hon fortsätter att lägga upp stories när hon filar ansiktet med den där grejen, samtidigt som hon lägger ut hur mkt hon skiter i vad andra tycker. Det blir ju lite kontraproduktivt eftersom hon inte skulle lägga ut det om hon struntade i andras åsikter, nu gör hon ju det för att hon fått kritik och måste hävda att hon inte bryr sig.

    Svara

     Ja och sen Annicas fjantiga text på instagram på Engelska. Hon vill nästan provera för folk kommer med kritik. Vad håller hon på med?

     Svara

      Hon känns aldrig glad? Är det jag reagerat mest på. Alltid ett vemodigt uttryck och aldrig ngt spontant skratt. Sorgligt..

      Svara

       Har tänkt detsamma. Dels ser hon surare ut ju mer fillers och botox hon sprutar in, som ansiktet stelnar i ett argt uttryck.
       Sen verkar hennes personlighet inte direkt vara sprudlande men det är å andra sidan inte min heller. Och det måste få vara ok. Ingen är alltid sprudlande glad, ingen är alltid glad.

       Hon har dessutom en del i bagaget som skulle göra vem som helst nedslagen. Missfallen, flytt och hemlängtan, en dj-karriär som snabbt dalade pga covid. Kritiken mot henne gällande NuSkin gjorde väl inte saken bättre 😬

       Svara

  Kändes väl rätt så väntat att hon skulle börja med det.

  Svara

  ”Att ett pyramidföretag…”? Bryr du dig inte om hur du skriver på instagram heller Cam så kanske det är en anledning till att folk inte orkar följa dig där.

  Tips, tips!

  Svara

   Mjau, mjau, mjau…

   Svara

   Tack för tipset!
   Jag har bara fått 10 000 nya följare på Instagram den senaste månaden så något fel måste jag ha gjort. 😉

   Svara

    Äckligt

    Svara

    Kan bero på att du promotat den en hel del…

    Svara

     Promotat eller korspublicerat…
     Oavsett vilket så funkar det bra tycker jag, och pga det så slipper ni reklam på alla videos och det kan jag väl inte tänka mig att någon ställer sig kritiskt till?
     🙂

     Svara

  Jag känner en som håller på med Lumispa, och det kan ju inte vara bra för huden att använda den så mycket som hon gör. När hon sedan gör sin ”före” och ”efter” bilder så är före bilden i bra ljus, bra fokus etc. Men efterbilden är i lite sämre ljus, lite blurrigt och sånt. Sen lägger hon upp printscreens att hon fått ”building bonus” samt ”sharing bonus”, vilket jag då faktiskt googlade för att se om jag kunde hitta något, och hittade detta:
  – Building bonus: ”BYGG UPP EN GRUPP KUNDER OCH BRAND AFFILIATES SÅ KAN DU FÅ BUILDING BONUSES VARJE VECKA PÅ FÖRSÄLJNING FRÅN HELA DIN GRUPP”.

  När ska dessa som håller på med Nuskin säga att detta inte är ett MLM/Pyramidspel? Står ju hur tydligt som helst här över.

  Svara

   Känner också en som håller på med detta. På Instagram postas hela tiden sådana bilder om ”omg kolla resultatet – helt sjukt!” Och så är förebilden skitdålig och efterbilden sminkad. Hon berättar hela tiden och delar posts om att hon ”jobbar med sin dröm” och kommer få åka på resor osv osv. Känns tröttsamt

   Svara

  Men upplys en okunnig.
  Är det inte som att köpa produkter från tex Tupperware och andra hemförsäljare? Man måste själv köpa på sig ett litet lager och sälja, eventuellt ta upp beställning. Det finns ju en slags ”pyramid” där också.
  Vad är skillnaden?

  Svara

   same shit, och Mary Kay, Oriflame osv… Young Living. men vissa är mer skadliga än andra med skitprodukter och konstiga människor bakom.

   Svara

    Ja, Tupperware är ju ändå gammalt märke och är erkänt bra… Sakerna från Tupperware håller i en evighet.

    Älskar min lökhackare.

    Svara

     Är tupperware fortfarande överlägset bättre än det som finns i butik? Trodde att det var så förut då inte samma utbud fanns i butiker/online osv. Tycker inte jag hör folk sälja och köpa tupperware längre. Men det är bara min reflektion.

     Svara

      Tupperware är stort på Tradera, men nej jag hör inte heller riktigt om trupper ware partyn längre. Det finns däremot personer som säljer online istället för samlingstillfället som var tidigare. Jag är medlem i en lokal grupp på facebook så antar att de flesta håller till där.

      Svara

       Aha så kanske det kan vara, att tupperwarepartyn ”hålls” online i stället. Kanske är jag som inte hänger med i utvecklingen där.

       Hade själv mycket tupperware förut, men idag tycker jag att jag hittar lika bra och även bättre produkter i butiker. Men då har jag inte stenbra koll på hur tupperwares produkter har utvecklats sedan jag var på ett hemmaparty på stenåldern.

       Svara

      Nej jag tycker inte det! Äger dock endast en tupperwareburk och den var jättedyr (typ 350kr) och locket sitter inte tätt längre. Då tycker jag Ikeas glasburkar med sånt lock som man ”klickar” på är mycket bättre. Och billigare. Herregud, jag har en kompis som köpte Tupperwaregrejer av en annan kompis för över 3000 kr :O och dom blir som saliga. Typ ”åh jag ÄLSKAR den här burken!”

      Svara

     Ja det blir väl till ett litet extrajobb och är man intresserad av hudvård mer än burkar för matförvaring så känner man kanske att det är likvärdigt i seriositet?
     Känner en person som först sålde ljus och nu säljer forever… har inte köpt av henne men hon bjuder ofta in mig på julmys eller fikor som innehåller en presentation av prylarna hon säljer och att hon tar upp beställningar och bjuder på nybakat/glögg och osv.

     Svara

      Jag hade aldrig tackat ja till en sån inbjudan och sen inte haft kvar denna vän heller. Jag tycker inte man ska utnyttja sina nära och kära i sin business… och jag vet att det är exakt så det pratas om på deras möten att man ska göra. Men är det någon kollega på jobbet som håller på med sånt här så är hen sååå nyfiken på hur vi mår för att så fort hen hör att någon har en krämpa (vilket många har ofta) så ska hen kränga på den personen sina produkter för de är ju SÅÅÄÅ bra.
      Jag håller dessa parasiter på armlängds avstånd om man säger så.

      Svara

   Själva konceptet med pyramidspel bygger väl på att man tjänar lite på försäljning, men framför allt tjänar man på att värva folk, och ta del av deras försäljning. Om de i sin tur värvar ännu fler personer får du del av även deras profit, och så vidare.

   Tanken är då att du värvar kanske tre personer, sen värvar alla dessa tre personer var, och dessa nio personer värvar tre var, och så fortsätter det. Tänk vad rik du kan bli på att värva bara tre personer, när du helt plötsligt kan skörda frukten från alla efterföljande personers försäljningar!

   Det här är alltså företagets sätt att få sina säljare att värva fler folk åt dem, så de kan sälja mer.

   Om man på riktigt tycker att en produkt är bra kan man väl köpa en från en säljare, förutsatt att deras koncept tillåter det, men gå för guds skull inte med själv.

   Jag brukar dock fråga mig själv varför dessa produkter inte säljs i butik om de nu är så förbaskat bra. Kommer bara fram till att de måste vara skräp, eller exakt samma strunt som det som redan finns i affärerna.

   Svara

    Pyramidspel är olagligt och säljer ingenting utan pengarna kommer endast från värvningen. Dessa företag är visserligen byggda som en pyramid och ja man kan absolut ifrågasätta strukturen och ärligheten. Dock är det inget pyramidspel och är inte olagligt. Det finns även mer seriösa aktörer och mindre seriösa.

    Svara

    Fast Topperwere har ju toppkvalite. Har lite kökssaker av dom och ja otrolig kvalité.

    Svara

  En del mikroinfluencers, eller vad man nu ska kalla dem, har kontaktat mig om att köpa LumiSpa, dock innan Annica började med Nuskin, så då visste jag inte att det rörde sig om pyramidspel. Jag har aldrig köpt någonting utan hänvisade till att det är skadligt för huden att använda en sådan produkt dagligen och att det finns andra sätt att få bort smuts från huden (double clense, daily micro peel från Dermalogica bl.a.). Blev hänvisad till att produkten vunnit priser i Elle och att det endast är andra märken som är skadliga, inte Lumispa.

  Diane von Furstenberg har lagt upp Lumispa i sitt flöde, dock har jag aldrig sett Nuskin logga där.

  Hela grejen är förvirrande. Jag vet bara att jag hellre lägger pengarna på ansiktsbehandling än köper de där.

  Svara

  Att man skulle kunna bli av med svår acne via den där manicken är ju helt uppåt väggarna. Hur kan man ens påstå nåt sånt??

  Svara

   Exakt! Det måste behandlas inifrån, har inget med renlighet att göra.

   Svara

    Nja, den mest effektiva medicinen appliceras på huden.

    Svara

     Den mest effektiva medicinen heter Isotretinoin (gamla Roaccutan) och tas som tablett.

     Svara

      Så sant! Efter att ha provat precis _allt_ i 10 år var Isotretinion det enda som funkade på mig till slut. Väldigt starkt receptbelagt medel som kräver att du tar kontinuerliga blodprover och/eller besök hos din hudläkare (ca var tredje månad för mig). En annan femma är att ens hitta en hudläkare som vill skriva ut det. Min VC vägrade men sökte privat och fick hjälp då!

      Svara

     Nope, inflammatorisk akne har noll med hygien att göra.
     Där krävs antibiotika , men oftast ännu starkare som nedan skrev . Isotretonin

     Svara

    Vissa p-piller är också mirakulöst effektiva. Inga starka hudbehandlingar bet på min dotters acne men p-pillren tog bort precis allt på typ två månader. Nu äter hon dem av annat skäl också men detta var helt fantastiskt. Hon hade svår acne i ansiktet, på rygg, bröst och armar!

    Svara

     Vilken sort? Min dotter på 16 har samma problem. Hon har nu fått prova p-piller några månader för problemet men ingen jätte förbättring. Vet såklart att alla är olika men tänkte kolla upp om den sorten kanske funkar för henne med.

     Svara

   Nä det är tråkigt att unga tror det, att de behöver rengöra huden och att det är problemet. Acne ska behandlas med läkares inrådan – det finns såväl krämer som tabletter för mer omfattande acne – inte med rengöringsmedel.

   Svara

   Ja, killen på bilden med ackne, det är år mellan bilderna:)) så himla trovärdigt verkligen

   Svara

  Det känns lite oroväckande att pyramidspel fortsätter existera och lura människor. Det är jättemärkligt att tjejer som Annica går på skiten. Hon har ändå gett mig bilden av att vara förnuftig och reko. Men nu?? Nä.
  Desperat? Ja.

  Svara

   Jag har alltid fått känslan av Annica som desperat och vänder kappan efter vinden. Såg henne i Big Brother och känt så om henne sen dess. Blir inte bättre med tiden heller😂

   Svara

  Men hur mycket tjänar dem på dessa produkter egentligen? Annica och flera som jobbar med henne har nyligen skrivit att de firar för att mål har uppnåtts etc. Vilka mål? De lägger endast ut beten så att andra unga och oerfarna ska vilja samma sak..

  Svara

   Exakt! Aldrig någon info som publiceras… Vad är det för företag? Vad kostar det? Vad måste jag sälja? osv..
   Tusen frågor..

   Osar ju fuffens lång väg när man envisas med att inte ens säga vad det är för produkter man vill sälja utan allt ska tas ”hemligt” via PM typ..

   Svara

    Minns att när jag var i övre tonåren så var det en i bekantskapskretsen son sålde Mary Kay och fick höra hur mycket hon tjänade. Lät ju helt fantastiskt att tjäna flera tusen i månaden på att hålla ett party varannan vecka. Klart man blev sugen men inget för mig. En annan väninna värvades dock och var såklart taggad i starten men pressen från företaget blev för mycket, tror hon förlorade pengar i slutändan.

    Men att höra någon i bekantskapskretsen tjäna bra med pengar och att det dessutom är kul och lätt, man litar ju på dem man känner och inte konstigt om man blir sugen. Samtidigt så måste ju säljaren säga att det är välbetalt och lätt, annars kommer den ju inte värva en enda människa. Ingen vill ju heller framstå som lurad eller misslyckad, bättre att köra en framgångssaga.

    Om produkterna vore då fantastiska och sålde så bra så skulle ju inte värvningssystemet behövas. Den som vill sälja kan då enkelt registrera sig direkt hos företaget.

    Svara

    Skatt? Arbetsgivaravgifter? Moms? Sånt roligt kan de ingenting om.

    Svara

   Dessa tjejer är lite av ett guilty pleasure för mig. Jag har kollat en av tjejerna på allabolag, hon omsatte 100’-199’ kr, och det är en av de tjejer det verkar gå bäst för.

   Sen skriver de alltid ”företaget jag samarbetar med”. Aldrig vilket företag eller nåt. Och sen har de möten hit och dit men det verkar bara vara samma tjejer hela tiden. Misstänker att det är lite klubben för inbördes beundran. Sen alla peppriga citat hela tiden 🤦‍♀️ Bossbabe

   Svara

    2019 omsatte hon den summan.

    Svara

   Jag tror att varje mål är rätt så lågt och man firar stort för att alla ska känna sig speciella och tagg till. Lura in dom i en falsk känsla av framgång så tror det att de når riktig framgång ju mer de jobbar.

   Svara

   Har en bekant i USA som har börjat sälja Monat (Hårvårdsprodukter och lite hud tror jag)

   Får så otrolig nyttig information från henne stories på instagram.
   Bland annat att 60 alternativt 80 % av alla kvinnliga miljonärer har blivit det genom Network Marketing.

   ALLA kan göra detta, ALLA.
   MEN funkar det inte så är det du som inte var tillräckligt aktiv/ använde möjligheten som du fick.

   Miljonär är du när du har fått utbetalningar/tjänat en miljon dollar. Alltså inte vad du har i tillgångar/på kontot etc. (Var en annan säljares post som min bekant hade delat där hon firade att hon var miljonär när hon hade fått en miljon dollar i utbetalningar och , ALLA kan göra detta).

   Sen alla citat
   Bygg upp ditt eget team
   Var din egen chef ( De som signar upp genom henne, blir ju under henne så förstår inte hur detta fungerar.)
   Vill du nå detta, detta och detta så join me. Eller vill du inte utvecklas och stanna kvar på samma ställe som du är nu så joina inte mig.
   Gratis resor osv.

   Är glad att jag sitter i en helt annan position än nyblivna 20 åringar som letar efter sitt första jobb, eller kvinnor som har förlorat jobbet pågrund av pandemin.
   Hon har ändå delat rätt så mycket information. Du får 10-30 % av det du säljer men trycker på om att du ska värva andra för att bygga ditt team och då kan du tjäna 2K snabbt om du gör såhär osv.

   Svara

    Vilket egentligen är en omskrivning för att 80 % (eller vilken siffra det nu är) av alla miljonärer/miljardärer inom network marketing ÄR kvinnor. Inte att 80 % av världens kvinnliga miljardärer/miljonärer sysslar med network marketing. Eller ja det kanske de gör, men skulle knappast tro det.

    Svara

     Så det är så det är! Har velat fråga henne om var man man hittar statistik på det men är rädd för att bli blockad 🙈

     Hennes stories är lite av mitt guilty pleasure just nu.

     Svara

    ”Gratis resor”, vilket i slutändan inte alls är det eftersom man måste nå x antal krav för att bli erbjuden detta. Jag vet inte hur höga kraven är på, men gissar att det kan inte vara det lättaste att nå upp till.

    Svara

    Det är EXAKT samma som dessa Nuskin tjejer kör med.

    Svara

   Den som jag känner har sagt till mig iaf att hon snart tjänar femsiffrigt i månaden, vilket hon sa till mig i oktober? Hon startade med detta i april. Men med tanke på hur mycket tid hon lägger på detta, så kan det inte vara mycket i timpeng i slutändan.

   Svara

  Kan vi bara ta en minut och tänka på hur Sindy förlorade allt pga sociala medier.

  Från början var hon i ett förhållande och jobbade som modell. Helt naturligt snygg. Började umgås med två personer från bloggvärlden som var ganska ”stormiga”. Hon började med droger samtidigt som hon själv skapade en blogg & instagram. Ett rykte om att hennes pojkvän var otrogen med en av bloggtjejerna. Hon bröt bandet med båda och ett bloggkrig utbröts. I samma veva blev hon gravid. Kom med i unga föräldrar där hennes pojkvän väckte stor uppmärksamhet pga hans tatueringar. Nu började samarbeten med diverse fillers på bloggen. Läpparna blev större och droganvändandet allt värre. Snart var hon gravid igen. Snabbspola framåt – hon och pojkvännen gör slut. Allt till allmän beskådanblir de båda av med umgänget med sina barn pga droger. Idag är Sindy så långt från den söta, oförstörda tjejen hon en gång var. Dessutom dömd för två olika brott. Hon säger själv att hon alltid drömt om att se ut som hon gör nu. Men är det sant? Eller är hon bara ett resultat av det fula i sociala medier?
  Jag tycker det är fruktansvärt tragiskt..

  Svara

   Sindy hade problem redan när vi gick i 7an, 8an?

   Svara

    Problem med vad?

    Svara

     Droger, alkohol, sex. Kommer ihåg när hon prata om abort mitt i en lektion

     Svara

  Man blir ju inte så sugen när de marknadsför med pixliga potatis-kvalitet-bilder? Företaget verkar ju bry sig noll och ingenting om sitt varumärke.

  Svara

  Man kan helt enkelt kolla på Nuskins hemsida för att ta reda på all info.
  Bara för att ”CamCam” kallar Nuskin för pyramidspel måste det inte vara så. Bäst att själv alltid kolla upp informationen.

  Här kommer lite info:
  För nätverksföretag/MLM/Network Marketing företag gäller följande:
  – Låg eller ingen startavgift (registreringsavgift). Avgiften ska representera ett skäligt värde
  – Den blivande distributören ska tydligt informeras om alla kostnader som hör ihop med försäljningen för till exempel kurser, informationsmaterial etc
  – Produkten eller produkterna ska det vara centrala i verksamheten
  – Huvuddelen av ersättningen ska komma från försäljningen av produkter och inte genom rekrytering av andra säljare/distributörer
  – Möjlighet att sälja tillbaka kuranta men osålda produkter om distributörens engagemang med företaget upphör
  – Medlemmar i Direkthandelns Förening förbinder sig att följa våra etiska regler

  Om Pyramidspel som var väldigt populära på 80talet och är idag förbjudet:
  – Fördelar uppnås enbart genom att rekrytera nya distributörer under sig själv i pyramiden, inte genom verklig försäljning. Det centrala jobbet ligger i att tjäna in “värvningsavgifter” genom nyrekrytering. Det talas mycket lite om att sälja produkter.
  – Höga inträdesavgifter med ett underförstått löfte om att man kommer att erhålla många liknande inbetalningar från nya distributörer som du själv väntas rekrytera.
  – Fokuseringen är enbart inriktad på att värva nya distributörer. Slutkunder är närmast ointressant.
  – Eftersom syftet är att värva deltagare, inte att sälja en produkt, erbjuds ofta produkter av dålig kvalitet. I vissa fall finns inga produkter alls.
  – Deltagare uppmuntras att köpa in stora lager med svårsålda produkter som sedan inte kan säljas tillbaka till pyramidföretaget.
  – Företag som arbetar med pyramidspel har vanligtvis kort livslängd. De tjänar pengar och försvinner sedan.

  Nuskin har funnits på marknaden sedan 1984 och är också medlem i Direct Selling Sweden: https://directsellingsweden.se/foretag/medlemsforetag/

  Jag är inte distributör för NuSkin men har själv jobbat på kontoret på Forever Living i Tyskland och vet skillnaden.
  Om ni vill veta mer föreslår jag även att kolla på Wikipedia – eller så tror ni på allt som CamCam skriver.

  Svara

   JO JAG VET att det slentrianmässigt kallas för pyramidföretag
   OCH att det då får alla MLM:are att slåss med näbbar och klor.

   MEN faktum kvarstår, det bygger på pyramidprincipen – först in mest pengar, sen underst i pyramiden är alla ensamstående låginkomsttagare som försöker pracka på sina sista vänner sina produkter över ”en fika med en spännande idé” osv i alla oändlighet.

   PUNKT SLUT

   Svara

   Ok, så allt på Wikipedia stämmer och är rätt?

   Svara

    Artikel i DN nyligen visade dock på hur Wikipedia städats upp och blivit en mer accepterad källa. Som ett kontraargument. Skulle inte ha med Wikipedia som källa i ett akademiskt arbete, däremot skulle jag kolla på deras egna källor.

    På en skvallerblogg anser nog de flesta att wikipedia är en okej källa att hänvisa till.

    Svara

   Senja, Camilla har ju tex erkänt att hon själv skrivit delar av sin wikisida. Hur kan du ens använda wiki som en källa när den ”källan” går att göra om lite som man vill?

   MLM är känt i hela världen som en omskrivning av pyramidspel. Grundaren av NuSkin höll på att åka i finkan i USA pga sitt pyramidspel men drog och håller till utomlands. Källa: inte wiki!!!

   Senja du jobbar själv för ett pyramidspelsföretag, vi fattar, du är lika hjärntvättad du som Annica och Sindy är. Det går inte att ta till sig information från någon som inte är objektiv.

   Svara

   Ja att det är MLM och inte ett renodlat pyramidföretag gör inte saken bättre. MLM är pyramidföretag i snyggare förpackning, enda anledningen till att de öht säljer produkter är för att inte klassas som ett pyramidspel.
   Det är att signa upp/värva folk du tjänar pengar på, inte att sälja överprisade ansiktmasker som ger folk skador på huden.

   Mvh nån som älskar r/antimlm och därför kan en hel del om en hel del.

   Svara

    Att NuSkin är ett pyramidspel är en kulle jag är beredd att dö på.

    Svara

  Alltså har någon sett Lina Björlings samarbete med vision haircare?! 🙄

  Åsa I (hennes mamma) är med och hon är lätt den proffsiga av dem!

  Lina svär, har inte koll på produkterna, nämner inte vad de heter, läser innantill på nån papperslapp. HUR kan ett företag. Stela för sån här skiiiit?!

  Svara

   Åh nej, en tjej som svär…

   Svara

    Jag har svårt att tro att vision haircare önskar att man fyller deras reklam för svordomar.

    Det har väl ingenting att göra med att hon är tjej din loser!

    Svara

   Förstår inte att Bianca inte inser att dessa två kvinnor enbart försöker få fame genom hennes namn. Både Åsa och hennes dotter. Väldigt tydligt att de inte ens vet hur samarbeten fungerar eller hur man presenterar ett annat bolag.

   Svara

    Nej kan ju vara bra att i alla fall veta vad det är för produkter man marknadsför 🙄 kanske visa upp förpackningen kan vara bra också, har det inte själva sett en reklam nån gång?!

    Svara

  Riktigt tråkigt att se att fler och fler hakar på dessa typer av företag och får dem att utvecklas. Håller helt och hållet med om att detta bör förbjudas!

  Svara

  ALLA ni nu som känner att jo men jag tycker detta är en fin fin idé, och hävdar att principen är den samma som att jobba på ICA men att du SJÄLV styr din arbetstid osv osv osv osv …..

  Tänk så här, din produkt du säljer kanske är jätte bra – men finns det kanske likvärdiga produkter redan på marknaden som säljs till ett avsevärt lägre pris? Och om din produkt är så bra, varför saluförs den inte i en vanlig affär?

  JO- för inkomsten du kommer (kanske) skapa bygger på att du värvar andra personer, som i sin tur värvar andra personer som i sin tur ja, och så vidare. DET ÄR INTE PRODUKTEN DU TJÄNAR PENGAR PÅ!!!!!

  Svara

  Anna Books cookalong är ett samarbete med cooktogether.se

  https://postimg.cc/ZCjsxkpZ

  Varför vill hon dölja detta och påstå att det är hennes egna idé? Varför inte bara säga det från början?

  Svara

   Eller ja.. kanske inte samarbete i den bemärkelsen att hon får något för det utöver de som betalar för att se, men ni fattar.

   Svara

   Ja jösses…sett till aktiviteten på deras hemsida kan de ju behöva lite ”draghjälp” minst sagt. Interaktionen med eventuella cooktogethare är ju under all kritik. Är det någon som är med??!! Att Anna döljer sådant ligger helt i linje med hela hennes personlighet. Hon vill ta åt sig äran av allt. Oavsett vad det är. När hon sedan blir påkommen snärjer hon in sig i någon lögn och denna lögn slätas sedan över med ytterligare en lögn. Und so weiter. Tro mig, detta blir bara ytterligare ett fiasko i hennes liv. Tyvärr. Hon har varken talangen eller förmågan att göra något beständigt eller bra av detta. Hon hoppas som vanligt på att någon annan (tv-produktionsbolag) ska komma med ett fett erbjudande till henne så att hennes insats bara blir att ”vara med”. Något som kräver mer än så orkar inte Märstas egna primadonna.

   Svara

   Tyckte väl att Annas logo var för snygg för att hon kunnat ta fram den själv.

   Och vilken otroligt dåligt utformad sajt. ”Hemsidan är under uppbyggnad” Ser ut som om de bara har haft två evenemang i Storfors, det är allt. Vilket nederlag.

   Svara

   Och Anna är redan inne bland kommentarerna på deras facebooksida och svarar med den gamla vanliga hätska tonen. Det börjar bra…

   Svara

    Vad glada Cook Together måste vara för Anna Books ”hjälp” på deras FB-sida.

    Svara

     😂😂😂

     Svara

  Hon gör även reklam för en tävling med rabatt på plastikkirurgi som vinst. Nån Istanbulklinik as usual.

  Svara

  Jag har följt Annica i flera år och gillat henne. Men nu efter det här har sidor kommit fram som jag inte gillar. Det ända som är på hennes insta är samarbeten inget annat. Så skriver hon att hon tänker inte visa nått annat pga att hon blir attackerad. Men man kan inte bita i handen som föder än. Hennes följare är ju hennes inkomst. Just nu är hon bara otrevlig mot dom som följer henne.

  Svara

  TIPS angående diskussionen om barns integritet på internet. Bella som är så bestämd på att inte visa barnens ansikten har i detta nu en story där Sally står och sminkar sig i bara trosor. Man ser även ansiktet i spegeln.

  Svara

   Fast man ser så lite, så hade någon visat mig den videon och sen ställt 5 blonda ungar framför mig och bett mig peka ut rätt tjej så hade jag inte kunnat det. Chilla liksom, snacka om att leta efter något att klaga på.

   Svara

    Fast är det inte mer integritetskränkande med en bild i bara trosor än vad det är med en bild på ansiktet?

    Svara

     Man ser trosorna från sidan i 1 sekund, annars långt linne. Tycker man kan hålla barn utanför sociala medier helt men du överdriver.

     Svara

      Respekterar din åsikt, men anser att det är viktigt att hålla barnen borta från såhär stora plattformar, speciellt i underkläder. Det viktiga att tänka på är: finns risken att barnet uppfattar detta som pinsamt när den blir lite äldre?

      Svara

       Nej det skulle jag inte tro, varför skulle hon tycka att ett klipp där hon knappt syns filmat snett bakifrån är pinsamt för?

       Svara

        Personers integritetsbehov är ytterst personligt och varierande. Jag själv skulle inte vilja att en sådan video fanns uppe. Min poäng är inte att hon (eller andra barn till influensers) nödvändigtvis måste skämmas i framtiden, men att risken finns och att då bör försiktighetsprincipen anammas.

        Svara

  Jobbade själv på ett MLM-företag för många år sedan (inte som försäljare). Minns en gång då jag skrev ut listorna över försäljarnas utbetalningar, och då blev det väldigt tydligt att de som var med från början (som var ägarnas kompisar) tjänade riktigt bra, medan den stora majoriteten fick smulor i jämförelse.

  Svara

  Två tjejer som håller på med nuskin skrev till mig på just Gofrendly och ville fortsätta ”hålla kontakten” på insta. Den första följde jag för då visste jag inte om detta, och hon la upp stories med den där lumispa VARJE DAG plus massa inspo quotes, hur härligt det är att vara sin egen chef, flexibelt jobb o yadayada. Hon skrev även väldigt mycket på DM och försökte sälja på mig den elr locka in mig för att få ett flexibelt jobb där man tjänar pengar hemifrån. De ska även få åka på en lyxresa snart genom sitt jobb som bonus för allt ”slit”. Kan säga att jag inte följde den andra när jag förstod att hon också var med på det där🙄

  Svara

   Om man på RIKTIGT har ett eget företag och är sin egen chef så finns det ingen över en som kan bjuda en på resor genom jobbet, lol. Deras logik hänger aldrig ihop.

   Svara

  Som när en har hittat spännande folk att följa på Instagram. Nu senast en tjej som bor väldigt speciellt och är i Spanien för tillfället. Så kommer det.. på Stories.. aldrig i flödet… ”Vill du ha ner fritid? Vill du jobba egna tider? Är du driven? Blablakräksblabla” och man fattar DIREKT att hon är djupt duperad av Nuskin och ska ragga nya korkade #bossbabes som tror att hon bara menar väl. När hon får x-pengar på varje liten lolla som signar upp sig.

  Så jävla vidrigt.

  Och lika besviken varje gång man tror ma B följer en inspirerande, cool person så ba: nepp. Pengakåt bimbo. Helvete. Avfölj.

  Svara

   Fast det funkar ju inte så? Har du själv jobbat i MLM-verksamheter? Annars kan du inte uttala dig, lika lite som jag inte kan uttala mig om hur det är att jobba på Ica pga jag har aldrig jobbat där. Du behöver vara noggrann med att inte fokusera på sakfrågan.

   Svara

    Jag vet hur det fungerar. Just denna tjej i exemplet (som varenda en som är ägda av Nuskin) måste värva nya säljare som säljer för att tjäna pengar. Sitter de och häckar och småsäljer på egen hand tjänar de lite fickpengar men det är värvningar/personer som inte fattar att de hamnar under den som värvade dem, i den ekonomiska stegen, som får den över dem, att tjäna (mer/större) pengar. Ju fler de har under sig, som säljer, desto mer tjänar den som värvade dem.

    En lyktstolpe förstår detta.
    Du kanske inte förstår en person som jobbar på ICA, men en person som jobbar på ICA fattar hur undersåtarna på Nuskin får in sina pengar.

    Svara

    Tror vi kan konstatera att Anna är ett hjärntvättat skåp. Här har vi nån som äter MLM-retoriken till frukost, lunch och middag (enda man har råd med när man är en boss babe och tjänar småpotatis).

    Ja. Jag ser ner på folk som pysslar med MLM och jag skäms intez

    Svara

   Är nog samma som jag följer, lever vanlife. Jag har tappat lusten att följa henne när det blivit mer om hennes jobb.

   Svara

    Många där verkade så tajta. Tills en i gänget ”inte mådde bra av pratet om följare och jakten på likes och att folk i gruppen bara pratat om detta”. Jag gissar vem som pratat mycket om detta (följare = pengar. Duperad av Nuskin = jakt på pengar). Och mycket riktigt är gruppen splittrad nu 🙈

    Svara

    Jag slutade också att följa henne. Verkar dessutom som om några av de andra slutade resa med henne.

    Svara

  Nån frälst pyramidspels… FÖRLÅT network marketing-bossbabe får gärna förklara en sak för mig: om den här produkten är så fantastiskt bra – varför vill man signa upp/värva potentiell konkurrens? Vill man inte behålla den här kassakon för sig själv? Finns ju bara så många som vill köpa det här överprisade skräpet.

  Hmm… så det kanske är värvningen man faktiskt tjänar på? Oj, det låter som ett PYRAMIDSPEL.

  Svara

   🏆

   Exakt.

   Svara

   Nej du tjänar pengar på båda. Men du tjänar bara på försäljningen, inte 50 spänn per värvad person eller liknande. Det är skillnaden mot det vanliga jobb jag hade tidigare där jag fick pengar per person jag värvade men kunde aldrig tjäna mer pengar än VDn. Så det var mer pyramidsliknande än mlm.

   Svara

    Klassisk MLM-retorik. Älskar det.

    Svara

  Det finns säkert några bra produkter som kan säljas via MLM men bara att det säljs via det sättet
  gör att jag personligen inte kan tänka mig att gå med. 100 % NO WAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svara

  Det är inte pyramidspel det är direkthandel. Olika saker och går att läsa om överallt. Fantastiskt om man vill bygga business och jobba i team men inte vill köpa in ett lager. Sen är det såklart hårt jobb som vilket annat som helst och passar perfekt för nån som vill leva en friare livsstil och inte 9-5. Sluta vara så rädda, öppna upp er för andra sätt att leva på.

  Svara

   Multi level marketing.

   Svara

   Fast indirekt krävs att man har ett lager och måste handla för att nå sales quotas.
   ”Boss babesen” är slutkonsumenterna, de har bara inte fattat det. NuSkin får sina pengar, sen skiter de ju totalt i vad Linn, 21, gör med alla 40 ansiktsmasker hon ”köpt in”.

   Svara

  Är mlm något främst kvinnor sysslar med?

  Svara

  Annica la upp en post på sin insta. Någon (en annan från nuskin såklart) kommenterade ”I SEE RED???” Och en massa enojis. Varpå Annica svarar med tre gråtemojis och tre rödahjärtan emojis. Så dom kör alltså färgkoder (Annica sitter med en röd tröja på sig). För att berätta för resten av sitt community om vad hon uppnått? Eller? Och vad betyder de olika färgerna?

  Svara

   Som fd sektmedlem (NuSkin medlem 😂) kan jag säga att det betyder att hon tagit sig upp till ett nytt steg i kompensationsplanen, ett steg som är rätt ”stort” (enligt alla i företaget). Ruby executive. Det är därför de kommenterat ”i see red”..

   Svara

  Annica lägger upp en miljon Stories om att inte bry sig, tyvärr betyder det bara att annica faktiskt bryr sig. Bryr man sig inte så lägger man upp något litet eller ännu hellre inget alls.
  Tycker det är lite smålarvigt hur hon lägger upp om att hon snart ska resa någonstans o att det går så bra för henne när man vet vad det beror på, vet hon är din egen person men hennes rika pojkvän hjälper inte alls? Huset hon får bo i är ju inte hennes oavsett om det tar slut.

  Svara

  På tal om MLM så finns det en jättebra poddserie som heter ”The dream” där hela säsong 1 handlar om vad mlm är och hur dysfunktionellt det kan vara. (Har inte läst alla kommentarer så ursäkta om den här podden redan nämnts här.) De säger i podden att det är ett av ”säljknepen” att INTE nämna företagsnamnet i reklamen utan alltid bara skriva typ ”kontakta mig för mer info”.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.