En fråga om smink på Instagram

Jag använder just nu Bare Minerals puderfoundation och gillar den eftersom den ger ett väldigt naturligt resultat.
Det sista jag vill ha är ett kakigt ansikte så min inställning till smink är att det ska se så osminkat ut som möjligt.
Med det sagt så förstår ni kanske att jag blev smått fascinerad av de sminkvideos som dök upp i utforskaren på Instagram. Det var liksom bara mer och mer, lager på lager av olika typer av smink.
Jag trodde det var någon typ av skämt, typ som Jenna Marbles sminkade sig med hundra lager av allt från foundation till nagellack, men icke…

Den här sminkningen – är den för vardag eller enbart för sociala medier? 
Hur ser man ut på nära håll?
Sminkar ni er så här och blir det i så fall inte väldigt dyrt?
Produkterna måste väl ta slut ganska snabbt?

Och…en sista fråga.
Det här med att droppa sminket direkt på ansiktet – är det något nytt eller har jag bara missat det?
Är det mer hygieniskt?

153 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ehhhhhh. Har BB gått och blivit en sminkblogg? Vart tog grävet vägen?

   Det är ett inlägg, chilla

    Preach, ett inlägg om smink trender på sociala medier. Väldigt mkt i linje med bloggens syfte eller har jag missat något?

    Camilla 🙂

    Nej, det du lägger upp är för sociala medier och speciella ljus, allt droppande o supertrixande är bara för att det ska se coolt/läckert/ fånga intresse.
    Sminkar man sig med så mkt produkt och går ut i dagsljus ser det tjock och kakigt ut. Däremot kan man göra alla steg med mkt lite produkt så kommer det se fint ut ? kruxet med en så heltäckande foundation är att alla dina drag försvinner/ du ser platt ut, därför måste du locka fram dom igen med alla andra steg. ??

  Skriv om Kenza istället för smink.

   Vad har Kenza gjort?

    Gissningsvis syftar de som alla andra kommentarer under varje inlägg senaste veckan på hennes babyshower. Grejen är dock att det finns inte riktigt något för Cam att skriva om. Ligger väldigt lite ute om den och verkar bara ha vart Kenza, Dani, Ines och Klara som spenderade ett dygn på ett spa där. Vilket man kan tycka vad man vill om, men faller inom rekommendationer/restriktioner och innebar inte resande längre bort, så finns inte så mycket för Cam att spinna på. Vet inte riktigt vad de tycker hon borde ha med.

     Hennes kompis Humlan var också med.

     Dom följde alla rekommendationer så chilla Pernilla.

      Nepp!
      Inte umgås utanför hushållet om man inte bor ensam!

       Sen är det kanske inte det värsta nån gjort men att säga att man följer rekommendationerna blir fel.

        Mhumm, kan du länka till sidan där FHM skriver att rekommendationerna är att inte umgås utanför hushållet?

       Restriktionerna idag lyder såhär:
       Om privata sammankomster hålls i festlokaler, föreningslokaler och andra platser som hyrs ut får maximalt åtta personer delta.
       Tillsvidare får inte fler än åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.
       Ett undantag görs för begravningar, som får ha upp till 20 deltagare.
       Butiker, gym och sportanläggningar inomhus samt badhus ska beräkna antalet besökare så att varje person får tio kvadratmeter.
       Kultur- och sportevenemang får ha sittande publik på maximalt 300 personer. Det gäller om deltagarna sitter ensamma eller två och två, och har minst en meter till andra sällskap. Men samtliga län i Sverige har för närvarande valt att begränsa också denna typ av evenemang till maximalt 8 personer.
       Vid serveringsställen gäller att högst fyra personer får sitta vid samma bord med minst en meters avstånd till andra sällskap.
       Svenska medborgare och medborgare i ett annat EU/EES-land omfattas inte av inreseförbud. Inreseförbudet av icke nödvändiga resor till Sverige från länder utanför EU gäller således enbart medborgare utanför EU/EES, och just nu medborgare från Storbritannien, Danmark och Norge. Om du inte jobbar med att transportera varor, eller om du är dansk och norsk och jobbar i Sverige.

       Vidare skriver FHM detta:
       Du bör begränsa _nya_ nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med eller några få vänner och närstående utanför hushållet.
       Om du träffar andra personer än de i din mindre krets bör ni
       1. undvika att vara nära varandra, framförallt i mindre utrymmen under en längre
       tid, och
       2. med fördel umgås utomhus

       Hur kan det här FORTFARANDE vara oklart?

       Saxat från https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/rekommendationer-for-att-minska-spridningen-av-covid-19/

       ”Du bör begränsa nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med eller några få vänner och närstående utanför hushållet.”

       ”Umgås helst i en mindre krets så att antalet nära kontakter minskas så mycket som möjligt. Ju färre som samlas desto bättre. Undvik också att ingå i flera olika grupper.

       Om du träffar personer utanför din mindre krets bör ni ses på ett sätt som minskar risken för smittspridning”

       ”En mindre krets är ett fåtal personer, men det går inte att säga en exakt siffra. Vilka och hur många som ingår i kretsen kan variera utifrån varje individs livssituation. För någon kan det innebära några nära vänner, för en annan person den närmaste familjen.”

       Don’t get me wrong, klart bra att limitera kontakt med folk utanför sitt hushåll så mycket som möjligt. Men ser inga restriktioner som säger att man inte ska träffa någon utanför hushållet om man inte bor ensam? Utan ”bara” att umgås i mindre krets, men vad det innebär är ju inte definerat.

        Det är ju det de har sagt, som en förklaring/förtydligande av restriktionerna. Det står ju där ”exempelvis de du bor med eller ett fåtal vänner”. Om du bor med nån så gäller det, om du inte gör det så gäller exempel två. Sagts på flera presskonferenser och intervjuer och de har inte tagit tillbaka det.

         Det där är också ganska grovt taget ur sin kontext. Eftersom meningen börjar med: ”Du bör begränsa _NYA_ nära kontakter genom att endast umgås med de personer som du normalt träffar”.
         De man normalt träffar brukar vara de man bor ihop med och/eller några få vänner och närstående utanför hushållet.

         Det är inte skrivet som att man får välja mellan att umgås med personer i samma hushåll _eller_ fåtal vänner. Det är exempel på vilka som kan vara okej att träffa istället för de här _NYA_ nära kontakterna.

          Med ”nya” menar de personer du inte träffar dagligen genom t.ex. jobb eller samboende, inte nya bekantskaper. Introducera inte nya personer i det som annars varit ett avgränsat smittkluster.

      Chilla Gunilla säger man! Jämt.

     Vad har hänt med hennes tre barndomsvänner?

  Vilket slöseri!!!

   Ja det är slöseri pga att de är sponsrade och vill att folk ska köpa mer. Ingen använder så där mycket smink, inte ens de själva. Absolut att de finns folk som går på det och gör det utanför sociala medier men de flesta fattar att det enbart är för content. Det finns ett par bra debunkers på youtube som pratar om instagram makeup artister.

    Vill du tipsa om några som pratar om ig makeuo artister på youtube?:)

     James Welsh!

  Man behöver inte ett kg för att vara snygg, tvärtom!!

   OM man behöver ett kilo smink för att känna sig snygg behöver man kanske någon annan hjälp, tänker typ terapi?

   Det ser förjävligt ut med så mkt smink i verkligheten. Och det känns äckligt också. Jag har slutat helt med foundation för det känns så kladdigt och instängt.

   En bra, lite hudfärgad, primer får räcka.

   Lite som den här nya trenden att måla läppena en cm utanför den egna läppkonturen.
   En jävla centimeter!! Inte en mm eller så utan en cm! Tjejerna ser ut som clowner men de verkar tycka att de rott hem Kylie-läppar på nolltid.

   Fy fan så fult det är.

    90-talet är tillbaka! ?

     Nya ungdomar, samma misstag…

   Alltså just det här såg jag igår på YT. Skulle kolla en video för att se hur makeupstores duo foundation bäst användes och det var en heeeelt otroligt lång video med nån lillasyster holmström eller liknande namn som bokstavligt talat använde hela butikens utbud i en och samma sminkning. Som att lägga en ansiktsmask fast med smink. Och all denna highlighter som missbrukas… fattar folk inte att det ser illa ut irl?
   Själv använder jag vanligtvis en färgad dagkräm från dermalogica, lite ögonbrynspenna och ett snabbt visp med ytterst lite rouge. Så ja jag är kanske inte rätt målgrupp för dessa videos.

   Såg en tjej som jobbade på willys med värsta drag-sminket på. Alltså det såg förfärligt ut i butikens ljus och så tjockt med contouring runt näsan som verkligen inte var smickrande.

   Varför ska man använda så mycket?
   Hur mår huden under det och har man något skinn kvar efter man tvättat bort det?
   Vad tvättar man med? Aceton?

    Jaså, det gör du?

     För att man gillar att sminka sig och för att kan gillar hur det ser ut?

     Alltid lika fascinerande med ”jag är sååå naturlig och sminkar mig knappt tihiiii”

     Samma typ som koketterar med sina ekologiska underbyxor och anorektiska grönkålsdiet.

  Nån som fattar varför Julia Frändfors blir så upprörd över situationer-merchen att hon tar kontakt med nån i styrelsen till detta? ?

   Ha ha! Vilken styrelse?

    Hon la upp på sin story att en tjej ska svara som hon skrivit till, kolla där man ser inte all text men lite

     Hur hittar jag Julia Frändfors Instagram. Innan var det ju ”Friendforce” men den syns inte för mig. Är jag blockad? Letar på fel namn?

      Nej det är friendforce, konstigt ? ibland kan ju konton försvinna när man söker på dom, kallas nånting jag inte kommer på nu .. sök på nån kändis hon kan följa och sök efter henne i deras vänner, kanske podd kollegan Julia L?

   Hon kanske är en av alla som fått en tweet ”återskapad”?

    Äger hon rättigheter till sin tweet? Får ingen annan skriva det hon skrivit? Vet dock inte vad som stod i den tweeten men är nyfiken bara, hon får väl skynda sig göra en egen merch med sin tweet text då ?

     Alltså jag har ingen aning eller koll, svarade bara på varför hon kanske var så upprörd

      Upphovsrätt gäller också sociala medier.

   För att situationer vill tjäna pengar på andras verk. Fattar man inte problemet är man trög.

    Andras verk .. ???? vi pratar om fucking twitter!!! Hahaha

     De här människorna har i många fall typ gjort sin karriär på twitter, väldigt stor plattform för svenska undergroundkomiker så klart de blir irriterade när deras material stjäls?

     och? situationer är en tråkig människa som inte kan komma något rolig själv och därför måste SNO från andra. Nu ska personen dessutom tjäna pengar på ANDRAS tweets!!
     tror du människan frågan innan hon lägger upp? Nej självklart inte. Hela trötta igsidan är en stor jävla stöld

   Kommer ihåg att hon var arg för ett tag sedan för att de snott något från hennes killes twitter utan att credda.

    Åh herregud haha
    Buhu

  Hoppas ingen använder så mycket produkt. Kan inte se nice ut i dagsljus?

   Yngre sminkar sig så inte äldre äldre kan inte baka in puder under ögonen tex

    Tog ett tag att förstå din mening.. tillåt mig introducera dig för: kommatecknet! -> ,

     Herregud, fick läsa om meningen några gånger.
     Vikten av att gå klart skolan! (Nej det där är inte dyslexi)

      Du kan väl inte säga om det är dyslexi eller inte, man kan ha inlärningssvårigheter eller vad som helst jag har aldrig Haft dyslexi men jag har problem med grammatik ganska grovt så och har inget med skolan att göra för min del, så hoppas ni mår bra som sitter här o är redo o attackera alla språkpoliser på en blogg?

      Läsproblem?

     Tack, jag blev nästa tokig!

     Varför dessa bittra kommentarer om att folk skriver eller stavar fel? Så trötta kommentarer som bara bidrar till trist stämning. Jag förstod direkt vad personen ovan menade. Detta är ett kommentarsfält på en blogg, inget annat 🙂 Ett tips, var lite glad och trevlig 🙂 Känns som att ni verkligen leeetar efter saker att klaga på ?

      Det är uppenbarligen många som tycker motsatsen.

       Blir genuint nyfiken varför man vill klaga på skitsaker och eventuellt göra någon ledsen? Blev man själv retad för något i skolan och nu vill leka den kaxiga här? Har svårt att tro att någon med en superutbildning lär ut folk på det där sättet (pik till den som skrev ”vikten av att gå klart skolan”)

        Skitsaker? Nä…

      För att set faktiskt var svårt att förstå, det är därför vi har skiljetecken…

      Eller hur, leta fel,

      Bella, det spelar väl ingen roll om man skriver i kommentarsfältet på en blogg eller någon annan stans?
      Eller tycker du att man kan slappna av, på en blogg, och strunta i att skriva rätt?
      Fattar inte hur du tänker. Det är alltid viktigt att skriva bra svenska.

    Exakt! Det funkar att sminka sig så sålänge man inte fått några rynkor i ansiktet!

  Den är såklart enbart till för sociala medier. Ingen går omkring sådär pass sminkad till jobbet i kassan på Ica, sin sjukhusavdelning eller kontoret.
  Man ser inte i närheten lika bra ut i verkligheten som på bild.
  Droppa flytande produkter direkt på ansiktet ser coolt ut. Det har inget annat mer än ”bra” content att göra.

  Så kan vi börja bevaka bloggar och influencers igen?

   Har sett tjejer gå runt med så mkt smink på stan. Det ser inte bra ut..men huvudsaken de är nöjda antar jag.

    Samma här. Såg en som hade så mycket highlighter att hon såg ut som en bronsstaty och har sett flera som har så mycket (om än välapplicerat) smink att alla mänskliga drag suddas ut så pass att de snarare ser ut som porslinsdockor än människor. Är lite känslig för verklighetstrogna avbildningar av människor så jag får kortslutning i hjärnan och tycker att det är jätteobehagligt när jag ser dem, haha.

    Men som du säger så är ju huvudsaken att de själva är nöjda och vem har väl inte experimenterat med estetiska uttryck på bekostnad av sin framtoning i sina dar. ??‍♀️

     Och jag liksom ”torkar” av min bbc-cream efter jag applicerat den med lite toapapper för jag är rädd att det ska de för mkt ut när jag går ut ? alltså inte torkar bort hårt såklart utan bara mattar ned lite så att säga

   Flera av tjejerna som jobbar i min lokala matbutik är sminkade så där. Sedan så finns det flera som ser utom de har just rullat ur sängen

    Tänkte skriva exakt samma sak. Ica vid Mariatorget har majoritet personal med otaliga lager smink, lösögonfransar och mängder med fillers. Tonåringar jag möter har oftast väldigt lite smink numera, tror det är det som är trend nu? Osminkat sminkad.

   Ser en del tjejer gå omkring så på jobbet. Jobbar o fabrik och det är oftast yngre tjejer som sminkar sig extremt mycket. Det syns väldigt tydligt vart som har varit med highlightern och bronzern. Vi börjar jobba vid 6.30, så man måste ju ändå vara lite imponerad av att do. Orkar sminka sig så mycket varje dag vid den tiden på morgonen. Personligen tycker jag sällan det är snyggt med mycket smink i verkligheten, men huvudsaken är att dom är nöjda! ?

   Eh jo jag skrev just en kommwntar här ovan om en tjej aom jobbade på willys. Hon var förvisso max 20 år..

  Kommer servern haverera ikväll igen?

   För dig? Hoppas inte. Är ju inte roligt.

  Är det någon som kollar Anna Books MatLIVE?

   Man måste väl betala för att se? Eller?

    Ja, 119 spänn. Hade nästan varit värt att se vad i helvete hon gör med nästan två kilo bär.

     Ja om det kostat typ 50kr hade man kanske kunnat överväga att betala bara för att kolla va hon hittar på och om de blir några utspel från henne haha

     Lol TVÅ KILO???? Mormor brukade gära saft…… Svårt att se hur det skulle funka i matlagning ?

      Ja, 900g frysta bär till en bärsås (förstår inte varför man blandar 4-5 sorters bär, det enda som händer är att man inte känner smaken av någon av dem) och ca 800g (fyra askar) färska bär till garnering. ?

      Du vet inte vad gör med bären så tyst med dig.

       Alltså, jo det vet man. Hon har ju lagt ut receptet.

   Jag!
   Men jag bröt efter 1,5h.

    Berätta! Hände något kul?

     Nej inget drama.
     Jag kan faktiskt inte klaga alls.
     Man får ha i åtanke att jag inte gillar att laga mat och alltså inte lagade mat samtidigt, jag var bara nyfiken.
     Men det var hemtrevligt, lite stressat, men det var nog för att det var första gången och inte så mkt tid att planera.

     Lite flamsigt, inte så mkt interaktion med de som betalat men det var ju den där manlige arrangören som skulle hålla i. Chatten var rätt död.
     Chatten funkade inte hela tiden, en del såg inte allt i chatten. Osv.

     Om Anna hade kommunicerat mer med de som betalat hade de varit roligare. Hon kunde ställt fler frågor, vilket hon gjorde ibland, men det fanns inte mkt man kunde fråga om eller prata om.
     Kanske kommer.

     För att vara hemskt uttråkad, som jag är, pga pandemin, så var det rätt trevligt att titta på.

     Jag tänker absolut ge henne credd för liven. Det var helt ok och 119:- är bra mkt mindre än vad jag smäller på en fredag eller lördagkväll annars.

      Okej va det bara Anna och den där mannen? Ingen i hennes familj? Lagade bara Anna eller hjälpte den där mannen till? Hann du sa vad alla bären skulle användas till? Haha

       Bara Anna framför kameran. Roberto och den där mannen jag glömt namnet på och två (tre?) tekniker till. Ingen i familjen framför kameran.

       Hahaha ja bären kokades ner också en silades alla skal och frön bort, hon ville ha en slät sås. Men man ska spara det man solat bort å ha på tex gröt eller i paj osv.

       De färska bären är till garnering.

    Spill the tea sis ?

     Sorry vännen, inget drama, inget smaskigt skvaller alls.

    Million dollar question är ju, hur MÅNGA deltog i liven? Framgick det på något sätt?

  Meanwhile jag köpte en tunn cc cream och använt den exakt en gång för det kändes för mycket på huden. Ahh kliar i ansiktet av att se dessa videos haha.

  Vill dock testa Bare Minerales. Hade något mineral puder ifrån Isadora som var ok men borsten lukta get och tyckte efter ett tag att resultatet/formulan var för tjock/kakig.

   Bare minerals är mycket bra tycker jag, täcker bra utan att det känns eller ser ut som en massa lager. Läppstiften håller länge och de mascarorna jag testat är bra och klumpar inte.

  Ändå asså fan vad cringe det är när folk mimar med till musiken. I’m so cool yeahh

   Å så kan de ändå inte texten eller mima i takt och sminka sig samtidigt som de försöker se sexiga och coola ut.
   Jag sekundärskäms varje gång. Tog bort TikTok pga alla mimande personer. Huuu!

   Åh jag håller med. Värsta som finns ?

  En fråga för Beatrice make up artist ?

  ”Den här sminkningen – är den för vardag eller enbart för sociala medier? ”
  Du vet ju redan svaret på den frågan. Självklart är det mest ”for show”

  Tror inte att hon pallar gå hemma egentligen. Hon verkar ju inte helt stabil och välmående i sin livssituation baserat på inläggen om att hon måste flytta för att må bra och hennes ilska mot kommentarsfältet ?

   Vet inte om hon kanske tjänar pengar på sin insta dock? Tänker pga många följare (även om de verkar vara köpta)

    Tvek på att Miss Clara skulle betala något till henne och ja, minst 10 tusen köpta följare är det. Hon har knappt någon interaktion under sina bilder. Några markerade samarbeten är det glest med, ett par stycken om året kanske.

     Ni vet att hon får asmkt pengar från sina päron va? De är stenrika.

      Asmkt? Hon gick från en trång tvåa i Alvik till ett radhus i Bålsta, det fixar man galant utan stenrika föräldrar. Men ja, det är möjligt att hennes föräldrar har det dåliga omdömet att sponsra hennes bookiska livsstil.

  Använder bara bareminerals sen 1,5-2 år tillbaka. Ger naturlig men bra täckning, men känns osminkad. Funkar till linjerna under ögonen.

  Går alltid osminkad, men min yngsta syster som är 15 år yngre sminkar sig så haha. Myyyyycket viktigt att låta pudret ”baka” tydligen. Hon hade dött om hon var fast med maybelinne matte dream mousse som en annan var i den åldern….

   ”Baking” har, som många andra sminktrender de senaste åren, sitt ursprung i dragkulturen. Att sminkmetoder som är avsedda för scen-, och andra, framträdanden tillämpas av folk i vardagen är något för framtida sociologer att bita i!

    Ja min syster är ett praktexempel ?? Hon är en jättefin tjej btw, men WOW vad hon och hennes vänner överdriver med sminket…

     Hade varit intressant med en sån här sminkvideo men filmad utomhus i dagsljus ?

     Ser det lite som samtidens svar på dåtidens mer utpräglade subkulturer. När jag var ung var det emos, gothare och BD-popare som såg ut som ”hej, kom och hjälp mig”, idag är det ”insta-baddies”. ?

     Gjorde inte alla det i den åldern? Känner att vi överdrev som fan.

      Nej det gjorde vi inte. Vi hade kakiga ansikten och överdrivet mycket maskara. Idag ser de ut som photoshopade fast IRL.

      Min mamma som var ung på 60-talet berättade hur hon droppade på brunkräm och tjock svart eyeliner. En period gick hon inte utanför dörren utan det lagret på. Det skulle vara heltäckande och som en mask.

   Maybelline dream mousse och loreal paris 4x volume mascara…. ????

    Och juicy tubes!

  Detta är en TikTok-trend för er kära boomers som inte förstår ? Inget till vardags.

  Puss

   Är 30… Och fett förvirrad för jag är tydligen både mellanial och boomer samtidigt.

   Knappast? Att droppa foundation över ansiktet har gjorts på insta i många år.

   Nä det är det inte

   Vi kan ju lätt konstatera att du är en gen z, som tror att allt är nytt medan vi ”boomers” sett allt tidigare.

    Hon på video nr 2 SamanthaEvira har skrivit i inlägget ”tried out the @meredithduxbury foundation challenge” så jo det är en trend att ha överdrivet mkt foundation

   Ja det är en tiktok trend som hon Meredith på sista videon startat

   Lol, har du hängt på instagram sen typ 2015?

  Älskar Kosås smink produkter. Det är olika oljor och jag brukar droppa den liknande som de gör på bilderna (fast i mindre skala).
  Mineralpuder ger mig en massa utslag och tycker det känns skrämmande med talk (talc) i smink.

   Varför skrämmande med talk i smink? Genuin fråga alltså, vet verkligen inte.

    Inget alls. Talk är en mineral.

    Alla mineralpuder/produkter gissar jag på är talk eller innehåller delvis talk. ?

     Ja, så mycket är jag med på 🙂 Menade mer att jag inte vet alls varför det skulle vara skrämmande.

      Vet inte heller annat än att talk kan innehålla asbest, men det behöver den inte göra och har svårt att tro att talk inom kosmetika eller mat skulle göra det.

      Men egentligen är jag själv mot mineralsmink och menar på att det är humbugg som inte är bättre för hyn än annat. Tvärtom skulle jag säga. Och uttorkande.

      Men det skrämmer mig inte. Och om man bortser från att talk är uttorkande så skulle jag inte dra mig för att ha det nära min hu.

       Nära eller på min hy*

        Att andas in något pulver som inehåller talk mm kan skada mage och lungor, tänk då att göra det 365 dagar under flera år.
        Sedan är silikon ett ämne i talk (vissa cykliska silikoner lagras i vävnader).

        Säkert inget som är jätte farligt men varför använda tveksamma produkter 2021!?

   Mineraler i smink är ju verkligen en känd källa för utslag hos de med någorlunda känslig hy,och ett no, no för de med rosacea eller dermatitis.

  Folk MÅSTE sluta mima till låtar i smink-videos.

   JA!!!!!!

  Kom till att tänka på GabJoss. Hon är alltid extremt vit runt ögonen. Som en tvättbjörn fast vitt.

   Haha ja det ut som hon är på after ski och precis tagit av sig sina goggles ?

   Work that concealer!

   Känner ett par systrar som solar solarium så de ska vara bruna året om. Det värsta är ju att de har de där glasögonen på sig, så för att dölja ränderna så sminkar de sig kritvita runt ögonen och mot öronen ????

  Om man gillar bare minerals så måste jag tipsa om TIKEI. Mineralpuder, svenskt företag, samma resultat som bm, billigare, fri frakt, går att köpa små prover först om man är osäker på färg??

   Tikei är så uttorkande tycker jag. Kör med make up storea dual foundation den känns bättre. Även svenskt och veganskt

   Älskar Tikei! Använt det i säkert 5 år nu. Ser inte sminkat ut, men ger så fin yta. Och min hy har faktiskt blivit bättre av det.

  Äh, låt folk sminka sig hur de vill. Detta är ju make-up artister som gör detta för sociala medier. Vad är det för töntigt skryt i kommentarerna om hur lite ”cc Cream” man använder. Låt människor gå osminkade, lite sminkade eller megasminkade, det är ju det som är kul, att vi alla är olika! 😀

  Sorry för rant, men jag sminkade mig mycket som ung, och är överlag trött på hur mycket man såg ner på de som använde mycket smink och tyckte det var kul. Som om det var ytligt och dumt. Idag sminkar jag mig mycket mindre och har blivet överlag sämre på att lära mig nya tekniker och produkter just för att jag inte vill ses som ytlig. Har jag däremot inget smink på jobbet (jobbar på en rätt fin byrå i stan) då undrar folk om jag är trött 😛

   Exakt så!

   Ja, så ängsligt att skryta om hur lite smink man använder. Tror inte att alla förstår att det är en hobby och ett intresse för många. Sen sminkar man sig ofta mer när man är yngre, hör ungdomen till litegrann. Låt dem ha kul med sitt smink och testa sig fram. Att se osminkad ut är inte allas mål med smink.

    Fattar inte att jag var tvungen att skrolla såhär långt för att hitta en sånhär kommentar! Låt folk ha hur mycket eller lite smink de vill, man är inte en bättre människa för att man ”bara har försvarets hudsalva på läpparna”. jättebra om du trivs utan smink, minst lika bra om du trivs med.

  Detta är nog en trend från tiktok tror jag!

  För länge sen använde jag foundation för att jag trodde det typ “ingick” i en make up rutin (fast inte i såna mängder som dessa tjejer) sen kom jag på bättre tankar och skippade det helt. Mycket bättre.
  För övrigt så ser dagens make up trender ut som nåt man ser på RuPaul’s Drag Race och nåt jag förknippar med termen Mac Force Field.

  Hon har ju fullt upp med att träna 3 timmar per dag nu så bloggen får väl lida ? hårt jobb

  Varför har Amanda Schulman och Hannah Widells bolag Perfect Day gått -50 000 000, HUR är det ens möjligt att gå så mycket back??? Vad har hänt?

  https://www.allabolag.se/5568630007/perfect-day-media-ab

  Jätteskönt för de som ”skryter” om att de inte har mycket smink, men det gör faktiskt inte er till en bättre människa. Man får ha hur mycket eller lite man vill. Alla är vi snygga ändå! Personligen har jag ojämn hudton och vill dölja blemmor från finnar, eller rent utav finnar, och sminkar mig varje dag jag jobbar. För jag känner mig snyggare med smink. Det är helt enkelt en personlig preferens. Och leka med ögonskugga är ju så kul! 🙂

   Amen! Jag älskar att sminka mig på morgonen innan jobbet, jag ser det som self-care, jag planerar dagen och tänker på vad jag ska göra, går igenom mitt schema etc. Tycker det är supermysigt.

  Det här kommentarsfältet skriker verkligen ”i’m not like other girls!!!”

  Ni är inte bättre människor för att ni använder cc-cream?? Varför sån hybris? Låt människor få sminka sig, det är kul och det är dessutom jävligt roligt att kunna göra sminket till en del av sin stil!

   Internaliserat kvinnohat. Mycket viktigt att påpeka hur naturlig man är. Samtidigt som det är JÄTTEVIKTIGT att sminka sig ”lagom” mycket/lite.

  Jag säger bara tikei.se
  Inget annat punkt

  Verkligen! När ska folk fatta det?
  Hur orkar man ens lägga energi på hur mycket andra sminkar sig? Finns liksom ingen anledning öht att göra det.

  Det är en ”rolig” trend på bla tiktok, inget annat ? det ska tydligen vara satisfying att se så mycket foundation smetas ut osv. De är ej seriösa

  Det är en ”ny trend”, fast egentligen inte… kommer ni inte ihåg hur mycket foundation alla fjortisar använde för 10 år sedan? En hel burk dream matte mousse gick ju åt varje gång man sminkade sig för man visste inte bättre. Sen blev sminkvideos på youtube populära och alla lärde sig att man inte skulle ta så mycket foundation för att täcka ojämnheter, utan istället använda concealer.

  Löjligt att ett klassiskt sminkmisstag nu är en ”cool ny trend”

  Likadant när man ser videos där folk applicerar foundation med händerna på instagram och tiktok, som om det är en ny och revolutionerande grej? Beautyblenders och foundationborstar har inte varit populära i speciellt många år, flesta använde händerna för bara några få år sedan. Typ 2012.

  Snart blir väl nästa trend att använda dom små svampborstarna som medföljer i billiga ögonskuggskit som typ alla som är över 23 år gamla idag använde dagligen för 10 år sedan.

  Eller så blir nästa trend spermieögonbryn, idominsalva på läpparna och sönderblekt tuperat hår med synliga clip in extensions och alldeles för mörk ”brunkräm” med en ”trendig” fjortisrand på käklinjen.

  Varför så mycket negativitet om henne om ni ändå faktiskt tar er tid till att läsa hennes blogg/instagram (eftersom ni märker att hon inte uppdaterar dvs). Vill hon ha en paus, låt henne ha en paus, vill hon träna 5h per dag, låt henne träna 5h per dag. Hat sprider hat..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.