Hugo och Paula får sig en tankeställare

Såg ett videoklipp på Instagram i helgen där Hugo jagade dig till bilen. Det jag reagerade på var att han fällde dig och när du låg på marken så sparkade han på dig. Inte bara en utan två gånger. En av gångerna sa du till och med aj. Såg inte speciellt trevligt ut. Hur ställer du dig till det?.

Under helgen som gick ska det ha publicerats ett klipp på Hugo och Paula som fått många av deras följare att reagera.
För paret var det bara ett av alla lekfulla bus paret emellan, men de insåg samtidigt att det kanske inte såg helt bra ut eller skickade ut rätt signaler då många tyckte att det såg ut som att Hugo gjorde Paula illa på riktigt.

Så här skriver de båda på Paulas blogg:

Jag och Hugo fick oss en ordentlig tankeställare där vi fortsättningsvis faktiskt måste tänka oss för. Hur vi framställer vår jargong för vi vill verkligen inte normalisera eller romantisera våld inom en nära relation.

Med det sagt så vill jag även poängtera att Hugo aldrig någonsin har skadat mig. Jag har aldrig känt mig rädd för Hugo, snarare tvärtom. Hugo får mig att känna mig trygg. Han är min tryggaste anhörig och han gör allt annat än att skada mig. //Paula

Jag är uppväxt med många bra saker från mina föräldrar. Det kanske viktigaste och det jag är gladast över är att jag har blivit uppfostrad med, är att man ALDRIG höjer en hand mot någon som har ett fysiskt underläge. Det finns inget som skulle få mig att ändra på det synsättet.

Jag och Paula har en hård jargong. Vi låtsasbråkar och brottas och det är oftast jag som åker på stryk. Reaktionen från er på min ”spark” var bra. Nästa gång ska jag inte sparka, då ska jag istället köra björnkramen över henne.

Skämt å sido. Bra att folk reagerar och jag tar det med mig som en läxa och lär mig något av det. // Hugo

Jag har själv inte sett klippet och kan inte uttala mig om innehållet, men det absolut viktigaste i hela den här situationen är att människor både reagerade och hörde av sig till Paula för att se så att hon verkligen var okej.

Allt för ofta så tittar människor åt ett annat håll när det kommer till obekväma situationen – något som våld i nära relationer givetvis är – så att följarna reagerade och agerade tycker jag är jättefint.
Paula uttrycker även själv sin tacksamhet till alla de som visade sin omsorg om henne, trots att de aldrig träffats ”på riktigt”.

Det är inte ofta jag tycker uttryck som ”systerskap” passar in, men här gör det nog faktiskt det. ❤️

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fint av andra att reagera och fint att se deras text om det❤

  Svara

  Blev dom överraskade över reaktionerna? Har folk helt slutat tänka vad det gäller vad dom lägger ut?

  Svara

   Content min vän, content. Paula har säkert en massor clickbait länkar i sin IG som signalerar att man kan läsa om ”händelsen” i hennes blogg (som vanligt). Är så glad att jag slutade följa henne överallt. 😅 Någon som minns när hon postade typ 5 olika inlägg på blogg, FB och IG om att hennes hår hade bränts av på gymmet? Hon skapade något uppror och det ena och andra. Så var det bara en liten tuss eftersom hon hade haft hårfön för nära hårbotten.

   Svara

    Värdefull information

    Svara

    Och rubriker som ”min stora sorg” som visade sig vara att hon inte kan göra fina frisyrer på sina döttrar…

    Svara

     Det är inte klokt att hon verkligen skriver så.

     Svara

      Eller hur, känns som ett hån mot dom som faktiskt bär på en stor sorg.

      Svara

    Vet inte vad som är värst. Narcissister som Paula som måste berätta för världen så fort hon har en fis på tvären eller en gasig mage eller ni kvinnor som följer dessa hjärndöda så kallade ”influencers”.
    Vi män följer inte direkt någon influencers och om vi gör så är det ofta andra män med en talang t.ex elitidrottare.
    Är det verkligen så intressant att läsa om smink, Brazilian butt lift, någons extremt tråkiga vardag, deras resa osv?
    Jag undra genuint. Vad är det som är så intressant med att följa alla dessa hjärndöda och outbildade bloggare, vloggare osv?
    Köper det om ni följer en kvinna som åstadkommit något i sitt liv om det så är en idrottskarriär, lyckats besegra cancer eller åtminstone någon ni kan relatera till. Men 99% är ju samma skit rent ut sagt.
    Förklara gärna för mig

    Svara

  Har ej sett klippet men tänker att om folk reagerar så kan det inte ha varit så nätta sparkar? Alltså man ser väl om det är skämt eller ej?

  Svara

   Ja tänker samma, inte heller sett klippet.
   Men oavsett skoj eller inte, är de så roligt att fälla nån till marken och skoj sparka på den? Absolut man kan va lite busiga och jaga varann och så, men fälla och sen sparka? 😅 känns lite över gränsen.

   Svara

    Beror väl på. I vatten eller mycket snö kan det vara kul om man redan är igång (Mjukt underlag), random fällning och spark hemma i köket eller på gatan not so much.

    Svara

    Nä, vet nån vad! Vuxna människor som beter sig.

    Svara

     Eller hur!

     Svara

     Kanske jag som missat något? Brukar ni jaga eran partner till bilen och sen fälla dom? 🙂

     Svara

      Brukar inte, men när vi haft snöbollskrig så har det hänt.

      Svara

       Skillnad på snöbollskrig kanske? Känns mer rimligt

       Svara

   Jag såg klippet och såg tydligt att det var skämt, de brukar ju brottas och putta i varandra i vatten och så. De springer till bilen, han fäller/drar ner henne (långsamt) på marken medan hon skrattar och han ’låtsassparkar’ mot henne. Jag förstår att folk reagerar och tycker det är bra, och det var ogenomtänkt av dem att lägga upp på insta men har man följt dem så vet man att det typ lika gärna hade kunnat vara tvärtom alltså Paula som lagt krokben för Hugo och sen kört en snöboll i ansiktet. Videon låter mkt värre i text än vad den var.

   Svara

    O de familjer som har kroppskontakt med bus kramar osv mår bättre. De vet mer om varandra än andra. Sen vet han väl att hon gillar när hon får reaktioner på sina videos. Som ola rapace i stjärnorna på slottet när han blev ”våldsam” mot ljudkillen. Sen kan personen ju va våldsam på riktigt med men det kan ju vilken tjommesom helst.

    Svara

    Vad ska man reagera på då? Fattar inte? Har inte sett klippet men på din beskrivning låter det ju som ett klart skojbråk. Varför är det inte ok?

    Svara

   Tycker tvärt om folk brukar ha en himla låg tröskel på vad de ”reagerar” på?

   Dock hellre en gång för mycket än en gång för lite när det gäller våld såklart. Men att folk reagerar är ingen garanti för att det var särskilt våldsamt.

   Svara

    Du har sett filmen eller?

    Svara

   Fast nån skrev att paula sa aj nej och han gjorde om det å slog en gång till.

   Svara

    Menade givetvis sparkade inte slog!

    Svara

     Du har inte ett rätt!

     Svara

  Att fråga hur hon ställer sig till det är väl inte att kolla så att någon är okej och mår bra..

  Förstår att hon har fått fler meddelanden men den kommentaren i inlägget är ju inte direkt en kommentar som oroar sig för hur hon mår och om allt är bra.

  Svara

  Viktigt att dom tänker på det framför sina barn också tycker jag, vad dom ser osv.

  Svara

   Precis vadd jag tänkte! Känns ju som att det bara förstärker det man hörde som barn i skolan från ignorant vuxna

   ”Nej man han bråkar bara med dig för att han tycker om dig!”

   Barn lär sig från vuxna. Kallas modellinlärning. Om man lär sig att det är såhär man beter sig när man tycker om någon…? Beror ju helt på hur man pratar med sina barn också såklart.

   Svara

  Har inte mycket till övers för Paula men tycker hon verkar ha det jäkligt slitigt i deras förhållande. Känns (vet såklart inte) som det alltid är hon som får tänka, fixa och ta ansvar. Iofs en klassiker.

  Svara

   Ja men det har hon också gått ut med, att hon drar det största lasset. Vad kan man förvänta sig från en kille som Hugo? Hela han lyser typ pojke som inte vill växa upp.

   Svara

   Skulle tro att det gäller majoriteten av kvinnor. Nej, inte alla men de flesta kvinnor är projektledare i hemmet.

   Svara

   Tycker ändå det verkar soft. Kunna ta en promenad efter lämning. Jobba hemifrån. Samarbeten och sen hämta barnen tidigt. Gratis grejer. Mannen jobbar och pengar rullar in. Lägenhet i Spanien.

   Svara

   Tycker att hon har fått mycket serverat i och med hennes relation med en kille som redan var en influencer och som konstant länkade till hennes sociala kanaler när hon fortfarande jobbade på 7/11 eller receptionist. Nu verkar hon ha det rätt soft och går mest runt hemma på dagarna vilket troligtvis lämnar mer tid åt att kunna ta hand om sådant du skriver (Hugo slutade ju blogga för att han ville satsa helhjärtat på Clean, vilket ju har gett resultat).

   Svara

  Alla dessa influensers verkar sakna ett konsekvenstänk. Det är nästan så att det avstannade i utveckligen när de var tonåringar. Bra att folk reagerar.

  Svara

   Skillnaden är väl att vanlisars bristande konsekvenstänk sällan syns för hundratusentals människor.

   Tror de flesta har gjort något som inte hade gått hem hos följarna om man var influencer.

   Svara

    Haha så tänker jag med. Hade lärt kunnat göra samma men lägger inte ut det sen till allmän beskådan. Plus, jag brukar ändå förstå att det kan se konstigt ut för andra som inte förstår jargongen så brukar inte heller göra det jätteöppet.. hade alltså som Influencer aldrig lagt ut sån smaklös skit som många gör.

    Svara

     Nej vissa saker man gör hade man nog haft vett att inte visa men många följare brinner ju av för minsta lilla också (syftar ej på denna film, den här jag inte sett). Då undrar man ju om de själva alltid gör allting 100% perfekt och tänker till tusen gånger innan de gör något.

     Svara

      Eftersom det finns 0 influencers som inte någon gång hamnat i en kritikesrstorm kan man väl drista sig till att gissa att exakt alla människors liv hade eggar igång någon om det las ur offentligt.

      Svara

  Våldspyramiden
  det börjar med en ovälkommen kittling. Sen vet alla hur det går.

  Svara

   Alltså jag förstår att du skämtar men fyfan vad ovälkomna kittlingar (när man blir fasthållen och kittlad) är vidrigt. Få saker ger mig mer panik.

   Svara

    Tvärt om inget skämt alls. Att ta sig friheter gällande någon annans kropp leder snabbt till ett mer respektlöst beteende. Slutar ofta i våldshandlingar.

    Svara

     14:30 här – jag håller helt med, men orginalposten uppfattade jag som skämtsamt pga uttrycket ”sedan vet alla hur det går”. Eftersom det snarare är så att våldhandlingar i nära relationer oftast inte tas på allvar, ens av den som utsätts för dem, om de inte är av karaktären slag och liknande. Eftersom alla absolut inte vet hur det går eller ser övergreppet i sånt så antog jag att kommentaren inte var allvarligt menad. Jag tycker däremot absolut inte att det är ett skämt.

     Svara

  Oj förstår att folk reagerade. Konstigt sak att skoja om?
  Marilyn Manson har nyligen blivit anklagad för att ha behandlat sitt ex riktigt illa och andra kvinnor har också kommit fram och börjar dela med sig av hans svineri. Det sjuka är att han i en intervju för många år sedan ska ha sagt att han dagligen drömmer om att slå in sin flickväns skalle med en hammare?! Skivbolaget ba ”Alltså det är bara något han sa för det passar hans image”… Eh?! Vissa saker kanske inte är helt kul att skämta till det om…

  Svara

   Vad läste jag precis? 😳

   Svara

    Eller hur? Spin Magazine var det tydligen han ska ha sagt detta till. Så jävla sjukt.

    Svara

   Marilyn Manson har alltid sagt och visat tydliga tendenser att älska våld och mörkheter.
   Mycket twistad person som älskar känsla av makt och kontroll.

   Svara

    Ja, det tagna artistnamnet ”Manson” kommer ju från Charles Manson, såå…

    Svara

     Exakt.. man behöver egentligen inte skriva mer än så….

     Svara

      Fast Namnet en artist behöver ju inte har en länk till personligheten. Marilyn kommer ifrån Monroe…

      Menar du att lady Dahmer då kan ha vibbar av ”serial killer”?

      Sjukt efterblivet tänk. Kamma dig

      Svara

    Absolut men just att säga något sådant om en specifik person känns bra mycket galnare än att ha en slags mörk/goth persona som artist. 🙁

    Svara

   Fast nu dumpade skivbolaget honom.

   Svara

   Kan kvinnor inte räkna ut det själva? Kolla på honom bara. Inte direkt så att han utsöndrar en empatisk och ödmjuk vibe.

   Svara

    Armie Hammer då? 💁‍♀️

    Svara

     Precis. Man kan inte se på en persons utseende om han är ett svin. Armie ser ut som en svärmorsdröm.

     Svara

     I de lugnaste av vatten va… 🙁 Och så blir män kränkta när vi påpekar att alla män är potentiella faror

     Svara

    No they can’t

    Svara

    Mm och folk med massa tatueringar är kriminella…?

    Svara

  Är det bara jag eller är var och vartannat inlägg på hennes Insta, någon form av reklam och som dessutom saknar korrekt markering av detta?

  Svara

   Det är bara du.

   Svara

    K 🤣🤣🤣

    Svara

  Camcam får du tag i klippet kan du väll visa det här. Det låter ju inte bra.

  Svara

   VÄL VÄL VÄL VÄL

   Svara

    Dom dom dom dom dom

    Svara

     Dom låter inte bra?

     Svara

     @13.57 (Djupt andetag ooooch): Tänd ett ljus, och låt det brinna. Låt aldrig hoppet försvinna osv osv

     Svara

  Förstod han det roliga att han skrev ”björnkram”?! Haha

  Svara

   Jag förstår inte det roliga? 😄

   Svara

  Att Paul inte är jättepepp på att vara med i IL:s sociala medier blir ganska tydligt med kommentaren i hennes senaste story, hehe.

  Svara

   Han var fan inte astaggad du…

   Svara

    Nä det var ett rätt snabbt avslut på den instastoryn….

    Svara

     Hahaha så skönt ”inte vi” kort och enkelt liksom 😂
     Tror han börjat tröttna på hennes desperata försök att synas och höras hela tiden.

     Svara

   Hahaha.

   Svara

   Haha åååh, undra hur länge till dom hänger ihop.

   Svara

   Vad händer?

   Svara

   Haha åh. Tyckte lite synd om henne. Hon bara ”hehe. Nej inte vi. Jag”

   Om någon undrar så sitter de tillsammans i bilen och Bella säger: på torsdag när vi ska köra ner till Båstad tänkte vi ha en livesändning *avbryts av Paul*: Nej, inte vi.

   Svara

    Underbart ju. Börjar gilla Paul lite.

    Svara

   Haha.
   Gillar även när hon tänker om bilarna, att hon i den förra kände sig sportigare men nu som ”här kommer jag med två barn” – ja, du har ju två barn😂🤦‍♀️

   Svara

  OT men flunsarelaterat;
  Vad har hänt mellan Tungården och Forni?

  Svara

   Något särskilt du tänker på?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.