Felicia Aveklew testar Caia Cosmetics Alla hjärtans Dag-produkter

Influencern Felicia Aveklew har publicerat en ”first impressions-video” där hon testar Caia Cosmetics produkter som släppt inför Alla Hjärtans Dag.
De allra flesta gånger då influencers släpper produkter så skickas de direkt till andra influencers eftersom det verkar finns någon typ av tyst överenskommelse om att man alltid lyfter varandras produkter, och alltid innan de hunnit testa dem.
Av den anledningen är deras åsikter ungefär lika objektiva som ett köpt reklaminlägg och bör tas med en stor nypa salt.
För helt ärligt, har ni någonsin hört en influencer yttra en enda negativ åsikt om innehållet i ett kollegialt översänt pressbud?

Av den anledningen blir jag så glatt överraskad av Felicia Aveklew, som här köpt hem produkterna själv för att prova dem, med syftet att ge följarna ett ärligt omdöme, snarare än att bjussa Bianca Ingrosso på lite gratis PR.
Det finns givetvis produkter i släppet som hon gillar, och några som kanske inte var för henne, men genom att göra den videon för följarna, så stiger hennes trovärdighet och tilliten följarna har för det hon publicerar.
Bianca, å andra sidan, verkar inte helt nöjd med det ärliga omdöme som Felicia ger i den här videon. Hon satte sig nämligen och spelade in en på Instastory där hon kom med förklaringar på i princip allt det som Felicia varit negativt inställd till i sin video.

Vad Felicia säger om produkterna i den här videon är egentligen sekundärt enligt mig.
Det är snarare ATT hon gör den som är kärnan i det här inlägget.
Influencers måste kunna ge andra omdömen än ”DET ÄR DET SJUKASTE JAG NÅGOSIN SETT!!” om varandras produkter om branschen ska behålla någon typ av trovärdighet, så två tummar upp för Felicia Aveklews video.

Om ni nu ändå vill veta vad Felica tyckte om produkterna och inte orkar titta på videon själv, så kommer här en kort sammandrag i punktform:

 • Borsten är densamma som Caia släppt tidigare, den enda skillnaden är det rosa skaftet. (Domed Powder Brush 03)
 • Alla blushes är åt det rosa hållet, med bättre och sämre pigmentering men saknar en som går åt det mer röda hållet.
 • Läppbalsamet har magnetisk hylsa vilket hon älskar, men i efterhand såg hon att man får väldigt lite produkt för det dyra priset.
 • 195 kr för ett läppbalsam låter lite väl dyrt, även att förpackningen är dyrare att ta fram.
 • Det har heller ingen doft vilket hon gärna hade önskat.
 • Läppglanset ”Beige gloss” påminner om Fenty Gloss.
 • Glansen ser ut som att de är väldigt pigmenterat i förpackningen, men på läpparna har de knappt någon färg eller doft alls.
 • Felicia gillar inte applikatorn, den är FÖR stor och för mjuk så de känns som att man inte har kontroll.
 • Den är även svår att få ner och upp ur förpackningen.
 • Felicia vill vara helt ärlig mot följarna och säger att ”det här var ingen gloss för mig. Den gillar jag inte.”
 • Pinky gloss och Golden gloss var bättre eftersom de hade lite lite glitter i sig, men hon ser inte riktigt någon skillnad i pigmentet mellan de båda glittriga.
 • Är det bara jag eller ser de identiska ut? undrar Felica avslutningsvis.
Skärmdumpar från Felicias video
Skärmdumpar från Felicias video

 

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja man har ju märkt många gånger att influencers hyllar produkter innan de ens testat och använt det. Bianca blir mer och mer icke-trovärdig med sitt falska och överdrivna sätt, i storys sa hon igår att en färg var hennes favorit och i nästa sekund var den andra färgen favoriten och asså vi förståååår inte nej nej nej… så löjligt, och så har hon såklart använt det i ett år.. eller inte.

  Svara

   Finns ingen som överdriver så mycket som Bianca.
   Varje gång hon äter, testar en ny produkt eller visar ett nytt plagg så är det det godaste/skönaste/finaste hon ätit/prövat/sett i HELA SITT LIV!

   Svara

    HUR kan Bianca vara så populär??

    Svara

   ÄNTLIIIGEEEN någon som säger som det är!!!
   Älskar sånt! Mer guts åt folket!
   Felicia får 🌟🌟🌟🌟🌟 av 🌟🌟🌟🌟🌟 möjliga!

   Svara

  Skönt med en ärlig recension!!!

  Svara

  Sån jäkla tur att man är naturligt snygg och slipper dilemmat med vilken av alla influensers faaaantastiska och unika produkter man ska välja.

  Ps: Det där med naturligt snygg ska tas med en nypa salt då synen och ödmjukhet inte är mina starka sidor.

  Svara

   Jag är naturligt ful men skiter i influensernas krämklet ändå.

   Svara

    Samma här

    Svara

   Det är väldigt skönt att ha dålig syn ibland!

   Svara

  Margareta Grääs tester av smink är bättre!. Hon är mua så hon kan förklara varför dom är bra eller dåliga .

  Svara

   Felicia är väl också utbildad MUA har jag för mig

   Svara

   Margareta Grääs är det hon Margarin Diet ?

   Svara

    Magdalena Graaf?

    Svara

     Margaux Dietz? Så förvirrad just nu.

     Svara

   Mua=makeupartist ?

   Svara

    Mua = Beatrice

    Svara

     MOGI ARE U OUT THERE????

     Svara

      Perdy!

      Svara

   Felicia är också makeupartist. Eller, ja, hon är åtminstone utbildad till det.

   Svara

   Ganska mycket fjäsk för märken där med…

   Svara

   Felicia är också utbildad MUA ☺️

   Svara

   Felicia är också MUA efter ett samarbete med Färg

   Svara

   Felicia har ju också pluggat till make up artist.

   Svara

    Pluggat?

    Svara

     Ja, hon har pluggat till mua?

     Svara

      På universitet?

      Svara

       Gymnasiet och högskola.. följde hennes kanal när hon höll på med det men det är några år sedan.

       Svara

  För rosa rouge är inte fint!

  Svara

   Jag förstår att Bianca, eller andra människor som tar fram skönhetsprodukter, vill helst ha mest positiva recensioner. Det är ju naturligt. Det jag inte förstår är varför så fort man får kritik, som dessutom är konstruktiv eller av egen åsikt, så går man in i försvarsställning och ska förklara allting?

   Acceptera bara att någon inte är helt nöjd.

   Svara

    Håller med, gillar att hon sa att bronzern inte är så pigmenterad för det ska vara lättare att blenda, men på videos jag sett syns inte bronzern alls. Dålig ursäkt för dålig pigmentering…

    Sen att hon ALLTID går till personangrepp och säger man använder produkten fel?? Inte så att Clinique eller Benefit postar insta storys och pratar ner folk som inte gillar produkten..

    Svara

  Jag förstår att Bianca, eller andra människor som tar fram skönhetsprodukter, vill helst ha mest positiva recensioner. Det är ju naturligt. Det jag inte förstår är varför så fort man får kritik, som dessutom är konstruktiv eller av egen åsikt, så går man in i försvarsställning och ska förklara allting?

  Acceptera bara att någon inte är helt nöjd.

  Svara

  Väldigt bra med en ärlig recension! Hon var ju fortfarande trevlig liksom, och allt kan ju inte passa alla. Såg även på Biancas videor att det verkar gå trögt att få ur/in applikatorn på läppglanset, en sak dom kanske kan åtgärda till nästa gång.

  Svara

  Kollade på Biancas försvarsvideo… hon ÄÄÄÄLSKAR och det jobbas in och bla bla. Det enda jag dock koncentrerad mig på var att hennes ansikte inte rör en min när hon pratar…

  Svara

  Sen så kanske den här influensers inte har rätt heller? Så det blir ju aldrig rätt

  Svara

   Fast vadå rätt? Det är ju hennes uppfattning, någon annan tycker annorlunda. Finns ju varken rätt eller fel? Sakerna kanske inte passade henne (och många andra) finns typ inga företag som har alla människor i målgrupp.

   Svara

  195kr för ett läppbalsam haha, sjukt att folk köper skiten.

  Svara

   Det värsta är väl att det är 16-åringar som lägger sitt studiebidrag på det…

   Svara

    Mitt bästa bästa läppbalsam från Akademikliniken drar jag mig från att köpa nytt av, eftersom jag tycker det är dyrt. MEN det återfuktar och sitter kvar i flera timmar och förpackningen och applikatorn känns lyxiga. Det kostar typ 230 kr för 15 ml. Jämför med CAIA, 3 g för 199 kr (Skulle uppskatta att 15 ml är åtminstone 6 g, dvs. lite mer än en tesked och alltså dubbel så mkt som i CAIAs produkt).

    Svara

     Måste tipsa om ett cerat jag älskar. Litet familjeföretag som heter Gustav och Linnea på Instagram. De är biodlare och gör cerat av bivax. Finns med några olika dofter.

     Svara

      Jag vägrar köpa deras produkt av enda anledningen att han storsmajlar med en fet snusprilla i, på bilderna.
      Aslöjligt av mig, jag vet.

      Svara

      Jaa håller med om Gustaf och Linneas bivaxcerat.
      Hållbar produktion från bin som i sin tur gör sitt fantastiska jobb med ekosystemtjänster och pollinering av våran biologiska mångfald.

      Svara

   För den extremt lilla mängd också. Det var ju bara halvfullt.

   Svara

   Jag lider av atopiskt eksem och extremt torr hud över hela kroppen inklusive läppar (och blygdläppar 😭) och det bästa jag provat är forever livings aloe Vera-läppbalsam. Tar emot då de är ett MLM-företag, men har aldrig provat ngt bättre 🙁

   Svara

    Samma här! Så jäkla bra men tar verkligen emot att stödja dem.

    Svara

  Jag tänkte att Caia kanske skulle skrivit mer utförligt hur man skulle använda produkterna. T ex att läppglanset var till för att ha ovanpå en läppenna. Och att man behövde arbeta in blushen i huden och bygga upp färgen. Felicia kollade ju på hemsidan innan hon använde den om det stod någon instruktion. Jag tyckte Felicias video var en saklig och bra recension, sen tycker jag att Biancas visning av hur man skulle använda produkterna var bra, men att den instruktionen borde funnits på Caias hemsida.

  Svara

   Ja det är ju enligt Bianca alltid fel hur andra applicerar deras produkter. Om det nu är så svårt att göra på deras ”rätta sätt” skulle det behövas

   Svara

  Varför kan inte influenser ta kritik? Det är aldrig man ser ett stort företag (Hourglas, Nars etc) försvara sig. Hur bra än Bianca än tycker att Caia är kommer inte alla att göra det. Alla produkter är inte för alla.

  Svara

   Hon är väl influerad av styvmamma Åsa…

   Svara

    😭😩😂

    Svara

  Om Bianca nu tycker att folk använder produkterna fel kanske hon kan börja skicka med en instruktioner med sminket.

  Svara

  Bianca lovade ju dyrt och ärligt att i första paletten så var alla skuggor högsta kvalitet och de va därför den kostade nästan 700kr. Sen såg jag en forts impression på youtube och då va ju vissa skuggor inte ens pigmenterade. Och nån vecka efter de skulle dom göra om paletten men ännu högre kvalitet. Men hon hade ju redan valt högsta på alla? Antagligen bara i sin egna isåfall 😂 glad att jag inte gick på det

  Svara

  Bianca köttar på den mörkare rosa rougen i sina storys, för att sen gå över till den ljusare, som hon ääääääälskar, drar några svep till på kinderna för att sen ”asså ni ser ju den är grym” 🤦🏽‍♀️

  Svara

   Pinsamt av Bianca

   Svara

  aldrig sett bianca med läppglans men tydligen har hon haft det i ett år

  Svara

   Undra om även läppglansen har dåligt pigment för att de ska vara ”färgen ska vara enkelt att bygga upp”

   Svara

  även det flytande läppstiftet (som inte är alla hjärtans dag-kollektion) verkar ha för stor applikator enligt omdömen på hemsidan.

  Svara

  Bianca uppskattade inte att Felicia tog avstånd och markerade öppet vad hon tyckte om festande Lovisa och Alice. Därför kom det aldrig ett gratisbud till Felicia denna gång. Tycker just därför det är coolt av (coola) Felicia att köpa själv och våga stå för vad hon tycker. Känns ändå som om hon är en av ytterst få influencers som vågar stå för sin egen grej utan att skrika ”SINNESJUKASTE JAG PRÖÖÖÖVAT!!!!!”

  Svara

  I mångt och mycket så är hon framgångsrik Bianca, men hon verkar väldigt omogen för sin ålder.
  Att inte acceptera att hennes sminkmärke inte passar alla, påvisar endast att hon inte har ett vuxet beteende.
  Om Bianca köper en juice, som hon dricker ”rätt” i ett glas, men juicen smakar ändå inte gott, skulle hon då köpa samma juice igen? Tror faktiskt inte det. Konsumenten köper saker och ting som man gillar, och tycker att det är en bra kvalitet på varan, konstigare än så är det inte. Något som Bianca borde lära sig och inte bli verbalt oförskämd mot sina kunder.

  Svara

  Är det ingen som tänker prata om glosset som flög av applikatorn, uppåt! Jag har aldrig sett det hända förut.
  Hur kan det ens ske? Det droppade ju av applikatorn uppåt??

  Svara

   Jag har varit med om det med ett billigt läppglans från Revolution, som jag köpte från Asos. Helt sjukt haha, liksom gravity what’s that??

   Svara

   gissningsvis luft underifrån som åker uppåt och får det att se konstigt ut.

   Svara

    Luft från vad? Fritt strömmande luft eller luft från förpackningen?
    Jag köper inte luft underifrån, då ska hon ha en fläkt som strömmar rakt uppåt nerifrån och det varken hörs en sådan eller syns på övrig gloss.

    Its magic!!

    Svara

     Eftersom hon med kraft trycker ner ”toppen” i behållaren för att komma åt ”medlet” så blir det ju ett luftmotstånd som gör att det kan bli luftbubblor emellan ”toppen” och ”medlet”, och luft bubblor letar sig alltid uppåt om möjligt.

     Svara

     Vid 08,50 syns hur hon verkligen får ta i för att få ner ”toppen” (applikatorn) i flaskan så hon kommer åt ”medlet”, det är där det kan hamna luftbubblor under medlet som sedan letar sig uppåt.

     Svara

  Ska man vara krass så är EN persons omdöme inte värt så mycket. Om däremot 100 personer har samma åsikt kan man börja ana en trend. Men hur många av de 100 som bara hakar på för att få vara med vet vi ju inte. Inte heller vet vi vad deras preferenser är i relation till våra egna. Summa sumarum är såna där ”tester” extremt godtyckliga och att bilda sig en egen uppfattning är att föredra. Men nu handlar det om smink, inte om världsfreden, så varför ens yvas?

  Svara

  Jag är testat massa olika sminkmärken. Allt från budget till lyxsmink. Ibland har produkterna inte varit bra eller helt enkelt fallit mig i smaken. Vad får henne att tro att just hennes sminkmärke är så bra och bra för oss alla? Sedan förstår jag mig inte på hur hon menar på att folk applicerar produkterna fel. Hur svårt kan det vara att applicera bronser? Stå för att din produkt inte är superpigmenterad istället. Det finns många som hade köpt den ändå. Personligen föredrar jag smink med mindre pigment för en naturligare sminkning.

  Svara

  Ja men hon måste ju så klart gilla sitt eget märke.

  Svara

  Någon som kan tipsa om en bra mua som även gör håruppsättning till bröllop? Gärna i Sthlm/söderort!

  Svara

  Älskar Felicia!!!

  Svara

   Jag med! 😍🙌🏻

   Svara

  Fast det brukar ju Anty också göra så det där är ju inget nytt.

  Svara

  fyfan vilken gullig skånska hon har

  Svara

  Vad sa Bianca på sin story?

  Svara

   Ja! Var kan man se det? Har någon sparat det, eller har du Camilla storyn sparad och kan lägga till den?

   Skulle uppskattas!!

   Svara

  Men så lustigt tyckte typ samma o skulle Maila
  Kundtjänst o fråga om det skulle vara svårt att få in/ut applikatorn från förpackningen.

  Tyckte vidare oxå att den var dyr med tanke på märket , det var en kul grej att testa men inget jag köper igen , fick inte heller till glowet som de gör reklam för .

  Svara

   Jag har köpt Läppglanset och ja det är så svårt som det ser ut. Men fin färg och glans dock 🙂

   Svara

  Min kompis var här ikväll och visade alla tre läppglansen. Helt värdelös alldeles för stor applikator och supersvår att få upp. När man med våld får upp den smackar det till och en hel mängd gloss åker ut som små gnistor överallt. Måste blivit något produktionsfel. Superkasst!

  Svara

   Kände samma konstigt att de missat det

   Svara

  Även Johanna Johnson och Margareta Grääs på youtube har både köpt hem kollektionen själva och ger sina ärliga omdömen 🙂

  Inga jättar på influenserhimlen men väl värda att lyfta i sammanhanget 😃

  Svara

  Ärlighet är bra, att både lyfta det positiva och negativa samt stå för sin upplevelse (ex. ”det här var ingen produkt för mig”), annars blir det bara inflation av komplimanger och förutsägbara ord. Bra av Felicia, tycker jag!

  Svara

  Blir faktiskt skapligt provocerad över hur influencers rövslickar Bianca och hennes produkter. De är VÄLDIGT noga med att tagga henne i alla dom storys de lägger ut på pressutskick som de fått från Caia och lägger till riktigt smickrande kommentarer riktat till Bianca. Känns verkligen som influencers bugar för Bianca för att få en delning eller ett omnämnande från hennes stora plattformar. De skiter fullständigt i om produkterna är bra eller inte.

  Svara

  10 arbetsdagar har jag nu väntat på caias produkter, dom har inte ens lämnat det till posten än ! är så besviken! deras kundtjänst är värdelöst! väntat två dygn på svar !

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.