Nellie Berntsson bemöter kommentarer om vikt

Du har gått upp så mycket i vikt? Du har gått upp i vikt?
Idiot fråga om du frågar mig. Vem ställer ens en sån fråga idag 2021?
Kvinnor ska vara en fin dotter. Kvinnor ska vara en bra kvinna tills sin man. Kvinnor ska vara en bra mamma. Det är väldigt mycket vi ”kvinnor ” ska vara och rätta oss efter.
Nu ska man tydligen också tänka över sin vikt och ha koll på det. Gumman, nej.
Så du mår mentalt tar kroppen efter. Jag har blivit äldre, intensiv tränar inte lika mycket, slutat med p- piller.
Hittat ro och icke stressig vardag längre. För att jag mår bra av den här balansen och det trivs jag med. Så det finns en del faktorer som gjort att jag kanske har gått upp i vikt.
Vilket jag är otroligt stolt över.
Förr så stressade jag mig igenom vardagen och oroade mig mycket. Hade stress i ansiktet. Åt inte ens tre mål om dagen. Jag kommer aldrig vara den som uppmuntrar folk att gymma och hetsa med vem som gör mest mot varandra och visa sig som en ”hurtig” perfekt person som orkar så mycket utåt. Det gör man egentligen inte. Det är inte de livet handlar om , så mycket mer. Det har jag förstått nu.
Va nöjd med dig själv och jämför dig inte med andra. Ställ inte frågor som ovan. Icke fint , och det kan skada en svag person, tex Nellie 2019.
Är så trygg i mig själv idag och mår väldigt bra.

Jag fick ett mail om det här inlägget av Nellie Berntsson, där hon bemöter frågor och kommentarer om sin kropp och sin vikt på ett riktigt bra sätt.
Kan 2021 bli året då vi slutar kommenterar andra människors vikt och kroppar?

Jag kommer fortsätta skriva om när influencers gör reklam/samarbeten som innefattar att ändra sitt utseende på kirurgisk väg – bröst, tänder, rumpor, mage, botox, fillers –  då detta inte längre handlar om människors privata, enskilda val utan om att mot ersättning försöka få andra människor att också blir tillräcklig missnöjda med sina egna kroppar så de väljer att lägga sina pengar på en operation eller ett ingrepp hos den marknadsförda kliniken.
Det är för mig någonting som är helt separat från det som Nellies inlägg handlar om. 

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Nu ska man tydligen också tänka över sin vikt och ha koll på det.” Har hon bott under en sten hela sitt liv?

  Svara

   Ja, det har hon

   Svara

   Snarare att hon alltid har haft den smala/petite ”idealkroppen” och så fort en kvinna går upp i vikt ska det kommenteras. Vidriga normer är vad det handlar om!

   Svara

    Kan ju ha berott på att hon bloggat sedan hon var barn och nu blivit vuxen?

    Svara

     Tror inte att barn och ungdomar är skonade. Ätstörningar går väl vara längre och längre ner i åldrarna.

     Svara

     Vad har det med saken att göra? Vikt och kropp ska ändå inte behövs kommenteras.

     Svara

   Jävlar vad illa hon skriver!

   Svara

    Och det har vi ju inte blivit informerade om tidigare🙄

    Svara

  Åt båda hållen, blir sällan lyckat även om man menar det som en komplimang. Innan ett morgonmöte för drygt ett år sedan briste en av mina chefer spontant ut om att jag hade gått ner så mycket i vikt. Tror inte alls hon menade illa, men fyfan vad det inte är kul på något sätt. Ge endast sådana ”komplimanger” om man 100% att mottagaren kommer ta det som en komplimang och det passar studen (alltså inte på ett jobbmöte exempelvis…).

  Svara

   Ja åt alla håll.

   ” Kan 2021 bli året då vi slutar kommenterar andra människors vikt och kroppar?”

   Svara

    Jag menade mer att även om man menar en kommentar som en komlimang så är det dumt att lägga den. Även om det inte är att kommentera för att påpeka eller ifrågasätta varför/hur någon gått upp/ner i vikt utan att man menar det som en komplimang – gör det inte. Menade inte att antyda att Cam skrev att komplimanger är okej, ville bara påpeka det extra.

    Svara

     Du har helt rätt, ville bara understryka!

     Svara

   Samma här. Gått ned väldigt mycket senaste året och alla (ALLA) ska kommentera det. Alltid med en superpositiv ton också, något som jag antar man inte skulle gjort om jag gått upp 18 kilo. ”Men GUUUD vad smal du blivit!?”, ”Oj vad du är smal, vad har du GJORT?!”, ”Alltså förlåt men du är så smal??? Tränar du mycket?” osv osv osv. Överdriver inte när jag säger att minst 15 stycken sagt någonting i den stilen. Ja vad har jag gjort för att gå ned alla dessa kilon? Mått skitdåligt psykiskt, det är vad jag gjort. Men tack för era oombedda ”komplimanger” och hejjarop 🙃

   Svara

    Jag gick ner 22 (!) kg pga en medicin som gjorde att jag slutade äta. Folk sa ”nu får du inte gå ner mer, du ser SJUK ut, kinderna sjunker in”. Mådde fruktansvärt. Om folk bara kunde sluta bry sig – eller isf bry sig på riktigt (typ mamma då – om man nu har en bra relation alltså)

    Svara

     Ja, det också! Har vid två olika tillfällen hört kollegor ge ”komplimanger” åt två andra kollegor om hur mycket vikt de har gått ner. Ena kollegan hade nyss skiljt sig och tappat aptit och därmed rasat i vikt och den andra kollegan gick på cancerbehandling… det är ju ännu värre än att som mig ”bara” tycka det är jobbigt att få sin vikt uppmärksammad. Men grejen är ju att man aldrig vet oavsett.

     Svara

      Ja men exakt! Folk som tyckte jag va ”så grym!” som inte fattade hur dåligt jag mådde. Inte fick i mig mat, fick ta näringsdrycker och dropp. Men absolut, ”bra jobbat” 😒

      Man får tycka det är jobbigt oavsett anledning till viktned/uppgång ❤️

      Svara

       Jag brukade jobba i en bar där mitt ex och hans vänner var stammisar. Efter att jag varit tillbaka efter en tids sjukskrivning sa en av hans manliga vänner till mig att ”You look good. You have lost some weight, it suits you.” Jag svarade med att ”And you have gained some. Unfortunately it really doesnt look that good on you.” Varpå det, såklart tog hus i helvete och därefter ledde till dispyt då han tyckte att han ”bara varit schysst”. Visar skillnaden på en ung svensk tjejes sätt och syn och en medelålders, engelsk bondes haha

       Svara

     Eller så har man en mamma som min som ständigt kommenterat min kropp. Oavsett storlek. Jag vet att det är sin egen kropp hon är mest störd över, hon har bantat så länge jag kan minnas och vill gärna ha komplimanger, men oj vilka komplex det gett.

     Minns att jag stolt ringde henne för att berätta att jag gått ner allt jag gått upp och lite till nån månad efter första förlossningen. Så sjukt egentligen , men jag ville gärna ha hennes beröm. Hon är nästan 70 nu men har fortfarande massa smaltankar. Inte konstigt att jag som kvinna aldrig tyckt jag dugt hur smal jag än varit när jag växt upp med detta tänk… Jag är SÅ noga med att inte kommentera varken min eller andras kroppar inför barnen för jag vet hur det kan förstöra

     Svara

      Min farmor, 101 bast i januari, tänker fortfarande på vikten och äter inte efterrätten boendet serverar på lördagar…. hon har också slutat dricka vin för att hon ”vill gå ner några kilo”. Tanten kan dö i morgon, vore jag hennes ålder skulle jag äta och dricka vad fan jag ville. Det är ett sjukligt tankesätt och jag förstår att det är svårt att bryta men jag blir så frustrerad när jag hör hennes prata vikt.

      Svara

      Du är inte ensam om en sådan mamma. Kram ❤

      Svara

      Min mamma också, värsta medvetna feministen och lever verkligen sitt liv som hon vill, utanför normen. Förutom gällande vikten då, hon vill ständigt gå ner ”ett par kilo” hon är 75 år gammal, så jäkla sorgligt att hon tänker på vikten, varje dag.

      Svara

      Min kära mor implementerade tidigt i livet att ”tjejer ska vara fina och se bra ut”. Vi kommer från en kultur där kvinnor sexualiseras och objektiferas för att en kvinnas främsta uppgift är att hitta en bra man och då måste man vara ung, snygg och smal. Mamma fick mig också när hon bara var 19 så jag tänker att hon inte visste bättre där och då. Ett vanligt inslag i min barndom var kommenterar som ”vill man vara fin får man lida pin” när jag skrek av smärta när hon våldsamt borstade mitt lång hår, ”gå och lägg dig och sov” när jag var hungrig på kvällarna och all form av fett och godis var förbjudet hemma då mamma hänvisade till ”din pappa är väldigt överviktig, jag vill inte att du bli som honom”. I tonåren bantade jag med nutrillete, ivrigt påhejad av mamma och drog på mig bulimi i 9e klass. Är 32 idag och javisst jag har lätt att gå upp i vikt och är på den överviktiga skalan, och det får mig att må skit! För jag vet att snygga och smala kvinnor värderas högre och att det är något negativt att vara lite större.

      Svara

    Det är så himla obekvämt! Vill inte stå i strålkastaren på det sättet och blir verkligen bara en känsla av och påminelse om att ens kropp iakttas och bedöms hela tiden. Får mig också att tänka att innan jag gick ner så tänkte alla dessa personer på hur stor jag var, men – precis som du säger – de hade väl vettet att inte säga något då då det inte anses vara lika positivt.

    Svara

     Jag försökte dämpa min ångest genom träning, men det gick till överdrift och jag snittade 15 pass i veckan på gymmet, plus några mils cykling varje dag. Jag var ganska liten och smal redan innan. Fick SÅ många kommentarer och hejarop om min ”disciplin” och hur ”duktig” jag var. Så himla destruktivt.

     Svara

      Precis därför menar de att träningsmani (kommer inte på ordet) inte tas på allvar. För att det ses som hälsosamt och disciplinerat att kunna träna flera gånger per dag.

      Svara

       Ortorexi är nog ordet du söker, och ja det stämmer definitivt.

       Svara

     Ouf du beskriver det så väl. Jag har ett förflutet av ätstörningar och är numera väldigt atletisk och folk kommenterar gärna min kropp. Ofta positivt men sen så gick jag ner i vikt pga sjukdom och skada och då kom de positiva kommentarerna (now you so lean before you looked so strong but now it’s very beautiful så egentligen menade dem inte de tidigare ”komplimangerna”) . Om jag bygger muskler igen då? Är det sämre då? Hatar känslan av att vara övervakad min kropp går igenom massa faser beroende på träning. Jag bor i Asien där folk gärna säger en sak till dig och annat bakom din rygg och jag hatar det. Och smalhet utan några som helst muskler är idealet.

     Svara

    Man såg ju hur extremt mycket uppmärksamhet Adele fick för sin viktnedgång, bara genom att existera.

    Svara

    Nästa gång svarar du att du mått skit så blir det tyst för det tycker folk är sååååå jobbigt 💕

    Svara

    En vän till mig började gråta på krogen en kväll efter orden ”Du har alltid varit den tjocka av oss och nu är du smalare än mig”. Vad är det för skev värld vi lever i??

    Svara

   Jag pendlar tydligen väldigt mycket i vikt, märker det sällan själv. Alltid när jag får kommentarer att jag har gått ner i vikt eller blivit smal så tänker jag om jag var tjock innan. Sen sätter tankarna igång. Vill inte tänka på min vikt alls, vill fokusera på att må bra. Mår bara dåligt av att behöva tänka på vikten, åt båda håll.

   Svara

  Jag förstår inte varför man, och framförallt främlingar, måste kommentera det. De flesta som går upp (eller ner) i vikt märker det själva! Det behöver inte påpekas! Och sällan är det av omtanke för någons hälsa som det påpekas.

  Svara

  Finns det något ställe där kroppar diskuteras så mycket som i det här kommentarsfältet?

  Svara

   Ja, och Camilla älskar det, särskilt när det görs narr av Bella. Eller avslöjar saker om bellas kropp som hon fått skvallrat till dig.

   Svara

    Eller Linda-maries kropp, eller Biancas fillers, Rebecca Stellas operationer,… ser aldrig kroppar diskuteras så mycket som bland de här kommentarerna. Men ”det är ohälsosaaaaamt att vara tjock!” Och ”har man valt att göra fillers får man räkna med att folk tycker att man ser förjävlig ut” osv..

    Svara

     Och nu pratar jag INTE om att ifrågasätta rabattkoder eller rent generellt varför kvinnor opererar sig.

     Svara

      Nej precis, för det är ju en helt legitim diskussion att ha. Men då behöver man ju inte inflika hur illa det ser ut att XXX gjort fillers/opererat sig eller whatever, för det är ju inte överhuvudtaget problemet huruvida någon random människa tycker att ingreppet är snyggt eller ej.

      Svara

     Fast just det där med fillers och operationer är ju åtminstone ett val någon gjort. Det är ju inte värre än att säga något om någons inredningsstil, klädsmak, val av bilmärke osv.

     Svara

      Man kan ju hävda att vikt också är valt.

      Svara

       Men herregud, nej, det kan man inte. Vi lever i ett samhälle som föraktar övervikt- tror du då någon väljer att bli det? Naivt.

       Svara

   Håller med! Det är sånt sjukligt fokus på detta. Snälla sluta med allt som handlar om kroppar och utseende. Även det som innefattar ”skönhetsoperationer”. Hade varit så skööööönt. Och även sånna där inlägg om folk som är överviktiga och som ska hyllas

   Svara

  Fin bild på henne!

  Svara

  Vettig text av henne ändå och hon är jättefin.

  Svara

  Kommentarer om någon annans vikt skriker bara osäkerhet och brist på hyfs. Kliar det i fingrarna när du ser någons kropp? Ta fram ett papper, skriv ner din tankar och kör upp pappret i röven. Mvh

  Svara

  Några från förra inlägget som borde ta detta till sig!

  Svara

  OT: någon som vet vad Lojsan och Hannalicious för-lanserade idag? Vill inte signa upp mig på deras hemsida men är ändå lite nyfiken ☺️

  Svara

   En parfym och ett spel likt alla andra kortspel där man ska utföra en handling eller berätta något om sig själv.

   Deras ”reklamvideo” fick mig att avstå från dessa två tjejer ännu mer. De känns så ytliga och försöker efterlikna Kardashians

   Svara

    Men herregud… ja deras reklamfilm var lugnt sagt pinsam.

    Tycker det är så märkligt också hur de själva bygger upp hajpen kring vad de ska släppa, all tid och planering som de lagt ner på att skapa den bästa produkten i vääärlden. Och så är det ett spel? Och en parfym! Nytänkande!

    Svara

  Alltså jag är så JÄVLA trött på hela den här debatten, tjatet, göra en grej av allting. Ja, folk som håller på ställer såna frågor eller kommentarer är idioter, men de flesta är troll. Lika irriterande är de inlfuencers som hela tiden ska skriva milslånga inlägg om detta ämne.

  Svara

   Det är ju inte bara online folk kommenterar kroppar och vikt.

   Svara

  Tar gärna emot råd när det kommer till detta. Jag lider av en hel del av ätstörningar, vilket ingen i min närhet egentligen vet om. När jag är hos mina föräldrar så kommenterar framförallt pappa VARJE GÅNG han ser någon som är tjock. Det sker nästan varje dag och framförallt när han tittar på TV. ”Oj vad kraftig han var” ”Oj vad hon har gått upp i vikt” ”Oj vilka tjocka ben” osv osv.
  Jag vet inte hur jag ska berätta för honom att jag tar väldigt illa vid mig av de kommentarera, för jag gör det men har svårt att argumentera för varför.
  Vad ska man säga egentligen?

  Svara

   Börja med att säga att du tycker att man inte behöver kommentera andras utseende. Säg sedan att du tar illa upp av att höra det. Behöver inte vara krångligare än så. Kanske värt ett försök och se vad du får för reaktion.

   Svara

   ”Och vad känner du att vi andra ska få ut av att höra vad tycker om andras kroppar?” och sen fortsätt ställa frågot om varför. Blir snabbt tydligt hur himla dumt någon beter sig de tvingas resonera högt om varför det gör något.

   Svara

   Säg det bara rätt ut! Sluta säga så och kommentera andra

   Svara

   Du är iaf inte ensam om att bli påverkad av vad de i din närhet tycker… Var på besök hos en släkting, en stor kvinna är på TV och min släkting kläcker ur sig något nedsättande (vilket typ sker hela tiden). Grejen är att jag inte ens lyssnade MEN släktingen ringer min mamma för att ”be om ursäkt” om JAG tog illa upp? Kul att hon i efterhand kom på att den enda tjockisen i rummet kunde tagit illa upp. Usch.

   Svara

    Jag blev konstant mobbad av hela min familj, kusiner och mostrar när jag var tjock för över 10 år sen. I flera år dessutom. Idag gillar jag inte min kropp, kan aldrig tycka den är fin för att de tydligt sa till mig att jag var ful och måste fixa min kropp, att jag ser förjävlig ut osv.

    Svara

     Fy fan, vad hemskt 😢

     Svara

  Tycker Nellie skriver bra. Hon trivs med sitt liv och det finns faktorer som har gjort att hon kan ha gått upp i vikt. Skriver inte att hon gjort det och inte heller specar hon upp kilo hit o dit.
  Ta tex My som flera ggr skrivit att hon gått upp 17-18 kilo under våren 20 pga flera olika faktorer. Skrev i slutet av december att nu hade hon nästa gått ner allt men att det tagit lång tid. Nu kämpar hon forfarande på med kaloriunderskott, promenader o träning. Kroppen svarar inte. Har hon gått upp allt igen på en månad? Eller så menar hon kämpar på med de sista kilona. Tycker inte det spelar någon roll vad hon väger men förvånad att hon skriver om sin vikt så ofta.
  Det viktiga är förståss att hon på något sätt kommer att må bättre både fysiskt o psykiskt.
  Nu har hon fått veta att sköldkörteln spökar, konstigt att det inte upptäckts tidigare.
  Har man underproduktion kan man snabbt gå upp i vikt. Överproduktion går man ner i vikt. Men man brukar väl inte viktpendla som My gör?

  Svara

   Läs hennes blogg de senaste 3-4 åren så ser du att allt upprepas, allt har stått tidigare. Att kosten skulle bara bara är det mest märkliga påståendet. Ingen dietist eller läkare skulle hålla med oavsett vad som sägs på en 10-timmarskurs i kostrådgivning.

   Svara

    Bara följt My de senaste åren men även jag har märkt att mycket upprepas.
    Tänkte på vad en annan PT skrev om när hon kom till insikt och började äta och dricka hälsosammare. Slutade bland annat med energidrycker, lightdrycker o energibars och övergick till att äta mera som stenålderskost och dricka vatten( hon skrev att hon tyckte att hon åt och drack bra tidigare med, fast det var inte så). Vet inte om My dricker lika mycket energidrycker längre, det kanske hon bara gör när hon får betalt för att marknadsföra dem.

    Svara

   Det är något som inte stämmer när hon säger att hon har låg ämnesomsättning, har man det börjar man direkt med medicin. Det går inte att vänta och äta och träna bort det, då är det något hon bara säger för att få uppmärksamhet.
   Hon orkade inget annat än att sova, jobba, träna på gym 5-6 ggr/vecka och gå 1 mil om dagen, sedan tar orken slut😂 Det är mer än vanliga människor gör, och hon är sjuk säger hon, hon vet att ingen kan ifrågasätta för de kommentarerna släpper hon inte fram…smidigt att ljuga ihop något helt oemotsagd.

   Svara

    Med tanke på så täta provtagningar hon lyckas få så kan hon ju inte göra en stor grej av sköldkörtelhormon. Hon har ju sitt proffsiga team sen 4-5 år. Hennes fantasi är det iallafall inget fel på. Hon måste ha sovit sig genom lektionerna i kostrådgivning. Verkar ha slagit slint i skallen ordentligt nu.

    Svara

     Ett proffsigt team som ska ta prov varje vecka istället för att försöka göra henne frisk. Hon fantiserar ihop allt, vem får så mycket hjälp år efter år. Hon betalar i så fall privat med tanke på hur svårt det är för sjuka att få hjälp.

     Svara

      Precis. Jag har ätit Levaxin för mina besvär med sköldkörteln 15-20 år och jag har då aldrig fått tätare provtagning än en gång/år. Och vem får sitta och snacka med specialister och överläkare stup i kvarten? Samt göra typ 711 utredningar. Ändå hyllar hon sin ärlighet.

      Svara

       Jag har också haft först överproduktion och druckit radioaktivt jod och äter sedan 10 år tillbaka Levaxin, det tar 4-6 veckor när man ändrar dosen innan blodprovet visar det.
       Blodprover varje vecka utan behandling tror jag inte att hon får, då är det inte för sin ämnesomsättning.
       Jag tror detta är hennes nya sätt att dra läsare igen, eller nygamla. Hon är mer läst för sin dåliga hälsa än för sin roll som hälsocoach och kostrådgivare, nu tycker jag hon börjar närma sig Charlizz nivå.

       Svara

     Väldigt ovanligt att ta prov så ofta för inget kan väl ändras så snabbt.

     Svara

  Länk?

  Svara

  Hon ska sälja Lux som väl måste vara den häst hon köpt för en miljon.

  Svara

  Så mycket hyckleri kring den här frågan. Som om någon skulle välja att hoppa i säng med John Goodman framför Brad Pitt.

  Svara

   Sexuella preferenser har ingenting med den här diskussionen att göra.

   Svara

    Jag syftar på vikt/utseende, inte sexuella preferenser – båda är män.

    Svara

     Men vad har hoppa i säng med det att göra då? Det är väl just sexuell preferens det är frågan om isåfall.

     Svara

      Attraktionskraft. Jag brukar i alla fall bara hoppa i säng med män jag attraheras av.

      Svara

       Kalla det attraktionskraft då om du vill, men det har ju fortfarande inget med diskussionen att göra som gör att det blir hyckleri? Poängen är att vi ska sluta kommentera på folks kroppar – spelar ingen roll om vad man/folk generellt finner attraktivt eller inte, för det är inget man borde kommentera på iallfall.

       Svara

     Vem du vill hoppa i säng med har absolut med sin sexuella preferens att göra. Vad någon tänder på är inte vad den här diskussionen handlar om.

     Svara

   Går du runt och talar om för alla du inte vill ligga med att du inte vill det och varför?

   Svara

  Stackars den som bor där nu då, får väl flytta

  Svara

  Nån som vet vad Bianca gjort för operation? (Exonphspoilers story)

  Svara

   Står väl inte att operation är anledningen?

   Svara

    En tidigare fråga var ”vilken klinik gjorde Lovisa worge sin näsa” och hon svara ointressant alltså att hon vet men inte vill säga, och sen en timme senare ”antar att du också vet varför Bianca var ledig 2 veckor” då svara hon ”😉😉😉😉”
    Och hon har tidigare dagar för första gången skrivit massa om influencers operationer tex hintat att Linn Ahlborg gjort brösten, så tolkar absolut detta som att hon vet men inte får säga vad. Hon har även skrivit om magsäckförminskning eller vad det nu heter, så kan vara det hon gjort också

    Svara

   har inte instagram, vad står det?

   Svara

    Stickerfråga: ”Du vet antagligen oxå anledningen till att Bianca va ledig under 2 veckor :)”
    Exonphspoilers: 😉 😉 😉 😉

    Svara

     En tidigare fråga var ”vilken klinik gjorde Lovisa worge sin näsa” och hon svara ointressant alltså att hon vet men inte vill säga, och sen en timme senare ”antar att du också vet varför Bianca var ledig 2 veckor” då svara hon ”😉😉😉😉”
     Och hon har tidigare dagar för första gången skrivit massa om influencers operationer tex hintat att Linn Ahlborg gjort brösten, så tolkar absolut detta som att hon vet men inte får säga vad. Hon har även skrivit om magsäckförminskning eller vad det nu heter, så kan vara det hon gjort också

     Svara

   Hittar inte Exonphspoilers instagram, vad står det?

   Svara

    En tidigare fråga var ”vilken klinik gjorde Lovisa worge sin näsa” och hon svara ointressant alltså att hon vet men inte vill säga, och sen en timme senare ”antar att du också vet varför Bianca var ledig 2 veckor” då svara hon ”😉😉😉😉”
    Och hon har tidigare dagar för första gången skrivit massa om influencers operationer tex hintat att Linn Ahlborg gjort brösten, så tolkar absolut detta som att hon vet men inte får säga vad. Hon har även skrivit om magsäckförminskning eller vad det nu heter, så kan vara det hon gjort också

    Svara

     Oj råka lägga in samma svar 3 gånger

     Svara

  Tycker man kan kritisera plastikoperationer även när det inte gäller influencers. Inte på individnivå men absolut på gruppnivå.

  Svara

  Fattar inte vad problemet är?

  Svara

   Man säljer inte en hyresrätt utan bostadsrätt/lägenhet med äganderätt. Tänker att du kanske förväxlar boendeformen 🙂

   Ofta när det ändå säljs ett kontrakt så sker inte det på ett schysst sätt. Ex, du säljer ditt kontrakt och du kommer överens med nya hyresgästen om att göra lägenhetsbyte (men du har ingen avsikt att bo i den andra lägenheten) och på så vis ”lurar” hyresvärden. Sedan finns det andra sätt som att skriva in sig i lägenheten och efter en viss tid flyttar den första hyresgästen ut och meddelar hyresvärden att ”sambon” tar över kontraktet osv. Alltså helt enkelt fiffel. Man gör så med lägenheter som har eftertraktat läge och bra hyra.

   Svara

  Snälla skriv om HoP som gör reklam för plastikkliniker hit och dit.

  Svara

   HoP?

   Svara

    House of phila

    Svara

   NEJ!! Skriv inte mer om reklam och spons. Det är sjukt trist. Vill man inte läsa den bloggen som man anmäler så kan man väl bara skita i att gå in där?

   Svara

  Men den sortens inlägg är poppis. Nellies följarsiffror rasar stadigt sedan länge – tills detta inlägg då hon fick 57 nya följare på en dag!

  Men bra för henne att hon mår bättre och känner harmoni i livet. Det var på tiden.

  Svara

  Deprimerande att en ung tjej ifrågasätts om sin kropp på det här sättet. Och ni som skriver kommentarer här är ju lika goda kålsupare. Här inne finns och frodas det största trollen. Därav att jag inte kollar så ofta här längre. Trista inlägg och det känns som att bloggen lever tack vare det galna kommentarsfältet. Trist för Camilla som jag tror hade en seriös plan från början.

  Svara

   ”Trist för Camilla som jag tror hade en seriös plan från början.”

   Ehh…tvek på den va? Att det är trist för henne menar jag. Tror det är till stor del för det banans kommentarsfältet som hon kan tjäna så bra som hon gör på bloggen, det är nog i huvudsak de som leder till ett väldigt stort antal sidvisningar. Lägg därtill att Camilla själv gärna kör lite Excelarkstil och lägger ut och formulerar inlägg/frågor på ett vis som hon vet kommer generera många kommentarer och ofta hätska sådana.

   Svara

    Din teori spricker tyvärr här. Det här inlägget har inte ens fått 100 kommentaret.
    😉

    Svara

  Hon är absolut inte ens nära övervikt. Ser ut som en vältränad sund kvinna.

  Svara

   Kan vi sluta kommentera andras kroppar, eller hur var det nu?

   Svara

    Fast får man inte ens skriva så, ”en sund vältränad kvinna” eller hur det nu var formulerat. Det var positivt men ändå ganska lågmält, och får man inte skriva ens så, tycker jag det är dags att skrota hela internet. Här skrivs enormt mycket värre saker än så, t.ex på den här sidan.

    Svara

     Nej, inte ens så bör man skriva. För det första går det inte alltid att se om någon är sund eller inte. En person kan se sund ut men leva ohälsosamt och vice versa, och det är ganska viktigt att vi slutar tro att vi kan avgöra andras mående med våra blickar. För det andra är känslan av att bli bedömd och få sin kropp recenserad för många densamma oavsett om betyget är bra eller dåligt. För det tredje antyder man, även om det kanske inte är ens intention, att kommentarer av det där slaget hade varit okej om hon hade varit överviktig.

     Det sker såklart värre saker på internet, men det säger ingenting om huruvida man bör kommentera ”lågmält” på andras kroppar eller ej. Att det skrivs värre saker är nämligen ingen bra anledning att skriva något dumt själv.

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.