Vad har hänt med Instagram?// Samir Badran

Samir Badran: Vad har hänt med Instagram? Så fort någon andas så blir det kaos på sociala medier. Det bör vara ett bevis på att folk har för lite att göra i livet. Folk snackar om att sluta med näthat och att man hatar mobbing men det är precis dom som nämner skiter som är dom allra största mobbarna på internet. Jag tackar gud att jag la bort min mobil och la mindre tid på detta förra året....herregud. Ps. Detta är inte riktad mot någon/några specifikt. Har bara märkt hur lättkränkta ,änniskor är och hur stort allt blir. Shit.

Vad tycker ni om det här som Samir postat på Instagram?
Håller ni med honom i det här resonemanget eller är det han som i själva verket är lättkränkt och som skriker näthat så fort han kritiseras som offentlig person?
Om ni håller med Samir, vad tror ni att det här kan bero på?
Har folk bara fått nog av influencers jävla dumheter eller handlar det om att man inte har så mycket annat att göra nu under covid-19?

Vad tycker ni?

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Innan kom influencer undan med mycket.

  Under pandemin har det hänt massvis med dumheter från deras sida. Folk har tröttnat. Finns ingen värdighet längre.
  Varför ska vi följa massa idioter egentligen? Som dessutom tjänar pengar på oss.

  När dessa personer får kritik, då blir responsen ofta det som Samir skriver. *KLIMATET ÄR SÅ HEMSKT!* Men bete er då! Inte svårare än så.

   Kallar dem idioter och tycker sen att de överdriver när de reagerar… Du ser inte att personer som du själv är en del av problemet? Hur många gånger ska man bli kallad idiot eller ta emot ofta obefogad kritik innan man får ta illa upp?

    Obefogad kritik? Vad snackar du om?

     Många influencers får mycket obefogad kritik. De får befogad också, men allt som folk tycker är kritik är verkligen inte kritik. Det blandas ju dessutom, så samtidigt som de får bra kritik så får de också massa skit, så, hur länge ska de bara tåla det utan att säga ifrån? De är ju trots allt människor, finns ju ingen av oss andra som skulle leva med att ha 1-2 personer på jobbet som kritiserar ens utseende dagligen tex.

      Apropå detta, Bianca har fan tappat det.

      Camilla kan du snälla uppmärksamma hur Bianca hänger ut en musikproducent och kallar honom stolpskott, oförskämd gubbe osv.

      Detta pga han intervjuades av Jenny Strömstedt och fick frågan om han hade signat Benjamin idag, varpå Kjell svarar nej och sedan säger att han inte förstår nutidens pop osv och att det är så det SKA vara. Den nya generationen tar över nu.

      Hennes uthängning är INTE ok. Vem tror hon att hon är? Gubbens intervju var otroligt harmlös. Sjukt obefogad uthängning.

       Ja, detta är ett typexempel på att fler flunsor ger obefogad kritik än får ….. mycket av kritiken de får är befogad, dock kastas det ofta sten i glashus, flunsor/kändisar emellan samt att vissa flunsor även klagar på ”vanlisar”, bla att ”vanlisar” är värre för pandemin än flunsor som bara är hemma…..

   BS!
   Det har inte hänt mer dumheter från influencers sida än tidigare. Folk har bara fått alldeles för mycket tid.
   Sedan är det så att det i 99% av fallen faktiskt inte är kritik det handlar om.

   Håller med!
   Influensers vill inte bli kritiserade för nånting. De vill bara kränga rabattkoder så att vi ska köpa deras skit så att de kan glida omkring i livet och köpa sina dyra lägenheter, topprenovera, köpa sommarhus i Marbella/Mallis etc etc….
   De tål inte minsta kritik.
   De tror sig själva vara förmer än andra.
   Väx upp förfan & skaffa ett ”riktigt” jobb så får ni se på verkligheten!

    Det fungerar inte att sälja saker genom sin person och bygga ett varumärke på detta om man inte kan kritik. Kritiken blir ju mer personlig då eftersom det är det personliga man bygger varumärket på. Kritik är inte likställt med hat och mobbning. Tänk om gemene man skulle ropa hat om man gjorde misstag på arbetet🤣.

     Annica typ…

    Tycker de tål sjukt mycket kritik. Jag hade inte pallat med hälften av det. Hade aldrig öppnat dm eller läst mina kommentarsfält om jag var dem. Jag såg på allvar någon kritisera Bianca för att Pernilla är hennes mamma. Som om man väljer sina föräldrar.

   Tycker du att idiot är ett bra ord att använda när man framför konstruktiv kritik?

    Men hur mycket konstruktiv kritik kan en företagare kräva som inte sköter sin reklammarkering, inte svarar på följarnas (kundernas?) frågor, skapar produkter i dålig kvalitet och utger sig för att ha designat saker som visar sig vara kopior – helt enkelt sällan själv är speciellt professionell i sin yrkesroll…? Hur hade kundservice sett ut på andra ställen för företag som sköttes så?

     Aaaaaah. Så de ska ta din skit kritik, och behandla den som om det vore konstruktiv kritik och inte reagera på att det är skit? Ni som håller på såhär kanske skulle köpa en säck att slå på istället för att använda influencers till det.

      Jag har aldrig framfört någon kritik till influencers (och inte heller någon förolämpning), jag kommenterar aldrig något till dem, så du missförstod min kommentar. Jag menar heller inte att ”idiot” är samma sak som kritik.

      Jag undrar genuint hur responsen från människor hade sett ut om andra företag skötte sig som vissa influencers sköter sina företag.

       Jag har till exempel själv jobbat en del inom service och även på ICA under tiden köttfärsskandalen ägde rum. Jag fick otroligt mycket skit för detta (???) trots att jag stod i ett hörn av butiken och packade upp blöjor och inte hade ett dugg med ICAs köttfärsförpackning att göra.

        Spelar väl ingen roll, du representerar företaget och är ansiktet utåt. Hur mycket skit får inte vissa killar/män/sambos ta till vissa flunsor.

         Jag är absolut inte ansiktet utåt för ICA om jag jobbar med att plocka upp varor i deras butiker, det är inte det som menas med ”ansiktet utåt”.

          Fast för en kund som besöker butiken så representerar du företaget oavsett du vill eller inte. Och sår du ute på golvet då ligger du i frontlinjen.

           Bara knäppgökar som resonerar så.
           Ofta klassförakt också, snobbar som ser ner på arbetare.
           Skärp er och leta rätt på ansvariga chefer istället.
           Absurt att gå på folk på golvet.

  Den här bloggen är väl ett bra exempel, både hur inläggen och kommentarsfältet har utvecklats från hur det startade tills nu. Folk samlas i grupp och går på samma person och kallar det för kritik.

   Håller med till viss del, att det blir för hårt och obalanserat ibland. Men samtidigt som Sophie påpekar ovanför, tror jag en del av det också är en reaktion på hur trötta folk börjat bli på influencers beteende och därav hårdnar orden också. De har relativt lätta jobb och tjänar enorma pengar på att influera andra människor. Problemet blir vad som är privat vs. vad som är publikt. Influencers influerar och bygger sin image på att de liksom flyttar/suddar ut gränsen mellan det privata och publika. Till skillnad från säg t.e.x när Zlatan gör reklam eller spelar fotboll, då är det ju fortfarande väldigt tydligt vad som är Zlaran Fotbollsspelaren och Zlatan Talespersonen vs Zlatan vanlig privatperson. Men med influencers är det inte det. T.ex. Bianca ÄR sitt varumärke, Bianca ÄR sitt företag, hon ÄR personen i TV, hon ÄR influencer. Jag tror att det gör det väldigt svårt att lyfta kritik mot Bianca i egenskap av influencer, utan att det är/upplevs som ett påhopp på Bianca som person. Säger inte att det är lika med ”har man gett sig in i leken får man leken tåla”, inte alls. Men tror det är väldigt svårt att hålla en bra balans, när hela poängen med influencers ofta är att de blandar det privata och det publika/professionella.

    Var det någon som orkade läsa det där??

     Och det är ju exakt sådana här kommentarer som läsare räknar som ”kritik”.
     Kommentarer som inte är något annat än drygt skitsnack, som inte är konstruktivt för fem öre och som inte har något annat syfte än att vara nedsättande.

     Herregud, det är vad? 200 ord? En helt vanlig paragraf i en bok, artikel i ett magasin eller en jornal osv. Du behöver nog öva upp din koncentrations-/läsförmåga om det där var så jobbigt för dig att du inte orkade läsa.

      Men lite lång för en kommentar på en blogg kanske? Här vill man ju chilla, läsa korta koncisa saker.

       Då kan man ju bara scrolla förbi om man inte pallar läsa istället för att vara dryg mot en kommentar som faktiskt inte var så lång. Och själv håller jag inte med om att den för lång för en blogg som det här inlägget där man diskuterar något. Tog typ 30 sekunder att läsa, är det för långt så säger jag igen – dags att träna upp sin läs-/koncentrationsförmåga.

        Det handlar inte om att inte ha koncentration eller läsförmåga utan att inte vilja lägga tid och energi på långa kommentarer, särskilt utan styckesindelning.

         Det är ju en skvallerblogg liksom, inget seriöst.

          Men herregud scrolla förbi bara då. Palla lämna dryga kommentarer mot andra för ni är för lata att läsa. Texten är paragrafslång, inget fel på den. Baserat på likes är det uppenbarligen många som orkade läsa och tyckte kommentaren var bra. Orkar man inte, fine, gå förbi och gå vidare med ditt liv. Vad är det att tjafsa om?

     Ja, det är en väldigt kort text att läsa. Ett tips är att klistra in det i en uppläsare om det var för långt för dig.

  Menar han när man får kritik för att man skriver att man ska resa till Dubai under en pandemi?

  Idag såg jag en kvinna på Hemnetknarkarna som blev kränkt över en bild på en snöig dörrmatta.

  Nu har jag sett allt och därmed varvat Internet. 😀

   Nej, snö skojar man fan inte om i Norrland!

   Såg den med! Humor! 😂

    Vilkenbild var det?

     Det sist upplagda.

     Tredje bilden nu, den är taggad i Malå.

  Ja det har absolut hänt något på instagram. Det som hänt är att vanliga arbetande människor tröttnat på löjliga influensers som absolut inte kan sköta restriktionerna.

  Fan vad kränkt jag blir av den typen

   Bra rutet!

  Ang alice senaste tiktok där hon mimar om krossat hjärta så verkar hon gjort slut med jireel?

   Detta har redan avhandlats i kommentarerna tidigare idag

    Det har det väl inte?

     Jo det har det, done and dusted!

      Okej då missade jag. I vilket inlägg?

       Öppet spår och inlägget innan detta.

        Jo men hon la ju upp en video på TikTok som i stort sett bekräftade det många spekulerat i. Det var inte så länge sen

  Det är inte bara Instagram, det är alla sociala medier och även verkligheten i stor utsträckning. Callout och cancel culture har blivit fruktansvärt utbrett, folk gräver upp saker från 10+ år sedan, om någon säger något fel etc så blir det smäll på fingrarna deluxe. Folk snackar om hur man ska lära andra att bli bättre, men ges aldrig en reell chans till det. Tror mycket kommer från de ungdomar som växer upp på sociala medier idag och där med skriker högst. Klimatet online har förändrats totalt det senaste decenniet.

   Ja, det där med att gräva upp gamla saker och ondgöra sig över är ju verkligen att sparka in öppna dörrar. Klart saker från 10+ år sedan inte kommer vara helt reko enligt dagens standard, så ska det ju vara – det är ju ett sunt tecken på att vi som samhälle utvecklas.

    Japp. Kom på en grej vi gjorde på högstadiet i början av 2000-talet. Vi gjorde en musikal som hette tidsresan, jag och två andra skulle representera Supremes för 60-talet. Det hade ju räckt med låten för att visa vilka vi var, men vi sminkades svarta och fick svarta peruker. Helt okej enligt standard då, ingen hade en tanke på blackface och liknande. Inte vill jag hållas ansvarig nu över någonting jag gjorde när jag var 13. Det är inte rimligt.

     Och ändå är det vad som händer. 2019 var det ju någon tidning som dragit upp ett 18 år gammalt foto på Justin Trudeau när ha klätt ut sig på någon collagefest och blev då anklagad för blackface. För ett nästan två decennium gammalt foto!
     Det är absurt!

   Samtidigt som konflikträdslan i verkliga livet är väldigt utbrett. Gör man fel eller säger fel saker så kommer folk inte fram och talar det för en, utan det ska skrivas uppsatser på nätet och kontaktas arbetsgivare och anhöriga via mail eller sociala medier. Det ska filmas och tas bilder, och muttras om orättvisorna bakom skärmen. Folk ba: ”jag vet var du jobbar, undra vad din arbetsgivare tycker om det här, jag har tagit skärmdumpar…” och personen i fråga sitter typ i kassan på Ica. Vad fan liksom.

  Jag la ner sociala medier för 4 år sedan, så jag har ingen koll, utöver informationen jag får från den här sidan.

   Samma här. Jag har valt att inte registrera mig på sociala medier. Jag får mitt lystmäte genom att läsa här, det räcker gott och väl.

  Hot står jag inte bakom, och det är aldrig okej.
  Men när man tex gör en video där man sexualiserar unga tjejer, då är det bra att folk står upp och säger att det är fel. Då kanske folk lär sig att det är fel att sexualisera unga tjejer när man själv är en vuxen man (iaf enligt åldern, men tydligen inte mentalt)
  Om dem sedan väljer ord som idiot, äckel, pucko, osv, ser jag inge problem.

  Så jag tror bara att dessa influenser inge längre kommer undan med sina ”sne steg” utan att folk reagera, och influenserna kan inte ta annat en likes och <3…

   Fast nu var det ju inte det han gjorde utan det är ju missförstånd, folk missförstår och börjar dreva, folk gör sina egna tolkningar och hittar på… vad han gjorde var ju att sätta betyg på vad han tycker var för över gräsen och vad han ändå tyckte var okej dvs han tycker INTE att unga tjejer ska vara för utmanande på nätet och att de kanske inte alltid förstår när de är det. Men det var klumpigt

  Jag håller med honom helt, fattar inte att folk orkar haka upp sig på minsta lilla. Det säger mer om de än influencers

   Vad är minsta lilla enligt dig?
   Senaste hat stormen jag vet om var det en vuxen man som sexualiserade unga tjejer och bedömde deras utseende, kläder och hur sexigt dem dansade på tik tok. Men det kanske inte är så farligt enligt dig?

    Näe, det är långt ifrån senaste hatstormen. För efter det fick Dikmen mycket kritik pga sättet han framförde sin kritik på.
    Efter det var det en influencer som publicerade en sk. ”ligglista” som fik kritik.
    Sedan fick flera andra influencer kritik pga att de kritiserat Vlad.
    Efter det var det en influencer som fick kritik pga sättet denne uppfostrade sin hund på.
    Efter det var det en influencer som la upp lite för privata grejer på youtube och samtidigt tiggde pengar via swish och det fick jättemycket kritik.
    Sedan var det en influencerr som ljög om hur hon gått ner i vikt som fick kritik.
    Efter det gick Ben Mitkus ut med att han ville starta en skola och blev kraftigt ifrågasatt.
    Och efter det gick Anna Book ut med att hon skulle ta betalt för att sända sin ”cook along” grej och det blev väldigt ifrågasatt.
    Efter det postar Alice ett inlägg om att hon mår superdåligt och folk är inte långsamma med att berätta att de ”vet” att det bara är påhitt och att hon bara fiskar efter sympatier efter att hon fått kraftig kritik när hon var på Lovisas födelsedagskalas.
    Efter det börjar alla inluencers som gör reklam för skönhetsoperationer få kritik pga något Paow sagt.
    Och nu är det senaste att en viss influencer får kritik för att hon sagt ja till ett frieri som kom på tok för tidigt in i relationen, där dessutom killen framställts som högst tvivelaktig.

     Exakt. Folk, speciellt här letar aktivt efter fel. Det är patetiskt. Någon skänkte till välgörenhet – varför gjorde hen det öppet? Någon skriver inte om välgörenhet – snål egoistisk jävel. Någon klagar på indisk mat, oj då nu blir alla indier kränkta. Herregud.

  Så trött på alla ”vad har hänt” eller ”hur har det blivit” det har ALLTID varit såhär
  , så länge människor funnits har vi haft dessa problem

  Det är så dubbelt allting på sociala medier. Jag tycker det är lika märkligt att skriva till Anna Book att hon är jättevacker när hon för tusende gången lägger upp ett redigerat foto på sig själv med ett blitt leende som det är att mästrande kommentera en influensers barnuppfostran.
  Många gånger vill ju följare bara vara taskiga, översittare men förkläder det till omtanke.
  Samtidigt som influencers ser sig själva som människor som står över andra och kan göra som de vill.
  Bäst är om vi alla avföljer de vi inte gillar så tappar de makt. Jag önskar fler förstod att ju mer vi följer och kollar ju mer makt ger vi dem!

  Det här handlar ju enbart om att han och hans flickvän meddelade att de planerade utlandsresa som BB i sin tur rapporterade om. Effekten blev att flickvännen blev uppläxad i sina DM:s.
  Nej folk är inte mer lättkränkta folk har tröttnat på fucking hjärnlösa influencers som inte fattar sitt ansvar under pandemi!!!

  Men det blir så märkligt när man diskuterar influencers också… Ingen ska behöva få mordhot, drev och hat SÅKLART. Men när det gäller typ vårdpersonal eller poliser som får utstå sånt så är det ett så himla viktigt samhällsyrke där vissa individer får utstå så brutalt mycket för att andra individer ska kunna leva i ett tryggare samhälle.

  Medan influencer är något influencern valt själv att syssla med, på samma sätt, men ger tillbaka vadå…? till samhället. På samma sätt som inte alla klarar att vara brandmän i psyket klarar väl inte alla att vara influencers? Dom får väl starta ett förbund eller något där dom jobbar mot sånt här som alla andra yrkesgrupper…

  Att bara posta ett inlägg om hur hemskt det är hjälper liksom inte och det borde yrkesgruppen influencers ha förstått nu. Dom får organisera sig och arbeta mot detta tillsammans, det är nog enda lösningen om de vill kunna leva på sitt yrke och ha psykiska måendet i behåll.

  Det ligger ju i tiden att försöka konsumera mindre, resa mindre, följa pandemirestriktioner och att inte skryta på sociala medier om hur lycklig man är. Då blir man en ”god människa” 2021. Problemet med influencers yrke är ju att det går ut på att göra tvärtemot allting som genomsnittssvensken tycker är ”bra beteende/god medborgare” på 20-talet.

   Det har House of Philia Petra TOTALT lyckats missa. Hon är lyckligast på jorden och köper en soffa för över 300 000 kr…

    Naturligtvis kan man köpa en sådan soffa om man vill, det finns inget rätt eller fel i det. Men det går alltid trender i sånt här och aldrig någonsin har väl den stora massan exempelvis gillat att se människor med bättre ekonomi lyxkonsumera som om det inte fanns en morgondag.

    Blev den dubbelt så dyr sen igår?

     Yes, kritiken blir mer slagkraftig om det ljugs och överdrivs?

  Camilla, vad händer? Massor med spam och konstigheter nu.

   Vi är i ett jämlikt samhälle där alla mskor är lika mycket värda även de som slickar r ö v h å l! Det får vi inte vika ett tumm på.

    Ja det verkar så, men om man skriver Margarin då blir man censurerad.

  Ja jag håller med Samir, han har ju helt rätt, klokt skrivet. Jag upplever inte honom som lättkränkt och inte att han syftar på att han själv utsätts utan andra och en massa som han sett. Verkar som att någon kände sig träffad och andra som inte håller med är väl själva personer som klagar och klankar ner på instagram i diverse konton, vissa skapar ju fejkkonton för att kränka o sprida lögner.

   Det har verkligen blivit ett obehagligt klimat, instagram är ett ställe där folk numera drevar, kränker, skapar rykten och sprider lögner. Det skapas konton för att mobba och vissa är verkligen aktiva med att kränka, sprida lögner och aktivt göra livet surt för personer. Skrämmande. Hur kan det få fortgå? Är ju ingen skillnad mot ch ju och även härinne appliceras samma saker, likadant.

    Ja hyckleriet har inga gränser, eller är det total brist på självinsikt hos vissa. Somliga känner sig träffade helt klart och försöker bortförklara sitt eget beteende och manipulerar. När det påpekas här om instagram-konton som mobbar och inte försvinner trots anmälningar till instagram så tas dessa kommentarer bort här … märkligt det där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *