Nellie Berntsson söker ny anläggning efter ynka 3 månader

 

Skärmdump från Facebook där Nellie Berntsson söker efter ny anläggning för sig, sina hästar och sin verksamhet.
Bildkälla: Facebook

”Skötsamma, enkla och gör inte mycket väsen av sig.”
Så presenterar Nellie Berntsson sig själv och sin verksamhet, och jag undrar om hon på riktigt själv tror att det är så här och att alla hennes byten av anläggningar är pga alla andra och inte har någoting med henne själv att göra överhuvudtaget?
Nu söker hon alltså ny anläggning efter att ha varit på det nuvarande stället i tre månader, och igår fick jag ett mail om det här från en person som Nellie hyrt in sig hos tidigare som skrev följande:

Hos oss var de i drygt X månader och det var tyvärr X för mycket.

Jag fattar inte, hur omöjlig kan man egentligen vara, om man inte kan stanna på ett och samma ställe i mer än ett kvartal?
Och ja, jag tror att den gemensamma nämnaren i alla dessa flyttar är orsaken till problematiken som verkar uppstå överallt, snarare än att det skulle vara fel på alla anläggningar som hon flyttar runt mellan.

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Långvarig kund? Jo, eller hur… Ha ha ha!!

  Svara

   Tolkar inlägget som att det är en långvarig kund till henne som söker och inte Nellie.

   Svara

    Det gör faktiskt jag också, fast hon hade ju kunnat formulerat sig mycket tydligare.
    Blir spännande att se hur det slutar

    Svara

     Väldigt otydligt formulerat henne i så fall eftersom hon även i nästa mening refererar till sig själv som kunden.

     Svara

      Var?

      Svara

     Nellie är väldigt dålig på att skriva och formulera sig..

     Svara

    Ja, långvarig kund innebär väl en kund som vill ha ett långtidskontrakt? Vilket brukar vara värdefullt för de som hyr ut.

    Svara

  Finns la snart inga fler anläggningar i Skåne för Nellie att stalla upp sig på.

  Svara

   Sant, häst världen är liten. Det är som om hon inte tänker på att folk känner varandra, folk snackar med varandra.

   Svara

    Ja det snackas som bara den i hästvärlden

    Svara

     Equestria?

     Svara

  Hur kan man göra sig osams med så mycket folk? Hur hinner man?
  Ngn som vet vad som hänt denna gång?

  Svara

   Var stod hon stallad nu senast? Jag har tappat räkningen.

   Svara

  Kommer hon flytta hem till föräldrarna nu?

  Svara

   Föräldrarnas gård är på tok för liten

   Svara

    Ja, men hon kanske kan bygga ut den med lite fler boxar

    Svara

     Smilla har ju redan fullt stall så då skulle de behöva bygga 10-12 helt nya boxar eftersom det är det Nellie efterfrågar…

     Svara

      Plus ridhus. Nyss (när de flyttade till nuvarande ställe) var det inte så viktigt med ridhus, eftersom Nellie föredrar att rida ute… Nu låter det annorlunda. Måste kosta en jävla massa pengar att fixa underlag till banor, inredning till stall och hus så många gånger per år?

      Svara

  Fattar inte. Bodde inte hon på en gård med eget stall?

  Svara

   Precis, vad hände med den?

   Svara

   Du har missat mycket, hon har hunnit bo i Danmark 2 månader efter det 😂

   Svara

    Det är du som inte hänger med ju.
    Föräldrarna köpte en gård, sedan flyttade dem till danmark, sedan hem till sverige igen som inackorderade, och nu hyr dem en gård med boende och stall. Det är nog den senaste gården Anonym / 18:04 syftar till.

    Svara

  Jag kan möjligtvis förstå om det är svårt att dela anläggning med andra, om man inte är så bra på det, men den här gården hyrde de väl helt själva? Dvs inga andra att komma i konflikt med. Jag undrar verkligen vad som hänt – har ägaren vrålhöjt hyran kanske? Mysko. De borde KÖPA nåt eget så får de sköta ruljansen helt på egen hand utan inblandning.

  (Fast där kan ju ha funnits nåt dolt fel i nuvarande anläggning, som de inte kände till tidigare. Who knows.)

  Svara

  Jag har delat stall med Nellie tidigare och jag förstår att det skär sig. Hon var supernoga med att hennes hästar skulle ha de bästa hagarna och hon skulle träna på de bästa tiderna i ridhuset. För hennes träning var så mycket viktigare än vi vanliga dödliga med våra vanliga hästar. Det var hon hon hon hon hon före alla andra. Hon gjorde det väldigt tydligt att hennes hästar var viktigare, dyrare och bättre än alla andra. Klart vi tröttnade tillslut, i hästvärlden hjälpa vi alla åt, den som inte fattar den grejen gör sig snabbt impopulär.

  Svara

   Så störigt!!! Hatar den där tävlingen om vems häst som är viktigast/dyrast osv.

   Har du mer skvaller?

   Svara

   Konstigt det där med att hon skulle träna på de bästa tiderna i ridhuset. I de flesta stall står det väl vanliga hobbyhästar som har ägare som har vanliga jobb för att ha råd att ha häst och de allra flesta av dessa har väl någon form av kontorstider, vilket innebär att de bästa tiderna är 16-20 och under helger. Hur kan en prinsessa som jobbar med hästar/sociala medier och som inte är bunden vid kontorstider anse sig ha mer rätt till kvällar och helger..?

   Svara

   Ni som rider mycket, har ni sett de klipp hon lagt upp på Instagram? Jag hoppade mycket när jag var yngre och reagerade på att hon ser ut att störa hästen inför varje hinder, särskilt med ryck i bettet, som att hon inte riktigt har kontroll på hästen inför varje hinder. Eller att hon inte litar på att hästen hittar rätt rytm inför hindret. Vad tycker ni?

   Svara

    Nu har jag knappt sett något klipp på Nellie (så kan inte uttala mig om just henne), men har reagerat på att andra som lägger ut klipp rider mer eller mindre bra. Med detta sagt är jag fullt medveten om att jag själv har brister så jag sitter inte här på någon hög häst (pun intended)…

    Svara

    Nu har jag bara kollat hennes senaste videos men tycker inte det ser så illa ut.

    Svara

     Det tycker inte jag heller men Olav rider bättre, i alla fall mjukare och finare.

     Svara

    Tycker Nellie är en ambitiös och mycket duktig ryttare. Hur hon är privat eller hur hon beter sig med folk har jag ingen aning om. Men att hon har känsla för ridning kan ingen ta i från henne. Hon har tagit upp ett flertal hästar i klasserna och verkligen inte bara fått färdiga hästar.
    /C-tränare

    Svara

  Varför säljer de inte några av bilarna och en av lastbilarna så kan de köpa ett eget stall, om de säljer en av de där miljonhöstarna borde de kunna köpa en bra gård

  Svara

   Lastbilarna är väl spons?

   Svara

   För att dem ägare inte dem grejerna och lastbilarna behövs för att kunna tävla.
   Lastbilarna är spons, och bilarna är leasing.

   Svara

    De. Förlåt. Jag mår så dåligt nu. De. Förlåt Camilla. Förlåt alla. De. Inte dem. Nu slår jag av datorn.

    Svara

  Hade nellie inte köpt två jättedyra bilar hade hon kanske haft råd att köpa en mindre gård ihop med Olav.

  Svara

   Eller hur! Sälja bilarna och lastbilen så kan hon köpa egen gård.

   Svara

   Leasing. Hon har inte råd att casha.

   Svara

    Men var det verkligen leasing då? När man skriver att man köpt en bil så har man köpt den och inte leasat den enligt mig 😅

    Svara

     Jo, men idag skriver alla dessa influensers att dem köpt bilen när dem egentligen bara leasar den.

     Svara

  Jag fattade det inte som att det var hon som letade efter en ny anläggning? Är det säkert att det är hon och inte någon annan hon letar till? Tycker hennes texter är svårtoljade då dom innehåller många syftningsfel..
  Så min fråga – är det confirmed att det är hon som letar anläggning till sig själv?

  Svara

   Svårtolkade**

   Svara

    Läste det också som att hon letar åt någon annan? ”gör inte mycket väsen av sig” tex tolkar jag som de hon letar åt, annars hade det väl varit ”gör inte mycket väsen av oss”

    Svara

   Faktiskt. Jag trodde först att hon pratade om dem själva med ”gör inte mycket väsen av sig”. Man är som sagt van vid hennes dåligt formulerade texter.

   Men det kan vara så att hon menar att det är en av deras ”långvariga kunder” och söker åt en tredje part…

   Om inte, eller kanske för övrigt, tycker jag att det verkar skitjobbigt att flytta så ofta och får känslan av att hon kommer på kant med allt och alla. Som att hon har enorma förväntningar på att allt skall bli så extremt bra men när det skaver det minsta så drar hon hellre därifrån än kompromissar en millimeter.

   Svara

   Jag undrar samma sak. Hon skriver ”långvarig kund”, kan lika gärna vara en långvarig kund till henne som letar. Men det lär väl visa sig om det är hon som ska flytta igen. Tror att hon nog får svårt att bli inackorderad efter som hästvägen som sagt är liten och folk snackar med varandra plus en anläggning med ridhus och tolv boxar står sällan tom.

   Svara

    *hästvärlden* Jag stavar uppenbarligen som Nellie på måndag, skämsapa på den.

    Svara

    Såg precis på facebook att hennes anställda hästskötare la ut efterlysningen igår, ”åt en kompis”. Det kanske inte är Nellie som letar…? Det är väl märkligt även för Nellie att skriva om sig själv i tredje person som någon som ”inte gör så mkt väsen av sig”?

    Svara

     Isåfall luktar det lite click baiting…. Låta folk tro att det är hon som letar och sen fnissa nöjt över all uppståndelse. När man från början kunnat säga att man letar åt annan person.

     Svara

     Jag trodde hon menade att hästarna inte gör mycket väsen av sig 🤪

     Svara

  Paows story: ”jag o Jossan åkte taxi för typ 8000 spänn igår, nej mer, 7000 spänn”

  Svara

   Vilken rolig semester hon fick, sitter o svarar på kommentarer och lägger ut ”hat” på sina stories hela tiden, fan lägg undan telefonen när du nu ändå hasat dig över halva jordklotet för lite sol o bad i en pandemi, dumdum.

   Svara

    Hon åkte ju till gbg för att fixa håret så att åka till Mexiko för att instagramma är väl inga konstigheter.

    Svara

     Senaste bilden på sitt BBL-resultat. Är det inte helt färdigläkt och ”tillrättalagt” ännu, eller varför ser det lite fyrkantigt ut? Menar inte att varken kritisera eller säga något om fint/inte fint osv utan mest nyfiken på om det brukar bli den formen? Ser lite stel ut liksom. Kanske inte hade tyckt så dock om jag inte visste att hon gjort en BBL.

     Svara

      Tror inte hon har gjort en BBL?

      Svara

       Nä ”body sculpting”, typ som BBL skrev hon för ett tag sen. Antar hon tog fett från magen till höfterna

       Svara

  Hon kanske skulle höra med Fenix Park 😬🙄🐎

  Svara

   Vad är det med Fenix park? (Undrar genuint)

   Svara

    Lägerledarna i somras tog sitt pickpack och åkte hem mitt under ett läger och sjukskrev sig eftersom de inte orkade med arbetet och arbetstiderna. Jag var där på läger 5 år i rad (yikes!) när jag var yngre och ledarna jobbade verkligen från soluppgång till 10 på kvällen, och som jag förstår det har ledarna nu de senaste åren fått ännu mera ansvar för unghäst-delen av Fenix också. Sen är ju de flesta ledarna inte ens myndiga så man fattar ju att de inte kan få hela stället att gå runt själva. George och Majken menar ju såklart att inget är fel men stänger ändå ner lägret nu. Sydsvenskan publicerade flera artiklar om detta som är mycket läsvärda!

    Svara

     De har öppnat igen under nytt namn; Vita Hästen! Inte helt okontroversiellt…

     Svara

      Det är ju ett hockeylag 😥

      Svara

       Världens bästa hockeylag. Om jag får be

       Svara

        Bahahaha. Hästen har inga pengar.

        Svara

     Låter som surfakademin ungefär!

     Svara

      Surfakademin? Berätta, please!

      Svara

       Finns hur mycket som helst! Kan ta det i ett öppet spår. Men ett axplock: vissa instruktörer kör drogpåverkade. Då pratar vi motorväg med barnfamiljer där bak. Ägarna skattefifflar som bara den.

       Svara

        Ja berätta gärna mer! Har haft funderingar på att åka med dem så…

        Svara

  gjorde de inte en helt ny ridbana på anläggningen precis med? Kan inte vara roligt att lagt allt det jobb och pengar för att sedan flytta.

  Svara

  Nu är jag inte jätteinsatt i hästvärlden, men borde inte ägarna av hästarna bli oroliga när hon flyttar hela tiden? Eller äger hon alla själv?

  Svara

   Bor inte hennes föräldrar på en gård i Skåne ?

   Svara

   Och plötsligt foderbyte! Från förra sponsorn Krafft till en helt ny. Måste vara värt mycket pengar om man går med på att byta foder när hästarna mår bra av det första.

   Svara

    Fast det vet vi väl inte? Blev hon inte av med krafft vid flytten TILL Danmark för många, många månader sedan?

    Svara

    Finns många bra foder, Krafft är inte det enda bra fodret på marknaden. Tror avtalet med Krafft gick ut när hon flyttade till Danmark och inte tecknades igen när hon flyttade tillbaka till Sverige.

    Svara

     Ja, jag borde ha utvecklat min kommentar. Jag menade att det var länge sen hon blev av med krafft och att vi således inte vet något om huruvida hon gör snabba foderbyten eller ej. Att det funnits gott om tid att göra ett genomtänkt byte under denna tid.

     Svara

   Hon äger ett par och sedan är väl några där för försäljning och de stannar väl inte så länge. Tror inte hon har ngn kvar som hon tävlar åt ngn annan.

   Svara

    Är inte Fia kvar?

    Svara

     Nej såld.

     Svara

     Nej Fia är såld

     Svara

  OT , men räknas man som vego om man äter godis som innehåller gelatin ?
  Erica från PH verkar bli jävligt arg när något ifrågasatte hennes IG. Lol.

  Svara

   Nej.

   Svara

   Finns ju ingen regelrätt definition av av att vara ”vego”, beror ju på vad man själv har för inställning. Om med vego menas vegan kan man väl säga att nej, då ”ska” man inte äta gelatin. Vegetarian, tekniskt sett inte då vegetarisk kost också innebär helt fri från animalier, men vegetarian/vegetarisk används väldigt löst av många om inte de flesta och kan innebära att man äter ägg och/eller mejeriprodukter också – och gelatin. Så, meh. Dock fånigt att bli arg över att någon reagerar på att man äter gelatin trots att man kallar sig ”vego”, känns som man sätter någon slags konstig prestige i etiketten ”vego” än som ett sätt att beskriva sin kost/livsstil.

   Svara

    Hon räknar sig själv som vegan och slåss för djurens rättigheter.
    Men slåss inte kring det, här det handlar om lösgodis. ( Hon äter gelatin i massor ) dvs Gris släkt avfall.
    Människor alltså.
    Och att bli arg för att någon undrar om det är ju bara löjligt.

    Svara

     Gris slakts avfall , inte släkt.

     Svara

    Fast så kan man inte resonera. Vegetarian är ett ord som betyder att man avstår från att äta allt som brukade leva. Är du vegetarian äter du inte gelatin, biff, kycklingvingar eller sushi oavsätt vilka cravings du har eller om du sambo jobbar som fiskare. Det finns liksom inget utrymme där för att vrida på ordet eller hitta sin egen betydelse.

    Svara

     Tack för bra svar.

     Svara

     Jag håller med dig – helt och hållet. Men vet samtidigt att väldigt många om inte de flesta inte använder ordet vegetarian som det ska användas. En del av okunskap, en del av självvald ignorans, en del bara för att det låter tendigt nice att kalla sig ”vego”. Men skrev det också så just för personen som frågade skrev ”vego” initialt, inte vegan eller vegetarian. Och just vego speciellt läggs ju på lite vad som helst.

     Svara

   Är väl helt upp till personen själv vad man räknar sig som? Hur tänker man när man bryr sig så pass om vad någon annan äter att man orkar skriva på personens IG?

   Du verkar inte helt normal.

   Svara

  Alltså det är ju själva tusan om hon inte ens lyckas med att hyrde en anläggning där hon står helt ensam utan folk att bråka med. Anna book varning på henne.

  Svara

   Jag skulle vilja se Nellie, Anna Book och Johanna Grahn i en dokusåpa. Åsa Ingrosso kan också få vara med.

   Svara

  Svårtolkad text men tills motsatsen är bevisad låter det ju mest som att hon letar åt någon annan än sig själv.

  Svara

   Click baiting big time isåfall!

   Svara

    Varför click bait? hon försöker ju inte tjäna sina pengar längre genom sociala media, därför hon la ner bloggen, och det inte blev något med youtube. Hon försöker tjäna sina pengar genom hästarna och då är massa negativt snack om gårds byte det sista man vill ha.

    Svara

     Hennes instagram är fortfarande jättestort och hon kör samarbeten med jämna mellanrum. Alla möjliga samarbeten. Då är det superviktigt med många klick på hennes sida!

     Svara

      Jag misstänker starkt att hennes samarbeten på instagram utgör en stor del av inkomsterna…!

      Svara

  Om det är för hon själv som hon söker så kan det väll mycket väl vara så att hon söker nytt för att det inte går att ha professionell verksamhet utan ridhus när det är vinter? Ridhus står ju som krav snarare än paddock

  Svara

   Hur ofta hoppas hästarna? Allt annat funkar väl ute.

   Svara

   Vad menar du? Hon har ju jättestort fint ridhus just nu på gården hon hur samt stor nyanlagd utebana.

   Svara

    Ridhuset är inte jättestort, snarare litet. Är bara ett 20×40, om ens det.

    Svara

     Oj. Superlitet ju

     Svara

     Tror det är mindre än så, gissar att det inte varit något annat än ridhus från början.

     Svara

      ATT DET VARIT herregud, inte inte varit.

      Svara

      Ja, tänker det med! Typ maskinhall som blivit ridhus.

      Svara

     Nej nej, ridhuset är pyttelitet, ca 15×25. Har själv stått på gården tidigare. Det är en del av en gammal lada bara. Går i princip bara tömköra/longera/lösgallopera. Super att sitta in unghästar i 😉 Men hoppa och rida, not so much..

     Svara

    Ridhuset är bara en lite större volt. Men det gjorde inget enligt Nellie när de flyttade dit, hon rider helst ute…

    Svara

     …. och sedan blev det vinter?! :-O Inte fullt så charmigt att rida 10 hästar ute nu kanske. Så himla orättvist och dumt! 🙁
     Samtidigt så har ju alla filmer som läggs upp på försäljningshästarna uppenbart varit från ett annat/andra ridhus, så helt utan tillgång verkar de ju inte vara. Men det kanske är sådana som har öppen bana och inget annat.

     Svara

      Jobbigt dock att behöver köra 10 hästar till en annan gård med större ridhus varje dag :/

      Svara

       Ja, självklart behöver de ett riktigt ridhus, vintertid inte minst! Jag förstår att nåt annat blir helt orimligt i deras verksamhet.

       Svara

    Vilken anläggning är det de hyr in sig på nu?

    Svara

     Benstorp, Eslöv

     Svara

  Hästmänniskor är väldigt svåra att samarbeta med, har haft många hyresgäster i mitt stall. Sa upp dem allihop då dom rök ihop hela tiden…

  Svara

  Varsågod för tips!

  Svara

  Vad hände med hennes youtube kanal? Och skulle hon inte till Spanien och tävla mer internationellt nu i vår?

  Svara

   Hon sa senast under en frågestund att hon inte har tid för yt + att hon inte har intresset för sociala medier kvar längre

   Svara

  Det har varit ett omkringflyttande sen många år tillbaka. Inte bara gällande stall. Givetvis finns det en orsak bakom det men bara en sida förtäljer historien 😉

  Svara

  Går man in på Nellies öppna FB så ser man att hon delat ett inlägg av en annan tjej som söker exakt detta. Så Nellie har med största sannolikhet gjort ett eget sökes inlägg åt denna tjej 🙈 Nellie är ju känd för att inte kunna uttrycka sig helt förstående i text så man förstår det kan misstolkas.

  Svara

   Men Julia jobbar ju åt Nellie och Olav i deras verksamhet.

   Svara

    Dessutom skriver Julia i sitt inlägg att hon ”söker åt en kompis”

    Svara

     Och Nellie och Julia känner bara varandra? Hästvärlden är stora och breda. Är med största sannolikhet en gemensam vän/bekant 🙂

     Svara

  Istället för att spekulera på BB, varför inte kontakta Nellie och fråga😊

  Svara

  Det var inte det jag sa? Syftade på att du sa att Nellie hade delat Julias inlägg där Julia sökte samma sak, så ville förtydliga att Julia skrev att hon sökte åt en kompis. /Anonym 09:22

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.