Ett väldigt vuxet Instagraminnehåll

DÅ: 
Influencers söker efter sista minutenresor, att bli uppsatt på nattklubbslistan, bästa festen och coolaste hänget.

NU:
Blir SJUKT exalterad av bra tips på vitvaror.
Det måste väl vara ett tecken på att man blivit vuxen, eller hur?

Hur mkt popcorn poppar folk, att det tas in i beräkningen när man ska skaffa nytt kök? 
Köp en popcornmaskin, den tar garanterat mindre plats än en mikro och imponerar på småbarn.
Vi har av mågon anledning två stycken, och vi poppar, trost det, väldigt sällan popcorn.
🙂

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vi har kombiugn, rekommenderar det verkligen inte!

   Åh, kan du inte berätta varför? Vi ska bygga om köket i år och tänkte att kombiugn verkar så smart 🙁

    Inte samma person som skrev första kommentaren men jag upplever att min kombiugn gör båda sakerna lite halvdåligt, ojämn värme + låg maxtemperatur för ugnen och mikrofunktionen värmer ojämnt och extremt dåligt. Min är från Ikea dock, det kanske finns bättre märken!

    Vi hade kombiugn, dyrare variant som jag tyckte var toppen! I alla fall själva ugnen. Micron var inte lika effektiv som en vanlig men gjorde jobbet. Är inte en stor användare av mikro men värmde upp någon matlåda emellanåt, välling åt barnet och så popcorn dårå. Blev inte lika poppad påse men tyckte ändå det var värt då vi hade ett litet kök. Nu har vi stort kök och då föredrar jag att ha separat ugn och mikro men saknar fortfarande får gamla ugn! Vi hade en från Philips om jag minns rätt.

    Jag har bott i flera olika lägenheter med combiugn och kan väl säga att det skiljer sig enormt från en till en annan. Den sista vi hade var kanon, baka bröd osv gick alldeles utmärkt.
    Nackdelen med samtliga har dock varit storleken, de är för små för att få plats med en normalstor plåt, blir också för trångt att göra mer än en sak i taget.
    Har du litet kök, sällan lagar mat för jättemånga personer och investerar i en av bra kvalitet så kan det absolut funka.

   Älskar vår kombiugn, så himla praktiskt!

   Jag älskar min kombiugn! Har en kombi och en ångugn. Hellre två ugnar än en ugn och en micro. Det enda jag inte kan göra i den är popcorn, men det har jag börjat göra på spisen istället och det blir minst lika gott 🙂

    Haha det är klart, kastrullpoppade är ju godare än micropoppade 😄👍🏻

     Godast är att poppa popcorn över öppen eld. Gör jag alltid 🙂 Trangiakök funkar också bra om man har lite bråttom.

   Håller med, den är sämst. Ugnen funkar som vanligt upplever jag, men micro funktionen är totalkass.

    Oj va konstigt min kombi gör jättebra popcorn? Visste inte att detta ens var ett problem, sen så kan man väl göra popcorn på spisen också

     Roligt att många verkar tro att det främsta användningsområdet för en micro är att poppa popcorn

      Eller hur?! Poppa popcorn gör man ju i kastrull på spisen.

       Nä skönt slippa poppa på spisen. Mikron är jätteviktig för mej. Det lönar sig att köpa vitvaror med kvalité i längden.

        Det är inte ens svårt/jobbigt ju?

      Roligt att några verkar tro att deras användningsområde för en micro är bättre än någon annans. Jag älskar att poppa popcorn i micron. Jag tror inte att du gör något särskild med din. Det går att värma mat och pochera ägg på spisen också men vissa föredrar ändå micron.

      Så vad är det du gör med micron som är så överlägsen? Rädda världen?

   Har också en och den är SÄMST, främst pga ojämn temperatur. Hur gör ni med micron, tar ni ut ugnsgallret? Tänker att det är ju metall? 🤔

   Jag har också en kombiugn men tycker att den fungerar toppen. En från Siemens! PS. Den poppar bra popcorn

   Finns få saker som är så tillfredställande som att se att så många människor har betygsatt en popcorn-manick. Jag är dålig på att betygsätta och berätta för andra vad jag tycker om produkter men man borde ju börja haha. Skriver företagen många egna kommentarer tros?

   Hade en sådan men fick slänga då den var omöjlig att få ren. Inte ens i diskmaskin. Blev som en fet beläggning på silikonet som inte gick att få bort. Synd, för jag gillade den. Min mamma upplevde samma med sin.

  Man behöver varken mikro eller popcornmaskin för att poppa popcorn, kastrull fungerar alldeles utmärkt! Men ett liv utan mikro hade jag inte klarat, jag äter rester mer eller mindre varje dag

   Håller helt med! Popcornen blir godare i kastrull också, lite mer sega och har mer smak. Och man kan själv välja om man vill vara snål med oljan/smöret eller dränka popcornen. 🙂

    Det är just segheten jag inte gillar med kastrull, team micro!

     Mycket onyttigare med micropopcorn, men gott är det ju. Jag kör kastrull, blir gott om man kör lite extra olja (inte så nyttigt det heller men det är ju snacks så det får man väl unna sig)

      jag kör micropopcorn på kastrull (pga har ej micro) tycker att om man köper vanliga majscorn blir så smakösa när man poppar på kastrull.
      Blir nog att köpa popcornmaskin 🙂 älskar popcorn

      Jag poppar vanliga popcornkärnor i mikron, i en sån här popcornskål som är superbra: https://www.coolstuff.se/Popcorn-Microskal/4638

      Lägger i popcornkärnorna, häller på lite smör och in i mikron. Supergott som kastrullpoppade och inte onyttigt som färdiga mikropopcornpåsar är.

       Haha folk sitter alltså och oroar sig för om popcorn i mikro eller på spis är mest nyttigt? Ät en morot då. Kräver ingen tillagning heller så ni kan skippa både mikro och spis.

        Jo… Moroten bör ju vara kokt för att de ska kunna tillgodose näringsinnehållet.

         Köp frysta som får ligga på bänken och tina upp under dagen. Så är de lagom sladdriga till kvällsmyset. De är väl kokta innan?

          Smart!

        Micropopcorn i påse innehåller PFAS, som är hormonstörande och cancerframkallande (och miljöfarligt). Det är inte själva popcornen som kan vara farliga, utan förpackningen. Det är det det nyttiga vs onyttiga handlar om. Men om du vill proppa sig full av sån skit så fine by me!

         Konstigt att i så fall prata om mängden olja i kastrullen som nyttig/onyttig.

          Det har jag inte pratat om (och ingen annan heller i denna tråd). Jag skrev kommentaren 10.55.

           Har ingen gjort det?

           ”Mycket onyttigare med micropopcorn, men gott är det ju. Jag kör kastrull, blir gott om man kör lite extra olja (inte så nyttigt det heller men det är ju snacks så det får man väl unna sig)”

     Absolut inte sega jag är team mikro.

   Mycket smidigare att köra på micropopcorn, är för lat för kastrullpoppade 😅

   Ja jag som är allergisk mot kyla hade aldrig klarat livet utan mikrovågsugn haha.

    Huh? Värmer du dig med micron eller?

   Vi poppar också i kastrull och vi äter popcorn väldigt ofta. Flera gånger i veckan. Tycker det går snabbt och smidigt, plus att man kan välja både mängden fett, men också typen. Kokosolja ger lite mer godisaktig smak, till exempel.

    Jag blir galen på hur popcornskalen, de hårda bitarna, fastnar mellan tänderna. Hur undviker man det?

     Det vet jag inte.

     Blir en flunsa o åker till Turkiet o filar ner gaddarna så det inte är några mellanrum. Enkelt va 😂

   Äter också mycket rester men värmer upp i ugnen bara.

    Tar ju en evighet? Både få ugnen varm o sen värma maten..

     Ja. Det är ju fördelen med rester. Att det går på 3 minuter. Ska jag vänta på maten en halvtimme kan jag lika bra laga ny mat..

      Fördelen med rester hemma hos oss är ekonomiska och att vi inte behöver slänga mat. Ugnen gör ju allt jobb åt mig då maten värms så den tiden behöver jag inte spendera bredvid spisen utan jag kan göra annat som jag kanske annars hade gjort efter att jag ätit om maten hade värmts snabbare. Förstår ju att om man har ett hektiskt liv då man bara är hemma snabba stunder och sen måste iväg så är det praktiskt att ha micro. Så är inte fallet för alla dock.

       Förtydligande, med ”så är inte fallet för alla dock” menar jag bara att vi i våran familj har inte de omständigheterna att vi behöver känna oss stressade över att maten tar längre tid att värma och inte ser micro som en nödvändighet. Var ingen konstig pik till de som har micro att de inte skulle finna den nödvändig för det förstår jag ju att om man har micro och använder den ofta så finner man den nödvändig i sitt liv.

   Hur får man popcornen sådär stora och fluffiga som de blir i micron? Det skulle jag vilja veta 🤔

    Det finns olika sorters popcorn om man är villig att betala lite extra, testa att köpa från https://wepopop.com/ tex

   Rester kan du värma i en vanlig ugn eller i kastrull på spisen.

  Du kanske dock gör annat med mikron än att endast poppa popcorn?

  Jag har inte ägt en micro sen jag och mitt ex gjorde slut 2006. Har inte saknat en.

   Micro eller partner? Micropopcorn kan vänd den suraste ungjäveln till en glad prick på nolltid.

    Hahaha! Just den partnern har jag inte saknat, dock ersatt med en ny. 😉

   Samma, utan micro sedan 2008 och har inte saknat alls att ha en.

   HUR?! All uppvärmning blir så omständig utan micro ju!

    Microvärmd mat smakar peck. Värmer alltid matrester på spisen.

     Fast maten smakar ju exakt likadant? Eller vad är det för gamla mikrovågsugnar du haft? 😮 Det enda jag är försiktig med att värma för länge i mikro är fläsk för det får en konstig smak, men allt annat tycker jag smakar nästan som nygjort. T.ex. lussekatter eller kanelbullar som frysts direkt efter att ha bakats mmm 🙂

      Funkar utmärkt i ugn också. Mitt bästa tips angående att värma bröd, bullar pizza och annat brödigt är att sätta in ett litet kärl med vatten. Antingen i ugn eller Micro. Lite vätska som ångar av sig lite gör att det känns nybakat.

       Min ugn tar en evighet på sig att bli varm. På den tiden har jag redan ätit upp maten om jag värmer den i mikron. Och det där med att den smakar illa…? Va?

     Lovar att du inte skulle känna skillnad i ett blindtest 😉

    Är ju bara att slänga in saker på eller i en vanlig ugn istället.

     Varför göra det mer omständigt än man behöver? In med maten i micron 2 min och ät. Super.

      För att jag inte vill använda mina begränsade köksyta till en micro och jag personligen tycker inte det är vidare omständigt att slänga in maten i ugnen istället för micron.

       Tar ju bara en halvtimme längre värma maten i ugnen men visst, så mycket mer omständigt?

        Fast under den tiden kan jag göra andra saker än att stirra på ugnen så jag ser det inte som ett problem att det tar lite längre tid i ugn jämfört med micro. Förstår att andra föredrar micro och dömer ingen som har en, men jag ser personligen inte att fördelarna är så pass stora eller att det skulle vara nog omständigt att använda en ugn att jag skulle skaffa en micro.

    Jag värmer i ugnen eller på spisen. Det tar lite längre tid så man får planera bara. Men det är sällan jag värmer mat, jag äter oftast nylagad mat hemma. På jobbet finns det ju micro så där micrar jag matlådor. 🙂

   Håller med! Äter hellre maten kall än att micra den.

    Värmer ni aldrig lunch på ett jobb tex?

     Bor i Norge och här äter vi inte varm lunch, en macka och sallad är helt ok.

     Jag har ofta med mig ”kall mat” som sallader osv. När jag har rester som folk normalt skulle värma så äter jag den kall istället. Jag micrar ibland någon gryta för det tycker jag smakar som vanligt.

      Kall mat (som ska ätas varm) är ju såå äckligt.

       Stuvade makaroner kalla dagen efter är bland det godaste som finns!!!

    Konstigt. För det blir ingen konstig smak. Du är nog lite knepig.

     Nej, det blir ingen konstig smak, det har du rätt i. Problemet är att det inte smakar något alls. Och knepig kan du vara själv.

      Prova att krydda din mat om den inte smakar något 😜

       Nämen så tossigt! Det hade jag inte en tanke på! 😱

       Nivån på er här är fan pinsam. Lågstadiebarn är mer fyndiga än er och då äter majoriteten av dem sitt eget snor…

        Ta inte allt så seriöst kanske 😄

      Varför skulle maten magiskt tappa smak för att den värms i mikro i stället för ugn? Snarare brukar ju matlådor dra åt sig mer smak under tiden de ligger i lådan.

   Utan micro i 20 år och har inte ens tänkt på att jag skulle sakna den. Popkorn köper jag färdig den dagen det skulle behövas, är inte så förtjust i sånt snacks. Måste påpeka att jag lever ett fantastiskt bra liv ändå om nån skulle undra😉

  Gasspis om man har möjlighet, fan så mycket bättre än induktion. Annars är väl induktion ”bäst” men jag tycker den är så jäkla känslig, piper för minsta lilla och stänger av sig om det kommer vatten på hällen.
  Jag: sprayar rengöringsmedel på hällen
  Spisen: piip piiip piiiiiiip PIIIIIIIIP
  Jag: 🙄

  Gas-spis!!! Är det enda alternativet om man gillar att mat

   Jaaa saknar vår vi hade i England 😭 dessutom kunde man grilla marshmallows på den 😂😅

   Man kan laga mat utan gas också. Går jättebra.

   Dock är gasugn helt sämst.

   Att skriva att det är det ”enda alternativet ” är att ta i. Ja, gas är bäst men det är väldigt få som har möjlighet att ha gasspis i Sverige men folk gillar ändå att laga mat. Till och med min kompis som är professionell kock valde induktion när han byggde sitt hus eftersom gas, trots sin förträfflighet, är svårt i Sverige.

    Alltså man kan ju ha gas på flaska om huset inte är anslutet till gasnätet. Efter ett par år av ofrivillig gasanvändning (spis och ugn, blä) så skulle jag dock aldrig välja det. Hjälp vad jag längtar efter en elektrisk ugn.

   Har gas-spis (typ alla har det i mitt område pga ngn ledning antar jag?), det går supersnabbt att få saker varma men också lite svårstekt tycker jag. Minus dock att det är sjukt omständigt att rengöra!

   Inte nu när det finns bra induktionsspisar tycker jag. Då tycker jag att induktion är bättre och mer praktiskt.

  Läste först vibratorer och inte vitvaror vilket blev ganska kul när man läste resten av inlägget.

  Älskar tyvärr micropopcorn. De man gör på spisen blir inte alls lika goda. 🍿 🌽 🥤

   Vaaa tycker tvärtom! Men är för lat för att göra på spisen ibland då det kräver massa rengöring och passande osv 😂

  Åh drömmer också om en diskmaskin i arbetshöjd! Min mamma har det, det känns så himla lyxigt att inte behöva böja sig ner för att plocka disk.

  Men min man tycker det stjäl för mycket yta i köket så jag blev nedröstad. (Förvisso i utbyte mot att han tar all diskutplockning och iplockning så kanske var en win ändå)

   100% win!

   Ja alltså blir det inte ganska fult eftersom den bryter av alla andra linjer? Dvs även om den byggs i högskåp

   Håller med! För mig som har ryggproblem vore det helt fantastiskt. Samma med tvättmaskin & torktumlare. Tyvärr är det inte möjligt i mitt nuvarande hem, men kanske i ett framtida…

  Fantastiskt bra idé med en diskmaskin i rätt höjd. Micro klarar jag mig dock utan. Ersatte aldrig den gamla när den gav upp.

   Tack för tips. Fy fasen så deppigt att man får bete sig såhär mot barn.

  OT
  Det har ju diskuteras om Britney tidigare, såg att någon lagt upp dokumentären på Youtube nu: https://m.youtube. com/watch?v=7iZ5y2RYhKM

  Poppa i kastrull med smör och olja samtidigt. Så. Jävla. Gott.

  Sorry för OT men jag har en liten fundering. Jag är väl ingen veteran på instagram direkt och ibland blir jag väldigt fundersam.
  Jag har ett öppet konto oh får ofta lite random likes från personer som inte följer mig. Ibland kollar jag upp kontona och följer tillbaka om deras konton speglar mina intressen Inga konstigheter alls. Nu hade jag fått en like av en utländsk man med stängt konto. Han hade gjort 9 inlägg men hade 12 000 följare. Han följde typ 3500 pers själv. Varför har han så många följare??? Varför skulle man köpa följare till ett konto som är så passivt som hans verkar vara? Hmmmm……

   Får du också förfrågningar från skumma (sex)konton?

    Nej det har aldrig hänt. Däremot är det många butiker/säljkonton som följer mig. Mitt instakonto är inte fyllt av bilder på mig själv utan på mina intressen.

  Nu skriver Annica om dig på sin instastory igen och taggar din chef med att ord kan döda och hänvisar till modellen som tog livet av sig i veckan efter en konflikt med pappan till deras gemensamma barn…

   Såg att Bianca och Vanessa delade bilden på influencern som tog livet av sig i veckan. Dom skrev att näthat drev henne till självmord men det stämmer inte riktigt, det va en infekterad konflikt med hennes ex

    Jag inser att jag skriver som en kratta i inlägget ovan så ni behöver inte påpeka det thank you very much

    Ja, efter lite googlade kan jag inte fatta hur de dragit slutsatsen att det var näthatet som drev henne till självmord? Hon hade ju blivit dumpad av sitt ex en vecka tidigare och han hade i samband med det trashat henne i media, verkar vara en troligare katalysator… Ofattbart tragiskt, inte minst med tanke på att hon hade en 6 årig son, men att ändra narrativet på det sättet för att det ska passa ens egna agenda känns sjukt…

     Camilla kan du inte lyfta detta? Att Bianca och andra influencers sprider flask info att hon tog livet av sig pga näthat

     Ja, det verkar ju som att det i princip är en lögn att det skulle vara okändas näthat som skulle orsakat detta? Är det tillåtet att göra så som vissa flunsor gör, skylla på näthat och även peka ut denna blogg som ju faktiskt inte har något med det att göra? Är det ens lagligt av flunsorna att göra så, kan det inte vara förtal (som de ju själva ofta är väldigt snabba att gapa så fort någon andas kritik)?

   Men kan de lägga av????? Låt den döda tjejen vara ifred wtf

   Va men hon mår ju inte bra. Annica verkar klart i obalans.

   Och hon har gjort sin Instagram privat också. Stackars lilla flickan som har det så svårt i världen… *världens minsta fiol*

  Poppar inte popcorn men skulle inte klara många dagar utan micro.

  Diskmaskin i arbetshöjd – plocka in och ur disk blir betydligt enklare
  http://kurtsaxon.com/placera-det-som-gar-i-bra-arbetshojd/

  Min kombiugn funkar finfint att poppa popcorn . Men måste bara ställa in den rätt ☺️

  För popcorn behöver du bara en större kastrull med lock och en spis. Knappast micro eller maskin…

   Är för lat för att stå och diska en kastrull för att få mig lite snacks.

  Jag använder min Micro ungefär 3 gånger per år. Det är dom gångerna jag blir sugen på popcorn och använder den inte till något annat. Jag skulle helt klart klara mig helt utan den. Tror fasiken jag ska skänka bort den idag, har retat mig på den så länge nu.

  Jag köper färdiga popcorn. De i mikro smakar bara bränt och orkar inte diska kastruller och vakta på spisen. Har micro till att värma rester och tina upp saker osv.

  Renoverar köket och har köpt en diskmaskin från Ikea. Ångest över att den ska vara sämre än vår nuvarande Siemens… inga positiva erfarenheter av Ikeas diskmaskin?

   Har inget att klaga på med vår från Ikea. 😊

   Den är garanterat bättre än att handdiska! Folk med diskmaskin förstår inte hur bra ni har det 😂

   Hade en från Ikea länge innan den sonika gav upp, då hade den hängt med i 8. Hade inget att anmärka på. Den var inte tystgående men ljudet stör mig inte. Nu har jag en från nåt märke som heter candy(?). Gillade den från Ikea bättre, men jag fick den nya som en vänlig gest när den andra gick sönder eftersom jag inte hade råd att köpa en ny då. Och för en gratis diskmaskin är den alldeles utmärkt. Jag tycker att maskindiskmedlet är det mest avgörande faktiskt. Och tyvärr är min upplevelse av maskindiskmedel till 100% att dyrt=bättre😅

   Det beror på vilken du köpt från Ikea. Köpte du deras budgetvariant kan det vara lite si och så. Vi köpte däremot deras Bosch som var den dyraste och den är suverän efter några års användning.

   Vi har en från Ikea, inget fel på den 😊

   Hade IKEAS billigaste diskmaskin i hyresrätten vi bode i innan, och det var igen höjdare. Lät ganska mycket och diskade inte rent speciellt bra. Dessutom var det svårt att ta loss och regnöra spolarmarna ordentligt. I nuvarande lägenheten har vi en från Siemens och den gillar jag betydligt bättre. Enklare att rengöra och tystare.

   Vi hade alla vitavaror från Ikea i vår förra längenhet (de billigaste) och kan inte säga att jag är imponerad. Kändes billigt och vi behövde felanmäla både spis och frys under tiden vi borde där, fast båda var endast drygt 3 år gamla.

   Köper man deras dyrare vitvaror är de säkert bättre.

    Var det Ikano som var hyresvärd?
    Ingen annan har väl vitvaror från Ikea?
    Undrar vilka fabriker Ikea köper från…

     Ikeas diskmaskiner är gjorda av Bosch, Electrolux eller Whirlpool!

  Värmer min vetevärmare i micron kanske 5-10 gånger om dagen!

  Passande inlägg då vår ynka 5 år gamla kyl och frys gick sönder imorse 🥲🥲tur att det är vinter så vi kan ha maten på balkongen tills vidare iallafall…

   Ja, längre än fem år bör en ny kyl/frys fungera även om det mesta nu för tiden inte håller lika länge som förut.
   Reklamationsrätt och garanti brukar löpa ut efter tre år och sedan står man risken själv.
   Har man särskild försäkring tecknad vid köpet kan man komma billigare undan om man reparerar. Hemförsäkringen kan ibland också bidra fast det är ofta självrisk som är ganska hög i förhållande till vad det kostar att laga.
   Efter fem år är det sällan problem med en kompressor för de brukar faktiskt hålla så länge som en kyl eller frys lever – 12/15 år utan problem. Även läckage av kylmedium är ovanligt efter bara fem år men inte omöjligt förstås.
   Kan vara ett enkelt fel typ termostaten. Då behöver det inte bli så dyrt att reparera 🙂

    Vi har hittat en elektriker som ska komma hit och kolla på den så vi får se om den går att reparera, som tur verkar det som att vår hemförsäkring kommer täcka iallafall en del. Den har låtit konstigt senaste veckan så hade på känn att nåt skulle gå snett

     Då kan det vara kompressorn som gett upp. Något annat kan inte låta konstigt i en kyl/frys ☹️

      Jag hade en frys som kompressorn gick sönder på. Hade haft den 1 år så jag trodde jag skulle få en ny på studs med garantin. Efter fem dagar skickades en gubbe att laga skiten. Även om jag fick ut pengar på hemförsäkringen för maten som jag inte hann ta reda på fast jag delade ut till grannar. En del hade hunnit bli förstört. Jag var väldigt bitter över mina sabbade kantareller🍄🍄🍄🍄🍄 till tillverkaren.

       Ja, går något sönder efter ett år är det ett fabrikationsfel.
       Då behövs inte ens garanti för att säljaren ska åtgärda felet.
       Men det är surt om en frys pajar och varor förstörs.
       Se till att alltid ha några dyra älgstekar i frysen så du får ut pengar för dem 🙂

  Fast det handlar väl också om att om mikrodelen går sönder och du behöver lämna in den så har du ju ingen ugn heller. Då är det bra att ha en av varje.

  Och på tal om arbetshöjd så har jag min ugn och mikro bredvid varandra i varsitt högskåp (inte ovanpå varandra som verkar vara vanligast).

   Ja, man ska ha så många olika grejor som möjligt för att inte flera funktioner ska förloras på en gång.
   Finns ingen anledning att baka in en mikro i något annat. En mikro kostar 1500-2500 kr så den bör vara separat.

  Haha jag äter popcorn varje dag så den är viktig den faktorn 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *