Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

681 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ni med borderline…

  Både jag själv och folk i min omgivning misstänker starkt att jag har borderline och jag ska snart till en läkare för att diskutera detta. Jag har dock hört att det är svårt att få remiss till utredning.

  Hur lätt/svårt var det för er?

  Hade ni många av de symptom som finns?

  Hur går själva utredningen till?

  Har hört om personer som inte fått diagnosen då de ansågs vara för medvetna om sitt beteende.
  Var ni medvetna/omedvetna om ert ”borderline-beteende” innan ni fick diagnosen?

  Andra tips inför mötet med läkaren?

  Svara

   Det är inte svårt att få utredning men det tar tid att få det, väntetiderna till psykiatrin är långa.

   Svara

   Hej! Jag har borderline – fick diagnos för två år sedan. Du behöver ha minst 5 st symptom för att få diagnosen.
   Jag var ganska medveten om det, men också väldigt sökande efter en diagnos eftersom jag visste att något var fel med mig. När jag läste om borderline visste jag att det var jag.
   Jag har det ganska bra, får hjälp och äter medicin. Har inte super duper extrem som vissa kan ha det.

   Rekomenderar dig att gå med i Borderline grupper på facebook så kan du får snacka med oss, vi finns alltid där.

   Det är en kukig jävla diagnos ibland 🙁

   Var bara ärlig och det kommer gå bra! Kram

   Svara

  Det här kanske är orimligt från min sida men jag blir så besviken på LD. Började följa henne för typ 8 år sedan och hon var en feministisk förebild. Lärde mig mycket om feminism från henne. Nu skriver hon aldrig om feminism längre, utan hon bara krökar och lever på makens pengar. Blir så besviken på någon som hade sådan potential att guida kvinnor och unga tjejer, men som nu istället lever tvärtemot det hon tidigare lärde ut.

  Svara

   Ja hon har helt försvunnit typ? Inte alls lika aktiv som förut och podden har varit borta så länge nu. Trist!

   Svara

   Fan vad tråkigt ☹️ Gillade henne och känner att hon lärt mig mycket också. Så himla tråkigt att höra detta från flera… undra varför hon lagt av med det feministiska som verkat vara en sån stor och genuin passion.

   Svara

    Så himla tråkigt att höra att en kvinna festar 🙁 Du får nog läsa på lite mer om feminism.

    Svara

     Haha det var ju inte poängen

     Svara

   Hon kanske svarar på din kommentar om varför, hon har tidigare varit aktiv i kommentarsfältet.

   Svara

   Väldigt orimligt att ett sådant krav på en annan människa.

   Svara

   Varför skriver ni alltid ”lever på makens pengar” här inne? När man är gifta så har man gemensam ekonomi, trodde alla visste det?

   ”Men det är han som har jobbat för dom” Ja, det kanske det är, och hur fick han möjlighet till det? Jo, genom att hans fru skötte hemmet, barn, aktiviteter, städning osv. Han hade inte kunnat jobba så hårt om inte hon skötte allt annat. Det är bådas pengar, inse det.

   Svara

    Jo visst men då ska man ju inte heller klaga och vara missnöjd över att man själv tagit på sig det ansvaret. Hon kunde tex att ha försökt jobba eller studera trots sina svårigheter, fått känna sig nöjd över att själv bidra till hemmet samt ha något mer syfte än bara mamma och (hemma)fru.

    Svara

     Det är klart att man har rätt att klaga ibland. Har du aldrig klagat över ditt jobb? Och varför ska hon jobba och studera menar du? Hon har ju varit ”hemmafru” för att maken ska kunna jobba hårt. Förövrigt får hon ju in pengar genom att podda och sälja konst, så du behöver nog inte oroa dig.

     Svara

      Hon verkar ju varit missnöjd över det, i alla fall för några år sen.. Så det kanske varit positivt för henne att ha kommit ut än bara låst sig vid hemmet, för mannen kunde ha hjälpt till genom att vara pappaledig tex, gett henne chansen att göra något annat. Men båda verkar ju gilla sina roller så kanske inte är nå att dividera i egentligen..

      Svara

       Men du. Du är en total främling och har ingen aning om hur deras liv är eller hur de pratar sinsemellan. Det är ingen som helst idé att sitta i ett kommentarsfält på en skvallerblogg och tro att du har de rätta svaren på deras svårigheter (som de förmodligen inte ens har) bara för att du läste någon gång att hon inte var jätteglad en dag). De har säkert minst trettiofem anledningar till varför de lagt upp det som de gjort. Och det är deras ansvar.

       Svara

    Du esss, vi bor i Sverige där kvinnor kan göra karriär även om deras män arbetar.
    Han jobbade med sina bröder, ett familjeföretag, tror knappast att de tvingade honom att slita så hårt att han aldrig skulle ha kunnat hämta på dagis liksom. Hans skrivbordsjobb fungerar att sköta hemifrån när man hämtat och utfodrat ungarna. LD hade både kunnat plugga och jobba som jag gjorde när mina tre barn var små och min man också jobbade.
    Så bekväm efterhandskonstruktion hon har, det där med makens karriär.
    Innan hette det ju att hon inte jobbade pga social fobi.
    Så gör alla jag känner, båda föräldrarna arbetar och man turas om och hjälps åt.

    Svara

     Men alla vill inte jobba samtidigt som de har tre kids? Det finns fortfarande mammor som vill vara hemma och ta hand om barn på gammalt vis. Det är inget jag själv skulle vilja, men det är fortfarande familjens pengar oavsett hur mycket eller lite hon ”kunnat” jobba (vi har ingen aning) och det är det enda Esss skriver?

     Svara

     Man gör som man vill. Är man gifta så har man gemensam ekonomi, finns inget som heter ”makens pengar”.

     Svara

      Man måste väl inte alls ha gemensam ekonomi bara för att man är gifta

      Svara

     Alltid lika roligt hur provocerade människor blir av att alla inte har ett 8-17 jobb alternativt inte jobbar alls.

     Svara

    Och utan hans pengar så skulle hon inte kunna gå hemma o städa osv utan någon inkomst. Så jo, lever på makens pengar. Frågan är om det är så feministiskt.

    Svara

    Fast nä, alla har inte det, vi har till exempel inte gemensam ekonomi!

    Svara

   Håller med! Gillar henne fortfarande och tycker det är så tråkigt att inte se mer från henne. Speciellt tråkigt med podden, sånt brukar ju ändå uppdateras kontinuerligt.

   Svara

   På vilket sätt lever hon tvärtemot det hon lärde ut? Hon säger att kvinnor för göra vad fan dom vill (i princip). Du verkar inte ha lärt dig så mycket feminism om du reagerar på att en kvinna festar och dricker alkohol.

   Svara

    Hon kan ju bara göra vad hon vill för att hon har någon som betalar.

    Det är fan inte feminism!

    Svara

     Läs på.

     Svara

   Tycker oxå det är synd, för hon hade verkligen potential att vara en förebild med sina kloka tankar kring tex barnuppfostran, feminism och diverse annat. Hon var rolig och inspirerande att både i tal och skrift, bjöd på sig själv och var inte rädd för att stå för sina åsikter och vara obekväm på gott och gott, men vad hände sen egentligen? Ålderskris? Livskris? Identitetsförvirring? För nu verkar hon mest vara bitter, allmänt osympatisk och smått otrevlig stundvis.

   Svara

    Vänta va? Har du följt LD? Hon har aldrig varit såhär glad och nöjd utåt sätt? Tycker verkligen inte att hon är ”bitter”. Hon upplevdes väldigt mycket mer otrevlig förr. Och depressioner har hon väl haft regelbundet genom åren.

    Svara

     Slutade följa henne för ett bra tag sen pga alla otrevligheter och diverse bortförklaring varför hon inte kunde göra si eller så tex, sen har jag väl även insett att hennes typ av feminism inte heller är min kopp med te men oavsett så låter det ju bra om hon är gladare och har det bättre 🙂

     Svara

   Men oj va 242patrik håller på!! Såg på LDs instastory. Undra vad Elaine tycker om honom nu..?

   Svara

   MEN LÄGG AV. Hon har ju berättat många gånger att hon är deprimerad, gav upp på att skaffa fler barn vilket säkert är en stor sorg, att hon har ångest osv. Hon är MINST lika mycket feminist för det! Om hon nu har lärt dig så mycket så bör du vara tacksam! Hon är inte i någon jävla skuld till dig att vara din woke mamma.

   Svara

    Hon har tre barn? Kan hon inte vara nöjd med det?

    Svara

    Stor sorg? Hon har ju tre redan, behöver inte fler.

    Svara

     Fler än 2 barn per par är att överbefolka världen… just saying 🤷🏼‍♀️

     Svara

      Jag har noll och kommer aldrig skaffa. Hon kan få min kvot.

      Svara

   Tappade respekt för henne när hon blandar inlägg om solidaritet med inlägg om ullaredsresa, kompisträffar, restaurangbesök. Sen flera inlägg om hur hon är hypokondrisk och rädd för att dö. Verkar ju inte vara rädd för Coronan i alla fall.

   Svara

    Då har du förlorat respekt för typ 80% av Sveriges befolkning. De flesta har träffat kompisar, gått i affärer samt besökt restauranger, om än mer sällan.

    Svara

     80 % av befolkningen har inte 67 000 följare och uppmanar till solidaritet samtidigt som de åker till gekås.
     Tror inte heller att 80 % av befolkningen inte skött restriktionerna men de som inte följt dem, ja dessa personer är jag också besviken på.

     Svara

   Ja, det låter väldigt orimligt att bli besviken på en person som inte gjort dig något personligen. Att bli besviken på en person som väljer att ägna sig åt andra saker i sitt liv än just de saker som du föll för låter märkligt. Tycker snarare att det är befriande att se LD nu. Att en kan ha ett liv som innehåller allt, högt som lågt och ändå vara feminist. Jag tycker dessutom att hon verkar gladare och mer fri nu än någonsin? Det är väl en förebild om något.

   Svara

    Men vadå ”ändå kan vara feminist”. Vem som helst kan ju kalla sig feminist, frågan är ju om det faktiskt stämmer.

    Svara

     vad är det som gör att hon inte är feminist nu då?

     Svara

   Vem är LD?

   Svara

  Måste skriva av mig för jag blev så obekväm idag, skulle hämta ett paket på en liten kiosk där paket nästan aldrig hamnar annars vilket gjort att de va över 1 år sen jag va där sist, har aldrig gillat gå in där för han som jobbar där är bara obehaglig. Så idag nu när jag gick in där sa han ”hej Josefin” jag blev så chockad att jag inte fick fram ett ord förutom hej sen hämta mitt paket fort och gick ut därifrån, hur vet han vad jag heter!? Tycker de kändes så obehagligt 😩

  Varför gillar män (nej inte alla), att göra tjejer obekväma, man märkte på honom att han tyckte de va kul att jag blev lite ställd. Detta är för övrigt en gubbe på 50+ och jag är 25.

  Svara

   Så nu är det otrevligt och obehagligt att personal är trevlig? En del har lätt för att komma ihåg namn, jag själv är en sådan som kommer ihåg mina gamla kunders namn. Även om det var år sedan jag såg dem senast. Alltså varför ska man gå och misstänka varenda människa nu förtiden?

   Svara

    Fast det är väl jättekonstigt att han kan hennes namn?

    Svara

     Haha varför?

     Svara

     Namnet stod ju såklart på paketet som hon hämtade.

     Svara

      Men är du dum eller?

      Svara

    Det låter ju lite stalky liksom… När hon är där så himla sällan.

    Svara

     Äh ge dig. Ge cred till personalen istället som verkar värna om sina kunder och få dem att känna sig välkomna!

     Svara

     Ja de är det jag menar, absolut om jag va där ofta och hämta paket men jag håller mig aktivt borta från den kiosken och har inte varit där på över 1 år. Ogillar tanken att han typ memorerat mitt namn från mitt id kort och kommer ihåg det såhär länge? Och även mitt utseende, måste ju komma och gå hur mycket folk som helst i hans kiosk.

     Svara

      En del har lätt för namn.

      Svara

       Exakt, jag har ett sinnessjukt bra bild- och namnminne. Alltså jag kan själv bli chockad 😅 Utnyttjar ju inte det, men ibland när jag ser nån på stan (ja innan pandemin ofc) eller ute på krogen så visste jag vrm det va om jag sett på Tinder eller FB osv. Läskigt!

       Men också gött, glömmer sällsn vad folk heter haha

       Svara

        Haha samma här. Har på fyllan råkat dra typ ”Ah tjena jag vet att du heter Douglas för jag såg dig i skolkatalogen en gång när jag var 13” och ”Vi åkte samma buss till skolan för tio år sedan” ett par gånger och det blir alltid så jävla stelt.

        Svara

         Hahaha åh, detta är jag. Har börjat låtsas inte veta vem personer är fast jag vet allt bara för att undvika den stela stämningen att de inte kommer ihåg mig

         Svara

          Hahah har också börjat med det! Lärde mig efter att jag sa till en kille jag träffat ett par gånger att vi träffades på ett disco när vi var tonåringar, och han dissade mig för att han tyckte jag var creepy hahah. Men vafan, jag kan inte rå för att jag minns ansiktet på folk jag mött på stan en gång, tio år senare. Jag VILL inte ha såhär bra ansiktsminne men vaskamangöra.

          Svara

      Men sluta övertänk bara.

      Svara

      Du skulle ju hämta ett paket ? Han kanske gissade att du var josefin som skulle hämta paketet adresserat till en Josefin. Han kanske känner igen sina stammisar och du är inte en av dem så därför KAN du vara Josefin☺️

      Svara

   Men hahah va? Det är varken otrevligt eöler obehagligt med bra service. Han visar ju att han bryr sig om sina kunder. Jag älskar när snubben i kiosken här hälsar på mig med namn, frågar om min dag varit bra och kanske tar upp något vi snackade om sist.

   Svara

    Fast jag har inte varit där på över 1 år, håller mig aktivt borta för att han varit obehaglig emot mig, det är många som går i den där kiosken, vad får han att komma ihåg mitt namn som han sett på mitt id när jag va där för över 1 år sen? Usch.

    Svara

     Asså du säger ju själv att paket sällan hamnar där.
     De kanske inte får så mycket paket och han har scannat ett paket för en Josefin och antar att det är du?

     Svara

      Nej de har massa paket där, både postnord, DHL och bring. Ligger precis vid tunnelbanan med så i princip alla som bor där hämtar paket där, men när jag beställt och kan välja så har jag alltid valt annat ställe längre bort.

      Svara

       Men fortsätt att välja längre bort! Vad är problemet? Hoppas att de inte är lika trevliga. Om det är så får du kanske sluta beställa paket 😆

       Svara

     Slappna av! Herregud var glad mot trevliga människor.

     Svara

     MEN GLÖM DET HÄNDER MÅNGA AV OSS!!

     Svara

     Men gud, du måste ha det tufft i livet är min spontana tanke. Ta det lugnt 🙂

     Svara

   20:01
   ”Gubben” var nog bara trevlig. Slappna av!

   Svara

   Men det stod väll ditt namn på paketet.

   Svara

    Ja men han sa väl det när hon gick in? Innan hon frågade om paketet.

    Svara

     Ja precis, hade inte ens gått fram till kassan, gick in genom dörren när han sa mitt namn.

     Svara

      Men frågade du då varför han kunde ditt namn? Du får ju konfrontera direkt om du känner dig illa till mods. Vad hjälper det att sitta här och misstänkliggöra snubben

      Svara

   Jag förstår precis vad du menar! Vissa män har den där approachen, ofta ihop med en jobbig intensiv blick. Jag undviker ibland butiker eller restauranger pga sådant.

   Svara

   Råkade ha kvar namnskylt på dig?? 😬 äsch jag tycker inte det lät så farligt. Känns som att du trollar? Först säger du att paket aldrig hamnar där för det är en liten kiosk sen hamnar alla andras paket där?
   Hänger inte riktigt med

   Svara

    Jag menar att jag aldrig hämtar paket där för att jag väljer andra ställen men de är en kiosk där många paket kommer, alla mina hade nog hamnat där om inte inte aktivt valt andra ställen när jag beställer.

    Svara

     Fast du skrev såhär:
     ”skulle hämta ett paket på en liten kiosk där paket nästan aldrig hamnar annars vilket gjort att de va över 1 år sen jag va där sist”

     Svara

      Ja aldrig hamnar för MIG

      Svara

       Ok men kan du inte fråga en granne?

       Om nu alla hämtar sina paket där kanske någon har samma känsla?

       Svara

   Om du upplevde det som obehagligt med magkänslan så VAR det obehagligt. Jag tycker som du, det känns inte rimligt att minnas ett namn på en kund som hämtar paket så länge (och om man gör det så bör man nog hålla det för sig själv). Att han tyckte det var roligt att du blev obekväm styrker bara din egen känsla av det antagligen inte var för att han var trevlig/serviceminded, utan att han nog trodde att du skulle bli obekväm.

   Hoppas du inte tar illa upp av alla kommentarer som säger att du borde chilla. Kom ihåg att det är svårt att få fram historier man upplevt i skrift (och ibland i tal också).

   Försök ändå att strunta i mannen men äg din känsla av att han är obehaglig! Det är inte samma sak som att han är farlig eller whatever, men tyckte du så har du rätt att tycka så!

   Hoppas paketen inte hamnar där i fortsättningen för dig!

   Svara

    Tack snälla för din bekräftelse att min känsla är okej! 💕
    Ja jag kanske formulerade mig fel här i inlägget, självklart förstår jag skillnaden på nån som är service minded och genuint trevlig men det var inte det han va, min magkänsla blev direkt obehag på sättet han sa det och hans blick + hans nöjda ansiktsuttryck när jag blev uppenbart obekväm. Han små skrattade lite åt mig dessutom.
    Tack igen för din kommentar! Jag håller mig borta därifrån.

    Svara

     Fattar precis, fattar typen. Obehaglig…

     Svara

      Ja jag blev väldigt obekväm, hans blick och leende ..

      Svara

     Men för fan den där lilla skitgrejen och du gar upp massa plats du ät ju värre änn han. Något är ju fel!

     Svara

      Än

      Svara

    Håller med Ej. Hade du inte lagt fram sättet han sa det på hade jag också tänkt att han kanske bara var trevlig men oftast märker man ju när det handlar om annat. Man får oftast inte obehagskänslor av ingenting, inte jag iaf. 💕

    Svara

     Tack 💗
     Nej precis, det var väldigt uppenbart att jag skulle bli obekväm. Hade jag varit stammis där hade jag inte brytt mig men de är just det att jag inte varit där på över 1 år, han kunde väl bara sagt hej? Då hade jag svarat trevligt hej tillbaka.

     Svara

      Åh. Känner igen känslan. Han använde lite av en maktmetod. Samtidigt kanske han själv blev chockad av att ditt namn kom upp i hans huvud o flinade pga det. Du k a n även påminna om någon han känner / kännt som också hette/heter josefin o minnet gav honom reaktionen, om du frågat kanske han skulle berättat om en saknad dotter. Du kan även ha tendenser till paranoia, som jag. Bli inte arg på sista tanken jag gav o känn dig missförstådd. Gav lite olika alternativ bara… Det väcker nåt hos dig, det är obehagligt men obehagligt o farligtär två olika saker.

      Svara

  Hej! Jag går i tankar att kanske förstora mina bröst. Jag är 24 år och har alltid haft väldigt små bröst och sen jag började träna har jag upplevt att de blivit ännu mindre. Jag är dock en övertänkare av rang och tänker på alla komplikationer som kan uppstå samt ifall silikon är skadligt för kroppen.

  Ni som gjort bröstförstoring, har ni varit rädda för att silikonet kanske kan vara skadligt för kroppen på lång sikt? Nuförtiden ser man ju många smink-, hudvård- och hårvårdsprodukter som är ”fria från silikoner”, detta får mig då att undra varför det är bra att produkterna är utan silikon när man samtidigt stoppar in silikon inuti kroppen?

  Nån som känt oro kring detta men ändå genomfört en operation? Hur tänkte ni?

  Svara

   Hej! Jag gjorde mina bröst för snart 5 år sen och jag älskar den samtidigt som jag hatar dem 😅 Utseendemässigt är det sjukt snyggt men jag tror (utan bevis) att dem gör mig sjuk.. Symptomen kom smygandes och nu skulle jag egentligen vilja ta ut dem men är livrädd för den typen av operation och att leva utan dem..

   Detta händer ju inte alla men vill att man faktiskt ska väga in detta i sitt beslut. För det talas om det allt för lite + att det talas om själva bröstoperationen alldeles för lätt.

   Kanske inte var till någon hjälp.. Men jag önskade att jag hade lärt mig att älska mina små tuttar mer än bara hoppa på en operation som troligen gjort mig sjuk :/

   Svara

   Jag hade känt oro för att få ett främmande föremål inopererat i min kropp. Även en njure donerad till mig men givetvis i det fallet handlar det om liv och död. Grejen är att kroppen per automatik vill göra sig av med främmande objekt. Vi kräks om vi äter gammalt kött eller smutsig sallad. Vi har autoimmuna sjukdomar där kroppen attackerar sig själv. Organdonation är som sagt ett enormt ingrepp, som ganska ofta behöver göras om. Så två plastklumpar i brösten? Där den vanligaste cancerformen hos kvinnor redan uppstår? Alltså nej. Hur mycket tycker du ett ”vackert” yttre är värt?

   Jag är 10 år äldre än dig och gick i samma tankar när jag var runt 23-25 år. Är så GALET tacksam idag att jag besparade mig besväret och pengarna och avstod operation. Ta hand om dig och ta hand om din hälsa.

   Svara

    Så bra kommentar!

    Svara

     Tack! Vad glad jag blev att många gillade min kommentar. Funderade på om jag var för hård, men menade verkligen ingenting illa, utan bara att vi har denna enda kropp i detta liv. Tänk vad härligt att få ha hälsan? Att ta hand om sig? Vara snäll mot sin kropp? Dömer inte kvinnor som plastikopererar sig men tycker genuint det är tråkigt att man vill lägga så mycket pengar på något som innebär risker och som faktiskt måste göras om efter ett antal år. De där franska implantaten tänker jag också på, som efter många år visade sig trigga bröstcancer. Det kunde ju ingen förutspå när de först sattes in i kvinnor. Så ibland är riskerna mycket större än vad man just nu vet om. 🙁

     Svara

   Jag tänkte med på det mycket runt 20 års ålder. Nu är jag 40 och glad att jag inte opererade mig. Älskar mina bröst ändå 🤗

   Svara

   Anledningen till varför man vill ha hårprodukter utan silikoner är att det lägger sig som en hinna på hårstrået. Håret känns mjukt men det är inte för att håret är friskt utan för att det har ett silikonhölje. Så det är inte för att det är skadligt för kroppen som man vill undvika det.
   Med det sagt så skulle jag ändå inte vilja stoppa in silikon i brösten, jag tycker du ska låta bli.

   Svara

   Jag vill även lyfta narkosen. Tycker självklart man ska sövas vid ingrepp som kräver det, men att sövas ”för nöjes” skull, endast för det estetiska skulle jag överväga noga. Att sövas är alltid en risk, så ha det i åtanke!

   Svara

   Jag gjorde mina bröst för 2 år sen, när jag var 20. Jag är så jävla tacksam att jag inte haft (hittills) några komplikationer, alls. Är supernöjd MEN en sak som man måste ha i åtanke som jag tror många inte tänker på (jag tänkte på detta typ 1 vecka innan min operation) är ju att det inte håller förevigt. Man måste göra om dom, jag vet inte hur ofta men typ var 15 år? Somsagt, osäker på exakt åren men flera gånger till.

   Sen får ju många komplikationer, jag hade ju tur och det är ju en chansning. Så jag skulle säga, kör om du tycker fördelarna överväger riskerna. Annars låt bli!

   Svara

   En sak som jag tror att det inte pratas mycket om alls är att bröstimplantaten försvårar mammografiscreening. Implantaten gör bilderna svårare att granska och förändringar i vävnaden kan ’gömmas’ av implantaten. Nu är det ju långt kvar för dig men värt att tänka på ändå!

   Svara

   Tänk även på att du måste ha råd/prioritera att byta ut implantaten efter X antal år!

   Svara

   Lägg pengarna på en psykolog så du lär dig att tycka om din kropp som den är?
   Det finns stora risker både med narkos, komplikationer, du kan bli missnöjd ändå, det är svindyrt och håller inte för evigt osv osv
   Det kan dessutom bli som för mig, opererade in silikon som jag tänkt på LÄNGE, men ändå ångrade jag mig direkt i princip å de åkte ut efter en vecka…

   Svara

   Tycker också att man kan fråga sig själv VARFÖR man vill betala stora pengar för att genomgå en onödig operation som kanske kan göra en sjuk.

   Svara

    Och varför man vill ha stora bröst.

    Svara

     Exakt. VARFÖR. Vad tänker man att man ska ha dom till liksom. Varför känner man att ens små bröst inte duger och därmed inte tycker om dem?

     Gör det inte!

     Svara

  Någon som har haft oskyddat sex 4-5 dagar efter avslutad mens och blivit gravid?

  Svara

   Ta ett test?

   Svara

    Nja det var för 2 dagar sedan jag hade sex så tror knappast det dyker upp på något test ännu. Tror knappast jag har ägglossning så tätt inpå mens men undrade om någon annan har blivit gravid under samma omständigheter.

    Svara

     Spermierna kan ju dock överleva ett tag så du behöver inte ha haft ägglossning precis då.

     Svara

   Du kan bli gravid när du har oskyddad sex.

   Svara

   Ja. Är sexet riktigt bra kan kroppen svara med ägglossning när man är i sin mest fertila ålder.

   Svara

    Haha nej

    Svara

   Du kan fortfarande ta dagen efter piller om du vill undvika graviditet, finns ett som du tar inom 6 dagar även om det inte är lika säkert som det inom 72h men kanske värt det ändå? ☺️💗

   Svara

   Spermierna kan väl leva i typ 4-5 dagar inne i kroppen och då kan det ju vara så att du hinner få ägglossning.

   Svara

   Ja. Det blev en abort av det.

   Svara

   Finns inga säkra perioder.
   Så ja du kan vara gravid.

   Svara

   Japp, hade sex fem dagar efter avslutad mens och blev gravid. Min son är 2 är idag 🙂

   Svara

    Exakt samma här! Fast sonen är nästan fyra ☺️

    Svara

   Om du har mens i fem dagar och det sedan går fem dagar efter det, då är du på dag 10. ÄL är väl i snitt på dag 14 så jag skulle säga att möjligheten för graviditet definitivt finns.
   Ingen egen erfarenhet dock.

   Svara

    Som sagt, spermier kan överleva i flera dagar – uppemot en vecka tror jag – så absolut. Ja.

    Svara

   Varför frågar du ? Missade du den lektionen i skolan ?

   Svara

   Absolut! Hade sista dagen på mensen och blev gravid. Nu har jag en femåring hehe.

   Svara

   Man kan bli gravid, ja. Du kan satta in en kopparspiral flera dagar efter sexet (upp till 5 tror jag), det hindrar att du blir gravid.

   Svara

   Ja. Hade sex medans jag fortfarande hade mens och blev gravid. Hade preventivmedel som jag slavande med just den veckan så barnmorskan sa att det var en väldig otur. Men det är inte värt risken!! Det kan verkligen hända även om det är 0,1% chans

   Svara

    Slarvade*

    Svara

  Min kompis fick precis veta att deras enda chans att få barn är via IVF. Hon är väldigt ledsen över detta. Hur ska man vara en bra vän i detta? Vad ska man INTE säga och göra, ni som varit i den sitsen?

  Svara

   Lyssna och håll henne i handen. Dela hennes sorg, oro och rädsla. Jag har ett IVF-barn och det är det värstabästa jag gjort i hela mitt liv. Fruktansvärt jobbigt för mig, men hon kommer aldrig veta hur det blir för henne förrän hon tagit steget. Tur för henne att hon har en vän som du!

   Svara

    Tack för superfint svar ❤️ Känner mig orolig att säga fel saker liksom.. men bara lyssna är kanske faktiskt ofta bäst

    Svara

   Håller med ovanstående, lyssna och håll i henne i handen. Jag och min kille fick samma besked för ett par veckor sedan och det är hemskt. Nu känner jag ju inte din vän men något jag vet att i alla fall inte jag vill höra är ”det löser sig”. För det är långt ifrån säkert att det gör det. Det är liksom svårt att peppa någon som är i den här situationen för det finns ju inget hon kan göra för att ändra läget. Det är som det är och det är skitjobbigt, nu väntar en lång process och det är omöjligt att veta om det kommer resultera i ett barn eller inte.
   Tycker också att du är en fin vän! Låt henne prata och vet du inte vad du ska säga så säger du bara det, ”jag vet inte vad jag ska säga men jag finns här, bara ös ur dig när du behöver prata, jag kommer lyssna även om jag kanske inte har några svar”

   Svara

    Gör man IVF då med era spermier och ägg eller andras? Du behöver inte svara om det är känsligt.

    Svara

     Nu vet jag inte vad anonym ovan har för orsak till IVF men vanligast för heterosexuella par som gör IVF är att man inte behöver donerade könsceller. Men beror helt på orsak till infertiliteten!

     Svara

     Jag kan svara för mig. Jag tog massor med hormoner 💉 för att kroppen skulle kunna producera så många ägg som möjligt. När äggen var redo plockades dom ut och parades ihop med min mans spermier. I det berömda provröret. Det bästa embryot blev vår dotter. Inte lika kul som när storasyster blev till, men såklart värt allt.

     Svara

     Det är så tidigt i processen att den inte ens har börjat, men våra egna verkar det som. Det är så mycket information att man blir yr tycker jag

     Svara

      Okej! Du kan följa elsabratt på instagram. Hon och hennes tjej håller på med IVF just nu, hon har tagit sprutor osv.

      Svara

      Det finns många bra och stöttande grupper på Facebook. Rekommenderar dig att gå med och söka info där. Jag lärde mig mycket den vägen och kunde förbereda mina frågor och hantera svaren när jag kände mig förberedd. Stort lycka till! ❤️

      Svara

       Tack så mycket båda två!❤️

       Svara

     Det är olika, för olika personer. Vissa behöver donationer av både och, vissa av ägg, vissa av spermier – vissa av inget.

     IVF är ”konstgjord befruktning”, men med ägg och spermier. Är man i par ksn det vara deras egna 🙂

     Svara

   Lyssna och fråga hur hon vill ha det! När vi gick igenom upprepade IVFer och mådde SKIT var det en vän som frågade hur jag ville prata om det, om hon skulle ställa frågor eller inte. uppskattade det så mycket! Personligen tyckte jag det var jobbigt med ”hur går det?”-frågor, samtidigt som jag ville vara öppen om processen. Men jag ville berätta i min takt snarare än att ha redovisningsplikt. Jag vet inte om du har egna barn, men jag bad faktiskt mina bästa vänner om en barnfri zon, förklarade att jag verkligen älskar dem och deras barn men att jag inte riktigt pallade vara en del av det just nu. Fattade till 100% att det är jobbigt med barn ibland men jag var liksom inte tätt person att älta sömnlösa nätter med just då.. Och mina vänner tog det jättebra. Men det är nog också som med det mesta individuellt hur man är!

   Och absolut inga ”slappna aaaav” eller ”det kommer lösa sig”. Nu verkar du inte vara sån eftersom du ställer frågan här, men om andra läser 🙂

   Svara

   Du har fått bra svar, så vill bara flika in med en sak jag personligen tycker är jobbig, nämligen personer som säger ”men ni kan ju adoptera!”
   Som att det skulle vara någon slags universell quick fix på ofrivillig barnlöshet och inte en lång komplicerad process med extremt höga krav🤦‍♀️

   Svara

    AMEN to that! ❤️

    Svara

   Jag kan inte få barn naturlig väg och hoppas på ivf 🙏🏽

   Det värsta man kan höra i denna sitsen är ”det kommer när det kommer”, eller ”jag vet nån som fick höra att de inte kunde, men fick ändå”. Absolut att solskenshistorier är fint, men det hjälper inte när man är i skiten.

   Lyssna, låt henne föra samtal. Lyssna på tårar och lyssna på glädje. Man är i en så jävla knepig och tuff situation 😞❤️

   Svara

    Tillägg: eller benämna om åldern ”ni fixar det, ni är unga!”. Det finns ingen garanti, oavsett ålder. Lyssna, peppa, stötta, finns där 😍❤️

    Svara

     TUSEN TACK för alla svar!! Älskar ÖS ❤️

     Svara

   Det går att leva ett lyckligt liv utan barn.

   Svara

    En tropiskt icke-tröstande kommentar

    Svara

     Eller typiskt, men tropiskt går nog det med

     Svara

  Hjälp mig!! Vad heter killen som är instruktör i Elitsoldaternas hemlighet? Han som kallas ”Slam” 🙈

  Svara

   Gissar på Roger, det heter nästan alla elitsoldater.

   Svara

    Hahahaa jag älskar den här kommentaren <3

    Svara

   Men allvarligt? Det kanske finns en anledning till att de inte går ut med sina riktiga namn. Har du tänkt på det?

   Svara

    Dom andra tre hemlighåller inte sina namn

    Svara

    haha så du tror att en ”hemlig” militär skulle sätta sitt ansikte i tv-rutan inför hela svenska folket?! Lugn! TS kan väl få veta namnet på snyggingen

    Svara

   Vet ej!! Men vad tycker ni om programmet?? Synd att Madelaine åkte ut när hon kämpade så mkt sista avsnittet. Han den där högfärdiga personen hade kunnat få åka hem

   Svara

    Gillar det! Intressant program. Men tycker han är så sjukt snygg.. fattar inte varför riktigt. Är väl hans manliga drag som jag blir helt tokig av 🤣

    Svara

   Han heter Hasse slam på insta iaf

   Svara

  Vad är era åsikter kring den här diskussionen om Konstfacket och Vita havet?
  Har totalt missat detta förrän igår. Nu läser jag och hör jag det överallt. Bara idag nämnde min föreläsare det.

  Svara

   Skitnödiga elever.

   Svara

    Snöflingor.

    Svara

   Att Sara har rätt

   Svara

   Alltså det är ORIMLIGT att folk kopplar namnet vita havet till rasism.

   Svara

   Jag tycker att om namnet är gammalt och när det uppkom inte hade någon avsikt att vara rasistiskt så förstår jag inte varför diskussionen nu dyker upp. Jag är anti rasism och har själv utomeuropeiskt ursprung. Ibland hittar privilegierade vita människor struntsaker att klyva hår om.

   Svara

   ”Vit” är väl fortfarande en färg?
   Man kan ha ’ett vitt hus’ utan att det är rasistiskt.
   Hur känner dessa människor för teaterbegreppet ”blackbox”?

   Svara

   Larv. Skrattretande. Tycker synd om Sara Kristoffersson. Man måste kunna se att allt inte har med rasism att göra, ibland är en färg bara en färg och ett namn bara ett namn.

   Svara

   Tycker de bara ska byta.. Varför ha kvar det om folk mår dåligt?

   Svara

    De som har tagit upp förslaget om namnbytet har själva sagt att de VET att vita huset inte har något med rasism att göra men att det är en metafor för något jag har glömt.

    Är det inte bättre att fokusera på andra åtgärder mot rasism än just ett namnbyte? Känns som att hela diskussionen har blivit förlöjligad och att ingen tar på stort allvar. Tycker det är märkligt att Sara är den enda som har uttryckt en sån stark åsikt mot namnbytet.

    Svara

    Så om jag säger att dina kommentarer får mig att må dåligt, kommer du då sluta kommentera här?

    Eller så kanske du inser hur dumt du argumenterar.

    Svara

     Du är inte en minoritet som blivit förtryckt i flera hundra år.

     Svara

      Blev alltså alternativ tre.

      Du inser inte hur dumt du argumenterar.

      Svara

       Nej. Detta är Stina you’re dealing with now.

       Svara

     Touché

     Svara

    Puh. Det var Stina, inte en andra person med galna åsikter

    Svara

   Tycker det är komiskt och ironiskt att kollektivet som driver frågan heter Brown Island 😅

   Svara

   Min sambo berättade om det och min första tanke var.. Hur är ens ”vita havet” rasistiskt? Och hur långt ska man egentligen dra saker? Visst, rasism i sig är dåligt men det verkar ju nuförtiden som att man automatiskt ska skämmas bara för att man råkar vara vit och då är privilegierad samt ska må dåligt över hur det var förr, arvsynd i princip, hur det nu går ihop?

   Svara

    Förstår ditt resonemang. Känns som att fokuset har blivit helt fel i deras försök att lyfta mångfald och diskutera Konstfackets arbete mot rasism. Nu handlar allt om namnet Vita Havet och inget annat.
    Sen så undrar man ju vad är för typ av arbetsmiljö där sånt här måste vädras ut i media för att man ska känna sig hörd.

    Svara

   Jag har helt missat det, satt och tittade på ”Snö-ofärgad och de sju personerna med onormativ kroppslängd”

   Svara

   På Linköpings universitet finns det ett utrymme som kallas Blå havet. Tycker det känns lite väl höger! Det finns liksom inget Röda havet för oss sossar att sitta och plugga på.

   Obs! Trollar.

   Svara

   Lite sen men måste bara tillägga. Det finns även ”svarta havet” på skolan. ”Vita havet” är ett stort öppet rum som har vita väggar, där kan eleverna ha utställningar. ”Svarta havet” är ett stort rum med svarta väggar, där hålls tex föreläsningar.
   Min uppfattning är att ”Brown Island” känner sig som just det, en ö i det ”vita havet”. Diskussionen borde istället handla om varför poc inte är mer representerade på nordiska konstskolor och anledningarna bakom detta. Antagligen drivs redan den frågan men är säkerligen inte lika ”kul stoff” för media…

   Svara

  Vid ADD-utredning ska man fylla i detta;

  GAD-formulär
  barndomsADHD-formulär
  ADHD-formulär
  autismformulär
  alkoholvanor
  drogvanor
  depressionsformulär

  Det finns liksom inget eget ADD-formulär verkar det som. Är det någon här som vet varför depressions- och autismformulär ska fyllas i? Vad är kopplingen till ADD liksom? *Hoppas att någon psykolog hänger här*

  Svara

   Hej,
   Jag är ingen psykolog men vet att man tagit bort add-begreppet och det ligger under adhd nu. De andra formulären är nog för att utesluta att ex depression inte påverkar resultatet.

   Svara

    Tack. Men de med ADD drabbas lättare av depressioner. Så att man är deprimerad borde snarare styrka ADD-diagnosen?

    Svara

   Vissa symtom inom ADD och depression är detsamma. Antagligen därför. För att utesluta att det är andra tillstånd som gwr upphov till symtomen.
   Till exempel svårigheter med fokus och koncentration och att orka genomföra vissa saker som kräver uthållighet/är tråkiga osv.

   Svara

    Kan absolut vara därför. Jag har en ADD diagnos men fick inte göra utredningen när jag var som mest deprimerad för att symtom som koncentrationssvårigheter etc. hör till båda. Jag har idag också en unipolär diagnos (kronisk deprimerad) och helt ärligt vet jag inte om jag ens har ADD eller om det är för många depp perioder som fuckat upp hjärnan. Många läkare använder fortfarande ADD och ADHD, även om flera som skriver här har rätt i att det ska endast heta ADHD. Jag säger aldrig att jag har ADHD, eftersom jag är noll procent hyperaktiv.

    Svara

     Svara

   Du får fylla i flertalet formulär för att ingenting ska missas. Och i adhd-formulären får man reda på om det är med eller utan hyperaktivitet

   Svara

    Men är det så att GAD- och autismsymtom skulle styrka ADD eller är det tvärtom? Och om man är deprimerad, går det inte att ställa diagnos då? För depressioner är ju vanligt för de med ADD.

    Svara

     Det är ju också så att om det skulle framkomma att du har depression så behöver du ju möjligen behandlas för det.
     Att de kollar av för till exempel autism också är väl helt normalt? Att man gör en bredare neuropasykiatrisk utredning.

     Svara

      Okej, så de kollar av för autism? Tänkte om det var så att vissa autismsymtom bekräftar ADD liksom.

      Svara

       Inga diagnoser styrker någon annan, men AD(H)D och autism är ju båda NPF-diagnoser med stor samsjuklighet. Så det är mest bara för att dubbelkolla så att det inte missas. Depression och GAD kan ge liknande symtom så därför kollas det också. Skillnaden är ju dock att vid exempelvis depression har du besvären pga depressionen, medan du ska ha besvären oavsett depression eller ej för att det ska kunna vara ADHD.

       Svara

        Tack för svar. Så det blir lite krångligare om man skulle vara deprimerad samtidigt antar jag.

        Svara

         Ja exakt! Men inte omöjligt för det.

         Svara

     Samsjuklighet är vanligt med alla diagnoser, men jag tror inte att den ena diagnosen styrker en annan

     Svara

   ADD är ADHD utan h:ett. Så du gör ett Adhd formulär för att konstatera att du har adhd utan h.

   Svara

   Jag sökte för att jag misstänkte ADD men jag hade Aspergers visade det sig.

   Svara

  Känns som jag är den enda människan som inte har runda bröst utan typ spetsiga? Känner mig så osnygg i det haha. Någon mer med detta attribut?

  Svara

   Haha mina också! Ser man dom från sidan är dom rundade undertill och skidbacke ovanpå. Högst oklart, man måste puffa till dom lite i bhn för snygg effekt

   Svara

    Mina är också rundade nertill och skidbacke uppe. Har alltid fått komplimanger för den formen och tycker att det är ganska snyggt om jag får säga det själv. 🙂

    Svara

   Helt normalt, sett flera gånger.

   Svara

   Jag med. Dessutom har de blivit hängiga efter amning så de ser ut såhär: V V

   Svara

    Toksnyggt ju!

    Svara

   Alla bröst är olika och jag tror man tänker mer på det ju yngre man är. Jag är 30+ och har ammat barn, mina bröst är inte i närheten av vad de var innan 😅 men även då när de var fina så klagade jag och var missnöjd medan jag nu tycker att mina bröst var jättefina då! Naturliga bröst kommer aldrig bli lika runda som silikon men är lika fina ändå! ❤️

   Svara

   ”Skönt” att man inte är ensam haha! Tack för era svar.

   Svara

   Jag skulle säga att mina bröst är långa. Klassiska hängrattar, det hör man aldrig någon som föredrar.

   Svara

    Mina har varit hängbröst sedan dagen de växte ut. De har aldrig varit fasta ens i tonåren. Till råga på det är de olika stora så de hänger olika långt ner. Och sitter ganska brett isär så jag får aldrig till den där schyssta klyftan😆

    Svara

   Helt normalt. Bara i p*rrfilmer är de klotrunda! 🙂

   Svara

    Fast nej.

    Svara

   Det heter tubulära bröst

   Svara

  Jag har just köpt en iphone 12 mini men upptäcker till min fasa att den inte har inloggning med fingeravtryck, kan det verkligen stämma? Är det bara Face ID som gäller?

  Svara

   Stämmer. Registrera ditt ansikte i olika vinklar så är det inga problem.

   Svara

   Sämst. Obehöriga kan alltså låsa upp din mobil genom att rikta den mot dig.

   Svara

    Man måste dock hålla den väldigt nära ansiktet.

    Svara

    Ja eller sno ditt finger och låsa upp mobilen 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Lite svårare dock!

     Svara

      Äsch, krävs bara en ordentlig sax och lite styrka. Eller ett bett, om man föredrar det. Inte så svårt.

      Svara

   Så sjukt drygt när man måste ha munskydd!

   Svara

   FaceID eller PIN-kod. Upplever att ansiktsigenkänningen är skitbra, jag kan hålla långt ifrån och alla konstiga vinklar som finns. Min dubbelhaka känner den visst också igen. 😂 Har haft min i två månader nu och saknar inte fingeravtrycket alls.

   Svara

  Någon som har koll på Farselfdefence? Verkar vara en riktig idiot som lurar utsatta kvinnor på pengar när han själv är en förrövare.

  Svara

   Vi hade honom anställd på vår skola ett tag… Kaos följer honom där han går av någon ooooutgrundlig anledning…

   Svara

    Berätta mer! Jag blev så chockad av all info som väller ut om honom nu. Jag och flera tjejer i mitt kampsporthäng har stöttat och köpt kläder. Han har följt oss på instagram och bara likeat bikinibilder och liknande. Blir så äcklad.

    Svara

  Tycker synd om paows kompis Josefine som verkar uppriktigt ångerfull över resan. Hon är väldigt ung och får massa hat verkar det som. Paow däremot festar på som vanligt och verkar nöjd över att få provocera.

  Svara

   Hon borde lära sig att skita i vad andra tycker om henne.

   För det spelar ingen roll vad eller hur man gör något, finna alltid någon som kommer gnälla på det.

   Svara

   Och så är hon där med Paow och Josie. Känns som en mardröm för en ung, osäker och lättpåverkad tjej.

   Svara

   Vem är hon egentligen?

   Svara

  Fy vad jag stör mig på 242patrik.
  Som han har sabbat arbetet för seriöst arbete för barn som drabbas av övergrepp.

  Hela han har blivit en enda shit-show!

  Sen att Maggan Graaf hyllar han är ju ett riktigt lågvatten märke.

  Svara

   Jag stör mig än mer på Henko som fått för sig att han kan och vet allt bäst.
   Dessutom skriver han som en kratta.

   Svara

    Vem är Henko?

    Svara

     Henrik Johansson i Haveristerna. Tyckte dock han var lugn och saklig i intervjun, Patrik däremot…..🥴

     Svara

   Va, gör hon?? Han har ju gjort bort sig bortom vett och sans, helt otroligt som han betett sig på instagram.

   Svara

   Och jag stör mig på er som ska påpeka att Patriks förövare ”inte nödvändigtvis” behöver vara pedofil trots att han våldtog honom när han var 11 år

   ”Alla som färgriper sig på barn är inte pedofiler ” 🤢🤮

   Som ngn skrev. Våldtar man ett barn får man ta att man blir kallad pedofil, hur ”kränkande” det än är för våldtäktsmannen/pedofilen

   Svara

    Du har inte förstått någonting?

    Det folk påpekar är (bl.a.):
    ”Alla pedofiler är inte förgripare.”

    Och den som tror att 242 hjälper någon med kvinnohat och homofobi är ute och cyklar.

    Svara

     Då har du nog missat den diskussionen. Vissa har påpekat att vuxna människor som våldtar barn inte borde kallas för pedofiler.

     Svara

      Det var inte vissa som påpekade, bara för att. Det finns en bestämd definition. Det betyder inte att de stöttar dem eller
      förminskar problemet.

      Svara

       Om en vuxen man våldtar 11 åringar så bör det klassas som pedofili. Om INGEN dragning finns överhuvudtaget så kan man inte genomföra en våldtäkt mot ett barn. Tycker det är förminskande att vissa vill kalla Viljo för ”rovdjur” (???!!!) eller ”förövare”. Säg som det är, pedofili.

       Svara

        Men det stämmer inte. Oavsett hur mycket du tycker det. Det finns förövare som går på i princip vilket offer som helst, de skiter i vem offret är – de går igång på att begå övergrepp helt enkelt. Eller att utföra övergrepp mot extra utsatta (barn, funktionsnedsatta, personer i beroendeställning osv.). Det har noll att göra med att förminska vad någon gått igenom och allt att göra med rätt metoder för prevention och behandling.

        Om någon begår ett övegrepp mot barn men inte valt ut barnet som offer just för att den är barn och alltså inte har någon särskild dragning till barn utan dras till att begå ett övegrepp, då hjälper det ju föga att behandla den individen för pedofili – det minskar ju inte risken att han ska begå ett övegrepp igen, för det var inte barn han brydde sig i egentligen. Fattar du?

        Eller ens innan någon begått övergrepp om den söker hjälp för att den känner att den skulle kunna göra det; är ju viktigt att bena ut varför den personen känner att den skulle kunna begå övergrepp. Om den vill göra det för att den dras till barn och övergrepp är enda sättet (eftersom barn aldrig kan ge medgivande), då är det ju det annorlunda från någon som känner en stark draging till att begå övergrepp mot vem som helst – barn som vuxna.

        Svara

         Spot on!

         Svara

      Nej, det folk skrev var att alla som begår övergrepp på barn inte nödvändigtvis är pedofiler. Finns de som begår övergrepp för att begå övergrepp och utöva makt och tänja på gränser för vad de kan komma undan med. De kan vara mer styrda av tillfälle en gränstämjning i vilka de väljer som offer. Så därav kan de utsätta ett barn utan att egentligen vara dragna till barn, de går igång på övergreppet än barnet om du fattar? Därav inte pedofiler, bara störda på annat sätt. Pedofili beskriver nämligen enbart dragning till barn, inget annat. Och dessa två är olika och behandlas på olika sätt.

      Svara

       Så när en våldtäcks offer berättar om sitt överfall sitter nu och klyver hår att förövaren ”tekniskt sätt” kanske inte är pedofil. Ska Patrik reda ut det för er? Intervjua sin förövare och verkligen ta reda på om han gjorde det för att han tände på honom eller om det var övergreppet i sig som Hans PEDOFIL tände på?!

       Sluta! Ett våldtäcksoffer ska inte behöva höra hur ni klyver hår och därmed förminskar hans upplevelse!!! Gud blir tokig!

       Svara

        Men va? Diskussionen var på Bloggbevakning, inte skrivet till Patrick? Och det var väl generellt också – inte specifikt om Patrick?

        Handlar inte om att förminska hans eller någon annas upplevelse, det var väl bara en diskussion om att det finns olika typer av gärningsmän som begår övergrepp på barn och återigen visa på varför det är viktigt att vi håller isär begreppet pedofil från att automatiskt betyda gärningsman – det är inte vad begreppet beskriver nämligen.

        Om någon suttit och frågat Patrick detaljer om hans förövare direkt så är det såklart inte okej, men det har jag inte sett heller – har bara hållt till inne på BB och diskussionen som jag snackar om här.

        Svara

         Kan vi komma överens om att han heter Patrik?

         Svara

         Folk svarade honom på hans sida att hans förövare nödvändigtvis behöver varit pedofil.

         Svara

          Inte *

          Svara

          Det tycker jag förstås inte är okej och att man borde strunta i att göra. Finns annat att kritisera hos Patrik men just hans egna upplevelser och dyl. kan man ju helt klart låta bli att snacka om.

          Personen jag svarade på skrev just ”Och jag stör mig på er som ska påpeka att Patriks förövare…” vilket jag tolkade som ”er” på bloggbevakning. Och här var väl diskussionen mer generell att få andra att förstå att det finns olika typer av gärningsmän och alla är inte pedofiler även om de begår övergrepp mot barn, och varför det är viktigt att förstå det. Utöver vad jag nämnde ovan så var det en del som också tog upp detta med andra barn/unga som begår övergrepp mot (exempelvis yngre) barn, som inte heller nödvändigtvis är pedofiler.

          Svara

        Det var väl mer en allmän diskussion, ingen som sa det till honom? Ta det lite lugnt.

        Svara

        Men alltså har du helt missat vad diskussionen handlar om? Det handlar ju inte om Patrik personligen utan han driver frågan om övergrepp mot barn generellt. Det är ett faktum att alla som begår övergrepp mot barn inte är pedofiler, inget hårklyveri som tas med ett offer i en specifik situation.

        Blir så jävla irriterad på de som i en diskussion om hemska saker ska komma med argument som att man förminskar någons upplevelse eller att man skulle vara okänslig tex. Ska du delta i en diskussion får du också lägga känsloargumenten som inte fyller någon funktion bakom dig.

        Vi alla håller med om att övergrepp mot barn är fruktansvärt, men för att försöka skydda barn mot övergrepp så hjälper det inte att bara sitta och säga vad hemskt det är. Då behövs såna här konstateranden, som att övergreppen kan ske av olika anledningar (dvs olika störningar hos förövaren)

        Svara

    Vilka sjuka människor pratar ens om att behandla pedofiler när det inte finns ett fall av botad pedofili? Ni är fan sjuk, och offren är det ingen som tänker på

    Svara

     Vad ska man göra då menar du? Skjuta dem, även de som inte gjort något eller vill göra något? Det är ju liksom olagligt även om man skulle tycka det var en bra idé, då måste man jobba på nåt annat sätt.

     Svara

     Jag tror att det alla tänker på är just offren, eller de potentiella offren. Det allts bästa är att förebygga övergrepp.

     Svara

   När jag skulle kolla igår kväll på en dvd var den mer gul i färgen någon som vet på vilken knapp man ändrar färg ang dvd?? Sett filmen förut och då var det normala färger jag måste kommit åt något!

   Svara

    Inställningar…

    Svara

  Patrik Sjöberg har ju spårat fullständigt, men har tydligen stöd från Maggan Graaf som kommenterat:
  🔥 GRYM ÄR DU 🔥

  Svara

   Pinsamt skrivet av en 50-taggare. Det är kids som uttrycker sig så. T ex ”kung är du”. Ew

   Svara

   Tappar all respekt för Maggan, fy vad pinsamt.

   Svara

   Snacka om lågväxlade.

   Svara

   Fast hon skriver ”du är grym” (om hon inte ändrat ordföljden nu).

   Svara

    Jamen det gör ju saken mycket bättre!

    Svara

     Handlar mer om att TS ljög om vad hon skrev.

     Svara

      Hen kanske är dsyletkiker!!!!!! Fasktisk!!!

      Svara

     Eftersom just ordföljden kommenterades?

     Svara

  Är sjuk med corona och har omtenta nästa veckan men orkar knappt sätta mig och plugga. Känner samtidigt ingen stress, hahaha jag som siktade på VG

  Svara

   Du kan ju få sjukintyg även vid studier!

   Svara

    Wow på riktigt? Vad skulle det innebära rent praktiskt?

    Svara

     Att du inte förlorar ditt CSN trots att du inte uppnår kraven på hp.

     Svara

   Har också corona dock ingen kommande tenta, så vill egentligen bara skicka lite krya-på-dig hälsningar!

   Svara

    TACK! 🙂
    Ska kämpa på!

    Svara

  HJÄLP!

  upplevelsepresenter som födelsedagspresent till flickvän. Jag har idétorka

  Svara

   Klappa spindlar på Skansen?

   Svara

   Ingen upplevelsepresent så länge Corona härjar du.

   Svara

    Yasuragi, Steam Hotel eller Ystad Saltsjöbad.

    Svara

   Digital vinprovning? Man köper hem vinerna själv och provar i grupp!

   Svara

    Haha

    Svara

    Låter kul ju

    Svara

   Har du några budgetbegränsningar?
   helikopter-tur över skärgården är annars en uppskattad present!

   Svara

    Ja eller space-x till månen.

    Svara

     Eh va? Inte riktigt jämförbart i pris, varför larvar du dig?

     Svara

  Kommer Sverige att stängas ner nu tror ni?

  Svara

   Aldrig. Mes-regeringen kommer aldrig införa ett skit här.

   Svara

    Du vet att det är förbjudet att skriva negativt om Sverige på nätet va? Är du ledaren här?

    Svara

     Hahaha

     Svara

     Bästa kommentaren

     Svara

   Nej

   Svara

   Gränsen borde stängts för längesedan

   Svara

   Hoppas verkligen inte det.

   Svara

   Nä.

   Svara

   Varför? Corona peakade kring årsskiftet och har varit på nergång sedan dess. Nu är vi på ungefär samma nivå som i somras. Och då var det inget tal om nedstängning av samhället?

   Svara

    Nä, det är tomma hot i hopp om att folk ska skärpa sig.

    Svara

    Senast idag rapporterades det att det ökar igen.

    Svara

    Källa på att vi är på samma nivå som i somras? Vad jag förstår är det betydligt högre nu även om det minskat sedan i december.

    Svara

     Fhm har statistik med grafer på sin hemsida. Tyvärr är antalet fall svåra att bedöma eftersom vi kom igång så sent med masstestning, men antal dödsfall och inlagda på iva borde ge en indikation, och de sjunker.

     https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

     Svara

      Antal bekräftade fall ökar kraftigt i Stockholm, sannolikt efterföljt av ökning i IVA och dödsfall.

      Svara

    Det har ökat med 24% i Stockholm mellan vecka 5 och 6 och samma ökning ser ut att fortsätta. I många regioner sprids dessutom andra mutationer och vaccinationen är försenad så nej, inte läge att chilla nu.

    Svara

     Vad är det som ökar? Både inlagda på iva och dödsfall har minskat rejält i Stockholm.

     Svara

      Antal bekräftade fall som ofta efterföljs av inlagda och dödsfall. En tredje våg är högst sannolik.

      Svara

      Antal nysmittade i Stockholm har ökat med 24% på 1 vecka!!!!!!!!!!

      Svara

       Säger ju inte jättemycket om hur många det är om man inte vet hur många det ökat ifrån. Något ökar med hundra procent om det går från en till två.

       Svara

    Vi är absolut inte på samma nivåer som somras. Mycket högre än så. Har du ens tittat på statistiken innan du skriver?

    Svara

   Ska bli intressant att se hur många länder som ställs till svar i Europadomstolen och internationella domstolen för mänskliga rättigheter.

   Vissa rättigheter är inte inskränkbara enligt ICCPR. Vore kul att se vad som händer ur det perspektivet.

   Svara

    Du tänker de länder som infört utegångsförbud, och bötfällt folk som typ rastat hunden?

    Svara

   Om alla skulle följa de regler som finns så skulle det inte vara några problem. Varför kräver man hårdare och strängare bud hela tiden istället för att vara följa det som sägs: håll avstånd, jobba hemma om det går, träffa bara dem du bor med alt. en eller två andra om du bor själv, STANNA HEMMA om du känner dig lite sjuk. Inte så jättesvårt.

   Svara

    Håller med. Vi är i en Lock down så sluta tjata om en. Följer man råden o inte slirar så ska man inte träffa någon som man inte bor med/träffar dagligen samt endast handla mat o medicin.

    Svara

   Ett år sent 😂 skadan är redan skedd

   Svara

  Tänk att jag alltid, under mina cirkus 4 år som jag läst Bloggbevakning, trott att det stått ”Öppet sår” av någon jävligt konstig anledning? Det är nu ikväll jag ser att det står ”Öppet spår” och efter en snabb research bakåt i bloggen så inser jag att det alltid stått ”Öppet spår” inte ”sår”….Sjuk insikt ändå

  Svara

   Då har du inte läst så noga eftersom det under ca varje öppet sPår kommenteras om detta…

   Svara

   Hur är det med läsförmågan 😀

   Svara

   Sjukt många som har kommenterat detta genom åren.

   Svara

    Ja. Två.

    Svara

     Då har de två kommenterat det flera gånger.

     Svara

   Har du aldrig reflekterat över varför det hetat så i så fall? Och frågat? 😄

   Svara

    näe uppenbarligen har jag bara köpt det rakt av? haha!

    Svara

     😄 Roligt ändå!

     Svara

   Det säger allt. Hoppas verkligen inte du är någon av dom som eldar på här och vill tjafsa. Jag och flera har verkligen fått nog av detta tjafs. Eran undantryckta ilska skiter vi i!

   Svara

    Du och flera? Du menar du och alla dina personligheter? Den som tjafsar är du och det dessutom, med dig själv…

    Svara

  Är det någon som har koll på hur det fungerar med att sälja vidare företags ”loggor” på kläder? Trillade in på dennes instagram https://instagram.com/designbysteen?igshid=1bl5r0j06n4oc där hon målar dit ”NIKE” loggan på H&M hoodies och säljer vidare, känns inte helt lagligt🤔

  Svara

   Det är varumärkesintrång

   Svara

   Camilla tar upp detta på story på bloggbevaknings instagram!

   Svara

  CIGARRER

  Finns det någon cigarrkunnig här ikväll? Jag ska köpa cigarrer i present till en vän. Är det ngn som kan guida mig i djungeln av alternativ? Min tanke är att köpa ett par olika för hen att testa. Har inga kriterier att gå på tyvärr så alla tips emottages tacksamt 🙏🏼

  Har hittat denna sida som verkar vara legit:
  https://www.nettotobak.com/

  Svara

   Kolla upp hur de packas och skickas, det är viktigast av allt.

   Min man köper av Cigarrspecialisten 😊

   Svara

   Beställer alltid snus ifrån nettotobak, så sidan kan jag bekräfta är bra. Om cigarrerna är det låter jag dock vara osagt.

   Svara

   Jag röker cigarr lite då och då. Min erfarenhet säger mig att man inte ska ta de allra tjockaste, jag upplever dem som rätt torra.
   Säkra kort är Montecristo och Cohiba. Jag kollade på sidan, men jag hittade inget färdigt paket så man får plocka några lösa.

   Svara

  Anna Hibbs gravid, har jag missat om Camilla har skrivit något om detta?
  Är lite nyfiken på vem hon ska ha barn med. Har följt henne i många år (lite sporadiskt de senaste åren) och en dag var det slut med amerikanen som jag inte minns namnet på och sen har jag inte riktigt uppfattat vad hon jobbar med eller var hon egentligen bor? Och nu ska hon ha barn 😅

  Någon som vet något mer? 😆

  Svara

   Hon har öppen instagram så du skulle kunna fråga henne. Eller är det IVF kanske?

   Svara

   Det finns en snubbe, hon la upp en pussbild för ett tag sedan i stories.

   Svara

  Alltså om Amanda Wigert vinner Sveriges Mästerkock kommer jag att kräkas.

  Svara

   Är inte Diana värre?!

   Svara

    Henne ser jag bara som en inhyrd skådis. Amanda är bara kräksvarning

    Svara

    Åh jag hoppas VERKLIGEN inte Diana vinner!!! Hon är ju så SJUKT dryg!

    Svara

   Av nyfikenhet, varför?

   Svara

    Tycker hon är dryg, har väldigt oskön personlighet och saknar ödmjukhet.

    Svara

  En fundering kring Nathalie schutermann… hon har ju någon ny snubbe. Men gifte hon sig inte om för länge sen… alltså inte med Chloes pappa… sitter någon på något skvaller om det.

  P.S. Skippar mer ängarna svar som; vi ska inte spekulera i andras förhållande etc.

  Svara

   Hon är sjukt snygg. Låt kvinnan leva!

   Svara

    Han aldrig sagt, att det är något fel på hennes utseende. Och leva får hon…är ändå nyfiken 😝

    Svara

     Har jag påstått det? Jag sa bara att hon är sjukt snygg. 🤷🏼‍♀️

     Svara

    Så är man ful får man inte det? 😂

    Svara

     Jo? Att hon är snygg är ju bara ett påstående, ingen åsikt i övrigt.

     Svara

   *Mer än gärna

   Svara

  Förlåt för familjelivsinlägg men jag är desperat. Mår illa dygnet runt och spyr hela dagarna.. ge mig era bästa knep!

  Svara

   Banan och coca cola. Beprövat knep inom scen världen. Stoppar det under några timmar.

   Svara

   Blåbärssoppa och chips

   Svara

   Bröd!

   Svara

   Kolsyrat vatten och vila så mycket som möjligt!

   Svara

   Läkemedel! I övrigt var det som hjälpte mest att ingen kom ut tillslut. Lycka till, det där är tortyr

   Svara

    Men gud *ungen ska det ju såklart stå

    Svara

     Ändå rätt rolig felskrivning 🙂 möjligen något morbid

     Svara

   Sjukskrivning! Receptbelagd medicin! Ät inte jordnötter. Kommer upp som en korv jordnötssmör.. Ej kul

   Svara

   Lergigan comp och sjukskrivning!!! 💖

   Svara

   Postafen
   Ginger Ale

   Svara

   Be din barnmorska om remiss till KK angående akupunktur. Det var det enda som hjälpte mig. Man gick 1g/dag i 10 dagar. Jag kräktes varje dag 5-10 gånger till vecka 20. Efter akupunkturen puts väck!
   Fick lergigan composite utskrivet i vecka 14, fy fan vilken tablett, men för många är den bra!
   Lycka till

   Svara

    Lergigan COMP och inget annat

    Svara

  Jag har börjat dricka mer än vanligt under pandemin, framförallt öl. Inte så jag blir full men har verkligen börjat gilla smaken så blir en öl istället för läsk eller vatten till mat tex. Har ni tips på märken på alkohol fri öl ni tycker är goda som jag borde testa?

  Svara

   Mariestad är bra.

   Svara

   Margarita Gose, har en liten twist av lime i.

   Svara

   Staropramen är absolut bäst!

   Svara

   Gillar Carlsberg.

   Svara

   Mikkeller. Finns på Systemet.

   Svara

   Unn ipa, Fenix Bryggeri, Mellerud.

   Svara

  Jag älskar skidskytte!!!! Bästa trådnamngivingen på länge #bloggbevakning

  Svara

  Fin bild på dig Camilla! 🤗

  Svara

  Ge mig recept med tofu. Älskar tofu i alla former, kan äta det som det är ur paketet haha men vill få in det i fler maträtter.

  Svara

   Gillar verkligen buddha bowl med tofu i. Receptet finns på Coops hemsida eller i appen!

   Svara

   Stekte tofu med lök… Hade i imat grädde… Sambal.. Lite soja… Salt peppar.. Å vitlök… Å champinjoner. Så gott!

   Svara

  Funderar på namn till framtida barn. Vilka namn är FULA enligt er?

  Svara

   Leif 😂

   Svara

    Gölligt ju

    Svara

    Min brorson heter Leif efter vår älskade morfar. finaste namnet ju 🥰

    Svara

   Tindra, Arwen, Ariel känns bara wt

   Svara

   Gert

   Svara

    Jaha. Detta var en rolig tråd.

    Svara

   Novali och alla stavningar på det namnet.

   Svara

   Beatrice, Harriet, Berit och alla dubbelnamn. Men de är ju gamla namn som inte är inne än så kanske ingen fara (hörde dock nån ropa på
   sin lilla Harriet i somras på
   en badplats..)

   Och sen alla namn som låter lite engelska, wt.. (Melissa, Kevin osv…)

   Svara

    Håller med om Kevin, får rysningar..
    i övrigt såna påhittade barnnamn typ Texas eller trixie, lexie osv som jag inte alls tycker passar på folk i Sverige.

    Svara

     Ja fy fan, Texas? Så konstigt.

     Svara

      Hellre då Småland!

      Svara

    Gamla namn blir ju inne när deras barnbarn ska namnges. Man brukar generellt namnge sitt barn till något som är vanligt inom ens far- och morföräldrars generation. Finns många bebisar som heter Majken och Ingrid nu till exempel.

    Svara

     I min familj har Ingrid burits i en rak linje av varannan kvinna i tio generationer bakåt. Min mamma heter, hennes mormor likaså o.s.v . Naturligtvis ska min dotter heta Ingrid. Det är en tradition av rang.

     Svara

     Ja och de är fina. Men min mamma tycker de är fula, precis som jag tycker 60+ namnen är fula, för nära i ålder liksom.

     Svara

    Gamla namn blir ju dock inne när det gått typ 80 år. Det är en loop liksom.

    Svara

     Jag vet, jag bävar (jobbar med barn).

     Svara

      Därför jag skrev att de inte är inne ÄN. Riktigt gamla människor och små barn heter samma typ 😉 Få byta jobb innan Gun-Britt, Leif och Sven-Erik börjar skolan… 😉

      Svara

   Jourline

   Svara

    Och Seckalina.

    Svara

     Mälekaj.

     Svara

      😂

      Svara

   De flesta namn som för mig är gamla namn, Birgitta, Yvonne, Berit, Gunnbritt, Leif, Gösta och liknande. Men tycker ärligt talat att många namn barn har idag är fula också, typ Engla-Freja, Tindra, Trixie, Loke, Love…….
   Finast namn tycker jag nog generationen som heter Anna, Johanna, Emelie, Sarah, Linda, Michelle, Emma, Daniel, Pontus, Christian osv har. De känns neutrala och lätta att bära hela livet.

   Svara

    Michelle? Passade inte alls in bland de andra namnen du räknade upp.

    Svara

     Gör det väl? Känner 3 som heter Michelle födda runt 1990.

     Svara

      Övriga började sin storhetstid på sjuttiotalet liksom.

      Svara

      Är född 89 och har aldrig träffat en Michelle i min ålder vad jag kan komma på. Jättefult också tycker jag, känns som något unga mammor på tidiga 00-talet döpte sina barn.

      Svara

     Fulaste namnet är ju Michelle haha

     Svara

      Haha som en porrskådis.

      Ace är svinigt fult oxå. 🤢

      Svara

      Jag heter Michelle 🙁

      Svara

    Skulle aldrig kunna döpa en bebis till Christian eller Linda haha. Tänker bara på störiga klasskompisar. Det är väldigt ovanligt att man namnger sitt barn till ett namn som är vanligt i sin egen generation.

    Svara

     Minns i öppet spår för länge sedan när det diskuterades namn och många sa att Linda var ett bitch-namn. Lägger till störig! Mvh kränkt 😜

     Svara

     Alla David på de skolor jag gått på har varit elaka. Skulle aldrig döpa mitt barn till David.

     Svara

    Pontus är ett så fult namn. Det och Rasmus. Uäck.

    Svara

   Alla namn där man lagt till li på slutet, typ Novali, irmali osv
   Love

   Det är nog faktiskt bara dom namnen jag tycker är ohyggligt fula

   Svara

    Jo förresten!

    Alla namn med rötter ur fornnordisk mytologi typ Freja

    Och hemska namn som Tindra, Engla och Stella

    Svara

     Jag gillar fornnordiska namn men inte de från gudasagorna. Förstår inte varför man ska ta ett gudanamn till ett barn.

     Svara

      Du menar som alla som heter något med Tor- tex?
      Torbjörn
      Tore
      Torsten

      Svara

    🙁

    Svara

   Jag har alltid haft svårt för namnet Kajsa. Förlåt alla Kajsor!

   Svara

   Så svårt. Alla kommer tycka olika om alla namn ändå. 😂 Jag själv har ett ovanligt namn jag älskar men alla uttalar fel……🤷🏻‍♀️

   Svara

   Nova! Noomi/Naomi! Tindra! Kevin! Jason! Amanda! Evelina.

   Svara

    Amanda och Evelina är ju fint!

    Svara

   Greger och Rutger är värst.

   Svara

    Hatar namnet Peder!

    Svara

     Haha ja! Peder betyder bög på bosniska, har alltid tyckt att det är lite skojigt när folk heter det. Typ som när folk heter Dick.

     Svara

   Adolf

   Svara

    Josef

    Svara

   Hegobald Botvid Hubert kommer jag på .

   Svara

   Amadeus. Birger.

   Svara

   Maria.

   Och alla vanliga namn som man hittar på udda stavning på för att göra det lite mer unikt.

   Svara

   Truls. Men det vågar man ju knappt säga här..

   Svara

    Fryser du? Kanske ska byta offerkoftan mot en offerall?

    Svara

     Tack för tips!

     Svara

   Loke!! Uhja ryser av det. Sen dessa ”morderna” eller amerikanska namn som bara låter löjliga att säga på svenska. Inget fel att vilja ha lite mer unikt namn, men ibland känner jag bara att föräldrar gör detta för att förverkliga sig själva mer än göra något bra för sina barn.

   Svara

    Ja. Kan inte föräldrarna själva döpa om sig till något som matchar deras ”unika personlighet” och låta ungen ha ett vettigt namn. ..?

    Svara

     Exakt! När jag fick barn så hade jag många ”coola” namn på min lista men landade till sist på ett vanligt etablerat svenskt namn, som funkar internationellt och som passar på både barn och vuxna. Lätt att tänka att ett namn passar på sitt lilla, söta barn, men det barnet ska ju växa upp nån dag!

     Svara

      Och det är en människa man ger ett namn, inte en tamagotchi.

      Svara

       Eller hur, tänk:
       Tindra, civilingenjör 43 år..
       Nova, affärsjurist 51 år
       Novali, koncernchef 38 år

       Texas, rektor 41 år
       Jason, psykolog 32 år

       Etc..
       Nä framförallt gulligull namn på tjejer, här kämpar vi för att tjejer ska få ta lika mycket plats och bli respekterade och så lägger föräldrarna fälleben på sina egna barn 😂 🙈

       Svara

        Fast när Tindra och Novali blir civilingenjörer och dylikt kommer ju inte det vara ovanliga namn på kvinnor i deras ålder.

        Svara

   Filippa, fy fan!!

   Svara

  Hjälp! För några år sedan följde jag en youtuber som hade växt upp i fosterhem och inte hade så mycket kontakt (om ens någon) med sina föräldrar utan mest med sin moster, tjej, bor i Stockholm, född runt 1995-2000, ev vegan. Någon som vet vem jag menar? Behöver veta namnet så jag kan gå vidare i livet och lägga min hjärnkapacitet på något mer vettigt.

  Svara

   Sabina-deciree?

   Svara

   Den enda som bott i fosterhem so. Jag kommer på är Lizette från sperma inlägget igår.

   Svara

  Tog ut min spiral 7/1 och fick första mensen igår, så antar att kroppen ”ställt” tillbaka sig efter hormonspiralen. Vad tror ni om chansen att bli gravid vid ägglossningen som kommer efter mensen? Tänker pricka in med att ha sex varannan dag + ägglossningstest. Är också under 25, så antar att jag är i mina bästa fertil-år 🙂

  Svara

   Det är absolut omöjligt för någon att svara på och om någon försöker ge dig en idé om chansen så är det bara en ren gissning. Menar inte det på ett taskigt sätt, utan bara att statistiskt sett är chansen varje månad 15-25% chans att bli gravid om man har sex vid ägglossning. Men det är som sagt bara statistisk för hela populationen.

   Svara

    Förstår det, såklart! Tänkte bara om jag skulle få höra lite tips/historier hur det har gått för andra 🙂

    Svara

     Jag fick jackpot direkt o var tio år äldre än vad du är så håller tummarna 🙂

     Svara

   Lika goda som om du aldrig haft spiral, har förstått att hormonerna är så pass lokala att de går ur kroppen direkt.

   Svara

    Jepp.

    Svara

    Nej

    Svara

     Jodå, bara att läsa på. Det är inte som p-piller t.ex.

     Svara

   🤭

   Svara

   Blev gravid dagen efter jag tog ut min hormonspiral 🙂

   Svara

  Ibland blir jag GALEN på kommunpolitiker som tar upp skitförslag som förfular och slösat på pengar. Bara häromdagen läste jag att man vill fixa en 28 meters hög hiss (!!!) till Uppsala Slott för att öka tillgängligheten till konstmuseet som ska få en nybyggd lokal bredvid slottet.
  Sammanlagd kostnad 44 MILJONER KRONOR.

  Okej att staden utvecklas med tiden men det sker skitfult ut och det har funnits andra förslag om var konstmuseet ska vara. 😤

  Svara

   Det bästa med pandemin är att slippa ta sig upp för den där förbannade backen dagarna i ända. Ja tack till hiss!

   Svara

    Tycker dock den är sååååå fruktansvärd ful.

    Svara

   Engagera dig i kommunpolitiken själv då? Så kan du ju rösta mot alla förslag du tycker är dåliga och komma med egna toppenförslag.

   Svara

  Kan man studera när man är samtidigt är föräldraledig?

  Svara

   Ja, men inte säkert att du kan få föräldrapenning – kan bli CSN beroende på hur du studerar.
   ”Du kan ha rätt till föräldrapenning samtidigt som du studerar om du tar hand om barnet under en del av dagen.

   Exempel – rätt till föräldrapenning
   Du pluggar på distans, tar hand om ditt barn på dagarna och pluggar på helger och kvällar. Du kan få föräldrapenning.

   Exempel – inte rätt till föräldrapenning
   Du pluggar och är i skolan varje dag mellan 8-16. Eftersom du inte är tillsammans med barnet under dagen kan du inte få föräldrapenning.”

   Svara

    Tack!

    Svara

  Någon som har bra tips för återhämtning på kort sikt? Jag har drabbats av utmattning pga stess och kommer troligen vara sjukskriven nästa vecka ut. Vad ska jag göra den här tiden? Min ork är låg och en kort promenad idag fick pulsen att skena. Har mest legat på soffan och sovit och tittat på tv. Jag är inte oförmögen att göra saker, har tex handlat mat idag, men tar gärna emot tips på saker som är bra för återhämtningen

  Svara

   Kan rekommendera serier som I vår herres hage på SVT eller kanske yoga with Adriene, vet att hon har bra pass för utmattning.
   Jag skulle kolla på serier och filmer som mig glad, svårt och veta rekommendera när man inte vet din smak och vad du brukar gilla! Är det okej att rekommendera grejer med lite spänning eller måste det vara saker som är extremt lugnande.

   Svara

    tack för tips! jag gillar spännande serier, gärna något som man vill se i ett svep så rekommendationer på sådana tar jag gärna emot! 🙂

    Svara

     Toppen! jag älskar att rekommendera serier så jag kommer nog göra en till kommentar lite senare med en full lista med gott och blandat. Jag kan dock redan nu rekommendera His Dark Materials och A discovery of witches. Båda har än så länge 2 säsonger (kommer säsong 3 nästa år 🙁 ) men tycker de är bra fantasy serier som är utmärkta att sträckkolla. De avstannar på ett sånt ställe att det funkar att vänta, tycker jag iaf som vanligtvis hatar att vänta.

     Svara

      Här kommer min lista med lite gott och blandat. Hoppas någon annan får användning av den med!

      His Dark Materials
      A discovery of witches
      Bridgerton
      I vår herres hage/ All creatures great and small
      Durrells in Korfu – rekommenderar starkt om man saknar solen och vill skratta lite, den är färdig btw
      Jamestown – 3 säsonger, den är också färdig!
      Queen’s Gambit – miniserie
      Big little lies – 2 säsonger, den är ”färdig”
      Belgravia – miniserie
      Sanditon – tyvärr bara en säsong men tycker man kan se den ändå eftersom det slutar bra för en del karaktärer 🙂
      The mandolorian – spänning med en söt baby yoda
      Från lark rise till candleford – den PERFEKTA mysserien någonsin skapad, har några år på nacken (2011) men fortfarande såååå mysig. Kanske något att titta på innan man går och lägger sig eller vaknar??
      Father Brown – lite lagom med spänning, finns säsonger att se i ett svep
      The a word – tycker det är fin serie
      Avatar den sista luftbändaren (färdig) – bortse att den är animerad och se några avsnitt så kommer du älska den med! Kan rekommendera både den svenska dubbning och engelska. Du kommer skratta och njuta av den här!!
      Ladies in Black – film men kan fortfarande rekommendera den!

      Detta var allt jag kunde komma på just nu och försökte skriva kommentar på allt men ibland måste man kolla in och se man själv är sugen på att se. Kan verkligen rekommendera allt, kanske vissa grejer mer än andra 😉 haha du får gärna skriva på öppet spår den här lördag och rapportera tillbaka stjärna ! 🙂

      Svara

       tusen tack för tipsen!! jag kommer definitivt kolla in!

       Svara

   Mindfulness, typ kroppsscanning. Ladda ner en app och lyssna, man brukar kunna välja olika längder ibland brukar jag somna innan det är klart, men det gör inget det är så avslappnande.

   Svara

    tack! har du något tips på en bra app? finns någon som heter typ headzone om jag minns rätt?

    Svara

     Headspace!

     Svara

   Är det ingen som sett Normala människor på SVT? Tyckte den serien var bra!!

   Svara

   Du kan inte egentligen inte göra dig frisk från utmattning. Om jag ska vara helt ärlig kan det vara naivt att tro att en vecka ska kunna få dig att må bättre, det kan till och med få dig att må sämre. Din kropp vet inte hur den ska vila. Försök aktivera dig lagom. Gå så pass lugnt och kort så pulsen inte skenar, sitt ute om det är sol, träffa folk i din närhet som låter dig ta plats och inte tar över umgänget när du inte riktigt orkar. Träffa läkare för att utreda om du har en utmattningsdepression och behöver vård för det. Det är okej att inte orka, ge dig tid, det kommer bli bättre 💕

   Svara

    tack! jag förstår att det inte kommer att bara ”gå över” efter en vecka, jag kommer behöva göra stora ändringar i min jobbsituation och vardag framåt för att vända på det här. tack för ditt svar! ❤

    Svara

   Lyssna på ljudböcker, kolla bra serie, baka scones, ta en långdusch eller bad, sätt in gamla kort i ett album, handarbete, ringa vänner.

   Svara

   Meditation till Headspace på Netflix, ett varmt bad, lugn yoga, lyssna på musik/podd (och bara lyssna!).
   Lägg bort mobil och stäng av Tv:n (förutom när du ska meditera med headspace). Utmattning är i hjärnan och den återhämtar sig INTE av att titta på tv eller mobilen!
   Sätt dig ner och gör ingenting, och då menar jag ingenting. Hur känns kroppen? Klarar du av att bara sitta i tex 15 min?
   Promenader är bra, men gå långsamt och kort (skitsvårt, jag vet) och lämna mobilen hemma.

   Svara

  Har Benjamin Ingrosso gjort några skönhetsingrepp?

  Svara

   Det ser inte så ut.

   Svara

    😂

    Svara

     Que? 😀

     Svara

      ”Det ser inte så ut” kan ju tolkas på flera sätt. Det ser inte så ut för att han inte ser opererad ut och för att han inte ser ut att ha ändrat sig. Eller det ser inte så ut för att han är ful (eller något liknande). Jag tycker Benjamin är snygg så menar alltså inte att jag tycker så men personen som svarade med ett skratt gjorde nog den senare tolkningen (som jag också tyckte var väldigt rolig 😅)

      Svara

  Hjälp! För några år sedan följde jag en youtuber som hade växt upp i fosterhem och inte hade så mycket kontakt (om ens någon) med sina föräldrar utan mest med sin moster, tjej, bor i Stockholm, född runt 1995-2000, ev vegan. Någon som vet vem jag menar? Behöver veta namnet så jag kan gå vidare i livet och lägga min hjärnkapacitet på något mer vettigt.

  Svara

  Ni som träffat någon bara för sex, hur går det till egentligen? Från det att ni börjat snacka på t.ex tinder till att ni möts i dörren och till att ni kör igång?

  Nej, jag ska inte ha sex med nya kontakter nu alltså, men det var ett ämne jag och en kompis pratade om och då ingen av oss legat bara för att ligga så vet vi inte hur folk gör, men det skulle vara intressant att se hur (eller kanske hur många olika sätt) man gör. Är det ett meddelande ”ses ikväll?” Och sen pang på efter att ni öppnat dörren eller är det en film för att känna av läget, alkohol?

  Svara

   Haha bästa frågan! Ofta kanske man tar en öl innan själva ligget, men tycker sånt beror på hur länge man hookat.
   Jag har haft kk av och till under flera år och då är det kanske lite mer pang på rödbetan då det dels är hett hehe och det dels är väldigt tydligt att det bara är därför man ses. Vi har till och med regler för vad vi pratar om (och inte pratar om) för att göra det enklare att bara ha en kk relation.

   Svara

    Äh ni håller på att bli kära 😌

    Svara

   Träffas på fest/bar -> gå hem ihop, ev byt nummer och ses för att fortsätta ligga.
   Skriva något sexigt på tinder -> ses, ha sex, byt ev nummer och fortsätt ligga.
   Lätt som en plätt.

   Svara

   Haha rolig fråga. Den tiden jag hade tinder och var sugen. Så pratades det ett tag om allt möjligt, sen är det alltid någon som skriver ”ska vi ses?”. Man visar runt i hemmet först sen helt plötsligt börjar man kyssas och vips så har man legat. Någon har stannat kvar och fortsatt stacka efteråt medans någon skulle iväg direkt. Bara man själv är med på det så är det bara att köra ju! Man känner liksom vibben mellan varandra om det är sexuellt eller ej

   Svara

   Oj har inte den erfarenheten då jag gick hem med folk från krogen och hade kk innan tinder. Men med kk:n åkte jag alltid dit och kollade film och sov över så blev lite mer naturligt. Gå hem med någon på fyllan blir ju också att det bara flyter på. Hade nog varit jätteobekväm att gå hem till någon nykter som jag inte känner med syfte att ligga 😅

   Svara

   Jag har träffat två bara för sex, då har vi snackat innan vad vi vill göra osv och de båda har hånglat upp mig så fort de kommit innanför min dörr typ, vi sa liksom tre-fyra ord till varandra innan. Trodde innan att det skulle bli stelt men blev liksom avslappnat för att vi båda visste vad vi ville ha ut av träffen och vad vi ville göra eftersom vi pratat om det rätt grundligt innan. Den ena har jag legat med fler gånger efter det, den andra visade sig vara en riktig jävla rövhatt haha.

   Sedan har jag gått hem med folk från krogen och så, men då är det ju en annan grej imo.

   Svara

    Ja, ”innan” är bevisligen mitt favoritord.

    Svara

     Ja även applicera, framstår, givetvis. Du är en riktig härmapa du.

     Svara

   Vi har snackat på tinder eller bc om vad vi vill göra. Någon har jag mött upp strax utanför mitt hem och ”stämt av med” innan vi gått upp för sex. Andra har kommit hem hit bara. Man har ju byggt upp en sexuell stämning på text så båda är medvetna om vad som ska ske. Har aldrig varit pinsamt utan vi har bara börjat klä av varandra och sen haft sex.

   Svara

    Men vilka risker du tar!

    Svara

    Precis så det gått till för mig också!

    Svara

    Såpass? För jag har haft några killar nu det senaste som velat ligga, jag kan absolut tänka mig det, men jag är också medveten om vilken risk det är sett till pandemin så det är mest därför jag inte har gjort något. Men så är en anledning också den att jag inte vet hur man gör när man inte känner varandra. Jag är inte den som vågar ta initiativ annars så varför skulle jag våga med en ny (tillfällig) sexpartner.

    Svara

   Har gjort det några gånger och sen aldrig igen. Fruktansvärt haha. Sen dess policy för mig att aldrig ligga med någon första gången nykter igen. Så om man går hem ihop från krogen så blir det ju bara och då är det ju för man klickat bra men annars undviker jag det som pesten om man inte redan har gått hem ihop på fyllan och kommit över det första steget haha.

   Kan säga att jag verkligen aldrig skulle ”sexsnacka” med en person jag inte känner väldigt väl så inget sånt, och jag tycker det lätt blir att man pratar lite eller ser någon film och ja att det blir väldigt stelt helt enkelt.

   Svara

  TIPS PÅ SAKER MAN KAN BYTA UT I KOSTEN
  Hej alla! Jag är inte ute efter att banta eller räkna kalorier eller whatever pga kan lätt falla in i ätstörda mönster.
  Jag skulle dock gärna gå ner 2-3 kg och vill därför ha tips på saker man kan byta ut i sin kost för att i långa loppet kanske gå ner lite grann. Exempelvis byta ut sockerläsk mot lightläsk. Obs att jag redan tränar så behöver inga tips om det.
  Hit me up med era bästa tips!

  Svara

   I sånna lägen brukar jag bara köra nolltolerans på chips/godis på vardagar men äter som jag brukar. Annars kan du ju byta ut pasta/potatis/ris biten på tallriken till lite matigare sallad några måltider i veckan. Typ quinoasallad till köttet eller vego alt.

   Svara

    Tack, asbra tips!

    Svara

   Byta ut mejeriprodukter till de med lägre fetthalt. Ersätta pasta/ris/bröd med samma livsmedel men med mer fullkorn. Ditt blodsocker blir mer stabilt och du håller dig mätt längre stund.

   Hålla ätandet av sötsaker till en rimlig nivå. Ex en dag i veckan eller så.

   Svara

    Tack! Ska spana in fullkornsmat, så lätt att man köper ”vanligt” av gammal vana bara.

    Svara

   Ät lite lite mindre bara så är du hemma.

   Svara

    Ah tack, ska tänka på det! Så svårt pga mat är så gott hehe.

    Svara

     Fast då är tipset ovan att byta ut till sallad bra eftersom man kan äta mycket. Satsa på grönsaker du tycker om med tex dipp till? Flera dipper(?) från olw tex passar även till kött.

     Svara

      Till TS, vill du ha en rimlig dipp så gör en själv! OLW/Estrellas innehåller en del socker 🙂

      Svara

       Socker är inte farligt. Du får trycka i dig mängder av dipp för att sockret i dem ska påverka dig.

       Svara

        Socker och andra konstigheter då. Betydligt nyttigare att blanda ihop en själv med färska örter.

        Svara

   Jag älskar godis men äter inte det – köper en swebar hallon/lakrits istället och brukar vara nöjd så. Lagom mycket kalorier i den utan att vara rädd för överätande. Riktigt god. Dricker alltid t ex trocadero zero på helg som unnande – annars bara vatten. Sen tar jag mindre portioner och mer grönsaker. Lite lagom tips! Har på ca ett år gått ner 8 kg men känt att jag levt life ganska fritt. Även pizzor och öl har åkt ner då och då. Balans.

   Svara

  Varför försöker man sälja en 16-årig sjuk katt för 7000:-
  Hon har inte hjärta att åka till vetten själv och avliva. Då får den hellre ligga och självdö.
  Jag erbjöd mig att åka iväg med kraken, men Nej då fick jag köpa henne först. + att jag ska stå för avlivningen.
  Vart vänder man sig för att kunna ta katten och hjälpa den vidare?

  Svara

   Varför? För att hon troligen inte har några pengar.

   Svara

    Jo då, Hon har pengar. Däri är inte problemet. Utan att hon inte vill själv ta katten till veterinären.

    Svara

   Ta bara djuret. Gör nåt.

   Svara

   Länsstyrelsen?

   Svara

   Länsstyrelsen tror jag man vänder sig till om man är orolig att djur far illa.

   Svara

    Du tyckte att den 16 åriga sjuka katten inte far illa?!?!???

    Svara

     Kan du inte läsa?

     Svara

   Ring till ett djursjukhus och be om råd. Vänta inte. Är katten så sjuk har ägaren inget att säga till om, men du lär ju fortfarande vara beredd att åka. Ringde veterinär när en fd grannes katt var sjuk. Visserligen betalade jag avlivningen, men veterinären sa att han gjort det ändå för kattens skull. Finns det någon veterinär i närheten som gör hembesök så ring. Är katten chippad eller öronmärkt kan inte ägaren komma undan vare sig ansvar eller kostnader.

   Svara

  Behöver lite hjälp!
  Kan inte med Instagram och undrar vad för tilläggsapp som är bra om man exempelvis vill publicera en bild med svart bakgrund och vit text? För vad jag förstår kan man inte göra det direkt på Instagram så vida man inte gör en händelse.

  Så någon som har något tips?

  Svara

   Är ju bara att ta ett svart foto och lägga vit text över i rederingsappen i mobilen.

   Svara

    Känner mig dum nu, men vilken redigeribgsapp? 😬

    Svara

   Du kan göra en händelse och spara den på telefonen

   Svara

    Tack, visste inte det! 😀

    Svara

  Vad tycker ni om den 18-åriga tjejen som skriker ”hederskultur” för att hennes pappa bett henne ta ner lättklädda bilder på Instagram?

  Svara

   Att hon har helt rätt. Hon är 18 år och blev utslängd av sin pappa och sparkad från sitt jobb (där hennes kompis pappa är chef); papporna pratade ihop sig och gick emot tjejen och hennes kompis. Kallade det de gjorde för att skämma ut familjen, att de sålde sig och gjorde porr. Hennes Instaflöde är inte i närheten av något och sådant och hade det vart det försöker man väl för fan hjälpa sitt barn istället för att slänga ut dem och göra de arbetslösa? Ett solklart exempel på hederskultur även kan finnas i länder som Sverige i ”helsvenska” familjer.

   Svara

    Vill någon läsa mer kan ni spana in tnkvart på insta: https://www.instagram.com/p/CLU3kgYguq2/
    Eller tjejen det handlar om: https://www.instagram.com/linneasagnil/

    Svara

     Nu är det ju troligen foton som de här (Hennes vän har kvar) https://www.instagram.com/p/CKUByUOhABo/?utm_source=ig_web_copy_link

     Som papporna reagerade på. Med det sagt, helt fel beteende av pappan.

     Svara

      Det är legit det absolut enda fotot jag kunde se hos vare sig henne eller kompisen av den karaktären. Men för hennes kompis foto så slänger alltså hennes pappa ut henne hemifrån och hennes kompis pappa avskedar henne? Och även om det hade vart hennes foto och papporna var emot det, helt sjukt som sagt att göra så mot sitt/sina barn.

      Svara

       Som är kvar ja. De har raderat massa.

       Svara

        De skriver att de inte gjort det. Så har de gjort det får du nog allt langa fram lite bevis på det. Verkar ju dessutom konstigt att de skulle radera ”massor” men lämna en post kvar? Och fortfarande noll okej av papporna.

        Svara

    Jag tycker de formulerar sig konstigt (alltså papporna) men kan förstå att de säger ifrån. Tonåringar har inte samma förmåga att förutspå konsekvenser. De fattar inte att dessa bilder kan hamna på po*rsidor eller eskortsidor och bli omöjliga att ta ner. Hur känns det att sedan vara 24, plugga till jurist och få en bild uppkörd i ansiktet på en fest ”är det du här som beskrivs som Swedish girl willing to do anything tonight?”…? Menar inte att papporna gör rätt men kan ändå förstå att de vill få tjejerna att tänka till och inte bara agera på vad som är skoj för stunden.

    Svara

     ”Formulerat sig konstigt”, extremt konstigt och sjukt skulla jag säga. Och deras agerande är ännu sjukare – att slänga ut och avskeda sitt/sina 18-åriga barn för att de inte raderar bilder. Blir så himla fel när du dels säger det inte är okej hur paporna gjorde, men samtidigt ska ursäkta de och att du förstår att de säger ifrån. Man ”säger inte ifrån” till en 18-åring på det sättet. Man kan – och borde – såklart prata med sitt barn som är såpass gammal om man är orolig att dens handlingar online kan innebära negativa konsekvenser för barnet. Men det är en hel värld skillnad på det och vad dessa pappor faktiskt gjorde.

     Peka också ut gärna vad för inlägg du tycker motiverar det du skriver om? En av tjejerna har en lättklädd post uppe. Men hon är ju inte spritt språngande naken och bilden där hennes underkropp är något avklädd (men med trosor) så syns inte ens hennes ansikte. Bilderna där hennes ansikte syns är inte lika ”farliga” ens. Och vilka random bilder som helst hamnar på sådana sidor du pratar om – fullt påklädda vanliga bilder och selfies – ”alla” vet vid det här laget att de bara är tagna från random personer.

     Svara

     Man kan ju som förälder om man är genuint orolig för sitt barn prata med barnet (ensam, inte ihop med barnets chef) och säga att man oroas över att bilderna ska hamna i någon annans händer tex eller att de ska ångra sig senare i livet. Sen lyssna på barnet och respektera hens åsikt.

     Inte som dessa pappor säga att döttrarna säljer sin kropp, skämmer ut hela familjen, ska tänka på hur det påverkar släkten osv. Sen dessutom kastar ut henne från hemmet och säger upp henne från sitt jobb. Uppenbart hederskultur i mina ögon och verkligen inte att papporna genuint bryr sig om sina barn.

     Svara

      Såg nu att tjejerna kanske var över 18, så menar inte barn på det sättet utan ur förälderns perspektiv att ens barn ju alltid är ens barn även när de är vuxna. Och då tycker jag att delen om att respektera och lyssna på vad barnet har att säga blir ännu viktigare, eftersom man då som förälder verkligen inte har något att säga till om.

      Svara

   Så jävla vidrigt och sinnessjukt av papporna att först sexualisera sina egna barn, och sedan säga åt dem att de måste tänka på företaget och sin familj osv. Hade det varit av oro hade de inte uttryckt sig på det sättet de gjorde, typ ”Det är så samhället ser ut” osv.

   Tycker tjejerna skötte det så sjukt bra, och har enorm respekt för dem att de kunde vara så lugna och sakliga. De bevisar att unga tjejer fan är framtiden alltså. Känner mig som en stolt storasyster.

   Svara

    Det enda jag tar med av det här är att dessa nya generationer har noll integritet och inser inte värdet av att hålla sina problem hemma

    Svara

     Och vad menar du med det?

     Svara

   Hade blivit skogstokig och sagt upp kontakten med min pappa om det hände mig. Dels för att om de är oroliga för att de säljer sex borde de hjälpa till inte göra dem hemlös och arbetslös. Dels för att bli sexualiserad av sin egen föräldrar. Sinnesjukt att två pappor har samma synsätt och gängar ihop sig.

   Svara

   Vidrigt men inte hederskultur

   Svara

  Min make har väntat på uppehållstillstånd för att komma till Sverige i nästan 2 år. Om några dagar landar han äntligen i Sverige ✈️ Kan inte beskriva min glädje! Det är en otrolig wow-känsla efter år av pendlande mellan två kontinenter. Kärlek övervinner allt ❤️

  Svara

   Glad för er skull ❤️

   Svara

   Oj vad lång tid men åh vad härligt, grattis! Var är han från? Har en kollega vard make sökt uppehållstillstånd, ingen rolig situation att vänta men förhoppningsvis går allt bra och det är ju värt det i slutändan såklart.

   Svara

   Vad kul för er! Vet inte om du också var utlandssvensk och återvände, men läste precis en artikel om just det. Tänker att det kanske kan vara intressant trots att han nu får komma till Sverige 🙂

   https://bulletin.nu/lag-drabbar-svenskar-med-utlandska-makar-ak-inte-du-kan-bli-kar

   Svara

   Åh vad roligt!! Grattis!!!

   Själv ska jag träffa min pojkvän på måndag. Vi har inte setts på ett år nu. Längtar!!

   Svara

  Min flickvän är jätte tråkig och sitter varje dag och läser öppet spår. Stör mig otroligt mycket på hennes tråkiga vana.

  Svara

   Det gör hon nog inte, öppet spår är nämligen bara tre kvällar i veckan – inte hela dagarna varje dag 🙂 Eller så läser hon väldigt långsamt annars.

   Svara

   Om hon läser här så skriv ett litet meddelande här inne Typ
   NU (namn) FÅR DU ÄGNA DIG LITE ÅT MIG ISTÄLLET FÖR ATT HÄNGA HÄR INNE.
   Se hur hon reagerar.

   Svara

  Hemorrojder!
  Jag fick massiva efter graviditet etc. Har nu gått 3 år o de är sjukt jobbiga. Är det bara op som hjälper? De gör inte så ont men det känns ofräscht och är fult (tycker jag). Har någon av er sökt hjälp för det? Jag bor i ett litet samhälle och en (av 3) läkare är en skitsnygg 35 (ish) kille så jag fattar inte hur jag ska våga visa det? Töntigt kanske men here I am. Någon med erfarenhet? Tips?

  Svara

   Du behöver inte skämmas. Läkare ser hemorrojder, könsherpes, framfall, och allt möjligt hela dagarna. 🙂 Men kan du tänka dig åka till en lite större stad? Finns kanske privatpraktiserande kirurg som kan ta en titt och se om det går att operera? Man kan ofta själv ta kontakt och boka in sig.

   Svara

   Förstår om de gör ont, jobbiga osv men att det är fult? Är det många som ser dem till vardags eller varför är det ett problem

   Svara

    Är inte ts men det är väl inte så svårt att förstå. Som ngn under skriver, babianröv.
    Känns det nice vid sex?
    Jag har också hemorrojder men är gravid, har innan det haft mestadels sex bakifrån sista tiden eftersom magen är i vägen för mkt annat. Men nej jag är verkligen inte sugen på det med ett babianarsle.
    Hemorrojder kan också göra det svårare att hålla hygienen även om man inte har ont.

    Svara

   Jag fick enorma hemorojder efter födseln av mitt tredje barn.
   Total babianröv
   Köpte både stolpiller och creme xyloproct och
   det gick faktisk helt bort
   Lycka till

   Svara

    Som sagt – härmapa.. Här härmas det i utan punk leken.. Sluta upp bara. Tack på förhand. Punkt.

    Svara

     Utan punkt leken – inte punk😂 Punkt slut.

     Svara

  Finns det några tandsköterskor som älskar sitt jobb?

  Svara

   Jag älskar verkligen mitt jobb på folktandvården! Otroligt givande med nöjda kunder

   Svara

    Lol

    Svara

   Jag!

   Svara

  Om ni skulle namnge en hund (tik), vad hade ni gett henne för namn då?

  Svara

   Doris

   Svara

   Inget, jag hade inte köpt en tik 🙂

   Svara

    då kanske den här frågan inte var till dig? 🙂

    Svara

    Värt att svara på tråden då 😅😅

    Svara

   Beror väl lite på vad du gillar för namn – riktiga namn eller mer smeknamnsaktigt eller något helt påhittat? En kompis katt heter Lillasyster, tycker det är bland det gulligaste jag hört. Kanske är något för en hund också?

   Svara

   Majken

   Svara

   Fido.

   Svara

   Troll eller Monster. Försökte namnge vår schäfertik till något av dom, men det gick inte sambon med på👎

   Svara

   Märta, Smilla eller Kajsa.

   Svara

    Vega

    Svara

  Går det på något sätt övertyga hyresvärdar att vilja hyra ut åt en trots betalningsanmärkning eller är det helt omöjligt? Har provat med att erbjuda deposition som säkerhet alt. x månadshyror i förskott men det gav då inget.. Och sjukersättning+bostadstillägg verkar inte heller vara till ens fördel.. Fattiglapp och lyxfällan-idiot verkar en mest bli klassad som.. :/

  Svara