SM i ignorans och världsfrånvänt beteende har avgjorts

Jag skulle behöva lite fler timmar på dygnet nu 😅 Att ta hand om tre barn själv så här länge, som det blivit senaste månaderna tar på mina krafter, men jag vänjer mig och jag lär mig att blir bättre på att prioritera. Men allt måste planeras väl, och ibland när inte orken finns, så får det bli ”good enough”. Igår står det disk i hela köket🙈 ingen diskmaskin är beställd än heller...tvätten lyckades jag få undan igår hyfsat, men jag skulle verkligen behöva städa golv och toaletter😝 Imorgon åker vi kanske mot fjällen, så igår började jag ”springer” runt och samlar ihop allt vi ska ha med mellan raster och efter jobbet. Det ska tvättas, kläder ska väljas ut och skidor ska packas i skidboxen mm. Jag åkte och handla all mat också, så jag slipper handla och utsätta mig för att gå in i butik med andra turister i Sälen. Hoppas allt får plats bara 😅🙊 Jag hann med apoteket och Systembolaget på lunchen. Lite bubbel måste jag ha på min födelsedag imorgon☺️🥂 Två barn är tyvärr sjuka, förkylda och minstingen har har feber. Det var tur jag upptäckte det igår (precis när vi precis kom till skolan). ”Men jösses vad varm du är” Arvid titta på mig med blanka ögon. Han hade varit extra gnällig denna morgon, men jag kopplade inte det till att han skulle börja bli sjuk... Jag hoppas att hans lugna dag igår ska göra honom bättre idag🙏🏼 Hade nyss ett möte med rektorn o skolans kurator. Det gav ingen förändring i deras beslut. Så besviken. Men nu är alla tre barnen sjuka..så ja vi får se om vi kommer iväg ändå. Jag laddat med medicin och beroende på hur den tredje mår idag och de andra två såklart, så får vi annars åka på fredag efter skolan...då blir det iaf över helgen..det återstår att se. Jag börjar packa ändå och förbereda allt med skidbox och annat igår kväll. Min underbara syster och man kom och hjälpte mig med både disk, och annat som jag inte lyckas klara själv här hemma...sätta på skidboxen bla.

Ibland undrar jag om vissa människor är dumma på riktigt?
Vi är MITT uppe i en pandemi och sedan i våras så har instruktionerna varit att ”har man det minsta symptom på förkylning så ska man stanna hemma eftersom det kan vara det första tecknet på covid-19.”
Det KAN inte ha undgått någon, och medan vissa kanske åker iväg i smyg, kanske inte skriver om det på sina sociala medier så har det ju någonstans ändå landat hos dem att de gör någonting som de kanske inte riktigt borde, eller i alla fall är helt i linje med restriktionerna, och att det är av den anledningen som de struntar i att dela det på sociala medier för att inte få skit för det.

Sen finns det människor som den här, som skriver på ett sätt som att hen aldrig ens hört talas om covid-19 och dess symptom. 
VEM, vid sina sinnens fulla bruk, skriver på det här sättet? Förstår hen inte att vilken typ av kommentarer och reaktioner det kommer få?
Att glatt skriva på sina blogg att man ska åka till fjällen med tre sjuka barn?
Ignorant? Världsfrånvänd? Eller bara dum på riktigt?
Och med dum menar jag att vara oförmögen att inse vad konsekvenserna och reaktionerna kan bli om man skriver ett inlägg som detta, inte att vederbörande skulle vara dum i huvudet eller liknande.
Någonting måste det ju vara, för som tur väl är så har den här typen av inlägg varit ovanliga att se under pandemin, vilket betyder att de allra flesta av våra medmänniskor har förstått vad det handlar om.
Det är djupt provocerande att 1, se en människa planera det här, och 2, glatt skriva om det på sin blogg.
Det får mig att vilja skrika in i en kudde.

Som tur väl är så är jag inte den enda som reagerar, utan så här låter det i kommentarsfältet.

Karro, för 3 timmar sedan Snälla åk INTE till fjällen om barnen är sjuka. Stanna hemma, isolera er och ta ansvar! J, för 3 timmar sedan Jag hoppas inte du är seriös med att ni kommer åka med sjuka barn, herregud, ta ditt ansvar! MVH invånare i norra Dalarna Bedie , för 3 timmar sedan Men herregud ni är ju sjuka! Åk ej!! Anonym, för 3 timmar sedan För den som är nyfiken så åkte de iallafall Anna, för 3 timmar sedan SKOJAR DU? Är någon i familjen ens LITE sjuk tar man sitt ansvar och stannar hemma, det är väl självklart?! Nu med TRE sjuka i familjen är det väl GIVET att isolera sig (inte i fjällen då utan hemma, som alla ska göra). Herregud, en fjällenresa kan ni väl stå över i dessa tider? Snälla visa respekt mot sjukvården och övriga som drabbats!!! Var en god förebild för dina barn och resten av samhället. David, för 3 timmar sedan Egoist! Åker ni till fjällen så bör du bli av med rösträtten. A, för 3 timmar sedan Herregud. Mållös S, för 2 timmar sedan Sjuk = STANNA HEMMA. Det pågår en PANDEMI. M, för 2 timmar sedan Hur resonerar ni mitt i en pågående pandemi, där det enda man ska göra när man är sjuk är att stanna hemma? Helt otroligt att ni beslutar er för att åka ändå, skäms Rebecca, för 2 timmar sedan Sjukt oansvarigt. När vi andra drar vårt strå till stacken är det rätt provocerande att se andra fullkomligt strunta i att dra sitt lass och istället bara tänker på sig själv, och dessutom basunera ut det på detta vis. Skäms! Anna-Lena , för 2 timmar sedan Hur är det möjligt att ni åker till fjällen med sjuka barn i en pandemi? Otroligt ansvarslöst och direkt hänsynslöst mot de ni kommer att träffa på i skidbackar och på bensinstationer. Vi som håller oss hemma och inte umgås med någon utanför familjen kan berätta att vi också vill slippa leva så isolerat, men vi fortsätter med det ändå. Av omtanke mot andra och de som jobbar inom sjukvården. Daria, för 1 timme sedan Helt oacceptabelt att åka till fjällen med sjuka barn som har FEBER under en pandemi. Hur fan tänker du? Följer du inte nyheter och rekommendationer? Det här är så jävla dåligt att det inte är sant. Det är ingen som vill sitta hemma isolerad men alla gör vad man kan och att du inte ens kan stanna hemma med dina barn som är SJUKA är helt oacceptabelt. Greve Von Boegroff, för 1 timme sedan Hoppas att det blir en tråkig resa >:( Fhm, för 38 minuter sedan Om barnen har symptom mer än 24 timmar så ska de testas o hållas i karantän tills provsvar visar neg. Tas inte test är det karantön i minst 7 dagar varav de två sista utan feber. Bristande omdöme å det grövsta att åka under dessa förhållanden. Ställer de sig i en liftkö med symptom går du emot alla tänkbara direktiv och riktlinjer.

Inledningen av inlägget jag delat här ovan var ett reklamsamarbete med ett företag, vilket betyder att det här är en influenser som tjänar pengar på sina kanaler.
Därför anser jag att hen har ett större ansvar över vilken typ av information hen kommunicerar ut, jämför med någon vars sociala medier är helt icke-kommersiella.
Kan man tjäna pengar på sina sociala medier så får man även tåla kritik när man kommenterar ut den här typen av dynga, som inlägget här ovan.

Men…
Kritik och hat är två olika saker, och håll en god ton om ni kommenterar det här på influencerns blogg.
Givetvis gäller det även här inne, men särskilt om ni kommunicerar på influenserna egna sociala medier där de inte kan välja att inte ta del av det som skrivs, så som de kan välja bort att läsa i det här kommentarsfältet.

Nu under eftermiddagen har bloggen uppdaterats med ett nytt inlägg där hen skriver följande:

Ett stort Instagram konto målar upp bilden att jag nonchalerar de regler som gäller och ja det kanske upplevdes så. Det var inte min mening. Ber om ursäkt för detta.

255 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sen la hon ju upp på instastory att dom inte kunde åka skidor än då barnen fortfarande var krassliga men dom gick in i en affär (eller liknande) med barnen…. är mållös. Tycker gott du kan skriva vem det är.

  Svara

   Konstigt också då det verkar som att barnen inte ens fick ledigt från skolan så det var ju bra att barnen är sjuka

   Svara

    Inte reklam markerar hon sina inlägg på insta heller. Skäms. 🙂

    Svara

    Kanske säger att dom är sjuka så dom ska kunna åka iväg ändå?

    Svara

   Spelar ju ingen roll, i Sälen går de som arbetar där till jobbet med konstaterad covid-19. Kolla svt. Folk är så jäkla dumma. Det är helt kört.

   Svara

    Gör alla i Sälen det?

    Svara

    SVT sa att det har kommit rapporter om det men ingenting har bekräftats. Håll dig till fakta

    Svara

     Och hur ska det ”bekräftas” mer tycker du?

     Svara

    Stackars de som faktiskt BOR i sälen 😣

    Svara

    Spelar det ingen roll då? Är du barnslig eller?

    Svara

   Öppet mål!

   Svara

   HATAR sådan vidriga människor som inte stannar hemma när de är sjuka, pandemi eller ingen pandemi så förstör de livet för alla oss som har nedsatta immunförsvar. De är så respektlös finner inga ord.
   Hoppas verkligen karma kommer igen för denna kvinna.

   Svara

   Ja vem är denna tjej ? Löjligt Camilla som annars skriver ut namn mm
   Det hade hon garanterat om de var blondinbella

   Svara

    homebymalins Och malinshusochhem på IG

    Svara

   Men handlar inte det här om att skolan vägrat ge barnen ledigt och att hon därför ljuger att de är sjuka för att utan konsekvenser kunna hålla barnen hemma. Orkar inte läsa in mig på vad mötet med rektor handlade om. Nu blev det ju andra konsekvenser förstås.

   Svara

  Nu har ju inlägget ändrats och på insta tog hen upp att inlägget skrevs dagen innan (17 e ) så 48 timmar har ju gått. (Enligt hen). Sen är alla kommentarer borta och ett förklarande blogginlägg har kommit.

  Svara

   Men varför skrev hon ”imorgon ska vi åka”??

   Svara

   Om man bloggar och skriver inlägg i förväg som man sedan publicerar (ställer in för publicering för ett visst datum) så är man ju tydlig i texten när det skrivs eller att man skriver i måndags hade hen feber. Man skriver inte igår. Men visst när man gör så kan man ju använda det som en ursäkt. Jag skrev inlägget för några dar sen. Oavsett om de var sjuka eller inte så är det oansvarigt tycker jag att åka iväg när de inte beviljats ledigt och att hon lär barnen att det är okej att säga att man är sjuk och vägra gå till skolan för att man vill åka på resa. Tror heller inte det är någon ide att skriva eller gå in i någon diskussion med henne då hon inte kopplar och inser saker. Barnen har hög frånvaro men klart de ska få åka på resa, varför kan ingen (rektorn) förstå att barnen behöver de. Tänk om alla skulle ringa rektorn och tjata till sig lite ledigt. Jag vill oxå åka på semester mm men får snällt vänta på min tur. (När det går / när man får resa igen.)

   Svara

    Nej men av bloggen att döma verkar hon ju inte vara superstabil…

    Svara

     Jag läste ett par inlägg och häpnade fullständig över hur hon hänger ut barnens mående och sitt ex. Och att han inte vill att hon skriver om dem hon kan tänkas sig att sluta skriva om han går med på att träffa henne ensam. Alla lampor för galning blinkar. Hon framställer sig själv som ett offer och att det är så synd om henne.

     Svara

      Tänkte exakt detsamma. Har själv skilt mig och varit ensam med tre barn och det var tufft men hon drar på sig en offerkofta delux. Dessutom varför hänger hon ut barnens pappa? Fattar hon inte att barnen kan läsa detta när dem blir äldre. Vad finns för mening med att berätta om det öppet så detaljerat annat än att få sympatier. Hon tänker faktiskt inte på barnen här utan låter sina egna känslor gå före. Det må va tufft men ta det med en vän och inte på sociala medier.

      Svara

  Den ber om ursäkt… ojojoj

  Svara

  Och i hennes första inlägg skriver hon även om hur hur hon varit i affärer o systembolag när barnen varit sjuka. Man ska väl hålla sig hemma om någon i familjen är sjuk?

  Svara

   Ja i den mån det går.

   Svara

    Systembolaget är ju livsviktigt.

    Svara

     Hon fyller ju trots allt 43!
     43 kloka år.

     Svara

     Haha nä vem har sagt det?

     Svara

   Nej, bara om personen har bekräftad covid-19.

   Svara

    Men det finns väl lite jävla sunt förnuft också där man undviker allt som inte är absolut nödvändigt om någon i hushållet är sjuk..

    Svara

    Nej man ska stanna hemma om man är sjuk, covid eller ej!

    Svara

   Exakt därför jag inte gått in i en butik sedan pandemin började och varför jag måste ha FPP3 och visir så fort jag lämnar lägenheten.
   För jag vet om hur egotrippade människor är och hur de skiter i oss riskgrupper.
   De går i butiker fast de är sjuka…

   Sedan när man väl går ut med mask och visir så stirrar, ropar och hånar folk en för att man bär mask…
   inte nog med att vi riskgrupper själva är ansvariga att skydda oss, vi blir inte ens lämnade ifred när vi försöker göra det.
   När jag lämnar lägenheten i Sthlm city måste jag vara förberedd och redo att stöta på smittade som inte håller avstånd, suck…

   Svara

    Det är som en stor kamp att handla mat utan att någon ska flåsa mig i nacken. Kommentarer som ”ta av dig munblöjan” från oftast 50-plussare.
    Eller ”du ska fan inte komma och säga vart jag ska stå eller inte stå” när man ber hen att tänka på avståndet i kassakön. Som dessutom är markerad vart man ska stå.

    Svara

     Ca 80% av alla verbala högljudda hån, skratt, garv, kommentarer och folk som pekar på mig och försöker gå så nära som de bara kan är svenska män mellan ca 30-50år.
     En man ca 35 år stannade sin bil mitt i gatan för att titta på mig när jag skulle gå in i min bil, sedan väntade han för att se hur jag såg ut under masken och satt och stirrade på mig utan att släppa blicken innan han åkte vidare….

     Resterande 20% är främst svenska kvinnor allt ifrån 20 åringar till 50 åringar har stannat upp och ställt sig och stirrat, gett elaka blickar.

     De som varit snällast (alltid hållit avstånd, vänliga blickar osv) är 100% asiater sedan dag 1 av denna pandemi.
     Även ungt barn (under 13 år) har varit helt obrydda av mask och visir.
     Barn verkar nästan tycka de är lite coolt och vissa vinkar åt en 🤣 många tecknade figurer och superhjältar i filmer har ju masker kanske är det därför haha

     Svara

      Unga barn* skulle de stå på slutet 😆

      Svara

      Jag tillhör gruppen svensk kvinna mellan 20-50 och jag vet med mig att jag stirrat elakt/irriterat om en person gått för nära även om den har munskydd. Det gör mig galen att vissa, inte du förhoppningsvis, tror att bara för att de har munskydd behöver de inte hålla avstånd när det faktiskt går att hålla avstånd

      Svara

       Som jag skrev jag har inte munskydd, jag bär FPP3 andningsskydd högsta skyddsklassen av andningsskydd som skyddar mot all luftburen smitta, samma de har på t ex IVA.
       Ifall alla skulle bära FPP3 utan ventil skulle pandemin snabbt ta slut. Men de är dyra och förstår att alla inte har råd med det…

       Trots FPP3 så går jag aldrig nära någon utan försöker hålla avstånd, däremot märker jag att folk går närmare mig med flit typ för att de vill ”skrämmas” och jävlas, så fort de ser mitt andningsskydd.
       Folk tittar elakt för att jag bär andningsskydd inte för att jag går nära någon

       Svara

       Håller med dig! Dom ggr någon kommit och flåsat i nacken har det uteslutande varit personer i munskydd. För munskydd verkar ju vara the Quick fix alla väntat på. Sen att det hivas upp ur väskor, återanvänds och mest sitter på hakan är irrelevant. För munskydd är ju ett mirakel som kommer lösa detta. Inte konstigt att vi inte får bukt med den här jäkla viruset. Håll er hemma istället.

       Svara

        Munskydd löser inte allt men andningsskydd gör det däremot. Om all bar FPP3 andningsskydd skulle pandemin avta inom några veckor och viruset skulle dö ut snabbt.
        FPP3 filtrerar alla partiklar åt båda hållen, dvs 99.9% filtrering av inandningsluften och utandningsluft.

        Blanda inte ihop kirurgiska munskydd med FPP2 eller FPP3 andningsskydd

        Svara

         Det gör jag inte men den absoluta majoriteten använder såna blaskiga blå munskydd. Som det pillas och hålls på med hela tiden. OM de mot förmodan skulle ha någon effekt så är det ju dessutom på den personens utandning/spridning. Inte för att bli smittad själv. Så visst håll på med munskydd, men tumma för den delen inte på avståndet. Då får ni hålla på hur mycket ni vill. Förutsatt att ni har 0 symptom.

         Svara

          Du kanske inte läste min första kommentar, det handlar inte om munskydd utan hur illa främlingar behandlar oss som bär andningsskydd…

          Svara

     De som beter sig så är foliehattar och återfinns säkert i facebook-gruppen Sweden for Trump där man tror på allt från att Stefan Löfven redan är avrättad och vi ser en klon istället för honom, till att Hillary Clinton dricker barns blod för att hålla sig ung. De tror att munskydd är ett påhitt för att göra mänskligheten sjukare och för att Bill Gates ska tjäna pengar på vacciner.

     Svara

    Om jag behöver vistas där andra människor är brukar jag ta med gåstavar som jag drar ut så mycket jag kan. Kilar fast i armhålan så de sticker långt ut. Sedan rör jag mycket på min fram o tillbaka och snurrar ibland. Folk brukar inte våga komma särskilt nära då.

    Svara

     🤣🤣🤣🤣🤣🤣 life hack Corona style gåstavar

     Svara

  Om de sjuka hade hållt sig i stugan så hade det väl varit en annan sak, fortfarande märkligt, men ändå inte lika märkligt som att dra till äventyrsbad?

  Svara

   Nej det hade det inte, eftersom covid-19 kan slå hårt även mot barn även om det inte är lika vanligt, och då kan sjukvården på plats påverkas. Tycker sjukt synd om alla som bor på orter med skidanläggningar, kul om det kommer en smäll med ökad smitta bara för att töntar i resten av landet inte kan låta bli skidorna ett år.

   Svara

    Oj, jag tycker att det är mycket värre att besöka badhus osv och träffa massa människor än att stanna inne iallafall!

    Svara

     Där har hon också varit med sina barn nyligen, även Jump (hoppanläggning).

     Svara

   Nu har ju inte just badet varit öppet sen mars förra året iofs…

   Svara

    Eh jo, kolla hennes insta, hon var på ett äventyrsbad med barnen för bara någon vecka sedan.

    Svara

     Eh nej, inte det ”äventyrsbad” hon la ut på sin story igår, i Sälen, det har varit stängt sen mars 2020. I samma hus finns dock restauranger, en liten Ica och en shop med bl.a. gosedjur.

     Svara

      Vad snackar du om? Hon var på äventyrsbadet i Västerås för 4 veckor sedan, scrolla lite i hennes blogg. Sponsrat dessutom.

      Svara

    Jodå bad är öppet.. tyvärr. min dotter fråga om inte vi med kunde åka till badhuset eftersom en i hennes klass hade gjort det… eh nej de gör vi inte nu när det är Pandemi sa jag. Sånt sysslar man inte emd under den här tiden tycker jag, där är man ju i trång miljö dessutom (i omklädningsrummet med varma duschar och ångor från bastu/dusch) folk är nära vid skåpen osv, nej tack. Jag är inte i riskgrupp men vet med mig att jag har dåligt immunförsvar så jag håller mig på avstånd från folk så.

    Svara

  ”Det var inte meningen att göra andra sjuka så att de kanske dör, fast jag vet att det är bland det mest korkade man kan göra just nu med sjuka barn. Ber om ursäkt för det.”

  Svara

   Av med offerkofta, offerbrallor och offeroverallen snälla. Fan, blir så orimligt arg 😱 (inte på dig alltså, utan bloggaren)

   Svara

    Fint sätt att markera coronaåret ändå ju, att vältra sig i smitta under en härlig fjällresa som vore det 2020 under sportlovsveckan i de italienska alpbackarna 🥂

    Nej men jag blir också orimligt triggad av sådant här beteende. Nu vet jag inte vem bloggaren är så kan inte uttala mig om just henne men det verkar i allmänhet vara de som offrat absolut minst det senaste året som samtidigt tycker att de förtjänar sin skidresa absolut mest? Skitsamma vad rekommendationerna säger, de har kämpat på med sina zoommöten och sin onlineshopping i ett helt år nu, de fÖrTjÄnAr ett litet avbrott efter sin massiva insats. Hur många IVA-syrror är det troligt att de träffar på i den där liftkön? Noll vågar jag gissa, för de som verkligen hade förtjänat en break nu är fullt upptagna med att hantera de verkliga baksidorna av denna pandemi. SUCK.

    Svara

  Varför skriver du inte ut vem det är?

  Sen är det, tyvärr, inget lagbrott att bortse från allmäna råd. Man önskar ju att det var det så man kunde anmäla sånna här personer som medvetet åker iväg sjuka.

  Svara

   homebymalins på insta (även malinshusochhem på insta – där hon lägger upp om familjen)

   Svara

  Blir så utmattad och trött på dessa hjärndöda människor som inte fattar😩🥺🤬

  Svara

   Jag blir så *matt. Inte utmattad.

   Svara

    Tack för att du rättar mig🙏🏻🥱

    Svara

   Rätt uppenbart att det är 87k köpta följare.. bara kolla hur många likes, typ 3-500 per post, och många fejkkonton som följer. Och sen bara runt 2000 följare på det andra kontot. Knappt några kommentarer på bloggen heller, där hon helt gränslöst delar med sig om sina barns liv.. Vad är detta för människa ens?

   Svara

    Samma som en viss JG. Vore kul om du granskade detta Cam

    Svara

  Så trött på alla dessa ego nötter!! 😩

  Svara

  Bra icke-ursäkt 🙃

  Svara

   In på affär med ungarna för att köpa gosedjur också. Barn är ännu sämre på hygien dvs händer i ansikte etc.

   Helt ofattbart. Att även publicera det. De flesta barnfamiljer berättar ju inte öppet om hur de spottar på pandemin.

   Svara

    Ja men vad är det man säger finns ingen dålig reklam . Hon är inte dum hon vet att folk kommer se och bli upprörda

    Svara

     Tror att just denna personen är dum faktiskt.

     Svara

   Så jäkla vidrigt att tvinga iväg sjuka barn på skidresa. Inte bara sprider de smitta de lär också barnen dåliga värderingar!! Min mamma lärde mig redan som barn är man sjuk stannar man hemma för sin egen skull men också för andras skull.
   Hon lärde mig att det är taskigt att göra andra sjuka. Denna kvinna är en riktig usel mamma som inte ens lär sina barn sunda värderingar.

   Svara

  Inte undra på att dödstalen är så höga …

  Svara

   Dödstalen är höga för att de inte gjorde allt de kunde redan i början för att skydda äldreomsorgen.

   Svara

    Blir galen på alla egoister som inte kan ta ansvar🤮 det har gått ett år med denna pandemi och några råd borde dom snappat upp.

    Svara

     Fast folk har börjat slappna av. Personen i det här inlägget är ju ett extrem case, så illa beter sig ju inte de flesta. Men många är mer avslappnade med det. Det blir så när något rapporteras om konstant under lång tid, till slut blir även det vardag.

     Svara

    Vilka de menar du?!!

    Svara

     Regeringen såklart. Som har huvudansvar. I början av pandemin var det fritt fram att leva på som vanligt, vi skulle bara stanna hemma om vi var sjuka och tänka på att tvätta händerna. Hey, mr Tegnell stod t.o.m och sa att han inte trodde att Sverige skulle drabbas alls. Personal inom äldrevården levde därför på som vanligt och drog in smittan på boenden. Majoriteten av de som dött är äldre.

     Svara

      Regeringen ansvarar inte för äldreboenden!!! Det gör olika regioner, ta Stockholm ex. Där dom flesta dödsfall skett på privata äldreboenden, sthlms äldreboenden drivs av KD och Sjukvården av Moderaterna. Och håller med finns ingenstans som det missköts så mycket som där. Har min pappa på äldreboenden/demens som drivs av kommunen där Socialdemokraterna styr och skillnaden är enorm, besöksförbud från mars och vi lämnar saker till personalen inga dödsfall i covid-19!! Så regeringen har inget med dödsfall på äldreboenden att göra mer än säga vad som ska göras(FHM) men struntar KD och M i det så är det sorgligt och att inte människor vet detta är sorgligare.. med berått mod var det en ledare som sa? Hon själv

      Svara

       Regeringen ansvarar för att alla ska veta vilka restriktioner och rekommendationer som finns. Att allmänheten ska veta vad som gäller för att minska smittan. Spelar ingen roll vem som tar fram dem, regeringen är ansiktet utåt.

       Svara

        Ja och det vi väl alla vid det här laget?! Vet små barnen t om information överallt, men frågan före var äldreboenden..

        Svara

         Nu ja, men nu handlade det om BÖRJAN av pandemin och varför äldrevården drabbades hårt.

         Svara

          Läs 18:38! Början av pandemin, vissa hade visir, besöksförbud (fast en del anhöriga trängde sig in ändå fast personalen sa stopp!!) redan i mars i vissa regioner..

          Svara

        Regeringen (som du säger) har ju inte gjort annat än att informera om vad som gäller i ett års tid! Snälla tala om hur de ska se till att alla ska veta. När det är så många dumskallar som gjort sig både döva och blinda i ett års tid. Tatuera in informationen på insidan av ögonlocken på folket?

        Svara

         Det har de inte alls gjort, vi hade i princip inga restriktioner eller rekommendationer överhuvudtaget förra våren. Hey Tegnell bjöd tom in media till att ta en öl med han på full uteservering för att visa att man kan vara ute bland folk.

         Svara

          Jävligt dåligt korttidsminne du har. Eller det kanske var dåligt med restriktioner under stenen där du låg.

          Svara

        18:49
        Ja deras ansvar att informera MEN det är upp till oss medborgare att följa rekommendationerna/restriktionerna. Vilket vi bevisligen inte gjort eftersom smittspridningen ökar. Så enkelt är det, faktiskt.

        Svara

         Fast jo, personal följde det som sas då. Men det som sas då stoppar ingen smitta.

         Svara

          Avstånd, tvätta händerna, stanna hemma vid symptom, res inte, umgås bara med familj mm. Svårare än så är det inte.

          Svara

           Dröjde länge innan de ens sa ”avstånd”…

       Tack!!blir tokig på alla som skyller på regeringen och framförallt alla i Stockholm som fortfarande inte förstår att allt som har med vår värdelösa vård och omsorg har M och KD ansvar för. Läs sjukvårdsuppropet på Instagram så förstår man hur illa det är🥲

       Svara

        Ja jag också?!! Röstar man för nedrustning av sjukvården och uppsägning av läkare/sjuksköterskor/undersköterskor bara i Sthlm flera hundra så vill man ha dålig vård eller hur ska det annars gå ihop? M+KD vill det och röstar man på dom så klaga inte på äldrevården, sjukvård, hälsocentralen där?

        Svara

      Tengil har haft fel om absolut allt. Nu har det gått ett år, Sveriges dödssiffror är extrema. Hur kan han få vara kvar??? Det är ofattbart att en sk demokrati kan ge all makt åt en enda icke folkvald inkompetent person!

      Svara

       Men herregud vad har demokrati med FHM att göra?! Vi har många experter statsepidemiolog som arbetar på folkhälsomyndigheten och tack och lov är vi ett demokratiskt land(än så länge) så vi inte har en person som bestämmer! Regeringen tillsammans med övriga i opposition stämmer självklart av med experter och läkare inom detta svåra område som Corona! Anders Tegnell har arbetat för WHO i Afrika med Ebola och många års erfarenhet som läkare också sen är det många fler som arbetar på FHM känns hemskt att mobba ut en människa tycker dom förtjänar mer men de jag det.

       Svara

       Tengil är fasen ond han

       Svara

   Även att sjukvården är överbelastad.

   Svara

   Dödstalen i Sverige är mindre än dödstalen i många länder som haft karantän. (Räknat i %). Dödstalen är höga nästan överallt, så kanske dags att inse att covid-19 helt enkelt är en smitta många svaga/redan sjuka inte klarar av att återhämta sig ifrån.
   Vi är snart 1 år in, vaccin hjälper bara tillfälligt och rapporter om mutationer vaccin inte tar på kommer in. Hur länge är det rimligt att stänga ner samhället? Hur länge pallar vår ekonomi? Hur länge pallar våra psyken?

   Svara

    Jämfört med våra nordiska grannar är de svenska dödstalen förödande.

    ANTAL DÖDA

    Sverige: 12 428

    Danmark: 2 269

    Norge: 592

    Finland: 708

    Totalt: 15 968

    DÖDA PER MILJON

    Sverige: 1220

    Danmark: 391

    Norge: 109

    Finland: 108

    Källa: Expressen 2021-02-12 ”Tre av fyra döda i Norden är svenskar”

    Svara

     Nordiska grannar ja, men de är ju knappast hela världen. Våra nordiska grannar har vettigare regeringar under katastrof helt enkelt.

     Svara

      All sjukvård är statlig och styrs av regeringen i Norge tex därför bra! Här i Sverige är det olika partier beroende vilken region man bor i och skötts totalt olika tyvärr

      Svara

       Norge räknar också sina döda annorlunda. De tar sig tid att bedöma om dödsfallet verkligen är PÅ GRUND AV Corona, istället för som Sverige, räkna alla som dött MED Corona i kroppen.

       Svara

     Man kan dock inte jämföra dödstal med alla länder rakt av tex i Norge räknar man inte med personer som avlidit på ålderdomshem, de går under ”naturliga dödsorsaker” dvs ålder. Därför kommer man få jämföra med antal döda från tidigare år för att se hur mycket högre siffran är högre sedan Covid-19.

     Svara

      Exakt så. Italien har inte räknat med dödsfall på äldreboenden enligt tre läkare där rör sig om 10 000 tals dödsfall mer tyvärr.

      Svara

      Nej och tyvärr verkar inte Expressens journalister ha så bra koll på hur statistik och data fungerar. Eller så vill de bara skriva en artikel som de vet genererar klick 🤷‍♀️

      Svara

      Fel. De flesta Covid-dödsfallen i Norge har skett på sjukhem.

      Svara

     Fast man räknar ju alla som dött MED covid, inte av. Man kan ha dött i en bilolycka, visa sig ha Covid och räknas in i statistiken.

     Svara

    En sak som också verkar ha påverkat en del är tidigare influensa säsonger. Och Sverige har, till skillnad från många andra länder, haft ganska milda säsongsinfluensor 2-3 år tillbaka.

    Svara

  Efter att ha läst hennes blogg tidigare idag fick jag känslan av att det är en oerhört gränslös person som nog inte mår så bra. Fortsatt en sjukt dålig idé att resa bort med sjuka barn men förvånad är jag inte.

  Svara

   Precis. Skrev nedan.

   Svara

   Mm, känner henne litegrann, stackars hennes ex-man som hela tiden försökt parera och skydda familjen mot hennes utsvävande och blottande av precis allt på nätet. Barnen förstår inte bättre, dessutom manipulerar hon dem genom sin enorma offerkofta. Så de anklagar ex-mannen/pappan för att han är orsaken till att hon mår dåligt.

   Hon borde ha sökt hjälp för flera år sedan. Finns garanterat gediget material för en psykolog att sätta tänderna i där.

   Svara

  Aldrig hört talas om henne. Gick in och läste hennes blogg och hon skriver om samarbetssamtal m barnens pappa, kontakter med socialtjänsten om hur hon har konflikter m skolan. VARFÖR lämnar man ut sig och sina barn så???

  Svara

   Stackars barn…

   Svara

    Då har ni inte sett vad hon lägger upp på sina instastories när hon sitter och filmar sig själv hulkgråtandes för att helt plötsligt sluta gråta när hon sträcker sig för att stänga av kameran. Helt sjukt.

    Svara

     Tvättäkta narcissist. De har ett sånt sjukligt beteende. Är alltid oskyldiga stackars offer, gränslösa, älskar uppmärksamhet, ljuger och oerhört psykiskt labila.

     Svara

   Ojoj läste också, bland det värsta jag läst faktiskt, så detaljerat och utlämnande.

   Svara

   Gick in och skummade igenom hennes blogg, läste mer än två månader tillbaka. Herre GUUUUD 😨
   Hur kan man skriva så utlämnande om precis allt?! Blev faktiskt genuint chockad!

   Svara

   Samma här. Hade ingen aning om vem hon var så jag gick också in och läste.
   Förstår inte hur man kan lämna ut sina barn på det sättet som hon gör. Det mesta hon skriver hade lämpat sig mer för en privat dagbok än att publicera det på internet där vem som helst kan läsa.
   Får en obehaglig känsla av hela henne.

   Svara

  Finns ett tidigare inlägg gällande denna resan då hon verkar fått kämpa för att få giltig ledighet för barnen i skolan. Där hon bland annat skriver att hennes barn behöver denna resan, att hon blir besviken på rektorn som inte ser mellan fingrarna för deras resa..

  Svara

   Herregud.. Känner igen typen. Stackars barn säger jag bara..

   Svara

   ”Dottern har huvudvärk och VÄGRAR skolan för hon ville åka på semester. Så vi pkte iaf” (typ) 🙃

   Och gick in i både godisbutik och leksaksbutik. ”Det fanns handsprit och max 10 pers”. JA FRISKA PERSONER din nöt. Gaaaaah

   Varje gång jag ser ett barn som ser ut att vara äldre än 5 – tänker jag måste vara sjuk. Annars är det skolplikt. Så vafan gör de i affären 🤯

   Svara

   Ja. Dumma dumma rektor som följer skollagen 🙄 jag såg att hon skrev att de ”förstört” deras dröm att åka skidor genom att inte bevilja ledigt. Den drömmen kan man ju dock lätt uppfylla genom att åka när de har lov…

   Svara

    Varför skulle hennes barn få dispens men inte nån annans? Sååå märkligt och desperat. Och att dessutom lägga snyfthistorian för att få ledigt. Be om ledighet först, blir du nekad – ja. Skittradigt. Man bokar inte en resa först 🙄

    Sen blir barnen sjuka. Fast de är inte sjuka? Äh sååå märkligt allting

    Svara

     Narcissist.

     Svara

     Varför bokade dem inte på sportlovet då?

     Svara

  Blev så knäckt av detta. Har så jääävla tråkigt här hemma. Men vill kunna se alla som jobbar (över) i vården i ögonen, föröker ta fasta på det.

  Svara

   Men hitta på något? Börja spela pokémon go eller geocaching? Lär dig ett nytt språk, googla fram sevärdheter i din stad du aldrig skulle besöka annars och gör en grej av att besöka dem (Utomhus, inte museum osv.), gå i elljusspår, testa alla restauranger i din stad (take away).. Finns så mycket att göra som inte innebär att bara sitta hemma hela tiden.

   Svara

   Det är snarare de som jobbar i vården (nej, inte alla och främst på äldreboenden) som ska kunna se oss andra i ögonen.

   Svara

    Så jävla pinsam kommentar

    Svara

    18:33
    ?

    Svara

    Ta dej i röven, ditt fuck!

    Svara

   Min lilla ”cirkel” testar olika saker varje lördag. Kan vara att vi köper mat från olika ställen och ser vad som är bäst. Vi har gjort drinkar. Haft vinprovning. Testat olika öl. Vi har läst och utvärderat böcker. Haft film maraton. Haft kräftskiva. Grillat. Man kan ju inte bara sitta hemma och ha tråkigt i typ ett år, man får ju använda fantasin lite.

   Svara

   Du får ju anstränga dig lite! Och ta lite ansvar för din egen tid och mående. Läs klassiker böcker, kolla Bergman-filmer. lär dig ett språk, ”fika på Zoom” med dina vänner, ring en gammal släkting, skaffa en ny yogarutin hemma, ut och träna löpning (kan också göras med folk pga utomhus), ta en cykeltur och ha picknick, eller gå på tur, lär dig laga mat från ett nytt kök (kolla Tareqs kitchen” på SVT play) eller organisera i skåpen (kolla pintrest för inspiration).

   Svara

  Ni kan se vem det är genom att klicka på länkarna, de går till hennes blogg. Helt sjukt beteende. Dessutom nämner hon flera gånger att hon har blivit orosanmäld till Soc, och att skolan har nekat barnens ledighet för denna resa då de har missat massor i skolan tidigare. Lär väl bli en till anmälan nu då 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Så hemskt…

   Svara

  Jag kollade med upp henne. Räknas hon som bloggare? Inte ens 3000 följare på instagram? Läste bara ett inlägg bak och det var orosanmälningar på barnen och de mådde inte bra osv. Kanske en person vi inte skulle ha uppmärksammats på utan hon verkar ha nog med problem. Eller vill camcam hjälpa henne på på traven som bloggare 😊

  Svara

   Hon har ett till konto med närmare 100 000.

   Svara

    Aha hittade det nu!

    Svara

    Undrar hur många av dem bor i Indien, ha ha

    Svara

  Sen la hon upp en story (snabbt borttagen) där hennes barn gjorde grimascher mot kameran och skrek ”BLÖÖÖÖÖH vi är inte sjuka, okej?! ÖÖÖHHH!!!” Och där hon påstod att hon aldrig skrivit att de var sjuka utan att de var trötta? ”Jag skrev att ni var trötta, haha och folk blir galna”. Ganska lätt att motbevisa med tanke på att texten där hon uttryckligen skriver ”sjuka, förkylda”, ”jättevarm” osv. fanns sparad lite här och där..

  Svara

   Hon sa även krassliga i en story när de var i fjällen. Men vad gränslöst att blanda in barnen i vad människor skriver till henne.

   Svara

   Haha barnet verkar ha helt sjuka attitydproblem om inte annat

   Svara

   Ja sjukt obehagligt att hon involverar sina barn i det

   Svara

   Reagerade också på den story, barnen verkar riktigt arga och att hon blandat in dem så mycket så de blir upprörd är märkligt beteende

   Svara

  Hittade till hennes blogg för första gången idag. När jag läste hennes arkiv så häpnade jag. Hon verkar överlag inte begripa något eller tänka konsekvens av handlingar (vad hon skriver på sociala medier).

  Jag hoppas resan till Sälen inte blir det minsta njutningsfull för henne. Skäms på dig!

  Svara

  Orkar bara inte. Hur svårt är det för en del att ta ansvar? 😕

  Svara

  OT Ankpung gjorde storys om kommentarerna som skrevs i inlägget om ”dokusåpan” men har raderat alla storys om det?

  Svara

  Följer inte denna bloggare men när jag besökte hennes blogg så slog det mig att hon kanske ljög om att barnen var sjuka just för att de skulle kunna åka ändå. Att det bara var spel för gallerian så att säga eftersom skolan nekade ledighet.. 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Efterblivet att ljuga så och alldeles särskilt efterblivet mitt i en pandemi!

   Svara

   Spel för galleriet heter det.

   Svara

  Tråkigt man ska behöva trycka in på länken till personens blogg för att veta vem inlägget handlar om. Det blir ju bara positivt i slutändan för den personen som får mer besökare och vi vill väl inte gynna en sån här dum offentlig person? Är det inte bättre att namnge personen i ditt inlägg? Bara min åsikt men jag tycker det är bättre för att inte gynna personen du skriver om 🙂

  Svara

   Säg du då vem det är?

   Svara

  Jag blir så stört irriterad på en i min närhet som åker iväg till andra städer, köpcenter osv med förklaringen att hen minsann har antikroppar!
  Hade det varit okej så hade ju FHM gått ut med den informationen.
  Tips på hur jag kan få hen att fatta?

  Svara

   Sköt dig själv och skit i andra. Är inte din huvudvärk. Jag skulle minska kontakten med personen, har noll respekt för de som totalt struntar i det. Självklart kan man behöva åka in till stan någon gång för något ärende, min tandläkare är tex i en galleria, men under en pandemi ska ju sånt vara ett undantag man gör och inget man gör ofta eller utan ordentlig anledning.

   Svara

    Tyvärr blir det inte många kvar att umgås med i framtiden iom att så många beter sig som de rövhattar de är.

    Svara

   Risken att man sprider när man har antikroppar är dock minimal. Men det finns många som inte ”sköter sig”, så du får nog bara acceptera det.

   Svara

  Och själv har man vabbat hela veckan för att barnen är pyttelite snuviga … Det är lite olika det där.🙄

  Svara

   Men vi är mååånga som är jävligt tacksamma för att du gör rätt 🙏🏽

   Svara

   Hur hade du gjort i vanliga fall? Skickat iväg dina snuviga barn till skola?
   Tycker det är många föräldrar som i vanliga fall skickar iväg ungarna halv dåliga som nu slår sig på bröstet och tycker de är duktiga som håller sina sjuka barn hemma. Inte för inte så många får vabba den här årstiden.

   Svara

    ”jag fick medicin av pappa på morgonen” säger barnen glatt vid frukost. Vid 12 kommer febern tillbaka och föräldrarna blir mycket upprörda när vi ringer, för dom har faktiskt viktigt mööööte.

    Svara

     Precis! Att skicka iväg sina sjuka barn är standard för många.

     Svara

      Man kan gå iväg med lite snuva dock lol.

      Svara

       Nej, det ska man faktiskt inte.

       Svara

        Hade fått gå om 3 år i skolan om jag stannat hemma varje gång jag var lite snuvig.

        Svara

         Hahaha exakt. Klart de går med snuva men inte om de är sjuka på riktigt. Nu dock inte med snuva heller men alltså ett barn på dagis är ju snuvig heeela tiden så innan Coronan självklart.

         Svara

         Ja men det var ingen Pandemi inblandad då? Så då var det ”okej”.

         Svara

    I vanliga fall hade vi nog vabbat dom tre första dagarna men inte dom två sista. Känns som om man hellre är överdrivet försiktig just nu.

    Svara

    Det finns gånger då ett barn kan vara lite snorigt eller så, utan att för den delen vara sjukt. Sjuka barn som inte orkar med fsk ska alltid vara hemma, pandemi eller ej.

    Svara

   Samma här. Dottern är hur pigg som helst men hostade lite på morgonen för 3 dagar sedan så vi har varit hemma sedan dess. Om vi gör detta vill jag kunna lämna henne nästa vecka och lita på att dräggungar också är friska. Så jvla trött och förbannad. Vill också träffa familj som vi inte sett på snart ett år. Vill också!

   Svara

  Och här hemma sitter jag, i riskgrupp, och längtar efter den där dagen jag som vanligt kan gå och handla igen…. och vad gör hon? Alltså….🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

  Blir så extremt provocerad med folk som ska använda sig av orden ”med jag behöver de här”…. ah jag lovar dig, vi är fler som kan ”behöva” resa… meeeen vi väntar ut en fucking pandemi!🤦🏽‍♀️

  Svara

   Har inte dina butiker extra öppet för riskgrupp?

   Svara

    18:43
    Men så elak fråga! Brist på empati?

    Svara

    Det har dem inte i min kommun heller. Man kan dock gå och handla när butiken har mindre antal besökare.

    Svara

  Vet flera som åkt till Sälen med symptom och sen konstaterats ha Corona. Skulle aldrig åka dit med en symptomfri familj och förstår inte hur anläggningarna kan få ha öppet.

  Svara

   För att orten behöver pengarna som kommer in ifrån det.

   Svara

    Hen kanske inte vågar riskera att gå i en affär med andra människor, oavsett om de också är i riskgrupp. Finns såklart riskgrupper som inte är så noga med avstånd de heller…

    Svara

  Blev nyfiken och läste lite på människans blogg. Ganska sorgligt och långa utläggningar om allt möjligt från orosanmälningar hos socialtjänsten till hur hon ”överklagar” skolans beslut att avslå ledighetsansökningar. Hon känns mest som en människa där uttrycket ” you can’t argue with stupid” passar.

  Svara

   Typisk wt!!

   Svara

   Vilket rikspucko.

   Svara

   Jag satt och funderade på om hon på fullaste allvar tror ex:et ska komma tillbaka efter det hon skriver. Tycker synd om barnen som inte vet vilket ben de ska stå på och hoppas innerligen de inte läser vad hon skriver.

   Svara

   Word!

   Svara

  • Gör något som alla hatar
  • Skriv en blogg om det
  = supermycket trafik till bloggen

  Svara

   Ja vad fasen. Har man en öppen blogg och lever på sociala medier så tala om vem det är.
   Förstår inte varför vederbörande ska vara ”hemlig”

   Svara

    En inredningsbloggare/instagrammare från Örebro. homemymalins + malinshusochhem

    Svara

  Finns det någon influenser, stor eller liten, som håller sig hemma och inte far land och rike runt?
  Någon som tar sitt ansvar.

  Svara

   Therese Lindgren och Sara Songbird. Sen kommer jag inte på en enda till.

   Svara

    Alexandra Bring

    Svara

   Malin Wollin

   Svara

   Alice Stenlöf

   Svara

    😂😂

    Svara

   Jonna Jinton, underbara clara.

   Svara

  Blir provocerad av att hon tycker det är viktigare för barnen att åka på semester än att vara i skolan. Hon skriver att barnen redan varit borta mycket och då borde hon tycka att det varje dag barnen har möjlighet att vara i skolan är än mer viktig.

  Helt rätt av rektor att neka ledighet

  Svara

   Ja och sportlov vecka 8 för Örebro län där hon tydligen bor. Offerkofta offerkofta.

   Svara

  Homebyskyman…

  Svara

  Bara jag som inte vet vem det är? Eller ska känna mig stolt kanske… oklart

  Svara

   Tror det nye många visste det förens idag då dyngbaggegalan delade dessa dumheter.

   Svara

  Jag hade aldrig läst hennes blogg innan jag såg det här inlägget. Utöver det otroligt korkade valet att åka till Sälen med sjuka barn, så är det intressant hur resterande delen av hennes blogg går åt till att vända ut och in på hennes barns privatliv.
  Skriva till höger och vänster om barnens val att inte bo med andra föräldern osv.
  HERREGUD VAR ÄR MÄNNISKORS FILTER???

  Svara

   Exakt! Kvinnan borde få skärmförbud.

   Svara

    Hon borde även bli av med vårdnaden av barnen.

    Svara

   Ja jösses, hade aldrig hört talas om människan men hon är ju helt gränslös. Fy FAN. STACKARS BARN. Kan man göra en internet-oroanmälan så hon blir förbjuden att blogga om dem…

   Svara

  Stackars barn som inte får vara hemma i lugn och ro när de är sjuka.

  Svara

  Svara

   Förlåt, förstår inte riktigt vad du menar – de firar utomhus och det får man göra eller har jag missat något?

   Svara

    Man ska hålla avstånd till varandra även utomhus.

    Svara

    Men oj vad tätt de står! Virus kräver avstånd, även utomhus. Speciellt i kyla.

    Svara

  Tycker inte vi ska uppmärksamma henne. Hennes blogg känns extremt skadlig för hennes barn. Usch

  Svara

  Jag hade inte hört talas om henne innan. Men kikade in nu i hennes blogg och fastnade. Det gjorde min haka också. I golvhöjd.. Vad läste jag just liksom? :O

  Hur fasen kan man skriva så ingående om sina barn, deras känslor, deras mående och beteende oavsett? Och nu när de dessutom verkar må dåligt.

  Och hur hon skyller på alla andra att hennes liv verkar vara skit. Du har för fan barn att ta hand om! Väx upp, ta på dig vuxenbrallan och fokusera på att röra ut ditt kaos till liv. Utanför sociala medier!

  Hur kan man i ett sånt här läge ens överväga att ungarna ska vara med i någon youtube-serie som HON vill göra för att mata något helsjukt bekräftelsebehov. Och så frågar hon på bloggen ”Vad skulle ni göra i den här situationen?” och verkar ha trott att hon skulle få ryggdunk och peppkramisar. När det blev tvärtom blir hon som en gnällig fjortis och går i försvar.

  Och hur hon skriver om exet på bloggen och sedan skriver att hon ”skickat kärleksförklaringar till honom utan svar”. Konstigt? Hur kan människan inte begripa att hennes beteende har ju dödat allt hopp om återförening för länge, länge sen.
  Det är ju helt efterblivet agerat!

  Och resan, skolor, sjuka etc. Hon känns ju inte redo att vara mamma utan mer som ett barn. Noll konsekvenstänk!

  Jag tycker soc-anmälan låter helt på sin plats. Hoppas de kan hjälpa familjen.

  Svara

   Håller helt med dig. Och då har du bara läst hennes blogg. Det är tusen ggr värre på insta stories.

   Svara

   Kände samma som du när hakan slog i golvet. Vad läste jag just liksom?

   Svara

  Vad ber hon om ursäkt för – att hon potentiellt kan ha spridit smitta som kan orsaka död? Långtidssjukdom?
  Detta lands egon är allt för många!

  Svara

  Är det hemligt vem det handlar om? Eller måste man läsa igenom alla kommentarer för eventuellt fatta vem det handlar om?

  Svara

   Det står angivet flera gånger uppe i kommentarerna.

   Svara

  Go Camilla! Du är på riktigt SÅ viktig i ditt jobb!

  Svara

  Helt galet, först är barnen för sjuka för skolsn, men sen friska men är ändå inte i skolan. Kanske läge att barnen bor hos pappan/ex-mannen ett tag tills hon styrt upp sitt måeende innan de blivit helt förstörda.

  Svara

  Blir inte ens chockad längre. Jobbar på en socialtjänst där vi har noll restriktioner. Hellre för många på plats än för få, verkar vara chefens motto. Kollegor kommer med symtom, möten som kan genomföras på teams sker ändå på plats etc.

  Svara

   Vilken kommun?

   Svara

    Göteborg!

    Svara

   Va?!!!!!!

   Svara

   Så var det i min kommun också fram till innan julen (jobbar också på en socialtjänst). Nu får vi tack och lov jobba hemifrån vi som kan och alla möten ska ske över teams. Men senast i november planerade de ett 60-årsfirande med personal från flera förvaltningar 😳

   Svara

    Helt sinnessjukt. Flera som dessutom sagt ifrån och bett chefen att sätta tydligare regler så att restriktionerna följs i största möjliga mån. Men blev bemött av att ”vi tycker olika i den frågan” och sen var diskussionen slut.

    Svara

   Inte ett dugg chockad tyvärr, på min arbetsplats (ej socialtjänst) ska vi komma så länge vi inte har feber eller andningssvårigheter.

   Jobbar på arbetsplats som klassas som samhällsviktig

   Svara

  Vilken hjärndöd idiot. Hon borde inte få vara mamma. Tack vare såna här pissluffare som min farsa fick covid och dog.

  Svara

   Beklagar verkligen <3

   Svara

   Beklagar💔

   Svara

  ”Det kanske upplevdes så”??!?!!

  Svara

  Så utlämnade blogg och insta.

  Svara

  Vad fan! God ton mot ett uppenbart ignorant pucko? Det var fan nästan lika dumt skrivet som puckot! Hoppas dumfan dör av Covid!

  Svara

  Jag hoppas trafikverket får nys om vilka dårar de har på lönelistan. Häng ut henne.

  Svara

   De känner tyvärr till situationen. Hon presterar inte heller på jobbet, men det går inte att göra sig av med folk pga LAS även om de är nötter som inte bidrar med så mycket.

   Svara

    Det går visst. Det är en myt att det inte går att bli av med folk som missköter sig. Det krävs bara väldigt mycket av chefen samt en stark hr avdelning. Men ofta pallar chefen inte ta sitt ansvar och skyller istället på att ”det är omöjligt” men det är det inte alls. Kräver bara lite jobb.

    Svara

  Hon skrev som svar på en insta-kommentar att de behövde det efter sin familjetragedi (kommentaren borttagen nu). Tragedin är alltså föräldrarnas skilsmässa. Hur många skiljer sig inte..? Hon borde googla familjetragedi.

  Svara

  Jag har också läst hennes blogg för första gången idag och skakat på huvudet. Men jag har också mått jättejättejättedåligt i livet, vilket hon verkar göra just nu. När jag mådde som sämst kunde jag inte se någon annan eller något annat än mig själv. Jag var en total idiot mot min omgivning, i min ensamhet och livet hängde på en skör, skör tråd. Hade jag mött kommentarer som dessa då, så hade jag nog inte överlevt. Jag hoppas att Malin går offline, tar en paus i denna skitstorm. Och att vi andra, som gottar oss i andras människors dumhet och olycka, kan tänka på barnen och sitta på fingrarna.

  Svara

   Agree 👆

   Svara

   Visste inte alls vem den här människan var heller. Och efter att ha läst några av de senaste inläggen i hennes blogg nu. Så kan jag ju bara konstatera att det rätt gränslösa, utlämnande sättet hon skriver om sina barns mående, dialog med deras skola, socialen osv på. Så påminner det om hur många som gått in i akut stressreaktion, eller chock kan göra. När helt enkelt den mer rationella och reflekterande delen av hjärnan INTE har sin normala funktion, utan den i det tillståndet har just det området smått avstängt. Så sånt man i vanliga fall, när man är i balans, mår okej (inte är traumatiserad, i chock, kristillstånd) inte alls skulle dela med andra så gränslöst öppet tex på internet utan kanske ta med en vän, familjemedlem eller med samtalskontakt via vårdcentralen. Blir då istället i det orationella tillståndet sånt som ofiltrerat delas och pratas om som om man bara pratade om vad man ska äta till middag. Fast man i själva verket just dragit in tex sina barns mående inför alla att läsa. Kan ju självklart inte veta om det är det som hänt henne här. Att hon är så här impulsiv och utlämnande även kring sina barns situation pga tex hur hjärnan kan fungera orationellt i chock. Men det är mkt som påminner om en sån reaktion i alla fall. Och kommer det visa sig vara fallet. Så är dessutom risken stor att alla dom här posterna på internet hon skrivit så här hudlöst och ur balans i. Kommer hon ha svårt att minnas att hon ens skrivit sen om hennes hjärna just nu är i chock och hon kanske smått dissocierar för att kunna fungera. Och hela den här perioden kan bli en lång minneslucka i så fall. I så fall önskar jag att hon har nån i sin närhet som har lite kunskap om den hör sortens reaktioner nu, så att hon själv kanske kan med hjälp av den förstå att hon kanske inte agerar i sitt och barnens bästa med dom här så utlämnande inläggen just nu. Oavsett, bakgrund så verkar det ju vara en människa som inte är i balans och tänker rationellt i alla fall.

   (Ps, on topic, så självklart är hela grejen med att åka med sjuka barn (med symptom) till fjällen och skriva om det nåt som skriker idioti om man bara tar det rakt upp och ner. Sjukt onödigt och dumt och klandervärt som läget är.)

   Svara

    Rimlig utläggning men tror tyvärr du har fel. Hon är en tvättäkta narcissist.

    Svara

    Fast hon har ALLTID varit sådan, och det är de facto anledning till att hennes man lämnade henne till slut.

    Svara

  Nu har hon fått en egen tråd på FB:

  https://www.flashback.org/t3306674

  Svara

  Jag fattar inte riktigt om jag ska vara helt ärlig 🙄 Hur kan man råka skriva att två barn är förkylda och en har feber om de inte alls är sjuka. Det är en väl en väldig skillnad på att ha feber och att vara sliten?

  Svara

  Dessutom är hon dålig på att reklammärka på Instagram 😱

  Svara

  Snälla vad BITTER den här personen som driver bloggbevakning är och alla som kommenterar.. saknar när det bara var smaskigt skvaller, men nu är det ju som ett mörkt mörker här inne.
  Alla i Sthlm har haft covid för länge sen???

  Svara

   Jag har inte haft covid 🤷🏼‍♀️

   Svara

   Hela landet är inte Stockholm och dessutom ökar smittan lavinartat i just Stockholm nu varför stockholmare rekommenderas att stanna hemma för övriga landets skull!

   Svara

   Håll er där då.

   Svara

  Det här kan nog vara det mest ignoranta jag sett i influencersverige under pandemin och då är det illa.

  Svara

  Snälla alla som skriver hårda tuffa kommentarer. Det här handlar uppenbarligen om en människa i svår kris. Är man i det tillstånd som den här kvinnan verkar befinna sig i (ja, en skilsmässa KAN upplevas som en svår livskris trots att många skiljer sig idag) så släpp lite på tyglarna.
  Jag läser hennes blogg för första gången och kan känna hennes hudlöshet och instabila tillstånd. Det gör ni också.
  Och ja, hon är aningslös, korkad och väldigt egoistisk när hon planerar för en fjällresa. Det är ju fler än jag som fattar att hon skriver om barnens ”sjukdom” och ”feber” för att de ska ha ett giltigt skäl till att få vara borta från skolan för att kunna dra till fjällen.
  Hur som helst. Även om man inte fattar bättre så kan alla dessa svidande kommentarer sänka en instabil människa totalt. Jag hopps att hon inte läser dem. Jag tänker på barnen. Gör ni det också snälla. De är gamla nog att surfa in här och läsa kommentarer om sin mamma.
  Den här kvinnan skulle må mycket bättre av att inte använda sociala medier. Hon skulle må mycket bättre av att gå i terapi.
  Framför allt skulle barnen må bättra av att deras mamma inte beskriver deras tillstånd och problem i detalj. På det viset förstår jag orosanmälningarna till soc. Man måste även tänka på att barnens kompisar är i den åldern att de kan läsa dessa kommentarer.

  Svara

   Fast nu räcker det! Ta tag i ditt liv kvinna. Det är inte min uppgift. Vill du vara en flunsa- ta ansvar.

   Svara

  Jag vill inte hålla en god ton nu. Detta är människans skitiga bakdel, anledningen att folk dör, blir av med jobbet och tappar förståndet.

  Resten av skiten jag vill veskriva denna smuts med får ngn annan skriva på fb. Det står nog redan där.

  Svara

  Personligen tycker jag att alla som inte isolerar sig när de är sjuka borde straffas på något viss. Ja jag fattar att det är svårt att få till praktiskt men jag önskar att det var så att höll du dig inte hemma när du var sjuk eller bodde med någon som var sjuk skulle du få böter. Kanske fotboja under sjukdomstiden….. svårt att få till jag vet men jag önskar att det var så.

  Svara

  Även utan pandemi – vem tvingar sina febersjuka barn att sitta i en bil i flera timmar istället för att få vila hemma i soffan eller sängen?! Skulle själv aldrig komma på tanken.

  Svara

  Efter att ha läst några inlägg tillbaka på hennes blogg ser man ju vad hon gjort här.
  Hon fick inte ledigt två dagar. Hon klagar och överklagar. Sen inser hon att för att komma iväg måste hon sjuka barnen. Meeeeeen dom är inte sjuka. Så nu sitter hon i skiten här. För detta blev ju inte toppenbra…. the plan totally backfired
  vad jag inte begriper är varför hon inte åker när det är lov? För det kan ju ändå inte vara billigare denna vecka för det är också en sportlovsvecka. Det är nåt lurt, har hon fått stugan under bordet för content?
  Jag tror ju att hon är en sån grym klydderöv på skolan som bara ska hålla på med lärare, skicka svinlånga mail och tjafsa. Så dom hittade ju ett sätt att klämma åt henne nu.

  Svara

   Tror inte det handlar om att klämma åt, utan att skolor överlag (med rätta) blivit mycket hårdare med att bevilja onödig ledighet för alla. Ledigt har man på lov, och det finns lovdagar så att det räcker och blir över. Skolan är viktigare än semester.

   Svara

    På vår skola får läraren bevilja 10 dagars ledigt per läsår. Utanför lov. Men det är ju under förutsättning att man sköter sig övriga veckor och hänger med i undervisningen.

    Svara

  Otroligt korkat av henne. Tror tyvärr att det är rätt vanligt, speciellt nu i sportlovstider. Familjen har länge sett framemot skidresan. Någon/några i familjen blir lite krassliga. Då åker familjen till fjällen i alla fall. För regler o restriktioner gäller alla andra. Det är ju en mänsklig rättighet att åka på skidsemester. Stackars barn som inte får åka skidor i år.

  Svara

  Dags att byta namn på denna bloggen till Coronabevakning?

  Svara

  Vad är detta för världsfrånvänd person?
  Läste ett par inlägg bakåt och hon verkar minst sagt ha det jobbigt i livet. Hon verkar dock tro att skolan gör saker för att vara jobbiga och har noll koll på att de enbart görs sitt jobb som de dessutom enligt lag är skyldiga att göra. Alla är vi skyldiga att göra orosanmälan vid minsta lilla oro.
  Att hon så öppet beskriver allt är dessutom så utlämnande för hennes barn. Usch!

  Svara

  Vad är detta för världsfrånvänd person?
  Läste ett par inlägg bakåt och hon verkar minst sagt ha det jobbigt i livet. Hon verkar dock tro att skolan gör saker för att vara jobbiga och har noll koll på att de enbart görs sitt jobb som de dessutom enligt lag är skyldiga att göra. Alla är vi skyldiga att göra orosanmälan vid minsta lilla oro.
  Att hon så öppet beskriver allt är dessutom så utlämnande för hennes barn. Usch!

  Svara

  Alltså, jag är helt mållös! Mest över att hon driter i restriktioner och sådant som kan påverka hela samhället, men också över hur hon skriver generellt och hur hon lämnar ut sina barn! Hon skriver om relationen till barnens pappa, hon skriver om orosanmälningar osv. Hon verkar ju helt gränslös! Kan inte tycka annat än synd om barnen… Och ja jag tycker att man förtjänar all skit man kan få om man drar iväg till fjällen i det läget.

  Svara

  Tycker du ska ta bort detta inlägg Camilla. Det drabbar barnen på så många sätt. Kan ge skador för livet.

  Svara

   Jag skrev en kommentar på hennes blogg. Helt saklig.. ingen kritik och ingen otrevlig
   ton utan bara ren fakta om vad lärare har för ansvar gällande orosanmälningar och riktlinjer angående att bevilja ledighet och hon blockade mig!!! Alltså… barnsligt! 😒

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.